t steltje mediatheek freinetschool dilsen-stokkem jaargang 4 nummer 3 november 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t steltje mediatheek freinetschool dilsen-stokkem jaargang 4 nummer 3 november 2011"

Transcriptie

1 t steltje freinetschool dilsen-stokkem jaargang 4 nummer 3 november 2011 mediatheek Vorige week vrijdag mochten de kinderen van de eerste, tweede en derde graad officieel kennis komen maken met de mediatheek. Eerst werden de gebruikersregels van de mediatheek doorgenomen. Daarna had de werkgroep mediatheek een spel voorbereid waardoor de kinderen vertrouwd raakten met het opzoeksysteem in de mediatheek. Het voornaamste doel was: hóe zoek ik in een boek naar een onderzoeksonderwerp? De kinderen werden om de oren geslagen met termen als categorie, titelpagina, inhoudsopgave en index. Zij slaagden echter met vlag en wimpel om de lastige vragen op te zoeken. De werkgroep kan dan ook met trots melden dat de kinderen en leerkrachten het werken met boeken helemaal in de vingers hebben. Via deze weg willen we de werkgroep mediatheek ook bedanken voor hun schitterende werk en voor het leuke, leerrijke mediatheekspel!

2 de klas van KAREN Voorleesweek Deze week is het nationale voorleesweek. We sluiten elke dag gezellig af met een leuk verhaal verteld door één van onze voorleesouders. Alvast een dikke dankjewel aan de enthousiaste voorleesouders!het is elke dag genieten van een mooi verhaal! Hoera, een zusje voor Anna! Onze Anna is grote zus geworden van Sien. Een dikke proficiat aan mama, papa en grote zus!

3 de klas van KAREN Febe Dit is Febe, ons nieuw vriendinnetje in de klas. Lekker kliederen en klodderen, en ze is helemaal in haar sas Post We hebben er een leuke week rond de post opzitten in onze klas. We ontdekten hoe een postzegel eruit ziet, hoe je een brief kan posten, wie de brieven rondbrengt, maakten zelf een brievenbus en kregen heeeel veel post in onze oranje brievenbus. Dankjewel aan al die lieve en vlijtige briefschrijvers! We vonden het super tof om zoveel post te krijgen. Er zat zelfs een brief van Sinterklaas tussen, dat was echt wel super!

4 de klas van KAREN Beeldend vertellen Op maandag, wanneer de kapoenen van Stella bij ons in de klas waren deden we een leuke vertelactiviteit. Niet zomaar een boekje vertellen, nee hoor het was beeldend vertellen. Schilderen en vertellen. Het was heel leuk. Sommigen schilderden het verhaal opnieuw op een groot blad en anderen wilden klein wit visje zelf verven met waterverf. Een leuke activiteit, zeker voor herhaling vatbaar!

5 de klas van KAREN We deden een leuke pietenomloop in de turnzaal, hiervoor kregen we hulp van Piet Erwin (papa van Arno) en piet Kathleen (mama van Julie). We konden klimmen en klauteren, over de daken leren lopen, slingeren door de schoorsteen, in de schoorsteen springen Heel leuk! Toen we naar buiten gingen stond daar een zak van Sinterklaas vol met lekkere letterkoekjes en speculaas! Pietenomloop

6 de klas van KAREN Stage Liesbet Liesbet kwam vrijdag een dagje in onze klas en ze deed heel wat leuke activiteiten zoals een poppenspel met de raaf en olifant. Het was zo tof dat de kinderen zelf het poppenspel graag wilden naspelen. Lachen, gieren en brullen dus! Stagair Vanaf donderdag 1 december hebben we elke donderdag en vrijdagvoormiddag hulp in de klas. Cynthia is een studente van Maaseik en komt stage kinderverzorging doen. Agenda Er staan nog heel wat leuke dingen op onze agenda, vergeet deze data zeker niet! 28 november zetten we onze pantoffel in de klas spannend! 2 december komt de Sint op bezoek 5 en 6 december hebben de kids vrij om te genieten van het bezoekje van de Sint! Woensdag 7 december hebben we speelgoedronde. Dan mogen de kids hun gekregen speelgoed meebrengen naar de klas om 9er samen met hun vriendjes mee te spelen.

7 de klas van stella In ons vorige steltje lieten we jullie al weten dat we gingen onderzoeken of er binnen echt sneeuw kan liggen. Vorige week woensdag vertrokken we dan ook in heel warme kleren gehuld richting Snow Valley! Verbazing alom toen we zagen dat er binnen inderdaad sneeuw kan liggen. Het moet dan wel berenkoud zijn binnen, er moet een minnetje op de thermometer staan. Eenmaal terug in de klas zetten we het resultaat natuurlijk op papier en ging in onze knutselhoek de winterstemming verder Kan er binnen sneeuw liggen???

8 de klas van stella

9 de klas van stella Superstevige torens bouwen! Jullie konden al op onze website lezen dat Helena, Sam, Jules, Berk en Noa erg hoge torens kunnen bouwen. Arno, Jelle en Robbe maakten de uitdaging nog groter door samen een erg hoge en stevige toren te bouwen! Het geheim van hun stevige toren???? Een heel stevige onderkant (of een dak vanonder zoals Jelle zei!!!) Een mooie vrije tekst! Hasse werkte vorige week meer dan een uur aan een prachtige vrije tekst over Sinterklaas en Zwarte Piet. Ze stempelde, kleurde en tekende en was dan ook terecht zeer trots op het resultaat!

10 de klas van stella Een pietenomloop! Dinsdag gingen we in de grote turnzaal echte pietenoefeningen doen. Samen met piet Karen, piet Kathleen, piet Erwin en piet Stella mochten we over daken lopen, in schoorstenen springen, op schuine daken klimmen, op hele hoge rechte daken klimmen, pietenkunstjes uithalen en zelfs piet-slingeren. We deden het zo goed dat de echte Zwarte Piet terwijl we bezig waren stiekem een grote zak vol lekkers bij de deur had neergezet!

11 de klas van stella

12 de klas van stella Quinten was deze week als eerste klaar met zijn pietenmuts. Hij maakte hem zo mooi dat enkele groene meiden erg geprikkeld waren om hier ook aan te beginnen. Al snel zaten de meiden in de knoei, want hoe moest dat nou allemaal ook alweer??? En gentleman als hij is bood Quinten vrijwillig zijn hulp aan aan Floor, Julie en Noa, en dankzij hem hebben zij volgende week vrijdag ook een prachtig hoofddeksel voor als Sinterklaas ons komt bezoeken! Dank je wel, Quinten! Hoe maak je snel een grote puzzel? Dat was de vraag die zich opdrong nadat enkele kleuters al meer dan twee dagen aan een puzzel van meer dan honderd stukjes aan het werken waren. Quinten en Julie wilden samen met Stella wel een puzzelplan op papier zetten. Dit plan hangt op dicht bij de puzzeltafel zodat we er telkens weer op kunnen kijken als we het even niet meer weten.

13 de klas van NATHALIE Wat hebben de schatten van de eerste graad toch weer hard gewerkt de afgelopen tijd. De kinderen van het eerste leerjaar zitten al aan het woord poes en zijn zelfs al begonnen aan de eerste splitsingen! post De kinderen van het tweede leerjaar zijn keihard aan het oefenen op de woordpakketten van spelling en doen dit echt heel goed. Daarbuiten zijn ze begonnen met het rekenen tot honderd!! Stel je voor! Het gaat allemaal zo snel. MAAR tussendoor verzorgen wij ook nog onze jongste kleuters. Zij werkten rond thema post. Toen mijn lieverds van de 1e graad hoorden dat nog niet iedereen post had gekregen, besloten ze ervoor te zorgen dat IEDEREEN een brief kreeg. Heel hard werd er getekend en geschreven en op het einde van de dag zijn we zelfs onze brieven in de brievenbus gaan doen. Glunderen dat de kleuters deden toen deze trots hun post kwamen laten kijken, en ja hoor, die eerste graad glom ook van trots. Alweer een goede daad verricht :-) Ons Marie heeft er dit jaar ook voor gezorgd dat de Sint weer op school komt. Ze heeft hem persoonlijk uitgenodigd met een brief die alle kinderen van de school ondertekenden. Nu wachten wij nog op antwoord

14 de klas van NATHALIE Daarnaast hebben wij ook nog tijd om heel hard te werken. Er zijn verschillende onderzoeken opgestart: - wat is een trommelvlies? - de blaadjes van de herfst We zijn samen naar het bos gegaan en hebben daar een hele buit met herfstspullen bij elkaar gezocht. Daar gaan we nu mee verder :-) Tussendoor werken wij dan ook nog eens hard in de hoeken, heel leerrijk voor de bengels van de eerste graad. Ze mogen er deze week nog eens goed van genieten, want vanaf volgende week zijn enkele hoeken (de speelhoeken ) weg en komen er anders in de plaats

15 de klas van ANN De afgelopen weken zijn we weer erg druk bezig geweest. Rekenen, taal, spelling, contractwerk, niets is ons teveel. We doen allemaal heel hard ons best!!! Er zijn ook leuke onderzoeken geweest: Anouk en Jordy vertelden ons hoe het komt dat de lengte van een schoen in cm niet overeenkomt met een schoenmaat. Mike kon ons vertellen wat een oceaan is en hoeveel oceanen er zijn. Tim heeft allerlei informatie opgezocht over de Taj Mahal. Kilian en Tim konden ons uitleggen hoe een vulkaan werkt. Senne wist te vertellen welke provincies er zijn in België.

16 de klas van ANN Natuurlijk hebben we ook veel geknutseld. Iris en Anouk schilderden een zwarte piet. Kilian, Kenzo, Nilay, Jordy en Tim maakten een dinosaurus en schorpioen van klei.

17 de klas van ANN We hebben ook een mooie mandala ingekleurd. Deze gaan we ophangen in de klas. Via een stappenplan hebben we geleerd een pinguïn te vouwen. Wist je dat ons klasdier Knabbel bezig is met zijn winterslaap?

18 de klas van GOELE Project: Tijd Sinds twee weken zijn we gestart met onze tocht doorheen de geschiedenis. 11 november stond op onze weekplanning, daarom maakten we eerst een tussenstop bij het gegeven Wapenstilstand. De oorsprong ervan en ook de reden waarom wij dit nu nog steeds vieren kwamen aan bod. Tijdens de actuaronde stonden we stil bij de poppies (=klaprozen) die tijdens de eerste wereldoorlog zeer bekend raakten. Waarom? Vraag het aan de kids van de derde graad en zij zullen jullie dit graag uitgebreid vertellen. Een leuk gedicht en een knutselactiviteit kwamen hierdoor in ons contract terecht. Na die bewuste 11 november maakten we een grote sprong terug in het verleden. We reisden als het ware met een teletijdmachine weer naar de prehistorie. De oorsprong en de evolutie van de mens zijn ons nu alom bekend. Een vraag die snel aan bod kwam is: Hoe kunnen wij nu nog weten hoe die mensen toen leefden? Het antwoord was ook snel duidelijk: opgravingen, vondsten en fossielen. We bootsten daarom zelf een aantal vondsten uit die tijd na. Grotschilderingen,

19 de klas van GOELE fossielen en stenen werktuigen. Met hart en ziel gingen we aan de slag. Primitieve technieken werden bedacht en uitgevoerd. Ook onze muzikale ingesteldheid werd op de proef gesteld. Met allerlei dagdagelijkse gebruiksmaterialen (= lepels, borden, pannen, houten stokken, ) creëerden we immers ons eigen ritmisch patroon. Deze week staan de Egyptenaren op het programma. Onze vrije teksten zien er daarom dit keer net iets anders uit. We schrijven deze namelijk niet volgens ons Arabisch schrift, maar zullen het hiërogliefen- en spijkerschrift gebruiken. Een hele klus, dat merkten we al snel! Wat staat er nog zoal op het programma? Een Egyptische dans en een Egyptisch masker maken. Uiteraard stopt de geschiedenis niet na de Egyptenaren, maar gaan we verder met de Grieken en de Romeinen (=oudheid), de Middeleeuwen, de nieuwe tijden en onze tijd.

20 de klas van GOELE Taal: Samenvattingen maken + geschiedenis = verleden tijd Taal vind je overal. We hebben de afgelopen weken geen extra opdracht gekregen rond taalbeschouwing, maar toch zijn we steeds zeer actief bezig geweest met taal. Aan de hand van onze leerteksten rond de eerste mensen en de Egyptenaren leerden we namelijk een samenvatting maken. Een proces dat zeer belangrijk is in de derde graad. Zeker met het oog op het toch wel naderende secundair onderwijs. Plus Leren leren, check! De geschiedenis is informatie over het verleden. Wanneer we spreken over het verleden, wanneer we schrijven over het verleden is de verleden tijd niet weg te denken. Een geschikt moment dus om bij de lesjes spelling rond de verleden tijd te werken. Anders zijn Goele zal de komende weken op maandagnamiddag haar klas in handen geven aan Nadine. Nadine komt met de kids van de derde graad werken rond het thema Anders zijn!. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen kunnen of niet kunnen. Deze maandag was de eerste sessie en iedereen was laaiend enthousiast. De nieuws(leer)gierigheid naar wat nog zal komen steeg ten top!

21 Wvan den bureau WSpeelplaatskoffer Enkele weken geleden werd het speelplaatsbeleid herwerkt en kwamen er speelkoffers op de speelplaats. De intrede van de nieuwe afspraken en de speelkoffer ging niet onopgemerkt voorbij en het is opvallend rustiger en aangenamer op de speelplaats. Deze week werd er weer een nieuwe koffer met nieuw spelmateriaal geplaatst. Ideeën voor nieuw, leuk materiaal zijn nog steeds welkom! Brief Sint De kinderen van de eerste graad schreven weer een leuke brief naar de Sint. Elk kind en juf zette zijn/ haar handtekening er onder en de brief werd vakkundig gepost door de kleuters van Karen. De sint liet ondertussen weten dat hij op vrijdag 2 december een bezoek zal brengen aan onze school! schoolkamp Van 16 tot 20 april gaat onze school weer op schoolkamp. De 2de en 3de graad vertrekken op maandag, de 1ste graad op dinsdag, de oudste kleuters op woensdag en de jongste kleuters op donderdag. De werkgroep kamp komt volgende week samen om de eerste voorbereidingen te doen en op donderdag 8 maart is er een kampvergadering gepland voor alle ouders. Hier krijgt u meer uitleg en zal u al uw vragen kunnen stellen! Om de kosten van het kamp te spreiden zal er vanaf de maand december al gespaard kunnen worden voor het kamp. Meer info hierover vindt u volgende week in de boekentas!

22 van den bureau Nieuwjaarswensen Kerstforum Dit jaar is er geen kerstmarkt, maar we willen toch de kerstvakantie gezellig, sàmen inzetten. Daarom kwamen we op het idee om een kerstforum te organiseren. Op vrijdagnamiddag bereiden de kindere n in ateliers allerhande dingen voor en nadien wordt dit aan alle ouders, grootouders,.. voorgesteld. Het belooft een gezellige afsluiter te worden! Noteer dus alvast in de agenda: vrijdag 23 december u u kerstforum. Elk jaar maken we in de klas een nieuwjaarsbrief. Ja, u leest het goed, wij maken die zelf! Elk kind maakt een tekst en versiering waar hij/zij zin in heeft. We proberen er voor te zorgen dat deze wens écht vanuit het kind komt en dat elk kind er plezier aan beleeft en oprecht trots is op zijn/haar resultaat. Elk kind maakt 1 kaart voor de ouder (2 kaarten bij gescheiden ouders). Indien je de grootouders, meter, peter,.. ook wil verrassen met een leuke nieuwjaarswens, dan kan u dit best in de kerstvakantie thuis ook eens doen. Kerstkaarten Elk kind maakte weer een supermooi exemplaar van zijn/ haar kerstkaart. Elk kind krijgt 6 pakketjes om te verkopen. Een leuke, en originele manier om kaartjes te versturen en u steunt daarmee onze school! Met de opbrengst van deze actie zal de school extra spelmateriaal aankopen. Uiteraard is de verkoop van de kaarten geheel vrijblijvend, pakketjes die niet verkocht geraken, geeft u gewoon tijdig terug af! maandag & dinsdag 5 & 6 december Verlofdag & Pedagogische studiedag Maandag 5 december is er een verlofdag en dinsdag 6 december een pedagogische studiedag. Tijdens de studiedag werkt het team de zorgvisie verder uit en in de namiddag zullen we werken rond vrije teksten en druktechnieken. Alle kinderen hebben dus een superlang Sinterklaasweekend!

23 Wvan den bureau Vzw Uit de tevredenheidsenquête bij ouders eind vorig schooljaar bleek dat weinig ouders echt wisten wat er binnen de vzw op stelten zoals gedaan wordt. Daarom zullen er vanaf nu in elk Steltje enkele punten toegelicht worden. Voor verdere vragen of meer info verwijzen we jullie graag door naar Nele Kums; de coördinator, Katrien Moors; de ouderverantwoordelijke of Nadia Beckers, Wieter De Haes, Joris Venken, Bert Verbeek en Stephan Maussen; bestuursleden van vzw op stelten. Jeroen loyen doet de boekhouding van de vzw en bij elke vergadering is minstens één teamlid aanwezig. Weet je niet wie wie is, kijk dan even op de schoolwebsite enkele besproken punten: 1. Statuten zijn gewijzigd. Om de twee schooljaren worden er twee mandaten ter beschikking gesteld en volgen er verkiezingen binnen de hele oudergroep. De wijzigingen zijn doorgevoerd en de statuten zijn ondertussen aangepast. 2. Bank: We openen twee extra spaarrekeningen om het spaargeld voor het kamp en de ouderbijdragen te spreiden en beter zichtbaar te maken. De boekhouder Jeroen Loyen krijgt volmacht om binnen de eigen rekeningen van de VZW overschrijvingen te doen. Volmachten voor PC banking: nieuwe leden die willen krijgen ook een infovolmacht. Zo kan iedereen de verrichtingen op de rekeningen volgen. Nele maakt dit in orde bij de bank. 3. Kamp: vanaf december kan er gespaard worden om het kamp te betalen. 4. Stand rekening. De vzw heeft de voorbije maanden heel wat dingen aangekocht waardoor de spaarrekening zichtbaar geminderd is. Er zullen winstgevende activiteiten georganiseerd moeten worden om de extra uitgaven van het schoolkamp te dekken. 5. Pastadag: proberen de opbrengst te vergroten: tombola houden? Verkoop van saus die over is,

24 rnovember maandag 28 dinsdag 29 woensdag 30 schoen zetten! sport lager leesatelier van den bureau Agenda december donderdag vrijdag 2 maandag 5 dinsdag 6 woensdag 7 donderdag 8 maandag 12 dinsdag 13 woensdag 14 donderdag 15 vrijdag 16 maandag 19 dinsdag 20 woensdag 21 donderdag 22 vrijdag 23 zwemmen jongste kleuters nm: zorgteam vergadering werkgroep kamp 20.00u vm: zwemmen lager nm: bezoek van de Sint verlofdag pedagogische studiedag leesatelier zwemmen oudste kleuters nm: zorgteam PV sport kleuters leesatelier zwemmen jongste kleuters nm: zorgteam zwemmen lager PV met Els Vuegen sport lager Vzw: 20.00u leesatelier zwemmen: oudste kleuters nm: zorgteam voorlezen bij kleuters vm: kerstfeestjes nm: schoolafsluiter Enkele data 15.30u u: kerstforum voor iedereen! Enkele data om nu al in de agenda te schrijven: Voorlezen voor kleuters op donderdagen om 15u: - 22 december - 15 februari - 29 maart - 24 mei Ouderatelier met het thema muziek: (dit atelier wordt met enkele ouders voorbereid en die namiddag wordt er een oproep gedaan naar alle ouders om te komen begeleiden in een groepje) - vrijdag 16 maart namiddag

Schoolkrant november 16

Schoolkrant november 16 Agenda: Schoolkrant november 16 Jarigen van de maand november: 4: Ylenia (LO2) 5: Remy (KO1) 13: Kaan (LO1) 17: Nelke (KO2) / Jaiden ( KO3) 20: Iliano (KO1) 23: Elisa (KO2) 24: Julie (LO5) 26: Aurelio

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda:

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda: Week 14 Vrijdag 13 december 2013 Agenda: Schoolkrant Planning: Maandag 16-12: L 3+4: Schaatsen Dinsdag 17-12: geen extra activiteiten voorzien Woensdag 18-12: geen extra activiteiten voorzien Donderdag

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

december 16 En wist je dat Leander ( LO5) ook jarig was in november? Namelijk de 15 e. Belangrijke data januari 17:

december 16 En wist je dat Leander ( LO5) ook jarig was in november? Namelijk de 15 e. Belangrijke data januari 17: Schoolkrant Agenda: december 16 Jarigen van de maand december: 2: Ismaïl 7: Mattia( KO3) 11: Ghislaine 14: Thieme en Ynse ( LO2) 15: Aulii ( KO2) 18: Thijs ( LO5) 22: Yana ( LO2) 23: Janneke ( LO3) 25:

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

- we elkaar heel wat te vertellen hadden tijdens de praatronde? - we begonnen met onze eerste echte vrije tekst voor in ons vrije tekstenboek?

- we elkaar heel wat te vertellen hadden tijdens de praatronde? - we begonnen met onze eerste echte vrije tekst voor in ons vrije tekstenboek? Week van 7 tot 11 november 2016 Project: - we maandag heel blij waren met onze pantoffeltjes aan de voeten? - het omwisselen echt wel vlot loopt? Hopelijk kunnen we het zo houden - we elkaar heel wat te

Nadere informatie

FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017

FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017 FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017 Deze week forum door de klas van Phoebe Opgelet: woensdag 11 oktober = pedagogische studiedag, geen school dus die dag

Nadere informatie

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas - we onze brief voor sinterklaas afwerkten? - we nog heel wat van onze knutselwerkjes afwerkten? - we konden dansen op sinterklaasliedjes?

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog één weekje en dan is het schoolfeest. Afgelopen week zijn we reeds

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas Hallo mama en papa, Er rest ons nog slechts

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week?

Wat doen onze kleuters deze week? Wat doen onze kleuters deze week? Van 10 februari tot 14 februari 2014 Instapklas + 1e kleuterklas: juf Nathalie Wat maakt je blij? Wat maakt je boos? Wanneer ben je bang of wat maakt je verdrietig? Het

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

Week van 22 februari tot 26 februari 2016

Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Project: Maandag: Tijdens het forum van deze week kozen we met de ganse school een nieuw muziekje. Er werden vier liedjes aan ons voorgesteld en er werd vrij unaniem

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie 7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie Bijbelles Er klinkt een stem. Matteüs 3: 1-12, Lucas 1: 26-38 en 46-55 Die stem

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 De uitstap naar Zonnegloed was een heerlijke dag! Een heel grote dankjewel aan Jonas, Kim, Fien, Hanne en Hilde voor de extra begeleiding! Dankzij jullie hulp konden we in

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Van 11 juni tot en met 15 juni 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 11 juni tot en met 15 juni 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 11 juni tot en met 15 juni 2012 deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Het begint stilaan te korten want binnen 3 weken is het reeds grote vakantie! Wat gaat het snel! Deze week werken

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Welkom op de leukste pagina van de hele school!

Welkom op de leukste pagina van de hele school! Welkom op de leukste pagina van de hele school! We hebben weer een heleboel gedaan de afgelopen weken zoals leuke uitstapjes en de avond4daagse. De kinderen krijgen al een beetje het vakantiegevoel te

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Kinderraad 1 oktober 2013 Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Eerste graad: Ilios, Yna Mae Derde graad: David, Maya Tweede graad: Ferree, Marie (vervanging Jona) Nele

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht?

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.5 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? Denk niet wit. Denk niet zwart. Denk niet zwart-wit

Nadere informatie

Schooljaar NOVEMBER & DECEMBER

Schooljaar NOVEMBER & DECEMBER Schooljaar 2014-2015 NOVEMBER & DECEMBER Beste ouders, November en december zijn naar traditie drukke maanden op school. We leefden toe naar de komst van Sint en zijn Pieten. We moeten natuurlijk leuke

Nadere informatie

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP NIEUWS BRIEF 2011 02 16 NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP Nieuws uit de oudste kleutergroep.. Om de voorbije week kort samen te vatten is er maar 1 woord nodig! FEEST FEEST en nog eens FEEST. Er werden

Nadere informatie

Maandplanning december 2018

Maandplanning december 2018 Maandplanning december 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Een hart vol warmte! Extra maandpunt: Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 december: - Juf Krista: Hij komt, Hij komt, die lieve, goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015 Nieuwsbrief 06 Woensdag 11 november 2015 Agenda: Woensdag 11 november: Sint-Maarten Maandag 16 november: Eco-bakken worden weer geleegd Dinsdag 17 november: MR-vergadering Dinsdag 24 november: 19.30 21.00

Nadere informatie

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder!

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Nieuwsbrief november 2015 CBS Joris de Witte Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest www.cbsjorisdewitte.nl T: 0715175410 Is dit nieuw(s)? Inderdaad! We hebben

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Keuzevakken. Sinterklaasbulletin. Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 12, 23 november De Moffeltjes. Jarigen

Keuzevakken. Sinterklaasbulletin. Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 12, 23 november De Moffeltjes. Jarigen Jarigen Sinterklaasbulletin Keuzevakken Nieuws uit de stamgroepen Agenda Keuzevakken Vandaag alweer de laatste keer van deze ronde keuzevakken. Dat betekent dat wij vrijdag 30 november weer een presentatie

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: Maandag 23 februari tot vrijdag 27 februari 2015 Jullie kunnen nog tot vrijdag bestellingen voor de koeken afgeven. Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 16 maart tot vrijdag 20 maart 2015 Zaterdagvoormiddag 21 maart is het van 10 tot 12u. opendeurdag voor nieuwe kleuters die dit schooljaar of volgend schooljaar mogen instappen. We starten om 10u.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013 2013-2014 groepsnieuws oktober 2013 We zijn vanaf de zomervakantie tot de herfstvakantie goed bezig geweest met zijn allen. We hebben veel aan de Vreedzame School gedaan. Samen afspraken gemaakt over hoe

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015 KLASNIEUWS 11 16 november 20 november 2015 2 weken geleden had Oskar een plastieken potje ketchup mee. Dan konden wij dit ook kopen in het winkeltje van de klas, zei hij. We zagen op het etiketje tomaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 december tot vrijdag 22 december 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe

Nadere informatie

OUDERS Schaatsen! AUB! Mag ik Carinaa

OUDERS Schaatsen! AUB! Mag ik Carinaa NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www. leefschooldezonnewijzer.be/ MAILL TO: BS.KIELDRECHT@RR AGO.BE POORT SLUITEN AUB! Voor de veiligheid van onze kinderen, vraag ik met aandrang om er steeds

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen December 2015 Beste ouders Beste kinderen De aanslagen in Parijs met daaruit voortvloeiend de verhoging van veiligheidsmaatregelen in Brussel en heel Vlaanderen, hebben ongetwijfeld ieders leven op de

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele - Van 12 november tot 15 november 2013 GEZOCHT! Oma s, mama s, tantes, papa s.. die zin en tijd hebben om de derde graad op vrijdagnamiddag van 13.15u. tot 15u. te leren breien. Geven jullie een seintje

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 9 november tot vrijdag 13 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na een weekje vakantie zijn we er terug en wat zal het spannend zijn deze week

Nadere informatie

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE 19-11-2015 Nr. 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyer vindt u o.a. informatie over onze nieuwe website, gymstagiaires een ouder App en ook alvast over de kerstviering. De werkgroepen voor Sinterklaas en Kerst

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 4 januari tot vrijdag 8 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Hallo, hallo! Ook in het nieuwe jaar staat de juf met een briefje klaar. Een briefje met

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 6 Thema: kleuren! Maandag 3 oktober. Zakia is kapitein. En de zon is er weer! Leuk, want na de middag mogen we even wat langer buiten. We zullen spelletjes spelen. De kalenders

Nadere informatie

Agenda. In deze nieuwsbrief. Ko eochtend. Nieuwsbrief december december t/m 6 januari: kerstvakantie. Geen spaanse les.

Agenda. In deze nieuwsbrief. Ko eochtend. Nieuwsbrief december december t/m 6 januari: kerstvakantie. Geen spaanse les. Nieuwsbrief december 2018 Agenda 22 december t/m 6 januari: kerstvakantie 7 januari: We gaan weer beginnen! 9 januari: Luizencontrole 15 januari: Mad Science (na school) 21 januari: OR vergadering 22 januari:

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 6-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De toetsweken zijn achter de rug en morgen zullen we met het gehele team de opbrengsten analyseren. Volgende week krijgen alle kinderen op vrijdag

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Al twee maanden kleuren de 424 leerlingen

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

De dagen zijn al knap kort en donker. Terecht krijgt december de toenaam van donkere maand.

De dagen zijn al knap kort en donker. Terecht krijgt december de toenaam van donkere maand. Wolvertem, 28 november 2014 Beste Ouders, De dagen zijn al knap kort en donker. Terecht krijgt december de toenaam van donkere maand. Van die donkerte profiteren Sinterklaas en Zwarte Piet om hun jaarlijkse

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie