Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: ,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: 038 460 32 58, e-mail: dearkzwolle@vivente.nu, www.dearkzwolle.nl"

Transcriptie

1 de Postduif jaargang 14 / 15 nr maart 2015 Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: , dearkzwolle@vivente.nu, Agenda: 19 maart: open dag van alle scholen van Vivente 19 maart: wiskunde kangoeroe wedstrijd voor slimme rekenaars 19 maart: informatieavond voor ouders van 4- jarigen die in de loop van het schooljaar op school komen uur tot uur 19 maart: Postduif maart: OV vergadering 26 maart: vanaf palmpaasoptocht voor de kangoeroewedstrijd kleuters rondom de school. Uit de MR In de afgelopen maanden is in de MR meerdere malen gesproken over het eventueel invoeren van een continue rooster. Dit naar aanleiding van vragen van meerdere ouders richting de MR. De plannen voor een dergelijk rooster zijn vergeleken met andere scholen en de uren berekening voor CBS de Ark is ook al uitgevoerd. Echter de nieuwe CAO Primair Onderwijs vraagt veel aanpassingen in de urenberekening van contracten, werkweken en invulling van overige taken. Ook is er een uitspraak gedaan over de minimale pauze die de leerkrachten moet worden geboden. Dit alles bij elkaar geeft op andere Vivente scholen waar al met een continue rooster wordt gewerkt problemen voor de schooltijden. Daarom is besloten om het traject richting een continue rooster tijdelijk sti l te leggen. We wachten eerst af wat er aan oplossingen komt op de andere scholen. Uitgangspunt is dat we streven naar een invoering van het continue rooster per 1 augustus Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd, voor vragen kunt u altijd mailen met de MR: mr.ark@vivente.nu Train mee voor de Kidsrun! Op 18 april is de Kidsrun in Zwolle Zuid en je kunt ook met De Ark meedoen. Heb jij je al opgegeven? Dit kan gewoon individueel via de site. En ook dit jaar worden er i.s.m. SportService Zwolle trainingen georganiseerd voor iedereen! De trainingen zijn op de woensdagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur: woensdag 25 maart woensdag 1 april woensdag 8 april

2 De trainingen vinden plaats op de velden van Zwolsche Boys. Aanmelden voor deze trainingen kan tegelijk met de inschrijving voor de Kidsrun. De extra kosten voor de trainingen zijn 3,- AANMELDEN EN INSCHRIJVEN KAN HIER : Inschrijven.html Train mee met Partou Partou is net als vorig jaar weer met SportService Zwolle bezig om op De Ark een extra clinic voor de Kidsrun te organiseren. De datum hiervan is nog niet bekend, dus meer informatie volgt nog. Catering / partyservice gezocht Voor het afscheidsfeest van groep 8 zoekt de OV (tegen betaling) een cateraar/party verhuurbedrijf voor het leveren van hapjes, drankjes en materiaal zoals glazen, borden, bestek, statafels etc. Ken je iemand die dit kan verzorgen? Of kun je het zelf? Laat het ons dan weten! Je kunt een mailtje sturen naar: ov.deark@vivente.nu. Alvast bedankt! vriendelijke groeten De OV Koningsspelen 2015 Vrijdag 24 april doet de Ark ook mee aan de Koningsspelen! Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. We gaan s morgens met de onderbouw en s middags met de bovenbouw, net als vorig jaar, naar sportcampus de Pelikaan. We kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken, want alle kinderen moeten gebracht en gehaald worden. Daar hebben we veel ouders voor nodig die kunnen rijden. U kunt het bij de klassenouders aangeven als u kunt rijden. Wiskunde kangoeroe wedstrijd Vanmorgen hebben 25 koppels van 2 leerlingen en 9 individuele leerlingen zich gebogen over de opgaven van de wiskunde kangoeroewedstrijd. Geen eenvoudige opgaven, dat kunnen we u verzekeren. Wat denkt u bijvoorbeeld van deze: Tobias heeft 3 stukken speelgoed gekocht. Voor het eerste stuk betaalde hij de helft van zijn geld plus 1. Voor het tweede stuk betaalde hij de helft van de rest van zijn geld plus 2. Tot slot betaalde hij voor het derde stuk weer de helft van de rest van zijn geld plus 3. Toen was zijn geld op. Hoeveel geld had Tobias in het begin? A. 28 B. 30 C. 32 D. 34 E. 36 Ga er maar aan staan! Complimenten voor alle kinderen die mee hebben gedaan!

3 Nieuw bij ons op school In de afgelopen tijd zijn er weer 6 kleuters begonnen in groep 1B: Ilse Bongaerts Roelant van de Dijk Tim Kroeze Lot Jongsma Jozua Fledderus Marit Wijss Fijn dat jullie er zijn, heel veel plezier bij ons op school! BHV oefening Om zo goed mogelijk de veiligheid van uw kind en het team te bewaken op school houden de BHV-ers van de Ark regelmatig een oefening. Twee weken geleden hebben we geoefend met levensreddende handelingen, reanimatie bijvoorbeeld en verbanden aanleggen, gister kregen we voorlichting over hoe te handelen bij brand en hoe we brand kunnen voorkomen. Op de foto de stoere brandweerdames van de Zuidster en de Ark. Meester Jeroen hoorde hier ook nog bij maar die moest ook bij het schoolvoetbal aanwezig zijn. Voor onze eigen veiligheid kregen we brandvertragende jassen aan. Onder grote belangstelling van alle stemmende kiezers en een groot aantal kinderen werden er echte brandjes geblust met een CO2 blusser en een poederblusser. Week 12 t/m 14: Opbloeien Inhoud: Over afgedankt worden of erkenning krijgen. Over mensen die opfleuren of wegkwijnen. Over opleven, opbloeien en de wereld rijker maken. Bijbelverhalen onderbouw: week 12: Opstaan (Marcus 1, 29-34); De dove man (Marcus 7, 31-37). week 13: Meisje sta op! (Marcus 5, 21-43); Een nieuwe koning (Lucas 19, 29-44). week 14: Voor de laatste keer aan tafel (Lucas 22); Gevangengenomen (Lucas 22); De tuin zal weer bloeien (Lucas 23). Bijbelverhalen middenbouw: week 12: Ik ben een verdorde plant (Johannes 5, 1-18); Matteüs wil niet meer (Matteüs 9, 9). week 13: Waar doe je het voor? (Matteüs 13, 3-9); De nieuwe koning (Lucas 19, 29-48). week 14: Jezus deelt zijn leven (Lucas 22, 1-54); Een gebroken Petrus (Lucas 22, 54-62); Goede Vrijdag en Pasen (Matteüs 26 t/m 28).

4 Bijbelverhalen bovenbouw: week 12: Verdorde mensen (Johannes 5, 1-18); Een man die koos voor geluk (Matteüs 9, 9). week 13: Bloeien, maar soms niet (Matteüs 13, 3-9); Bijna oproer (Lucas 19, 29-48). week 14: Ruzie aan tafel (Lucas 22, 1-54); Een gebroken Petrus (Lucas 22, 54-62); Goede Vrijdag en Pasen (Matteüs 26 t/m 28). Uit de groepen Groep 1A Theater aap en biggetje Gisteren kreeg groep 1a bezoek van oudleerling Anne- Merel en haar vriendin Maxine. Als opdracht van het CCC moesten zij een toneelstukje bedenken en uitvoeren met allerlei activiteiten erbij. Zij hadden taart gebakken, de kinderen zongen voor de jarige, proefden van de taart en maakten een tekening. Het was een gezellige ochtend! Groep 1A en 1B Zingen met opa s en oma s Wat was het vorige week donderdagochtend gezellig in de school! De kinderen van groep 1 en 2 hadden hun opa s en oma s uitgenodigd en samen zongen ze liedjes uit de oude doos. Dit in het kader van culturele erfenis. Hieronder enkele indrukken:

5 In groep 2 begon vorige week de lente te kriebelen. We hadden onze laarzen aangetrokken en zijn flink aan het werk geweest in de schooltuin bij het kleuterplein. We kwamen allerlei schatten tegen; van een oude dikke wortel tot lieveheersbeestjes en beginnende aardbeienplanten. In de zandtafel hebben we zaadjes gezaaid van onder andere; wortels, bosui, radijs. Als straks de tuin helemaal onkruidvrij is en de plantjes groot genoeg zijn gaan we ze in de volle grond planten. Bij het onkruidvrij maken van de tuin zouden we nog wel wat hulp kunnen gebruiken. Het gaat om het stukje tuin voor het lokaal van groep 3A en groep 2. Wie wil af en toe daar eens wat onkruid weghalen? Graag melden bij de leerkrachten van de onderbouw. Groep 3B in het Drostenhuis aan de Melkmarkt : De kinderen mochten in de kelder op zoek naar de bus. En wat zat erin? Ook in de keuken op zoek naar een koffiemolen. En die zien de kinderen niet zo vaak. In de kamer alle mooie dingen bekijken van de familie Podt die zo n 250 jaar geleden in het mooie Drostenhuis woonden.

6 In de kring konden kinderen nog van alles bewonderen en het mooie plafond bekijken waar de 4 seizoenen op staan in de hoeken. Groep 4 Ik ben Debora. We zijn naar het museum geweest. Ik was op vrijdag. Ik zat in het groepje van brits moeder. We gingen het meest langs dunne stoepjes. Ik kwam er met de auto. In het begin ging de mevrouw wat vertellen aan ons. We gingen ook kijken waar de hofdames woonden en de koning. De koningskamer was echt heel mooi, maar die van de hofdames was veeeeeel minder en toen gingen we op stap we zochten gevels allemaal op daken. Behalve een waterpomp die was op de grond. Vroeger namen ze een emmertje mee en konden ze water halen. En we kregen ook een snoepje bij het balletjeshuis, dat snoepje was erg lekker. Op de daken zochten we ook naar een haan die was erg moeilijk te vinden en de bierpomp was juist heel makkelijk te vinden en na het museum gingen we de puzzel maken. We zagen gevels die we gehad hadden toen gingen we terug naar school. Britt zat de hele tijd te zingen. Toen we er waren mochten we nog buiten spelen omdat wij dat niet hadden gehad. Dat was het dan maar weer. Jasmine gaat naar het museum. Ik ben donderdag naar het museum geweest. Ik ging met de moeder van Lucas H. en ik zat bij Lucas H. en bij Ruben, Levina, Elise en juf in het groepje. We gingen met de auto er naar toe. Toen we bij het museum kwamen was het groot en mooi. Het museum was oud. Als eerste zei de mevrouw alles over het museum, toen gingen we een speurtocht doen. Je mocht zoeken. Ik zeg nu wat je moest zoeken: een ton, een hart, een gezicht, een hoed, een eikel, zwolse balletjeshuis en verder weet ik het niet meer. Na het museum weer in de auto naar school. Hugo Het museum Ik ging met Elise en Levina in de auto naar het museum. We gingen gevels zoeken. Het was heel leuk. Ik heb 2 gevels gevonden en aan het einde gingen we eten en toen gingen we naar school. Ariane Ik ging met Kai, Joann, Thieme en ik naar het museum. We gingen oude dingen zoeken, zoals een eikel en een hond. Toen hadden we alles gezien, we maakten een puzzel, toen gingen we allemaal eten, na het eten gingen we naar school.

7 Uitstapje naar het museum In de museumweek zijn we met onze groep naar het Stedelijk Museum geweest. Er waren heel wat vaders/ moeders die ons wilde vervoeren! Aan het begin van het bezoek kregen we opdrachten. We moesten in elke kamer van het museum een koker zoeken. Daar stond een plaatje/ geurtje of een andere opdracht in. Die opdracht moesten we dan doen. En zo kwamen we in alle kamers. Het was een leerzame en gezellige middag. Schoolvoetbal Sportiviteit troef tijdens Schoolvoetbal Zwolle! Op het weblog van de gemeente Zwolle vindt u een aantal leuke foto s van de kinderen van de Ark. Zij speelden gisteren een aantal wedstrijden waarover ze hieronder vertellen.

8 Schoolvoetbal 2015 Schoolvoetbal was echt vet leuk! De meiden van groep 5/6 moesten eerst tegen de Klokbeker. Stand = 1 1! Daarna tegen de Zuidster, stand 2-2! En toen tegen de Wingerd die waren best goed, eindstand 2 0 voor hun! Dus we hebben 2 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. We zaten in spanning te wachten tot we uiteindelijk hoorde dat we uitgeschakeld waren. We hebben de fairplay prijs gewonnen eerlijk gespeeld dus. De jongens moesten tegen de Klokbeker 0 0. Zuidster 1 0 voor hun. Phoenix stand 2 1 voor hun. Toen tegen de Sluis door de penalties gewonnen. Toen tegen de Wingerd verloren 1 0. Schatrover 6 0 verloren. En zijn geeindigd op de 3e plaats goed zo. Topscoorder meisjes: Marielle: 2 gemaakt. Jongens: Joel: 3 gemaakt. Het was een leuke dag en we hebben spierpijn maar meester Frank is trots op ons, jullie ook? Geschreven door: Akiya Connor Geproduceert door: Tessa Binnendijk en Lieke Visscher. Schoolvoetbal woensdag 18 maart Vandaag was het schoolvoetbal toernooi. Dat werd gehouden op de velden van ZAC en Zwolsche Boys. Ik heb gekeken bij de meisjes en jongens van onze klasen. Dat was heel leuk. Bij de eerste wedstrijd van de meisjes tegen de Klokbeker, is het (helaas) 1 1 geworden. Bij de eerste wedstrijd van de jongens tegen de Klokbeker is het 0 0 gebleven. Dat was heel spannend. Bij de 2e wedstrijd van de meisjes hebben we gelijk gespeeld, met 2 2. Jilda en Mariëlle hebben allebei gescoord, tegen de Zuidster. Dat was hèèl spannend. De 3e wedstrijd tegen De Wingerd hebben we 2 0 verloren. Dat was natuurlijk heel erg jammer. Maar voor de rest was het heel erg leuk. Doei! Felinya Schoolvoetbal woensdag 18 maart Vandaag hebben de meiden het eerste voetbaltoernooi gelijk gespeeld met 1 1. Het eerste goal was door Mariëlle gemaakt. De tweede wedstrijd is 2 2 gelijk gespeeld. Ik heb een goal gemaakt en Mariëlle ook. Toen we de derde wedstrijd gingen spelen stond de schatgraver op het verkeerde veld. we moesten de eerste wedstrijd tegen de Klokbeker, de tweede wedstrijd tegen de Zuidster en de derde wedstrijd tegen de wingerd 1. Daar hebben we verloren met 2 0. We hebben wel de Fair play prijs gewonnen. De jongens van groep 5-6 hebben tot de halve finale gespeeld. Jilda

9 Schoolvoetbal Woensdag 18 maart Stond ik helemaal paraat. Er was schoolvoetbal We renden achter de bal. Wij hadden een hele leuke yel Misschien de beste van het toernooi wel. We lachten en hadden veel lol Het hele veld stond vol. Schreeuwende mensen aan de kant Misschien wel van het hele land. Wij wonnen ook nog de Fair-Play prijs Voor Respect en eerlijkheid. Yel: Wij zijn schattig wij zijn stoer Alle ballen in het doel. Cola, Fanta, 7up wij de beste voetbalclub YEAH! Lieve & Kerstin 6B Schoolvoetbal 18 maart 2015 was er weer schoolvoetbal. Bijna heel groep 6b deed mee. De jongens en de meisjes hadden een yel. Toen brak het moment aan; de meiden hadden hun eerste wedstrijd tegen De Klokbeker. Het werd 1 1. Laten we nog snel bij de jongens kijken, riep Anna. Toen we aankwamen konden we de jongens nog net aanmoedigen. Het was tegen de Zuidster. Het werd 1 0 voor de Ark. Oh nee, we zijn een beetje laat, riep Lieve. We waren net op tijd voor de wedstrijd, ook tegen de Zuidster. Het werd 2 2. Onze laatste wedstrijd, zei Isabel. Het was tegen de Wingerds, helaas werd het 2 0, we hebben niet gewonnen! Maar we werden naar de kantine geroepen, voor de Fair Play prijs! En onze jongens zijn 3e geworden. Onze yel is: Wij zijn schattig, wij zijn stoer alle ballen in het doel, Cola, Fanta, 7-up, wij zijn een goede voetbalclub! Isabel Reins Groep 6b is 3e geworden met schoolvoetbal. Dat vonden ze heel leuk. De 1e wedstrijd hadden ze gelijk gespeeld met 0 0. De 2e wedstrijd hadden ze gewonnen met 1 0. De 3e wedstrijd hadden ze gewonnen met 2 1. De kwart finale hadden ze gewonnen met penaltys. Ze hadden alle 3 ballen in het doel getrapt. De laatste 2 wedstrijden hadden ze verloren. Maar ze zijn dus 3e geworden en ze zijn blij met hun prijs. En hebben een bronze medaile gekregen en een trofee gewonnen. Stan en Joël Schoolvoetbal Woensdag 18 maart was er schoolvoetbal 1e plaats schatgraver 2e wingerd 3e ark 2 jongens 5/6b. We zijn net door naar de voorronde door de penaltys De tegenstander stond te huilen op het veld We stonden te juichen! Heel zac en zwoche boys hoorden 5/6b De meiden van 5/6b hebben de fair play prijs. Geschreven door Maurijn en Lawrence

10 Woensdag 18 maart was er schoolvoetbal. Het was heel leuk. Eerst moesten we de warming up doen. We moesten heel veel rondjes om het veld rennen. Daarna gingen we bij de jongens van de Ark 6B kijken, het was 0-0. Daarna moesten wij spelen, ik was verdediger en daarna moest ik wissel zijn. Helaas had de tegenstander een punt gescoord. Maar ongeveer 2 minuten later had Mariëlle gescoord. Ons hele team was heel blij. Daarna was de wedstrijd afgelopen en hadden we iedereen een hand gegeven. Daarna moesten we tegen de zuidster. Het was 2-2 en Sita was keeper en daarna moesten we nog een keer spelen, helaas was het 1-0. We waren best teleurgesteld. Maar toen vertelde juf Martine dat we heel snel naar de kantine moesten. Niemand wist waarom. Maar toen we er waren zei een aardige mevrouw dat we de fair play medaille hadden gewonnen en we waren best blij. En daarna hoorden we dat de jongens van 6B 3 e waren geworden. Van Anna

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 cdbsjonglaren@conod.nl, Ludinge 6, 9471 JD, Zuidlaren. 050-4092079. www.jonglaren.nl De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 Schaken: Enige weken geleden is het schoolschaakkampioenschap

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Heeft u hier belangstelling voor dan graag een telefoontje of mailtje naar juf Rita, r.vbavel@bakenpurmerend.nl of een telefoontje naar school.

Heeft u hier belangstelling voor dan graag een telefoontje of mailtje naar juf Rita, r.vbavel@bakenpurmerend.nl of een telefoontje naar school. Nieuwsbrief 11 febrauri 2016 Overblijven We zijn op dit moment druk bezig om het voor elkaar te krijgen dat na de voorjaarsvakantie het overblijven digitaal kan worden georganiseerd. Het aanmelden en betalen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken.

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Klassennieuws Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Thema post Na de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema post. Regelmatig komt de postbode langs

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

www.cbsdevlinderheemse.nl

www.cbsdevlinderheemse.nl www.cbsdevlinderheemse.nl Donderdag 19 maart 2015 jaargang : 10 nr.: 333 Bijbelverhalen Week 12 t/m 14: Opbloeien Inhoud: Over afgedankt worden of erkenning krijgen. Over mensen die opfleuren of wegkwijnen.

Nadere informatie

OBS De Blaak ( ) Website:

OBS De Blaak ( )   Website: Ouderinfo 9 12 januari 2018 OBS De Blaak (013-4689466) Email: obs.de.blaak@opmaat-scholen.nl Website: www.obsdeblaak.nl Beste ouders/verzorgers, In deze informatiebrief: Ouderinfo versus Klasbord Vakantietoernooi

Nadere informatie

Veertigdagentijd. Vrijdag. 20 maart. Onderbouwdag. Groep 1-4 vrij

Veertigdagentijd. Vrijdag. 20 maart. Onderbouwdag. Groep 1-4 vrij CBS Prins Willem-Alexander Chrysantenhof 18 2651 XK Berkel en Rodenrijs tel: 010-5112043 Website: www.pwabasisschool.nl Twitter: @pwabasisschool Facebook: pwaberkelenrodenrijs Schooljaar 2014/2015 nr.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Week 14 4 april Agenda

Week 14 4 april Agenda Schoolplein Wat is er hard gewerkt aan het plein, onder supervisie van onze conciërge meester Ruud. Vandaag zijn de mannen bezig om het plein weer netjes te maken en de waterroute wordt gegraven. Felicitaties

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen 08/04 T/M 15/4 2014 WEEKNUMMER 15/16 Kalender 17/4 Paasviering in de klassen 18/4-21/4 Zijn de leerlingen vrij(goede Vrijdag en tweede Paasdag) 25/4 Oranjedag(alle leerlingen zijn na de rommelmarkt vrij)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel , donderdag 24 september 2015

PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel ,  donderdag 24 september 2015 www.dehuve.nl PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel. 0546-539089, email info@dehuve.nl, donderdag 24 september 2015 Kamp groep 7 en 8 Dit schooljaar gaan de groepen 7 en 8 voor het eerst aan

Nadere informatie

H utnieuws 3 2015-2016

H utnieuws 3 2015-2016 o.b.s. De Boomhut 6 november 2015 H utnieuws 3 2015-2016 Locatie Bernhardlaan 10 6824 LE Arnhem 026-4433102 Locatie Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 In dit nummer: Gezocht... Nieuwe leden ouderraad

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag 16 januari 014, jaargang. nr. 8 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en waarvan

Nadere informatie

WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 37 19 juni 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525

WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 37 19 juni 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 37 19 juni 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 20-06 Marie, groep 1B 22-06 Sophie, groep 5 22-06 Ilse, groep

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 19 wekelijkse nieuwsbrief 15 april 2015 nr. 30 NIEUWS VAN DE DIRECTIE: BOLSTERNIEUWS

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Wat fijn dat nu (bijna) iedereen op tijd komt! Op deze manier kunnen we op tijd met alle kinderen de ochtend starten en houden we de rust in de groep.

Wat fijn dat nu (bijna) iedereen op tijd komt! Op deze manier kunnen we op tijd met alle kinderen de ochtend starten en houden we de rust in de groep. Jaargang 33, nummer 12 Volgend Kolfje verschijnt op 26 maart 2015. Maandag 9 maart t/m donderdag 19 maart Kunstproject met afsluitend een tentoonstelling Vrijdag 27 maart Palmpasen, info volgt. Op 29 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 maart 2017

Nieuwsbrief 3 maart 2017 PONTO In deze Ponto: Mededelingen van de directie Even voorstellen: Francesca Welkom! NLdoet Lente in de aula Ondertussen op onze website Sportnieuws Agenda Beste ouders/verzorgers, Heeft u het al gezien?

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Zodra de meiden Rosanne zien beginnen ze te juichen en te zingen. Rosanne! Rosanne! Leve de koningin van het voetbalteam. Lekker Zo!

Zodra de meiden Rosanne zien beginnen ze te juichen en te zingen. Rosanne! Rosanne! Leve de koningin van het voetbalteam. Lekker Zo! Verhaal voor Palmpasen, 9 april 2017 Daar komt ze! Daar komt ze! Fiep en Andra rennen het schoolplein op, naar de andere meiden. Daar komt ze! En de andere meiden van de klas gaan snel op hun plek staan:

Nadere informatie

Welkom op de leukste pagina van de hele school!

Welkom op de leukste pagina van de hele school! Welkom op de leukste pagina van de hele school! We hebben weer een heleboel gedaan de afgelopen weken zoals leuke uitstapjes en de avond4daagse. De kinderen krijgen al een beetje het vakantiegevoel te

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Piranieuws 01 NIEUWS VAN DE DIRECTIE

Piranieuws 01 NIEUWS VAN DE DIRECTIE AGENDA Informatieavonden: 14 sept gr 5-6 19:00-19:45 u 15 sept gr 7 19:00-19:45 u 17 sept gr 1-2 en gr 3-4 gr 1-2: 19:00-19:45 u, gr 3-4: 19:45-20:30 u 05 okt gr 8 19:00 u Activiteiten: 07 sept vanaf deze

Nadere informatie

Jarigen t/m 18 december. Agenda. Huiswerk. 12 dec Yasmine. 13 dec Luciano. 17 dec Damian. 15 dec Leestalent

Jarigen t/m 18 december. Agenda. Huiswerk. 12 dec Yasmine. 13 dec Luciano. 17 dec Damian. 15 dec Leestalent Vrijdag 11 december 2015, 1 ste jaargang Nummer 16, week 50 Jarigen t/m 18 december 12 dec Yasmine 13 dec Luciano 17 dec Damian Agenda 15 dec Leestalent 17 dec Kerstviering: Kinderen bestek mee geven 18

Nadere informatie

Beste ouders,- verzorgers, Hier is de eerste Springlevend van januari 2017! Inhoud Vic

Beste ouders,- verzorgers, Hier is de eerste Springlevend van januari 2017! Inhoud Vic Beste ouders,- verzorgers, Inhoud Vic Impressie kerst 2016 Impressie schoolont bijt 9 januari Hier is de eerste Springlevend van januari 2017! 29 december zijn juf Geertje en haar man Roel de trotse ouders

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind.

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind. SCHOOLFOTOGRAAF Vorige week zijn de inlogkaarten van de schoolfotograaf uitgedeeld. Vergeet niet de foto van uw kind te bekijken. U heeft 10 dagen om te profiteren van de gratis groepsfotoactie. SCHOOLREIS

Nadere informatie

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt.

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Nieuws uit de groepen Nr. 27 arpil 2016 De kinderopvang Knuffels We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Als het kan dan gaan we ook op pad met de

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Agenda Maandag 11 april uur Culturele voorstelling groep 5/6. Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!) Finale schoolvoetbal

Agenda Maandag 11 april uur Culturele voorstelling groep 5/6. Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!) Finale schoolvoetbal Nieuwsbrief nr. 16 8 april 2016 Agenda Maandag 11 april 13.30 uur Culturele voorstelling groep 5/6 Dinsdag 12 april Finale schoolvoetbal Woensdag 13 april Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!)

Nadere informatie

DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief

DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief Brede school Het DOK DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief In Volle Vaart Op dit moment zijn alle kinderen van Het DOK druk bezig met het ontwerpen en timmeren van zeepkisten om komende dinsdag 11 april

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december schooljaar 2015-2016 aflevering 05 Dante is geboren! Sinterklaas 2015 Rijksmuseum Skateclinics Scholen6kamp Kleuterquote In deze Nieuwsflits: Dante is geboren! Juffrouw Mariëtte is op donderdag 29 oktober

Nadere informatie

weeknieuws 27 cursus 2014 2015 27 maart 2015 Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 27 cursus 2014 2015 27 maart 2015 Beste ouders/verzorgers, PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal t Driesprongetje Agenda Nieuwsbrief 30-nov-2012 5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal Sinterklaas Woensdag is het

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Voetbal. Damian. Bryan

Voetbal. Damian. Bryan Voetbal Het waren leuke voetbalwedstrijden En we hebben een gelijk gespeeld en een ploeg kwam niet op dagen, dus die hadden we gewonnen. We hadden drie verloren en we waren op het eind vierde van de poule.

Nadere informatie

Groetjes Nèvis en Janik

Groetjes Nèvis en Janik Hallo het is 8 dec. 2011. We hadden 24 nov. een afsluitavond van het eerste blok gehad. We hadden drie onderwerpen waar we iets bij deden. Bij het Italiaans gingen ze een toneelstukje doen, bij het leren

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Lesbrief. Introductie

Lesbrief. Introductie Lesbrief Introductie Deze lesbrief hoort bij Lieve Stine, weet jij het? van Stine Jensen en Sverre Fredriksen. Dit boek bestaat uit 20 brieven en antwoorden van filosoof Stine. Deze lesbrief bestaat uit

Nadere informatie

De Voorleeswedstrijd GROEP 7

De Voorleeswedstrijd GROEP 7 De Voorleeswedstrijd GROEP 7 Wij hebben weer de voorleeswedstrijd gehad. Deze keer moest Esma tegen Daan. Daan had het boek de voetbalgoden nr. 1. Esma had het boek dagboek van een muts: zak er maar lekker

Nadere informatie

De Meander school voor christelijk basisonderwijs Bachlaan 68, 7442 JH Nijverdal tel: 0548 613836 e-mail: info@meanderpcoh.nl

De Meander school voor christelijk basisonderwijs Bachlaan 68, 7442 JH Nijverdal tel: 0548 613836 e-mail: info@meanderpcoh.nl Jaargang 1 nummer 29 2-4-2015 Pasen. Pasen is wonderwel weten wat waar is Als wat niet kon toch echt gebeurd is En je dromen worden waar; Als het leven vol met kleur is, Wees dan vrolijk, zing dan maar!

Nadere informatie

Iedereen voelt zich op zijn best, als niemand wordt gepest. 30 E EDITIE 08-04-2016 JAARGANG 23

Iedereen voelt zich op zijn best, als niemand wordt gepest. 30 E EDITIE 08-04-2016 JAARGANG 23 30 E EDITIE 08-04-2016 JAARGANG 23 WIJ FELICITEREN. 09-04 Britt Goëtjes 10-04 Sammie van Lith 12-04 Ruben van Lent 13-04 Tijn Piek 13-04 Lisa van Brakel 13-04 Dannique van den Broek 14-04 JUF WOUKE 14-04

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

24 maart maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3

24 maart maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3 24 maart 2017 26 maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3 25 maart Sjoerd Volmer (8) 26 maart Styno Huijkman (5) 26 maart Rosa Walenciak (5) 27 maart Sophie Schouten (8) 27 maart

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

weeknieuws 24 cursus 2014 2015 6 maart 2015

weeknieuws 24 cursus 2014 2015 6 maart 2015 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers

Beste ouders en verzorgers Beste ouders en verzorgers Vandaag hebben de leerlingen een dag vrij, lekker even uitrusten in deze week van de avondvierdaagse. Het team van de Zuidster geeft juist vandaag vol gas! Deze studiedag hebben

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Staking 5 oktober. Agenda

Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Staking 5 oktober. Agenda We kijken terug op een gezellig familiefeest, dit was afgelopen vrijdag en werd binnen gehouden i.v.m. het slechte weer. U vindt nog een stukje van de ouderraad hierover, met de 2 winnaars die er heel

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool 1 Nieuwsbrief Nummer 15 23-04-2019 Vanuit de directie Agenda 19-04-2019 t/m 05-05-2019 Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem Op vrijdag 12 april werden de kinderen uit groep 7 van de Van Heemstraschool

Nadere informatie

Dag allemaal, Hartelijke groet, Wouter Leerink

Dag allemaal, Hartelijke groet, Wouter Leerink De Boskriek Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen 024-6452829 info@boskriek.nl 4 april jaargang 24 nr 12 Dag allemaal, 25 april tot en met 6 mei 2016 Meivakantie 10 mei 2016 Leerlingenraad 11 mei 2016 Luizen

Nadere informatie

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 23 maart 2018 tel

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 23 maart 2018 tel Schooljaar 2017 2018 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 23 maart 2018 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 25 Inhoud Kreet van de week Sport Paasviering Avondvierdaagse

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Klassennieuws Ruijtergroep

Klassennieuws Ruijtergroep Erichem, april 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen in de Ruijtergroep, Wat is er in maart en april toch weer veel gebeurd. Hier dus weer een korte weergave van al onze hoogtepunten in een

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Toiletbezoek Afscheid Juf Jansen Foto s Activiteit en gezelligheid (terugblik) Bijlage: Verjaardag Tim Voor alle data

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Beste ouders/verzorger(s), Met een mooie groep belangstellenden vierden we afgelopen donderdag het paasfeest. Het was mooi om dit met jullie samen te

Nadere informatie

Trefwoord Week 13: Beperkt Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid.

Trefwoord Week 13: Beperkt Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid. Nieuwsbrief woensdag 29 maart In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a: Nieuwe leden activiteitencommissie Broodactie Pasen Koningsspelen Woensdag 29 maart Lente een prachtig seizoen. Het leven krijgt weer

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Afscheid Mariet Fidder Dit schooljaar hebben we niet meegedaan met de Koningsspelen, omdat we er voor kiezen om bij het afscheid van Mariet Fidder een vierdag te houden.

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie