Beleidsplan Stichting BOL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan Stichting BOL"

Transcriptie

1 Beleidsplan Stichting BOL

2 Voorwoord

3 Voorwoord We dachten dat het eenmalig zou zijn. Joyce Bloem een kunstenares die al tientallen jaren in het rivierengebied woont en werkt, bedacht een project om op een bijzondere wijze de bevrijdingsfeesten van 2014 te vieren, want 70 jaar ervoor was gedurende een negental maanden het zuiden van het land bevrijd en het noorden nog niet. De rivier de Waal was toen front- en scheidslijn. Noord en Zuid moest 70 jaar na dato eenmalig op een bijzondere wijze met elkaar worden verbondenen wel met Oranje Linten en dat terwijl parachutisten als hommage aan de strijders van weleer langs de Waal neerdaalden. Voor dat project moest geld gevonden worden en fondsen geven alleen aan rechtspersonen. Joyce zocht en vond enkele mensen om haar te steunen en het project te begeleiden. En zo werd de rechtspersoon Stichting Beeld van Oranje Linten opgericht. Een klein groepje dat zich voor die ene gelegenheid wel beschikbaar wilde stellen. De viering van de bevrijding en de evenementen daar omheen waren een succes en de weerklank in de regio en daarbuiten deed het bestuur van de Stichting BOL beseffen dat een vervolg voor de hand lag. Hoe het daarna verder ging wordt in dit beleidsplan verder beschreven. En nu werken we voor de derde keer aan de viering van de bevrijding. Dat dit alles kan plaats hebben is voornamelijk te danken aan Joyce Bloem die met haar sprankelende ideeën en tomeloze inzet steeds een prachtig project bedenkt, daarbij steeds meer mensen enthousiast en daadwerkelijk betrokken weet te maken en daarbij ook nog eens een groot deel van de fondswerving en organisatie op zich neemt. Dank zij haar, het groeiende aantal vrijwilligers, de medewerking en bijdrage van provincie, gemeenten en Rijkswaterstaat, organisaties, fondsen, bedrijven en sponsoren zal nu voor derde maal op een heel bijzondere wijze Bevrijdingsdag gevierd worden met een wel zeer actueel thema: Bewegen voor vrijheid. Sta daar maar eens even bij stil! Van harte hoopt het bestuur dat ook dit jaar het evenement dat nu wordt voorbereid velen zal aanspreken, boeien en vermaken en dat het voor bewoners en bezoekers van ons rivierengebied zal uitgroeien tot een jaarlijks terug kerende viering van onze bevrijding en vrijheid.

4 Inleiding

5 Inleiding Stichting BOL is opgericht in 2014 in de slipstream van de inspanningen van de provincie Gelderland, om in het kader van het project Waalweelde (Beleef de Waal) het prachtige rivierengebied langs de Waal voor toerisme en recreatie te ontwikkelen en te ontsluiten met behulp van ondernemers uit het gebied. Voor dit doel werd de Waal verdeeld in tien Rondje Pontjes met elk een ondernemer als trekker. Uit de activiteiten van een van deze rondje pontjes (RP 8) is stichting BOL voortgekomen. Stichting BOL - Beeld van Oranje Linten - heeft haar naam te danken aan haar eerste activiteit, het evenement van 5 mei Op die bijzondere dag werd door inwoners van de dorpen langs de Waal van de gemeente Neerijnen en Maasdriel een zeven kilometer lang en 1m30 breed oranje lint aan beide oevers van de Waal en over de Waal heen feestelijk opgehouden. Zo werden de dorpen en de beide oevers door de inwoners met elkaar verbonden. Op die dag besloot stichting BOL om elk jaar op 5 mei een groots vrijheidsevenement te organiseren samen met ondernemers en inwoners van de dorpen langs de Waal. Op 5 mei 2015 werd 70 jaar bevrijding groots gevierd met het evenement Rood-wit-blauw&wittebrood. Op 10 picknickplaatsen langs de rivier vond een dropping plaats van unieke voor dit doel gebakken Waalbroodjes. Op die plekken waren activiteiten voor jong en oud en er werd een voor deze gelegenheid gecomponeerd Lied van de Vrede ten gehore gebracht. Speciale aandacht werd besteed aan de oorlogsveteranen uit de regio en hun verhalen. Nu is het 2016 en zijn we dus voor het derde jaar op rij bezig met het organiseren van een 5 mei-evenement namelijk de tour de Waal, fietsen voor Vrijheid. In hoofdstuk 4 besteden we hier uitgebreid aandacht aan.

6 Doelstelling Doelstelling van de stichting De stichting heeft tot doel: 1. Het opzetten van een feest voor de Vrijheid in de breedste zin van het woord. Om te vieren dat wij in Nederland sinds het einde van de tweede wereldoorlog al 71 jaar in vrijheid kunnen leven. En om ons te bezinnen op het belang van vrijheid voor onszelf en voor de ander, waar ook ter wereld. Door de eeuwen heen hebben mensen vanwege vervolging en onvrijheid elders in de wereld hun veiligheid bij ons gezocht. En ook nu weer komt het op een wel heel schrijnende wijze op ons af. 2. Het bevorderen van de kennis over de geschiedenis en de cultuur van het gebied langs en tussen de Waal. Onze jongeren kennis laten maken met de verhalen die vaak te maken hadden met het verliezen of heroveren van vrij-

7 heid. En om hen via een educatieprogramma de bagage mee te geven om te zien dat de vrijheid van de één soms de onvrijheid van de ander betekent. 3. Het bevorderen van een duurzame toeristische en vrijetijdsontwikkeling van het rivierengebied in de provincie Gelderland. Door de bewoners en ondernemers van het rivierenlandschap de mogelijkheid te bieden om dicht bij huis hun prachtige omgeving te activeren om verrassende, culturele en onderscheidende toeristische aanbiedingen te ontwikkelen. Deze activiteiten kunstevenementen en andere bijzondere evenementen, zoals varen, struinen, cultuurhistorische belevingen, (zoals onze 5 mei-viering) - doelgericht met elkaar te verbinden, waardoor ondernemers en inwoners meer profiteren van de betekenis van het mooie rivierenland. 4. De leefbaarheid in het mooie Waalgebied het gebied tussen de grote rivieren te verhogen. Door het culturele klimaat te verbeteren en middels het organiseren van wervende programma s het gebied aantrekkelijker maken voor de eigen bewoners. En door de interessante locaties van het gebied (zoals historische gebouwen (o.a. Kasteel Ophemert, kasteel Waardenburg, Fort St. Andries), culturele centra (Stroomhuis), toeristische plaatsen (De Gouden Molen, theetuin Heesselt) en onderdelen van de Hollandse Waterlinie (Fort Vuren, Loevestein) extra in het zonnetje te zetten. 5. De natuur van het rivierenlandschap rondom de Waal niet als een decor te observeren maar haar noord- en zuidoevers te verbinden om dit unieke waterlandschap vanuit een ander perspectief te beleven: in vogelvlucht, vanaf het water, op de fiets of door een vergrootglas. De stichting heeft geen winstoogmerk. Het is een Algemeen Nut Beogende instelling.

8 Activiteiten

9 Activiteiten van de stichting In beweging voor Vrijheid De belangrijkste activiteit van de stichting is het organiseren van een groots bevrijdingsevenement op 5 mei samen met ondernemers en inwoners van de dorpen langs de Waal. Op deze manier wil de stichting de Waalregio aantrekkelijker maken voor de bewoners en toeristen uit de wijde omgeving naar ons rivierengebied halen. De voorbereidingen van het evenement starten al maanden eerder. In de aanloop naar 5 mei vinden allerlei activiteiten plaats, zoals informatiebijeenkomsten, educatieve bijeenkomsten, bijeenkomsten van de verschillende werkgroepen. Het evenement is een groeidiamant. In 2014 ging het nog om twee gemeenten en een 7 kilometer lang oranje lint dat langs beide oevers van de Waal (en over de Waal heen) door inwoners werd vastgehouden, met allerlei activiteiten eromheen. In 2015 deden er al vier gemeenten mee en werden op 10 plaatsen broodjes gedropt. In 2016 sluiten deze vier gemeenten zich actief aan en is het gebied geografisch verder uitgebreid. We streven ernaar om het evenement door te laten groeien zodat over enige jaren het hele Gelderse Waalgebied zich heeft aangesloten bij het 5 mei evenement: In beweging voor Vrijheid.

10 Activiteiten

11 Stichting BOL organiseert nu al voor het derde jaar op rij een groots en bijzonder 5 mei evenement rond de Waal. Voor dit jaar 2016 vormen vrijheid en de verhalen daarover het hoofdthema. Verhalen over het bevechten van en vluchten naar vrijheid in onze eigen geschiedenis, maar ook over verhalen van mensen die juist nu oorlogsgebieden moeten ontvluchten. We gaan fietsen voor Vrijheid: de Tour de Waal! De doelgroep voor dit evenement wordt gevormd door senioren (bijvoorbeeld grootouders) en kinderen van de basisscholen (hoogste klassen) van de dorpen langs de Waal van de gemeenten Zaltbommel, Maasdriel, Neerijnen en Lingwaal. Zij nemen op 5 mei in kleine groepen deel aan de Tour de Waal, een fietspuzzeltocht met een cultuurhistorisch karakter. Als voorbereiding hierop organiseren we vanaf maart 2016 culturele activiteiten met en voor de senioren en kinderen over het thema Vrijheid en de verhalen uit de regio, ook met een duidelijke link naar het heden. De tour de Waal gaat langs diverse landmarks, zoals kastelen, forten en andere historische en karakteristieke plekken aan de Waal. Elke landmark verzorgt zijn eigen feestelijke activiteiten die aansluiten bij het thema Vrijheid, zoals muziek, theater, poëzie, een rondleiding of een doeactiviteit. Het totale parcours aan beide zijden van de Waal van Ophemert en Heerewaarden tot Vuren en Slot Loevestein is lang. Daarom wordt dit parcours opgedeeld in vijf kortere rondjes, waarbij beide zijden van de Waal verbonden zijn door bruggen of veerpontjes (zie tekening hieronder). De senioren en de kinderen fietsen het rondje in de eigen buurt. Verder vertellen kinderen van de basisscholen de verhalen die er op plekken langs de Waal bestaan (oral history) zodat de geschiedenis niet verloren gaat. Kinderen krijgen tevoren een aantal lessen waarin ze leren om verhalen te vertellen. Ook anderen mogen de Tour de Waal fietsen voor de Vrijheid, we noemen ze de Vrije Fietsers. Zij kunnen in principe op elke landmark opstappen en zelf weten welke afstand zij fietsen. Een fietsroute langs historische plekken met Waalverhalen vormt de leidraad.

12 Organisatie

13 Organisatiestructuur Bestuur Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en twee gewone bestuursleden. De bestuursleden zijn onbezoldigd. Het bestuur van de Stichting Beeld van Oranje Linten bestaat uit vijf personen: Voorzitter: Ton Jansen Secretaris: Mady Just de la Paisières Penningmeester: Rein Eggink Lid: Saskia Weddepohl Lid: Paula Kouwenhoven Het bestuur wordt geadviseerd door Joyce Bloem, (initiatiefnemer en beeldend kunstenaar) en Jan van den Berg (PR en mede-organisator) Vrijwilligers Er is een vaste kerngroep van vrijwilligers die samen met het bestuur de nieuwe activiteiten ontwikkelt en uitvoert. Per activiteit, thema of dorp zetten we werkgroepen van vrijwilligers op om het evenement, samen met bewoners en ondernemers, voor te bereiden en uit te voeren. Aan de bevrijdingsevenementen werken jaarlijks tientallen vrijwilligers mee. Betaalde krachten Voor bepaalde activiteiten en specialistische werkzaamheden tijdens de voorbereidingen en de uitvoering moet soms een beroep gedaan worden op betaalde krachten en worden bepaalde diensten ingekocht. Dit alles volgens plan en conform de begroting.

14 Financiën

15 Financiën Begroting en financieel jaarverslag Er wordt jaarlijks door het bestuur een begroting en een financieel jaarverslag opgesteld. Werving van gelden De Stichting BOL verwerft voor dit project gelden door middel van: - Subsidie (Provincie Gelderland, gemeenten) - Fondsenwerving - Sponsoring en crowdfunding De stichting heeft geen winstoogmerk. Het is een Algemeen Nut Beogende instelling. De ANBI-status is verleend.

16 Toekomst

17 De toekomst: Tour de Waal, een terugkerend evenement Na twee geslaagde testjaren van evenementen aan de Waal zijn we uiteindelijk uitgekomen bij deze formule: de Tour de Waal. De Waal als verbindend element van alle prachtige en karakteristieke plekken in de regio. En hoe kun je beter genieten van het schitterende landschap dan op de fiets over de dijken: de dijk als tribune! Niet alleen om zijn prachtige en dynamische landschap is dit gebied de moeite waard, maar ook om zijn rijke geschiedenis. Een voorbeeld daarvan is de Hollandse Waterlinie: nu eens niet de strijd tegen het water, maar het water als bondgenoot. Zowel landmarks van de Oude (17e eeuw) als van de Nieuwe (19e en 20e eeuw) Hollandse waterlinie zijn langs de Waal te vinden: vestingsteden, kastelen, forten, batterijen, bunkers en sluizen. Er is grote belangstelling voor de Tour de Waal. De vier betrokken gemeenten zijn enthousiast en 13 ondernemende Landmarks langs de Waal staan nu al in de startblokken om diverse activiteiten in het kader van de Tour de Waal te organiseren op 5 mei. Onze inzet is erop gericht om dit aantal de komende jaren uit te breiden, zodat de Tour de Waal ook financieel geheel of grotendeels gedragen wordt door de ondernemers langs de Waal, waar nodig aangevuld met sponsoring en crowdfunding. De Tour de Waal wordt een jaarlijks terugkerend evenement met elk jaar weer een nieuw thema en een nieuwe inhoud. De Tour de Waal gaat samen met de Dwaalmarkt en de Dwaalroutes een sterke toeristische trekpleister vormen in deze Gelderse Waalregio. We gaan in de toekomst de Tour de Waal ook geografisch uitbreiden om uiteindelijk langs de hele Waal te gaan, van de Duitse grens tot Gorinchem per fiets of misschien wel lopend of skeelerend, kortom: In beweging voor Vrijheid!

18

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Bergen 20-01-2015 1-13 Inhoud 1 Visie en Missie 3 1.1 Statement: 3 1.2 Visie 3 1.3 Missie 3 2 Ervaring 3 3 Evenement 2015 4 4 Toekomst. 4 5

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018-2022 Inhoudsopgave 1. DOEL VAN DE VERENIGING 3 1.1. DOELOMSCHRIJVING VERENIGING 3 1.2. DOELGROEPEN 3 1.3 MISSIE 4 2 BELEIDSTERREINEN

Nadere informatie

Tweede atelier west voor Duurzaam toerisme WaalWeelde. Tweede atelier west, verbinden en nog eens verbinden!

Tweede atelier west voor Duurzaam toerisme WaalWeelde. Tweede atelier west, verbinden en nog eens verbinden! Tweede atelier west voor Duurzaam toerisme WaalWeelde Een impressie van het tweede atelier dat in west gehouden is op 1 november 2012. Het tweede atelier in oost wordt 7 november gehouden. Hierover informeren

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Beleef techniek en landschap. Waterlinie Workshop. Werk als een vestingbouwer, geniet van het landschap!

Beleef techniek en landschap. Waterlinie Workshop. Werk als een vestingbouwer, geniet van het landschap! Beleef techniek en landschap Waterlinie Workshop Werk als een vestingbouwer, geniet van het landschap! Met een Waterlinie Workshop van Het Leege Land werkt u als historische vestingbouwer en ervaart u

Nadere informatie

Wie zijn geschiedenis niet kent, kan het heden niet doorgronden noch zijn toekomst richting geven.

Wie zijn geschiedenis niet kent, kan het heden niet doorgronden noch zijn toekomst richting geven. 2013 2018 Vastgesteld: 12 augustus 2013 Wie zijn geschiedenis niet kent, kan het heden niet doorgronden noch zijn toekomst richting geven. Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aanleiding 2.1 Geschiedenis is verleden,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen 2019-2023 1 1. Inleiding De Walburgiskerk (daterend in opzet uit ca. 1050) is een van de belangrijkste museale kerken in Nederland en het belangrijkste

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2018 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2018 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire.

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire. Jaarverslag 2014 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar loopt van 7 april tot en met 31 december 2014. Samenstelling bestuur Voorzitter,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van OBS De Harpoen

Beleidsplan Stichting Vrienden van OBS De Harpoen Beleidsplan Stichting Vrienden van OBS De Harpoen Versie 16 december 2015 Introductie Met ingang van de tweede helft van 2015 zijn we als stichting vrienden van OBS De Harpoen een Algemeen nut beogende

Nadere informatie

VUELTA 2020 Utrecht & Brabant

VUELTA 2020 Utrecht & Brabant VUELTA 2020 Utrecht & Brabant Presentatie woordvoerdersoverleg Provinciale Staten 14 mei 2018, 12.00-13.00u Martijn van Hulsteijn, werkgroep Vuelta Hier komt tekst De Vuelta 2020: een unieke hefboom! Unieke

Nadere informatie

VERENIGING VRIENDEN VAN DE GROTE OF ST.-BAVOKERK TE HAARLEM ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2014-01

VERENIGING VRIENDEN VAN DE GROTE OF ST.-BAVOKERK TE HAARLEM ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2014-01 VERENIGING VRIENDEN VAN DE GROTE OF ST.-BAVOKERK TE HAARLEM ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2014-01 Inhoudsopgave 1 Doel van de vereniging 1.1. Doelomschrijving Vereniging... 3 1.2. Doelgroepen... 3 1.3. Missie...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting RiverArt R&D

Beleidsplan Stichting RiverArt R&D stichting RiverArt R&D Houttuinen 36 3311 CE Dordrecht Inleiding De wens in 2013 van het college B&W Dordrecht, om de culturele samenwerking met de stad Rotterdam te intensiveren, leidde tot het idee van

Nadere informatie

Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden

Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden 1 Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden Kennismaking 3 Doel 3 Hoe bereiken we dat 3 Wat is daar voor nodig 3 7 eeuwen Heusden 3 Het thema 4 Realiseren 4 Financiering 4

Nadere informatie

Beleidsplan Versie maart 2018

Beleidsplan Versie maart 2018 Beleidsplan 2017-18 Versie maart 2018 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling: Visie en Missie 3 Speerpunten / doelen 2018 en vooruitblik 4 Behaalde resultaten 2017 5 Ambities 2018 en verder 6 Concrete acties

Nadere informatie

Stichting Ebony Ensemble

Stichting Ebony Ensemble Stichting Ebony Ensemble BIJZONDERE WERKEN VOOR EEN BREDER PUBLIEK Beleidsplan 2017-2021 Stichting Ebony Ensemble Inschrijfnummer Kvk: 67948030 Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

Verslag Openluchttheater De Hunnebergen. Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status

Verslag Openluchttheater De Hunnebergen. Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status Verslag Openluchttheater De Hunnebergen 2018 Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status Inhoud Voorwoord... 3 Algemene gegevens:... 4 Missie en visie (doelstelling):... 4 Hoofdlijnen van het

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLAN**GAS!FABRIEK* 1*

BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLAN**GAS!FABRIEK* 1* BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLANGASFABRIEK 1 Inhoudsopgave 1 VOORWOORD 3 2 SAMENVATTING 3 3 VISIEENMISSIE 4 4 ORGANISATIE 4 5 AANBODENFACILITEITEN 6 6 PARTNERS 7 7 PLANVANAANPAK 7 8 TEKENINGEN 9 StichtingBehoudGASFabriek

Nadere informatie

5 maart 2019 Documentnummer: , BJC Nummer 9/2019 Dossiernummer : K14640

5 maart 2019 Documentnummer: , BJC Nummer 9/2019 Dossiernummer : K14640 v o o r d r a c h t 5 maart 2019 Documentnummer: 2019-018160, BJC Nummer 9/2019 Dossiernummer : K14640 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over/ter vaststelling van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 Stichting Vrienden Kunstbezit Paradijskerk Rotterdam 1. BELANGRIJKE GEGEVENS 3 2. INTRODUCTIE 4 3. BELEID 5 3.1 STATUTAIRE DOELSTELLING 5 3.2 VISIE 5 3.3 MISSIE 5 3.4 STRATEGIE 5

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting De Neswaarden Versie oktober 2015

Beleidsplan Stichting De Neswaarden Versie oktober 2015 Beleidsplan Stichting De Neswaarden Versie oktober 2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting De Neswaarden van oktober 2015. Dit plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Bergen 09-05-2017 1-11 Inhoud 1 Visie en Missie 3 1.1 Statement: 3 1.2 Visie 3 1.3 Missie 3 2 Ervaring 3 3 Evenement 2015 4 4 Toekomst. 4 5

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN DoorBrekers HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN VERSIE: 30 NOVEMBER 2015 Hoofdlijnen Beleidsplan DoorBrekers, v. 30/11/2015 1 HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN DOORBREKERS Versie: 30 november 2015 INLEIDING DoorBrekers is een

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS

BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS Inleiding Dit beleidsplan geldt als leidraad voor de bestuurders van de stichting. Gestelde doelen worden aangegeven en nader uitgewerkt. Tevens wordt voldaan aan de aanpassing

Nadere informatie

PROMOTIEPAKKET DE BETUWE DIT IS EEN UITGAVE VAN REGIO ARNHEM NIJMEGEN

PROMOTIEPAKKET DE BETUWE DIT IS EEN UITGAVE VAN REGIO ARNHEM NIJMEGEN PROMOTIEPAKKET SAMEN AAN DE SLAG! SAMEN STAAN WE STERK! 2 3 4 5 6 7 8 9 > Logo downloaden > Inspirerende beelden > Inspirerende tekst > Logo toepassingen > (Uw) foto in beeldmerk > Kleurgebruik De Betuwe

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2020 www.oranjeverenigingharderwijk.nl Oranjevereniging Harderwijk Bosboom - Toussaintstraat 17 3842 ZZ HARDERWIJK Email: info@oranjeverenigingharderwijk.nl Telefoonnummer 0341-420228

Nadere informatie

Veluwse Hanze. Bezoek Statenleden. Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem. Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen. De Veluwe. HanZe.

Veluwse Hanze. Bezoek Statenleden. Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem. Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen. De Veluwe. HanZe. Veluwse Hanze Bezoek Statenleden Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem De Veluwe Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen HanZe StedeN Wat is De Hanze Wereldzeeën werden bedwongen door de Hanzekooplieden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ark van Noach

Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Voor u ligt het beleidsplan van stichting Ark van Noach. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting De Neswaarden Versie april 2017

Beleidsplan Stichting De Neswaarden Versie april 2017 Beleidsplan Stichting De Neswaarden Versie april 2017 Hoofdstuk: Vooraf Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting De Neswaarden van april 2017. Dit plan omvat een overzicht van de doelstellingen

Nadere informatie

Benutten en beschermen van een uniek historisch landschap

Benutten en beschermen van een uniek historisch landschap 1 De Nieuwe Hollandse Waterlinie Benutten en beschermen van een uniek historisch landschap De Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt midden door Nederland: van Muiden tot aan de Biesbosch. Vroeger waren de

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Beleidsplan 2016-2017 Inhoud: Over de Stichting - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Activiteiten en projecten PROJECT 1 PROJECT 2 PROJECT 3 PROJECT 4 Musicals Jongerenkoor Meditatieve

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 8 Vooruitzichten... 12 Afsluiting... 13 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016

Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016 Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het

Nadere informatie

Regels Ruimte voor Gelderland 2016

Regels Ruimte voor Gelderland 2016 Regels Ruimte voor Gelderland 2016 Paragraaf 6.9 Gelderland Herdenkt - 75 jaar vrijheid Artikel 6.9.1 Begripsomschrijvingen In deze paragraaf wordt verstaan onder: a. activiteit activiteit, gericht op

Nadere informatie

Wat vragen wij van u? Betrokkenheid bij de wijk en een inspanning voor het (mogelijk dagelijks) actueel houden van de website.

Wat vragen wij van u? Betrokkenheid bij de wijk en een inspanning voor het (mogelijk dagelijks) actueel houden van de website. BEHEERDER VAN DE WEBSITE ACHTER DE HOVEN. Er gebeurt veel interessants in Achter de Hoven en dat willen we graag met zo veel mogelijk mensen delen. Een wijk in beweging betekent ook dat er veel actuele

Nadere informatie

Jaarrekening DEAL Foundation 2017

Jaarrekening DEAL Foundation 2017 Jaarrekening DEAL Foundation 2017 Opgemaakt te Leiden op 31-01-2018 Inhoud: Beschrijving Balans per 1 januari 2018 Staat van baten en lasten Staat van baten en lasten (uitgebreid) Toelichting op staat

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl 1. Doelstellingen en algemeen beleid 1.1 Inleiding 1.2 Bestuursactiviteiten 1.3 Stichtingsactiviteiten 1.4 Plannen voor 2015

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Beleidsplan. Inleiding

Beleidsplan. Inleiding Inleiding Onderstaand beleidsplan is geschreven om onze activiteiten te omschrijven voor de komende 3 jaar. Stichting Heeren van Heenvliet is opgericht op 1 januari 2018 en heeft onder andere tot doel

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone

Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone Programma Fatih Ozdere Algemene introductie Samenwerking met Alblasserdam en SWEK Financien Lennart Graaff - procesmanager Proces project Gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Ontstaan van Stichting TinH Stichting TinH is opgericht in oktober 2015 door een

Nadere informatie

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Versie december 2014 Inleiding In dit plan presenteert Stichting Reformatie Instituut Dordrecht (hierna: RID ) haar financiële beleidsvoornemens voor de periode

Nadere informatie

Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GOD S GOLDEN ACRE NEDERLAND. Opgesteld te Hardenberg, d.d Beleidsplan voor de jaren

Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GOD S GOLDEN ACRE NEDERLAND. Opgesteld te Hardenberg, d.d Beleidsplan voor de jaren Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GOD S GOLDEN ACRE NEDERLAND Opgesteld te Hardenberg, d.d. 18-11-2016 Beleidsplan voor de jaren 2017-2020 1 Inhoudsopgave 1 De organisatie... 3 1.1 Stichting Vrienden

Nadere informatie

4. Opdrachtgevers De stichting is autonoom in de verwezenlijking van haar doel en heeft geen opdrachtgevers. Stichting Bevrijding 45.

4. Opdrachtgevers De stichting is autonoom in de verwezenlijking van haar doel en heeft geen opdrachtgevers. Stichting Bevrijding 45. Stichting Bevrijding 45 Missiedocument 14 juni 2016 1. Missie, doel De stichting beschouwt als haar missie: de bevrijding van Apeldoorn en de waarde van vrijheid levendig te houden bij de inwoners van

Nadere informatie

JAARVERSLAG December Spoorstraat 15 Postbus ED Bodegraven 2410 AD RSIN

JAARVERSLAG December Spoorstraat 15 Postbus ED Bodegraven 2410 AD RSIN JAARVERSLAG 2012 December 2013 Spoorstraat 15 Postbus 165 2411 ED Bodegraven 2410 AD RSIN 823081175 1 Inhoudsopgave Bestuur en organisatie... 3 Activiteiten... 3 Beleidsplan... 4 Inleiding... 4 Geschiedenis,

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid. Wij zijn een ANBI. Algemeen Nut. Beogende Instelling

JAARVERSLAG Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid. Wij zijn een ANBI. Algemeen Nut. Beogende Instelling Wij zijn een ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling JAARVERSLAG 2018 Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid Secretariaat: Gerardsstraat 6 6372 KH Landgraaf info@bokkenrijdersonderzoek.eu Inhoud

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 december 2018 Zaaknummer: 553278 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen

HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen HZO en grote namen : Wibi Soerjadi HZO en cultuur in Zeeland : Stenzel & Kivits Nieuwjaarsconcert 2016 Al eeuwenlang kenmerken water, dijken en polders

Nadere informatie

MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM

MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM Lokaal expertisecentrum voor cultuureducatie en -participatie Met kunst- en cultuureducatie en -participatie wordt de (lokale) samenleving mooier en kleurrijker. Daar zetten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN BELEIDSPLAN 2017-2018 Een podium voor een grote variëteit aan muziekstijlen in de open lucht voor jong en oud. Een jaarlijks terugkerend muziekconcert op een unieke

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN 2015 2018 Stichting Haarwensen Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht 0297-745300 www.haarwensen.nl info@haarwensen.nl KvK 34290369 Inleiding In dit beleidsplan beschrijft Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

Vrede en vrijheid maken we samen.

Vrede en vrijheid maken we samen. Vrede en vrijheid maken we samen. Draagt u ook bij? Wageningen 5 mei. 5 mei 1945 Bevrijding! 4 mei, 23.00 uur Bevrijdingsvuurceremonie Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd van de Duitse overheersing tijdens

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2016

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 7 Vooruitzichten... 11 Afsluiting... 12 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden ASF Nederland 2016-2019

Beleidsplan Stichting Vrienden ASF Nederland 2016-2019 Beleidsplan Stichting Vrienden ASF Nederland 2016-2019 De Stichting Vrienden ASF Nederland is opgericht in december 2005. De Stichting wil bijdragen aan een dialoog over diverse onderwerpen zoals herdenken,

Nadere informatie

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 www.himalayawelfare.org 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van de Himalaya Welfare Foundation. De Stichting Himalaya Welfare is opgericht op

Nadere informatie

Regio Rivierenland Team Onderzoek & Ontwikkeling J.S. de Jongplein WG Tiel Telefoon startnotitie: Mobiliteit

Regio Rivierenland Team Onderzoek & Ontwikkeling J.S. de Jongplein WG Tiel Telefoon startnotitie: Mobiliteit Regio Rivierenland Team Onderzoek & Ontwikkeling J.S. de Jongplein 2 4001 WG Tiel Telefoon 0344-638555 Startnotitie: Mobiliteit INHOUD 1. Doelstelling... 2 2. Mobiliteit: wat is de huidige situatie?...

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis

Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis Voorheen st. Gereformeerde Jeugdraad Maassluis JAARVERSLAG 2017 www.jeugdwerkpknmaassluis.nl Lange Boonestraat 5 3144 CR Maassluis E: info@jeugdwerkpknmaassluis.nl

Nadere informatie

Publicatienota Stichting VoorWaar

Publicatienota Stichting VoorWaar Publicatienota Stichting VoorWaar Deze nota is bedoeld om inzicht te geven in de stand van zaken van Stichting VoorWaar (de Stichting) tot en met de datum 20 oktober 2018. Stichting VoorWaar Met als handelsnamen:

Nadere informatie

ANBI Beleidsplan. Cultureel festival op de grens van Brabant en Limburg

ANBI Beleidsplan. Cultureel festival op de grens van Brabant en Limburg ANBI Beleidsplan Cultureel festival op de grens van Brabant en Limburg Inleiding en Aanleiding Als je er op let, valt het eigenlijk pas op. De culturele evenementen in Limburg blijven in Limburg en de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595 447745 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius)

Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595 447745 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius) Vergadering: 3 december 2013 Agendanummer: 9 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595 447745 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius) Aan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 Voorwoord: Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Blind Vertrouwen 2014-2015 De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 13 Juni 2014 en

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Koningsdag Zierikzee

Beleidsplan Stichting Koningsdag Zierikzee Beleidsplan 2017 2022 Stichting Koningsdag Zierikzee Zierikzee, December 2016 Voorwoord Het beleidsplan 2017 2022 is opgesteld voor het bestuur van Stichting Koningsdag Zierikzee. Het document geeft een

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2021 Versie 1 Stichting Raadhuis Grootschermer Grootschermer, augustus 2017 1 INHOUD 1. Inleiding 2. Doel, missie, visie 3. Wat doet de Stichting 4. Hoe doet de Stichting dat 5. Korte/lange

Nadere informatie

HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN

HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN INHOUD Wat is een vrijheidsmaaltijd? Wie organiseert een Vrijheidsmaaltijd? Stappenplan voor een Vrijheidsmaaltijd 1. Wat is een Vrijheidsmaaltijd? 2. Wat heb je nodig om een

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Erfgoedfestival Gelderland grensland. Inspiratiebijeenkomst 13 febr. 2017

Erfgoed Gelderland. Erfgoedfestival Gelderland grensland. Inspiratiebijeenkomst 13 febr. 2017 Erfgoed Gelderland Erfgoedfestival Gelderland grensland Inspiratiebijeenkomst 13 febr. 2017 Agenda 14.00 kennismaken 14.05 informatief uitgangspunten het thema grenzen hoe pakken we het aan over communicatie

Nadere informatie

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr:

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr: Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK :67403611 RSINnr: 856971091 http://www.stichtingkokai.nl secretariaat M.S van der Heide Kwartelstraat 28 8916 BN Tevens bezoekadres Tel. 06 41134599 1 Inhoud

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Verslag 2016 Activiteiten en mijlpalen 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Begroting 2017 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN Meerjarenbeleidsplan 2016 2019 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016-2019 van Stichting Vrienden van MSVN-Fryslân. In dit beleidsplan staan de activiteiten

Nadere informatie

CentreNL. = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie

CentreNL. = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie CentreNL entre NL 3 CentreNL = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie spectaculair uitzicht op de Viaanse oversteek en de plaatsen Vianen, Vreeswijk en IJsselstein

Nadere informatie

Rivierenland in eigen hand

Rivierenland in eigen hand Rivierenland in eigen hand Leefbaarheid verbeteren door eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van bewoners van kleine kernen in het Rivierengebied te bevorderen VKK Gelderland Overkoepelende organisatie

Nadere informatie

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2015 FECC. Dit verslag geeft een beknopt beeld van de activiteiten van het jaar 2015.

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2015 FECC. Dit verslag geeft een beknopt beeld van de activiteiten van het jaar 2015. FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC Dit verslag geeft een beknopt beeld van de activiteiten van het jaar 2015. FECC Januari 2016 FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC FECC 1 presenteert

Nadere informatie

Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015

Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015 Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015 Week van 28-9 t/m 2-10 De basisscholen gaan op een creatieve manier aan de slag met een thema uit het NLIJD. We denken hierbij aan het thema water, bijv. eventueel

Nadere informatie