Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: ,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: 038 460 32 58, e-mail: dearkzwolle@vivente.nu, www.dearkzwolle.nl"

Transcriptie

1 de Postduif jaargang 14 / 15 nr maart 2015 Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: , Agenda: 19 maart: open dag van alle scholen van Vivente 19 maart: wiskunde kangoeroe wedstrijd voor slimme rekenaars 19 maart: informatieavond voor ouders van 4- jarigen die in de loop van het schooljaar op school komen uur tot uur 19 maart: Postduif maart: OV vergadering 26 maart: vanaf palmpaasoptocht voor de kangoeroewedstrijd kleuters rondom de school. Uit de MR In de afgelopen maanden is in de MR meerdere malen gesproken over het eventueel invoeren van een continue rooster. Dit naar aanleiding van vragen van meerdere ouders richting de MR. De plannen voor een dergelijk rooster zijn vergeleken met andere scholen en de uren berekening voor CBS de Ark is ook al uitgevoerd. Echter de nieuwe CAO Primair Onderwijs vraagt veel aanpassingen in de urenberekening van contracten, werkweken en invulling van overige taken. Ook is er een uitspraak gedaan over de minimale pauze die de leerkrachten moet worden geboden. Dit alles bij elkaar geeft op andere Vivente scholen waar al met een continue rooster wordt gewerkt problemen voor de schooltijden. Daarom is besloten om het traject richting een continue rooster tijdelijk sti l te leggen. We wachten eerst af wat er aan oplossingen komt op de andere scholen. Uitgangspunt is dat we streven naar een invoering van het continue rooster per 1 augustus Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd, voor vragen kunt u altijd mailen met de MR: Train mee voor de Kidsrun! Op 18 april is de Kidsrun in Zwolle Zuid en je kunt ook met De Ark meedoen. Heb jij je al opgegeven? Dit kan gewoon individueel via de site. En ook dit jaar worden er i.s.m. SportService Zwolle trainingen georganiseerd voor iedereen! De trainingen zijn op de woensdagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur: woensdag 25 maart woensdag 1 april woensdag 8 april

2 De trainingen vinden plaats op de velden van Zwolsche Boys. Aanmelden voor deze trainingen kan tegelijk met de inschrijving voor de Kidsrun. De extra kosten voor de trainingen zijn 3,- AANMELDEN EN INSCHRIJVEN KAN HIER : Inschrijven.html Train mee met Partou Partou is net als vorig jaar weer met SportService Zwolle bezig om op De Ark een extra clinic voor de Kidsrun te organiseren. De datum hiervan is nog niet bekend, dus meer informatie volgt nog. Catering / partyservice gezocht Voor het afscheidsfeest van groep 8 zoekt de OV (tegen betaling) een cateraar/party verhuurbedrijf voor het leveren van hapjes, drankjes en materiaal zoals glazen, borden, bestek, statafels etc. Ken je iemand die dit kan verzorgen? Of kun je het zelf? Laat het ons dan weten! Je kunt een mailtje sturen naar: Alvast bedankt! vriendelijke groeten De OV Koningsspelen 2015 Vrijdag 24 april doet de Ark ook mee aan de Koningsspelen! Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. We gaan s morgens met de onderbouw en s middags met de bovenbouw, net als vorig jaar, naar sportcampus de Pelikaan. We kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken, want alle kinderen moeten gebracht en gehaald worden. Daar hebben we veel ouders voor nodig die kunnen rijden. U kunt het bij de klassenouders aangeven als u kunt rijden. Wiskunde kangoeroe wedstrijd Vanmorgen hebben 25 koppels van 2 leerlingen en 9 individuele leerlingen zich gebogen over de opgaven van de wiskunde kangoeroewedstrijd. Geen eenvoudige opgaven, dat kunnen we u verzekeren. Wat denkt u bijvoorbeeld van deze: Tobias heeft 3 stukken speelgoed gekocht. Voor het eerste stuk betaalde hij de helft van zijn geld plus 1. Voor het tweede stuk betaalde hij de helft van de rest van zijn geld plus 2. Tot slot betaalde hij voor het derde stuk weer de helft van de rest van zijn geld plus 3. Toen was zijn geld op. Hoeveel geld had Tobias in het begin? A. 28 B. 30 C. 32 D. 34 E. 36 Ga er maar aan staan! Complimenten voor alle kinderen die mee hebben gedaan!

3 Nieuw bij ons op school In de afgelopen tijd zijn er weer 6 kleuters begonnen in groep 1B: Ilse Bongaerts Roelant van de Dijk Tim Kroeze Lot Jongsma Jozua Fledderus Marit Wijss Fijn dat jullie er zijn, heel veel plezier bij ons op school! BHV oefening Om zo goed mogelijk de veiligheid van uw kind en het team te bewaken op school houden de BHV-ers van de Ark regelmatig een oefening. Twee weken geleden hebben we geoefend met levensreddende handelingen, reanimatie bijvoorbeeld en verbanden aanleggen, gister kregen we voorlichting over hoe te handelen bij brand en hoe we brand kunnen voorkomen. Op de foto de stoere brandweerdames van de Zuidster en de Ark. Meester Jeroen hoorde hier ook nog bij maar die moest ook bij het schoolvoetbal aanwezig zijn. Voor onze eigen veiligheid kregen we brandvertragende jassen aan. Onder grote belangstelling van alle stemmende kiezers en een groot aantal kinderen werden er echte brandjes geblust met een CO2 blusser en een poederblusser. Week 12 t/m 14: Opbloeien Inhoud: Over afgedankt worden of erkenning krijgen. Over mensen die opfleuren of wegkwijnen. Over opleven, opbloeien en de wereld rijker maken. Bijbelverhalen onderbouw: week 12: Opstaan (Marcus 1, 29-34); De dove man (Marcus 7, 31-37). week 13: Meisje sta op! (Marcus 5, 21-43); Een nieuwe koning (Lucas 19, 29-44). week 14: Voor de laatste keer aan tafel (Lucas 22); Gevangengenomen (Lucas 22); De tuin zal weer bloeien (Lucas 23). Bijbelverhalen middenbouw: week 12: Ik ben een verdorde plant (Johannes 5, 1-18); Matteüs wil niet meer (Matteüs 9, 9). week 13: Waar doe je het voor? (Matteüs 13, 3-9); De nieuwe koning (Lucas 19, 29-48). week 14: Jezus deelt zijn leven (Lucas 22, 1-54); Een gebroken Petrus (Lucas 22, 54-62); Goede Vrijdag en Pasen (Matteüs 26 t/m 28).

4 Bijbelverhalen bovenbouw: week 12: Verdorde mensen (Johannes 5, 1-18); Een man die koos voor geluk (Matteüs 9, 9). week 13: Bloeien, maar soms niet (Matteüs 13, 3-9); Bijna oproer (Lucas 19, 29-48). week 14: Ruzie aan tafel (Lucas 22, 1-54); Een gebroken Petrus (Lucas 22, 54-62); Goede Vrijdag en Pasen (Matteüs 26 t/m 28). Uit de groepen Groep 1A Theater aap en biggetje Gisteren kreeg groep 1a bezoek van oudleerling Anne- Merel en haar vriendin Maxine. Als opdracht van het CCC moesten zij een toneelstukje bedenken en uitvoeren met allerlei activiteiten erbij. Zij hadden taart gebakken, de kinderen zongen voor de jarige, proefden van de taart en maakten een tekening. Het was een gezellige ochtend! Groep 1A en 1B Zingen met opa s en oma s Wat was het vorige week donderdagochtend gezellig in de school! De kinderen van groep 1 en 2 hadden hun opa s en oma s uitgenodigd en samen zongen ze liedjes uit de oude doos. Dit in het kader van culturele erfenis. Hieronder enkele indrukken:

5 In groep 2 begon vorige week de lente te kriebelen. We hadden onze laarzen aangetrokken en zijn flink aan het werk geweest in de schooltuin bij het kleuterplein. We kwamen allerlei schatten tegen; van een oude dikke wortel tot lieveheersbeestjes en beginnende aardbeienplanten. In de zandtafel hebben we zaadjes gezaaid van onder andere; wortels, bosui, radijs. Als straks de tuin helemaal onkruidvrij is en de plantjes groot genoeg zijn gaan we ze in de volle grond planten. Bij het onkruidvrij maken van de tuin zouden we nog wel wat hulp kunnen gebruiken. Het gaat om het stukje tuin voor het lokaal van groep 3A en groep 2. Wie wil af en toe daar eens wat onkruid weghalen? Graag melden bij de leerkrachten van de onderbouw. Groep 3B in het Drostenhuis aan de Melkmarkt : De kinderen mochten in de kelder op zoek naar de bus. En wat zat erin? Ook in de keuken op zoek naar een koffiemolen. En die zien de kinderen niet zo vaak. In de kamer alle mooie dingen bekijken van de familie Podt die zo n 250 jaar geleden in het mooie Drostenhuis woonden.

6 In de kring konden kinderen nog van alles bewonderen en het mooie plafond bekijken waar de 4 seizoenen op staan in de hoeken. Groep 4 Ik ben Debora. We zijn naar het museum geweest. Ik was op vrijdag. Ik zat in het groepje van brits moeder. We gingen het meest langs dunne stoepjes. Ik kwam er met de auto. In het begin ging de mevrouw wat vertellen aan ons. We gingen ook kijken waar de hofdames woonden en de koning. De koningskamer was echt heel mooi, maar die van de hofdames was veeeeeel minder en toen gingen we op stap we zochten gevels allemaal op daken. Behalve een waterpomp die was op de grond. Vroeger namen ze een emmertje mee en konden ze water halen. En we kregen ook een snoepje bij het balletjeshuis, dat snoepje was erg lekker. Op de daken zochten we ook naar een haan die was erg moeilijk te vinden en de bierpomp was juist heel makkelijk te vinden en na het museum gingen we de puzzel maken. We zagen gevels die we gehad hadden toen gingen we terug naar school. Britt zat de hele tijd te zingen. Toen we er waren mochten we nog buiten spelen omdat wij dat niet hadden gehad. Dat was het dan maar weer. Jasmine gaat naar het museum. Ik ben donderdag naar het museum geweest. Ik ging met de moeder van Lucas H. en ik zat bij Lucas H. en bij Ruben, Levina, Elise en juf in het groepje. We gingen met de auto er naar toe. Toen we bij het museum kwamen was het groot en mooi. Het museum was oud. Als eerste zei de mevrouw alles over het museum, toen gingen we een speurtocht doen. Je mocht zoeken. Ik zeg nu wat je moest zoeken: een ton, een hart, een gezicht, een hoed, een eikel, zwolse balletjeshuis en verder weet ik het niet meer. Na het museum weer in de auto naar school. Hugo Het museum Ik ging met Elise en Levina in de auto naar het museum. We gingen gevels zoeken. Het was heel leuk. Ik heb 2 gevels gevonden en aan het einde gingen we eten en toen gingen we naar school. Ariane Ik ging met Kai, Joann, Thieme en ik naar het museum. We gingen oude dingen zoeken, zoals een eikel en een hond. Toen hadden we alles gezien, we maakten een puzzel, toen gingen we allemaal eten, na het eten gingen we naar school.

7 Uitstapje naar het museum In de museumweek zijn we met onze groep naar het Stedelijk Museum geweest. Er waren heel wat vaders/ moeders die ons wilde vervoeren! Aan het begin van het bezoek kregen we opdrachten. We moesten in elke kamer van het museum een koker zoeken. Daar stond een plaatje/ geurtje of een andere opdracht in. Die opdracht moesten we dan doen. En zo kwamen we in alle kamers. Het was een leerzame en gezellige middag. Schoolvoetbal Sportiviteit troef tijdens Schoolvoetbal Zwolle! Op het weblog van de gemeente Zwolle vindt u een aantal leuke foto s van de kinderen van de Ark. Zij speelden gisteren een aantal wedstrijden waarover ze hieronder vertellen. https://www.weblogzwolle.nl/content/view/45392/55/

8 Schoolvoetbal 2015 Schoolvoetbal was echt vet leuk! De meiden van groep 5/6 moesten eerst tegen de Klokbeker. Stand = 1 1! Daarna tegen de Zuidster, stand 2-2! En toen tegen de Wingerd die waren best goed, eindstand 2 0 voor hun! Dus we hebben 2 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. We zaten in spanning te wachten tot we uiteindelijk hoorde dat we uitgeschakeld waren. We hebben de fairplay prijs gewonnen eerlijk gespeeld dus. De jongens moesten tegen de Klokbeker 0 0. Zuidster 1 0 voor hun. Phoenix stand 2 1 voor hun. Toen tegen de Sluis door de penalties gewonnen. Toen tegen de Wingerd verloren 1 0. Schatrover 6 0 verloren. En zijn geeindigd op de 3e plaats goed zo. Topscoorder meisjes: Marielle: 2 gemaakt. Jongens: Joel: 3 gemaakt. Het was een leuke dag en we hebben spierpijn maar meester Frank is trots op ons, jullie ook? Geschreven door: Akiya Connor Geproduceert door: Tessa Binnendijk en Lieke Visscher. Schoolvoetbal woensdag 18 maart Vandaag was het schoolvoetbal toernooi. Dat werd gehouden op de velden van ZAC en Zwolsche Boys. Ik heb gekeken bij de meisjes en jongens van onze klasen. Dat was heel leuk. Bij de eerste wedstrijd van de meisjes tegen de Klokbeker, is het (helaas) 1 1 geworden. Bij de eerste wedstrijd van de jongens tegen de Klokbeker is het 0 0 gebleven. Dat was heel spannend. Bij de 2e wedstrijd van de meisjes hebben we gelijk gespeeld, met 2 2. Jilda en Mariëlle hebben allebei gescoord, tegen de Zuidster. Dat was hèèl spannend. De 3e wedstrijd tegen De Wingerd hebben we 2 0 verloren. Dat was natuurlijk heel erg jammer. Maar voor de rest was het heel erg leuk. Doei! Felinya Schoolvoetbal woensdag 18 maart Vandaag hebben de meiden het eerste voetbaltoernooi gelijk gespeeld met 1 1. Het eerste goal was door Mariëlle gemaakt. De tweede wedstrijd is 2 2 gelijk gespeeld. Ik heb een goal gemaakt en Mariëlle ook. Toen we de derde wedstrijd gingen spelen stond de schatgraver op het verkeerde veld. we moesten de eerste wedstrijd tegen de Klokbeker, de tweede wedstrijd tegen de Zuidster en de derde wedstrijd tegen de wingerd 1. Daar hebben we verloren met 2 0. We hebben wel de Fair play prijs gewonnen. De jongens van groep 5-6 hebben tot de halve finale gespeeld. Jilda

9 Schoolvoetbal Woensdag 18 maart Stond ik helemaal paraat. Er was schoolvoetbal We renden achter de bal. Wij hadden een hele leuke yel Misschien de beste van het toernooi wel. We lachten en hadden veel lol Het hele veld stond vol. Schreeuwende mensen aan de kant Misschien wel van het hele land. Wij wonnen ook nog de Fair-Play prijs Voor Respect en eerlijkheid. Yel: Wij zijn schattig wij zijn stoer Alle ballen in het doel. Cola, Fanta, 7up wij de beste voetbalclub YEAH! Lieve & Kerstin 6B Schoolvoetbal 18 maart 2015 was er weer schoolvoetbal. Bijna heel groep 6b deed mee. De jongens en de meisjes hadden een yel. Toen brak het moment aan; de meiden hadden hun eerste wedstrijd tegen De Klokbeker. Het werd 1 1. Laten we nog snel bij de jongens kijken, riep Anna. Toen we aankwamen konden we de jongens nog net aanmoedigen. Het was tegen de Zuidster. Het werd 1 0 voor de Ark. Oh nee, we zijn een beetje laat, riep Lieve. We waren net op tijd voor de wedstrijd, ook tegen de Zuidster. Het werd 2 2. Onze laatste wedstrijd, zei Isabel. Het was tegen de Wingerds, helaas werd het 2 0, we hebben niet gewonnen! Maar we werden naar de kantine geroepen, voor de Fair Play prijs! En onze jongens zijn 3e geworden. Onze yel is: Wij zijn schattig, wij zijn stoer alle ballen in het doel, Cola, Fanta, 7-up, wij zijn een goede voetbalclub! Isabel Reins Groep 6b is 3e geworden met schoolvoetbal. Dat vonden ze heel leuk. De 1e wedstrijd hadden ze gelijk gespeeld met 0 0. De 2e wedstrijd hadden ze gewonnen met 1 0. De 3e wedstrijd hadden ze gewonnen met 2 1. De kwart finale hadden ze gewonnen met penaltys. Ze hadden alle 3 ballen in het doel getrapt. De laatste 2 wedstrijden hadden ze verloren. Maar ze zijn dus 3e geworden en ze zijn blij met hun prijs. En hebben een bronze medaile gekregen en een trofee gewonnen. Stan en Joël Schoolvoetbal Woensdag 18 maart was er schoolvoetbal 1e plaats schatgraver 2e wingerd 3e ark 2 jongens 5/6b. We zijn net door naar de voorronde door de penaltys De tegenstander stond te huilen op het veld We stonden te juichen! Heel zac en zwoche boys hoorden 5/6b De meiden van 5/6b hebben de fair play prijs. Geschreven door Maurijn en Lawrence

10 Woensdag 18 maart was er schoolvoetbal. Het was heel leuk. Eerst moesten we de warming up doen. We moesten heel veel rondjes om het veld rennen. Daarna gingen we bij de jongens van de Ark 6B kijken, het was 0-0. Daarna moesten wij spelen, ik was verdediger en daarna moest ik wissel zijn. Helaas had de tegenstander een punt gescoord. Maar ongeveer 2 minuten later had Mariëlle gescoord. Ons hele team was heel blij. Daarna was de wedstrijd afgelopen en hadden we iedereen een hand gegeven. Daarna moesten we tegen de zuidster. Het was 2-2 en Sita was keeper en daarna moesten we nog een keer spelen, helaas was het 1-0. We waren best teleurgesteld. Maar toen vertelde juf Martine dat we heel snel naar de kantine moesten. Niemand wist waarom. Maar toen we er waren zei een aardige mevrouw dat we de fair play medaille hadden gewonnen en we waren best blij. En daarna hoorden we dat de jongens van 6B 3 e waren geworden. Van Anna

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen Jaargang 17 nummer 17 Vrijdag 15 mei 2009 Agenda 16-29 mei 2009 maandag 18 mei schoolkamp groep 8, groep 3 & 4 vrij dinsdag 19 mei schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij woensdag 20 mei schoolkamp groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. V Biebhouders. V Pasen V. In dit nummer: Interessante Informatie: DE DIRECTEUR AAN HET WOORD

NIEUWSBRIEF. V Biebhouders. V Pasen V. In dit nummer: Interessante Informatie: DE DIRECTEUR AAN HET WOORD NIEUWSBRIEF Jaargang 6, nr. 17 Donderdag 21 februari 2008 DE DIRECTEUR AAN HET WOORD Beste ouders/verzorgers, In dit nummer: V De directeur aan het woord V Biebhouders gezocht V Een trefwoordje Interessante

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

MARIMBAZUIN April 2015

MARIMBAZUIN April 2015 MARIMBAZUIN April 2015 De van Nicole Afgelopen maandag hadden we hoog bezoek op Marimba. Niemand minder dan koning Willen Alexander (in het dagelijks leven beter bekend als meester Bart) opende in het

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling De beer die geen beer was Auteur lesbrief: F. van Dijk Inhoud Voorwoord...3 Taalactiviteiten...4 1. De oriëntatie...4 2. Het voorlezen...4

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

K&K. Deel 35: Hans Tuin

K&K. Deel 35: Hans Tuin K&K Deel 35: Hans Tuin Welkom bij een nieuw seizoen K & K. Het voortzetten van deze rubriek hing aan een zijden draadje. Zoals jullie wellicht weten, is mede correspondent Ard K( remer) aan het eind van

Nadere informatie

W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015

W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015 Openbare Basisschool Het Overbos Polderslaan 1 3233 VL OOSTVOORNE Telefoon: 0181-487094 Website: http://www.hetoverbos.nl E-mail: info@hetoverbos.nl W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015 VERJAARDAGEN 015222014

Nadere informatie

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Verschil ligt voor de hand PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Deze PeP-info is ook terug te vinden op onze website! Beste ouders/ verzorgers, In deze PeP-info Van de directeur Website Leerlingenpanel

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

Jaarboekje Libanon Lego

Jaarboekje Libanon Lego 2012 Jaarboekje Libanon Lego Jaaroverzicht van het team Libanon Lego (Libanon Lyceum Rotterdam) Voorwoord Dit jaaroverzicht is vooral samengesteld om belangstellenden inzicht te geven in wat er zo al komt

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen De meester is net zo trots als wij Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen Inhoudsopgave 1. Leerkrachten, kinderen en ouders samen 4 Inleiding 2. Over echte ouders en clichéouders 5 Oordelen en

Nadere informatie

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders 2011 Binnenste Buiten Inhoud Welkom 2 1 Waar staan wij voor? 5 2 Welke lijn kun je kiezen? 6 3 Wat kun je verwachten?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Nieuwskrant Jaargang: 12 / 13 nummer 4 woensdag 12 december 2012

Nieuwskrant Jaargang: 12 / 13 nummer 4 woensdag 12 december 2012 Nieuwskrant Jaargang: 12 / 13 nummer 4 woensdag 12 december 2012 Agenda 13-12 Inloop groep 1 t/m 8 vanaf 8.15-8.30 uur 19-12 Kerstviering locatie Transvaal 20-12 Kerstviering locatie Fontein 24-12 t/m

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

CATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALCATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALCATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSM

CATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALCATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALCATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSM DANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERR- APVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMU-

Nadere informatie

30 januari 2015 AGENDA

30 januari 2015 AGENDA AGENDA 30 januari 2015 GROEPEN 2 LESSEN SOCIAAL EMOTIONELE VORMING/ROTS EN WATER Langs deze weg wil ik u iets vertellen over bovengenoemde lessen die ik in de groepen 2 (A, B, C en D groep) geef en waar

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie