KLANTCASE FINEXT. Wat was de reden voor Finext om hulp bij hun ICT/ beveiliging in te schakelen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KLANTCASE FINEXT. Wat was de reden voor Finext om hulp bij hun ICT/ beveiliging in te schakelen?"

Transcriptie

1 KLANTCASE FINEXT Ook omtrent de beveiliging binnen een bedrijf speelt ICT een grote rol. Zeker als je zelf geen of weinig tijd hebt om dit goed te regelen is het handig hier een partij voor in te schakelen waar je op kan vertrouwen en al het werk voor je uit handen neemt. Voor deze klantcase spreken wij met Leon den Braber van Finext. Finext is een familie van consultancybedrijven elk met zijn eigen specialisme op gebieden zoals marketing, backoffice, sales en financiën. Omdat iedere tak een eigen team heeft is het soms lastig om zaken te ordenen. Onze specialist Marco Janse heeft zich in hun situatie verdiept en zo de best mogelijke oplossing gerealiseerd. Wat was de reden voor Finext om hulp bij hun ICT/ beveiliging in te schakelen? Leon den Braber: Wij zijn als bedrijf graag gefocust op onze core business, ons team bestaat alleen uit consultants. Verder besteden wij zo veel mogelijk uit, van onze ICT tot aan de administratie. Marco Janse: Ik heb zelf het initiatief genomen Finext te benaderen om de potentiele bedreigingen en problemen bij hen aan te kaarten met betrekking tot beveiliging. Ze werkten al met een versie van Intune, de nieuwe versie hiervan zou echter meer geschikt zijn voor Finext, deze werkt beter in combinatie met Windows 10. Het heeft veel meer opties dan de oude versie ook met het oog op de GDPR wetgeving die eraan komt. Met Intune heb je een goed overzicht over welke apparaten allemaal aangesloten zijn, zoals alle laptops en mobiele apparaten die er in de omloop zijn. Als je geen goed overzicht hebt van hoe deze zijn beveiligd weet je ook niet of je data buiten de organisatie wordt verspreid of niet. Ook kun je niet zelf bepalen hoe je data wordt beheerd. De oude Intune versie stond maar op een aantal laptops hierdoor kreeg je geen accurate statusrapporten van alle laptops (zoals bijvoorbeeld van laptops die langere tijd niet actief waren). Nieuwe laptops worden nu meteen toegevoegd aan Intune, zodat je altijd een actueel overzicht hebt. Dit gebeurde vroeger handmatig, niet elke gebruiker meldde zich aan waardoor het al snel onoverzichtelijk werd en geen reëel beeld gaf van alle gebruikers.

2 Wat waren bij Finext de grootste zorgen? Marco Janse: In het geval van diefstal of het verliezen van een apparaat, wist je niet of deze wel afdoende beveiligd was. Met Intune kun je voorwaarden doorvoeren zoals het automatisch versleutelen van alle documenten. Het versleutelen gaat via Bitlocker, de medewerkers krijgen een melding wanneer ze dit nog niet hebben geconfigureerd en dus niet voldoen aan het beleid. Op moment van schrijven moet er nog een klein percentage gekoppeld worden. Veel medewerkers zijn vaak gedetacheerd bij klanten dus het duurde even voordat iedereen helemaal up to date was. Sommige medewerkers werkten bijvoorbeeld nog met Windows 7 of hadden hun laptop een tijd niet gebruikt en dus updates gemist. Eerst moesten alle (mobiele) werkplekken up to date worden gebracht voordat er een koppeling met de organisatie en Intune kon worden gerealiseerd. Leon den Braber: Met de nieuwe AVG die eraan komt, moeten wij ook als bedrijf goed voorbereid zijn, dat telde zwaar mee in onze beslissing om het serieus aan te pakken. Er was binnen ons bedrijf een grote diversiteit aan apparaten ontstaan doordat iedere werknemer zijn eigen apparaat aanschaft. Zo kan het dus gebeuren dat onze werknemers een laptop of telefoon zowel zakelijk als privé gebruiken. Ook is er geen verplichting voor het type apparaten. Het soort besturingssystemen dat gebruikt wordt loopt dus ook erg uiteen. We werken veel met financiële bedrijven dus mag er echt geen data op straat komen te liggen. Met Intune hoopten we een veilige en georganiseerde omgeving te kunnen creëren terwijl we toch de identiteit van ons bedrijf kunnen behouden. Marco Janse: Momenteel werken we aan het beleid binnen de organisatie en moet het juiste toegangsniveau worden bepaald voor gebruikers, mochten er ook vertrouwelijke documenten en mappen zijn waar niet iedereen toegang voor krijgt. De mobiele apparaten zoals zakelijke telefoons moeten nog worden toegevoegd aan Intune, naast alle laptops die al aangemeld zijn. Ook hebben we afgelopen maand Multifactor Authenticatie ingesteld bij alle gebruikers. Hiermee is altijd een tweede factor nodig om te kunnen authentiseren, zoals bijvoorbeeld een SMS of een app op een smartphone waarmee ze hun identiteit met een extra stap moeten bevestigen bij het inloggen. Hoe verliep dit project? Marco Janse : Eerst hebben we een inventarisatie gedaan van wie er nog werkte met de verouderde Intune versie en wie niet. Vervolgens hebben we gecommuniceerd naar alle medewerkers dat er binnenkort een overgang plaats zou vinden en hebben we alle stappen hierin omschreven. Als voorbereiding voor de uitrol hebben we de nieuwe Intune omgeving ingericht en hierin bepaalde beleidscontroles verwerkt. Ieder apparaat dat gekoppeld is moet hierdoor aan bepaalde eisen voldoen.

3 Daarna hebben we de medewerkers begeleid rondom het nieuwe systeem en eventuele problemen verholpen. Alle niches binnen Finext hebben een eigen ICT-verantwoordelijke. Zij hebben een pilot gehad van de nieuwe Intune en vervolgens is er een mail met acties verstuurd die voor, tijdens en na de overgang op de juiste manier uitgevoerd moeten worden. Alle ICT-verantwoordelijken krijgen om de zoveel tijd een update met informatie over de gebruikers en wat er nog moet gebeuren. Inmiddels zijn vrijwel alle medewerkers al goed gekoppeld. Leon den Braber: Referit is al langer onze leverancier en beheert onze IT-omgeving. Toen er sprake was van een nieuwe versie van Intune waren we het samen eens geworden dat deze noodzakelijk was voor ons bedrijf. We zijn begin dit jaar begonnen met de uitrol en nu zijn we bezig om de laatste zaken te regelen. In totaal zijn we met 150 man dus dit is redelijk snel geregeld allemaal. Welke tools en apps worden er gebruikt om dit project tot stand te brengen? Marco Janse: Intune is een programma voor werkplekbeheer, hieronder vallen laptops, telefoons, en alle andere apparaten binnen de organisatie. Deze kun je managen, op afstand beheren en voorzien van het actuele beleid van de organisatie. Zo kun je onder andere encryptie van het apparaat en diens documenten of updates doorvoeren. Je kunt een grote feature update bijvoorbeeld ook in fases doorvoeren zodat het wat soepeler verloopt wat handig kan zijn bij een groter bedrijf. Beveiligingsupdates worden meteen doorgestuurd naar alle gebruikers. Ook antivirus beleid en monitoring is mogelijk. Met Windows 10, Android en ios kun je er verreweg het meeste uit halen qua opties. Allerlei handelingen die voor het bedrijf belangrijk zijn kunnen geregeld worden dankzij Intune. Privédata kan overigens niet worden ingezien en alle gebruikers krijgen een melding van wat Intune wel en niet in kan zien en beheren. Mocht het nu zo zijn dat een gebruiker achterloopt met updates dan kan het gebeuren dat er een beperkte toegang is tot bedrijfsapplicaties en -data zodat je organisatie geen gevaar loopt. In het geval van diefstal en het verliezen van je apparaat, kun je deze op afstand wissen. Zodra er verbinding wordt gemaakt met het internet, wordt alle data op afstand gewist. Ook zijn alle gegevens al versleuteld zodat zelfs een geavanceerde hacker niets met de bestanden op de laptop of telefoon kan. Voor 25 mei wordt er nog gekeken naar vervolgstappen qua beleidsmaateregelen. Er zijn veel mogelijkheden, maar dit is wel afhankelijk van de belangen en het beleid van Finext. Hierin heeft Referit vooral een adviserende rol. Uiteindelijk bepaalt de klant natuurlijk altijd het beleid. Intune en Multifactor zijn standaard al een onderdeel van Office 365 en Enterprise Mobility & Security.

4 Wat is het meest positieve resultaat van dit project? Leon den Braber: Het systeem werkt goed, we hebben tot nu toe geen problemen ondervonden, dus dan kan je concluderen dat het werkt. Het gevoel van zekerheid en dat je geen boetes riskeert is een fijn gevoel. Zo kunnen wij als bedrijf goed voorbereid de nieuwe regelgeving in gaan. Ons ''Bring your own device'' principe kan risicovol zijn, dus het is goed dat dit nu gereguleerd is. Marco Janse: Alles is weer opnieuw bekeken en beveiligd. Het persoonlijke contact met de medewerkers was ook heel fijn om hun goed het belang van de beveiligingsmaatregelen uit te leggen. En waarom deze verandering noodzakelijk was. Hoe was de overgang voor het personeel? Leon den Braber: Voor het grootste gedeelte ging de overgang vrij soepel, af en toe waren er technische issues of waren de instructies nog niet helemaal duidelijk voor onze collega s. Alle ICT-verantwoordelijken van de verschillende afdelingen hebben de rest van onze collega s geholpen met de overgang. Als zij er niet helemaal uitkwamen dan werd de persoon in kwestie in contact gebracht met Marco om het op te lossen. Wat komt er nog aan? Marco Janse: Het beleid zal regelmatig getoetst worden en zowel Intune als nieuwe Windows versies krijgen vaak nieuwe features. Zodoende kan je proactief beheer uitvoeren om deze features weer toe te voegen of wijzigingen door te voeren. Op dit moment blijf ik hen vooral adviseren rondom alle nieuwe ontwikkelingen in de beveiliging en de voordelen hiervan voor het bedrijf. Ook maak ik de rapportages aan, zodat Leon en de ICT verantwoordelijken van Finext elke week een overzicht hebben van alle gebruikers en wat er nog moet gebeuren. Ook moeten er nog procedures worden aangepast, zoals voor medewerkers die in en uit dienst gaan. Om deze procedures goed te laten verlopen kunnen we bijvoorbeeld werken aan een standaard informatiepakket, dat de nieuwe medewerkers ontvangen over hoe ze aan de slag kunnen gaan met Intune. Hierdoor moeten de processen binnen het bedrijf ook meegaan met deze veranderingen.

5 Wat vinden jullie het meest opvallen uit de samenwerking met Referit? Leon den Braber: Korte lijnen en ze hebben duidelijk verstand van zaken! De directe benadering en toegankelijkheid is heel fijn, je hebt meteen de juiste persoon aan de lijn en je weet wat je aan ze hebt. Binnen een redelijk korte termijn is alles goed geregeld door Referit. Wij als bedrijf zijn redelijk ongestructureerd en chaotisch. We hebben alle instructies via Referit in normale mensentaal gekregen zodat alles toch duidelijk was voor ons. En zodoende orde in onze ''chaos'' kunnen scheppen. Het is fijn dat we er altijd samen uitkomen, we kunnen voor elk probleem bij Referit terecht en ik heb nog nooit meegemaakt dat we iets niet hebben kunnen oplossen. Conclusie Er is nu binnen het bedrijf meer bewustwording gekomen over de risico s van dataverlies en de gevolgen hiervan voor de organisatie en eventuele betrokken partijen. Dat is op zichzelf al een stap in de goede richting en zorgt ook voor veel begrip rondom de overgang. En er is daadwerkelijk een stap gemaakt op het gebied van de bedrijfsinformatie (en die van klanten van Finext). WORD JIJ ONS VOLGENDE SUCCESVERHAAL? Neem contact op met Referit en bespreek de beste mogelijkheden voor jou en je bedrijf, je bent bij ons altijd welkom voor een kop koffie en een gesprek! Singel PB Dordrecht telefoon cloudenabler@referit.nl

Security Awareness

Security Awareness Security Awareness info@avk.nl 085-208 3388 www.avk.nl Security Awareness: Bewustwording en gedragsverandering Veilig werken met IT middelen wordt steeds belangrijker, bijvoorbeeld door de (grote) afhankelijkheid

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken

Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken 171018TZ Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken Werkplek Veilig en Mobiel Veilig (Protection Service for Business van F-Secure) Een dienst van Telfort Zakelijk Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken

Nadere informatie

FACTSHEET Unit4 SmartSpace 365

FACTSHEET Unit4 SmartSpace 365 FACTSHEET Unit4 SmartSpace 365 In business for people. SmartSpace 365 Unit4 SmartSpace biedt bedrijven en organisaties marktspecifieke online werkplekken, waarbij naast Unit4 oplossingen ook applicaties

Nadere informatie

Richtlijn mobiele apparatuur. BYOD en CYOD. Februari 2015 auteur: J.W. H. Brock, H.M. Damen en A.F. Erdman versie: 0.9. Universiteit Leiden

Richtlijn mobiele apparatuur. BYOD en CYOD. Februari 2015 auteur: J.W. H. Brock, H.M. Damen en A.F. Erdman versie: 0.9. Universiteit Leiden Universiteit Leiden Richtlijn mobiele apparatuur BYOD en CYOD Februari 2015 auteur: J.W. H. Brock, H.M. Damen en A.F. Erdman versie: 0.9 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Visie... 3 Impact... 3 BYOD... 4

Nadere informatie

Telewerken met de BRP. Telewerken met de BRP. Zero Footprint en Jailbreak?

Telewerken met de BRP. Telewerken met de BRP. Zero Footprint en Jailbreak? Telewerken met de BRP Telewerken met de BRP Zero Footprint en Jailbreak? Sandra Lentjes, BZK Ger Lütter, Informatiebeveiligingsdienst Het is toegestaan om voor eigen gebruik foto s te maken tijdens deze

Nadere informatie

DELTA AUTOMATISERING EN ESET VERBONDEN DOOR ENTHOUSIASME

DELTA AUTOMATISERING EN ESET VERBONDEN DOOR ENTHOUSIASME PARTNER CASE DELTA AUTOMATISERING EN ESET VERBONDEN DOOR ENTHOUSIASME ESET PARTNER SINDS 2006 EEN PARTNER DIE NET ZO ENTHOUSIAST IS ALS WIJ, DAAR HEBBEN WE WAT AAN Samenwerken om producten te blijven verbeteren,

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit Remcoh Mobile Device beheer Remcoh legt uit White Paper Middels deze white paper informeert en adviseert Remcoh u over slim beheer van mobiele apparaten en toegang daarmee tot uw bedrijfsgegevens. Waarom

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE HANDLEIDING WINDOWS INTUNE In deze handleiding beschrijven we de stappen die nodig zijn om Windows-apparaten op te nemen in de Windows Intune-omgeving van de school en deze lokaal te beheren. INHOUD 1.

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Internetveiligheidspakket Protection Service for Business van F-Secure. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Internetveiligheidspakket Protection Service for Business van F-Secure. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Internetveiligheidspakket Protection Service for Business van F-Secure Een dienst van KPN ÉÉN Versie : v1.0 Datum : 1 januari 2018 Inhoud 1 Dit is Protection Service for Business van

Nadere informatie

DE 5 VERBETERPUNTEN VAN UW SECURITY

DE 5 VERBETERPUNTEN VAN UW SECURITY WHITEPAPER: DE 5 VERBETERPUNTEN VAN UW SECURITY Moderne organisaties zijn een belangrijk doelwit van cybercriminelen. Dat is geen verrassing, want zij hebben veel gevoelige data in huis en daarmee veel

Nadere informatie

Mobile Device Management Ger Lütter, adviseur IBD

Mobile Device Management Ger Lütter, adviseur IBD Mobile Device Management Ger Lütter, adviseur IBD Het is toegestaan om voor eigen gebruik foto s te maken tijdens deze bijeenkomst. Foto s mogen niet zonder toestemming van de afgebeelde deelnemers gepubliceerd

Nadere informatie

Nederlands Cyber Collectief CYBER ADVIES

Nederlands Cyber Collectief CYBER ADVIES Nederlands Cyber Collectief CYBER VOILA, UW CYBEREXPERT Liesbeth Kempen Liesbeth.Kempen@nederlandscybercollectief.nl 06 22 90 33 02 In dit rapport leest u hoe het gesteld is met de cyberveiligheid van

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Veilig toegang tot online software. 27 maart 2018

Veilig toegang tot online software. 27 maart 2018 Veilig toegang tot online software 27 maart 2018 Sprekers Rianne Geevers Sales consultant HRT Business Professionals Pascal van Deursen Directeur SecureLogin HRT Business Professionals HRTbusiness.nl Volg

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Security in het MKB: Windows 10

Security in het MKB: Windows 10 Security in het MKB: De security uitdagingen en behoeften in het MKB Security in het MKB: De security uitdagingen en behoeften in het MKB Bedrijven zijn zich inmiddels bewust van de noodzaak om hun bedrijfsgegevens

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem?

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Executive summary Organisaties maken meer en meer gebruik van online

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN

DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN SNEL EN TO THE POINT INZICHT DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN FISCAALTOTAAL Als medewerker van belastingadvies- of accountantskantoor werkt u met veel privacygevoelige gegevens

Nadere informatie

5 dimensies van veilige voor gemeenten

5 dimensies van veilige  voor gemeenten 5 dimensies van veilige e-mail voor gemeenten Minister Kamp moest in juli door het stof omdat hij zijn privémailadres voor zijn werk had gebruikt. Ook in lagere overheden zullen soms gemeenteambtenaren

Nadere informatie

Veilig mobiel werken. Workshop VIAG 7 oktober 2013

Veilig mobiel werken. Workshop VIAG 7 oktober 2013 1 Veilig mobiel werken Workshop VIAG 7 oktober 2013 Stelling 1: 2 Heeft u inzicht in de opbrengsten van mobiel werken Ja, dit biedt veel toegevoegde waarde voor de organisatie Ja, dit biedt geen toegevoegde

Nadere informatie

Bring Your Own Device onder controle. Tanja de Vrede

Bring Your Own Device onder controle. Tanja de Vrede Bring Your Own Device onder controle Tanja de Vrede Bring Your Own Device onder controle 5 tools om zelf meegebrachte apparaten te beheren 12 maart 2013 Tanja de Vrede Het gebruik van eigen mobiele apparatuur

Nadere informatie

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen Dit artikel geeft uitleg hoe de Nedap apps (zoals de Nedap Ons app, Dossier app en Toegangscode app) gekoppeld kunnen worden aan het account van de medewerker. De apps kunnen op twee manieren gekoppeld

Nadere informatie

Vijf netwerkuitdagingen die je eenvoudig oplost met Cisco Meraki. Zo geeft Cisco Meraki je de volledige regie over je netwerkbeheer

Vijf netwerkuitdagingen die je eenvoudig oplost met Cisco Meraki. Zo geeft Cisco Meraki je de volledige regie over je netwerkbeheer Vijf netwerkuitdagingen die je eenvoudig oplost met Cisco Meraki Zo geeft Cisco Meraki je de volledige regie over je netwerkbeheer Netwerkbeheer kan tegenwoordig uitlopen op een lastige tijdrovende klus.

Nadere informatie

WHITEPAPER. Security Assessment. Neem uw security serieus en breng het tot een hoger niveau. networking4all.com / whitepaper / security assessments

WHITEPAPER. Security Assessment. Neem uw security serieus en breng het tot een hoger niveau. networking4all.com / whitepaper / security assessments WHITEPAPER Security Assessment Neem uw security serieus en breng het tot een hoger niveau Bedrijfsbeveiliging is tegenwoording niet meer los te trekken van online security. Veel bedrijven doen bijna uitsluitend

Nadere informatie

Management special. BYOD hulpmiddelen Door: Bram Semeijn

Management special. BYOD hulpmiddelen Door: Bram Semeijn Management special BYOD hulpmiddelen Door: Bram Semeijn BYOD hulpmiddelen IT-managers grijpen betrekkelijk makkelijk naar technische hulpmiddelen om BYOD-apparatuur onder controle te krijgen. Dat kan echter

Nadere informatie

Releasenotes versie 1.1 VERSIE A

Releasenotes versie 1.1 VERSIE A Releasenotes versie 1.1 VERSIE 10. 06A Inhoud 1. Inleiding FORTUNA 10.06A 3 2. Systeemeisen FORTUNA 10 4 3. Installatie 5 4. FORTUNA App 6 5. Beveiliging 6 6. Besturingssystemen 6 7. App functionaliteiten

Nadere informatie

Verbeter je cybersecurity

Verbeter je cybersecurity Verbeter je cybersecurity Cybercrime Cybercrime, computercriminaliteit, digitale criminaliteit: verschillende termen voor misdaad die zich richt op computers of andere systemen zoals mobiele telefoons

Nadere informatie

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden official Solution Partner of owncloud Jouw bestanden in de cloud Thuiswerken, mobiel werken en flexwerken neemt binnen organisaties steeds grotere

Nadere informatie

Smartphones onder vuur

Smartphones onder vuur Smartphones onder vuur Dominick Bertens Account Manager NAVO & NL Agenda Sectra Communications Bedreigingen Bring Your Own Device Panthon 3 Samenvatting Security Masterclass Vragen Sectra Communications

Nadere informatie

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015 Maak kennis met wie is GeeFirm GeeFirm Ervaring en referenties in allerlei sectoren Synmotive Internet Overal Cloud - Telecom - Web - IT 24 x 7 support 100% web based office onderdeel van AllSolutions

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

DigiNotar certificaten

DigiNotar certificaten DigiNotar certificaten Onlangs is duidelijk geworden dat er digitaal is ingebroken bij het bedrijf Diginotar. Daarmee worden alle DigiNotar certificaten niet meer als veilig geaccepteerd. Certificaten

Nadere informatie

CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET

CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET Schouten & Nelissen is al 35 jaar dé strategische partner in talentontwikkeling voor individuen,

Nadere informatie

The best of ICT with a human touch. WHITEPAPER Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek

The best of ICT with a human touch. WHITEPAPER Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek Axians Eemsgolaan 15 9727 DW Groningen Tel: +31 88 597 55 00 axians.nl/onbegrensd The best of ICT with a human touch MANAGED WERKPLEK Optimale flexibiliteit

Nadere informatie

Nederlands Cyber Collectief CYBER ADVIES

Nederlands Cyber Collectief CYBER ADVIES Nederlands Cyber Collectief CYBER VOILA, UW CYBEREXPERT Liesbeth Kempen Liesbeth.Kempen@nederlandscybercollectief.nl 06 22 90 33 02 In dit rapport leest u hoe het gesteld is met de cyberveiligheid van

Nadere informatie

Meer informatie over de werking van govroam en deelnemende organisaties binnen Nederland kun je vinden via deze hyperlink:

Meer informatie over de werking van govroam en deelnemende organisaties binnen Nederland kun je vinden via deze hyperlink: Privacynotice govroam Stichting govroam Versie: 1.0 In deze privacynotice kun je lezen hoe wij als Stichting govroam omgaan met je persoonsgegevens in het kader van je gebruik van de govroam dienst. +

Nadere informatie

MOBILE HEALTHCARE REFERENTIE JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS. Duwboot 20, 3991 CD Houten

MOBILE HEALTHCARE REFERENTIE JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS. Duwboot 20, 3991 CD Houten MOBILE HEALTHCARE REFERENTIE JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS Duwboot 20, 3991 CD Houten 088 001 8345 hello@blaud.com www.blaud.com ZO VEEL MOGELIJK VRIJHEID VOOR GEBRUIKERS VAN MOBIELE DEVICES Een veeleisende

Nadere informatie

Tijdbesparing in de zorg met apps

Tijdbesparing in de zorg met apps De alles-in-1 Zorgapp Efficiënt en veilig Tijdbesparing in de zorg met apps Zorgapps maken al het coördinerende en administratieve werk eenvoudiger en efficiënter zodat tijd overblijft Moderne technologie

Nadere informatie

Databeveiligingsmaatregelen voor verenigingen

Databeveiligingsmaatregelen voor verenigingen Databeveiligingsmaatregelen voor verenigingen Fysieke toegang... 2 Toegangsrechten/autorisatie... 2 Netwerkbeveiliging... 2 Verenigingswifi-netwerk... 2 Beheer van IT-middelen... 2 Toegang tot IT... 3

Nadere informatie

wat te doen wat niet te doen valkuilen wat moet u rapporteren hoe blijft u overtuigend

wat te doen wat niet te doen valkuilen wat moet u rapporteren hoe blijft u overtuigend wat te doen wat niet te doen valkuilen wat moet u rapporteren hoe blijft u overtuigend 1. Laat u niet misleiden door het weggeven van vertrouwelijke informatie Reageer nooit op e-mails of telefoontjes

Nadere informatie

1x Twist HD Camera. Power Adapter. tnj. lx Power Kabel. 1x Medicatie Tracking Sensor

1x Twist HD Camera. Power Adapter. tnj. lx Power Kabel. 1x Medicatie Tracking Sensor homes Zorg Starter Kit Quickstart Handleiding Model Nr. C12014 In de doos: 1x Security Shuttle [lf lx Power Adapter.J I lx Ethernet Kabel tnj lx USB SD Kaart Stick tl 1x Twist HD Camera i lx Power Adapter

Nadere informatie

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Cloud werkplek Wat is het? De cloudwerkplek van Hupra is een Windows 8.1. desktop die altijd en overal via het internet toegankelijk is.

Nadere informatie

Handleiding GBS-portal

Handleiding GBS-portal Handleiding GBS-portal Versie 1.0 18 januari 2019 Inhoud 1. De eerste keer inloggen... 3 Stap 1: Voorkeursoptie kiezen... 3 Stap 2: Gegevens invullen... 3 Telefoonnummer... 3 Koppelen van de app... 3 2.

Nadere informatie

Bring Your Own Device

Bring Your Own Device Bring Your Own Device Jef Vleugels, Gerard van Dijk 2 februari 2012 Agenda 13:30 13:45 uur Ontvangst/welkomstwoord 13:45 14:30 uur Deel 1 Beleidscategorieen Procedures en mogelijkheden rondom aanschaf

Nadere informatie

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Uitkomst enquête... 4 Conclusie.... 9 2 Inleiding Inleiding Een smartphone is een mobiele telefoon

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Auteur: Roy Scholten Datum: woensdag 16 september, 2015 Versie: 1.1 Hoe u kunt profiteren van de Cloud Met de komst van moderne technieken en de opmars van

Nadere informatie

Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Business strategieën en de impact voor de IT FLEXIBILITEIT Snel handelen met wendbaarheid en flexibiliteit Voor 66% van de organisaties staat flexibiliteit

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

PRIVACY BELEID. Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt; PRIVACY BELEID JoyRo hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij

Nadere informatie

ActiviteitenTracking Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. ADS1301

ActiviteitenTracking Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. ADS1301 ActiviteitenTracking Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. ADS1301 In de doos: 1x Activiteiten Tracking Sensor Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen. Nederlands Stap 1: Apparaat

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

Bijeenkomst ICT & Onderwijs 14-11-2013

Bijeenkomst ICT & Onderwijs 14-11-2013 Bijeenkomst ICT & Onderwijs 14-11-2013 Welkom Waarom deze bijeenkomst? Programma Waarom deze bijeenkomst? Recente technische ontwikkelingen bij Drie-O Ontwikkelingen bij andere organisaties Welke vraagstukken

Nadere informatie

XELION 7 - MOBIELE APP

XELION 7 - MOBIELE APP XELION 7 - MOBIELE APP Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app 1 Inhoud 1. De eerste keer de Xelion 7 app openen... 3 2. Inloggen in de Xelion 7 app... 3 3. De app gebruiken...

Nadere informatie

AVG/GDPR-ready werkplek voor Praktijk Managers

AVG/GDPR-ready werkplek voor Praktijk Managers AVG/GDPR-ready werkplek voor Praktijk Managers OVER SYNLOGIC Achtergrond Gevestigd in Zwolle 15 mensen Opgericht in 2007 Microsoft Gold Partner (Cloud) Klanten in alle segmenten Werkgebied Microsoft cloud

Nadere informatie

Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301

Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301 Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301 In de doos: 1x Afstandsbediening Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen. Nederlands Stap 1: Apparaat en accessoires gereedmaken

Nadere informatie

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding Tritel VAMO Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. VAMO 3 1.1 Identiteit 3 1.2 Bellen en gebeld worden 3 1.3 Gebeld worden 3 1.4 Voicemail 3 1.5 Gespreksbediening 4 1.6 Zakelijk of privé 4 1.7 Bellen bij

Nadere informatie

Mobile device management:

Mobile device management: Jacco Bezemer Mobile device management: Grip op smartphones en tablets Even voorstellen Jacco Bezemer, Adviseur sinds 2008 Begonnen als Technisch Consultant bij Ictivity in 2000 jacco.bezemer@ictivity.nl

Nadere informatie

home8 Beveiliging Starter Kit

home8 Beveiliging Starter Kit home8 Beveiliging Starter Kit Quickstart Handleiding Model Nr. H12015 In de doos: 1x Security Shuttle [lf 1x Power Adapter JI 1x Ethernet Kabel I 1x USB SD kaart Stick 1x Mini Cube HD Camera Ill 1x Power

Nadere informatie

De webpagina kan niet worden weergegeven

De webpagina kan niet worden weergegeven Beveiligingsinformatie voor gebruikers van de volgende : Internet Explorer versie 7 Internet Explorer versie 8 Internet Explorer versie 9 Internet Explorer versie 10 Gebruikers van de bovenstaande browsers

Nadere informatie

Het nieuwe inloggen op InSite

Het nieuwe inloggen op InSite Het nieuwe inloggen op InSite Twee-factorauthenticatie en het installeren/koppelen van de AFAS Pocket App 26-9-2018 Proces nieuwe inloggen per 02-10-2018 1 Wat verandert er en waarom? Waarom? AFAS stapt

Nadere informatie

Open source en open standaarden, hfdst. 1 & 2 p. 3-34. Puntenverdeling: Juiste omschrijving Open Source Juiste omschrijving Open Standaarden

Open source en open standaarden, hfdst. 1 & 2 p. 3-34. Puntenverdeling: Juiste omschrijving Open Source Juiste omschrijving Open Standaarden Antwoordmodel Aan dit antwoordmodel kunnen geen rechten worden ontleend. Het antwoordmodel dient als indicatie voor de corrector. Studiemateriaal Hameeteman, R., Kuiken, B. en Vink, G. (2009). Klein receptenboek

Nadere informatie

Werken waar en wanneer u maar wilt!

Werken waar en wanneer u maar wilt! Werken waar en wanneer u maar wilt! Als ondernemer wilt u: Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven Bij alle gegevens kunnen als u bij de klant

Nadere informatie

AVG/GDPR ready programma

AVG/GDPR ready programma AVG/GDPR ready programma Ben jij helemaal AVG/GDPR ready? Of toch nog hulp nodig? AVG, wat houdt het in? AVG, wat houdt het in? Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van

Nadere informatie

Juridische aspecten bij BYOD

Juridische aspecten bij BYOD 28 juni 2012 Juridische aspecten bij BYOD Seminar BYOD: employee IT outsourcing? Joost Linnemann joost.linnemann@kvdl.nl welke juridische issues spelen dan? arbeidsrechtelijk / afspraken met de medewerker

Nadere informatie

Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300

Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300 Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300 In de doos: 1x Water Sensor 2x Dubbelzijdige Tapes 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8

Nadere informatie

Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301

Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301 Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301 In de doos: 1x Infrarood Beweging Sensor 1x Dubbelzijdige Tape 1x Batterij (CR123A) Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Ons bedrijf in 1,5 minuut. Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken

Ons bedrijf in 1,5 minuut. Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken Dienstbeschrijving Diensten Lancom Ons bedrijf in 1,5 minuut Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken Welke Cloud? Typen Cloud

Nadere informatie

VKA Enterprise Mobility Benchmark 2015 Copyright 2015 Verdonck, Klooster & Associates B.V. VKA Enterprise Mobility Benchmark 2015

VKA Enterprise Mobility Benchmark 2015 Copyright 2015 Verdonck, Klooster & Associates B.V. VKA Enterprise Mobility Benchmark 2015 Gregor Hendrikse, Joost van Lier en Marc Gill ard 6 juli 2015 VKA Enterprise Mobility Benchmark 2015 Copyright 2015 Verdonck, Klooster & Associates B.V. VKA Enterprise Mobility Benchmark 2015 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Creëer de ideale werkplek voor iedere klant

Creëer de ideale werkplek voor iedere klant Creëer de ideale werkplek voor iedere klant Office 365 is nog maar het begin. Uiteindelijk wil uw klant een volledige werkplek in de cloud. Samen maken we dat mogelijk. Het belang van totaaloplossingen

Nadere informatie

Waarom telefonie via je ICT-partner?

Waarom telefonie via je ICT-partner? Waarom telefonie via je ICT-partner? De toekomst is begonnen. Iedereen - je concurrent ook - maakt telefonie onderdeel van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee ontstaan eindeloze mogelijkheden om de kracht

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013 Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari 2013 Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. het digitaal vergaderen

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET NIEUWE PRIVACY WETGEVING: GDPR

INFORMATIEPAKKET NIEUWE PRIVACY WETGEVING: GDPR INFORMATIEPAKKET NIEUWE PRIVACY WETGEVING: GDPR Lucrasoft IT Beheer De Zelling 8 3342 GS Hendrik Ido Ambacht t. +31 (0)78 68 11 505 e. itbeheer@lucrasoft.nl w. www.lucrasoftitbeheer.nl IT Beheer Speerpunten

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Nummer: Sector: Interne Dienstverlening Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. Instemmen met de invoering van ipad Tablet computers

Nadere informatie

BEST PRACTICES MOBILE DEVICE MANAGEMENT EN MOBILE SECURITY.

BEST PRACTICES MOBILE DEVICE MANAGEMENT EN MOBILE SECURITY. BEST PRACTICES MOBILE DEVICE MANAGEMENT EN MOBILE SECURITY. With Kaspersky, now you can. kaspersky.nl/business Be Ready for What s Next INHOUD Pagina 1. 24/7 MOBIELE TOEGANG...2 2. MOBILE DEVICE MANAGEMENT

Nadere informatie

Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201

Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201 Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201 In de doos: 1x Automatische Medicatie Dispenser 6x Doseringssjablonen 1x Sleutel 4x AA Batterijen Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat.

PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat. PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat. Eenvoudig en betrouwbaar onderweg printen via de cloud Werken en studeren kan overal. Op kantoor, school, de

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300

Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300 Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300 In de doos: 1x Garage Deur Sensor 1x Achterpaneel 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires en Dubbelzijdige Tape Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

DATABEVEILIGING. Versleutelde lokale schijf. TheftGuard. Ongelimiteerde Backup

DATABEVEILIGING. Versleutelde lokale schijf. TheftGuard. Ongelimiteerde Backup Overal toegang tot uw bedrijfsbestanden maar ook veilig? Nomadesk biedt u een eenvoudige en veilige manier om uw bedrijfsbestanden te delen, synchroniseren en back uppen. U heeft dus altijd en overal toegang

Nadere informatie

Dé project tool die voor jou werkt

Dé project tool die voor jou werkt Dé project tool die voor jou werkt Dé uitdaging voor elke ondernemer Elke ondernemer heeft te maken met zijn eigen specifieke uitdagingen. Tóch zijn er een aantal overeenkomsten: men heeft het razend druk

Nadere informatie

WHITEPAPER DEEPBLUE HONEYPOT

WHITEPAPER DEEPBLUE HONEYPOT WHITEPAPER DEEPBLUE HONEYPOT PROTECTING YOUR DATA WHERE IT MATTERS Wij leveren een oplossing die helpt beschermen waar nodig, meetbare resultaten oplevert en bijspringt waar andere systemen tekortschieten.

Nadere informatie

homes nr 1x Power Adapter I 1x USB SD Kaart Stick II 2x Power Adapter tjl1 2x Power Kabel JI 1x Ethernet Kabel ' 11

homes nr 1x Power Adapter I 1x USB SD Kaart Stick II 2x Power Adapter tjl1 2x Power Kabel JI 1x Ethernet Kabel ' 11 homes Twist HD Starter Kit Quickstart Handleiding Model Nr. V22021 In de doos: O 1x Security Shuttle 2x Twist HD Camera 1x Externe Sirene nr 1x Power Adapter JI 1x Ethernet Kabel I 1x USB SD Kaart Stick

Nadere informatie

we secure YOUR network

we secure YOUR network we secure YOUR network Secure Bring Your Own Device (SBYOD) Compumatica secure networks Introductie Petra van Schayik Eigenaar en CEO van Compumatica secure networks Compumatica opgericht in 1992 Hoofdkantoor

Nadere informatie

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Pagina 1 Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Inhoudsopgave Update stand alone DATAflor BUSINESS (single user)... 3 Update server DATAflor BUSINESS... 6 Update client DATAflor BUSINESS (na server update)...

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie