TECHNISCHE NOTA BRANDVERNIS 1 ALGEMEEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNISCHE NOTA BRANDVERNIS 1 ALGEMEEN"

Transcriptie

1 BRANDVERNIS 1 ALGEMEEN BRANDVERNIS wordt gebruikt voor het brandwerend maken van natuurlijk onbehandeld hout en houtproducten. Het product is enkel geschikt voor gebruik binnenshuis. Het is niet geschikt voor gebruik in een omgeving waar er direct contact met water of condensatie mogelijk is, of waar de relatieve vochtigheid meer kan zijn dan 90%. 2 VOORBEREIDING 2.1 HET OPPERVLAK BRANDVERNIS is ideaal voor het brandwerend maken van natuurlijk onbehandelde houtoppervlakten. Bij gebruik van BRANDVERNIS transparant op tropisch hout of hout dat rijk is aan hars, kan de transparantie van het systeem veranderen. Daar BRANDVERNIS een product is op basis van water, is de hechting afhankelijk van de natuurlijke porositeit van hout. Indien een houtvlak reeds eerder werd gecoat en er heeft zich een deklaag gevormd, dan kan dat de hechting van BRANDVERNIS ongunstig beïnvloeden. Het is ook van essentieel belang dat het houtvlak zich in een stabiele omgeving bevindt, schoon, droog en stofvrij is, zodat het aanbrengen en het drogen van de coating op waterbasis optimaal kan verlopen. Bepaalde houtsoorten zijn van nature olieachtig of harshoudend (bvb. vurenhout teak, iroko, enz..) en dergelijke soorten moeten gewassen worden met cellulose thinners of brandspiritus, waarna men laat drogen vooraleer BRANDVERNIS aan te brengen. Harsafscheiding van knopen moet verwijderd worden, gevolgd door het aanbrengen van een gedeponeerde knoopbehandeling. Deze behandeling moet volledig geneutraliseerd en gedroogd zijn vooraleer BRANDVERNIS aan te brengen. Vulling - Kleine houtspleten kunnen met BRANDVERNIS behandeld worden, maar voor grotere spleten is het aangewezen om een aangepast gekleurd dichtingsproduct te gebruiken. 2.2 VOCHTGEHALTE VAN HET HOUT Het vochtgehalte van hout dat gecoat wordt met BRANDVERNIS zou zoveel mogelijk het niveau moeten benaderen dat het zal bereiken in de uiteindelijke standvastige omgeving, gewoonlijk 10-12%. Bij vochtigheidsgehaltes van meer dan 17% is er kans dat de coatings afbladderen, het drogen zal langer duren en er kan vochtaanslag optreden. 2.3 ANDERE OPPERVLAKKEN - AANBEVELINGEN Naast onbehandeld natuurlijk hout dat ideaal is voor de toepassing van BRANDVERNIS kan men hout categoriseren in drie andere soorten :

2 **Hout met een verwijderbare niet-poreuse finish **Hout met een doordringende beits of geïmpregneerd met een conserverende of andere behandeling **Hout met een niet-verwijderbare ondoordringbare finish Hout dat in de eerste twee categorieën valt kan geschikt zijn voor BRANDVERNIS op voorwaarde dat er op deze oppervlakken enig voorbereidend werk wordt uitgevoerd, zoals geadviseerd wordt door de Technische Verkoopafdeling van EYROFLAM. Het is echter aanbevolen dat, in geval van twijfel, bijvoorbeeld bij verwijdering van afwerkingslagen of bij impregnatie, men een test uitvoert. Onze verkoopafdeling zal U daarvoor graag een monster van de Eindlaag ter beschikking stellen Verwijderbare Niet-Poreuse Finish Voorbeelden van zulke niet-poreuse lagen die verwijderd moeten worden vooraleer BRANDVERNIS toe te passen zijn : *glansverf *emulsieverf *lak *polish *vernis *pleister *muurverf *dichtingsbeitsen Elk spoor van deze coatings moeten verwijderd worden door middel van een oplossend afbijtmiddel, d.i. 'DECAPANT 36', warme-luchtafbijtmiddelen, of branden. Het oppervlak dient daarna goed gepolijst te worden, eerst met P180 en daarna met P400 schuurpapier Beitsen of Solventimpregnatie *Microporeuze Beitsen Men moet minstens 14 dagen wachten vooraleer BRANDVERNIS aan te brengen op een microporeuze beits die in het hout trekt. De hoeveelheid beits, het vochtigheidsgehalte en de densiteit van het hout, alsook de omgevingsgesteldheid, kunnen de droogtijd en het aanbrengen van de deklaag aanzienlijk verlengen. Men moet zich houden aan de toepassingsvoorwaarden bepaald door de fabrikant van de beits. Men moet niet te veel lagen boven elkaar aanbrengen, dat zal de hechting van BRANDVERNIS verminderen. Een lichte schuurbehandeling met P600 schuurpapier zal de grondlaag opruwen indien het oppervlak begint te glanzen. Indien U advies van EYROFLAM wenst is het belangrijk een complete uitleg te kunnen verschaffen over het beitssysteem, het aantal lagen en of het werd gebruikt samen met een ander systeem. Het is aanbevolen eerst te proberen op een staal vooraleer het grote werk te beginnen.

3 *Geïmpregneerd hout Geïmpregneerd hout, zoals bij een dubbele vacuumconserveringsbehandeling, moet men laten verduurzamen gedurende 5/6 maanden vooraleer BRANDVERNIS toe te passen. Indien men BRANDVERNIS voor deze periode aanbrengt en de chemische oplosmiddelen zijn nog niet volledig verdampt, dan is het mogelijk dat er hechtingsproblemen zijn en er occasioneel vochtaanslag optreedt. Het is echter aanbevolen deze behandeling te vermijden omwille van de verscheidenheid in chemische samenstelling en de opeenhoping van niet-combineerbare elementen Niet-Verwijderbare Ondoordringbare Finish BRANDVERNIS mag niet gebruikt worden op synthetische en fotografische finish,polyurethaan coating en diverse laminaten Fineerhout Door de toepassing van druk bij fineerhout, blijkt dat de poriën en dus het oppervlak van het fineerhout gevuld kunnen worden met waterafstotende kleefstoffen, wat de hechting van het product tenietdoet door absorptie van het hout. Ons advies is eerst op een staal te proberen vooraleer het grote werk te beginnen. 3. HOEVEELHEDEN Totale hoeveelheid BRANDVERNIS (gr/m2) Natte filmdikte (mm) Overeenkomstige droge filmdikte (mm) Theoretische dekking (kg/m2) Brandvernis : Klasse ' 1' - Vlamspreiding Klasse ' O' - Hittegeleiding Vuurbestendigheid om het begin van branden te vertragen FD/20 Paneeldeur -panelen van 8 mm dik -stijlen van 35 mm dik en leuningen Eindlaag : Transparant Gekleurd BRANDVERNIS is niet geschikt voor toepassing op plaatsen die aan intensieve slijtage zijn blootgesteld, zoals vloeren, traptreden of -leuningen, of op oppervlakken die kunnen buigen bij gebruik Om de vereiste brandbeveiliging te bekomen moet de ondergrond gecoat worden met de juiste droge filmdikte van BRANDVERNIS en beschermende Eindlaag. De totale natte hoeveelheid en de daaruit voortvloeiende droge filmdikte zijn belangrijk dan het aantal lagen die nodig zijn om het te bereiken. De hoeveelheid voor elke laag moet bepaald worden aan de hand van de Natte Film Meter en de hoeveelheid voor elke laag moet opgeteld worden indien dat nodig blijkt (optellen, om de totale hoeveelheid en droge filmdikte te bekomen.)

4 De Natte Film Meter geeft onmiddellijk aan hoeveel men effectief moet gebruiken en verzekert dat de juiste hoeveelheid is toegepast. Verder informatie over het gebruik van de Natte Film Meter vindt u in het gedeelte over de hoeveelheidscontrole. 4. AANBRENGMETHODES BRANDVERNIS en EINDLAAG kunnen aangebracht worden met een borstel, een rol of airless. De BRANDVERNIS en EINDLAAG moeten goed geroerd worden voor gebruik en regelmatig gedurende het gebruik. Na gebruik moeten de bussen goed gesloten worden om verdamping tegen te gaan, en indien er zich water heeft gevormd op het product, dan mag dit NIET weggegoten worden. Onder bepaalde lichtomstandigheden kan er na de behandeling craquelé optreden, maar dat heeft geen invloed op de brandbestendigheid. 4.1 MET BORSTEL Deze methode is vooral geschikt voor het coaten van kleine of ingewikkelde oppervlakken. Gebruik een fijne zachte borstel van goede kwaliteit Brandvernis Verwijder eerst het teveel aan BRANDVERNIS van de borstelharen om een kwaliteitsafwerking en de juiste hoeveelheid van 200 gram per vierkante meter te bekomen. (NB: dit is een betrekkelijk lichte laag.) Het is echter noodzakelijk dat men de Natte Film Meter gebruikt ter controle Eindlaag Eindlaag, een belangrijk onderdeel van het totale systeem, die de BRANDVERNIS beschermt tegen beschadiging en vocht, wordt normaal aangebracht in één laag van 100 gram per vierkante meter voor een gekleurde finish en 85 gram per vierkante meter voor een transparante finish. Men moet er vooral op letten dat men een volle laag aanbrengt zodat de hout- en planknaden bedekt zijn, met speciale aandacht voor de V-verbindingen in planken. Bij een vochtigheidsgraad van 90% is het aanbevolen twee dwarse lagen Eindlaag aan te brengen. Man kan ook twee lagen gekleurde Eindlaag aanbrengen indien er te weinig dekvermogen is, of indien men meer glans wenst. 4.2 MET ROL Deze methode is sneller dan met de borstel op grote oppervlakken en rollen met korte pool van 150mm en 200mm zijn hiervoor aangewezen Brandvernis Normaal wordt 200 gram per vierkante meter aangebracht, maar het is toch belangrijk dat de Natte Film Meter gebruikt wordt om het nauwkeurig te meten. Per laag kan men dan aflezen hoeveel opeenvolgende lagen nodig zijn. Het gestructureerd effect dat men bekomt door het gebruik van een rol kan men snel wegwerken met een borstel indien gewenst.

5 4.2.2 Eindlaag Eindlaag een belangrijk onderdeel van het totale systeem, die de Brandvernis beschermt tegen beschadiging en vocht, wordt normaal aangebracht in één laag van 100 gram per vierkante meter voor een gekleurde finish of 85 gram per vierkante meter voor een transparante finish. Men moet er vooral op letten dat men een volle laag aanbrengt om naden in de onderlagen te bedekken. Bij een vochtigheidsgraad van 90% is het aanbevolen 2 dwarse lagen Eindlaag aan te brengen. Men kan ook twee lagen gekleurde Eindlaag aanbrengen indien er te weinig dekvermogen is, of men meer glans wenst. 4.3 AIRLESS Deze methode is aanbevolen voor grote oppervlakken of daar waar een snelle aanbreng vereist is, en alhoewel afhankelijk van het soort onderlaag, is er met dit systeem praktisch geen risico voor overdosering. Het is aanbevolen dat de spuituitrusting gebruikt wordt met inachtneming van de volgende richtlijnen. Brandvernis Eindlaag - Gekleurd - Transparant Werkdruk vloeistof Grootte spuitmond Dit zijn aanbevelingen, geen regels, en de cijfers kunnen lichtjes aangepast worden voor bepaalde omstandigheden. Het veranderen van de spuitmond is daarvoor een aanwijziging. Het is belangrijk dat de bovenstaande werkdruk van de vloeistof het gekozen systeem niet doet werken op maximum capaciteit. Hoe langer de slang, hoe meer kans dat de werkdruk zal verminderen. Een slang van minstens 10mm binnendiameter is aanbevolen. Adem geen nevel in en draag aangepaste bescherming Brandvernis Normaal wordt ongeveer 200 gram per vierkant meter aangebracht en dit in één trage beweging of verschillende snelle bewegingen. Het is echter belangrijk dat men de Natte Film Meter gebruikt om nauwkeurig elke laag te meten omdat men daar kan aflezen hoeveel opeenvolgende lagen er nodig zijn. Thixotroop materiaal wordt verdund voor verstuiving door het goed te roeren. Niet verdunnen met water of oplosmiddelen Eindlaag Eindlaag, een belangrijk onderdeel van het totale systeem, die de Brandvernis beschermt tegen beschadiging en vocht, wordt normaal aangebracht in één laag van 100 gram per vierkante meter voor een gekleurde finish of 85 gram per vierkante meter voor een transparante finish. Men moet er vooral op letten dat men een volle laag aanbrengt om naden in de onderlagen te bedekken.

6 Bij een vochtigheidsgraad van 90% is het aanbevolen 2 Eindlagen aan te brengen. Men kan ook twee lagen gekleurde Eindlaag aanbrengen indien er te weinig dekvermogen is, of men meer glans wenst. 4.4 BENODIGHEDEN VOOR HET AANBRENGEN Het reinigen Reinigt alle benodigdheden na gebruik als volgt: Materiaal Reinigingsmiddel Brandvernis Water Eindlaag (gekleurd) White Spirit Eindlaag (transparant) Spuitverdunning I AANBRENGOMSTANDIGHEDEN Het aanbrengen van BRANDVERNIS mag enkel uitgevoerd worden onder de juiste atmosferische omstandigheden, die moeten gecontroleerd worden vooraleer iedere dag met het werk te beginnen. Vergewis u ook dat alle natte werkzaamheden zoals bepleistering en plakwerk afgewerkt zijn en goed gedroogd. 5.1 TEMPERATUUR BRANDVERNIS moet aangebracht worden bij een temperatuur tussen 10 C en 30 C Men moet ervoor zorgen dat de temperatuur niet onder 10 C daalt gedurende de hele aanbreng- en droogtijd, zowel voor Brandvernis als Eindlaag. Indien nodig moet men verwarming voorzien, maar zorg dan voor voldoende ventilatie om condensatie te voorkomen. 5.2 VOCHTIGHEID De relatieve vochtigheid mag niet meer dan 75% bedragen gedurende de hele aanbreng-en droogtijd voor de BRANDVERNIS, en niet meer dan 65% gedurende de aanbreng- en droogtijd voor de EINDLAAG. 5.3 DROOGTIJDEN 4 tot 6 uren bij 20 C en 65% relatieve vochtigheid tussen opeenvolgende Brandvernis. Onder koele en vochtige omstandigheden zal de droogtijd langer zijn. De Eindlaag mag niet aangebracht worden voordat de Brandvernis volledig is gedroogd en afhankelijk van de atmosferische omstandigheden kan dit 2 tot 7 dagen duren. Vermijd om transparante Brandvernis met de vingers aan te raken voordat men de Eindlaag aanbrengt. Controleer de droogte met de rug van de hand. De Eindlaag kan na 1 tot 2 uren gecontroleerd worden en zal volledig droog zijn na 4 uren.

7 6 HOEVEELHEIDSCONTROLE 6.1 NATTE HOEVEELHEID De dikte van de coating is uiterst belangrijk en alhoewel EYROFLAM de juiste hoeveelheden van het product levert is het essentieel dat de Natte Film Meter wordt gebruikt gedurende elke coating, om een gelijkmatige finish te verzekeren. Steek de passende rij tanden van de meter in de natte verffilm zodat de buitenste tanden de grondlaag goed raken, neem de kam weg en U zal zien dat de toppen van enkele tanden vochtig zijn door de natte coating. Het hoogste cijfer dat op deze bevochtigde tanden aangegeven wordt is het toepassingscijfer van de laag. Men moet er voor zorgen dat men de kam niet in vorige lagen duwt indien deze nog zacht zijn, de totale hoeveelheid is de kritische factor en men moet ervoor zorgen dat elke verandering van toepassingscijfer, per laag gecompenseerd wordt door de daaropvolgende la(a)g(en) zodat de totale hoeveelheid bekomen wordt. 6.2 DROGE FILMDIKTE Wanner het systeem droog is kan de droge filmdikte enkel gemeten worden door middel van een optische diktemeter of een micrometer, op een staal dat werd afgeschilferd met een paletmes. 6.3 COATING CERTIFICAAT Daar het gebruik van BRANDVERNIS tot de vitale bescherming in geval van brand, bieden wij een Certificaat van levering voor elk contract. De architect, de bouwmeester, de aannemer of de bouwcontroleur kunnen dit document, dat de levering van de juiste hoeveelheid van het product certificeert opvragen. De gebruiker ondertekent ook dat de coating correct werd aangebracht volgens de instructies van de fabrikant. 7 CONTROLELIJST 7.1 VEREISTE CONTROLE Lees gebruiksaanwijzing Maak weerbestendig Reinig droog oppervlak Standvastig vochtigingsgraad van hout minder dan 14% Geschikt oppervlak Natte Film Meter bij de hand Ken de juiste hoeveelheid Voldoende hoeveelheid product - goed roeren voor en gedurende het aanbrengen Voldoende ventilatie Voldoende droogtijd: minimum 4-6 uren tussen lagen bij 20 C relatieve vochtigheid 2-7 dagen vooraleer Eindlaag aan te brengen Juiste temperatuur: 10 C - 30 C voor Brandvernis en Eindlaag Juiste relatieve vochtigheid: max. 75% Brandvernis max. 65% Eindlaag

8 TOEPASSINGANALYSE INDICATIE CONTROLE OPLOSSING 7.2 PRODUKT IS NIET VLOEIEND Is het dik in de bus? Goed roeren en indien nodig de bus in warm water zetten om terug vloeibaar te maken Is de temperatuur onder de 10 C? Gebruik verwarming (niet Calor gas of parafine) Wordt het product bewaard onder de 2 C%? Verplaats de voorraad naar een warmere plaats, plaats de bus in warm water en roer Wanneer werd het product besteld? Vervang indien de houdbaarheidsduur van maanden is overschreden Werd de bus opengelaten? Gebruik een nieuwe bus. 7.3 PRODUCT HECHT NIET Is er condensatie? Zet de temperatuur van de verwarming hoger en verbeter de ventilatie Is het oppervlak schoon? Veeg of schuur het oppervlak af 7.4 PRODUCT LOOPT UIT Is het moeilijk aan te brengen? Gebruik de Natte Film Meter Is de ondergrond ondoorlatend en onverenigbaar? Bereid het oppervlak correct voor. 7.5 VOCHTAANSLAG OP OPPERVLAK Is het vochtgehalte van het hout te hoog? Zet de verwarming hoger en verbeter de ventilatie totdat de ondergrond droog genoeg is. Laat de ondergrond voldoende drogen.

9 7.6 DE KLEUR OF HET GLANSEFFECT IS NIET DUIDELIJK Werd de Eindlaag goed geroerd? Goed roeren Wordt de Eindlaag aangebracht op een vochtige Brandvernis? Laat de Brandvernis goed drogen. 7.7 BRANDVERNIS DROOGT NIET Is de vochtigheid te hoog? Gebruik ontvochtigers en verbeter de ventilatie Is de temperatuur onder de 10 C? Gebruik verwarming. 7.8 PRODUCT VERSTUIFT NIET Verstuift het product niet goed? Verhoog de vloeistofdruk Pas de mondgrootte aan (voeg max. 5%/volume White Spirit toe aan de gekleurde Eindlaag) Raadpleeg de handleiding van de pomp of de lokale verdeler 8 ONDERHOUD Met Eindlaag bekomt men de originele decoratieve finish. Door de compatibiliteit met het uitzettingsproces van de Brandvernis is het aanbevolen dat men bij eventuele latere decoratieve coating hetzelfde systeem gebruikt. Vooraleer de Eindlaag opnieuw aan te brengen is het aangewezen de aangetaste plaatsen te schuren om een goed resultaat te verkrijgen. Wij zullen proberen de gepaste kleur te leveren. Indien mogelijk, gelieve referentienummers op te geven. 9 BEHANDELING 9.1 BEWARING BRANDVERNIS producten moeten bewaard worden bij meer dan 2 C en vorstvrij. De houdbaarheidsperiode is 12 tot 15 maanden indien bewaard in een afgesloten bus bij een temperatuur tussen 2 C en 25 C EINDLAAG mag ook niet bewaard worden dichtbij warmtebronnen.

10 9.2 GEZONDHEID EN VEILIGHEID Voorzorgsmaatregelen TECHNISCHE NOTA BRANDVERNIS is op basis van water maar de Eindlaag bevat brandbare oplosmiddelen en mag niet gebruikt worden dichtbij warmtebronnen. Vermijd het inademen van de dampen. Zorg voor voldoende ventilatie voor de koolwaterstofsolventen.. in het bijzonder Spuitverdunning I 1001, op plaatsen waar het bewaart, overgegoten en gebruikt wordt, en gedurende de droogtijden. Vermijd opname en contact met huid, ogen of kleding. Men moet gepaste beschermende kledij dragen. Was uw handen voor het eten of drinken. Eet, drink of rook niet tijdens het werken met de producten Wat te doen bij ongeval? Inademing: Zorg voor frisse lucht. Indien de patiënt niet meer ademt, kunstmatige beademing toepassen en een dokter raadplegen. Naar de kliniek indien nodig. Opname: Niet doen braken. Het hoofd laag houden om te vermijden dat het braaksel in de longen terechtkomt. Een half glas melk laten drinken indien bewusteloos. Huidcontact: De huid onmiddellijk spoelen met water (douchen indien mogelijk.). Verwijder de aangetaste kledij en was de huid met water en zeep. Ogen: Tenminste gedurende 10 minuten uitspoelen met schoon water. Brand: Gebruik schuim, droog poeder of C02 blussers. Gebruik GEEN WATER. Adem GEEN verbrandresten in. Morsen: Met geschikt materiaal de vloeistof absorberen. Niet laten weglopen in afvoerbuizen. Bij verontreiniging de lokale overheid op de hoogte brengen, in het bijzonder de Brandweer en de Watermaatschappij. Het vervoer en storten van afvalproducten zijn onderhevig aan verschillende reglementen. Het is aanbevolen een betrouwbare firma hiervoor te raadplegen. De technische gegevens worden u enkel verstrekt ter informatie en zijn gebaseerd op de resultaten van gecontroleerde testen en ervaring verkregen door het gebruik van de producten waarnaar we hier verwijzen. EYROFLAM is enkel leverancier, en heeft dus geen controle over de methode of omstandigheden van het gebruik van het product. Bijgevolg worden er geen garanties gegeven voor wat de resultaten van de producten betreft, die hierin vermeld worden of waarnaar verwezen wordt, en wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel verlies, schade of fysieke letsels ten gevolge van het gebruik of toepassing van de informatie, gegevens of producten die hierin vermeld worden of waarnaar verwezen wordt.

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

HAMMERITE STRUCTUUR MAT

HAMMERITE STRUCTUUR MAT Akzo Nobel Paints Belgium sa/nv G. Levisstraat 2 1800 Vilvoorde België www.akzonobel.com Tel.: (0032) (0)2/2542211 Info: (0032) (0)800/32000 HAMMERITE STRUCTUUR MAT 1. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT Productinformatie

Nadere informatie

Claystone instructies 2017

Claystone instructies 2017 Claystone instructies 017 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Producttoepassing... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Het gelijkmaken

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom.

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom. HS PROTECT FLOOR is een luchtdrogende coating ter bescherming van vloeren tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan direct

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen.

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen. Leempleisters van Wanlin Samenstelling van de pleistermaterialen Zand, zuivere leem van Wanlin, gehakseld stro. Verpakking en opslag Het pleistermateriaal Argibase is verkrijgbaar in twee varianten: Argibase-D

Nadere informatie

PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven

PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven Fire Protection PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven Promat International NV is de specialist op het vlak

Nadere informatie

Sigma Tigron Aqua Matt

Sigma Tigron Aqua Matt februari 2011 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Matte slijtvaste watergedragen lakverf voor binnen op basis van acrylaatpolyurethaan met LTA en QDS technologie. Gebruiksdoel Voor- en aflak voor hoogwaardige

Nadere informatie

CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND

CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND CD-COLOR TECHNISCHE FICHE NR. 100 CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND PRODUCTBESCHRIJVING : Cowidur 2K PUR Holzsiegel met UV-filter is een 2-componente polyurethaan.vernis. De droging gebeurt

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD Pagina 1

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD Pagina 1 Pagina 1 1. Identificatie van de stof of het preparaat en van de vennootschap / onderneming Productbenaming: Plasticrète deel A : P- Cast A02 Gebruik: Diverse industriële toepassingen. Verantwoordelijke

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Marrakech Walls...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Marrakech Walls...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Houten boten

VERFSYSTEMEN Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT SANI is een luchtdrogende coating ter bescherming van uw sanitair tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of

Nadere informatie

houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT WOOD is een luchtdrogende coating ter bescherming van verschillende houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool,

Nadere informatie

AQUAFLAM I TECHNISCHE NOTA. 1. Correcte voorbereiding van de ondergrond 1.1 Algemeen

AQUAFLAM I TECHNISCHE NOTA. 1. Correcte voorbereiding van de ondergrond 1.1 Algemeen TECHNISCHE NOTA AQUAFLAM I 1. Correcte voorbereiding van de ondergrond 1.1 Algemeen Dit verfsysteem op waterbasis wordt (vooral) aangewend bij staalconstructies en dient uitsluitend binnen gebouwen aangebracht

Nadere informatie

Normaal drogende zwelverf dunne film kg/l. Manipuleerbaar

Normaal drogende zwelverf dunne film kg/l. Manipuleerbaar Firetex FX1002 Referentie FIRETEX FX 1002 Omschrijving Toepassingen Homologaties Kleur Normaal drogende zwelverf dunne film FIRETEX FX 1002 wordt gebruikt voor de brandbescherming van staalstructuren Rf

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op hout

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op hout REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie 7. Waar u op moet letten bij

Nadere informatie

Cedar Renovator. Product. Volumes. Eigenschappen. Geeft de typische bruine kleur van nieuw Cederhout, beschermt en voorkomt vroegtijdige vergrijzing.

Cedar Renovator. Product. Volumes. Eigenschappen. Geeft de typische bruine kleur van nieuw Cederhout, beschermt en voorkomt vroegtijdige vergrijzing. Product Geeft de typische bruine kleur van nieuw Cederhout, beschermt en voorkomt vroegtijdige vergrijzing. Volumes 2,5 L Eigenschappen Eigenschappen:Geeft de typische bruine kleur van nieuw Cederhout.

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op metaal

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op metaal REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

Muren en plafonds binnenshuis

Muren en plafonds binnenshuis PRODUKTNAAM : MAGNEETVERF 1. IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET PREPARAAT EN VAN DE VENNOOTSCHAP/ONDERNEMING Productnaam: Onderneming: Chemische naam/typering: Toepassing: Magneetverf MagneetVerf, Veldhunten.

Nadere informatie

Ondergronden: Alle houtsoorten: teak, grenen, vuren, ceder, bangkiraï, iroko, azobé, afzelia, acacia, afromosia, bilinga, guariuba, padouk, ipe,

Ondergronden: Alle houtsoorten: teak, grenen, vuren, ceder, bangkiraï, iroko, azobé, afzelia, acacia, afromosia, bilinga, guariuba, padouk, ipe, Product Geeft de typische bruine kleur van nieuw Teak hout, beschermt en voorkomt vroegtijdige vergrijzing. Volumes 0,5 L 1 L Eigenschappen Eigenschappen:Geeft de typische bruine kleur van nieuw Teakhout.

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Kalei Calx

Handleiding Pure & Original Kalei Calx Handleiding Kalei Calx Inhoud Algemene informatie over Kalei Calx...1 Gebruikersinformatie voor Kalei Calx...1 Benodigde materialen...1 aanbrengen...3 Reinigen producten...3 Droogtijd en overschilderbaar...3

Nadere informatie

DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING. De Waegenaere NV

DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING. De Waegenaere NV DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING De Waegenaere NV Bieke Voorbereiding van deuren en ramen binnen en buiten met lakverf Op nieuw onbeschilderd hout Oneffenheden of onvoldoende geschaafd

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

GIDS LAZUREN BUITENHOUT

GIDS LAZUREN BUITENHOUT GIDS LAZUREN BUITENHOUT LUISTERT De consumentendienst staat tot uw dienst van maandag tot donderdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u en vrijdag van 9 tot 12u en van 14 tot 16u op het nummer 016/62 92

Nadere informatie

BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond

BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond CATEGORIE TOEPASSINGEN DRAAGPLAAT OPPERVLAKTESTRUCTUUR AFWERKING Breedbandige naadloze geluidsabsorptie Koeling en verwarming d.m.v. capilair systeem Naadloze,

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20

ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 zijn op PMMA gebaseerde, flexibele, zelfnivellerende mortels gebruikt op oppervlakken met multifunctionele toepassingen (dakterrassen, balkons,

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Houten boten

VERFSYSTEMEN. Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken.

Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken. Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken. 3 Ernstig ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken.

Nadere informatie

Transparante afwerking voor (tropisch) hardhout binnen en buiten

Transparante afwerking voor (tropisch) hardhout binnen en buiten OMSCHRIJVING TOEPASSING VOORNAAMSTE KENMERKEN KLEUREN GLANS VERPAKKING TECHNISCHE GEGEVENS Pagina 1/5 Transparante afwerking voor (tropisch) hardhout binnen en buiten BENAR is een transparante afwerking

Nadere informatie

BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN. De Waegenaere NV

BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN. De Waegenaere NV BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN De Waegenaere NV Bieke Borstels, Rollen en Masking tape Borstels Een nieuwe verfborstel kan je even over grof schuurpapier strijken om losse haren kwijt

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

VOCHTIGHEIDSMETER ECO 10 Handleiding ECO SCAN

VOCHTIGHEIDSMETER ECO 10 Handleiding ECO SCAN VOCHTIGHEIDSMETER ECO 10 Handleiding ECO SCAN Prof PRAXIS cvba Scheibeekstraat 29 1540 HERNE BELGIE Tel : 0032/2 356 37 52 Fax : 0032/2 356 21 78 sales@prof-praxis.com www.prof-praxis.com 1. OMSCHRIJVING

Nadere informatie

Wood Color. Product. Volumes. Eigenschappen

Wood Color. Product. Volumes. Eigenschappen Product Impregnerende houtbeits.geeft hout een natuurlijke bruine kleur, beschermt en voorkomt vroegtijdige vergrijzing.beschikbaar in licht, medium en donker bruin.verbruik: tot 16m² / liter per laag

Nadere informatie

230 Super. Product. Volumes. Eigenschappen

230 Super. Product. Volumes. Eigenschappen Product Waterbestendige, witte houtlijm op PVAc-basis met superieure kleefkracht op alle houtsoorten. Geschikt voor alle houtconstructies en houtverbindingen: houten ramen en deurkozijnen, trappen, ook

Nadere informatie

225 Express. Product. Volumes. Eigenschappen

225 Express. Product. Volumes. Eigenschappen Product Supersnelle, witte houtlijm op PVAc-basis voor het verkleven van hout, fineer, spaanplaat, gestratifieerde platen en andere poreuze materialen. Vochtbestendig D2, droogt transparant op, uitsluitend

Nadere informatie

HAMMERITE HOOGGLANSLAK

HAMMERITE HOOGGLANSLAK Akzo Nobel Paints Belgium sa/nv G. Levisstraat 2 1800 Vilvoorde België www.akzonobel.com Tel.: (0032) (0)2/2542211 Info: (0032) (0)800/32000 HAMMERITE HOOGGLANSLAK 1. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT Productinformatie

Nadere informatie

Sigma Torno Satin. Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie.

Sigma Torno Satin. Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie. juli 2009 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie. Gebruiksdoel Het voor- en aflakken van hout Voor schilderen van staal

Nadere informatie

GRAFITACK 200/300 Plus SERIE GLANZENDE KLEUREN

GRAFITACK 200/300 Plus SERIE GLANZENDE KLEUREN PRODUCT DATA SHEET DVM20150916 GRAFITACK 200/300 Plus SERIE GLANZENDE KLEUREN REFERENTIES 210 tot 268 en 328 tot 339 (behalve 217, 218, 225, 226, 334, 335 & 336) Opgemaakt op 16 september 2015 Beschrijving

Nadere informatie

MANUAL RUBBERCOATING

MANUAL RUBBERCOATING MANUAL RUBBERCOATING 1. Rubbergietvloer bestaat uit volgende bestanddelen: Zwarte rubberen korrels (granulaatkorrels) Vloeibaar rubber (emmer) Hardingsmiddel (bruin poeder) Flesje met kleurstof ( zwart,

Nadere informatie

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: R-zinnen

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: R-zinnen 1 van 8 Rzinnen & S zinnen Datum: 18032013 Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: Rzinnen R 1 R 2 R 3 R 4 R 5 R 6 R 7 R 8 R 9 R 10 R 11 R 12 R 14 R 15 R 16 R 17

Nadere informatie

VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 TOPICAL SEALER BETONVERDICHTING voor betonvloeren en horizontale delen

VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 TOPICAL SEALER BETONVERDICHTING voor betonvloeren en horizontale delen Voorbereidingen Voor een goed resultaat van de werking van Moxilon 200 Topical Sealer is het van belang dat het product volledig in het oppervlak kan indringen. Het te behandelen oppervlak dient schoon,

Nadere informatie

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten (R-zinnen)

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten (R-zinnen) Document Milieu-, Natuur- en Energiebeleid Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 Brussel Tel 02 553 03 55 - Fax 02 553 80 06 beleid@lne.vlaanderen.be Onderwerp Status versie datum auteur R-zinnen en S-zinnen

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Ontvetterbak voor aan de wand Datona

Veiligheidsinstructies Ontvetterbak voor aan de wand Datona Veiligheidsinstructies Ontvetterbak voor aan de wand Datona *dt-54101man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 2 Voor gebruik...

Nadere informatie

GRAFITACK 100 SERIE GLANZENDE KLEUREN

GRAFITACK 100 SERIE GLANZENDE KLEUREN PRODUCT DATA SHEET GRAFITACK 100 SERIE GLANZENDE KLEUREN REFERENTIES 160 tot 195 Opgemaakt op 1 juli 2006 Beschrijving De Grafitack 100 serie is een zachte cadmiumvrije monomere gekalanderde PVCfilm, voorzien

Nadere informatie

Veiligheidsaanbevelingen (P)

Veiligheidsaanbevelingen (P) Veiligheidsaanbevelingen (P) P101 P102 P103 P201 P202 P210 P211 P220 P221 P222 P223 P230 P231 P231+P232 P232 P233 P234 P235 P235+P410 P240 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket

Nadere informatie

Algemeen. Voorzorgsmaatregelen in verband met preventie

Algemeen. Voorzorgsmaatregelen in verband met preventie Overzicht P-zinnen P-zin Algemeen P101 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. P102 Buiten het bereik van kinderen houden. P103 Alvorens te gebruiken, het

Nadere informatie

P-zinnen. Omschrijving. P-Nummer

P-zinnen. Omschrijving. P-Nummer P-Nummer P101 P102 P103 P201 P202 P210 P211 P220 P221 P222 Omschrijving Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Buiten het bereik van kinderen houden. Alvorens

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op beton

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op beton REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie 7. Waar u op moet letten bij

Nadere informatie

Twee laags afwerking met korreldikte 0.3 mm (BASWAphon Classic): totale afgewerkte dikte 30 / 40

Twee laags afwerking met korreldikte 0.3 mm (BASWAphon Classic): totale afgewerkte dikte 30 / 40 BESTEKOMSCHRIJVING Tekst vermeld in oranje verwijst naar merknamen en dient verwijderd te worden indien u een neutrale bestektekst wenst. Tekst vermeld in groen laat zien dat u één keuze dient te maken

Nadere informatie

R-zinnen en S-zinnen. R-zinnen... 2 Gecombineerde R-zinnen... 4 S-zinnen... 7 Gecombineerde S-zinnen... 9

R-zinnen en S-zinnen. R-zinnen... 2 Gecombineerde R-zinnen... 4 S-zinnen... 7 Gecombineerde S-zinnen... 9 -zinnen en S-zinnen Inhoud Pag. -zinnen... 2 Gecombineerde -zinnen... 4 S-zinnen... 7 Gecombineerde S-zinnen... 9 -zinnen (aanduiding bijzondere gevaren, isk-zinnen) -nummer Gevarenaanduiding 1 2 3 4 5

Nadere informatie

Bijlage IX AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN :

Bijlage IX AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN : Bijlage IX R 1 : In droge toestand ontplofbaar AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN : R 2 : Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken

Nadere informatie

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Moderne reinigingstechnieken beogen het verminderen van vochtige reinigingstechnieken, en deze te vervangen door drogere reinigingstechnieken.

Nadere informatie

Explosieveilige elektrische/ventilatie-/verlichtings-/...apparatuur gebruiken. Uitsluitend vonkvrij gereedschap gebruiken

Explosieveilige elektrische/ventilatie-/verlichtings-/...apparatuur gebruiken. Uitsluitend vonkvrij gereedschap gebruiken Betekenis P-zinnen Algemeen P101 P102 P103 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden Buiten het bereik van kinderen houden Alvorens te gebruiken, het etiket

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten VERFSYSTEMEN Woodcore jachten Woodcore onder de waterlijn Woodcore boven de waterlijn Woodcore dek Woodcore opbouw Woodcore interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN WOODCORE EPOXY INHOUD

Nadere informatie

Approved. Eigendom Test/Standaard Beschrijving Vaste stoffen per volume ISO 3233 Glans graad (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Eigendom Test/Standaard Beschrijving Vaste stoffen per volume ISO 3233 Glans graad (GU 60 ) ISO 2813 Approved 22900;23000 6 22900 polyurethane ^(ValidationDate) 1 Produkt beschrijving Dit is een twee componenten chemisch uithardend acrylaat polyurethaan coating. Het is een slijtvast high solid produkt.

Nadere informatie

April 2008 (update januari 2010) Productinformatie WATERBORNE EPOXY PRIMER PRODUCTEN PRODUCTBESCHRIJVING VOORBEREIDING - SCHUREN

April 2008 (update januari 2010) Productinformatie WATERBORNE EPOXY PRIMER PRODUCTEN PRODUCTBESCHRIJVING VOORBEREIDING - SCHUREN GLOBAL REFINISH SYSTEM April 2008 (update januari 2010) Productinformatie WATERBORNE EPOXY PRIMER PRODUCTEN Waterborne Epoxy Primer Hardener for Waterborne Epoxy Primer D8212 Gedemineralised Water PRODUCTBESCHRIJVING

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Daarnaast zijn er ook S-zinnen; deze geven aanbevelingen voor het veilig werken met bepaalde stoffen. S staat hier voor Safety.

Daarnaast zijn er ook S-zinnen; deze geven aanbevelingen voor het veilig werken met bepaalde stoffen. S staat hier voor Safety. - en S-zinnen -zinnen zijn internationaal gestandaardiseerde risicobeschrijvingen die (indien van toepassing) dienen te worden aangebracht op verpakkingen van stoffen die bepaalde risico s met zich meebrengen.

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

Handelsnaam: * Identificatie van het product * - Aard van het product: dispersie op waterbasis

Handelsnaam: * Identificatie van het product * - Aard van het product: dispersie op waterbasis Veiligheidsinformatie - blad BLZ 1 MSDS datum 6/5/05 Project primer antigifcentrum België 070/245,245 1. Identificatie van het produkt en de onderneming Handelsnaam: Project primer * Identificatie van

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING Toepassing van Sikagard -850 AG antigraffiti en anti-poster coating

WERKBESCHRIJVING Toepassing van Sikagard -850 AG antigraffiti en anti-poster coating WERKBESCHRIJVING antigraffiti en anti-poster coating 08.03.2017 / VER.: 1.1 / SIKA SERVICES AG / M. DONADIO REFURBISHMENT INHOUDSTABEL 1 2 Toepassingsgebied 3 Systeembeschrijving 3 2.1 Beperkingen 3 3

Nadere informatie

Risico en Veiligheidszinnen op etiketten en veiligheidsbladen

Risico en Veiligheidszinnen op etiketten en veiligheidsbladen RISK & SAFETY ZINNEN Risico en Veiligheidszinnen op etiketten en veiligheidsbladen Laatste update: 11 maart 2003 Volgens het 'Besluit verpakking en aanduiding milieugevaarlijke stoffen', behorende bij

Nadere informatie

Inhoud. Gori 22 Curatieve & preventieve behandeling van hout. Gori 44+ Impregneer- & afwerkingsbeits. Gori 88 Afwerkingsbeits

Inhoud. Gori 22 Curatieve & preventieve behandeling van hout. Gori 44+ Impregneer- & afwerkingsbeits. Gori 88 Afwerkingsbeits Productassortiment Inhoud Gori 22 Curatieve & preventieve behandeling van hout p2 Gori 44+ Impregneer- & afwerkingsbeits p3 Gori 88 Afwerkingsbeits p4 Gori 79 Kleurloze bescherming tegen UV-straling p5

Nadere informatie

Antigraffiti Coating Permanent PW

Antigraffiti Coating Permanent PW NP Solutions BV Kattestaart 11 2954 AC Alblasserdam Tel. +31(0)78 6933723 Fax. +31(0)78 6916156 e-mail info@npsolutions.nl Antigraffiti Coating Permanent PW Algemeen : Antigraffiti Coating Permanent PW

Nadere informatie

Aromatenvrije, kleurige deklaag, met licht-echte PU-verharder, volgens VOB, DIN 18363, verfproduct volgens DIN 55945.

Aromatenvrije, kleurige deklaag, met licht-echte PU-verharder, volgens VOB, DIN 18363, verfproduct volgens DIN 55945. CD-COLOR TECHNISCHE FICHE Nr. 2K BUNTLACK GLOSS en SATIN AROMATENVRIJ Type : Aromatenvrije, kleurige deklaag, met licht-echte PU-verharder, volgens VOB, DIN 18363, verfproduct volgens DIN 55945. PRODUCTKENMERKEN

Nadere informatie

Xylamon Houtwormdood. Algemene informatie Pagina 2. Technische informatie Pagina 4. Veiligheid informatie Pagina 5-6.

Xylamon Houtwormdood. Algemene informatie Pagina 2. Technische informatie Pagina 4. Veiligheid informatie Pagina 5-6. Xylamon Houtwormdood Algemene informatie Pagina 2 Gebruiksaanwijzing Pagina 3 Technische informatie Pagina 4 Veiligheid informatie Pagina 5-6 Houtverduurzaming Algemene informatie Voorkomt en bestrijdt

Nadere informatie

1. RISK & SAFETY ZINNEN

1. RISK & SAFETY ZINNEN 1. RISK & SAFETY ZINNEN Risico en Veiligheidszinnen op etiketten en veiligheidsbladen R-zinnen geven bijzondere gevaren (Risks) aan. S-zinnen geven veiligheidsaanbevelingen (Safety) aan. De zinnen zijn

Nadere informatie

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD Volgens Richtlijn 91/155/EEG

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD Volgens Richtlijn 91/155/EEG Pagina 1 van 5 06'65 6$ VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD Volgens Richtlijn 91/155/EEG Uitgifte: 03/03 Herziening van:,ghqwlilfdwlhygvwririkhwsuhsduddwhqygyhqqrrwvfkdsrqghuqhplqj Handelsnaam: Ortho Solo (Orthodontic

Nadere informatie

CWS COWIRANT PUR-Klarlack

CWS COWIRANT PUR-Klarlack Technische fiche Nr. 106 Datum: 11 / 2014 Type Eenkomponent PU-Alkydlak, zijdeglanzend of glanzend Toepassing Oersterke, zijdeglanzende (of glanzende) transparante renovatielaag voor houten ondergronden,

Nadere informatie

Bedankt voor uw vertrouwen in SUBESTA en tot ziens. Pagina 1 van 6

Bedankt voor uw vertrouwen in SUBESTA en tot ziens. Pagina 1 van 6 V E I L I G H E I D S I N F O R M A T I E B L A D 9 1 / 1 5 5 / C E E SUBESTA REINIGINGSPRODUCTEN 1. IDENTIFICATIE Product benaming: SUBESTA 25 Leverancier: SUBESTA Toby Verkerk 2406 GA ALPHEN AAN DEN

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Pijpenbuiger Datona

Veiligheidsinstructies Pijpenbuiger Datona Veiligheidsinstructies Pijpenbuiger Datona *dt-56102man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 3 Voor gebruik... 3 Gebruik en

Nadere informatie

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116e-1 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116e-1 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116e-1 Printed in U.S.A. nummer klantendienst Als onderdeel van het klantendienstprogramma van Rexair krijgt iedere Rainbow RainJet een serienummer

Nadere informatie

Decoratieve akoestische spuitmortel. verhoogt het akoestisch comfort in iedere ruimte

Decoratieve akoestische spuitmortel. verhoogt het akoestisch comfort in iedere ruimte Soundless Decoratieve akoestische spuitmortel verhoogt het akoestisch comfort in iedere ruimte SOUNDLESS : Decoratieve akoestische spuitmortel Verhoogt het akoestisch comfort in iedere ruimte Productomschrijving

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Stalen jachten

VERFSYSTEMEN Stalen jachten VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

SECAUGEL INJECT 2 INJECTIEGEL TEGEN OPSTIJGEND VOCHT WTCB-RAPPORT DE 622X748-2

SECAUGEL INJECT 2 INJECTIEGEL TEGEN OPSTIJGEND VOCHT WTCB-RAPPORT DE 622X748-2 SECAUGEL INJECT 2 INJECTIEGEL TEGEN OPSTIJGEND VOCHT WTCB-RAPPORT DE 622X748-2 Hoogwaardig injectieproduct voor de behandeling van opstijgend vocht in muren Enkel te gebruiken na raadpleging van onze technische

Nadere informatie

TRAPPEN EN HOUTEN VLOEREN BEITSEN OF LAKKEN. De Waegenaere NV

TRAPPEN EN HOUTEN VLOEREN BEITSEN OF LAKKEN. De Waegenaere NV TRAPPEN EN HOUTEN VLOEREN BEITSEN OF LAKKEN De Waegenaere NV Bieke Trappen en houten vloeren Een trap en een vloer kan je op verschillende manieren aankleden. Je kunt hem beitsen, schilderen, vernissen

Nadere informatie

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe Aquarelverf 36 36 Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe transparanter de kleur. In principe kan met aquarelverf

Nadere informatie

Voor mat satijn resultaat en structuur effect of het aflakken van flexibele ondergronden:

Voor mat satijn resultaat en structuur effect of het aflakken van flexibele ondergronden: GLOBAL REFINISH SYSTEM April 2009 (update juli 2014) Productinformatie GRS DELTRON UHS Rapid Clearcoat UHS Rapid Clearcoat PRODUCTEN Deltron UHS Rapid Clearcoat Deltron UHS Hardener Deltron Thinners Deltron

Nadere informatie

DryStone Gel Combibox

DryStone Gel Combibox Product Solventvrij en gebruiksklaar injectie systeem op basis van siloxanen en silanen voor het blokkeren van opstijgend vocht. Eenvoudig in te brengen met een silicone pistool in boorgaten in een horizontale

Nadere informatie

POLYMAT Handleiding polyester algemeen. Inhoud. 1. Algemeen

POLYMAT Handleiding polyester algemeen. Inhoud. 1. Algemeen Hoekseize 3, 8711 HR WORKUM, tel.: 0515-543556, info@polymat.nl www.polymat.nl Inhoud 1. Algemeen 2. Gereedschappen 3. Voorbereiding 4. Aanbrengen Poly-Hechtgronding 5. Het lamineren van polyesterhars

Nadere informatie

Waterborne 2K Epoxy Primer P x

Waterborne 2K Epoxy Primer P x Product Data Sheet September 2006 (update november 09) INTERNATIONAL MASTER ALLEEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK Product Waterborne Epoxy Primer P950-650x Beschrijving P950-6501 Waterborne 2K Epoxy Primer

Nadere informatie

KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN

KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN DE PERFECTE VERBINDING Datum: HET VOORTRAJECT Voorkom breuk en ovaliteit van buizen Transporteer buizen op juiste manier Sla buizen op juiste manier op TRANSPORT OPSLAG DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gelieve alvorens het toestel te gebruiken, de instructies in deze handleiding grondig te lezen. Inhoud Pg. Veiligheid 2 Aansluiting van de gasfles 3

Nadere informatie

PRODUCT INFORMATIE : INDUSTRIELAK

PRODUCT INFORMATIE : INDUSTRIELAK PRODUCT INFORMATIE : INDUSTRIELAK Productomschrijving Industriële afwerkingslak op basis van gemodificeerde kortolie/alkydharsen ontworpen voor binnen en buiten. Voornaamste kenmerken Zeer goede buitenweerstand

Nadere informatie

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren.

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. MATERIALEN VOOR FRONTEN ACRYL Eigenschappen acryl Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. Acryl hoogglans is een kunststof en kan enkel als vlakke

Nadere informatie

KOLIBRI Reparatie en onderhoud

KOLIBRI Reparatie en onderhoud KOLIBRI Reparatie en onderhoud Inleiding Conventionele systemen Twee componenten systemen Nieuwe kolibries Aanvullende informatie www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 pagina 1 van 7 INHOUD De IJssel

Nadere informatie

Glasvezel producten. Versie 1.0 Herzieningsdatum 21.10.2015 Printdatum 21.10.2015

Glasvezel producten. Versie 1.0 Herzieningsdatum 21.10.2015 Printdatum 21.10.2015 PARAGRAAF 0. ALGEMENE INFORMATIE Deze producten zijn items die vallen onder artikel 3.3 van verordening (EG) nr. 1907/2006 (REACH). Ze bevatten geen bestanddelen die vrijkomen onder normale of redelijkerwijs

Nadere informatie

DIKLAGIGE, OPLOSMIDDELVRIJE, FLEXIBELE, 2-COMPONENTEN BITUMINEUZE EMULSIE COATING, POLYMEER GEMODIFICEERD

DIKLAGIGE, OPLOSMIDDELVRIJE, FLEXIBELE, 2-COMPONENTEN BITUMINEUZE EMULSIE COATING, POLYMEER GEMODIFICEERD TECHNISCHE FICHE DIKLAGIGE, OPLOSMIDDELVRIJE, FLEXIBELE, 2-COMPONENTEN BITUMINEUZE EMULSIE COATING, POLYMEER GEMODIFICEERD PRODUCTOMSCHRIJVING is een 2-componenten coating, oplosmiddelvrij en vezelversterkt,

Nadere informatie

2C Anti Graffiti Coat

2C Anti Graffiti Coat 2C Anti Graffiti Coat Omschrijving 2C Anti Graffiti Coat is een transparant, 2 componenten, permanent oppervlakte beschermingssysteem tegen graffiti vandalisme gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Aluminium krikken Datona

Veiligheidsinstructies Aluminium krikken Datona Veiligheidsinstructies Aluminium krikken Datona *dt-53211man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 2 Voor gebruik... 3 Gebruik

Nadere informatie

VOGELVLUCHT Laatste herziening: 16/10/2007, Versie 1.0 pagina 1 / 5

VOGELVLUCHT Laatste herziening: 16/10/2007, Versie 1.0 pagina 1 / 5 Laatste herziening: 16/10/2007, Versie 1.0 pagina 1 / 5 1 IDENTIFICATIE VAN HET PREPARAAT EN DE ONDERNEMING Productnaam: Toepassing: Leverancier: Vogelafweermiddel Koppert B.V. Veilingweg 17 2651 BE Berkel

Nadere informatie

Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen.

Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen. 1/5 Creet Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen. Dasic International Ltd Winchester Hill Romsey Hampshire SO51 7YD UK www.dasicinter.com + (0)179 51219 + (0)179 52236 info@dasicinter.com

Nadere informatie