Ziekteverzuim & Raymedy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ziekteverzuim & Raymedy"

Transcriptie

1 Ziekteverzuim & Raymedy

2 inhoud Waar staat wat? 4. Raymedy 5. Meridianen 7. Meten, weten, reguleren 8. Welke klachten 9. Welke klachten (psychisch) 10. Traject ziekte van Lyme 13. Traject PTSS 15. Intake 16. Uitgebreid onderzoek 17. Langdurige uitval Inhoud 19. Reïntegra e 20. Uw bedrijf en Raymedy 23. Wat onderscheidt Raymedy 24. Wij staan voor u klaar

3 Hoe brengt u de kosten van (langdurig) zieke werknemers omlaag?

4 wat is Raymedy? Raymedy Wat is Raymedy? Oorzaak en gevolg snel inzichtelijk. Raymedy is een zeer innova eve meet- en behandelmethode die makkelijk en snel de oorzaak van een probleem inzichtelijk maakt. Door elk lichaam stroomt naast bloed en andere zaken ook energie. Als deze energie ergens vastloopt of veel te ac ef is, dan ontstaan er lichamelijke of geestelijke problemen. Deze worden natuurlijk niet alleen veroorzaakt door een disbalans van de energie in het lichaam maar ook door stressoren op het werk of in de privé situa e. Door middel van een pen meet Raymedy de weerstand van de energiebanen waardoor een duidelijk beeld ontstaat van de energieverdeling in het lichaam en eventuele klachten. Raymedy meet de huidige regula etoestand van het lichaam. Op het beeldscherm zijn heel nauwkeurig energieblokkades, -overscho en of - Raymedy tekorten te zien die de ervaren Raymedy therapeut kan koppelen aan de klachten van de cliënt. Door middel van ongeveer 400 verschillende signalen kan Raymedy de energiebanen reguleren waardoor klachten verminderen. Naast de sessie met de Raymedy coach kan uw werknemer thuis eenvoudig de behandelingen voortze en. Apparatuur die aangesloten wordt op de eigen laptop of pc kan er voor zorgen zowel acute als chronische klachten snel en effec ef worden aangepakt. Dit bespaart u en uw werknemer veel jd. Wilt u meer lezen over de theorie en werking van Raymedy dan kunt u meer informa e vinden op Natuurlijk komen wij ook graag een en ander uitleggen of demonstreren zodat u zelf kunt zien dat een me ng direct veel inzicht gee.

5 Energieverdeling Meridianen Wat is een meridiaan? Zonder energie is een mens nergens. Het lichaam telt twaalf meridianen. Elke meridianen staat in verband met een organen in het lichaam zoals de lever, de nier en het hart. De energiebanen lopen over de hoofddelen van het lichaam, zoals de armen en benen, en eindigen in vingertoppen en tenen. Energiebanen Daar waar meridianen eindigen, meet Raymedy de elektrische energie door middel van weerstand de energie in dit systeem. Daar waar te weinig of juist teveel energie is, kan het lichaam niet herstellen. Hierdoor kan een eenvoudige klacht langdurig aanhouden. Raymedy meet de energie en kan door middel van honderden signalen energie herstellen waardoor klachten snel verdwijnen. In feite zet Raymedy het lichaam aan het werk om zelf de klacht op te lossen, of dit nu fysiek of psychisch is of beide. Waarom is dit voor uw bedrijf dan interessant? Eenvoudige klachten zijn sneller te herstellen en ook complexe klachten zijn in veilige handen. Van eerste intake en behandeling tot psychische behandeling en coaching terug naar de werkvloer, bij Raymedy bent u aan het juiste adres.

6

7 inzicht Meten, weten, reguleren Wat gaan we doen? Combina e van Raymedy maakt dit snel en eenvoudig inzichtelijk: en oude Chinese. geneeskunde is uniek. Meten Behandelen natuurkunde biofysica Wat gebeurt er nu eigenlijk als er een meridiaan niet goed werkt? Weten Reguleren

8 waar komt de klacht vandaan? Welke klachten? Zowel acute als langdurige klac hten zijn heel goed te verhelpen. Rug - & nek klachten, letselschade Vermoeidheid Bot -, pees - en gewrichtsklachten Reïntegra e na uitval na kanker Klachten Virussen/infec es/allergieën Chronische pijnklachten Reuma / arthrose Lyme, Q -koorts, MRSA SOLK (Soma sch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)

9 Psychisch Welke klachten? Prach ge veranderingen in korte jd. Stress Burnout Trauma s (B.V. verslavingen, misbruik) Angsten Post trauma sch stress syndroom PsyChi Spanningen werk /prive Concentra estoornissen

10 ziekte van Lyme Traject lyme Verloop behandeling 1e me ng Ik was radeloos na 4 jaar met deze slopende ziekte Nu ben ik weer de oude ik. Lyme Blauw is te weinig energie Chronische Infec es zorgen voor ontregeling van het energiesysteem. Dat blijkt uit alle blauwe balken in de grafieken. Door met een gevoelige thermografische scan vast te stellen welke interven es nodig zijn om het regula esysteem te herstellen, zien we in korte termijn dat het meridiaansysteem meer energie krijgt. Met de juiste energie is het lichaam in staat de infec e op te ruimen. In deze specifieke behandeling wordt het immuunsysteem versterkt waardoor het in staat is de Borellia bacterie op te ruimen. De interven es werken op basis van microstroom en dit werkt ook effec ef voor bijvoorbeeld MRSA, Q-koorts en andere infec es.

11 ziekte van Lyme Traject lyme Behandeling Verloop behandeling Me ng na 2e behandeling Me ng na 3e behandeling Groen is voldoende energie

12

13 stress Traject PTSS Verloop behandeling PsyChi behandeling Cliënt met veel PTSS na uitzending naar Afghanistan Onze cliënt is 8 jaar ac ef geweest als militair in binnen en buitenland, waaronder Afghanistan. Zijn klachten waren veelzijdig. 1e me ng bij binnenkomst e 2 me ng 3e me ng, na PsyChi behandeling Ik kon moeilijk in drukke omgevingen komen zoals supermarkten of bioscopen. Klemmende deuren daar kon ik niet tegen. Slapen was een drama. Ik heb drie behandelingen gehad. En eigenlijk was ik van alle klachten af. Ik kreeg de opdracht om te gaan liggen en na 10 minuutjes kon ik lekker slapen. Het effect was eigenlijk direct merkbaar en voelbaar voor mij en mijn omgeving. Ik liep er anders bij, ik kreeg meer lucht. Het belangrijkste is dat de beelden van de trauma sche ervaringen mijn leven niet meer beheersen. Ik kan me zonder me zorgen te maken mijn bed opzoeken en gaan slapen. Ik kan weer genieten van mijn kinderen, krijg meer en meer energie. Ik word mezelf weer.

14

15 Binnen uw bedrijf Intake 1 sessie van 1,5 uur me ngen bij cliënten met burn-out of dreigende burn-out Intake Doel: inzicht in de problema ek, behandelmethode en duur van traject. Raymedyme ng en gesprek met Raymedycoach Reproduceerbaar beeld van: - vermogen om te herstellen - emo onele onbalans - belastbaarheid - chronische klachten in rela e tot de meridianen In dit gesprek vertelt de cliënt zijn verhaal. Deze klachten en ziektegeschiedenis word gematched met de me ngen. Daaruit leiden we een behandelplan af: complex, gemiddeld of eenvoudig. Na meer dan 1 jaar ziekte is dit meestal complex.

16 Fysiek een stap verder meet dat wat al die tijd niet is gezien! Uitgebreider onderzoek/ behandeling Doel: langdurige lichamelijke klachten verminderen of oplossen Reproduceerbaar meten en behandelen. Raymedy kijkt niet naar de symptomen, maar naar het onderliggende systeem. Dat zorgt ervoor dat met Raymedy oorzaken worden gevonden die nog niet eerder zijn gezien. Door het analyseren van het regulerende systeem kunnen bijvoorbeeld - Tekorten vitaminen - Voedingsbelasting - Tekorten mineralen - Aanwezigheid van bacteriën virussen parasieten worden vastgesteld. Als eerder de reguliere aanpak niet werkt biedt Raymedy de mogelijkheid om verder te kijken. Zeer uiteenlopende klachten kunnen door de Raymedy therapeut worden behandeld. Tijdens de intake zijn de klachten gekoppeld aan het meridiaansysteem. In de tweede fase kijkt de therapeut wat nodig is voor het herstel, dit gebeurt met een thermografische scan. Deze scan laat zien op welke signalen het lichaam reageert. Door de signalen wordt het lichaam in staat gesteld het probleem op te lossen. De, soms verrassende, uitslag van de scan gee aan hoe jdens de behandeling het evenwicht in het lichaam kan worden hersteld. In een aantal sessies wordt de cliënt van de klachten afgeholpen. Voorbeeld rugklachten Voorbeeld van een cliënt met lage rugklachten. Al bijna 2 jaar kan hij niet werken en wordt hij behandeld aan zijn onderrug. Door een scan uit te voeren kan Raymedy direct de vinger op de pijnlijke plek leggen, juist ergens midden in de rug. Binnen een aantal behandelingen staat deze cliënt weer te lassen.

17 Binnen uw bedrijf Emo oneel in evenwicht Hulp bij psychische klachten Raymedy PsyChi Doel: oplossen van trauma's en/of belemmerende overtuigingen die het langdurig verzuim mede veroorzaken. Langdurig verzuim is meestal mul factorieel. Belangrijk onderdeel van de begeleiding is om met een Raymedy PsyChi de basis van het probleem, aan te pakken. Raymedy PsyChi is een zeer effec ef protocol dat op een innova eve manier de effecten van PTSS o elemmerende overtuigingen in korte jd weet om te buigen. De jd die hier voor nodig is kan variëren van 4 tot 6 weken Na een aantal Raymedy behandelingen is het lichaam weer in evenwicht en is het, indien nodig, klaar voor een PsyChi. Een werknemer die al een jdje thuis zit lijkt las g in beweging te krijgen. Dat kan door een probleem in de privésfeer maar, zeker ook door geschillen op en rond de werkvloer. Vanwege deze onderliggende oorzaken wordt in het traject vaak een Raymedy PsyChi opgenomen. Deze problemen zijn met de Raymedy PsyChi aan te pakken. In een of enkele behandelingen is de angel uit de zere plek. Voorbeeld Raymedy PsyChi Cliënt was niet meer in staat te werken vanwege psychische klachten, was al voor langere jd uitgeschakeld. Na een grondige check en behandeling is ook PsyChi toegepast. Het meridiaannetwerk reageert hier op en direct is veel meer balans te zien (rode lijn).

18 Binnen uw bedrijf Reintegra e begeleiding coaching terug naar werk Begeleiding terug naar de werkvloer Doel: van langdurige uitval naar langdurig werkzaam! Na langdurige uitval is het raadzaam de terugkeer op de werkvloer goed te begeleiden. Na een jd van afwezigheid is terugkeren op de vloer niet al jd eenvoudig. Een aanzienlijk deel van het Raymedy reïntegra etraject is dan ook dat er jdens het behandelproces coaching plaatsvindt. Wat ervaart de uitgevallen medewerker, hoe zal de terugkeer naar de werkplek er mogelijk uit zien, is die terugkeer nog wel mogelijk? Hiervoor worden ook gesprekken gevoerd met de leidinggevende(n) of de casemanager binnen de organisa e van werkgever. De doelstelling van dit deel van de coaching is dat de uitgevallen medewerker vertrouwen houdt in de aanpak en dat er een verwerkingsproces op gang komt indien terugkeer naar de eigen werkplek niet de op male reïntegra e-oplossing is. Er vinden gesprekken plaats met leidinggevende of directie om het optimale reïntegratieproces in te regelen. Indien niet anders kan worden de mogelijkheden besproken de carrière buiten het bedrijf voort te zetten. Voorbeeld darmklachten Deze cliënt meldt zich al 3 jaar voortdurend ziek met last van de buik. Tijdens een scan blijken een aantal voedselintolleran es Na de me ng wordt direct behandeld. Klant ervaart binnen korte jd minder klachten en dus minder verzuim.

19

20 ziekteverzuim terug Uw bedrijf & u & Raymedy De nieuwe wet beperking ziekteverzuim vangne ers (BeZaVa) legt de verantwoordelijkheid voor de kosten van herstel volledig bij de werkgever. Intake Uitgebreid onderzoek en behandeling Doel: inzicht in de problema ek, Doel: langdurige lichamelijke behandelmethode en duur van klachten verminderen of traject. oplossen Raymedyme ng en gesprek met Raymedycoach Reproduceerbaar beeld van: - vermogen om te herstellen - emo onele onbalans - belastbaarheid - chronische klachten in rela e tot de meridianen In dit gesprek vertelt de cliënt zijn verhaal. Deze klachten en ziekte geschiedenis worden gematchet met de me ngen. Daaruit leiden we een behandel plan af: complex, gemiddeld of eenvoudig. Na meer dan 1 jaar ziekte is dit meestal complex. Reproduceerbaar meten en behandelen. Raymedy kijkt niet naar de symptomen, maar naar het onderliggende systeem. Dat zorgt ervoor dat met Raymedy oorzaken worden gevonden die nog niet eerder zijn gezien. Door het analyseren van het regulerende systeem kunnen bijvoorbeeld - Tekorten vitaminen - Voedingsbelasting - Tekorten mineralen - Aanwezigheid van bacteriën virussen parasieten worden vastgesteld.

21 dringen in uw bedrijf Raymedy PsyChi Doel: Raymedy PsyChi sessies is een effectieve methode om, in korte tijd, belemmerende overtuigingen of trauma s, die een bijdrage leveren aan het ontstaan van langdurig verzuim, op te lossen. Langdurig verzuim is meestal mul factorieel. Belangrijk onderdeel van de begeleiding is om met een Raymedy PsyChi de basis van het probleem, aan te pakken. Raymedy PsyChi is een zeer effec ef protocol dat op een innova eve manier de effecten van PTSS o elemmerende overtuigingen in korte jd weet om te buigen. De jd die hier voor nodig is kan variëren van 4 tot 6 weken Coaching terug naar de werkvloer Doel: Terugkeer op de werkvloer binnen of buiten uw bedrijf. Na langdurige uitval is het raadzaam de terugkeer op de werkvloer goed te begeleiden. Er vinden gesprekken plaats met leidinggevende of directie om het optimale reïntegratieproces in te regelen. Indien niet anders kan worden de mogelijkheden besproken de carrière buiten het bedrijf voort te zetten.

22

23 Waarom Onderscheid Waarom Raymedy? Wat onderscheidt Raymedy Snel, trefzeker, eventueel in house werken Direct inzicht, zowel fysiek als mentaal Wel resultaat, geen bijwerkingen Het lichaam doet het zelf Toegankelijk: mix van fysica en oosterse geneeskunde Grote databank van klachten en oplossingen Duurzame behandeling, duurzame rela e Lichamelijk, psychisch en coaching in 1 traject Vooraf vastgestelde prijzen voor hele traject

24 Raymedy.com Raymedy innova ve healthcare Wij staan voor u klaar U hee het gelezen. Raymedy is succesvol in efficiënte en duurzame reïntegra e bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Van snellere reïntegra e na kanker tot en met volledige duurzame reïntegra e na uitval door PTSS problema ek. Elk reïntegra eproces wordt aangepast aan de individuele omstandigheden. Voor he ige, onduidelijke klachten zal het proces langer duren dan voor bijvoorbeeld iemand die als gevolg van chemobehandelingen en bestralingen niet in staat is te werken. Klachten zoals PTSS die voor Raymedy rela ef eenvoudig zijn vergen een veel korter traject. Naast onze kennis en inzicht staat er een netwerk van entallen Raymrdy therapeuten met hun ervaring voor u klaar Ons kantoor Raymedy Apeldoornseweg BJ Arnhem Nederland verzuim@raymedy.com

25

26

27 Apeldoornseweg BJ Arnhem Per 1 juli 2015 zijn wij: Raymedy innova ve health care

Rymedy & Sport. Wat is Raymedy? www.raymedycentrumeindhoven.nl

Rymedy & Sport. Wat is Raymedy? www.raymedycentrumeindhoven.nl Sport & Raymedy Wat is Raymedy? Rymedy & Sport (Top)sport draait om details Eén Procent kan het verschil maken tussen het podium en de zijdeur. Toppresta es leveren, wordt ook gezien als een ingewikkeld

Nadere informatie

Burn-out Traject begeleiding

Burn-out Traject begeleiding F o l d e r Burn-out Traject begeleiding Burn-out Aanpak en Preventie ter voorkoming van langdurige uitval Het leven stelt voortdurend bepaalde eisen aan de mens. Werk is in veel gevallen het levensgebied

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid personeel. Topzorg voor u en uw organisatie! Nieuwe innovatie: Topsportmodule Lampe Vitaal

Duurzame inzetbaarheid personeel. Topzorg voor u en uw organisatie! Nieuwe innovatie: Topsportmodule Lampe Vitaal Duurzame inzetbaarheid personeel Topzorg voor u en uw organisatie! Nieuwe innovatie: Topsportmodule Lampe Vitaal Definitie duurzaam inzetbaar: Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers in hun arbeidsleven

Nadere informatie

Psychische Problemen?

Psychische Problemen? Coach-Loura Psychische Problemen? PSYCHOSOCIALE ONDERSTEUNING FOLDER voor BEDRIJVEN & ONDERNEMERS Loura van Goch 2015 w w w. h a p p y s u c c e s v o l. n l Inhoudsopgave Inleiding Belasting Belastbaarheid

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

NU Genieten 2011 Prognos Scan Plus www.gezondbedrijven.nl

NU Genieten 2011 Prognos Scan Plus www.gezondbedrijven.nl GB meting individueel Prognos Scan Plus Ieder mens bevindt zich continu in een toestand tussen ziek en gezond. Er zijn al lang verstoringen voordat iemand verschijnselen krijgt. Deze verstoringen zijn

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijn van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s. Er is meer

Nadere informatie

Onderzoek Arbeidsongeschiktheid. In opdracht van Loyalis. juni 2013

Onderzoek Arbeidsongeschiktheid. In opdracht van Loyalis. juni 2013 Onderzoek Arbeidsongeschiktheid In opdracht van Loyalis juni 2013 Inleiding» Veldwerkperiode: 27 maart - 4 april 2013.» Doelgroep: werkende Nederlanders» Omdat er specifiek uitspraken gedaan wilden worden

Nadere informatie

Een andere kijk op werken kanker en re-integratie

Een andere kijk op werken kanker en re-integratie Een andere kijk op werken kanker en re-integratie human support grensverleggend mensenwerk Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, dus krijgen organisaties en werkgevers in toenemende mate te maken

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3742-201311 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

meer dan re-integratie

meer dan re-integratie meer dan re-integratie is een goed re-integratiebureau? wij werken ONS ANTWOORD HIEROP IS: Een re-integratiebureau dat dagelijks met toewijding, zorg en passie werknemers en werkgevers begeleidt en ondersteunt,

Nadere informatie

Langdurige gezondheidsklachten?

Langdurige gezondheidsklachten? Langdurige gezondheidsklachten? En wordt u daardoor belemmerd in uw dagelijkse leven? Werk met Winnock Zorg aan duurzaam herstel van functioneren en wees uw klachten de baas Printversie Winnock Zorg 2015

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s.

Nadere informatie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Het Sandelhout Meditatietechnieken, Coaching en Training Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Individuele consulten voor particulieren Locatie: Het Beekse Boshuis Goirlesedijk ongenummerd

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Preventief gezondheidsonderzoek bij Unibalance in Breda Gezond leven vind ik belangrijk maar het soms moeilijk te zeggen of het allemaal wel goed is wat je doet. Vandaar dat ik altijd op zoek ben naar

Nadere informatie

Onderzoek werknemers met kanker

Onderzoek werknemers met kanker Onderzoek werknemers met kanker Dinsdag 15 april 2013 Over dit onderzoek Dit onderzoek is gehouden in samenwerking met de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Aan het onderzoek

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal

VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal U kunt nu gebruikmaken van VGZ Bedrijfszorg, om gezond en plezierig te blijven werken! Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg van Zorgverzekeraar VGZ. VGZ Bedrijfszorg

Nadere informatie

Whitepaper Werkstress

Whitepaper Werkstress Whitepaper Werkstress Wat is stress eigenlijk? En hoe ontstaat het? Stress kan belemmerend werken op je dagelijks functioneren. En andersom kan de manier waarop je dagelijks functioneert stress opleveren.

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3042-201502 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

Wat het beste bij je past, werkt het best.

Wat het beste bij je past, werkt het best. Wat het beste bij je past, werkt het best. Als pijn je leven dwarszit, dan is pijnrevalidatie het overwegen waard. Het maakt vloeibaar wat vast zit. Zo krijg je energie voor de dingen die je wilt doen.

Nadere informatie

Wat het beste bij je past, werkt het best. Pijnrevalidatie

Wat het beste bij je past, werkt het best. Pijnrevalidatie Pijnrevalidatie Wat het beste bij je past, werkt het best. Als pijn je leven dwarszit, dan is pijnrevalidatie het overwegen waard. Het maakt vloeibaar wat vast zit. Zo krijg je energie voor de dingen die

Nadere informatie

Ademtherapie. Voor emotionele stabiliteit, ontspanning, sneller herstel en meer vitaliteit.

Ademtherapie. Voor emotionele stabiliteit, ontspanning, sneller herstel en meer vitaliteit. Ademtherapie Voor emotionele stabiliteit, ontspanning, sneller herstel en meer vitaliteit. Voor wie? Voor iedereen! Onze snel veranderende moderne samenleving met alle uitdagingen, stress, afleiding en

Nadere informatie

Lage rugpijn. Kan acupunctuur helpen? Lage rugpijn is één van de meest voorkomende pijnklachten in onze maatschappij. Ze is

Lage rugpijn. Kan acupunctuur helpen? Lage rugpijn is één van de meest voorkomende pijnklachten in onze maatschappij. Ze is Lage rugpijn Kan acupunctuur helpen? Lage rugpijn is één van de meest voorkomende pijnklachten in onze maatschappij. Ze is verantwoordelijk voor vele duizenden uren van arbeidsongeschiktheid en voor het

Nadere informatie

Chronische longziekten en werk

Chronische longziekten en werk Chronische longziekten en werk Mensen met een longziekte hebben meer moeite om aan het werk te blijven of een betaalde baan te vinden dan de rest van de bevolking. Slechts 42% van de mensen met COPD heeft

Nadere informatie

Acupunctuur. kan helpen. bij. stress

Acupunctuur. kan helpen. bij. stress Acupunctuur kan helpen bij stress Stress In onze maatschappij heeft iedereen het steeds over stress, maar wat bedoelt men hier eigenlijk mee? We onderscheiden twee vormen van stress : - positieve stress,

Nadere informatie

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde Voeding Orthomoleculaire Geneeskunde Fysiotherapie in combinatie met nieuwe wetenschappen Paramedisch Centrum Luxor combineert diverse vormen van (sport)fysiotherapie met nieuwe wetenschappen voor een

Nadere informatie

Denkt u. vast te lopen. in uw werk?

Denkt u. vast te lopen. in uw werk? Denkt u vast te lopen in uw werk? Het leven kan veel van u vragen. Soms misschien teveel. Zeker als u langdurig onder druk staat of een tegenslag te verwerken krijgt. U heeft bijvoorbeeld al lange tijd

Nadere informatie

Mentaalrijk voor verwijzers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim.

Mentaalrijk voor verwijzers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. Mentaalrijk voor verwijzers Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Verminderde productiviteit en verzuim Iedere

Nadere informatie

Onderzoek arbeidsongeschiktheid (samenvatting) In opdracht van Loyalis. juni 2013

Onderzoek arbeidsongeschiktheid (samenvatting) In opdracht van Loyalis. juni 2013 Onderzoek arbeidsongeschiktheid (samenvatting) In opdracht van Loyalis juni 2013 Samenvatting Een derde ervaart vaker stress dan 3 jaar geleden» Een derde van de werkende bevolking geeft aan dat ze regelmatig

Nadere informatie

Samen aan de slag. Shared Ambition is specialist in arbeidsgerelateerde psychologische zorg

Samen aan de slag. Shared Ambition is specialist in arbeidsgerelateerde psychologische zorg Samen aan de slag Shared Ambition is specialist in arbeidsgerelateerde psychologische zorg Wij helpen medewerkers om hun mentale balans te behouden of terug te vinden! Shared Ambition is gespecialiseerd

Nadere informatie

Reken af met ziekteverzuim als gevolg van rugklachten! www.spinesport.nl

Reken af met ziekteverzuim als gevolg van rugklachten! www.spinesport.nl Reken af met ziekteverzuim als gevolg van rugklachten! www.spinesport.nl Sofie (36 jaar) Geruime tijd geleden kreeg ik ernstige onderrugklachten. De orthopeed constateerde flinke slijtage, op 2 plekken

Nadere informatie

Stress uit de bouw. Maak als UTA-werknemer gebruik van gratis advies en begeleiding bij de aanpak van stress. Informatie voor de werknemer

Stress uit de bouw. Maak als UTA-werknemer gebruik van gratis advies en begeleiding bij de aanpak van stress. Informatie voor de werknemer Stress uit de bouw Maak als UTA-werknemer gebruik van gratis advies en begeleiding bij de aanpak van stress Informatie voor de werknemer In de bouw wordt hard gewerkt, geen project verloopt hetzelfde.

Nadere informatie

Samen aan de slag. Shared Ambition is specialist in arbeidsgerelateerde psychologische zorg

Samen aan de slag. Shared Ambition is specialist in arbeidsgerelateerde psychologische zorg Samen aan de slag Shared Ambition is specialist in arbeidsgerelateerde psychologische zorg Wij helpen medewerkers om hun mentale balans te behouden of terug te vinden! Shared Ambition is gespecialiseerd

Nadere informatie

Onderzoek werknemers met kanker

Onderzoek werknemers met kanker Onderzoek werknemers met kanker Dinsdag 15 april 2013 Over dit onderzoek Dit onderzoek is gehouden in samenwerking met de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Aan het onderzoek

Nadere informatie

Preventie van werkdruk in de bouwsector. Werknemer

Preventie van werkdruk in de bouwsector. Werknemer Preventie van werkdruk in de bouwsector Werknemer Inhoud Wat is werkdruk/stress? Welke factoren bevorderen stress op het werk? Hoe herken ik stress-symptomen bij mezelf? Signalen van een te hoge werkdruk

Nadere informatie

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker In deze brochure vindt u een overzicht van de behandelingen die Cancer Care Center biedt om vermoeidheid tijdens en na afloop

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3742-201502 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers

Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers Arbeidsrevalidatie Folder voor werkgevers Arbeidsrevalidatie Revant, uw partner bij verzuim! Heeft u medewerkers die al langere tijd fysieke en/of psychische klachten hebben waardoor zij hun werk niet

Nadere informatie

Succesvol herstel en duurzame inzetbaarheid

Succesvol herstel en duurzame inzetbaarheid Ketenpartners Succesvol herstel en duurzame inzetbaarheid Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid Effectieve behandelprogramma bij langdurige

Nadere informatie

Communityacupunctuureindhoven.nl

Communityacupunctuureindhoven.nl Er is geen MAGIC BULLET in de Acupunctuur Mensen hebben mogelijk een vaag idee wat Acupunctuur zou kunnen doen voor hen als het om reguliere klachten gaat. Als mensen worden behandeld hopen ze dat Acupunctuur

Nadere informatie

A-specifieke lage rugpijn

A-specifieke lage rugpijn A-specifieke lage rugpijn A-SPECIFIEKE LAGE RUGPIJN INLEIDING Lage rugpijn komt veel voor. Bij de meeste mensen worden geen duidelijke afwijkingen gevonden. Artsen spreken dan over a-specifieke lage rugpijn.

Nadere informatie

Acupunctuur. kan helpen. bij. hoofdpijn

Acupunctuur. kan helpen. bij. hoofdpijn Acupunctuur kan helpen bij hoofdpijn Hoofdpijn Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten in onze maatschappij. Er zijn weinig mensen die, op één of ander moment in hun leven, nog nooit hoofdpijn

Nadere informatie

BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD!

BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD! BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing BEDRIJFSZORGPAKKET Belangrijk aandachtspunt Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijven voor werkgevers een belangrijk aandachtspunt.

Nadere informatie

VZW LOOPBAANCENTRUM. Voor u zit iemand met een burn-out. wat nu?

VZW LOOPBAANCENTRUM. Voor u zit iemand met een burn-out. wat nu? VZW LOOPBAANCENTRUM Voor u zit iemand met een burn-out wat nu? Voor u zit iemand met een burn-out... wat nu? Een burn-out heb je niet alleen Voordat iemand een burn-out krijgt, is hij al lange tijd roofbouw

Nadere informatie

Revalidatieprogramma

Revalidatieprogramma Revalidatiegeneeskunde Revalidatieprogramma Chronische pijn Deze folder geeft u algemene informatie over revalidatie bij chronische pijn. Uiteraard komt de folder niet in plaats van een gesprek met uw

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief September 2015 Beste nieuwsbrieflezer, IK wil graag een behandelmethode, die ik zelf heel graag gebruik, onder de aandacht brengen Waarom? Omdat deze behandeling zo ontzettend

Nadere informatie

RSI. Informatie voor werknemers en werkgevers

RSI. Informatie voor werknemers en werkgevers RSI Informatie voor werknemers en werkgevers RSI RSI (Repetitive Strain Injury) is de veelgebruikte verzamelnaam voor klachten aan nek, bovenrug, schouders, armen, polsen en handen. Deze klachten komen

Nadere informatie

Welkom bij: Keuzedelen over vitaal werken, nu en in de toekomst

Welkom bij: Keuzedelen over vitaal werken, nu en in de toekomst Welkom bij: Keuzedelen over vitaal werken, nu en in de toekomst Workshop KD vitaal werken Voorstellen Heidy & ontspanning Doel van de workshop: bewustwording op wat vitaal werken is, wat vitaliteits-ontwikkelingen

Nadere informatie

STRESS DE BAAS GEZONDHEID DE BAAS EEN MAATWERKPROGRAMMA DAT UITVAL VAN MEDEWERKERS HELPT VOORKOMEN

STRESS DE BAAS GEZONDHEID DE BAAS EEN MAATWERKPROGRAMMA DAT UITVAL VAN MEDEWERKERS HELPT VOORKOMEN STRESS DE BAAS EEN MAATWERKPROGRAMMA DAT UITVAL VAN MEDEWERKERS HELPT VOORKOMEN GEZONDHEID DE BAAS 1/3 ziekteverzuim door werkstress Stress is een factor waar we dagelijks aan bloot staan, zowel privé

Nadere informatie

BEWUST GEZOND & SUCCESVOL

BEWUST GEZOND & SUCCESVOL BEWUST GEZOND & SUCCESVOL HOE HELPT DE TIMEWAVER U? Behandeling met de TimeWaver geeft snel inzicht in uw gezondheidstoestand, ook als dat emoties, blokkades, of diepliggende mentale conflicten betreft.

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam. Beeldschermwerk? Voorkom RSI!

Hogeschool van Amsterdam. Beeldschermwerk? Voorkom RSI! Hogeschool van Amsterdam Beeldschermwerk? Voorkom RSI! RSI, dat krijg ik toch niet, dat krijgen anderen... Iedereen die dagelijks langer dan 2 uur ononderbroken op de computer werkt loopt het risico om

Nadere informatie

Arbeidsrevalidatie. Huizen en Almere

Arbeidsrevalidatie. Huizen en Almere Arbeidsrevalidatie Huizen en Almere Arbeidstraining bij De Trappenberg is voor werknemers met chronische pijnklachten aan het houdings- en bewegingsapparaat zonder duidelijke oorzaak, al dan niet gecombineerd

Nadere informatie

Ik ben uw coach! Leergang voor de manager, HR adviseur, projectleider en consultant die zich als coach wil professionaliseren.

Ik ben uw coach! Leergang voor de manager, HR adviseur, projectleider en consultant die zich als coach wil professionaliseren. Ik ben uw coach! Ik denk dat ik weet wat er mis gaat, maar hoe breng ik dat over? Ik wil niet kiezen. Alles vind ik ertoe doen! Ik heb bereikt wat ik wilde en toch ben ik onrus g. Wat nu? Ik merk dat ik

Nadere informatie

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid 1 Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid Inleiding Het streven naar gezonde werknemers die zo weinig mogelijk ziek zijn is een streven van iedere werkgever. Het werken aan duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Homeopathie voor paarden

Homeopathie voor paarden Artikel: http://horsefulness.be/homeopathie-voor-paarden/ site van Horsefulness van Karine Vanderborre Homeopathie voor paarden Homeopathie, niet iedereen heeft er vertrouwen in Ikzelf sta er volledig

Nadere informatie

Tot snel! Beatrijs Oosterhof

Tot snel! Beatrijs Oosterhof Pijler 1 Positiviteit Toen ik star e met Eyes for Details had ik drie belangrijke punten voor ogen: posi viteit, beleving en verkoop. Drie punten die belangrijk zijn voor iedereen die werkt in de belevingswereld.

Nadere informatie

Psychisch verzuim voorkomen kán! Zo werk je prettiger!

Psychisch verzuim voorkomen kán! Zo werk je prettiger! Psychisch verzuim voorkomen kán! Zo werk je prettiger! Vooraf Psychisch verzuim Problemen. Op het werk of privé. Die Psychisch verzuim is ziekteverzuim vanwege hebben we allemaal wel eens. Uw psychische

Nadere informatie

Workshop van Stress naar Vitaliteit

Workshop van Stress naar Vitaliteit Workshop van Stress naar Vitaliteit Het Leven Stressachtig? Het leven lijkt vol ongemakken te zitten. We worden wakker met het gevoel dat we nauwelijks hebben geslapen. We ontbijten gehaast en volgen tegelijk

Nadere informatie

WAAROM DUURT BURNOUT ZO LANG?

WAAROM DUURT BURNOUT ZO LANG? WAAROM DUURT BURNOUT ZO LANG? Chronische overbelasting & oplopend hersteltekort leiden tot energetische uitputting & ontregelingen waardoor burnout ontstaat én voortduurt. Biologisch herstel is nodig voor

Nadere informatie

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE Stress en burn-out: voedingsbodem voor verzuim 4 Stress in cijfers: een harde realiteit 6 Onze aanpak 8 STAP 1 / Scan 10 STAP 2 / Advies 11 STAP 3 / Actie 12 Uitbreiding naar

Nadere informatie

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologiefysiotherapie is gericht op het behandelen, trainen en begeleiden van mensen met kanker. Het

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg Direct/Select Informatie voor medewerkers

VGZ Bedrijfszorg Direct/Select Informatie voor medewerkers VGZ Bedrijfszorg Direct/Select Informatie voor medewerkers Gezond en plezierig blijven werken met VGZ Bedrijfszorg Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg. VGZ Bedrijfszorg bestaat uit een pakket

Nadere informatie

Aanpak van dit onderwerp

Aanpak van dit onderwerp Exper secentrum Introduc e klinisch redeneren ProAc ve Nursing 2015 Marc Bakker Expert Lecturer Aanpak van dit onderwerp A. Instruc vis sch? B. Construc vis sch? Q&A Klinisch redeneren Q&A Klinisch redeneren

Nadere informatie

Multidisciplinair Aspecifiek Rugpijn Spreekuur (MARS) Orbis Revalidatie

Multidisciplinair Aspecifiek Rugpijn Spreekuur (MARS) Orbis Revalidatie Multidisciplinair Aspecifiek Rugpijn Spreekuur (MARS) Orbis Revalidatie Inleiding U bent doorverwezen naar het Multidisciplinair aspecifiek rugpijnteam (MARS) bij Orbis Revalidatie. Binnen dit team wordt

Nadere informatie

Stress op de werkvloer Wat zorgt voor stress en wat kunt u doen?

Stress op de werkvloer Wat zorgt voor stress en wat kunt u doen? Stress op de werkvloer Wat zorgt voor stress en wat kunt u doen? Stress is een van de grootste veroorzakers van ziekteverzuim. Jaarlijks kost dit het Nederlandse bedrijfsleven bijna 1 miljard. Al is dat

Nadere informatie

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE Stress en burn-out: voedingsbodem voor verzuim 4 Stress in cijfers: een harde realiteit 6 Onze aanpak 8 STAP 1 / Scan 10 STAP 2 / Advies 11 STAP 3 / Actie 12 Uitbreiding naar

Nadere informatie

Succesvol herstel van langdurige klachten

Succesvol herstel van langdurige klachten Cliënten Succesvol herstel van langdurige klachten Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid De sleutel tot succesvol herstel Als u door lichamelijke

Nadere informatie

Snel herstel en duurzame inzetbaarheid

Snel herstel en duurzame inzetbaarheid HR-professionals en leidinggevenden Snel herstel en duurzame inzetbaarheid Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid 2 De sleutel tot snel en duurzaam

Nadere informatie

Introductie interventiebedrijf. Contactpersonen interventiebedrijf. Locatiegegevens. Naam interventiebedrijf. Algemene introductie

Introductie interventiebedrijf. Contactpersonen interventiebedrijf. Locatiegegevens. Naam interventiebedrijf. Algemene introductie Introductie interventiebedrijf Naam interventiebedrijf BAG Beheer (Bureau Arbeid en Gezondheid). Tweede handelsnaam BAG Nederland Algemene introductie BAG Nederland is een onafhankelijke organisatie voor

Nadere informatie

Inleiding Positie van chronisch zieke werknemers Welke drempels ervaren chronisch zieke werknemers?... 6

Inleiding Positie van chronisch zieke werknemers Welke drempels ervaren chronisch zieke werknemers?... 6 1 Inleiding... 3 1. Kennis over de ontwikkeling rondom chronisch zieke medewerkers... 4 1.1 Zijn werkgevers bekend met de groei van het aantal chronisch zieken?... 4 1.2 Zijn werkgevers op de hoogte van

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg. Informatie voor medewerkers

VGZ Bedrijfszorg. Informatie voor medewerkers VGZ Bedrijfszorg Informatie voor medewerkers Gezond en plezierig blijven werken met VGZ Bedrijfszorg Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg. VGZ Bedrijfszorg bestaat uit een pakket van diensten

Nadere informatie

DE BURN-OUT SPECIALIST

DE BURN-OUT SPECIALIST DE BURN-OUT SPECIALIST Naar de wortels van het probleem voor een snel en duurzaam herstel BROCHURE bestemd voor MEDEWERKERS MET EEN BURN-OUT De Burn-out Specialist Marne 55-1186 PC AMSTELVEEN E. info@deburnoutspecialist.nl

Nadere informatie

Preventieve interventies 2018

Preventieve interventies 2018 Snel. Beter. Preventieve interventies 2018 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie HSK preventie Snel. Beter. De juiste interventie voor alle fasen van mentale veerkracht Voordat

Nadere informatie

De combinatie van pijnbestrijding, herstel en energiebevordering maakt APS-therapie tot één van de meest succesvolle therapieën.

De combinatie van pijnbestrijding, herstel en energiebevordering maakt APS-therapie tot één van de meest succesvolle therapieën. Wat is APS? APS-therapie is een revolutionaire vorm van pijnbestrijding. APS-therapie is geheel pijnloos, volkomen veilig en positief effect is wetenschappelijk aangetoond. Met APS wordt de pijn niet onderdrukt,

Nadere informatie

Preventieve interventies 2019

Preventieve interventies 2019 Snel. Beter. Preventieve interventies 2019 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie Voordat medewerkers uitvallen zijn in een eerder stadium vaak al signalen te zien van verminderde

Nadere informatie

Deze site gaat je niet gelukkig maken...

Deze site gaat je niet gelukkig maken... naam wachtwoord login informatie aanmelden Deze site gaat je niet gelukkig maken... Dat wil zeggen dat je hier niet leert hoe je een leven zonder teleurstelling, pijn, somberheid, angst, onzekerheid of

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

Het Lage Rugpijnloket

Het Lage Rugpijnloket Het Lage Rugpijnloket Vragenlijst Lage rugpijn Naam patiënt: Geboortedatum: Telefoonnummer: BSN: Verwijzend huisarts: Geachte heer/mevrouw, U heeft deze vragenlijst meegekregen van uw huisarts, om in te

Nadere informatie

Omgaan met Psychische Klachten op de werkvloer

Omgaan met Psychische Klachten op de werkvloer Omgaan met Psychische Klachten op de werkvloer Harmen Doornbos www. actiefaanhetwerk.nl/zgv Powerful Impulse Agenda Introductie Verwachtingen Op welke vragen krijg ik antwoord? Psychische klachten Wat

Nadere informatie

NU-Stressvrij 1 OP 1 TRAININGSPROGRAMMA. Door Berry de Boer en Edwin Luijendijk

NU-Stressvrij 1 OP 1 TRAININGSPROGRAMMA. Door Berry de Boer en Edwin Luijendijk NU-Stressvrij 1 OP 1 TRAININGSPROGRAMMA Door Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 Stressvrij Stressvrij programma Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 werknemers hevige tot zeer ernstige stressklachten heeft.

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

Achtergrondinformatie. Hoe is het beloop van vermoeidheid na kanker? Internationale literatuur Prevalentie: uitgezet tegen tijd sinds behandeling

Achtergrondinformatie. Hoe is het beloop van vermoeidheid na kanker? Internationale literatuur Prevalentie: uitgezet tegen tijd sinds behandeling Achtergrondinformatie Ongeveer 99% van alle patiënten ervaart tijdens de behandeling van Drie maanden na de behandeling van heeft 2-4% van de ziektevrije patiënten last van ernstige Hoe is het beloop van

Nadere informatie

Informatie voor patienten

Informatie voor patienten Dry needling Informatie voor patienten Dry needling van triggerpoints Dry needling van triggerpoints is een techniek die pijnsymptomen kan verminderen. Het is een techniek die triggerpoints behandeld met

Nadere informatie

DE BURN-OUT SPECIALIST

DE BURN-OUT SPECIALIST DE BURN-OUT SPECIALIST Naar de wortels van het probleem voor een snel en duurzaam herstel BROCHURE bestemd voor HR ADVISEURS De Burn-out Specialist Marne 55-1186 PC AMSTELVEEN E. info@deburnoutspecialist.nl

Nadere informatie

Aspecifieke klachten aan arm, nek en/of schouder 1

Aspecifieke klachten aan arm, nek en/of schouder 1 Aspecifieke klachten aan arm, nek en/of schouder 1 blijven? In de linkerkolom vindt u de verschillende onderwerpen die in deze folder behandeld worden. Door te klikken op deze items gaat u direct naar

Nadere informatie

Workshop Re-integratie op de werkvloer bij (langdurige) ziekte. «Ervaringen vanuit de praktijk»

Workshop Re-integratie op de werkvloer bij (langdurige) ziekte. «Ervaringen vanuit de praktijk» Workshop Re-integratie op de werkvloer bij (langdurige) ziekte «Ervaringen vanuit de praktijk» Mijn missie is: Samen met mensen met werkgerelateerde (hulp)vragen een nieuw perspectief vinden dat bijdraagt

Nadere informatie

Lage rugklachten Fysiotherapie

Lage rugklachten Fysiotherapie Lage rugklachten Fysiotherapie Locatie Hoorn/Enkhuizen Acute aspecifieke lage-rugklachten Wat zijn acute aspecifieke lage-rugklachten Acute aspecifieke lage-rugklachten zijn pijnklachten die onder in de

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorgpakket Basis

VGZ Bedrijfszorgpakket Basis VGZ Bedrijfszorgpakket Basis U kunt nu gebruikmaken van VGZ Bedrijfszorg, om gezond en plezierig te blijven werken! Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg van Zorgverzekeraar VGZ. VGZ Bedrijfszorg

Nadere informatie

Op basis van onderstaande items kan je nagaan welke toegevoegde waarde de trainingen

Op basis van onderstaande items kan je nagaan welke toegevoegde waarde de trainingen Beste webbezoeker, Op basis van onderstaande items kan je nagaan welke toegevoegde waarde de trainingen Selfcoaching for business Selfcoaching voor privé gebruik Slaapschool voor jou kunnen hebben. Per

Nadere informatie

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige De arbeidsdeskundige en PSA Patrick Ox - arbeidsdeskundige Expereans: even voorstellen Expertisecentrum voor verzuim-, re-integratievraagstukken en Arboconcepten Nieuwe Stijl. Onafhankelijk, landelijk,

Nadere informatie

Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid

Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid DE ASYRA IDT (IDT staat voor Integrale Diagnose Therapie) Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid Dit is een uniek, volautomatisch systeem dat betrouwbaar

Nadere informatie

Onderzoek je energiebalans*

Onderzoek je energiebalans* Onderzoek je energiebalans* Om je gevoel van stress aan te pakken, is het van belang dat je eerst ziet hoe je energiebalans er uit ziet op 5 verschillende gebieden. Met deze vragenlijst krijg je inzicht

Nadere informatie

Vind je balans. Rob Scheurink-Trainer/docent/ consultatief psychiatrische verpleegkundige

Vind je balans. Rob Scheurink-Trainer/docent/ consultatief psychiatrische verpleegkundige Rob Scheurink-Trainer/docent/ consultatief psychiatrische verpleegkundige Inleiding algemeen. Doordat er in Nederland en andere West-Europese landen steeds meer parttime gewerkt wordt door zowel man als

Nadere informatie

Nooit meer burn-out!

Nooit meer burn-out! Nooit meer burn-out! In drie stappen leren genieten van werk en leven Anita Roelands Eerste druk, 2012 Tweede druk, 2013 Nooit meer burn-out! In drie stappen leren genieten van werk en leven Anita Roelands

Nadere informatie

Programma Participatie en Gezondheid

Programma Participatie en Gezondheid Programma Participatie en Gezondheid TNO & VUmc met AWVN voor Ministeries SZW, VWS en BZK Donderdag 20 November 2008 1 Programma participatie en gezondheid 1. Behoud en bevorderen van een gezonde arbeidsparticipatie

Nadere informatie