Microsoft Excel Basis AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT EXCEL 2010 BASIS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Microsoft Excel Basis AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT EXCEL 2010 BASIS"

Transcriptie

1 Micrsft Excel 2010 Basis

2 Excel Het rekenprgramma van Micrsft Office heet Excel. Excel is nmisbaar als je met enige regelmaat verzichten met maken en bijhuden. Excel 2010 is de pvlger van Excel 2007.

3 Inhudspgave 1. Openen 2. Opslaan 1.1 Een nieuw werkblad penen 1.2 Een bestaand dcument penen 2.1 Een dcument Opslaan als Een dcument Opslaan 3. Rijen en klmmen 3.1 Rijen en klmmen 4. Werkbladen 4.1 Namen van werkbladen wijzigen 4.2 Invegen van extra werkbladen 5. Gegevensinver 5.1 Het inveren van gegevens 5.2 De vulgreep 6. Cellen pmaken 6.1 Lettertype en grtte aanpassen 6.2 Vrwaardelijke pmaak 7. Celeigenschappen 7.1 Getal 7.2 Uitlijning 7.3 Lettertype 7.4 Rand 7.5 Opvulling 7.6 Bescherming 8. Klmbreedte en rijhgte aanpassen 8.1 Klmbreedte en rijhgte aanpassen

4 1. Openen 1.1 Een nieuw werkblad penen Open het prgramma Excel 2010, een Lege werkmap verschijnt. Opdracht 1 Openen Wanneer je een lege werkmap hebt gepend, zie je? Hrizntaal de Rijen en verticaal de Klmmen Hrizntaal de Klmmen en verticaal de Rijen Antwrd Hrizntaal de Rijen en verticaal de Klmmen

5 1.2 Een bestaand dcument penen Het penen van een bestaand dcument de je als vlgt: Klik p Bestand en kies Openen. Zek de map met je dcument en klik het dcument aan. Klik vervlgens p Openen.

6 2. Opslaan 2.1 Een dcument Opslaan als Heb je een nieuw werkblad gepend en ben je hiermee aan de slag gegaan, dan is het verstandig deze eerst p te slaan. Z raak je geen werk kwijt als bijvrbeeld de cmputer dr een string uitgaat. Een nieuw dcument, dat je ng niet eerder hebt pgeslagen, met je Opslaan als. Z geef je het dcument een naam en een plaats binnen je dcumenten. Een bestand Opslaan als de je als vlgt: Klik p Bestand en kies Opslaan als. De Verkenner wrdt gepend en vervlgens kun je hier de lcatie bepalen waar je het dcument wilt pslaan. 1.Bepaal de lcatie waar je het bestand wilt pslaan. 2.Geef het dcument een naam. 3.Klik p Opslaan en je dcument is pgeslagen nder de dr juw bepaalde naam en pgegeven lcatie.

7 2.2 Een dcument pslaan Heb je een bestaand dcument gepend en ben je hiermee verder aan de slag gegaan, dan hef je het dcument alleen p te slaan. Het bestand heeft al een naam en lcatie. Alleen de wijzigingen hef je in het dcument p te slaan. Een bestaand dcument Opslaan de je als vlgt; 1. Klik p Bestand Klik vervlgens p Opslaan. TIP Sla regelmatig je werk p tussendr. Niet alleen aan het einde van de dag. Opdracht 2 Opslaan dcument Je hebt een nieuw dcument gepend en bent hiermee aan de slag gegaan. Wanneer je het dcument wilt pslaan kies je vr? Opslaan als Opslaan Antwrd Opslaan als, het nieuwe dcument heeft ng geen naam en geen lcatie.

8 3. Rijen en klmmen Een werkblad bestaat uit allemaal vakjes. Deze vakjes wrden cellen genemd. Elke cel binnen je werkblad heeft een naam. De naam bestaat uit een letter en een getal. De letter lees je af bvenaan de klm en het getal zie je in de betreffende rij. Verticaal de klmmen en hrizntaal de rijen. In nderstaande afbeelding kun je zien dat het snijpunt van de blauwe klm en rde rij de cel D7 is. TIP De naam van een cel begint altijd eerst met de letter van de klm en dan het cijfer van de rij. Klik p deze link m de vide Rijen en klmmen te bekijken.

9 4. Werkbladen 4.1 Namen van werkbladen wijzigen Een exceldcument bestaat uit één f meer werkbladen. Een werkblad wrdt standaard Blad 1 genemd. Dit is het werkblad dat verschijnt nadat je een dcument hebt gepend. De naam van het werkblad kun je wijzigen. Dit kan handig zijn wanneer je in een dcument werkt met meerdere werkbladen. De naam kun je wijzigen dr met de rechtermuisknp te klikken p Blad 1. Je kiest vr naam wijzigen en kunt direct een andere naam typen, in het nderstaande vrbeeld Digitaal Leerplein. Druk p Enter m de werkbladnaam te bevestigen. 4.2 Invegen van extra werkbladen Je kunt in je dcument meerdere werkbladen maken. Standaard bestaat het dcument uit drie werkbladen. Om ng een werkblad te te vegen, klik je p het pictgram achter Blad 3 en verschijnt het extra werkblad met de naam Blad 4. Ok dit nieuw gemaakte werkblad kun je weer een naam geven dr met de rechtermuisknp te klikken en met Naam wijzigen het werkblad een naam te geven. Klik p deze link m de vide Werkbladen te bekijken.

10 5. Gegevensinver 5.1 Inveren van gegevens In een cel kun je nder andere getallen, teksten, frmules en afbeeldingen plaatsen. De afbeeldingen wrden eigenlijk niet in de cel maar ver de cellen geplaatst. Je klikt de cel aan waar je gegevens in wilt veren. De naam van de cel die je hebt aangeklikt wrdt weergegeven in het Naam vak. 5.2 Vulgreep Als je een cel hebt aangeklikt, zie je aan de rechter nderzijde een klein vierkantje verschijnen. Dit is de vulgreep. De vulgreep kun je gebruiken m de inhud van een bepaalde cel te kpiëren f m een reeks autmatisch aan te vullen. Kpiëren: Typ in een cel bijvrbeeld het getal 1 in; Beweeg de cursr naar de vulgreep, deze verandert in een plusteken; Sleep nu de cursr naar beneden f naar rechts en de inhud van de cel zal gekpieerd wrden. Reeks aanvullen: Klik in een cel en typ het wrd maandag. Beweeg de cursr naar de vulgreep. Sleep nu de cursr naar beneden f naar rechts en de dagen van de week wrden autmatisch ingevuld. TIP Dr in een cel januari te typen en te slepen met de vulgreep wrden de verige maanden k ingevuld. Klik p deze link m de vide Gegevens inveren te bekijken.

11 6. Cellen pmaken 6.1 Lettertype en lettergrtte aanpassen Cellen kun je pmaken met de verschillende functies nder het tabblad Start De stijl van de letter aanpassen: Vet (B) Cursief (I) Onderstreept (U) Het lettertype aanpassen: Klik p pijltje naast huidige lettertype. Zek uit de uitschuiflijst een lettertype. De lettergrtte aanpassen: Klik p het pijltje naast de huidige lettergrtte. Kies een gewenste grtte. Kleur aanpassen Opvulkleur van een cel De kleur van een letter Uitlijnen binnen een cel Links uitlijnen Rechts uitlijnen Klik p m de vide Cellen pmaken te bekijken

12 6.2 Vrwaardelijke pmaak Sms wrdt een tabel veel duidelijker als je cellen bij f vanaf een bepaalde waarde een kleur geeft. In nderstaand vrbeeld zie je een cijferlijst waar de cijfers van een 6 f lager in het rd wrden weergegeven. Dit heet een vrwaardelijke pmaak. Je kunt Vrwaardelijke pmaak als vlgt instellen; Selecteer (sleep) de cellen waarp de vrwaardelijke pmaak van tepassing is. Klik in de bvenbalk p Vrwaardelijke pmaak. Klik p Markeringsregels vr cellen en Kleiner dan. Typ de waarde in en klik p Ok.

13 7. Celeigenschappen Binnen Excel is het belangrijk dat je de cellen een juiste eigenschap geeft. Wanneer je in een cel een datum wilt aangeven met je er vr zrgen dat de eigenschap van de cel k als datum is ingesteld. Z kun je bijvrbeeld de waarde van een cel met de eigenschap tekst niet gebruiken vr een rekenfrmule. Het instellen van de juiste eigenschappen vr een cel f cellen de je dr de cel(len) allereerst te selecteren. Vervlgens klik je met de rechtermuisknp en kiest de ptie Celeigenschappen. Het venster dat verschijnt laat de celeigenschappen zien die je kunt kiezen. Ze zijn verdeeld ver verschillende tabbladen. TIP Wanneer je celeigenschappen wilt aanpassen van meerdere cellen met je eerst de cellen selecteren en vervlgens in de geselecteerde cellen klikken met de rechtermuisknp.

14 7.1 Getal Bij het tabblad Getal geef je de juiste categrie aan. Wil je de cellen aangeven in Valuta dan geef je dat hier aan. Ok kun je het aantal decimalen weergeven en f het symbl van de Valuta weergegeven met wrden. Bevestig altijd met Ok wanneer je de aanpassingen hebt gedaan. Opdracht 3 Celeigenschappen Wanneer je de celeigenschappen van een hele klm wilt veranderen Sleep ik alle cellen van die klm Klik ik met de linkermuisknp p de letter van de klm Antwrd Klik ik met de linkermuisknp p de letter van de klm. Wanneer je p de letter van een klm klikt wrdt de hele klm geselecteerd.

15 7.2 Uitlijning Met dit tabblad kun je teksten uitlijnen maar is het k mgelijk m teksten te draaien. 7.3 Lettertype Hier kun je het lettertype en de grtte aanpassen.

16 7.4 Rand Via dit tabblad kun je langs een cel f cellen een rand maken. Selecteer allereerst de cellen waar de randen meten kmen en maak vervlgens een keuze vr welke Lijn. Je kunt ervr kiezen n in één keer alle lijnen van de Omtrek f Binnen te veranderen, je kunt k zelf bepalen welke lijn waar met kmen dr handmatig de randen aan te klikken. Opdracht 4 Randen De bvenrand van een cel kan een andere lijn zijn dan de nderzijde van die cel? Nee, je kunt rndm een cel maar een srt rand plaatsen Ja, elke rand kan een andere lijn hebben Antwrd Ja, elke rand kan een andere lijn hebben. Je kiest dan handmatig vr elke rand welke vrm je wilt gebruiken.

17 7.5 Opvulling Hier kun je cellen een kleur geven. Dit kan erg handig zijn wanneer cellen extra aandacht verdienen. 7.6 Bescherming Via dit tabblad kun je cellen die je vraf hebt geselecteerd blkkeren f verbergen. Blkkeer je een cel dan kan een ander geen wijzigingen aanbrengen in die cel f cellen. Klik p m de vide Celeigenschappen te bekijken

18 8. Klmbreedte en rijhgte Klmmen kun je p verschillende manieren aanpassen qua breedte. Rechtermuisknp; Je gaat p een klmkp (bvenzijde van de klm met de letter) staan en klikt met de rechtermuisknp. Kies de ptie Klmbreedte Vul de gewenste breedte in en klik p Ok Autmatisch; Wanneer je in een cel een tekst hebt getypt die breder is dan de klm, kun je de breedte van de klm autmatisch aanpassen. Klik de betreffende klm aan. Beweeg de cursr tussen de geselecteerde klm en de klm rechts. Je cursr verandert in een verticale streep met links en rechts een pijltje. Dubbelklik nu en de klm wrdt autmatisch aangepast. TIP Je kunt de cursr k tussen twee klmkppen plaatsen en slepen naar de gewenste breedte. Van rijen kun je p dezelfde manier de hgte aanpassen als van klmmen. Selecteer de rij(en), klik met de rechtermuisknp in de selectie en kies de ptie rijhgte. Vervlgens vul je de gewenste hgte in en klikt p Ok in het gepende venster.

19 Deze mdule is gemaakt dr Fred Beumer in pdracht van Utrechtzrg. Heb je pmerkingen f vragen ver dit lesmateriaal? Mail dan naar inf@digivaardigindezrg.nl.

Microsoft Excel 2013 Basis

Microsoft Excel 2013 Basis Micrsft Excel 2013 Basis Inleiding Het rekenprgramma van Micrsft Office heet Excel. Excel is nmisbaar als je met enige regelmaat verzichten met maken en bijhuden. Excel 2013 is de pvlger van Excel 2010.

Nadere informatie

Microsoft Excel 365. Basis AAN DE SLAG MET OFFICE TRAINING: MICROSOFT EXCEL 365 BASIS

Microsoft Excel 365. Basis AAN DE SLAG MET OFFICE TRAINING: MICROSOFT EXCEL 365 BASIS Micrsft Excel 365 Basis Inleiding Het rekenprgramma van Micrsft Office heet Excel. Excel is nmisbaar als je met enige regelmaat verzichten met maken en bijhuden. Excel 365 is de pvlger van Excel 2016.

Nadere informatie

Microsoft Excel 365. Gevorderd AAN DE SLAG MET OFFICE TRAINING: MICROSOFT EXCEL 365 GEVORDERD

Microsoft Excel 365. Gevorderd AAN DE SLAG MET OFFICE TRAINING: MICROSOFT EXCEL 365 GEVORDERD Micrsft Excel 365 Gevrderd Inleiding Het rekenprgramma van Micrsft Office heet Excel. Excel is nmisbaar als je met enige regelmaat verzichten met maken en bijhuden. Excel 365 is de pvlger van Excel 2016.

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de nline tekstverwerker p de schlwebsite. Stap 1: aanmelden p de schlwebsite Gebruik je gebruikersnaam zals in Bingel. Stap 2: ga naar juw leerjaar in het menu bvenaan. Klik dan verder naar

Nadere informatie

Microsoft Excel 2016

Microsoft Excel 2016 Microsoft Excel 2016 Titel Microsoft Excel 2016 Eerste druk December 2017 De module Microsoft Excel 2016 is een onderdeel van de WERKportal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM en Cedris. Website:

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem (ProCreate)

Handleiding Content Management Systeem (ProCreate) Handleiding Cntent Management Systeem (PrCreate) In deze handleiding wrdt beschreven he het CMS van uw website werkt. Datum: 16 nvember 2010 Cntactpersn: Wendy Brst Versie: 1.0 Inhudspgave 1. Beheer-items...

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Voorraadimport

Beschrijving S-Flex Voorraadimport Beschrijving S-Flex Vrraadimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 3.1 januari 2014 Het prgramma S-Flex Vrraadimprt is een prgramma

Nadere informatie

Handleiding voor de online PO wijzer

Handleiding voor de online PO wijzer Handleiding vr de nline PO wijzer Via de e-mail die u van ns gekregen heeft, kunt u inlggen p de site van de nline PO wijzer. Daar vindt u de pagina van uw schl die u drlpend kunt actualiseren. Inhudspgave

Nadere informatie

2 Overgangen en tekstelementen toevoegen en opmaken

2 Overgangen en tekstelementen toevoegen en opmaken 2 Overgangen en tekstelementen tevegen en pmaken Stappen Uitleg Visueel Stap 1 Bestand penen pen Windws Live Mvie Maker; klik p prject penen; kies hier vr Ftvide; het bestand wrdt gepend. Stap 2 Titelblad

Nadere informatie

Instructie formulierenmodule

Instructie formulierenmodule Instructie frmulierenmdule De frmulierenmdule is een uitgebreide mdule en maakt het mgelijk m bepaalde infrmatie van gebruikers p een gestandaardiseerde manier binnen te krijgen per e-mail. Denk aan een

Nadere informatie

HANDLEIDING PADLET UCLL. JOKE JORISSEN Informatica economie

HANDLEIDING PADLET UCLL. JOKE JORISSEN Informatica economie HANDLEIDING PADLET UCLL 2017 JOKE JORISSEN Infrmatica ecnmie Inhudspgave 1 Algemene infrmatie... 2 2 Een accunt aanmaken... 2 3 Een nieuw dcument aanmaken... 2 3.1 Lay-ut en instellingen aanpassen... 3

Nadere informatie

Instructiekaart. Een webquest maken op basis van een Google Sites sjabloon. zelfstandig leren. 1 Inloggen of aanmelden

Instructiekaart. Een webquest maken op basis van een Google Sites sjabloon. zelfstandig leren. 1 Inloggen of aanmelden Instructiekaart Datum pmaak: 18 maart 2013 ICT zelfstandig leren Aard Een webquest maken p basis van een Ggle Sites sjabln Om niet van een lege Ggle Site te meten vertrekken werd in een sjabln de structuur

Nadere informatie

7.4. Hoe kan ik werken met tabellen?

7.4. Hoe kan ik werken met tabellen? 7.4. He kan ik werken met tabellen? Inhud 1. Ik maak een tabel. 2. Ik typ tekst in een tabel. 3. Ik veg rijen f klmmen te. 4. Ik verwijder rijen f klmmen. 5. Ik pas de breedte van klmmen en de hgte van

Nadere informatie

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint 2018-2019 Datum: Leraren: F. Thmas, V. Schelkens, C. Kaivers Infrmatica Presenteren met behulp van Micrsft PwerPint Klas: 3 Naam: Nr.: De kmende 3 lessen ga je een PwerPintpresentatie maken ver een stad

Nadere informatie

Zelf een webpagina maken met HTML-code

Zelf een webpagina maken met HTML-code Zelf een webpagina maken met HTML-cde Stappenplan: 1. De brncde maken met Kladblk 2. Het resultaat bekijken met Internet Explrer 3. Een tweede webpagina maken en beide pagina s linken 4. De webpagina s

Nadere informatie

SNEL WERKEN MET EXCEL

SNEL WERKEN MET EXCEL SNEL WERKEN MET EXCEL 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Snel werken met Excel C O M P

Nadere informatie

Voorbeeld oefentypes online e-learningmodules CommArt Int.

Voorbeeld oefentypes online e-learningmodules CommArt Int. Vrbeeld efentypes nline e-learningmdules CmmArt Int. In dit dcument wrdt verwezen naar de specifieke inhud van een van nze e- learningmdules. De efentypes wrden echter gebruikt in alle e-learningmdules

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel

www.digitalecomputercursus.nl 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel In de komende hoofdstukken worden een aantal voorbeelden van berekeningen die gemaakt kunnen worden in Excel uitgelicht. U kunt deze berekeningen ook zodanig

Nadere informatie

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website.

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website. E- mailadressen uit QBS exprteren naar uw website. STAP 1: Maak een crrect selectie van uw klanten die u wenst te benaderen (bv. Particulieren) A) Klik bvenaan p Selecties B) Selecteer hier als: Tabel:

Nadere informatie

Excel. Inleiding. Het meest gebruikte spreadsheet programma is Excel.

Excel. Inleiding. Het meest gebruikte spreadsheet programma is Excel. Excel Inleiding Het woord computer betekent zoiets als rekenmachine. Daarmee is is eigenlijk aangegeven wat een computer doet. Het is een ingewikkelde rekenmachine. Zelf voor tekstverwerken moet hij rekenen.

Nadere informatie

Rekenblad, MS Excel. Wat we kennen is al vermeld maar wat we gaan leren is ook belangrijk: Formules (twee delen) Functies (basis) Grafieken Sjablonen

Rekenblad, MS Excel. Wat we kennen is al vermeld maar wat we gaan leren is ook belangrijk: Formules (twee delen) Functies (basis) Grafieken Sjablonen Rekenblad, MS Excel Wat gaan we leren? In deze cursus gaan we meer leren ver het gebruik van het rekenblad. Dit zijn prgramma s zals Micrsft Excel en Calc van OpenOffice. Wat we kennen is al vermeld maar

Nadere informatie

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet Inlggen - Lg in p: https://dialgue.triplis.cm NB. Triplis kan met alle reguliere brwsers wrden gebruikt, echter wrdt het gebruik van Firefx aangeraden en het gebruik Internet Explrer afgeraden. - Vul bij

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

1. Kennismaken met Calc

1. Kennismaken met Calc 1. Kennismaken met Calc In deze module leert u: - het programma Calc starten. - de onderdelen van het programmavenster van Calc herkennen. - over het werkblad verplaatsen. - gegevens invoeren. - het programma

Nadere informatie

Cellen automatisch vullen

Cellen automatisch vullen Cellen automatisch vullen Open een nieuw bestand. Typ in cel A1 het woord Zondag. Klik op cel A1. Er staat nu een kader omheen. Rechts onder in het kader zie je een vierkantje, de vulgreep. Sleep de vulgreep

Nadere informatie

3. Voorwaardelijke Opmaak

3. Voorwaardelijke Opmaak 3. Voorwaardelijke Opmaak In deze module leert u: - Wat de voorwaardelijke opmaak is. - Hoe u de voorwaardelijke opmaak toe kunt passen. Met voorwaardelijke opmaak kunt u opmaakkenmerken toekennen aan

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Biblitheek: e-bks lezen via de app p je tablet f smartphne Biblitheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhudspgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccunt 4 2. Een e-bk lenen m te

Nadere informatie

Pyonkee App Inleiding

Pyonkee App Inleiding Pynkee App Inleiding Inhudspgave 1 Bendigdheden... 1 2 Delstellingen... 1 3 Pynkee app... 1 3.1 Installatie van Pynkee app... 1 3.2 Terminlgie... 1 3.3 Gebruik van Pynkee app... 2 3.4 Juw eerste Pynkee

Nadere informatie

1 Puntboek in Office 2007

1 Puntboek in Office 2007 1 Puntbek in Office 2007 1.1 Kennismaking met Excel Excel, is een elektrnisch rekenblad. Ideaal m berekeningen te maken zals bij ecnmische activiteiten, belastingsaangifte en puntbek (In deze handleiding

Nadere informatie

Backorders: deellevering, nalevering en reservering

Backorders: deellevering, nalevering en reservering Backrders: deellevering, nalevering en reservering Als eerste beschrijven we de mgelijkheden van SnelStart!Backrder. Vervlgens kmen de aanpassingen in vensters aan bd. Als laatste treft u stappenplannen

Nadere informatie

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken.

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken. Handleiding snapp de ext Disclaimer vr gebruik: mmenteel werkt de app alleen nline, u heeft internetverbinding ndig m de app te kunnen gebruiken. Inhud De app installeren Machtigingen Aanmelden en registreren

Nadere informatie

Microsoft Word Kolommen en tabellen

Microsoft Word Kolommen en tabellen Microsoft Word 2010 Kolommen en tabellen Inhoudsopgave 8. Kolommen en tabellen 8.1 Tabtoets en tabstops 8.2 Tabellen maken 8.3 Tabel selecteren en tekst opmaken 8.4 Kolommen en rijen invoegen en verwijderen

Nadere informatie

Excel 2010, H1 HOOFDSTUK 1

Excel 2010, H1 HOOFDSTUK 1 HOOFDSTUK 1 Excel opstarten en afsluiten EXCEL kan worden opgestart via. Als EXCEL al vaker is gestart kun je direct op Microsoft Office EXCEL 2010 klikken. Typ anders in het zoekvak de eerste letters

Nadere informatie

6. Absolute en relatieve celadressering

6. Absolute en relatieve celadressering 6. Absolute en relatieve celadressering In deze module leert u: - Wat absolute en relatieve celadressering is; - De relatieve celadressering toepassen; - De absolute celadressering toepassen; - De absolute

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Modules Vergadering & Forum

Handleiding Site to Edit Modules Vergadering & Forum THAR Design Kipbmweg 15 7636 RC AGELO E-mail: inf@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site t Edit Mdules Vergadering

Nadere informatie

Makkelijk Publiceren

Makkelijk Publiceren Met Makkelijk Publiceren is het mogelijk overzichten te maken van bijvoorbeeld de actuele uitgeleende materialen of het aantal uitleningen per leerling. Deze overzichten worden getoond in Microsoft Office

Nadere informatie

Korte uitleg PIXresizer

Korte uitleg PIXresizer Ft's verkleinen - f Resizen Waarm ft s verkleinen? Wanneer we ft s p het internet plaatsen, willen we dat de ft ngeveer 4/5 van de breedte van de mnitr beslaat. Is hij grter dan zul je meten scrllen m

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Letteropmaak AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Letteropmaak AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Letteropmaak Inhoudsopgave 4. Letteropmaak 4.1 Vet, cursief en onderstreept 4.2 Lettertype en lettergrootte 4.3 Tekstkleur 4.4 Super- en subscript 4.1 Vet, cursief en onderstreept Een

Nadere informatie

Migratie internet-favorieten naar nieuw profiel

Migratie internet-favorieten naar nieuw profiel Migratie internet-favrieten naar nieuw prfiel Wanneer je verschillende brwsers gebruikt, en daarin een aantal favrieten hebt pgeslagen kan je deze met nderstaande prcedure migreren naar je nieuwe prfiel.

Nadere informatie

Uitleg Facebook. Account aanmaken. Startpagina

Uitleg Facebook. Account aanmaken. Startpagina Uitleg Facebk Accunt aanmaken Een uitgebreide uitleg ver he je een accunt aanmaakt p Facebk is te vinden in een handige e-learning mdule: www.marktimmermans.nl/facebk. Hier staat stap vr stap uitgelegd

Nadere informatie

Handleiding waarnemingen invoeren via Verspreidingsatlas.nl

Handleiding waarnemingen invoeren via Verspreidingsatlas.nl Handleiding waarnemingen inveren via Verspreidingsatlas.nl Het inveren van lsse waarnemingen en FLORON streeplijsten is nu ng gemakkelijker via de nline waarnemingen inver p Verspreidingsatlas. Hiernder

Nadere informatie

OLAT: Online learning & training

OLAT: Online learning & training OLAT: Online learning & training Handleiding vr starters 1. Aanmelden NEVA-website: https://neva.ned.univie.ac.at/ Gebruikerslgin OLAT-website: http://lat.ned.univie.ac.at/lat/dmz/ OLAT-anmeldung Selecteer

Nadere informatie

Microsoft Excel 2013 Berekeningen

Microsoft Excel 2013 Berekeningen Microsoft Excel 2013 Berekeningen Inleiding Het rekenprogramma van Microsoft Office heet Excel. Excel is onmisbaar als je met enige regelmaat overzichten moet maken en bijhouden. Excel 2013 is de opvolger

Nadere informatie

1 De werkmap beschermen

1 De werkmap beschermen 1 De werkmap beschermen Er zijn veel redenen om een werkmap, of delen ervan, te willen afschermen of beschermen. Het kan zijn dat delen van een werkblad gegevens bevatten die nodig zijn bij een berekening,

Nadere informatie

De celwijzer is een rechthoekig kader dat om de actieve cel zit. celwijzer

De celwijzer is een rechthoekig kader dat om de actieve cel zit. celwijzer Inhoudsopgave: De werkmap p. 1 Navigeren p. 1 Selecteren p. 2 Het hele werkblad selecteren p. 2 Gegevens invoeren p. 3 De kolombreedte aanpassen p. 3 Bladtabs p. 4 Naam tabblad wijzigingen p. 4 Invoegen

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR WERKEN MET EXCEL. Werken met excel. Hoe? Zo!

INKIJKEXEMPLAAR WERKEN MET EXCEL. Werken met excel. Hoe? Zo! Werken met excel 1 WERKEN MET EXCEL In dit boek leer je werken met Excel. Met Excel maak je berekeningen. Het is een soort uitgebreide rekenmachine. Het boek bestaat uit 4 hoofdstukken. De eerste hoofdstukken

Nadere informatie

Documentatie voor update BHIwin 9.01

Documentatie voor update BHIwin 9.01 Dcumentatie vr update BHIwin 9.01 1. Elektrnische BTW-aangifte... 3 1.1 Algemeen.... 3 1.2 Tepassing in prgramma... 3 1.3 Instellen map... 4 2. Aankpfactuur Factr aftrekbaar... 5 3. Rapprtenbeheer... 6

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.20

Documentatie voor update SNDwin 12.20 Dcumentatie vr update SNDwin 12.20 I. Verbeteringen... 3 1. Definitieve afrekening... 3 2. Wizard.dc... 3 3. Landcde klanten/leveranciers... 3 II. Gebuwen... 4 1. Tabel gebuwen... 4 III. Klanten... 6 1.

Nadere informatie

Met de knoppen uit de groep Lettertype van het tabblad Start kun je geselecteerde cellen opmaken.

Met de knoppen uit de groep Lettertype van het tabblad Start kun je geselecteerde cellen opmaken. SAMENVATTING HOOFDSTUK 4 Celopmaak via het Lint, groep Lettertype Met de knoppen uit de groep Lettertype van het tabblad Start kun je geselecteerde cellen opmaken. Knop (Lettertype) (Tekengrootte) (Vet)

Nadere informatie

Handleiding MS Outlook. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding MS Outlook

Handleiding MS Outlook. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding MS Outlook Aan de slag in berep en bedrijf Handleiding MS Outlk Branche Uitgevers 1 Alle rechten vrbehuden. Niets uit deze uitgave mag wrden verveelvudigd, pgeslagen in een geautmatiseerd gegevensbestand dan wel

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kolommen en tabellen AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kolommen en tabellen AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kolommen en tabellen Inhoudsopgave 8. Kolommen en tabellen 8.1 Tabellen maken 8.2 Tabel selecteren en tekst opmaken 8.3 Kolommen en rijen invoegen en verwijderen 8.1 Tabellen maken Met

Nadere informatie

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie. Lijsten

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie. Lijsten Ovinb Opleidingsweek 2016 Digitale tepassingen Biblitheekprtalen - Handleiding Mijn Biblitheek-Administratie Lijsten Ovinb - Opleidingsweek 2016 - Digitale tepassingen BibPrtalen 1 Inhudspgave Inhudspgave

Nadere informatie

Via de het tabblad Bestand kun je bijvoorbeeld een nieuwe werkmap maken, werkmappen openen, opslaan en afdrukken.

Via de het tabblad Bestand kun je bijvoorbeeld een nieuwe werkmap maken, werkmappen openen, opslaan en afdrukken. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Excel opstarten, verkennen en afsluiten EXCEL kan bijvoorbeeld worden opgestart via de snelkoppeling naar EXCEL op het bureaublad, als deze er is, of via of. Als EXCEL al vaker

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Trainingsopgaven Basistraining Evenementen Scouts Online

Trainingsopgaven Basistraining Evenementen Scouts Online Trainingspgaven Basistraining Evenementen Scuts Online Inhudspgave 1 Vrbereidingspgaven... 3 1.1 E-mailadres aanpassen... 3 1.2 Testfuncties tevegen... 3 2 Basispgaven... 4 2.1 Nieuw evenement aanmaken...

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen 6. Reeksen Excel kan datums automatisch uitbreiden tot een reeks. Dit betekent dat u na het typen van een maand Excel de opdracht kan geven om de volgende maanden aan te vullen. Deze voorziening bespaart

Nadere informatie

Handleiding Code 95 Check voor werkgevers

Handleiding Code 95 Check voor werkgevers Handleiding Cde 95 Check vr werkgevers Op Cde 95 Check kunt u zich als werkgever registreren. Nadat de registratie vltid is kunt u de naschlingsuren en pleidingen van uw chauffeurs registreren (eventueel

Nadere informatie

Nascholingen ICT Nascholingen ICT Nascholingen ICT

Nascholingen ICT Nascholingen ICT Nascholingen ICT Studiewijzer 4 Opmaak van een werkblad en cellen Voorkennis Leereenheid 2: Gegevens invoeren Doel - Basis Kolombreedte en rijhoogte aanpassen Doel - Extra Verwachte leertijd Patronen en lijnen aanbrengen

Nadere informatie

Toetsen omzetten van Word naar Wintoets 4.0

Toetsen omzetten van Word naar Wintoets 4.0 WinTets Tetsmzetting - Uitgeverij De Rde Planeet 2012 Tetsen mzetten van Wrd naar Wintets 4.0 Veel ude tetsen zijn ntwikkeld binnen Micrsft Wrd. Dr ze m te zetten naar een itembank binnen WinTets, kunnen

Nadere informatie

Opmaak aanpassen Module 2

Opmaak aanpassen Module 2 2. Opmaak aanpassen In deze module leert u: 1. een rand rond een cel plaatsen; 2. de achtergrondkleur van een cel veranderen; 3. een automatische opmaak toepassen. 2.1 Het uiterlijk van cellen veranderen

Nadere informatie

Inrichten van OTIB-skillsmanager in het kort

Inrichten van OTIB-skillsmanager in het kort Verkrte Handleiding Versie Beheerder Januari 2013 Inrichten van OTIB-skillsmanager in het krt OTIB-skillsmanager is een instrument waarmee leidinggevenden en medewerkers functinerings-, berdelings- f ntwikkelingsgesprekken

Nadere informatie

Release Notes Three Ships MobileApp. Three Ships N@Tschool! versie 11.5

Release Notes Three Ships MobileApp. Three Ships N@Tschool! versie 11.5 Release Ntes Three Ships MbileApp Three Ships N@Tschl! versie 11.5 13-6-2012 Aan de gebruiker Wij stellen uw terugkppeling zeer p prijs. Met uw vragen en pmerkingen ver het prduct Three Ships N@Tschl!

Nadere informatie

OPMAAK VAN JE HARLAND-INZENDING

OPMAAK VAN JE HARLAND-INZENDING OPMAAK VAN JE HARLAND-INZENDING MICROSOFT WORD Deze instructie is geschreven vr Micrsft Wrd 2010 en later, maar is mutatis mutandis p alle versies van Wrd van tepassing. De werkwijze vr OpenOffice wrdt

Nadere informatie

Grafieken in Word. Soort 1 2 5 10 12 15 20 30 Leven 4,8 4,9 5,1 5,5 5,6 5,8 6,0 6,2 Annuïteiten 4,9 5,1 5,3 5,7 5,8 6,0 6,2 6,5

Grafieken in Word. Soort 1 2 5 10 12 15 20 30 Leven 4,8 4,9 5,1 5,5 5,6 5,8 6,0 6,2 Annuïteiten 4,9 5,1 5,3 5,7 5,8 6,0 6,2 6,5 Les 16 Grafieken in Word In deze les leert u hoe u gegevens weergeeft in de vorm van een grafiek. Ook past u het uiterlijk, de schaal en het type grafiek aan. Een grafiek maken Eén plaatje zegt meer dan

Nadere informatie

Getallen een correcte opmaak geven. Cellen opmaken met voorwaardelijke opmaak. Cellen opmaken door het thema te wijzigen

Getallen een correcte opmaak geven. Cellen opmaken met voorwaardelijke opmaak. Cellen opmaken door het thema te wijzigen Studiewijzer 4 Opmaak van een werkblad en cellen Voorkennis Leereenheid 2: Gegevens invoeren Doel Basis Kolombreedte en rijhoogte aanpassen Patronen en lijnen aanbrengen Lettertype wijzigen Tekst in cellen

Nadere informatie

Werkinstructie fix-update installeren Multivers Groothandel

Werkinstructie fix-update installeren Multivers Groothandel Werkinstructie fix-update installeren Multivers Grthandel Inhud 1 INLEIDING... 3 2 VOORBEREIDINGEN... 3 3 FIX DOWNLOADEN... 4 4 FIX INSTALLEREN... 6 5 BEKENDE PROBLEMEN... 9 Lgres Business Slutins B.V.

Nadere informatie

Snel een begin maken met Front-Page voor een eigen website. blad 1

Snel een begin maken met Front-Page voor een eigen website. blad 1 Snel een begin maken met Front-Page voor een eigen website. blad 1 Je gaat zelf een eenvoudige web site maken en zult deze eerst op papier moeten ontwerpen. Je maak een met daaronder sub-pagina s en eventueel

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

1 Opzoeken van een grond in de toepassing

1 Opzoeken van een grond in de toepassing He pas ik de gegevens in de gemeentelijke inventaris aan? //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Medittashop. Medittashop.nl. Handleiding X. Handleiding bestelmodule. Medittashop.nl/slimvoorraadbeheer

Medittashop. Medittashop.nl. Handleiding X. Handleiding bestelmodule. Medittashop.nl/slimvoorraadbeheer Medittashp Medittashp.nl Handleiding X Handleiding bestelmdule Medittashp.nl/slimvrraadbeheer Inhud 1. Inrichten vrraadruimte 2. Inlggen nline bestelmdule 3. Inveren van de vrraadlijst a. met behulp van

Nadere informatie

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl Een toekomst voor ieder kind www.altra.nl Excel Tips en trucs Knippen/kopiëren Kolommen verplaatsen Het is handig om de kolommen met de module en locatie als eerste twee in het overzicht te hebben. Selecteer

Nadere informatie

UPGRADE WORD 2007. Lesgever : Frank Van Oost Cursustekst : Hendrik Victor

UPGRADE WORD 2007. Lesgever : Frank Van Oost Cursustekst : Hendrik Victor Lesgever : Frank Van Ost Cursustekst : Hendrik Victr UPGRADE WORD 2007 De belangrijkste verschilpunten tussen de nieuwe versie Wrd 2007 en de vrgaande versies Inhudstafel 1 ALGEMENE INFO... 7 2 VERSCHILPUNTEN

Nadere informatie

QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT

QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT Deze Quickstart biedt u als gebruiker van het webshp systeem van Garden Cnnect een handreiking bij de meest belangrijke stappen tijdens het pzetten en beheren

Nadere informatie

Publisher Handleiding

Publisher Handleiding Publisher 2010 Handleiding Inhoud 1. Wat is Publisher?... 1 2. Openen 2.1 Publisher starten... 2 2.2 Een nieuw document openen... 2 2.3 Een bestaand document openen... 3 3. Opslaan 3.1 Een document opslaan...

Nadere informatie

Prospectbeheer : Te exporteren adressen

Prospectbeheer : Te exporteren adressen Prspectbeheer : Te exprteren adressen 2 Inhudstafel 1. Inleiding: Te exprteren adressen p3 2. Wat verstaan we nder een gekwalificeerd adres? p4 2.1 Particulier=eindklant 2.2 Bestuurder verbnden aan een

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding Basecamp Pagina 1

Handleiding. Handleiding Basecamp Pagina 1 Handleiding Handleiding Basecamp Pagina 1 Vrwrd Recentelijk heeft mijnheer Garmin beslten m een nieuwe set geactualiseerde kaarten p de markt te brengen vr de Zum-serie (meest gebruikte navigatietestel

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

HET EXTRANET Beknopte Startershandleiding

HET EXTRANET Beknopte Startershandleiding HET EXTRANET Beknpte Startershandleiding Extranet.lbcnderwijs.be 1. Lcatie Rechtstreeks: Surf naar extranet.lbcnderwijs.be Via website: Surf naar www.lbcnderwijs.be Kies Onze schlen Kies Sint-Niklaas Kies

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Een grafiek maken in Excel

Een grafiek maken in Excel Een grafiek maken in Excel [Paul De Meyer] 1 Microsoft Excel starten Ga naar start en kies in Alle programma s voor Microsoft Excel of Dubbelklik op het bureaublad het icoontje Microsoft Excel Automatisch

Nadere informatie

QlikView, eenvoudig in gebruik

QlikView, eenvoudig in gebruik QlikView, eenvudig in gebruik Inhud Algemeen... 3 Gren Wit - Grijs... 3 Directe en indirecte zekmgelijkheden... 4 Vrijheid in analyseren... 5 Slim selecteren, de rechter muisknp... 6 De Menubalk... 9 Telichting

Nadere informatie

NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStorage Soort applicatie Webbased toegang tot een gedeelte van het Comeniusnetwerk

NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStorage Soort applicatie Webbased toegang tot een gedeelte van het Comeniusnetwerk NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStrage Srt applicatie Webbased tegang tt een gedeelte van het Cmeniusnetwerk Gebruikers Medewerkers Status Cncept Versie (datum) 0.1 (14 februari 2005) 1. Omschrijving

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Voorbeeldles emindmaps

Voorbeeldles emindmaps Vrbeeldles emindmaps De cmpetentiediamant Samenwerken aan een pdracht Vrstellen van infrmatie Zelfstandig leren met behulp van ICT Zeken en verwerken van infrmatie Cmmuniceren van infrmatie Oefenen met

Nadere informatie

In dit document worden de verschillende componenten beschreven.

In dit document worden de verschillende componenten beschreven. COMPONENTEN In dit dcument wrden de verschillende cmpnenten beschreven. 1. Actieblkcmpnent Open het menu van een cmpnentenmap en kies de ptie Veg Geef in het vlgende scherm een naam p vr het actieblk en

Nadere informatie

Stap 1 - Het selecteren van de catalogusindeling

Stap 1 - Het selecteren van de catalogusindeling Galvan biedt u de mgelijkheid m p de Galvan website geheel naar eigen inzicht een prductcatalgus samen te stellen. U bepaalt zelf wat de indeling van deze catalgus met zijn en welke artikelen u in de catalgus

Nadere informatie

OPMAAK VAN JE HARLAND-INZENDING

OPMAAK VAN JE HARLAND-INZENDING OPMAAK VAN JE HARLAND-INZENDING OPENOFFICE WRITER Deze instructie is geschreven vr OpenOffice 4.1.2 Writer, maar is mutatis mutandis p alle versies van Writer van tepassing. De werkwijze vr Micrsft Wrd

Nadere informatie

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS...

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... Word 2 WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... 10 KIEZEN VAN 1 WOORD... 10 KIEZEN VAN 1 ZIN... 10 KIEZEN VAN

Nadere informatie

Handleiding: Jobs publiceren op Essenscia.be

Handleiding: Jobs publiceren op Essenscia.be Handleiding: Jbs publiceren p Essenscia.be 1. Aanmelden... 1 2. Jbaanbiedingen tevegen... 2 2.1 Jbs in extra taal... 2 2.2 Opties m snel een jb te te vegen... 2 2.3 De beschikbare velden zijn:... 4 2.4

Nadere informatie

Releasenotes. Stamgilde Development (06) 22 41 97 03 (0847) 11 66 90 info@stamgilde.com www.stamgilde.com

Releasenotes. Stamgilde Development (06) 22 41 97 03 (0847) 11 66 90 info@stamgilde.com www.stamgilde.com Releasentes Stamg Develpment (06) 22 41 97 03 (0847) 11 66 90 inf@stamg.cm www.stamg.cm Stamg, 2000-2008 Stamg Develpment inf@stamg.cm www.stamg.cm Wijzigingsdcument proffice sftware Versie 2.0.5 Nieuwe

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Orderimport

Beschrijving S-Flex Orderimport Beschrijving S-Flex Orderimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 2.3 januari 2014 Het prgramma S-Flex Orderimprt is een prgramma

Nadere informatie

les 6 draaitabellen en draaigrafieken Herhaling Oefening 6.1

les 6 draaitabellen en draaigrafieken Herhaling Oefening 6.1 draaitabellen en draaigrafieken Herhaling Oefening 6.1 a. Open de werkmap Draaitabel. b. Sorteer de gegevens Van A naar Z op de kolom Verkoper. c. Maak een Tabel bij alle gegevens van de verkoper De Koning.

Nadere informatie

8. Adresetiketten maken

8. Adresetiketten maken 8. Adresetiketten maken In deze module leert u: - Hoe u een adressenbestand kunt maken; - Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan Writer; - Hoe u adresetiketten van dat adressenbestand kunt maken;

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Wegwijs in Excel 2010 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2011 Deze antwoorden horen bij de vragen in Wegwijs in Excel 2010 van Hannie van Osnabrugge.

Nadere informatie

Inleiding. Met onderstaande link kom je op de inlogpagina. Inloggen Webportal Mekano

Inleiding. Met onderstaande link kom je op de inlogpagina. Inloggen Webportal Mekano Inleiding Mekan maakt gebruik van Web Prtals waar de pdrachtgevers p in kunnen lggen. De Web Prtal biedt de mgelijkheid m rsters en pdrachten in te zien. Tevens is het via de Web Prtals mgelijk m de weekstaten

Nadere informatie

3. Een dia met een tabel

3. Een dia met een tabel 51 3. Een dia met een tabel Wanneer u in uw presentatie bepaalde gegevens met elkaar gaat vergelijken, dan is het een goed idee om een dia met een tabel te maken. Een tabel is een opsomming van gegevens

Nadere informatie

Handleiding Rooster maken

Handleiding Rooster maken Handleiding Rster maken Inhud Handleiding Rster maken... 1 Weekrster in één gpslag... 2 Uitleg veel gebruikte functies... 2 Rster maken... 3 1 Dienst selecteren... 3 2 Werktijden inveren... 4 3 Split-shift

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie