Zondag 20 januari Voorganger: Ds. W. Hordijk van der Zwaag Organist: Mans Kuipers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 20 januari Voorganger: Ds. W. Hordijk van der Zwaag Organist: Mans Kuipers"

Transcriptie

1 Zondag 20 januari 2019 Voorganger: Ds. W. Hordijk van der Zwaag Organist: Mans Kuipers

2 Liederen in deze dienst: Psalm 15: 1, 3 en 4 Lied Dat woord heet: liefde Lied 793: 1, 2 en 3 Lied 791 Lied 99 ZW: 1, 2 en 3 Lied t/m 4 Lied 419 1, 2 en 3 Lezingen: Esther 2: 1 t/m 17 Johannes 2: 1 t/m 11

3 Welkom en mededelingen

4 Intochtspsalm 15: vers 1 Intochtspsalm 15: vers 1

5 Psalm 33: vers 2

6

7 Melodie: God roept ons broeders tot de daad. Als bloemen op een stralend veld, als licht van zomerzon, zo heeft God onder ons gespeld het woord dat overwon. Dat woord heet: liefde voor elkaar, als vlam, die kou verdrijft, als vuur dat warmte overdraagt en lichtend in ons blijft.

8 Als kleuren op een nieuw palet, als lachen van een kind, zo heeft God in ons ingebed het woord dat harten wint. Dat woord heet: liefde voor elkaar, als schouderklop en kracht, als stem die goedheid woorden geeft en op ons antwoord wacht.

9 De kinderen gaan naar hun eigen dienst terwijl we samen zingen:

10 2. Wij geven Gods verhalen door: en wie zich openstelt ervaart misschien een beetje licht door wat er wordt verteld. 3. Straks zoeken wij elkaar weer op en elk heeft zijn verhaal. het licht verbindt ons met elkaar: het is voor allemaal.

11 Lezing uit het Eerste Testament Esther 2: 1 t/m 17

12 Na verloop van tijd, toen de woede van koning Ahasveros bedaard was, gingen zijn gedachten weer uit naar Wasti; hij overdacht wat ze had gedaan en wat er over haar besloten was. Daarom opperden zijn kamerdienaars: Er zouden voor de koning mooie jonge meisjes gezocht moeten worden, meisjes die nog maagd zijn. De koning zou in alle provincies van zijn rijk gevolmachtigden moeten aanstellen met de opdracht op zoek te gaan naar de mooiste meisjes en die bij elkaar te brengen in de burcht van Susa, in het vrouwenverblijf. Daar zouden ze onder toezicht van Hegai moeten worden gesteld, de eunuch die de koning als haremwachter dient, en een schoonheidsbehandeling moeten krijgen.

13 En het meisje dat de koning het meest bevalt, zou dan koningin moeten worden in de plaats van Wasti. Dit voorstel vond instemming bij de koning en hij voerde het uit. Nu woonde er in de burcht van Susa een zekere Mordechai, een Jood. Hij was een zoon van Jaïr, de zoon van Simi, de zoon van Kis, uit de stam Benjamin. Hij was een van de mensen die samen met Jechonja, de koning van Juda, door koning Nebukadnessar van Babylonië als ballingen uit Jeruzalem waren weggevoerd. Deze Mordechai was de pleegvader van Hadassa, ook Ester genoemd, die een nicht van hem was en geen vader of moeder meer had.

14 Na de dood van haar ouders had Mordechai haar als dochter aangenomen. Het meisje was lieftallig en mooi. Toen nu het besluit van de koning in een verordening bekend was gemaakt en er veel meisjes bij elkaar werden gebracht in de burcht van Susa, waar ze onder toezicht van Hegai kwamen te staan, werd ook Ester naar het koninklijk paleis overgebracht en onder toezicht van deze haremwachter gesteld. Het meisje stond hem aan en won zijn genegenheid. Daarom liet hij haar zonder uitstel de schoonheidsbehandeling en het voorgeschreven voedsel geven en stelde hij zeven voortreffelijke dienaressen uit het koninklijk paleis tot haar beschikking.

15 Bovendien bracht hij haar samen met deze dienaressen over naar het mooiste gedeelte van het vrouwenverblijf. 10 Ester had niet verteld uit welk volk of welke familie ze stamde; Mordechai had haar namelijk op het hart gedrukt dit niet bekend te maken. En iedere dag wandelde Mordechai langs de voorhof van het vrouwenverblijf om te weten te komen hoe het met Ester ging en wat er met haar zou gebeuren. Een meisje was aan de beurt om de nacht met koning Ahasveros door te brengen wanneer na twaalf maanden haar schoonheidsbehandeling overeenkomstig de voorschriften voor de vrouwen voltooid was: zes maanden werd ze behandeld met mirreolie, zes maanden met balsem en andere schoonheidsmiddelen.

16 En telkens als er een meisje na deze voorbereiding naar de koning ging, werd haar uit het vrouwenverblijf alles wat ze wenste meegegeven naar het koninklijk paleis. s Avonds ging ze daar naar binnen, s morgens keerde ze terug; ze kwam dan in een ander deel van het vrouwenverblijf, dat onder toezicht stond van Saäsgaz, de eunuch die de koning diende als bewaker van de bijvrouwen. Ze ging niet opnieuw naar de koning, tenzij hij haar begeerde en zij persoonlijk bij hem werd ontboden. Toen het de beurt was van Ester de dochter van Abichaïl, die een oom was van haar pleegvader Mordechai verlangde zij niets anders mee te nemen dan wat haar werd aangeraden door Hegai, de eunuch die de koning als haremwachter diende.

17 En allen die Ester zagen, keken vol bewondering naar haar. Zo werd Ester bij koning Ahasveros gebracht, in het koninklijk paleis, in het zevende jaar van zijn regering, in de tiende maand, de maand tebet. En de koning voelde voor Ester meer liefde dan voor alle andere vrouwen, meer dan alle andere meisjes verwierf zij zijn bewondering en genegenheid. Daarom deed hij haar de koninklijke hoofdband om en maakte haar koningin in de plaats van Wasti.

18 Lied 356 Lied 793:1, 2 en 3

19

20

21

22

23

24 Lezing uit het Tweede Testament Johannes 2: 1 t/m 11

25 Op de derde dag was er een bruiloft in Kana, in Galilea. De moeder van Jezus was er, en ook Jezus en zijn leerlingen waren op de bruiloft uitgenodigd. Toen de wijn bijna op was, zei de moeder van Jezus tegen hem: Ze hebben geen wijn meer. Wat wilt u van me? zei Jezus. Mijn tijd is nog niet gekomen. Daarop sprak zijn moeder de bedienden aan: Doe maar wat hij jullie zegt, wat het ook is. Nu stonden daar voor het Joodse reinigingsritueel zes stenen watervaten, elk met een inhoud van twee à drie metrete. Jezus zei tegen de bedienden: Vul de vaten met water. Ze vulden ze tot de rand.

26 Toen zei hij: Schep er nu wat uit, en breng dat naar de ceremoniemeester. Dat deden ze. En toen de ceremoniemeester het water dat wijn geworden was, proefde hij wist niet waar die vandaan kwam, maar de bedienden die het water geschept hadden wisten het wel riep hij de bruidegom en zei tegen hem: Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de minder goede. Maar u hebt de beste wijn tot nu bewaard! Dit heeft Jezus in Kana, in Galilea, gedaan als eerste wonderteken; hij toonde zo zijn grootheid en zijn leerlingen geloofden in hem.

27 Lied 816 Lied 791: 1 t/m 6

28 Lied 816

29

30

31

32

33 Lied 99 ZW Liefde doet ons mensen leven (mel. Lied 769) Liefde doet ons mensen leven, geeft ons grond om te bestaan. Liefde moeten mensen geven als zij door het leven gaan. Jij, jij mag van liefde leven als de grond van jouw bestaan.

34 Hoop houdt onze wereld open naar een nieuwe horizon, geeft ons oog voor Gods belofte die zijn werk aan ons begon. Jij, ook jij mag voortaan jouw hoop putten uit de Levensbron.

35 Woord van recht en woord van vrede maakt ons mensen reisgenoot. God reist immers met ons mede, sterkt en steunt ons, geeft ons troost. Jij, wil samen met ons reizen, mens met ons en feestgenoot.

36 Afscheid van aftredende en verwelkoming van nieuwe kerkrentmeesters

37 Slotlied 422 Lied 416

38

39

40

41

42

43

44

45 Collecte

46

47

48

49 Tot ziens en een prettige zondag

Wij zingen voor de dienst: Lied 376: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 376: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 376: 1 en 2 Lied 376: 1a Lied 376: 1b Lied 376: 2a Lied 376: 2b Wij zingen als Intochtslied: Lied 95: 1 en 3 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 218: 1 t/m

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 27 januari 2019 om 10.00 uur in Open Hof We vieren het Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager zondagskind:

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst

Orde voor de Baalderdienst Orde voor de Baalderdienst Deel je levensvisie... Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis het liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher In deze dienst gaan we Janine van der Kamp bevestigen als ouderling

Nadere informatie

L Thema: Het leven is een feest

L Thema: Het leven is een feest 1 Thema: Het leven is een feest 2 3 4 5 6 7 v. Onze hulp is in de naam van de Heer a. die hemel en aarde gemaakt heeft v. die trouw houdt tot in eeuwigheid a. en niet laat varen het werk van zijn handen.

Nadere informatie

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Orde voor de trouwdienst van Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Op 25 april 2014 om 14.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Ds. Jaap Hansum Ouderling : Dhr. Andries v.d.top Organist :

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Willemien Hendriks Ouderling vorming en toerusting Lied 212 vers 1, 2, 3, 4 en 5 Lied 212 vers 1, 2, 3, 4 en 5 Lied 212 vers 1, 2, 3, 4

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Lied 704 1, 2 en 3 Psalm 135 1 en 10 Schriftlezing Numeri 13:17-24 Schriftlezing Jesaja

Nadere informatie

1 februari uur AA Kramer

1 februari uur AA Kramer 1 februari 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK 122 Wet Psalm 51: 5, 7 Voor de kinderen: Blijdschap. Meezingen: Het beste voor het laatst bewaard. Lezen: Johannes 2: 1-12

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST. Zondag 15 januari 2017

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST. Zondag 15 januari 2017 ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST Zondag 15 januari 2017 Tweede zondag na Epifanie Liturgische kleur: groen Voorganger Lector Organist : ds. Sjoerd Zwaan : Marijke Bax : Jan Meurs OM TE BEGINNEN Orgelspel:

Nadere informatie

De diaken steekt de Paaskaars aan, waarna het stil wordt. Inleidend orgelspel Flute Piece Thomas Thorley. Begroeting door de voorganger

De diaken steekt de Paaskaars aan, waarna het stil wordt. Inleidend orgelspel Flute Piece Thomas Thorley. Begroeting door de voorganger Jaargang 8, nummer 4 Voorganger: ds. Ype Viersen Organist: Wouter Koelewijn Lectrix: Corrie Kamphof Psalmen voor Nu (PvN) o.l.v. David van Dijk 20 januari 2019 Voor wie het wil zien De diaken steekt de

Nadere informatie

met Jezus op een feest!

met Jezus op een feest! Liturgie voor de aangepaste kerkdienst op zondag 15 januari 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem met als thema: met Jezus op een feest! Hervormde Gemeente Hattem Voorganger: ds. M.L.W. Karels Organist:

Nadere informatie

Dienst op zondag 20 januari 2019 in de Doopsgezinde kerk in Borne. Ester

Dienst op zondag 20 januari 2019 in de Doopsgezinde kerk in Borne. Ester Henk Oosterveen, organist ds. Carla Borgers, voorganger Dienst op zondag 20 januari 2019 in de Doopsgezinde kerk in Borne Ester Orgelspel voor de dienst Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen

Nadere informatie

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 15 januari 2017 Woorddienst Voorganger: Rien Wattel Thema: Vier het leven m.m.v. Marjolein Dijkstra, piano en de

Nadere informatie

MEDITATIE & MUZIEK Ds. Aart Mak

MEDITATIE & MUZIEK Ds. Aart Mak MEDITATIE & MUZIEK Ds. Aart Mak Uitzending via Radio Bloemendaal 1116AM www.radiobloemendaal.nl Zondag 21 januari 2018 om 19.00 uur Herhaling zondag 28 januari 2018 om 11.30 uur (nr. 2803) Muziek: Run

Nadere informatie

Zondag 17 januari Welkom in De Regenboog

Zondag 17 januari Welkom in De Regenboog Zondag 17 januari 2016 Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst : Wim Slooijer Organist Lector Koster : Jan Ebeltjes : Jeroen Mensink : Dinand Zingen Lied 275: 1, 4 en 5

Nadere informatie

Hoe groot was het rijk van koning Ahasveros?

Hoe groot was het rijk van koning Ahasveros? Het burgermeisje dat koningin werd. Hoe groot was het rijk van koning Ahasveros? Esther 1:1 1 Het gebeurde in de dagen van Ahasveros hij is de Ahasveros die regeerde van India af tot Cusj toe over honderdzevenentwintig

Nadere informatie

Koorkerkgemeenschap Middelburg

Koorkerkgemeenschap Middelburg Koorkerkgemeenschap Middelburg Orde van Dienst zondag 24 februari 2019 Thema: dat éne moment Voorganger: Gastheer/vrouw: Organist: Koster: Leesdienst: ds. Tina Geels, predikant Vrijzinnig Delft. Marijn

Nadere informatie

Kanazondag. De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING

Kanazondag. De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING Kanazondag De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING Lied vooraf: Woord van welkom door de kerkenraad, mededelingen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 27 januari 2019, in de Hervormde kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 27 januari 2019, in de Hervormde kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 27 januari 2019, in de Hervormde kerk te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Lummy Lindenhovius Bram Jaspers

Nadere informatie

Wijn of zweep Relatie of religie

Wijn of zweep Relatie of religie Wijn of zweep Relatie of religie Het evangelie naar Johannes 2:1-25 dinsdag 10 februari 2015 1 Wijn of zweep? 2 Bijbeltekst Jh 2:1-6 (1) 1 En op de derde dag was er een bruiloft te Kana in Galilea; en

Nadere informatie

Preek ds. Neely Kok Emmauskerk Vlaardingen Bij de doop van 2 kinderen en de viering van de Maaltijd van de Heer.

Preek ds. Neely Kok Emmauskerk Vlaardingen Bij de doop van 2 kinderen en de viering van de Maaltijd van de Heer. Preek 15-1-06 ds. Neely Kok Emmauskerk Vlaardingen Bij de doop van 2 kinderen en de viering van de Maaltijd van de Heer Johannes 2: 1-11 Op de derde dag was er een bruiloft in Kana, in Galilea. De moeder

Nadere informatie

Voorganger: ds. Heleen van Beelen Ouderling: Henk Jan Rebel Diaken: Ineke Pufflijk Lector: Henk Jan Rebel

Voorganger: ds. Heleen van Beelen Ouderling: Henk Jan Rebel Diaken: Ineke Pufflijk Lector: Henk Jan Rebel Voorganger: ds. Heleen van Beelen Ouderling: Henk Jan Rebel Diaken: Ineke Pufflijk Lector: Henk Jan Rebel Organist: Gert Jan Mostert Bariton : Job Hubatka 2 Stilte Bemoediging de gemeente gaat staan Drempelgebed:

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Tabor

Protestantse wijkgemeente Tabor Protestantse wijkgemeente Tabor 15 januari 2017 Tweede Zondag na Epifanie De voorbereiding De klok wordt geluid Stilte Psalm 96 bew. Jaap Niewenhuyse (1941-2008) Bemoediging en drempelgebed (gemeente gaat

Nadere informatie

zondag 1 oktober 2017

zondag 1 oktober 2017 ORDE VAN DIENST zondag 1 oktober 2017 Voorganger: Ds. Ad van Nieuwpoort Cantor-organist: Maurice van Elven Ouderling van dienst: Pauline Hagemeijer Diaken van dienst: Corine Waaning PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. 2 december uur EERSTE ZONDAG VAN ADVENT. Kindernevendienst:

ORDE VAN DIENST. 2 december uur EERSTE ZONDAG VAN ADVENT. Kindernevendienst: ORDE VAN DIENST 2 december 09.30 uur EERSTE ZONDAG VAN ADVENT Voorganger: Ouderling van dienst: Diaken van dienst: Lector: Organist: Kindernevendienst: Oppasdienst: Ds. Liesbeth Oort Lida van Hulzen Jaap

Nadere informatie

zondag 20 januari 2019 in het Kruispunt

zondag 20 januari 2019 in het Kruispunt zondag 20 januari 2019 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 62, 1-5 1 Omwille van Sion zal ik niet zwijgen, omwille van Jeruzalem ben ik niet stil, totdat het licht van haar gerechtigheid

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Zingen 'Neem mij aan zoals ik ben' 2x (melodie - NL 833) Gebed van toenadering

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Zingen 'Neem mij aan zoals ik ben' 2x (melodie - NL 833) Gebed van toenadering Liturgie zondag 2017 Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Fennie van den Broek Organist Mw. A. Kuus Koster Dhr. H. van Polen Bord-/beamerbeheerder Dhr. M. van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 februari 2019

Liturgie zondag 3 februari 2019 Voorganger: ds. Piet Schelling Organist: Willem Chr. Meyboom Liturgie zondag 3 februari 2019 Verwelkoming: - door ouderling van dienst Zingen van morgenlied: Lied 216:1 en 2 [Wij gaan staan] Dauw op de

Nadere informatie

Welkom in Het Centrum. Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug

Welkom in Het Centrum. Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Welkom in Het Centrum Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Voorzang: Lied 1005 : 1, 2 en 4 NL Welkom Psalm

Nadere informatie

Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep. Kerk-School-Gezin 2017

Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep. Kerk-School-Gezin 2017 Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep Kerk-School-Gezin 2017 Muziek De ouderling van dienst heet ons welkom en geeft de mededelingen door We zingen het themalied: Esther,

Nadere informatie

Zondag 15 mei Voorganger: Ds. Wina Hordijk van der Zwaag Organist: Hans de Graaf

Zondag 15 mei Voorganger: Ds. Wina Hordijk van der Zwaag Organist: Hans de Graaf Zondag 15 mei 2016 Voorganger: Ds. Wina Hordijk van der Zwaag Organist: Hans de Graaf Liederen in deze dienst: Intochtslied: Ps. 68: 2 Ps. 68: 7,9 Glorialied: Lied 683 Lied 686 Het lied van de Geest (mel.

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof 1 Welkom in de Open Hof Orde voor de viering op zondag 14 januari 2018 om 10.00 uur in de Open Hof afscheid en bevestiging ambtsdragers Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorgangers: lector:

Nadere informatie

Vrouwen in de Bijbel. Ester

Vrouwen in de Bijbel. Ester Vrouwen in de Bijbel Ester Vrouwen in de Bijbel Vrouwen in de Bijbel Ester 2:19-23 19 Eens, toen er opnieuw jonge meisjes bij elkaar werden gebracht, deed Mordechai dienst in de Koningspoort, 20 Ester

Nadere informatie

Liturgie Belijdenisdienst 2 juni 2019 om uur Maartenskerk te Wemeldinge

Liturgie Belijdenisdienst 2 juni 2019 om uur Maartenskerk te Wemeldinge Liturgie Belijdenisdienst 2 juni 2019 om 10.00 uur Maartenskerk te Wemeldinge In deze dienst doen Antoinet Hoekman en Anne Pilon belijdenis van hun geloof Voorganger: Ds. Dick Steenks Organist: Peter Reijnoudt

Nadere informatie

Zondag 6 januari 2019

Zondag 6 januari 2019 Zondag 6 januari 2019 sta op en schitter Voorganger: Hilly Popken-Kamman Organist: Erik Nijzink Liederen in deze dienst: Lied 212 : 1, 2, 3, 4 en 5 Lied 305 : 1, 2 en 3 Lied 601 : 1 en 2 Lied 166 : 1 en

Nadere informatie

Werelddiaconaat Zondag 16 oktober Voorganger: Hilly Popken Organist: Irma Zuur

Werelddiaconaat Zondag 16 oktober Voorganger: Hilly Popken Organist: Irma Zuur Werelddiaconaat Zondag 16 oktober 2016 Voorganger: Hilly Popken Organist: Irma Zuur Liederen in deze dienst: Intochtslied: Lied 910: 1 en 3 Lied: 997 Lied: 871: 1 en 4 Lied: Wij delen Lied: Die lied begroet

Nadere informatie

Met medewerking van: Clarity o.l.v. Mario Riedijk De jongerengroep

Met medewerking van: Clarity o.l.v. Mario Riedijk De jongerengroep Voorganger: Organiste: Ds. A.G.E. Klap Mevr. de Jager - Boudeling Met medewerking van: Clarity o.l.v. Mario Riedijk De jongerengroep Welkom Aanvangspsalm: Psalm 103 : 1, 3 en 5 Zegen mijn ziel, de grote

Nadere informatie

Woord vooraf. Harmen Hoogenhout, Voorzitter van het bestuur van Filippus

Woord vooraf. Harmen Hoogenhout, Voorzitter van het bestuur van Filippus Woord vooraf Op de voorzijde van dit dagboekje voor 2019 zien we een kruis met reliëf. Er wordt gesuggereerd dat de beide balken hoge en lage delen bevatten. Voor christenen symboliseert het kruis lijden,

Nadere informatie

voor zondag 31 december 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 31 december 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 31 december 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger: ds. Chienus Schokker Ouderling van dienst: de heer Albert Rotmensen Diaken van dienst:

Nadere informatie

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Zondag 14 oktober 2018 Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Liederen in deze dienst: Psalm 33 : 2 en 8 Lied 8b Lied 316 : 1 en 4 Lied 20 Lied 564 : 1, 2 en 3 (Hemelhoog) Lied 416 Lied 912

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed. Gerrit van Til

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed. Gerrit van Til Protestantse Gemeente Middenmeer Liturgie voor de dienst van Woord en gebed Gerrit van Til *Zuidhorn,16 juli1924 W ieringerwerf,29 m ei2017 Op 3 juni 2017 in de Ontmoetingskerk Middenmeer Aanvang: 11.00

Nadere informatie

Bemoediging en drempelgebed

Bemoediging en drempelgebed Liturgie voor de dienst 7 oktober 2018 Voorganger: Organist: ds. Piet Schelling Henco de Berg Woord van welkom Orgelspel Aanvangslied: Lied 632:1 [We gaan hierbij staan] Bemoediging en drempelgebed Vervolg

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Gezamenlijke overstapdienst van Solid Kids Zondag 9 juli 2016 Thema: Gebruik wat je hebt Afscheid van Lotte, Margriet en Chris Welkom en mededelingen Openingslied psalm 84a: 1, 3, 5 Wat hou ik van uw huis

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek. De afkondigingen worden gelezen door Sandra Lanting.

De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek. De afkondigingen worden gelezen door Sandra Lanting. Psalm 150a: 1, 2, 3 en 4 Lied 339c Lied 875 Lied 646 Lied 645: 1, 2 en 6 Slotlied 425 Eerste Lezing: Phil 2: 6 11 Evangelie: Lucas 24 : 13-35 De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 - Jezus eerste teken.

Hoofdstuk 1 - Jezus eerste teken. Hoofdstuk 1 - Jezus eerste teken. Johannes 2 vers 1-11 1 Op de derde dag was er een bruiloft in Kana, in Galilea. De moeder van Jezus was er, 2 En ook Jezus en zijn leerlingen waren op de bruiloft uitgenodigd.

Nadere informatie

Ester. & koning Ahasveros

Ester. & koning Ahasveros Ester & koning Ahasveros Bijbelboek Ester is een Bijbelboek uit het Oude Testament. Het verhaal gaat over het lot van een Joodse gemeenschap in de stad Susan dat in het Perzische rijk ligt tijdens de regering

Nadere informatie

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Zondag 1 juli 2018 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: De wereld in! Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Met medewerking van: Jaco, Janco, Rick, Roosmarijn, Sanne,

Nadere informatie

Kinderdienst zondag 7 juni 2015

Kinderdienst zondag 7 juni 2015 Kinderdienst zondag 7 juni 2015 Aanvang: 9.30 uur De dienst wordt geleid door jongerenwerker Aafke Stegeman-van Dijk Organist: Hans van Noord Thema: Gastvrijheid, wees welkom! Aan de zijkanten in de kerkzaal

Nadere informatie

Vooraf zingen we het Lied van de maand 517

Vooraf zingen we het Lied van de maand 517 Liturgie voor de morgendienst in kerkcentrum Open Hof Op 18 januari 2015 om 9:30 uur Voorganger: Pastoraal werker Gert den Boef Organist: Harry Hamer Vooraf zingen we het Lied van de maand 517 Christus,

Nadere informatie

Zondag 17 februari Voorganger: Ds. W. Hordijk van der Zwaag Organist: Erik Nijzink

Zondag 17 februari Voorganger: Ds. W. Hordijk van der Zwaag Organist: Erik Nijzink Zondag 17 februari 2019 Voorganger: Ds. W. Hordijk van der Zwaag Organist: Erik Nijzink Liederen in deze dienst: Psalm 1: 1 en 2 Dona nobis pacem (cantorij) Lied 536 uit Zangen van zoeken en zien Lied

Nadere informatie

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Voorganger: ds. Piet Schelling Organist: Ron van Halen Verwelkoming - door ouderling van dienst Zingen van morgenlied: Lied 215:1 en 7 (hierbij

Nadere informatie

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg Liturgie Naam van de zondag Vierde zondag van de 40-dagentijd Datum 26 maart 2017 Kerkgebouw Carnisse Haven Lezing Johannes 6: 1-15 Thema Meer dan genoeg - Woord van welkom en mededelingen - Moment van

Nadere informatie

Liturgie zondag 17 februari 2019

Liturgie zondag 17 februari 2019 ds. Piet Schelling Organist: Ron van Halen Liturgie zondag 17 februari 2019 Verwelkoming: - door ouderling van dienst Zingen van morgenlied: Lied 218:1 en 2 [Wij gaan staan] Dank U voor deze mooie aarde,

Nadere informatie

In gesprek over: ESTER

In gesprek over: ESTER Bij Open Deur nummer 6, september 2013 In gesprek over: ESTER Het Bijbelboek Ester is een oeroud verhaal waar hedendaagse wijsheden uit te putten zijn. God wordt in het verhaal niet genoemd, maar betekent

Nadere informatie

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304 Voorganger: ds. G.H. Olsman Ouderling van dienst:? Zondag 30 juni 2019 Organist: Erik Nijzink KND: Hilde Rotmensen Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Nadere informatie

Zondag 19 juni 2016 Overstapviering Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij

Zondag 19 juni 2016 Overstapviering Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij Zondag 19 juni 2016 Overstapviering Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij Overstappers van vanmorgen zijn: Philip Bessembinders, Emma Koenen, Marit de Kruijf, Chris van Ravenhorst, Sofie

Nadere informatie

Vg : Laten wij de Heer om ontferming aan roepen om de nood van deze wereld en zijn naam prijzen want zijn barmhartigheid kent geen einde.

Vg : Laten wij de Heer om ontferming aan roepen om de nood van deze wereld en zijn naam prijzen want zijn barmhartigheid kent geen einde. Dorpskerk Wassenaar 3 februari 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Psalm 871: 1 n 3 Votum Vg: Onze hulp is in de naam van de Heer Gm: die hemel en aarde gemaakt heeft Vg:

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt Openingslied 151 God van alle mensen Woord ter inleiding Vanavond, de laatste keer in deze oktobermaand dat we rond

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7 Lied 869: 1a, 2 Lied 869: 1b, 2 Lied 869: 1, 7a Lied 869: 1, 7b Wij zingen als intochtslied: Psalm 66: 1 Psalm 66: 1a Psalm 66: 1b Stil gebed, bemoediging en

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Echteld. Scribaat: Kerkeland NV Echteld *

Protestantse Gemeente Echteld. Scribaat: Kerkeland NV Echteld * Protestantse Gemeente Echteld Scribaat: Kerkeland 18 4054 NV Echteld 0344 644806 * 06 29048280 gert.schimmel@t-mobilethuis.nl www.kerkechteld.nl voor pastorale hulp: 06-9615761 Datum: 6 januari 2019 Nummer:

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

In gesprek over: ESTER

In gesprek over: ESTER Bij Open Deur nummer 6, september 2013 In gesprek over: ESTER Het Bijbelboek Ester is een oeroud verhaal waar hedendaagse wijsheden uit te putten zijn. God wordt in het verhaal niet genoemd, maar betekent

Nadere informatie

Zondag 17 maart Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers. Organist: Eril Nijzink

Zondag 17 maart Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers. Organist: Eril Nijzink Zondag 17 maart 2019 Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers Organist: Eril Nijzink Liederen in deze dienst: Intochtslied: Psalm 25: 1 en 2 Psalm 25: 3 en 4 Lied 273: 1, 2 en 3 Lied 825: 1, 2 en 3 Lied 825:

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen als intochtslied: Psalm 98: 1 Stil gebed, bemoediging en groet Wij zingen: Psalm 98: 2 Kyriëgebed Wij zingen: Lied 158a: 1 Gebed 1 e Schriftlezing

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Preek over Johannes 2: 1-11 Thema: De toon is gezet!

Preek over Johannes 2: 1-11 Thema: De toon is gezet! Preek over Johannes 2: 1-11 Thema: De toon is gezet! Liturgie: Verwelkoming Psalm 33: 1 Begroeting Psalm 33: 2 Gebed Inleiding op het avondmaal Geroepen om te zingen 187: k Stel mijn vertrouwen (canon)

Nadere informatie

Gijs Blankestijn & Anita van den Brink

Gijs Blankestijn & Anita van den Brink Orde van dienst voor de huwelijksdienst van Gijs Blankestijn & Anita van den Brink Op vrijdag 12 september 2014 om 15.45 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger: ds. W. Schaap Ouderling van dienst:

Nadere informatie

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN 8 april 2018 9.00 & 10.30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Gea van Maanen / Fennie vd Broek Organist: Wieger Jan Schaap Koster: Harry Hoorn

Nadere informatie

Johannes 2:-11. Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Johannes 2:-11. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Johannes 2:-11 1 En op de derde dag was er een bruiloft te Kana in Galilea en de moeder van Jezus was daar; 2 en ook Jezus en zijn discipelen waren ter bruiloft genodigd. 3 En toen er gebrek aan wijn kwam,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah. : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector/Lectrice Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: 546 vers 1, 2, 3, 4 en 5.

Nadere informatie

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap In deze dienst dopen we Ties Robert Clahsen. zoon van Maaike en Bram Clahsen

Nadere informatie

OVERSTAPDIENST 2 juli 2017

OVERSTAPDIENST 2 juli 2017 OVERSTAPDIENST 2 juli 2017 Vriendschap Wie is mijn vriend? Voor Voor wie wie ben ben ik ik een een vriendin? vriend(in)? De Bron Start met een gezamenlijk ontbijt Ds. Nelleke Beimers, voorganger Atty Westerink,

Nadere informatie

voor zondag 12 november 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 12 november 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 12 november 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL Samen delen we brood en wijn om de liefde van God in Christus voor ons

Nadere informatie

Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel

Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel Voorganger Organist : ds. Piet Schelling : Jan Hendrik v.d. Kamp Orgelspel Verwelkoming Aanvangspsalm : Lied 136:1 en11 [We

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand Dia 1 2 3 4 5-8 Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek Inleiding: Thema aankondigen:

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A.

Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A. Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A. vd Bor Welkom door de ouderling van dienst stil gebed Lied aan het begin

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Orde van dienst zondag 14 januari 2018 Tafeldienst Voorganger: Rien Wattel Thema: Een leeg gevoel m.m.v. Marjolein Dijkstra, vleugel en de zanggroep VOORBEREIDING

Nadere informatie

Liturgie scholenzondag 29 januari Wat is Gods plan?

Liturgie scholenzondag 29 januari Wat is Gods plan? Liturgie scholenzondag 29 januari 2017 Dorpskerk Bodegraven Wat is Gods plan? Voorganger: Ds. M. J. van Oordt Koster: Dirk Bouwman Organist: Arjen van Vliet Pianist: Wilbert Baelde Vragen 1. Waarom zou

Nadere informatie

Zondag 28 juli Liederen en lezingen tijdens deze dienst:

Zondag 28 juli Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Zondag 28 juli 2019 Voorganger: ds. Bart Breunesse Ouderling van dienst: Ria Kamps Organist: Jouke Hordijk Afkondigingen: Sandra Lanting Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Psalm 34: 2, 3 en 7 Lied

Nadere informatie

Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3

Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3 Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3 Lezing: Lucas 19 : 29-40 De dienst wordt geleid door Dhr. Geert Stevens uit Aalden. De afkondigingen worden gelezen door Sandra

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Zondag 14 januari 2018, 2 e na Epifanie

Zondag 14 januari 2018, 2 e na Epifanie Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede Zondag 14 januari 2018, 2 e na Epifanie Kleur : Wit Zondagskind : Tijn en Lenn v.d. Essenburg Koster : Sjoerd Andringa Organist : Jan Boerwinkel Lector : Riet Andringa

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Ben jij Geestig? Gezinsdienst. Orde van dienst voor de gezinsdienst op 4 juni 2017 in de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk.

Ben jij Geestig? Gezinsdienst. Orde van dienst voor de gezinsdienst op 4 juni 2017 in de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk. Ben jij Geestig? Gezinsdienst Orde van dienst voor de gezinsdienst op 4 juni 2017 in de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk. 2 Voorganger: ds. C.A. van Eck Organist: René Nijsse Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871 19 mei 2019 Voorganger: ds. Peter Bongers Organist: Hans de Graaf Welkom bij de koffie, thee en limonade na de dienst, in De Drieklank Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTER

Bijbel voor Kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTER Bijbel voor Kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

DE KNAPPE KONINGIN ESTER

DE KNAPPE KONINGIN ESTER Bijbel voor Kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Zondag 3 februari Voorganger: Ds. Leo van der Veer. Organist: Mans Kuipers

Zondag 3 februari Voorganger: Ds. Leo van der Veer. Organist: Mans Kuipers Zondag 3 februari 2019 Voorganger: Ds. Leo van der Veer Organist: Mans Kuipers Liederen in deze dienst: Intochtslied: Psalm 93 Lied 534 Psalm 146: 4 Lied 718 Slotlied: Lied 530 Lezingen: Jesaja 61: 1-9

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster. Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma

ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster. Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma Orgelspel Welkom (We gaan staan) Zingen kinderlied aan het begin: Dank U Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist:

Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist: Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist: DIENST VAN DE VOORBEREIDING welkom en mededelingen ps. 72:1,4 1. Geef,

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Holy zondag 15 januari 2017

Protestantse Wijkgemeente Holy zondag 15 januari 2017 Protestantse Wijkgemeente Holy zondag 15 januari 2017 Dienst van schrift en tafel Zondag : 2 e na Epifanie Kleur : groen Voorganger : ds. Erwin de Fouw Lector Organist : Jan van der Meer : Piet George

Nadere informatie