Accent en de opleidingsschool Versie maart ACCENT en de opleidingsschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Accent en de opleidingsschool Versie maart 2013. ACCENT en de opleidingsschool"

Transcriptie

1 1 ACCENT en de opleidingsschool Visie op opleiden Accentscholen staan midden in een dynamische samenleving. Van de medewerkers in de scholen wordt verwacht dat ze blijvend inzetbaar zijn. Accent voert daarvoor het integraal personeelsbeleid uit. Accent is een lerende organisatie. Het van elkaar en met elkaar leren staat binnen de scholen en de organisatie centraal. Door mee te doen met de Opleidingsschool krijgt de schoolontwikkeling input vanuit de Hogeschool Iselinge. Het curriculum van de Hogeschool Iselinge wordt weer gevoed door schoolontwikkeling van de scholen. Het mes snijdt hierbij dus aan twee kanten. Participatie bij de opleidingsschool geeft input aan de medewerkers in de scholen en het biedt de mogelijkheid om leerkrachten in spé zelf op te leiden. Op deze wijze kan er gestuurd worden op de competenties van de Accent-leerkracht. Daarnaast professionaliseren de mentoren zich, omdat ze geschoold worden om te coachen. De opleidingsscholen van Accent Accent heeft zeven scholen Opleidingsscholen. De PWA in Winterswijk, De Klimop in Lintelo, De Triangel, SBO nieuwhessen en CBS Barlo in Aalten, De Bosmark in Dinxperlo en De Hoeksteen in Groenlo. De Opleidingsscholen hebben een gecertificeerde interne opleider en gekwalificeerde mentoren. De Bosmark en SBS nieuwhessen zijn vanaf Academische opleidingsschool. Schooljaren Het opleiden van de studenten. Eerstejaars studenten: Zijn welkom op alle opleidingsscholen, behalve op de speciale basisschool nieuwhessen. Deze school ontvangt alleen tweede, derde en vierde jaars studenten vanwege het bijzondere karakter van de school.

2 2 Tweedejaars studenten: Zijn welkom op alle opleidingsscholen. Zij oriënteren zich op een schoolontwikkelthema voor het derde studiejaar. Voor SBO nieuwhessen geldt een snuffelstage van één dag voor alle tweede jaars studenten i.s.m. de Rosa-scholen. Derde jaars studenten: Zijn welkom op alle opleidingsscholen. Deze studenten geven vorm aan hun stage d.m.v. het werkplekleren, het schoolontwikkelthema staat daarbij centraal. Dit thema geeft de onderzoeksvraag van de school weer. De schoolontwikkelthema s worden in gezamenlijk overleg met het team in maart vastgesteld en aan het stagebureau van de Hogeschool doorgegeven. Studenten kunnen hieruit een keuze maken en de stage sollicitatie richten aan de directeur van de school. Vierde jaars studenten: Zijn welkom op alle opleidingsscholen. De Accentscholen bieden de Lio-studenten de mogelijkheid om aan een onderzoeksvraag te werken. Studenten kunnen de stage sollicitatie richten aan de directeur van de school. Voor de Lio-stage geldt de sollicitatieprocedure en de beloning zoals vastgesteld in het beleid van Accent. Studenten die goed functioneren kunnen eventueel doorstromen in de invalpool van Accent. De toetsing: Het succes van de ontwikkeling van een school tot Opleidingsschool richt zich op de volgende criteria: -het aantal studenten dat opgeleid wordt met een voldoende beoordeling; -het oordeel van de studenten over het opleiden in de school (mentorfeedbackscan); -de evaluatie door de hogeschool m.b.t. het functioneren van de interne opleider; -de kwaliteitskenmerken van de opleidingsschool worden jaarlijks m.b.v. de QuickScan aangegeven. Op deze wijze reflecteert de Opleidingsschool op het eigen functioneren. De taken: De directeur is verantwoordelijk voor de deelname van zijn school aan de Opleidingsschool. Hij zorgt voor: -het uitdragen van de visie omtrent opleiden en afstemming met collega s die samen de Opleidingsschool vormen; -voldoende getrainde mentoren en een interne opleider binnen de school;

3 3 -de facilitering van de opleider in de school en de mentor; -een structureel overleg tussen opleiders in de school, mentoren en studenten (opleidingsteams); -het vaststellen van het schoolontwikkelthema vóór maart. De interne opleider is samen met de studieloopbaanbegeleider verantwoordelijk voor het opleiden in de school en wordt opgeleid door de Hogeschool. Hij neemt daarmee het opleiden van de student voor een gedeelte van de Hogeschool over (in elk geval voor 40%). Hij coacht de mentor. De interne opleider beoordeelt de student i.s.m. studieloopbaanbegeleider en de mentor. De koppeling opleiden en schoolontwikkeling staat centraal bij de beoordeling. Interne opleiders wisselen twee maal per jaar samen met de directeuren ervaringen uit op Accentniveau. Eind februari stelt de interne opleider de vacatures op voor de werkplek- en Lio-stages voor het komende schooljaar. De interne opleider geeft dit voor 1 maart door aan het stagebureau van de Hogeschool. De interne opleider plant aan het begin van het schooljaar samen met de studieloopbaanbegeleider de intervisiemomenten tussen de mentoren, studenten, interne opleider en studieloopbaanbegeleider. De interne opleider geeft twee maal per jaar de stageresultaten van de studenten door aan het stagebureau. De interne opleider volgt de veldcontactdagen op de Hogeschool, die 4 keer per jaar worden georganiseerd. De mentor is verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van de student. De mentor neemt deel aan een mentortraining die door de Hogeschool op locatie wordt gegeven, om gecertificeerd te worden, daarna volgt de mentor één studiemiddag per jaar om dit certificaat te borgen. De student draagt de zorg voor het plannen en uitvoeren van zijn opdrachten vanuit de Hogeschool. De student houdt zich aan de afspraken zoals beschreven in het stappenplan (zie hieronder). De directeur, de opleider in de school, de mentoren en de studenten vormen samen het opleidingsteam. Het opleidingsteam richt zich op de ontwikkelthema s van de school en de ontwikkelingen binnen het onderwijs.

4 4 De projectgroep o.i.d.s.: Een werkgroep bestaande uit directeuren en de interne opleiders functioneert als projectgroep. Zij toetst de ontwikkeling van de Accent-scholen tot opleidingsschool, fungeert als klankbord en overlegt met de Hogeschool Iselinge. Hieronder volgt het stappenplan van de school t.a.v. de begeleiding van de studenten. Voorbeeld stappenplan Opleidingsschool m.b.t. begeleiden studenten. 1 Opleidingsteam: Het opleidingsteam bestaat uit alle studenten van Iselinge, de directeur, de interne opleider, de intern begeleiders en de mentoren/leerkrachten van de studenten wp3 en Lio-student. De begeleider van het SOT kan hier ook op afroep in participeren. 2 Schoolontwikkelthema: Vanuit het team mogelijke schoolontwikkelthema s inventariseren. Vaststellen van het schoolontwikkelthema met directie, ibers en intern opleider in februari. Schoolontwikkelthema in team bespreken. Voor de derde- en vierdejaars studenten van Iselinge stelt de interne opleider in februari een advertentie op, waarbij het schoolontwikkelthema wordt beschreven 3 Maart/april: sollicitatiegesprekken plannen en uitvoeren met werkplek- en Liostudenten door intern opleider samen met directeur volgens de STARR methode. Juni: Gesprekken plannen en uitvoeren met de toegewezen studenten.(bevragen op kwaliteiten i.v.m. indeling). Studenten worden in school rondgeleid. Studenten krijgen de schoolgids en -kalender. 5 Tijdens de groepsindeling voor het nieuwe schooljaar in juni worden de studenten gekoppeld aan de mentoren / groepen. 6 Nieuwe mentoren worden aangemeld voor de mentorentraining. De interne opleider geeft de datum van de veldcontactmiddag op de Hogeschool, specifiek bedoeld voor de mentoren, door aan de mentoren. 7 Nieuwe schooljaar: Ontvangen van de studenten door mentoren. 8 Kennismaking, rondleiding met de tweedejaars studenten van Iselinge door de interne opleider. 9 Half september wordt met het schoolopleidingsteam het schoolontwikkelthema besproken. De afsprakenlijst wordt ook besproken(zie bijlage). 10 De Lio-student (indien aanwezig) fungeert als coördinator voor de studenten van Iselinge, maakt een planning voor de onderlinge bijeenkomsten en leidt de overleggen. 11 Vier keer per jaar wordt in de teamvergadering De Opleidingsschool geagendeerd.

5 5 12 De studenten kunnen de interne opleider tussentijds bevragen. 13 In januari worden eventueel nieuwe tweedejaars studenten op dezelfde manier ontvangen en ingevoegd in het schoolopleidingsteam. 14 Twee keer per jaar geeft de interne opleider de studieresultaten van de studenten door aan het stagebureau. 15 Het opleidingteam overlegt minimaal 4 x per jaar. De intern opleider plant de data hiervoor. Aan het einde van het schooljaar wordt het functioneren van alle betrokkenen geëvalueerd. De mentorfeedbackformulieren, ingevuld door de mentor, de student en de i.o. worden gebruikt om te reflecteren op het handelen van de mentor. De i.o. plant per jaar 3 x een overleg met de mentoren en 3 x met de studenten. Tevens worden de taken die beschreven staan in het visiestuk van de opleidingsschool aangepast en aangescherpt aan nieuwe ontwikkelingen. Voorbeeld: afspraken met studenten. 1 De studenten zorgen ervoor dat ze er representatief uitzien. 2 Op school en op het plein worden geen mobieltjes gebruikt. (Bij noodzaak natuurlijk in overleg). 3 Alleen derde- en vierdejaars studenten van Iselinge wonen de teamvergadering bij. 4 De interne opleider spreekt met de studenten het ontruimingsplan door en geeft aan wie de BHVers zijn. 5 Tijdens de kleine pauzes gaan de studenten mee naar buiten, de grote pauzes in overleg. 6 De studenten zijn van 8.10 uur tot uur op school, tenzij de mentor ze eerder weg laat gaan. 7 De studenten helpen mede zorg dragen voor een rustige, gestructureerde en opgeruimde omgeving. 8 De studenten hebben een geheimhoudingsplicht t.a.v. alle persoonlijke informatie van de leerlingen, collega s en school.

Ontwikkeltraject Opleidingsschool. 1) Quick Scan 2) Professionaliseringsplan

Ontwikkeltraject Opleidingsschool. 1) Quick Scan 2) Professionaliseringsplan Ontwikkeltraject Opleidingsschool 1) Quick Scan 2) Professionaliseringsplan 1 1) Kwaliteitskenmerken opleidingsschool -- een quick scan Bestuur: School: Deze quick scan is bedoeld voor scholen die zich

Nadere informatie

Opleidingsplan Accent-opleidingsscholen 2018

Opleidingsplan Accent-opleidingsscholen 2018 Opleidingsplan Accent-opleidingsscholen 2018 Inleiding Het opleiden van nieuwe leerkrachten samen met Hogeschool Iselinge heeft op de Accentscholen een lange traditie. In het verleden hebben veel potentiële

Nadere informatie

Werkplekopleidingsschool

Werkplekopleidingsschool Werkplekopleidingsschool Bijna alle scholen van stichting Proo bieden plaats aan studenten van verschillende Pabo s of ROC s. Onze school heeft o.a. studenten van de KPZ te Zwolle. We zijn een werkplekopleidingsschool

Nadere informatie

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar 2019-2020 Voltijdstudenten van de Pabo HvA en UPvA lopen hun LIO-stage in het vierde studiejaar, deeltijdstudenten van Pabo HvA in het derde jaar. Deze stage vindt

Nadere informatie

Rollen en taken in Opleidingsschool Boss po. Bijlage 11. Kenniscentrum Talentontwikkeling

Rollen en taken in Opleidingsschool Boss po. Bijlage 11. Kenniscentrum Talentontwikkeling Rollen en taken in Opleidingsschool Boss po Bijlage 11 Kenniscentrum Talentontwikkeling Rollen en taken in Opleidingsschool Boss po De werkplekbegeleider De werkplekbegeleider begeleidt de student bij

Nadere informatie

Informatiebulletin voor studenten Bijlage 3

Informatiebulletin voor studenten Bijlage 3 Informatiebulletin voor studenten Bijlage 3 Kenniscentrum Talentontwikkeling Informatiebulletin voor studenten Inhoud 1. Inleiding: OS Boss po 2 2. Opleiding, begeleiding en beoordeling 2 3. Rollen en

Nadere informatie

Op weg naar de (academische) opleidingsschool

Op weg naar de (academische) opleidingsschool Discussienota Nationalgeographic.nl Adviescommissie ADEF OidS Mei 2014 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Uitgangspunten Samen Opleiden 2. Ambities van (academische) opleidingsscholen 3. Concept Samen Opleiden

Nadere informatie

Directeuren van (academische) opleidingsscholen. Zwolle, april Betreft: Opleidingen in het kader van Opleiden in de School.

Directeuren van (academische) opleidingsscholen. Zwolle, april Betreft: Opleidingen in het kader van Opleiden in de School. Aan: Directeuren van (academische) opleidingsscholen Zwolle, april 2016 Betreft: Opleidingen in het kader van Opleiden in de School Beste collega, In het studiejaar 2016/2017 worden wederom de opleidingen

Nadere informatie

De begeleidings- en beoordelingstrajecten zijn schriftelijk vastgelegd en te raadplegen door anderen. ILS en Radboud Docenten Academie.

De begeleidings- en beoordelingstrajecten zijn schriftelijk vastgelegd en te raadplegen door anderen. ILS en Radboud Docenten Academie. Rapportageformat Instrument Keurmerk HAN ILS en samenwerkingsscholen Versie VO, oktober 2014 Standaard 1. De samenwerkingsschool in relatie tot de kwaliteit van de leerwerkomgeving van de lerende Deze

Nadere informatie

Directeuren van (academische) opleidingsscholen. Zwolle, april Betreft: Opleidingen in het kader van Opleiden in de School.

Directeuren van (academische) opleidingsscholen. Zwolle, april Betreft: Opleidingen in het kader van Opleiden in de School. Aan: Directeuren van (academische) opleidingsscholen Zwolle, april 2015 Betreft: Opleidingen in het kader van Opleiden in de School Beste collega, In het studiejaar 2015/2016 worden wederom de opleidingen

Nadere informatie

Opleiden in de school (OidS) Wat is opleiden in de school? De opleiding

Opleiden in de school (OidS) Wat is opleiden in de school? De opleiding Opleiden in de school (OidS) Sinds 2015 is t Schöppert een opleidingsschool. Opleiden in de School is bij uitstek een vorm van opleiden die past bij de visie van t Schöppert: Samen leren leven: betrokken

Nadere informatie

Inhoud. Onze school. Kernwaarden. Opleidingsnetwerk Samen Opleiden. Rondleiding. Waar zijn we trots op? Leerlingen en team. Waar staan wij voor?

Inhoud. Onze school. Kernwaarden. Opleidingsnetwerk Samen Opleiden. Rondleiding. Waar zijn we trots op? Leerlingen en team. Waar staan wij voor? Inhoud A B Onze school Leerlingen en team. Kernwaarden Waar staan wij voor? C Opleidingsnetwerk Samen Opleiden D Rondleiding Impressie van de groepen. E Waar zijn we trots op? Kindcentrum Vijfblad Van

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Opleidingsschool Utrecht Amersfoort

Samenwerkingsovereenkomst Opleidingsschool Utrecht Amersfoort Samenwerkingsovereenkomst Opleidingsschool Utrecht Amersfoort 2016-2019 Opleiden doe je niet alleen Deze overeenkomst is een uitbreiding van het Convenant Academische basisschool Utrecht-Amersfoort 2012-2016

Nadere informatie

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar 2017-2018 Studenten van de Pabo HvA en UPvA lopen in hun vierde studiejaar de LIO-stage op een basisschool in Amsterdam. Deze stage vindt plaats op een opleidingsschool

Nadere informatie

Plan onderzoek OS Boss po Bijlage 7. Kenniscentrum Talentontwikkeling

Plan onderzoek OS Boss po Bijlage 7. Kenniscentrum Talentontwikkeling Plan onderzoek OS Boss po Bijlage 7 Kenniscentrum Talentontwikkeling Visie op Onderzoek in Opleidingsschool BOSS po Binnen OS BOSS po streven we ernaar om leerkrachten op te leiden die onderzoekend, intentioneel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden cultuurcoördinator

Algemene voorwaarden cultuurcoördinator 1 Algemene voorwaarden cultuurcoördinator Opleidingsniveau & denkniveau HBO denk- & werkniveau Opleiding; (Master) opleiding Richtlijn uren coördinatie; 40 uur Randvoorwaarden; Open en transparante communicatie

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

Op de Dorpsschool bewaken we de kwaliteit daarnaast op de volgende wijze:

Op de Dorpsschool bewaken we de kwaliteit daarnaast op de volgende wijze: Kwaliteitsbeleid De verschillende interventies waarmee wij de onderwijskwaliteit op o.b.s. de Dorpsschool vorm geven. 1. 4-jarencyclus We hanteren binnen onze school een eenvoudige cyclische structuur.

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Jaarplan 2010-2011 Versie augustus 2011 Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Actiepunt 4A: Schoolplan Hoofdstuk 4 Onderwijskundig beleid: Obs de Schovenhorst heeft deelgenomen aan de bijeenkomsten georganiseerd

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Haanstra Basisschool Leiden Datum: 9 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Haanstra Basisschool Schoolnaam Haanstra Basisschool

Nadere informatie

Samen Opleiden. Pabo Stenden en Basisonderwijs

Samen Opleiden. Pabo Stenden en Basisonderwijs Samen Opleiden Pabo Stenden en Basisonderwijs Samen opleiden De toekomstige leraar wordt beter opgeleid als het basisonderwijs en Pabo Stenden vanuit een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid investeren

Nadere informatie

Projectplan. Cultuur als middel om onderwijs en omgeving te verbinden Mw. N. Remerie, P. Holland, M. Jakubowski en dhr. C. van Herkhuizen(penvoerder)

Projectplan. Cultuur als middel om onderwijs en omgeving te verbinden Mw. N. Remerie, P. Holland, M. Jakubowski en dhr. C. van Herkhuizen(penvoerder) Projectplan Titel van het project: Naam van de lokale projectleiders: Betrokken partijen binnen het project: Cultuur als middel om onderwijs en omgeving te verbinden Mw. N. Remerie, P. Holland, M. Jakubowski

Nadere informatie

Nieuw in Amsterdam. De IB academie van het openbaar basisonderwijs. Ben je IB-er en wil je verder of heb je de ambitie IB-er te worden?

Nieuw in Amsterdam. De IB academie van het openbaar basisonderwijs. Ben je IB-er en wil je verder of heb je de ambitie IB-er te worden? Nieuw in Amsterdam De IB academie van het openbaar basisonderwijs Ben je IB-er en wil je verder of heb je de ambitie IB-er te worden? Meld je dan nu aan! Stilstaan is achteruit gaan Paul Beke,57 jaar,

Nadere informatie

Keurmerk verdieping bij hercertificering

Keurmerk verdieping bij hercertificering Keurmerk verdieping bij hercertificering Verdieping op schoolniveau Maximaal 6 jaar na het behalen van het Keurmerk Opleidingsschool moet een school aantonen dat de kwaliteit van het samen opleiden nog

Nadere informatie

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november Jaarplan 2016-2017 Basisschool De Bron Hellevoetsluis Datum: 14 november 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Bron Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school is

Nadere informatie

ACTIEPUNTEN 2015 (uit de onderlegger A3 meerjaren beleidsplan Poolster 2014-2017)

ACTIEPUNTEN 2015 (uit de onderlegger A3 meerjaren beleidsplan Poolster 2014-2017) ACTIEPUNTEN 2015 (uit de onderlegger A3 meerjaren beleidsplan Poolster 2014-2017) 1 1a) Leiderschap / Coachend leiderschap vormgeven vanuit de geformuleerde visie (sbf 1) 7.1 Project SPP: Basiscompetenties

Nadere informatie

Toelichting op de activiteit(en) in augustus

Toelichting op de activiteit(en) in augustus Vooraf In de jaarplanning van dit schooljaar hebben we per maand een extra informatieblad toegevoegd. Het geheel is zo gedrukt, dat de Toelichting voor een maand boven de planning van die maand te hangen

Nadere informatie

Notitie Aan: Bestuur Van: Ruud de Lange, alg. directeur Datum: maandag 17 november 2008 Onderwerp: Interne mobiliteit. Inleiding:

Notitie Aan: Bestuur Van: Ruud de Lange, alg. directeur Datum: maandag 17 november 2008 Onderwerp: Interne mobiliteit. Inleiding: Notitie Aan: Bestuur Van: Ruud de Lange, alg. directeur Datum: maandag 17 november 2008 Onderwerp: Interne mobiliteit Inleiding: In 2001 heeft de Veenplas al een mobiliteitsplan opgesteld. Gezien alle

Nadere informatie

Opleiden in de school (OidS), Anninksschool

Opleiden in de school (OidS), Anninksschool Opleiden in de school (OidS), Anninksschool C. (Conny) Reijns-Belvroy, MEd SO Primato, Lerarenopleider BRLO Sinds 2015 is MM Anninksschool een opleidingsschool. Opleiden in de School is bij uitstek een

Nadere informatie

Meesters en Masters voor Lelystad Dronten

Meesters en Masters voor Lelystad Dronten EINDRAPPORTAGE 20-07-2012 Arbeidsmarktprojecten regionale platforms 2011 (Q1213) Datum: jj-mm-dd Regionaal platform WIO Lelystad Dronten en namen (Werken in het onderwijs) deelnemende 1. SKOFV schoolbesturen

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Inhoudsopgave 2018 Ook in het afgelopen jaar hebben we weer gemerkt dat het samen opleiden van leerkrachten basisonderwijs ons steeds weer voor nieuwe uitdagingen plaatst. En

Nadere informatie

4. Criteria Opleidingsschool voor de St. Josephschool 4.1 Algemene aspecten

4. Criteria Opleidingsschool voor de St. Josephschool 4.1 Algemene aspecten Gecertificeerde 0pleidingsschool ITT-HU 4. Criteria Opleidingsschool voor de St. Josephschool 4.1 Algemene aspecten De school heeft: 1. een schoolopleider aangesteld en gefaciliteerd; 2. elk jaar een substantieel

Nadere informatie

Maandag 21 september 2015

Maandag 21 september 2015 Maandag 21 september 2015 Welkom Presentatie verbeterpunten en interventies Vragen van ouders Evaluatie van de ochtend Kwaliteitsbeleid Jaarplan Informatie verzamelen Prioriteiten stellen Keuzes maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari Februari Afscheid Gerrit Jan. Agenda voor de komende periode:

Nieuwsbrief. Januari Februari Afscheid Gerrit Jan. Agenda voor de komende periode: Nieuwsbrief Januari Februari 2018 Afscheid Gerrit Jan Op vrijdag 13 april a.s. zullen de leerlingen van CBS Barlo en t Möllenveld gezamenlijk afscheid nemen van Gerrit Jan als directeur van beide scholen.

Nadere informatie

Anne Smeets en Sandra van Gaalen

Anne Smeets en Sandra van Gaalen Anne Smeets en Sandra van Gaalen 1 Programma: Doel en opdracht workshop Casus (werkgroepen) Plenaire bespreking casus Tips 2 Waarom hebben jullie stagiairs binnen het bedrijf? 3 Aequor 4 Eindtermen (SMART);

Nadere informatie

Het werkplan. algemene gegevens. gekozen onderwerp

Het werkplan. algemene gegevens. gekozen onderwerp Het werkplan algemene gegevens Naam: Manon Oonk Klas: Vr3C gekozen onderwerp Korte beschrijving van het gekozen onderwerp: Mijn opdracht is om de herfstkinderen in de kleutergroep extra uitdaging te bieden

Nadere informatie

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag R.K. Willibrordschool Schooljaarverslag 2017-2018 Directeur Dhr. P. Muter Adres Esperantolaan 2 Plaats Stadskanaal Telefoon 0599 651712 E-Mail willibrordschool@primenius.nl Datum 26-9-2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Tweejarig plan 2013-2014 en 2014-2015 m.b.t. het opleiden

Tweejarig plan 2013-2014 en 2014-2015 m.b.t. het opleiden ROWF Kwaliteitszorgsysteem, tweejarig plan 2013-2014 en 2014-2015 Aan deze activiteit werken mee: Corrie van Breenen, locatie directeur Praktijkschool Hoorn Mireille Meyer, schoolopleider Oscar Romero

Nadere informatie

Arrangeren. Arrangeren/ Algemene inleiding. ( Eerste ervaringen/ aandachtspunten vanuit het loket en context arrangeren/ passend onderwijs)

Arrangeren. Arrangeren/ Algemene inleiding. ( Eerste ervaringen/ aandachtspunten vanuit het loket en context arrangeren/ passend onderwijs) Arrangeren Arrangeren/ Algemene inleiding ( Eerste ervaringen/ aandachtspunten vanuit het loket en context arrangeren/ passend onderwijs) Good Practice 1. Arrangement 1 casus instromer half jaar 2. Arrangement

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Beleid Introductie en Begeleiding Nieuwe Medewerkers

Beleid Introductie en Begeleiding Nieuwe Medewerkers Beleid Introductie en Begeleiding Nieuwe Medewerkers Vastgesteld in MT d.d. 30 september 2004 Voorzien van instemming/positief advies van GMR d.d. 12 oktober 2004 Vastgesteld in AB-vergadering d.d. 22

Nadere informatie

Profiel Product Verantwoording. LOB (Loopbaan oriëntatie en begeleiding) Leraren Opleiding. Management & Organisatie

Profiel Product Verantwoording. LOB (Loopbaan oriëntatie en begeleiding) Leraren Opleiding. Management & Organisatie Opdracht: Profiel Product Verantwoording LOB (Loopbaan oriëntatie en begeleiding) Leraren Opleiding Management & Organisatie Naam auteur(s) Vakgebied Bart Deelen M&O Student nr 10761799 Titel Onderwerp

Nadere informatie

Opleidingsschool Noord

Opleidingsschool Noord Praktijkgids werkplekleren voltijd en dag-avond Opleidingsschool Noord Eenheid in verscheidenheid 2011-2012 obsbuikslotermeer.obsdorusrijkers.obsvierwindstreken.obsijplein.obsijdoorn.obsoverhoeks. obstwiske.obsweidevogel.sbouniversum

Nadere informatie

Info. Enquête kennismakingsgesprekken

Info. Enquête kennismakingsgesprekken Enquête kennismakingsgesprekken In de afgelopen weken hebben alle kennismakingsgesprekken plaatsgevonden. Wij willen graag in kaart brengen wat goed ging en waar we deze gesprekken kunnen verbeteren. Zou

Nadere informatie

1.5. Susan Beckers en Linda Verheijen 3 : De nieuwe rol van de slb er op de werkplek.

1.5. Susan Beckers en Linda Verheijen 3 : De nieuwe rol van de slb er op de werkplek. HOOFDSTUK 1: CURRICULUM 1.5. Susan Beckers en Linda Verheijen 3 : De nieuwe rol van de slb er op de werkplek. Susan Beckers en Linda Verheijen beschreven onderzoek naar de veranderende rol van de slb er

Nadere informatie

Onderzoek naar de kwaliteit van de opleidingsschool 1 Informerend document voor de Alliantie / Notre Dame des Anges

Onderzoek naar de kwaliteit van de opleidingsschool 1 Informerend document voor de Alliantie / Notre Dame des Anges Onderzoek kwaliteit opleidingsschool 1 Onderzoek naar de kwaliteit opleidingsschool 1 Informerend document voor de des Anges Miranda Timmermans Bas van Lanen April, Aanleiding De aanleiding voor dit onderzoek

Nadere informatie

Mediatoren op Het Kompas

Mediatoren op Het Kompas Mediatoren op Het Kompas Beschrijving traject van invoering leerlingmediatoren Inleiding We beschrijven hier hoe leerlingmediatie op Het Kompas wordt geregeld. Selectie van de leerlingen We kiezen voor

Nadere informatie

Rollen, verantwoordelijkheden en taken docent-praktijkopleider-werkbegeleider-teamleider (leerafdelingen)

Rollen, verantwoordelijkheden en taken docent-praktijkopleider-werkbegeleider-teamleider (leerafdelingen) Rollenmatrix Rollen, verantwoordelijkheden en taken docent-praktijkopleider-werkbegeleider-teamleider (leerafdelingen) Toelichting vooraf: o Als uitgangsmateriaal zijn de overzichten van taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Partners in Opleiding en Ontwikkeling

Partners in Opleiding en Ontwikkeling Partners in Opleiding en Ontwikkeling Projectplan: versie augustus 2010 marnix academie P.c. Hogeschool Lerarenopleiding Basisonderwijs Inleiding Als Stichting hebben wij ons gelieerd aan de Marnix Academie

Nadere informatie

Begeleiding werknemer / docent

Begeleiding werknemer / docent Begeleidingsplan Uitgangspunt Elke docent die in dienst komt krijgt in principe drie jaar coaching. Ook docenten die langer in dienst zijn bij de organisatie kunnen in overleg met de leidinggevende aanspraak

Nadere informatie

Schooljaarplan Sint Gerardusschool

Schooljaarplan Sint Gerardusschool Directie Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-mail stgerardus@primenius.nl Website www.sintgerardus.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Borgingstrajecten 4 3 Verbetertrajecten

Nadere informatie

voor het hoger beroepsonderwijs

voor het hoger beroepsonderwijs voor het hoger beroepsonderwijs Peer Support betekent systematische en structurele begeleiding van een jongerejaars student door een ouderejaars. Peer Support is een internationaal erkend programma dat

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Julianaschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Julianaschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Scholengemeenschap SAS

Scholengemeenschap SAS Scholengemeenschap SAS FUNCTIEBESCHRIJVING PERSONEELSLID MET DE OPDRACHT VAN MENTOR School: Datum: Naam:... Opdrachtbreuk:... / 24 Datum Eerste indiensttreding Eerste indiensttreding binnen het schoolbestuur

Nadere informatie

Rondleiding en informatie voor toekomstige ouders: uur 16 Inloopochtend voor ouders van groep 8

Rondleiding en informatie voor toekomstige ouders: uur 16 Inloopochtend voor ouders van groep 8 Agenda 7 t/m 18 oktober 8 t/m 13 november 13 oktober 15 oktober 17 t/m 25 oktober 28 oktober 28 t/m 30 oktober Kinderboekenweek + actie Bruna Zwolle Zuid Schoolbreed thema Raar, maar waar! Presentatie

Nadere informatie

Aanmelding tot instroom 2014-2015

Aanmelding tot instroom 2014-2015 Aanmelding tot instroom 2014-2015 Inleiding Deze notitie is bedoeld om duidelijkheid te geven over de aanname en instroom van nieuwe leerlingen op basisschool Kadoes. Door het vastleggen van afspraken

Nadere informatie

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG Ontwikkelingslijn: Teamleren Ontwikkelingsveld: Vormen van samenwerking Basisschool St. Oda Versie: 01 Datum: 07-01-2011 Doel Wij proberen onze overlegstructuur zo in te richten

Nadere informatie

De rol van de beroepsstandaard van lerarenopleiders in het personeelsbeleid. Voorloper Kwaliteit van lerarenopleiders

De rol van de beroepsstandaard van lerarenopleiders in het personeelsbeleid. Voorloper Kwaliteit van lerarenopleiders De rol van de beroepsstandaard van lerarenopleiders in het personeelsbeleid Voorloper Kwaliteit van lerarenopleiders Véronique van de Reijt en Quinta Kools Fontys Lerarenopleiding Tilburg Context van de

Nadere informatie

LiO Contract 2 Stageovereenkomst Leraar in Opleiding (onbetaald: met en zonder vergoeding) Pabo HvA, Onderwijs en Opvoeding

LiO Contract 2 Stageovereenkomst Leraar in Opleiding (onbetaald: met en zonder vergoeding) Pabo HvA, Onderwijs en Opvoeding LiO Contract 2 Stageovereenkomst Leraar in Opleiding (onbetaald: met en zonder vergoeding) Je kunt het contract ook digitaal invullen. Vervolgens kun je het printen om te (laten) tekenen. Partijen Leraar

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool STERREBOS & Openbare school de TELESCOOP SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Visie en doel... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Waarom is medezeggenschap

Nadere informatie

OPLEIDEN IN SCHOOL Versie Actie Geleding Datum

OPLEIDEN IN SCHOOL Versie Actie Geleding Datum OPLEIDEN IN SCHOOL Versie Actie Geleding Datum 1.0 Eerste concept bestuurder 10-01-2015 2.0 Adviseren Werkgroep personeel 13-02-2015 Adviseren GMR 11-02-2015 3.0 Vaststellen bestuurder 09-03-2015 3.1 Goedkeuren

Nadere informatie

Inrichting, organisatie & bekostiging

Inrichting, organisatie & bekostiging Inrichting, organisatie & bekostiging Een kijkje in de keuken van CKC Drenthe NHL StendenHogeschool PO _ Janita van Dorland Ria Ton-Buitelaar Judith de Ruijter Kwaliteitsreeks / Praktijk In-Zicht 3 Inhoudsopgave

Nadere informatie

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging VERANDERPLAN cursusjaar 2013-2014 PLANNINGSAFSPRAKEN CBS de fjouwerhoeke Fennewei 2 9144CX Hantumhuizen kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging Afname volgens vierjarenplanning

Nadere informatie

Vooraf. Toelichting op de activiteit(en) in Augustus

Vooraf. Toelichting op de activiteit(en) in Augustus Vooraf In de jaarplanning van dit schooljaar hebben we per maand een extra informatieblad toegevoegd. Het geheel is zo gedrukt, dat de Toelichting op de activiteit(en) voor een maand boven de planning

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2015-2016 Voor 2015-2016 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: onderwijskwaliteit/didactisch handelen/pedagogisch handelen: Verandering van de

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel PCB Westpunt Algemene gegevens School PCB Westpunt BRIN 10QX02 Directeur Dhr.I.van Wijngaarden Adres Foeliestraat 16 Telefoon 010-4161435 E-mail administratie@pcbwestpunt.nl

Nadere informatie

Begeleiden en opleiden van studenten door partnerscholen van de Marnix Academie

Begeleiden en opleiden van studenten door partnerscholen van de Marnix Academie Begeleiden en opleiden van studenten door partnerscholen van de Marnix Academie 2017-2018 Inhoudsopgave Intern Coördinator Opleiden in de school (ico)... 04 Update Intern Coördinator Opleiden in de school...

Nadere informatie

Meer jaren planning Oknu Op basis van het Programma van eisen

Meer jaren planning Oknu Op basis van het Programma van eisen Meer ren planning Oknu 21062011 Op basis van het Programma van eisen 1.Informatie procedure gezamenlijk Resultaat Actie kwaliteit ontwikkelaars product beschikbaar op website verantwoordelijk periode gereed

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Protocol doorstroom van kinderen naar een volgende bouw. HEIJENOORDSCHOOL openbaar Jenaplan basisonderwijs

Protocol doorstroom van kinderen naar een volgende bouw. HEIJENOORDSCHOOL openbaar Jenaplan basisonderwijs Protocol doorstroom van kinderen naar een volgende bouw HEIJENOORDSCHOOL openbaar Jenaplan basisonderwijs 1 Inhoud 1. Protocol... 3 2. Overzichten die in de doorstroomprocedure worden gebruikt zijn:...

Nadere informatie

OPLEIDER IN DE SCHOOL, COACH en OPLEIDINGSCOÖRDINATOR Post-HBO opleidingen

OPLEIDER IN DE SCHOOL, COACH en OPLEIDINGSCOÖRDINATOR Post-HBO opleidingen Professionaliseringsaanbod Pabo 2010 2011 OPLEIDER IN DE SCHOOL, COACH en OPLEIDINGSCOÖRDINATOR Post-HBO opleidingen Inleiding Nieuw in ons aanbod! Een vervolg op de Post-HBO Coach en opleider in de school!

Nadere informatie

Inductietraject koppelen aan werkplekleren

Inductietraject koppelen aan werkplekleren Inductietraject koppelen aan werkplekleren Marcelle Hobma Kwaliteitsreeks opleidingsscholen Praktijk In-Zicht STEUNPUNT OPLEIDINGSSCHOLEN PO-R A AD VO-R A AD Inhoudsopgave Inleiding 5 1. Werkgroepen 6

Nadere informatie

Begeleiding Startende Leraren

Begeleiding Startende Leraren Begeleiding Startende Leraren Afgestudeerd en minder dan twee jaar bevoegd (2015 2017) Melanchthon christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs Rotterdam en Lansingerland Postbus 28211 3003

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

OBS de Vlonder. Samenvatting Schooljaarplan SAMENVATTING SJP 1

OBS de Vlonder. Samenvatting Schooljaarplan SAMENVATTING SJP 1 OBS de Vlonder Samenvatting Schooljaarplan SAMENVATTING SJP 1 Voor u ligt een uittreksel uit het Schooljaarplan van OBS de Vlonder. Om een goede uitvoeringsregistratie en evaluatie te bewerkstelligen werken

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht!

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! JAARPLAN 2018-2019 Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl

Nadere informatie

Datum Wat gedaan? Wie? Hoelang? Werkplan van het SOT maken. Samen. 4 uur Werkgroep SOT onderzoek. Dennis. Dianne.

Datum Wat gedaan? Wie? Hoelang? Werkplan van het SOT maken. Samen. 4 uur Werkgroep SOT onderzoek. Dennis. Dianne. Datum Wat gedaan? Wie? Hoelang? 13-09-2011 Werkplan van het SOT maken. 15-09-2011 Werkgroep SOT onderzoek. 20-09-2011 Het onderdeel Theoretisch kader Engels in het 21-09-2011 Het onderdeel Theoretisch

Nadere informatie

OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER

OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER JAARPLAN 2014 2015 OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER Zonnehof 1 1115 TZ Duivendrecht T. 020-6994997 E. info@obsdegrotebeer.nl I. www.obsdegrotebeer.nl INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Informatie VOOR studenten:

Informatie VOOR studenten: Informatie VOOR studenten: Welkom op de Maria Basisschool! Op deze pagina vind je praktische informatie over onze school. Het is zowel voor jou als student als voor de school fijn om zoveel mogelijk duidelijkheid

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rozenburg. Datum: 18 september 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rozenburg. Datum: 18 september 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Basisschool De Regenboog Rozenburg Datum: 18 september 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Regenboog Datum 23-06-2015 Inleiding Het team van PCBS

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 RKBS Sint Jozef Schiedam Datum: 10 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam RKBS Sint Jozef Schoolnaam RKBS Sint Jozef Datum

Nadere informatie

1. Inleiding blz Richtlijnen voor verankering van de Academische Opleidingsschool blz Visie op leren blz. 5 en 6

1. Inleiding blz Richtlijnen voor verankering van de Academische Opleidingsschool blz Visie op leren blz. 5 en 6 Opleidingsplan 2015-2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Richtlijnen voor verankering van de Academische Opleidingsschool blz. 4 3. Visie op leren blz. 5 en 6 4. Inrichting stagebegeleiding blz.

Nadere informatie

Basisschool Extralent, jaarplan 2015-2016 1. Jaarplan 2015-2016

Basisschool Extralent, jaarplan 2015-2016 1. Jaarplan 2015-2016 Basisschool Extralent, jaarplan 2015-2016 1 Jaarplan 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarplan 2015-2016 van basisschool Extralent, een basisschool voor voltijd onderwijs aan hoogbegaafde kinderen (voorheen

Nadere informatie

Krammer HE Brielle / BEGELEIDINGSPLAN INHOLLAND STUDENTEN

Krammer HE Brielle / BEGELEIDINGSPLAN INHOLLAND STUDENTEN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 BEGELEIDINGSPLAN INHOLLAND STUDENTEN In dit begeleidingsplan vinden studenten die binnen stage lopen, de afspraken voor alle partijen die te maken hebben

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

Opleiden in de school Catent/KPZ

Opleiden in de school Catent/KPZ Opleiden in de school Catent/KPZ Startbijeenkomst Steunpunt (Academische) Opleidingsscholen PO-VO 10 juni 2014 Samen sparren, samen bedenken, samen doen 1 Agenda 1. Toelichting op Opleiden in de School:

Nadere informatie

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis en kunde Aantoonbare specifieke deskundigheid Extra ondersteuning ism externe partners

Nadere informatie

Info praktijk 2 BaLO Academiejaar

Info praktijk 2 BaLO Academiejaar 1. INHOUD EN ORGANISATIE PRAKTIJK 2 BaLO De student loopt gedurende het hele jaar stage in eenzelfde school. In samenspraak met de stageschool kiest hij twee graden (per semester een andere graad) waarin

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP 2015-2016 Inhoudsopgave Inleiding Pagina 3 Opleidingen in de sector Welzijn Pagina 5 Medewerker

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Jaarplan Steenwijksmoer. Datum: 19 januari

Jaarplan Steenwijksmoer. Datum: 19 januari Jaarplan 2017 RKBS Sint Theresia Steenwijksmoer Datum: 19 januari 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017 Schoolnaam RKBS Sint Theresia Datum 07-01-2017 Inleiding Dit jaarplan is geschreven voor de RKBS

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag BASISSCHOOL VILT Leeuwerikstraat 5 6325 BD Vilt - Valkenburg a/d Geul Medezeggenschapsraad bs Heilig Hart Sibbe bs Vilt Jaarverslag 2015 2016 Sibbe, september 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf 2015 2016 Doel: Het plannen van de doelen en activiteiten op het gebied van schoolontwikkeling over het komende schooljaar. Hiermee wordt verantwoording afgelegd

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 31 augustus 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

Voor ieder kind het beste resultaat

Voor ieder kind het beste resultaat Hoofdlocatie: Flevo 194 9204 JT Drachten tel: 0512-510150 Dependance: Hunze 243 9204 BH Drachten tel: 0512-841938 e-mail: opo.info@opo-demeander.nl www.opo-demeander.nl Versie 05-06-2008 Stagebeleid O.b.s.

Nadere informatie