Wij doen het al, want we zijn allemaal Brusselaars.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij doen het al, want we zijn allemaal Brusselaars."

Transcriptie

1 Uw sorteergids 1 Wij doen het al, want we zijn allemaal Brusselaars

2 2 3 introductie Inhoud Waarom sorteren? Elke Brusselaar produceert dagelijks gemiddeld 1 kg Afval sorteren is dus een eerste belangrijke stap. afval. Dat is heel wat. Maar als we dat afval goed Maar u kan nog veel meer doen: zorg er gewoon voor sorteren, kunnen we een flink deel ervan recycleren. dat u minder afval produceert! Hoe? Door producten Zo verspillen we minder grondstfen en energie en te kiezen met weinig verpakking, met een recycleerbare beschermen we het milieu. En dat is niet alleen goed verpakking met statiegeld. nieuws voor u en mij, maar ook voor onze kinderen. Wat verandert er in 2010 en waarom? Nu is het echt ficieel: vanaf 1 januari 2010 is sorteren verplicht wordt om te sorteren, kan er meer afval verplicht voor iedereen. Doet u dat niet, dan kunt u worden gerecycleerd! Niet vergeten dus: wie zijn afval een boete krijgen... maar voor één keer is dat goed niet sorteert, riskeert een boete van 62,50 tot 625. nieuws, zeker voor het milieu. Want omdat iedereen Goed sorteren? Volg de gids! Het is belangrijk dat u precies weet hoe u goed moet optimaal te verwerken. Maar wat deze gids vooral wil sorteren. Daarom is er deze gids. En wie weet helpt doen, is u het leven gemakkelijker maken. Hou hem hij u ook beter met uw afval om te gaan, mocht dat dus bij de hand, zodat u altijd weet hoe u juist moet nodig zijn. U vindt er alle informatie over de diensten sorteren. Kortom, volg de gids! En... zeg het voort! van het Brussels Gewest die klaarstaan om uw afval PMD-verpakkingen > Blauwe zak > 4 & 5 Papier-karton > Gele zak > 4 & 5 Tuinafval > Groene zak > 6 & 7 Kerstbomen 6 Niet-recycleerbaar, niet-bijtend en niet-giftig afval > Witte zak > 7 Glas > De glasbollen voor wit en gekleurd glas > 8 & 9 Uw ander afval 10 & 11 Huishoudelijk chemisch afval 10 Gebruikte batterijen en accu s 10 Gebruikte frituurolie en vet + motorolie 10 Geneesmiddelen 10 Gr huisvuil 11 Afgedankte elektrische en elektronische apparaten 11 Containerparken 11 Praktische info 12 Wij doen het al, want er staat toch geen leeftijd op? want ik hou van m n buurt. Wij doen het al op school. En jullie? Wij doen het al op kot, want t is n fluitje van n cent! Nog vragen? Hebt u na het lezen van deze gids nog vragen over sorteren, neem dan een kijkje op onze website bel gratis , van maandag tot vrijdag van 7.30 tot 19 u., op zaterdag van 9 tot u. en op zondag van 14 tot u. want ik wil niet buitenspel staan. want vroeg laat heb ik zelf kindjes! want ik ben n echte Brusselaar! want de natuur zal me dankbaar zijn.

3 4 5 PMD-verpakkingen en papier-karton De blauwe zakken In de blauwe zakken Plastic flessen en flacons Metalen verpakkingen Drankkartons Opgelet: alles moet leeg zijn! Maximaal volume per stuk: 8 liter. Hoe? - Via de blauwe zakken die te koop zijn in warenhuizen en bij sommige kleinhandelaars. Inhoud: 50l en 100l. - Via de blauwe container voor de bewoners van een flatgebouw. De beheerder conciërge kan afvalcontainers plaatsen in het afvallokaal. Wanneer? De blauwe zakken en containers worden een keer per week opgehaald en naar het sorteercentrum gebracht. Daar wordt de inhoud in verschillende categorieën verdeeld, gedeeltelijk met de hand, en daarna gerecycleerd. niet In de blauwe zakken In de witte zakken : Plastic zakken (supermarkt) en folie Plastic potjes (yoghurt), vlootjes (boter) en bakjes (fruit en groenten) Schaaltjes voor taarten boterhammen Piepschuim Plastic bekers Bloempotten Tandpastatubes Bussen huishoud- en motorolie Speelgoed Aluminiumfolie Rietjes van tetrapacks In de glasbollen : Glazen flessen, bokalen en flacons Groene Plekjes : Spuitbussen die andere dan voedingswaren cosmetica hebben bevat Flacons met het symbool Injectienaalden In de gele zakken In de gele zakken Droog en proper papier-karton - Via de gele zakken die te koop zijn in warenhuizen en bij sommige kleinhandelaars. Inhoud: 30l. U kunt het papier en geplooid karton ook samenbinden. - Via de gele container voor de bewoners van een flatgebouw. De beheerder conciërge kan afvalcontainers plaatsen in het afvallokaal. De gele zakken en containers worden een keer per week opgehaald en naar het sorteercentrum gebracht. Daar wordt de inhoud in verschillende categorieën verdeeld, gedeeltelijk met de hand, en daarna gerecycleerd. niet In de gele zakken In de witte zakken : Vet vuil papier Cellaan Aluminiumfolie Behangpapier Plastic folie (rond drukwerk) Geplastificeerd papier Zelfklevers Oude foto s

4 6 7 TUINAFVAL EN NIET-RECYCLEERBAAR AFVAL In de groene zakken Al naargelang de gemeente, wordt tuinafval huis-aan-huis via een inzamelpunt opgehaald (zie tabel hiernaast). De huis-aan-huisophaling van het tuinafval gebeurt op zondag vanaf 14 u. De inwoners gebruiken daarvoor de speciale groene zak, die moet klaarstaan voor 14 u. Deze groene zakken zijn te koop in warenhuizen en bepaalde doe-het-zelfzaken. Inhoud : 80l. Niet in de groene zakken Verwelkte bloemen, snoeisel van hagen en struiken Onkruid, gras, dorre bladeren Takken worden samengebonden en naast de zak geplaatst. Voor de inzamelpunten zijn gereglementeerde groene zakken niet verplicht. Het tuinafval wordt gecomposteerd in het composteercentrum van het Brussels Hodstedelijk Gewest. Het tuinafval wordt vanaf de eerste zondag van april tot de laatste zondag van november opgehaald. Stenen Aarde Afschermdoeken Piketten Borders in cement plastic Tegels in cement Uitwerpselen van dieren Boomstronken Papier-karton PMD-verpakkingen Voedingsresten Tuinafval: gemeenten met huis-aan-huisophaling 1070 Anderlecht 1082 Sint-Agatha-Berchem 1140 Evere 1080 Sint-Jans-Molenbeek 1083 Ganshoren 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe 1130 Haren 1150 Sint-Pieters-Woluwe 1090 Jette 1180 Ukkel 1081 Koekelberg 1190 Vorst 1120 Neder-Over-Heembeek 1170 Watermaal-Bosvoorde 1160 Oudergem Tuinafval: gemeenten met inzamelpunten 1000 Brussel Renaissancelaan (parking tegenover de Koninklijke Militaire School) u Brussel Sint-Lambertusplein (op de hoek van het Sint-Lambertusplein - Eeuwfeestlaan) u. E. Bockstaelplein (Parking voor het Gemeentehuis) u Elsene Huysmanslaan (Oude Lindesquare, voor de school) u. Voorplein Tervurensepoort u Etterbeek Kruispunt Boileaulaan - Edmond Mesenslaan - Nestor Plissartlaan u. Tweede Lansiers Regimentlaan u Schaarbeek Wahislaan (dichtbij kruispunt met Chazallaan) u Sint-Gillis Van Meenenplaats (voor het Gemeentehuis) u Sint-Joost Galileelaan (Voor de bank Dexia) u. De kerstbomen In de witte zakken De kerstbomen Afval dat niet gerecycleerd kan worden, en dat niet bijtend giftig is. Zonder pot, zonder houten kruis en zonder versiering. De opgehaalde kerstbomen worden gecomposteerd. Elk jaar halen we uw kerstbomen op na de feesten. Via witte zakken, te koop in warenhuizen en bij sommige detailhandelaars. Inhoud: 30, 60 en 80l. De witte zakken worden verwerkt in de verbrandingsinstallatie met energierecuperatie van het Brussels Hodstedelijk Gewest. De witte zakken worden twee maal per week huis-aan-huis opgehaald (meer informatie op p. 12).

5 8 9 GLAZEN FLESSEN, BOKALEN EN FLACONS Glas gaat in de glasbollen, niet in de zakken. IN DE GLASBOLLEN Flessen, bokalen en flacons zonder statiegeld in wit (transparant) glas in de witte glasbol. Flessen, bokalen en flacons zonder statiegeld in gekleurd (transparant) glas in de gekleurde glasbol. Giet de flessen, bokalen en flacons leeg en verwijder kurken, deksels, capsules en andere doppen. Er staan meer dan glasbollen in de 19 gemeenten van het Brussels gewest. Denk aan de omwonenden. Gebruik de glasbollen alleen van 7 tot 22 u. Opgelet! Stop geen glas in de blauwe witte zakken! Doet u dat wel, dan riskeert u een boete. NIET IN DE GLASBOLLEN Goed verpakt in de witte zak : - Hittebestendig glas (ovenschotels), vitrokeramiek, aardewerk, kristal, porselein, keramiek, stenen flessen en kruiken, opaalglas, glazen vaatwerk, drinkglazen - Gloeilampen - Glasscherven (kader spiegel) - Verstuivers In de witte zak : - Plastic kurken en doppen (metalen deksels gaan in de blauwe zak) Containerpark : - Spaar-, halogeen-, TL- en LED-lampen - Vlak glas zoals ruiten en spiegels Mobiele Groene Plekjes : - Spaar-, halogeen-, TL- en LED-lampen Containerpark Flesjes, bokaaltjes en flacons waar geneesmiddelen in hebben gezeten moeten terug naar de apotheek.

6 10 11 UW ANDER AFVAL GROF HUISVUIL HUISHOUDELIJK CHEMISCH AFVAL Mobiele Groene Plekjes en containerparken - Een keer per maand komt de Groene Plekjes -ophaalwagen bij u in de buurt. Dat is extra handig, want u hoeft zich zo niet ver te verplaatsen. U vindt de ophaalkalender op u belt gewoon naar In de gewestelijke containerparken: adressen en openingstijden vindt u onderaan pagina In de gemeentelijke containerparken: contacteer de gemeentelijke administratie. Waarom? Huishoudelijk chemisch afval, o.a. herkenbaar aan een van deze 4 symbolen, wordt niet aanvaard bij de ophaling van het gewoon huishoudelijk afval. Logisch, want dit soort afval is niet alleen gevaarlijk voor het milieu, maar ook voor de ophalers denk maar aan gebruikte injectienaalden bijvoorbeeld. Daarom moet dit soort afval GEBRUIKTE BATTERIJEN EN ACCU S Bebat-inzamelpunten : batterijen deponeren, de natuur respecteren De Bebat-inzamelpunten zijn bestemd voor gebruikte batterijen, accu s en zaklampen. Waar? Deze inzamelpunten bevinden zich in warenhuizen, scholen, openbare en privé-instellingen, containerparken en ook in andere erkende inzamelpunten. verwerkt worden door gespecialiseerde bedrijven die zich houden aan strikte veiligheidsvoorschriften. Aanvaard afval: Resten van detergent, bleekwater, ammoniak, natriumhydroxide, ontkalkers, ovenreinigers Boenwas Spuitbussen die andere dan voedingswaren cosmetica hebben bevat Kwikthermometers Vernis, oplosmiddelen, verven, lijmen, harsen, antiroestmiddelen, afbijtmiddelen, verdunners, ontvlekkers Antivries Brandblussers Autoaccu s Pesticiden, insecticiden, chemische meststfen Producten voor fotolabo s, inkt, producten voor kopieerapparaten, röntgenfoto s Injectienaalden verpakt in harde recipiënten met een beetje ontsmettingsmiddel Spaar-, halogeen-, TL- en LEDlampen viw-asbl Voor uw comfort vindt u ze ook in onze Mobiele Groene Plekjes. Vergeet uw batterijen niet te verwijderen uit toestellen die u niet meer gebruikt. GROEN PLEKJE Wordt beschouwd als gr huisvuil: grote voorwerpen, enkel en alleen van huishoudens. Door hun aard, gewicht en afmetingen kunnen ze niet worden opgehaald met het normale huisvuil. Ze moeten door 2 ophalers ver plaatst kunnen worden. U kunt dit gr huisvuil: Zelf naar het gewestelijk gemeentelijk containerpark brengen Bellen naar de ophaaldienst van uw gemeente Bellen naar het gratis nummer Net Brussel haalt gr huisvuil op van maandag tot zaterdag en van maandag tot zondag van december tot maart. Elk huishouden heeft recht op een gratis ophaling van 2m 3 per periode van 6 maand. ELEKTRISCHE EN ELEKTRONISCHE TOESTELLEN Wat moet u doen met uw elektrische en elektronische toestellen? 1. Het toestel is nog bruikbaar Steun de sociale economie. Breng het toestel naar Spullenhulp, La Poudrière, Oxfam Solidariteit het Leger des Heils. Voor meer informatie, neem contact op met Réseau Ressources op ga naar 2. Het toestel is niet meer bruikbaar Breng uw toestellen naar een gewestelijk containerpark, open van dinsdag tot zaterdag van 9 tot 16 u. (toegang tot u.). DE CONTAINERPARKEN Tarief voor extra m 3 : - huishoudens: 19 per m 3 - andere: 40 per m 3 Aanvaard afval: Huishoudtoestellen : Fornuizen Koelkasten Diepvriezers Stzuigers Wasmachines Ovens TV s Hifi en computers Meubilair en decoratie : Tafels Stoelen Bedden Matrassen Bedbodems Gedemonteerde kasten Sa s Fauteuils Bureaumeubels Commodes Tuinmeubels Parasols Andere voorwerpen : Fietsen Kinderwagens Strijkplanken Speelgoed Keukenspullen Sportartikelen Breng uw toestellen naar het containerpark van uw gemeente. Meer informatie bij uw gemeentelijke administratie. Vraag Net Brussel de toestellen bij u thuis te komen ophalen. De ophaling van grote voorwerpen gebeurt op afspraak. Elk huishouden kan gratis 2 m 3 laten ophalen om de zes maand. Bij aankoop van een nieuw gelijkaardig toestel, kunt u uw gebruikte toestel ook gratis naar de winkel brengen. FRITUUROLIE EN VET + MOTOROLIE Waar? Mobiele Groene Plekjes, containerparken. Fondue- en frituurolie : laat helemaal afkoelen en giet in een fles (bij voorkeur plastic) met behulp van een trechter. Sluit de fles met de originele dop. GENEESMIDDELEN Apotheken Vervallen niet-gebruikte geneesmiddelen kunt u naar de apotheek brengen. Vraag informatie aan uw apotheker. De doos en de bijsluiter stopt u in de gele zak. Frituurvet : laat afkoelen tot onder 40 C en giet daarna in een fles (bij voorkeur plastic) met behulp van een trechter in een metalen doos. Motorolie : giet na gebruik in de originele verpakking in een ander plastic en proper recipiënt. De gewestelijke containerparken aanvaarden afval (behalve de witte blauwe zakken) van particulieren en beroepskrachten (handelaars, vaklui, VZW s, administraties, bedrijven en KMO s) uit het Brussels Hodstedelijk Gewest (tonen identiteitskaart verplicht). Voor het afval van pressionele oorsprong gelden andere tarieven dan voor de particulieren. Meer info op Alle afval moet correct gesorteerd zijn. Voor informatie over de gemeentelijke containerparken kunt u terecht bij uw gemeentelijke administratie. Asbest, gasflessen roing worden niet aanvaard want gevaarlijk voor het personeel. Bel hiervoor Leefmilieu Brussel op 02/ Aanvaard afval voor huishoudens in het Brussels Hodstedelijk Gewest: Papier-karton, tuinafval en glazen flessen, bokalen en flacons (wit en gekleurd): gratis, zonder beperking van hoeveelheid Gr huisvuil: gratis, tot 2m 3 /dag Huishoudelijk chemisch afval: gratis, maar in beperkte hoeveelheid Bouwafval: in zakken van maximaal 25 kg tegen 1,20 /zak (voor huishoudens) 2,50 /stuk (ramen, wastafels, luiken, deuren, dakgoten, enz.) Banden zonder velgen van privéwagens: gratis, maximaal 5 per huishouden Gewestelijk containerpark Noord : Rupelstraat (onder de Van Praetbrug), 1000 Brussel Gewestelijk containerpark Zuid : Britse Tweedelegerlaan 676, 1190 Brussel (bij het kruispunt met de Humaniteitslaan). Openingsuren: dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 u. (toegang tot u.).

7 12 PRAKTISCHE INFO hoe biedt u uw afval aan? Goed sorteren, betekent ook dat u uw afval correct voor de ophaling buitenzet. Papier en karton horen thuis in de gele zakken in goed samengebonden, compacte pakken. De blauwe PMD-zakken en de gele zakken worden een keer per week opgehaald, op een van de twee ophaaldagen van de witte zakken. U mag alleen de reglementaire blauwe, gele, groene en witte zakken met opschrift Net Brussel gebruiken. Maximaal gewicht per zak: 15 kg. WANNEER ZET U DE ZAKKEN AAN DE DEUR? tussen 18 en u. als de zakken s avonds - vanaf u. - worden opgehaald. de avond voordien na 18 u. dezelfde dag voor 6 u. als de zakken s morgens worden opgehaald. Als u in de volgende gemeenten woont en uw witte zakken worden opgehaald op dan worden uw blauwe PMDen gele zakken opgehaald op Brussel (behalve Neder-Over-Heembeek en Haren) Elsene Etterbeek Ganshoren Jette Laken (behalve de Mutsaardwijk) Oudergem Sint-Pieters-Woluwe Ukkel Watermaal-Bosvoorde maandag & donderdag dinsdag & vrijdag woensdag & zaterdag maandag dinsdag woensdag Anderlecht Brussel (enkel Neder-Over- Heembeek en Haren) Evere Koekelberg Laken (enkel de Mutsaardwijk) Schaarbeek Sint-Agatha-Berchem Sint-Gillis Sint-Jans-Molenbeek Sint-Joost-ten-Node Sint-Lambrechts-Woluwe Vorst maandag & donderdag dinsdag & vrijdag woensdag & zaterdag donderdag vrijdag zaterdag DENK AAN DE OPHALERS Elke dag zijn bijna 670 ophalers voor u aan de slag. Denk aan hun veiligheid en verpak scherpe MEER INFORMATIE OVER SORTEREN? Afspraak op op van maandag tot vrijdag van 7.30 tot 19 u., puntige voorwerpen heel zorgvuldig voor u ze in de witte zak stopt. op zaterdag van 9 tot u. en op zondag van 14 tot u. V.U. : V. Jumeau Net Brussel de Broquevillelaan Brussel - December

Het containerpark van Sint-Pieters-Woluwe ook toegankelijk voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe. Profiteer van deze dienst dicht bij u!

Het containerpark van Sint-Pieters-Woluwe ook toegankelijk voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe. Profiteer van deze dienst dicht bij u! Het containerpark van Sint-Pieters-Woluwe ook toegankelijk voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe Profiteer van deze dienst dicht bij u! Toelatingsvoorwaarden 1. Alleen toegang voor particulieren.

Nadere informatie

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Grof Karton Dit sorteren wij in de stad Antwerpen Meer info op: GFT Groente-, Fruiten Tuinafval Plantaardig afval + koffiefilters,

Nadere informatie

Ophaling van organisch afval

Ophaling van organisch afval Ophaling van organisch afval Voor zijn klanten organiseert Net Brussel afvalophalingen in containers. Per afvaltype worden containers in eenzelfde kleur voorzien (blauw voor PMD - geel voor papier-karton

Nadere informatie

een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn.

een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn. MIROM Roeselare, Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare. Tel: 051/26 03 50 of e-mail: info@mirom.be een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn. Enkele definities:

Nadere informatie

of door hen laten ophalen ( ). Bedrijven en handelszaken zijn niet welkom in De Breker. KGA

of door hen laten ophalen ( ). Bedrijven en handelszaken zijn niet welkom in De Breker. KGA gemeente Schoten Download de afvalkalender als Recycle!-app of via OPHAALGEGEVENS SCHOTEN 2018 Afval in Schoten: wat, waar en hoe? gemeentelijk recyclagepark De Breker Wat bij verhuis? De Kringwinkel Sluizenstraat

Nadere informatie

Sorteergids. Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids. Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. 5336230_sorteergids_nederlands.indd 1 29/09/14 15:16 Dit sorteren wij in de stad Antwerpen GFT Groente-, Fruit- en Tuinafval PMD

Nadere informatie

Ophaling van organisch afval

Ophaling van organisch afval Ophaling van organisch afval Uitsluitend in bruine containers 240 l in plastic vergelijkbaar met 3 zakken van 80 l Hoogte : 1.100 mm Breedte : 740 mm Lengte : 580 mm Gewicht : 15 kg Net Brussel stelt u

Nadere informatie

Net Brussel. Afval sorteren in de onderneming : Principes en sensibiliseringsmateriaal. Oktober 2010

Net Brussel. Afval sorteren in de onderneming : Principes en sensibiliseringsmateriaal. Oktober 2010 Net Brussel Afval sorteren in de onderneming : Principes en sensibiliseringsmateriaal Oktober 2010 Programma I. Het Agentschap Net Brussel II. Afval sorteren III. Sorteren in de onderneming IV. Het niet-gesorteerd

Nadere informatie

OPHAALKALENDER Moorslede NIEUWE. REGELING GROOT HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info

OPHAALKALENDER Moorslede NIEUWE.  REGELING GROOT HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info OPHAALKALENDER 2009 Moorslede > www.mirom.be www.moorslede.be www.fostplus.be NIEUWE REGELING HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info JANUARI FEBRUARI NIEUWJAAR ZO 01 VR 02 MA 02 ZA 03 DI 03 ZO 04 WO 04

Nadere informatie

sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT!

sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT! sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT! Wat is een sorteerpunt? Op een sorteerpunt vind je inwerpzuilen voor vijf verschillende soorten huishoudelijk afval. Onder elke

Nadere informatie

De verandering zit vanbinnen.

De verandering zit vanbinnen. De verandering zit vanbinnen. NIEUW JUNI VANAF Belangrijk bericht voor de inwoners Binnenkort kan u nog meer sorteren in de blauwe zak. Vroeger was het neen, nu is het ja. Vroeger was het neen, nu is het

Nadere informatie

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak!

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Ophaling pmd van start Vanaf december wordt in de hele provincie Limburg en Diest pmd (plastic flessen

Nadere informatie

SCHOON. Samen houden we Elsene

SCHOON. Samen houden we Elsene Samen houden we Elsene SCHOON Verant. Uit.: Gemeente Elsene - 168 Elsensesteenweg - 1050 Brussel. Op initiatief van Willy Decourty, burgemeester; Viviane Teitelbaum, schepen van openbare netheid; en de

Nadere informatie

Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur

Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur Diftarin Herent Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur Toepassing vanhet principe van 'de vervuiler betaalt' Door het afval te wegen wordt per gezin/vereniging gefactureerd wat men heeft aangeboden

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

Het containerpark let voortaan op uw gewicht.

Het containerpark let voortaan op uw gewicht. Belangrijk bericht voor u, lees dit! nieuw - diftar containerpark gemeente maasmechelen Het containerpark let voortaan op uw gewicht. VANAF 6 MEI 2008 Maasmechelen start met vernieuwd containerpark Het

Nadere informatie

OPHAALKALENDER 2016. LONDERZEEL Toffe gemeente

OPHAALKALENDER 2016. LONDERZEEL Toffe gemeente OPHAALKALENDER 2016 LONDERZEEL Toffe gemeente Telefoon dienst milieu: 052 39 92 63 INCOVO Intercommunale voor afvalbeheer Cyriel Buyssestraat 5 1800 Vilvoorde Tel. : 02 255 94 70 Fax : 02 251 74 05 www.incovo.be

Nadere informatie

Visuele controle van de blauwe PMD-zakken

Visuele controle van de blauwe PMD-zakken Visuele controle van de blauwe PMD-zakken Gids voor de evaluatie van de kwaliteit Samen Goed sorteren Beter recycleren pagina 1 Waarom deze gids? Deze gids is bedoeld voor iedereen die controles moet

Nadere informatie

Gescheiden inzameling van papierafval, PMD-afval en huishoudelijk glasafval op de campus Jette

Gescheiden inzameling van papierafval, PMD-afval en huishoudelijk glasafval op de campus Jette Gescheiden inzameling van papierafval, PMD-afval en huishoudelijk glasafval op de campus Jette Dienst Milieucoördinatie, 19 januari 2009 Vanaf 2009 worden op campus Jette volgende afvalfracties gescheiden

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE. www.lichtervelde.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE. www.lichtervelde.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE www.lichtervelde.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen

Nadere informatie

Afval doe je in de goede bak.

Afval doe je in de goede bak. Cliënt Roteb Omschrijving Flyer Afvalwijzer Ordernummer 155.00.015 Datum 12 september 2012 Afval doe je in de goede bak. Dat doe je goed! Afvalwijzer 2012/2013 Huishoudelijk restafval

Nadere informatie

ophaalkalender 2016 voor minder afval Recycle! www.ophaalkalender.be smartphone? Raadpleeg de ophaalkalender op Zet je afval correct buiten dankzij de

ophaalkalender 2016 voor minder afval Recycle! www.ophaalkalender.be smartphone? Raadpleeg de ophaalkalender op Zet je afval correct buiten dankzij de ophaalkalender 2016 Tel. dienst milieu: 052 39 92 63 Incovo Intercommunale voor afvalbeheer Cyriel Buyssestraat 5 1800 Vilvoorde Tel. : 02 255 94 70 Fax : 02 251 74 05 www.incovo.be Recycle! Download nu

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER STADEN. www.staden.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER STADEN. www.staden.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER STADEN www.staden.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar staat.

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER HOUTHULST. www.houthulst.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER HOUTHULST. www.houthulst.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER HOUTHULST www.houthulst.be REST PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op

Nadere informatie

REST 2014 HOUTHULST PMD PAPIER & KARTON KALENDER. www.houthulst.be. Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart. Recycle! Volg ons op

REST 2014 HOUTHULST PMD PAPIER & KARTON KALENDER. www.houthulst.be. Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart. Recycle! Volg ons op 0, 0, A F V A L KALENDER HOUTHULST www.houthulst.be Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart REST PAPIER & KARTON AFVALSTICKER 0, Volg ons op Recycle! Scan deze code of download de gratis Recycle! app voor

Nadere informatie

LEDE UW UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG

LEDE UW UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG LEDE UW UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG INFORMATIE Nuttige telefoonnummers ILvA Tijdens de kantooruren van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER KORTERK www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald

Nadere informatie

APRIL ZA 1 ZO 2 MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7. pmd ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11. gft+ WO 12 DO 13. p&k VR 14 ZA 15 PASEN ZO 16. rp gesloten MA 17 DI 18

APRIL ZA 1 ZO 2 MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7. pmd ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11. gft+ WO 12 DO 13. p&k VR 14 ZA 15 PASEN ZO 16. rp gesloten MA 17 DI 18 JANUARI FEBRUARI MAART APRIL 1 8 3 6 9 0 1 NIEUWJAAR 3 3 1 2 9 0 7 PASEN Enkel plastic flessen & flacons metalen verpakkingen Alle andere plastic verpakkingen (potjes, bakjes, vlootjes, zakken en folies)

Nadere informatie

21. OPHALING VAN HUISHOUDELIJK CHEMISCH AFVAL

21. OPHALING VAN HUISHOUDELIJK CHEMISCH AFVAL 21. OPHALING VAN HUISHOUDELIJK CHEMISCH AFVAL 1.Definitie Onder huishoudelijk chemisch afval verstaan we al het afval afkomstig van de normale activiteiten van gezinnen dat, door zijn aard en zijn samenstelling,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Verhuizen. handige tips & stappenplan

INFORMATIEBROCHURE. Verhuizen. handige tips & stappenplan INFORMATIEBROCHURE Verhuizen handige tips & stappenplan Verhuizen Je verhuist naar een andere woning. Dat wil zeggen dat je oude appartement helemaal leeg & proper moet zijn. Maar hoe begin je daar aan?

Nadere informatie

INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL

INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL GRATIS Infolijn: 0800 90 441 Geachte ondernemer De gemeente waar u gevestigd bent, heeft beslist om over te schakelen op een DIFTAR-inzameling

Nadere informatie

Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel. Bezoekregeling van het containerpark

Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel. Bezoekregeling van het containerpark GEMEENTE UKKEL Ukkel, op MILIEUBEHEER Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel Bezoekregeling van het containerpark Artikel 1 : Het onderhavige reglement is van strikte toepassing voor

Nadere informatie

Groene rolemmer (GFT afval)

Groene rolemmer (GFT afval) Veel gestelde vragen Waarom Afval scheiden loont? In restafval het afval dat in de grijze rolemmer gaat - zit vaak nog veel materiaal dat opnieuw gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan plastic of drankkartons.

Nadere informatie

IVOOmagazine IN DIT NUMMER. PMD: ja of nee? PMD-wedstrijd. Glas en P&K AEEA. Containerpark. Afvalpreventie. Frituurolie NR. 1/2012

IVOOmagazine IN DIT NUMMER. PMD: ja of nee? PMD-wedstrijd. Glas en P&K AEEA. Containerpark. Afvalpreventie. Frituurolie NR. 1/2012 duurzaam afvalbeheer regio Oostende NR. 1/2012 IN DIT NUMMER V.U.: Willy Labens (voorzitter IVOO), Klokhofstraat 2, 8400 Oostende 2 3 4 5 6 7 8 PMD: ja of nee? PMD-wedstrijd Glas en P&K AEEA Containerpark

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. www.moorslede.be REST PMD. Download gratis de Recycle! app. Volg ons op

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. www.moorslede.be REST PMD. Download gratis de Recycle! app. Volg ons op OPHAAL KALENDER MOORSLEDE www.moorslede.be Download gratis de Recycle! app PAPIE KARTR & ON Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar

Nadere informatie

Afvalbrengstation. Volg de aanwijzingen van het personeel

Afvalbrengstation. Volg de aanwijzingen van het personeel fvalbrengstation Afvalbrengstation Als inwoner van Amstelveen kunt u bij het Afvalbrengstation terecht voor al uw huishoudelijk afval dat gescheiden aangeboden moet worden. A f va l s c h e i d i n g Echt

Nadere informatie

ondergronds collectief systeem in een nieuw jasje: Zo werkt het!

ondergronds collectief systeem in een nieuw jasje: Zo werkt het! Uw ondergronds collectief systeem in een nieuw jasje: Zo werkt het! IVAREM vervangt de systemen voor restafval en PMD door nieuwe modellen. De nieuwe modellen hebben hun degelijkheid al bewezen in o.a.

Nadere informatie

NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE

NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE Briekhoekstraat Vanaf 6 september 06 enkel toegang met je identiteitskaart Ook bedrijfsafval toegelaten PROEFPERIODE Voor particulieren tot december 06 Voor badge-gebruikers

Nadere informatie

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE Kortekeerstraat 1 NIEUW weeg- en registratiesysteem op het recyclagepark Vanaf 1 december 2015 heb je jouw identiteitskaart nodig om toegang te krijgen tot het nieuwe recyclagepark

Nadere informatie

A van afvalabc... waarin? B van afvalabc... waarin? C van afvalabc... waarin?

A van afvalabc... waarin? B van afvalabc... waarin? C van afvalabc... waarin? Afval ABC A van afvalabc... waarin? Aansteker...restafval Aardappelschillen...etensresten Aarde...milieustraat Aardewerk... restafval of milieustraat Accu...milieustraat Accuzuur...milieubox of milieustraat

Nadere informatie

2. 9. 44 ?4 @4 6 - 4> 4<. +.9 ( ( % & ( *. (( 9 / 9$,,:&:9$,, ; 0 ;9 0<690 -6 = ( !"# # % 56 = B ( 6#,=7;@0./ ( 6=( ( 6=0./@7; % 56,=( , -!!'#!

2. 9. 44 ?4 @4 6 - 4> 4<. +.9 ( ( % & ( *. (( 9 / 9$,,:&:9$,, ; 0 ;9 0<690 -6 = ( !# # % 56 = B ( 6#,=7;@0./ ( 6=( ( 6=0./@7; % 56,=( , -!!'#! - - 0-121 11 --458 012 02 0-0 01 4 < > -4D8 222< @> 1 119 9 1192 2 9 44 - = = 5 = B =;@0 = =0@; 5=?4 @4 2 055 1292-4> 4< C 9 22 C 9 C 9 2?2 C 9 22 C 9 C 9 22 C 9 22 C 9 C 9 C 9 2@2 C 9 C 9 2@?? C 9 2@

Nadere informatie

A van afvalabc... waarin? B van afvalabc... waarin?

A van afvalabc... waarin? B van afvalabc... waarin? Afval ABC A van afvalabc... waarin? Aansteker...restafval Aardappelschillen...etensresten Aarde...milieustraat Aardewerk...restafval of milieustraat Accu...milieustraat Accuzuur...milieubox of milieustraat

Nadere informatie

nieuw recyclagepark Wevelgem

nieuw recyclagepark Wevelgem nieuw recyclagepark Wevelgem Facelift van de recyclageparken Onze manier van consumeren levert een berg afval op. Al dit afval moet op één of andere manier verwerkt worden (hergebruik, recycleren, verbranden).

Nadere informatie

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuwe openingsuren! MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121 8800 Roeselare T: 051 26 03 50 E: info@mirom.be www.mirom.be Nieuw recyclagepark open vanaf 20 september

Nadere informatie

Voor de rest... Doe je best!

Voor de rest... Doe je best! Sorteer ABC Vanaf 20 januari gaan we, samen met u, in De Leeuwerik een andere manier van afvalinzameling testen. Het doel is om meer waardevolle grondstoffen opnieuw te gebruiken en daarmee minder restafval

Nadere informatie

ophaalkalender 2012 Koekelare Zet je afvalzak op dieet en sorteer! .be of www.koekelare.be gedrukt op FSC en 100% gerecycleerd papier

ophaalkalender 2012 Koekelare Zet je afvalzak op dieet en sorteer! .be of www.koekelare.be gedrukt op FSC en 100% gerecycleerd papier ophaalkalender 2012.be of > Koekelare www.koekelare.be Zet je afval altijd de dag vóór ophaling vanaf 19u00 op de stoep. Zo wordt de afvalzak zeker opgehaald. Het tijdstip van ophaling kan door omstandigheden

Nadere informatie

Tielt-Winge. samen voor afval met toekomst!

Tielt-Winge. samen voor afval met toekomst! Tielt-Winge AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Tielt-Winge Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór

Nadere informatie

Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen!

Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen! 1. Voorko op de afval-ladder Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen! Wat moeten we aanvangen met ons afval? Het

Nadere informatie

overzicht grofvuil 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan)

overzicht grofvuil 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) VLOERBEKLEDING vloerbekleding vinyl tapijten divers rubber matten linoleum kurktegels KUNSTSTOFFEN plastic en kunststofplaten plastic bakken en

Nadere informatie

2.1 Het park wordt uitgebaat door en staat onder toezicht van de externe afvalbeheerder, die hiertoe parkwachters aanstelt.

2.1 Het park wordt uitgebaat door en staat onder toezicht van de externe afvalbeheerder, die hiertoe parkwachters aanstelt. REGLEMENT VAN INWENDIG BEHEER BETREFFENDE HET BETREDEN VAN EN AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET GEMEENTELIJK CONTAINERPARK, SLUISSTRAAT 82, 8300 KNOKKE-HEIST Artikel 1. Doel 1.1 Het gemeentelijk containerpark

Nadere informatie

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst!

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst! Begijnendijk AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Begijnendijk Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór

Nadere informatie

Campagneteksten glas en papier

Campagneteksten glas en papier Campagneteksten glas en papier Voor de glas-en-papier-campagne zijn twee uitgewerkte campagneteksten geschreven in de vorm van: DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER GLAS DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER PAPIER Deze

Nadere informatie

2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: Of kijk op de website van

2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: Of kijk op de website van 2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: 140299 Of kijk op de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl/meldingen Gewijzigde

Nadere informatie

1. Probleemstelling. Hoe kunnen we dit probleem oplossen?

1. Probleemstelling. Hoe kunnen we dit probleem oplossen? 1. Probleemstelling 1. Als we in de zomer buiten in de tuin spelen of een lekkere barbecue organiseren hebben we wel eens last van opdringerige wespen. De wespen worden aangetrokken door zoetigheid zoals

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel

Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Meppel. Nr. 42105 15 mei 2015 Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel Nr. 683152 Artikel 2 lid 1 Het college wijst de volgende inzameldienst

Nadere informatie

Sociale Groene Lening 12 oktober 2010

Sociale Groene Lening 12 oktober 2010 Persconferentie Sociale Groene Lening 12 oktober 2010 Bijlage 1. Geografische spreiding van de aanvragen Sinds het begin van de activiteit (september 2008) zijn er 160 leningen toegekend die als volgt

Nadere informatie

overzicht grofvuil x x x (Luchtbal & Wilrijk) kunststofplaten plastik bakken, dozen x x x (Luchtbal & Wilrijk)

overzicht grofvuil x x x (Luchtbal & Wilrijk) kunststofplaten plastik bakken, dozen x x x (Luchtbal & Wilrijk) 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) omschrijving ophaling aan huis ophaling aan huis containerpark containerpark containerpark VLOERBEKLEDING overzicht grofvuil vloerbekleding vinyl

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie

OPLEIDING TOT COMPOSTMEESTER IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

OPLEIDING TOT COMPOSTMEESTER IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST OPLEIDING TOT COMPOSTMEESTER IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST maart - oktober 2012 Leefmilieu Brussel - BIM De overheidsdienst voor milieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest HET AFVALBELEID IN

Nadere informatie

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Openingsuren recyclagepark maandag: gesloten dinsdag: 12.00u - 16.00u 17.00u - 19.30u woensdag: 8.15u - 11.45u 12.30u - 16.00u donderdag: gesloten 12.30u - 16.00u vrijdag:

Nadere informatie

Het containerpark is gelegen aan de Posthoornstraat 49D (telefoonnummer (09) )

Het containerpark is gelegen aan de Posthoornstraat 49D (telefoonnummer (09) ) Zulte Ophaalronde maandag Olsene, uitgezonderd deel Groeneweg bezuiden de spoorweg (kant E17) en Bauterstraat; sector Zulte, bezuiden de spoorweg (kant De Piste); deel Machelen: Sparren-, Brand-, Bok-,

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender!

AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender! AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender! 2018 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: 140299 Of kijk

Nadere informatie

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. 19 DECEMBER 2008. Verordening betreffende de verwijdering van afval door middel van ophalingen (1)

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. 19 DECEMBER 2008. Verordening betreffende de verwijdering van afval door middel van ophalingen (1) MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST N. 2009 107 [C 2009/31011] 19 DECEMBER 2008. Verordening betreffende de verwijdering van afval door middel van ophalingen (1) Artikel 1. Deze verordening

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

ondergronds collectief

ondergronds collectief Zo werkt het! in een nieuw jasje: ondergronds collectief systeem Uw IVAREM vervangt de systemen voor restafval en PMD door nieuwe modellen. De nieuwe modellen hebben hun degelijkheid al bewezen in o.a.

Nadere informatie

Belangrijk bericht! Restafval aanbieden in gele IVAGO-zakken en glas in de glasbol vanaf maandag 12 oktober 2015

Belangrijk bericht! Restafval aanbieden in gele IVAGO-zakken en glas in de glasbol vanaf maandag 12 oktober 2015 o ref.: Comm/KVC/ldi/14.10.2015 tel.: 09 240 81 11 fax: 09 240 81 99 e-mail: info@ivago.be Belangrijk bericht! Restafval aanbieden in gele IVAGO-zakken en glas in de glasbol vanaf maandag 12 oktober 2015

Nadere informatie

AANBOD EN DIENSTEN INZAKE INDIVIDUEEL COMPOSTEREN VAN DE BRUSSELSE GEMEENTEBESTUREN

AANBOD EN DIENSTEN INZAKE INDIVIDUEEL COMPOSTEREN VAN DE BRUSSELSE GEMEENTEBESTUREN AANBOD EN DIENSTEN INZAKE INDIVIDUEEL COMPOSTEREN VAN DE BRUSSELSE GEMEENTEBESTUREN Voor alle verdere inlichtingen over het leefmilieu : Dienst Info Leefmilieu van Leefmilieu Brussel - BIM Tel. : 02 /

Nadere informatie

ophaalkalender 2014 Puurs

ophaalkalender 2014 Puurs ophaalkalender 2014 Puurs IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte,

Nadere informatie

Glas 1. Jullie zitten nu mooi per kleur in de glasbol gesorteerd. Wat is jullie volgende stap? dit kraslot ligt op post 1

Glas 1. Jullie zitten nu mooi per kleur in de glasbol gesorteerd. Wat is jullie volgende stap? dit kraslot ligt op post 1 Glas 1 Jullie zitten nu mooi per kleur in de glasbol gesorteerd. Wat is jullie volgende stap? Met de vrachtwagen naar de recyclagefabriek Wassen Smelten De vrachtwagen haalt jullie op aan post 2! Waag

Nadere informatie

Tielt-Winge. Afvalkalender samen voor afval met toekomst! ECWF_Afvalkal_TieltWinge.indd 1

Tielt-Winge. Afvalkalender samen voor afval met toekomst! ECWF_Afvalkal_TieltWinge.indd 1 Tielt-Winge AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 ECWF_Afvalkal_TieltWinge.indd 1 7/12/17 20:26 Afvalkalender Tielt-Winge Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur of de

Nadere informatie

Welkom op het containerpark

Welkom op het containerpark Infowijzer Welkom op het containerpark Ooit was het simpel. In 1883 verplichtte de Parijse prefect Eugène Poubelle de inwoners van de lichtstad om het afval in drie verschillende fracties aan te bieden.

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017 BIJLAGE 6 Reglement Milieupark Roermond 2017 Februari 2017 Artikel 1 Definities: a. milieupark: brengvoorziening voor het overslaan van gescheiden aangeboden huishoudelijke afvalstoffen gelegen binnen

Nadere informatie

OPHAALKALENDER 2016 OPHAALKALENDER IN DIT MAGAZINE! HOU DIT MAGAZINE GOED BIJ!

OPHAALKALENDER 2016 OPHAALKALENDER IN DIT MAGAZINE! HOU DIT MAGAZINE GOED BIJ! OPHAALKALENDER 2016 OPHAALKALENDER IN DIT MAGAZINE! HOU DIT MAGAZINE GOED BIJ! Samen voor een vlotte ophaling! Heel het jaar door afval ophalen aan huis: het vraagt heel wat organisatie. Tientallen chauffeurs

Nadere informatie

APRIL ZA 1 ZO 2. gft+ MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7 ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11 WO 12 DO 13. textiel gft+ VR 14 ZA 15 PASEN PAASMAANDAG ZO 16 MA 17 DI 18.

APRIL ZA 1 ZO 2. gft+ MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7 ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11 WO 12 DO 13. textiel gft+ VR 14 ZA 15 PASEN PAASMAANDAG ZO 16 MA 17 DI 18. JANUARI FEBRUARI MAART APRIL 1 8 3 6 8 9 0 1 NIEUWJAAR kerstbomen pmd hv p&k pmd hv 5 pmd hv p&k pmd hv 5 1 pmd hv p&k pmd hv 2 9 0 7 pmd hv PASEN PAASMAANDAG p&k pmd hv pmd Enkel plastic flessen & flacons

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies

De milieu. krant. Inhoud. PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies De milieu krant Nr. 3 - September 2014 -Driemaandelijks Inhoud PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies 3 Voorwoord PMD PMD neemt in deze editie van de Milieukrant

Nadere informatie

OPHAALKALENDER 2018 JANUARI FEBRUARI MAART APRIL MEI JUNI ZO 1 PASEN ZO MA. hoek J. Beckerlaan-Wippenbergstraat

OPHAALKALENDER 2018 JANUARI FEBRUARI MAART APRIL MEI JUNI ZO 1 PASEN ZO MA. hoek J. Beckerlaan-Wippenbergstraat JANUARI FEBRUARI ART APRIL MEI JUNI ZO 1 PASEN ZO 1 RP NIEUWJAAR GESLOTEN 2 PAASANDAG RP GESLOTEN 2 3 gft + hv pmd 1 FEEST RP VAN GESLOTEN DE ARBEID WO 3 4 2 WO 4 1 1 5 3 5 2 2 6 4 1 6 3 3 7 5 2 ZO 7 4

Nadere informatie

Doelstellingen Vakgebonden eindtermen Aantonen dat verantwoord handelen van individu en maatschappij noodzakelijk zijn voor het milieu.

Doelstellingen Vakgebonden eindtermen Aantonen dat verantwoord handelen van individu en maatschappij noodzakelijk zijn voor het milieu. Doelstellingen Vakgebonden eindtermen Aantonen dat verantwoord handelen van individu en maatschappij noodzakelijk zijn voor het milieu. Algemene doelen en de link met de vakoverschrijdende eindtermen vind

Nadere informatie

Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil?

Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil? Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil? Grofvuil: Al het grof huishoudelijk afval dat niet in de ondergrondse afvalcontainer, mini/maxi container of vuilniszak past en geen schadelijke stoffen bevat.

Nadere informatie

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in:

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in: Omschrijving Cliënt Roteb Omschrijving Stadskrant Ordernummer 155.00.021 Datum 17 september 2012 Afval in de juiste bak Dat doe je goed! Binnenkort kunnen we niet meer om afvalscheiden

Nadere informatie

Download Recycle! IVVO KLANTENDIENST 057/ DIENST OMGEVING 058/ afvalkalender 2018

Download Recycle! IVVO KLANTENDIENST 057/ DIENST OMGEVING 058/ afvalkalender 2018 Download Recycle! IVVO KLANTENDIENST DIENST OMGEVING afvalkalender 2018 RESTAFVAL GFT (GROENTE-, FRUIT-, TUINAFVAL) Januari 2018 PAPIER EN KARTON PMD GROFVUIL & OUDE METALEN De afvalophalers zijn vroege

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

Geheugensteun afval. Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN

Geheugensteun afval. Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN Geheugensteun afval Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN Afvalscheiden: wat, waar en waarom Overal komt afval vrij. In winkels, ziekenhuizen, op scholen en natuurlijk thuis. Dit afval is overal

Nadere informatie

Bekkevoort. samen voor afval met toekomst!

Bekkevoort. samen voor afval met toekomst! Bekkevoort AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Bekkevoort Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015 BIJLAGE 6 REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 6, TWEEDE LID, SUB q, VAN HET UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING VAN DE GEMEENTE ROERMOND inzake HET AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK TE ROERMOND

Nadere informatie

restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton

restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton 2 DIT AFVAL WORDT AAN HUIS OPGEHAALD: Ophaling restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton Al je vragen over afval Wanneer zet

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. Onze afvalberg Rarara, is t KGA? Word haagdonor. Nr. 2 - Juni 2014 - Driemaandelijks

De milieu. krant. Inhoud. Onze afvalberg Rarara, is t KGA? Word haagdonor. Nr. 2 - Juni 2014 - Driemaandelijks De milieu krant Nr. 2 - Juni 2014 - Driemaandelijks Inhoud Onze afvalberg Rarara, is t KGA? Word haagdonor 2 Onze Voorwoord De afvalcijfers van 2013 zijn bekend. Daaruit blijkt opnieuw dat we het bij ILvA

Nadere informatie

Download Recycle! IVVO KLANTENDIENST 057/ GEMEENTELIJKE MILIEUDIENST 057/ afvalkalender 2018

Download Recycle! IVVO KLANTENDIENST 057/ GEMEENTELIJKE MILIEUDIENST 057/ afvalkalender 2018 Download Recycle! IVVO KLANTENDIENST GEMEENTELIJKE MILIEUDIENST afvalkalender 2018 RESTAFVAL GFT (GROENTE-, FRUIT-, TUINAFVAL) Januari 2018 PAPIER EN KARTON PMD RECYCLAGEPARK Heirweg 24, 8950 Heuvelland

Nadere informatie

Wegwijs op het containerpark. Een praktische gids om uw bezoek vlot te laten verlopen

Wegwijs op het containerpark. Een praktische gids om uw bezoek vlot te laten verlopen Wegwijs op het containerpark Een praktische gids om uw bezoek vlot te laten verlopen V.U.:Kathleen Overmeer, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen 2015 SB 8835722 wettelijke depotnummer: D/2015/0306/67 Inhoud

Nadere informatie

afvalkalender 2018 Download Recycle! GEMEENTELIJKE MILIEUDIENST 057/ Klachten inzake gft: IVVO Klantendienst 057/

afvalkalender 2018 Download Recycle! GEMEENTELIJKE MILIEUDIENST 057/ Klachten inzake gft: IVVO Klantendienst 057/ Download Recycle! Klachten inzake gft: IVVO Klantendienst Klachten IVVO KLANTENDIENST inzake huisvuil, pmd, papier 057/21 & karton: 41 60 Netheidsbeheerder 0498/92 92 83 of 0498/92 92 88 Algemene inlichtingen:

Nadere informatie

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt.

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Verhuisfolder Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Afval is grondstof! In de gemeente Veenendaal vinden we afval scheiden heel

Nadere informatie

Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen

Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen Maatschappelijke functie Inboedelservice Inleveren/ophalen goederen Ruim gevulde winkel Afvalbrengpunt Kringloopbedrijf n Roondgaank

Nadere informatie

Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal

Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal Digitale afvalkalender Per 1 januari 2016 biedt de gemeente Zuidplas de afvalkalender alleen digitaal aan via www.recyclemanager.nl. Bij deze Recyclemanager - website

Nadere informatie

De gratis groene lijn

De gratis groene lijn Horebeke 2017 De gratis groene lijn I.VL.A. haalt bij meer dan 100.000 inwoners afval op. Dit vraagt heel wat organisatie, en soms kan er iets mislopen. Hebt u een probleem? Hebt u een klacht? Bel dan

Nadere informatie

Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel. Bezoekregeling van het containerpark

Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel. Bezoekregeling van het containerpark GEMEENTE UKKEL Ukkel, op MILIEUBEHEER Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel Bezoekregeling van het containerpark Artikel 1 : Het onderhavige reglement is van strikte toepassing voor

Nadere informatie

OPHAALKALENDER DI. huisvuil. gft. groente-, fruit- en tuinafval. Wat mag in de groene container met chip? Respecteer de sorteerregels.

OPHAALKALENDER DI. huisvuil. gft. groente-, fruit- en tuinafval. Wat mag in de groene container met chip? Respecteer de sorteerregels. JANUARI FEBRUARI ART APRIL MEI JUNI 1 gft pmd hv 1 RP GESLOTEN 2 2 3 1 RP GESLOTEN DO 3 4 2 DO 4 1 1 5 3 5 2 2 6 4 1 6 3 3 7 5 2 7 gft pmd hv 4 gft pmd hv 4 gft pmd hv 8 6 3 8 5 5 9 7 4 9 6 6 10 p&k 8

Nadere informatie

www.horizonnet.be www.knokke-heist.be

www.horizonnet.be www.knokke-heist.be www.horizonnet.be www.knokke-heist.be Goed nieuws... De forfaitaire milieubelasting van 160 EUR per jaar werd door de gemeenteraad afgeschaft. Knokke-Heist werkt sinds kort met het DIFTAR systeem. DIFTAR

Nadere informatie

ophaalkalender 2015 Duffel

ophaalkalender 2015 Duffel ophaalkalender 2015 Duffel IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte,

Nadere informatie

6/11/13 10:11. Download nu de gratis app. Recycle! Met de Recycle!-app krijg je de afvalkalender heel

6/11/13 10:11. Download nu de gratis app.     Recycle! Met de Recycle!-app krijg je de afvalkalender heel Wie beter sorteert, kan gemakkelijk overschakelen op kleine restafvalzakken. De moeite om te proberen! Tot 50 % van de inhoud van de restafvalzak bestaat uit recycleerbaar materiaal. voor verspringingen

Nadere informatie