UITVOERING STRATEGISCH GROEIPLAN OP VANDAAG INGEVULD TOT PORTEFEUILLEWAARDE VAN 760 MILJOEN EURO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UITVOERING STRATEGISCH GROEIPLAN OP VANDAAG INGEVULD TOT PORTEFEUILLEWAARDE VAN 760 MILJOEN EURO"

Transcriptie

1 Persbericht Halfjaarresultaten Dinsdag 28 augustus 2007, 7u30 OPERATIONELE WINST EERSTE JAARHELFT 2007 STIJGT CONFORM VERWACHTINGEN MET BIJNA 20% TOT 12,5 MILJOEN EURO; INTERIMDIVIDEND VAN 1,29 EURO BRUTO PER AANDEEL OVER EERSTE 6 MAANDEN UITVOERING STRATEGISCH GROEIPLAN OP VANDAAG INGEVULD TOT PORTEFEUILLEWAARDE VAN 760 MILJOEN EURO Vastgoedbevak Warehouses De Pauw (Euronext: WDP) realiseert over de eerste jaarhelft van 2007 een operationele winst van 12,5 miljoen euro (exclusief de impact van IAS 39 norm) tegenover 10,4 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat is volledig in lijn met de verwachtingen en laat WDP toe de vooropgestelde stijging van de winst per aandeel over 2007 van 10%, evenals een evenredige stijging van het totaaldividend over 2007 van 2,72 euro bruto per aandeel (2,31 netto per aandeel) te bevestigen. Op 5 september 2007 zal WDP alvast een interimdividend uitkeren over de eerste 6 maanden van 2007 van 1,29 euro bruto per aandeel (1,10 euro netto). De portefeuillewaarde steeg in het eerste halfjaar verder tot 464 miljoen euro. De intrinsieke waarde 1 van het aandeel WDP op 30 juni 2007 bedroeg 34,48 euro. Op 30 juni 2007 was de bezettingsgraad 2 van de WDP portefeuille eveneens verder gestegen tot 97,3%. WDP stelde in zijn begin 2006 aangekondigde strategisch groeiplan een verdubbeling van de portefeuille voorop tot 700 miljoen euro tegen Anderhalf jaar na de start van het strategisch plan komt de doelstelling van een portefeuille van 700 miljoen euro in zicht. Met de recente Univeg acquisitie (100 miljoen euro) en de 200 miljoen euro investeringen die vandaag gepland zijn zal WDP tegen 2009 een portefeuillewaarde van 760 miljoen euro bereiken en aldus zijn vooropgestelde groeipatroon succesvol realiseren. 1 De intrinsieke waarde is het eigen vermogen per aandeel waarbij enkel de som van de schattingen van de individuele panden in rekening wordt gebracht en is geen waardering van WDP in zijn totaliteit. 2 De bezettingsgraad wordt berekend op basis van de huurwaarde van de verhuurde m² ten opzichte van de huurwaarde van de verhuurbare m². Projecten in aanbouw en / of renovatie worden niet in de berekening opgenomen.

2 RESULTATEN HY EN VOORUITZICHTEN FY 2007 Operationele winst over eerste halfjaar van 2007 van 12,5 miljoen euro WDP realiseert over de eerste jaarhelft van 2007 een operationeel resultaat (exclusief de impact van IAS 39 norm) van 12,5 miljoen euro, een stijging van bijna 20% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dit resultaat volgt uit de goede bezettingsgraad van de portefeuille en de groei van die portefeuille in 2006 in combinatie met het goed onder controle houden van de kosten. WDP realiseert een operationele winst per aandeel (exclusief de IAS 39 norm) van 1,45 euro, een stijging van 10% tegenover de eerste helft van De impact van de IAS 39 norm bedraagt 4,9 miljoen euro in de eerste jaarhelft. Met deze resultaten presteert WDP in het eerste halfjaar conform de vooropgestelde verwachtingen. Het financiële resultaat bedraagt -2,5 miljoen euro op 30 juni De financiële kosten zijn daarin aanzienlijk gestegen ten gevolge van de verdere groei van de portefeuille en de daaruit voortvloeiende stijgende schuldpositie. De bestaande financieringskost is evenwel quasi volledig ingedekt waardoor de financiële kost van de bestaande schulden slechts 4% bedraagt en de stijging van de korte termijn rente quasi geen impact heeft gehad op het resultaat. Het resultaat op de portefeuille bedraagt over de eerste jaarhelft van ,1 miljoen euro ofwel 1,29 euro per aandeel. Deze aanzienlijke stijging dankt WDP enerzijds aan de oplevering in het eerste halfjaar van een aantal (reeds voorverhuurde) projecten voor m², onder meer in Mlada Boleslav (CZ), Anderlecht, Boortmeerbeek, Nijvel en Zele. Anderzijds werd de portefeuille deels geherwaardeerd door onafhankelijk schatter Stadim. De intrinsieke waarde per aandeel WDP (voor winstuitkering) bedraagt 34,48 euro per 30 juni De schuldgraad conform IFRS (dividend onder eigen vermogen) bedraagt 39,69% op 30 juni Bezettingsgraad stijgt verder tot 97,3% op 30 juni 2007 De bezettingsgraad van de WDP portefeuille stijgt verder tot 97,3% op 30 juni In de tweede jaarhelft van 2007 komen slechts voor m² huurcontracten op vervaldag en dienen bovendien de volledig verhuurde Univeg panden bij de portefeuille gerekend te worden.

3 Portefeuillewaarde bedraagt 464 miljoen euro op 30 juni 2007 De marktwaarde van de vastgoedportefeuille van WDP volgens de IAS 40 waardering aan een reële waarde (fair value 3 ) bedraagt op 30 juni 2007 volgens onafhankelijk vastgoedexpert Stadim 464 miljoen euro. De portefeuillegroei komt tot stand door de verdere uitvoering van het investeringsplan enerzijds en de stijging in de waardering van de bestaande projecten anderzijds. Globaal wordt de portefeuille thans gewaardeerd aan een bruto huurrendement (yield) van 7,66%. Interimdividend van 1,29 euro bruto per aandeel WDP zal zoals gebruikelijk een interimdividend uitkeren over de eerste 6 maanden, ditmaal van 1,29 euro bruto per aandeel (1,10 euro netto). Vorig jaar keerde WDP als gevolg van de PLI transactie, en de daaraan gekoppelde uitgifte van nieuwe aandelen, uitzonderlijk een interimdividend uit van 1,65 euro bruto (1,40 euro netto) over de eerste 8 maanden. Het interimdividend zal betaalbaar worden gesteld op 5 september 2007 bij de verschillende financiële instellingen. Vooruitzichten 2007 Dankzij de uitstekende bezettingsgraad van de WDP portefeuille en met de recente overname van de Univeg portefeuille en de lopende projecten kan WDP zijn aangepaste winstverwachting en dividendverwachting voor 2007 bevestigen. WDP verwacht een operationeel resultaat voor 2007 van 26 miljoen euro en een stijging van de operationele winst per aandeel over 2007 van 10% evenals een evenredige stijging van het dividend van 10%, zijnde tot een totaaldividend van 2,72 euro bruto per aandeel (2,31 netto per aandeel). Deze verwachtingen zouden, na uitkering van het interimdividend, een slotdividend betekenen van 1,43 euro bruto per aandeel (1,21 euro netto). 3 Voor de precieze waarderingsmethodologie verwijzen we naar het BEAMA persbericht van 6 februari 2006:

4 UPDATE STRATEGISCH GROEIPLAN Realisatie verdubbeling portefeuille in zicht Begin 2006 startte WDP met de uitvoering van zijn strategisch groeiplan. WDP stelde een verdubbeling van de portefeuille voorop tot 700 miljoen euro tegen eind Deze verdubbeling beoogt WDP te realiseren via 3 trajecten: het investeren in de 2 kernregio s (Zuid-Nederland / België / Noord-Frankrijk en Oost-Europa), de overname van een externe portefeuille en de opstart in een nieuw land. Op vandaag heeft WDP een portefeuille van meer dan 560 miljoen euro (inclusief de Univeg transactie die WDP in juli ll. kon finaliseren). De geplande investeringen bedragen momenteel in totaal 200 miljoen euro en omvatten: Via traject 1 van het strategisch groeiplan (investeringen in de 2 kernregio s) 40 miljoen euro projectontwikkelingen op de huidige grondreserves in België (Courcelles, Genk, Grimbergen, Willebroek en Zele) 45 miljoen euro investeringen in het zonne-energieproject in België (diverse sites) 35 miljoen euro projectontwikkelingen in Frankrijk (Seclin en Libercourt) 5 miljoen euro projectontwikkeling in Tsjechië (Mlada Boleslav) Via traject 2 van het strategisch groeiplan (overname van een externe portefeuille) 50 miljoen euro nieuwe investeringen in de Univeg sites in België en Nederland Via traject 3 van het strategisch groeiplan (toevoeging van een nieuw land aan de kernregio s) 25 miljoen euro investeringen in Roemenië (aankoop 5 gronden voor 8,2 miljoen euro en projectontwikkeling in eerste fase van m² voor 17 miljoen euro) Reeds voor 50% van dit totaal aan investeringen werden op vandaag gegarandeerde toekomstige inkomsten vastgelegd. De nog te bouwen Univeg sites (50 miljoen euro) zijn reeds volledig voorverhuurd.

5 WDP kon ook het volledige pand op de site van Fabricom in Grimbergen voorverhuren aan Caterpillar Logistics. WDP bouwt op deze site van m² momenteel een pand van m² dat zal opgeleverd worden midden Caterpillar zal op de site extra capaciteit vestigen voor zijn Europees distributiecentrum te Grimbergen. Ook de investeringen in het zonne-energieproject (45 miljoen euro) leveren gegarandeerde inkomsten over de komende 20 jaar. Deze investering zal een rendement genereren dat in lijn ligt met het gebruikelijke opbrengstprofiel van de overige vastgoedinvesteringen. Na de uitvoering van deze geplande investeringen zal WDP meer dan zijn geplande verdubbeling realiseren en zal de portefeuillewaarde 760 miljoen euro bedragen. WDP CEO Tony De Pauw over de uitvoering van het strategisch groeiplan: We kijken tevreden terug op onze realisaties van de afgelopen 18 maanden. We zitten niet alleen uitstekend op schema om ons strategisch groeiplan en aldus de verdubbeling van onze portefeuille te kunnen realiseren maar we hebben daarbij ook de kwaliteit, geografische spreiding en diversiteit van de portefeuille kunnen optimaliseren. Een mooi voorbeeld hiervan is onder meer de recente overname van de Univeg portefeuille (voornamelijk geconditioneerde magazijnen) en de aankoop van 5 strategisch gelegen gronden in Roemenië naast de vele diverse investeringen verspreid over onze thuismarkt. Financiering van geplande investeringen Voor de financiering van de 200 miljoen euro geplande investeringen zal WDP verder gebruik maken van zijn marge tegenover de actuele maximale schuldgraad van 65%. Deze drempel zal WDP toelaten de portefeuille uit te bouwen tot 800 miljoen euro. Concreet plant WDP: een verhoging van 50 miljoen euro van de opnames binnen het bestaande Commercial Paper- programma de opname van 150 miljoen euro lange termijn bulletleningen bij diverse bancaire instellingen Zo wil WDP komen tot een evenwicht van 30% financiering via het bestaande Commercial Paperprogramma en 70% via lange termijn financieringen. Al deze financieringen hebben als basis de Euribor. Op vandaag heeft WDP echter de rente van zijn huidige schuldpositie voor 75% ingedekt met een gemiddelde duur van 7 jaar. Daarnaast heeft WDP ook reeds 100 miljoen euro, zijnde 50% van het geplande investeringsprogramma, ingedekt met een duur van 7 jaar (start in 2008). De doelstelling is om over het geheel steeds 75% van de totale schuldpositie ingedekt te hebben.

6 Groei naar aanbieder van totale vastgoedoplossingen WDP zal ook in de uitvoering van het verdere investeringsprogramma en de verdere groei de klemtoon leggen op de verdere uitbouw van de bevak als dé logistieke partner die in zijn geografische kerngebieden de beste totale vastgoedoplossing kan bieden aan bedrijven uit alle sectoren met alle mogelijke logistieke noden, zowel op vraag van de bedrijven als met eigen ontwikkelingen. WDP zal in die optiek tevens begin september starten met een nieuwe commerciële campagne (DM-campagne en mediacampagne) onder de titel Warehouses with Brains en lanceert vandaag ook een volledig nieuwe website ( Via deze weg zal WDP zich nog meer positioneren als dé partner voor bedrijven in hun zoektocht naar logistieke vastgoedoplossingen. We zijn erg tevreden met de tot op heden gerealiseerde groei en met het geplande investeringsprogramma. Onze portefeuille is niet alleen groter maar vooral ook completer geworden in zijn aanbod. Via een nieuwe commerciële campagne getiteld Warehouses with Brains en de lancering van een nieuwe website willen we dit ook kenbaar maken aan onze klanten, zegt Joost Uwents, CFO WDP. Daarnaast zullen we ons in de komende maanden richten op de uitvoering van ons investeringsprogramma. Intussen zullen we tevens het verdere groeiscenario van WDP uittekenen. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij: Joost Uwents, Warehouses De Pauw, tel: +32 (0) ; joost.uwents@wdp.be of Nathalie Verbeeck, Citigate, tel: +32 (0) ; nverbeeck@citigate.be Meer info over WDP vindt u op de nieuwe website: De presentatie van de persconferentie van vandaag, 28 augustus, is vanaf 12u beschikbaar op de website van WDP onder de subrubriek Presentaties in de rubriek Investor Relations. U vindt hier tevens ook beeldmateriaal van de verschillende WDP-sites. Vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) bouwt, ontwikkelt en verhuurt semi-industrieel en logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft op vandaag ongeveer m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over 70 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië en Tsjechië. WDP is genoteerd op Euronext Brussel en Parijs met een marktkapitalisatie van bijna 400 miljoen euro. Meer info over WDP kan u vinden op Bijlagen: 1. Kerncijfers eerste jaarhelft 2007 WDP 2. Balans en Resultatenrekening 30 juni Bespreking portefeuille door Stadim

7 Noot bij bijlagen 1 en 2: De halfjaarlijkse geconsolideerde financiële rekeningen zijn opgemaakt conform de IAS/IFRS boekhoud- en waarderingsprincipes (International Financial Reporting Standards) zoals aanvaard binnen de Europese Unie. Ze zijn eveneens opgemaakt op basis van dezelfde boekhoudmethodes die gebruikt werden voor het opstellen van de halfjaarlijkse geconsolideerde financiële rekeningen die per 30 juni 2006 werden afgesloten. Na 1 januari 2007 werd er geen nieuwe norm of interpretatie toegepast en onderging de consolidatiekring geen wijzigingen. Verklaring van beperkt nazicht van de commissaris bij de semestriële beknopte geconsolideerde financiële informatie per 30 juni 2007 van Warehouses De Pauw CVA De commissaris heeft bevestigd dat zijn controlewerkzaamheden, die ten gronde zijn afgewerkt, geen betekenisvolle correctie hebben aan het licht gebracht die in de boekhoudkundige informatie, opgenomen in het communiqué, zou moeten doorgevoerd worden.

8 Bijlage 1: Kerncijfers eerste jaarhelft 2007 WDP GECONSOLIDEERDE BALANS in mio EUR in mio EUR in mio EUR TERREINEN & GEBOUWEN (inclusief projectontwikkelingen) 464,02 429,63 371,51 LIQUIDITEITEN 2,53 3,02 5,90 OVERIGE VLOTTENDE ACTIVA ea 41,00 24,55 14,81 TOTAAL ACTIVA 507,55 457,20 392,22 EIGEN VERMOGEN 296,27 274,93 233,60 VOORZIENINGEN EN UITGESTELDE BELASTINGEN 5,94 5,28 3,63 SCHULDEN 205,34 177,00 154,99 TOTAAL PASSIVA 507,55 457,20 392,22 NAV*/AANDEEL voor winstuitkering vh lopende boekjaar 34,48 31,99 29,62 KOERS 47,65 49,85 39,95 AGIO/DISAGIO vd KOERS tov NAV* voor winstuitkering 38,20% 55,81% 34,85% SCHULDGRAAD ** (dividend als schuld) 41,88% 40,26% 42,83% SCHULDGRAAD ** (dividend onder EV) 39,69% 38,71% 39,52% *: NAV = net asset value of intrinsieke waarde = Eigen Vermogen **: Voor de precieze berekening van de schuldgraad wordt verwijzen naar het KB van 21 juni 2006 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN in EUR in EUR in EUR Eerste semester Boekjaar Eerste semester NETTO BEDRIJFSOPBRENGSTEN , , ,15 BEDRIJFSKOSTEN , , ,35 BEDRIJFSRESULTAAT , , ,80 FINANCIEEL RESULTAAT , , ,90 BELASTINGEN -229,25-214,94-94,99 OPERATIONEEL RESULTAAT , , ,91 IMPACT IAS , , ,80 RESULTAAT OP DE PORTEFEUILLE , , ,39 WINST , , ,10 VOORGESTELDE UITKERING , , ,47 UITKERINGSPERCENTAGE 89,29% 89,98% 91,16% AANTAL AANDELEN PER EINDE PERIODE OPERATIONELE WINST/AANDEEL 1,45 2,75 1,32 BRUTODIVIDEND/AANDEEL 1,29 2,47 1,65 NETTODIVIDEND/AANDEEL 1,10 2,10 1,40 % operationele winst tov IW eind vorig boekjaar 9,30% 8,58% 9,64% (dividend als schuld, zonder impact IAS 39) % operationele winst tov IW eind vorig boekjaar 12,94% 9,92% 13,15% (dividend als schuld, met impact IAS 39) % winst tov IW eind vorig boekjaar (dividend als schuld) 21,22% 16,20% 15,63%

9 Bijlage 2: Balans en Resultatenrekening 30 juni 2007 BALANS 30/06/ /12/ /06/2006 I Vaste Activa , , ,22 A Goodwill 0,00 0,00 0,00 B Immateriële vaste activa , , ,92 C Vastgoedbeleggingen , , ,98 D Projectontwikkelingen , , ,30 E Andere materiële vaste activa , , ,33 F Financiële vaste activa 0,00 0, ,36 G Vorderingen financiële leasing , , ,11 H Handelsvorderingen en andere vaste activa , , ,46 I Uitgestelde belastingen - activa , , ,76 II Vlottende activa , , ,79 A Activa bestemd voor verkoop 0,00 0,00 0,00 B Financiële vlottende activa 0,00 0,00 0,00 C Vorderingen financiële leasing , , ,38 D Handelsvorderingen , , ,28 E Belastingvorderingen en andere vlottende activa , , ,46 F Kas en kasequivalenten , , ,29 G Overlopende rekeningen , , ,38 TOTAAL ACTIVA , , ,01

10 TOTAAL EIGEN VERMOGEN , , ,55 A Kapitaal , , ,49 D Reserves , , ,84 E Resultaat , , ,22 F Impact op de reële waarde van geschatte mutatie , ,00 0,00 rechten en -kosten bij hypothetische vervreemding 0,00 0,00 0,00 van vastgoedbeleggingen (-) 0,00 0,00 0,00 G. Variaties in de reële waarde van financiële activa 0,00 0,00 0,00 en passiva H. Wisselkoersverschillen , ,81 0,00 VERPLICHTINGEN , , ,09 I Langlopende verplichtingen , , ,89 A Voorzieningen , , ,70 B Langlopende financiële schulden , , ,84 C Andere langlopende financiële verplichtingen ,00 0,00 0,00 D Handelsschulden en andere langlopende schulden 0,00 0,00 0,00 E Andere langlopende verplichtingen 0,00 0,00 0,00 F Uitgestelde belastingen - Verplichtingen , , ,35 II Kortlopende verplichtingen , , ,20 A Voorzieningen 0,00 0,00 0,00 B Kortlopende financiële schulden , , ,21 C Andere kortlopende financiële verplichtingen 0,00 0,00 0,00 D Handelsschulden en andere kortlopende schulden , , ,54 E Andere kortlopende verplichtingen , , ,92 F Overlopende rekeningen , , ,53 TOTAAL PASSIVA , , ,64

11 Geconsolideerde jaarrekening 30/06/ /12/ /06/2006 I Huurinkomsten (+) , , ,43 II Terugneming overgedragen en verdisconteerde huren (+) 0,00 0,00 0,00 III Met verhuur verbonden kosten (+/-) , , ,05 NETTO HUURRESULTATEN , , ,38 IV Recuperatie van vastgoedkosten (+) 0,00 0,00 0,00 V Recuperatie van huurlasten en belastingen normaal gedragen , , ,03 door de huurders op verhuurde gebouwen (+) VI Kosten van de huurders en gedragen door de eigenaars op 0,00 0,00 0,00 huurschade en wederinstaatstelling op het einde van de huur (-) VII Huurlasten en belastingen normaal gedragen door de huurder op , , ,60 verhuurde gebouwen (-) VIII Andere met verhuur verbonden inkomsten en uitgaven (+/-) , , ,15 VASTGOEDRESULTAAT , , ,96 IX Technische kosten (-) , , ,09 X Commerciële kosten (-) , , ,26 XI Kosten en taksen van niet verhuurde goederen (-) 0,00 0,00 0,00 XII Beheerkosten vastgoed (-) , , ,40 XIII Andere vastgoedkosten (-) 0, , ,00 VASTGOEDKOSTEN , , ,75 OPERATIONEEL VASTGOEDRESULTAAT , , ,21 XIV Algemene kosten van de vennootschap (-) , , ,23 XV Andere operationele opbrengsten en kosten (+/-) 0, ,00 0,00 OPERATIONEEL RESULTAAT VOOR HET RESULTAAT OP DE , , ,98 PORTEFEUILLE XVI Resultaat op verkoop vastgoedbeleggingen (+/-) , , ,74 XVII Resultaat op verkoop andere niet-financiële activa (+/-) 0,00 0,00 0,00 XVIII Variaties in de reële waarde van vastgoedbeleggingen (+/-) , , ,49 OPERATIONEEL RESULTAAT , , ,21 XIX Financiële opbrengsten (+) , , ,79 XX Interestkosten (-) , , ,96 XXI Andere financiële kosten (-) , , ,54 FINANCIEEL RESULTAAT , , ,29 RESULTAAT VOOR BELASTINGEN , , ,50 XXII Vennootschapsbelasting (-) , , ,43 XXIII Exit taks (-) 0,00 0,00 0,00 BELASTINGEN , , ,43 NETTO RESULTAAT , , ,07

12 Bijlage 3: Bespreking portefeuille door Stadim Beoordeling van de portefeuille door de vastgoeddeskundige Philippe Janssens, Stadim CVBA. 1. Toestand van de portefeuille op 30 juni 2007 De vastgoedportefeuille van WDP bereikt op 30 juni 2007 een reële waarde van 464,02 miljoen EUR. Bij deze berekening wordt enerzijds de vermoedelijke impact van de registratierechten op de verkoopwaarde in mindering gebracht, anderzijds de meerwaarde op activa in aanbouw niet doorgerekend. Deze aanpassing is conform de internationale boekhoudnormen IAS/IFRS en de afspraken gemaakt binnen de Belgische vereniging van Asset Managers (BEAMA). De investeringswaarde van de geschatte portefeuille, met inbegrip van de transactiekosten en de meerwaarde op activa in aanbouw wordt geraamd op 473,02 miljoen EUR. Deze waarde weerspiegelt de kosten om het vastgoedpatrimonium in zijn huidige toestand samen te stellen. Rekening houdend met een uitbreidingspotentieel via nieuwbouw en verbouwing op sites in eigendom en dit ten belope van 35,79 miljoen EUR (inclusief erelonen, BTW en marges) heeft de huidige portefeuille na aftrek van de concessievergoedingen een geschatte bruto huurwaarde van 38,87 miljoen EUR. Dat levert een marktconform bruto huurrendement op van 7,66 %. 2. De belangrijkste eigendommen in portefeuille De portefeuille omvat 62 eigendommen. Daarvan liggen er 50 in België, met een totale reële waarde van 367,59 miljoen EUR. Dit is een aandeel van 79,8%. De twaalf buitenlandse eigendommen zijn goed voor 92,85 miljoen EUR of 20,2%. Kontich Satenrozen is met 31,50 miljoen EUR of 6,8 % van de totale portefeuille het belangrijkste eigendom, gevolgd door Boom Langelei met 23,94 miljoen EUR of 5,2%. Zeventien eigendommen hebben een waarde die ligt tussen 10 en 20 miljoen EUR. Het betreft hier in orde van belangrijkheid Mlada Boleslav in Tsjechië, Zele Lindestraat 7, Asse (Mollem) Assesteenweg 25, Nijvel - Rue de l Industrie 30, Hazeldonk in Nederland, Machelen Rittwegerlaan 91-93, Leuven Vaart 25-35, Bornem - Rijksweg 19, Anderlecht - Frans Van Kalkenlaan 9, Willebroek Koningin Astridlaan 14, Londerzeel - Nijverheidstraat 13, Aalst - Tragel 11, Vilvoorde Havendoklaan 12, Templemars Route d Ennetière in Frankrijk Vilvoorde - Willem Elsschotstraat 5, Grimbergen Eppegemstraat 31 en Ternat Industrielaan 24. Samen zijn ze goed voor 231,77 miljoen EUR of 50,3% van de totale portefeuille.

13 Zeven andere zijn individueel 7,5 à 10 miljoen EUR waard: Lille - Fretin-Sainghin, Aix-en-Provence - ZAC Eiffel, Vilvoorde - Havendoklaan 19, Aalst Wijngaardveld 3, Roncq Avenue de l Europe en Boortmeerbeek Industrieweg 16. Hun gezamenlijke waarde bedraagt 58,94 miljoen EUR, ofwel een aandeel van 12,8% Dit betekent dat de 26 belangrijkste eigendommen samen goed zijn voor 346,2 miljoen EUR of 75,2% van de portefeuille. De overige 36 eigendommen hebben dus nog een totale waarde van 114,3 miljoen, een aandeel van 24,8%. 3. Waarde en samenstelling van de portefeuille in verhuur De totale grondoppervlakte behelst 192,9 hectare, waarvan 8,2 hectare in concessie. Het saldo van 184,7 hectare heeft een geraamde verkoopwaarde van 165,21 miljoen EUR of 35,9% van de totale reële waarde. Dit levert een gemiddelde op van 89,4 EUR/m² exclusief transactiekosten. De totale verhuurbare oppervlakte van de gebouwen bedraagt m² met een totale geschatte huurwaarde van 35,40 miljoen EUR. De magazijnen nemen hiervan het leeuwendeel (76,0 %) voor hun rekening, met m² en een gezamenlijke huurwaarde van 27,01 miljoen EUR. Hun gemiddelde huurwaarde per m² komt daarmee op 37,43 EUR/m². De kantoorruimten, deels zelfstandig en deels aansluitend bij magazijnen, zijn goed voor m² of 6,16 miljoen EUR huurwaarde. De gemiddelde huurwaarde per m² bedraagt 79,48 EUR. De commerciële ruimten beslaan m² en vertegenwoordigen 1,14 miljoen EUR huur, met een gemiddelde per m² van 56,21 EUR. Diverse bestemmingen zijn tenslotte goed voor m² of 1,24 miljoen EUR, met een huur van 50,68 EUR/m². De concessievergoedingen belopen in totaal op 0,15 miljoen EUR.

14 Bestemming Bebouwde oppervlakte Geschatte huurwaarde Geschatte gemiddelde huurwaarde per m² op 30/06/2007 (m²) (mio EUR) (EUR) % van de totale huurwaarde Magazijnen ,01 37,43 76,0% Kantoren bij ,55 74,36 12,8% magazijnen Kantoren ,61 98,62 4,5% Commerciële ruimten ,14 56,21 3,2% Diverse bestemmingen ,24 50,68 3,5% (polyvalente ruimten, parking en archieven) Totaal ,54 42,13 100,0% Concessievergoeding - 0,15 Totaal 35,40 Spreiding verhuurbare oppervlakte per categorie 8% 2%2% 3% Spreiding huurwaarde 2007 per land 11% 4% 7% Magazijnen 85% België 78% Kantoren bij magazijnen Kantoren Commercieel Andere Frankrijk Nederland Tsjechië

15 4. Huursituatie van de beschikbare gebouwen Op basis van de contracten op 30 juni 2007 leveren de verhuurde gebouwen een huurincasso op van 33,6 miljoen EUR, een stijging met 1,8% tegenover 31 december Dit huurincasso is de som van alle huurcontracten, vermeerderd met de bijkomende vergoedingen voor beheer en bijzondere werken, en na aftrek van de onroerende voorheffing en/of concessievergoeding ten laste van de eigenaar. In zijn totaliteit vertegenwoordigt het 95% van de hoger vermelde marktconforme huurwaarde van 35,40 miljoen EUR. Spreiding vervaljaar bestaande huurcontracten 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% > 2014 De leegstaande gedeelten, beschikbaar voor onmiddellijke verhuring, vertegenwoordigen een bijkomende huurwaarde van 0,97 miljoen EUR. Dit betekent een leegstand van 2,7% tegenover de totale portefeuille: de leegstand van de magazijnen bedraagt m² of 0,60 miljoen EUR; op 30 juni 2007 stonden m² kantoren te huur, goed voor 0,36 miljoen EUR; de 186 m² diverse bestemmingen die nog te huur staan, zijn goed voor 0,01 miljoen EUR.

16 Overzicht van de leegstand in de beschikbare gebouwen Bestemming Niet-verhuurde Geschatte huurwaarde oppervlakte (m²) (mio EUR) Magazijnen ,60 Kantoren ,36 Commerciële ruimten - - Diverse bestemmingen 186 0,01 Totaal ,97 Drie eigendommen vertegenwoordigen samen 63,26% van de leegstand, uitgedrukt in huurwaarde. Ternat Industrielaan 24; Antwerpen Lefebvredok Kaai 59; Boortmeerbeek, Industrieweg 24. De belangrijkste huurders zijn, Massive met een aandeel van 8,6% van het huurincasso, Belgacom (4,5%), De Belgian Post Group (4,0%), Renault Belgique (3,5%), Lidl (3,3%), DHL Solutions (3,1%) en Tech Data (2,7%). De tien belangrijkste huurders hebben gezamenlijk een aandeel van 37,4%. De top 20 maakt 57,2% uit en de top 50 is goed voor 84,5%. Huurcontracten die in 2007 en 2008 vervallen, vertegenwoordigen respectievelijk 5,0% en 6,2% van de totale huurwaarde. Anderzijds hebben contracten met vervaldag in 2011 of later een aandeel van 69,7%. De huurwaarde van de projecten in nieuwbouw of renovatie vertegenwoordigt 3,47 miljoen EUR. Hiervan is reeds voor 0,84 miljoen EUR vastgelegd. Een deel van de projecten wordt pas uitgevoerd van zodra een verhuring is onderschreven. De totaliteit van huurincasso, leegstand en huurwaarde van projecten bedraagt aldus 37,1 miljoen EUR. 5. Gebouwen in projectfase De schattingen houden bij zes complexen rekening met een potentieel nieuwbouw- of renovatieprogramma. Globaal gaat het over een bijkomende investering van ongeveer 34,67 miljoen EUR inclusief erelonen, tussentijdse intresten, taksen en marges. Dit levert een extra huurpotentieel op van 3,57 miljoen EUR, wat een rendement betekent van 10,28% ten opzichte van de resterende werken.

17 De belangrijkste potentiële investeringen betreffen: Een nieuwbouwproject te Gent - Brikkenhovenstraat een nieuwbouwproject te Willebroek Koningin Astridlaan 14 een nieuwbouwproject te Grimbergen Industrieweg 16 een nieuwbouwproject te Frankrijk Templemars Route d Ennetière inrichtingswerken van de kantoren in de Asar-toren te Anderlecht, naargelang verhuring wordt vastgelegd; een uitbreiding te Zele Lindestraat 17; Meer beperkte programma s brengen het volledige uitbreidingspotentieel op 35,80 miljoen EUR. 6. Evolutie van de portefeuille ten opzichte van 31 december 2006 De reële waarde van de totale portefeuille is sinds 31 december 2006 toegenomen met 27,88 miljoen EUR. Dit betekent een stijging met 6,45%. De Belgische portefeuille kent hierbij een toename met 15,11 miljoen EUR (+4,29%), terwijl de waarde van de buitenlandse met 12,78 miljoen EUR is toegenomen (+15,95%). De groei is voor een totaal van 19,46 miljoen EUR, gekoppeld aan nieuwbouw, verbouwingen en/of verhuringen in sites die reeds in portefeuille waren. De vier voornaamste zijn: Tsjechië Mlada Boleslav (7,49 miljoen EUR); Anderlecht Frans van Kalkenlaan (3,16 miljoen EUR); Frankrijk Templemars (2,57 miljoen EUR). Nijvel Rue du Bosquet (2,41 miljoen EUR); Anderzijds werd het eigendom te Tienen Getelaan met een reële waarde van 2,95 miljoen EUR verkocht. Dit betekent dus dat de rest van de portefeuille globaal genomen met 11,38 miljoen toeneemt (+ 2,53%).

18 Evolutie portefeuille WDP (miljoen EUR) Waarde Huurw aarde jun/99 jun/00 jun/01 jun/02 jun/03 jun/04 jun/05 jun/06 jun/07 Grondw aarde Gebouw w aarde Transactiekosten Investeringspotentieel Bruto Huurw aarde 7. Algemene economische factoren De lange termijnrente, waarbij specifiek de lineaire obligaties (OLO) op 15 à 20 jaar als referentiebasis gelden voor investeringen in vastgoed, is in de loop van 2007 verder toegenomen van 4,07% eind december 2006 tot 4,70% eind juni Tezelfdertijd handhaaft het inflatieritme zich tijdens het eerste semester van 2007 op 1,15%. Dit betekent dat de reële rente, namelijk het verschil tussen de lange termijnrente en de inflatie verder toeneemt van 2,20% tot 3,55%. Binnen het kader van de schatting van de portefeuille wordt in functie van de huidige rentevoeten rekening gehouden met een toekomstige inflatie van 1,50%, wat de reële rente brengt op 3,20%. Bijkomend nemen we een financiële risicomarge van gemiddeld 2%. Deze vertaalt enerzijds de onzekerheid van de lange termijnbelegger omtrent het handhaven van de huidige financiële parameters en anderzijds het risico en de illiquiditeit van het specifieke eigendom. De reële rente, die in de financiële analyse doorslaggevend is, wordt aldus herleid tot 5,2% (4,70% - 1,50% + 2,00%). De krappere marktrendementen die vooral institutionele beleggers hanteren en de verschuiving van de portefeuille naar grotere eigendommen, die aan de normen van deze markt beantwoorden, liggen aan de basis hiervan.

19 Evolutie reële rente 7% 6% 5% 4% 3% 2% 1% 0% jan/99 jul/99 jan/00 jul/00 jan/01 jul/01 jan/02 jul/02 jan/03 jul/03 jan/04 jul/04 jan/05 jul/05 jan/06 jul/06 jan/07 jul/07 reële rente OLO 17jaar inflatie

OPERATIONELE WINST EERSTE KWARTAAL 2008 STIJGT MET 10% TOT 6,7 MILJOEN EURO

OPERATIONELE WINST EERSTE KWARTAAL 2008 STIJGT MET 10% TOT 6,7 MILJOEN EURO TUSSENTIJDSE VERKLARING GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE Persbericht Maandag 19 mei 2008, 17u45 OPERATIONELE WINST EERSTE KWARTAAL 2008 STIJGT MET 10% TOT 6,7 MILJOEN EURO Vastgoedbevak WDP (Euronext: WDP)

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 1/07/2008 TOT 30/09/2008 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 1/07/2008 TOT 30/09/2008 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE Persbericht Woensdag 19 november 2008, 07u00 TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 1/07/2008 TOT 30/09/2008 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE NETTO COURANTE WINST 1 BEDRAAGT OVER HET DERDE

Nadere informatie

WDP BEOOGT GROEI VAN OPERATIONEEL RESULTAAT MET 8% à 10% PER JAAR IN 2008 EN 2009

WDP BEOOGT GROEI VAN OPERATIONEEL RESULTAAT MET 8% à 10% PER JAAR IN 2008 EN 2009 Persbericht Jaarresultaten Woensdag 20 februari 2008, 7u00 OPERATIONELE WINST VAN 26,1 MILJOEN EURO; DIVIDENDSTIJGING VAN 10% TEGENOVER 2006 BRENGT TOTAAL BRUTO DIVIDEND OVER 2007 OP 2,72 EURO PER AANDEEL

Nadere informatie

Persbericht Maandag 30 mei uur

Persbericht Maandag 30 mei uur Persbericht Maandag 30 mei 2005 8 uur OPERATIONELE WINST EERSTE KWARTAAL 2005 VAN 5,1 MILJOEN EURO IN OVEREENSTEMMING MET VERWACHTING Vastgoedbevak Warehouses De Pauw (Euronext: WDP) boekt over het eerste

Nadere informatie

TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 1/01/2009 TOT 31/03/2009 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE

TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 1/01/2009 TOT 31/03/2009 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE Persbericht Dinsdag 19 mei 2009, 07u00 TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 1/01/2009 TOT 31/03/2009 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE ETTO COURA T RESULTAAT BEDRAAGT OVER HET EERSTE KWARTAAL

Nadere informatie

miljoen). De bezettingsgraad op 30 september 2007 beloopt 92 % (92 % einde 2006).

miljoen). De bezettingsgraad op 30 september 2007 beloopt 92 % (92 % einde 2006). Persbericht Intervest Offices bevestigt haar bedrijfsresultaten voor 2007 Antwerpen, 31 oktober 2007 - Openbare vastgoedbevak Intervest Offices maakt vandaag haar resultaten per 30 september 2007 bekend.

Nadere informatie

Dividend van Intervest Offices stijgt in 2007 met 4% tegenover 2006, tot 1,94 per aandeel

Dividend van Intervest Offices stijgt in 2007 met 4% tegenover 2006, tot 1,94 per aandeel Persbericht Dividend van Intervest Offices stijgt in 2007 met 4% tegenover 2006, tot 1,94 per aandeel Antwerpen, 19 februari 2008 Openbare vastgoedbevak Intervest Offices¹ maakt vandaag haar geconsolideerde

Nadere informatie

Succesvolle opstart Qrf

Succesvolle opstart Qrf PERSBERICHT Gereglementeerde info 28/02/2014 om 7.00U Succesvolle opstart Qrf JAARRESULTATEN 18/12/2013 tot 30/12/2013 Qrf heeft op 18 december 2013 haar beursintroductie op Euronext succesvol gerealiseerd.

Nadere informatie

OPERATIONELE WINST OVER 2006 STIJGT MET MEER DAN 10% TOT 22,3 MILJOEN EURO TOTAAL BRUTO DIVIDEND OVER 2006 VAN 2,47 EURO PER AANDEEL (2,10 EURO NETTO)

OPERATIONELE WINST OVER 2006 STIJGT MET MEER DAN 10% TOT 22,3 MILJOEN EURO TOTAAL BRUTO DIVIDEND OVER 2006 VAN 2,47 EURO PER AANDEEL (2,10 EURO NETTO) Persbericht Jaarresultaten 2006 Woensdag 21 februari 2007, 7u30 OPERATIONELE WINST OVER 2006 STIJGT MET MEER DAN 10% TOT 22,3 MILJOEN EURO TOTAAL BRUTO DIVIDEND OVER 2006 VAN 2,47 EURO PER AANDEEL (2,10

Nadere informatie

OPERATIONELE WINST 2002 STIJGT MET 12% TOT 18 MILJOEN EURO

OPERATIONELE WINST 2002 STIJGT MET 12% TOT 18 MILJOEN EURO Maandag 10 maart 2003, persbericht jaarresultaten 2002 OPERATIONELE WINST 2002 STIJGT MET 12% TOT 18 MILJOEN EURO NETTO DIVIDEND STIJGT MET 11% TOT 2 EURO PER AANDEEL Vastgoedbevak Warehouses De Pauw (Euronext:

Nadere informatie

JAARREKENINGEN 2006-07: AANZIENLIJKE UITBREIDING VASTGOEDPORTEFEUILLE:

JAARREKENINGEN 2006-07: AANZIENLIJKE UITBREIDING VASTGOEDPORTEFEUILLE: Vastgoedbevak naar Belgisch recht Industrielaan 6, te 1740 Ternat RPR Brussel - BTW BE 0434.797.847 PERSBERICHT - EMBARGO tot 25 mei 2007 17u40 JAARREKENINGEN 2006-07: Operationele winst stijgt met 8,35%

Nadere informatie

JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2008 TOT 31/12/2008

JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2008 TOT 31/12/2008 1 / 12 Persbericht Woensdag 25 februari 2009, 07u00 Gereglementeerde informatie JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2008 TOT 31/12/2008 ETTO COURA TE WI ST 1 OVER 2008 STIJGT MET BIJ A 10% TOT 28,7

Nadere informatie

JAARREKENINGEN 2005-2006

JAARREKENINGEN 2005-2006 Vastgoedbevak naar Belgisch recht Industrielaan 6, te 1740 Ternat RPR Brussel - BTW BE 0434.797.847 JAARREKENINGEN 2005-2006 OPERATIONELE WINST BOEKJAAR 2005-2006 : 8,63 MIO EUR - BEANTWOORDT AAN VERWACHTINGEN

Nadere informatie

JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2009 TOT 31/12/2009

JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2009 TOT 31/12/2009 1 / 12 Persbericht Woensdag 17 februari 2010, 07u00 Gereglementeerde informatie JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2009 TOT 31/12/2009 ETTO COURA TE WI ST 1 OVER 2009 STIJGT MET 18,5% TOT 34,0

Nadere informatie

Tussentijdse verklaring van de raad van bestuur over het eerste kwartaal 2009

Tussentijdse verklaring van de raad van bestuur over het eerste kwartaal 2009 Gereglementeerde informatie embargo tot 04/05/2009, 19.00 uur Tussentijdse verklaring van de raad van bestuur over het eerste kwartaal 2009 Stijging operationeel uitkeerbaar resultaat per aandeel met 18

Nadere informatie

Huurinkomsten Met verhuur verbonden kosten NETTOHUURRESULTAAT

Huurinkomsten Met verhuur verbonden kosten NETTOHUURRESULTAAT Bijlagen: Financiële staten 1 geconsolideerde winst- en verliesrekening in duizenden 2014 2013 Huurinkomsten 40.037 39.914 Met verhuur verbonden kosten -22 4 NETTOHUURRESULTAAT 40.015 39.918 Recuperatie

Nadere informatie

Intervest Offices kent toename van operationeel uitkeerbaar resultaat

Intervest Offices kent toename van operationeel uitkeerbaar resultaat Gereglementeerde informatie embargo 03/11/2008, 17.45 uur Tussentijdse verklaring over het derde kwartaal 2008 van de raad van bestuur over de periode 01.07.2008 tot 30.09.2008 Intervest Offices kent toename

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009

TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009 Gereglementeerde informatie embargo 02/11/2009, 17.45 uur TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009 van de raad van bestuur over de periode 01.07.2009 tot 30.09.2009 Operationeel uitkeerbaar

Nadere informatie

Boekjaar afgesloten op 31 december aantal projecten aantal wooneenheden voor senioren

Boekjaar afgesloten op 31 december aantal projecten aantal wooneenheden voor senioren 1 Care Property Invest NV Kerncijfers - boekjaar 2015 Kerncijfers 1. Patrimonium Vastgoedbeleggingen aantal projecten 4 1 0 aantal wooneenheden voor senioren 316 15 0 vastgoed beschikbaar voor verkoop

Nadere informatie

2. Geconsolideerde verkorte halfjaarcijfers

2. Geconsolideerde verkorte halfjaarcijfers 2. Geconsolideerde verkorte halfjaarcijfers 2.1 Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening in duizenden 30.06.2014 30.06.2013 Huurinkomsten 19.844 19.882 Met verhuur verbonden kosten -9-31 Nettohuurresultaat

Nadere informatie

JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2010 TOT 31/12/2010

JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2010 TOT 31/12/2010 1 / 13 Persbericht Dinsdag 22 februari 2011, 07u00 JAARLIJKSE RESULTATE OVER DE PERIODE 01/01/2010 TOT 31/12/2010 ETTO COURA TE WI ST 1 OVER 2010 BEDRAAGT 39 MILJOE EUR OF 14,7% MEER DA OVER 2009 E AA

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2011/2012

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2011/2012 PERSMEDEDELING Gereglementeerde informatie TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2011/2012 STIJGING VAN HET LOPENDE NETTORESULTAAT: 11 MILJOEN EUR, EEN TOENAME

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate Naamloze vennootschap, openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België), RPR Brussel: 0434.797.847 the art of creating value in retail estate

Nadere informatie

1. Operationele activiteiten van het eerste kwartaal 2012

1. Operationele activiteiten van het eerste kwartaal 2012 Gereglementeerde informatie - embargo 07/05/2012, 17.45 uur Tussentijdse Antwerpen, 7 mei 2012 Stabiel operationeel uitkeerbaar resultaat Lichte toename reële waarde van de vastgoedportefeuille Lage schuldgraad:

Nadere informatie

2.1 Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening

2.1 Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening 2. geconsolideerde verkorte halfjaarcijfers 2.1 Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening in duizenden 30.06.2015 30.06.2014 Huurinkomsten 23.023 19.844 Met verhuur verbonden kosten 27-9 NETTOHUURRESULTAAT

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate the art of creating value in retail estate TUSSENTIJDSE MEDEDELING VAN DE RAAD VAN BESTUUR EERSTE KWARTAAL 2012-2013 1 (afgesloten per 30/06/2012) Netto courant resultaat 2 stijgt met 6,22% tot 4,51 mio

Nadere informatie

Lage schuldgraad: 36 %

Lage schuldgraad: 36 % Gereglementeerde informatie - embargo tot 10/05/2010, 17.45 uur Antwerpen, 10 mei 2010 Stijging operationeel uitkeerbaar resultaat met 6 % Toename reële waarde van de vastgoedportefeuille met 0,6 % Lage

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE 1 / 11 Persbericht Dinsdag 15 november 2011, 07u00 TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01.07.2011 30.09.2011 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE NETTO COURANTE WINST 1 OVER Q3 2011 VAN 12

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate Naamloze vennootschap, openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België), RPR Brussel: 0434.797.847 the art of creating value in retail estate

Nadere informatie

Geconsolideerde balans

Geconsolideerde balans Geconsolideerde jaarrekeningen Geconsolideerde balans Toelichtingen 30/09/2007 (x1.000 UR) G H J TV Vaste activa Goodwill 457 mmateriële vaste activa Vastgoedbeleggingen 3 + 5 211.156 Projectontwikkelingen

Nadere informatie

Leasinvest Real Estate - Halfjaarresultaten boekjaar 2007/2008 (periode van 01/07/07-31/12/07)

Leasinvest Real Estate - Halfjaarresultaten boekjaar 2007/2008 (periode van 01/07/07-31/12/07) Leasinvest Real Estate - Halfjaarresultaten boekjaar 2007/2008 (periode van 01/07/07-31/12/07) Stabiele bezettingsgraad van 97,74% (30/06/07: 97,01%) Beloftevolle herontwikkeling in Groothertogdom Luxemburg

Nadere informatie

4 Warehouses De Pauw - Warehouses with brains 7 Kerncijfers. Verslag van de Raad van Bestuur van de zaakvoerder

4 Warehouses De Pauw - Warehouses with brains 7 Kerncijfers. Verslag van de Raad van Bestuur van de zaakvoerder 2007 Agenda (voor update: zie www.wdp.be) Bekendmaking halfjaarresultaten 2007 dinsdag 28 augustus 2007 Betaalbaarstelling interimdividend 2007 (coupon nr. 13) vanaf woensdag 5 september 2007 Bekendmaking

Nadere informatie

HALFJAARRESULTATEN 2003

HALFJAARRESULTATEN 2003 Persbericht, Dinsdag 2 september 2003 HALFJAARRESULTATEN 2003 OPERATIONEEL RESULTAAT IN EERSTE HALFJAAR STIJGT MET 15% NIEUWE INVESTERINGEN ZULLEN SCHULDGRAAD TOT 47% DUWEN OPENBARE KAPITAALVERHOGING MET

Nadere informatie

1 / 11. Persbericht Woensdag 24 augustus 2011, 07u00

1 / 11. Persbericht Woensdag 24 augustus 2011, 07u00 1 / 11 Persbericht Woensdag 24 augustus 2011, 07u00 NETTO COURANTE WINST 1 OVER EERSTE JAARHELFT 2011 VAN 21,5 MILJOEN EURO, 12,8% MEER DAN DE EERSTE JAARHELFT VAN 2010 WDP VERHOOGT VERWACHTING NETTO COURANTE

Nadere informatie

PERSBERICHT GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE EMBARGO 18/11/08 17:45 PM

PERSBERICHT GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE EMBARGO 18/11/08 17:45 PM PERSBERICHT GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE EMBARGO 18/11/08 17:45 PM TUSSENTIJDSE VERKLARING VOOR DE PERIODE VAN 01/07/2008 TOT 30/09/2008 DIE DE RESULTATEN BEVAT PER 30/09/2008 Groei met 40,1% van de huuropbrengsten

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. DERDE KWARTAAL 2009-2010 1 (afgesloten per 31/12/2009)

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. DERDE KWARTAAL 2009-2010 1 (afgesloten per 31/12/2009) TUSSENTIJDSE VERKLARING - GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE Ternat, 19 februari 2010, embargo 17u40 TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. DERDE KWARTAAL 2009-2010 1 (afgesloten per 31/12/2009) Netto

Nadere informatie

TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01/07/ /09/2010 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE

TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01/07/ /09/2010 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01/07/2010 30/09/2010 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE 1 / 10 Persbericht Dinsdag 16 november 2010, 07u00 ETTO COURA TE WI ST 1 OVER Q3 2010 VA 10 MILJOE

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2014/2015

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2014/2015 PERSMEDEDELING Gereglementeerde informatie 6 augustus 2015 TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2014/2015 De reële waarde van de vastgoedbeleggingen bedraagt

Nadere informatie

persbericht Gereglementeerde informatie Onder embargo tot 14/05/ u

persbericht Gereglementeerde informatie Onder embargo tot 14/05/ u persbericht Gereglementeerde informatie Onder embargo tot 14/05/13 7.30u Leasinvest Real Estate Tussentijdse verklaring van de zaakvoerder over het eerste kwartaal van het boekjaar 2013 (01/01/13-31/03/13)

Nadere informatie

1 / 10. Persbericht Woensdag 25 augustus 2010, 07u00

1 / 10. Persbericht Woensdag 25 augustus 2010, 07u00 1 / 10 Persbericht Woensdag 25 augustus 2010, 07u00 ETTO COURA TE WI ST 1 OVER EERSTE JAARHELFT 2010 VA 19 MILJOE EURO, 18,7% MEER DA DE EERSTE JAARHELFT VA 2009 BEVESTIGI G VOORUITZICHTE FY 2010: VERWACHTE

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate the art of creating value in retail estate TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR DERDE KWARTAAL 2012-2013 1 (afgesloten per 31/12/2012) Netto courant resultaat 2 stijgt met 15,62 % tot 15,10

Nadere informatie

ASCENCIO CVA JAARRESULTATEN REKENINGEN AFGESLOTEN OP 30/09/2007

ASCENCIO CVA JAARRESULTATEN REKENINGEN AFGESLOTEN OP 30/09/2007 PERSBERICHT 22 november 2007 Onder embargo tot 17.45 uur ASCENCIO CVA JAARRESULTATEN REKENINGEN AFGESLOTEN OP 30/09/2007 Verwacht brutodividend per aandeel bevestigd: 2,48 EUR Gerealiseerde investeringen

Nadere informatie

VASTGOEDPATRIMONIUM Totale verhuurbare oppervlakte (m²) Schuldratio KB 21 juni 2006 (max. 65%) (%) 39 % 43 %

VASTGOEDPATRIMONIUM Totale verhuurbare oppervlakte (m²) Schuldratio KB 21 juni 2006 (max. 65%) (%) 39 % 43 % Gereglementeerde informatie embargo 03/11/2008, 17.45 uur Tussentijdse verklaring over het derde kwartaal 2008 van de raad van bestuur over de periode 01.07.2008 tot 30.09.2008 Positieve resultaten voor

Nadere informatie

Pers- en analistenmeeting. Halfjaarcijfers 2013

Pers- en analistenmeeting. Halfjaarcijfers 2013 Pers- en analistenmeeting Halfjaarcijfers 2013 1 AGENDA 1 Beschrijving van de portefeuille 2 Belangrijke gebeurtenissen van 2013 3 Financiële resultaten per 30.06.2013 4 Vastgoedmarkt 5 Vooruitzichten

Nadere informatie

Geconsolideerde verkorte halfjaarcijfers

Geconsolideerde verkorte halfjaarcijfers Geconsolideerde verkorte halfjaarcijfers Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening Huurinkomsten 9.856 10.901 Met verhuur verbonden kosten -67-77 NETTOHUURRESULTAAT 9.789 10.824 Recuperatie van

Nadere informatie

QRF VULT HAAR ACQUISITIESTRATEGIE VAN BINNENSTEDELIJK WINKELVASTGOED VERDER IN TIJDENS DERDE KWARTAAL VAN 2015

QRF VULT HAAR ACQUISITIESTRATEGIE VAN BINNENSTEDELIJK WINKELVASTGOED VERDER IN TIJDENS DERDE KWARTAAL VAN 2015 QRF VULT HAAR ACQUISITIESTRATEGIE VAN BINNENSTEDELIJK WINKELVASTGOED VERDER IN TIJDENS DERDE KWARTAAL VAN 2015 - Acquisitie van een handelscomplex in de binnenstad van Aalst met een totale verhuurbare

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009

TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009 Gereglementeerde informatie embargo 02/11/2009, 17.45 uur TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009 van de raad van bestuur over de periode 01.07.2009 tot 30.09.2009 Operationeel uitkeerbaar

Nadere informatie

Tussentijdse verklaring

Tussentijdse verklaring Gereglementeerde informatie - embargo tot 25/10/2013, 17.45 uur Antwerpen, 25 oktober 2013 Herontwikkeling logistieke site Neerland 1 in Wilrijk voor Peugeot Operationeel uitkeerbaar resultaat per aandeel

Nadere informatie

TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01/01/ /03/2011 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE

TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01/01/ /03/2011 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE TUSSE TIJDSE VERKLARI G VA DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01/01/2011 31/03/2011 GEREGLEME TEERDE I FORMATIE 1 / 9 Persbericht Vrijdag 13 mei 2011, 07u00 ETTO COURA TE WI ST 1 OVER Q1 2011 VA 9,7 MILJOE

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. EERSTE KWARTAAL (afgesloten per )

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. EERSTE KWARTAAL (afgesloten per ) TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR EERSTE KWARTAAL 2017-2018 1 (afgesloten per 30.06.2017) Netto huurresultaat stijgt met 8,06% tot 17,26 mio EUR EPRA Resultaat 2 van het eerste kwartaal van

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate Naamloze vennootschap, openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België), RPR Brussel: 0434.797.847 the art of creating

Nadere informatie

Pers- en analistenmeeting. Halfjaarcijfers /07/2012 l

Pers- en analistenmeeting. Halfjaarcijfers /07/2012 l Pers- en analistenmeeting Halfjaarcijfers 2012 1 AGENDA 1 Beschrijving van de portefeuille 2 Belangrijke gebeurtenissen van 2012 3 Financiële resultaten per 30.06.2012 4 Vastgoedmarkt 5 Vooruitzichten

Nadere informatie

Verlenging van de huurovereenkomsten met drie belangrijke huurders (14 % van de totale jaarlijkse huurinkomsten)

Verlenging van de huurovereenkomsten met drie belangrijke huurders (14 % van de totale jaarlijkse huurinkomsten) Gereglementeerde informatie - embargo tot 06/05/2014, 08.00 uur Persbericht Antwerpen, 6 mei 2014 Verlenging van de huurovereenkomsten met drie belangrijke huurders (14 % van de totale jaarlijkse huurinkomsten)

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate Naamloze vennootschap, openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België), RPR Brussel: 0434.797.847 the art of creating

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2015/2016

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2015/2016 PERSBERICHT Gereglementeerde informatie 4 augustus 2016 TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2015/2016 Operationeel resultaat van 24,6 miljoen EUR (+ 9,7%)

Nadere informatie

Lage schuldgraad: 43 %

Lage schuldgraad: 43 % Gereglementeerde informatie - embargo tot 10/05/2010, 17.45 uur Antwerpen, 10 mei 2010 Operationeel uitkeerbaar resultaat per aandeel: 0,53 (- 5 %) Waardedaling van de vastgoedportefeuille met 0,6 % Lage

Nadere informatie

Halfjaarlijks Persbericht Aedifica

Halfjaarlijks Persbericht Aedifica 16 februari 2007 na sluiting van de markten Halfjaarlijks Persbericht Aedifica Succes van de beursintroductie (IPO) Uitbereiding met meer dan 80% van de vastgoedportefeuille Diverse investeringen in uitvoering

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate Naamloze vennootschap, openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België), RPR Brussel: 0434.797.847 the art of creating

Nadere informatie

WDP Comm.VA Blakenberg 15 B-1861 Wolvertem België tel: +32 (0)52 338.400 fax: +32 (0)52 373.405 info@wdp.be www.wdp.be ondernemingsnummer:

WDP Comm.VA Blakenberg 15 B-1861 Wolvertem België tel: +32 (0)52 338.400 fax: +32 (0)52 373.405 info@wdp.be www.wdp.be ondernemingsnummer: WDP Comm.VA Blakenberg 15 B-1861 Wolvertem België tel: +32 (0)52 338.400 fax: +32 (0)52 373.405 info@wdp.be www.wdp.be ondernemingsnummer: 0417.199.869 SPACE FOR GROWTH Halfjaarverslag 2006 Agenda (voor

Nadere informatie

Halfjaarlijks financieel verslag 2008

Halfjaarlijks financieel verslag 2008 Halfjaarlijks financieel verslag 2008 Agenda (voor update: zie www.wdp.be) Betaalbaarstelling interimdividend 2008 (coupon nr. 15) vanaf woensdag 3 september 2008 Bekendmaking resultaten 3e kwartaal 2008

Nadere informatie

Commanditaire vennootschap op Aandelen

Commanditaire vennootschap op Aandelen HALFJAARREKENINGEN - PERIODE VAN 1 OKTOBER 2006 TOT 31 MAART 2007 Commanditaire vennootschap op Aandelen CREATING VALUE IN REAL ESTATE Stijging van de intrinsieke waarde Duidelijke stijging van het resultaat

Nadere informatie

Vastgoedportefeuille Retail Estates stijgt met 59% tot 300 miljoen euro in één jaar

Vastgoedportefeuille Retail Estates stijgt met 59% tot 300 miljoen euro in één jaar Vastgoedportefeuille Retail Estates stijgt met 59% tot 300 miljoen euro in één jaar Halfjaarresultaten: courante winst stijgt conform verwachtingen met 8,84% tot 4,85 miljoen euro Ternat, 30 november 2007.

Nadere informatie

PERSBERICHT RESULTAAT VAN DE EERSTE ZES MAANDEN VAN MONTEA GECONSOLIDEERDE REKENINGEN AFGESLOTEN OP 31/03/07

PERSBERICHT RESULTAAT VAN DE EERSTE ZES MAANDEN VAN MONTEA GECONSOLIDEERDE REKENINGEN AFGESLOTEN OP 31/03/07 23/05/07 onder embargo tot 8h00 PERSBERICHT RESULTAAT VAN DE EERSTE ZES MAANDEN VAN MONTEA GECONSOLIDEERDE REKENINGEN AFGESLOTEN OP 31/03/07 Montea bevestigt de verbintenissen die werden aangegaan bij

Nadere informatie

Pers- en analistenmeeting. Jaarcijfers /02/2013 l

Pers- en analistenmeeting. Jaarcijfers /02/2013 l Pers- en analistenmeeting Jaarcijfers 2012 1 AGENDA 1 Beschrijving van de portefeuille 2 Belangrijke gebeurtenissen van 2012 3 Financiële resultaten per 31.12.2012 4 Vastgoedmarkt 5 Vooruitzichten voor

Nadere informatie

RESULTATEN VAN HET BOEKJAAR 2014-2015

RESULTATEN VAN HET BOEKJAAR 2014-2015 PERSMEDEDELING Gereglementeerde informatie 30 november 2015 RESULTATEN VAN HET BOEKJAAR 2014-2015 LOPEND NETTORESULTAAT: 22,9 MILJOEN EUR, EEN STIJGING MET 19% REËLE WAARDE VAN DE VASTGOEDBELEGGINGEN:

Nadere informatie

JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT PER AANDEEL (+5,11%)

JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT PER AANDEEL (+5,11%) Persmededeling onder embargo tot vrijdag 28 mei 17u40 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT

Nadere informatie

Bij constante perimeter stijgt de waarde van de portefeuille licht met 0,3%

Bij constante perimeter stijgt de waarde van de portefeuille licht met 0,3% PERSBERICHT Gereglementeerde informatie 23 februari 2017 T U S S E N T I J D S E V E R K L A R I N G V A N D E S T A T U T A I R E Z A A K V O E R D E R E E R S T E K W A R T A A L V A N H E T B O E K

Nadere informatie

MET INBEGRIP VAN DE RESULTATEN AFGESLOTEN OP 30.09.2010

MET INBEGRIP VAN DE RESULTATEN AFGESLOTEN OP 30.09.2010 TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR (VOOR DE PERIODE 01.07.2010 30.09.2010) MET INBEGRIP VAN DE RESULTATEN AFGESLOTEN OP 30.09.2010 Netto courant resultaat per aandeel (exclusief IAS 39) van

Nadere informatie

REËLE WAARDE VAN DE VASTGOEDPORTEFEUILLE(INCUSIEF PROJECTONTWIKKELINGEN) BEDRAAGT OP 30 JUNI ,25 MIO EUR.

REËLE WAARDE VAN DE VASTGOEDPORTEFEUILLE(INCUSIEF PROJECTONTWIKKELINGEN) BEDRAAGT OP 30 JUNI ,25 MIO EUR. TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR EERSTE KWARTAAL 2018-2019 1 (afgesloten per 30.06.2018) EPRA RESULTAAT 2 VAN HET EERSTE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2018-2019 STIJGT MET 38,92% TOT 14,47 MIO

Nadere informatie

Trading update Q3 2006/2007 Aedifica

Trading update Q3 2006/2007 Aedifica 16 mei 2007 na sluiting van de beurs Trading update Q3 2006/2007 Aedifica Waarde van de portefeuille (in reële waarde) 205,4 miljoen Omzet van 8,8 miljoen voor de eerste 9 maanden Acquisities voor 7,5

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2012/2013

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2012/2013 PERSMEDEDELING Gereglementeerde informatie TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2012/2013 HOGER COURANT NETTORESULTAAT PER AANDEEL: 2,84 EUR TEN OPZICHTE

Nadere informatie

96% 94% 92% 90% 88% 86% 84% 82% 80% 78%

96% 94% 92% 90% 88% 86% 84% 82% 80% 78% Gereglementeerde informatie embargo tot 17/02/2009, 12.30 uur Jaarlijkse resultaten 2008 Brutodividend per aandeel: 2,01 (+ 4 %) Toename van operationeel uitkeerbaar resultaat met bijna 4 % Beperkte daling

Nadere informatie

Beluga JAARRESULTATEN 2006

Beluga JAARRESULTATEN 2006 Beluga EMBARGO 14/03/2007 17:30 JAARRESULTATEN 2006 Presentatiebasis De geconsolideerde jaarlijkse financiële staten van Beluga nv per 31/12/2006 werden opgesteld overeenkomstig de International Financial

Nadere informatie

Pers- en analistenmeeting. Jaarcijfers 2011. 15/02/2012 l

Pers- en analistenmeeting. Jaarcijfers 2011. 15/02/2012 l Pers- en analistenmeeting Jaarcijfers 2011 1 AGENDA 1 Beschrijving van de portefeuille 2 Belangrijke gebeurtenissen van 2011 3 Financiële resultaten per 31.12.2011 4 Vastgoedmarkt 5 Voorzichten voor 2012

Nadere informatie

Leasinvest Real Estate sluit 1e kwartaal af in lijn met het budget.

Leasinvest Real Estate sluit 1e kwartaal af in lijn met het budget. Pagina 1/5 PERSBERICHT Voor meer informatie, contacteer Jean-Louis Appelmans T: 03 238 98 77 E-mail : jeanlouis.appelmans@leasinvest-realestate.com Leasinvest Real Estate sluit 1e kwartaal af in lijn met

Nadere informatie

SOLVAC: DIVIDENDVOORSCHOT ONVERANDERD OP 2,20 EUR NETTO

SOLVAC: DIVIDENDVOORSCHOT ONVERANDERD OP 2,20 EUR NETTO Embargo: 31 augustus 2010 om 17.50 uur GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE FINANCIËLE HALFJAARRESULTATEN SOLVAC: DIVIDENDVOORSCHOT ONVERANDERD OP 2,20 EUR NETTO 1. De Raad van Bestuur heeft per 30 juni 2010 de

Nadere informatie

Operationele activiteiten

Operationele activiteiten Tussentijdse verklaring van de Statutaire Zaakvoerder Eerste kwartaal 2014 Huurinkomsten stijgen tot 9,1 mln (2013: 8,9 mln) Stabiele waarde vastgoedportefeuille Lage schuldgraad: 20,6% Operationele activiteiten

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate the art of creating value in retail estate JAARRESULTATEN boekjaar 2011-2012 AANGROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE TOT 550,63 MIO EUR (+ 6,63%) BEZETTINGSGRAAD BLIJFT OP HOOG NIVEAU (98,19%) KEUZEDIVIDEND VOORGESTELD

Nadere informatie

PERSBERICHT. Woensdag 17 oktober 2018, 8u00 Gereglementeerde informatie. Persbericht 17 oktober 2018

PERSBERICHT. Woensdag 17 oktober 2018, 8u00 Gereglementeerde informatie. Persbericht 17 oktober 2018 PERSBERICHT Woensdag 17 oktober 2018, 8u00 Gereglementeerde informatie 1 WDP realiseert acquisitie van bijkomende site te Asse via kapitaalverhoging van 12 miljoen euro Uitgifte van 119.226 nieuwe aandelen

Nadere informatie

BUSINESS UPDATE - DERDE KWARTAAL 2018

BUSINESS UPDATE - DERDE KWARTAAL 2018 BUSINESS UPDATE - DERDE KWARTAAL 2018 - Reële Waarde van de vastgoedportefeuille bedraagt 280,47 MEUR op 30 september 2018. - IFRS NAV per aandeel van 22,71 EUR en EPRA NAV per aandeel van 22,96 EUR op

Nadere informatie

Trading update eerste 9 maanden van het boekjaar (01/07/ /03/2006) 1

Trading update eerste 9 maanden van het boekjaar (01/07/ /03/2006) 1 Trading update eerste 9 maanden van het boekjaar 2005-2006 (01/07/2005-31/03/2006) 1 Brussel, 19 mei 2006 Reële waarde van vastgoedportefeuille stijgt met 54,3% t.o.v. 31/12/2005 van 272,2 miljoen EUR

Nadere informatie

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Jaarresultaten 2010 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2011. Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Kerncijfers 2010

Nadere informatie

Reële waarde van de vastgoedportefeuille 3 bedraagt op 31 december ,78 mio EUR naar aanleiding van aanzienlijke investeringen in België 4

Reële waarde van de vastgoedportefeuille 3 bedraagt op 31 december ,78 mio EUR naar aanleiding van aanzienlijke investeringen in België 4 Tussentijdse verklaring gereglementeerde informatie - voorwetenschap TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR DERDE KWARTAAL 2018-2019 1 (afgesloten per 31.12.2018) Netto huurresultaat stijgt met

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN 01/01/2013 TOT 31/03/2013

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN 01/01/2013 TOT 31/03/2013 EMBARGO TOT 16/05/2013 08u45 NETTO COURANT RESULTAAT EUR 3,33 MILJOEN (EUR 0,52 PER AANDEEL), EEN GROEI VAN 7,6% T.O.V. DEZELFDE PERIODE VORIG JAAR HUUROPBRENGSTEN STIJGEN MET 4,4% TOT EUR 5,62 MILJOEN

Nadere informatie

Operationele activiteiten van het DERDE kwartaal 2010

Operationele activiteiten van het DERDE kwartaal 2010 Gereglementeerde informatie - embargo 28.10.2010, 17.45 uur Antwerpen, 28 oktober 2010 Quasi stabiele reële waarde van de vastgoedportefeuille in het derde kwartaal 2010 (- 0,2 %); - 1,5 % voor de eerste

Nadere informatie

Pers- en analistenmeeting Halfjaarcijfers Leysstraat - Antwerpen

Pers- en analistenmeeting Halfjaarcijfers Leysstraat - Antwerpen Halfjaarcijfers 2013 Leysstraat - Antwerpen AGENDA 1 Beschrijving van de portefeuille 2 Belangrijke gebeurtenissen van 2013 3 Financiële resultaten per 30.06.2013 4 Vastgoedmarkt 5 Vooruitzichten voor

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. DERDE KWARTAAL (afgesloten per )

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. DERDE KWARTAAL (afgesloten per ) Tussentijdse verklaring gereglementeerde informatie TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR DERDE KWARTAAL 2017-2018 1 (afgesloten per 31.12.2017) Netto huurresultaat stijgt met 13,79% tot 55,45

Nadere informatie

Jaarresultaten 2014. Nettowinst over de periode van 49,4 miljoen (+ 25,1 miljoen in vergelijking met 2013)

Jaarresultaten 2014. Nettowinst over de periode van 49,4 miljoen (+ 25,1 miljoen in vergelijking met 2013) Persbericht Gereglementeerde informatie 2 maart 2015 Jaarresultaten 2014 Nettowinst over de periode van 49,4 miljoen (+ 25,1 miljoen in vergelijking met 2013) Stijging van de toegezegde huurovereenkomsten

Nadere informatie

ASCENCIO CVA HALFJAARRESULTATEN OP 31/03/2008

ASCENCIO CVA HALFJAARRESULTATEN OP 31/03/2008 PERSBERICHT 16 mei 2008 Onder embargo tot 17.45 uur ASCENCIO CVA HALFJAARRESULTATEN OP 31/03/2008 Vastgoedportefeuille op 31 maart 2008 De waarde van de vastgoedportefeuille, uitgedrukt in reële waarde

Nadere informatie

Tussentijdse verklaring

Tussentijdse verklaring Gereglementeerde informatie - embargo tot 07/05/2013, 08.00 uur Antwerpen, 7 mei 2013 VERKOOP VAN EEN NIET-STRATEGISCH PAND MET EEN MEERWAARDE VAN 15 % HOGERE VERHUURACTIVITEIT IN HET EERSTE KWARTAAL VAN

Nadere informatie

PERSBERICHT. Vrijdag 2 februari 2018, 07u00 Gereglementeerde informatie. Persbericht 2 februari 2018

PERSBERICHT. Vrijdag 2 februari 2018, 07u00 Gereglementeerde informatie. Persbericht 2 februari 2018 PERSBERICHT Vrijdag 2 februari 2018, 07u00 Gereglementeerde informatie 1 Jaarlijkse resultaten over de periode 01.01.2017-31.12.2017 2017: 2018-20: EPRA-winst van 5,60 euro per aandeel, een stijging met

Nadere informatie

Bij constante perimeter stijgt de waarde van de portefeuille licht met 1,6%

Bij constante perimeter stijgt de waarde van de portefeuille licht met 1,6% PERSBERICHT Gereglementeerde informatie 3 augustus 2017 T U S S E N T I J D S E V E R K L A R I N G V A N D E S T A T U T A I R E Z A A K V O E R D E R D E R D E K W A R T A A L V A N H E T B O E K J A

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE BALANS EN DE RESULTATENREKENING

TOELICHTING BIJ DE BALANS EN DE RESULTATENREKENING RESULTAATVERWERKING (in duizenden EUR) Boekjaar Vorig A. Te bestemmen winstsaldo 8.211 12.282 Te verwerken verliessaldo (-) 1. Te bestemmen winst van het -3.578 9.842 Te verwerken verlies van het (-) 2.

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01.07.2013 30.09.2013

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01.07.2013 30.09.2013 Gereglementeerde informatie TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE ZAAKVOERDER OVER DE PERIODE 01.07.2013 30.09.2013 Het netto courant resultaat 1 over 9M 2013 bedraagt 45,4 miljoen euro, met name een stijging

Nadere informatie

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%)

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%) Groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 6% zorgt voor toename Ebitda met 4.4% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers 2016 ten opzichte

Nadere informatie

Industrielaan 24, te 1740 Ternat RPR Brussel - BTW BE 0434.797.847

Industrielaan 24, te 1740 Ternat RPR Brussel - BTW BE 0434.797.847 Vastgoedbevak naar Belgisch recht Industrielaan 24, te 1740 Ternat RPR Brussel - BTW BE 0434.797.847 OPERATIONELE WINST VAN 4,11 MIO EUR BEANTWOORDT AAN VERWACHTIGEN, STIJGING VAN 41% IN VERGELIJKING MET

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER MET BETREKKING TOT DE PERIODE VAN 01/07/2013 TOT 30/09/2013 EMBARGO TOT 07/11/2013 08u45 NETTO COURANT RESULTAAT EUR 3,36 MILJOEN (EUR 0,51 PER AANDEEL), EEN GROEI VAN 16,1% T.O.V. DEZELFDE PERIODE VORIG

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2013/2014

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2013/2014 PERSMEDEDELING Gereglementeerde informatie 7 augustus 2014 Onder embargo tot 7u30 TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2013/2014 COURANT NETTORESULTAAT

Nadere informatie

RESULTATEN VAN HET EERSTE HALFJAAR 2007 Voortzetting van de expansie

RESULTATEN VAN HET EERSTE HALFJAAR 2007 Voortzetting van de expansie RESULTATEN VAN HET EERSTE HALFJAAR 2007 Voortzetting van de expansie Groei met 31,15% 1 van het netto courante resultaat Gemiddelde bezettingsgraad van 96,35% Stijging met 5,55% 1 van de NIW per aandeel

Nadere informatie