corporate brochure Het Kopland Voor verandering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "corporate brochure Het Kopland Voor verandering"

Transcriptie

1 corporate brochure Het Kopland Voor verandering

2

3 3 Het Kopland voor verandering Decennia aan opgebouwde kennis en ervaring. Dat is Het Kopland. We zijn er voor mensen met psychische en/of sociale problematiek: jongeren zonder vast thuis en zonder plannen voor de toekomst. Mensen zonder dak boven hun hoofd. Gezinnen die betrokken zijn bij huiselijk geweld. Voor Patrick, Maria, Tessa, Tamara, John, Koen, Esther en Zaïra, voor iedereen die het even niet alleen redt. Volwassenen, kinderen én gezinnen. De kinderen die bij ons komen met hun ouders, krijgen altijd specifieke aandacht en begeleiding. Complexe en ingrijpende problematiek Financiële zorgen, psychische nood, werkloosheid, onveiligheid, gebrek aan motivatie en zingeving: de problematiek die wij tegen komen is vaak zo complex en ingrijpend, dat specialistische zorg noodzakelijk is. Een specialisme dat we ook inzetten bij het ondersteunen van het lokale werkveld. Kernwaarden houden ons op koers Veiligheid is van groot belang in onze organisatie én ons werk. We bieden veiligheid aan mensen. Ze komen vaak uit onveilige leefsituaties. Met ons werk dragen we bij aan een veiligere samenleving voor mensen. Betrokken medewerkers die met hart en ziel werken voor cliënt en organisatie. Dit werk gaat 24 uur per dag door. Daarvan zijn wij ons maar wat bewust. Zelfredzaam als doel: we helpen mensen (weer) zelfredzaam te worden, in verbinding te komen met een sociaal netwerk. We ondersteunen ze bij de belemmeringen die ze onderweg tegenkomen. We zijn er zeven dagen per week. De hele dag én nacht. Omdat het leven zich nu eenmaal niet alleen binnen kantooruren afspeelt.

4

5 5 Wat, waarom en met wie Onze missie en visie In onze samenleving doet en telt iedereen mee. Soms lukt dat door sociale omstandigheden niet. Het kan ieder mens overkomen dat je door onveiligheid, kwetsbaarheid of risico s op uitsluiting tijdelijk de grip op je eigen leven verliest. Wij zijn er voor alle mensen, van alle leeftijden en uit alle lagen van onze samenleving. We bieden hen de juiste hulp op de juiste plaats om zelf hun rol in de maatschappij te ontdekken, te ontwikkelen en in te nemen. Zelf leren de regie te nemen Wij vinden dat iedereen de regie over hun eigen leven moet kunnen hebben. Voor hen die dat niet zelf lukt, hebben we de juiste behandeling, begeleiding en ondersteuning. En als het nodig is, dan bieden wij ook een veilige plek. Omdat dit een voorwaarde is om je te kunnen richten op het aanboren en benutten van je eigen capaciteiten, talenten en mogelijkheden. Samenwerken Zonder onze samenwerkingspartners, komen we er niet. Of het nu lokaal, regionaal of landelijk is. Met hen richten wij ons op veiligheid, participatie en maatschappelijk herstel voor iedereen. We werken samen met o.a.: Lentis, MJD, lokale maatschappelijk werkinstellingen, Jeugdbescherming Noord, Tinten, VNN, Reclassering, Werkpro, Politie, Openbaar ministerie, Theater de Steeg, Noord Nederlands Toneel, Zina Platform, Gemeenten, Woningcorporatie Nijestee, SKAN Fonds, Federatie Opvang, Dierenbescherming, Ouderenbonden e.v.a. Basis voor ons bestaan In onze gecertificeerde organisatie staan expertise, passie, onderzoek, ontwikkeling en kwaliteit voor op. We delen onze kennis actief, anticiperen op externe ontwikkelingen in onze vakgebieden en zorgen voor een professionele en integere werkomgeving voor onze medewerkers. De complexiteit van onze dagelijkse praktijk vraagt dat van ons. Het is ook de basis van het voortbestaan van onze organisatie.

6

7 7 De organisatie zelf Het Kopland is een stichting. Onze belangrijkste financiers en opdrachtgevers zijn de gemeenten uit de provincies Groningen en Drenthe. Het Kopland werkt voor financiering van hulp en behandeling ook af en toe samen met zorgverzekeraars. In Groningen en Emmen Het centrale kantoor van Het Kopland is gevestigd in Groningen. In de stad Groningen en in Emmen zijn de verschillende kantoor-, woonen opvangvoorzieningen van Het Kopland te vinden. Het centrale bedrijfsbureau dat de beide sectoren Groningen en Drenthe ondersteunt werkt vanuit het centrale kantoor in Groningen. Vertegenwoordiging en bestuur Onze medewerkers zijn vertegenwoordigd in de Ondernemingsraad. De Adviesraad Cliënten bestaat uit (oud-)cliënten vanuit verschillende trajecten van Het Kopland. Zij hebben een belangrijke adviserende rol. Alice Vellinga is directeur-bestuurder van Het Kopland. De Raad van Toezicht houdt toezicht op de stichting. Een Raad van Advies is 'sparring partner' van de directeurbestuurder voor inhoudelijke onderwerpen. Kwaliteit voorop Het Kopland is een HKZ gecertificeerde organisatie. Dat betekent dat de kwaliteit van onze hulp- en dienstverlening jaarlijks wordt getoetst door een externe organisatie Veilig Thuis: samen met Jeugdbescherming Noord De medewerkers van het voormalig Steunpunt Huiselijk Geweld Groningen, onderdeel van Het Kopland werken per binnen Veilig Thuis - Advies- en meldpunt kindermishandeling & huiselijk geweld aan het stoppen en voorkomen van huiselijk geweld. Veilig Thuis is een samenwerkingsverband van Het Kopland met het Advies- en meldpunt kindermishandeling van Jeugdbescherming Noord, voormalig Bureau Jeugdzorg. Zo snel mogelijk hulp inzetten is het devies. Hulp voor álle betrokkenen bij huiselijk geweld en/ of kindermishandeling. Vragen en advies voor alle betrokkenen, burgers en particulieren komen hier binnen. Ook de politiemeldingen huiselijk geweld vinden via Veilig Thuis hun weg naar de lokale hulpverlening. Daarnaast is het provinciale casemanagement van huisverboden ook bij Veilig Thuis belegd.

8

9 9 Uniform en op maat gesneden Onze werkwijze heeft een vaste basisstructuur, maar de praktische zorg is op maat. We kijken per cliënt wat hij of zij kan of moet leren en focussen ons samen op het resultaat van de zorg. Zoveel mogelijk zelf de schouders eronder zetten, werkt het best. Bij het Centrale Aanmeld- en Intaketeam komen de hulpvragen binnen. Iedereen kan contact opnemen. Zelf of via de hulpverlening. We kijken altijd of iemand bij ons aan het goede adres is. Als dat niet zo is, helpen we om de goede route te vinden. Is er acuut hulp nodig? Dan regelen we dat direct. In de praktijk: Patrick is dakloos. Na zijn aanmelding krijgt hij tijdens de intake een eigen trajectbegeleider. Zijn hulpvragen brengen we in kaart. Ook we maken een analyse van 11 leefgebieden. Deze analyse vormt de basis van zijn persoonlijke trajectplan. Dat stelt Patrick met zijn trajectbegeleider op. Patrick zijn talenten komen duidelijk naar voren. Ook zien we wat hij nog niet zelf kan. Hij krijgt begeleiding bij zoeken naar werk en beheer van zijn financiën. We schakelen specialisten in voor zijn verslavingsprobleem. Bij elke stap hoort tussentijdse evaluatie. Patrick woont tijdelijk bij Het Kopland. Gaat het goed? Dan kan Patrick steeds zelfstandiger wonen. De laatste stap in het traject is de nazorg. Ook hierin heeft zijn trajectbegeleider een belangrijke rol. Tot hij weer op eigen benen staat. Tamara kan met haar kinderen thuis niet meer veilig wonen, vanwege huiselijk geweld. Ook voor haar maken we een plan. Er is absoluut een veilige plek nodig. En hulp voor de kinderen, eigen dagbesteding en een psychologisch behandelplan, opgesteld door onze behandelstaf. Tot ook zij weer zelfstandig verder kunnen. De werkwijze is uniform, maar de hulp is op maat. Voor Patrick én Tamara. De cliënt houdt de regie Eigen regie, eigen netwerk, kracht en talenten van cliënten staan bij Het Kopland centraal. We zetten ze in tijdens het traject en daarna in de eigen leefomgeving, buurt of wijk. Om gewoon weer mee te kunnen doen: veilig, zelfredzaam en betrokken.

10

11 11 Doelgericht werken Onze organisatie helpt, ondersteunt en begeleidt cliënten met ontwikkelings gerichte methodieken: Krachtwerk & Veerkracht Krachtwerk is een methode voor mensen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. We begeleiden hen in hun proces naar een veilig en zo zelfstandig mogelijk bestaan. Voor henzelf en hun kinderen. We gebruiken de kracht en mogelijkheden van mensen én de hulpbronnen in de gemeenschap. Veerkracht is een afgeleide methodiek voor de betrokken kinderen. Er zijn ontwikkelingen gaande om deze methodiek ook voor kinderen in de maatschappelijke opvang in te zetten. Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) IRB is erop gericht om mensen met ernstige en langdurige beperkingen te helpen beter te functioneren. Kijkend naar de toekomst en op het weer grip krijgen op je leven. Cliënten leren met gesprekken en activiteiten doelen te kiezen. Om deze dan te onderhouden en vast te houden. Dit zijn doelen op de terreinen wonen, werk, opleiding, vrije tijd, leren, sociale contacten, zingeving en financiën. Interne werkbegeleiders onderhouden de methodieken en trainen nieuwe medewerkers. Zo blijven vakkennis en kwalitatieve continuïteit gewaarborgd. Systeemgericht werken Systeemgericht betekent dat we werken aan en met iedereen in de omgeving van de cliënt. Ouders, kinderen, familieleden, maar ook buren en vrienden kunnen deel uitmaken van het systeem. We gaan ervan uit dat ieder mens andere mensen om zich heen nodig heeft. Én dat mensen elkaar en zo ook zichzelf kunnen helpen. Behandeling Orthopedagogen en psychologen werken in ons kleine behandelcentrum aan diagnostiek en behandeling. Ook schakelen we de expertise in van externe specialisten, zowel in de eerste als tweede lijn. Met specifieke trainingen bieden we extra ondersteuning: Eigen Krachtconferenties, online hulpverlening en psycho-educatie.

12 Foto: Theater De Steeg

13 13 Gedeelde kennis is het halve werk Voor professionals, vrijwilligers & burgers Congressen, scholing, training, voorlichting en ook expertmeetings, ze staan regelmatig op de agenda. We zijn groot voorstander van het delen van kennis en kunde. Bijvoorbeeld scholing op gebied van ouderenmishandeling, dierenmishandeling & huiselijk geweld en trainingen Meldcode huiselijk geweld & kindermishandeling. Samen met andere organisaties zorgen we voor kennisoverdracht en deskundigheidsbevordering. Onderzoek, congressen en agendasetting Zwerfjongerenproblematiek, dakloos zijn of vaderschap in situaties van huiselijk geweld. Tijdens congressen en themabijeenkomsten lichten we eigen (soms toegepast wetenschappelijk) onderzoek toe. En proberen we scherpe invalshoeken te creëren. We schromen ook niet om urgente thema s bij politiek en bestuur onder de aandacht te brengen. Project- en methodiekontwikkeling dragen bij aan onze eigen kennisverdieping en verbreding. Deze opgedane expertise stellen we vervolgens ook voor onze buitenwereld beschikbaar. We publiceren onze onderzoeken en methodieken zo veel mogelijk online. Snel en eenvoudig beschikbaar voor iedereen. Het gesprek aangaan Met voorlichtingen over huiselijk geweld en dakloosheid, vergroten we de bewustwording van burgers. Met behulp van theater, film en interactie gaan we het gesprek aan. Het is onderdeel van onze maatschappelijke opdracht. De educatieve voorstelling Huisje Boompje ontwikkelden we samen met theater De Steeg. Deze theatervoorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar. En een prachtig instrument voor onderwijsinstellingen. Informatie over uitgaven, projecten, activiteiten, evenementen of campagnes kunt u opvragen bij Bregje Kneepkens communicatie Het Kopland.

14

15 15 Mede mogelijk gemaakt door Vrijwilligers: steeds belangrijker Meer dan 20 vrijwilligers* zetten zich in voor de cliënten van onze stichting. Vrijwilligers hebben een andere rol dan de begeleiders/hulpverleners. Ze vullen ons werk écht aan. Zij kunnen makkelijker, bijvoorbeeld als maatje, ondersteunend zijn in allerlei activiteiten die de sociale en maatschappelijke participatie bevorderen. Het werken met vrijwilligers levert onze organisatie en onze cliënten veel op. In de toekomst willen we dan ook de inzet van vrijwilligers, waar dit kan en nodig is, vergroten. Ambassadeurs voor / tegen huiselijk geweld Adelheid Roosen, landelijk ambassadeur voor tegen huiselijk geweld droeg in 2011 haar stokje voor wat betreft Groningen over aan toenmalig burgemeester Peter Rehwinkel (Groningen). Ruim een jaar later vonden wij in burgemeester Pieter Smit (Oldambt) een ook al zo enthousiaste ambassadeur. Een ambassadeur doet meer dan ons werk een warm hart toedragen: huiselijk geweld heeft zijn of haar speciale aandacht. Social media en vrijwillige medewerking aan bijeenkomsten en acties zijn hier een voorbeeld van. Maatschappelijk betrokken ondernemen Steeds meer bedrijven kijken anders naar de wereld om hen heen: Maatschappelijk betrokken ondernemen. Binnen Het Kopland zijn er tal van mogelijkheden voor bedrijven om hun maatschappelijke betrokkenheid vorm te geven. Voor extra activiteiten die we met onze cliënten willen ondernemen of voor de inrichting van nieuwe voorzieningen, zijn we vaak afhankelijk van de inzet van derden, sponsoren en fondsen. De campagne Groningen Geeft Thuis is ingezet op het betrekken van de lokale samenleving. ANBI, voor donateurs & sponsoren Het Kopland heeft een ANBI-status. Dit betekent dat er voor donateurs en schenkers bepaalde fiscale voordelen aan hun schenking of donatie kunnen zitten. Jacqueline Hoge fondsenwerving Het Kopland - weet meer over de mogelijkheden van schenking, donateurschap of sponsoring. *d.d. mei 2014

16

17 17 We hebben iedereen nodig Wie of wat is Het Kopland? Als ik het kort samenvat: Het Kopland hélpt mensen. De kwetsbaren: dak- of thuislozen of zij die te maken hebben met geweld in de thuisomgeving. Ook jongeren kunnen bij ons terecht. We helpen ze op eigen benen te staan als het nog niet lukt om dat zelf voor elkaar te krijgen. Nuchtere drive We zijn geworteld in het Noorden van Nederland: Groningen en Drenthe. Met een nuchtere mentaliteit zetten onze medewerkers zich dagelijks met hart en ziel in voor cliënten. Op basis van gedegen kennis en kunde én een continu streven naar kwaliteit. Onze drive is om mensen daadwerkelijk verder te helpen: de stappen te zetten richting een eigen toekomst. Met zijn allen We doen het samen. Niet alleen op de werkvloer: de opvangvoorzieningen en bij de ambulante hulpverleners. Onze ondersteunende diensten zijn bemenst door net zo betrokken medewerkers. Samen vervullen we deze maatschappelijke taak, bijna als vanzelfsprekend. We hebben iedereen nodig om dit waar te maken. Dat weten we ook. Alice Vellinga directeur-bestuurder

18

19 19 Hier is Het Kopland Het Kopland helpt met begeleiding, behandeling en opvang: voor vrouwen en kinderen, gezinnen, jongeren en dak- of thuislozen. Een veilige plek voor iedereen. In Groningen en in Emmen. Centraal kantoor Antillenstraat JT Groningen info@hetkopland.nl Centrale aanmelding & intake voor Groningen & Emmen intake@hetkopland.nl Melding, vragen & advies huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis info@veiligthuisgroningen.nl Geen dak- of thuis in Groningen Voor informatie buiten kantooruren (z)onderdak

20 hetkopland.nl

compact jaarverslag 2013 Het Kopland

compact jaarverslag 2013 Het Kopland compact jaarverslag 2013 Het Kopland Verandering in 2013 3 zorgt voor verandering. Voor iedereen die kwetsbaar is of door sociale omstandigheden risico loopt op uitsluiting. Inleiding lees het artikel

Nadere informatie

jaarbeeld 2016 veert mee

jaarbeeld 2016 veert mee jaarbeeld 2016 veert mee 2016 Het Kopland veert mee Al jaren is veerkracht een kernbegrip in onze organisatie. Nu werd in 2016 een beroep gedaan op onze eigen veerkracht: na roerige tijden, brak er meer

Nadere informatie

De 5 hoek in Amsterdam werkt samen!

De 5 hoek in Amsterdam werkt samen! Er zijn 27 Ouder- en Kindteams. 22 teams zitten in de wijken, vier teams zijn er voor het voortgezet onderwijs en één team is er speciaal voor het MBO. We werken samen vanuit een aantal functies: ouder-

Nadere informatie

SAMEN OP KOERS!

SAMEN OP KOERS! SAMEN OP KOERS! 2018-2022 Samen op koers! Mensen in ernstige sociale nood helpen. Zodat zij weer een zelfstandig en veilig eigen leven kunnen opbouwen. Dát is de drijfveer van Zienn en Het Kopland. We

Nadere informatie

Ik sta er niet meer alleen voor!

Ik sta er niet meer alleen voor! Ik sta er niet meer alleen voor! Zelfredzaamheid en eigen kracht zijn centrale begrippen in onze participatiesamenleving. Eén gezin, één plan, één hulpverlener is al uitgangspunt van beleid. Daaraan wordt

Nadere informatie

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO ziet kansen Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost

Nadere informatie

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben een niet-zichtbare beperking

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 NA INSPRAAK Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen.

Nadere informatie

Ons aanbod. Voor professionals

Ons aanbod. Voor professionals Voor professionals Ons aanbod Een kind dat hulp nodig heeft om veilig op te groeien, staat nooit alleen. Jeugdbescherming Brabant voelt zich verbonden met de toekomst van dat kind. Wij staan voor veiligheid

Nadere informatie

Crisisopvang en Integrale Arrangementen

Crisisopvang en Integrale Arrangementen Crisisopvang en Integrale Arrangementen Geweld in afhankelijkheidsrelaties Stichting Arosa Brede aanpak huiselijk geweld Vrouwenopvang & mannenopvang Advies, informatie & hulpverlening in de eigen omgeving

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie

De krachtgerichte methodiek

De krachtgerichte methodiek Het Centrum Voor Dienstverlening is u graag van dienst met: De krachtgerichte methodiek Informatie voor samenwerkingspartners van het CVD Waar kunnen we u mee van dienst zijn? Centrum Voor Dienstverlening

Nadere informatie

Crisisopvang en Integrale Arrangementen

Crisisopvang en Integrale Arrangementen Crisisopvang en Integrale Arrangementen Geweld in afhankelijkheidsrelaties Stichting Arosa Brede aanpak huiselijk geweld Vrouwenopvang & mannenopvang Advies, informatie & hulpverlening in de eigen omgeving

Nadere informatie

SAMEN STA JE STERK S U P P O R T F R Y S L Â N B E L E I D S P L A N 2 0 1 5-2 0 1 7

SAMEN STA JE STERK S U P P O R T F R Y S L Â N B E L E I D S P L A N 2 0 1 5-2 0 1 7 SAMEN STA JE STERK SUPPORT FRYSLÂN BELEIDSPLAN 2015-2017 INLEIDING Maatjesproject Support Fryslân startte in 2001 als onderdeel van Solidair Fryslân. Per 1 januari 2014 is Support Fryslân een zelfstandige

Nadere informatie

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder!

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

GGzE centrum autisme volwassenen

GGzE centrum autisme volwassenen GGzE centrum autisme volwassenen GGzE centrum autisme volwassenen Centrum voor specialistische zorg, kennis en ontwikkeling op het gebied van autisme Informatie voor verwijzers >> GGzE centrum autisme

Nadere informatie

Veilig Thuis & Vrouwenopvang. 18 januari 2016

Veilig Thuis & Vrouwenopvang. 18 januari 2016 Veilig Thuis & Vrouwenopvang 18 januari 2016 Veilig Thuis & Vrouwenopvang - Midden in een transformatie ; - hard aan het werk voor een kwetsbare doelgroep ; - en de dilemma's die daar bij spelen. Veilig

Nadere informatie

Rode draad voor kindveiligheid in Amsterdam

Rode draad voor kindveiligheid in Amsterdam Rode draad voor kindveiligheid in Amsterdam Vijfhoek & Ronde Tafel, versie 31 juli 2017 1 Introductie De Vijfhoek Kindveiligheid (Ouder- en Kind Teams, Samen DOEN, Veilig Thuis, de William Schrikker groep,

Nadere informatie

Veilig Thuis Midden Gelderland. Klaar voor de start. 1December 2014

Veilig Thuis Midden Gelderland. Klaar voor de start. 1December 2014 Veilig Thuis Midden Gelderland Klaar voor de start 1December 2014 In deze presentatie Wat is er klaar Wat doet Veilig Thuis Wanneer kan veilig thuis worden ingeschakeld Hoe is de afstemming met Jeugdbescherming

Nadere informatie

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ Inhoudsopgave Indigo Brabant 2 Wat is de Basis GGZ? 2 Wat kan Indigo mij bieden? 4 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Specialistische GGZ 7 Heeft u vragen? 7 Contact

Nadere informatie

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis We gaan uit van eigen kracht, eigen keuzes en eigen mogelijkheden. 02 Aveleijn Inhoud Missie

Nadere informatie

CATEGORALE OPVANG VOOR SLACHTOFFERS MENSENHANDEL

CATEGORALE OPVANG VOOR SLACHTOFFERS MENSENHANDEL CATEGORALE OPVANG VOOR SLACHTOFFERS MENSENHANDEL categorale opvang voor slachtoffers mensenhandel De categorale opvang voor slachtoffers van mensenhandel (COSM) omvat 70 veilige opvangplekken en is in

Nadere informatie

SAMENVATTING BOUWSTENEN ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG

SAMENVATTING BOUWSTENEN ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG SAMENVATTING ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG INLEIDING ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG In samenwerking met de deelnemers van het De Bouwstenen zijn opgebouwd uit thema s die Bestuurlijk Akkoord GGZ zijn

Nadere informatie

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties. Ambulant Arrangement. Hulpverlening na een periode in de opvang

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties. Ambulant Arrangement. Hulpverlening na een periode in de opvang Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties Ambulant Arrangement Hulpverlening na een periode in de opvang Over het Ambulant Arrangement Hulpverlening na een periode in de opvang Multiprobleemgezinnen

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Promenzo werkt

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Promenzo werkt Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen Promenzo werkt Promenzo begeleidt en ondersteunt mensen met ernstige psychiatrische of psychische problemen bij het zoeken naar, vinden en behouden van

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder!

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder! EVEN VOORSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Zo gewoon mogelijk, speciaal waar het moet Entrea biedt specialistische hulp en opvoedingsondersteuning aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar en hun ouders of opvoeders. Voor

Nadere informatie

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Het verslag geeft een weergave mee

Nadere informatie

Uitvraag Vrouwenopvang

Uitvraag Vrouwenopvang Uitvraag Vrouwenopvang 2018-2019 Beleidsambities Een veilig thuis 2015-2020 In de regiovisie Een veilig thuis 2015-2020 zijn de beleidskaders voor de periode 2015-2020 vastgelegd. De inzet van het beleid

Nadere informatie

Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk

Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk Vanuit Taskforce EPA Utrecht: Gerard de Valk, Leidinggevende Altrecht F-ACT Projectleider proeftuinen Taskforce EPA MWU Marga Vink, beleidsmedewerker

Nadere informatie

Veilig Thuis Midden Gelderland

Veilig Thuis Midden Gelderland Veilig Thuis Midden Gelderland Nieuwsbrief juni 2015, nr. 1 Veilig Thuis Midden Gelderland is sinds 1 januari 2015 het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling in deze regio. Het

Nadere informatie

Moviera Aanpak huiselijk geweld

Moviera Aanpak huiselijk geweld Moviera Aanpak huiselijk geweld 2 moviera Moviera 3 Moviera Moviera is door een fusie tussen VieJa Utrecht en Hera ontstaan op 28 augustus 2012. De nieuwe organisatie richt zich op innovatie en verandering.

Nadere informatie

Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Mensen met een hulpvraag krijgen ondersteuning thuis en in de wijk. Het wijkteam regelt dit. Soms is er gespecialiseerde

Nadere informatie

DE JEUGD- & GEZINSBESCHERMER

DE JEUGD- & GEZINSBESCHERMER DE JEUGD- & GEZINSBESCHERMER BUREAU JEUGDZORG NOORD-HOLLAND Elk kind heeft recht op goede ontwikkelkansen en om op te groeien in een veilige omgeving. Als dit niet vanzelf gaat, wordt door het lokale veld

Nadere informatie

Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar

Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar Hans Lomans Bestuurder BJzG 8 april 2011 2 U vindt ons Overal in Gelderland In alle regio s Zorg-en Adviesteams Centra voor Jeugd en Gezin Veiligheidshuizen

Nadere informatie

Vangnet zorg en veiligheid

Vangnet zorg en veiligheid Vangnet zorg en veiligheid Sociale Veiligheid Samen werken aan gezondheid! RTL Nieuws 13 februari 2018 Volkskrant 6 mei 2018 RTL Nieuws 27 februari 2018 NU.nl 15 november 2017 NOS 18 september 2017 Wat

Nadere informatie

De kortste lijn naar herstel

De kortste lijn naar herstel De kortste lijn naar herstel met ggz 1 met Met 450 mensen werken we hard aan de ggz van Noord- en Midden-Limburg. Waarom doen we dat? elkaar 2 4 5 Onze missie Met ggz biedt de kortste lijn naar herstel

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Vrouwenopvang Versie 0.3 Maart 2010

Strategisch Communicatieplan Vrouwenopvang Versie 0.3 Maart 2010 Strategisch Communicatieplan Vrouwenopvang 2010 2013 Versie 0.3 Maart 2010 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Identiteit 3. Missie 4. Visie 5. Positionering 6. Ambities 7. Knelpunten 8. Communicatiestrategie 9.

Nadere informatie

de jeugd is onze toekomst

de jeugd is onze toekomst de jeugd is onze toekomst vereniging van groninger gemeenten Bestuursakkoord Jeugd 2008-2012 In veel Groninger gemeenten zijn er kinderen met problemen. En daarvan krijgen er te veel op dit moment niet

Nadere informatie

Pedagogische civil society: Gemeenschappelijke activiteiten van burgers rondom het grootbrengen van kinderen.

Pedagogische civil society: Gemeenschappelijke activiteiten van burgers rondom het grootbrengen van kinderen. Beleidsplan Onderdeel Vrij en niet vrij toegankelijke jeugdhulp In deze memo wordt nader in gegaan op de volgende onderwerpen: A. Eenduidige definiëring typen jeugdhulp B. Definiëring welke jeugdhulp wel

Nadere informatie

De kwaliteit van Veilig Thuis Drenthe Stap 1

De kwaliteit van Veilig Thuis Drenthe Stap 1 De kwaliteit van Veilig Thuis Drenthe Stap 1 Utrecht, november 2015 1 Inspectie Jeugdzorg Dit is een uitgave van: Inspectie Jeugdzorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inspectie voor de

Nadere informatie

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014 Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016 Versie 1.1 April 2014 Een duidelijk verhaal Maatschappelijke trends Het antwoord van Present; onze missie en visie Onze unieke werkwijze Bewezen toegevoegde

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Mensen met een hulpvraag krijgen ondersteuning thuis en in de wijk. Het wijkteam regelt dit. Soms is er gespecialiseerde

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis

Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis Utrecht, juli 2016 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie

Nadere informatie

Werken, leren en activiteiten

Werken, leren en activiteiten Werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Zienn gaat verder. Jaarplan 2014

Zienn gaat verder. Jaarplan 2014 Zienn gaat verder Jaarplan 2014 Een verhaal heeft altijd meer kanten. Zeker de verhalen van de mensen voor wie Zienn er is. Wij kijken naar ál die kanten. Kijken verder. Vragen verder. Gaan verder. Zo

Nadere informatie

Klaar voor de start... Decennia aan ervaring gebundeld in een nieuwe organisatie: Het Kopland in 2013

Klaar voor de start... Decennia aan ervaring gebundeld in een nieuwe organisatie: Het Kopland in 2013 Klaar voor de start... Decennia aan ervaring gebundeld in een nieuwe organisatie: Het Kopland in 2013 Klaar voor de start... Decennia aan ervaring gebundeld in een nieuwe organisatie: Het Kopland in 2013

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Rotterdamse Meldcode. huiselijk geweld en kindermishandeling

Rotterdamse Meldcode. huiselijk geweld en kindermishandeling Rotterdamse Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 2 Waarom een meldcode? De Rotterdamse Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is een stappenplan voor professionals en instellingen bij

Nadere informatie

AMHK Gelderland Noord & Midden

AMHK Gelderland Noord & Midden AMHK Gelderland Noord & Midden Juli 2014 AMHK Gelderland Noord & Midden Info & meeting juli 2014 1 Welkom Programma Voorstellen 2 Opdracht vanuit nieuwe WMO AMHK op regionale schaal Gemeenten in Veiligheidsregio

Nadere informatie

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams Vangnet 0-99 Onafhankelijke regie Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Sociaal medische contractering Jeugd Organisatie wijkteams Lokaal beeld van de transities Wilt u wijkgericht

Nadere informatie

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten:

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten: Voorstel Cluster : samenleving Nummer : 5 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 20 april 2015 Onderwerp : Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Inleiding Als gevolg van

Nadere informatie

ZORG VOOR JEUGD FRYSLÂN OP KOMPAS INVOEGEN EN AANSLUITEN. Samenvatting

ZORG VOOR JEUGD FRYSLÂN OP KOMPAS INVOEGEN EN AANSLUITEN. Samenvatting ZORG VOOR JEUGD FRYSLÂN OP KOMPAS INVOEGEN EN AANSLUITEN Samenvatting Kompas voor de zorg voor de jeugd in Fryslân De zorg voor de jeugd valt vanaf 2015 onder de taken van de gemeente. De 27 Friese gemeenten

Nadere informatie

IrisZorg Preventieve wijkgerichte

IrisZorg Preventieve wijkgerichte IrisZorg Preventieve wijkgerichte hulpverlening 1. Wie zijn Bianca Lubbers en Vincent Stijns? 2. Wat is IrisZorg? 3. Wat is IRIS in de Buurt? 4. Wat doet IRIS in de Buurt? casuïstiek 5. Maatschappelijk

Nadere informatie

Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE

Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE Dordrecht 17 maart 2016 Nynke Tilstra, Sportconsulent Introductie MEE Uitleg Wijkteams

Nadere informatie

Wonen Doe Je Thuis: inhoudelijk kader van Combinatie Jeugdzorg

Wonen Doe Je Thuis: inhoudelijk kader van Combinatie Jeugdzorg Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen en ouders vakkundig bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien, zodat kinderen zich optimaal ontwikkelen en meedoen in de samenleving. Daarbij worden participatie

Nadere informatie

Versie 14 november 2017 DB 2017/107 bijlage 8. Dienstverleningshandvest Veilig Thuis Haaglanden

Versie 14 november 2017 DB 2017/107 bijlage 8. Dienstverleningshandvest Veilig Thuis Haaglanden Dienstverleningshandvest Veilig Thuis Haaglanden 1 Inleiding Veilig Thuis, bij wet het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, is vormgegeven door het samenvoegen van het Steunpunt

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Psychiatrie over de Grens. 1 e versie 21 december 2015

Beleidsplan. Stichting Psychiatrie over de Grens. 1 e versie 21 december 2015 Beleidsplan Stichting Psychiatrie over de Grens 1 1 e versie 21 december 2015 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Inleiding en samenvatting. Hoofdstuk 2 Missie en visie. Hoofdstuk 3 Werkwijze. Hoofdstuk 4 Kritische

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Beleidsplan. Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Beleidsplan Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2014 2017 Inhoud 1 Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 3 2 Organisatie 5 3 Afgesproken beleid periode 2014-2017 6 4 Activiteiten 7 5 Financiën

Nadere informatie

T oetsingskader voor toezicht naar Veilig Thuis in 2015

T oetsingskader voor toezicht naar Veilig Thuis in 2015 T oetsingskader voor toezicht naar Veilig Thuis in 2015 Utrecht, juni 2015 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie

Nadere informatie

Samenvatting. Rosa Manus 2.0. waar een kleine organisatie groot in kan zijn..

Samenvatting. Rosa Manus 2.0. waar een kleine organisatie groot in kan zijn.. Samenvatting Rosa Manus 2.0 waar een kleine organisatie groot in kan zijn.. Missie, visie, strategie 2015 2017 Samenvatting 25 september 2015 1 Inleiding Dit is een korte samenvatting van het plan Rosa

Nadere informatie

Veilig Thuis Noord en Oost Gelderland

Veilig Thuis Noord en Oost Gelderland Veilig Thuis Noord en Oost Gelderland Lia Jak, arts M&G Vertrouwensarts VT NOG Disclosure belangenverstrengeling voor de sprekers van de AZO scholingsavond (potentiële) belangenverstrengeling Geen Disclosure

Nadere informatie

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente.

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 1. Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 2. De overheid moet niet achter de voordeur van mensen willen treden. Dat is privégebied en de eigen

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Zo gewoon mogelijk, speciaal waar het moet Entrea biedt specialistische jeugdhulp en opvoedingsondersteuning aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar en hun ouders of opvoeders.

Nadere informatie

in 2013 Kompaan en De Bocht

in 2013 Kompaan en De Bocht Kompaan en De Bocht in 2013 In het maatschappelijk jaardocument van 2013 staat een uitgebreider (financieel) jaarverslag over Kompaan en De Bocht. U kunt dit vinden op www.jaarverslagenzorg.nl Steeds sterker

Nadere informatie

ACTIEPLAN VERBORGEN VROUWEN

ACTIEPLAN VERBORGEN VROUWEN ACTIEPLAN VERBORGEN VROUWEN gemeente Den Haag September 2015 Conceptversie 2.0 1 Inleiding In november jl. is door de Haagse gemeenteraad Motie 86 Geïsoleerde Vrouwen aangenomen. Om uitvoering te geven

Nadere informatie

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) ondersteunt mensen met

Nadere informatie

bij ons thuis ging het eerst heel anders...

bij ons thuis ging het eerst heel anders... bij ons thuis ging het eerst heel anders... stop huiselijk geweld, kindermishandeling en overlast bel 0800 2000 (gratis) een veilig thuis, dat doen we samen! www.veiligthuiszuidhollandzuid.nl 1 Een veilig

Nadere informatie

Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV)

Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV) Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV) Programma Kennismaking Presentatie participatieladder Demarrage Samenwerkingspilot met

Nadere informatie

Informatieblad. Kwaliteit van werken binnen 1Gezin1Plan RDOG HOLLANDS MIDDEN

Informatieblad. Kwaliteit van werken binnen 1Gezin1Plan RDOG HOLLANDS MIDDEN Informatieblad Kwaliteit van werken binnen 1Gezin1Plan RDOG HOLLANDS MIDDEN Colofon Uitgever: RDOG Hollands Midden Ontwikkeling: Petra de Jong en Nathalie Sie Uitgave: 2019, versie 6 Contact: Petra de

Nadere informatie

Verandering begint met een Eigen Kracht-conferentie

Verandering begint met een Eigen Kracht-conferentie Zelf beslissen over zorg en hulp Verandering begint met een Eigen Kracht-conferentie Nu heb ik weer de touwtjes in handen. Met mijn mensen heb ik een plan gemaakt voor de toekomst. Hoe krijg ik mijn leven

Nadere informatie

Housing First: eerst een huis, dan de zorg. Een nieuw thuis na een zwervend bestaan

Housing First: eerst een huis, dan de zorg. Een nieuw thuis na een zwervend bestaan Housing First: eerst een huis, dan de zorg Een nieuw thuis na een zwervend bestaan Iedereen heeft recht op een eigen plek om te wonen. Dat is het idee achter Housing First. Een eigen (huur)woning geeft

Nadere informatie

Wegkijken is geen optie

Wegkijken is geen optie Wegkijken is geen optie Lokale paragraaf aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling gemeente Buren 1 Inhoud Inleiding.. 3 1. Oorzaken huiselijk geweld en kindermishandeling.. 4 2. Uitgangspunten....5

Nadere informatie

Aanpak huiselijk geweld centrumgemeentegebied Amersfoort

Aanpak huiselijk geweld centrumgemeentegebied Amersfoort Aanpak huiselijk geweld centrumgemeentegebied Amersfoort De bestrijding van huiselijk geweld is een van de taken van gemeenten op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO, nu nog prestatieveld

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen. Dit komt

Nadere informatie

ORANJE HUIS THUIS Een intensieve outreachende aanpak van huiselijk geweld. 18 november 2013

ORANJE HUIS THUIS Een intensieve outreachende aanpak van huiselijk geweld. 18 november 2013 ORANJE HUIS THUIS Een intensieve outreachende aanpak van huiselijk geweld 18 november 2013 Blijf Groep Blijf Groep is expert-organisatie in de aanpak van huiselijk geweld in Noord-Holland, Amsterdam, Flevoland

Nadere informatie

Riedsútstel. Underwerp Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling. Foech ried/kolleezje: Raad: kaderstellend

Riedsútstel. Underwerp Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling. Foech ried/kolleezje: Raad: kaderstellend Riedsútstel Ried : 11 december 2014 Status : Opiniërend/Besluitvormend Eardere behandeling : Werkgroep 3D d.d. 3 december 2014 Agindapunt : 18 Portefúljehâlder : mw. G. Postma Amtner : mw. C. Zondag Taheakke

Nadere informatie

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties Arosa biedt veiligheid en bescherming bij geweld in relaties. Vrouwen, mannen en hun kinderen kunnen bij Arosa terecht voor opvang en begeleiding. Arosa

Nadere informatie

Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend. Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling

Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend. Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling Unique selling points JGZ Specialisme met het gezonde kind als referentiekader Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend Laagdrempelig en hoog bereik Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling

Nadere informatie

Team Bemoeizorg Wageningen. Tientallen hulpvragen, twee organisaties, één meldpunt

Team Bemoeizorg Wageningen. Tientallen hulpvragen, twee organisaties, één meldpunt Team Bemoeizorg Wageningen Tientallen hulpvragen, twee organisaties, één meldpunt Team Bemoeizorg Wageningen Tientallen hulpvragen, twee organisaties, één meldpunt We willen allemaal wel hulp bieden aan

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties Schedeldoekshaven

Nadere informatie

Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht

Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht Samenvatting van de Regionale koers maatschappelijke opvang en beschermd wonen U16 Tijdelijke woonplek Regionale opvang en beschermd wonen Financiële

Nadere informatie

EVALUATIE ADVIES- EN STEUNPUNT HUISELIJK GEWELD FRYSLÂN 2008

EVALUATIE ADVIES- EN STEUNPUNT HUISELIJK GEWELD FRYSLÂN 2008 EVALUATIE ADVIES- EN STEUNPUNT HUISELIJK GEWELD FRYSLÂN 2008 M. van Zwieten S. Biesma B. Bieleman COLOFON St. INTRAVAL Postadres: Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl www.intraval.nl

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor de besturen en scholen die vallen onder het SWV 25.05 primair onderwijs

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor de besturen en scholen die vallen onder het SWV 25.05 primair onderwijs Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor de besturen en scholen die vallen onder het SWV 25.05 primair onderwijs 2012 M E L D C O D E H U I S E L I J K G E W E L D E N K I N D E R M I S H A

Nadere informatie

IrisZorg. verslavingszorg. en maatschappelijke opvang. dicht bij mensen, ver in zorg

IrisZorg. verslavingszorg. en maatschappelijke opvang. dicht bij mensen, ver in zorg IrisZorg verslavingszorg en maatschappelijke opvang dicht bij mensen, ver in zorg > IrisZorg: dicht bij mensen, ver in zorg Bij IrisZorg kan iedereen rekenen op de deskundigheid en betrokkenheid van onze

Nadere informatie

DE PIRAMIDE WERKT BEWEEGT

DE PIRAMIDE WERKT BEWEEGT DE PIRAMIDE WERKT In de overgang naar een nieuwe manier van het organiseren van zorg en ondersteuning in Nederland, is de WMO piramide een goed hulpmiddel. ZIVA heeft de piramide vertaald naar een praktische

Nadere informatie

Beschermen & Versterken

Beschermen & Versterken Beschermen & Versterken een aanpak die werkt Een veilige omgeving voor het kind We beschermen het kind en versterken het gezin De verantwoordelijkheid voor de zorg voor kinderen die in hun ontwikkeling

Nadere informatie

Toetsingskader Voorkomen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Toetsingskader Voorkomen seksueel grensoverschrijdend gedrag Toetsingskader Voorkomen seksueel grensoverschrijdend Utrecht, maart 2014 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie

Nadere informatie

Specialistische zorg. voor jongeren met complexe gedragsproblemen

Specialistische zorg. voor jongeren met complexe gedragsproblemen Specialistische zorg voor jongeren met complexe gedragsproblemen OG Heldringstichting in het kort Jarenlange ervaring en expertise in kwalitatief hoogwaardige behandeling & diagnostiek voor jongeren met

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

SoNeStra. Ontwikkelen vanuit beweging

SoNeStra. Ontwikkelen vanuit beweging SoNeStra Ontwikkelen vanuit beweging Deskundigen Buitenspel?! Werken vanuit Sociale Netwerkstrategieën, 28 april 2015 Riet Portengen 75 minuten. Het verhaal Kleine oefeningen Werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën

Nadere informatie

FEITEN EN CIJFERS ADVIES- EN STEUNPUNT HUISELIJK GEWELD

FEITEN EN CIJFERS ADVIES- EN STEUNPUNT HUISELIJK GEWELD FEITEN EN CIJFERS Fier Fryslân is een expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheids relaties. Onze opvang- en behandelvoorzieningen bieden een veilige plek aan kinderen, jongeren

Nadere informatie

In deze bijdrage. Groep B. Groep A. Sociaal Isolement & Eenzaamheid. Rehabilitatie & Sociale Contacten. Ik zoek een groep, club of vereniging

In deze bijdrage. Groep B. Groep A. Sociaal Isolement & Eenzaamheid. Rehabilitatie & Sociale Contacten. Ik zoek een groep, club of vereniging Rehabilitatie & Sociale Contacten Werken aan Sociaal Isolement & Eenzaamheid Lectoraat Rehabilitatie, Groningen 3 december 2015 Annemarie Zijlstra, Kenniskring Lectoraat Rehabilitatie - Promens Care, Stichting

Nadere informatie

11 Stiens, 21 oktober 2014

11 Stiens, 21 oktober 2014 11 Stiens, 21 oktober 2014 Raadsvergadering: 13 november 2014 Voorstelnummer: 2014/ 74 Portefeuillehouder: Cees Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

Familiebeleid. Zorgen voor een ander, zorg voor uzelf

Familiebeleid. Zorgen voor een ander, zorg voor uzelf Familiebeleid Zorgen voor een ander, zorg voor uzelf Contactgegevens voor familieleden / naasten Uw familielid of naaste is in behandeling op locatie Afdeling Uw contactpersoon is Bereikbaar op de dagen

Nadere informatie

Aandachtsfunctionaris Academie

Aandachtsfunctionaris Academie Aandachtsfunctionaris Academie Waarom een Aandachtsfunctionaris Academie? De aandachtsfunctionaris is dé spil in elke organisatie die serieus werk maakt van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Nadere informatie

Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland

Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland 1 Inspectie Jeugdzorg Utrecht, oktober 2015 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Nadere informatie