Het systeem biedt de mogelijkheid om de volledige verlichting, de rolluiken en de verwarming op een eenvoudige en comfortabele manier aan te sturen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het systeem biedt de mogelijkheid om de volledige verlichting, de rolluiken en de verwarming op een eenvoudige en comfortabele manier aan te sturen."

Transcriptie

1 Technische beschrijving: domotica systeem tebis Het bedradingsprincipe van een tebis-installatie is gebaseerd op het installeren van twee aparte kringen. De vermogenkring zorgt voor de energieverdeling, en de stuurkring (ingangsproducten) voor het overbrengen van informatie tussen de commandozenders (drukschakelaars, afstandsbedieningen, sensoren, ) en de -ontvangers (uitgangsproducten). Het systeem biedt de mogelijkheid om de volledige verlichting, de rolluiken en de verwarming op een eenvoudige en comfortabele manier aan te sturen. Het resultaat van de combinatie van de EIB-, EHS- en Batibus is KNX, de norm voor het technische beheer van woningen en gebouwen. Deze norm legt een certificatie van de producten op, waardoor hun onderlinge werking wordt gegarandeerd op basis van het EIB-protocol (European Installation Bus). Naast de bedrade technologie (Twisted Pair, TP, afgeschermd gevlochten paar) omvat deze standaard ook de draadloze (RF) technologie met de frequentie 868,3 MHz die gereserveerd is voor domoticatoepassingen. Er zijn drie soorten apparaten: - de systeemcomponenten en toebehoren - de bedrade en draadloze ingangsproducten - de bedrade en draadloze uitgangsproducten Systeemcomponenten en toebehoren - configurator De installateur koopt één configurator voor al deze installaties. Het gaat dus om een draadloos, draagbaar en herbruikbaar tool. Het dient voor de programmering van zowel een bedrade, een draadloze als een gemengde (bedrade + draadloze) installatie. De programmering van de installatie wordt opgeslagen op een USB-sleutel. Het downloaden en de dialoog met de bedrade producten gebeuren via de mediakoppelaar. De configurator wordt geleverd in een koffer (referentie TX100B) met een USB-sleutel, een verbindingskabel voor de aansluiting van een USB sleutel, een verbindingskabel voor de PC, 4 accu s Ni-Mh 1,2 V 1550 ma/h en een oplader 230 V/9 V 1A. De configurator kan ook worden geleverd in een andere koffer (referentie TX101B). Deze koffer is identiek aan deze hierboven omschreven maar beschikt eveneens over een mediakoppelaar. De configurator kan ook werken op 4 batterijen AA R6 1,5V. - voedingsmodule Deze module is de voedingsbron van de bus. De uitgangsspanning is van het ZLVS-type 30 V DC. De uitgangsstroom bedraagt 320 ma of 640 ma naargelang de versie. Het maximum aantal producten die aan het systeem kunnen worden aangesloten is 64.

2 - mediakoppelaar Deze dient voor uitwisseling van informatie tussen de bedrade (TP) producten en de draadloze (RP) producten. Hij is dus uitgerust met een aansluiting voor de bus en is gevoed door 230 V. Het is een bidirectioneel product dat werkt op 230 V en is verkrijgbaar in twee kleuren : wit en zilver. - RF-versterker Deze wordt gebruikt bij slechte ontvangst en versterkt de radiosignalen. Het is een bidirectioneel product met een voedingsspanning van 230 V en is verkrijgbaar in twee kleuren : wit en zilver. De installatie ervan vereist geen enkele extra handeling. - lijnversterker Hiermee kan een bedrade lijn worden uitgebreid. De lijnversterker is noodzakelijk voor installaties met meer dan 64 bedrade producten. In dat geval moet een extra voeding worden voorzien. Hij verbindt stroomopwaartse met stroomafwaartse producten via twee busconnectoren. - buskabel Het is een geïsoleerde kabel EIB-Y (ST) Yx2x2x0,8 mm, 4 kv, die kan worden aangelegd in de buurt van laagspanningsgeleiders. Deze kabel heeft een voedingsspanning van 30 V en is verkrijgbaar in lengten van 100 en 500 m. - bus / PC-verbinding Deze wordt gebruikt voor de programmering van de installatie via de ETS-software (Eib Tool Software). De PC-verbinding gebeurt via een USB-interface. Ingangsproducten Bedrade ingangsproducten Er zijn verschillende types: ingangsmodules voor inbouw (h :35 x b : 38 x d :12 mm) Deze zijn geschikt voor de bedieningsorganen van alle merken (drukknoppen, schakelaars, ). Ze worden geïnstalleerd achteraan de inbouwdozen en worden verbonden met de ingangsmodules. Deze 2 of 4 ingangen per module zijn bestemd voor aansluiting van alle soorten potentiaalvrije contacten. De voeding van elk van deze modules wordt verzorgd door de bus. modulaire ingangsmodules Ze worden geplaatst in de verdeelkast en dienen voor de aansluiting op de bus van elk contactype (12 V V) en omvatten 4, 6 of 10 ingangen per module.

3 kallysta tebis Communicerende drukknoppen rechtstreeks aangesloten op de bus. Ze zijn beschikbaar met 2, 4 of 6 toetsen met etikethouder. De toetsen kunnen leds bevatten die de schakelindicatie van de uitgang weergeeft die gekoppeld zijn aan de knoppen. In dit geval wordt de achtergrond van de centrale etikethouder verlicht. Het gamma kallysta tebis bevat eveneens bewegingsmelders die zich bevinden in een inbouwdoos met schroeven. Ze beschikken over een of twee kanalen. Sommige producten bevatten ook, achter hun etikethouder, een infrarood-ontvanger die informatie ontvangt van een universele IR-afstandsbediening (RCGA-protocol) en vervangt de afstandbedieningen voor TV, Hifi, DVD, Bijgevolg kan men met dezelfde afstandsbediening IR-ontvangers en de tebisinstallatie bedienen. Al deze producten vereisen het gebruik van inbouwdozen met schroeven (voor het bevestigen van de BCU). Beschikbaar in 4 kleuren : wit, dune (crème), titane (zilver) en carbone (donkergrijs). roomcontroller Deze wordt gemonteerd in een standaard inbouwdoos van 60 mm diameter en wordt rechtstreeks aangesloten op de bus. Hij is verkrijgbaar in wit en zilver. De toewijzing van de verbindingen gebeurt door de configurator TX100B via de mediakoppelaar. De roomcontroller bestaat uit: - 4 aanraaktoetsen op de zijkanten voor het starten van de bedieningen aan / uit, op / neer rolluiken, oproepen van scenario s Aan elk van de toetsen kan een tekst of een symbool worden toegekend om de functie van de druktoetsen te specificeren. - een LCD-display met 4-voudige informatie: voor het aangeven van de status in verband met de druktoetsen van het product of andere producten van de installatie. De gegevens kunnen worden getoond met behulp van symbolen of tekst. Deze kunnen worden geanimeerd om de status van de betrokken kring weer te geven. Het is ook mogelijk het resultaat van logische functies weer te geven. Andere functies: - meten van de omgevingstemperatuur - weergave van datum en tijdstip - wekkerfunctie (4 tonen) - display met achtergrondverlichting : actief bij een druk op een knop en wordt uitgeschakeld na verstrijken van een vooraf ingestelde tijd.

4 schakelklokken De schakelklokken worden rechtstreeks bedraad op de bus. Verschillende mogelijke functies : - weekprogrammering - 2 kanalen, 56 programmeerstappen - product is bij levering ingesteld op het huidige tijdstip en de huidige datum - programmering: manueel of met de PC - mogelijke bedieningen : ON / OFF, op / neer, comfort / verlaagd - automatische omschakeling zomer- / wintertijd - balkgrafiek voor weergave van het dagprofiel - manuele bediening : permanent of tijdelijk - toevalsmodus : aanwezigheidssimulatie - impulsprogrammering - vakantiemodus «tussen twee data» - tijdstip en datum synchroniseerbaar met de bus : de schakelklokken kunnen in een installatie als «master» of «slave» worden aangeduid. Een «master»-klok die al dan niet uitgerust is met een antenne EG001 synchroniseert automatisch de «slave»-klokken van de installatie. De schakelklok bestaat ook als radiogestuurde versie die kan worden gesynchroniseerd met de DCF-zender via een RF-antenne. Deze antenne is apart verkrijgbaar. De programmering via PC is makkelijk uit te voeren. Op de PC wordt een adapter aangesloten via een USB-verbinding. In deze adapter wordt een (grijze) sleutel gestoken waarmee de programmering kan worden uitgevoerd via de met de adapter meegeleverde software. Zodra dit gebeurd is, wordt de sleutel in de klok gestoken om het programma te downloaden. Er zijn ook beveiligingssleutels (kleur: geel) verkrijgbaar voor het beveiligen van het toetsenbord tegen ongeoorloofd gebruik. schemerschakelaars De schakelaars dienen voor het automatisch aansturen van verlichtingskringen evenals van jaloezieën en rolluiken afhankelijk van het daglicht. Ze worden rechtstreeks bedraad op de bus. Mogelijkheid om verschillende apparaten (master / slave) te koppelen om het aantal aanstuurbare kanalen uit te breiden.

5 aanwezigheidsmelders Deze dienen voor het automatisch aansturen van de verlichting, verwarming of ventilatie afhankelijk van de aanwezigheid van personen en van de lichtsterkte. Andere functies : oproepen van scenario s, tijdvertraging en geforceerde bediening, master / slave-functie, De kop van de detector is draaibaar over 90 om de detectiezone aan te passen aan de configuratie van het lokaal. Detectie 360, lichtsterkte van 5 tot 1200 Lux, bereik 13 x 7 m (schema staat in de handleiding). Afmetingen : 110 mm x h 31 mm. Voeding : bus 30 V. 2 versies beschikbaar: - aanwezigheidsmelder met 2 kanalen kanaal 1 : aanwezigheid en lichtsterkte Aansturing afhankelijk van aanwezigheid en lichtsterkte. Uitschakelvertraging : instelbaar tussen 1 en 30 minuten. kanaal 2 : uitsluitend aanwezigheid Aansturing uitsluitend afhankelijk van de aanwezigheid. Uitschakelvertraging : instelbaar tussen 0,5 en 60 minuten. - 1 / 10V-aanwezigheidsmelder, lichtregelaar met 1 kanaal In combinatie met een tebis-dimmer kan dit product worden gebruikt voor een constante lichtregeling in een ruimte zolang er iemand aanwezig is en wel ongeacht eventuele veranderingen in daglicht. De aansturing kan op 3 manieren gebeuren. RF-ingangsproducten Er zijn verschillende types : RF-ingangsmodules voor inbouw ( 50 x 16 mm) Deze zijn geschikt voor de bedieningsorganen van alle merken (drukknoppen, schakelaars, ). Ze worden geïnstalleerd achteraan in inbouwdozen en worden verbonden met de ingangsmodules. Deze 2 of 4 ingangen per module zijn bestemd voor aansluiting van alle soorten potentiaalvrije contacten. De voeding van elk van deze modules wordt verzorgd door een lithiumbatterij CR ½ AA 3,0 V die een levensduur heeft van 5 jaar.

6 RF-ingangsmodule 230V ( 52 x 30mm) Zelfde functie als de vorige module maar deze werkt op 230 V. RF-drukschakelaars (80,5 x 80,5 x 12 mm) Zij zorgen voor extra bedieningspunten (aan / uit, dimmen, op / neer, scenario s, ) zonder bedradingswerken en zonder breekwerk. Ze kunnen zowel RFuitgangsmodules als TP-producten aansturen via de mediakoppelaar. Ze worden geleverd met een etikethouder voor markering van de drukschakelaars. Ze zijn verkrijgbaar in wit en zilver met 2, 4 of 6 kanalen. Ze werken op batterijen of op zonne-energie. In laatstgenoemd geval is alleen de versie met 4 kanalen verkrijgbaar. RF-kallysta tebis Deze drukknoppen hebben hetzelfde design dan de bedrade drukknoppen die eerder beschreven werden. Ze maken deel uit van het gamma kallysta tebis en zijn beschikbaar met 2, 4 of 6 toetsen en de voeding gebeurt via batterijen (1 x CR V) of via zonne-energie. De functies van de toetsen kunnen vrij worden geprogrammeerd. Beschikbaar in 4 kleuren : wit, dune (crème), titane (zilver) en carbone (donkergrijs). RF-afstandsbedieningen De RF-afstandsbedieningen hebben 2, 4, 6 of 7 toetsen met respectievelijk 2, 4, 6 en 18 kanalen. De voeding gebeurt via 2 lithiumbatterijen CR V. De achtergrond van de etikethouder van de afstandsbediening met 7 toetsen is verlicht. De reikwijdte bedraagt tot 100m in open ruimte en 30m in gebouwen. Uitgangsproducten TP-uitgangsproducten Alle ontvangkringen zijn aangesloten op de uitgangsmodules die zich in de verdeelkast bevinden. Zij zorgen voor het aansturen van de elektrische apparatuur op basis van de bevelen afkomstig van de ingangsmodules. Er zijn uitgangsmodules voor de verlichting, voor de rolluiken en voor de verwarming (september 2005). Ze zijn aangesloten op de 30 V-bus.

7 modules met 4, 6, 8 of 10 uitgangen voor de verlichting deze dienen voor het aansturen van de verlichting, aangestuurde stopcontacten of andere elektrische apparaten die via een eenvoudig contact worden bediend. Deze modules zijn voorzien van potentiaalvrije contacten 4 A, 10A of 16 A of 16 A voor gecompenseerde TL-lampen. uitgangsmodules voor de dimverlichting ze bevatten de dimmer; hiermee is het mogelijk de lichtsterkte te dimmen van gloeilampen en van LS- en ZLS-halogeenlampen tot 1000 W. Een specifieke referentie van 900 W kan 1, 2 of 3 kringen dimmen in functie van de stand van een omschakelaar. twee uitgangsmodules voor de dimverlichting deze zorgen voor het aansturen van dimmers, van elektronische voorschakelaars en elektronische transformatoren met 1-10 V-ingang. Ze zijn uitgerust met 1 of 3 uitgangen 1-10 V en met 1 of 3 potentiaalvrije contacten 16A AC1 naargelang de versie. modules met 4 of 8 uitgangen voor jaloezieën ze dienen voor het openen, sluiten, stopzetten en verstellen van de lamellen van de jaloezie. Er is ook een windbeveiliging in voorzien. Deze modules zorgen voor de voeding van 4 of 8 motoren 230V AC 6 A of 4 motoren 24 V DC1 6 A (geen modules met 8 uitgangen voor de motoren 24 V). twee modules met 4 of 8 uitgangen voor rolluiken ze dienen voor het openen, sluiten en stopzetten van de rolluiken. Er is ook een windbeveiliging in voorzien. Deze modules zorgen voor de voeding van 4 of 8 motoren 230 V AC 6 A of 4 motoren 24 V DC1 6A (geen modules met 8 uitgangen voor de motoren 24 V). Alle uitgangsmodules zijn voorzien van een indicator voor weergave van de toestand van de uitgangen en van een manuele geforceerde bediening op de voorzijde van het product. Sommige referenties TXA208x, TXA227 en TXA228 kunnen manueel de belastingen aansturen zonder busvoeding. RF-uitgangsproducten voor inbouw Deze producten kunnen voor diverse toepassingen dienen. Ze zijn voorzien van een LED voor weergave van de uitgangstoestand en hebben een voedingsspanning van 230 V. 1 uitgang 16A ( 52 x 30 mm) Dit product dient voor het aansturen in NO/NG van een kring (verlichting, verwarming, ). Functies : schakelen aan / uit, tijdvertraging, geforceerde bediening, 8 scenario s. Contactbelastbaarheid: 16 A AC1.

8 Rolluikuitgangsmodule ( 52 x 27 mm) Dit product dient voor het aansturen van een rolluik of van een jaloezie met verstelbare lamellen. Functies : bediening op / neer, tijdvertraging, geforceerde bediening, 8 scenario s, lamellenverstelling. Contactbelastbaarheid : 6 A AC1. 1 ingang + 1 uitgang 10A ( 56 x 30 mm) De ingang kan alle mogelijke functies hebben en de uitgang voert de klassieke functies uit: schakelen aan / uit, tijdvertraging, geforceerde bediening, 8 scenario s. Het product wordt voorgeprogrammeerd geleverd om de aansturing van de aangesloten ontvanger mogelijk te maken. Contactbelastbaarheid van de uitgang : 10 A AC1. De ingang is voorzien voor aansluiting op een potentiaalvrij contact. 2 ingangen + 1 uitgang voor rolluik ( 52 x 27mm) De ingangen kunnen de volgende functies uitvoeren: bediening op / neer, lamellenverstelling of STOP door kort indrukken, geforceerde bediening, scenario s. De uitgang voert de volgende functies uit: bediening op / neer, tijdfuncties, geforceerde bediening, 8 scenario s, lamellenverstelling. Het product wordt voorgeprogrammeerd geleverd om de aansturing van het aangesloten rolluik mogelijk te maken. De uitgang die bestemd is voor de motor van een rolluik heeft een contactbelastbaarheid van 6 A AC1. De ingangen zijn voorzien voor aansluiting aan een potentiaalvrij contact. Tussenstekker De tussenstekker dient voor het aansturen in NO/NG van de verlichting, een sproeisysteem, kleine elektrische huishoudtoestellen,. Hij zorgt voor de volgende functies: schakelen aan / uit, tijdvertraging, geforceerde bediening, 8 scenario s, en heeft een contactbelastbaarheid van 16A AC1. De voedingsspanning bedraagt 230 V. De stekker is voorzien van een lokale bediening en van een led voor weergave van de uitgangstoestand. De producten voor de verwarming Dit gamma bestaat uit verschillende producten : Thermostaten die dienen voor de temperatuurmeting van het systeem en garanderen een PID-regelaar. De eerste versie TX460x is identiek aan de roomcontroller hierboven beschreven maar bevat daarenboven een thermostaat. De tweede thermostaat TX320, eenvoudiger, beschikt over 4 temperatuurniveaus (comfort : instelling van 10 tot 28 C, eco : -1 C ten opzichte van comfort, verlaagd : -4 C ten

9 opzichte van comfort, vorstvrij : 8 C). Deze temperaturen worden geselecteerd met behulp van een drukknop. De thermostaat bevat een led voor indicatie van verwarming en heeft aan de achterkant 2 ingangen die dienen als interface tussen de potentiaalvrije contacten en de EIB / KNX (bijvoorbeeld drukknoppen, schakelaars automatiseringscomponenten, ). Een ingang dient voor de aansluiting van een temperatuursensor voor vloerverwarming. Verwarmingsaandrijving 6 kanalen, voeding 230 V en bus 30 V DC Het stuurt de kleppen aan via de elektrothermische knoppen 24 V NF voor regeling van de installaties uitgerust met vloerverwarming. Het bevat Triac-uitgangen voor geruisloze werking. Deze aandrijving kan bevestigd worden op een DIN-rail of geplaatst worden bovenop de verdeler van het verwarmingscircruit. Elektrisch bediende kleppen Ze vervangen de traditionele thermostatische kleppen en worden geleverd met een set ringen die zorgt voor de aanpassing aan de kleppen Danfoss RA, Heimeier, Honneywell, Braukmann, Landis & Gir, Herb, Oventrop, Onda en Giacomini. De voeding gebeurt uitsluitend door de bus 30 V DC en de kalibratie op de verwarming is automatisch. De stand van de klep wordt weergegeven via de 5 led s aan de voorzijde van het product. Deze kleppen zijn verkrijgbaar in 2 versies, met of zonder thermostaat.

Gebouwensysteemtechniek

Gebouwensysteemtechniek Gebouwensysteemtechniek.0 90 Gebouwensysteemtechniek.08 Systeemcomponenten.0 TP-ingangsproducten.5 TP-uitgangsproducten.7 RF-ingangsproducten.9 RF-uitgangsproducten.0 RF-ingangs-/uitgangsproducten T.00

Nadere informatie

Applicatiesoftware Tebis

Applicatiesoftware Tebis 5 Applicatiesoftware Tebis Beschrijving van producten met RF ingang Productcode Productbenaming TR302 A / B 2 batterij / RF KN uitgangen TR304 A / B 4 batterij / RF KN uitgangen TDxxx 2 / 4 / 6 -voudige

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

Gebouwensysteemtechniek

Gebouwensysteemtechniek Gebouwensysteemtechniek.08 Systeemcomponenten.0 TP-ingangsproducten.6 Interface-automatiseringsproducten.7 Internet gateway aanbod.9 TP-uitgangsproducten. RF-ingangsproducten.3 RF-ingangs-/uitgangsproducten.

Nadere informatie

Technische gegevens Opbouw. Reikwijdte

Technische gegevens Opbouw. Reikwijdte Draagbare zenders TV TXQ 868 Afmetingen 42 mm 123 120 mm Canaux 16 L SEL TV TXQ 868 A03 TV TXQ 868 A07 Steun 47 mm 21 3 of 7 kanalen : drukknoppen Toepassing Draagbare miniatuurzender met 3, 7, 18 of 42

Nadere informatie

Applicatiesoftware Tebis

Applicatiesoftware Tebis 5 Applicatiesoftware Tebis STXB322 V 1.x 2 ingangen / Schakeluitgang inbouw, 2-v LED (licht / jal. / venti.) (Status indicatie) STXB344 V 1.x 4 ingangen / Schakeluitgang inbouw, 4-v LED (licht / jal. /

Nadere informatie

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer.

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. 786 SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL FUNK STURING De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. Licht of jaloezieën aansturen met een afstandsbediening? Schakelaar achteraf

Nadere informatie

Toepassingen. tebis.quicklink

Toepassingen. tebis.quicklink Toepassingen tebis.quicklink Beste klant, Beste partner, Uit talrijke recente studies blijkt dat de domotica in de komende jaren een groeiniche zal zijn binnen de bouwsector. De offertes zijn zo goed als

Nadere informatie

Applicatiesoftware. 1-voudige tiptoets RF batterij 2-voudige tiptoets RF batterij

Applicatiesoftware. 1-voudige tiptoets RF batterij 2-voudige tiptoets RF batterij Applicatiesoftware Applicatiesoftware Ingangsproduct radio Elektrische / mechanische eigenschappen: zie handleiding van het product Productcode Productbenaming TP product RF producten 8565 52 xx 8565 62

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

WONINGBOUW & UTILITEIT

WONINGBOUW & UTILITEIT DRAADLOOS POWER ASSORTIMENT Digitale modules voor automatisering van elektrische installaties WONINGBOUW & UTILITEIT Centrale bediening van verlichting, zonwering en apparatuur digitale micromodules NU

Nadere informatie

Tebis Applicatiesoftware

Tebis Applicatiesoftware 5 Tebis Applicatiesoftware quicklink RF ingangsproducten Elektrische / mechanische eigenschappen: zie handleidingen van de producten Productcode Productcode Productbenaming Productcode applicatiesoftwar

Nadere informatie

Applicatiesoftware Tebis

Applicatiesoftware Tebis 5 Applicatiesoftware Tebis Detector verlichting radio quicklink Elektrische / mechanische eigenschappen: zie productblad Productcode Productbenaming Productcode applicatiesoftware TRC321B Detector verlichting

Nadere informatie

SP2PRO School ISYLED Visie Installateur handleiding

SP2PRO School ISYLED Visie Installateur handleiding SP2PRO School ISYLED Visie Installateur handleiding All rights, including rights created by patent grant or registration of a utility model or design, are reserved. Technical modifications possible. Technical

Nadere informatie

Programmeerapparaat Tebis TX100

Programmeerapparaat Tebis TX100 5 Programmeerapparaat Tebis TX100 Detector verlichting radio quicklink Elektrische / mechanische eigenschappen: zie productblad Productcode Productbenaming TX100 versie TP product RF product TRC321B RF

Nadere informatie

Smoove Origin RTS. Instalatiehandleiding

Smoove Origin RTS. Instalatiehandleiding Smoove Origin RTS Instalatiehandleiding Smoove Origin RTS Andere afdekramen apart te verkrijgen n Keuze uit 9 verschillende afdekramen (Pure, Zwart, Silver, Silver mat, Licht Bamboe, Amber Bamboe, Kersen,

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

Somfy Z-Wave producten

Somfy Z-Wave producten Somfy Z-Wave producten 1 Achtergrond De meest gevraagde toepassingen voor Smart Home zijn: Verlichting Beveiliging Verwarming Somfy lanceert 4 nieuwe producten voor verlichting en verwarming. Deze producten

Nadere informatie

Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T

Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Bediening en display 3 Bediening 3 Display 4 Handleiding voor gebruik 4 Gebruiksfuncties 5 Functie COMFORT 5 Functie ECO

Nadere informatie

Het kiezen van een kleur of veranderen daarvan gaat eenvoudig door het swipen met een vinger op de toets van een afstandbediening.

Het kiezen van een kleur of veranderen daarvan gaat eenvoudig door het swipen met een vinger op de toets van een afstandbediening. Handleiding voor RGBWW 2.4G RF: Uitleg: RGBWW zijn de multifunctionele LED verlichting welke dimbaar is, de verzadiging is te wijzigen, alle kleuren van de regenboog en nog vele meer zijn te kiezen en

Nadere informatie

4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem

4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem VMB4DC 4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem INHOUD INHOUD... 2 OMSCHRIJVING... 3 EIGENSCHAPPEN... 3 VELBUSEIGENSCHAPPEN... 5 OVERZICHT... 6 LEDINDICATIE... 7

Nadere informatie

PACK TYXIA 541 et 546

PACK TYXIA 541 et 546 PACK 54 et 546 FR EN Notice d installation Installation instructions PL Instrukcja instalacji Installatie-instructies Inhoud van packs Inhoudsopgave Set 54 7 Set 546 7 6 5630 5730 / Installatie van de

Nadere informatie

HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE

HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE INHOUDSTABEL 1. INLEIDING 01 2. VEILIGHEID 01 3. WERKING 01 4. OBOUW 02 ALGEMEEN 02 MAATTEKENING 02 MONTAGE 02 ELEKTRISCH SCHEMA 04 4.1 AANSLUITING D300E II

Nadere informatie

Bewegingsmelders. Er zijn verschillende montagemogelijkheden

Bewegingsmelders. Er zijn verschillende montagemogelijkheden Basismelders Deze toestellen dienen voor de automatische controle van de verlichting, zowel voor woningen als kantoren. Ze zorgen voor de activering van de verlichting bij detectie van een persoon in beweging.

Nadere informatie

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET:

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET: dmxdomotica DDC1-IP Controller. Ipad en Android Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop

Nadere informatie

Systeemoverzicht. Bedraad systeem. Draadloos systeem. EIB bus systeem

Systeemoverzicht. Bedraad systeem. Draadloos systeem. EIB bus systeem Systeemoverzicht Bedraad systeem Standaard systeem voor een breed scala aan toepassingen zoals ruimte- en zoneregeling alsmede een verwarmen/koelen regeling. Het bedrade systeem is zowel toepasbaar voor

Nadere informatie

088U0240 / 088U0245. Handleiding CF-MC Hoofdregelaar

088U0240 / 088U0245. Handleiding CF-MC Hoofdregelaar 088U0240 / 088U0245 NL Handleiding 2 Danfoss Heating Solutions VIUHK710 Danfoss 03/2011 Inhoud 1. Inleiding...................................................................... 4 2. Overzicht van het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

Tebis Applicatiesoftware

Tebis Applicatiesoftware 5 Tebis Applicatiesoftware quicklink RF AAN/ UIT ingangs- / uitgangsproducten Elektrische / mechanische eigenschappen: zie handleidingen van de producten Productcode Beschrijving Productcode applicatiesoftware

Nadere informatie

Draadloze Installatie Handleiding

Draadloze Installatie Handleiding Draadloze Installatie Handleiding VOOR INSTALLATEURS Alles wat u moet weten INHOUDSOPGAVE Page A Directe modus... 44 B "Draadloze bus" modus... 46 C Groepsopdracht gebruiken met de "Draadloze bus... 48

Nadere informatie

DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14

DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14 INT-IORS INT-ORS DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14 De INT-IORS uitbreiding is voor uitbreiding van het alarmsysteem met 8 programmeerbare bedrade zones en 8 programmeerbare bedrade uitgangen. De modules

Nadere informatie

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen:

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop interfaces.

Nadere informatie

Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem?

Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem? Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem? 1. Definitie Doel: automatiseren van de woning in al zijn facetten. het comfort en de veiligheid van een woning verhogen. rationeel energiegebruik, communicatie met

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting Jaloezieën en rolluiken Centrale bediening

Nadere informatie

HANDLEIDING. SCU209DE / basis ontvanger. Inhoud;

HANDLEIDING. SCU209DE / basis ontvanger. Inhoud; HANDLEIDING SCU209DE / basis ontvanger Inhoud; Introductie Pagina 1 Specificaties en veiligheidsinstructies Pagina 2 Indicatieverlichting en installatie Pagina 3 Aansluitschema Pagina 4 Aanmelden thermostaten

Nadere informatie

Domotica volgens Domestia

Domotica volgens Domestia 2 Domotica volgens Domestia Op zoek naar eenvoudige en doeltreffende domotica? Domestia biedt al meer dan 10 jaar een assortiment toegankelijke, betrouwbare en bijzonder intuïtieve producten aan. Het aansluiten

Nadere informatie

EASYPLUS PRE DOMOTICA

EASYPLUS PRE DOMOTICA EASYPLUS PRE DOMOTICA 1 of 11 EASYPLUS PRE DOMOTICA... 1 Algemeen... 3 2. PRE08008 : PRE domotica systeem met 8 uitgangen... 3 3. PRE08016 : PRE domotica systeem met 16 uitgangen... 4 4. PRE08024 : PRE

Nadere informatie

Tebis Applicatiesoftware

Tebis Applicatiesoftware 5 Tebis Applicatiesoftware quicklink RF Uitgangen rolluiken / jaloezieën Elektrische / mechanische eigenschappen: zie handleidingen van de producten Productcode Productbenaming Productcode applicatiesoftware

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Verlichting schakelen en dimmen Zonwering Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

Serie 15 - Elektronische dimmer

Serie 15 - Elektronische dimmer Elektronische dimmer voor het regelen van lichtniveaus met geheugenfunctie Geschikt voor gloeilampen en halogeenverlichting met of zonder transformator of EVS (elektronisch voorschakelapparaat) Geschikt

Nadere informatie

Elektronische draadloze ruimtethermostaat

Elektronische draadloze ruimtethermostaat Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Bediening en display 3 Bediening 3 Display 4 Handleiding voor gebruik 4 Gebruiksfuncties 5 Functie COMFORT 5 Functie Eco 6

Nadere informatie

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren Inleer handleiding Draadloze zoneregelaar HCE80 Handleiding bij het inleren Wat doen we eerst? 1. Het aansluiten van de motoren MT4-230-NC op de HCE80!!!! 2. Op 1 zone kunnen maximaal 3 motoren MT4-230-NC

Nadere informatie

TRUST WIRELESS POWER SYSTEM 310SY

TRUST WIRELESS POWER SYSTEM 310SY 1 Inleiding Met onze TRUST WIRELESS POWER 300 serie kunt u uw elektrische apparatuur op afstand bedienen zonder uit uw stoel op te hoeven staan. Het WIRELESS POWER systeem is uit te breiden met afstandbedieningen,

Nadere informatie

Weersafhankelijke regelaar SAM 2200

Weersafhankelijke regelaar SAM 2200 VERWARIGSREGEIG Weersafhankelijke regelaar SA 00 De SA 00 vervangt de SA 003 en de oude modellen SA 83 en SA 83.1 die gebruikt werden voor sturing van mengkranen. O DIP 1 34 Éen enkele regelaar, 6 hydraulische

Nadere informatie

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Draadloos regelsysteem CF2. Optimaal comfort in elk seizoen. Draadloos gemak van Danfoss

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Draadloos regelsysteem CF2. Optimaal comfort in elk seizoen. Draadloos gemak van Danfoss MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Draadloos regelsysteem CF2 Optimaal comfort in elk seizoen Draadloos gemak van Danfoss Optimaal comfort in elk seizoen Ieder mens voelt zich het prettigst in een comfortabele

Nadere informatie

Audio Audioactor 4-voudig Audioactor viervoudig Audioactor mono Audioactor stereo

Audio Audioactor 4-voudig Audioactor viervoudig Audioactor mono Audioactor stereo Audio Audioactor 4-voudig 0531 00 Audioactor viervoudig Audioactor mono Audioactor stereo Communicatie Radiosignaal (RF) 0868 00 Draadloze Instabus omzetter radiosignaal converter C00102 Seriëel 0504..

Nadere informatie

TV DRC 868 A01 - TV DRC 000 A01, dimmer

TV DRC 868 A01 - TV DRC 000 A01, dimmer TV DRC 868 A01 - TV DRC 000 A01, dimmer Toepassing De ontvanger TV DRC is voorzien voor wandmontage m.b.v. een inbouwdoos. Zijn functie bestaat uit het manueel of radiogestuurd dimmen van een belasting

Nadere informatie

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT De VALIO XP opbouw klokthermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden en voordelen

Nadere informatie

ikitlux LUXOM COMFORT KIT

ikitlux LUXOM COMFORT KIT ikitlux LUXOM COMFORT KIT Op een creatieve manier kies je samen met de installateur voor een duurzaam wooncomfort. Zorgeloos gebruiksgemak dat is afgestemd op de behoeften en het levensritme van je familie.

Nadere informatie

Oplossingen voor draadloze ventilatiesturing

Oplossingen voor draadloze ventilatiesturing Oplossingen voor draadloze ventilatiesturing HVAC ELEKTRICITEIT AUTOMATISERING LED- DOMOTICA VERLICHTING www.tempolec.com www.tempolec.be 1 Een goede ventilatie is belangrijk voor een aangenaam klimaat

Nadere informatie

Tebis Applicatiesoftware

Tebis Applicatiesoftware 5 Tebis Applicatiesoftware Inbouwdimmer quicklink Elektrische / mechanische eigenschappen: zie handleidingen van de producten Productcode Productcode Productbenaming Productcode applicatiesoftware TP product

Nadere informatie

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004 ARTIKELNUMMER: RK-3004 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU Handleiding ALGEMENE INFORMATIE De Remote DIGIT

Nadere informatie

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem elektra Zo installeert u een draadloos schakelsysteem Stap voor stap beschrijving 13.3 Klik_aan_klik_uit.indd 1 05-06-13 10:49 Wat is het? Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers waarmee

Nadere informatie

Ontvanger voor sturing van eenkleurige LED-strips

Ontvanger voor sturing van eenkleurige LED-strips Ontvanger voor sturing van eenkleurige LED-strips BESTELREFERENTIES TV STRD 868 SI24 master-ontvanger TV RGBD 000 ST24 slave-ontvanger Voeding (niet bijgeleverd) 12 tot 24 V DC Vermogen in 24 V DC 3 x

Nadere informatie

Serie 15 - Elektronische dimmer

Serie 15 - Elektronische dimmer Serie 15 - Elektronische dimmer SERE 15 Elektronische dimmer voor het regelen van lichtniveaus met geheugenfunctie Geschikt voor gloeilampen en halogeenverlichting met of zonder transformator Geschikt

Nadere informatie

Thermostaatsystemen voor verwarmen en koelen

Thermostaatsystemen voor verwarmen en koelen Specialist duurzame installatietechniek 058-288 47 39 www.technea.nl info@technea.nl Thermostaatsystemen voor verwarmen en koelen WattsIndustries.com WATTS VISION 868 MHZ THERMOSTAATSYSTEMEN 5 Vision TOUCH

Nadere informatie

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves KEYSTONE Inhoud 1 Optionele module 8: AS-Interface module 1 2 Installatie 1 3 Communicatiekenmerken 1 4 Beschrijving van de OM8 AS-Interface module 2 5 AS-Interface protocol 3 6 Communicatie-interface

Nadere informatie

Applicatiesoftware Tebis

Applicatiesoftware Tebis 5 Applicatiesoftware Tebis STG51x RF Rookmelder STG54x RF Hittemelder Elektrische / mechanische eigenschappen: zie handleidingen van de producten Productcode Benaming ETS versie TP product RF product TG510A

Nadere informatie

Kallysta tebis, bron van welzijn

Kallysta tebis, bron van welzijn Kallysta tebis, bron van welzijn Clear A/V Kallysta tebis Geniet onbeperkt van uw elektrische installatie De klant heeft steeds meer behoefte aan comfort, veiligheid en schaalbaarheid. De traditionele

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST.

SLV CONTROL BY TRUST. 0938 BIG WHITE 2018. MAXIMALE FLEXIBILITEIT. Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren?

Nadere informatie

Nederlands. Handleiding. Inhoud :

Nederlands. Handleiding. Inhoud : Nederlands Transmitter Speed 19350 Handleiding Inhoud : Kenmerken Plaatsen van de batterij HotShoe connector Gebruikshandleinding Frequenties Ontspanmodus Geïntegreerd sync contact Elinchrom RX functies

Nadere informatie

gamma Wave / KNX bussystemen

gamma Wave / KNX bussystemen gamma Wave / KNX bussystemen Draadloze domotica, nu een feit. Dankzij GAMMA KNX wave, het draadloze radiocommunicatiesysteem van Siemens, is het mogelijk te genieten van alle comfort en voordelen van de

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST

SLV CONTROL BY TRUST 778 MAXIMALE FLEXIBILITEIT Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren? En dat zonder

Nadere informatie

B.E.G. LUXOMAT net. KNX Intelligente gebouwautomatisering met sensoren van B.E.G.

B.E.G. LUXOMAT net. KNX Intelligente gebouwautomatisering met sensoren van B.E.G. B.E.G. LUXOMAT net KNX Intelligente gebouwautomatisering met sensoren van B.E.G. Effectieve energiebesparing in gebouwen 2 KNX-aanwezigheidsmelders van B.E.G. zijn speciaal ontwikkeld voor het realiseren

Nadere informatie

Thermostatische regelingen

Thermostatische regelingen RF SYSTEEM 433 MHZ VERWARMEN 4 RF SYSTEEM 868 MHZ VERWARMEN 8 BEDRAAD SYSTEEM 24 V VERWARMEN 11 RF SYSTEEM 433 MHZ VERWARMEN/KOELEN 16 VERWARMEN/KOELEN BEDRAAD (BUS) 18 TOEBEHOREN 22 Thermostatische regelingen

Nadere informatie

A.n.B. Security n.v. Rue de Joie, 21 4000 Luik België. Tel. +32 4 229 37 97 Fax. +32 4 229 50 94. info@anb-sa.be www.anb-sa.be.

A.n.B. Security n.v. Rue de Joie, 21 4000 Luik België. Tel. +32 4 229 37 97 Fax. +32 4 229 50 94. info@anb-sa.be www.anb-sa.be. A.n.B. Security n.v. Rue de Joie, 21 4000 Luik België Tel. +32 4 229 37 97 Fax. +32 4 229 50 94 info@anb-sa.be www.anb-sa.be Opties Catalogus MiniDo Jaar 2007 BTW 424 592 259 RCLg 204 179 Fortis 240-0388800-28

Nadere informatie

Tebis Applicatiesoftware

Tebis Applicatiesoftware 5 Tebis Applicatiesoftware quicklink RF AAN / UIT uitgangsproducten Elektrische / mechanische eigenschappen: zie handleidingen van de producten Productcode Productbenaming Productcode applicatiesoftware

Nadere informatie

Programmeerbare klokthermostaten RAM BLE. Veilig en comfortabel!

Programmeerbare klokthermostaten RAM BLE. Veilig en comfortabel! Programmeerbare klokthermostaten RAM BLE Veilig en comfortabel! De klokthermostaat RAM BLE is geschikt voor tijdafhankelijke bewaking en regeling van de ruimtetemperatuur. De RAM BLE past voor energiebesparende

Nadere informatie

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set Disclaimer Geen moeite is gespaard om ervoor te zorgen dat de informatie in deze handleiding correct en compleet is. Er wordt echter geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

EASY LIM PRO RF MASTERSTURINGEN, 350mA. 350mA Specificaties: Uitgangsvermogen 5W/Kanaal, 15W max. ta: 50 tc: 60.

EASY LIM PRO RF MASTERSTURINGEN, 350mA. 350mA Specificaties: Uitgangsvermogen 5W/Kanaal, 15W max. ta: 50 tc: 60. LIM 2 STURING EASY LIM PRO RF MASTERSTURINGEN, 0,25 alu natur 311108 Materiaal: Aluminium/Kunstst B/H/T: 11,7/3,7/9,7 cm 399,00 Stucframe (incl.) IR-Ontvanger (incl.) (voorzijde van de behuizing) 4x 1-10V

Nadere informatie

handleiding master aansluitmodule 6 zones - 230V/24 V

handleiding master aansluitmodule 6 zones - 230V/24 V handleiding master aansluitmodule 6 zones - 230V/24 V NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING De Master aansluitmodule -RF is speciaal ontworpen voor de bediening van uw vloerverwarmings-/ koelingssysteem. De module

Nadere informatie

KNX Home Control 2012 / 2013

KNX Home Control 2012 / 2013 KNX Home Control by KNX Home Control 2012 / 2013 KNX Comfort KNX Control KNX Climate inhoud plannen schematische voorstelling prijsindicatie inhoud plannen schematische voorstelling prijsindicatie inhoud

Nadere informatie

TYBOX NL Installatie-instructies

TYBOX NL Installatie-instructies TYBOX 5000 Installatie-instructies TECHNISCHE KENMERKEN INHOUDSOPGAVE Contact uitgang A (30V)-Actie type.c (korte spanningsval) Proef met kogel van 5 C Nominale spanning shock: 4000V Voeding via,5v lithiumbatterijen,

Nadere informatie

TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER

TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER Gebruiksaanwijzing Versie 1.0 1 1. Inhoud van de verpakking Controleer de inhoud van de verpakking. Daarin moet u aantreffen: 1. Zender 2. Ontvanger 3. Stroomadapter (2

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 4 Modulis RTS

Afstandsbediening Telis 4 Modulis RTS Afstandsbediening Bedieningshandleiding Pure Art.nr. 1810765 Silver Art.nr. 1810663 Lounge Art.nr. 1810664 Afstandsbediening 5 kanaals afstandsbediening voor RTS bediende applicaties Pure Art.nr. 1810765

Nadere informatie

Programmeerapparaat tebis TX100

Programmeerapparaat tebis TX100 l Programmeerapparaat tebis TX100 Gebruikshandleiding 6T7640a TX100 USB 2 6T7640a Inhoud 1. Algemene informatie over de Tebis installaties en de bijbehorende programmering... 4 1.1 De diverse producttypes...

Nadere informatie

ONTDEK DE ALLERKLEINSTEN VAN DE GROOTSTE INNOVATIES

ONTDEK DE ALLERKLEINSTEN VAN DE GROOTSTE INNOVATIES ONTDEK DE ALLERKLEINSTEN VAN DE GROOTSTE INNOVATIES NIEUWIGHEDEN Delta Dore biedt een eenvoudig domotica concept aan waardoor je met één simpele app je verlichting, verwarming, beveiliging... kan bedienen.

Nadere informatie

Output 2015 All Rights Reserved www.outputnl.com

Output 2015 All Rights Reserved www.outputnl.com 194 SLVCONTROL Met het flexibele draadloze systeem kunt u uw lampen eenvoudig integreren in een netwerk en alle aangesloten apparaten met een druk op de knop bedienen. 195 INTERNET CONTROLSTATION 100~

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

Thermostatische regelingen

Thermostatische regelingen RF SYSTEEM 433 MHZ VERWARMEN 4 BEDRAAD SYSTEEM 24 V VERWARMEN 11 RF SYSTEEM 433 MHZ VERWARMEN/KOELEN 14 VERWARMEN/KOELEN BEDRAAD (BUS) 17 21 Thermostatische regelingen Watts VISION Smart Home Systeem voorbeelden

Nadere informatie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 15 versie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 15 versie Jack vta 562/800 Pagina 1 van 15 versie 20150709 Wat wordt standaard geleverd: 1 Lift Jack vta 562/800 2 Besturingskast 3 Verbindingskabel 4 Voeding 5 Voedingskabel 6 TV beugel 7 Vesamount 8 Afstandsbussen

Nadere informatie

Prachtige geschenken met vooruitstrevende & competitieve kwaliteitsproducten

Prachtige geschenken met vooruitstrevende & competitieve kwaliteitsproducten Prachtige geschenken met vooruitstrevende & competitieve kwaliteitsproducten www.tempolec.be Uw aankoop 3x Ram (modellen naar keuzen) Uw geschenk 3x RTR-E 6120 RTR-E 6124 HYG-E 6001 1 set muts/sjaal SAM

Nadere informatie

Espace bedrade regeling (230 volt)

Espace bedrade regeling (230 volt) Espace bedrade regeling (230 volt) Installatiehandleiding klokthermostaat. Espace klokthermostaat De fraai vormgegeven thermostaat is eenvoudig te bedienen met slechts vier toetsen en is standaard reeds

Nadere informatie

Serie 15 - Elektronische dimmer

Serie 15 - Elektronische dimmer Serie - Elektronische dimmer SERIE Elektronische dimmer voor het regelen van lichtniveaus met geheugenfunctie Geschikt voor gloeilampen en halogeenverlichting met of zonder transformator Geschikt voor

Nadere informatie

Elektronische draadloze ruimtethermostaat

Elektronische draadloze ruimtethermostaat Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Bediening en uitlezing...3 Bedieningstoetsen... 3 Display... 4 Handleiding voor gebruik... 4 Gebruiksfunctie COMFORT....

Nadere informatie

White LED Receiver io

White LED Receiver io White LED Receiver io EN NL IT ES EL DA FI Instructions Handleiding Manuale Instrucciones Οδηγίες χρήσης Brugsanvisning Käyttöopas SV NO TR PL CS HU RO Bruksanvisning Veiledning Talimatlar Instrukcja Návod

Nadere informatie

VIDEOCONTROLE 2-DRAADS

VIDEOCONTROLE 2-DRAADS VIDEOCONTROLE -DRAADS NIEUW MINIDOME VANDALISMEBESTENDIG Camera met coax aansluiting EXTERNE CAMERA -DRAADS Kleurencamera -draads met directe bus aansluiting 388 INHOUD Algemene kenmerken 393 Camera s

Nadere informatie

De 4 aandrijvingen zijn in groep met een schakelaar lokaal te bedienen. Meerdere schakelaars en sturingen kunnen parallel aangesloten worden.

De 4 aandrijvingen zijn in groep met een schakelaar lokaal te bedienen. Meerdere schakelaars en sturingen kunnen parallel aangesloten worden. Motorsturing CD 1 X 4 P GEBRUIKS- AANWIJZING 1. Beschrijving NV SYSA GH 03-08-344 N/1 De motorsturing CD 1 X 4 P laat de individuele aansturing toe van 4 X 230 VAC motoren. Vermits de motoren lokaal en

Nadere informatie

Programmeerapparaat Tebis TX100

Programmeerapparaat Tebis TX100 a Programmeerapparaat Tebis TX00 Functies Verlichting Dimmen Elektrische / mechanische eigenschappen: zie handleiding van het product Productcode Productbenaming TX00 versie TP product RF producten TXA20AN

Nadere informatie

Thermostatische regelingen

Thermostatische regelingen RF systeem 433 MHz verwarmen 4 RF systeem 868 MHz verwarmen 8 Bedraad systeem 24 V verwarmen 11 RF systeem 433 MHz verwarmen/koelen 16 Toebehoren 18 Thermostatische regelingen OUR EUROPEAN PRESENCE 2 M

Nadere informatie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 12 versie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 12 versie Jack vta 562/800 Pagina 1 van 12 versie 20171211 Wat wordt standaard geleverd: 1 Lift Jack vta 562/800 2 Besturingskast 3 Verbindingskabel 4 Voeding 5 Voedingskabel 6 TV beugel 7 Vesamount 8 Afstandsbussen

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 9 versie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 9 versie Jack vta 562/800 Pagina 1 van 9 versie 20180205 Wat wordt standaard geleverd: 1 Lift Jack vta 562/800 2 Besturingskast 3 Verbindingskabel 4 Voeding 5 Voedingskabel 6 TV beugel 7 Vesamount 8 Afstandsbussen

Nadere informatie

Weersafhankelijke regelaar SAM 2100

Weersafhankelijke regelaar SAM 2100 Weersafhankelijke regelaar S 1 e S 1 vervangt de S 1,, 4 en 5 evenals de oude modellen S 81, 81.1, 8, 8.1 en 84. Vervangt eveneens S 83 en 83.1 indien deze niet gebruikt werden voor sturing van mengkranen,

Nadere informatie

Weersafhankelijke regelaar SAM 2100

Weersafhankelijke regelaar SAM 2100 VRWRIGSRGIG Weersafhankelijke regelaar S 1 S 1 e S 1 vervangt de S 1,, 4 en 5 evenals de oude modellen S 81, 81.1, 8, 8.1 en 84. Vervangt eveneens S 83 en 83.1 indien deze niet gebruikt werden voor sturing

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming Elektrische vloerverwarming Zeer snelle montage Eenvoudige bediening Ideaal voor renovatie 10 jaar garantie DANFOSS HET GEVOEL VAN PERFECTIE Danfoss elektrische vloerverwarming Vloerverwarming is een uiterst

Nadere informatie

OPTIMA W(ifi) THERMOSTAAT

OPTIMA W(ifi) THERMOSTAAT De OPTIMA W inbouw thermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. De thermostaat is te koppelen

Nadere informatie

ABB i-bus KNX Universele in/uitgang 12-voudig, inbouw US/U 12.2

ABB i-bus KNX Universele in/uitgang 12-voudig, inbouw US/U 12.2 Technische gegevens ABB i-bus KNX Productbeschrijving Het apparaat heeft twaalf kanalen die elk afzonderlijk in het ETS als in- of uitgang kunnen worden geconfigureerd. Via gekleurde kabels kunnen conventionele

Nadere informatie