Deze informatiebrochure is een uitgave van: Illustraties en omslag: Wendie Duin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze informatiebrochure is een uitgave van: Illustraties en omslag: Wendie Duin www.wendie.info"

Transcriptie

1 Deze informatiebrochure is een uitgave van: Stichting Vakantiespelen postbus EA Hoorn tel mail: leidingsite: info-site: Illustraties en omslag: Wendie Duin Alle informatie uit deze brochure mag kosteloos worden overgenomen in welk verslag dan ook.

2 Inleiding Met deze informatiebrochure hopen wij een globaal beeld te kunnen schetsen van wat de stichting doet en wat je kunt verwachten als je mee gaat doen als leiding. Daartoe worden een aantal onderwerpen beschreven en is een aanmeldformulier opgenomen. Mochten vrienden en/of vriendinnen ook geïnteresseerd zijn, dan kun je ze deze brochure ook laten lezen en kun je het aanmeldformulier voor ze kopiëren. Voor nieuwe aanmeldformulieren en/of vragen kun je ons bij voorkeur even mailen of eventueel bellen. De Stichting Vakantiespelen In 1964 startte het Streekcentrum Binnenwijzend in Westwoud de eerste Vakantiespelen voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool. De spelen verplaatsten zich in 1967 naar het bos waar deze nu nog plaatsvinden: het Dijkgatbos in de Wieringermeer. De organisatie heeft zich in 1974, begeleid door de Regionale Stichting Jeugd- en Jongerenwerk in Hoorn, omgezet in een werkgroep. Uiteindelijk werd in 1980 besloten de spelen onder te brengen in een stichting: Stichting Vakantiespelen. De stichting is een vrijwilligersorganisatie en bestaat uit een bestuur van circa 15 leden dat een keer per drie weken vergadert. Deels met weer andere vrijwilligers vormen zij subgroepjes welke allerhande praktische zaken regelen. De stichting organiseert de vakantiespelen voor plusminus 1400 kinderen uit een deel van West- Friesland en een deel van de Wieringermeer.. Verspreid over 4 weken doen er per week dus drietot vierhonderd kinderen mee. Er zijn, voor een week begeleiding van de kinderen, circa 55 vrijwilligers nodig en die werft de stichting over het gehele land. Het Bos Het Dijkgatbos, in de gemeente Wieringermeer, is na de tweede wereldoorlog aangeplant op het zand dat achterbleef na de overstroming van het IJsselmeer door het opblazen van de dijk aldaar. Het bos beschikt over een aantal open plekken, waar de leiding met de kinderen verblijven en van waaruit verschillende activiteiten worden ondernomen. Ook kan er gezwommen worden in het IJsselmeer. De omgeving is dus bij uitstek geschikt voor vakantiespelen. Halverwege het bos, aan de Noorderdijkweg, wordt jaarlijks voor zes weken groepskampeerterrein de Snippenwei betrokken. Er staat een accommodatie welke als gemeenschappelijke zaal is ingericht waarin wordt gewerkt aan de spelprogramma s, gegeten en s avonds gezellig kan worden nagezeten. De accommodatie voorziet verder in een keuken, douches en toiletten. Een container is ingericht als spel- en materiaalhok. Er wordt geslapen in een viertal grote tenten. Voor slaapspullen als een luchtbed, slaapzak en kussen zul je zelf moeten zorgen.

3 Kinderen De kinderen worden in een week naar leeftijd verdeeld over ongeveer 10 groepen met ieder een eigen kleur: van jong naar oud is dat meestal roze, lichtgroen, geel, oranje, rood, donkergroen, lichtblauw, donkerblauw, paars en wit. Elke groep, met plusminus 40 kinderen, heeft tenminste vijf leiding waarmee zij de hele week optrekken. De kinderen komen s ochtends met bussen naar het bos en worden rond vijf uur weer naar huis gebracht: zij blijven dus niet slapen. Bij hun aankomst op maandagmorgen weten zij, door de kleur van de ontvangen deelnamekaart, al in welke groep ze zitten en door de gekleurde herkenningstekens op het aankomstveld zien zij waar ze heen moeten. De maandag wordt er veelal kennisgemaakt, het bos met speurtochten verkend en worden er hutten gebouwd. De volgende dagen worden er vele spelen gedaan, gezwommen, pannenkoeken- en stokbrood gebakken enzovoorts. Op woensdag komen de kinderen niet, dan kunnen zij een dagje uitblazen. Leiding Als leiding kom je op zaterdagavond al aan en maken we kennis met elkaar. Op zondagmorgen wordt bekend gemaakt met welke leiding je in een groep zit, welke groepskleur je krijgt en waar in het bos je eigen plek is. De rest van de dag wordt gebruikt om samen met je groep de grote programmalijnen voor de week en het gedetailleerde maandagprogramma te maken. De volgende dagen wordt s avonds het programma voor de volgende dag gemaakt. De woensdag wordt vooral gebruikt om te knutselen aan attributen voor grote spelen, de afscheidscadeautjes voor vrijdag en het thema. Voor het thema, een verhaal dat door je groep zelf wordt bedacht en als een rode draad door de week loopt, wordt veelal een staflid of leiding uit een andere groep gevraagd om in een bepaald rolletje een wending aan het verhaal te komen geven. Woensdag is voor de leiding van groep wit vaak een drukkere dag aangezien de kinderen uit groep 8 van donderdag op vrijdag als enige wel mogen blijven slapen en er donderdagavond dus niet meer aan programma s kan worden gewerkt. De vrijdag is de dag van het afscheid; er wordt ijs uitgedeeld, thema s worden afgerond, afscheidscadeautjes worden gegeven en de plekken in het bos worden opgeruimd.

4 Weekindeling Zaterdag: -aankomst tussen en uur -eten tussen en uur -na uur kennismaken - s avonds dansen/kampvuur Zondag: -'s ochtends bekendmaking van de groepen -bos verkennen -programma s maken (globaal week-, gedetailleerd maandag- en regenprogramma) Maandag: -rond 9.15 uur komen de kinderen -het bos in -om uur vertrekken kinderen eten, daarna corvee Dinsdag: -als maandag Woensdag: -iets langer in bed -ergens tussen en ontbijten, daarna corvee -vanaf uur maken van donderdagprogramma e.a. knutselwerk uur lang diner, meestal gemaakt door vrijwillige kookliefhebbers Donderdag: -als maandag Vrijdag: -grotendeels als maandag -voor het eten groot corvee in het bos en rond het kampeerterrein Zaterdag: -corvee op en rond het kampeerterrein uur vertrek naar huis uur aankomst staf voor aankomende week

5 Staftaken Naast leiding is er ook een aantal mensen dat geen kinderen begeleidt maar de hele week andere werkzaamheden verricht. Deze mensen doen dan een staftaak. Staftaken zijn: Administratieve krachten (AK s): Tijdens de week nemen twee personen de administratie over, houden absentie en annuleringen van kinderen bij, onderhouden contact met de buitenwereld, regelen financiën, houden voorraden bij en zijn verantwoordelijk voor het in- en uitstappen van de kinderen. De coördinatoren (coi s): Materiaalteam (materio s): Het keukenteam (keukies): Deze twee personen zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op en om het kampeerterrein en het begeleiden van de leiding. Zij vangen zaterdag de leiding op, maken het kennismakingsprogramma voor de zaterdagavond, dragen huis- en bosregels over, kunnen helpen bij het programmeren, helpen bij het oplossen van problemen binnen of tussen groepen, overleggen met de groepen en de rest van de staf, stemmen de kook- en zwemprogramma s op elkaar af, regelen het corvee en zorgen dat alles op tijd plaatsvindt. Aan de hand van de materiaallijsten die leiding s avonds inlevert, zorgen deze twee personen ervoor dat al het benodigde (spel-) materiaal én de koffie en thee voor de leiding op de juiste plek in het bos terechtkomt. Zij rijden daarvoor per dag ongeveer zes rondjes met de materiaalbus door het bos en zijn dus vaak (bijvoorbeeld in geval van nood) het eerste contact tussen de groepen en de staf. Drie personen zorgen voor het ontbijt, de koffie en thee, de warme maaltijden, de avondhap, deeg voor het stokbroodbakken, beslag voor de pannenkoeken en de inkoop van alle benodigde spullen. Zij zorgen ook voor een goede en snelle organisatie van het keukencorvee dat door de leiding en hen wordt gedaan.

6 Kennismakingsweekend Voor de leiding die nog niet eerder heeft meegedaan wordt er van vrijdagavond tot zondagmiddag een kennismakingsweekend georganiseerd waarin leiding en staf kennismaken met het bos, de accommodatie en elkaar. Er worden spellen gedaan en informatie gegeven, zodat je een beeld krijgt van wat je te wachten staat. Dit kennismakingsweekend is verplicht; hiervoor ontvang je voortijds de nodige informatie. Dijkgatskost De Stichting Vakantiespelen stuurt drie keer per jaar aan hen die zich hebben opgegeven en meegedaan een krantje toe: de Dijkgatskost. Daarin staan stukjes en wetenswaardigheden over de stichting of de spelweken. Iedereen die meedoet aan de spelen kan daar iets in schrijven. In de uitgave voor de spelweken staat beschreven waar je moet zijn, hoe je er komt, wat je mee moet nemen en nog vele andere dingen. Je ziet deze vanzelf in de bus verschijnen. Financiën Huur van de bussen, van het kampeerterrein, stroom, de tenten, het materiaal, eten voor leiding, de administratie enzovoorts, zijn bijeengenomen hoge kosten welke grotendeels uit de opbrengst voor de kinderdeelname, dus door de ouders worden betaald. De overige inkomsten komen van subsidiegevers, fondsen en giften. Het is al een hele opgave om de financiën ieder jaar weer sluitend te krijgen en dus kunnen we de leiding geen vergoeding geven. Wel betalen wij de voeding, het onderdak en de koffie, thee en koekjes voor de leiding. Voor de andere consumpties betaalt leiding natuurlijk zelf. Verzekeringen De WA-verzekering van de stichting dekt schade die jij tijdens de weken zou kunnen oplopen of veroorzaken. Wij gaan er echter vanuit dat je zelf ook WA en tegen ziektekosten verzekerd bent. Voor andere denkbare schade kun je bij je verzekeringsmaatschappij zelf een reiskostenverzekering afsluiten. Zorg dat je noodzakelijke (zorg-) verzekeringsbewijzen meeneemt, want je weet maar nooit.

7 Digitaal aanmelden: Mail vraag naar aanmeldformulier voor nieuwe leiding naar Aanmeldformulier Leiding Vakantiespelen 2013 naam : adres : postcode : woonplaats : telefoon 1 : telefoon 2 : leeftijd : geboortedatum : man/vrouw Stichting Vakantiespelen Postbus EA Hoorn Maatschappelijke stage? Zo ja, welke school & klas: plaats: Heb je bezwaar tegen plaatsing van je naam, adres, telefoonnummer en adres in de Dijkgatskost welke na de spelen aan leiding wordt toegestuurd? Voor welke week of weken geef jij je op? Het is niet mogelijk twee aaneengesloten weken mee te doen! week 1 : zat 13 juli t/m 20 juli week 2 : zat 20 juli t/m 27 juli week 3 : zat 27 juli t/m 3 aug. week 4 : zat 3 aug. t/m 10 aug. Ik geef het liefst leiding aan: oudere kinderen (10, 11 en 12 jaar) middengroep (8 en 9 jaar) jongere kinderen (6 en 7 jaar) ik heb geen voorkeur Wil je EHBO-er van je groep zijn (pleisters plakken, teken uithalen, zwachtelen en kinderen naar de dokter doorsturen)? Heb je een EHBO-diploma? Heb je EHBO-ervaring? Heb je een rijbewijs? Heb je een auto? Neem je die eventueel mee naar t bos (dit omdat er soms vervoer naar een dokter nodig is)? Kun je iets melden over je opleiding, studierichting, werk en/of interesse, misschien dat de stichting daar eens een beroep op kan doen: Als het je eerste jaar is dat je mee wilt gaan doen, via wie of hoe ben je bij de Stichting Vakantiespelen terechtgekomen: Voor mensen die voor de eerste keer meedoen wordt er vrijdag 5 t/m zondag 7 juli een kennismakingsweekend georganiseerd. Deelname aan dit weekend is verplicht! Je ontvangt hier tijdig informatie over. Vergeet niet ook de achterkant (de vakantiespelen in het Dijkgatbos samengevat) te lezen en je handtekening te zetten. rekeningnr

8 De vakantiespelen in het Dijkgatbos samengevat: Tijdens de zomervakantie worden er elk jaar vakantiespelen georganiseerd in het Dijkgatbos in de Wieringermeer. Gedurende vier weken komen er zo n 1400 kinderen van 6 t/m 12 jaar uit West-Friesland naar het bos om hun vakantie te vieren. In een week doen er kinderen mee, die begeleid worden door ongeveer 50 vrijwilligers. De Leiding Kinderen zijn er genoeg, maar nu nog voldoende vrijwilligers die de kinderen begeleiden. Elke week komen er andere kinderen naar het bos en er is dus ook elke week een nieuwe leidingploeg nodig. Misschien is het iets voor jou om een week mee te gaan als leiding, dan kun je meehelpen om voor de kinderen en voor jezelf er een onvergetelijke week van te maken. Ervaring is niet een eerste vereiste, dat doe je vlug genoeg op. De vakantiespelen kan niet als stageplek fungeren, maar bijvoorbeeld wel als maatschappelijke stage. Verder kunnen ambtenaren als ze meedoen in aanmerking komen voor betaald verlof. Hoe draait een week? Je blijft als leiding de hele week van zaterdag tot zaterdag in het bos. Alle leiding logeert in grote tenten. Verder staat er een accommodatie waar gedoucht, gegeten en gezellig gezeten kan worden. De kinderen komen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. s Morgens worden ze met bussen vanuit hun woonplaats opgehaald om in de namiddag moegespeeld weer huiswaarts te keren. De kinderen blijven dus niet slapen. De leiding werkt in groepen. Elke groep bestaat uit 5 tot 7 personen, die tijdens de week ongeveer 40 kinderen begeleiden. Iedere groep heeft in het bos een eigen plek van waaruit tal van activiteiten plaatsvinden zoals bosspelen, zwemmen, pannenkoeken bakken, speurtochten en wat je allemaal al niet meer kunt verzinnen. Letterlijk, want de leiding maakt het programma zelf in het weekend voorafgaand aan de spelweek en in de avonduren. Vrijwilligerswerk Als je besluit om mee te doen moet je ook nog weten dat je geen financiële vergoeding krijgt. Uiteraard komen de kosten voor voeding en onderdak voor rekening van de Stichting Vakantiespelen. Meedoen aan de vakantiespelen is vrijwilligerswerk, maar vrijwillig vrijblijvend! Er zijn een aantal zaken waar we vanuit gaan op het moment dat jij je hebt opgegeven. We gaan ervan uit dat je de hele week aanwezig bent en dat je echt meedoet als je je hebt opgegeven. Daarom de oproep om je goed te bedenken als je je opgeeft dat wij dan op je rekenen! Dat is voor ons erg belangrijk. Vrijwilligerswerk is zeker niet vrijblijvend. Check dus goed je agenda en blokkeer deze zodra je je hebt opgegeven. Voor jezelf en voor ons! Verzekeringen Dan komen er nog een aantal zaken waarvan wij graag willen dat je daar vooraf kennis van hebt genomen. Het is de bedoeling dat iedereen die zich opgeeft de gehele week in het bos aanwezig is. De stichting heeft een collectieve WA-verzekering. Mocht je het nodig vinden dan kun je een reisverzekering afsluiten. We gaan er in ieder geval vanuit dat je zelf ook WA verzekerd bent en dat je een ziektekostenverzekering hebt. Neem je zorgkaart o.i.d. mee, dat voorkomt in geval van nood een hoop geregel achteraf! Opgeven Leidingopgaven worden periodiek verwerkt. Een bevestiging van ontvangst of deelname kan, zeker in het vroege vakantiespelenjaar, even op zich laten wachten. Na uiterlijk 4 weken zul je in ieder geval een ontvangstbevestiging moeten hebben ontvangen. Zo niet, informeer er dan naar of je opgave wel juist is binnengekomen. Handtekening:

Crisisgroep Palet. Wat gebeurt er als je een tijdje wordt opgenomen bij Karakter. Klik hier voor meer informatie over: voor jongeren

Crisisgroep Palet. Wat gebeurt er als je een tijdje wordt opgenomen bij Karakter. Klik hier voor meer informatie over: voor jongeren voor jongeren Wat gebeurt er als je een tijdje wordt opgenomen bij Karakter Welkom op het Palet, de crisisafdeling van Karakter Almelo. Je hebt over je verblijf hier vast nog wel het één en ander te vragen.

Nadere informatie

Behandelgroep Kaaplandstraat 57B

Behandelgroep Kaaplandstraat 57B Behandelgroep Kaaplandstraat 57B Lentehuis 2001 www.marliekeovermeer.nl 5 Informatie voor jongeren Welkom op Kaaplandstraat 57B Dit boekje is gemaakt om jou kennis te laten maken met de gang van zaken

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Sterk aan het werk. Loopbaantraining voor werkenden en werkzoekenden. Rolkaarten. Dorothé Pietersma. u i t g e v e r ij c o u t i n h o.

Sterk aan het werk. Loopbaantraining voor werkenden en werkzoekenden. Rolkaarten. Dorothé Pietersma. u i t g e v e r ij c o u t i n h o. Sterk aan het werk Loopbaantraining voor werkenden en werkzoekenden Rolkaarten Dorothé Pietersma u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2011 Deze rolkaarten horen bij Sterk aan het werk van Dorothé

Nadere informatie

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek!

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek! Geen paniek! Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst? Waar koop ik de juiste kleding? Met Help! Mijn kind zit op Scouting!? krijgt u al

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Met EVS naar het buitenland Met deze factsheet willen wij je informeren voordat je met EVS naar het buitenland vertrekt. Er staat informatie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

Voorwoord Voorzitter. Dick Post.

Voorwoord Voorzitter. Dick Post. Voorwoord Voorzitter Deze vereniging behelst 3 wijken namelijk Flevowijk Cellesbroek en Middenwetering, wijken met een grote verscheidenheid van bewoners en gebieden. Denk aan het aantal scholen, kerken,

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Huisregels locatie Prisma open jeugdzorg Voor jongeren

Huisregels locatie Prisma open jeugdzorg Voor jongeren Huisregels locatie Prisma open jeugdzorg Voor jongeren Inhoudsopgave 1. Algemene inleiding 3 1.1. Omgangsvormen 3 2. Binnenkomst 3 3. Behandeling 4 3.1. Perspectiefplan 4 3.2. Drugs- en drankverbod 4 3.3.

Nadere informatie

Informatie Nieuwmarke

Informatie Nieuwmarke 1 Informatie Nieuwmarke INFORMATIE Persoonlijk begeleider: Gedragsdeskundige: Coördinerend begeleider: Postadres: Postbus 94, 7200 AB Zutphen Bezoekadres: Dr. W. Slotlaan 12, Rekken T 088 547 73 00 2 INFORMATIE

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Sportklas survivalkamp

Sportklas survivalkamp Sportklas survivalkamp Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Nog een paar weken en dan is het zover: we gaan naar de Ardennen. Op maandag 22 juni vertrekken we om 8.00 uur per bus van school naar

Nadere informatie

Kindergeneeskunde. Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar)

Kindergeneeskunde. Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar) Kindergeneeskunde Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar) Inhoudsopgave Je meerdaagse opname 1 Wat vind je in dit boekje? 2 Deel 1: Belangrijke informatie over het ziekenhuis en de afdeling 4

Nadere informatie

De inhoud van dit thema:

De inhoud van dit thema: DC 15 Vergaderen 1 Inleiding In het onderwijs wordt veel vergaderd en overlegd. Als onderwijsassistent zul je ook bij vergaderingen en andere overlegvormen aanwezig zijn. Misschien word je ook wel gevraagd

Nadere informatie

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café februari 2012 nr.1 Jaarvergadering De OV-chipkaart Gezocht: secretaris V/M Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Activiteiten Computercursus

Nadere informatie

Zoekt een nieuw bestuur

Zoekt een nieuw bestuur Zoekt een nieuw bestuur Zoek je een uitdaging naast je studie? Vertegenwoordig 40.000 Zwolse studenten en wordt bestuurslid bij het Studenten Overleg Orgaan Zwolle Voorwoord Beste lezer, Wil jij de belangen

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Workshops 3 juni

Nieuwsbrief. Workshops 3 juni Nieuwsbrief Workshops 3 juni Maart 2015 IN DIT NUMMER: Workshops 3 juni 1 Paasontbijt 1 Kies ( kinderen in echtscheiding situatie) 70 jaar bevrijding 2 Landelijke opschoon dag 27 maart Tennis talenten

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Vrijwilligers functieomschrijvingen

Vrijwilligers functieomschrijvingen Vrijwilligers functieomschrijvingen Hier vind je een beschrijving van de verschillende werkzaamheden die je tijdens Oerol kunt doen. Oerol is een groot festival en omdat we met zoveel vrijwilligers werken,

Nadere informatie

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015 Tafels oefenen 13 februari 2015 Via Twitter ontvingen wij een leuke foto van een ouder met daarop een wel heel originele manier om de tafels te oefenen: iedere keer als je bij het toilet komt, kun je de

Nadere informatie

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR GRAAN VOOR VISCH 1e HELFT 2014 0-12 JAAR 12-18 JAAR JAAR 1 Beste wijkbewoners, In deze folder vindt u een overzicht van de activiteiten georganiseerd door verschillende aanbieders in de wijk. De activiteiten

Nadere informatie

Vrijwilligers doen ertoe. Het vrijwilligersbeleid van Humanitas: alle uitgangspunten en afspraken op een rij

Vrijwilligers doen ertoe. Het vrijwilligersbeleid van Humanitas: alle uitgangspunten en afspraken op een rij Vrijwilligers doen ertoe Het vrijwilligersbeleid van Humanitas: alle uitgangspunten en afspraken op een rij 4 5 6 8 10 Inhoud 1 De kern van ons vrijwilligersbeleid 2 Vrijwilligerswerk bij Humanitas: voor

Nadere informatie

Beschermings- bewindvoering. Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp?

Beschermings- bewindvoering. Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp? Beschermings- bewindvoering Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp? Dit boekje is gemaakt door Senturra Bewindvoering. Wat staat er in dit boekje? >> Senturra Bewindvoering is een organisatie die

Nadere informatie

Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren

Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren LEER- WERKwijzer Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren Doe je BBL? appeltje eitje met inhoud 1 ik ga werkend leren 4 1.1 Hoe kom ik aan een leerwerkplek? 4 1.2 Je moet zelf een leerwerkplek

Nadere informatie

Lesbrief Meneer Beer

Lesbrief Meneer Beer Lesbrief Meneer Beer Het verhaal Het verhaal gaat over Meneer Beer. Hij is verliefd op een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Hij vindt zichzelf maar een eenvoudige beer. Om

Nadere informatie

Een goeie moat kan gien kwoad! Format voor gemeenten

Een goeie moat kan gien kwoad! Format voor gemeenten Een goeie moat kan gien kwoad! Format voor gemeenten Inhoudsopgave: Blz.nr. 1. Een goeie moat kan gien kwoad 3 2. De moat 5 3. De jongere 7 4. Match moat-jongere 8 5. Evalueren 9 6. Public Relations 9

Nadere informatie