VOORWOORD. Geachte leidinggevende, Voor u ligt de gloednieuwe brochure van onze vernieuwde organisatie Circle of Police Leadership.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORWOORD. Geachte leidinggevende, Voor u ligt de gloednieuwe brochure van onze vernieuwde organisatie Circle of Police Leadership."

Transcriptie

1 VOORWOORD Geachte leidinggevende, Voor u ligt de gloednieuwe brochure van onze vernieuwde organisatie Circle of Police Leadership. U zal merken dat de uitstraling of de corporate branding grondig veranderd is ten opzichte van vroeger. Dit is een heel bewuste keuze, waarvoor het nationaal bestuur niet over één nacht ijs is gegaan. Deze nieuwe huisstijl is de visuele uitstraling van een belangrijke vernieuwingsbeweging binnen onze onafhankelijke organisatie voor hogere leidinggevenden van de Belgische politie. Via verschillende overleg- en brainstormmomenten, zowel binnen de provinciale afdelingen als op nationaal niveau, werd gestalte gegeven aan de visie met diverse actiepunten die uiteindelijk uitmondde in een aanpassing van onze Mission Statement, statuten en last but not least, onze visuele identiteit. In deze brochure vindt u terug waar wij voor staan en wat wij concreet te bieden hebben. Veel leesgenot. Jean-Louis Dalle Voorzitter

2

3 CIRCLE OF POLICE LEADERSHIP Een fundamentele vernieuwing Na de politiehervorming werd op 25 juni 2007 de bestaande Federatie van de officieren van de gemeentepolitie grondig hervormd en nieuw geïntegreerd leven ingeblazen. Uit haar grondvesten werd de Koninklijke Federatie van Officieren en Hogere Ambtenaren van de Belgische Politie officieel gesticht. Die hervorming was absoluut noodzakelijk en de Federatie richtte zich vanaf dan tot alle hogere leidinggevende personeelsleden van de Belgische geïntegreerde politie in zowel operationele als niet-operationele kaderfuncties en binnen zowel de lokale als de federale politie. Verder had de Federatie toen al de duidelijke wil om met de hervorming van 2007 terug aan te knopen bij haar oorspronkelijke traditie om te fungeren als onafhankelijk reflectieplatform over de rol en werking van het politieapparaat. Via een dergelijk platform is het mogelijk om als leidinggevenden op een permanente basis strategisch en conceptueel na te denken, te discussiëren en voorstellen te formuleren over de rol, de werking en de evolutie van het politieapparaat binnen de maatschappelijke context van vandaag en morgen. Dit in een open geest en los van de bestaande politieorganisatie en haar beheersstructuur. Het is dan ook vanuit deze aanwezige dynamiek in het bijzonder dat recent de noodzaak duidelijk is geworden om een volgende stap te zetten. Het is duidelijk dat de tijd is aangebroken voor nieuw leiderschap. Leiderschap dat op een flexibele, transparante, creatieve en innovatieve manier met onze organisatie kan inspelen op de razendsnelle evoluties in onze maatschappij, zoals de nieuwe generaties jongeren - digital natives of de Y- en Z-generatie genoemd, die zich aanbieden op de arbeidsmarkt (i.c. publieke veiligheidsmarkt), de exponentiële toename van het gebruik van sociale media, internetdiensten, nanotechnologie, intelligente camera s,... Stichtersgroep VZW Aeck G., Bailly J., Berckmans J., Bogaerts Y., Brabant J.M., Claeyssens D., Collette R., Collini M., Dalle J. L., Desenfants A., De Becker J., De Bolle C., De Sterck M., De Troch C., Gillis T., Gobert M., Goffin A., Grimau V., Gunst J.C., Ketels J., Lauwens T., Lichtenstein G., Pirard Ph., Swerts E., Van Asch J., Vanderoost S., Van Der Perre F., Van Geem J.C., Vermeiren F., Vloeberghen J.

4 Met onze vernieuwde organisatie Circle of Police Leadership vzw (CPL) is het echter geenszins de bedoeling om een volledige trendbreuk te maken met het verleden, maar wel om een nieuwe stap voorwaarts te zetten en volop in te zetten op, enerzijds, onze eigen sterkten als onafhankelijk reflectieplatform en professioneel netwerk van leidinggevenden en anderzijds, op de werkelijke behoeften van onze leidinggevenden en in het bijzonder op de nieuwe(re) generaties. Tijdens het eerste decennium van de politiehervorming heeft de Federatie er bewust voor gekozen om meer in de schaduw te blijven omdat de focus van de toenmalige kaderleden eerder gericht was op de realisatie van de vernieuwde geïntegreerde politie op twee niveaus. Daarnaast moest iedereen ook nog zijn eigen weg zoeken binnen het nieuwe politielandschap. De Circle of Police Leadership (CPL) wenst zich duidelijk te profileren als onafhankelijk reflectieplatform waarbij haar voorstellen, adviezen of standpunten worden overgemaakt aan de bevoegde beslissingsorganen binnen de politie en aan de overheid. De CPL heeft niet de ambitie om de rol en de functie van de Vaste Commissie van de Lokale Politie over te nemen, laat staan van het directiecomité van de federale politie. Het zijn partners en zeker geen concurrenten. De Associatie wil wel als externe deskundige op een constructieve manier bijdragen aan een kwaliteitsvolle politiezorg. De CPL wil het politiebeleid op een constructieve manier mee ondersteunen. Vanuit deze visie is het niet de bedoeling om mee aan de syndicale onderhandelingstafel te zitten. De behoefte aan zo n vereniging van strategisch leidinggevende personen uit de politieorganisatie als klankbord voor ideeën en bron van expertadvies vindt ook haar bestaansreden in de specifieke kenmerken van de politieorganisatie. Geen enkele andere organisatie is belast met zoveel diverse functies en taken, is zo sterk geografisch verspreid en heeft zo n maatschappelijke impact als de politieorganisatie. Een reflectieplatform waar leidinggevenden van het hoogste niveau elkaar kunnen ontmoeten en dat geografische of functionele beperkingen overstijgt, heeft dus zeker zijn nut. De CPL bestaat niet alleen uit een federaal niveau. Er zijn ook regionale en provinciale afdelingen. De provinciale afdelingen beschikken over een aanzienlijke autonomie voor het ontwikkelen van eigen initiatieven binnen de aangegeven doelstellingen. Zij organiseren ook debatsessies rond de aangegeven jaarthema s van het nationale bestuur, die moeten leiden tot concrete en innovatieve beleidssuggesties. Tot slot biedt de CPL aan de hogere leidinggevenden binnen de Belgische politie een sterk professioneel netwerk aan, wat een meerwaarde betekent binnen de individuele loopbaanontwikkeling, in het bijzonder voor de jongere generatie leidinggevenden.

5 DE GESCHIEDENIS IN EEN NOTENDOP 18 april 1881: Federatie van Commissarissen en Politieofficieren van het Koninkrijk wordt opgericht. 14 april 1909: Federatie van Commissarissen en adjuncten van Politie wordt opgericht. 1960: De Federatie verwerft het rechtstatuut door omvorming van een losse groepering tot een vereniging zonder winstgevend doel. De vzw Federatie van Commissarissen en Adjunctcommissarissen van Politie van België wordt opgericht. 1991: De Federatie mag het epitheton Koninklijk toevoegen in haar naam. 2001: De Federatie wordt omgevormd tot Koninklijke Federatie van de Belgische Politieofficieren. 2007: De vernieuwde Koninklijke Federatie van Officieren en Hogere Ambtenaren van de Belgische Politie vzw ziet het levenslicht. 2014: Vzw Circle of Police Leadership

6 MISSIE EN VISIE Missie Onze vereniging is een forum voor officieren en personeel van niveau A van de geïntegreerde politie (administratief en logistiek), gestructureerd op twee niveaus, waar wij: Ongebonden en (organisatie-)onafhankelijk de rol, werking en evolutie van de Belgische politieorganisatie en haar leidinggevenden binnen de nationale en internationale context van vandaag en morgen, constructief en kritisch analyseren; Daarover in (met) een open geest debatteren en innoverende voorstellen formuleren; Het nodige draagvlak zoeken en vinden, omdat die voorstellen een fundamentele meerwaarde betekenen voor de politionele bijdrage aan de integrale en geïntegreerde veiligheidszorg in onze samenleving; Ervoor ijveren dat onze standpunten opgenomen worden in het beleid van de bevoegde overheden; Ondersteuning bieden aan de leden in hun persoonlijke loopbaanontwikkeling. Wij doen dit onder meer door middel van: Een geïntegreerde organisatie met een vzw-statuut, gestructureerd op federaal, gewestelijk en provinciaal niveau; Interactieve communicatie met onze leden, externe partners en bevoegde overheden; Een modern en objectief gericht communicatiebeleid; De organisatie van provinciale, regionale en nationale debatvergaderingen; Actieve netwerkvorming. Visie Op basis van onze werking erkend worden als een onmisbare externe partner in het beleidsproces, die een wezenlijke bijdrage levert aan de evolutie van de geïntegreerde politiezorg.

7 WAT HEEFT DE CIRCLE OF POLICE LEADERSHIP (CPL) HAAR LEDEN TE BIEDEN? Reflectieplatform De CPL is in de eerste plaats een reflectieplatform voor leidinggevende politieambtenaren en CALog-personeel van niveau A. Een organisatie waar leidinggevenden elkaar kunnen ontmoeten en dat zonder geografische of functionele beperkingen. De CPL wil een constructieve bijdrage leveren aan een kwaliteitsvolle politiezorg en het politiebeleid mee ondersteunen. Dit vraagt een engagement van elk individueel lid van de CPL. Studie- en debatdagen De CPL organiseert regelmatig provinciale, nationale en internationale studiedagen en debatnamiddagen over actuele politieonderwerpen. Tijdschrift Politiejournaal als ledenblad Elke lid van de CPL ontvangt maandelijks het Politiejournaal. Het tijdschrift wordt uitgegeven door uitgeverij Politeia. In het tijdschrift worden berichten en bijdragen van de CPL opgenomen. De leden van de CPL worden uitgenodigd om relevante bijdragen ter publicatie over te maken. Website De CPL beschikt over een website: Die website is samengesteld uit een open gedeelte en een afgesloten gedeelte, slechts toegankelijk voor de leden. De website is momenteel in ontwikkeling en zal o.a. voorzien in: informatie over de werking van de CPL, een aanbod van relevante info, een forum, een inventaris van de leden (enkel leden), verslagen (enkel leden), relevante linken en een luik sociale media. Indien u deel wenst uit te maken van de Circle of Police Leadership, volstaat het om u aan te melden via de website. Voor bijkomende vragen kan u steeds contact opnemen met een van onze bestuursleden of een mail sturen naar: info@cplbelgium.be

8 CONTACTGEGEVENS Circle of Police Leadership vzw (CPL) Briefdragerstraat Brussel info@cplbelgium.be

Uniform niet verplicht: burgerpersoneel bij de politie

Uniform niet verplicht: burgerpersoneel bij de politie Uniform niet verplicht: burgerpersoneel bij de politie Een toekomstvisie van de Koninklijke Federatie van Officieren en Hogere Ambtenaren van de Belgische Politie Voorzitter Carlos De Troch CALOG Kritische

Nadere informatie

HANDBOEK POLITIEORGANISATIE INHOUD. Inleiding 7

HANDBOEK POLITIEORGANISATIE INHOUD. Inleiding 7 INHOUD Inleiding 7 Hoofdstuk 1 Historisch-politiek perspectief 9 Evolutie van het Belgisch politiebestel sinds 1830: invloed van het Franse model en eerste belangrijke ontwikkelingen van de gendarmerie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Woord vooraf Inleiding 13

Inhoudsopgave. Woord vooraf Inleiding 13 Woord vooraf 11 1 Inleiding 13 1.1 De schaalgrootte van de lokale politiezones: vraagstuk tijdens de politiehervorming 13 1.2 De schaalgrootte van de lokale politiezones: vraagstuk na de politiehervorming

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen Leiderschap : De weg die we bewandelen Missie, visie en waarden De missie, visie en waarden van de lokale politie Lier worden gebundeld in onze slagzin die uitdraagt waar we in deze organisatie voor staan

Nadere informatie

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus;

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus; GR20120621 punt 1: politiezone Ninove - Openverklaring van een vacante betrekking in het operationeel kader - Hoofdinspecteur van politie - politieassistent DE RAAD, Gelet op de wet van 7 december 1998

Nadere informatie

Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015

Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015 Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015 Mission: Creating Responsible Business in society Vision: Sustainability Coach Values: Responsibility & Respect Ons Engagement geïntegreerd

Nadere informatie

Sessie 29. Ik kies voor advies. Wim Van Roy & Kevin Buydts

Sessie 29. Ik kies voor advies. Wim Van Roy & Kevin Buydts Sessie 29 Ik kies voor advies Wim Van Roy & Kevin Buydts Samenwerking De Wakkere Burger vzw Voor participatie-democratie open geest bij het beleid info voor actieve burgers Evaluaties en verandertrajecten

Nadere informatie

Welkom bij de politie

Welkom bij de politie Welkom bij de politie Persoonlijke gegevens Naam: Functie: Dienst of zone: Onthaalbrochure van de geïntegreerde politie September 2007 Realisatie: Dienst interne communicatie Directie interne relaties

Nadere informatie

Naar een optimale relatie tussen mens en werk

Naar een optimale relatie tussen mens en werk Naar een optimale relatie tussen mens en werk Wij optimaliseren de mens-werkrelatie In een veranderende omgeving kan uw bedrijf of organisatie niet achterblijven. Meer dan ooit wordt u uitgedaagd om de

Nadere informatie

LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1

LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1 LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1 INHOUD 1. Wat is de kinderrechtencoalitie? 2. Wederzijdse verwachtingen Kinderrechtencoalitie - leden 2.1 Aanbod aan de leden 2.2. Verwachtingen t.a.v. de leden

Nadere informatie

Lutgart De Buel 02/553.50.13 30.07.2002 Lutgart.debuel@azf.vlaanderen.be

Lutgart De Buel 02/553.50.13 30.07.2002 Lutgart.debuel@azf.vlaanderen.be Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling Statutaire Aangelegenheden Sectorcomité XVIII Vlaamse Gemeenschap en Vlaams Gewest Boudewijnlaan 30,1000 BRUSSEL Tel. (02)553 50 25 - Fax (02)553 51 06 E-mail:

Nadere informatie

Het Instituut voor bedrijfsjuristen De alma mater van de bedrijfsjuristen

Het Instituut voor bedrijfsjuristen De alma mater van de bedrijfsjuristen Legal insight, inside Het Instituut voor bedrijfsjuristen De alma mater van de bedrijfsjuristen Het beroep van bedrijfsjurist is relatief jong. De wet die dit beroep erkende en het Instituut voor bedrijfsjuristen

Nadere informatie

Cyclus Reeksnummer 00000

Cyclus Reeksnummer 00000 ReeksNr: 000000 6776 - DGR ADM en SOCIAAL STATUUT ADVISEUR LID van de DGR - Jur Jurist A1 1 vacature(s) Toegangsvoorwarden BESTAANSREDEN VAN DE ENTITEIT Cyclus 2018 05 Reeksnummer 00000 CALOG PERSONEEL

Nadere informatie

Publicatie : Inwerkingtreding :

Publicatie : Inwerkingtreding : 22 APRIL 2003. - Ministerieel besluit tot bepaling van de administratieve behandelingsprocedure van de aangelegenheden bedoeld in de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst,

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 4 20 april 2008 14de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Dit nummer bevat geen overzichtslijst van raadsbesluiten Verordeningen

Nadere informatie

Veiligheidsportaal. OSR Organisatie Snelle Redding LIVE LImburgssysteem voor de VEiligheid OSR Organisation de Secours Rapide

Veiligheidsportaal. OSR Organisatie Snelle Redding LIVE LImburgssysteem voor de VEiligheid OSR Organisation de Secours Rapide Veiligheidsportaal OSR Organisatie Snelle Redding LIVE LImburgssysteem voor de VEiligheid OSR Organisation de Secours Rapide CIPAL voorstelling Groeiend Vlaams overheidsbedrijf 290 personeelsleden (06/2007)

Nadere informatie

MECHANISMEN EN ORGANEN VAN INTERNE EN EXTERNE CONTROLE OP DE POLITIE

MECHANISMEN EN ORGANEN VAN INTERNE EN EXTERNE CONTROLE OP DE POLITIE Inzake de toegang tot www.poldoc.be kan worden verwezen naar het Infonieuws Nr. 1719 van 19 oktober 2006 met als titel: " PolDoc, de documentaire site van de politie, voor iedereen toegankelijk op internet!

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 24 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD

KONINKLIJK BESLUIT VAN 24 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD KONINKLIJK BESLUIT VAN 24 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD EN DE STRUCTUUR VAN HET MEERJARENBELEIDSPLAN VAN DE HULPVERLENINGSZONES. (B.S. 12.09.2014) Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende

Nadere informatie

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht Profiel De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht Organisatie De Haagse Scholen is een stichting voor openbaar basis en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Nadere informatie

De FOD Personeel en Organisatie wie zijn wij?

De FOD Personeel en Organisatie wie zijn wij? De FOD Personeel en Organisatie wie zijn wij? Wij maken ruimte voor talent Onze missie Wij geven vorm aan een dynamisch en strategisch federaal personeelsbeleid en leveren producten en diensten die inspelen

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

Geachte Dames en Heren,

Geachte Dames en Heren, Trefdag 'Patiënt en professional, samen sterker' UZ Gent 1 december 2016 19u Bijdrage gedeputeerde Couckuyt, met als titel: Vermaatschappelijking van zorg: het belang van zelfzorg en gebruikersparticipatie

Nadere informatie

Toekomst intergemeentelijke samenwerking Besturen is samenwerken

Toekomst intergemeentelijke samenwerking Besturen is samenwerken Toekomst intergemeentelijke samenwerking Besturen is samenwerken Ontmoetingsavond Leiedal 28 mei 2013 Harelbeke Mark Suykens, algemeen directeur VVSG vzw Samenleving in verandering 2 - VVSG - Evoluties

Nadere informatie

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief PCOB Actief netwerk van en voor senioren Gemeenschappelijk actief PCOB: gemeenschappelijk actief! Dynamisch, betrokken, professioneel en christelijk geïnspireerd; het zijn dé kenmerken van de PCOB. We

Nadere informatie

Bijdrage Paul Ponsaers

Bijdrage Paul Ponsaers Bijdrage Paul Ponsaers 18 mei 2013 1 Bestuurlijke Politie Gerechtelijke Politie FEDERAAL CENTRAAL Commissaris-Generaal A.D. Bestuurlijk A.D. Ondersteuning A.D. Gerechtelijk GEDECONCENTREERD (gerechtelijk

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende aanvulling van de wet van 26 maart 1971. de bescherming van de oppervlaktewateren tegen verontreiniging

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende aanvulling van de wet van 26 maart 1971. de bescherming van de oppervlaktewateren tegen verontreiniging Stuk 228 (1983-1984) - Nr. 1 VLAAMSE RAAD ZITTING 1983-1984 6 DECEMBER 1983 ONTWERP VAN DECREET houdende aanvulling van de wet van 26 maart 1971 op de bescherming van de oppervlaktewateren tegen verontreiniging

Nadere informatie

Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam

Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam Overzicht basisprincipes Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam De klant staat centraal in alles wat we doen. We zijn betrouwbaar voor

Nadere informatie

Hoe vertalen Belgische coöperaties de ICA-principes in de praktijk?

Hoe vertalen Belgische coöperaties de ICA-principes in de praktijk? Hoe vertalen Belgische coöperaties de ICA-principes in de praktijk? Casus: Choco cvba Kenmerken Opgericht in 2002 Coöperatie van werkers 3.308.054 euro omzet in 2013 11 Vennoten Bij Choco zijn de 7 principes

Nadere informatie

GEEL IN FEITEN ANVERS PSYCHIATRIE IN EEN NOTENDOP

GEEL IN FEITEN ANVERS PSYCHIATRIE IN EEN NOTENDOP GEEL IN FEITEN 38.808 ANVERS PSYCHIATRIE INWONERS PROVINCIE GEKEND VOOR IN EEN NOTENDOP Geel is een stad met bijna 40.000 inwoners gelegen in de Kempen. De stad heeft een landelijk karakter en dat spreekt

Nadere informatie

Vaak voorkomende afkortingen 5. 0 Inleiding 7

Vaak voorkomende afkortingen 5. 0 Inleiding 7 INHOUD Vaak voorkomende afkortingen 5 0 Inleiding 7 1 De Belgische politie 9 1.1. Algemeen 9 1.2. De lokale politie 10 1.3. De federale politie 13 1.4. Twee kaders 15 1.5. Geïntegreerde werking 16 1.6.

Nadere informatie

het netwerk van federale communicatoren

het netwerk van federale communicatoren COMMnet het netwerk van federale communicatoren Verwezenlijkingen2010 COMMnet is een actief communicatiekanaal om, op een aangename en instructieve manier, in contact te komen en te blijven met collega

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

DAH - CENTREX WEGVERKEER

DAH - CENTREX WEGVERKEER ReeksNr : 5003 7256 - DAH - CENTREX WEGVERKEER CONSULENT Lid van het kennis en expertisecentrum Centrex wegverkeer Documentalist 1 vacature(s) CONDITIONS Toegangsvoorwaarden D'ACCES CALOG PERSONEEL CONSULENT

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Brussel, 10 september 2003 091003_AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen Advies Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding...3 2. Krachtlijnen van het advies... 3 3. Advies...4 3.1.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

2e editie18 mei 2017 de DAG van de

2e editie18 mei 2017 de DAG van de 2e editie18 mei 2017 de DAG van de Stichting 1.000 ambtenaren op één dag verbonden rond het thema Future Work Skills Over de Stichting Digitale Overheid De Stichting Digitale Overheid (2013) wil als niet-gouvernementele

Nadere informatie

Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID

Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID Werknemer in de toekomst? Welke werkgever moeten we zijn om: Het nodige talent aan te trekken & te houden

Nadere informatie

Van aannemer naar aanbieder vereist sociale innovatie! Antonie ter Harmsel - 13 april 2016

Van aannemer naar aanbieder vereist sociale innovatie! Antonie ter Harmsel - 13 april 2016 Het begint bij Hodes! Van aannemer naar aanbieder vereist sociale innovatie! Antonie ter Harmsel - 13 april 2016 PRESENTATIE 1. Het begint bij Hodes! 2. De markt 3. Het product 4. De organisatie 5. De

Nadere informatie

ernationale - Advocaten gespecialiseerd in sociaal recht - Dis Individueel arbeidsrecht - Collectieve arbeidsrelaties - Alternatief loon en

ernationale - Advocaten gespecialiseerd in sociaal recht - Dis Individueel arbeidsrecht - Collectieve arbeidsrelaties - Alternatief loon en ernationale - Advocaten gespecialiseerd in sociaal recht - Dis Individueel arbeidsrecht - Collectieve arbeidsrelaties - Alternatief loon en fiscaliteit - Herstructureringen en overgang van ondernemingen

Nadere informatie

Dialoogmuseum Parkabdij. toekomstvisie op de geïntegreerde erfgoedwerking van CRKC. Adviesforum CRKC 22 september 2016 Interdiocesaan Centrum, Brussel

Dialoogmuseum Parkabdij. toekomstvisie op de geïntegreerde erfgoedwerking van CRKC. Adviesforum CRKC 22 september 2016 Interdiocesaan Centrum, Brussel Dialoogmuseum Parkabdij toekomstvisie op de geïntegreerde erfgoedwerking van CRKC Adviesforum CRKC 22 september 2016 Interdiocesaan Centrum, Brussel Doelstellingen CRKC vzw Art. 3. De vereniging heeft

Nadere informatie

CENTREX WEGVERKEER kennis- en expertisecentrum van de geïntegreerde politie

CENTREX WEGVERKEER kennis- en expertisecentrum van de geïntegreerde politie CENTREX WEGVERKEER kennis- en expertisecentrum van de geïntegreerde politie I N H O U D 1. Visie 2. Missie 3. Werking 4. Partnerschap 5. Realisaties 6. Verwachtingen 7. Contact 2 1. V I S I E Centrex Wegverkeer

Nadere informatie

Profielschets leden van de raad van toezicht

Profielschets leden van de raad van toezicht Profielschets leden van de raad van toezicht Competentieprofiel voor de raad van toezicht behorend bij de statuten van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden 23 mei 2016 Preambule In het licht van good

Nadere informatie

REKENHOF. Consolideren en motiveren om vooruitgang te boeken

REKENHOF. Consolideren en motiveren om vooruitgang te boeken REKENHOF Consolideren en motiveren om vooruitgang te boeken STRATEGISCH PLAN 2010-2014 2 Inleiding Dit document stelt de resultaten voor van de strategische planning van het Rekenhof voor de periode 2010-2014.

Nadere informatie

Nudge Finance Leadership Challenge

Nudge Finance Leadership Challenge Nudge Finance Leadership Challenge Extra informatie Wat is de Nudge Finance Leadership Challenge? De Nudge Finance Leadership Challenge is een ontwikkeltraject met een competitie voor de jonge leiders

Nadere informatie

ProcessMinded. Progress in Process. Goed voor elkaar. Missie & Visie

ProcessMinded. Progress in Process. Goed voor elkaar. Missie & Visie ProcessMinded Progress in Process Goed voor elkaar Missie & Visie MISSIE & VISIE / Voorwoord 2? reiken we da e be t? o H gaan we voo r a r? Wa bestaan rom we a a W Voorwoord Waarom bestaan we, waar gaan

Nadere informatie

Toezichtkader Raad van Toezicht SGR

Toezichtkader Raad van Toezicht SGR Toezichtkader Raad van Toezicht SGR Vastgesteld door de Raad van Toezicht van SGR op 14 april 2015 Inleiding Vanaf 2011 zijn bij de SGR de functies van bestuur en intern toezicht gescheiden. Deze functiescheiding

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AC-Kruidtuin - Food Safety Center Kruidtuinlaan 55 1000 Brussel Tel.: 02 211 82 11 www.favv.be Verantwoordelijke uitgever: Herman Diricks Februari

Nadere informatie

... Graydon studie. Faillissementen. November 2017

... Graydon studie. Faillissementen. November 2017 ... Graydon studie Faillissementen November 2017 1 december 2017 [Typ hier] [Typ hier] [Typ hier] Overname en gebruik van dit onderzoek wordt aangemoedigd bronvermelding Graydon Belgium. Deze brochure

Nadere informatie

Master Leergang Regionale regie en management

Master Leergang Regionale regie en management Master Leergang Regionale regie en management RegioAcademie 2012-2013 Flexibel regionaal samenwerken is de sleutel voor de toekomst. Deze uitspraak op een conferentie voor regionale economische samenwerking

Nadere informatie

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 3.1 Eengemeentepolitiezone 3.2 Meergemeentepolitiezone

Nadere informatie

Beleidsplan. Sint-Vincentiusregio Inzetten op zorgzaam omgaan met wie we zijn als Broeders van Liefde en Aangesloten Leden

Beleidsplan. Sint-Vincentiusregio Inzetten op zorgzaam omgaan met wie we zijn als Broeders van Liefde en Aangesloten Leden Sint-Vincentiusregio 2013-2018 Inzetten op zorgzaam omgaan met wie we zijn als Broeders van Liefde en Aangesloten Leden actieplan aangesloten leden Sint-Vincentiusregio 2013-2018 domein 1: Spiritueel leven

Nadere informatie

Ontwerp van decreet betreffende de organisatie van hulp- en dienstverlening aan gedetineerden DE VLAAMSE REGERING,

Ontwerp van decreet betreffende de organisatie van hulp- en dienstverlening aan gedetineerden DE VLAAMSE REGERING, Ontwerp van decreet betreffende de organisatie van hulp- en dienstverlening aan gedetineerden DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Na beraadslaging,

Nadere informatie

Stedelijk netwerken en de verhouding met de publieke. sector. Filip De Rynck. Hogeschool Gent

Stedelijk netwerken en de verhouding met de publieke. sector. Filip De Rynck. Hogeschool Gent Stedelijk netwerken en de verhouding met de publieke sector Filip De Rynck De eeuw van de samenwerking Van Government naar Governance toenemende onderlinge afhankelijkheid voor meer en meer complexe problemen

Nadere informatie

Agenda. Introductie Foot PASS in onze club Motivatie deelname Foot PASS Foot PASS-team in onze club

Agenda. Introductie Foot PASS in onze club Motivatie deelname Foot PASS Foot PASS-team in onze club OP WEG NAAR KWALITEITSSTERREN VOOR ONZE CLUB/JEUGDOPLEIDING Agenda Introductie Foot PASS in onze club Motivatie deelname Foot PASS Foot PASS-team in onze club Introductie Door de jeugdwerking van Sk Aaigem

Nadere informatie

Studiedag over pensioenen 09.06.2015

Studiedag over pensioenen 09.06.2015 Dames en heren, Studiedag over pensioenen 09.06.2015 Vooreerst dank ik u voor de uitnodiging op deze studiedag. U hebt mij uitgenodigd om te spreken over een fundamentele kwestie: «Met welke uitdagingen

Nadere informatie

RESOC MIDDEN-WEST-VLAANDEREN STARTNOTA WERKGROEP REGIOPOSITIONERING. Algemeen

RESOC MIDDEN-WEST-VLAANDEREN STARTNOTA WERKGROEP REGIOPOSITIONERING. Algemeen RESOC MIDDEN-WEST-VLAANDEREN STARTNOTA WERKGROEP REGIOPOSITIONERING Algemeen Als regio komt het er op aan zich te onderscheiden. Het aantrekken en vasthouden van de juiste bedrijven, bezoekers en bewoners

Nadere informatie

SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE

SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE Algemene vorming op het einde van de derde graad secundair onderwijs Voor de sociale

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVII I VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 268.871 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 15 DECEMBER 2008 DIE GEVOERD

Nadere informatie

Dossier erkenning NGO

Dossier erkenning NGO Dossier erkenning NGO A)Voorstelling van de organisatie : - Naam, afkorting, juridisch statuut, ondernemingsnr., adres van maatschappelijke zetel en indien verschillend van de administratieve diensten

Nadere informatie

Samenstelling bestuur

Samenstelling bestuur Presentatie KvO 2.0 Samenstelling bestuur Krachtteam Peter Beckers : voorzitter Jan van Loon : initiatiefnemer Theo Vinken : initiatiefnemer Paul Jansen : aanvoerder werkorganisatie 2a Karel Jan van Kesteren

Nadere informatie

het assessment plan van aanpak Sophia Thelen Interactieve vormgeving (90414) Stagebedrijf & opdrachtgever: C&F Report design

het assessment plan van aanpak Sophia Thelen Interactieve vormgeving (90414) Stagebedrijf & opdrachtgever: C&F Report design het assessment plan van aanpak Sophia Thelen Interactieve vormgeving (90414) Stagebedrijf & opdrachtgever: C&F Report 02-09-2013 design inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina Inhoudsopgave & contactgegevens 2

Nadere informatie

The Kitchen Platform voor innovatie. Kick off Amsterdam, 16 oktober 2013

The Kitchen Platform voor innovatie. Kick off Amsterdam, 16 oktober 2013 The Kitchen Platform voor innovatie Kick off Amsterdam, 16 oktober 2013 Doel: innovatie Samen komen tot nieuwe inzichten, ideeën en oplossingen en die toepassen in de praktijk Agenda kick off 1. Het concept

Nadere informatie

Duurzame sociale balans

Duurzame sociale balans FOD Personeel en Organisatie Duurzame sociale balans 28/06/2016 versie 0.2 Duurzame Sociale Balans De federale overheid in cijfers Hierbij vindt u de tweede duurzame sociale balans (DSB). Dit jaarlijks

Nadere informatie

Vennootschappen onderworpen aan de vennootschapsbijdrage

Vennootschappen onderworpen aan de vennootschapsbijdrage Vennootschappen onderworpen aan de vennootschapsbijdrage Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (2001), Statistiek van de aangesloten vennootschappen jaar 2000, 68 p. Begin juni

Nadere informatie

Excellente Politiezorg: gewikt en gewogen. Marleen Easton Hogeschool Gent Opleiding Bestuurskunde. Research Group Governance of Security.

Excellente Politiezorg: gewikt en gewogen. Marleen Easton Hogeschool Gent Opleiding Bestuurskunde. Research Group Governance of Security. Excellente Politiezorg: gewikt en gewogen Marleen Easton Hogeschool Gent Opleiding Bestuurskunde Research Group Governance of Security www.gofs.be Presentatie op de Studiedag Politiecultuur in verandering:

Nadere informatie

Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012)

Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012) Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012) De Hoge Raad voor Vrijwilligers (HRV) kijkt relatief tevreden terug op 2011, het Europees Jaar voor het Vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 2 5 maart 2018 24e jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 3 Nr. 4 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

HR Performance Management

HR Performance Management HR Performance Management Door: Bernadette van de Laak Inleiding Bij Performance Management (PM) gaat het erom dat menselijk kapitaal binnen een organisatie dusdanig wordt georganiseerd, dat stijging van

Nadere informatie

Duurzame sociale balans

Duurzame sociale balans FOD Personeel en Organisatie Duurzame sociale balans 28/06/2016 versie 0.2 Duurzame Sociale Balans De federale overheid in cijfers Hierbij vindt u de tweede duurzame sociale balans (DSB). Dit jaarlijks

Nadere informatie

Politie en Beleidsevaluatie

Politie en Beleidsevaluatie Politie en Beleidsevaluatie Enkele beschouwingen vanuit de politiepraktijk 9 juni 2006 Federale politie 1 1. Politie 2. Politie en veiligheid 3. Veiligheid en beleid 4. Beleid en evaluatie 9 juni 2006

Nadere informatie

Persbericht 01/04/2016

Persbericht 01/04/2016 Persbericht 01/04/2016 Nieuwe inzichten nodig in uw kmo? Agentschap Innoveren & Ondernemen vereenvoudigt de kmo- portefeuille, de subsidie voor opleiding & advies. De kmo- portefeuille is veruit de meest

Nadere informatie

PASTORAAL CONGRES 2014

PASTORAAL CONGRES 2014 PASTORAAL CONGRES 2014 Op de slotdag sprak Johan Roose van De Ark, een beweging die leefgemeenschappen vormt rond mensen met een verstandelijke beperking. De ontmoeting met een 'handicap' vormt ons om,

Nadere informatie

Profiel leden Stichtingsbestuur, Algemeen

Profiel leden Stichtingsbestuur, Algemeen MEMO Aan: Van: Voorzitter Stichtingsbestuur Legal Affairs Datum: 28 maart 2014 Onderwerp: Profielschetsen SB, Concept 3 Voor de invulling van de toezichthoudende functie van het Stichtingsbestuur van TiU

Nadere informatie

Vormingsprogramma voor medewerkers die in dienst treden in een OCMW (niveau A, B en C)

Vormingsprogramma voor medewerkers die in dienst treden in een OCMW (niveau A, B en C) Vormingsprogramma voor medewerkers die in dienst treden in een OCMW (niveau A, B en C) Naast de verplichte basisopleiding voor het personeel van de gemeentelijke besturen (art. 145bis van de Nieuwe Gemeentewet)

Nadere informatie

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1]

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Ten gevolge van de goedkeuring van de bisconceptnota betreffende de organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen,

Nadere informatie

Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor?

Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor? 8 Ondernemers voor Ondernemers Jaarverslag 2014 9 Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor? Missie De missie van de vzw Ondernemers voor Ondernemers (opgericht in 2000) is het bevorderen van duurzame

Nadere informatie

Cyclus Reeksnummer 00000

Cyclus Reeksnummer 00000 ReeksNr: 000000 6776 - DGR ADM en SOCIAAL STATUUT ADVISEUR Jurist LID van de DGR - Jur Jurist A1 1 vacature(s) Cyclus 2018 05 Reeksnummer 00000 Toegangsvoorwarden CALOG PERSONEEL ADVISEUR LID MASTER Gespecialiseerd:

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR Onderwijsinstelling :... Instellingsnummer :... Schoolbestuur :... Scholengemeenschap/consortium : SG BLOM Nummer scholengemeenschap : 121921 Het arbeidsreglement,

Nadere informatie

Gemiddelde mening over de inspraak in de medezeggenschapsorganen

Gemiddelde mening over de inspraak in de medezeggenschapsorganen DEVOS,., VERHOEVEN, J. C. Inspraak, communicatie en overleg. Departement Onderwijs. Vlaamse Onderwijsindicatoren in internationaal perspectief. Editie 2000. Brussel Ministerie van de Vlaamse emeenschap,

Nadere informatie

Opleidingstraject voor ambtenaren die in functie treden bij een gemeentebestuur (niveaus A, B en C)

Opleidingstraject voor ambtenaren die in functie treden bij een gemeentebestuur (niveaus A, B en C) Opleidingstraject voor ambtenaren die in functie treden bij een gemeentebestuur (niveaus A, B en C) Artikel 145bis van de Nieuwe Gemeentewet bepaalt dat ambtenaren die aan de slag gaan bij een gemeentebestuur

Nadere informatie

Presentatie van het Managementplan van de Hoge Raad voor de Justitie

Presentatie van het Managementplan van de Hoge Raad voor de Justitie Presentatie van het Managementplan van de Hoge Raad voor de Justitie Het strategisch luik Strategisch luik De missie: Wat is onze kerntaak? Waarom bestaan we? Wat doen we en wat willen we ermee bereiken?

Nadere informatie

De FOD Economie informeert u! De innovatiepremie. Een creatieve werknemer belonen? Ja! Dankzij de fiscale vrijstelling van de innovatiepremies

De FOD Economie informeert u! De innovatiepremie. Een creatieve werknemer belonen? Ja! Dankzij de fiscale vrijstelling van de innovatiepremies De FOD Economie informeert u! De innovatiepremie Een creatieve werknemer belonen? Ja! Dankzij de fiscale vrijstelling van de innovatiepremies De innovatiepremie Een creatieve werknemer belonen? Ja! Dankzij

Nadere informatie

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter BACHELOR NA BACHELOR ADVANCED BUSINESS MANAGEMENT Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan Naam student: Maes Pieter 2011-2012 POP EERSTE GEKOZEN ALGEMENE COMPETENTIE: OPBOUWEN VAN EEN

Nadere informatie

Functiefamilie ET Thematische experten

Functiefamilie ET Thematische experten Functiefamilie ET Thematische experten DOEL Expertise in een materie* en verstrekken aan de administratieve en politieke instanties teneinde hen te ondersteunen bij de besluitvorming en de uitvoering van

Nadere informatie

Leiding geven aan verschillende generaties

Leiding geven aan verschillende generaties Leiding geven aan verschillende generaties Babyboomgeneratie - Babyboomgeneratie Wat is typerend voor een leidinggevende behorende tot de babyboomgeneratie ( 1945-1955)? Een leidinggevende uit de babyboomgeneratie

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Strategisch leiderschapsprofiel voor specialisten

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Strategisch leiderschapsprofiel voor specialisten Strategisch leiderschapsprofiel voor specialisten Specialist: er zijn 4 hoofdrollen geïdentificeerd voor de specialist op het strategische niveau. Brandweer vakman leiderschap staat aan de basis van de

Nadere informatie

De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969

De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969 De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969 Wet van 25 april 2007 met betrekking tot de pensioenen van de overheidssector (BS 11 mei 2007) Nieuw perequatiemechanisme Nieuw

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD VOORSTEL VAN DECREET. - van de heer G. Moens C.S. - houdende erkenning van het Postuniversitair Centrum Limburg TOELICHTING

VLAAMSE RAAD VOORSTEL VAN DECREET. - van de heer G. Moens C.S. - houdende erkenning van het Postuniversitair Centrum Limburg TOELICHTING Stuk 167 (1985-1986) - Nr. 1 VLAAMSE RAAD ZITTING 1985-1986 13 OKTOBER 1986 VOORSTEL VAN DECREET - van de heer G. Moens C.S. - houdende erkenning van het Postuniversitair Centrum Limburg TOELICHTING DAMES

Nadere informatie

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid Inleiding Pi-groep is opgericht op 17 maart 2004. De visie die ten grondslag ligt aan het ontstaan van Pi-groep is in dit document vastgelegd. Met het vastleggen van de visie, missie en doelstellingen

Nadere informatie

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012 . Winstgevendheid door wenbaarheid Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst 24 april 2012 wie zijn wij Optines Consultancy is als HRM business partner gespecialiseerd in verandermanagement,

Nadere informatie

Copyright Award Communications. Zijn de scholen van nu, de winkels van 10 jaar geleden?

Copyright Award Communications. Zijn de scholen van nu, de winkels van 10 jaar geleden? Copyright Award Communications Zijn de scholen van nu, de winkels van 10 jaar geleden? Copyright Award Communications Zijn de scholen van nu, de winkels van 10 jaar geleden? Welke bedrijven haalden het

Nadere informatie

OP WEG NAAR KWALITEITSSTERREN VOOR ONZE CLUB/JEUGDOPLEIDING

OP WEG NAAR KWALITEITSSTERREN VOOR ONZE CLUB/JEUGDOPLEIDING OP WEG NAAR KWALITEITSSTERREN VOOR ONZE CLUB/JEUGDOPLEIDING Agenda Introductie Foot PASS Project in onze club Motivatie deelname Foot PASS Foot PASS-team in onze club Foot PASS Project in onze club Samen

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STC GROUP

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STC GROUP FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STC GROUP Inhoudsopgave 1 STC Group 3 De organisatie 3 2 Lid Raad van Toezicht 4 Algemeen profiel 4 Specifieke profieleisen 4 3 Procedure 5 Planning 5 Aanvullende informatie

Nadere informatie

Noord-Zuid voor lokale besturen. Het opstellen van een profiel van de eigen gemeente

Noord-Zuid voor lokale besturen. Het opstellen van een profiel van de eigen gemeente Noord-Zuid voor lokale besturen Het opstellen van een profiel van de eigen gemeente Het opstellen van een profiel van de eigen gemeente Wanneer het gemeentebestuur de beslissing heeft genomen om een stedenband

Nadere informatie

Welkom bij de FOD Financiën. Infosessie - 22 augustus 2016 Economisten & Juristen

Welkom bij de FOD Financiën. Infosessie - 22 augustus 2016 Economisten & Juristen Welkom bij de FOD Financiën Infosessie - 22 augustus 2016 Economisten & Juristen De FOD Financiën als organisatie - De grootste FOD => Meer dan 23.000 personeelsleden - Ongeveer 120 werklocaties verspreid

Nadere informatie

stimuleringsregeling leiderschapsontwikkeling arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo

stimuleringsregeling leiderschapsontwikkeling arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo stimuleringsregeling leiderschapsontwikkeling arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: initiatief van sociale partners De sociale partners in het hbo hebben

Nadere informatie

- Verlenging stage voor statutaire personeelsleden met een leidinggevende. protocol nr. 294.957

- Verlenging stage voor statutaire personeelsleden met een leidinggevende. protocol nr. 294.957 Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 294.957 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 22 NOVEMBER 2010 DIE GEVOERD

Nadere informatie