Ombudsman Verzekeringen. Raad van Toezicht Verzekeringen. Klachteninstituut Verzekeringen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ombudsman Verzekeringen. Raad van Toezicht Verzekeringen. Klachteninstituut Verzekeringen"

Transcriptie

1 Ombudsman Verzekeringen Raad van Toezicht Verzekeringen Klachteninstituut Verzekeringen Postbus AN Den Haag Telefoon: (070) Fax: (070) Internet:

2 Het Klachteninstituut Verzekeringen De individuele verzekerde of direct belanghebbende, die een geschil heeft met een verzekeringsmaatschappij, assurantietussenpersoon en/of expertisebureau over de bemiddeling, totstandkoming of uitvoering van een verzekeringsovereenkomst, kan terecht bij het Klachteninstituut Verzekeringen. Verzekeringnemers kunnen ook voor informatie, uitleg en advies in verband met een geschil zich wenden tot het Klachteninstituut Verzekeringen. Eén loket voor al uw verzekeringsklachten Het Klachteninstituut Verzekeringen biedt één loket voor alle verzekeringsklachten. Voorwaarde is wel dat de verzekeringsmaatschappij, tussenpersoon of het expertisebureau is aangesloten bij het Klachteninstituut. Dat zijn in ieder geval alle verzekeringsmaatschappijen die lid zijn van het Verbond van Verzekeraars, leden van de FOV, alle tussenpersonen die lid zijn van de NVA of NBVA en de expertisebureaus die zijn aangesloten bij het BCE. Daarnaast kunnen tussenpersonen, verzekeringsmaatschappijen en experts zich op individuele basis hebben aangesloten. Alle partijen die zijn aangesloten maken hiervan melding in de polisvoorwaarden of zijn herkenbaar aan het logo. Het Klachteninstituut is opgericht door een gelijknamige Stichting Het bestuur van de Stichting Klachteninstituut Verzekeringen wordt gevormd door een onafhankelijke voorzitter en vertegenwoordigers van de Consumentenbond en organisaties van verzekeringsmaatschappijen en tussenpersonen. De leiding van het Klachteninstituut is in handen van de Ombudsman Verzekeringen. Een klacht wordt vertrouwelijk behandeld door de Ombudsman of de Raad van Toezicht Verzekeringen, die volkomen onafhankelijk zijn. De behandeling van een klacht is dus in goede handen.

3 Wanneer naar het Klachteninstituut? Voordat men zich tot het Klachteninstituut wendt, moet eerst contact worden opgenomen met de verzekeringsmaatschappij, tussenpersoon en/of het expertisebureau. De praktijk leert dat dit meestal voldoende is om misverstanden of onduidelijkheden weg te nemen. Komen partijen er vervolgens niet uit dan kan contact worden opgenomen met het Klachteninstituut. Hoe wordt een klacht ingediend? Een klacht wordt ingediend per brief, desgewenst met gebruikmaking van een klachtenformulier, waarbij kopieën van de correspondentie en van de verzekeringsdocumenten moeten worden overgelegd. Van belang zijn: naam, adres en telefoonnummer van de betrokken partijen. een kopie van de polis(sen) waarop de klacht betrekking heeft, inclusief polisvoorwaarden, aanhangsels, clausules, etc. een beschrijving van het geval, het standpunt van verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon en wat klager daarvan vindt. wat van de Ombudsman of de Raad van Toezicht Verzekeringen wordt verwacht. Aan de hand van deze gegevens wordt beoordeeld of de klacht in aanmerking komt voor behandeling. Wat gebeurt er met een klacht? Direct na ontvangst van een klacht wordt een bevestiging gestuurd. Afhankelijk van de aard van de klacht wordt deze in behandeling genomen door de Ombudsman of de Raad van Toezicht Verzekeringen. Klachten worden behandeld volgens de regels van de Reglementen van de Ombudsman en de Raad van Toezicht Verzekeringen.

4 Ombudsman Verzekeringen De Ombudsman probeert een klacht of een geschil op te lossen via de weg van bemiddeling. Bemiddeling wil zeggen dat de Ombudsman in goed overleg met de verzekeringnemer enerzijds, en de verzekeraar, tussenpersoon en/of het expertisebureau anderzijds een bevredigende oplossing voor het ontstane geschil tracht te vinden. De Ombudsman laat zich als onpartijdige buitenstaander bij de beoordeling van een klacht in de eerste plaats leiden door normen van redelijkheid, billijkheid en zorgvuldigheid, waarbij niet alleen het karakter van de overeenkomst en de polisvoorwaarden worden betrokken, maar tevens binnen redelijke grenzen rekening wordt gehouden met de individuele omstandigheden van het geval. De gedragscodes van verzekeraars, tussenpersonen en/of expertise-organisaties en de wet en rechtspraak zijn vanzelfsprekend uitgangspunten voor de Ombudsman. Meestal is het nodig dat de Ombudsman contact opneemt met de betrokken verzekeringsmaatschappij, tussenpersoon en/of het expertisebureau. Mede aan de hand van diens mening of reactie op de klacht wordt onderzocht of bemiddeling mogelijk is. Dit vergt al snel een aantal weken. Als zich tussentijds ontwikkelingen voordoen, moeten deze snel worden doorgegeven aan de Ombudsman. Omgekeerd houdt hij partijen op de hoogte van de vorderingen. De adviezen van de Ombudsman zijn niet bindend, maar in de praktijk worden deze adviezen vrijwel altijd opgevolgd. Kan de Ombudsman niet helpen of is de verzekeringsconsument het niet met hem eens, dan kan klager alsnog andere (rechts)wegen bewandelen.

5 Raad van Toezicht Verzekeringen Klachten met tuchtrechtelijke aspecten kunnen worden voorgelegd aan de Raad van Toezicht Verzekeringen. De Raad bemiddelt niet, maar ziet erop toe dat de bij het Klachteninstituut aangesloten verzekeringsmaatschappijen, tussenpersonen en expertiseorganisaties zorgvuldig en voortvarend optreden in het werken met verzekerden en belanghebbenden en daarmee de goede naam van c.q. het aanzien van en het vertrouwen in het verzekeringsbedrijf in stand houden. Het gaat bij de Raad van Toezicht dus in beginsel om klachten die te maken hebben met gedragingen van professionele verzekeringsorganisaties en niet zozeer om de feitelijke oplossing van een gerezen geschil. De procedure bij de Raad van Toezicht is wat formeler dan bij de Ombudsman: de procedure is altijd schriftelijk en steeds gebaseerd op hoor en wederhoor. Wanneer een klacht bij de Raad is binnengekomen, wordt aan de verzekeringsmaatschappij, tussenpersoon en/of expertise-organisatie gevraagd om een formeel verweerschrift in te dienen. Vaak krijgt klager daarna de mogelijkheid om daarop schriftelijk te reageren. Daarna spreekt de Raad zijn oordeel uit: een klacht wordt gegrond of ongegrond verklaard. De Raad kan in zijn uitspraak ook aangeven welke consequenties dit zou moeten hebben. Partijen krijgen daarover natuurlijk bericht. Uiteraard staat voor de klagende partij de weg naar de rechter dan nog open. Ombudsman Pensioenen en Ombudsman Zorgverzekeringen De Ombudsman Pensioenen en de Ombudsman Zorgverzekeringen behandelen klachten en vragen die betrekking hebben op pensioenkwesties en op het terrein van zorgverzekeringen. Beiden hebben ieder hun eigen Reglement, maar hun werkwijze is min of meer gelijk aan die van de Ombudsman Verzekeringen. Nadere informatie is te vinden op en ww.ombudsmanzorgverzekeringen.nl.

6 In principe wordt elke klacht behandeld In de praktijk blijken de meeste klachten behandeld te kunnen worden. Soms is dat echter helaas niet (meer) mogelijk. Enkele voorbeelden: Wanneer de rechter of een andere bevoegde instantie zich al heeft uitgesproken over de zaak of nog bezig is met de behandeling van het geschil, is de Ombudsman niet meer bevoegd. Dat geldt ook voor de Raad van Toezicht. Een zaak bij de Ombudsman aanhangig maken terwijl de verzekeringsmaatschappij, tussenpersoon en/of het expertisebureau al langer dan 1 jaar geleden zijn definitieve standpunt kenbaar heeft gemaakt, of langer dan 1 jaar niets meer van zich heeft laten horen, is niet mogelijk, want de Ombudsman is dan niet meer bevoegd. Postbus AN Den Haag Telefoon: (070) Fax: (070) Internet:

Bij het eerste gesprek ontvangt u een informatie set, deze set is tevens voorzien van een klachtenformulier (zie verderop in deze procedure).

Bij het eerste gesprek ontvangt u een informatie set, deze set is tevens voorzien van een klachtenformulier (zie verderop in deze procedure). Klachtenprocedure Ons streven is om onze relaties zo optimaal mogelijk te adviseren. Uiteraard kan het voorkomen dat u, ontevreden bent over een, door ons, schriftelijk geleverde dienst, of onze organisatie.

Nadere informatie

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag U heeft een klacht: wij helpen u graag U wilt weten wat u kunt doen als u een klacht heeft. Daarom vertellen wij u graag hoe en waar

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 21 d.d. 2 april 2009 (mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.M. Dil - Stork en mr. B. Sluijters) 1. Procedure De Commissie beslist met inachtneming

Nadere informatie

De juiste route voor uw financiële klacht

De juiste route voor uw financiële klacht De juiste route voor uw financiële klacht Eerst de interne klachtenprocedure bij de financiële dienstverlener, dan pas naar het Kifid voor de Ombudsman, de Geschillencommissie of de Commissie van Beroep

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 12 d.d. 25 februari 2009 (mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.M. Dil - Stork en mr. B. Sluijters) 1. Procedure De Commissie beslist met inachtneming

Nadere informatie

Om een afspraak te maken kunt u met ons kantoor bellen of een sturen. Afspraken buiten kantooruren zijn mogelijk op aanvraag.

Om een afspraak te maken kunt u met ons kantoor bellen of een  sturen. Afspraken buiten kantooruren zijn mogelijk op aanvraag. DIENSTENWIJZER Inleiding Ons kantoor levert financiële diensten aan het MKB en de particuliere verzekeringen van de ondernemer. In onze werkwijze staat persoonlijk contact met u als klant centraal. Met

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Publieksfolder

Heeft u een klacht? Publieksfolder Heeft u een klacht? Publieksfolder Wat doet de Autoriteit Financiële Markten (AFM)? De AFM is de gedragstoezichthouder op de financiële markten in Nederland, dat wil zeggen op de markten van sparen, lenen,

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat DIENSTENWIJZER Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat Dienstenwijzer 2010.1. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Pagina 1 van 5 Dienstenwijzer van: Goudzwaard

Nadere informatie

Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool

Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool Artikel 1 Definities De in de statuten en het pensioenreglement van het fonds gebruikte begripsbepalingen worden geacht

Nadere informatie

Klachtenregeling Frank Vogel financieel advies

Klachtenregeling Frank Vogel financieel advies Klachtenregeling Frank Vogel financieel advies Inhoudsopgave Pagina Van klachten kun je leren 2 Definities 2 Wijze van melden 3 Bevestigen ontvangst klacht 3 Onderscheid klacht 4 Wederhoor 4 (Extra) informatie

Nadere informatie

Klachten en complimenten

Klachten en complimenten Patiënteninformatie Klachten en complimenten Informatie over de klachtenopvang in Tergooi Inhoudsopgave Pagina De klachtenfunctionaris 5 Klachtencommissie 7 Als u het ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen

Nadere informatie

Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen

Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen A) Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is het wettelijk voorgeschreven aan welke punten een assurantiekantoor

Nadere informatie

Een klacht over een financiële onderneming?

Een klacht over een financiële onderneming? Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Weet wat je kunt doen Een klacht over een financiële onderneming? Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen met klachten over een

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 17 d.d. 24 januari 2011 (mr. R.J. Verschoof, voorzitter, prof. mr. M.L. Hendrikse, mr. B.F. Keulen, drs. A.I. Kool, drs. L.B. Lauwaars) Samenvatting

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten!

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten! Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf Klachten? Blijf er niet mee zitten! De medewerkers van Topaz zetten zich dagelijks in om u kwalitatief goede zorg en dienstverlening te bieden. Desondanks

Nadere informatie

DVD HA Dienstenwijzer van HA-groep b.v.

DVD HA Dienstenwijzer van HA-groep b.v. Dienstenwijzer van HA-groep b.v. 1 Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is wettelijk voorgeschreven aan welke punten een assurantiekantoor minimaal

Nadere informatie

Dienstenwijzer. SURA assurantiën & Hypotheken Postbus 43 8080 AA Elburg. Tel: 06 50676262. E mail: info@su ra.nl Internet: www.su ra.

Dienstenwijzer. SURA assurantiën & Hypotheken Postbus 43 8080 AA Elburg. Tel: 06 50676262. E mail: info@su ra.nl Internet: www.su ra. Dienstenwijzer Inleiding 1 januari 2007 is de wet financiële dienstverlening WFD vervangen door de wet op het financieel toezicht WFT. Op de activiteiten van onze onderneming is de wet op het financieel

Nadere informatie

2.2 Reikwijdte: dit reglement heeft betrekking op de Stichting School s cool Nijmegen.

2.2 Reikwijdte: dit reglement heeft betrekking op de Stichting School s cool Nijmegen. Klachtenreglement Artikel 1 Algemene Begripsbepaling. 1.1 Klacht: een probleem of ongenoegen dat een persoon of een instantie heeft met de organisatie, het bestuur, een medewerker of een vrijwilliger,

Nadere informatie

Reglement klachtenen geschillenprocedure

Reglement klachtenen geschillenprocedure Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zuivel en aanverwante industrie (BPZ) Reglement klachtenen geschillenprocedure Colofon Dit reglement is een uitgave van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor

Nadere informatie

COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING

COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1.1 Commentaar: een melding van de aangeslotene aan NORMA waaruit blijkt dat de aangeslotene het oneens is met de hoogte van

Nadere informatie

Dienstenwijzer ZeerZeker

Dienstenwijzer ZeerZeker Diensten wijzer Dienstenwijzer ZeerZeker A. Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is wettelijk voorgeschreven aan welke punten een assurantiekantoor

Nadere informatie

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding KLACHTENREGELING 1. Algemene inleiding hecht grote waarde aan het bieden van de juiste dienstverlening aan haar klanten. Wanneer klanten het niet eens zijn met de manier waarop zij door zijn behandeld

Nadere informatie

INLEIDING. dien uw klacht digitaal of schriftelijk in bij de directeur en onderbouw deze goed.

INLEIDING. dien uw klacht digitaal of schriftelijk in bij de directeur en onderbouw deze goed. Inhoudsopgave INLEIDING... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Indienen klacht... 4 Artikel 3 Behandeling klacht... 5 Artikel 4 In beroep bij Ombudsman Pensioenen/Naar de burgerlijke rechter... 5 Artikel

Nadere informatie

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder:

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Begripsbepalingen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: - reglement: het Reglement Tuchtraad Financiële

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 204 d.d. 6 december 2010 (mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.H. Hondius en mr. P.A. Offers) Samenvatting Op 2 juli 2007 zijn twee autoverzekeringen

Nadere informatie

Klachten, daar doen wij wat mee

Klachten, daar doen wij wat mee Klachten, daar doen wij wat mee Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten. 3 Een klacht, en dan? 3 Met welk soort klachten kunt u bij ons terecht? 3 1. Klachten over de uitvoering van uw zorgverzekering

Nadere informatie

Klachtenregeling Vogel Bewind

Klachtenregeling Vogel Bewind Klachtenregeling Vogel Bewind Vogel Bewind zal te allen tijde trachten om haar werkzaamheden ten aanzien van de aan haar opgedragen taken zo zorgvuldig mogelijk te realiseren en de belangenbehartiging

Nadere informatie

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis Klachtenprocedure Inleiding heeft in het kader van de Wet kinderopvang een klachtenregeling opgesteld. Deze regeling beschrijft de werkwijze bij het behandelen en registreren van klachten van ouders. Bij

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT. Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID - VERSIE 5 D.D.

DIENSTENWIJZER WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT. Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID - VERSIE 5 D.D. DIENSTENWIJZER Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT A. Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van hypotheken,

Nadere informatie

Dienstenwijzer VvE ZeerZeker

Dienstenwijzer VvE ZeerZeker Diensten wijzer Dienstenwijzer VvE ZeerZeker A. Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is wettelijk voorgeschreven aan welke punten een assurantiekantoor

Nadere informatie

REGLEMENT van De Ombudsman Zorgverzekeringen

REGLEMENT van De Ombudsman Zorgverzekeringen REGLEMENT van De Ombudsman Zorgverzekeringen Het Bestuur van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen, op 24 januari 2008 in vergadering bijeen, stelt het navolgende reglement vast: Reglement

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht. Oktober 2016 VOORWOORD

KLACHTENREGELING. Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht. Oktober 2016 VOORWOORD KLACHTENREGELING Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht Oktober 2016 VOORWOORD De Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht is opgericht door Zorgbelang Gelderland/Utrecht op verzoek

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Voor wie is deze folder bedoeld? Deze folder is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt indienen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u

Nadere informatie

Interne klachtenregeling

Interne klachtenregeling Interne klachtenregeling Inhoud 1. Inleiding pagina 3 2. Definities pagina 3 3. Voortraject klacht pagina 4 4. Indienen klacht pagina 4 5. Behandeling klacht pagina 4 6. Externe klachtafhandeling pagina

Nadere informatie

Intern klachtenreglement cliënt Inhoud

Intern klachtenreglement cliënt Inhoud Inhoud Inleiding... 2 Hoofdstuk 1: Definities... 3 Hoofdstuk 2: Procedure... 5 Hoofdstuk 3: Algemene bepalingen... 7 1 Inleiding Hierbij treft u het klachtenreglement aan voor de behandeling van klachten

Nadere informatie

Brochure. interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur

Brochure. interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur Brochure interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur Brabantse Meesters B.V. versie januari 2017 Pagina 1 van 5 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE INLEIDING Ontevreden over onze dienstverlening?

Nadere informatie

Wie kan klagen? Een persoon of organisatie die gebruik maakt of heeft gemaakt van de diensten van een regionale ondersteuningsstructuur (ROS).

Wie kan klagen? Een persoon of organisatie die gebruik maakt of heeft gemaakt van de diensten van een regionale ondersteuningsstructuur (ROS). KLACHTENREGELING ROS-COLLECTIEF Inleiding Indien personen of organisaties een klacht willen indienen die betrekking heeft op (medewerkers van) een regionale ondersteuningsstructuur (ROS), dan dient men

Nadere informatie

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk Klachtenreglement Gastouderbureau Happy Voor u ligt de regeling van gastouderbureau Happy om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden,

Nadere informatie

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor

Nadere informatie

Klachten, daar doen wij wat mee! 2016 TEN 2016 ACH KL

Klachten, daar doen wij wat mee! 2016 TEN 2016 ACH KL KLACHTEN 2016 Klachten, daar doen wij wat mee! 2016 2 Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten 4 Een klacht en dan? 4 Met welk soort klachten kunt u bij ons terecht? 4 Klachten over de uitvoering van

Nadere informatie

KLACHTREGLEMENT VvvK. Tel ww.vvvk.nl KvK te Amsterdam nr Bankrekening ING nr

KLACHTREGLEMENT VvvK. Tel ww.vvvk.nl KvK te Amsterdam nr Bankrekening ING nr KLACHTREGLEMENT VvvK Tel. 06 11 59 69 11 info@vvvk.nl ww.vvvk.nl KvK te Amsterdam nr. 34348867 Bankrekening ING nr. 4218990 KLACHTREGLEMENT VAN DE KLACHTENCOMMISSIE VAN DE VERENIGING VAN & VOOR KINDERTHERAPEUTEN

Nadere informatie

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING Jacoba Hiemstra van Houten Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Het protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ

Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ Inleiding Op het moment dat u gebruik maakt van Gastouderopvang dan is het van belang dat de opvang naar volle tevredenheid verloopt. Desondanks kan het gebeuren

Nadere informatie

Klachten, daar doen wij wat mee!

Klachten, daar doen wij wat mee! Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Klachten, daar doen wij wat mee! 100222-KLACHTEN 2012 Aad Ouwendijk Holland = Gezondheid = 2 Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten 4 Een klacht en

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang KOM Kinderopvang verzorgt kinderopvang en peuterspeelzaal voor kinderen in de leeftijdsgroep 0 tot en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich

Nadere informatie

Brochure. interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur

Brochure. interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur Brochure interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur Brabantse Meesters B.V. versie januari 2017 Pagina 1 van 5 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE INLEIDING Ontevreden over onze dienstverlening?

Nadere informatie

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP Door een heldere klachtenprocedure is het voor de patiënt duidelijk op welke wijze onvrede of een klacht

Nadere informatie

Klachtenreglement SWV

Klachtenreglement SWV Klachtenreglement SWV Oktober 2015 1. Visie en doel reglement Voor de Stichting Welzijn Vianen (SWV) geldt als uitgangspunt dat iedereen binnen de organisatie zijn werk zo goed mogelijk, zo verantwoord

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO INTERNE WERKWIJZE SBPE KLACHTEN juli 2014 Inhoud KLACHTENREGELING... 3 INTERNE KLACHTENREGELING... 3 Doel van de klachtenregeling... 3 Procedure...

Nadere informatie

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening Geachte relatie, Binnen de verzekeringsbedrijftak hecht men aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Bovendien geeft de

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES

DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES U heeft voor Bleukens Advies gekozen of overweegt voor Bleukens Advies te kiezen als uw tussenpersoon voor uw verzekeringen en / of andere financiële diensten. Met uw keuze

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 20 februari Rapportnummer: 2013/012

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 20 februari Rapportnummer: 2013/012 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 20 februari 2013 Rapportnummer: 2013/012 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat de Huurcommissie hem het verweerschrift van

Nadere informatie

St. Peuteropvang De Grabbelton Uitgiftedatum : 03/04/18 Aantal blz. : 1/3

St. Peuteropvang De Grabbelton Uitgiftedatum : 03/04/18 Aantal blz. : 1/3 St. Peuteropvang De Grabbelton Uitgiftedatum : 03/04/18 Aantal blz. : 1/3 Titel : Intern klachtreglement St. Peuteropvang De Grabbelton Inleiding De Grabbelton heeft in het kader van de Wet kinderopvang

Nadere informatie

Klachtenreglement Veilig Thuis, definitief, februari 2016 Pagina 2

Klachtenreglement Veilig Thuis, definitief, februari 2016 Pagina 2 KLACHTENREGELING Veilig Thuis Haaglanden is een voorlopig samenwerkingsverband tussen Wende (Steunpunt Huiselijke Geweld) en stojah (Advies- en meldpunt Kindermishandeling). Beoogd is dat beide organisaties

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en

Nadere informatie

Concept Klachtenreglement Podologie en Podoposturaal Therapie

Concept Klachtenreglement Podologie en Podoposturaal Therapie Postbus 106, 7940 AC Meppel Telefoon: 0522-24 14 74 E-mail : info@loop.nl Website: www.loop.nl Concept Klachtenreglement Podologie en Podoposturaal Therapie Versie 1 december 2016 LOOP heeft een concept

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat Bureau Jeugdzorg Zeeland: hem niet heeft betrokken bij de totstandkoming van het indicatiebesluit dat is opgesteld met betrekking tot zijn minderjarige kind;

Nadere informatie

Informatie Klachtenregeling

Informatie Klachtenregeling Informatie Klachtenregeling KR2014 Toelichting Klachtenregeling Heeft u een klacht? OOM Verzekeringen wil graag dat u tevreden bent. Heeft u toch een klacht, dan vragen wij u om dit aan ons te laten weten.

Nadere informatie

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is.

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is. Klachtenregeling Kinderparadijs Jansen en Jansen Inleiding Deze regeling beschrijft de wijze van het behandelen van klachten van ouders en oudercommissies van Kinderparadijs Jansen en Jansen. Kinderparadijs

Nadere informatie

Klachtenprocedure. 1. Definities

Klachtenprocedure. 1. Definities Klachtenprocedure Bent u ondanks onze inspanningen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, niet tevreden over E&R Opleidingen, dan kunt u een klacht indienen. Wij zullen er alles aan doen om uw klacht

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE FINANCIEEL DIENSTVERLENER bedoeld in artikel 40

KLACHTENPROCEDURE FINANCIEEL DIENSTVERLENER bedoeld in artikel 40 ALL FINANCE BV KLACHTENPROCEDURE FINANCIEEL DIENSTVERLENER bedoeld in artikel 40 WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT Versie 1: 19 maart 2012 1 1. Definities De in deze klachtenprocedure begrippen hebben de

Nadere informatie

Klachtenreglement Inhoudsopgave

Klachtenreglement Inhoudsopgave Klachtenreglement Inhoudsopgave Intern klachtenreglement... 2 Inleiding... 2 Artikel 1 - Definities... 2 Artikel 2 - Doel... 3 Artikel 3 - Reikwijdte... 3 Artikel 4 - Stappen vooraf... 3 Artikel 5 - Wijze

Nadere informatie

KLACHTEN- REGELING VAN ROBEIN

KLACHTEN- REGELING VAN ROBEIN KLACHTEN- REGELING VAN ROBEIN KLACHTENREGELING INLEIDING Om een goede behandeling van klachten te waarborgen, hanteert Robein -als uitvoering van artikel 4:17 van de Wet op het financieel toezicht en de

Nadere informatie

dienstenwijzer In het kader van de Wet op het financieel toezicht

dienstenwijzer In het kader van de Wet op het financieel toezicht In het kader van de Wet op het financieel toezicht dienstenwijzer De Wet op het financieel toezicht (Wft) schrijft voor dat financiële dienst verleners, voorafgaand aan de totstandkoming van een overeenkomst,

Nadere informatie

Uw klacht, onze zorg!

Uw klacht, onze zorg! Uw klacht, onze zorg! Klachten en opmerkingen over onze organisatie en dienstverlening Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze organisatie en dienstverlening. Helaas gaat er wel eens iets

Nadere informatie

Schadeaangifte arbeidsongeschiktheid Ondernemers/DGA en werknemers

Schadeaangifte arbeidsongeschiktheid Ondernemers/DGA en werknemers Schadeaangifte arbeidsongeschiktheid Ondernemers/DGA en werknemers Tussenpersoon Tussenpersoonnummer Polisnummer Soort verzekering Lees voor het invullen van het formulier de invulinstructie: de verzekeringnemer

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 88 d.d. 11 april 2011 (prof. mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.M. Dil-Stork en prof. mr. M.L. Hendrikse, leden, mr. F.E. Uijleman, secretaris)

Nadere informatie

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg Versie 1/261107 KLACHTENBROCHURE Brochure voor cliënten In deze brochure leest u waar u terecht kunt met uw klachten en wat u vervolgens kunt verwachten. Het klachtenformulier vindt u in deze brochure

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Wie zijn wij?

Dienstenwijzer. Wie zijn wij? Dienstenwijzer Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn hebben we deze dienstwijzer met veel zorg opgesteld. U vindt hierin alle relevante gegevens van ons kantoor en wij geven u uitleg over onze

Nadere informatie

De Commissie heeft partijen opgeroepen voor een mondelinge behandeling op 6 februari 2012.

De Commissie heeft partijen opgeroepen voor een mondelinge behandeling op 6 februari 2012. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-103 d.d. 2 april 2012 (mr. P.A. Offers, voorzitter, B.F. Keulen en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 15 d.d. 18 maart 2009 (mr. P.A. Offers, voorzitter, mr. drs. M.L. Hendrikse en mr. drs. A.I.M. Kool) 1. Procedure De Commissie beslist met inachtneming

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 56 d.d. 28 juli 2009 (mr. B. Sluijters, voorzitter, mr. drs. M.L. Hendrikse en drs. A.I.M. Kool) 1. Procedure De Commissie beslist met inachtneming

Nadere informatie

Uw klacht, onze zorg!

Uw klacht, onze zorg! Uw klacht, onze zorg! Klachten en opmerkingen over onze organisatie en dienstverlening Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze organisatie en dienstverlening. Helaas gaat er wel eens iets

Nadere informatie

Klachtenprocedure Malva Opleiding

Klachtenprocedure Malva Opleiding 1 Klachtenprocedure Malva Opleiding Inwerkingtreding: januari 2010 Inhoudsopgave Preambule 1. Definities 2. Indienen van een klacht en voortraject 3. Behandeling van een klacht 4. Niet in behandeling nemen

Nadere informatie

We horen graag van u als u vindt dat wij de opvang kunnen verbeteren en staan als stichting graag open voor advies.

We horen graag van u als u vindt dat wij de opvang kunnen verbeteren en staan als stichting graag open voor advies. Klachtreglement 2017 Inleiding Stichting christelijke peuterspeelzaal Bunschoten, De Peuterhof heeft in het kader van de Wet kinderopvang een interne klachtenregeling opgesteld. Deze regeling beschrijft

Nadere informatie

Klachtenregeling van Leven met blaas- of nierkanker Definities Artikel 1 Het indienen van een klaagschrift

Klachtenregeling van Leven met blaas- of nierkanker Definities Artikel 1 Het indienen van een klaagschrift Klachtenregeling van Leven met blaas- of nierkanker Het bestuur en overige vrijwilligers van Leven met blaas- of nierkanker doen hun uiterste best om de leden en andere leden van de achterban van de vereniging

Nadere informatie

Klachtenreglement Inhoudsopgave

Klachtenreglement Inhoudsopgave Klachtenreglement Inhoudsopgave Klachtenreglement... 1 Inhoudsopgave... 1 Intern klachtenreglement... 2 Inleiding... 2 Artikel 1 - Definities... 2 Artikel 2 - Doel... 3 Artikel 3 - Reikwijdte... 3 Artikel

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-22 d.d. 24 januari 2012 (mr. R.J. Verschoof, voorzitter, mr. E.M. Dil-Stork en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr. F.E. Uijleman, secretaris)

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. 2005/016 Med i n d e k l a c h t nr. 2004.3288 (080.04) ingediend door: hierna te noemen 'klager', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van

Nadere informatie

Klachtenregeling Peutergroep Theresia

Klachtenregeling Peutergroep Theresia Klachtenregeling Peutergroep Theresia 2015-2016 U leest in deze regeling wat u kunt doen als u een klacht heeft over onze Peutergroep. Laat het ons vooral snel weten als u een klacht heeft. We zoeken graag

Nadere informatie

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING Jacoba Hiemstra van Houten Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Het protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

Je ontvangt deze informatie van ons omdat je mogelijk gebruik wilt maken van de dienstverlening van Verzekeringen24.

Je ontvangt deze informatie van ons omdat je mogelijk gebruik wilt maken van de dienstverlening van Verzekeringen24. Dienstenwijzer Je ontvangt deze informatie van ons omdat je mogelijk gebruik wilt maken van de dienstverlening van Verzekeringen24. Wij adviseren je deze informatie goed door te lezen en bij vragen contact

Nadere informatie

Klachtenbehandeling. Hebt u een klacht? Vertel het ons. Inhoudsopgave. Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33. Postbus 2296 5600 CG Eindhoven

Klachtenbehandeling. Hebt u een klacht? Vertel het ons. Inhoudsopgave. Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33. Postbus 2296 5600 CG Eindhoven Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 Klachtenbehandeling www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor klanten van Aevitae:

Nadere informatie

100222-klachten 2012. Klachten, daar doen wij wat mee!

100222-klachten 2012. Klachten, daar doen wij wat mee! 100222-klachten 2012 Klachten, daar doen wij wat mee! Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten 4 Een klacht en dan? 4 Met welk soort klachten kunt u bij ons terecht? 4 Klachten over de uitvoering

Nadere informatie

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Goede zorg voor iedereen staat voorop in ons ziekenhuis. Dat doen we met betrokkenheid, oprechte interesse en aandacht. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 2003.1733 (052.03) ingediend door: hierna te noemen 'klager', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van Toezicht Verzekeringen

Nadere informatie

Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje

Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje Inleiding Kinderopvang Het Keizertje verzorgt de opvang van uw kind zo goed mogelijk. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de geleverde dienstverlening

Nadere informatie

Onze dienstverlening Ons kantoor is ingeschreven bij de AFM. Op basis hiervan mogen wij adviseren in schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en

Onze dienstverlening Ons kantoor is ingeschreven bij de AFM. Op basis hiervan mogen wij adviseren in schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en Dienstenwijzer Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij wederzijds van

Nadere informatie

Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair

Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair GIDI Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair CVS Hypotheken Kerkewijk 8 3901 EG VEENENDAAL Website: www.cvshypotheken.nl Telefoon: 0318 515555 Fax: 0318 555484 E mailadres: cvs@cvshypotheken.nl

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder:

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Klachtencommissie Wij proberen al onze klanten zo snel en correct mogelijk te helpen. Er gaat daarbij helaas wel eens wat mis. Indien er in uw ogen door ons fouten worden gemaakt, zullen we die zo snel

Nadere informatie

VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE KiFiD

VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE KiFiD Dossiernummer: (in te vullen door KiFiD) VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE KiFiD Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. 1. Uw gegevens mevrouw heer * Voorletter(s):

Nadere informatie

Klachten, daar doen wij wat mee!

Klachten, daar doen wij wat mee! Klachten, daar doen wij wat mee! Inhoud Ontevreden? Laat het ons weten. 3 Een klacht, en dan? 3 Met welk soort klachten kunt u bij ons terecht? 3 1. Klachten over de uitvoering van uw zorgverzekering (basisverzekering)

Nadere informatie

Dienstenwijzer. In deze paragraaf treft u aan de belangrijkste gegevens van ons bedrijf:

Dienstenwijzer. In deze paragraaf treft u aan de belangrijkste gegevens van ons bedrijf: Dienstenwijzer Inleiding Geachte cliënt, Op de activiteiten van onze onderneming is de Wet Financieel toezicht van toepassing. Eén van de eisen die uit deze wet volgt is dat wij u tijdig informeren over

Nadere informatie

Klachtenbehandeling Het onderzoeken en doen van een uitspraak inzake de (on)gegrondheid van een in behandeling gegeven klacht.

Klachtenbehandeling Het onderzoeken en doen van een uitspraak inzake de (on)gegrondheid van een in behandeling gegeven klacht. REGLEMENT VOOR DE KLACHTENBEHANDELING, HU Klinieken Faculteit Gezondheidszorg, Hogeschool Utrecht HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN ARTIKEL 1 Begripsomschrijvingen Aangeklaagde Degene tegen wie een klacht is ingediend.

Nadere informatie

Weet wat je kunt doen. Een klacht?

Weet wat je kunt doen. Een klacht? Weet wat je kunt doen Een klacht? Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen met klachten over een bank, verzekeraar, tussenpersoon of een andere van de consumenten weet niet wat de Autoriteit

Nadere informatie

Klachtenreglement Joesboef. Kinderdagverblijf & Buitenschoolse opvang

Klachtenreglement Joesboef. Kinderdagverblijf & Buitenschoolse opvang Klachtenreglement Joesboef Kinderdagverblijf & Buitenschoolse opvang Februari 2016 Intern Klachtreglement Inleiding Joesboef heeft in het kader van de Wet kinderopvang een interne klachtenregeling opgesteld.

Nadere informatie

Aanvraag van een lineair dalende levensverzekering met een hoge verzekerde som en een

Aanvraag van een lineair dalende levensverzekering met een hoge verzekerde som en een Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2011-299 d.d. 2 november 2011 (mr. R.J. Verschoof, prof. mr. drs. M.L. Hendrikse en mr. B.F. Keulen, leden, en mr. E.E. Ribbers, secretaris)

Nadere informatie

De klachtencommissie Informatie voor patiënten

De klachtencommissie Informatie voor patiënten De klachtencommissie Informatie voor patiënten Als u bij ons in behandeling bent, doen wij er alles aan om u zo goed en zorgvuldig mogelijk te helpen. Soms gaat daarbij helaas iets mis. Bent u het ergens

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6. Tweede Fase 8 7. Klachtenregistratie 9 Klachtenformulier

Nadere informatie

Reglement geschillenadviescommissie

Reglement geschillenadviescommissie Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Corporatie: de in de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken samenwerkende woningcorporaties te weten: RK Bouwstichting St. Joseph

Nadere informatie