A. Algemene visie jeugdatletiek Daring Atletiek Lommel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A. Algemene visie jeugdatletiek Daring Atletiek Lommel"

Transcriptie

1 A. Algemene visie jeugdatletiek Daring Atletiek Lommel a) Algemene doelstelling : Op een speelse manier kinderen kennis laten maken met de verschillende atletiekdisciplines. Datgene trainen wat voor de kinderen aanvaarbaar is en wat door de Vlaamse trainersschool en BLOSO onderwezen wordt. Hierbij niet vergeten dat kinderen op korte termijn resultaat en succesbeleving nastreven. Kinderen voorbereiden om ook nog op latere leeftijd (cadetten) aan competitie te kunnen meedoen. b) Wat zeker niet doen : Doorgedreven fysieke training op jeugdige leeftijd met als doel het maximale qua prestaties te behalen. Dit is roofbouw plegen op het lichaam van de kinderen. Onze jeugd is een investering voor de club in de toekomst. Dus geen te lange duurtrainingen en zware weerstandstrainingen, beter korte snelheidstrainingen en speelse duurvormen. Ook niet teveel wedstrijden aanbieden met een te eenzijdig wedstrijdkarakter. Het is de taak van de trainers om een verantwoord uitgebalanceerd wedstrijdprogramma samen te stellen. c) Aparte benadering per leeftijdscategorie : Elke leeftijdscategorie verdient een andere benadering zowel op trainingsvlak als naar wedstrijdaanbod toe. Voor jongeren zal de training meer speelse accenten bevatten met een beperkter wedstrijdaanbod. Vanaf cadet wordt er meer specifieker getraind op disciplines. Te eenzijdige trainingen en wedstrijdaanbod moeten vermeden worden maar het aantal wedstrijden neemt geleidelijk aan toe.

2 d ) Indeling leeftijdsgroepen op basis van het geboortejaar. Aansluiten bij onze club kan vanaf de dag dat je 6 jaar wordt. Trainingsgroepen worden ingedeeld op basis van geboortejaar, niet op basis van kunnen. Een atletiekseizoen loopt van 1 november tot 31 oktober, opgesplitst in een winterseizoen ( 1/11 > 31/3 veldlopen ) en een zomerseizoen ( 1/4 > 31/10 piste ). Een nieuwe indeling van de groepen gebeurd vanaf 1 oktober en wordt vooraf besproken op een trainersvergadering. Jongens en meisjes van de leeftijdscategorieën trainen in eenzelfde groep. In de oriëntatiegroep (dwz niet wedstrijdatleten) kunnen pupillen en miniemen wel samen trainen maar wordt de trainingsinhoud aangepast aan de leeftijd. e) Wanneer zijn er trainingen? Zomerseizoen : Dinsdag Wedstrijdatleten Geen wedstrijd Donderdag Wedstrijdatleten Geen wedstrijd Bij het begin van het seizoen wordt er door de trainers een wedstrijdprogramma samengesteld. Atleten die aan de gevraagde voorwaarden voldoen trainen in een wedstrijdgroep tot uur om hen zo beter en specifieker voor te bereiden op de geplande wedstrijden. De andere atleten trainen in een oriëntatiegroep tot uur. Wedstrijdatleet ben je bij deelname van minimum 5 geplande wedstrijden, dit voor benjamins tot en met miniemen. Bij wedstrijden georganiseerd door eigen club wordt er verwacht dat alle atleten deelnemen. Het is toegestaan om aan niet geplande wedstrijden deel te nemen in overleg met de trainer, dit om jeugdatleten te behoeden voor een teveel aan wedstrijden. Het zomerseizoen biedt een breed gamma van verschillende atletiekdisciplines, het is belangrijk om alle disciplines aan bod laten komen.

3 Winterseizoen : Benjamins Pupillen : Dinsdag Wedstrijdatleten Geen wedstrijd Donderdag Wedstrijdatleten Geen wedstrijd Miniemen : Dinsdag Wedstrijdatleten Geen wedstrijd Donderdag Wedstrijdatleten Geen wedstrijd In het winterseizoen wordt er ook een wedstrijdprogramma samengesteld. Het is de bedoeling om aan een minimum aantal wedstrijden deel te nemen. Op basis hiervan zullen de wedstrijdatleten wat meer aandacht krijgen. Doelstelling is om tijdens het winterseizoen wedstrijdatleten in een aparte groep te plaatsen. Deze jongeren ( vanaf pupil ) zullen regelmatig bijgestaan worden door specialisatietrainers. f) Extra beloning voor wedstrijdlopers : Atleten die aan de vooropgestelde wedstrijden meedoen, komen in aanmerking voor een extra beloning. Dit om atleten te stimuleren om regelmatige aan wedstrijden te laten deelnemen. Het prestatieniveau is van geen enkel belang, deelnemen is nog altijd belangrijker dan winnen. Afhankelijk van het aantal deelnames ontvang je een bedrukt trainingkledingstuk (bv. T-shirts, vest, sweater, ). Enkel officiële atletiekwedstrijden komen in aanmerking. g) Aanbevelingen naar training toe : Een regelmatige aanwezigheid op training is aanbevolen, beter één vast trainingsmoment per week dan onregelmatig periodes met geen en dan 2 trainingsmomenten per week. We vragen de ouders ervoor te zorgen dat de kinderen op tijd aanwezig zijn, de training begint stipt en anders mist het kind de opwarming met hun trainingsgroep. Kinderen worden niet afgehaald vooraleer de training ten einde is. Enkel om dringende reden in overleg met de trainer kan dit. De kinderen worden afgehaald aan de piste en niet aan de hoofdingang.

4 h) Taakbeschrijving van de trainers : Toepassen van het algemeen Dalo jeugdplan. Op een pedagogisch verantwoorde manier met kinderen omgaan en datgene trainen wat voor kinderen verantwoord is. Een goede communicatie met atleten en ouders nastreven. Regelmatige aanwezigheid op training om een continuïteit van de training te kunnen garanderen. Bijscholing volgen, gediplomeerde trainers geven een meerwaarde aan onze jeugdopleiding. Trainers dienen regelmatige aanwezig te zijn op geplande wedstrijden. Ervaringen delen met collega trainers. Bijwonen van de trainersvergaderingen. Trainers van dezelfde groep communiceren onderling over de trainingsinhoud. i) Wat verwachten we van de ouders : Begrip en steun voor de trainers en een goede communicatie. Wij verwachten dat de ouders, indien nodig, als opvoeder de houding van hun kinderen bijsturen. Enkele belangrijke punten : Kinderen die de trainingen storen door hun gedrag kunnen bij herhaling uitsluiting krijgen. Wanneer het kind een medisch of gedragsprobleem heeft, gelieve de trainers vooraf op de hoogte te brengen zodat de trainers kunnen rekening houden met de mogelijkheden en beperktheden van het kind. Indien kinderen reeds zoveel ambitie hebben dat ze naar zwaardere training vragen, probeer hen als ouders mee te geven dat we in hun belang, bewust de intensiteit beperken om problemen te voorkomen. Aanbevelingen tot het beperken van het aantal wedstrijden respecteren. Teveel wedstrijden zijn een te zware belasting voor de kinderen, een gezond verantwoorde opbouw staat voor ons centraal. Door af en toe als vrijwilliger een handje toe te steken, maar ook door u positieve opmerkingen kunnen ouders meewerken aan de uitbouw van onze/jullie club. Bij wedstrijden de trainers een handje toesteken door er voor te zorgen dat de kinderen op tijd aan de start staan en hun kledij aannemen. Kinderen in gepaste kledij naar de training en wedstrijd te laten komen. Indien er opmerkingen of vragen zijn, zo snel mogelijk contact opnemen met een van jeugdtrainers, om samen een oplossing te kunnen vinden.

5 j) Wedstrijden : Gespreid over het ganse seizoen wordt er in clubverband met jeugdatleten aan verschillende wedstrijdactiviteiten deelgenomen. Het gaat om veldlopen, zaalwedstrijden, aflossingswedstrijden en meerkampen. Omdat de trainers veel tijd, werk en enthousiasme in de trainingen steken is het een vorm van waardering als atleten regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Vooral wanneer de club een eigen wedstrijd organiseert, wordt er van de atleten verwacht deel te nemen. Ook voor clubkampioenschappen rekenen we op deelname van onze eigen atleten. k) Dalo Jeugdstage : Elk jaar gaan we met onze jeugdatleten op trainingsstage. Een leuk weekend vol sport en spel in een aangename omgeving. Indien de plaatsen beperkt zijn, krijgen wedstrijdatleten voorrang op andere atleten. Datum en plaats worden tijdig via een uitnodigingsbrief meegedeeld. Ouders die eventueel een handje willen toesteken zijn altijd welkom. l) Algemene besluitvorming : Belangrijk is dat de club NIET probeert om vanaf jonge leeftijd kinderen eenzijdig te sturen naar presteren op één bepaalde discipline. Het is onze taak een brede atletiekopleiding aan te bieden die moet garant staan voor een goed prestatieniveau op latere leeftijd.

6 B. Praktische uitwerking van het DALO Jeugdplan : a) Hoe onze doelstellingen realiseren : Atletiek is een veelzijdige sport die een breed gamma aan vaardigheden vraagt, dit zowel van atleten en trainers. De realisatie van onze bovenstaande doelstellingen is daarom niet vanzelfsprekend. De opbouw van de trainingen zal evolueren van een eerder speels karakter naar het aanleren van specifieke technieken. Van de atleten wordt verwacht dat zij respect tonen voor de trainers en correct communiceren. Trainers dienen rekening te houden met de steeds groeiende motorische vaardigheden van de kinderen. Om dit te realiseren werken we op de volgende manier. b) Aparte benadering per leeftijdscategorie : De inhoud van de trainingsaanbevelingen betreft de leeftijdsgroepen benjamins tem miniemen. Deze groepen verdienen een specifieke benadering, doelstelling en verantwoorde opbouw naar volwassenatletiek. c) Volgende vaardigheden komen aan bod in onze jeugdtrainingen : Algemene bewegingscoördinatie ( lopen / springen / werpen ) Speciale aandacht voor bewegingssnelheid omdat dit tot de leeftijd van jaar kan verbeterd worden. Loopconditie. Basis van atletiektechnieken, dit om te vermijden dat kinderen zelf verkeerde technieken aanleren. (Verkeerde technieken zijn immers op latere leeftijd moeilijk af te leren).

7 Tot de leeftijd van jaar is elke vorm van weerstandstraining uitgesloten omdat het lichaam van jonge atleten hierbij te zwaar belast wordt. d) Functioneel model van het jeugdplan

8 e) Trainingsdoelstellingen per leeftijdscategorie :

9 f) Sportieve structuur Dalo Atletiekclub g) Hoe neem ik deel aan een piste wedstrijd: Eerst en vooral moet je weten aan welke leeftijdscategorie je deelneemt : Geboren in : Benjamins ( BEN ). Geboren in : Pupillen ( PUP ). Geboren in : Miniemen ( MIN ). Geboren in : Cadetten ( CAD ). Geboren in : Scholieren ( SCHOL ). Wat moet je meenemen naar een pistewedstrijd :

10 clubtruitje (voor 10 euro verkrijgbaar bij de trainers). Officieel startnummer. Eventueel spikes (Piste : 6 mm). Veiligheidsspelden. Vestje en lange broek voor na de wedstrijd (weersafhankelijk). Een regenjasje. Inschrijvingsgeld. Hoe laat moet ik aanwezig zijn : We verwachten dat elke atleet minstens één uur voor aanvang van zijn wedstrijd aanwezig is. Deze tijd heb je nodig om je in te schrijven, op te warmen en de voorbereiding op je wedstrijd. Inschrijvingsprocedure zomer en winterseizoen : Voor het zomer en het winterseizoen zijn er andere inschrijvingsmodaliteiten. Zomerseizoen : De wedstrijden vinden plaats op een atletiekpiste, men kan voor meerdere wedstrijden inschrijven. Het programma bestaat uit loopnummers, werp en springnummers. Vaak staan er ook meerkampen ( vb. : Olympics) op het programma. 1 ) Hoe schrijf je in voor een discipline : Inschrijvingskaartjes zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de organiserende club. Voor meisjes hebben deze een roze kleur, voor jongens zijn deze wit of bruin. Voor meerkampen heb je maar één inschrijvingskaartje nodig. Het inschrijvingskaartje moet ten laatste 30 minuten voor aanvang van het nummer ingevuld op het secretariaat afgegeven zijn. 2) Volgende gegevens dien je in te vullen : Naam en voornaam Startnummer Leeftijdscategorie (BEN, PUP, MIN, CAD, SCHOL enz.) Naam van je club (DALO)

11 Geboortejaar Discipline (60, 80, 100, ver, hoog, hockey, kogel, discus, speer,horden, ) Je persoonlijk record behaald op deze discipline (indien geen, laat je dit open) Voorbeeld van inschrijvingskaartje pistewedstrijden : 3 ) Opwarming voor de wedstrijd : Voor wedstrijden waar we gezamenlijk aan deelnemen gebeurd de opwarming in groep. Deze bestaat uit het inlopen, rekkingoefeningen en versnellingen. 4) Waar draag je het officieel startnummer : Afhankelijk van welke vooraan of achteraan op je worden. discipline je kiest moet je startnummer wedstrijdshirt gedragen Plaats startnummer Vooraan: Achteraan: Disciplines Loopnummers verder als 400 meter. Kampnummers: ver,hockey, speer, kogel, discus, hoog. Loopnummers tot 400 meter. 60m, 60m H, 80m, 80m H, 150m, 150m H, 300m, 4x60m, 4x80m. Elke discipline heeft ook een eigen vast verloop i.v.m. kansen of beurten:

12 Winterseizoen : Tijdens de winter nemen we hoofdzakelijk deel aan veldlopen. Ook kan men deelnemen aan indoorwedstrijden, omdat er weinig accommodaties zijn, zijn deze beperkt. Bij deelname van indoorwedstrijden gelden dezelfde inschrijvingsmodaliteiten als in het zomerseizoen. 1 ) Hoe schrijf je in voor een veldloop : Vul het onderstaand inschrijvingskaartje in, deze zijn verkrijgbaar bij de trainers. Ook de organiserende club zal deze kaartjes bij de inschrijving aanbieden. Enkel in Limburg moet je met het ingevulde kaartje en inschrijvingsgeld je laten inschrijven en daarna het kaartje achter je startnummer bevestigen. Elders moet je het ingevulde kaartje achter je startnummer bevestigen, zonder vooraf in te schrijven. 2 ) Volgende gegevens dien je in te vullen. Naam en Voornaam Naam van je Club ( DALO ) Officieel startnummer Leeftijdscategorie ( BEN, PUP, MIN, CAD ) Geboortejaar Organiserende club en datum Bij het veldlopen loopt men per geboortejaar tem miniemen. Bij kampioenschappen gebeurd dit ook voor cadetten en scholieren. Vanaf één uur na de aankomst is er een prijsuitreiking, dit in volgorde per leeftijdscategorie.

13 3) Toeschouwers : Ouders en eventuele andere supporters betalen meestal een inkomprijs. Bij pistewedstrijden is het verboden als ouder of supporter zich op het terrein te begeven of aanmoedigingd mee te lopen op de piste. Een positieve aanmoediging voor de goede inzet bij kinderen is ongeacht het prestatieniveau van groot belang.

Jeugdbeleidsplan Versie

Jeugdbeleidsplan Versie Jeugdbeleidsplan Versie 20180101 De ACME-jeugd is ingedeeld volgens leeftijdscategorie : Benjamins : eerste tot en met derde leerjaar Pupillen : vierde en vijfde leerjaar Miniemen : zesde leerjaar en eerste

Nadere informatie

INFOBROCHURE VELDLOPEN WINTER Jeugdatleten DALO

INFOBROCHURE VELDLOPEN WINTER Jeugdatleten DALO INFOBROCHURE VELDLOPEN WINTER 2014-2015 Jeugdatleten DALO Beste atleten, ouders, In deze brochure vind je alle info over de veldlopen en wat we van jullie verwachten 1. Veldloopkalender 2014-2015 jeugd

Nadere informatie

Info-avond Jeugd. Agenda. Zomerseizoen 2013. Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Interregio Jeugdcup Andere activiteiten

Info-avond Jeugd. Agenda. Zomerseizoen 2013. Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Interregio Jeugdcup Andere activiteiten Agenda Info-avond Jeugd Zomerseizoen 2013 Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Andere activiteiten 03/04/2013 De jeugdcommissie De jeugdcommissie - vacatures Wil je als ouder een handje

Nadere informatie

WINTER KANG - BEN - PUP - MIN

WINTER KANG - BEN - PUP - MIN WINTER KANG - BEN - PUP - MIN 2018-2019 Dag allemaal, We staan weer dicht bij het begin van een nieuw atletiekseizoen. Maar een start brengt ook enkele praktische vragen met zich mee. Waar haal ik mijn

Nadere informatie

Reglement Regelmatigheidscriterium

Reglement Regelmatigheidscriterium Reglement Regelmatigheidscriterium Versie Oktober 2011 Elk atletiekjaar organiseert Atletiekclub Grimbergen vzw een regelmatigheidscriterium voor de leden van de club. Elke atleet die deelneemt aan wedstrijden

Nadere informatie

Je persoonlijk borstnummer

Je persoonlijk borstnummer Je persoonlijk borstnummer Hoe krijg ik een borstnummer? Na je inschrijving bij onze club, en betaling van het inschrijvingsgeld, ontvang je je persoonlijk startnummer (ook borstnummer genoemd) van de

Nadere informatie

september - oktober 2016

september - oktober 2016 september - oktober 2016 PROGRAMMA SEPT 2016 BEN - PUP- MIN (zie ook www.jongenfit.be) zater 3-9-2016 woens 7-9-2016 zater 10-9-2016 woens 14-9-2016 zater 17-9-2016 woens 21-9-2016 zater 24-9-2016 woens

Nadere informatie

WEDSTRIJDEN KAMPIOENSCHAPPEN

WEDSTRIJDEN KAMPIOENSCHAPPEN ALGEMEEN Atletiekclub Kortenberg is een officiële atletiekclub aangesloten bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Wij trainen alle disciplines van atletiek. Tijdens het winterseizoen vooral gericht op het

Nadere informatie

7 01 stus 2 augu - li ju

7 01 stus 2 augu - li ju juli - augustus 2017 PROGRAMMA JULI 2017 BEN - PUP- MIN (zie ook www.jongenfit.be) dag datum activiteit uur zaterdag 1-7-2017 09.30-11.00 woensdag 5-7-2017 zaterdag 8-7-2017 09.30-11.00 woensdag 12-7-2017

Nadere informatie

Welkom!

Welkom! Welkom! Geelse atletiekclub: voorstelling Opgericht in 1979 Atletiekpiste De Leunen (gravel 400m) 1x verspringen, 1x hoogspringen, 1x kogel, 1x speer/hockeybal, Finse piste 1000m Werkgroep atletiek werkgroep

Nadere informatie

Infobrochure voor de jeugd Volharding Beveren

Infobrochure voor de jeugd Volharding Beveren Infobrochure voor de jeugd Volharding Beveren Verantwoordelijke uitgever : Ronny Leys, Middenheide 77, 9120 Beveren www.volh.be ( 03 755 15 73 volh@val.be Onze club. De piste ligt aan de Gemeentelijke

Nadere informatie

JEUGDBELEID AC HALESTRA

JEUGDBELEID AC HALESTRA JEUGDBELEID AC HALESTRA Jeugdbeleid AC Halestra 1. Algemeen sportief beleid De jeugdopleiding bij AC Halestra legt het accent op het spelend aanleren van atletiekvaardigheden. De sportieve begeleiding

Nadere informatie

Dilbeek Atletiek Club

Dilbeek Atletiek Club Dilbeek Atletiek Club Voorstelling Dilbeek Atletiek Club (D.A.C.) vzw werd gesticht in 1950 en behoort vandaag, met meer dan 650 leden, tot de grotere clubs van het land. Bij den DAC wordt iedere liefhebber

Nadere informatie

ZOMERKALENDER 2015 BENJAMINS PUPILLEN MINIEMEN

ZOMERKALENDER 2015 BENJAMINS PUPILLEN MINIEMEN ZOMERKALENDER 2015 BENJAMINS PUPILLEN MINIEMEN Beste A.C.G ers, ouders, sympathisanten, April 2015 Na een fantastisch winterseizoen, willen wij jullie langs deze weg onze zomerkalender voorstellen. Wij

Nadere informatie

AC Bree. Ledeninfomoment Seizoen

AC Bree. Ledeninfomoment Seizoen AC Bree Ledeninfomoment Seizoen 2018-2019 Agenda Wie is het bestuur Categorieën Trainingen Wedstrijden Zomer en wintercriterium Wat heb je nodig voor wedstrijden? Sportkledij Inschrijven voor het nieuwe

Nadere informatie

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Herenthoutse Atletiekclub Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Verschijnt op de eerste woensdag van de maand Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! informatie-nieuwtjes Editoriaal-trainingen-Agenda-

Nadere informatie

2/05/2016 VOORSTELLING

2/05/2016 VOORSTELLING VOORSTELLING 1 INFO DCLA BESCHIKT OVER IETS MEER DAN 310 JEUGDATLETEN (KAN BEN PUP MIN) WAARVAN 250 TE LEUVEN EN 60 BIJ ONZE KERN HALEN OPSPLITSING VOOR LEUVEN: 6 KANGOEROES (ENKEL 2009 WORDEN TOEGELATEN

Nadere informatie

DCLA Pagina 1. Inschrijvingen: Praktische tips i.v.m. de eerste aankomende veldloopjes:

DCLA Pagina 1. Inschrijvingen: Praktische tips i.v.m. de eerste aankomende veldloopjes: Algemene info voor atleten en ouders Vooreerst wil ik nogmaals de nieuwe leden allemaal van harte welkom heten op DCLA. Voor vele is dit een eerste kennismaking met atletiek en er zullen ongetwijfeld nog

Nadere informatie

Richtlijnen - AS Rieme vzw - printdatum : 4 mei De DEELNAME aan WEDSTRIJDEN

Richtlijnen - AS Rieme vzw - printdatum : 4 mei De DEELNAME aan WEDSTRIJDEN Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De DEELNAME aan WEDSTRIJDEN RL: 17 Datum uitgave : 4 mei 2014 Versie: 2 De DEELNAME aan WEDSTRIJDEN... 1 1 Aan WELKE WEDSTRIJDEN nemen we deel?... 1 2 Het WINTERSEIZOEN...

Nadere informatie

DCLA website Jeugd Organisatie van de trainingen

DCLA website Jeugd Organisatie van de trainingen Leeftijdscategorieën en aansluiting. DCLA website Jeugd Organisatie van de trainingen Kinderen kunnen bij een atletiekclub aansluiten vanaf de leeftijd van 7 jaar. In de jeugdatletiek zijn er vier leeftijdscategorieën

Nadere informatie

AC BREE INFOSESSIE WINTERSEIZOEN 28 oktober 2015

AC BREE INFOSESSIE WINTERSEIZOEN 28 oktober 2015 AC BREE INFOSESSIE WINTERSEIZOEN 28 oktober 2015 Deelkernen AC Bree Wie Is Wie? Atletengroepen Trainingen Veldlopen - Indoorwedstrijden Boslopen Jaaroverzicht 2015-2016 AC Bree Agenda Deelkernen Deelkernen

Nadere informatie

MISSIE: VISIE: Trainingen en wedstrijden:

MISSIE: VISIE: Trainingen en wedstrijden: MISSIE: Atlemo wil jongeren en volwassenen uit Sint-Jans-Molenbeek en omstreken de kans bieden de atletieksport op een regelmatige basis te beoefenen. Alhoewel de activiteiten in het Nederlands doorgaan

Nadere informatie

Opgemaakt door Jeugdcoördinatieteam van DCLA

Opgemaakt door Jeugdcoördinatieteam van DCLA Opgemaakt door Jeugdcoördinatieteam van DCLA Versie 1 15-10-2017 WINTERKALENDER DCLA 29/10/2017 Veldloop DCLA (begeleiding: alle beschikbare trainers) 19/11/2017 Kortenberg ACKO (begeleiding: Els) 25/11/2017

Nadere informatie

Infobrochure atletiekclub Waasland seizoen

Infobrochure atletiekclub Waasland seizoen Infobrochure atletiekclub Waasland seizoen 2014-2015 Welkom bij atletiekclub Waasland! Onze club heeft al heel wat toppers gekend zoals Hanna Mariën, Eline Berings, Elke Bogemans en vele anderen. Ondertussen

Nadere informatie

AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN

AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN 2016-2017 Agenda Structuur van de club Categorieën Trainingen Wat heb je nodig voor wedstrijden? Winterseizoen Zomerseizoen Zomer- en wintercriterium Jaaroverzicht 2016

Nadere informatie

Ondanks de stijgende huurprijzen, dalende subsidies hebben we als club besloten de lidgelden te behouden t.o.v. het vorige atletiekjaar.

Ondanks de stijgende huurprijzen, dalende subsidies hebben we als club besloten de lidgelden te behouden t.o.v. het vorige atletiekjaar. PAGINA 1 ATAC Nieuwsflash nr. 31 Ondertussen zijn we slechts enkele weken verwijderd van een nieuw atletiekseizoen 2015-2016. Voor sommige atleten is dit een overstap van de jeugd naar de groten, andere

Nadere informatie

Infobrochure Zottegem Atletiek Atletiekseizoen

Infobrochure Zottegem Atletiek Atletiekseizoen Infobrochure Zottegem Atletiek Atletiekseizoen 2016-2017 Zottegem Atletiek vzw (ZA) bestaat sinds 1969 en telde op het einde van het vorige atletiekseizoen ongeveer 190 atleten en 50 joggers. De werking

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: februari

Nieuwsbrief jeugd: februari Nieuwsbrief jeugd: februari Belangrijke data 4 feb. Provinciaal kampioenschap veldloop Bornem 18 feb. veldloop Lommel 24 feb. Indoor Herentals 25 feb. Belgisch kampioenschap veldloop in Brussel 4 maart

Nadere informatie

JEUGDKRANTJE met boordevol praktische informatie.

JEUGDKRANTJE met boordevol praktische informatie. JEUGDKRANTJE met boordevol praktische informatie. 2017-2018 Uitgegeven door de Jeugdwerking 2 Beste atleten en ouders, Met dit krantje willen we jullie een beetje wegwijs maken in de atletiekwereld. Het

Nadere informatie

WEGWIJZER JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Racing Club Tienen ATLETIEK

WEGWIJZER JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Racing Club Tienen ATLETIEK Beste ouders en atleten, Op 1 november gaat het nieuwe atletiekseizoen van start. Hierbij willen wij u dan ook wat nuttige informatie meegeven om de samenwerking tussen clubbestuur, trainers, ouders en

Nadere informatie

JEUGDKRANTJE met boordevol praktische informatie.

JEUGDKRANTJE met boordevol praktische informatie. JEUGDKRANTJE met boordevol praktische informatie. 2015-2016 Uitgegeven door de Jeugdwerking 2 Beste atleten en ouders, Met dit krantje willen we jullie een beetje wegwijs maken in de atletiekwereld. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: december

Nieuwsbrief jeugd: december Belangrijke data 2 december veldloop ARAC 8 december indoor Herentals 15 december kerstfeestje 23 december veldloop Lilse bergen 13 januari PK veldloop Mechelen 20 januari veldloop Herentals 27 januari

Nadere informatie

Iedere atleet betaalt 90 euro lidgeld per seizoen. Joggers betalen 60 euro per seizoen.

Iedere atleet betaalt 90 euro lidgeld per seizoen. Joggers betalen 60 euro per seizoen. PAGINA 1 ATAC Nieuwsflash nr. 36 Met het zonnige weer van de laatste dagen hebben we toch nog een beetje een zomergevoel maar de kalender liegt er niet om en meldt ons dat het atletiekseizoen 2016-2017

Nadere informatie

Kwantiteit <> kwaliteit Te grote groepen: splitsten per leeftijdscategorie

Kwantiteit <> kwaliteit Te grote groepen: splitsten per leeftijdscategorie Sinds 1977: Atletiekclub Pajottenland 2 kernen: Gooik Galmaarden Geen piste, veldloopclubje Geen jeugdwerking, alles 1 groep, wel aparte competitiegroep voor betere jeugdatleten 2002: eerste echte jeugdgroep

Nadere informatie

Ondanks de stijgende huurprijzen, dalende subsidies hebben we als club besloten de lidgelden te behouden t.o.v. het vorige atletiekjaar.

Ondanks de stijgende huurprijzen, dalende subsidies hebben we als club besloten de lidgelden te behouden t.o.v. het vorige atletiekjaar. PAGINA 1 ATAC Nieuwsflash nr. 35 Ondertussen naderen we de laatste maand van het atletiekseizoen 2015-2016 en staan we voor de poort van het nieuwe atletiekseizoen 2016-2017. Voor sommige atleten betekent

Nadere informatie

Woensdag 8 februari 2017 VLAAMS SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP

Woensdag 8 februari 2017 VLAAMS SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP Woensdag 8 februari 2017 VLAAMS SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP Dit open kampioenschap is een competitieve indoor atletiekwedstrijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Men doelt met deze wedstrijd op:

Nadere informatie

HERMES ATLETIEK OOSTENDE VZW JEUGDSPORTBELEIDSPLAN

HERMES ATLETIEK OOSTENDE VZW JEUGDSPORTBELEIDSPLAN HERMES ATLETIEK OOSTENDE VZW JEUGDSPORTBELEIDSPLAN Onze jongste atleten dienen vooral plezier te beleven aan het sporten. Inderdaad. Atletiek is sport sporten is tof dus atletiek is tof! Vanuit deze uitgangspositie

Nadere informatie

AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN

AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN 2017-2018 Agenda Structuur van de club Trainingen Wedstrijden Clubkledij Winterseizoen Zomerseizoen Criteriums Jaaroverzicht 2017-2018 Vragenronde Kennismaking bestuur trainers

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Inhoud wie is de GAC doelstellingen organisatie communicatie & coördinatie trainingsgroepen instroom nieuwe leden kleding & schoenen halen & brengen & afzeggen trainingen procedures

Nadere informatie

Evenementenmagazine ABES

Evenementenmagazine ABES Evenementenmagazine ABES ATLETIEK BELGICA EDEGEM SPORT Datum Uur Evenement Zaterdag 12 maart 13u/18u Spaghettidag Maandag 14 maart 18u30 Start 2 Run voorjaar Vrijdag 25 maart 17u30 Proefmeeting Zaterdag

Nadere informatie

Evenementenmagazine ABES

Evenementenmagazine ABES Evenementenmagazine ABES ATLETIEK BELGICA EDEGEM SPORT Datum Uur Evenement Zaterdag 12 maart 13u/18u Spaghettidag Maandag 14 maart 18u30 Start 2 Run voorjaar Vrijdag 25 maart 17u30 Proefmeeting Zaterdag

Nadere informatie

VABCO MOL Infovergadering Jeugd

VABCO MOL Infovergadering Jeugd VABCO MOL Infovergadering Jeugd Vabco Mol Atletiekclub bestaat al sinds 1964 Clubnaam: VMOL Atleten van 6 tot... Jaar Sportief amusement Lidgeld = 85 per jaar (incl verzekering) Kangoeroes (6jaar / 2009)

Nadere informatie

VABCO MOL Infovergadering Jeugd

VABCO MOL Infovergadering Jeugd VABCO MOL Infovergadering Jeugd Vabco Mol Atletiekclub bestaat al sinds 1964 Clubnaam: VMOL Atleten van 6 tot... Jaar Sportief amusement Lidgeld = 130 per jaar (incl verzekering) Kangoeroes (6jaar / 2012)

Nadere informatie

t Volharderken Welkom Kalender november

t Volharderken Welkom Kalender november Inhoud: welkom kalender november weetjes en nieuwtjes indoortraining jeugd tweedehandsverkoop crosskalender winter kaartje cross invullen trainer in de kijker strookjes jeugdwedstrijden Welkom Nu buiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: juni

Nieuwsbrief jeugd: juni Nieuwsbrief jeugd: juni Belangrijke data 8 juni jeugdwedstrijd Herenthout (Kempisch criterium) 21 juni Dwars door Oud-Turnhout 22 juni Kid s Athletics Vosselaar (ook voor kangoeroes) 29 juni PK voor benjamins,

Nadere informatie

Maandag 1 mei 2017 INTERNATIONAAL SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP

Maandag 1 mei 2017 INTERNATIONAAL SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP Maandag 1 mei 2017 INTERNATIONAAL SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP Deze selectiewedstrijd wordt georganiseerd in het kader van het internationaal schoolsportkampioenschap te Nancy (Frankrijk) (24-06 tot 30-06).

Nadere informatie

Jeugdatletiek. Trainingsaanbod Wij maken binnen de Jeugdatletiek een onderscheidt tussen pupillen, junioren en verstandelijk beperkten.

Jeugdatletiek. Trainingsaanbod Wij maken binnen de Jeugdatletiek een onderscheidt tussen pupillen, junioren en verstandelijk beperkten. Jeugdatletiek Nijmegen Atletiek heeft ongeveer 1200 leden en behoort tot de 10 grootste atletiekverenigingen van Nederland. We verzorgen atletiektrainingen voor kinderen vanaf 6 jaar. Trainingen en wedstrijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: september

Nieuwsbrief jeugd: september Nieuwsbrief jeugd: september Belangrijke data 1 september jeugdwedstrijd Turnhout (Kempisch criterium) 2 september PK aflossing te Lier 2 punten te verdienen 9 september jeugdwedstrijd Geel (Kempisch criterium)

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: november

Nieuwsbrief jeugd: november Nieuwsbrief jeugd: november Belangrijke data 4 november veldloop Mol 11 november veldloop Neerpelt 17 november indoor Herentals 22 november laatste dag wafelverkoop 2 december veldloop ARAC 8 december

Nadere informatie

VABCO MOL Infovergadering Jeugd

VABCO MOL Infovergadering Jeugd VABCO MOL Infovergadering Jeugd Vabco Mol Atletiekclub bestaat al sinds 1964 Clubnaam: VMOL Atleten van 6 tot... Jaar Sportief amusement Lidgeld = 85 per jaar (incl verzekering) Kangoeroes (6jaar / 2009)

Nadere informatie

WELKOM in de middenbouw van AVLO

WELKOM in de middenbouw van AVLO WELKOM in de middenbouw van AVLO Met deze bundel willen we jou als (nieuw) lid samen met jouw ouders zo goed mogelijk wegwijs maken in de middenbouw van onze atletiekvereniging. Deze bundel is een samenvatting

Nadere informatie

Voor meer info : Herman.Daenen@pandora.be Raadpleeg ook onze website :www.zlaa.be

Voor meer info : Herman.Daenen@pandora.be Raadpleeg ook onze website :www.zlaa.be Voor meer info : Herman.Daenen@pandora.be Raadpleeg ook onze website :www.zlaa.be Uurschema's, uitslagen in uw mailbox enkele uren na de wedstrijd? Ja dat kan : eenvoudig op aanvraag bij Herman.Daenen@pandora.be

Nadere informatie

Jeugdsportbeleidsplan

Jeugdsportbeleidsplan Jeugdsportbeleidsplan Doel STAX wil door middel van aangepaste trainingen, sport en in het bijzonder atletiek stimuleren bij kinderen en jongeren in een familiale clubsfeer. We verkiezen een resultaat

Nadere informatie

Atletiek Zuid West vzw. Informatie- en welkomstfolder

Atletiek Zuid West vzw. Informatie- en welkomstfolder Atletiek Zuid West vzw Informatie- en welkomstfolder Atletiekseizoen 2015-2016 Uitgave 1 september 2015 Inhoud Atletiek Zuid West vzw... 1 Informatie- en welkomstfolder... 1 Atletiekseizoen 2015-2016 Uitgave

Nadere informatie

Open Vlaams kampioenschap: atletiek indoor (miniemen) woensdag 30 januari 2019 Topsporthal Vlaanderen Zuiderlaan Gent

Open Vlaams kampioenschap: atletiek indoor (miniemen) woensdag 30 januari 2019 Topsporthal Vlaanderen Zuiderlaan Gent Open Vlaams kampioenschap: atletiek indoor (miniemen) woensdag 30 januari 2019 Topsporthal Vlaanderen Zuiderlaan 14-9000 Gent Algemene informatie Dit open kampioenschap is een competitieve indoor atletiekwedstrijd

Nadere informatie

INFOBROCHURE SEIZOEN Beste sporter, Beste ouder(s),

INFOBROCHURE SEIZOEN Beste sporter, Beste ouder(s), INFOBROCHURE Beste sporter, Beste ouder(s), Je stelt je kandidaat om je beste sportieve beentje voor te zetten in onze vereniging. Als club kijken we er al naar uit om samen te werken met jou. Koninklijke

Nadere informatie

Welkom in onze club. Alles gebeurt in een ontspannen en enthousiaste sfeer. Sportief amusement gaat bij vabco hand in hand met resultaat.

Welkom in onze club. Alles gebeurt in een ontspannen en enthousiaste sfeer. Sportief amusement gaat bij vabco hand in hand met resultaat. Welkom in onze club Ben je gebeten door de sportkriebel? Ben je op zoek naar een toffe en afwisselende sport? Zoek je een leuke, enthousiaste club? Wel, dan ben je aan het juiste adres bij ons! Bij de

Nadere informatie

Jeugdsportbeleid VMOL atletiek

Jeugdsportbeleid VMOL atletiek Jeugdsportbeleid VMOL atletiek 1) Doel: - Algemene ontwikkeling van het kind zowel op lichamelijk, mentaal als sociaal vlak - Sportieve ontwikkeling van het kind met : * Een brede ontwikkeling tot 14 jaar

Nadere informatie

Algemene inhoud. vzw Lebbeekse Atletiek Toekomst Koning Albert I-straat, 124 9280 LEBBEKE. www.lebbeekseatletiektoekomst.be

Algemene inhoud. vzw Lebbeekse Atletiek Toekomst Koning Albert I-straat, 124 9280 LEBBEKE. www.lebbeekseatletiektoekomst.be Algemene inhoud Beleidsvisie 1. leeftijdscategorieën 2. trainingen 3. eindtermen miniemen 4. begeleiding 5. wedstrijden 6. recreanten 7. trainingsstage 8. jeugdstage 9. organisaties voor de jeugd vzw Lebbeekse

Nadere informatie

Beste atleetjes en ouders,

Beste atleetjes en ouders, Beste atleetjes en ouders, Met dit boekje proberen wij jullie alle informatie i.v.m. het komende zomerseizoen (1 apr 31 okt) door te geven, maar bekijk ook regelmatig (wekelijks) onze website www.duff.be

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

AFSTEMMINGSREGELING AZW-CLUBTRAININGEN, EXTERNE en EXTRA TRAININGEN Inhoudsoverzicht

AFSTEMMINGSREGELING AZW-CLUBTRAININGEN, EXTERNE en EXTRA TRAININGEN Inhoudsoverzicht Definitieve nota 17 juni 2015 AFSTEMMINGSREGELING AZW-CLUBTRAININGEN, EXTERNE en EXTRA TRAININGEN Inhoudsoverzicht 1. Situering problematiek en doelstelling afsprakennota 2. Melding en bespreking van éénmalige

Nadere informatie

Beste atleetjes en ouders,

Beste atleetjes en ouders, Beste atleetjes en ouders, Met dit boekje proberen wij jullie alle informatie i.v.m. het komende zomerseizoen (1 apr. 31 okt.) door te geven, maar bekijk ook regelmatig (wekelijks) onze website www.duff.be

Nadere informatie

Contactpersoon: Mark De Somviele (e-mail: mark.de.somviele@skynet.be tel.: 09 374 61 19)

Contactpersoon: Mark De Somviele (e-mail: mark.de.somviele@skynet.be tel.: 09 374 61 19) Atletiek Club Halestra vzw Maatschappelijke zetel: Markettestraat 6 te 9881 Bellem Secretariaat: Sint-Gerolflaan 27 te 9880 Aalter Nieuwsbrief d.d. woensdag 30/09/2015 Contactpersoon: Mark De Somviele

Nadere informatie

Noteer deze data alvast in uw agenda!!

Noteer deze data alvast in uw agenda!! VOORWOORD We sluiten een succesvol winterseizoen af met tal van persoonlijke records indoor en ook in het veld zagen we regelmatig Westelaars winnen of op het podium staan. Met het zomeruur en het bezoek

Nadere informatie

Open Vlaams kampioenschap: atletiek indoor (cadetten, scholieren & junioren) Woensdag 6 februari 2019 Topsporthal Vlaanderen Zuiderlaan Gent

Open Vlaams kampioenschap: atletiek indoor (cadetten, scholieren & junioren) Woensdag 6 februari 2019 Topsporthal Vlaanderen Zuiderlaan Gent Open Vlaams kampioenschap: atletiek indoor (cadetten, scholieren & junioren) Woensdag 6 februari 2019 Topsporthal Vlaanderen Zuiderlaan 14-9000 Gent Algemene informatie Dit open kampioenschap is een competitieve

Nadere informatie

Zomerprogramma 2015. APSO Zandhoven - Voetbalstraat Zandhoven kleedkamers en douche Voetbalterrein Inschrijving en prijsuitreiking Voetbalterrein

Zomerprogramma 2015. APSO Zandhoven - Voetbalstraat Zandhoven kleedkamers en douche Voetbalterrein Inschrijving en prijsuitreiking Voetbalterrein Zomerprogramma 2015 Zat. 04 apr. : APSO Zandhoven - Voetbalstraat Zandhoven kleedkamers en douche Voetbalterrein Inschrijving en prijsuitreiking Voetbalterrein Prestatieloop en kastelenloop (3 criterium

Nadere informatie

Finale Beker van Vlaanderen Pupillen-Miniemen Jongens en Meisjes --TEAM MANUAL

Finale Beker van Vlaanderen Pupillen-Miniemen Jongens en Meisjes --TEAM MANUAL Zaterdag, 10 september 2016 GERARD BONTINCKSTADION AC WAASLAND Lange Rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas Finale Beker van Vlaanderen Pupillen-Miniemen Jongens en Meisjes --TEAM MANUAL WOORD VOORAF Beste atleten,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. ATLETIEKCLUB VOLHARDING kern STEKENE. Infobrochure 12e uitgave januari 2009- - 1 -

INFORMATIEBROCHURE. ATLETIEKCLUB VOLHARDING kern STEKENE. Infobrochure 12e uitgave januari 2009- - 1 - INFORMATIEBROCHURE ATLETIEKCLUB VOLHARDING kern STEKENE Infobrochure 12e uitgave januari 2009- - 1 - WEGWIJS IN DE ATLETIEK EN IN ONZE ATLETIEKCLUB ONZE ATLETIEKCLUB Onze atletiekclub te Stekene werkt

Nadere informatie

Infobrochure Zottegem Atletiek Atletiekseizoen 2015-2016

Infobrochure Zottegem Atletiek Atletiekseizoen 2015-2016 Infobrochure Zottegem Atletiek Atletiekseizoen 2015-2016 Zottegem Atletiek vzw (ZA) bestaat sinds 1969 en telt op dit ogenblik ongeveer 185 atleten en 50 joggers. De werking van Zottegem Atletiek is volledig

Nadere informatie

Succes is geen einddoel, maar een geweldige, lange reis.

Succes is geen einddoel, maar een geweldige, lange reis. Succes is geen einddoel, maar een geweldige, lange reis. 1. Waarom een jeugdsportbeleidsplan? Dit beleidsplan heeft de bedoeling om voor onze jeugdwerking een structuur uit te werken met een duidelijke

Nadere informatie

VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland. Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen

VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland. Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen VB Meerkampen Zuid-West Nederland In 2010 is door een aantal atletiekverenigingen

Nadere informatie

ATLA BONUSSYSTEEM Modaliteiten. 2.Voorwaarden, uitsluitingen en betwistingen.

ATLA BONUSSYSTEEM Modaliteiten. 2.Voorwaarden, uitsluitingen en betwistingen. ATLA BONUSSYSTEEM 2017-2018 1.Modaliteiten. In het premiestelsel van ATLA worden punten toegekend aan de prestaties die ATLA-atleten, vanaf de categorie cadet, leveren. Aan de hand van behaalde punten

Nadere informatie

Koninklijke OLSE MERKSEM. Atletiek Club

Koninklijke OLSE MERKSEM. Atletiek Club Koninklijke OLSE MERKSEM Atletiek Club Infoboekje 2012 Welkom in onze club Ben je gebeten door de sportkriebel? Ben je op zoek naar een toffe en afwisselende sport? Zoek je een leuke, enthousiaste club?

Nadere informatie

Beste atleetjes en ouders,

Beste atleetjes en ouders, Beste atleetjes en ouders, Met dit boekje proberen wij jullie alle informatie i.v.m. het komende zomerseizoen (1 apr. 31 okt.) door te geven, maar bekijk ook regelmatig (wekelijks) onze website www.duff.be

Nadere informatie

ATLETIEK 1. CATEGORIEEN 2. DEELNAME 3. MATERIAAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL. 2.1 Nummers

ATLETIEK 1. CATEGORIEEN 2. DEELNAME 3. MATERIAAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL. 2.1 Nummers ATLETIEK PIRAMIDAAL PROVINCIAAL 1. CATEGORIEEN Miniemen (A + B) (2005 + 2004) jongens - meisjes Cadetten (A + B) (2003 + 2002) jongens - meisjes Scholieren ( A + B) (2001 + 2000 + 1999) jongens - meisjes

Nadere informatie

Editoriaal-trainingen-Agenda-

Editoriaal-trainingen-Agenda- Herenthoutse Atletiekclub Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Verschijnt op de eerste woensdag van de maand Vernieuwde lay -out, vertrouwde inhoud Nieuwtjes Editoriaal-trainingen-Agenda-

Nadere informatie

Redactie: Jan Ledegen Bart Van Caeyzeele P/a Vonckstraat Herenthout

Redactie: Jan Ledegen Bart Van Caeyzeele P/a Vonckstraat Herenthout 2 Voorwoord Het winterseizoen zit er nu helemaal op en met de verschillende paasstages begint het zomerseizoen. Tot eind september zal de aandacht zowel wat betreft trainingen als wedstrijden op de piste

Nadere informatie

t Volharderken Welkom Kalender december Weetjes en nieuwtjes

t Volharderken Welkom Kalender december Weetjes en nieuwtjes Inhoud: Welkom - Kalender december - Weetjes en nieuwtjes - Kledij winter (1 en 2) - Samenstelling winterkalender jeugd - Strookjes jeugdwedstrijden - Trainers in de kijker - Structuur Raad Van bestuur

Nadere informatie

Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden

Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Uitgave: 04 juni 2018 1 Inhoudsopgave 1. Categorie/leeftijd indeling Blz. 3 2. Trainingen Blz. 4 3. Wedstrijden Blz. 5 en 6 4. Kleding Blz. 7 en 8 5. Vrijwilligers

Nadere informatie

Beste jeugdleden en ouders, jan 2017

Beste jeugdleden en ouders, jan 2017 Beste jeugdleden en ouders, jan 2017 Allereerste willen wij als trainers jullie allemaal een gezond, voorspoedig en sportief 2017 toewensen. Nu de schoolvakantie voorbij zijn en bijna iedereen weer de

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE. AVZK zocht jou en jij vond AVZK!

ONTHAALBROCHURE. AVZK zocht jou en jij vond AVZK! ONTHAALBROCHURE AVZK zocht jou en jij vond AVZK! Koninklijke AtletiekVereniging ZuiderKempen (AVZK) is een club, waar op een gezonde en ontspannende manier aan atletiek wordt gedaan. Atletiek is een complete

Nadere informatie

, nieuwsbrief. Het atletiekseizoen 2012-2013 zal weldra van start gaan. In deze nieuwsbrief een vooruitblik en we kijken ook eens over onze schouder.

, nieuwsbrief. Het atletiekseizoen 2012-2013 zal weldra van start gaan. In deze nieuwsbrief een vooruitblik en we kijken ook eens over onze schouder. , nieuwsbrief Beste atletiekliefhebbers: Het atletiekseizoen 2012-2013 zal weldra van start gaan. In deze nieuwsbrief een vooruitblik en we kijken ook eens over onze schouder. Voor 1 november dienen we

Nadere informatie

informatie nieuwe seizoen

informatie nieuwe seizoen informatie nieuwe seizoen Seizoen 2018-2019 Wees welkom bij Atletiekclub Genk Je hebt je aangesloten bij onze vereniging en wij kijken ernaar uit om samen te werken met jou. Atletiekclub Genk is een club,

Nadere informatie

Herenthoutse. Atletiekclub. Jaargang 14 nr. 9 mei - juni 2014

Herenthoutse. Atletiekclub. Jaargang 14 nr. 9 mei - juni 2014 1 Herenthoutse Atletiekclub Jaargang 14 nr. 9 mei - juni 2014 Voorwoord 2 De eerste pistewedstrijden zijn achter de rug en we mogen zeker niet klagen over de opkomst, maar het kan natuurlijk nog altijd

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Wat gebeurt er in de vakanties?... 7 WEDSTRIJDEN... 7 Cross-competitie... 7 Wintercup... 8 Indoor... 8 WINTERACTIVITEITEN... 8 ZOMERSEIZOEN...

Wat gebeurt er in de vakanties?... 7 WEDSTRIJDEN... 7 Cross-competitie... 7 Wintercup... 8 Indoor... 8 WINTERACTIVITEITEN... 8 ZOMERSEIZOEN... Infoboekje BAV-jeugd VERENIGING... 2 DE BAV... 2 TRAININGSGROEPEN... 3 DE TRAINERS... 3 JEUGDCOMMISSIE... 4 BAV TENUE... 4 OVERIGE KLEDINGADVIEZEN... 5 Schoenen... 5 Wat doe je bij regen en/of kou?...

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

2. HOE WERKT HET LEVEL-UP SYSTEEM? 1. INLEIDING

2. HOE WERKT HET LEVEL-UP SYSTEEM? 1. INLEIDING Versie 3.0 INHOUD 1. INLEIDING... 3 2. HOE WERKT HET LEVEL-UP SYSTEEM?... 3 3. HOE VERDIEN JE?... 6 3.1. Deelname aan wedstrijden, veldlopen en provinciale kampioenschappen... 6 3.1.1. Winterseizoen...

Nadere informatie

ISF selectie: Atletiek woensdag 20 maart 2019 Atletiek Arena Gaston Roelants (i.s.m. DCLA) Diestsesteenweg Leuven

ISF selectie: Atletiek woensdag 20 maart 2019 Atletiek Arena Gaston Roelants (i.s.m. DCLA) Diestsesteenweg Leuven ISF selectie: Atletiek woensdag 20 maart 2019 Atletiek Arena Gaston Roelants (i.s.m. DCLA) Diestsesteenweg 272 3010 Leuven Algemene informatie Deze selectiewedstrijd wordt georganiseerd in het kader van

Nadere informatie

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Herenthoutse Atletiekclub Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Verschijnt op de eerste woensdag van de maand Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! informatie-nieuwtjes Editoriaal-trainingen-Agenda-

Nadere informatie

meisjes 19u30 kogel (5 kg)scholieren jongens 19u45 hoog cad/schol/jun/sen/mas dames

meisjes 19u30 kogel (5 kg)scholieren jongens 19u45 hoog cad/schol/jun/sen/mas dames vrijdag18/04/2014 AVZK BOOISCHOT open meeting 4de grote prijs Bouwwerken Ceulemans Inschrijvingsgeld : 1;50 loopnummer aanvang : 19u00 1;00 kampnummer aanvang : 18u30 hockey AMH-atleten discus dames cad

Nadere informatie

Herenthoutse. Atletiekclub

Herenthoutse. Atletiekclub Herenthoutse Atletiekclub Jaargang 12 nr. 8 juni 2012 2 Voorwoord Het pisteseizoen heeft zijn eerste hoogtepunten gehad met de beker van Vlaanderen en al enkele kampioenschappen. Heel wat atleetjes hebben

Nadere informatie

Regionaal atletiekreglement. (versie 2015)

Regionaal atletiekreglement. (versie 2015) Regionaal atletiekreglement (versie 2015) Voorwoord Het regionaal atletiekreglement van KLJ Oost-Vlaanderen is vastgelegd door de regionale monitorenraad en bekrachtigd door het Regionaal Bestuur. Het

Nadere informatie

Jeugd informatie boekje Alle informatie over Jeugdatletiek voor ouders én atleten in één handig boekje.

Jeugd informatie boekje Alle informatie over Jeugdatletiek voor ouders én atleten in één handig boekje. Jeugd informatie boekje Alle informatie over Jeugdatletiek voor ouders én atleten in één handig boekje. Jeugdatletiek O.S.S.-VOLO verzorgt atletiek voor kinderen vanaf 6 jaar. Trainingen en wedstrijden

Nadere informatie

Interregio-Jeugdcup. Versie 20/12/2017 Reglement Interregio-Jeugdcup 2018 blz. 1/6

Interregio-Jeugdcup. Versie 20/12/2017 Reglement Interregio-Jeugdcup 2018 blz. 1/6 Interregio-Jeugdcup 2018 Versie 20/12/2017 Reglement Interregio-Jeugdcup 2018 blz. 1/6 Reglement Interregio-Jeugdcup wedstrijden Deze bundel bevat de gemeenschappelijke kenmerken van het criterium. Deze

Nadere informatie

VABCO MOL Infovergadering Jeugd

VABCO MOL Infovergadering Jeugd VABCO MOL Infovergadering Jeugd Vabco Mol Atletiekclub bestaat al sinds 1964 Clubnaam: VMOL Atleten van 6 tot... Jaar Sportief amusement Lidgeld = 130 per jaar (incl verzekering) Lidgeld = 105 per jaar

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

AVZK zocht jou en jij vond AVZK!

AVZK zocht jou en jij vond AVZK! ONTHAALBROCHURE AVZK zocht jou en jij vond AVZK! Koninklijke AtletiekVereniging ZuiderKempen (AVZK) is een club, waar op een gezonde en ontspannende manier aan atletiek wordt gedaan. Atletiek is een complete

Nadere informatie