BRUSSEL. Master handelsingenieur. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRUSSEL. Master handelsingenieur. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen"

Transcriptie

1 BRUSSEL Master handelsingenieur Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

2 Faculteit Economie en Bedrijfs - wetenschappen in Brussel De Faculteit Economie en Bedrijfsweten schappen, Campus Brussel (@HUBrussel) heeft een sprekende slogan: Not Business as Usual. Die spreuk vat ons unieke onderwijsprofiel perfect samen. Op de Brusselse campus (@HUbrussel) stimuleren we ondernemerschap op een nietvoorspelbare manier. Onze opleidingen hebben een duidelijke bedrijfsgerichte focus. Je profiteert van een verrijkende wisselwerking tussen wetenschap en praktijk en een uitstekende begeleiding. Wetenschap is de fundering en bedrijfsgerichtheid de oriëntatie. Bovendien kom je al tijdens je opleiding op verschillende manieren in contact met het echte bedrijfsleven. Een groot aantal van onze docenten is zelf actief als manager of ondernemer. Je werkt projecten uit in samenwerking met ondernemingen en bezoekt bedrijven in binnen- en buitenland. Zo leer je inspelen op moderne beroepsuitdagingen en hebben werkgevers écht voordeel bij je aanwerving. Inderdaad: Not Business as Usual. Learn business where business is done: je studeert in het kloppende economische hart van het land en van Europa. In Brussel liggen de hoofdzetels van honderden multinationale ondernemingen en worden alle belangrijke politieke en economische beslissingen genomen. Je campus ligt midden in dat bruisende beslissingscentrum: een troef voor je studies en je latere carrière. Master handelsingenieur De opleiding handelsingenieur combineert een stevige basis in economie en wetenschappen met een uitgesproken bedrijfs oriëntatie en legt daarbij de nadruk op internationaal en innovatief denken. Je leert complexe bedrijfsproblemen oplossen door bruggen te bouwen tussen economische activiteiten en de technologie van vandaag en morgen. Je wikt en weegt verschillende oplossingen, je kunt de eco nomische waarde van innovaties inschatten en je hebt oog voor het duurzame karakter van je beslissingen. Met je actuele economische en technologische kennis, je inzicht in innovatie en duurzaamheid, je manage ment - capaciteiten en je talenkennis, ben je klaar om bij te dragen aan beslissingen op hoog niveau. Handelsingenieurs hebben dan ook een ijzersterke reputatie in het bedrijfsleven. Als handelsingenieur heb je kennis van de financiële en economische aspecten van een onderneming. Tegelijk beschik je over het inzicht van een ingenieur. Zo kun je de productie en de operationele processen van een bedrijf grondig analyseren en verbeteren. Want je houdt enerzijds een oog op het financiële aspect, maar begrijpt anderzijds ook alle technische aspecten. Je krijgt een compleet beeld van een bedrijf in al zijn complexiteit. Jij bekijkt het hele plaatje en kiest de optimale oplossing voor je bedrijf, financieel en technisch, maar ook op ethisch of ecologisch vlak.

3 De masteropleiding handelsingenieur in Brussel is in meerdere opzichten uniek. Via het traject ondernemend leren kijk je verder dan de grenzen van je opleiding. In elke opleidingsfase werk je in team aan een concreet project waarin je bedrijfsproblemen op een onderbouwde manier aanpakt. Zo kom je elk jaar een stap dichter bij het bedrijfsleven. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontplooien en je persoonlijke ontwikkeling te sturen. Zelfanalyse, reflectie en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. In de lesgroepen streven we naar een optimale grootte, zodat samenwerking, discussie en interactie mogelijk worden. Daarbij kun je steeds rekenen op persoonlijke coaching en feedback van je docenten. Kortom, je leert jezelf ontdekken en écht interactief leren! Als handelsingenieur heb je een uniek profiel. Je combineert immers je bedrijfs - economische kennis met een sterke analytische geest en technologisch inzicht. Als bedrijfseconoom heb je inzicht in economische mechanismen en de werking van ondernemingen. Als analyticus kun je complexe problemen analyseren. Zo kom je tot innovatieve oplossingen. Als innovatieve manager volg je technologische ontwikkelingen op de voet. Zo kun je op het juiste moment inspelen op nieuwe mogelijkheden en tendensen. Toelatingsvoorwaarden Rechtstreeks: bachelor handelsingenieur Na een voorbereidingsprogramma*: academische bachelor/master uit natuurwetenschappelijke/technologische opleidingen bachelor/master in de handelswetenschappen Bachelor/Master of Business Administration bachelor/master in de toegepaste economische wetenschappen Profiel Ben jij een toekomstige master handelsingenieur? Dan herken je vast volgende eigenschappen. Je hebt belangstelling voor economie, technologie en kwantitatieve beleidsmethoden. Je wil graag al tijdens je opleiding naar het bedrijfsleven toestappen en op een wetenschappelijk onderbouwde manier concrete problemen analyseren en oplossen. Je bent een teamspeler die samen met medestudenten projecten wil uitvoeren voor technologische bedrijven. Je wil, naast je colleges, bedrijfservaring opdoen in binnen- en/of buitenland. * Individuele vrijstellingen in het programma zijn mogelijk. We bekijken dat per dossier.

4 Programma De masteropleiding handelsingenieur steunt op vier leerlijnen die fase na fase toenemen in complexiteit. Je kunt binnen elke leerlijn persoonlijke accenten leggen via keuzeopleidings - onderdelen. De leerlijnen zijn: MANAGEMENT & ENTREPRENEURSHIP Je breidt je managementkennis en -vaardigheden verder uit in verschillende domeinen (management van projecten, productie, informatica, operations, marketing, beleggingen ). Dat alles doe je niet enkel tijdens de colleges, maar ook in de vakoverschrijdende projecten, waar je meteen concrete managementvraagstukken en bedrijfsproblemen oplost. ECONOMICS & GLOBALISATION De economische opleidingsonderdelen bouwen verder op de cursussen uit de bachelor - opleiding en worden nu specifieker. Daarnaast ontwikkel je inzicht in de economische, politieke en sociale achtergrond van Europa en andere continenten en leer je wat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen betekenen voor bedrijven. RESEARCH & METHODS Je verwerft de achtergrond die je nodig hebt om concrete bedrijfsproblemen te analyseren en op te lossen. Je gebruikt kwantitatieve beleidsmethoden om keuzes en beslissingen van bedrijven beter te onderbouwen. Je breidt je kennis rond optimalisatie en statistische analyse verder uit. Een groot deel van je tijd gaat naar je masterproef. TECHNOLOGY & INNOVATION Een belangrijke troef als handelsingenieur is je inzicht in wetenschap en technologie. Je wordt een bruggenbouwer tussen economische onderwerpen en ingenieursactiviteiten. Met je kennis van de basiswetenschappen en de ingenieursdisciplines kun je in de master het verband leggen tussen technologie en management. Je leert hoe je de innovatiekracht van een onderneming kunt versterken door kennis te maken met ontluikende technologieën en het management van innovatie. Precies die combinatie maakt de opleiding handels - ingenieur heel eigentijds. MASTERPROEF Een groot deel van je masteropleiding werk je aan je masterproef. Je kunt kiezen voor een bedrijfseconomisch of technologisch onderzoek dat aansluit bij een van de vier leerlijnen of voor een (internationaal) project dat je voor en samen met een bedrijf uitwerkt. Voor een gedetailleerde beschrijving van de opleidingsonderdelen en voor het uurrooster:

5 1e MASTERFASE HANDELSINGENIEUR 60 studiepunten OPLEIDINGSONDERDEEL SP. MANAGEMENT & ENTREPRENEURSHIP Advanced Production Management 3 Bedrijfsproject: Operational Planning/Business Plan 3 Consumer Behaviour 3 Entrepreneurship 3 Financial Engineering 4 Project Management 3 ECONOMICS & GLOBALISATION Corporate Social Responsibility 4 Doing Business with Emerging Markets 3 Energie-economie 3 Mathematical Economics 3 Milieu-economie 3 TECHNOLOGY & INNOVATION Innovation & Technology Management 4 Modern Developments in Science and Technology 6 RESEARCH & METHODS Advanced Research Methods 6 Multivariate data-analyse 3 Research Proposal 3 Simulatie 3 2e MASTERFASE HANDELSINGENIEUR 60 studiepunten MANAGEMENT & ENTREPRENEURSHIP Advanced Applications in Operations Management 4 Advanced Finance* 4 Bedrijfsproject: bedrijfsstage* 4 Bedrijfsproject: Interdisciplinair Assessmentproject 4 Customer Intelligence* 4 Strategisch informaticamanagement* 4 ECONOMICS & GLOBALISATION Economics of Innovation 4 Economie en ethiek m.i.v. RZL 3 Recent Advances in Economics* 4 Sustainable Development* 4 TECHNOLOGY & INNOVATION Open Innovation* 4 R&D Management* 4 Topics in Advanced Technology 4 RESEARCH & METHODS Advanced Business Economics* 4 Masterproef 25 Wetenschappelijk communiceren 4 * Je kiest drie keuzeopleidingsonderdelen.

6 Not Business as Usual BEDRIJFSPROJECTEN TIJDENS DE MASTEROPLEIDING Voeling met de bedrijfsrealiteit is de rode draad door je opleiding handelsingenieur. Je krijgt opdrachten in groep en via bedrijfsprojecten heb je veelvuldig contact met organisaties. De colleges zijn doorspekt met actuele voorbeelden. Er staan heel wat bedrijfsbezoeken op het programma, naast gastcolleges en getuigenissen van experten en onderzoekers. We organiseren ook lezingen, trainingssessies en andere evenementen. Tijdens je masterproef kun je samenwerken met een bedrijf. Een stimulans voor je ondernemingszin! Bedrijfsstage In je master krijg je de gelegenheid om enkele weken stage te lopen in een bedrijf. Zo doe je een eerste werkervaring op. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een ervaren manager in je stagebedrijf en van een docent. Als masterstudent kun je ook een vrijwillige stage buiten het curriculum doen. Daarin ga je maximaal zestig arbeidsdagen aan de slag bij een werkgever. Meer info kun je vinden op Internationaal studiebezoek Gedurende een week bezoek je meerdere buitenlandse bedrijven en onderzoeks laboratoria die innovatieve technologische toepassingen ontwikkelen. Je leert zo hoe de basisweten - schappelijke kennis die je eerder opdeed in de opleiding, wordt vertaald naar de producten en diensten van morgen. Vakoverschrijdend denken & doen Binnen het Interdisciplinair Assessmentproject (IAP) zoek je samen met industrieel ingenieurs uit Gent (KAHO Sint-Lieven) en onze masterstudenten milieu- en preventiemanagement een oplossing voor een reëel probleem van een bedrijf. Samen formuleer je een concreet en geïntegreerd advies. De interdisciplinaire onderwijsaanpak van het IAP is een primeur in Vlaanderen en de ideale voorbereiding op je latere werkomgeving. Ook in het echte bedrijfsleven moeten handelsingenieurs immers polyvalent zijn en samenwerken met collega s met compleet verschillende achtergronden. Studeren in het buitenland Wil je je masterproef een internationaal tintje geven? Binnen het Internationaal Bedrijfs - economisch Onderzoek (IBeO) bestudeer je een buitenlandse markt. Als je dat wil, kun je via het uitwisselingsprogramma Erasmus+ enkele maanden in een Europese stad studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten, congressen en studiereizen.

7 Loopbaan Het diploma handelsingenieur opent veel deuren. Je mag stellen dat in onze moderne maatschappij geen enkele organisatie nog kan functioneren zonder handelsingenieurs. In vergelijking met afgestudeerden handelswetenschappen of toegepaste economische wetenschappen gaan meer afgestudeerden handelsingenieur aan de slag in grotere ondernemingen. Door je studie van wetenschappen en kwantitatieve beleidsmethoden ben je in staat om bedrijfseconomische systemen te bouwen en te optimaliseren. Het bedrijfskundige luik zorgt ervoor dat je ook meer traditionele managementtaken kunt uitvoeren. En dankzij de taalcolleges (en een Erasmusuitwisseling) ben je ook voorbereid op een internationale carrière. Met een diploma handelsingenieur kom je in aanmerking om in bijna elke afdeling van een bedrijf of andere organisatie een leidinggevende functie uit te oefenen. Er zijn uiteraard nog andere functies waarin handelsingenieurs worden tewerkgesteld. Een paar voorbeelden van beroepen zijn accountant, fiscalist, bedrijfsrevisor, ondernemer, consultant, financieel analist, bankdirecteur, informatieanalist, systeemontwerper, marketingmanager, personeels - directeur, productieplanner, projectmanager, salesmanager, beursspecialist en beleggingsadviseur. Een onderzoek onder oud-studenten leverde volgende top tien van meest beklede functies op: consultant projectmanager accountmanager financial controller/financial analyst business analyst production planning officer functional analyst logistiek beheerder quality and control manager sales engineer KU Leuven-masterstudent economie en bedrijfs weten schappen in Leuven, Antwerpen of Brussel Sinds zijn de academische opleidingen aan de hogescholen (met uitzondering van de kunstopleidingen) universitaire opleidingen. Dat betekent dat je op verschillende campussen een KU Leuven-opleiding van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen kunt volgen. Niet alleen in Leuven zelf, maar ook in Antwerpen (Thomas More) en in Brussel (HUBrussel) heb je de keuze tussen verschillende masteropleidingen. Elke opleiding behoudt zeer duidelijk haar profiel. Als KU Leuven-student volg je les op de campus van de hogeschool. KU Leuven staat garant voor de kwaliteit van de opleiding en levert op het einde van de rit een KU Leuven-diploma.

8 KU LEUVEN Oude Markt 13 bus LEUVEN Meer info Infomomenten Publicaties Campussen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel Warmoesberg BRUSSEL tel feb.hubrussel@kuleuven.be Deze folder biedt een zo volledig mogelijk beeld van een van de masteropleidingen die de KU Leuven organiseert. Er kunnen echter altijd wijzigingen op het vlak van de programmaopbouw worden goedgekeurd. De informatie in deze folder kan de universiteit dan ook juridisch niet binden. De meest recente informatie over het onderwijsaanbod vind je op Bijgewerkt tot januari 2014 v.u.: Isabelle Van Geet, Oude Markt 13, 3000 Leuven

Handelsweten - schappen in avondonderwijs

Handelsweten - schappen in avondonderwijs BRUSSEL t Handelsweten - schappen in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen

Nadere informatie

BRUSSEL. Handelsweten - schappen in avondonderwijs. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

BRUSSEL. Handelsweten - schappen in avondonderwijs. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen BRUSSEL Handelsweten - schappen in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfs - wetenschappen in Brussel De Faculteit Economie en Bedrijfsweten schappen,

Nadere informatie

Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen

Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen ANTWERPEN Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Studeren in Antwerpen Dat Antwerpen een bruisende stad is, hoeft geen betoog. De vele cafeetjes,

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen BRUSSEL t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie BRUSSEL t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren BRUSSEL t Master in het tolken Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek ANTWERPEN t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Master in de journalistiek De master in de journalistiek vormt kritische journalisten die klaar zijn voor de arbeidsmarkt. De weloverwogen

Nadere informatie

Handelsweten - schappen in avondonderwijs

Handelsweten - schappen in avondonderwijs BRUSSEL t Handelsweten - schappen in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs BRUSSEL t Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste

Nadere informatie

Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen

Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen ANTWERPEN t Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Carolus Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België.

Nadere informatie

Master in het vennootschapsrecht

Master in het vennootschapsrecht BRUSSEL t Master in het vennootschapsrecht Faculteit Rechtsgeleerdheid Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het vertalen Faculteit Letteren Campus Brussel

BRUSSEL t. Master in het vertalen Faculteit Letteren Campus Brussel BRUSSEL t Master in het vertalen Faculteit Letteren Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie BRUSSEL t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Sinds academiejaar 2013-2014 bieden de KU Leuven en de Universiteit Utrecht je de gelegenheid om in een internationale context

Nadere informatie

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren ANTWERPEN t Master in het tolken Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Master in de bedrijfscommunicatie. Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen

Master in de bedrijfscommunicatie. Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen Master in de bedrijfscommunicatie Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen Heldere communicatie is voor bedrijven en organisaties van groot belang: het verhoogt niet alleen hun efficiëntie, maar

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie ANTWERPEN t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan

Nadere informatie

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs BRUSSEL t Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste

Nadere informatie

Master in het management

Master in het management LEUVEN t Master in het management Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

Master in de logopedische en audiologische wetenschappen

Master in de logopedische en audiologische wetenschappen Master in de logopedische en audiologische wetenschappen Faculteit Geneeskunde De masteropleiding logopedische en audiologische wetenschappen is vandaag meer dan ooit een noodzaak. Onze maatschappij is

Nadere informatie

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de Wat je zeker moet Weten: diploma master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de studieduur 2 jaar =

Nadere informatie

Master in het vennootschapsrecht

Master in het vennootschapsrecht Master in het vennootschapsrecht INTERUNIVERSITAIR PROGRAMMA Faculteit Rechtsgeleerdheid De master in het vennootschapsrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid legt de klemtoon op de grondige uitdieping

Nadere informatie

Bruggen naar ingenieurswetenschappen

Bruggen naar ingenieurswetenschappen LEUVEN t Bruggen naar ingenieurswetenschappen Master in de ingenieurswetenschappen voor bachelors en masters in de industriële wetenschappen Faculteit Ingenieurswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een

Nadere informatie

Master in de ingenieurs - wetenschappen: wiskundige ingenieurstechnieken

Master in de ingenieurs - wetenschappen: wiskundige ingenieurstechnieken LEUVEN t Master in de ingenieurs - wetenschappen: wiskundige ingenieurstechnieken Faculteit Ingenieurswetenschappen De steeds toenemende computercapaciteit voor de verwerking van metingen, de opslag van

Nadere informatie

Specifieke leraren - opleiding economie

Specifieke leraren - opleiding economie COMBINEER MET BACHELOR / MASTER Specifieke leraren - opleiding economie Leuven Brussel Antwerpen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Brussel

BRUSSEL t. Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Brussel BRUSSEL t Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding economie

Specifieke lerarenopleiding economie Specifieke lerarenopleiding economie Leuven Brussel Antwerpen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

ANTWERPEN. Master in de meer talige communicatie. Faculteit Letteren

ANTWERPEN. Master in de meer talige communicatie. Faculteit Letteren ANTWERPEN Master in de meer talige communicatie Faculteit Letteren Master in de meertalige communicatie In de master in de meertalige communicatie word je voorbereid op een waaier van communicatiefuncties

Nadere informatie

Master in de handelswetenschappen

Master in de handelswetenschappen ANTWERPEN Master in de handelswetenschappen Afstudeerrichtingen: accountancy en fiscaliteit financieel management humanresourcesmanagement internationaal zakenwezen marketingmanagement Faculteit Economie

Nadere informatie

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een economische professionele bachelor

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een economische professionele bachelor Masteropleidingen aan de na een economische professionele bachelor Prof. dr. Katrien Antonio Programmadirecteur Masters FEB Leuven Prof. dr. Tom Verbeke Docent Handelswetenschappen / Business Administration

Nadere informatie

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs BRUSSEL t Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten

Nadere informatie

Master in de educatieve studies

Master in de educatieve studies LEUVEN t Master in de educatieve studies Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Master in de seksuologie

Master in de seksuologie Master in de seksuologie Faculteit Geneeskunde Kiezen voor de opleiding seksuologie De seksuologie is een erg jonge wetenschap amper iets meer dan een eeuw oud, waarvan de ontwikkeling lang heeft geleden

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie ANTWERPEN t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen

Nadere informatie

Master in de fiscaliteit

Master in de fiscaliteit LEUVEN t Master in de fiscaliteit Faculteit Rechtsgeleerdheid Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je

Nadere informatie

LEUVEN t. Master in de toegepaste economische wetenschappen: handels ingenieur in de beleidsinformatica. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

LEUVEN t. Master in de toegepaste economische wetenschappen: handels ingenieur in de beleidsinformatica. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN t Master in de toegepaste economische wetenschappen: handels ingenieur in de beleidsinformatica Keuzepakketten: architectuur, infrastructuur en big data data science beleidsinformatica en entrepreneurship

Nadere informatie

Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica

Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica 2018-2019 Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica WAAROM HANDELSINGENIEUR IN DE BELEISDSINFORMATICA STUDEREN AAN UHASSELT? JE KAN EEN ONDERNEMING INNOVEREN

Nadere informatie

Master in het overheids - management en -beleid

Master in het overheids - management en -beleid Faculteit Sociale Wetenschappen Master in het overheids - management en -beleid Leg je grens op oneindig. Heb je een brede maatschappelijke interesse en oog voor politieke en bestuurlijke fenomenen? Ben

Nadere informatie

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma MASTER IN DE toegepaste economische wetenschappen: HANDELSINGENIEUR IN DE WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica studieduur

Nadere informatie

Master handelsingenieur

Master handelsingenieur BRUSSEL t Master handelsingenieur Majors: Quantitative Data Analytics Technology and Innovation Management Finance Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding economie

Specifieke lerarenopleiding economie DRIE LOCATIES: ANTWERPEN BRUSSEL, LEUVEN Specifieke lerarenopleiding economie Academiejaar 2014-2015 Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Aan de slag als leerkracht De specifieke lerarenopleiding

Nadere informatie

Master in de architectuur

Master in de architectuur CAMPUS SINT-LUCAS BRUSSEL GENT Master in de architectuur Trajecten: Advanced Architectural Design Explorative Architectural Design Urban Architectural Design Faculteit Architectuur Masteropleiding architectuur

Nadere informatie

Master in de verzekeringen

Master in de verzekeringen LEUVEN t Master in de verzekeringen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

Master in de ingenieurswetenschappen:

Master in de ingenieurswetenschappen: LEUVEN t Master in de ingenieurswetenschappen: verkeer, logistiek en intelligente transportsystemen Faculteit Ingenieurswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België.

Nadere informatie

Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica

Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica 2017-2018 Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica TROEVEN 1 2 3 EEN OPLEIDING MET TOEKOMST KIEZEN VOOR INNOVATIE EEN VEELZIJDIGE OPLEIDING Je kiest

Nadere informatie

Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019

Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019 Master in het management Master in de beleidseconomie Master in de bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid Master of International Business Economics and Management Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019

Nadere informatie

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen ANTWERPEN t Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan

Nadere informatie

Master in de Handelswetenschappen

Master in de Handelswetenschappen Master in de Handelswetenschappen Accountancy, financiering en fiscaliteit Marketing management Ondernemerschap en management Supply chain management 2018-2019 WAAROM HANDELSWETENSCHAPPEN STUDEREN AAN

Nadere informatie

CAMPUS SINT-LUCAS BRUSSEL GENT. Master in de interieurarchitectuur. Faculteit Architectuur

CAMPUS SINT-LUCAS BRUSSEL GENT. Master in de interieurarchitectuur. Faculteit Architectuur CAMPUS SINT-LUCAS BRUSSEL GENT Master in de interieurarchitectuur Faculteit Architectuur De academische opleidingen aan de hogescholen (met uitzondering van de kunstopleidingen) werden in 2013 universitaire

Nadere informatie

Schakelprogramma en master in het overheidsmanagement en -beleid

Schakelprogramma en master in het overheidsmanagement en -beleid LEUVEN t Schakelprogramma en master in het overheidsmanagement en -beleid Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek ANTWERPEN t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

Master in het toerisme

Master in het toerisme Master in het toerisme Faculteit Wetenschappen Toerisme spontaan roept dat woord allicht vakantieherinneringen bij je op of doet het je denken aan brochures vol aanlokkelijke foto s van plaatsen die je

Nadere informatie

Master in de ingenieursweten schappen: energie

Master in de ingenieursweten schappen: energie LEUVEN t Master in de ingenieursweten schappen: energie Opties: elektrische energie thermomechanische energie algemene techno-economische energiekennis Faculteit Ingenieurswetenschappen Faculteit Ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Vanaf academiejaar 2013-2014 bieden de KU Leuven en de Universiteit Utrecht (UU) je de gelegenheid om in een internationale

Nadere informatie

Master in de ingenieurswetenschappen:

Master in de ingenieurswetenschappen: Master in de ingenieurswetenschappen: biomedische technologie Faculteit Ingenieurswetenschappen De voorbije eeuw is de geneeskunde enorm geëvolueerd. De sterke technologische vooruitgang heeft hierbij

Nadere informatie

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen ANTWERPEN t Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. LEUVEN t

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. LEUVEN t Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen LEUVEN t Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je

Nadere informatie

Verkorte master in de psychologie

Verkorte master in de psychologie LEUVEN t Verkorte master in de psychologie Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Master in het informatiemanagement

Master in het informatiemanagement LEUVEN t Master in het informatiemanagement Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Economie en Bedrijfswetenschappen

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Economie en Bedrijfswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Economie en Bedrijfswetenschappen Vier opleidingen Economische wetenschappen (EW) Toegepaste economische wetenschappen (TEW) Toegepaste economische wetenschappen:

Nadere informatie

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg LEUVEN t Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg Afstudeerrichtingen: beleid management Faculteit Geneeskunde De zorgverlening is uitgegroeid tot een van de belangrijkste sectoren

Nadere informatie

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen BRUSSEL t Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel INFODAGEN Vrijdag 20 februari 2015 Woensdag 18 maart 2015 Zaterdag 25 april 2015

Nadere informatie

Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology

Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology Tech market driven in an entrepreneurial context Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Waarom kiezen voor dit postgraduaat? Bedrijven

Nadere informatie

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg Afstudeerrichtingen: gezondheidszorgbeleid ziekenhuismanagement Faculteit Geneeskunde De zorgverlening is uitgegroeid tot een van de belangrijkste

Nadere informatie

Master in de accountancy en het revisoraat

Master in de accountancy en het revisoraat LEUVEN t Master in de accountancy en het revisoraat Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Praktische informatie. > Inschrijven. > Hoe lang duurt de opleiding? > Wanneer zijn de examens? > Inschrijvingsgeld. > Meer info?

Praktische informatie. > Inschrijven. > Hoe lang duurt de opleiding? > Wanneer zijn de examens? > Inschrijvingsgeld. > Meer info? Praktische informatie > Hoe lang duurt de opleiding? De colleges starten op 19 september 2006 en eindigen op 11 mei 2007. Ze kunnen plaatsvinden elke werkdag tussen 8u30 en 19u30. > Wanneer zijn de examens?

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek ANTWERPEN t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Campus Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen ANTWERPEN t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders

Nadere informatie

Overzicht inschrijvingsvereisten Handelsingenieur 2014-2015

Overzicht inschrijvingsvereisten Handelsingenieur 2014-2015 Overzicht inschrijvingsvereisten Handelsingenieur 2014-2015 BSc in de Toegepaste Economische Wetenschappen: Handelsingenieur Algemene regel: studenten die niet slagen voor minstens 30 studiepunten binnen

Nadere informatie

LEUVEN t. Master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

LEUVEN t. Master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN t Master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur Majors: accountancy en financiering kwantitatieve methoden marketing productie en logistiek Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Nadere informatie

GERONTOLOOG WORDEN MASTER OF SCIENCE

GERONTOLOOG WORDEN MASTER OF SCIENCE GERONTOLOOG WORDEN MASTER OF SCIENCE Behaal een academisch diploma. Ontwikkel uw loopbaan als gerontoloog U bent nu net afgestudeerde bachelor of enige tijd werkzaam als zorgverstrekker in een ziekenhuis,

Nadere informatie

Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN, BRUSSEL, ANTWERPEN EN KORTRIJK

Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN, BRUSSEL, ANTWERPEN EN KORTRIJK Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN, BRUSSEL, ANTWERPEN EN KORTRIJK De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen 4 campussen LEUVEN BRUSSEL ANTWERPEN KORTRIJK 47 e plaats

Nadere informatie

Master in de toegepaste economische wetenschappen

Master in de toegepaste economische wetenschappen LEUVEN t Master in de toegepaste economische wetenschappen Majors: accountancy en financiering marketing personeel en organisatie entrepreneurship international business, strategie en innovatie Faculteit

Nadere informatie

POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS

POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS Innovate Create Design POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS Innovate, design & create Waarom kiezen voor dit postgraduaat? Je maakt op een unieke manier kennis met de industrie door middel

Nadere informatie

Voorlichtingsdag Bedrijfskunde. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

Voorlichtingsdag Bedrijfskunde. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Voorlichtingsdag Bedrijfskunde Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde PROGRAMMA Bedrijfskunde@VU: hoe, wat en waarom? Prof. dr. W.E.H. Dullaert, Opleidingsdirecteur bachelor bedrijfskunde

Nadere informatie

Master in de Handelswetenschappen *

Master in de Handelswetenschappen * 2017-2018 Master in de Handelswetenschappen * Accountancy, Financiering en Fiscaliteit Marketing Management Ondernemerschap en Management Supply Chain Management * De masteropleiding Handelswetenschappen

Nadere informatie

POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS

POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS WWW.INNOVERENDONDERNEMEN.BE INNOVEER CREËER ONTWIKKEL POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN Werkervaring, ondernemende en professionele

Nadere informatie

Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde?

Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde? Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde? FACULTEIT WETENSCHAPPEN SLO natuurwetenschappen, SLO wiskunde wet.kuleuven.be/studenten/slo Kies ik voor aardrijkskunde,

Nadere informatie

Bruggen naar ingenieurswetenschappen

Bruggen naar ingenieurswetenschappen Bruggen naar ingenieurswetenschappen Master in de ingenieurswetenschappen voor bachelors en masters in de industriële wetenschappen Faculteit Ingenieurswetenschappen Industrieel ingenieur Sta je graag

Nadere informatie

Master in de beleidseconomie

Master in de beleidseconomie LEUVEN t Master in de beleidseconomie Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

Master in de economie, het recht en de bedrijfskunde

Master in de economie, het recht en de bedrijfskunde LEUVEN t Master in de economie, het recht en de bedrijfskunde Opties: Finance en financieel recht Strategie, innovatie en (internationaal) bedrijfsrecht Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Faculteit

Nadere informatie

MASTER IN DE TOEGEPASTE ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN: HANDELSINGENIEUR IN DE BELEIDSINFORMATICA

MASTER IN DE TOEGEPASTE ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN: HANDELSINGENIEUR IN DE BELEIDSINFORMATICA MASTER IN DE TOEGEPASTE ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN: HANDELSINGENIEUR IN DE BELEIDSINFORMATICA WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica

Nadere informatie

master in de toegepaste economische wetenschappen

master in de toegepaste economische wetenschappen 2013-2014 master in de toegepaste economische wetenschappen handelsingenieur in de beleidsinformatica Wat je zeker moet Weten: diploma master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur

Nadere informatie

Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde

Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde 2018-2019 Wil je graag je studies spreiden over meerdere academiejaren? Dat kan! Hieronder vind je een aantal voorbeelden van spreidingstrajecten.

Nadere informatie

Master in de sterrenkunde. Faculteit Wetenschappen. Rubik s Cube used by permission of Seven Towns Ltd. www.rubiks.com

Master in de sterrenkunde. Faculteit Wetenschappen. Rubik s Cube used by permission of Seven Towns Ltd. www.rubiks.com Master in de sterrenkunde Faculteit Wetenschappen Rubik s Cube used by permission of Seven Towns Ltd. www.rubiks.com Sterrenkunde, een uitdagende masteropleiding Bij de opleiding sterrenkunde aan de KU

Nadere informatie

Master in de sterrenkunde

Master in de sterrenkunde LEUVEN t Master in de sterrenkunde Rubik s Cube used by permission of Seven Towns Ltd. www.rubiks.com Faculteit Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa.

Nadere informatie

FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING

FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING COMBINEER MANAGEMENT- KENNIS MET PRAKTISCHE MANAGEMENTVAARDIGHEDEN Deze Master in het Management

Nadere informatie

Master in de fiscaliteit

Master in de fiscaliteit LEUVEN t Master in de fiscaliteit Faculteit Rechtsgeleerdheid Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende faculteiten

Nadere informatie

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen BRUSSEL t Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen INFODAGEN 11 maart 2017 22 april 2017 2 september 2017 www.kuleuven.be/infodag/ campusbrussel

Nadere informatie

Master in de biomedische wetenschappen

Master in de biomedische wetenschappen LEUVEN t Master in de biomedische wetenschappen Afstudeerrichting biomedisch basis- en translationeel onderzoek Afstudeerrichting management en communicatie in de biomedische wetenschappen Minor management

Nadere informatie

Master in de economische wetenschappen

Master in de economische wetenschappen LEUVEN t Master in de economische wetenschappen Majors: algemene economie financiële economie Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van

Nadere informatie

ANTWERPEN. Master in het vertalen. Faculteit Letteren

ANTWERPEN. Master in het vertalen. Faculteit Letteren ANTWERPEN Master in het vertalen Faculteit Letteren Master in het vertalen Heb je je al eens afgevraagd hoe de wereld er zou uitzien zonder vertalers? Bij vertalen komt veel meer kijken dan talenkennis

Nadere informatie

Master in de verpleegkunde en de vroedkunde

Master in de verpleegkunde en de vroedkunde LEUVEN t Master in de verpleegkunde en de vroedkunde KU LEUVEN i.s.m. HOGESCHOLEN Faculteit Geneeskunde Als student verpleeg- en vroedkunde studeer je aan de Campus Gasthuisberg Master in de verpleegkunde

Nadere informatie

Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen ANTWERPEN, BRUSSEL, KORTRIJK EN LEUVEN

Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen ANTWERPEN, BRUSSEL, KORTRIJK EN LEUVEN Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen ANTWERPEN, BRUSSEL, KORTRIJK EN LEUVEN De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen 4 campussen ANTWERPEN BRUSSEL KORTRIJK LEUVEN 40 e plaats

Nadere informatie

Master in de economie, het recht en de bedrijfskunde

Master in de economie, het recht en de bedrijfskunde Master in de economie, het recht en de bedrijfskunde Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen i.s.m. Faculteit Rechtsgeleerdheid Februari 2016 Waarom Master in de economie, het recht en de bedrijfskunde?

Nadere informatie