Verslag actie. Vraaggericht werken. KBO afdeling Goes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag actie. Vraaggericht werken. KBO afdeling Goes"

Transcriptie

1 Verslag actie Vraaggericht werken KBO afdeling Goes Oktober 2009

2 KBO afdeling Goes Verslag actie Vraaggericht werken 2009 Inleiding Eind september begin oktober 2009 werd door het bestuur van KBO Goes onder de leden een enquête gehouden over wat hun wensen waren op het gebied van belangbehartiging, voorlichting, de organisatie van activiteiten, levensbeschouwing, cursussen, enz. Dit onderzoek werd gehouden naar aanleiding van het project Vraaggericht werken van de Unie KBO, dat ook door KBO Zeeland wordt georganiseerd. Het bestuur van KBO Goes besloot om aan dit project een eigen uitwerking te geven en af te zien van het aanstellen van trekkers en gesprekvoerders en zich te beperken tot het stellen van algemene vragen. De titel Vraaggericht werken dekt dus niet helemaal de lading, maar daar het project onder deze naam is gelanceerd is de naam niet gewijzigd. Verspreiding vragenlijsten Om te voorkomen dat ieder lid een formulier zou ontvangen, is een selectie toegepast aan wie wel of geen vragenlijst zou worden toegezonden. Daarvoor werden de volgende criteria vastgesteld : A. Aan geselecteerde leden van wie ook de partner lid is, werd 1 formulier toegezonden. B. Voorts werd besloten om zowel leden, die meer of minder regelmatig deelnemen aan activiteiten, alsmede leden die slechts af en toe of nooit deelnemen, te benaderen. C. Er werden zowel vragenformulieren toegezonden aan jonge leden als aan hoog bejaarden, zodat iedere leeftijdsgroep vertegenwoordigd is Verspreid : 184 formulieren Terugontvangen : 133 formulieren = 72% Zonder naam retour : 4 formulieren Doorverwezen naar Gemeente (zie volgende pagina onder doorverwijzing) : 1 Doorgegeven aan bezoekgroep ( zie volgende pagina onder doorverwijzing): 1

3 Ontwerpen vragen De vragen werden ontworpen door de heren J. Rombaut en A. de Kok. Vervolgens werden ze voorgelegd aan de leden van het bestuur en de activiteitencommissie. Na een aantal aanpassingen en het toevoegen van een vraag, werd de definitieve vragenlijst vastgesteld. Er werd bewust voor gekozen om algemene vragen te stellen, zodat er geen stortvloed van details zou losbarsten. Hierdoor kon de verwerking van de antwoorden vlot verlopen. Dat het goed gewerkte, blijkt uit het feit dat slechts een beperkt aantal detailopmerkingen op de formulieren werden vermeld. Medewerking De selectie van de verspreidingsadressen werd eveneens door bovengenoemde personen gedaan. De heer de Kok heeft daarna de wijken ingedeeld. De heer P. van Zunderen verzorgde de adresetiketten. Het vouwen en insteken van de vragenformulieren in de enveloppen werd gedaan door mevrouw M. Borghols. De bezorging van de enveloppen bij de bezorgers werd gedaan door de heer J.Rombaut. De formulieren werden verspreid en opgehaald door Dhr. P.Pieters, Dhr. C.Geijs, Mw. M.Kruitbosch, Mw. D.Jansen, Dhr. M. Baarends, Dhr. J.Raas, Dhr. R.Klaaysen, Mw. J.Speetjens, Dhr. A.Huige, Dhr. A. de Kok Dhr. C.Langedijk, Dhr. A.Vermin, Mw. M.Hopmans, Mw. V.Burgs, Dhr. J.v.Moorten, Mw. J.v.Gils, Mw. M.Korsuize, Dhr. J.Janse, Mw. M.Rentmeester, Dhr. J.Rombaut. De verwerking van de antwoorden was in handen van de heer A.J de Kok. In de bestuursvergadering van 9 november 2009 werd het resultaat globaal behandeld. Er werd afgesproken dat de heer de Kok een definitief verslag zou ontwerpen, waarin de opmerkingen, gemaakt in deze bestuursvergadering, zouden worden verwerkt. Besloten werd het ontwerp voor het definitieve rapport te behandelen in de bestuursvergadering van 12 januari Aan allen, die hebben meegewerkt onze hartelijke dank. Doorverwijzing Naar aanleiding van opmerkingen bij het ophalen van het formulier of de invulling daarvan werd voor 1 ledenadres contact opgenomen met het project Achter de voordeur van de gemeente Goes met het verzoek contact op te nemen met betreffende lid. Voor 1 ledenadres werd de bezoekgroep van de afdeling ingeschakeld.

4 Wel of niet op naam? Een vraag die ook in het bestuur werd gesteld. In principe zouden de vragenlijsten naamloos moeten zijn, maar enkele praktische overwegingen hebben er toe geleid dat er toch om een aantal persoonlijke gegevens werd gevraagd. De redenen daarvoor waren: A. Wanneer een lid zou meedelen dat hij of zij bereid was in het bestuur of een commissie te komen of mee te helpen aan activiteiten, werd het vanzelfsprekend gevonden dat dan ook de naam van de betreffende persoon bekend is. B. Aan de hand van de verstrekte gegevens kon dan ook een controle van het ledenbestand plaatsvinden. In totaal waren er 4 deelnemers, die hun naam en andere gegevens niet hebben vermeld. De antwoorden op de desbetreffende formulieren zijn wel in de resultaten verwerkt. Eén lid vermeldde duidelijk waarom hij of zij geen naam had ingevuld. De vragen In totaal werden er aan de geselecteerde leden de negen volgende vragen voorgelegd. 1. KBO Goes is actief op veel terreinen. Wilt u met x aangeven welke 3 activiteiten voor u het belangrijkst zijn. : 2. Kunt u met X aangeven wat voor u bij belangenbehartiging de 2 belangrijkste onderwerpen zijn? 3, Wat geniet bij gezondheid en zorg uw voorkeur? 4. Welke zijn uw voorkeuren bij de bevordering van sociale contacten en ontspanning? 5. Op welke terreinen zou u cursussen georganiseerd willen zien? 6. Wat geniet uw voorkeur bij bewegen? 7. Bent u bereid om een bestuurs- of commissiefunctie te bekleden? 8. Bent u bereid om mee te werken aan het organiseren van activiteiten? 9. Moeten we ook activiteiten in de avonduren organiseren? Het merendeel van de leden beantwoordde alle vragen. Er waren er ook die dat niet deden en er waren er enkelen, die slechts één vraag beantwoorden. Dat was vooral het geval met vraag 1 en vraag 4. Deze respondenten vonden kennelijk de beantwoording van alleen deze vragen voldoende om aan te geven wat zij belangrijk vinden dat KBO Goes doet. Bij het totaliseren van de antwoorden hebben we wel alle reacties verwerkt. Hierdoor is een betrouwbaar beeld ontstaan van de antwoorden, die zijn gegeven. We zullen deze hierna per vraag weergeven. Omdat de antwoorden bestaan uit door de respondenten gemaakte keuzes hebben we de antwoorden gerangschikt in volgorde van de meeste stemmen gelden zonder de aantallen te noemen. Interessant is het te constateren dat mogelijkheden van activiteiten, die in de ene vraag niet werden aangekruist als één van de belangrijkste activiteiten in een vervolgvraag wel aangekruist werd. Een goed voorbeeld daarvan was in vraag 1 het feit dat de mogelijkheid om activiteiten over Levensbeschouwing te organiseren nauwelijks werd beantwoord, terwijl in de vraag over het organiseren van cursussen de cursus Levensvorming behoorlijk scoorde. Hieronder volgen de reacties op de eerste 6 vragen.

5 1. KBO Goes is actief op veel terreinen. Wilt u met x aangeven welke 3 activiteiten voor u het belangrijkst zijn. : 1. Gezondheid en zorg, 2. Belangenbehartiging, 3. Veiligheid, 4. Wonen en vervoer, 5. Culturele activiteiten, 6. Recreatie en bewegen, 7. Sociale contacten, 8. Sociale zaken, 9. Cursussen, 10. Levensbeschouwing. 1 Respondent voegde aan deze lijst nog toe : Naamsbekendheid. Naar aanleiding van het punt Levensbeschouwing schreef 1 respondent er de volgende opmerking bij : Levensbeschouwing: die hebben wij reeds overtuigend. Heel de leiding overlaten aan onze Heiland en je laten leiden door de H. Geest. Succes verzekerd.. 2. Kunt u met X aangeven wat voor u bij belangenbehartiging de 2 belangrijkste onderwerpen zijn? 1. Gemeentelijke regelingen, 2. Klachten over Zorg, WMO, Ziekenhuizen e.d., 3. Sociale voorzieningen, 4. Woonvoorzieningen, 5. Belastingen, 6. Vervoersvoorzieningen, 7. Veiligheid. Bij het punt belastingen vroeg 1 respondent om voorlichting over belastinghervormingen en bespreking erfrecht Er was 1 respondent met de vraag om in kleine groepjes uitleg over wetten, regels, e.d. in begrijpelijke taal te geven. Een ander vroeg om het behandelen van moeilijke brieven o.a. ziekenfonds, belasting, verzekering, notaris, testament. 3. Wat geniet bij gezondheid en zorg uw voorkeur? 1. WMO voorzieningen, 2. Voorlichting over behandelmethoden, 3. Voorlichting over ziekten, 4. Voorlichting over voeding en bewegen. 4. Welke zijn uw voorkeuren bij de bevordering sociale contacten en ontspanning? 1. Uitstapjes in de omgeving, 2. Theater, museumbezoek, 3. Reizen, 4. Bingomiddagen / avonden, 5. Koffiebijeenkomsten alleenstaanden, 6. Boekbespreking, 7. Kaartmiddagen. Bij deze vraag werden de volgende opmerkingen gemaakt : Bij het punt Reizen vermeldde 1 respondent naar Rome te willen. Bij Theater- en museumbezoek willen 2 respondenten naar een Musical en 1 naar een IJsrevue. Eén maal werd Rummy Cup genoemd. Gezamenlijk naar de bioscoop werd ook vermeld. Eén respondent vroeg om uitstapjes voor mensen met een rolstoel. 5. Op welke terreinen zou u cursussen georganiseerd willen zien? Doorhalen wat u NIET wenst 1.computer, 2.cultuur, 3.muziek luisteren, 4 levensvorming, 5. Leesgroep, 6. zelf schilderen.

6 Hebt u andere ideeën? Die waren er heel wat. In willekeurige volgorde: Apparatenbediening, Valpreventie, Bridgecursus, met zeepsteen werken, Geschiedenis van Goes of Zeeland, Voor computer iets met foto s. Lezingen over culturele onderwerpen (ook in avonduren), Klankconcerten, Boetseren, Fotografie, Cursus besturen, Poppen (vilt) maken, Verhalen schrijven, poëzie (gedichten maken), kaarten en sieraden maken, Het behandelen van moeilijke brieven o.a. ziekenfonds, belasting, verzekering, notaris, testament. 1 Respondent reageerde als volgt : Geen, wij vermaken ons uitstekend zelf. Hebben veel behoefte aan rust. Blijven lid omdat de KBO de belangen behartigt bij de overheid en omdat Nestor zo n fijn blad is, plus de stukjes (speciaal van Guust de Kok) in Bij de Tijd. 6. Wat geniet uw voorkeur bij bewegen? Doorhalen wat u NIET wenst 1. Fietstochten, 2. Gymnastiek (1x voor gehandicapten), 3, Nordic Walking, 4. Koersbal Anders : Hieronder kwamen ook weer een aantal ideeën naar voren. Yoga, Tai Chi, Qi Gong, Wandelen (3x), Zwemmen (3x), Line Dance, Tennis (1x), Driewiel fietstochten (1x), Thuis trainen met de trimtrainer met alleen 2 trappertjes, zittend uit te voeren, Sportschoolactiviteiten, Bewegen voor ouderen boven 70 jaar. Naast de bovenstaande suggesties werden er nog andere opmerkingen bijgeschreven, zoals: Wat ik nu op woensdag doe is goed. We vermaken ons nog steeds zelf. Zelf tennis ik 2 ochtenden per week. Ik kan niet zonder rollator lopen. Verder heb ik krukken. In huis loop ik zonder krukken. 7. Bent u bereid om een bestuurs- of commissiefunctie te bekleden? Bij de beantwoording van deze vraag moesten we helaas constateren dat velen wel allerlei activiteiten georganiseerd willen zien, maar niet bereid zijn om daarbij de helpende hand te bieden. En groot deel van deze groep heeft een behoorlijk hoge leeftijd, maar ook bij de jongere leeftijdsgroepen is de bereidheid niet zo erg groot. Merkwaardig is wel dat deelnemers, die al actief zijn binnen KBO Goes de vraag ook met Nee beantwoordden. Toch waren er een aantal mensen, die wel mee willen werken. Zij gaven aan dat ze NU nog niet in actie willen komen, maar op termijn wellicht wel. Hun namen hebben we genoteerd. 8. Bent u bereid om mee te werken aan het organiseren van activiteiten? Hiervoor geldt hetzelfde antwoord als bij bovenstaande vraag. Toch zijn er wel een aantal mensen, die de helpende hand willen toesteken. Ook hun namen hebben we genoteerd.

7 Enkele opmerkingen bij de antwoorden: Cursussen liefst door mij zelf te geven. Wat in mijn vermogen ligt. Hangt af van aanbod. Waar nodig. Koffiemiddagen, theater, museum, film. Eenvoudig helpen als bezorgen brieven, e.d. Ben namens de bonden lid van de Seniorenraad en zit in de commissie wonen. 9. Moeten we ook activiteiten in de avonduren organiseren? Voor 75% van de deelnemers hoeven er geen activiteiten in de avonduren worden georganiseerd, voor de andere 25% (mag het) wel. Enkele opmerkingen bij deze vraag: Indien mogelijk biljarten. Alleen theaterbezoek Indien geen andere mogelijkheid Op een locatie waar je veilig kunt komen. Is persoonlijk. 10. Nog enkele algemene reacties. Naast de opmerkingen die direct op de vragen betrekking hebben, zijn er nog enkele andere opmerkingen bijgeschreven. Deze vermelden we hieronder. A. Als de leden bij de punten NEE invullen vind ik het niet nodig om naam en adres te vermelden. Enquêtes zijn anoniem. B. Het beperkt invullen houdt niet in dat ik de KBO niet waardeer. Integendeel, er is veel inzet en een goed programma. C. Met belangstelling aandacht geschonken aan de door u vermeldde activiteiten. Door huiselijke omstandigheden ( ziekte en invaliditeit) hebben wij momenteel geen behoefte om aandacht te schenken aan de aangegeven onderwerpen. Zullen vele malen verstek moeten laten gaan. Conclusies. Wat betreft de vragen 1 tot en met 3 mogen we concluderen dat de wijze waarop we deze punten nu invullen voldoet. In samenwerking met de andere ouderenbonden binnen de gemeente Goes of indien alleen mogen we concluderen dat de huidige werkwijze voldoet. We kunnen deze punten nu ook beter uitvoeren doordat we nu een deel van de leden via de website en per kunnen informeren. Het afdelingsblad Bij de Tijd moet nog de belangrijkste informatiebron blijven, omdat het merendeel der leden geen internetaansluiting en / of schijnt te hebben. Het verdient aanbeveling om via Bij de Tijd regelmatig de leden om hun adres te vragen, zodat dit bestand verder uitgebreid kan worden. We hebben de indruk dat niet ieder lid zijn of haar adres heeft doorgegeven.. De activiteitencommissie dient te bekijken of in het activiteitenprogramma één of twee maal per jaar ook voorlichting kan worden opgenomen over ziekte en ziektebestrijding. Het verdient wellicht aanbeveling op de website een rubriek op te nemen waarin wordt verwezen naar belangenorganisaties op het gebied van ziekte en ziektebestrijding (Kankerbestrijding, Hartstichting en dergelijke instanties).

8 Wat betreft de vragen 4 t/m 6 zal binnen de activiteitencommissie bekeken moeten worden wat daarvan binnen de mogelijkheden gerealiseerd kan worden en op welke termijn. In verband met bovenstaande dient de activiteitencommissie te bezien of zij uitgebreid dient te worden. Voor afzonderlijke activiteiten verdient het aanbeveling één persoon te zoeken, eventueel geen direct lid van de activiteitencommissie, die de organisatie van de bedoelde activiteit op zich neemt. De deelname aan de koffiemiddagen voor alleenstaanden loopt niet storm. Er is echter wel vraag naar ontspanning in de vorm van bingo en kaarten. Wellicht kan hier een combinatie van activiteiten gevonden worden. De activiteitencommissie wordt verzocht hiervoor een idee op te stellen. De plaats voor de organisatie van de meer sfeer vragen activiteiten blijft moeilijk. De Magdalenazaal is niet de meest uitnodigende ontmoetingsplaats, maar andere locaties zijn moeilijk te vinden. Vaak zijn die te klein, al bezet of qua gebruik consumpties vrij duur. Samenwerking met andere bonden, verenigingen dient niet te worden uitgesloten. De reacties bij de vragen 7 en 8 waren te verwachten. Toch zijn een aantal leden wel bereid mee te werken. Persoonlijke benadering met de vraag om te helpen levert het meeste succes op. Hoewel het grootste deel van de respondenten aangeeft dat er in de avonduren geen activiteiten dienen / hoeven te worden georganiseerd kan dat in voorkomende gevallen wel worden geprobeerd. Dat is afhankelijk van het onderwerp. De organisatie daarvan dient goed te worden voorbereid Eindconclusie : Dit onderzoek heeft uitgewezen dat de activiteiten van KBO Goes voor het merendeel aansluiten bij wat de respondenten op dit onderzoek hebben aangegeven. Op zich mogen we niet ontevreden zijn, maar e.e.a. houdt niet in dat we op onze lauweren kunnen / mogen rusten. Om als KBO Goes aantrekkelijk te zijn en te blijven, zullen er steeds nieuw activiteiten op elk terrein te worden georganiseerd. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 12 januari Namens het bestuur, A. J. de Kok, voorzitter B. Mw. M.M.J. Hopmans, secretaris.

Enquête Telefonische dienstverlening

Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Colofon Titel:Enquête Enquete Telefonische dienstverlening Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL

Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL Algemeen Dit klanttevredenheidsonderzoek onder deelnemers van beweegactiviteiten voor senioren is gehouden in de zomer van

Nadere informatie

www.survio.com Familiedagen

www.survio.com Familiedagen www.survio.com Familiedagen Inhoudstafel 1 Algemeen 3 2 Vragenlijst voorbeeld 4 3 Enquête bezoeken 6 4 Enquête antwoorden 7 1. Vraag 1. Heeft u wel eens een familiedag bezocht?................................

Nadere informatie

Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide

Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide Aan de bewoners van Halle-Heide en het omliggende buitengebied, Geachte heer/mevrouw, Zoals u wellicht weet zijn we bezig met

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

''Hoe besteedt u het liefste uw vrije tijd?''

''Hoe besteedt u het liefste uw vrije tijd?'' Introductie Uw voorkeuren ten aanzien van uw vrijetijdsbesteding Geachte heer mevrouw, Het begon eigenlijk als een 'grap'. In de beginperiode van P-research (voorheen Priority Search Benelux) hebben wij

Nadere informatie

Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht

Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden Afdeling ICT&O, Cleveringa Instituut,

Nadere informatie

Resultaten enquete Jongerenacademie 2011-2012

Resultaten enquete Jongerenacademie 2011-2012 Resultaten enquete Jongerenacademie 2011-2012 Aantal mentoren (aan wie enquete is toegezonden) : 54 Aantal mentoren deelgenomen aan enquete : 16 Bekend met Deelgenomen Suggesties Mogelijkheden Hoe zou

Nadere informatie

Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland

Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland 0 Dit onderzoek is in 2012 uitgevoerd door Nanda Knol, 3 e jaars

Nadere informatie

Rapportage Wmo onderzoek Communicatie

Rapportage Wmo onderzoek Communicatie Rapportage Wmo onderzoek Communicatie Cliënten zijn tevreden over hoe het proces nu verloopt, voornamelijk door de inzet van traditionele communicatiekanalen 23 juli 2014 Versie 1,0 Inhoudsopgave Doelstelling

Nadere informatie

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014 Dit is het begin van de enquête. De eerste 4 vragen gaan over uw persoonlijke kenmerken. Aankruisen wat van toepassing is. 1. Wat is uw gezinssamenstelling? Alleenstaand zonder kind(eren) Samenwonend /

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij In april 2014 is Zorggroep Ter Weel in Goes en Reimerswaal gestart met het project Zorg Dichtbij. Dit project heeft als doel een structurele samenwerking met andere

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek verstrekkingen Wmo woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en rolstoelen

Tevredenheidsonderzoek verstrekkingen Wmo woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en rolstoelen 191 formulieren verstuurd 109 formulieren retour = 57,7% Tevredenheidsonderzoek verstrekkingen Wmo woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en rolstoelen Vragenlijst gemeente Wieringermeer maart 2011 Vragen

Nadere informatie

Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care

Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care Oktober 2014 Vraag Wanneer informeer ik naasten? Welke personen

Nadere informatie

Vragenlijst t.b.v. Haalbaarheidsonderzoek dorpshuisfuncties in Baak (27-11-2015)

Vragenlijst t.b.v. Haalbaarheidsonderzoek dorpshuisfuncties in Baak (27-11-2015) Vragenlijst t.b.v. Haalbaarheidsonderzoek dorpshuisfuncties in Baak (27-11-2015) Beste inwoners van Baak, Zoals u wellicht weet zijn we bezig met de plannen voor het realiseren van een dorpshuis in Baak,

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Overzicht uitslag enquête ontmoetings- en sociale activiteiten van/voor bewoners De Vos en De Jager.

Overzicht uitslag enquête ontmoetings- en sociale activiteiten van/voor bewoners De Vos en De Jager. Overzicht uitslag enquête ontmoetings- en sociale activiteiten van/voor bewoners De Vos en De Jager. Van de 125 woningen hebben 46 mensen (36 adressen/formulieren) gereageerd en de enquête ingevuld. Hiervan

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 2015

Tevredenheidsonderzoek 2015 Tevredenheidsonderzoek 2015 Verstuurd: september 2015 Verstuurd aan 21 personen Deelnemers 21 Respons percentage 100% Hoe lang krijgt uw dierbare al zorg van de Polder Résidence? 21 21 0 Number Date Text

Nadere informatie

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Nierpatiënten Perspectief online is een internetpanel voor mensen met een nierziekte*, naasten van nierpatiënten en nierdonoren. Zij kunnen via

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM Chaam, 15 juli 2015 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. BASISSCHOOL DE DRIESPRONG 4 3. BASISSCHOOL HET BEEKDAL

Nadere informatie

ENQUÊTE KINDERDAGVERBLIJF DUIMELOT ZENDEREN

ENQUÊTE KINDERDAGVERBLIJF DUIMELOT ZENDEREN Geachte ouder, ENQUÊTE KINDERDAGVERBLIJF DUIMELOT ZENDEREN Waarvoor een enquête zult u wellicht denken. Als kinderdagverblijf en als oudercommissie zijn wij zeer benieuwd naar uw bevindingen op diverse

Nadere informatie

Klant Tevredenheids Onderzoek December Leerlingenvervoer Gemeenten. Lopik Montfoort Nieuwegein IJsselstein

Klant Tevredenheids Onderzoek December Leerlingenvervoer Gemeenten. Lopik Montfoort Nieuwegein IJsselstein Klant Tevredenheids Onderzoek December 2016 Leerlingenvervoer Gemeenten Lopik Montfoort Nieuwegein IJsselstein Blad 1 Inleiding Eind 2016, begin 2017 hebben wij een tweede Klant Tevredenheids Onderzoek

Nadere informatie

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL BUE 2014 - Zelfevaluatie OL Bottom-up Evaluatie: Kwaliteit van leidinggeven Je leidinggevende kwaliteiten Via deze vragenlijst kun je je mening geven over de wijze waarop je je leidinggevende rol hebt

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 pagina 1 van 7 Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 Bent u niet degene die ons bureau kan beoordelen dan vragen wij u om de link naar deze vragenlijst door te sturen naar die betreffende

Nadere informatie

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg Proces klachtbehandeling 2011................................................................... Antidiscriminatievoorziening Limburg Mei 2012...................................................................

Nadere informatie

Onderzoek haalbaarheid. Vervoer op maat

Onderzoek haalbaarheid. Vervoer op maat Onderzoek haalbaarheid Vervoer op maat Uitgave van de Stichting Seniorenraad Schijndel Onderzoek van de werkgroep Vervoer Op Maat Namens Welzijn De Meierij: Wim van Kasteren, Gerard Luijten Namens de Seniorenraad:

Nadere informatie

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte Over deze toolkit Welkom in het huis van persoonsgerichte zorg! Zoals je ziet is het huis nog in

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Internetpanel Dienst Regelingen

Internetpanel Dienst Regelingen Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 20: evaluatie panel December 2012 1. Inleiding Het Internetpanel Dienst Regelingen bestaat nu bijna vijf jaar. Dat vinden de opdrachtgever Dienst Regelingen

Nadere informatie

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie).

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Verbetert de zorg na de behandeling van dikke darmkanker

Nadere informatie

Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes NESTOR BIJ DE TIJD. Websites, adressen en telefoonnummers De Unie KBO

Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes NESTOR BIJ DE TIJD. Websites, adressen en telefoonnummers De Unie KBO Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes De Unie KBO is de landelijke federatie van de provinciale bonden. Hier kan men terecht voor algemene vragen en advies. Voor vragen die betrekking hebben

Nadere informatie

Mening van het digitaal Burgerpanel Oss over: Kunst en Cultuur. Gemeente Oss. December 2013

Mening van het digitaal Burgerpanel Oss over: Kunst en Cultuur. Gemeente Oss. December 2013 Mening van het digitaal Burgerpanel Oss over: Kunst en Cultuur Gemeente Oss. December 2013 1 INLEIDING Waarom is het burgerpanel gevraagd naar haar mening over Kunst en Cultuur? De gemeente bezuinigt op

Nadere informatie

11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout?

11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout? 79 11. Cultuur. 11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout? 45% 40% 35% 30% 45% 25% 20% 35% 15% 10% 18% 5% 0%

Nadere informatie

3401 BK IJsselstein Postbus AA IJSSELSTEIN t f e

3401 BK IJsselstein Postbus AA IJSSELSTEIN t f e Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 Gemeenteraad IJsselstein 3401 BK IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJSSELSTEIN t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015)

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) In het voorjaar van 2015 is een tevredenheidsonderzoek onder de particuliere klanten van Warmtenet Hengelo gehouden. Aan alle particuliere klanten van Warmtenet

Nadere informatie

HOEVEEL MOET IK BETALEN?

HOEVEEL MOET IK BETALEN? HOEVEEL MOET IK BETALEN? Hoeveel kost een cursus? Het antwoord is niet altijd gemakkelijk. In veel scholen is er een comple systeem met verschillende tarieven. Wat moet je doen? 1. Maak de woordenschatoefeningen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 februari 1999 Rapportnummer: 1999/065

Rapport. Datum: 23 februari 1999 Rapportnummer: 1999/065 Rapport Datum: 23 februari 1999 Rapportnummer: 1999/065 2 Klacht Op 25 augustus 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw V. te IJmuiden, met een klacht over een gedraging van

Nadere informatie

Het platform gaat binnenkort commerciële trainingen aanbieden, speciaal voor masseurs die een succesvolle praktijk willen starten.

Het platform gaat binnenkort commerciële trainingen aanbieden, speciaal voor masseurs die een succesvolle praktijk willen starten. Beste masseur, Masseursnetwerk Nederland is het nieuwe platform voor professionele masseurs en zij die dat willen worden. Je vindt er informatie over producten, cursussen, evenementen en diensten. Het

Nadere informatie

Ouders op (be)zoek. Feedback van ouders op de online aangeboden informatie van Opvoeden.nl. december 2011. door: in opdracht van:

Ouders op (be)zoek. Feedback van ouders op de online aangeboden informatie van Opvoeden.nl. december 2011. door: in opdracht van: Ouders op (be)zoek Feedback van ouders op de online aangeboden informatie van Opvoeden.nl december 2011 door: in opdracht van: Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 1. Onderzoeksgroep blz. 4 2. Simulaties blz.

Nadere informatie

De vragenlijst kent 14 hoofdvragen. Gemiddeld duurt het 10 minuten om de enquête te vullen.

De vragenlijst kent 14 hoofdvragen. Gemiddeld duurt het 10 minuten om de enquête te vullen. 1 VIVIS Clienttevredenheidsmeting Revalidatie volwassenen na afsluiting van traject Welkom bij het tevredenheidsonderzoek van streeft naar optimale dienstverlening en daarbij is uw mening belangrijk. Wij

Nadere informatie

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp 2012 Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp Jep Karres Jan van Gorp Wmo-adviesraad Leiderdorp 22-2-2012 Wmo-adviesraad Leiderdorp 2

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Van alle gezinnen geeft 92% aan dat minimaal één van de kinderen deelneemt aan sport- en/of culturele activiteiten.

Van alle gezinnen geeft 92% aan dat minimaal één van de kinderen deelneemt aan sport- en/of culturele activiteiten. Uitwerking Enquête Gelderse Sportfederatie In de maand oktober 2008 is er een enquête gehouden onder ouders van kinderen op een aantal basisscholen in Doetinchem. De enquête had als doel om inzicht te

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

X Algemeen Bestuur (AB)

X Algemeen Bestuur (AB) Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 1 december 2016 Adviesnota voor: (kopieer en plak voor regel van toepassing) X Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS 2011 Klanttevredenheid Vereenzaming Ouderen Soest VOS Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest 035 60 23 681 info@swos.nl www.swos.nl KvK 41189365 Klanttevredenheidsonderzoek Vereenzaming

Nadere informatie

1 Inleiding... 2. 2 Onderzoeksgroep en dataverzameling... 2. 3 Informatie... 4. 4 De aanvraag... 8. 5 Procedure... 14. 6 Wachttijd...

1 Inleiding... 2. 2 Onderzoeksgroep en dataverzameling... 2. 3 Informatie... 4. 4 De aanvraag... 8. 5 Procedure... 14. 6 Wachttijd... Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Onderzoeksgroep en dataverzameling... 2 3 Informatie... 4 4 De aanvraag... 8 5 Procedure... 14 6 Wachttijd... 16 7 Bejegening... 19 7 Toegewezen aanvragen...

Nadere informatie

Enquête Dienstverlening in het stadhuis

Enquête Dienstverlening in het stadhuis Enquête Dienstverlening in het stadhuis Enquête Dienstverlening in het stadhuis Colofon Titel:Enquête Dienstverlening in het stadhuis Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011)

Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011) Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011) Inhoudsopgave Verslag 2-4 Grafieken 5-10 Samenvatting resultaten 11-16 Bijlage - Vragenlijst 17+18 Cohesie Cure and Care Hagerhofweg 2 5912 PN

Nadere informatie

Verplichting kwaliteitmanagement is prima, maar wel een kostbare zaak!

Verplichting kwaliteitmanagement is prima, maar wel een kostbare zaak! D A T U M 17 juni 2010 P A G I N A 1 van 14 Onafhankelijk onderzoek re-integratiebranche door Re-integratiePartner Verplichting kwaliteitmanagement is prima, maar wel een kostbare zaak! Tussen 27 mei en

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013)

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Inhoudsopgave Verslag Samenvatting resultaten Bijlage - Vragenlijst Cohesie Cure and Care Hagerhofweg 2 5912 PN VENLO +31 (77) 3203736

Nadere informatie

Ouders over tevredenheidmetingen.

Ouders over tevredenheidmetingen. Vzw Roppov Martelaarslaan 212 9000 Gent tel 09/224.09.15 fax 09/233.35.89 e-mail info@roppov.be web www.roppov.be Mei 2009 december 2010 Ouders over tevredenheidmetingen. Dit is een bundeling van bemerkingen

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar cultuur in de gemeente Assen

Stadspanel-onderzoek naar cultuur in de gemeente Assen Stadspanel-onderzoek naar cultuur in de gemeente Assen Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1000 leden.

Nadere informatie

ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. Klanttevredenheidsmeting

ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. Klanttevredenheidsmeting ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang Klanttevredenheidsmeting Inhoud Inleiding... 3 De werkwijze... 3 Respons gegevens... Algemene aspecten dienstverlening... 6 De communicatie met de pedagogisch

Nadere informatie

1 0.0% 0 2 0.0% 0 3 0.0% 0 4 0.0% 0 5 0.0% 0 6 2.0% 1 7 18.4% 9 8 38.8% 19 9 18.4% 9 10 20.4% 10

1 0.0% 0 2 0.0% 0 3 0.0% 0 4 0.0% 0 5 0.0% 0 6 2.0% 1 7 18.4% 9 8 38.8% 19 9 18.4% 9 10 20.4% 10 De bereikbaarheid van de praktijk De dagelijkse openingstijden van de praktijk? 1 0.0 0 2 0.0 0 3 0.0 0 4 0.0 0 5 0.0 0 6 2.0 1 7 18.4 9 8 38.8 19 9 18.4 9 10 20.4 10 Gemiddeld cijfer 8.4 De bereikbaarheid

Nadere informatie

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Leerlingen

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Leerlingen Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Leerlingen Aantal respondenten: 60 01-04-2011 Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Leerlingen 1 / 10 Welkomstblad Fijn dat je mee wilt werken aan dit

Nadere informatie

Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen

Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen Hieronder staan de antwoorden op de digitale enquête van de Burger Advies Raad (BAR) over het Wmo-beleid in de gemeente Heumen. Dit zijn alleen de antwoorden

Nadere informatie

De resultaten van het eindoordeel over de tevredenheidsonderzoek

De resultaten van het eindoordeel over de tevredenheidsonderzoek 4.2.2 Patiënttevredenheidsonderzoek Wij hebben in 2014 een patiënttevredenheidonderzoek uitgevoerd. Elke patiënt krijgt na behandeling een enquêteformulier. Van alle vragenlijsten hebben wij er 110 ingevuld

Nadere informatie

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel Versie augustus 2004, bewerkt en aangepast door Nyfer, augustus 2013 IPA Vragenlijst : 'Impact op Participatie en

Nadere informatie

Memo. Datum: 19 oktober 2015 Onderwerp: Enquête Studieadvies

Memo. Datum: 19 oktober 2015 Onderwerp: Enquête Studieadvies Memo Datum: 19 oktober 2015 Onderwerp: Enquête Studieadvies Inhoud Hoofdstuk 1: Introductie... 1 Hoofdstuk 2: Algemene uitkomsten... 1 2.1 De weg naar de studieadviseur... 1 2.2 Hulpvraag... 2 2.3 Waardering

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. KBO Zeeland: 25 mei jaarlijkse bedevaart naar Meerseldreef. Twee van onze leden gingen mee.

JAARVERSLAG 2012. KBO Zeeland: 25 mei jaarlijkse bedevaart naar Meerseldreef. Twee van onze leden gingen mee. KBO Middelburg Veere JAARVERSLAG 2012 1. Algemeen. Begin 2012 hadden we het aantal van 279 leden bereikt. Helaas is ledenverlies door opzeggingen wegens o.a het hoge contributie bedrag, verhuizingen, het

Nadere informatie

Deze vragenlijst vul je in door aan te kruisen in welke mate je het eens bent met de uitspraken in de vragenlijst.

Deze vragenlijst vul je in door aan te kruisen in welke mate je het eens bent met de uitspraken in de vragenlijst. Wij, Verloskundigenpraktijk Baarn, hebben je begeleid tijdens je zwangerschap, bevalling en/of kraambed. Omdat wij graag kwalitatief goede zorg willen aanbieden, zijn wij zelf voortdurend aan het onderzoeken

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010

Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010 Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010 Beste Panelleden, Het is alweer even geleden dat u nieuws van ons hebt ontvangen. In 2009 hebben we weer een aantal interessante onderzoeken over de zorg en uw

Nadere informatie

Jongerenparticipatie in Amersfoort

Jongerenparticipatie in Amersfoort Jongerenparticipatie in Amersfoort gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal november 2013 Samenvatting De gemeente wil Amersfoortse jongeren meer betrekken bij zaken die hen aangaan. We hebben via digitaal

Nadere informatie

Onderzoek kanaalkeuze ZETgemeenten

Onderzoek kanaalkeuze ZETgemeenten harmonie Advies en Faciliteiten Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 25 69 Fax (038) 498 28 59 GJ.Willighagen@zwolle.nl www.zwolle.nl Onderzoek kanaalkeuze ZETgemeenten

Nadere informatie

Belangrijkste informatiebronnen

Belangrijkste informatiebronnen De resultaten van het lezersonderzoek U heeft als lezer van de Oculus massaal gereageerd op het lezersonderzoek van de Oculus. Van de 1800 verstuurde enquêtes zijn er 253 (14%) ingevuld. We zijn heel blij

Nadere informatie

Stayokay Wereldweekend

Stayokay Wereldweekend Stayokay Wereldweekend 2009 1. Wat is het Stayokay Wereldweekend? Het Wereldweekend voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken Samen met Humanitas en het Rode Kruis nodigt Stayokay 200 gezinnen

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud-lezingen voorjaar 2014

Evaluatie SamenOud-lezingen voorjaar 2014 Evaluatie SamenOud-lezingen voorjaar 2014 Een evaluatierapport over de SamenOud-lezingen in, en R. Brans September 2014 0 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Doel van de lezingen... 2 1.1

Nadere informatie

1. Welke mogelijke risicobronnen* bevinden zich volgens u in uw woonomgeving? (binnen een straal van ongeveer 500 meter)

1. Welke mogelijke risicobronnen* bevinden zich volgens u in uw woonomgeving? (binnen een straal van ongeveer 500 meter) 1. Welke mogelijke risicobronnen* bevinden zich volgens u in uw woonomgeving? (binnen een straal van ongeveer 500 meter) * Bedrijven of instellingen die gevaarlijke stoffen gebruiken of opslaan. Gevaarlijke

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar de toekomstvisie van Assen

Stadspanel-onderzoek naar de toekomstvisie van Assen Stadspanel-onderzoek naar de toekomstvisie van Assen Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het panel ruim 2000 leden. Elk lid

Nadere informatie

Monitoren of dit wordt uitgevoerd

Monitoren of dit wordt uitgevoerd Protocol dataverzameling CQI Naasten op de Intensive Care schriftelijke en digitale versie Taken en verantwoordelijkheden onderzoeker/kwaliteitsmedewerker Versie voor CQI-vragenlijst 5.0 Oktober 2014 Taken

Nadere informatie

Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw,

Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw, Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw, Met deze brief willen we u uitnodigen om deel te nemen aan het SCORE-onderzoek. Dit onderzoek gaat over de inhoud van revalidatie na een beroerte,

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Maandag 10.00 tot 12.00 uur dienstverlenende inloop Maandag 13.00 tot 14.00 uur Nederlandse conversatie les Dinsdag 14.00 tot 15.00 uur Chi Kung

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Een evaluatierapport over de SamenOud-activiteiten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. R. Brans Mei 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel

Nadere informatie

Rapport. Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren

Rapport. Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren Rapport Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren Woerden, juli 2014 Inhoudsopgave I. Omvang en samenstelling groep respondenten p. 3 II. Wat verstaan senioren onder eigen regie en zelfredzaamheid?

Nadere informatie

Enquête TZB Clubkampioenschappen 2013. Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 2013

Enquête TZB Clubkampioenschappen 2013. Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 2013 Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 1 Colofon Uitgave: Tennisvereniging Zuid-Berghuizen Activiteitencommissie, Toernooicommissie & Jeugdcommissie Schapendijk 35 7574 PG ldenzaal E-mail:

Nadere informatie

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma Stichting Buurtbeheer Beersdal Rennemig organiseert ook dit jaar weer het kindervakantiewerk voor kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar is het thema Globetrotter. De hele week staat

Nadere informatie

Rapport. Datum: 7 juni 1999 Rapportnummer: 1999/252

Rapport. Datum: 7 juni 1999 Rapportnummer: 1999/252 Rapport Datum: 7 juni 1999 Rapportnummer: 1999/252 2 Klacht Op 23 februari 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw S. te Voorschoten, met een klacht over een gedraging van de

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Culturele activiteiten in Noord

Culturele activiteiten in Noord Culturele activiteiten in Noord Samenvatting Wat vinden de inwoners van Amsterdam-Noord van het aanbod van culturele voorzieningen in hun stadsdeel? Deze vraag is gesteld aan het bewonerspanel van het

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Alexander Concept

Aanmeldingsformulier Alexander Concept Voorkeur trainingsdatum: Stuurt u deze vragen geheel ingevuld en ondertekend aan ons terug. Wanneer wij dit formulier ontvangen hebben, nemen wij contact met u op om samen met u te bespreken of u klaar

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage VYVOJ Inventarisatie wensen Natuur BSO

Onderzoeksrapportage VYVOJ Inventarisatie wensen Natuur BSO Onderzoeksrapportage VYVOJ Inventarisatie wensen Natuur BSO A. Minnema BSc Paterswolde,oktober 2009 e-mail: info@vyvoj.nl www.vyvoj.nl INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Resultaten 4 3. Conclusie 14 Bijlage

Nadere informatie

Resultaten enquête. Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders

Resultaten enquête. Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders Resultaten enquête Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders 1. Inleiding Naar aanleiding van de enquête die is gehouden onder de ouders van Basisschool de Gansbeek

Nadere informatie

Een overtuigende tekst schrijven

Een overtuigende tekst schrijven Een overtuigende tekst schrijven Taalhandeling: Betogen Betogen ervaarles Schrijftaak: Je mening geven over een andere manier van herdenken op school instructieles oefenlesles Lesdoel: Leerlingen kennen

Nadere informatie

Analyseverslag Enquête Daginvulling Leunen. Oktober 2013. Stuurgroep WMO. Wmo: We gaan het samen doen!

Analyseverslag Enquête Daginvulling Leunen. Oktober 2013. Stuurgroep WMO. Wmo: We gaan het samen doen! Analyseverslag Enquête Daginvulling Leunen Oktober 2013 Stuurgroep WMO Wmo: We gaan het samen doen! 45 ochtend middag 40 avond 35 30 25 20 15 10 5 0 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

Nadere informatie

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg?

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg? Wat gebeurt er met de resultaten? De uitkomsten van het onderzoek helpen: zorgverleners bij het verbeteren van de zorg die zij geven de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de gezondheidszorg beter

Nadere informatie

Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag

Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag 1 Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag ja nee ja nee ja nee Totaal Antwoorden ja ontvangen Antwoorden nee ontvangen van totaal 125 van totaal 125 van het aantal antwoorden van het aantal antwoorden vraag

Nadere informatie

Waarom kan er een beperkte groep klanten meedoen aan de proefperiode?

Waarom kan er een beperkte groep klanten meedoen aan de proefperiode? Veel gestelde vragen NS Extra NS EXTRA ALGEMEEN Wat is NS Extra? NS Extra is een nieuwe dienst van NS voor reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart. Deelnemers aan NS Extra ontvangen vanuit de check-uit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2012 Wmo-hulpmiddelen onder de loep. Gemeente Ubbergen Juni 2013

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2012 Wmo-hulpmiddelen onder de loep. Gemeente Ubbergen Juni 2013 Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2012 Wmo-hulpmiddelen onder de loep Gemeente Ubbergen Juni 2013 Colofon Uitgave I&O Research BV Zuiderval 70 7543 EZ Enschede tel. (053) 4825000 Rapportnummer 2013/033 Datum

Nadere informatie

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Huurdersplatform Palladion Gerard Jager Jurriën Schuurman Oktober 2014 1 Inhoudsopgave Achtergrond en doel onderzoek (3) Conclusies en aanbevelingen (4)

Nadere informatie

MASTERPROEF. Bereidheid van 55-plussers tot deelname aan valpreventie

MASTERPROEF. Bereidheid van 55-plussers tot deelname aan valpreventie MASTERPROEF Geachte collega Bereidheid van 55-plussers tot deelname aan valpreventie Mijn naam is Martine Agten en ik ben werkzaam als huisarts-in-opleiding in de praktijk van dr. Carlier, dr. Schreurs,

Nadere informatie

na een hernia-operatie

na een hernia-operatie Klachtenregeling adviezen ZorgSaam na een hernia-operatie Toelichting voor cliënten, ZorgSaam familieleden en bezoekers 1 2 Waarom een klachtenregeling voor cliënten, familieleden en bezoekers? De artsen

Nadere informatie

Oudervragenlijst 2013-2014

Oudervragenlijst 2013-2014 Oudervragenlijst 2013-2014 ICBS De Trimaran Marsdiepstraat 278 1784 AW Den Helder Uitleg voor het beantwoorden van de vragenlijst 2013-2014 Eens in de vier jaar houden alle Sarkonscholen onder de ouders

Nadere informatie

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 Beste ouders, Om te beginnen willen we alle 94 ouders die hebben bijgedragen aan het resultaat van deze tevredenheidspeiling hartelijk bedanken. U heeft

Nadere informatie