Rijnlands Lyceum Muscat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rijnlands Lyceum Muscat"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief oktober 2012 Rijnlands Lyceum Muscat Met veel plezier presenteer ik u de eerste Nieuwsbrief van dit schooljaar. Het RLM-team is vol enthousiasme begonnen aan het nieuwe schooljaar en voor de leerlingen lijkt dit niet anders te zijn. Welkom nieuwe leerlingen Op dit moment volgen 50 leerlingen van 3 tot 18 jaar onze lessen. 22 van hen volgen het uitgebreide NTC-programma met lessen Nederlands, Duits, Frans, Engels, Nederlandkunde en, in year 7/groep 8, ook rekenen. De overige leerlingen volgen het naschoolse programma Nederlandse Taal en Cultuur (NTC). Nieuwe docente: Ingrid Voorthuis Graag stel ik me even aan u voor: mijn naam is Ingrid Voorthuis en ik woon sinds september 2011, samen met mijn man Hans, in Oman. Onze 2 kinderen (Nina, 26 jaar en Ernst, 23 jaar) wonen in Nederland. Sinds 1983 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Tot eind schooljaar 2011 heb ik gewerkt op een basisschool in de gemeente Schiedam. Daar ben ik ruim 22 jaar werkzaam geweest. In 1997 zijn wij met het gezin voor ruim 2 jaar naar Gabon vertrokken en ook daar heb ik in het onderwijs gewerkt. Daarna ben ik weer teruggekeerd als docente naar de school in Schiedam. Nu werk ik hier als leerkracht voor de groepen 0 tot en met 7! Ik heb het hier erg naar mijn zin. De collega s zijn erg behulpzaam en aardig. Er heerst een fijne, ontspannen sfeer. Daarnaast vind ik het nog steeds heel leuk om met kinderen te werken. De volgende leerlingen zijn nieuw ingestroomd: Alexander en Matthijs Van Mook, Hanna Andrea, Leonoor Degener, Sabine en Matthijs Berendsen, Nino en Mara Van De Rijzen, Ingeborg en Maarten De Vries, Levy Mulder, Maxim Keuper, Bart Hartsema, Michelle Hupje, Rosalien Van Dijk, Jort de Bokx en Kieran Gray. Wij wensen hen en al de andere leerlingen een leuk en succesvol schooljaar toe bij het Rijnlands Lyceum Muscat.

2 Team schooljaar Met de benoeming van Ingrid is het RLMteam weer op volle sterkte. Ingrid, zoals u net heeft kunnen lezen, geeft NTC-lessen in het primair onderwijs. De overige teamleden zijn Fernanda Buitenkamp (NTC, Nederlands en Nederlandkunde, Hans Kolster (rekenen), Marianne Wijnberg (Nederlands en NTC PO), Erna Forbes (Duits en Engels in het VO) en mezelf natuurlijk. Ik geef Frans en Nederlands in het voortgezet onderwijs. Alle teamleden zijn bevoegd, ervaren en, niet onbelangrijk, enthousiast. Onze collega Marianne Wijnberg is tijdelijk van het toneel verdwenen, want Marianne is inmiddels op zwangerschapsverlof gegaan. Zoals we u al lieten weten, worden haar lessen intern vervangen. Ingrid Voorthuis neemt tijdelijk de lessen NTC PO over, Fernanda Buitenkamp vervangt Marianne in year 8 voor de lessen Nederlands en ik geef tijdelijk Nederlands in year 9 en 10. Groep 8/year 7 Zoals u weet, zijn we dit jaar met geïntegreerd onderwijs gestart in year 7/groep 8. Met deze uitbreiding zijn we tegemoet gekomen aan een groeiende vraag van ouders naar Nederlandstalig onderwijs voor kinderen in groep 8/year 7. Vakinhoudelijk zoeken we in year 7 zoveel mogelijk naar aansluiting met groep 8, wat o.m. inhoudt dat deze leerlingen ook zullen deelnemen aan de Cito Eindtoets. Leerlingen van year 7 krijgen op het RLM de volgende vakken: rekenen, Nederlands, Nederlandkunde en Engels. Bart Hartsema, Michelle Hupjé en Daniel Rehling zijn onze allereerste year 7-leerlingen en ze hebben het uitstekend naar hun zin op zowel het RLM als de BSM. Ook voor volgend schooljaar hebben zich reeds een vijftal leerlingen aangemeld voor year 7/groep 8. Schoolgids Binnenkort ontvangt u van ons de schoolgids De schoolgids is bedoeld voor ouders en andere betrokkenen. De gids geeft informatie over de school en over het onderwijs. Het beschrijft concreet onze organisatie en de werkwijze voor dit schooljaar. Wij hopen dat u in onze schoolgids de informatie vindt die u nodig heeft. Graag horen wij uw reacties of suggesties. Deze helpen ons bij de verdere ontwikkeling en verbetering van de zorg en het onderwijs voor de leerlingen. REW/NOB conferentie Afgelopen zomer hebben de docenten, in het kader van deskundigheidsbevordering, deelgenomen aan de conferenties van Rijnlands Education Worldwide (REW) en de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB). De REW-conferentie werd bezocht door bijna alle docenten van de verschillende REW-vestigingen. Op het programma stonden o.a. de ontwikkelingen binnen REW en de kwaliteitszorg. Ook hielden we ons bezig met de relatie tussen Moedertaal en Identiteit en volgden we een workshop over ParnasSys, het leerlingvolgsysteem dat we vanaf dit schooljaar op alle REW-vestigingen zullen gebruiken.

3 Ook dit jaar zijn er weer afspraken gemaakt over uniformering van verschillende aspecten van onze organisatie en over verbeteringen aan onderwijsinhoudelijke zaken. ParnasSys Vanaf dit schooljaar zal REW op alle vestigingen werken met een nieuw digitaal leerlingvolgsysteem(lvs) : ParnasSys. Dit systeem wordt op veel scholen in Nederland gebruikt en centraliseert alle leerlingengegevens, zowel administratief als onderwijskundig. Dit LVS maakt het mogelijk een samenhangend beeld van de taalontwikkeling van onze leerlingen te krijgen om er daarna dan ook zo goed mogelijk op te kunnen inspelen. Wiki Dit schooljaar zal er op elke REW-vestiging tevens gewerkt worden met Wiki s : Wiki komt van het Hawaiaanse woord 'wiki wiki' en betekent 'snel, vlug, beweeglijk'. Een wiki is een website waarop leerlingen zelf op een eenvoudige manier informatie kunnen toevoegen of aanpassen. Het is een verzamelplaats waar ze met meerdere personen aan een tekst of project of andere opdrachten kunt werken. Maar je kunt er ook je huiswerk terugvinden, belangrijke internetsites en boekopdrachten. Het is dus zowel een werkplaats als een naslagwerk. Cito PO Het rooster voor de citotoetsen is inmiddels klaar. Daar waar nodig zullen we u van tevoren op de hoogte stellen van toetsafnames. De resultaten worden u uiteraard meegedeeld en opgenomen in het Leerling Onderwijs Volgsysteem (LOVS). Dit LOVS is geïntegreerd in ons leerlingvolgsysteem, ParnasSys. Met dit LOVS worden vergelijkingen gemaakt tussen groepen in Nederland van vergelijkbare samenstelling. Hoewel de kinderen in Nederland sterk in het voordeel zijn, aangezien zij frequenter en gedurende langere tijd in aanraking komen met Nederlands, presteren RLM-leerlingen in de regel goed. Cito VO Cito heeft naast haar toetsen voor het PO ook toetsen voor het VO gemaakt. Voor het vak Nederlands zullen wij deze Citotoetsen afnemen in year 8, 9 en 10. Ook van deze toetsen leggen we de resultaten vast. Zo is het mogelijk vergelijkingen te maken met leerlingen in Nederland. Het is ons echter niet alleen te doen om die vergelijkingen met leerlingen in Nederland, maar ook en vooral om de vorderingen van onze leerlingen zelf gedurende hun tijd op het RLM in kaart te brengen, en daarover, natuurlijk, aan henzelf en aan u te rapporteren. Studievoortgang en rapportages Gedurende het schooljaar gaan er verschillende rapportages over de vorderingen van de leerlingen mee naar huis. De leerlingen van het NTC-uitgebreid ontvangen drie keer per jaar een rapport. Het eerste en tweede rapport wordt gevolgd door een ouderspreekavond.

4 De leerlingen van year 7, year 8 en year 9 - deze leerjaren zijn te vergelijken met groep 8 en de eerste twee leerjaren in het VO in Nederland- ontvangen daarnaast van ons een advies (vmbo/havo/vwo) in de loop van de maand mei. De leerlingen van het NTCnaschools ontvangen tweemaal per jaar een rapport. Gedurende het schooljaar worden er op verschillende momenten citotoetsen en methodegebonden toetsen afgenomen. Uiteraard brengen wij u ook op de hoogte van de resultaten van deze toetsen. IGCSE en A-level examens Met veel trots delen we u mee dat al de RLMleerlingen van de bovenbouw die vorig schooljaar hebben deelgenomen aan een IGCSE-examen (vierde klas) of aan een A- levelexamen (vijfde en zesde klas), zonder uitzondering een A of een A* hebben behaald. Ook dit schooljaar zijn er weer leerlingen die aan deze examens zullen deelnemen. Het behalen van een IGCSE of A-levelexamen geeft de leerling een internationaal erkend certificaat voor het vak Nederlands. De inschrijvingen hiervoor beginnen in februari. De ouders worden door de locatieleider geïnformeerd over de inschrijfprocedure. De Kinderboekenweek Het motto van de Kinderboekenweek 2012 was Hallo wereld! Het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen stond tijdens deze Kinderboekenweek centraal. Al onze kinderen in het primair onderwijs hebben met veel plezier deelgenomen aan de lesactiviteiten rond dit thema. Ze hebben naar mooie verhalen geluisterd, leuke liedjes gezongen, geknutseld,... Kortom: het was ook dit jaar weer een succes! Nederlands thuis Hieronder treft u enkele internettips aan ter bevordering van het Nederlands thuis: Op de citotrainer vindt u vele oefeningen op o.a. begrijpend lezen, technisch lezen, spreekwoorden... maar kan u ook tal van educatieve apps downloaden die helpen met rekenen, woordenschat, spelling, etc. De site biedt oefeningen op grammatica, spelling, taalgebruik, voor PO en VO. Op uitzending gemist kunnen jongeren belangrijke nieuwsitems nog eens bekijken:

5 Het aantal apps blijft maar groeien en wij bieden u graag een selectie aan voor de allerjongsten: Puzzel voor kinderen: een leuke en leerzame app voor kinderen van 0-4 jaar! U kunt kiezen uit 32 puzzels met meer dan 70 verschillende dieren, auto's, robots en muziekinstrumenten. Leren met Woezel en Pip: samen met Woezel en Pip spelenderwijs leren over kleuren, getallen, patronen en vormen. Deze kleurrijke Woezel en Pip app bestaat uit 4 aansprekende educatieve spelletjes speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters (leeftijd 2 tot 6 jaar, in de top 3 best verkochte apps in de categorie onderwijs). Letterschool NL: LetterSchool is voor 4 tot 6 jarigen die nieuwsgierig zijn naar letters en cijfers. De eenvoudige blokletters sluiten aan op hun behoefte om met letters bezig te zijn, wanneer het verbonden schrift nog te moeilijk is. De meeste kinderen leren dit vanaf groep 3. Belangrijke data: November (de exacte datum wordt nog meegedeeld): Voorlichtingsavond terugkeer en doorstroom naar Nederlands onderwijs : informatieve avond waarop alle ouders en leerlingen worden uitgenodigd. Jaap Mos, directeur REW, en Melissa Al Koubaisy zullen presentaties geven over het Nederlandse onderwijs en de verschillende aspecten waarmee ouders en leerlingen rekening moeten houden wanneer ze terugkeren naar Nederland. 25 oktober-2 november: Half Term vakantie 15 december: uitdelen eerste rapport leerlingen NTC-uitgebreid. 17 december: ouderspreekavond 20 december-4 januari: Winter Break Tot Slot Namens het RLM-docententeam en de REWdirectie, wens ik al onze leerlingen een leuk en leerzaam jaar toe! Melissa Al Koubaisy Locatieleider

Seashell School Nederlands onderwijs

Seashell School Nederlands onderwijs Seashell School Nederlands onderwijs 2012-2013 Inhoud Voorwoord De school Over de school Het team NTC Wat is NTC-onderwijs Toelating Schooltijden De methoden Huiswerk Voorzieningen op de NTC leslocatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Algemeen Beste ouders, Hoewel ik al voor de zomervakantie een aantal ouders ontmoet heb op de informatieavond of anderszins gesproken heb en al kennis gemaakt

Nadere informatie

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe!

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe! www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-08 Inhoud Algemeen...1 Gelukkig nieuwjaar!... 1 Maandagmiddag 26 januari vrij... 1 Normering Cito aangepast... 1 Agenda... 1 Groep 3...2 Groep 7...2 De complimentenbox...

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Muscat. Schoolgids 2013-2014. LanguageOne Muscat - Schoolgids 2013-2014 1

Muscat. Schoolgids 2013-2014. LanguageOne Muscat - Schoolgids 2013-2014 1 Muscat Schoolgids 2013-2014 LanguageOne Muscat - Schoolgids 2013-2014 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. LanguageOne Muscat 2.1 Inleiding 2.2 Missie en visie 2.3 Pedagogisch klimaat 2.4 Programma s 2.5 Resultaten

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2017 PROCEDURE SCHOOLADVIES OBS HOUTRUST INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen

Nadere informatie

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-PO NASCHOOLS

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-PO NASCHOOLS RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-PO NASCHOOLS School : Rijnlands Lyceum Muscat, NTC-po naschools Plaats : Muscat - Oman - Oman BRIN-nummer : 28NR Onderzoeksnummer : 125100 Datum

Nadere informatie

Informatieavond groep 8 A/B. Welkom!

Informatieavond groep 8 A/B. Welkom! Informatieavond groep 8 A/B Welkom! Inhoud Huiswerk Afscheidsavond Snappet Voortgezet onderwijs Eindtoets groep 8 Sociale media - Dicteewoorden - Huiswerkblad Huiswerk - Nieuwsbegrip (beide lessen!) -

Nadere informatie

Zaterdagschool STICHTING HET SUCCES

Zaterdagschool STICHTING HET SUCCES STICHTING HET SUCCES Zaterdagschool SCHOOLGIDS STUDIEONDERSTEUNING VOOR: - Basisschool; cito, entree & groep 3 t/m 8 - Voorgezet onderwijs - Volwassene - Brede school activiteiten WWW.STICHTINGHETSUCCES.NL

Nadere informatie

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Nienke Hermens (ouder) Mijn naam is Nienke Hermens, ik ben ouderlid van de MR en GMR. Mijn zoon zit in het tweede jaar op deze prachtige school. Mijn

Nadere informatie

LanguageOne Nieuwsbrief

LanguageOne Nieuwsbrief LanguageOne Nieuwsbrief Nieuwsbrief nr. 4 juni 2013 Hierbij treft u de vierde en laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog twee weken dan is het al zomervakantie. Wat gaat een jaar snel! Vertrek Nel

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-VO GEÏNTEGREERD

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-VO GEÏNTEGREERD RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-VO GEÏNTEGREERD School : Rijnlands Lyceum Muscat, NTC-vo geïntegreerd Plaats : Muscat - Oman - Oman BRIN-nummer : 28VC Onderzoeksnummer : 125190

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-VO NASCHOOLS

RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-VO NASCHOOLS RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK RIJNLANDS LYCEUM MUSCAT, NTC-VO NASCHOOLS School : Rijnlands Lyceum Muscat, NTC-vo naschools Plaats : P.O. Box 1907 - Muscat Oman - Oman BRIN-nummer : 28VC Onderzoeksnummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool 14 januari 20 15 Jaargang 6, nummer 4 Nieuws van de directie Inhoud Tanden poetsen 1 Lunchtips 1 Voorstelling 1 Website 1 Allereerst voor u allen de beste wensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

In verband met de IPC accreditatie (zie Home) zal een aantal leerkrachten de komende week afwezig zijn. De vervanging is al volgt geregeld:

In verband met de IPC accreditatie (zie Home) zal een aantal leerkrachten de komende week afwezig zijn. De vervanging is al volgt geregeld: Deze week in Schoolnieuws - Oproep medewerking Singapore Celebrations - Afwezigheid leerkracht groep 4b, 7b en 8a - Schoolfoto's - Nederlands onderwijs in Singapore Oproep medewerking Singapore Celebrations

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 7; schooljaar 2012/2013

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 7; schooljaar 2012/2013 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Proeftuintjes in de school In eerdere nieuwsbrieven hebben wij u bericht over de proeftuintjes die wij in de school aan het uitvoeren zijn. De leerkrachten zijn aan het kijken of

Nadere informatie

9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis

9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis Nieuwsbrief www.toonhermansschool.nl Tel. 636.984 9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis Allemaal nog een heel mooi 2016 gewenst! Iedereen is maandag 4 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Oktober 2014 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is alweer drie weken bezig. We willen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toewensen, waarin we weer veel Nederlands zullen leren. Een speciaal

Nadere informatie

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur Evaluatie 10-04-2017 Versie: 1 10-04-2017 19-04-2017 Jaarlijks, 04-2018 5 blz. Samenvatting; In dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Taaltuin maart 2013

Nieuwsbrief Taaltuin maart 2013 Nieuwsbrief Taaltuin maart 2013 Beste ouders De helft van het schooljaar zijn we gepasseerd. Wat vliegt de tijd toch! Maar met het Engelse spreekwoord time flies when you are having fun erbij nemend, weten

Nadere informatie

het Troubadourtje Een gelukkig nieuwjaar Agenda: Daarom nog eens voor iedereen: een heel gelukkig en gezond 2015!!

het Troubadourtje Een gelukkig nieuwjaar Agenda: Daarom nog eens voor iedereen: een heel gelukkig en gezond 2015!! het Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2014-2015 Datum: 09-01-2015 Inhoud: Gelukkig Nieuwjaar Typecursus Bouw IKC Citotoetsen Internetprotocol Wensen groep 3 Agenda:

Nadere informatie

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur..

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur.. Nieuwsbrief Obs Het Kraaiennest Datum: 28 januari 2016 Nummer: 11 Inhoud Rapporten... 1 Brief aan de leerlingen!... 1 Onze directeur..... 2 Nieuwe schoolplein WIE O WIE? HERHALING... 3 Leesconsulent van

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014

NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014 NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014 BESTE OUDER(S) EN OF VERZORGER(S), Wees altijd jezelf, tenzij je Sinterklaas kunt zijn. Wees dan Sinterklaas! Na een hilarische opening en heel veel blije gezichten, kunnen

Nadere informatie

Enquête COMPUTERGEBRUIK THUIS. 1. Heb jij een computer thuis? Bijlage 30

Enquête COMPUTERGEBRUIK THUIS. 1. Heb jij een computer thuis? Bijlage 30 Enquête Omdat er nog maar heel weinig gegeven is over het computergebruik van de leerlingen van het lager onderwijs, heb ik een enquête gehouden bij de leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari. Enquête Binnenkort zijn in de meeste groepen de 10 - minutengesprekken. Tijdens deze gesprekken

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid

o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid Hofbode 5 11 januari 2016 o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid Kerst 2015 Het is alweer een aantal weken geleden maar we kunnen terugkijken op een sfeervolle Kerst. We willen alle

Nadere informatie

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!-

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- -! BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- Lezen? ja graag! Kinderen lezen tegenwoordig veel minder, vinden lezen lastig of beginnen er niet eens aan. Misschien lijkt het lezen van een boek teveel op een schoolopdracht,

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Roggeveenstraat 14 9 oktober 2015 1013 PV Amsterdam www.bredeschooldezeeheld.nl

NIEUWSBRIEF Roggeveenstraat 14 9 oktober 2015 1013 PV Amsterdam www.bredeschooldezeeheld.nl AGENDA Oktober 14-10 Workshop techniek groep 3 16-10 Studiemiddag, de kinderen zijn vanaf 11.45 uur vrij 19-10 Herfstvakantie t/m 23-10 26-10 Deze week zijn de 10 minutengesprekken 26-10 Bezoek Veemtheater

Nadere informatie

Beleid uitstroom leerlingen groep 8

Beleid uitstroom leerlingen groep 8 Beleid uitstroom leerlingen groep 8 Oktober 2014 Marion Kersten Inhoud Inleiding... 3 Het adviseringstraject... 4 Bepalen (pre)-advies.... 5 Het kind... 5 De methodegebonden toetsen... 6 De methode-onafhankelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Toets 0 t/m 3. Voortgang in beeld. Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus

Toets 0 t/m 3. Voortgang in beeld. Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus Voortgezet onderwijs Cito Volgsysteem Toets 0 t/m 3 Voortgang in beeld Advies en determinatie Volgen Kwaliteitsbewaking Indicatie op referentieniveaus Cito Volgsysteem voortgezet onderwijs Toets 0 t/m

Nadere informatie

CP3. Naar de basisschool

CP3. Naar de basisschool CP Naar de basisschool In Nederland gaan de meeste kinderen als ze vier jaar zijn, naar de basisschool. Vanaf hun vijfde jaar zijn kinderen leerplichtig. Dan moeten ze naar school. In deze cruciale praktijksituatie

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Kunstrijk Nieuwsbrief

Kunstrijk Nieuwsbrief 2014/2015 Kunstrijk Nieuwsbrief 13-07-15 In dit nummer: Voorwoord 1 Jarigen 2 Agenda 2 Mededelingen / groepen 3/4 Contact 4 Belangrijke informatie: Dinsdag 14 juli Afscheid van groep 8 Woensdag 15 juli

Nadere informatie

Handleiding Parnassys Ouderportaal de Klimophoeve

Handleiding Parnassys Ouderportaal de Klimophoeve Handleiding Parnassys Ouderportaal de Klimophoeve Versie 1.0 18 mei 2014 Inleiding Als team van de Klimophoeve vinden wij openheid naar ouders belangrijk. Bij ons administratie- en leerlingvolgsysteem

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN DE AVOND

PROGRAMMA VAN DE AVOND PROGRAMMA VAN DE AVOND Overzicht voortgezet in Nederland Het kundig rapport NIO Tijd voor vragen Onderwijs na de Basisschool Het Voortgezet Onderwijs MBO-niveau 3 + 4 MBO Niveau 1 + 2 Hoger Onderwijs Weten

Nadere informatie

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

Nieuwe afspraken over de overstap. 1. Basisschooladvies is leidend.! LVS-gegevens groep 6, 7 en 8 Werkhouding en gedrag Aanvullende gegevens

Nieuwe afspraken over de overstap. 1. Basisschooladvies is leidend.! LVS-gegevens groep 6, 7 en 8 Werkhouding en gedrag Aanvullende gegevens Na de basisschool Nieuwe afspraken over de overstap Naar welke opleiding kan mijn kind? Het basisschooladvies Het 2e toetsgegeven Welke opleidingen zijn er? Wat verwachten we van de ouders bij deze schoolkeuze?

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2016 PROCEDURE SCHOOLADVIES GROEP 8 INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen we graag

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2018 Voor alle data geldt Deo Volente

Nieuwsbrief januari 2018 Voor alle data geldt Deo Volente Het jaar 2018 Allereerst namens alle geledingen van de school Gods zegen voor 2018 toegewenst! We hopen van harte dat het Bijbels onderwijs gezegend zal worden en dat ook in het nieuwe jaar het onderwijs

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor jonge kinderen. Op de Rudolf Steinerschool ervaren wij

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

Jaargang 28 - nr. 1 Nieuwsbrief 22 januari 2016

Jaargang 28 - nr. 1 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 28 - nr. 1 Nieuwsbrief 22 januari 2016 In deze editie: Kalender Noord- en zuidpool Vakleerkracht

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

1. Masterclass Opbrengstgericht werken en leerlingvolgsysteem. 2. Masterclass Fundamenten van het rekenen

1. Masterclass Opbrengstgericht werken en leerlingvolgsysteem. 2. Masterclass Fundamenten van het rekenen MASTERCLASSES 2011 Voor adviseurs/ondersteuners gericht op Basisvaardigheden en Opbrengstgericht werken 2 Masterclassthema / workshopleiders / datum Voorwoord & doelgroep Overzicht masterclasses 1. Masterclass

Nadere informatie

Uw kind gaat naar het voortgezet onderwijs.

Uw kind gaat naar het voortgezet onderwijs. Uw kind gaat naar het voortgezet onderwijs. - Welk onderwijs past bij uw kind? - Hoe kiest u een school? - Wat kunt u vragen tijdens de opendagen? - Wat is het vmbo? Welke beroepsgerichte vakken zijn er

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN STICHTING NEDERLANDS ONDERWIJS PRAAG t Nopje

SCHOOLKRANT VAN STICHTING NEDERLANDS ONDERWIJS PRAAG t Nopje SCHOOLKRANT VAN STICHTING NEDERLANDS ONDERWIJS PRAAG t Nopje t Nederlands N Onderwijs O Praag P je Stichting NOB en de Openbare Bibliotheek Amsterdam zijn een samenwerking aangegaan zodat Nederlandse kinderen

Nadere informatie

Playing for Success Alkmaar

Playing for Success Alkmaar Playing for Success Alkmaar Nieuwsbrief nummer 2 Opening Playing for Successs een SUCCES!! Vanaf dag één dat we samen zijn gaan werken aan PfS Alkmaar wisten we dat met de deelnemers iets bijzonders gaan

Nadere informatie

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school + OPENING -- KINDCENTRUM september Linknieuws Sinds twee jaar zijn wij samen met Peuterwerk de Schakel (SPO) en BSO de Nieuwe Link (de Schaepskooi) bezig met de ontwikkeling van een Kindcentrum. Dankzij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWS UIT HET TEAM Na een goede kerstvakantie zijn we in januari bijna allemaal weer met veel plezier begonnen. Helaas is juf Rina in januari ziek geweest. Op het moment van

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2

Nieuwsbrief groep 1/2 Nieuwsbrief groep 1/2 (januari/februari 2015) Inmiddels zijn we al weer begonnen met de derde schoolweek in januari. De eerste week was zeer kort door de ijzel, maar daarna konden we gelukkig weer vol

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media Nieuwsbrief 5 25 oktober 2018 Belangrijke data: 26 oktober Halloween Kromstraat 29 oktober Schema oudergesprekken in centrale hal (gr. 1 t/m 7) 29 oktober Informatieavond VO groepen 7 en 8, 19.30 uur 31

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014 Nummer 17 2013-2014 2014 Kringgesprek Zoals u wellicht al wel gemerkt heeft zijn wij helaas telefonisch even niet bereikbaar. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Nadere informatie

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Berg en Dal, 23-10- 15 Betreft: nieuwsbrief 2 Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Beste ouders, De herfstvakantie is

Nadere informatie

Kopklas in Delft. Juf, ik ben geslaagd voor de havo, en dat komt door de Kopklas.

Kopklas in Delft. Juf, ik ben geslaagd voor de havo, en dat komt door de Kopklas. Kopklas in Delft Juf, ik ben geslaagd voor de havo, en dat komt door de Kopklas. Wat een enthousiasme bij leerlingen en ouders over wat de Kopklas teweeg heeft gebracht. Een leerling die zes jaar geleden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs

Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs In dit protocol staat de procedure beschreven die wij hanteren ten aanzien van de verwijzing van leerlingen naar het voortgezet onderwijs. Eerst volgt een

Nadere informatie

Muscat. Schoolgids voor het jaar 2014-2015. LanguageOne Muscat - Schoolgids 2014-2015 - Inhoudsopgave 1

Muscat. Schoolgids voor het jaar 2014-2015. LanguageOne Muscat - Schoolgids 2014-2015 - Inhoudsopgave 1 Muscat Schoolgids voor het jaar 2014-2015 LanguageOne Muscat - Schoolgids 2014-2015 - Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Organisatie 1.1 LanguageOne 1.2 Missie en visie LanguageOne 1.3 Onderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

Protocol PO-VO: leerjaar 8 naar het voortgezet onderwijs

Protocol PO-VO: leerjaar 8 naar het voortgezet onderwijs Protocol PO-VO: leerjaar 8 naar het voortgezet onderwijs In dit protocol geven wij aan hoe de overgang van leerjaar 8 naar het voortgezet onderwijs verloopt, hoe het schooladvies tot stand komt en wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk Nr. 2 schooljaar 2015-2016 Aanpassing Cito-scores op rapporten Schoolfotograaf Hulpouders gezocht voor de creatieve middag Informatieavond groep 1/2 en groep 2/3 Een goed begin is het halve werk De eerste

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Inleiding 4. Engels in het basisonderwijs 5. Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6. Wat is Words&Birds?

Inleiding 4. Engels in het basisonderwijs 5. Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6. Wat is Words&Birds? Inleiding 4 Engels in het basisonderwijs 5 Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6 Wat is Words&Birds? 6 Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van Words&Birds? 6 Met welk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2014

Nieuwsbrief Januari 2014 Obs J.H. Isings Emperweg 70 7399 AG Empe 0575-502078 Nieuwsbrief Januari 2014 Algemeen Nieuwe rekenmethode. Na de zomervakantie zijn we in de groepen 3 tot en met 8 gestart met een nieuwe rekenmethode.

Nadere informatie

OVO Talentontwikkeling

OVO Talentontwikkeling OVO Talentontwikkeling www.stichtingovo.nl Stichting OVO: Samen werken aan talent Samen gaan wij een nog mooiere toekomst tegemoet Stichting OVO vormt het bovenschools bestuur voor acht basisscholen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014

NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014 NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014 BESTE OUDER(S) EN OF VERZORGER(S), Een verdwaalde zwarte Piet, een krakstoel die niet krakte en een muts die steeds afviel. Niets... nee, helemaal niets kon de pret drukken

Nadere informatie

Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari,

Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari, Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari, Groep 8 CITO eindtoets dinsdag t/m donderdag 7 Februari, vrijdag Warme truiendag 13 Februari, donderdag Playbackshow 5 Februari, woensdag Spreekuur

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016 Daar krijg je zin in leren. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Schooladvies Protocol schooladvies groep 8 (bron: college voor toetsen en examens) Tamim geeft vóór 1 maart een schriftelijk en ondertekend schooladvies. Het schooladvies is vanaf 2015 leidend bij de plaatsing

Nadere informatie