Workshop verwerking persoonsgegevens en BSN voor gemeentelijke taken met een privaatrechtelijk karakter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop verwerking persoonsgegevens en BSN voor gemeentelijke taken met een privaatrechtelijk karakter"

Transcriptie

1 Workshop verwerking persoonsgegevens en BSN voor gemeentelijke taken met een privaatrechtelijk karakter Op 14 december 2016 organiseerde de afdeling Basisinformatie in samenwerking met Waternet een workshop Gebruik persoonsgegevens gemeentelijke taken. De aandacht ging deze middag uit naar het gebruik van persoonsgegevens voor de uitvoering van gemeentelijke taken met een privaatrechtelijk karakter. Een uitgebreid verslag van die middag. De dagvoorzitter Maarten Claassen heet iedereen van harte welkom bij de workshop. De betrokkenheid van de deelnemers wordt al meteen zichtbaar. Op de openingssheet wordt gesproken over het gebruik van persoonsgegevens, maar dat begrip wil de zaal graag uitgebreid zien met het verstrekken van persoonsgegevens. Manager Basisinformatie Dick Krijtenburg en afdelingshoofd Waternet René Jansen trappen af en geven aan hoe beide organisaties vanuit verstrekker van persoonsgegevens en gebruiker van gegevens behoefte hebben aan meer inzicht en verkenning van de problematiek rond het verwerken van persoonsgegevens voor privaatrechtelijke taken. Alle deelnemers stellen zich kort voor en geven aan wat zij van de middag verwachten. Zij willen graag weten wat er mogelijk is, wat de kaders zijn en hoe we momentum gaan creëren om ook echt gebruik en verstrekking te verwezenlijken. Daarbij wordt al aangegeven dat we als professionals goed moeten specifiëren wat we willen bereiken, een doe-groep moeten vormen met specifieke acties en dat deze acties worden uitgevoerd.

2 Arre Zuurmond Het perspectief van burger en overheid Arre Zuurmond licht toe dat basisregistraties in Nederland al sinds 1969 onderwerp van gesprek zijn. Het kentekenregister was één van de eerste registraties die breed binnen de overheid kon worden gebruikt met een grote impact. Een verkeerde inschrijving van een persoon op een adres komt al vanaf de jaren 80 voor. Nu, 30 jaar later, is dat nog steeds zo. We zijn in die tijd dus niet al teveel opgeschoten. Kernprobleem is dat we vooral blijven praten over het probleem of het wel verstandig is om persoonsgegevens in processen uit te wisselen en gebruiken. Om een goede registratie te kunnen hebben moet je juist persoonsgegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Als je een tijdssysteem afspreekt met elkaar, maar de klokken lopen niet gelijk dan gaat er wat mis. Vandaag lopen de klokken bij de verschillende leden in de zaal nog steeds niet gelijk. Erfpacht en Waternet zijn hier voorbeelden van. Burgers weten hierdoor niet waar ze aan toe zijn. Oplossing: vraag toestemming aan de burger. In Rotterdam is een afspraak met de woningcorporaties gemaakt over het op verzoek van de burger doorgeven van verhuismutaties aan het bevolkingsregister. Dit blijkt een groot succes. De vorm van bedrijven is veranderd. Taken die in het verleden volledig werden uitgevoerd door de overheid, worden nu uitgevoerd door andere semipublieke organisaties. Het is niet voldoende te zeggen dat het verwerken van gegevens ten behoeve van deze taken dan niet (meer) mag. Het blijft gewoon een publieke taak waarbij BRP gegevens nodig zijn. Niet alleen een fysiek adres van de burger is belangrijk, maar ook een virtueel adres. Denk aan een mailadres of een 06 nummer. Hierop is de burger vaak wel bereikbaar. We kennen drie vormen van adressen: een formeel adres, een feitelijk adres (waar hij/zij feitelijk verblijft) en een brief/correspondentieadres. Dit zou moeten worden onderschreven door de basisregistraties. Tot slot: laten we een voorbeeld nemen aan Rotterdam, en het gewoon gaan doen. Zorg dat het geregeld wordt.

3 Lennart van der Dussen Digitale overheid en de privacy van de burger Lennart schetst de geschiedenis van de automatisering van het bevolkingsregister van de GBA naar de BRP. Het nationale uitvoeringsprogramma NUP dat vanuit BZK invulling gaf aan de invoering van de basisregistraties voor overheden, waaronder gemeenten. De digitalisering is vooral gericht op burgers en bedrijven als klanten van de overheid. De Digicommissaris werkt aan een toekomstbestendige digitale overheid door: het aanjagen van beleidsontwikkeling en vernieuwing, het bevorderen van de totstandkoming van generieke voorzieningen voor de digitale overheid, het borgen van het beheer van essentiële voorzieningen en het stimuleren van het gebruik van die generieke voorzieningen. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) per 2018 komt ter vervanging van de Europese privacyrichtlijn uit 1995 (toen internet nog niet in zwang was) In Nederland is de nationale uitvoering van deze richtlijn de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Sinds 18 juli 2015 is de Wet hergebruik van overheidsinformatie van kracht. Helaas gaat deze niet specifiek in op gebruik van persoonsgegevens, enkel openbare informatie. Verder is de Wet Open overheid in behandeling in de kamer (ter vervanging van de Wet Openbaarheid Bestuur/WOB). Deze verankert de toegang tot publieke informatie als recht van burgers. Daarnaast wordt de actieve openbaarheid versterkt. De versterking van de informatiepositie voor burgers en bedrijven. Tot slot: De vraag voor deze workshop is of we hier met een landelijke problematiek te maken hebben of een Amsterdamse. Patrick Reijnen Verstrekking van persoonsgegevens uit de BRP De Wet BRP (voorheen wet GBA) heeft weinig vernieuwing gebracht. In de wet wordt gesproken over doelbinding voor overheidsorganen waarvoor gegevens noodzakelijk zijn voor de uitvoering van hun taak. Met deze taak wordt nog steeds bedoeld de publieke taak, volgens de uitleg in de Memorie van Toelichting.

4 Dit betekent dat taken zoals erfpacht, AFS en drinkwaterfacturatie en het Amsterdamse gemeentelijke personeelssysteem geen persoonsgegevens mogen verwerken. Dit zijn privaatrechtelijke taken. Voor verstrekkingen uit de landelijke BRP is een besluit van het ministerie nodig. Patrick is in gesprek geweest met het ministerie, tezamen met vertegenwoordigers van erfpacht. Dit heeft geleid tot een advies vanuit het ministerie: koppel het aan een publieke taak. Voor het ministerie is het onderscheid publiekrechtelijk / privaatrechtelijk nog steeds doorslaggevend. Niet alle ambtenaren in Den Haag denken daar overigens hetzelfde over. Er zijn ambtenaren die aangeven dat het wel kan en willen meewerken. Twee casussen Waternet en erfpacht Alle aanwezigen werden verdeeld in twee groepen om deel te nemen aan één van de workshops. In de workshops werd kort geschetst welke gegevens nodig zijn in de processen, welke knelpunten en belemmeringen er zijn in het gebruik van deze gegevens om uiteindelijk te komen tot concrete oplossingen voor de casussen. Waternet René Jansen legt uit dat Waternet de dienstverlening verder wil optimaliseren, door drinkwaterrekening en waterschapsbelasting op termijn te vereenvoudigen en samen te voegen. Daarbij gebruik makend van de basisregistraties en Digid. Nu bestaat het risico dat burgers hun verhuizing wel doorgeven aan de gemeente maar dat door privacy-beperkingen de verhuismutatie niet wordt doorgegeven aan waternet. Burgers zullen dit nu op eigen initiatief moeten doen. Dit gebeurt vaak niet en is niet uit te leggen aan burgers. Erfpacht Gertjan Zwiers geeft aan dat het noodzakelijk is om te weten wie op de prolongatiedatum erfpachter is en waar hij woont in verband met de verzending van (nog) papieren facturen. Mutaties in deze gegevens dienen bij voorkeur snel en simultaan in alle systemen te worden bijgewerkt. Voor de wijziging van eigenaar is het Kadaster de bron. Voor adreswijzigingen en overlijden zou de BRP de bron moeten zijn. Geen van de erfpachtsystemen maakt daarvan op dit moment gebruik. Momenteel wordt er ook gewerkt aan de opzet van een klantportaal in Mijn Amsterdam. Voor dit portaal zouden we als gemeente graag een uniforme aanpak en inrichting hebben, maar burgers moeten nu voor hun publieke zaken inloggen met hun DigiD. Wanneer ze hun erfpacht verder zouden willen regelen, zal dit gebeuren middels aan apart eigen inlogsysteem van erfpacht.

5 Uitkomsten workshops De knelpunten en belemmeringen zijn onder te verdelen in juridische (o.a. wettelijke beperkingen en interpretatieverschillen) en feitelijke (o.a. muur tussen privaat en publiekrecht niet interessant voor burger) belemmeringen. De workshops leverden de nodige suggesties voor oplossingen voor de problematiek. Zowel op technisch gebied (o.a. de techniek met Idensys biedt misschien meer kansen dan Digid), als bereidheid om mee te helpen bij het smeden van allianties en escalatie (o.a. richting College B&W, RvIG, G4/VNG, ministeries die al verder zijn met het uitwisselen van gegevens waaronder Infrastructuur en Milieu). Resumé van de dag: Na gezamenlijke bespreking zijn acties gedefinieerd en afspraken gemaakt. Credo is om ook daadwerkelijk over te gaan tot snelle actie waarbij de afdeling Basisinformatie de regie zal pakken om de voortgang te bewaken. Duidelijk voor alle aanwezigen was dat de behoefte duidelijk is, de wil er is en nu het moment is gekomen om beweging in deze problematiek te krijgen. Deelnemers: Gemeentelijke Ombudsman, Waternet, Erfpacht, Verhuur gemeentelijk vastgoed, Amsterdamse Financiële processen (AFS), Onderzoek en Statistiek, Clusterstaf D&I, Privacyfunctionaris IVE, Jeugdzorg, Informatiebeveiligingsadviseur IVE, Gemeente Den Haag, CIO office, Clusterjurist Ruimte en Economie, Basisinformatie

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Waar hieronder wordt gesproken over partijen is bedoeld: gemeenten, provincies, waterschappen en rijksdiensten

Nadere informatie

WOENSDAG 11 MEI 2016 DONDERDAG 12 MEI 2016

WOENSDAG 11 MEI 2016 DONDERDAG 12 MEI 2016 PROGRAMMA NVVB CONGRES 2016 PROGRAMMA NVVB CONGRES 2016 WOENSDAG 11 MEI 2016 DONDERDAG 12 MEI 2016 09.30 AANKOMST DEELNEMERS Ontvangst en gelegenheid tot bezoek beursvloer 10.15 10.20 WELKOM Rens de Jong,

Nadere informatie

Uitwisseling Persoonsgegevens en Privacy (UPP) sociaal domein. wetgeving. 14 november 2018 Werkconferentie

Uitwisseling Persoonsgegevens en Privacy (UPP) sociaal domein. wetgeving. 14 november 2018 Werkconferentie Uitwisseling Persoonsgegevens en Privacy (UPP) sociaal domein 14 november 2018 Werkconferentie Projectgroep UPP: Léon Sonnenschein Terry Lamboo Wilmar Hendriks wetgeving 1 Aanleiding traject UPP Kritiek

Nadere informatie

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De heer drs. R.W. Knops Postbus EA DEN HAAG. Geachte heer Knops,

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De heer drs. R.W. Knops Postbus EA DEN HAAG. Geachte heer Knops, De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De heer drs. R.W. Knops Postbus 20011 2500 EA DEN HAAG Geachte heer Knops, Op 27 maart 2018 startte ik een verkennend onderzoek naar digitale

Nadere informatie

Op weg naar een Gegevenslandschap voor de Nederlandse informatiesamenleving. Michiel Borgers

Op weg naar een Gegevenslandschap voor de Nederlandse informatiesamenleving. Michiel Borgers Op weg naar een Gegevenslandschap voor de Nederlandse informatiesamenleving Michiel Borgers Het zou toch mooi zijn als we in 2021....onze basisregistraties hebben doorontwikkeld naar een gegevenslandschap

Nadere informatie

De vijf hoofdvragen van privacy

De vijf hoofdvragen van privacy De vijf hoofdvragen van privacy üvoldoen aan privacywetgeving bij gedualiseerd bestuur Sergej Katus Partner Mr S.H. Katus, CIPM Privacy Management Partners sergej.katus@pmpartners.nl www.pmpartners.nl

Nadere informatie

BAG registratie - FAQ. Wat gaat dit voor jou betekenen?

BAG registratie - FAQ. Wat gaat dit voor jou betekenen? BAG registratie - FAQ Wat gaat dit voor jou betekenen? Dit is een uitgave van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Voor vragen of extra informatie kan gemaild worden naar: lsvb@lsvb.nl Auteurs: Landelijke

Nadere informatie

Samenwerkingsverbanden en de GDI

Samenwerkingsverbanden en de GDI Vereniging van Nederlandse Gemeenten Samenwerkingsverbanden en de GDI Adviesgroep IV 10 maart 2017 Wim Bakkeren Agenda 1. Presentatie Samenwerkingsverbanden en de GDI 2. Gesprek Samenwerking is het nieuwe

Nadere informatie

CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties

CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties Hoe zorgen we ervoor dat we nieuwe diensten en producten soepel in onze bedrijfsvoering op kunnen nemen? Hoe geven we betere invulling

Nadere informatie

Basisregistraties en privaat hergebruik

Basisregistraties en privaat hergebruik Basisregistraties en privaat hergebruik Voer voor e-business? Mw. Prof. Dr. J. de Jong, Onderzoeksinstituut OTB, TU Delft 15-4-2011 Delft University of Technology Challenge the future Financieel Dagblad

Nadere informatie

PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING

PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING (vastgesteld op 24 mei 2018) Uw privacy De gemeentelijke ombudsman en zijn medewerkers vinden de bescherming van uw persoonlijke levenssfeer

Nadere informatie

Verordening gegevensverstrekking Basisregistratie personen

Verordening gegevensverstrekking Basisregistratie personen 1 Verordening gegevensverstrekking Basisregistratie personen Algemene toelichting Sinds 1 januari 2010 zijn alle overheidsorganen, waaronder de gemeenten en haar organisatieonderdelen, verplicht om bij

Nadere informatie

Klantendag RvIG Workshop BRPk

Klantendag RvIG Workshop BRPk Klantendag RvIG Workshop BRPk 27 september 2018 Egbert Verweij Nico van Baarsen 2 Introductie Introductie Wie zijn wij Waar gaan wij het met u over hebben in deze workshop: de eidas verordening de eidas

Nadere informatie

Samenwerkingsverbanden en de AVG

Samenwerkingsverbanden en de AVG Realisatie Handreiking Samenwerkingsverbanden en de AVG Deel 1 - Verwerkingsverantwoordelijke Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Verwerkingsverantwoordelijke...4 2.1 Wat zegt de AVG?...4 2.2 Wat betekent

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 21 maart ECIB/U Lbr. 17/017 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 21 maart ECIB/U Lbr. 17/017 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 21 maart 2017 Ons kenmerk ECIB/U201700182 Lbr. 17/017 Telefoon (070) 373 8338 Bijlage(n) 1 Onderwerp nieuw verantwoordingsproces informatieveiligheid

Nadere informatie

Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen gemeente Olst-Wijhe 2018

Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen gemeente Olst-Wijhe 2018 Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen gemeente Olst-Wijhe 2018 De raad van de gemeente Olst-Wijhe; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 november

Nadere informatie

1 www.rijksoverheid.nl/i-strategie-venj 2 I-Strategie VenJ 2017-2022 Aanleiding Een moderne en veilige informatievoorziening is essentieel voor VenJ om haar doelstellingen te behalen De medewerkers hebben

Nadere informatie

Datum: 9 april 2018 Betreft: Art. 33 vragen: Privacy & AVG. Geacht college van Burgemeester en Wethouders Midden-Groningen,

Datum: 9 april 2018 Betreft: Art. 33 vragen: Privacy & AVG. Geacht college van Burgemeester en Wethouders Midden-Groningen, Datum: 9 april 2018 Betreft: Art. 33 vragen: Privacy & AVG Geacht college van Burgemeester en Wethouders Midden-Groningen, In de aanloop naar de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) die 25 mei

Nadere informatie

INTEGRATIE BURGERLIJKE STAND EN BRP. Ronald Zijlstra

INTEGRATIE BURGERLIJKE STAND EN BRP. Ronald Zijlstra INTEGRATIE BURGERLIJKE STAND EN BRP Ronald Zijlstra Betere titel: Integratie Burgerlijke Stand in de Basisregistratie Personen (BRP) Heden 1994: GBA 2015: BRP volgens LO GBA Geautomatiseerd Decentrale

Nadere informatie

Belastingen en gegevens Hoe, wat, waar en waarom? Femke Salverda Hans Versteeg

Belastingen en gegevens Hoe, wat, waar en waarom? Femke Salverda Hans Versteeg Belastingen en gegevens Hoe, wat, waar en waarom? Femke Salverda Hans Versteeg Wat gaan we doen? 1. De achtergrond: algemene principes privacy 2. De organisatie: privacy borgen in de organisatie 3. De

Nadere informatie

Personen in basisregistraties en landelijke voorzieningen bij het Kadaster

Personen in basisregistraties en landelijke voorzieningen bij het Kadaster Personen in basisregistraties en landelijke voorzieningen bij het Kadaster Janette Storm Product- en Dienstmanager RvIG Klantendag 27 september 2016 Kadaster activiteiten Registratie van eigendomstransacties

Nadere informatie

Digitaal 2017. Janine Jongepier Afdelingshoofd Informatie Directie Burgerschap en Informatie Directoraat Generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties

Digitaal 2017. Janine Jongepier Afdelingshoofd Informatie Directie Burgerschap en Informatie Directoraat Generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties Digitaal 2017 Janine Jongepier Afdelingshoofd Informatie Directie Burgerschap en Informatie Directoraat Generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties Kick-off kleine uitvoerders 3 juni 2014 Digitaal 2017: regeerakkoord

Nadere informatie

Programma ibewustzijn sessie 4 november Maastricht

Programma ibewustzijn sessie 4 november Maastricht Programma ibewustzijn sessie 4 november Maastricht 09:30 10:00 Inloop 10:00 10:30 Opening en presentatie Digitale Agenda 2020 door Jan Fraanje, commissielid D&I 10:30 11:15 Lezing over de informatiemaatschappij

Nadere informatie

P r i v a c y v e r k l a r i n g. W o o n C o m p a s

P r i v a c y v e r k l a r i n g. W o o n C o m p a s P r i v a c y v e r k l a r i n g W o o n C o m p a s Versie : 1.0 Datum : 25 mei 2018 1. Inleiding WoonCompas, gevestigd aan Ien Daleshof 83-84 te Rotterdam, verwerkt uw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig

Nadere informatie

De wereld van de zorg op zijn kop met blockchain Mijn Zorg Log: Een werkende blockchain voor de zorg Zorginstituut Nederland

De wereld van de zorg op zijn kop met blockchain Mijn Zorg Log: Een werkende blockchain voor de zorg Zorginstituut Nederland De wereld van de zorg op zijn kop met blockchain Mijn Zorg Log Een werkende blockchain voor de zorg VWS Den Haag Idius Felix & Jeroen van Megchelen 26 juni 2017 Vraagstelling-aanleiding Is blockchain toepasbaar

Nadere informatie

Stichting Zeekadetkorps Moerdijk Omgang met persoonsgegevens.

Stichting Zeekadetkorps Moerdijk Omgang met persoonsgegevens. Stichting Zeekadetkorps Moerdijk Omgang met persoonsgegevens. Een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens is voor de Stichting Zeekadetkorps Moerdijk van groot belang. De persoonlijke gegevens worden dan

Nadere informatie

Domeinoverstijgende informatieuitwisseling samenwerkingsverbanden

Domeinoverstijgende informatieuitwisseling samenwerkingsverbanden www.pwc.nl Domeinoverstijgende informatieuitwisseling in samenwerkingsverbanden Doel en aanpak van het onderzoek Doel: Een advies voor een kader zodat belemmerende factoren voor informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Factsheet. Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker?

Factsheet. Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker? Factsheet Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker? Versiebeheer Versie Wijzigingen Datum 1.0 Definitieve versie Juni 2018 1.1 Verduidelijking tav on premise software. Januari 2019 Colofon Deze handreiking

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Dhr. dr. R.H.A. Plasterk Postbus EA 'S-GRAVENHAGE.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Dhr. dr. R.H.A. Plasterk Postbus EA 'S-GRAVENHAGE. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Dhr. dr. R.H.A. Plasterk Postbus 20011 2500 EA 'S-GRAVENHAGE Datum 29 maart 2017 Ons kenmerk ECIB/U201700255 Uw kenmerk 2016-0000798041 Telefoon

Nadere informatie

KENNISBIJEENKOMST INFORMATIEBEVEILIGING & PRIVACY Onderdeel van de Aedes Vernieuwingsagenda UTRECHT 14 NOV 2017 V03

KENNISBIJEENKOMST INFORMATIEBEVEILIGING & PRIVACY Onderdeel van de Aedes Vernieuwingsagenda UTRECHT 14 NOV 2017 V03 KENNISBIJEENKOMST INFORMATIEBEVEILIGING & PRIVACY Onderdeel van de Aedes Vernieuwingsagenda UTRECHT 14 NOV 2017 V03 Vernieuwingsagenda slimmer en beter voor elkaar Gezamenlijk (in coalities) de vernieuwing

Nadere informatie

Privacy dit moet je weten over de wet

Privacy dit moet je weten over de wet Privacy dit moet je weten over de wet Om de privacy van leerlingen en medewerkers optimaal te beschermen, is het belangrijk om te weten wat er precies in de wet staat. In Nederland is de privacybescherming

Nadere informatie

In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt.

In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt. PRIVACYBELEID Artikel 1. Definities In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt. 1. Privacybeleid: het door D-VERS en ZiZavastgestelde en gevoerde beleid,

Nadere informatie

Privacyverklaring Edunova

Privacyverklaring Edunova Privacyverklaring Edunova Edunova Winterswijk Via deze Privacyverklaring informeert Edunova je over de wijze waarop binnen onze organisatie wordt omgegaan met je persoonsgegevens. Edunova respecteert je

Nadere informatie

Privacy reglement - leerlingen en jongeren. Eduvier onderwijsgroep

Privacy reglement - leerlingen en jongeren. Eduvier onderwijsgroep Privacy reglement - leerlingen en jongeren Eduvier onderwijsgroep vastgesteld 24 mei 2018 Privacy reglement - leerlingen en jongeren 1 Wetgeving en definities 1.1 Wbp en AVG In de Wet bescherming persoonsgegevens

Nadere informatie

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7 Company statement Algemene verordening gegevensbescherming AVG Informatie voor professionele relaties (v2018.02) 1 / 7 Algemene verordening gegevensbescherming Inleiding Op 25 mei 2018 treedt de Algemene

Nadere informatie

COLLEGEBESLUITEN D.D. 06-01-2015 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit A01 Beëindiging programma elektronische dienstverlening (EDV)

COLLEGEBESLUITEN D.D. 06-01-2015 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit A01 Beëindiging programma elektronische dienstverlening (EDV) A01 Beëindiging programma elektronische dienstverlening (EDV) Het Programma EDV is nu actief van 2009 2014. De basis voor dit programma waren indertijd wettelijke verplichtingen en het implementeren van

Nadere informatie

PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING

PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING (laatste versie: 27 september 2018) Uw privacy De gemeentelijke ombudsman en zijn medewerkers vinden de bescherming van uw persoonlijke

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT ZOMERVREUGDE FESTIVAL

PRIVACY STATEMENT ZOMERVREUGDE FESTIVAL PRIVACY STATEMENT ZOMERVREUGDE FESTIVAL ZOMERVREUGDE FESTIVAL is een festival (het Festival ) dat wordt georganiseerd door VD EVENTS BV, welke gevestigd is aan de Verrijn Stuartweg 26-H, 1112 AX te Diemen.

Nadere informatie

Artikel 3.8 en 3.9, 2.38, 2.39, van de Wet basisregistratie personen (BRP) 2014 met kenmerk 2013-0000755689

Artikel 3.8 en 3.9, 2.38, 2.39, van de Wet basisregistratie personen (BRP) 2014 met kenmerk 2013-0000755689 De colleges van burgemeester en wethouders van gemeenten i.a.a. de hoofden Burgerzaken Directie Burgerschap en Informatiebeleid Identiteit Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

AVG Privacy Policy Stichting Peutercentra Arnhem

AVG Privacy Policy Stichting Peutercentra Arnhem AVG Privacy Policy Stichting Peutercentra Arnhem Contactgegevens: Stichting Peutercentra Arnhem Roermondsplein 20-4 6811 JN Arnhem Tel: 026-352 33 50 1 Inhoudsopgave: Pag. 1. AVG 3 1.1 Wat verandert er?

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 000 XII Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (XII) voor het jaar 2012 Nr. 138 BRIEF VAN DE MINISTER

Nadere informatie

Akademie Vogue Beheer van persoonsgegevens

Akademie Vogue Beheer van persoonsgegevens Akademie Vogue Beheer van persoonsgegevens Privacyverklaring / Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Versie Versie 1 Status Auteur C. T. M. Schrama Eigenaar Akademie Vogue Vastgesteld 1 september

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Kenmerk Bijlage(n)

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Kenmerk Bijlage(n) > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA Den Haag Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070 456

Nadere informatie

Peridos in Regiobijeenkomst SPSNN 12 april Patrick van Santvoort Landelijk beheer Peridos

Peridos in Regiobijeenkomst SPSNN 12 april Patrick van Santvoort Landelijk beheer Peridos Peridos in 2018 Regiobijeenkomst SPSNN 12 april 2018 Patrick van Santvoort Landelijk beheer Peridos p.vansantvoort@erasmusmc.nl Agenda Algemene Verordening Gegevensbescherming Inloggen in Peridos Koppeling

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Inleiding Calamiteiten bij zorg en ondersteuning kunnen helaas niet altijd voorkomen worden. Ze hebben een grote impact op betrokkenen

Nadere informatie

Agentschap BPR: Relatiebeheer GBA. Jan Willem van Boven relatiebeheerder

Agentschap BPR: Relatiebeheer GBA. Jan Willem van Boven relatiebeheerder Agentschap BPR: Relatiebeheer GBA Jan Willem van Boven relatiebeheerder 2012 Agenda Over Agentschap BPR GBA als Basisregistratie Relatiebeheer GBA 2 Agentschap BPR Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens

Nadere informatie

Inleiding. Welke gegevens centraliseren we? Kansrijk op weg naar Common Ground

Inleiding. Welke gegevens centraliseren we? Kansrijk op weg naar Common Ground Inleiding De gemeentelijke koepelverenigingen voor I&A professionals IMG 100.000+ en de VIAG hebben het initiatief genomen voor Common Ground. De VNG heeft dit initiatief omarmd en ondersteunt het van

Nadere informatie

Privacyverklaring Gastouder Zaandijk

Privacyverklaring Gastouder Zaandijk Privacyverklaring Gastouder Zaandijk Gastouder Zaandijk Laura Zwart Triangelhof 122 1544 WX Zaandijk Telefoonnummer: 06-11284189 Email: info@gastouderzaandijk.nl Website: www.gastouderzaandijk.nl Kamer

Nadere informatie

Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker?

Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker? Realisatie Factsheet Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker? Inhoudsopgave Verwerkingsverantwoordelijk of verwerker?...3 Definities...3 Criteria...3 Het maken van afspraken...3 Enkele voorbeelden...4

Nadere informatie

Privacybeleid. Doeleinde verzamelen persoonsgegevens. *Aanmelden (gast)ouderopvang. *Klachtenregistratie. *Personeelsregistratie.

Privacybeleid. Doeleinde verzamelen persoonsgegevens. *Aanmelden (gast)ouderopvang. *Klachtenregistratie. *Personeelsregistratie. Privacybeleid Gastouderbureau De Gooische Opvang gevestigd op de Mercuriusstraat 47, 1223 GW te Hilversum. Ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer: 64938557. Volgt de Wet Algemene Verordening

Nadere informatie

Een onderzoek naar de adressering van brieven aan een BIG-geregistreerde door het CIBG.

Een onderzoek naar de adressering van brieven aan een BIG-geregistreerde door het CIBG. Rapport Een onderzoek naar de adressering van brieven aan een BIG-geregistreerde door het CIBG. Bestuursorgaan: De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Oordeel: Op basis van het onderzoek

Nadere informatie

Een beleidsvisie in paradoxen. Gaat het om het maken van keuzes of wordt het de kunst van continue schipperen tussen de uitersten?

Een beleidsvisie in paradoxen. Gaat het om het maken van keuzes of wordt het de kunst van continue schipperen tussen de uitersten? Een beleidsvisie in paradoxen Gaat het om het maken van keuzes of wordt het de kunst van continue schipperen tussen de uitersten? Paradox 0: dagelijks werk én ambities De dagelijkse werkzaamheden belemmeren

Nadere informatie

Privacyverklaring Privacyverklaring Stichting Huisvesting Vredewold (SHV) Datum: 22 mei 2018, versie Inleiding

Privacyverklaring Privacyverklaring Stichting Huisvesting Vredewold (SHV) Datum: 22 mei 2018, versie Inleiding Privacyverklaring Privacyverklaring Stichting Huisvesting Vredewold (SHV) Datum: 22 mei 2018, versie 1.0 1. Inleiding SHV verwerkt uw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig en vertrouwd. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

INVENT VASTGOED B.V. INVENT VASTGOED MONUMENTEN B.V.

INVENT VASTGOED B.V. INVENT VASTGOED MONUMENTEN B.V. Privacy Policy INVENT VASTGOED B.V. INVENT VASTGOED MONUMENTEN B.V. INVENT VASTGOED B.V. OF INVENT VASTGOED MONUMENTEN B.V. hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy

Nadere informatie

Gastouderopvang-Het speelhoekje gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken en beheert en onderhoud zelf de website.

Gastouderopvang-Het speelhoekje gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken en beheert en onderhoud zelf de website. Inhoudsopgave Privacy regelement AVG 1. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) 2. Het verwerken van klantgegevens (persoonsgegevens) 2.1 Inschrijven kinderen 2.2 Kind dossier 2.3 Bewaartermijn

Nadere informatie

3. Doel verwerkingen Doevendans training en supervisie verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

3. Doel verwerkingen Doevendans training en supervisie verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: Privacy statement 1. Doevendans Training en supervisie Marijke Doevendans is werkzaam als supervisor/coach. Voor het kunnen uitvoeren van deze werkzaamheden en/of diensten beschikt Doevendans training

Nadere informatie

Handleiding vragenlijst zelfevaluatie Registratie Niet-Ingezetenen 2016

Handleiding vragenlijst zelfevaluatie Registratie Niet-Ingezetenen 2016 Handleiding vragenlijst zelfevaluatie Registratie Niet-Ingezetenen 2016 Versie 1.0 Datum 30 maart 2016 Status Definitief Vraag 1 Inschrijving in en actualisering van de RNI zijn processen die met veel

Nadere informatie

Privacy functionaris gemeente. mr Corrie Ebbers NvvB april 2017

Privacy functionaris gemeente. mr Corrie Ebbers NvvB april 2017 Privacy functionaris gemeente mr Corrie Ebbers NvvB april 2017 gemeente heeft regie (accountability) Gegevensstromen in beeld Verantwoordelijkheden juist belegd Kennisniveau en bewustzijnsniveau verhoogd

Nadere informatie

Verschillenanalyse methodewijziging Eigendom woningen

Verschillenanalyse methodewijziging Eigendom woningen Paper Verschillenanalyse methodewijziging Eigendom woningen Januari 217 CBS Centraal Bureau voor de Statistiek Verschillenanalyse methodewijziging Eigendom woningen, 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Belangrijkste

Nadere informatie

Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger

Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger Regelingen en voorzieningen CODE 6.2.6.4 Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger brochure bronnen Brochure ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, juni 2009 Gemeentelijke

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Tals. 24 mei 2018, versie 1.0

Privacyverklaring Stichting Tals. 24 mei 2018, versie 1.0 Privacyverklaring Stichting Tals 24 mei 2018, versie 1.0 1. Inleiding Talis verwerkt uw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig en vertrouwd. Wij vinden het belangrijk dat u, in het kader van het woongenot,

Nadere informatie

Privacyverklaring. Dedicavit volgt de adviezen en reglementen op van de Nederlandse orde van advocaten.

Privacyverklaring. Dedicavit volgt de adviezen en reglementen op van de Nederlandse orde van advocaten. Privacyverklaring Dedicavit is de zelfstandig ondernemer zonder personeel N.C. Ausema, tevens handelend onder de naam JurAbo en gevestigd te Gasselte, De Hoefslag 91 (9462 RX) en geregistreerd bij de Kamer

Nadere informatie

Bijlage II: De werking en de stapsgewijze uitrol van de multimiddelenaanpak

Bijlage II: De werking en de stapsgewijze uitrol van de multimiddelenaanpak Bijlage II: De werking en de stapsgewijze uitrol van de multimiddelenaanpak In deze bijlage wordt de werking van de multimiddelenaanpak in het BSN domein geschetst. Daarna wordt de uitrol van de multimiddelenaanpak

Nadere informatie

Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden

Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden Laatst bijgewerkt/ Versie: 8 oktober 2010 Waar hieronder wordt gesproken over partijen is bedoeld: gemeenten,

Nadere informatie

Basisinformatie. Gegevensmanagement van sectoraal naar integraal. Dick Krijtenburg Manager stelselbeheer en advies

Basisinformatie. Gegevensmanagement van sectoraal naar integraal. Dick Krijtenburg Manager stelselbeheer en advies Basisinformatie Gegevensmanagement van sectoraal naar integraal Dick Krijtenburg Manager stelselbeheer en advies 5 november 2015 Integraal gegevensmanagement van stelsel van basisregistraties Integraal

Nadere informatie

Handreiking Strategisch Informatie Overleg Decentrale Overheden

Handreiking Strategisch Informatie Overleg Decentrale Overheden Handreiking Strategisch Informatie Overleg Decentrale Overheden Wijziging Archiefbesluit 1-1-2013. Aanleiding: - moet aansluiten bij de informatiehuishouding Selectie van archiefbescheiden van een digitaal

Nadere informatie

Onder welke voorwaarden koopt u 1,2 miljard aan ICT in?

Onder welke voorwaarden koopt u 1,2 miljard aan ICT in? Vereniging van Nederlandse Gemeenten Onder welke voorwaarden koopt u 1,2 miljard aan ICT in? Peter Klaver Jeroen Schuuring 12 november 2015 Meer informatie via de KING website https://www.kinggemeenten.nl/

Nadere informatie

Digitaal aanmelden, overdragen en inschrijven. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs

Digitaal aanmelden, overdragen en inschrijven. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Digitaal aanmelden, overdragen en inschrijven Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Inhoud 1. Sion 2. Uitgangspunten 3. Streefbeeld MBO 4. 1 Aanmelden : Aanmeldgegevens hergebruiken uit BRON 5. 2

Nadere informatie

Wat is Loos?, gevestigd aan de Gravenkasteel 2C 6028 RL te Gastel is aangewezen als verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens.

Wat is Loos?, gevestigd aan de Gravenkasteel 2C 6028 RL te Gastel is aangewezen als verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens. Privacyverklaring Een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens is voor Wat is Loos? van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de

Nadere informatie

Privacyverklaring medewerkers en sollicitanten Valkenhof

Privacyverklaring medewerkers en sollicitanten Valkenhof Privacyverklaring medewerkers en sollicitanten Valkenhof Laatst bijgewerkt 5 april 2019 Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Deze wet zorgt ervoor

Nadere informatie

Dienstverlening

Dienstverlening Dienstverlening 2010 2015 13-04-2010 Agenda Ontwikkelingen en de opgaven voor 2010-2015 (5 beloften aan de burger) De stand van zaken in Dordrecht Regionale samenwerking De opgaven voor 2010-2014 Dienstverlening

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvergadering van 28 en 31 oktober 2013 Agendanummer 11 Aan Onderwerp: de gemeenteraad. Krediet Basisregistratie Grootschalige Topografie

Nadere informatie

Privacybeleid. Dit is het privacybeleid van:

Privacybeleid. Dit is het privacybeleid van: Privacybeleid Dit is het privacybeleid van: Karakter Bis bvba met ondernemingsnummer BE 0894.064.935, hierna genoemd Karakter 1. Jouw privacy is belangrijk voor ons 2. Algemeen 3. Welke gegevens verzamelen

Nadere informatie

Privacy Policy Bureau ABC B.V.

Privacy Policy Bureau ABC B.V. Privacy Policy Bureau ABC B.V. Dit is de Privacy Policy van Bureau ABC B.V., een onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 65059883. Bureau ABC is een re-integratie bedrijf met

Nadere informatie

Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens

Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens Horizon Educatief vzw, Fortstraat 128, 8400 Oostende, neemt de bescherming van de persoonsgegevens van haar vrijwilligers,

Nadere informatie

Stichting Lions Fight for Sight The Netherlands

Stichting Lions Fight for Sight The Netherlands Stichting Lions Fight for Sight The Netherlands Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) privacy verklaring 00. Inleiding 01. Fight for Sight 02. Doel van de gegevens 03. Ontvangers 04. Opslag periode

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014 B en W-nummer 15.0114; besluit d.d. 10-02-2015 Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014 Besluiten: 1. Kennis te nemen van de Inspectierapportage BAG-beheer 2. De brief voor het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

Grondslag voor deze persoonsgegevens is: Privacy Policy Kindercentrum t Koninkrijkje hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

STICHTING PROVINCIAAL DRENTS DIERENTEHUIS PRIVACY BELEID INLEIDING

STICHTING PROVINCIAAL DRENTS DIERENTEHUIS PRIVACY BELEID INLEIDING STICHTING PROVINCIAAL DRENTS DIERENTEHUIS PRIVACY BELEID INLEIDING Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen.

Nadere informatie

Stelselvoorzieningen. Johan ten Dolle Projectleider Aansluitondersteuning. Sing Hsu Technisch adviseur Digilevering. VIAG, 7 oktober 2013

Stelselvoorzieningen. Johan ten Dolle Projectleider Aansluitondersteuning. Sing Hsu Technisch adviseur Digilevering. VIAG, 7 oktober 2013 De Stelselvoorzieningen Johan ten Dolle Projectleider Aansluitondersteuning Stelselvoorzieningen Sing Hsu Technisch adviseur Digilevering VIAG, 7 oktober 2013 Agenda Waarom nu: bestuurlijke context E-overheid

Nadere informatie

Samen werken aan privacy. Special AVG voor itour 24 april Pieter de Groot & Henk-Jan van der Molen

Samen werken aan privacy. Special AVG voor itour 24 april Pieter de Groot & Henk-Jan van der Molen AVG@JenV Samen werken aan privacy Special AVG voor itour 24 april 2018 Pieter de Groot & Henk-Jan van der Molen Wat eraan vooraf ging 1 van 2 Grondrecht 2 maart 1814 Privacy = het recht om met rust gelaten

Nadere informatie

Privacyreglement en cookieverklaring Onderwijsconsulenten

Privacyreglement en cookieverklaring Onderwijsconsulenten Privacyreglement en cookieverklaring Onderwijsconsulenten Wij nemen uw privacy serieus. In dit privacyreglement leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken, met welk doel wij dit

Nadere informatie

Privacyverklaring. Waarom deze privacy verklaring?

Privacyverklaring. Waarom deze privacy verklaring? Privacyverklaring SPORTSTUDIO FITNESSFARM Waarom deze privacy verklaring? Het privacy beleid van Sportstudio Fitnessfarm beschrijft de manier waarop zij persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en genereren.

Nadere informatie

Projectorganisatie Midoffice

Projectorganisatie Midoffice Gemeente Aalten Projectorganisatie Midoffice Emile Wennink Gemeente Aalten Klaas van der Heijden Split~Vision Gemeente Aalten Agenda Landelijke ontwikkelingen Gemeente wordt portaal voor alle overheidsvragen

Nadere informatie

De onderwerpen waartoe de raad in de periode verschillende producten en adviezen voor zal ontwikkelen, zijn:

De onderwerpen waartoe de raad in de periode verschillende producten en adviezen voor zal ontwikkelen, zijn: WERKPROGRAMMA 2018-2019 CSR MEERJARENPLAN 2018 2022 1 De CSR Meerjarenstrategie bevat een duidelijke focus waarmee de raad in de komende vier jaar aan de slag gaat. Het streven van de raad is om gemiddeld

Nadere informatie

14:00 Welkom door Hans Roozen Manager AFAS Procesbeheer. 14:15 Sylvia Huydecoper, senior juridisch adviseur Nederland ICT

14:00 Welkom door Hans Roozen Manager AFAS Procesbeheer. 14:15 Sylvia Huydecoper, senior juridisch adviseur Nederland ICT 14:00 Welkom door Hans Roozen Manager AFAS Procesbeheer 14:15 Sylvia Huydecoper, senior juridisch adviseur Nederland ICT 15:30 Afsluiting 15:45 Netwerkborrel Security bij AFAS Wat je niet hebt, hoef je

Nadere informatie

Hét fundament onder professioneel klantcontact. : INDI is een initiatief van :van

Hét fundament onder professioneel klantcontact. : INDI is een initiatief van :van Hét fundament onder professioneel klantcontact : INDI is een initiatief van :van Het INDI-platform Het INDI-platform vormt het centrale verzamel-, validatie- en uitwisselpunt van NAW-gegevens voor importeurs

Nadere informatie

Gegevensverwerking en Privacy bij samenwerking rond arbeidsparticipatie Analyseren van knelpunten

Gegevensverwerking en Privacy bij samenwerking rond arbeidsparticipatie Analyseren van knelpunten Gegevensverwerking en Privacy bij samenwerking rond arbeidsparticipatie Analyseren van knelpunten Léon Sonnenschein Programma Uitwisseling Persoonsgegevens en Privacy Sociaal Domein leon@leonsonnenschein.nl

Nadere informatie

Privacyverklaring. Stichting Viveste Datum: 22 mei 2018, versie 1.0

Privacyverklaring. Stichting Viveste Datum: 22 mei 2018, versie 1.0 Privacyverklaring Stichting Viveste Datum: 22 mei 2018, versie 1.0 1. Inleiding Stichting Viveste verwerkt uw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig en vertrouwd. Wij vinden het belangrijk dat u, in het kader

Nadere informatie

Privacy reglement cliënten, gasten, naasten en andere externe relaties

Privacy reglement cliënten, gasten, naasten en andere externe relaties Privacy reglement cliënten, gasten, naasten en andere externe relaties Stichting De Cirkel hecht veel waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar cliënten, gasten, vrijwilligers, personeel

Nadere informatie

STAPPENPLAN Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

STAPPENPLAN Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) STAPPENPLAN Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Met ingang van 25 mei 2018 vervangt de Algemene verordening gegevensbescherming (in het kort de AVG) de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Nadere informatie

Kanalen in Balans Meten is Weten

Kanalen in Balans Meten is Weten Kanalen in Balans Meten is Weten Dr. Marije L. Teerling Marije.Teerling@telin.nl Drs. Alberto Vasconcellos Alberto.Vasconcellos@uwv.nl 1 Agenda Introductie Meten is Weten Belang van meten Waarom is het

Nadere informatie

Handhaven doe je samen Erwin Lubberding (Senior accountmanager LAA) Nadia Sjouwerman en Romano Ghauharali (NCOD)

Handhaven doe je samen Erwin Lubberding (Senior accountmanager LAA) Nadia Sjouwerman en Romano Ghauharali (NCOD) Handhaven doe je samen Erwin Lubberding (Senior accountmanager LAA) Nadia Sjouwerman en Romano Ghauharali (NCOD) Inhoudsopgave 01. Landelijke Aanpak Adreskwaliteit 02. Samenwerking 03. AVG als excuus 04.

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING BEAURAING

PRIVACYVERKLARING BEAURAING PRIVACYVERKLARING BEAURAING Deze privacyverklaring geldt voor de verwerking van persoonsgegevens (hierna ook gegevens ) door Beauraing. Onder Beauraing wordt begrepen: Beauraing B.V., en iedere individuele

Nadere informatie

Ons kenmerk z Contactpersoon

Ons kenmerk z Contactpersoon Autoriteit Persoonsgegevens Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag T 070 8888 500 - F 070 8888 501 autoriteitpersoonsgegevens.nl De minister van Infrastructuur en Milieu Postbus

Nadere informatie

VNG Congres 2016 Privacy in het sociaal domein. Sessie 2J Eric Schreuders

VNG Congres 2016 Privacy in het sociaal domein. Sessie 2J Eric Schreuders VNG Congres 2016 Privacy in het sociaal domein Sessie 2J Eric Schreuders schreuders@n2l.nl Stelling 1 Bij (1) een duidelijke toebedeling van werkzaamheden en de daarbij behorende bevoegdheden, (2) duidelijke

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING Woonstichting Vooruitgang

PRIVACY VERKLARING Woonstichting Vooruitgang PRIVACY VERKLARING Woonstichting Vooruitgang Datum : 14 mei 2018 Versie : 0.01 9. 20180418 Privacyverklaring Vooruitgang.v.1 1 1 Inleiding Woonstichting Vooruitgang verwerkt uw persoonsgegevens zorgvuldig,

Nadere informatie