Afval & verhuizen: hoe is het geregeld? alle afval op een rij. Kies voor elkaar. Samen voor een mooie buurt.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afval & verhuizen: hoe is het geregeld? alle afval op een rij. Kies voor elkaar. Samen voor een mooie buurt."

Transcriptie

1 Afval & verhuizen: hoe is het geregeld? alle afval op een rij checklist bij aankomst aanbiedregels veelgestelde vragen passen checklist bij vertrek afvalstoffenheffing adressen en contact Kies voor elkaar. Samen voor een mooie buurt.

2 Alle afval op een rij Restafval: in (ondergrondse) containers In de gemeente Apeldoorn wordt restafval ingezameld via onder grondse containers (hoog bouw) en met grijze containers (laag bouw). Bij de meeste flats en appartementengebouwen zijn ondergrondse containers geplaatst waarvoor een pas nodig is. Bij flats waar sprake is van maatwerk, worden de kosten voor het legen verdeeld over de huishoudens van het betreffende complex. De grijze containers bij laagbouwwoningen zijn van een chip voorzien. De inzamelwagens zijn van apparatuur voorzien die elke aanbieding registreert. Het huisvuil wordt dus niet gewogen. De aanbiedgegevens gaan naar de gemeentelijke afdeling Belastingen. U betaalt voor elke keer dat u uw grijze huisvuilcontainer aan de weg zet of dat u afval in de ondergrondse container doet. Daarnaast betaalt u een vast bedrag aan vastrecht. U ontvangt hiervoor jaarlijks van de gemeente een factuur afvalstoffenheffing. Zie verder Afval stoffenheffing. Groente-, fruit- en tuinafval: in groene containers Groente-, fruit- en tuinafval (gft) wordt ingezameld via groene containers bij laagbouw, en op uw verzoek onder bepaalde voorwaarden ook bij hoogbouw. Het aanbieden van de groene container is gratis. Papier: in blauwe containers Papier en karton wordt bij laagbouw ingezameld met blauwe containers. Het aanbieden van de blauwe container is gratis. Papier kan ook worden weggebracht naar één van de vele inleverpunten in de stad, zoals die bij supermarkten. Kijk op voor de locaties.

3 Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken kunt u in de oranje container of speciale plastic zak doen, of inleveren op een van de vele locaties in Apeldoorn. Raadpleeg de lijst inleverpunten op Biedt verpakkingen leeg aan, plet zuivel- en sappakken om ruimte te sparen, en doe een eventueel aanwezige dop er weer op. Het aanbieden van dit verpakkingsafval is gratis. Kijk op voor de lijst Wat mag mee met PMD. Maakt u gebruik van zakken en worden die aan huis opgehaald? Hang de PMD-zak dan op de inzameldag voor uur bij voorkeur aan een ophanghaak die aan vele lantaarnpalen zijn bevestigd. Glas, papier en karton, textiel Glas, papier en karton en textiel kunnen worden ingeleverd op vele locaties in Apeldoorn. Grof vuil Grof vuil zoals bouwafval, e-goed, hout, metaal en oud ijzer, vloerbedekking etcetera kunt u wegbrengen naar het Recycleplein aan Aruba 16 in Apeldoorn of naar het Recycleplein aan de Talhoutweg 26 in Vaassen. Afval van A-Z Hoe voer ik asbest af? Waar laat ik een kapotte koelkast, of een kuub zand? Wat hoort wel en niet bij plastic verpakkingen? Raadpleeg Afval & verhuizen: hoe is het geregeld?

4 Veel restafval bestaat uit herbruikbaar materiaal. Goed scheiden loont. Pasjes Alle huishoudens in Apeldoorn hebben een grofvuilpas. Daarnaast hebben bewoners van hoogbouw een pas voor de ondergrondse container en, indien gewenst, een pas voor de gft-container. Deze passen zijn soms gecombineerd in één pas. Bij verhuizing kunt u gebruik maken van een verhuispas.

5 Pas voor de ondergrondse container voor restafval Met deze pas heeft u toegang tot de ondergrondse containers voor restafval. Bent u de pas kwijt, bel dan met het servicenummer van Circulus-Berkel Tegen betaling wordt uw oude pas geblokkeerd, zodat niemand daar onbevoegd gebruik van kan maken, en krijgt u een nieuwe pas toegezonden. Een gebruiksaanwijzing voor de ondergrondse container vindt u op onze website Pas voor de bovengrondse container voor groente-, fruit- en tuinafval Op een aantal locaties bij hoogbouw kan gebruik worden gemaakt van een gft-container. Bel met het servicenummer voor de mogelijkheden. Bent u de pas kwijt, bel dan met het servicenummer van Circulus-Berkel Tegen betaling wordt uw oude pas geblokkeerd zodat niemand daar onbevoegd gebruik van kan maken, en krijgt u een nieuwe pas toegezonden. Een gebruiksaanwijzing en een lijst wat bij gft-afval mag, vindt u op onze website Grofvuilpas Voor het afvoeren van grofvuil kunt u gebruik maken van de grofvuilpas en eventueel verhuispas. Met de grofvuilpas kunt u per kalenderjaar maximaal 300 kg gratis wegbrengen naar het Recycleplein aan de Aruba 16. Ook kunt u driemaal 1m 3 grofvuil aan huis laten ophalen. Het saldo van uw grofvuilpas kunt u inzien op Zonder grofvuilpas of zonder saldo op de pas kunt u afval tegen betaling wegbrengen of laten ophalen. Raadpleeg de tarieven op en bel voor het maken van een afspraak met ons servicenummer De verhuispas: eenmalige aanvulling op grofvuilpas De verhuispas is bedoeld voor het gratis wegbrengen van maximaal 300 kg gratis grofvuil naar het Recycleplein bij verhuizing of bij ontruiming van een woning van een over leden naaste. Meer informatie over de wijze van aanvragen en de voorwaarden vindt u op Afval & verhuizen: hoe is het geregeld?

6 Checklist bij aankomst Controleer of de volgende passen en containers aanwezig zijn in de nieuwe woning. Milieu- of recyclepas (indien u gebruik gaat maken van een ondergrondse container) of een grijze container voor restafval Grofvuilpas Chemobox Groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) (bij hoogbouw is deze niet standaard aanwezig) Blauwe container voor papier (deze is niet standaard aanwezig) Oranje container (deze is niet standaard aanwezig) Treft u deze niet aan? Dan zijn er twee mogelijkheden. 1 Gaat het om een bestaande woning? Neem contact op met de vorige bewoners, want aan een nieuwe pas of container zijn kosten verbonden. Lukt dit niet? Neem dan contact op met Circulus-Berkel. 2 Gaat het om een nieuwe woning waarvan u de eerste bewoner bent? Neem contact op met Circulus-Berkel en u ontvangt de passen en containers zo snel mogelijk. Kijk op voor de prijzen en de diverse formaten containers. Geef uw verhuizing binnen vijf dagen na aankomst door aan de afdeling Burgerzaken van de gemeente. Uw persoonsgegevens worden dan aan uw nieuwe adres gekoppeld, zodat u gebruik kunt maken van de containers en de passen. Dit geldt ook voor de verhuispas. Ruil binnen drie maanden na verhuizing gratis de containers om Wilt u liever een groter of kleiner formaat groene of grijze container? Dan kunt u die binnen drie maanden gratis omruilen. Daarna betaalt u een omruiltarief, dat afhankelijk is van de soort en grootte van de container. Raadpleeg de tarievenlijst op en neem hiervoor contact op met Circulus-Berkel.

7 Checklist bij vertrek Gaat u verhuizen? Laat passen en containers achter in de woning. De passen en containers zijn adresgebonden en horen bij de woning. Het gaat daarbij om: Milieu- of diftarpas (indien u gebruik maakt van een ondergrondse container) of grijze container voor restafval Grofvuilpas Chemobox Groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) (bij hoogbouw is deze niet standaard aanwezig) Blauwe container voor papier (deze is niet standaard aanwezig) Oranje container voor plastic (deze is niet standaard aanwezig) Houd u aan de regels Het komt voor dat na een verhuizing grote hoeveelheden grofvuil achtergelaten worden zonder dat daarover met Circulus-Berkel afspraken zijn gemaakt. Ook komt het voor dat grofvuil ruim voor de ophaaldag aan de weg wordt gezet. In dergelijke gevallen wordt de milieupolitie ingeschakeld en komen de kosten van het opruimen voor rekening van de dader. Laat passen en containers achter in de woning. De passen en containers zijn adresgebonden en horen bij de woning. Afval & verhuizen: hoe is het geregeld?

8 Aanbiedregels Spelregels voor ondergrondse containers 1 Zet geen huisvuil of grofvuil op of naast de ondergrondse container. U kunt daar een boete voor krijgen. 2 In de inworptrommel kan maximaal 60 liter afval; dat is een volle vuilniszak. 3 Stop geen grofvuil of bouwafval in de inworptrommel. 4 Kunt u uw pas niet gebruiken of bent u deze kwijt? Bel dan ons servicenummer Is de container niet te gebruiken of vol? Bel dan ons servicenummer Buiten kantoortijden kunt u de melding op het antwoordapparaat inspreken. In het weekend wordt deze regelmatig door de storingsdienst afgeluisterd. 6 U kunt uw afval in dat geval ook kwijt bij een andere ondergrondse container. De juiste locatie van de uitwijkcontainer staat op uw ondergrondse container aangegeven. TIP Maak de vuilniszak vol. U betaalt ten slotte een bedrag per aanbieding. Het helpt wanneer u thuis een 60-literafvalbak gebruikt. Houd zoveel mogelijk herbruikbare materialen uit het restafval. Spelregels voor containers aan huis 1 Zelf verantwoordelijk U bent er zelf verantwoordelijk voor dat de container geleegd kan worden. Kan dat niet en blijft er afval achter, dan moet toch voor de aanbieding worden betaald, indien het gaat om de grijze container. 2 Op tijd naar buiten én naar binnen Zet uw container uiterlijk om uur aan de weg. Dan weet u zeker dat deze wordt geleegd. Haal de container na leging zo snel mogelijk weer van de weg. 3 Maak de container niet te vol en niet te zwaar De inzamelwagen kan maximaal 80 kg per container tillen. Let daarop bij het vullen van uw container. Gooi geen stenen of puin in de container. De inzamelwagen kan hierdoor schade oplopen. Afval dat naast of op de container is geplaatst, wordt niet meegenomen.

9 4 Stop de container niet te vol en stamp niet aan De deksel mag niet open staan, dus prop de container niet te vol. Stamp het afval niet vast, anders valt het niet uit de container wanneer die geleegd wordt. Blijft er afval in de grijze container achter, dan moet u de aanbieding wel betalen. Wilt u de container alsnog laten legen? Bel dan ons servicenummer Er wordt dan wel een extra lediging geregistreerd. Blijft er afval in de groene container? Dan worden u geen kosten in rekening gebracht. Het aanbieden van de groene container is namelijk gratis. 5 De juiste zijde naar de straat Plaats de container met de wielen aan de huiskant. 6 Straat onbereikbaar Is uw straat opgebroken of afgesloten? Plaats uw container dan langs de dichtstbijzijnde straat die wél bereikbaar is voor de vuilniswagen. 7 Container beschadigd of verdwenen Is de container beschadigd of verdwenen? Neem dan contact op met Circulus-Berkel. Regelingen voor de inzameling kunnen wijzigen. Raadpleeg voor het laatste nieuws. Wat gebeurt als de container niet geleegd kon worden? Wanneer de container niet of moeilijk geleegd kan worden, dan geeft de chauffeur dit aan door een kaartje aan uw container te bevestigen. Daarop geeft hij of zij aan waarom de container niet geleegd kon worden en wat u kunt doen om herhaling te voorkomen. TIP Houd de berichtgeving in de gaten over de inzameling met feestdagen, de inzameling van snoei- en tuinafval en ander nieuws op Afval & verhuizen: hoe is het geregeld?

10 Afvalstoffenheffing Huishoudens in de gemeente Apeldoorn hebben een afvalstoffenheffing die is gebaseerd op gedifferentieerde tarieven, afgekort tot diftar. Wat is diftar? Het woord diftar is een afkorting van gedifferentieerde tarieven. Met diftar bestaat de afvalstoffenheffing uit een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel is voor iedereen gelijk. Dit zijn de kosten voor de vuilniswagens, de aanschaf en het beheer van ondergrondse containers, de milieustraat etc. Het variabele deel bepaalt u zelf. Dit bestaat uit het aantal keren dat u de grijze container aan de weg zet of restafval in de ondergrondse container doet. Het aantal aanbiedingen wordt vermenigvuldigd met het tarief voor het betreffende inzamelmiddel. Op de website kunt u zien welke containers op uw adres geregistreerd staan en hoe vaak u uw container aan de weg heeft gezet. U vindt daar ook meer informatie over de afvalstoffenheffing. Waarom diftar? Diftar is een extra stimulans om afval te scheiden. Nog altijd bestaat ongeveer driekwart van het restafval uit herbruikbaar materiaal, grondstoffen. Met diftar worden inwoners extra gestimuleerd om hun afval beter te scheiden. Goed scheiden is beter voor het milieu. Het gescheiden afval wordt opnieuw gebruikt waardoor er minder grondstoffen nodig zijn. Diftar is eerlijker. Mensen die goed hun afval scheiden worden beloond. Zij betalen minder afvalstoffenheffing. Mensen met meer restafval, betalen meer. Voordelen van diftar U heeft zelf invloed op het bedrag dat u betaalt aan afvalstoffenheffing. U betaalt namelijk per keer dat u uw container aan de weg zet of uw afval in de ondergrondse container doet. Minder afval, meer grondstoffen Als u uw afval goed scheidt, draagt u bij aan een beter milieu. Al het gescheiden afval zoals gft, papier, glas, kunststof, textiel en schoenen, elektrische apparaten (e-goed) en batterijen is materiaal dat hergebruikt kan worden. Wanneer minder restafval overblijft, hoeft er minder afval verbrand te worden en kunnen meer grondstoffen worden hergebruikt. Zo verlagen we de uitstoot van CO 2 en dragen we bij aan het behoud van waardevolle grondstoffen.

11 Veelgestelde vragen Wat doe ik met snoei- en grof tuinafval? Tweemaal per jaar kunt u gratis grof tuinafval laten ophalen. Van april t/m november kunt u elke vrijdag van uur op vertoon van uw grofvuilpas gratis snoeiafval brengen. Meer informatie over de wijze van aanbieden en de start- en einddatum vindt u op Waar vind ik de inzameldata? Op de digitale afvalkalender op Deze afvalkalender kunt u ook printen of downloaden. Ook is er een app, die u in de App Stores en Google Play Store vindt onder het trefwoord Afvalvrij. Waarom is mijn container niet geleegd? De chauffeur is u voor geweest. Zet uw container daarom uiterlijk om uur aan de weg. De inzameldag is niet de goede. Kijk op de afvalkalender van Bij vorst kan het zijn dat het afval aan de container is vastgevroren. Deze is door ons ondanks drie keer schudden dan niet te legen. In alle andere gevallen zal de chauffeur een sticker op uw container plakken waarop is aangegeven waarom uw container is blijven staan. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat: deze te zwaar is (meer dan de limiet van 80 kg); het afval is vastgestampt en na drie keer schudden nog niet loslaat; de deksel open staat; de chip in uw container defect is. U kunt om een leging van uw container vragen. De kosten hiervan vindt u terug op onze website Hoe kom ik achter het saldo van mijn grofvuil- /verhuispas? U kunt het saldo van uw grofvuil-/ verhuispas opvragen via Wat hoort bij kunststof verpakkingsafval? Alle plastic van huishoudelijke verpakkingen. Dus geen gebruiksgoederen zoals tuinstoeltjes of speelgoed. Meer hierover vindt u op Afval & verhuizen: hoe is het geregeld?

12 Adressen en contact Circulus-Berkel Postbus BP Apeldoorn telefoon , bereikbaar van ma t/m vrij uur Openingstijden Recycleplein Apeldoorn, Aruba 16 maandag t/m vrijdag uur zaterdag uur vrijdag uur (alleen in de zomerperiode en voor grof snoeiafval) Openingstijden Recycleplein Vaassen, Talhoutweg 26 dinsdag t/m vrijdag uur zaterdag uur vrijdag tot uur (alleen in de zomerperiode en voor grof snoeiafval) Kringloopcentrum Foenix Spullen die nog te gebruiken zijn, maar ook e-goed (alles waar een stekker, batterij of accu in zit of zat), kleding, schoenen en veel meer kunt u wegbrengen naar het kringloopcentrum Foenix, Aruba 12. U kunt het ook aan huis laten ophalen. Kijk voor meer informatie op Afval & verhuizen: hoe is het geregeld?

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt.

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Verhuisfolder Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Afval is grondstof! In de gemeente Veenendaal vinden we afval scheiden heel

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Druten voor omgekeerd inzamelen?... 2 Waarom wordt

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal

Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal Inhoud Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Berg en Dal voor anders afval inzamelen?...

Nadere informatie

AFVALWIJZER. www.saver.nl KALENDER MET INZAMELDAGEN HUISHOUDELIJK AFVAL OP ACHTERZIJDE

AFVALWIJZER. www.saver.nl KALENDER MET INZAMELDAGEN HUISHOUDELIJK AFVAL OP ACHTERZIJDE AFVALWIJZER 2014 www.saver.nl KALENDER MET INZAMELDAGEN HUISHOUDELIJK AFVAL OP ACHTERZIJDE Samen met u willen Saver en de gemeente het papierverbruik verminderen. Dit betekent voor u dat u kunt kiezen

Nadere informatie

93% papier en karton 86% flessen /glas 85% gft (groente/fruit/tuinafval) klein chemisch afval / elektrische apparaten 68% 66% textiel / kleding 55%

93% papier en karton 86% flessen /glas 85% gft (groente/fruit/tuinafval) klein chemisch afval / elektrische apparaten 68% 66% textiel / kleding 55% 1 2 4 papier en karton 93% flessen /glas 86% gft (groente/fruit/tuinafval) 85% klein chemisch afval / elektrische apparaten textiel / kleding 68% 66% grof snoeiafval 55% herbruikbare goederen (kringloop)

Nadere informatie

goed bezig! Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart!

goed bezig! Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart! Dit ziet er prima uit! goed bezig! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij jezelf! Het gaat bijna beginnen;

Nadere informatie

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart!

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart! Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Een folder om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij je zelf! Per 1 januari 2016 zal de afvalinzameling in Veenendaal

Nadere informatie

Omruilactie was een groot succes dankzij u!

Omruilactie was een groot succes dankzij u! December 2011 Omruilactie was een groot succes dankzij u! Op 3 oktober heeft wethouder J. van Hal de nieuwe containers feestelijk uitgereikt aan de familie Krijnen aan de Hertesprong in Etten-Leur. Dat

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Beuningen voor omgekeerd inzamelen?... 2

Nadere informatie

Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners december 2015

Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners december 2015 Het gaat beginnen! Per 1 januari 2016 gaat u betalen per keer dat u gebruik maakt van de brengcontainer. Dit is een ondergrondse of bovengrondse container waar u uw afval naartoe brengt en meerdere huishoudens

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Druten voor omgekeerd inzamelen?... 2 Waarom wordt

Nadere informatie

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder Gemeente Noordoostpolder Meest gestelde vragen over nieuwe manier van afval inzamelen in Noordoostpolder extra container voor oud papier en karton extra container voor plastic, lege pakken en blik 1. Twee

Nadere informatie

ieldrop-mierlo behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste meneer, mevrouw,

ieldrop-mierlo behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste meneer, mevrouw, ieldrop-mierlo uw brief ons behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste mer, mevrouw, Momenteel onderzoeken wij de uitvoering en waardering

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? In uw gemeente haalt Avri het huishoudelijk afval op. Liever noemen wij uw afval grondstof, omdat er nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Tenminste, als u

Nadere informatie

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek 1 Kijk! Afval=grondstof Beste inwoners van de gemeente Groesbeek Het voornemen is om op 1 januari 2017 te starten met het omgekeerd afval inzamelen in de gemeente

Nadere informatie

Wat is PMD? PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen gemaakt van plastic en metaal en drankkartons.

Wat is PMD? PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen gemaakt van plastic en metaal en drankkartons. Veelgestelde vragen nieuwe afvalinzameling Algemeen Waarom is er een nieuwe afvalinzameling? Momenteel zamelen we in Krimpen aan den IJssel 41% van het totale afval als gesorteerde grondstoffen in. Ons

Nadere informatie

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Duurzaam van Afval naar Grondstof Bewonersonderzoek De vragenlijst bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel gaat in op de situatie vóór de proef, het laatste

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Vanaf 1 januari 2020 gaan we over op een andere manier van het inzamelen van ons restafval. Al het herbruikbare afval (grondstoffen noemen we dat) blijft de

Nadere informatie

Weet wat je weggooit. Er zit meer in dan je denkt. Een folder om te bewaren. Hou m apart!

Weet wat je weggooit. Er zit meer in dan je denkt. Een folder om te bewaren. Hou m apart! Weet wat je weggooit Er zit meer in dan je denkt Ontdek de waarde van afval Een folder om te bewaren. Hou m apart! In deze folder ontdekt u de waarde van afval. Er zit namelijk meer in dan u denkt. Waardevolle

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de afvalinzameling in Krimpen aan den IJssel

Veel gestelde vragen over de afvalinzameling in Krimpen aan den IJssel Veel gestelde vragen over de afvalinzameling in Krimpen aan den IJssel Algemeen Wat verandert er voor mij in het kort? Voor laagbouw geldt (op een paar uitzonderingen na) dat: De huidige groene bak straks

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

Met diftar bepaalt u zelf hoeveel u betaalt. Duurzaam, Deventer, Diftar. Diftar in het kort

Met diftar bepaalt u zelf hoeveel u betaalt. Duurzaam, Deventer, Diftar. Diftar in het kort Met diftar bepaalt u zelf hoeveel u betaalt Afvalkalender vanaf nu digitaal Strenger toezicht voor schoon Deventer in samenwerking met LEES MEER OP PAGINA LEES MEER OP PAGINA LEES MEER OP PAGINA 03 03

Nadere informatie

In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik.

In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik. Gemeente Bunnik Verantwoording In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik. Deze heeft plaatsgevonden van 30 maart t/m

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2004

Stadsenquête Leiden 2004 Hoofdstuk 16. Milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren zijn zowel de bekendheid als het gebruik verder toegenomen. In de Stadsenquête van

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017

Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017 Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017 De nieuwe inzamelwijze gaat in vanaf september 2017. Tot die periode gelden de huidige inzamelregels Waarom afval scheiden 1. Ik heb een brief

Nadere informatie

Afvalscheiding in Sliedrecht

Afvalscheiding in Sliedrecht Afvalscheiding in Sliedrecht Bewonerspanel Sliedrecht Inhoud: 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De gemeente Sliedrecht is bezig met het opstellen van een afvalbeleidsplan. Een belangrijk aspect daarbij

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Beuningen voor omgekeerd inzamelen?... 2

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Wijk aan Zee en Zwaansmeer versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Wijk aan Zee en Zwaansmeer versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Nadere informatie

Komst container aan huis voor plastic, pak en blik

Komst container aan huis voor plastic, pak en blik FAQ CAW-gemeenten Komst container aan huis voor plastic verpakkingen, lege pakken van sap, saus en zuivel en blik in de CAW-gemeenten Definitieve versie (4 februari 2016) -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Vanaf 1 januari 2020 gaan we over op een andere manier voor het inzamelen van ons restafval. Al het herbruikbare afval (grondstoffen noemen we dat) blijft de

Nadere informatie

NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 2015. Figuur 1: Aandeel afval dat nu apart wordt gehouden van het restafval (Nmax=709)

NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 2015. Figuur 1: Aandeel afval dat nu apart wordt gehouden van het restafval (Nmax=709) NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 201 Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over grondstoffenbeleid. Uit de resultaten komt naar voren dat driekwart van

Nadere informatie

Moet ik thuis zijn als de nieuwe afvalcontainers worden geleverd?

Moet ik thuis zijn als de nieuwe afvalcontainers worden geleverd? Nieuw afvalinzamelsysteem per 1 januari 2011 Per 1 januari 2011 verandert het afvalinzamelsysteem in Beek, Schinnen. Sittard- Geleen en Stein. Bewoners van laagbouwwoningen krijgen voor die tijd twee nieuwe

Nadere informatie

Kilogram gescheiden ingezameld per inwoner per jaar Landelijke doelstelling. Resultaat Lingewaard 2011

Kilogram gescheiden ingezameld per inwoner per jaar Landelijke doelstelling. Resultaat Lingewaard 2011 Memo Onderwerp Afvalinzameling: vergelijking Zevenaar- 1 Inleiding Afvalscheiding is belangrijk. Door scheiding aan de bron (in de huishoudens) kunnen afvalcomponenten en fracties worden verkregen die

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud Anders aanbieden en betalen voor uw restafval... 1 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor het aanbieden van restafval?..

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2003

Stadsenquête Leiden 2003 Hoofdstuk 21. Milieu Samenvatting Zeven op de tien Leidenaren kent de Milieustraat, aan de J.C. de Rijpstraat, een voorziening waar inwoners van Leiden op vertoon van een legitimatie hun grof huishoudelijk

Nadere informatie

Diftar in andere gemeenten

Diftar in andere gemeenten Diftar in andere gemeenten Uitgangspunten, tarieven en resultaten 19 april 2011 Inhoudsopgave 1 Apeldoorn 3 1.1 Beleid 3 1.1.1 Tarieven 3 1.1.2 Inzameling (halen en brengen) 3 1.2 Resultaten 4 1.2.1 Reductie

Nadere informatie

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Team Onderzoek & Statistiek Maart 2015 1 Inleiding Zaanstad wil in de komende jaren nog meer en op een betere manier afval gescheiden inzamelen. Gemiddeld mag elke

Nadere informatie

Memo. de leden van de gemeenteraad. het college. Datum: 5 mei 2015. scenario s het nieuwe inzamelen. Geachte leden van de raad,

Memo. de leden van de gemeenteraad. het college. Datum: 5 mei 2015. scenario s het nieuwe inzamelen. Geachte leden van de raad, Memo Aan: Van: de leden van de gemeenteraad het college Datum: 5 mei 2015 Betreft: scenario s het nieuwe inzamelen Geachte leden van de raad, Afval is grondstof. Ons afval is rijk aan grondstoffen die

Nadere informatie

Enschede zonder afval

Enschede zonder afval Enschede zonder afval Factsheets tweede kwartaal Diftar Aanbiedgedrag Restafval Aantal ledigingen/stortingen per inzamelmiddel Q1 en Q2 140 liter 240 liter 30 liter verzamelcontainer Tarief 4,03 - totaal

Nadere informatie

Groene rolemmer (GFT afval)

Groene rolemmer (GFT afval) Veel gestelde vragen Waarom Afval scheiden loont? In restafval het afval dat in de grijze rolemmer gaat - zit vaak nog veel materiaal dat opnieuw gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan plastic of drankkartons.

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel

Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Meppel. Nr. 42105 15 mei 2015 Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel Nr. 683152 Artikel 2 lid 1 Het college wijst de volgende inzameldienst

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling In de periode van 12 januari tot en met 31 januari 217 is een vragenlijst over afvalscheiding uitgezet onder de leden van het

Nadere informatie

FAQ papiercontainers Zevenaar Veelgestelde vragen met betrekking tot de invoering van de papiercontainers in gemeente Zevenaar.

FAQ papiercontainers Zevenaar Veelgestelde vragen met betrekking tot de invoering van de papiercontainers in gemeente Zevenaar. FAQ papiercontainers Zevenaar Veelgestelde vragen met betrekking tot de invoering van de papiercontainers in gemeente Zevenaar. 1. Wat verandert er voor mij?...3 2. Verandert ook mijn tarief voor de afvalstoffenheffing?...3

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud 1. Anders betalen voor restafval... 2 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor mijn restafval?... 2 Voor wie verandert

Nadere informatie

Goed voor het milieu én de portemonnee!

Goed voor het milieu én de portemonnee! www.goes.nl/afval Goed voor het milieu én de portemonnee! Afval scheiden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Vanaf 2019 betaalt u per huishouden een vast basistarief voor

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voorstel afvalinzameling

Veelgestelde vragen voorstel afvalinzameling Veelgestelde vragen voorstel afvalinzameling Wat verandert er voor mij als dit voorstel wordt ingevoerd? Restafval wordt één keer in de vier weken ingezameld Het voorstel gaat uit van een verlaging van

Nadere informatie

2015-153. BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein

2015-153. BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein Behorend bij raadsinformatieavond 8 januari 2015 Toelichting op de gebruikte termen vindt u aan het einde van dit document 2015-153 Scenario 1: Geen nieuwe

Nadere informatie

Afval is de grondstof van onze toekomst!

Afval is de grondstof van onze toekomst! Bunschoten 16 maart 2016 Afval is de grondstof van onze toekomst! Wist u dat een gerecyclede plastic fles een lamp 6 uur laat branden? Wist u dat 75% van ons afval herbruikbaar is? Wist u dat deze krant

Nadere informatie

Respons Van de 779 benaderde panelleden hebben 544 de vragenlijst ingevuld. Dat is een respons van 70%.

Respons Van de 779 benaderde panelleden hebben 544 de vragenlijst ingevuld. Dat is een respons van 70%. Inleiding Keuze voor de toekomst: inzameling van afval De gemeente Oss moet de komende jaren besparen. Ook het inzamelen van huishoudelijk afval moet slimmer en goedkoper worden. Uit het oogpunt van duurzaamheid

Nadere informatie

De zin van afvalscheiding

De zin van afvalscheiding De zin van afvalscheiding (...en de onzin die u wel eens hoort)...alles gaat toch op één hoop... Hoe zit het écht? z.o.z. Gescheiden afval blijft gescheiden Gescheiden afval blijft gescheiden Alles wat

Nadere informatie

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN 1. Ben ik verplicht om afval te scheiden? Het is aan u of u uw afval wilt scheiden of niet. Wij stimuleren het als gemeente uiteraard wel,

Nadere informatie

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in:

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in: Omschrijving Cliënt Roteb Omschrijving Stadskrant Ordernummer 155.00.021 Datum 17 september 2012 Afval in de juiste bak Dat doe je goed! Binnenkort kunnen we niet meer om afvalscheiden

Nadere informatie

Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal

Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal Digitale afvalkalender Per 1 januari 2016 biedt de gemeente Zuidplas de afvalkalender alleen digitaal aan via www.recyclemanager.nl. Bij deze Recyclemanager - website

Nadere informatie

Hoofdstuk 23. Afval en milieu

Hoofdstuk 23. Afval en milieu Hoofdstuk 23. Afval en milieu Samenvatting De Milieustraat, aan de J.C. Rijpstraat, is een voorziening waar inwoners van Leiden op vertoon van een legitimatie hun grof huishoudelijk en ander afval kunnen

Nadere informatie

Informatieve raadsbijeenkomst

Informatieve raadsbijeenkomst Afvalbeleidsplan Sliedrecht 2014 en verder 4 september 2013 Informatieve raadsbijeenkomst 1 Doelstelling materiaalhergebruik: van 53 % 60 % 65% (2020) De gemeente neemt haar maatschappelijke verantwoording

Nadere informatie

Afval scheiden in Houten. Hoe kan het (nog) beter?

Afval scheiden in Houten. Hoe kan het (nog) beter? Afval scheiden in Houten Hoe kan het (nog) beter? Inhoud presentatie Houten: (toeristische) informatie Afval: hoe doet Houten het nu? Waar valt winst te halen? Welke manieren zijn er om gedrag te veranderen?

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

Als u geen brief heeft ontvangen, kunt u een sturen naar met vermelding van uw naam en adres

Als u geen brief heeft ontvangen, kunt u een  sturen naar met vermelding van uw naam en adres Vraag Antwoord Praktisch Wat verandert er in de loop van oktober 2019 in de afvalinzameling? Ik heb geen brief gehad - Duo-container: In oktober krijgt iedereen een duo-container. Dit is een container

Nadere informatie

Voorkeurenonderzoek afvalscheiding GFT Gemeente Harlingen AHA! marktonderzoek en marketingadvies

Voorkeurenonderzoek afvalscheiding GFT Gemeente Harlingen AHA! marktonderzoek en marketingadvies Voorkeurenonderzoek afvalscheiding GFT Gemeente Harlingen AHA! marktonderzoek en marketingadvies Voorkeurenonderzoek afvalscheiding GFT Inleiding Voor u ligt het rapport met de uitkomsten van het voorkeurenonderzoek

Nadere informatie

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Wat houdt de nieuwe manier van afvalstoffenheffing in? In de kern komt het er op neer dat ieder huishouden betaalt voor de hoeveelheid restafval die het aanbiedt.

Nadere informatie

Afvalinzameling in Groningen. Een stadspanel onderzoek

Afvalinzameling in Groningen. Een stadspanel onderzoek B A S I S V O O R B E L E I D Afvalinzameling in Groningen Een stadspanel onderzoek Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling voor en uitvoering van beleidsgericht

Nadere informatie

HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT

HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT Afval? SAMEN HALEN WE ERUIT WAT ERIN ZIT! Gemeentelijk Afvalcongres 19 maart 2015 Ing. D.J.B. Sakko Beleidsadviseur Proef droog en herbruikbaar liep af Bij oud papier

Nadere informatie

Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein Gemeente IJsselstein Verantwoording In het kader van het nieuwe regionale afvalbeleidsplan 2014-2018 is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente IJsselstein. Deze heeft plaatsgevonden van woensdag

Nadere informatie

Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil

Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil Rene Huisman (RAD Hoeksche Waard) Kees Lamain(Areareiniging) Meer recycling via de milieustraten Rene Huisman (RAD Hoeksche Waard) MEER RECYCLING

Nadere informatie

Onderzoek huishoudelijk afval

Onderzoek huishoudelijk afval Onderzoek huishoudelijk afval Gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal, Marlies Visser 16 april 2014 Samenvatting Leden van het AmersfoortPanel hebben in maart 2014 deelgenomen aan een onderzoek over het

Nadere informatie

Deventer Digipanel Diftar Juni 2013

Deventer Digipanel Diftar Juni 2013 Deventer Digipanel Diftar Juni 2013 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : Jaap Barink Telefoonnummer : (0570) 693369 Mail : j.barink@deventer.nl 2 Introductie Team Kennis en Verkenning is begin 2013

Nadere informatie

Stadjers over afval Afval app en Diftar

Stadjers over afval Afval app en Diftar Stadjers over afval Afval app en Diftar Laura de Jong Mei 2016 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Stadjers over een afval app...

Nadere informatie

Meer waarde uit afval. Oriëntatie commissie Papendrecht 10 februari 2016, Dion van Steensel

Meer waarde uit afval. Oriëntatie commissie Papendrecht 10 februari 2016, Dion van Steensel Meer waarde uit afval Oriëntatie commissie Papendrecht 10 februari 2016, Dion van Steensel Inhoud 1. Aanleiding/kader 2. Stand van zaken Papendrecht 3. Verbetervoorstellen 4. Verwachte effecten 1. Aanleiding/kader

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR269569_1. Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen Bronckhorst

CVDR. Nr. CVDR269569_1. Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen Bronckhorst CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR269569_1 1 mei 2018 Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen Bronckhorst Het college van Bronckhorst, Overwegende dat ter uitvoering van de afvalstoffenverordening

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar afval

Stadspanel-onderzoek naar afval Stadspanel-onderzoek naar afval Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het panel ruim 2000 leden. Elk lid van het panel krijgt

Nadere informatie

Veelgestelde vragen nieuw voorstel afvalinzameling

Veelgestelde vragen nieuw voorstel afvalinzameling Veelgestelde vragen nieuw voorstel afvalinzameling Wanneer gaat het nieuwe voorstel in? In 2017. De inzameling van blik in de HERO-zakken (bij plastic en drankenkartons) kan mogelijk al eerder ingevoerd

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen gemeente Bronckhorst 2015

Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen gemeente Bronckhorst 2015 CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR353370_1 1 mei 2018 Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen gemeente Bronckhorst 2015 Het college van de gemeente Bronckhorst, Overwegende dat ter uitvoering van

Nadere informatie

Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze

Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze Per 1 januari 2017 wijzigt de afvalinzameling in onze gemeente. U heeft straks zelf invloed op hoeveel afvalstoffenheffing u betaalt. Elk huishouden betaalt

Nadere informatie

Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015

Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015 Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015 100% afval scheiden = 0 kg restafval! Dat is het doel waar Breda naar streeft. De gemeente onderschrijft daarmee het landelijk actieplan

Nadere informatie

Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel

Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Samenwerking 6 gemeenten (stedelijkheidsklasse D) Inzameling van huishoudelijk

Nadere informatie

Afvalkalender 2012. het maar schoon gewassen en droog is. Ook uw schoenen (per paar samen- Natuurlijk hoort het scheiden van

Afvalkalender 2012. het maar schoon gewassen en droog is. Ook uw schoenen (per paar samen- Natuurlijk hoort het scheiden van Afvalkalender 2012 in elke Woning komt afval vrij. in nederland en ook in de gemeente aalburg gaat Het Per Persoon om meer dan 500 kilo afval Per jaar. dat is toch al snel zo n 1,5 kilo afval Per dag Afval

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen gemeente Bronckhorst

Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen gemeente Bronckhorst GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bronckhorst. Nr. 68670 27 juli 2015 Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen gemeente Bronckhorst Het college van de gemeente Bronckhorst, Overwegende dat ter uitvoering

Nadere informatie

Inzamelproef wijk Molenakkers en de Mortel, Eersel

Inzamelproef wijk Molenakkers en de Mortel, Eersel Inzamelproef wijk Molenakkers en de Mortel, Eersel Hoogfrequente inzameling van huishoudelijk afval 7 en 9 november 2016 7 december 2016 Agenda 1. woord van welkom: Frits van der Wiel 2. introductie: wethouder

Nadere informatie

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 6: Afvalscheiding november 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de zesde peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

1 1. Bent u een man of een vrouw? 1 antwoord per respondent. Aantal respondenten: 405. Antwoord Aantal Percentage. 1. Vrouw 238 59% 2.

1 1. Bent u een man of een vrouw? 1 antwoord per respondent. Aantal respondenten: 405. Antwoord Aantal Percentage. 1. Vrouw 238 59% 2. 1 1. Bent u een man of een vrouw? Aantal respondenten: 405 Antwoord Aantal Percentage 1. Vrouw 238 59% 2. Man 167 41% 2 2. Wat is uw leeftijd? Aantal respondenten: 414 1. 20 jaar en jonger 0 0% 2. 20-29

Nadere informatie

Uw afval verdient beter OPINIE INWONERS PAPENDRECHT OVER VERANDERING IN AFVALINZAMELING

Uw afval verdient beter OPINIE INWONERS PAPENDRECHT OVER VERANDERING IN AFVALINZAMELING Uw afval verdient beter OPINIE INWONERS PAPENDRECHT OVER VERANDERING IN AFVALINZAMELING Inhoud 1. Conclusies 2. Opinie over afvalscheiding 3. Voorkeur bewoners laagbouw 4. Voorkeur bewoners hoogbouw 5.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Inhoud 1. Wat gaat er veranderen?... 2 2. Wanneer wordt mijn container gebracht?... 2 3. Kan ik later nog van maat wisselen?... 2 4. Waarom krijgen

Nadere informatie

2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: Of kijk op de website van

2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: Of kijk op de website van 2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: 140299 Of kijk op de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl/meldingen Gewijzigde

Nadere informatie

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen in de volgende categorieën:

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen in de volgende categorieën: Veel gestelde vragen Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen in de volgende categorieën: 0-Afvalscheiding 1-Project Meer Waarde Uit Afval 2-U krijgt 4 afvalbakken aan huis 3-Restafval

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Afval Gemeente Zeist De keuze van Zeist uit het

Uitvoeringsprogramma Afval Gemeente Zeist De keuze van Zeist uit het Uitvoeringsprogramma Afval Gemeente Zeist 2015 2018 De keuze van Zeist uit het INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 GFT / Groenafval 4 Papier laagbouw 5 Verbeteringen hoogbouw 5 Pilot omgekeerd inzamelen 6 Grof afval

Nadere informatie

Wie weet wat Avri doet?

Wie weet wat Avri doet? Opdracht 1 Welkom Wie weet wat Avri doet? Opdracht 1 antwoord Welkom Wie weet wat Avri doet? In Rivierenland zamelt Avri afval in. Opdracht 2 Woordweb Als je het woord afval hoort, waar denk je dan aan?

Nadere informatie

Afval doe je in de goede bak.

Afval doe je in de goede bak. Cliënt Roteb Omschrijving Flyer Afvalwijzer Ordernummer 155.00.015 Datum 12 september 2012 Afval doe je in de goede bak. Dat doe je goed! Afvalwijzer 2012/2013 Huishoudelijk restafval

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Datum 11 februari 2014 Onderwerp Het Nieuwe Inzamelen in Noordwest 1. Kennismaking 2. Toelichting gemeente Zie meegestuurde presentatie 3. Vragen aan u Houdt

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Diftar

Veel gestelde vragen over Diftar Veel gestelde vragen over Diftar Algemeen Wat is diftar? Diftar staat voor gedifferentieerd tarieven voor afvalstoffenheffing. Bij diftar betaalt u per keer dat u huishoudelijk restafval aanbiedt. Dit

Nadere informatie

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Kinderen die een spreekbeurt willen geven Wat een goed idee! Je wilt je spreekbeurt houden over afval, afvalscheiding of recycling. Een super interessant onderwerp

Nadere informatie

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Kinderen die een spreekbeurt willen geven Waar op de wereld wordt het afval nog verwerkt op de manier van vroeger? Wat een goed idee! Je wilt je spreekbeurt

Nadere informatie

Grafiek 15.1a Bekendheid met en bezoek aan kringloopwinkel Het Warenhuis, in procenten 47% 57% 0% 25% 50% 75% 100%

Grafiek 15.1a Bekendheid met en bezoek aan kringloopwinkel Het Warenhuis, in procenten 47% 57% 0% 25% 50% 75% 100% 15 AFVALINZAMELING EN KRINGLOOPWINKEL Om het scheiden en hergebruik van huishoudelijk restafval te stimuleren, wordt regelmatig onderzocht hoe de bewoners van Leiden met hun afval omgaan. Het is inmiddels

Nadere informatie

Bewonersonderzoek over afvalinzameling in Sliedrecht

Bewonersonderzoek over afvalinzameling in Sliedrecht Bewonersonderzoek over afvalinzameling in Sliedrecht 1. Weet u wat er in de blauwe container aangeboden mag worden en wat niet? (Slechts één antwoord mogelijk) Ja, dat is duidelijk gecommuniceerd 75,1%

Nadere informatie