AS-WE-GO STRIPEY BLANKET

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AS-WE-GO STRIPEY BLANKET"

Transcriptie

1 1/65 AS-WE-GO STRIPEY BLANKET Hannah Davis Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Hannah Davis ( schreef dit patroon neer als een Crochet Along project, waarbij ze telkens 8 rijen vrijgaf per week. De inspiratie voor dit dekentje kwam uit de mooie deken van Julie van Little Woolie ( en de deken van Tinaspice (

2 2/65 Charami.com maakte enkel de vertaling, onafhankelijk van de ontwerper. Bij problemen bij het maken van dit patroon, contacteer a.u.b. de ontwerper voor hulp. Wanneer ik in het patroon wordt vermeld, dan wordt hiermee de oorspronkelijke ontwerper van het patroon bedoeld, die het patroon op deze wijze schreef (tenzij anders vermeld). Alle foto s gebruikt in deze vertaling behoren toe aan Hannah Davis. Tekst gekleurd in roze zijn opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon)

3 3/65 BENODIGDHEDEN De materialen om deze deken te maken zijn flexibel en je kunt de deken zo groot of zo klein maken als je wilt. Wat aangegeven wordt is gewoon één mogelijkheid. 9 ballen Stylecraft Special DK (100g, 295m/322yd per bal) voor de deken (Apricot, Aspen, Aster, Candyfloss, Fondant, Lavender, Lipstick, Meadow, Parchment, Sherbet) 1 bal Stylecraft Special DK (100g, 295m/322yd per bal) voor de rand (Pale Rose) Haaknaald van 5mm Maasnaald Schaar AFMETING Groot deken AFKORTINGEN dstk = Dubbel stokje hstk = Half stokje HV = Halve Vaste L = Losse STK = Stokje V = Vaste

4 4/65 BASISKETTING Begin met het haken van een meervoud van 24 lossen (bvb. 96, 120, 144). Haak de ketting niet te strak! Haak dan nog 2 extra lossen om te keren. Met de wol en haaknaald aangegeven hierboven, haakte ik 194 lossen om een deken van rond de 127cm breedte te maken. Jij kunt echter wel kiezen hoe groot je jouw deken wilt, zolang je maar een meervoud van 24 lossen haakt plus nog 2 lossen. Controleer 2, neen, 3 keer dat je het juiste aantal lossen hebt gehaakt om te vermijden dat je opnieuw moet beginnen! Ik moet ook nog vermelden dat, sinds je 2 extra lossen haakt om te kunnen keren (deze 2 tellen mee als het eerste halve stokje), je een oneven aantal steken moet hebben bij elke rij van je deken (je hebt een meervoud van steken). Dus bijvoorbeeld bij deze deken werden lossen gehaakt, waarbij de 2 lossen als 1 h.stk wordt gezien. Er zijn dus 193 steken in elke rij van deze deken. RIJ 1 Haak een hstk in de derde losse van je haaknaald: Haak hstk tot het einde, maar haal de laatste lus niet door de laatste steek. Stop op dit punt:

5 5/65 Om de rij te beëindigen, haal het volgende kleur door de onafgewerkte steek om de steek af te werken. Zo zullen wel elke rij beëindigen waar we van kleur willen wisselen: Haak 3 lossen en keer. RIJ 2 De laatste 3 lossen van de vorige rij tellen mee als de eerste steek van deze rij (dit zal zo zijn voor elke rij, tenzij dit anders wordt vermeld). Haak STK in elke steek tot et einde. Je kan over de eindjes haken als je dit wenst, zodat je ze later niet hoeft in te naaien:

6 6/65 Ik haak graag over de eindjes voor tenminste 5 inches (12,7 cm) voor ik de overblijvende eindjes afknip. Op het einde van deze rij haal je het volgende kleur door de laatste lussen. Haak 3 lossen en keer. RIJ 3 Haak een STK in de eerste steek: Sla 2 steken over en haak 3 STK in de volgende steek:

7 7/65 Ga op deze manier verder tot het einde, maar maak slechts 2 STK in de laatste steek. Haal de volgende kleur door de laatste lussen, haak 3 lossen en keer. RIJ 4 Haak 3 STK in de ruimte tussen 2 groepjes van 3STK van de vorige rij: Herhaal dit voor elke ruimte tot het einde. Haak 1STK in de bovenste losse van de ketting van keerlossen van de onderliggende rij:

8 8/65 Wissel van kleur. Ik gebruik dezelfde kleur als voor rij 3. Haak 3 lossen en keer. RIJ 5 Herhaal rij 3! Dan: Laat je eindjes niet hangen tot op het einde. Je gaat nooit zin hebben ze weg te naaien! Als je niet over je eindjes haakt, zou ik voorstellen dat je ze elke 6 tot 8 rijen weg naait voor je aan de volgende rij begint.

9 9/65 RIJ 6 Met een nieuwe kleur, haak STK in elke steek. RIJ 7 Met een nieuwe kleur, hstk in elke steek

10 10/65 RIJ 8 Hier haken we de Catherine wielsteek (of Catherine Wheel). Zie Drops website voor video, indien gewenst: HAAK DEZE 4 RIJEN HEEL LOS OF JE DEKEN ZAL ONEVEN RANDEN HEBBEN. JE KUNT DIT DOEN DOOR EEN GROTERE HAAKNAALD TE GEBRUIKEN ALS JE DIT GEMAKKELIJKER VINDT. Met een nieuwe kleur, haak 1L, V in dezelfde steek: Sla 3 steken over, 7STK in de volgende steek:

11 11/65 Sla 3 steken over, V in de volgende steek. Sla 3 steken over, 7STK in de volgende steek. Ga verder met dit schelppatroon tot het einde, waarbij je de laatste vaste niet helemaal afwerkt zodat je van kleur kunt wisselen: RIJ 9 Onthoud dat je steken los moeten zijn! Met een nieuwe kleur, haak 2 lossen: In de volgende 3 steken haak je een stokje, maar haal nog niet door de laatste lussen, zodat je nu 4 lussen op je haaknaald hebt:

12 12/65 Als je 4 lussen op je naald hebt en het ziet er uit zoals op de bovenstaande foto, haal je door alle 4 de lussen. Dit wordt een cluster van 4 genoemd: Haak 3 lossen, V in de middelste steek van de onderliggende schelp. 3 lossen, maak opnieuw een cluster met half afgewerkte stokjes in elk van de volgende 7 steken. Haal dan door alle lussen op de haaknaald (cluster van 7). 3 lossen, V in de middelste steek van de onderliggende schelp. Ga verder in dit patroon tot op het einde. De laatste cluster zal er één van 4 zijn:

13 13/65 RIJ 10 Onthoud dat je steken los moeten zijn! Met dezelfde kleur, haak 3 lossen en 3 stokjes in de eerste steek; V in de onderliggende vaste: Haak in de centrale ruimte van het volgende wiel 7 stokjes. V in volgende vaste. Ga verder in dit schelppatroon tot het einde:

14 14/65 In de laatste steek van de rij moet slechts een halve schelp worden gemaakt. Haak dus 4 stokjes en hou je klaar om opnieuw te veranderen naar dezelfde kleur als bij je eerste rij van de Catherine wielen. RIJ 11 Vergeet het niet: losse steken! Haak 1 losse, V in dezelfde steek:

15 15/65 Haak 3 losse. Maak dezelfde soort cluster van 7 zoals in rij 9, 3 losse, V in het centrum van de schelp. Ga zo verder tot op het einde: Laat de laatste vaste onafgewerkt, zoals we al elke rij hebben gedaan om van kleur te veranderen:

16 16/65 RIJ 12 Haak nu opnieuw met normale spanning (niet meer zo los). In deze rij gaan we stokjes haken, maar we moeten wel zorgen dat we aan het juiste aantal komen. Haak 3 lossen, die mee tellen als de eerste steek: Zoals je hierboven kunt zien zijn steken 2 en 3 gemaakt in de onderliggende ruimte van lossen, steek 4 zit in het oog van het wiel, steek 5 zit in de steek net voor de volgende ruimte van 3 losse, steken 6, 7 en 8 werden in de ruimte van 3 lossen gehaakt. Ga verder op deze manier van 8 stokjes te haken tot op het einde. Je kan je steken bijhouden door

17 17/65 te onthouden dat elke vaste van de onderliggende rij gelijk is aan steek 1 van 8. Haak STK in de laatste steek: Voor je verder gaat met de volgende rij tel je best eens je steken na zodat je zeker bent dat je nog steeds evenveel steken hebt als bij het begin van je deken. RIJ 13 Met een ander kleur, haak hstk in elke steek:

18 18/65 RIJ 14 Met een ander kleur, haak 3 lossen en daarna een STK in elke steek tot einde RIJ 15 Met deze rij beginnen we de sterrensteek. Zie Drops website voor video, indien gewenst: Ik zou aanraden om deze in een lichter kleur te haken zodat je de steken echt goed kunt zien! Telkens we de sterrensteek gaan gebruiken moet de eerste rij ervan aan de voorkant van je werk liggen. Met een nieuwe kleur, haak 3 lossen en keer: Nu gaan we haken in de lossen die we net maakten. Steek je haaknaald in het midden van de 3 lossen (dus de 2de losse) en haal een lus door. Doe hetzelfde in de laatste losse. Het zou er nu zo moeten uit zien (met 3 lussen op de haaknaald):

19 19/65 Steek je haaknaald nu in de laatste steek van de vorige rij (of eerste steek van deze rij) en haal opnieuw een lus door. Doe hetzelfde voor steek 2 en 3: Nu zou je dus 6 lussen op je haaknaald moeten hebben zitten. Haal over en haal door alle 6 de lussen. Haak 1 losse om de steek af te sluiten en het oog van de eerste ster te vormen:

20 20/65 Steek je naald nu in het net gevormde oog en haal een lus door. Steek je haaknaald rond het been van de vorige ster en haal een lus door: Haal een lus door steek 3 van de onderliggende rij, dit is dezelfde steek als waar we de laatste lus van de vorige ster ophaalden. Haal nog lussen op in steken 4 en 5:

21 21/65 Haal over en door alle 6 de lussen op je naald, gevolgd door 1 losse om de steek te sluiten en om het oog te vormen. Ga verder op dezelfde manier (lussen ophalen door het oog, rond het laatste been van de vorige ster, in dezelfde steek als het laatste been van de vorige ster en in de volgende 2 steken, gevolgd door een losse om de steek af te sluiten) tot op het einde. Op het einde zou je nog 1 steek over moeten hebben. Maak daar een hstk in en ga verder met dezelfde kleur:

22 22/65 Zo zou de achterkant van je werk eruit moeten zien: Dit is waarom de deken een voor- en achterkant heeft. Ga verder met 2 lossen en keer.

23 23/65 RIJ 16 Haak een hstk in het oog van de laatste ster van de onderliggende rij: In het volgende oog en al deze die volgen, haak 2 hstk:

24 24/65 Op het einde van de rij haak je een hstk in de bovenste losse van de ketting van keerlossen van de vorige rij. Maak de steek niet volledig af, want we zijn nu klaar met de sterrensteek en gaan verder met een andere kleur: Zo zou de voorkant van je deken er nu moeten uit zien na de rijen met sterrensteken:

25 25/65 Haak 3 lossen met een nieuw kleur en keer. RIJ 17 In deze rij haken we gewone stokjes, behalve dat we ze gaan haken tussen de hstk van de onderliggende rij. Dit doen we om te vermijden dat er een lijn wordt gevormd tussen de sterrensteken en de nieuwe rij (als je zou haken zoals je normaal zou doen, dan ga je wel begrijpen wat ik wil zeggen). Ik haak hier over mijn eindjes zodat ik ze later niet hoef weg te naaien. Zo zien mijn eerste paar steken eruit:

26 26/65 Haak verder in de ruimtes tussen de steken van de vorige rij tot op het einde. Omdat we in die ruimtes haken zijn we een klein beetje opgeschoven waardoor het op het einde precies lijkt alsof we een extra steek moeten maken: Als je de steken echter telt (wat je nu echt moet doen), zou je hetzelfde aantal moeten hebben zoals steeds. RIJ 18 Met een nieuwe kleur, haak STK tot op einde. RIJ Met 2 nieuwe kleuren (of 3 als je dit wilt), haak je een nieuwe sectie met granny stripes. Wanneer we granny stripes haken willen we ook dat de eerste rij aan de voorkant van de deken ligt. Het is ook noodzakelijk om een oneven aantal rijen met granny stripes te haken, of we bekomen niet het juiste aantal steken (raar, ik weet het, maar de even granny stripe rijen hebben niet hetzelfde aantal steken).

27 27/65 RIJ 22 Met een nieuwe kleur, haak STK tot op het einde. RIJ 23 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot op het einde. RIJ 24 Met een nieuwe kleur, haak STK tot op het einde. RIJ 25 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot op het einde. RIJ 26 Nu gaan we 3 rijen in dezelfde kleur haken, dus ik raad je aan een kleur te kiezen waar je veel van hebt. Met je gekozen kleur, haak STK tot op het einde. Ik gebruik lavendel:

28 28/65 RIJ 27 Verander niet van kleur. Dit is een rij met hstk en evenredig verspreide noppen (of bobbels, bobbles of popcornsteken). Je mag je noppen verspreiden zoals jij dat wilt, maar ik persoonlijk kies er voor om telkens 9 hstk tussen elke nop te haken. De noppen zullen in een ander kleur zijn, dus kies een kleur dat goed past met je huidige kleur. Als je de noppen wilt plaatsen zoals ik, ga je als volgt te werk. Haak 2 lossen, haak hstk in elk van de volgende 8 steken. Laat de laatste steek onafgewerkt:

29 29/65 Beëindig de steek met de kleur voor je noppen. Haak over de werkdraad van je achtergrondkleur (de kleur waar je de hstk mee haakt). Haak 1STK in de volgende steek, maar haal niet door de laatste lus: Maak nog 3 onafgewerkte STK in dezelfde steek. Je hebt nu 5 lussen op je haaknaald zitten: Ga terug naar je achtergrondkleur en haal door alle 5 de lussen van je nop. Haak een hstk in de volgende steek:

30 30/65 Haak nu verder over de wol die je gebruikt voor de noppen. Haak nog 8 hstk, waarbij je de laatste niet afwerkt. Herhaal de nop. Ga zo verder tot op het einde! Je gaat geen 9 steken in achtergrondkleur op het einde hebben (ik heb er 7), maar dat is oké het ziet er toch prima uit? RIJ 28 Met dezelfde achtergrondkleur, haak STK in elke steek tot op het einde. Dit is het einde van de noppensectie. Zijn ze niet schattig?

31 31/65 RIJ 29 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot op einde RIJ 30 Met een nieuwe kleur, haak STK tot op einde RIJ 31 Voor deze rij en de volgende 3 rijen, tellen de lossen in het begin niet mee als de eerste steek, zoals voorheen wel steeds het geval was. Verander naar een kleur waar je er veel van hebt. Haak 1 losse. Haal een lus op in de eerste en tweede steek:

32 32/65 Haal over en door alle 3 de lussen op de naald: Deze steek telt als onze eerste steek, en niet de eerste losse. Het is eigenlijk mijn manier om een mindering in vasten te maken zonder een steek over te slaan, zoals in sommige boeken en patronen wordt aangeraden. In de volgende steek haak je een hstk. In de volgende steek haak je een STK. In de volgende steek maak je 3 dstk. In de volgende steek haak je 1STK. In de volgende steek haak je 1 hstk:

33 33/65 We hebben een heuvel gemaakt. Nu is het tijd om weer te minderen, alleen gaan we nu lussen ophalen van de volgende 3 steken, en niet 2. Haal over en door alle lussen op de naald om de steek af te werken (4 lussen op de naald): Haak een hstk in de volgende steek (het begin van een volgende heuvel) Ga op deze manier verder met het maken van heuvels en minderingen tot op het einde. Het zou er zo moeten uitzien:

34 34/65 Op het einde zou je enkel nog 2 steken moeten over hebben voor je laatste mindering, in plaats van 3. Dit doen we op dezelfde manier als in het begin, door lussen op te halen in deze 2 steken: RIJ 32 Met je volgende kleur, maak de mindering van de vorige rij af. Haak 1 losse (opnieuw, dit telt NIET mee als de eerste steek). Deze rij volgt hetzelfde proces als rij 31, maar nu gebruiken we enkel vasten. Haal lussen op in de eerste 2 steken:

35 35/65 Haal over en werk de steek af: Haak vaste in elk van de volgende 2 steken. Haak 3V in het middelste dstk van de onderliggende rij:

36 36/65 V in elk van de volgende 2 steken. Dan minder opnieuw over de volgende 3 steken zoals we in de vorige rij deden: Ga zo verder tot op het einde. Het zou er zo moeten uitzien:

37 37/65 Op het einde zou je slechts 2 steken over moeten hebben, dus doen we net als bij de vorige rij: haal lussen op in de laatste 2 steken, haal door de eerste steek. Jawel, ga door en werk de steek af. We gaan nog niet veranderen van kleur! RIJ 33 Met dezelfde kleur, herhaal rij 32, maar beëindig de laatste steek van de rij niet, omdat we nu wel van kleur gaan veranderen:

38 38/65 RIJ 34 Met dezelfde kleur als in rij 31, haak 3 lossen. Dit telt NIET mee als de eerste steek! Haak een dstk in de tweede steek. Dit is je eerste steek. STK in de volgende steek, hstk in de volgende steek: Haak 3V in de volgende steek, hstk in de volgende, STK in de volgende: Nu gaan we minderen over de volgende 3 steken. Haak een dstk in elk van de volgende 3 steken, maar werk telkens de steek niet volledig af. Wanneer je dat hebt gedaan, haal door alle lussen op je haaknaald. Dit is een mindering in dubbele stokjes:

39 39/65 Je hebt het nu: ga verder tot op het einde. Het zal er zo uitzien: Op het einde zijn er slechts 2 steken over, dus we gaan minderen met 2 onafgewerkte dstk. Werk de steek niet af, want we veranderen van kleur:

40 40/65 RIJ 35 Dit is een normale rij met hstk, dus haak 2 lossen. Dit telt WEL weer mee als je eerste steek, dus maak je eerste hstk in het stokje van de onderliggende rij: Op het einde moet je in gedachten houden dat de ketting van 3 lossen in de onderliggende rij NIET meetelden als een steek, dus maak je laatste hstk in het laatste dubbele stokje van de onderliggende rij. Werk de steek niet af, want we veranderen van kleur:

41 41/65 Ik zou nu wel terug nagaan of je het juiste aantal steken hebt. Het zou hetzelfde aantal zoals steeds moeten zijn. RIJ 36 Maak een normale rij met STK. RIJ 37 Maak een normale rij met hstk.

42 42/65 RIJ 38 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ Met nieuwe kleuren, haak 3 rijen in een granny stripe patroon. RIJ 42 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ 43 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 44 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. Hier is een foto van de achterkant van het deken (ik weet niet waarom ik de voorkant niet fotografeerde): RIJ 45 EN 46 Zorg ervoor dat rij 45 aan de voorkant begint. Maak de sterrensteek zoals we eerder al deden:

43 43/65 RIJ 47 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot op het einde. Vergeet niet dat we tussen de steken van de onderliggende rij haken, zoals we eerder ook al deden na de sterrensteek. Tel je steken op het einde, voor de zekerheid. RIJ 48 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ Met 2 kleuren, maak het Catherine wielsteek patroon. Vergeet niet dat je deze rijen vrij los moet haken! Iemand stelde voor om een grotere haaknaald hiervoor te gebruiken, dus je kunt dit proberen als je dit veiliger vindt. RIJ 53 Met een nieuwe kleur, haak STK zoals we deden na de eerste keer dat we de Catherine wielsteek haakten. Tel je steken na op het einde. RIJ 54 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde.

44 44/65 Hier is het deken tot nu toe: RIJ 55 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ Met een andere kleur waar je nog veel van over hebt, herhaal de drie rijen met de noppen.

45 45/65 RIJ 59 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 60 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ 61 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 62 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. Hier zijn al deze rijen in close-up: En hier is het volledige deken:

46 46/65 RIJ 63 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 64 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ Haak nog een set van granny stripe rijen. Zo ziet het er nu uit:

47 47/65 RIJ 68 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ 69 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 70 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. Hier zijn de laatste paar rijen:

48 48/65 RIJ Herhaal het gespiegelde golfpatroon (zoals rijen 31-34). Hier zijn alle 4 de rijen: RIJ 75 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde.

49 49/65 RIJ 76 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ 77 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 78 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. Zo zal het eruit zien: RIJ 79 & 80 Met een nieuwe kleur, haak de twee rijen van het sterrenpatroon. RIJ 81 Met een nieuwe kleur, haak hstk in de ruimtes tussen de halve stokjes van rij 80. Tel je steken op het einde na als je denkt dat je één of twee steken mist. RIJ 82 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde.

50 50/65 RIJ Met nieuwe kleuren, haak in het granny stripe patroon. RIJ 86 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. Zo zouden de laatste 8 rijen eruit moeten zien: RIJ 87 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ Doe de rijen met noppen over deze 3 rijen. Hier is een foto tot nog toe:

51 51/65 RIJ 91 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 92 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ 93 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 94 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. Hier is een foto:

52 52/65 RIJ 95 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ Met 2 nieuwe kleuren, haak het Catherine wielsteek patroon. Hier is een foto tot nog toe:

53 53/65 RIJ 100 Met een nieuwe kleur, haak STK tot het einde, zoals aangegeven in de eerste instructies voor het Catherine wielsteek patroon. Je zou misschien je steken kunnen natellen, voor de zekerheid. RIJ 101 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 102 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. Hier zijn de laatste paar rijen: RIJ Met een nieuwe kleur, haak de sterrensteek patroon RIJ 105 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. (tussen de steken!) RIJ 106 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde.

54 54/65 RIJ Met nieuwe kleuren, haak het granny stripe patroon. RIJ 110 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. (sorry voor de kwaliteit van de kleuren in deze foto-: En hier is een foto van het geheel:

55 55/65 RIJ 111 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde RIJ 112 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ Haak het gespiegelde golfpatroon. Hier is een close-up van de laatste paar rijen: RIJ 117 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 118 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ 119 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde.

56 56/65 RIJ Met 2 kleuren, herhaal de rijen met de noppen. RIJ 123 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 124 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. Hier is een foto van de laatste paar rijen: RIJ 125 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. RIJ 126 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ Met nieuwe kleuren, haak het granny stripe patroon.

57 57/65 RIJ 130 Met een nieuwe kleur, haak STK tot einde. RIJ 131 Met een nieuwe kleur, haak hstk tot einde. Bind af (als je klaar bent met je deken) en weef je eindjes weg! Ta-dah!

58 58/65 OPMERKINGEN VOOR ZIJ DIE NOG VERDER WILLEN GAAN MET HUN DEKEN 1. Wees bewust van de voor- en achterkant van je deken. 2. De manier waarop ik de volgorde van de steekpatronen koos was volledig willekeurig, behalve voor de rijen met noppen. Deze probeerde ik ongeveer evenredig te verspreiden, hopend dat deze evenredige spreiding van banden met kleur het geheel zouden unificeren. 3. Als je een specifiek patroon zou willen volgen, dan zou ik aanraden om terug te gaan naar rij 8 en van daar verder te werken. Dat is de eerste rij van het Catherine wielsteek patroon. Dit zou er voor moeten zorgen dat de rijen met noppen evenredig gespreid blijven en dat de voor- en achterkant correct zijn. Als je een andere rand wilt maken, zou ik toch aanraden dat je eerste randronde een ronde met vasten is, omdat dit je rand wat stabiliteit zal geven. Her is een foto van mijn rand: Het is een vrij eenvoudige (maar robuuste) boord met vasten en een schattige picotrand. Zo maakte ik de rand: BOORDRIJ 1 Verbind je gekozen boordkleur met de hoek links onder je deken. Maak een vaste n elke losse:

59 59/65 Wanneer je de volgende hoek bereikt, haak je minstens 1 extra vaste zodat de hoek mooi wordt gevormd: Het kan soms moeilijk zijn om je steken mooi evenredig te verdelen aan de zijkanten. Eerst raad ik aan om rond de volledige steek aan het einde van elke rij te haken, dit is veel gemakkelijker dan te proberen je haaknaald in het midden van elke steek te duwen. Wanneer je aan een rij komt die begint/eindigt met een vaste, maak er dan 1 vaste voor de rand rond. Wanneer het een half stokje is, maar er 2 vasten ronde. Wanneer het een stokje is, maak er ook 2 vasten rond. Wanneer het een dubbel stokje is, maak er 3 vasten rond. Sommige mensen verkiezen om slechts 1 vaste rond een half stokje te maken, dus je kan hiermee experimenteren om te zien wat voor jou het beste uitkomt

60 60/65 (voor sommigen is 1 vaste te strak, terwijl voor anderen 2 vasten te los is, afhankelijk van de spanning waarmee je haakt). In het geval van de sterrensteek haakte ik 3 vasten erop: Wanneer je rond bent en terug aan het begin van je rand komt, maak een halve vaste om de ronde te sluiten. Haak 1 losse en begin met rij 2 van de rand. BOORDRIJ 2 Haak vasten in elke vaste van de eerste boordrij. Vergeet niet om minstens 1 extra vaste in de hoeken te haken. Sluit de ronde met een halve vaste en begin rij 3. BOORDRIJ 3 Haak 6 vasten. Hier maken we de eerste picot. Begin met het haken van 3 lossen:

61 61/65 Steek je haaknaald in de eerste gehaakte losse: Haal over en door de 2 lussen:

62 62/65 Zonder steken over te slaan, haak een vaste in elk van de volgende 6 steken. Maak opnieuw een picot. Ga verder met het maken van picots om de 6 steken tot je rond bent. Bind af en weef de eindjes weg. En je bent klaar: BLOKKEN Als de randen van je deken te oneffen zijn naar je smaak, was en blok dan gerust je deken. Was volgens de instructies van je wol label. Ikzelf deed dit niet voor mijn deken.

63 63/65

64 64/65 En opgevouwen: EEN VERZOEK Er is een permanente fotogallerij op met dekens gemaakt met dit patroon van mensen van over de hele wereld. Als je je deken graag in de gallerij zou zien, zend dan een grote foto naar en vermeld de naam die je graag bij de foto zou zien staan en een link naar je blog of website of je woonplaats.

65 65/65 EER WIE EER TOEKOMT De inspiratie voor dit deken kwam van Julie van Dit deken is gelijkaardig aan het hare, maar met wat steekvariatie. Julie was akkoord met deze crochet-along and ik wil haar bedanken voor haar mooie werk ze is een inspiratie op vele manieren! Copyright Hannah Davis Vrijwaringsclausule: Vertaald door Charlotte ( Dit is een letterlijke vertaling van het originele patroon. Bij problemen bij het maken van dit patroon, contacteer a.u.b. de ontwerper.

Tekst gekleurd in roze = opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon)

Tekst gekleurd in roze = opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon) 1/8 MAGNOLIA DEKEN Lion Brand Yarn Company Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon behoort toe aan de Lion Brand Yarn Company (http://www.lionbrand.com). Charami.com maakte enkel

Nadere informatie

EEN BEETJE VAN DIT EEN BEETJE

EEN BEETJE VAN DIT EEN BEETJE 1/7 EEN BEETJE VAN DIT EEN BEETJE VAN DAT SJAAL Teri DiLibero Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon behoort toe aan Teri DiLibero (ravelry.com/designers/teri-dilibero). Charami.com

Nadere informatie

Tekst gekleurd in roze = opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon)

Tekst gekleurd in roze = opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon) 1/13 TUNIEK MET V-HALS Renee Barnes Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon behoort toe aan Renee Barnes (www.crochetrenee.com). Charami.com maakte enkel de vertaling, onafhankelijk

Nadere informatie

SKIPPER UIT PENGUINS VAN MADAGASKAR

SKIPPER UIT PENGUINS VAN MADAGASKAR SKIPPER UIT PENGUINS VAN MADAGASKAR Linda Potts (http://wolfdreamer-oth.blogspot.com/) Vertaling Charami.com DISCLAIMER Dit patroon behoort toe aan Linda Potts (http://wolfdreamer-oth.blogspot.com/). Charami.com

Nadere informatie

PARTY BY THE POOL COVERUP

PARTY BY THE POOL COVERUP PARTY BY THE POOL COVERUP Shannon Mullett-Bowlsby Vertaling Charami.com DISCLAIMER Dit patroon werd ontworpen door Shannon Mullett-Bowlsby (http://www.shibaguyz.com/) voor Caron International Yarns. Charami.com

Nadere informatie

TALCA KANTEN TUNIEK VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON. Kim Rutledge Vertaling Charami.com 1/18

TALCA KANTEN TUNIEK VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON. Kim Rutledge Vertaling Charami.com 1/18 1/18 TALCA KANTEN TUNIEK Kim Rutledge Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon werd ontworpen door Kate Rutledge (http://femmefibers.blogspot.be/) voor NaturallyCaron.com (http://www.yarnspirations.com/naturallycaron).

Nadere informatie

GILET/VEST MET HOUTEN KNOPEN

GILET/VEST MET HOUTEN KNOPEN 1/7 GILET/VEST MET HOUTEN KNOPEN Lillian Jarmie Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon behoort toe aan Lillian Jarmie (http://www.freepatterns.com/detail.html?code=fc00644&cat_id=332).

Nadere informatie

ZOMERBRIES VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON. Shannon Mullett-Bowlsby voor Shubaguyz Designz Vertaling Charami.com 1/9

ZOMERBRIES VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON. Shannon Mullett-Bowlsby voor Shubaguyz Designz Vertaling Charami.com 1/9 1/9 ZOMERBRIES Shannon Mullett-Bowlsby voor Shubaguyz Designz Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon behoort toe aan Shannon Mullett-Bowlsby (http://www.shibaguyz.com/). Charami.com

Nadere informatie

JULIANA WRAP. Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER

JULIANA WRAP. Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER JULIANA WRAP Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER Dit patroon behoort toe aan Rachel Lintern (http://www.ravelry.com/designers/rachellintern). Ik heb dit patroon enkel vertaald. (Wanneer hier

Nadere informatie

MARSIPULAMI VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON. Vanja Grundman van Vertaling Charami.com

MARSIPULAMI VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON. Vanja Grundman van   Vertaling Charami.com 1/14 MARSIPULAMI Vanja Grundman van http://amigurumibb.com/ Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon behoort toe aan Vanja Grundman (http://amigurumibb.com/). Charami.com maakte enkel

Nadere informatie

Waikiki sjaal. Niveau. Wol. Ontworpen door Marilyn Losee. Voor Naturally Caron (http://www.naturallycaron.com/)

Waikiki sjaal. Niveau. Wol. Ontworpen door Marilyn Losee. Voor Naturally Caron (http://www.naturallycaron.com/) Waikiki sjaal Ontworpen door Marilyn Losee Voor Naturally Caron (http://www.naturallycaron.com/) Vertaald door Charlotte (http://charami.com) Niveau Intermediair Wol Merk: Naturally Caron.com Country:

Nadere informatie

Dutch Version. Lily Bud. Lily Pond Blanket Vierkant 3

Dutch Version. Lily Bud. Lily Pond Blanket Vierkant 3 Dutch Version Lily Bud Lily Pond Blanket Vierkant 3 Vierkant 3 Lily Bud Welkom bij vierkant drie van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot. Het derde vierkant dat we

Nadere informatie

Dutch Version. Medium Lily Flower. Lily Pond Blanket Vierkant Zeven

Dutch Version. Medium Lily Flower. Lily Pond Blanket Vierkant Zeven Dutch Version Medium Lily Flower Lily Pond Blanket Vierkant Zeven 1 Vierkant Zeven Medium Lily Flower Welkom bij Vierkant Zeven van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot.

Nadere informatie

Dutch Version. Bobbels en wielen. Lily Pond Blanket Blok 4

Dutch Version. Bobbels en wielen. Lily Pond Blanket Blok 4 Dutch Version Bobbels en wielen Lily Pond Blanket Blok 4 Blok 4 Bobbels en wielen Welkom bij motief vier van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot. Het vierde motief

Nadere informatie

Dutch Version. Large Lily Flower. Lily Pond Blanket Vierkant Acht

Dutch Version. Large Lily Flower. Lily Pond Blanket Vierkant Acht Dutch Version Large Lily Flower Lily Pond Blanket Vierkant Acht 1 Vierkant Acht Large Lily Flower Welkom bij Vierkant Acht van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot.

Nadere informatie

Dutch Version. Tiny Lily. Lily Pond Blanket Vierkant 2

Dutch Version. Tiny Lily. Lily Pond Blanket Vierkant 2 Dutch Version Tiny Lily Lily Pond Blanket Vierkant 2 Vierkant 2 Tiny Lily Welkom bij vierkant twee van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot. Het tweede vierkant dat

Nadere informatie

Week 8. Vintage & Christmas blanket

Week 8. Vintage & Christmas blanket Week 8 Vintage & Christmas blanket Leuk dat je mee haakt aan de Vintage of Christmas blanket. Voordat we gaan beginnen volgen er eerst een aantal tips om het haken gemakkelijker te maken. Tips * Lees eerst

Nadere informatie

Dutch Version. Ring of Roses. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 6

Dutch Version. Ring of Roses. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 6 Dutch Version Ring of Roses Frida s Flowers Blanket Patroon Set Patroon Set Ring of Roses Dit lapje is het eerste motief dat ik heb ontworpen voor dit project en was ook het eerste dat ik liet zien aan

Nadere informatie

Je gaat aan de slag. Kristel Heijndijk. Lieve deelnemers,

Je gaat aan de slag. Kristel Heijndijk. Lieve deelnemers, Wind MAAND 6 Je gaat aan de slag Lieve deelnemers, De allerlaatste maand, er zijn 40 verschillende blokken gehaakt. Ik hoop dat jullie dit met plezier hebben gedaan. Het aan elkaar haken an de deken is

Nadere informatie

Dutch Version. Lily Pond Flower. Lily Pond Blanket Vierkant 5

Dutch Version. Lily Pond Flower. Lily Pond Blanket Vierkant 5 Dutch Version Lily Pond Flower Lily Pond Blanket Vierkant 5 Blok 5 Lily Pond Flower Welkom bij vierkant vijf van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot. Het vijfde vierkant

Nadere informatie

THE MINIONS (2): STUART

THE MINIONS (2): STUART 1/10 THE MINIONS (2): STUART Judith Guillen (amigurumisfanclub.blogspot.com) Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon behoort toe aan Judith Guillen (http://amigurumisfanclub.blogspot.com.es/).

Nadere informatie

Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates &

Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates   & Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates www.happinesswithyarn.com & www.frederikacreates.com Benodigdheden: Durable Coral 2 x Ivory 326 1 x Forest Green 2150 (g) 1 x Blue VIntage 289 1 x

Nadere informatie

Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje

Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje Ik heb deze deken gemaakt met Katia Capri. Van de blauwe (82103) had ik 3 bollen nodig, van de zalmkleurige (82148) 3 bollen, van de groene (82153) 6 bollen en

Nadere informatie

A Sandra Paul/Cherry Heart original design. Copyright All rights reserved.

A Sandra Paul/Cherry Heart original design. Copyright All rights reserved. Een Crochet-Along (CAL) is een project waarbij heel veel vrouwen (en een enkele man) elke week een stukje patroon krijgen dat ze dan met hun eigen kleuren en materialen in hun eigen huis zelf maken op

Nadere informatie

Dutch Version. Bird of Paradise. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 3

Dutch Version. Bird of Paradise. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 3 Dutch Version Bird of Paradise Frida s Flowers Blanket Patroon Set 3 Patroon Set 3 Bird of Paradise Wanneer ik een project ontwerp dat uit veel verschillende motieven bestaat ontwerp ik vaak vanuit het

Nadere informatie

Whispers from the Past Copyright: Helen Shrimpton, 2016.

Whispers from the Past Copyright: Helen Shrimpton, 2016. Whispers from the Past Copyright: Helen Shrimpton, 2016. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door: Helen van www.crystalsandcrochet.com Deel 3 In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van UShaaktermen.

Nadere informatie

Dutch Version. Heart Rose. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 5

Dutch Version. Heart Rose. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 5 Dutch Version Heart Rose Frida s Flowers Blanket Patroon Set 5 Patroon Set 5 Heart Rose In 99 schilderde Frida Kahlo een canvas dat ze The Two Fridas (De Twee Fridas) genoemd heeft. Frida schilderde het

Nadere informatie

YLA Crochet Along Deel 1

YLA Crochet Along Deel 1 YLA Crochet Along Deel 1 Welkom bij de YLA Crochet Along Four Seasons! We hebben maanden uitgekeken naar het moment waarop we van start gaan met deze CAL en nu is het eindelijk zo ver. We hopen dat jullie

Nadere informatie

YLA Crochet Along Deel 6

YLA Crochet Along Deel 6 YLA Crochet Along Deel 6 In deel 6 van deze CAL gaan we van de laatste twee cirkels een vierkant maken en haken we alle 4 vierkanten aan elkaar, zodat er weer één groot vierkant ontstaat. De deken krijgt

Nadere informatie

Structuur Colsjaal. Ontworpen door Mabel Gaiser

Structuur Colsjaal. Ontworpen door Mabel Gaiser Structuur Colsjaal Ontworpen door Mabel Gaiser Het patroon en de foto s zijn eigendom van Happiness with yarn en zijn enkel bedoeld voor privégebruik. Deze mogen niet gekopieerd/gebruikt worden voor commerciële

Nadere informatie

Door Christina Hadderingh van

Door Christina Hadderingh van Door Christina Hadderingh van Materialen Restjes Drops Paris garen in verschillende kleuren Ongeveer 3 ballen Drops Paris wit (afhankelijk van hoe strak of los je haakt, heb je nog een 4 de bal nodig)

Nadere informatie

One Step Beyond Deken Nederlandse versie

One Step Beyond Deken Nederlandse versie One Step Beyond Deken Nederlandse versie Door Martin Up North (www.martinupnorthblog.wordpress.com) Materiaal 5.0 mm haaknaald Scheepjes Cahlista 100% natuurlijk katoen, 50 gram / 85 meter 9 bollen in

Nadere informatie

Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis

Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis Speciale steken die we voor Dedri s Rose Garden nodig hebben: Cluster: is 3stk samenhaken. Zie ook deze instructie Bobbel steek: garen over de

Nadere informatie

Dutch Version. Strepen en Golven. Lily Pond Blanket Rechthoek 1

Dutch Version. Strepen en Golven. Lily Pond Blanket Rechthoek 1 Dutch Version Strepen en Golven Lily Pond Blanket Rechthoek 1 Welkom bij de start van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot met gebruik van een van onze populaire garens

Nadere informatie

Aantal steken: 12 lossenbogen van 4 lossen, 52 lossenbogen van 2 lossen, 16 clusters van 3 dstk, 16 hstk, 16 DRstkv en 80 Rstkv

Aantal steken: 12 lossenbogen van 4 lossen, 52 lossenbogen van 2 lossen, 16 clusters van 3 dstk, 16 hstk, 16 DRstkv en 80 Rstkv 23 WEEK 8 Toer 29, kleur 2 Deze toer wordt gehaakt in de steken van toer 27, behalve voor 16 steken. Wanneer onder de lossenbogen van toer 27 haakt, haak je voor de lbg langs en niet achter de lbg langs!.

Nadere informatie

Dutch Version. Mini Puntige Schulpen Rand. Carousel Blanket Patroon 6

Dutch Version. Mini Puntige Schulpen Rand. Carousel Blanket Patroon 6 Dutch Version Mini Puntige Schulpen Rand Carousel Blanket Patroon 6 1 Patroon 6 Mini Puntige Schulpen Rand Daar zijn we dan, bijna aan het eind van deze Carousel CAL. Ik hoop dat je net zoveel genoten

Nadere informatie

YLA Crochet Along Deel 5

YLA Crochet Along Deel 5 YLA Crochet Along Deel 5 Het is tijd om cirkel 2 van je deken te gaan afmaken. Pak je twee cirkels van de vorige keer er dus weer bij en ga lekker aan de slag. Vergeet ook vooral niet de bonustip aan het

Nadere informatie

Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken

Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken Start met kleur 665 (mintgroen) Toer 1: Haak in een magische ring 2 lossen. (Deze telt als een half stokje) gevolgd door 8 halve stokjes, sluit met een hv in de tweede

Nadere informatie

Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie

Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie Sophies Universe CAL Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie deel 9, orgineel patroon Gebruikte afkortingen: l = losse hv = halve vaste v = vaste hstk = half

Nadere informatie

Patroon Robuuste Deken

Patroon Robuuste Deken Patroon Robuuste Deken Ik heb deze deken gemaakt van de Weekender van Stylecraft. Van de Cream (3677) gebruikte ik 9 bollen, van de Brick (3685) 6 bollen en van de Clay (3678) 3 bollen. Ik haakte met haaknaald

Nadere informatie

Dutch Version. Dahlia Bud. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 2

Dutch Version. Dahlia Bud. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 2 Dutch Version Dahlia Bud Frida s Flowers Blanket Patroon Set Patroon Set Dahlia Bud Dahlias zijn van origine Mexicaanse bloemen en zijn veel terug te zien in Frida s werk en Mexicaanse borduursels. De

Nadere informatie

Benodigdheden. Onderaan de werkbeschrijving vind je een haakschema.

Benodigdheden. Onderaan de werkbeschrijving vind je een haakschema. Benodigdheden - 13 bollen ByClaire Softmix in een paar kleuren naar keuze. Ik gebruikte de volgende 5 kleuren: 1 bol ocher nr. 034 2 bollen salmon nr. 035 2 bollen powder pink nr. 003 1 bol vintage mint

Nadere informatie

Dutch Version. Middelste Motief. Carousel Blanket Patroon 1

Dutch Version. Middelste Motief. Carousel Blanket Patroon 1 Dutch Version Middelste Motief Carousel Blanket Patroon Welkom bij de start van de Stylecraft Carousel Deken Crochet Along ontworpen door Sue Pinner. Je kunt Special DK garen gebruiken voor een deken met

Nadere informatie

Week 10. Vintage & Christmas blanket

Week 10. Vintage & Christmas blanket Week 10 Vintage & Christmas blanket Leuk dat je mee haakt aan de Vintage of Christmas blanket. Voordat we gaan beginnen volgen er eerst een aantal tips om het haken gemakkelijker te maken. Tips * Lees

Nadere informatie

Materialen. Origineel Ontwerp door Lucilla Alfano Copyright 2017 Alle rechten voorbehouden. Pagina 1

Materialen. Origineel Ontwerp door Lucilla Alfano Copyright 2017 Alle rechten voorbehouden. Pagina 1 Jeans Flower Sjaal Deel 1: Driehoeken en het hart van de sjaal Copyright: Lucilla Alfano, 2017. Alle rechten voorbehouden. Door: Lucilla op https://www.facebook.com/luluamigurumi/ Materialen Garen: o Garen

Nadere informatie

Patroon Een zee van kleur

Patroon Een zee van kleur Patroon Een zee van kleur Ik heb mijn eigen deken gemaakt van Cool Wool van Lana Grossa. Voor de hoofdkleur heb ik nr 125 gebruikt. De kleuren en volgorde van de stokjestoeren zijn 477,594, 2007, 537,

Nadere informatie

MOOGLY CAL : Tamara s Kismet Square

MOOGLY CAL : Tamara s Kismet Square 1 MOOGLY CAL 2015 1: Tamara s Kismet Square Vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be Dit patroon is onderdeel van de Crochet Along van Moogly (www.mooglyblog.com) van 2015. AFMETING: 30 cm (12 inch)

Nadere informatie

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf!

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf! Baby Sneakers Er staan op het www veel patroontjes van babysneakers, maar iedere keer was ik niet tevreden. Dan was het zooltje niet mooi, dan vond ik de hiel uitgezakt of de neus te bol. Tja, dan kan

Nadere informatie

Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie

Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie Sophies Universe CAL Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie deel 10, orgineel patroon Gebruikte afkortingen: l = losse hv = halve vaste v = vaste hstk = half

Nadere informatie

Whispers from the Past

Whispers from the Past Whispers from the Past Copyright: Helen Shrimpton, 2016. Alle rechten voorbehouden. Door: Helen at www.crystalsandcrochet.com Deel 6 Eindpanelen Maak er 4 In het originele patroon wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

ATALIA S STAR door Kogi Naidoo

ATALIA S STAR door Kogi Naidoo ATALIA S STAR door Kogi Naidoo Niveau: Beginner Materialen: Elk wat dikker garen van je keuze in zoveel of zo weinig kleuren als je wilt. 5mm haaknaald. Stopnaald om de draadeindjes weg te werken. Opmerkingen:

Nadere informatie

Dutch Version. Frida s Edging. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8

Dutch Version. Frida s Edging. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8 Dutch Version Frida s Edging Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8 1 Tijdens het ontwerpen van dit project wilde ik het afronden van het project graag zo makkelijk en snel mogelijk maken. Door de verschillende

Nadere informatie

Dutch Version. Rosa. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 4

Dutch Version. Rosa. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 4 Dutch Version Rosa Frida s Flowers Blanket Patroon Set 4 Patroon Set 4 Rosa Een van Frida s eerste schilderijen is getiteld Still Life Roses (Stil leven rozen), geschilderd in 95. Frida droeg vaak rozen

Nadere informatie

YLA Crochet Along Deel 3

YLA Crochet Along Deel 3 YLA Crochet Along Deel 3 In deel 3 van deze CAL gaan we van de twee eerste cirkels een vierkant maken. Het gaat misschien niet helemaal zoals je gewend bent, want we haken eerst een aantal losse hoeken,

Nadere informatie

Folklore kussen. Heel veel plezier! Kristel

Folklore kussen. Heel veel plezier! Kristel Folklore kussen Door het prachtige garen van Scheepjes Stoned washed liet ik me inspireren voor een kussenhoes met een folklore tintje. Dit patroon is voor beginners goed te volgen door de foto's, maar

Nadere informatie

Butterfly Kisses Square

Butterfly Kisses Square Butterfly Kisses Square Door Silvana Tabacchi Gebruikte materialen: Herrschners garen geschikt voor haaknaald 5 mm: Aran (Kleur A) Lavender (Kleur B) China Blue (Kleur C) Herrschners 8 Baby Garen geschikt

Nadere informatie

Dutch Version. Aangepaste Zeshoek. Carousel Blanket Patroon 4

Dutch Version. Aangepaste Zeshoek. Carousel Blanket Patroon 4 Dutch Version Aangepaste Zeshoek Carousel Blanket Patroon 4 1 Patroon 4 Aangepaste Zeshoek Het was een klein risico, het gebruik van de zeshoek; het is niet zo voor de hand liggend omdat ik het in vorm

Nadere informatie

Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 3}

Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 3} Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 3} Welkom bij deel 3 van Charlotte, mijn nieuwe grote vierkant. Aan het einde van dit deel heb je een prachtig GROOT vierkant, die je op allerlei manieren kunt gebruiken.

Nadere informatie

Bluebird & Daisy Crochet Along 2016

Bluebird & Daisy Crochet Along 2016 Bluebird & Daisy Crochet Along 2016 Materiaal en informatie Deze deken is gemaakt met Stylecraft Special Double Knitting Garen, geheel op haaknaald 4mm. Het zal echter te haken zijn met elk garen, zolang

Nadere informatie

In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus

In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus Mandala Madness Copyright: Helen Shrimpton, 2015. Alle rechten voorbehouden By: Helen at www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. Deel 6 Afkortingen

Nadere informatie

Whispers from the Past

Whispers from the Past Whispers from the Past Copyright: Helen Shrimpton, 2016. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door: Helen van www.crystalsandcrochet.com Deel 2. In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van UShaaktermen.

Nadere informatie

Dutch Version. Kleurenwissel Ripple Rand. Carousel Blanket Patroon 5

Dutch Version. Kleurenwissel Ripple Rand. Carousel Blanket Patroon 5 Dutch Version Kleurenwissel Ripple Rand Carousel Blanket Patroon 5 1 Patroon 5 Kleurenwissel Ripple Rand We zijn er bijna! Het is tijd voor de rand. Hoe gaat het tot nu toe? Ik weet niet hoe het bij jou

Nadere informatie

Bij de bloem haak je in iedere opening tussen 3 stokjes een vaste en daartussen zitten dus steeds 3 lossen.

Bij de bloem haak je in iedere opening tussen 3 stokjes een vaste en daartussen zitten dus steeds 3 lossen. Heb je er weer zin in? Nog 2 weekjes en je deken is helemaal klaar! Deze week gaan we alle vierkantjes aan elkaar haken en treffen we de voorbereidingen om ze aan de deken te haken. Lekker zitten is er

Nadere informatie

Sacred Space Deel 5 - Nederlands

Sacred Space Deel 5 - Nederlands Sacred Space Deel 5 - Nederlands Copyright: Helen Shrimpton, 2019. Alle rechten voorbehouden. Door: Helen op www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon worden US haaktermen gebruikt, hier Nederlandse

Nadere informatie

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus Mandala Madness Copyright: Helen Shrimpton, 2015. Alle rechten voorbehouden. By: Helen at www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen Deel 3 Afkortingen

Nadere informatie

Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 2}

Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 2} Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 2} Welkom bij deel 2 van Charlotte, mijn nieuwe grote vierkant. In dit deel voegen we 4 driehoeken aan het middelste centrale vierkant toe om een groter vierkant

Nadere informatie

Dutch Version. Rood en Crème Kleurige Band. Carousel Blanket Patroon 2

Dutch Version. Rood en Crème Kleurige Band. Carousel Blanket Patroon 2 Dutch Version Rood en Crème Kleurige Band Carousel Blanket Patroon Patroon Rood en Crème Kleurige Band De rood en crèmekleurige band ik heb verschillende variaties in verschillende kleuren gehaakt voor

Nadere informatie

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier.

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier. Afmetingen: 40 cm x 40 cm Benodigdheden: Durable Cosy Fine: - 3 bollen Ivory 326 Van elk van de volgende kleuren gebruik je (een deel van) 1 bol: Raspberry 228 Lime 352 Mandarin 2197 Honey 2179 Rose 226

Nadere informatie

Haak- en breispullenorganizer

Haak- en breispullenorganizer Haak- en breispullenorganizer Een ideale manier om je haak- en breispullen op te bergen! Neemt veel minder ruimte in dan een kast en staat ook nog eens supergezellig! Het patroon voor deze organizer heb

Nadere informatie

Sacred Space Deel 1 - Nederlands

Sacred Space Deel 1 - Nederlands Sacred Space Deel 1 - Nederlands Copyright: Helen Shrimpton, 2019. Alle rechten voorbehouden. Door: Helen www.crystalsandcrochet.com Voor alle details over de hoeveelheid gebruikte garens en kleuren per

Nadere informatie

HET MOOGLY ALFABET vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be

HET MOOGLY ALFABET vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be HET MOOGLY ALFABET vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be 1 Gebruik onderstaand schema voor de teltekeningen: Start Losse (l) Halve Vaste (hv) Vaste (v) 2 vasten in 1 steek Haak 2 vasten samen

Nadere informatie

Summertime Mix - Inkooptas

Summertime Mix - Inkooptas Summertime Mix - Inkooptas Materialen: Haaknaald nr. 4 Rainbow Cotton 8/4 Gemerceriseerd -Dubbele draad Koop garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/summertime-mix-tas Afkortingen: L: Losse S:

Nadere informatie

The Garden State Afghan

The Garden State Afghan The Garden State Afghan Door Julie Yeager Designs, vertaling door Iris van Meer De Garden State Deken lijkt op een mooie verzameling bloemen in het gras. De deken wordt gemaakt uit makkelijk meeneembare

Nadere informatie

YLA Crochet Along Deel 2

YLA Crochet Along Deel 2 YLA Crochet Along Deel 2 Het is tijd voor deel 2 van de YLA Crochet Along Four Seasons! In dit deel gaan we de eerste twee cirkels afmaken. Ben je er klaar voor? Dan gaan we lekker aan de slag. Vergeet

Nadere informatie

5 MM 6 UK H-8 US

5 MM 6 UK H-8 US AlpaWAK Alpaca: / ăl-păk ə / n. A domesticated South American ruminant mammal (Vicugna pacos or Lama pacos), related to the llama and having fine, long wool. 5 MM 6 UK H-8 US X1 X @ms.eni Je hebt nodig

Nadere informatie

Dutch Version. Frida s Bouquet. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 7

Dutch Version. Frida s Bouquet. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 7 Dutch Version Frida s Bouquet Frida s Flowers Blanket Patroon Set Patroon Set Frida s Bouquet Frida is getrouwd met Diego Rivera in 99 toen ze was. Haar ouders waren het hier niet mee eens en noemden het

Nadere informatie

Créme Brulee Capuchonsweater

Créme Brulee Capuchonsweater In samenwerking met: Créme Brulee Capuchonsweater No. 1006-191-8450 Maten: 2 jaar, 4 jaar, 6 jaar, 8 jaar. Niveau: Beginner Haaknaald: 3.5 mm Gard\en: Baby Merino in de kleuren: Vanille & Mango Koop het

Nadere informatie

Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 1}

Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 1} Charlotte {Groot gehaakt vierkant deel 1} Ik weet dat velen van jullie vol verlangen wachten op het patroon van mijn nieuwe grote gehaakte vierkant, en ik ben dus zeer verheugd dat ik jullie de delen 1-3

Nadere informatie

Tip: Kijk voor uitleg over haaksteken, opspannen enz. bij HAAKTIPS op onze website:

Tip: Kijk voor uitleg over haaksteken, opspannen enz. bij HAAKTIPS op onze website: Nr. 95 HAAKPATROON KUSSEN ZOMER Afmeting: 40 x 40 cm. Kussen Zomer kan in veel kleurencombinaties gemaakt worden. Hieronder laten we er een paar zien. Benodigdheden: Haakkatoen Catona: ZOMER (VOORBEELD)

Nadere informatie

Sunflower Mandala NO

Sunflower Mandala NO In samenwerking met Garen: Rainbow Organic 8/4 Haaknaald: 2,5 mm Grootte: ca. 28 cm Haaksteken-uitleg: Onder het patroon. Koop het garen voor dit patroon hier: http://shop.hobbii.nl/sunflower-mandala Sunflower

Nadere informatie

DEEL 14. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier!

DEEL 14. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! DEEL 14 Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! Toer 32: K1 Begin in willekeurige hoek, [(2stk, 2L, 2stk) in lbg, 1stk

Nadere informatie

Mandala Madness deel 1

Mandala Madness deel 1 Mandala Madness deel 1 Welkom, bij de geweldige reis die we samen gaan afleggen. Ben je klaar? Dan gaan we beginnen. De start van onze reis samen gaat beginnen als een bloem die langzaam uitvouwt zoals

Nadere informatie

Ei-wagen met aanhangwagen

Ei-wagen met aanhangwagen Ei-wagen met aanhangwagen Haaktermen: L = losse hv = halve vaste v = vaste hstk= half stokje stk= stokje 2v in 1v = meerderen 2v samen = minderen Benodigdheden: Katoen garen (catania): groen, zwart, grijs

Nadere informatie

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus Copyright: Helen Shrimpton, 2015. Alle rechten voorbehouden. By: Helen at www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. Deel 15 Afkortingen st steek, steken

Nadere informatie

Patroon Deken Meina. Begin met een ketting van 197 lossen, of een aantal dat je kunt delen door

Patroon Deken Meina. Begin met een ketting van 197 lossen, of een aantal dat je kunt delen door Patroon Deken Meina Je hebt nodig: Colour Crafter van Scheepjes Kleurnummer 1240 (3 bollen) Kleurnummer 2013 (1 bol) Kleurnummer 1083 (1 bol) Kleurnummer 1827 (1 bol) Kleurnummer 1825 (2 bollen) Kleurnummer

Nadere informatie

Week 5- Toeren 42 tot en met 50. F r i g g. Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen

Week 5- Toeren 42 tot en met 50. F r i g g. Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen 1 Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen Vertaald in het Nederlands door: An Vogelzang, Caroline Tigchelaar, Deborah Martin, Jellie Snijders

Nadere informatie

Sacred Space Deel 4 - Nederlands

Sacred Space Deel 4 - Nederlands Sacred Space Deel 4 - Nederlands Copyright: Helen Shrimpton, 2019. Alle rechten voorbehouden. Door: Helen op www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon worden US haaktermen gebruikt, hier Nederlandse

Nadere informatie

DEEL 15. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier!

DEEL 15. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! DEEL 15 Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! Opvulvierkanten voor de hoeken (haak 4 stuks): Nu gaan we de ontstane

Nadere informatie

Butterfly Swoncho. No Maten: S (M, L, XL, XXL) Benodigde hoeveelheid garen:

Butterfly Swoncho. No Maten: S (M, L, XL, XXL) Benodigde hoeveelheid garen: Butterfly Swoncho No. 1006-192-2543 Maten: S (M, L, XL, XXL) Niveau: Beginner Haaknaald: 4.5 mm Materialen: Naald & steekmarkeerders Garen: Hobbii Tivoli, lila (nr. 37) Koop het garen hier: http://shop.hobbii.nl/butterfly-swoncho

Nadere informatie

HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN

HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN Ann D Angelo from Wonderstrange Vertaling door Charami.com DISCLAIMER: Dit patroon behoort toe aan Ann D Angelo (http://www.wonderstrange.com/). Ik heb dit patroon enkel van

Nadere informatie

Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm

Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm Benodigdheden: Haakkatoen bijvoorbeeld Catona: Voorbeeld A: Kleur A: 249 Saffron, 200 gram Kleur B: 383 Ginger Gold, 25 gram Kleur C: 395 Willow,

Nadere informatie

NEILA DE KOALA. Dawn Toussaint Vertaling Charami.com DISCLAIMER

NEILA DE KOALA. Dawn Toussaint Vertaling Charami.com DISCLAIMER NEILA DE KOALA Dawn Toussaint Vertaling Charami.com DISCLAIMER Dit patroon behoort toe aan Dawn Toussaint (http://www.dawntoussaint.com/). Ik heb dit patroon enkel vertaald. Hier en daar plaatste ik in

Nadere informatie

Tekst gekleurd in roze = aanpassingen/opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon)

Tekst gekleurd in roze = aanpassingen/opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon) AMIGURUMI SCHAAP Amigurumi Aşkına Vertaling Charami.com DISCLAIMER Dit patroon behoort toe aan Amigurumi Aşkına (http://amigurumiaskina.blogspot.be/). Charami.com maakte enkel de vertaling, onafhankelijk

Nadere informatie

Pinguïn Sweater. No

Pinguïn Sweater. No Pinguïn Sweater No. 1006-171-9745 Maten: 2 jaar (4 jaar, 6 jaar, 8 jaar) Niveau: Gemiddeld Haaknaald: 3.5 mm Materialen: Easy Care Wool Kleuren: Wijnrood of lichtblauw (hoofdkleur) Wit, zwart, geel, wijnrood

Nadere informatie

SOPHIE S ALTERNATE UNIVERSE

SOPHIE S ALTERNATE UNIVERSE SOPHIE S ALTERNATE UNIVERSE Sonja Hollands 2016. All Rights Reserved. Dit patroon voor de wijziging/uitbreiding van Sophie s Universe is gemaakt met toestemming van Dedri Uys. Het originele Engelse patroon

Nadere informatie