BRUSSEL. Master handelsingenieur. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRUSSEL. Master handelsingenieur. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen"

Transcriptie

1 BRUSSEL Master handelsingenieur Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

2 Faculteit Economie en Bedrijfs - wetenschappen in Brussel De Faculteit Economie en Bedrijfsweten schappen, Campus Brussel heeft een sprekende slogan: Not Business as Usual. Die spreuk vat ons unieke onderwijsprofiel perfect samen. Op de Brusselse campus stimuleren we ondernemerschap op een nietvoorspelbare manier. Onze opleidingen hebben een duidelijke bedrijfsgerichte focus. Je profiteert van een verrijkende wisselwerking tussen wetenschap en praktijk en een uitstekende begeleiding. Wetenschap is de fundering en bedrijfsgerichtheid de oriëntatie. Bovendien kom je al tijdens je opleiding op verschillende manieren in contact met het echte bedrijfsleven. Een groot aantal van onze docenten is zelf actief als manager of ondernemer. Je werkt projecten uit in samenwerking met ondernemingen en bezoekt bedrijven in binnen- en buitenland. Zo leer je inspelen op moderne beroepsuitdagingen en hebben werkgevers écht voordeel bij je aanwerving. Inderdaad: Not Business as Usual. Learn business where business is done: je studeert in het kloppende economische hart van het land en van Europa. In Brussel liggen de hoofdzetels van honderden multinationale ondernemingen en worden alle belangrijke politieke en economische beslissingen genomen. Je campus ligt midden in dat bruisende beslissingscentrum: een troef voor je studies en je latere carrière. Master handelsingenieur De opleiding handelsingenieur combineert een stevige basis in economie en wetenschappen met een uitgesproken bedrijfs oriëntatie en legt daarbij de nadruk op internationaal en innovatief denken. Je leert complexe bedrijfsproblemen oplossen door bruggen te bouwen tussen economische activiteiten en de technologie van vandaag en morgen. Je wikt en weegt verschillende oplossingen, je kunt de eco nomische waarde van innovaties inschatten en je hebt oog voor het duurzame karakter van je beslissingen. Met je actuele economische en technologische kennis, je inzicht in innovatie en duurzaamheid, je manage ment - capaciteiten en je talenkennis, ben je klaar om bij te dragen aan beslissingen op hoog niveau. Handelsingenieurs hebben dan ook een ijzersterke reputatie in het bedrijfsleven. Als handelsingenieur heb je kennis van de financiële en economische aspecten van een onderneming. Tegelijk beschik je over het inzicht van een ingenieur. Zo kun je de productie en de operationele processen van een bedrijf grondig analyseren en verbeteren. Want je houdt enerzijds een oog op het financiële aspect, maar begrijpt anderzijds ook alle technische aspecten. Je krijgt een compleet beeld van een bedrijf in al zijn complexiteit. Jij bekijkt het hele plaatje en kiest de optimale oplossing voor je bedrijf, financieel en technisch, maar ook op ethisch of ecologisch vlak.

3 De masteropleiding handelsingenieur in Brussel is in meerdere opzichten uniek. Via het traject ondernemend leren kijk je verder dan de grenzen van je opleiding. In elke opleidingsfase werk je in team aan een concreet project waarin je bedrijfsproblemen op een onderbouwde manier aanpakt. Zo kom je elk jaar een stap dichter bij het bedrijfsleven. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontplooien en je persoonlijke ontwikkeling te sturen. Zelfanalyse, reflectie en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. In de lesgroepen streven we naar een optimale grootte, zodat samenwerking, discussie en interactie mogelijk worden. Daarbij kun je steeds rekenen op persoonlijke coaching en feedback van je docenten. Kortom, je leert jezelf ontdekken en écht interactief leren! Als handelsingenieur heb je een uniek profiel. Je combineert immers je bedrijfs - economische kennis met een sterke analytische geest en technologisch inzicht. Als bedrijfseconoom heb je inzicht in economische mechanismen en de werking van ondernemingen. Als analyticus kun je complexe problemen analyseren. Zo kom je tot innovatieve oplossingen. Als innovatieve manager volg je technologische ontwikkelingen op de voet. Zo kun je op het juiste moment inspelen op nieuwe mogelijkheden en tendensen. Toelatingsvoorwaarden Rechtstreeks: bachelor handelsingenieur Na een voorbereidingsprogramma*: academische bachelor/master uit natuurwetenschappelijke/technologische opleidingen bachelor/master in de handelswetenschappen Bachelor/Master of Business Administration bachelor/master in de toegepaste economische wetenschappen Profiel Ben jij een toekomstige master handelsingenieur? Dan herken je vast volgende eigenschappen. Je hebt belangstelling voor economie, technologie en kwantitatieve beleidsmethoden. Je wil graag al tijdens je opleiding naar het bedrijfsleven toestappen en op een wetenschappelijk onderbouwde manier concrete problemen analyseren en oplossen. Je bent een teamspeler die samen met medestudenten projecten wil uitvoeren voor technologische bedrijven. Je wil, naast je colleges, bedrijfservaring opdoen in binnen- en/of buitenland. * Individuele vrijstellingen in het programma zijn mogelijk. We bekijken dat per dossier.

4 Programma De masteropleiding handelsingenieur steunt op vier leerlijnen die fase na fase toenemen in complexiteit. Je kunt binnen elke leerlijn persoonlijke accenten leggen via keuzeopleidings - onderdelen. De leerlijnen zijn: MANAGEMENT & ENTREPRENEURSHIP Je breidt je managementkennis en -vaardigheden verder uit in verschillende domeinen (management van projecten, productie, informatica, operations, marketing, beleggingen ). Dat alles doe je niet enkel tijdens de colleges, maar ook in de vakoverschrijdende projecten, waar je meteen concrete managementvraagstukken en bedrijfsproblemen oplost. ECONOMICS & GLOBALISATION De economische opleidingsonderdelen bouwen verder op de cursussen uit de bachelor - opleiding en worden nu specifieker. Daarnaast ontwikkel je inzicht in de economische, politieke en sociale achtergrond van Europa en andere continenten en leer je wat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen betekenen voor bedrijven. RESEARCH & METHODS Je verwerft de achtergrond die je nodig hebt om concrete bedrijfsproblemen te analyseren en op te lossen. Je gebruikt kwantitatieve beleidsmethoden om keuzes en beslissingen van bedrijven beter te onderbouwen. Je breidt je kennis rond optimalisatie en statistische analyse verder uit. Een groot deel van je tijd gaat naar je masterproef. TECHNOLOGY & INNOVATION Een belangrijke troef als handelsingenieur is je inzicht in wetenschap en technologie. Je wordt een bruggenbouwer tussen economische onderwerpen en ingenieursactiviteiten. Met je kennis van de basiswetenschappen en de ingenieursdisciplines kun je in de master het verband leggen tussen technologie en management. Je leert hoe je de innovatiekracht van een onderneming kunt versterken door kennis te maken met ontluikende technologieën en het management van innovatie. Precies die combinatie maakt de opleiding handels - ingenieur heel eigentijds. MASTERPROEF Een groot deel van je masteropleiding werk je aan je masterproef. Je kunt kiezen voor een bedrijfseconomisch of technologisch onderzoek dat aansluit bij een van de vier leerlijnen of voor een (internationaal) project dat je voor en samen met een bedrijf uitwerkt. Voor een gedetailleerde beschrijving van de opleidingsonderdelen en voor het uurrooster:

5 1e MASTERFASE HANDELSINGENIEUR 60 studiepunten OPLEIDINGSONDERDEEL SP. MANAGEMENT & ENTREPRENEURSHIP Advanced Production Management 3 Bedrijfsproject: Operational Planning/Business Plan 3 Consumer Behaviour 3 Entrepreneurship 3 Financial Engineering 4 Project Management 3 ECONOMICS & GLOBALISATION Corporate Social Responsibility 4 Doing Business with Emerging Markets 3 Energie-economie 3 Mathematical Economics 3 Milieu-economie 3 TECHNOLOGY & INNOVATION Innovation & Technology Management 4 Modern Developments in Science and Technology 6 RESEARCH & METHODS Advanced Research Methods 6 Multivariate data-analyse 3 Research Proposal 3 Simulatie 3 2e MASTERFASE HANDELSINGENIEUR 60 studiepunten MANAGEMENT & ENTREPRENEURSHIP Advanced Applications in Operations Management 4 Advanced Finance* 4 Bedrijfsproject: bedrijfsstage* 4 Bedrijfsproject: Interdisciplinair Assessmentproject 4 Customer Intelligence* 4 Strategisch informaticamanagement* 4 ECONOMICS & GLOBALISATION Economics of Innovation 4 Economie en ethiek m.i.v. RZL 3 Recent Advances in Economics* 4 Sustainable Development* 4 TECHNOLOGY & INNOVATION Open Innovation* 4 R&D Management* 4 Topics in Advanced Technology 4 RESEARCH & METHODS Advanced Business Economics* 4 Masterproef 25 Wetenschappelijk communiceren 4 * Je kiest drie keuzeopleidingsonderdelen.

6 Not Business as Usual BEDRIJFSPROJECTEN TIJDENS DE MASTEROPLEIDING Voeling met de bedrijfsrealiteit is de rode draad door je opleiding handelsingenieur. Je krijgt opdrachten in groep en via bedrijfsprojecten heb je veelvuldig contact met organisaties. De colleges zijn doorspekt met actuele voorbeelden. Er staan heel wat bedrijfsbezoeken op het programma, naast gastcolleges en getuigenissen van experten en onderzoekers. We organiseren ook lezingen, trainingssessies en andere evenementen. Tijdens je masterproef kun je samenwerken met een bedrijf. Een stimulans voor je ondernemingszin! Bedrijfsstage In je master krijg je de gelegenheid om enkele weken stage te lopen in een bedrijf. Zo doe je een eerste werkervaring op. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een ervaren manager in je stagebedrijf en van een docent. Als masterstudent kun je ook een vrijwillige stage buiten het curriculum doen. Daarin ga je maximaal zestig arbeidsdagen aan de slag bij een werkgever. Meer info kun je vinden op Internationaal studiebezoek Gedurende een week bezoek je meerdere buitenlandse bedrijven en onderzoeks laboratoria die innovatieve technologische toepassingen ontwikkelen. Je leert zo hoe de basisweten - schappelijke kennis die je eerder opdeed in de opleiding, wordt vertaald naar de producten en diensten van morgen. Vakoverschrijdend denken & doen Binnen het Interdisciplinair Assessmentproject (IAP) zoek je samen met industrieel ingenieurs uit Gent (KAHO Sint-Lieven) en onze masterstudenten milieu- en preventiemanagement een oplossing voor een reëel probleem van een bedrijf. Samen formuleer je een concreet en geïntegreerd advies. De interdisciplinaire onderwijsaanpak van het IAP is een primeur in Vlaanderen en de ideale voorbereiding op je latere werkomgeving. Ook in het echte bedrijfsleven moeten handelsingenieurs immers polyvalent zijn en samenwerken met collega s met compleet verschillende achtergronden. Studeren in het buitenland Wil je je masterproef een internationaal tintje geven? Binnen het Internationaal Bedrijfs - economisch Onderzoek (IBeO) bestudeer je een buitenlandse markt. Als je dat wil, kun je via het uitwisselingsprogramma Erasmus+ enkele maanden in een Europese stad studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten, congressen en studiereizen.

7 Loopbaan Het diploma handelsingenieur opent veel deuren. Je mag stellen dat in onze moderne maatschappij geen enkele organisatie nog kan functioneren zonder handelsingenieurs. In vergelijking met afgestudeerden handelswetenschappen of toegepaste economische wetenschappen gaan meer afgestudeerden handelsingenieur aan de slag in grotere ondernemingen. Door je studie van wetenschappen en kwantitatieve beleidsmethoden ben je in staat om bedrijfseconomische systemen te bouwen en te optimaliseren. Het bedrijfskundige luik zorgt ervoor dat je ook meer traditionele managementtaken kunt uitvoeren. En dankzij de taalcolleges (en een Erasmusuitwisseling) ben je ook voorbereid op een internationale carrière. Met een diploma handelsingenieur kom je in aanmerking om in bijna elke afdeling van een bedrijf of andere organisatie een leidinggevende functie uit te oefenen. Er zijn uiteraard nog andere functies waarin handelsingenieurs worden tewerkgesteld. Een paar voorbeelden van beroepen zijn accountant, fiscalist, bedrijfsrevisor, ondernemer, consultant, financieel analist, bankdirecteur, informatieanalist, systeemontwerper, marketingmanager, personeels - directeur, productieplanner, projectmanager, salesmanager, beursspecialist en beleggingsadviseur. Een onderzoek onder oud-studenten leverde volgende top tien van meest beklede functies op: consultant projectmanager accountmanager financial controller/financial analyst business analyst production planning officer functional analyst logistiek beheerder quality and control manager sales engineer KU Leuven-masterstudent economie en bedrijfs weten schappen in Leuven, Antwerpen of Brussel Sinds zijn de academische opleidingen aan de hogescholen (met uitzondering van de kunstopleidingen) universitaire opleidingen. Dat betekent dat je op verschillende campussen een KU Leuven-opleiding van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen kunt volgen. Niet alleen in Leuven zelf, maar ook in Antwerpen (Thomas More) en in Brussel (HUBrussel) heb je de keuze tussen verschillende masteropleidingen. Elke opleiding behoudt zeer duidelijk haar profiel. Als KU Leuven-student volg je les op de campus van de hogeschool. KU Leuven staat garant voor de kwaliteit van de opleiding en levert op het einde van de rit een KU Leuven-diploma.

8 KU LEUVEN Oude Markt 13 bus LEUVEN Meer info Infomomenten Publicaties Campussen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel Warmoesberg BRUSSEL tel Deze folder biedt een zo volledig mogelijk beeld van een van de masteropleidingen die de KU Leuven organiseert. Er kunnen echter altijd wijzigingen op het vlak van de programmaopbouw worden goedgekeurd. De informatie in deze folder kan de universiteit dan ook juridisch niet binden. De meest recente informatie over het onderwijsaanbod vind je op Bijgewerkt tot januari 2014 v.u.: Isabelle Van Geet, Oude Markt 13, 3000 Leuven

Master in het management

Master in het management LEUVEN t Master in het management Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen BRUSSEL t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Masteropleidingen in economie en bedrijfs - wetenschappen

Masteropleidingen in economie en bedrijfs - wetenschappen LEUVEN t Masteropleidingen in economie en bedrijfs - wetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

Masteropleidingen tot industrieel ingenieur

Masteropleidingen tot industrieel ingenieur Masteropleidingen tot industrieel ingenieur Master in de industriële wetenschappen Master in de biowetenschappen Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen 1 2 Inhoudstafel Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg LEUVEN t Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg Afstudeerrichtingen: beleid management Faculteit Geneeskunde De zorgverlening is uitgegroeid tot een van de belangrijkste sectoren

Nadere informatie

Oriëntaties en afstudeerrichtingen Handelswetenschappen. Orientation and Graduation Subjects Business Administration FACULTEIT ECONOMIE & MANAGEMENT

Oriëntaties en afstudeerrichtingen Handelswetenschappen. Orientation and Graduation Subjects Business Administration FACULTEIT ECONOMIE & MANAGEMENT Oriëntaties en afstudeerrichtingen Handelswetenschappen Orientation and Graduation Subjects Business Administration FACULTEIT ECONOMIE & MANAGEMENT FACULTY OF ECONOMICS & MANAGEMENT Academiejaar 2011-2012

Nadere informatie

Master in de communicatie - wetenschappen

Master in de communicatie - wetenschappen Master in de communicatie - wetenschappen Majors: media en samenleving strategische communicatie Faculteit Sociale Wetenschappen Kom studeren aan de KU Leuven Van harte welkom aan de KU Leuven, een van

Nadere informatie

Business, Finance & Law. Opleidingen 2015-2016 voltijd

Business, Finance & Law. Opleidingen 2015-2016 voltijd Business, Finance & Law Opleidingen 2015-2016 voltijd 2 Business, Finance & Law Opleidingen 2015-2016 Inhoud Introductie 3 Opleidingsoverzicht Business, Finance & Law 5 Opleidingen: Accountancy 6 Associate-degreeprogramma

Nadere informatie

Economie Toegepaste economie Handelsingenieur

Economie Toegepaste economie Handelsingenieur Economie Toegepaste economie Handelsingenieur 0 9 7 8 9 0 Intro Kiezen voor... Opbouw En verder (studeren)... Studieprogramma Inhoud vakken eerste jaar Weekschema eerste jaar Studieondersteuning Gewikt

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen ANTWERPEN t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders

Nadere informatie

TEW: Bedrijfskunde. faculteit toegepaste economische wetenschappen deel 2 masteropleiding

TEW: Bedrijfskunde. faculteit toegepaste economische wetenschappen deel 2 masteropleiding TEW: Bedrijfskunde faculteit toegepaste economische wetenschappen deel 2 masteropleiding 2008 Accountancy en revisoraat Beleidsinformatica Financiering Internationaal management & diplomatie Marketing

Nadere informatie

BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT

BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT ACCOUNTANCY-FISCALITEIT FINANCIE-EN VERZEKERINGSWEZEN LOGISTIEK MANAGEMENT MARKETING: DIGITAL MARKETING ENTERTAINMENT MARKETING INTERNATIONAL MARKETING

Nadere informatie

BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT ACCOUNTANCY-FISCALITEIT FINANCIE EN VERZEKERINGSWEZEN LOGISTIEK MANAGEMENT MARKETING

BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT ACCOUNTANCY-FISCALITEIT FINANCIE EN VERZEKERINGSWEZEN LOGISTIEK MANAGEMENT MARKETING BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT ACCOUNTANCY-FISCALITEIT FINANCIE EN VERZEKERINGSWEZEN LOGISTIEK MANAGEMENT MARKETING DIGITAL MARKETING / ENTERTAINMENT MARKETING* / INTERNATIONAL MARKETING

Nadere informatie

Masters faculteit Economie en Bedrijfskunde

Masters faculteit Economie en Bedrijfskunde Masters faculteit Economie en Bedrijfskunde 201 Informatie voor studenten met een Vlaams diploma Deze brochure is een eerste kennismaking met het aanbod masteropleidingen aan de Universiteit Gent gebundeld

Nadere informatie

Voorsprong 2015 opleidingsaanbod

Voorsprong 2015 opleidingsaanbod Voorsprong 2015 opleidingsaanbod Gezondheidszorg Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Industriële Wetenschappen en Technologie Onderwijs Sint Lucas Antwerpen (Audiovisuele en Beeldende Kunsten) Sociaal-Agogisch

Nadere informatie

Accountancy en financiering Beleidsmanagement Innovatie en ondernemerschap Marketing

Accountancy en financiering Beleidsmanagement Innovatie en ondernemerschap Marketing MASTER IN DE toegepaste economische wetenschappen WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma master in de toegepaste economische wetenschappen afstudeerrichtingen accountancy en financiering, beleidsmanagement,

Nadere informatie

Verder studeren K H L E u v E n

Verder studeren K H L E u v E n Verder studeren KHLEuven aangename KENNISMAKING Hallo! Misschien kennen we mekaar al, of misschien nog niet, maar maak je geen zorgen: heb je plannen om verder te studeren, dan zit je goed bij de Katholieke

Nadere informatie

in Vlaanderen Bachelor brugge netwerkeconomie* business consultant

in Vlaanderen Bachelor brugge netwerkeconomie* business consultant * u n i e k in Vlaanderen Bachelor brugge netwerkeconomie* business consultant 2015 201 profiel opleiding Het bedrijfsleven in al zijn aspecten boeit je, maar je wil je niet vastpinnen op één aspect ervan.

Nadere informatie

Masters faculteit Economie en Bedrijfskunde

Masters faculteit Economie en Bedrijfskunde Masters faculteit Economie en Bedrijfskunde 2012 Informatie voor studenten met een Vlaams diploma Deze brochure is een eerste kennismaking met het aanbod masteropleidingen aan de Universiteit Gent gebundeld

Nadere informatie

Handelsingenieur in de beleidsinformatica

Handelsingenieur in de beleidsinformatica bacheloropleiding Handelsingenieur in de beleidsinformatica faculteit toegepaste economische wetenschappen 2009 2 Colofon Redactie Vormgeving Fotografie Departement Studentgerichte Diensten Toegepaste

Nadere informatie

Word de beste versie van jezelf. Infobrochure 2014-2015

Word de beste versie van jezelf. Infobrochure 2014-2015 Word de beste versie van jezelf Infobrochure 2014-2015 PROFICIAT. Dat je deze brochure leest, vertelt veel over jou. Het betekent dat je verder wilt studeren. Dat je nadenkt over je toekomst. Maar ook

Nadere informatie

Verder studeren K H L E u v E n

Verder studeren K H L E u v E n Verder studeren KHLEuven aangename KENNISMAKING Hallo! Misschien kennen we mekaar al, of misschien nog niet, maar maak je geen zorgen: heb je plannen om verder te studeren, dan zit je goed bij de Katholieke

Nadere informatie

bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit Financie- en verzekeringswezen Internationaal ondernemen Logistiek management Marketing 2013 Mechelen

bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit Financie- en verzekeringswezen Internationaal ondernemen Logistiek management Marketing 2013 Mechelen bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit Financie- en verzekeringswezen Internationaal ondernemen Logistiek management Marketing K.H.Kempen en Lessius bundelen de krachten en worden more: Thomas More.

Nadere informatie

Instroom 2011-2012. Masteropleidingen. Algemene informatie voor hbo ers. Explore your mind, be THE INNOVATOR. Where innovation starts

Instroom 2011-2012. Masteropleidingen. Algemene informatie voor hbo ers. Explore your mind, be THE INNOVATOR. Where innovation starts Instroom 2011-2012 Masteropleidingen Algemene informatie voor hbo ers Explore your mind, be THE INNOVATOR Where innovation starts Studeren aan de TU/e - mastergids voor hbo ers Masteropleidingen instroom

Nadere informatie

Ik droom van een wereld waarin iedereen elektrisch rijdt

Ik droom van een wereld waarin iedereen elektrisch rijdt TU/e Bachelor College Collegejaar 2015-2016 Ik droom van een wereld waarin iedereen elektrisch rijdt Bachelor College Sustainable Innovation* * Deze major is formeel onderdeel van de bacheloropleiding

Nadere informatie

Word de beste versie van jezelf. Infobrochure Handelswetenschappen en Bedrijfskunde 2011 2012. KHLim-infodagen 2011. KHLim-al-even-mee-dag

Word de beste versie van jezelf. Infobrochure Handelswetenschappen en Bedrijfskunde 2011 2012. KHLim-infodagen 2011. KHLim-al-even-mee-dag KHLim-infodagen 2011 Zaterdag 26 feb.: 10 u. 13 u. Zaterdag 7 mei: 14 u. 17 u. Zaterdag 25 juni: 10 u. 13 u. Zaterdag 10 sept.: 10 u. 13 u. KHLim-al-even-mee-dag Openlesdag woensdag 11 mei: 13.30 u. 16.00

Nadere informatie

Live IT. Omdat ik het leuk vind om problemen op te lossen (met behulp van ICT) en zaken verder uit te zoeken past deze studie goed bij mij.

Live IT. Omdat ik het leuk vind om problemen op te lossen (met behulp van ICT) en zaken verder uit te zoeken past deze studie goed bij mij. Live IT Via een app op je mobiele telefoon krijg je een bericht dat binnenkort een leuk evenement in de buurt georganiseerd wordt. Je chat met je vrienden op Facebook en overlegt of jullie er naar toe

Nadere informatie

Office management. management assistant / medical management assistant. howest.be 1. Bachelor Brugge

Office management. management assistant / medical management assistant. howest.be 1. Bachelor Brugge Office management management assistant / medical management assistant Bachelor Brugge howest.be 1 00. Made in West-Vlaanderen 01. Waarom kiezen voor Office management? Kwaliteit voor alles Howest is een

Nadere informatie

ba Communicatiemanagement

ba Communicatiemanagement ba Communicatiemanagement 2014 departement Management, Media & Maatschappij bachelor Communicatiemanagement departement Management, Media & Maatschappij Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel tel. 02/213

Nadere informatie

Bedrijfskunde in deeltijd MSc Business Studies intensive programme

Bedrijfskunde in deeltijd MSc Business Studies intensive programme Bedrijfskunde in deeltijd MSc Business Studies intensive programme Het MBSip programma maakt het mogelijk om uw werk te combineren met een universitaire opleiding bedrijfskunde. Die combinatie is niet

Nadere informatie