i solutions Intelligent. Innovatief. Integraal.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "i solutions Intelligent. Innovatief. Integraal."

Transcriptie

1 En de productiviteitsvoorspelling is uitstekend i solutions Intelligent. Innovatief. Integraal.

2 2 Testimonials i-oplossingen hogere prestaties voor de landbouw. Als u in deze tijd winst wilt maken in de landbouw, moet u bij elke stap de kosten verlagen en de productiviteit vergroten. John Deere i-oplossingen helpen hierbij. i-oplossingen bestaan uit een serie elektronische bedieningssystemen die in de fabriek worden geïnstalleerd in uw maaidorsers, hakselaars en veldspuiten. Daarnaast zorgen de intelligente kenmerken voor uw trekker ervoor dat i-oplossingen het hele jaar door uw voorkeur genieten. Bij alle aspecten van de landbouw leveren deze intuïtieve satellietsystemen voor een ongekende mate van nauwkeurigheid, consistentie en productiviteit in alle omstandigheden en in elk seizoen. Intelligent John Deere i-componenten stoppen intelligentie in de machines, nemen een deel van de druk op de bestuurder weg en verhogen de kwaliteit van het werk. Innovatief John Deere i-oplossingen zijn een slimme manier om de productiviteit, het bestuurderscomfort, en de milieuvriendelijkheid te verhogen. De ongeëvenaarde en onderscheidende oplossingen zorgen ervoor dat uw werkzaamheden winstgevend zijn. Geïntegreerd We ontwikkelen, maken en installeren de componenten van onze i-oplossingen zelf. U kunt nieuwe componenten toevoegen, ontvangers en displays van de ene naar de andere machine verplaatsen, en zelfs werktuigen en machines van andere fabrikanten eenvoudig integreren via ISOBUS. Zo worden i-oplossingen naadloos een integraal onderdeel van uw werkzaamheden. Jürgen Zimmermann Akkerbouwer Groß Machnow, Berlijn (Duitsland) Boerderijgrootte: 3100 ha Onze nieuwste machine is een John Deere zelfrijdende 5430i die we hebben gekocht om onze twee huidige getrokken spuiten te vervangen. De combinatie van geïntegreerde besturing, automatische boomsectieregeling, en verbeterde nauwkeurigheid bij het spuiten zorgt ervoor dat ze sneller kunnen rijden en we toch dure gewasbeschermingsmiddelen kunnen besparen. We verwachten ongeveer euro per jaar te besparen, en dat is nog voorzichtig geschat. Burkhard Voss Gemengd bedrijf Rinkerode, Noordrijn-Westfalen (Duitsland) Boerderijgrootte: 240 ha We optimaliseren ons zaaiwerk met FieldDoc Connect en de oogstkaarten die we daarmee creëren. Met het AutoTrac systeem slaan we minder stukken over en hebben we minder overlap op het veld; De kopakker heeft het minder zwaar te verduren én we kunnen sneller draaien. Met deze twee technologieën besparen we ongeveer 5% per jaar op de kosten per hectare. En dan tellen we nog niet eens de verbeterde oogstopbrengst mee.

3 Testimonials 3 Kevin Heywood Veebedrijf Springfield Meadows, Marhamchurch, Verenigd Koninkrijk Boerderijgrootte: 2800 ha Met oogstkaarten kunnen we ook een volledige service naar de klant toe leveren. We kunnen vaststellen welke gebieden meer of minder mest, drijfmest en gier nodig hebben en vervolgens een service aanbieden met een variabel verspreidingspatroon. De kaarten zijn ook handig voor klanten die documentatie nodig hebben om aan de milieuvoorschriften te voldoen. John Branton Loonwerker Branton Agri Services, Winsetts Farm, Skeffling, East Yorkshire, VK Werk: ha voor spuitwerk en vloeibare kunstmestverspreiding Je kunt praktisch alles omzetten naar een kaart! Het hele systeem is zeer gebruiksvriendelijk, en de mogelijkheid om automatisch de vierwielbesturing aan te zetten, te stoppen met spuiten en de boom te heffen voor draaien op de kopakker zonder dat ik ook maar een knop hoef aan te raken, is ongelooflijk. Ik vertrouw het systeem voor 100%. Rainer Wagner Loonwerker Altmannstein, Beieren (Duitsland) Boerderijgrootte: 2000 ha Op onze nieuwe 7850i zelfrijdende veldhakselaar zorgen het HarvestDoc systeem, het Harvest Lab systeem en het AutoLOC systeem voor een aanzienlijk verbeterde ratio van kwaliteit van werk tegenover dieselverbruik. De machine levert altijd topprestaties,en omdat de haksellengte wordt aangepast aan het drogestofgehalte krijgen we de beste kwaliteit silage voor onze melkvee- en biogasbedrijven. David Allwood Akkerbouwer Spalding (VK) Boerderijgrootte: 600 ha Een groot voordeel van het AutoTrac systeem zijn de brandstofbesparingen. Om je de waarheid te zeggen, schrijf ik niet alles op, maar ik denk dat we rond de 15% per veld op brandstof besparen doordat we geen overlap meer hebben. Met AutoTrac en de nieuwe werkmethode krijgen we per dag minstens 50% meer gedaan op één veld behaalden we een constant resultaat van ongeveer 96 acre per dag.

4 4 i-componenten i-componenten hogere efficiency, betere kwaliteit van de resultaten. De grondslag voor alle i-oplossingen bestaat uit de basiscomponenten StarFire itc DGPS ontvanger, die uw positie op het land kan lokaliseren met een maximale afwijking van ± 2 cm, en de GreenStar 2600 monitor, waarmee u volledige controle over en bediening van alle i-componenten krijgt. De StarFire itc ontvanger en GreenStar monitor kunnen gemakkelijk worden overgeplaatst op andere machines, ongeacht of het gaat om trekkers, maaidorsers, hakselaars of zelfrijdende spuiten. De GreenStar 2600 monitor is ISOBUS-conform op basis van VDMA/DLG standaarden. De nauwkeurigheid van de StarFire itc ontvanger is gecertificeerd door TÜV! Alle landbouwmaterieelfabrikanten beweren over nauwkeurige stuursystemen te beschikken. Alleen John Deere heeft het bewezen.

5 i-componenten 5 Parallel Tracking een satelliet-ondersteunde, handbediende stuurhulp. Grondbewerking, spuiten en kunstmest strooien zonder overlappingen en zonder onbehandelde stroken. AutoTrac een satelliet-ondersteund, handenvrij stuursysteem, met overlappingsvermindering tot 90%, voor besparing van zaad, kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en brandstof. Het verhoogt ook de kwaliteit van de werkzaamheden, dankzij de uitstekende aansluitingsnauwkeurigheid van de werkgangen, zelfs s nachts, waardoor de bestuurder zijn volle aandacht kan richten op het werktuig, de maaidorser of de hakselaar. itec Pro is het eerste systeem dat niet alleen de trekker nauwkeurig over het perceel stuurt, maar ook de draaibewegingen op de kopakkers automatiseert. Dit is een doorontwikkeling van AutoTrac. iguide Deze passieve stuuroplossing voor werktuigen compenseert onbedoelde afwijkingen van het werktuig op allerlei soorten terrein. Zo bent u verzekerd van een hoge nauwkeurigheid bij al uw zaaiwerk, plantwerk, en bodembewerkingen. isteer* Deze actieve stuuroplossing voor werktuigen heeft twee versies: één voor ploegen, en één voor werkzaamheden met gespecialiseerde oogstoplossingen. Onze partner SBG Innovatie installeert sensors en een hydraulisch systeem op het werktuig. Op basis van de gegevens van onze bewezen GreenStar 2600 monitor en StarFire itc ontvanger zal het werktuig zichzelf corrigeren als van het pad wordt afgeweken. AutoTrac RowSense Door de voordelen van het AutoTrac systeem en mechanische rijenbesturing te combineren, perfectioneren deze systemen de oogst met maaidorsers en veldhakselaars. U beschikt over productiviteit en nauwkeurigheid in alle omstandigheden. HarvestSmart past continu de rijsnelheid van de maaidorser aan totdat de capaciteitslimiet van de machine wordt bereikt, of totdat de ingestelde verlieslimiet wordt bereikt. Harvest Monitor Dit systeem registreert automatisch de oogstgegevens op maaidorsers en hakselaars voor analyse, zoals opbrengst, vochtgehalte en brandstofverbruik. HarvestDoc automatisch documentatie- en karteringssysteem voor alle oogstgegevens van maaidorsers en veldhakselaars, zoals de opbrengst, het vochtgehalte en het brandstofverbruik. *Niet in alle landen verkrijgbaar.

6 6 i-componenten i-componenten De keuze van experts. Al vele jaren zijn onafhankelijke experts onder de indruk van de efficiency een eenvoud van John Deere i-oplossingen zoals u aan de lijst hieronder kunt zien. Op de vakbeurs Agritechnica van 2009 hebben we drie prestigieuze zilveren medailles behaald: voor trekker-werktuig automatisering, voor de intelligente combinatie van opraapwagen en trekker, en voor uitgebreide i-oplossingen voor onze getrokken spuiten. Het trekker-werktuig automatiseringspakket verhoogt de productiviteit en vermindert bestuurdersvermoeidheid door de combinatie van trekker met werktuig te optimaliseren. De intelligente lader-wagen combinatie optimaliseert de doorvoer als u een John Deere trekker in combinatie met een Pöttinger opraapwagen gebruikt door de snelheid automatisch aan het zwad aan te passen. En omdat elke druppel telt zorgen de uitgebreide i-oplossingen voor getrokken spuiten ervoor dat gewasbescherming efficiënter, nauwkeuriger en milieuvriendelijker wordt. Trekker-werktuig automatisering, zilver, Agritechnica 2009 Intelligente opraapwagen combinatie, zilver, Agritechnica 2009 De uitgebreide i-oplossingen voor John Deere getrokken spuitmachines, zilver, Agritechnica 2009 i-serie maaidorsers Segnalazione EIMA 2008 i-serie zelfrijdende veldhakselaars Segnalazione EIMA 2008 itec Pro goud, EIMA 2008 AutoLOC zilver, Trophées d Agriculture et Nouvelle Technologies 2008 itec Pro goud, FIMA 2008 AutoLOC zilver, FIMA 2008 BoomTrac + Sprayer Pro Silver, FIMA 2008 itec Pro goud, SIMA, 2007 HarvestLab zilver, SIMA 2007 Harvest Doc + voor de bediening van Pioneer Appli Pro ULV zilver, Agritechnica 2005 AutoTrac + HarvestSmart zilver, Agritechnica 2005 AutoTrac zilver, Agritechnica 2003 JDLink een telematics-oplossing voor een beter machinepark management en online controle van de machines. Dit verlaagt uw kosten, zorgt voor een efficiënter gebruik van de machine en voorkomt schade aan de machines. HarvestLab maakt gebruik van een near-infrared (NIR nabij infrarood) sensor voor het bepalen van het vochtgehalte van het geoogste gewas tijdens het werk. Nauwkeurige perceelskartering en perfecte silagekwaliteit. AutoLOC meet het vochtgehalte en past automatisch de haksellengte van de hakselaar aan het resultaat aan. Dit optimaliseert de silagebewaring. HarvestDoc plus Pioneer AppliPro ULV toediening silagemiddel afhankelijk van oogsthoeveelheid. Geen complexe wateraanvoer nodig, silagemiddel wordt gedoseerd naar behoefte. BoomTrac automatische boomvlakstelling en hoogteregeling voor spuitmachinebomen verhoogt de nauwkeurigheid van de vloeistofverdeling en maakt hogere rijsnelheden op het land mogelijk. FieldDoc voor de automatische registratie van alle werkzaam heden. Het is een tijdsbesparend en eenvoudig documentatiesysteem voor het overbrengen van gegevens naar de PC om ze te analyseren.

7 i-componenten 7 Sprayer Pro automatische bediening boomsecties op spuitmachines en automatisch sluiten van de hoofdkraan op kopakkers bespaart waardevolle gewasbeschermingsmiddelen. Universal Pro componenten Sprayer Pro Universal, Spreader Pro Universal, Seeder Pro Universal: deze drie systemen zorgen voor automatische sectieregeling, automatische controle op kopakkers en uitgebreide documentatiemogelijkheden voor externe spuitmachines, zaaimachines en mestverspreiders. De voordelen bestaan onder meer uit minder overlap en verspilling, hogere werksnelheden en minder bestuurdervermoeidheid. ISOBUS* bediening van werktuigen uitgerust met het ISOBUS systeem en machines met een enkele monitor. Zorgt voor accurate communicatie en bediening van werktuigen, zelfs als die gemaakt zijn door een andere fabrikant. Trekker-werktuig automatisering. Trekker-werktuig automatisering voor persen: sensors in de pers houden het proces in realtime bij en geven instructies aan de trekker door zodra dit nodig is. Hiermee wordt het balenpersproces vereenvoudigd, de consistentie verbeterd, en vermoeidheid bij de bestuurder verminderd. Trekker-werktuig automatisering voor opraapwagens: De intelligente opraapwagen combinatie maakt gebruik van een ultrasonische scanner die voorop een John Deere trekker is gemonteerd. Dit systeem past de snelheid aan op basis van het zwad, om de doorvoer naar Pöttinger laders te optimaliseren. Zo worden verstoppingen voorkomen. * John Deere is lid van de Agricultural Industry Electronics Foundation (

8 8 i-machines De i-machines Dankzij deze intelligente, satelliet-ondersteunde machines kunt u nu een productiviteit behalen waar u een paar jaar geleden nog niet van had durven dromen. De geïntegreerde i-componenten halen de druk ervan af bij zowel bestuurders als eigenaren, en helpen zelfs met het papierwerk door belangrijke gegevens op te slaan en te analyseren terwijl u werkt. i-maaidorsers Drie krachtige i-componenten verhogen uw productiviteit sterk en verbeteren de opbrengst en doorvoer aanzienlijk. Het systeem maakt het mogelijk om volledig gebruik te maken van de breedte van het maaibord en om de rijsnelheden op het land te minimaliseren, op elk moment van de dag of de nacht alles met een minimale druk op de bestuurder. i-oplossingen voor W, T, C en S serie maaidorsers AutoTrac. Een satelliet-ondersteund, automatisch, handenvrij stuursysteem. HarvestSmart. Voor een geoptimaliseerde regeling van uw graanoogstcapaciteit. HarvestDoc. Registreert en karteert automatisch alle belangrijke oogstgegevens terwijl u werkt.

9 i-machines 9 i spuitmachines Productiviteit, accurate dosering, gebruiksgemak en de eenvoudige documentatie van de gewasbeschermingsactiviteiten vormen het hart van het i-pakket voor spuiten. Alle i-spuiten voldoen vanzelfsprekend aan de ISOBUS systeemstandaard. En dankzij de GreenStar 2600 monitor is het eenvoudig om het spuiten te regelen en uw gewasbeschermingsactiviteiten te documenteren. i-oplossingen voor spuitmachines AutoTrac (5430i). Satelliet-ondersteund, automatisch, handenvrij stuursysteem. BoomTrac (800i, 5430i). Automatische boomvlakstelling en hoogteregeling voor de spuitbomen. GreenStar Sprayer Pro (700i, 800i, 5430i). Automatische bediening van de boomsecties en automatisch uitschakelen van de hoofdkraan wanneer de kopakker wordt bereikt. FieldDoc (700i, 800i, 5430i). Documentatiesysteem met automatische registratie van alle werkzaamheden. i-veldhakselaars Dankzij de intelligente interactie van de gebruikte i-componenten zorgen John Deere i-hakselaars voor tot 25% betere verdichting in de silo en tot 15% minder inkuilverliezen in de silo als gevolg van temperatuurstijging. i-oplossingen voor veldhakselaars HarvestLab. Meet tot op 2 punten nauwkeurig het drogestofgehalte terwijl de hakselaar werkt. AutoLOC. Past automatisch en onmiddellijk de haksellengte aan op basis van het HarvestLab gegevens over het drogestofgehalte. HarvestDoc. Automatische documentering van alle (meet) gegevens die met het werk verband houden.

10 10 i-landbouw Akkerbouw i-landbouw helpt akkerbouwers het hele jaar door. Namelijk zo: Wanneer i-oplossingen i-landbouw wordt akkerbouw is de volgende stap. Met onze uitgebreide reeks i-componenten en -oplossingen biedt John Deere u een intelligent, geïntegreerd systeem dat u het hele jaar door ondersteunt bij alle facetten van uw werk. Dit concept noemen wij i-landbouw. Kalm aan i-landbouw verhoogt uw productiviteit, maar zeker niet uw bloeddruk. Alle i-componenten en i-machines werken perfect samen met elkaar, waardoor u zowel tijd als geld bespaart. U hebt geen last van compatibiliteitsproblemen en wordt niet vertraagd doordat u met onbekende onderdelen moet werken, zodat u zich geheel kunt richten op wat belangrijk is: de kosten verlagen en de productiviteit vergroten. Kunstmest strooien Met i-oplossingen gaat het strooien van kunstmest sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger. Gebruik het FieldDoc Connect systeem om uw werk zo efficiënt mogelijk te plannen. Gebruik het ISOBUS systeem om uw werktuigen te bedienen en in de gaten te houden. En verhoog de productiviteit met Spreader Pro Universal. Daarnaast bespaart u tijd en brandstof met het AutoTrac systeem. Gewasbescherming Elke druppel telt met i-oplossingen. Plan de spuithoeveelheden van tevoren met het FieldDoc Connect systeem. Regel alles vanaf één monitor met het ISOBUS systeem. En laat Sprayer Pro en Sprayer Pro Universal automatisch de boomsecties regelen of de hoofdkraan bedienen op de kopakkers. BoomTrac en AutoTrac systemen maken uw werk nog eenvoudiger. Zomer Lente

11 i-landbouw Akkerbouw 11 Maaidorsen Behaal de maximale productiviteit met een i-maaidorser. Het AutoTrac systeem vermindert de overlap met tot wel 90 procent. HarvestSmart past continu uw rijsnelheid aan voor een optimale doorvoer. En het HarvestDoc systeem documenteert en karteert automatisch alle belangrijke oogstgegevens. Herfst Maïs oogsten Met het AutoTrac RowSense systeem kunnen zelfs minder ervaren bestuurders snel en nauwkeurig maïs oogsten dag en nacht. Productiviteit en nauwkeurigheid onder alle oogstomstandigheden: gelegerde maïs, bochten, en ongelijkmatige vormen van velden. Grondbewerking AutoTrac,iTEC Pro en isteer systemen maken grondbewerking eenvoudig en efficient. Minder overlap, snellere rijsnelheden, en hogere productiviteit helpen u bij het maken van nog meer besparingen. Zaaien Bespaar op zaad, brandstof en tijd met het AutoTrac systeem, ons hands-free satelliet-ondersteunde stuursysteem. Geniet van de voordelen van het itec Pro systeem, het eerste systeem dat ook het draaien op de kopakker automatiseert. En profiteer van de automatische sectieregeling en kopakkermanagement met het Seeder Pro Universal systeem. iguide compenseert afwijkende werktuigen op heuvelachtig terrein en zorgt voor een optimale zaainauwkeurigheid. Winter Planning Nu is de tijd aangebroken om alle gegevens te analyseren en te plannen voor de toekomst! Met de krachtige computersoftware FieldDoc en HarvestDoc kunt u alle gegevens analyseren. Zo kunt u onderbouwde beslissingen nemen en plannen maken voor het volgende jaar.

12 12 i-landbouw Melkveehouders i-landbouw helpt melkveehouders het hele jaar door. Namelijk zo: i-landbouw melkveehouders. Denk vooruit Om uw investeringen te bescherming hebben weilandbouw als een open systeem ontworpen dat tegelijkertijd met uw bedrijf kan groeien en aangepast worden. U kunt alles van één component tot een complete vloot van i-machines runnen en werktuigen van andere merken integreren. Natuurlijk zal elk nieuw systeem dat we introduceren ook naadloos bij uw al bestaande configuratie passen. Altijd en overal staan we klaar Uw leven wordt eenvoudiger met i-landbouw. Aangezien u slechts met één systeem hoeft te werken, heeft u maar één partner nodig voor al uw behoeften: uw John Deere dealer. Hij kent onze i-componenten en i-machines van binnen en buiten en kan u altijd tot dienst zijn, van advies en financiering tot trainingen en aftersales productondersteuning. Kunstmest strooien i-oplossingen zoals FieldDoc Connect, Spreader Pro Universal en ISOBUS monitor zorgen ervoor dat het strooien sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger gedaan kan worden ongeacht het merk van de machine die u gebruikt. Met AutoTrac kunt u verder op de kosten besparen en nog nauwkeuriger te werk gaan, en FieldDoc documenteert het gedane werk. Gewasbescherming Elke druppel telt met i-oplossingen. Plan de spuithoeveelheden van tevoren met het FieldDoc Connect systeem. Regel alles vanaf één monitor met het ISOBUS systeem. En laat Sprayer Pro en Sprayer Pro Universal automatisch de boomsecties regelen of het hoofdventiel bedienen op de kopakkers. BoomTrac en AutoTrac systemen maken uw werk nog eenvoudiger. Zaaien Bespaar op zaad, brandstof en tijd met het AutoTrac systeem, ons hands-free satellietondersteunde stuursysteem. Geniet van de voordelen van het itec Pro systeem, het eerste systeem dat ook het draaien op de kopakker automatiseert. En profiteer van de automatische docu mentering van het FieldDoc systeem, alsook van de automatische sectieregeling en kopakkermanagement met het Seeder Pro Universal systeem. Zomer Lente

13 i-landbouw Melkveehouders r He rfs t Maaien Het AutoTrac systeem, ons handenvrije satelliet-ondersteunde stuursysteem, vermindert de overlap met tot wel 90 procent. Zo bespaart u tijd en brandstof. En u zorgt ervoor dat de persen en hakselaars straks met kaarsrechte zwaden kunnen werken. Hakselen Behaal de maximale productiviteit met een John Deere i-veldhakselaar. Het HarvestDoc systeem documenteert en karteert automatisch alle belangrijke oogstgegevens. Het AutoLOC systeem past automatisch de haksellengte aan op basis van het vochtgehalte dat realtime wordt gemeten door HarvestLab. Met AppliPro kunt u de toediening van toevoegmiddel afstemmen op de oogsthoeveelheid. En het AutoTrac RowSense systeem stuurt uw machine met ongelooflijke nauwkeurigheid bij het oogsten van de maïs. Grondbewerking AutoTrac,iTEC Pro en isteer systemen maken grondbewerking eenvoudig en efficiënt. Minder overlap, snellere rijsnelheden, en hogere productiviteit helpen u bij het maken van nog meer besparingen. er int W Planning Nu is de tijd aangebroken om al uw prestaties te analyseren en te plannen wat u de volgende keer wilt verbeteren! Met de krachtige computersoftware FieldDoc en HarvestDoc kunt u alle gegevens analyseren. Zo kunt u onderbouwde beslissingen nemen en plannen maken voor het volgende jaar. 13

14 14 i-oplossingen voor grondbewerking i-oplossingen voor grondbewerking grote besparingen voor grote oppervlaktes De uitdaging Het volledig benutten van de capaciteit van een machine in de korte beschikbare tijdsperiode betekent dat gebruik moet worden gemaakt van de volledige werkbreedte, rijden met hogere werksnelheden en zelfs doorwerken tijdens de nacht. De i-oplossing Door gebruik te maken van het AutoTrac satellietondersteunde stuursysteem in combinatie met het volledig geautomatiseerde kopakker draaisysteem itec Pro, kunt u zonder overlappingen en met hogere rijsnelheden werken tijdens grondbewerking, zaaien en gewasverzorging. Dit bespaart niet alleen brandstof, motoruren, zaaigoed, kunstmest en bestrijdingsmiddelen, evenals arbeidstijd, het vermindert ook de werkdruk op de bestuurder. Gecombineerd met andere i-componenten, zoals Sprayer Pro en BoomTrac op de spuitmachines, of HarvestSmart automatische doorvoerregeling op de maaidorsers, kunt u dagelijkse capaciteiten halen, die voorheen onvoorstelbaar leken. FieldDoc registreert automatisch alle werkzaamheden en activiteiten. Het optimaliseren van werkzaamheden en de tijdrovende, verplichte documentatie voor de crosscompliance worden plotseling eenvoudige taken. Voeg hier JDLink Select of Ultimate aan toe, en u hebt al uw machines op elk moment onder controle.

15 i-oplossingen voor grondbewerking 15 Zorg ervoor dat de akkerbouw rendabel is: De uitvoeringskosten van de werkzaamheden die in de loop van het jaar moeten worden uitgevoerd en potentiële besparingen die bereikbaar zijn met i-oplossingen: Grondbewerking Uitvoeringskosten* Werkzaamheden min max Bekalken /ha Stoppelbewerking, ondiep /ha Zaaibedbereiding /ha Zaaien /ha Gewasbescherming /ha Kunstmest strooien /ha Maaidorsen /ha Management Bedrijfsmanagement mu/(ha *a) 4,2 12 *Methode KTBL, Duitsland Werkzaamheden Bekalken /ha Stoppelbewerking, ondiep /ha Zaaibedbereiding /ha Zaaien /ha Gewasbescherming /ha Kunstmest strooien /ha Maaidorsen /ha Management Bedrijfsmanagement, manuur per hectare Gebruikte i-oplossingen AutoTrac, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc Connect, ISOBUS AutoTrac, Sprayer Pro, BoomTrac, FieldDoc, ISOBUS AutoTrac, FieldDoc Connect, ISOBUS AutoTrac, HarvestSmart, HarvestDoc FieldDoc, HarvestDoc, JDOffice, JDLink Voordelen met i-oplossingen % Kosten Bekalken 10 Werkzaamheden en kalk Stoppelbewerking, ondiep 9,7 Werkzaamheden Zaaibedbereiding 10,7 Werkzaamheden Zaaien 2,2 Werkzaamheden en zaad Gewasbescherming /ha 4,2 Werkzaamheden en gewasbeschermingsmiddelen Kunstmest strooien 2,2 Werkzaamheden en kunstmest Maaidorsen 16,2 Werkzaamheden Management Operations management 5 Documentatie Potentiële besparingen voor 1000 ha Min ,00 Max ,00 Gemiddelde van potentiële besparingen ,00

16 16 i-oplossingen op een gemengd bedrijf Als u de werkzaamheden in en om de gebouwen hand in hand wilt laten gaan met de werkzaamheden op het land. De uitdaging Werkzaamheden met een veestapel nemen veel tijd in beslag. Voor de akkerbouwkant van het bedrijf betekent dit dat een efficiënte, moderne technologie bij de hand moet zijn om ook grote oppervlaktes met een minimum aan personeel te kunnen bewerken. De i-oplossing Het geautomatiseerde stuursysteem AutoTrac verhoogt de productiviteit, doordat de werkbreedte van de werktuigen volledig kan worden benut, ook in het donker. Voor John Deere i-spuiten en i-maaidorsers zijn er nog meer specifieke i-oplossingen voor nog meer verbeteringen van prestaties en kwaliteit. En geavanceerde systemen zoals FieldDoc en Harvest Doc i-oplossingen registreren automatisch alle opbrengstgegevens en maken het mogelijk dat deze gegevens eenvoudig in oogstkaarten worden omgezet.

17 i-solutions Mixed Farms 17 Zorg ervoor dat uw gemengde bedrijf rendabel is: De uitvoeringskosten van de werkzaamheden die in de loop van het jaar moeten worden uitgevoerd en potentiële besparingen die bereikbaar zijn met i-oplossingen: Gemengd bedrijf Uitvoeringskosten* Bekalking min max Mestverspreiding Stoppelbewerking, ondiep ( /ha) Zaaibedbereiding ( /ha) Zaaien ( /ha) Gewasbescherming ( /ha) Kunstmest strooien ( /ha) Maaidorsen ( /ha) Harvesting ( /ha) Management Bedrijfsmanagement ( /ha) 4,2 12 *Methode KTBL, Duitsland Werkzaamheden Bekalking Mestverspreiding Stoppelbewerking, ondiep Zaaibedbereiding Zaaien Gewasbescherming Kunstmest strooien Maaidorsen Management Bedrijfsmanagement Gebruikte i-oplossingen AutoTrac, FieldDoc AutoTrac, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc Connect, ISOBUS AutoTrac, Sprayer Pro, BoomTrac, FieldDoc, ISOBUS AutoTrac, FieldDoc Connect, ISOBUS AutoTrac, HarvestSmart, HarvestDoc FieldDoc, HarvestDoc, JDOffice, JDLink Voordelen van i-oplossingen % Kosten Bekalking 10 Werkzaamheden en kalk Mestverspreiding 10 Werkzaamheden Stoppelbewerking, ondiep 9,7 Werkzaamheden Zaaibedbereiding 10,7 Werkzaamheden Zaaien 2,2 Werkzaamheden en zaad Gewasbescherming 4.2 Werkzaamheden en gewasbeschermingsmiddelen Kunstmest strooien 2,2 Werkzaamheden en kunstmest Maaidorsen 16,2 Werkzaamheden Management Bedrijfsmanagement 5 Documentatie Potentiële besparingen voor 200 ha Min ,40 Max ,00 Gemiddelde van potentiële besparingen ,20

18 18 i-oplossingen voor loonwerkers i-oplossingen voor loonwerkers zorg ervoor dat het rendement voor iedereen goed is. De uitdaging Loonwerkers moeten snel werken om te kunnen voldoen aan de behoeften van al hun klanten binnen de gestelde deadlines. Bovendien moet de kwaliteit van het werk voldoen aan de steeds toenemende verwachtingen van de klanten. De i-oplossing Zelfs bedrijven met kleine percelen profiteren van intelligente oplossingen, zoals AutoTrac en Sprayer Pro. In combinatie met maaidorsers en hakselaars bieden de i-oplossingen ook voordelen die niet alleen voor de loonwerker van groot belang zijn, maar ook voor hun klanten. Met HarvestLab kan de loonwerker het vochtgehalte van het geoogste gewas op het land bepalen. De gegevens die hij registreert kunnen vervolgens worden gebruikt door de biogasproducent voor het evalueren van het drogestofgehalte van het aangekochte ruwvoermateriaal. En dat is nog niet alles: dankzij het AutoLOC haksellengte-instelsysteem kan de loonwerker automatisch de optimale silagekwaliteit instellen, hetzij voor gebruik in de biogasinstallatie, dan wel voor de productie van voedersilage. Dit geeft de mogelijkheid van een consolidatie toename tot 25%. De loonwerker kan zijn klanten een zeer professionele dienst aanbieden en alle activiteiten documenteren met HarvestDoc. Dit vereenvoudigt niet alleen het factureringproces voor de loonwerker, het bespaart de klant een groot aantal uren voor zijn PC-scherm om zijn opbrengstkaart bij te werken en om aan zijn documentatieverplichtingen te voldoen.

19 i-oplossingen voor loonwerkers 19 Zorg ervoor dat het rendement voor iedereen goed is loonwerkers en klanten: Voordelen van i-oplossingen Kosten Akkerbouw Loonwerker Klant Bekalking Werkzaamheden Kalk Gieren Werkzaamheden Stoppelbewerking, ondiep Werkzaamheden Zaaibedbewerking Werkzaamheden Zaaien Werkzaamheden Zaad Gewasbescherming Werkzaamheden Gewasbeschermingsmiddelen Kunstmeststrooien Werkzaamheden Kunstmest Maaidorsen Werkzaamheden Voedergewassen Grasmaaien Werkzaamheden Met veldhakselaar Algemeen: gras, maïs, silage, luzerne Voor breedwerpig zaaien van maïs Voor silage Extra werkzaamheden Management Facturering Werkzaamheden Werkzaamheden Vaststelling drogestofgehalte Voorkomen van temperatuurstijging en schimmel door optimale samenpakking dankzij de optimale haksellengte: meer kostenbesparingen, hogere gasopbrengst Verbeterde effectiviteit van het gebruikte silage Lagere lab-kosten, aanschaf van ruwe materialen op basis van het drogestofgehalte, oogstkwaliteitbepaling, voor een 500 kw systeem tot Exacte facturering naar klant, soort grond, tijd en/of hoeveelheid Klant voordeel loonwerker Biogas plant, 500 kw Voordeel 250 ha / t maïs Optimale haksellengte ,20 Aanschaf van t Berekening op basis van het drogestofgehalte ,00 = ,20 Melkveehouder 15 ha maïs Voorkomen van temperatuurstijging 1.040,00 door instelling optimale haksellengte 15 ha gras, 3 sneden Voorkomen van temperatuurstijging door instelling optimale haksellengte en optimale dosering silagemiddelen. 990,00 = 2.030,00 Loonwerker Prestatieverbetering Gebruikte i-oplossingen Akkerbouw Tot Bekalking (%/ha) 10 AutoTrac, FieldDoc Gieren (%/ha) 10 AutoTrac, FieldDoc Stoppelbewerking, ondiep (%/ha) Zaaibedbewerking (%/ha) 10,7 Zaaien (%/ha) 2,2 Gewasbescherming (%/ha) Kunstmest strooien (%/ha) Maaidorsen (%/ha) (%/t) Voedergewassen 9,7 AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc Connect, ISOBUS 4,2 AutoTrac, Sprayer Pro, BoomTrac, FieldDoc, ISOBUS 2,2 AutoTrac, FieldDoc Connect, ISOBUS 16,2 23 AutoTrac, HarvestSmart, HarvestDoc Grasmaaien (%/ha) 11 AutoTrac, itec Pro, FieldDoc Met veldhakselaar Algemeen: gras, maïs, silage, luzerne Verhoog de productiviteit met tot wel 4 %/ha door de optimale afstelling van de haksellengte Grote verlaging van waterverbruik; lagere logistiekkosten AutoLOC HarvestDoc plus AppliPro ULV (Pioneer) Breedwerpig zaaien van maïs (%/ha) 35 AutoTrac Silage (%/ha) 8 AutoTrac Extra werkzaamheden HarvestLab, HarvestMonitor/ HarvestDoc Management Facturering Minder tijd nodig voor het factureringproces dankzij de automatische gegevens verzameling. FieldDoc, HarvestDoc, JDOffice *Methode KTBL, Duitsland

20

Een betere oogst met i-oplossingen. AutoLOC exclusief bij John Deere

Een betere oogst met i-oplossingen. AutoLOC exclusief bij John Deere HarvestLab Sensor HarvestLab op het land De HarvestLab sensor op de lospijp van uw John Deere hakselaar neemt automatisch duizenden monsters voor representatieve, accurate drogestofaflezingen van het gewas

Nadere informatie

John Deere GPS-stuursystemen Opwaardeerbare GPS-ondersteunde besturing

John Deere GPS-stuursystemen Opwaardeerbare GPS-ondersteunde besturing John Deere GPS-stuursystemen Opwaardeerbare GPS-ondersteunde besturing 2 Opwaardeerbare GPS-ondersteunde besturing: John Deere GPS-ondersteunde stuursystemen Inhoud John Deere GPS-ondersteunde stuursystemen...2

Nadere informatie

De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application.

De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application. De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application. Precisielandbouw in twee eenvoudige stappen automatisch Zoals elke landbouwer weet hebben verschillende

Nadere informatie

John Deere geleide stuursystemen Opwaardeerbare geleide besturing

John Deere geleide stuursystemen Opwaardeerbare geleide besturing John Deere geleide stuursystemen Opwaardeerbare geleide besturing 2 Opwaardeerbare geleide besturing: John Deere geleide stuursystemen Inhoud John Deere geleide stuursystemen... 2 3 Ontvanger en signaalkeuzes...

Nadere informatie

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep NL Crop Care Competence Centre Kverneland Group Nieuw-Vennep onze visie Techniek maakt een betere toekomst mogelijk. Wij ontwikkelen intelligente oplossingen voor een betere oogst en een hogere opbrengst.

Nadere informatie

GPS-stuursystemen. Technische ontwikkelingen waarmee u kunt groeien. FarmSig

GPS-stuursystemen. Technische ontwikkelingen waarmee u kunt groeien. FarmSig GPS-stuursystemen Technische ontwikkelingen waarmee u kunt groeien ht FarmSig 2 GPS-stuursystemen waarmee u kunt groeien: John Deere GPS -stuursystemen Inhoud GPS-stuursystemen... 2 3 John Deere FarmSight...

Nadere informatie

Precisiebemesting & optimalisatie mineralen kringlopen met NIRS

Precisiebemesting & optimalisatie mineralen kringlopen met NIRS Precisiebemesting & optimalisatie mineralen kringlopen met NIRS Philipp Heck John Deere Intelligent Solutions Group Precisielandbouw Toepassingen 2 Mineralen Management & Bemesting Eisen en grote uitdagingen

Nadere informatie

Precisielandbouw: voet aan wal in Nederland

Precisielandbouw: voet aan wal in Nederland Precisielandbouw: voet aan wal in Nederland Herman Krebbers DLV Plant Nederlandse telers Koplopers in Productiviteit Hoge productie per hectare Goede kwaliteit producten Hoge productie per arbeidseenheid

Nadere informatie

I. Aardappelcystenaaltje

I. Aardappelcystenaaltje I. Aardappelcystenaaltje Efficiënter spuiten met behulp van GPS Niet actueel? Marc Goeminne, Mieke Vanderstraeten, PCA Steven Demeyer, PCLT Daniel Wittouck, Melvin Berten, Lies Willaert, LCG Jean-Pierre

Nadere informatie

GPS. Minimum constellatie van 24 Amerikaanse

GPS. Minimum constellatie van 24 Amerikaanse FM1000 / FMD Training 1 GPS Minimum constellatie van 24 Amerikaanse satellieten in6 banen om de aarde Satellieten op 20.000 km 1 omwenteling in 12 uur Vanwege nauwkeurigheid signaalontvangst dekking GPS

Nadere informatie

Meer en beter gras van Eigen land met onze nieuwe graslandverzorgingsmachine

Meer en beter gras van Eigen land met onze nieuwe graslandverzorgingsmachine Nieuwsbrief nr.1 maart 2015 Technieken en wetgeving veranderen continu. Middels de nieuwsbrief gaan we proberen u een aantal keer per jaar op de hoogte te houden van de actualiteiten en nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

PRECISIELANDBOUW-PRODUCTEN

PRECISIELANDBOUW-PRODUCTEN PRECISIELANDBOUW-PRODUCTEN Verhoog uw opbrengst met de nieuwste precisielandbouw-producten. Met de nieuwste hi-tech producten voor GPS-geleiding en precisielandbouw vergroot u uw oogst en behaalt u maximale

Nadere informatie

I. Aardappelcystenaaltje

I. Aardappelcystenaaltje I. Aardappelcystenaaltje Efficiënter spuiten met behulp van GPS Niet actueel? Marc Goeminne, Mieke Vanderstraeten, PCA Steven Demeyer, PCLT Daniel Wittouck, Melvin Berten, Lies Willaert, LCG Jean-Pierre

Nadere informatie

0,5 %(1) (2) 3 maanden van aanbiedingen van basisproducten voor u om: financiering. Ontvang een. camera met nachtzicht

0,5 %(1) (2) 3 maanden van aanbiedingen van basisproducten voor u om: financiering. Ontvang een. camera met nachtzicht 3 maanden van aanbiedingen van basisproducten voor u om: Een inschatting te maken van uw behoeften en het product te kiezen dat het meest geschikt voor u is Investeer met een financiering Ontvang een GRATIS

Nadere informatie

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions DrainVision VISIONELE MONITORING monitoring solutions Brengt digitale intelligentie naar de hedendaagse tuinbouwindustrie. Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling door top wetenschappers en technologen

Nadere informatie

Beperkte grondbewerking spaart structuur en geld

Beperkte grondbewerking spaart structuur en geld Beperkte grondbewerking spaart structuur en geld Grond minder diep bewerken Een ploegdiepte van 28 tot 30 cm is gangbaar, maar niet nodig. Dieper dan 25 cm ploegen geeft geen hogere opbrengst. In het voorjaar

Nadere informatie

WE ZETTEN MACHINES ZELF AAN HET WERK

WE ZETTEN MACHINES ZELF AAN HET WERK ONE STEP BEYOND WE ZETTEN MACHINES ZELF AAN HET WERK Precision Makers is misschien wel het eerste bedrijf in de wereld dat volledig gespecialiseerd is in de automatisering van de groene sector. Sterker

Nadere informatie

1961-2011. New Holland Zelfrijdende Hakselaars 50 e Verjaardag FR9OOO BEPERKTE EDITIE

1961-2011. New Holland Zelfrijdende Hakselaars 50 e Verjaardag FR9OOO BEPERKTE EDITIE 1961-2011 New Holland Zelfrijdende Hakselaars 50 e Verjaardag FR9OOO BEPERKTE EDITIE Van pioniers tot meesters: een halve eeuw onovertroffen productiviteit. NOG EEN WERELDPRIMEUR! In 1961 zorgde New Holland

Nadere informatie

THE SUCCESS YOU WANT.

THE SUCCESS YOU WANT. CAT CONNECT THE SUCCESS YOU WANT. Het succes dat u wenst. MATERIEELBEHEER PRODUCTIVITEIT VEILIGHEID DUURZAAMHEID MATERIEEL, TECHNOLOGIE EN DIENSTEN COMBINEREN DIE U HELPEN UW SUCCES TE VERGROTEN. Cat Connect

Nadere informatie

WE ZETTEN MACHINES ZELF AAN HET WERK

WE ZETTEN MACHINES ZELF AAN HET WERK ONE STEP BEYOND WE ZETTEN MACHINES ZELF AAN HET WERK Precision Makers is misschien wel het eerste bedrijf in de wereld dat volledig gespecialiseerd is in de automatisering van de groene sector. Sterker

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

BLIJF VERBONDEN MET NEW HOLLAND

BLIJF VERBONDEN MET NEW HOLLAND BLIJF VERBONDEN MET NEW HOLLAND Geconnecteerde voertuigen voor efficiënte landbouw Geconnecteerd. Productief. Efficiënt. De landbouw evolueert voortdurend en beslissingen die u in een fractie van een seconde

Nadere informatie

Integratie van de mestanalyse op de JOSKIN tanks

Integratie van de mestanalyse op de JOSKIN tanks Integratie van de mestanalyse op de JOSKIN tanks Een samenwerking tussen en Oogst Meting van de mestsinhoud Analyse Beheer Bemesting Wat is het nut van een systeem dat de mest nauwkeurig analyseert? Hogere

Nadere informatie

26/05/11 HET RENDEMENT VAN GPS. Het rendement. Het rendement

26/05/11 HET RENDEMENT VAN GPS. Het rendement. Het rendement HET RENDEMENT VAN GPS 2 Voordelen GPS: Berekenbare besparingen Niet in rekening te brengen besparingen Knelpunten wegwerken 26/05/11 Berekenbare besparingen Plantgoed Sproeistoffen Bemesting Brandstof/machinekost

Nadere informatie

HWodKa precisielandbouw van de kaart

HWodKa precisielandbouw van de kaart 1 HWodKa precisielandbouw van de kaart - bottom-up van cm-precies naar variabel akkermanagement - VISIE DOCUMENT september 2009 De eerste vraag is: welke factoren bepalen het patroon in de gewasontwikkeling?!

Nadere informatie

Keuze uit 3 soorten beitels. Type AL, vleugelscharen en geveerde tandarmen, geschikt voor middelzware gronden en intensieve menging

Keuze uit 3 soorten beitels. Type AL, vleugelscharen en geveerde tandarmen, geschikt voor middelzware gronden en intensieve menging Beschrijving van de machine Farmet KOMPaktomat ZAAIBEDBEREIDERS zijn beproefde machines die zijn ontworpen voor het creëren van een egaal zaaibed voor bijvoorbeeld bieten en uien. Gedurende één run wordt

Nadere informatie

voor iedere trekker vanzelfsprekend!

voor iedere trekker vanzelfsprekend! voor iedere trekker vanzelfsprekend! DE KRACHT VAN SPECIALISATIE binnen de Zuidberg Techniek Holding Zuidberg Engineering ontwikkelt met moderne, geavanceerde software voor vrijwel ieder model trekker

Nadere informatie

Geavanceerde bodemsensortechniek.

Geavanceerde bodemsensortechniek. Geavanceerde bodemsensortechniek. KIJK VERDER DAN HET OPPERVLAK. In de moderne landbouw is precisielandbouw de sleutel om uw productiviteit te verhogen. Als een autonoom bodem-geleidingsvermogensmeetsysteem

Nadere informatie

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel Nedap Tochtdetectie Nedap Tochtdetectie Visuele tochtdetectie op grote bedrijven is lastig Het is niet efficiënt en onvoldoende betrouwbaar. Met Nedap Tochtdetectie is het mogelijk om grote melkveestapels

Nadere informatie

VERBETERDE PRESTATIES VERHOOGDE PRODUCTIEVE TIJD LAGERE BEDRIJFSKOSTEN

VERBETERDE PRESTATIES VERHOOGDE PRODUCTIEVE TIJD LAGERE BEDRIJFSKOSTEN De geheel nieuwe trekkers uit de 7R- en 8R-serie: VERBETERDE PRESTATIES VERHOOGDE PRODUCTIEVE TIJD LAGERE BEDRIJFSKOSTEN De beste cabine van John Deere ooit De heldere keuze met geheel nieuwe led-verlichting

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Achtergrondinformatie bij het artikel Uitgekiende onkruidbestrijding bespaart geld!

Achtergrondinformatie bij het artikel Uitgekiende onkruidbestrijding bespaart geld! Achtergrondinformatie bij het artikel Uitgekiende onkruidbestrijding bespaart geld! Dit document is opgesteld als achtergrondinformatie bij het artikel Uitgekiende onkruidbestrijding bespaart geld!, IRS

Nadere informatie

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw Eenvoudige en complete oplossing voor uw persluchtbehoefte. COMPACT RCL-serie De RCL combineert de eenvoud en het rendement van een zuigercompressor met de duurzaamheid, technologie

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

Precisielandbouw bij: De Samenwerking BV. Als het nauwkeurig en duurzaam moet.

Precisielandbouw bij: De Samenwerking BV. Als het nauwkeurig en duurzaam moet. Precisielandbouw bij: De Samenwerking BV Als het nauwkeurig en duurzaam moet. Agrarisch loonwerk MEST GRAS MAIS Grond, Weg- & Waterbouw Transport & Handel Transport+handel Drijfmest Losgestort Afval: -Containerverhuur

Nadere informatie

EOS - LED UNDER CANOPY ILLUMINATION

EOS - LED UNDER CANOPY ILLUMINATION FUEL EOS - LED UNDER CANOPY ILLUMINATION NL LED S CONNECT THE FUTURE EOS PRODUCTEN & APPARATEN LED Luifelverlichting De Luci Series, uitgerust met EOS Technologie, zorgt ervoor dat uw luifel voldoende

Nadere informatie

Betere maïs met drijfmest in de rij

Betere maïs met drijfmest in de rij Betere maïs met drijfmest in de rij Mogelijkheden en beperkingen van drijfmest in de rij op snijmaïs Albert-Jan Bos DLV Rundveeadvies 12 febr. 2015 Inhoud Hoe werkt het? Wat zijn de effecten op de opbrengst?

Nadere informatie

NORBERT RAUCH RAUCH LANDMASCHINENFABRIK GMBH

NORBERT RAUCH RAUCH LANDMASCHINENFABRIK GMBH NORBERT RAUCH RAUCH LANDMASCHINENFABRIK GMBH De rol van minerale en organische meststoffen in de komende 10 jaar vanuit het oogpunt van de kunstmeststrooier fabrikant 2 Norbert Rauch 20151208 Grond om

Nadere informatie

HOGER VERMOGEN HOGERE BEDRIJFSZEKERHEID LAGERE BEDRIJFSKOSTEN

HOGER VERMOGEN HOGERE BEDRIJFSZEKERHEID LAGERE BEDRIJFSKOSTEN De volledig nieuwe 7R- en 8R-serie trekkers: HOGER VERMOGEN HOGERE BEDRIJFSZEKERHEID LAGERE BEDRIJFSKOSTEN De slimme keuze met geheel nieuwe ledverlichting Hoger vermogen en het nieuwe vlaggenschip, de

Nadere informatie

TRAINING FACILITY. Trainingen & clinics. Pagina 1 /12

TRAINING FACILITY. Trainingen & clinics. Pagina 1 /12 Trainingen & clinics Pagina 1 /12 Trainingen TRAINING FACILITY Ook voor komend seizoen organiseert GroeNoord weer diverse trainingen en clinics waaraan u deel kunt nemen. Opgave Training / clinics U kunt

Nadere informatie

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED De ultieme truck voor lange afstanden Als we het over brandstof hebben, denken we niet alleen aan hoeveel u kunt besparen, maar ook hoe ver

Nadere informatie

20 28 JANUARI Groningen GRATIS 19:30-21:30 50 9 FEBRUARI. Groningen 1 CREDIT / 50,- Zijldijk Oude Pekela

20 28 JANUARI Groningen GRATIS 19:30-21:30 50 9 FEBRUARI. Groningen 1 CREDIT / 50,- Zijldijk Oude Pekela PLANNING TRAINING FACILITY Hieronder wordt de planning weergegeven van de GroeNoord trainingen en clinics voor het jaar 2016. De trainingen zullen voor kleinere groepen gegeven worden waarbij meer ruimte

Nadere informatie

Groningen 1 CREDIT / 50,- 20 28 JANUARI Groningen GRATIS 19:30-21:30 50 9 FEBRUARI Zijldijk GRATIS 19:30-21:30 50 11 FEBRUARI

Groningen 1 CREDIT / 50,- 20 28 JANUARI Groningen GRATIS 19:30-21:30 50 9 FEBRUARI Zijldijk GRATIS 19:30-21:30 50 11 FEBRUARI PLANNING TRAINING FACILITY Hieronder wordt de planning weergegeven van de GroeNoord trainingen en clinics voor het jaar 2016. De trainingen zullen voor kleinere groepen gegeven worden waarbij meer ruimte

Nadere informatie

EasyHandling Meer dan een bouwpakket. Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter.

EasyHandling Meer dan een bouwpakket. Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter. EasyHandling Meer dan een bouwpakket Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter. 2 EasyHandling De perfecte applicatie binnen handbereik Met Rexroth s EasyHandling wordt het automatiseren van systemen voor producthandling

Nadere informatie

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker 2 Standaard zoals u het nog niet eerder heeft gezien Soms moet je verder durven te gaan. Toen we de John Deere 3036E Standaard Compacttrekker ontworpen,

Nadere informatie

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT PANORAMIC Het Panoramic-assortiment werd in 1987 geboren. De motor werd toen van de achterkant naar de zijkant verplaatst om plaats te maken voor de telescopische arm. Een revolutionaire wijziging die

Nadere informatie

Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen

Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen presentatie ISAGRI het bedrijf ISA systeem manier van werken PRODUCTEN ISA GPS perceelsmeting ISA 360 gps ISATEELT teeltregistratie ISA app smartphone ENKELE

Nadere informatie

EXPERT 427F F. Trommelmaaiers

EXPERT 427F F. Trommelmaaiers EXPERT 427F-431-431F Trommelmaaiers EXPERT op het gebied van trommelmaaiers! Focus op belangrijke zaken Vicon trommelmaaiers zijn ontwikkeld voor een perfect resultaat in alle omstandigheden. Betrouwbaarheid

Nadere informatie

PLM CONNECT RTK. Netwerkoplossingen. Bouwen aan de toekomst...

PLM CONNECT RTK. Netwerkoplossingen. Bouwen aan de toekomst... PLM CONNECT RTK Netwerkoplossingen Bouwen aan de toekomst... Interview met Carlo Lambro, President New Holland Agriculture Wat is de visie van New Holland t.a.v. precisielandbouw in de huidige landbouwgemeenschap?

Nadere informatie

87% Application Services. Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten. Optimaliseer uw informatiestromen

87% Application Services. Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten. Optimaliseer uw informatiestromen Application Services Optimaliseer uw informatiestromen Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten Uw organisatie krijgt steeds meer informatie te verwerken die via verschillende

Nadere informatie

GREAT COFFEE MADE EASY

GREAT COFFEE MADE EASY GREAT COFFEE MADE EASY HÉt koffieconcept dat iedereen perfect past Dat is de uitdaging! We hebben goed naar uw wensen geluisterd 1... Wisselende kwaliteit De vraag naar variatie Afval Tijdrovend Ingewikkelde

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

Het beste alternatief voor onkruidbestrijding

Het beste alternatief voor onkruidbestrijding Mk-II Het beste alternatief voor onkruidbestrijding Weed-IT bestrijdt het onkruid effectief en milieuvriendelijk door gebruik te maken van een revolutionair gepatenteerd systeem voor de herkenning van

Nadere informatie

Uw oude zitmaaier is geld waard!

Uw oude zitmaaier is geld waard! Uw oude zitmaaier is geld waard! RUIL NU UW OUDE ZITMAAIER IN EN MAAI VOLGEND SEIZOEN PROBLEEMLOOS MET UW NIEUWE STIGA FRONTMAAIER. www.stiga.nl www.stiga.be Born in Sweden Estate 3084 H Een stoere, robuuste

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

ebook Vier manieren waarop een GPSvoertuigvolgsysteem de productiviteit en salarisadministratie verbetert

ebook Vier manieren waarop een GPSvoertuigvolgsysteem de productiviteit en salarisadministratie verbetert ebook Vier manieren waarop een GPSvoertuigvolgsysteem de productiviteit en salarisadministratie verbetert Inleiding In een tijd waarin het moeilijk is om financiering rond te krijgen en er in elke sector

Nadere informatie

$f&m. Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie BEPROEVING VICON-LELY HARKKEERDER TYPE HKE. BULLETIN No. 112

$f&m. Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie BEPROEVING VICON-LELY HARKKEERDER TYPE HKE. BULLETIN No. 112 BULLETIN No. 112 BEPROEVING VICON-LELY HARKKEERDER TYPE HKE $f&m Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie Dr. S. L. Mansholtlaan 12, Wageningen ^ Cf b-.3 i T DE VICON-LELY HARKKEERDER TYPE HKE

Nadere informatie

CALIBRATOR. 100% rijsnelheidafhankelijk en nog veel meer.

CALIBRATOR. 100% rijsnelheidafhankelijk en nog veel meer. CALIBRATOR CALIBRATOR. 100% rijsnelheidafhankelijk en nog veel meer. Sinds 1991 biedt de CALIBRATOR dé oplossing voor nauwkeurig strooien door gebruik te maken van een computer die 100% rijsnelheidafhankelijk

Nadere informatie

C C C C C C C. Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens.

C C C C C C C. Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens. C C C C C C C Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens. Normen naleven, kwaliteit verhogen en kosten verlagen met de digitale complete oplossing testo Saveris Restaurant. Digitale

Nadere informatie

>01/2015-NL 406042-05

>01/2015-NL 406042-05 >01/2015-NL 406042-05 1 2 EEN RONDUIT INDRUKWEKKENDE SERIE XT 100 XT 130 XT 160 XT 160H XT 210H XT 240H De nieuwe generatie XT verlegt de grenzen van het prestatievermogen. Deze getrokken kunstmeststrooiers

Nadere informatie

Van den Borne aardappelen Precisielandbouw

Van den Borne aardappelen Precisielandbouw Van den Borne aardappelen Precisielandbouw Van den Borne Aardappelen Bedrijfssoort: Akkerbouw Locatie : Reusel, Noord-Brabant Gewassen: Aardappelen, suikerbieten en maïs Personeel: 3 vaste medewerkers

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules Kracht door samenwerking VDL Industrial Modules IN DE HIGH-TECH WERELD WAARIN U EN WIJ OPEREREN, DRAAIT ALLES OM EFFICIENCY: STREVEN NAAR REDUCTIE VAN KOSTEN EN UITBESTEDING VAN NIET KERNCOMPETENTIES.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Trimble Agrometius. Precisielandbouw een uitdaging voor de loonwerker. Voorstelling Agrometius/Trimble

INHOUDSOPGAVE. Trimble Agrometius. Precisielandbouw een uitdaging voor de loonwerker. Voorstelling Agrometius/Trimble Precisielandbouw een uitdaging voor de loonwerker INHOUDSOPGAVE Voorstelling Agrometius/Trimble Wat is precisielandbouw en waarom? Cirkel van precisielandbouw: 1. 2. 3. 4. DETECTIE BESLISSEN UITVOEREN

Nadere informatie

TM800. Kwaliteit op het eerste zicht.

TM800. Kwaliteit op het eerste zicht. TM8. Kwaliteit op het eerste zicht. Official Partner Download de gratis app Tire ibrochure TM8. Kwaliteit op het eerste zicht. TM8. De radiaalband voor landbouwvoertuigen die alle grondsoorten de baas

Nadere informatie

AFSTELLINGEN MACHINES GILLES

AFSTELLINGEN MACHINES GILLES Gescheiden werkgangen AFSTELLINGEN MACHINES GILLES Werkgang van het type "gescheiden" omvattende een ontbladeraar één of twee rotoren, een rooier-zwadlegger met 3 zonnen en een bunkerlader van 16 of 25

Nadere informatie

Welkom. Importeur voor Nederland en Vlaanderen

Welkom. Importeur voor Nederland en Vlaanderen Welkom Importeur voor Nederland en Vlaanderen Väderstad Visie: Väderstad bouwt hoogwaardige machines voor de moderne grootschalige akkerbouw. En het mogelijk maken om zeer effectief te kunnen werken. De

Nadere informatie

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by De klanten zijn binnengehaald, de medewerkers zijn aangenomen, de uitdagingen zijn het hoofd geboden. Kortom, uw bedrijf is opgebouwd. En nu kunt u ook nog

Nadere informatie

VOLVO FH FUEL CONCEPT

VOLVO FH FUEL CONCEPT VOLVO FH FUEL CONCEPT Trucks ontworpen voor maximale BRANDSTOFEFFICIËNTIE reduceer uw brandstofkosten VOLVO FH FUEL CONCEPT TRUCKS Meer kilometers. Minder brandstof. Onze Fuel Concept trucks zijn goed

Nadere informatie

Verwen uw gasten Vereenvoudig het werk Verhoog de winst

Verwen uw gasten Vereenvoudig het werk Verhoog de winst Verwen uw gasten Vereenvoudig het werk Verhoog de winst Direct succes. Onze lange termijn belofte die gegarandeerd uitkomt. Een compleet concept dat het verrassend eenvoudig maakt om uw gasten uitzonderlijk

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

NIEUWE ROLBALENPERS. HOGE KWALITEIT IN GROTE HOEVEELHEDEN.

NIEUWE ROLBALENPERS. HOGE KWALITEIT IN GROTE HOEVEELHEDEN. NIEUWE ROLBALENPERS. HOGE KWALITEIT IN GROTE HOEVEELHEDEN. PERS ZO VEEL EN ZO LANG ALS NODIG: U GENIET VAN HOGE CAPACITEIT EN VOLLEDIGE BETROUWBAARHEID. EFFICIËNTE INVOER EN PRECIES SNIJDEN VERHOGEN DE

Nadere informatie

Leveringsprogramma. Direct profiteren van een hoger rendement. Compact en Heavy modellen van 1,0 t/m 50,0 ton. -

Leveringsprogramma. Direct profiteren van een hoger rendement. Compact en Heavy modellen van 1,0 t/m 50,0 ton.  - Leveringsprogramma Compact en Heavy modellen van 1,0 t/m 50,0 ton Direct profiteren van een hoger rendement www.kemp-groep.nl - www.hansvandriel.nl De perfectie van de volgende generatie Efficiëntere prestaties

Nadere informatie

Meet, presteer en rendeer!

Meet, presteer en rendeer! WWW.LAUNDRYDASHBOARD.COM Meet, presteer en rendeer! INFOSHEET Real-time inzicht in de prestatie van uw wasserij is de sleutel naar succes. Laundry Dashboard maakt dit mogelijk. Dankzij intelligente metingen

Nadere informatie

TM800. Verrijk uw gewassen.

TM800. Verrijk uw gewassen. TM8. Verrijk uw gewassen. Official Partner Download gratis deze applicatie Tire ibrochure TM8. Kwaliteit op het eerste zicht. TM8. De radiaalband voor landbouwvoertuigen die alle grondsoorten de baas kan.

Nadere informatie

MAGNA3 met FLOWLIMIT voorkomt evenwichtsproblemen in HVAC systemen

MAGNA3 met FLOWLIMIT voorkomt evenwichtsproblemen in HVAC systemen MAGNA3 met FLOWLIMIT voorkomt evenwichtsproblemen in HVAC systemen Afzonderlijke energiemeters of smoorkleppen niet nodig Installatie van de Grundfos MAGNA3 circulatiepompen biedt ingebouwde intelligentie

Nadere informatie

Lesbrief Cumela PSO. naam: Klas:

Lesbrief Cumela PSO. naam: Klas: Lesbrief Cumela PSO naam: Klas: 1. Je komt vast weleens op het sportpark. Daar heb je natuurlijk alleen oog voor de bal Maar weet je ook hoe sportvelden aangelegd en onderhouden worden? Hieronder staan

Nadere informatie

Innovatie voor systeemintegratie

Innovatie voor systeemintegratie Innovatie voor systeemintegratie PERFORMANCE MADE SMARTER PR-backplane Een gebruiksvriendelijke en betrouwbare montageoplossing tussen het DCS/PLC/SIS-systeem en isolatoren/i.s. interfaces TEMPERATUUR

Nadere informatie

CIV Akkerbouw Module Precisielandbouw

CIV Akkerbouw Module Precisielandbouw CIV Akkerbouw Module Precisielandbouw Themadag 1 Satelliet plaatsbepaling en praktijktoepassingen Theorie 27 november 2014, Johan Booij Leerdoelen De deelnemer heeft inzicht in de mogelijkheden, beperkingen

Nadere informatie

DIGITAAL DICTEREN, SPRAAKHERKENNING & WORKFLOW MANAGEMENT VOOR ZORGPROFESSIONALS

DIGITAAL DICTEREN, SPRAAKHERKENNING & WORKFLOW MANAGEMENT VOOR ZORGPROFESSIONALS DIGITAAL DICTEREN, SPRAAKHERKENNING & WORKFLOW MANAGEMENT VOOR ZORGPROFESSIONALS IMAGE SPEECH PROCESSING SOLUTIONS DOING MORE WITH SPEECH DÉ SOLUTION PROVIDER Kostenefficiëntie in de zorg is nog steeds

Nadere informatie

Gereedschapslogistiek

Gereedschapslogistiek Gereedschapslogistiek Maximale efficiëntie ENGINEERING PRODUCTIE LOGISTIEK OPLEIDING DUURZAAMHEID Diensten met toegevoegde waarde Uitdagingen voor inventarisbeheer Overal in onze industrie zijn problemen

Nadere informatie

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Nilfisk Tapijtreiniging Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Warme of koude extractie voor een beter herstelresultaat van uw tapijt De nieuwe lijn Nilfisk MX tapijtreinigers bestaat uit

Nadere informatie

Opbrengstmeting op rooiers en combines. Succesvol data oogsten voor een hogere opbrengst

Opbrengstmeting op rooiers en combines. Succesvol data oogsten voor een hogere opbrengst Opbrengstmeting op rooiers en combines Succesvol data oogsten voor een hogere opbrengst Meten is weten Het eeuwenoude gezegde meten is weten kent iedereen. Door te meten kunt u controleren, vergelijken,

Nadere informatie

Hightech meets Nature. Natuurinclusief en precisielandbouw

Hightech meets Nature. Natuurinclusief en precisielandbouw Hightech meets Nature Natuurinclusief en precisielandbouw Joris Roskam, 26 januari 2018 Bayer Science for a better life Innovatie voor mensen, dieren en planten Mensen Dieren Planten Page 2 Bayer Crop

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

TIJDSTUDIES IN DE PRAKTIJK

TIJDSTUDIES IN DE PRAKTIJK NUT VAN TIJDSTUDIES VOOR HET METEN VAN VERSPILLINGEN Good enough never is TIJDSTUDIES IN DE PRAKTIJK Het nut van tijdstudies voor het meten van verspillingen Auteur Drs. Carla van der Weerdt RA is managing

Nadere informatie

Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel.

Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel. Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel. Uw uitdagingen Transportbedrijven hebben te maken met verschillende uitdagingen Stilstand Onverwachte voertuigstilstanden als gevolg van bandenpech leiden tot

Nadere informatie

Uw complete CAD/CAM oplossing

Uw complete CAD/CAM oplossing software voor CNC - technologie Uw complete CAD/CAM oplossing Bewerkt u hout, kunststof, steen of metaal en wilt u het rendement van uw CNC-machines verhogen? Kies dan voor Alphacam; de meest krachtige

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

NIEUW ROTO GAMMA ROTO 400 / ROTO 600 ROTO ADVANCED

NIEUW ROTO GAMMA ROTO 400 / ROTO 600 ROTO ADVANCED NIEUW ROTO GAMMA In 1991 introduceerde de Merlo Group haar eerste roterende kraan, een revolutionair concept waardoor voor het eerst een telescopische machine 360 rondom materiaal kon zetten zonder dat

Nadere informatie

Oplossingen waarmee u écht verder komt

Oplossingen waarmee u écht verder komt Oplossingen waarmee u écht verder komt Alleen BP PLUS biedt de beste oplossingen om uw wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten. Van een omvangrijk Europees netwerk van tankstations tot uitgebreide

Nadere informatie

Werking GPS in de landbouw. Efficiënter spuiten met behulp van GPS. KHK, Geel. ADLO demo: efficiënter spuiten met behulp van GPS 26/05/11

Werking GPS in de landbouw. Efficiënter spuiten met behulp van GPS. KHK, Geel. ADLO demo: efficiënter spuiten met behulp van GPS 26/05/11 Werking GPS in de landbouw KHK, Geel 26/05/11 i r. S. D E M E Y E R P C L T, R O E S E L A R E Efficiënter spuiten met behulp van GPS Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert

Nadere informatie

ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten

ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten Inleiding U heeft in een GPS-voertuigvolgsysteem geïnvesteerd. Het systeem is aan boord van uw bedrijfswagens geïnstalleerd. Uw

Nadere informatie

KR FarmSight TRAININGEN. Basis GS3 en GS4 Advanced GS3 en GS4 Operations Center Teeltregistratie Section Control Tractoren

KR FarmSight TRAININGEN. Basis GS3 en GS4 Advanced GS3 en GS4 Operations Center Teeltregistratie Section Control Tractoren KR FarmSight TRAININGEN Basis GS3 en GS4 Advanced GS3 en GS4 Operations Center Teeltregistratie Section Control Tractoren Geef u nu op voor een gebruikerstraining van Kraakman Perfors. Om het optimale

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

Milieu. Waterkwaliteit: Denk aan: nitraat uitspoeling / erfwater / gewasbeschermingsmiddelen / alles wat oppervlakte- en grondwater kan vervuilen

Milieu. Waterkwaliteit: Denk aan: nitraat uitspoeling / erfwater / gewasbeschermingsmiddelen / alles wat oppervlakte- en grondwater kan vervuilen Naam: Milieu Waterkwaliteit: Denk aan: nitraat uitspoeling / erfwater / gewasbeschermingsmiddelen / alles wat oppervlakte- en grondwater kan vervuilen Slootrandenbeheer Baggeren Krabbescheer bevorderen

Nadere informatie

transport management system (TMS)

transport management system (TMS) transport management system (TMS) optimale planning, kwaliteit verhogend dus kostenbesparend Verzamelen van transportorders via telefoon, internet, mail of EDI TMS Minder administratie op kantoor. Beter

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Jan Groothedde. Manager sales en design engineering

EVEN VOORSTELLEN. Jan Groothedde. Manager sales en design engineering AUTOMATISERING CSA EVEN VOORSTELLEN Jan Groothedde Manager sales en design engineering INHOUD Wie zijn wij? Wat is automatisering? Automatisering CSA Afsluiting WIE ZIJN WIJ? WIE ZIJN WIJ? MKB bedrijf

Nadere informatie

Silent Herdsman. Voor beter presterende koeien

Silent Herdsman. Voor beter presterende koeien Silent Herdsman Voor beter presterende koeien Simpel gezegd, met de Silent Herdsman kunt u uw winst verhogen, tijd besparen en uw kudde gezond houden waar u ook bent. Bij de mysilent Herdsman Gezondheidsattenties

Nadere informatie