N329 NIEUWSBRIEF. Nummer 4 juni 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N329 NIEUWSBRIEF. Nummer 4 juni 2011"

Transcriptie

1 Nummer 4 juni 2011 N329 NIEUWSBRIEF De eerste helft van 2011 stond in het teken van de voorbereidingen van de werkzaamheden. Afstemming tussen gemeente, provincie, ProRail en de aannemer. En informatiebijeenkomsten voor bedrijven, burgers en forenzen om hen te informeren over de verschillende bouwfases. Er zijn ook activiteiten georganiseerd in het informatiecentrum waarin momenteel de ideeën voor kunst aan de N329 worden tentoongesteld. We informeren u graag over de stand van zaken. De voorbereidingen zijn begonnen! Tijdens de werkzaamheden aan de N329 proberen we de weg zoveel mogelijk open te houden. Het eerste weekend van april werd door ProRail en Pro N329 aan de N239 gewerkt en is de bypass (tijdelijke rijbaan) aangelegd. In hetzelfde weekend werkte ProRail ook aan het vernieuwen van het goederenspoor naar industrieterrein Elzenburg. In de maand mei is het goederenspoor vanaf de Rijnstraat tot aan Gebr. Gerrits volledig vernieuwd. Pro N329 is momenteel druk met de voorbereidingen om in augustus te starten met de werkzaamheden aan de weg.

2 Pro N329 in actie Aannemer Pro N329 (Ballast-Nedam Infra en Van Gelder) begint direct na de zomervakantie met het ombouwen van de N329. Projectmanager Frans Paap en hoofd Bedrijfsbureau Sidney Broijl vertellen hoe ze de huidige weg tot Weg van de Toekomst maken. Voorbereidingen in volle gang Pro N329 is druk bezig met de voorbereidingen om in augustus met de uitvoering te kunnen beginnen. Om dicht op het werk te zitten, is het projectteam van ruim dertig medewerkers in maart neergestreken op bedrijventerrein Danenhoef. Van hieruit wordt het werk de komende twee jaar begeleid en aangestuurd. Wat gaat Pro N329 realiseren? De huidige weg wordt 2x2 rijstroken. Een onderdoorgang bij de Julianasingel. Drie fietstunnels bij de kruisingen Gasstraat, Berghemseweg en Singel De reconstructie van de kruispunten Kanaalstraat en Merwedestraat. Een grote uitdaging Het verdubbelen van een weg en het bouwen van tunnels en viaducten? Daar draaien we de hand niet voor om, zegt Frans Paap. Echt uitdagend wordt het pas nu we moeten nadenken over het bouwen van een weg die in de gebruiksfase zijn eigen energie moet opwekken (energieneutraal) en tijdens de bouw zo min mogelijk CO 2 mag uitstoten. Daarin is de Weg van de Toekomst uniek. Ons hele team wordt dan ook goed voorbereid op deze taak. Pro N329 gebruikt elektrische scooters in plaats van auto s voor de korte ritten naar de bouwplaats of voor overleg met het projectbureau. Ook dat bespaart energie! Compenseren Co 2 Deskundigen hebben uitgerekend wat bijvoorbeeld een m 3 beton aan CO 2 uitstoot. Zo zijn alle bouwmaterialen bekeken en weet men precies hoeveel CO 2 bespaard of gecompenseerd moet worden. Dat compenseren kan door het aanbieden van groene stroom aan bedrijven en huishoudens in Oss. Kenmerken van de Weg van de Toekomst Een duurzaam gebouwde weg, mooi ingepast in het landschap. Een kenmerkende vormgeving van onderdoorgangen en fietstunnels. Zonnebomen en bloemen als energie-opwekkers voor de wegverlichting. LED-verlichting langs de weg waardoor de weggebruiker informatie ontvangt over zijn snelheid. Flowman zorgt ervoor dat het verkeer vloeiend kan doorrijden. Een bijzonder groenplan met de langste border van Nederland. Oriëntatieverlichting die wordt aangepast aan de actuele weerssituatie. Zo min mogelijk CO 2 uitstoot. Tijdens de uitvoering van het werk wordt de CO 2 uitstoot meer dan gecompenseerd.

3 Duurzame materialen Bij een milieuvriendelijke weg let Pro N329 goed op welke materialen worden toegepast. Pro N329 kiest onder andere voor aluminium voor het wegmeubilair en houten geleiderail langs de weg. Dat zijn zeer duurzame materialen. Ook wordt onderzocht hoe materialen van de bestaande weg kunnen worden hergebruikt. Zoals het beton van de oude weg. Dit beton wordt hergebruikt als fundering voor de nieuwe weg. Goede doorstroming ook tijdens de bouw De directe omgeving en de weggebruikers zo min mogelijk overlast bezorgen, dat is ons doel, zegt Sidney Broijl. Dat doen we door de werkzaamheden slim te organiseren. Tijdens de uitvoering houden we de weg open, leggen we extra rijstroken aan en plaatsen we tijdelijke fietsbruggen op de kruisingen. Zo kan het verkeer blijven doorstromen en kunnen fietsers veilig oversteken. Tijdig informeren Pro N329 vindt het informeren van de omgeving erg belangrijk. Sidney Broijl: Wij informeren u graag over ons werk. Daarom spannen wij ons in, samen met de gemeente Oss en provincie Noord-Brabant, om vooral de directe omgeving van het werk tijdig en waar nodig persoonlijk, te informeren over bereikbaarheid en eventuele hinderveroorzakende werkzaamheden. Bent u geïnteresseerd in ons werk? Wij richten later in het jaar een speciale spottersplek in, zodat u de vorderingen veilig op de voet kunt volgen.

4 werkvakken W1 en W5 Werkzaamheden in 2011 In augustus begint Pro N329 met de aanleg van de drie tijdelijke fietsbruggen op de kruisingen: Julianasingel, Singel en Berghemseweg. Gelijktijdig worden ook de kruisingen aangepast en tijdelijke bypasses gemaakt. Als het bestaande wegdek is verbreed kan het verkeer tijdens de werkzaamheden goed doorrijden. Pro N329 heeft ruimte gecreëerd om met de bouw van de fietstunnels te kunnen beginnen. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de duur van het werk veilig gebruik maken van de fietsbruggen. Een nieuwe gedeputeerde Na de vaststelling van het nieuwe bestuursakkoord , Tien voor Brabant, heeft de provincie een nieuwe portefeuillehouder Mobiliteit en Financiën. Ruud van Heugten (CDA) is geen onbekende in het provinciale bestuur. Voor de verkiezingen van maart 2011 was Ruud van Heugten gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. Hij heeft nu een andere portefeuille en volgt hiermee Yves de Boer op. In augustus wordt ook begonnen met de aanleg van de oostelijke rijbaan van de nieuwe weg. Dat gebeurt bij de werkvakken 1 en 5. Zie kaartje hierboven (bij W1 en W5). Van oktober tot eind 2011 Vanaf oktober start Pro N329 met het maken van de bouwkuipen voor de fietstunnels bij de drie kruisingen (oostzijde). Na het ontgraven van de bouwkuipen wordt nog eind dit jaar met de ruwbouw begonnen. Samenwerking In Tien voor Brabant is samenwerking met andere overheden een speerpunt om de bereikbaarheid van steden te verbeteren. Bij de Weg van de Toekomst trekken de provincie en de gemeente Oss al samen op.

5 Deze inzending is van Carmela Bogman. Haar presentatie en die van de andere beeldend kunstenaars en vormgevers is te zien in het informatiecentrum. Kunst op weg Tien kunstenaars hebben de afgelopen tijd in het informatiecentrum hun ideeën gepresenteerd voor kunst langs de Weg van de Toekomst. De bezoekers van het informatiecentrum hebben hierover hun mening gegeven. Beleving van de weg Het bkkc (brabants kenniscentrum kunst en cultuur) heeft tien beeldend kunstenaars en vormgevers uitgenodigd om een idee te ontwikkelen voor een kunsttoepassing voor vijf specifieke locaties langs de weg. Provincie Noord-Brabant en gemeente Oss vinden het belangrijk dat de Weg van de Toekomst goed doorstroomt én een duurzame weg wordt. Deze duurzaamheid zit, naast onderwerpen als energie en materialen, ook in kwaliteit, de inpassing in de omgeving en de beleving hiervan door weggebruikers. De tien kunstenaars zijn: Rob Voerman, Frank Havermans, Hans Jungerius, Carmela Bogman, Ed Joosting Bunk, Eddy Kaijser, Ester van de Wiel, Florentijn Hofman, Observatorium en Daan Roosegaarde. Advies aan B&W Een of meerdere voorstellen kunnen in de toekomst worden uitgevoerd. Een klankbordgroep geeft samen met het bkkc een advies aan het college van Burgemeester en Wethouders van Oss. Voor dit advies neemt de klankbordgroep de mening van de bezoekers van het informatiecentrum mee. Logistieke planners ingelicht In Oss en omgeving zijn meerdere transportbedrijven gevestigd. Deze transportbedrijven maken veel gebruik van de N329. Om hen op de hoogte te houden van de werkzaamheden aan de N329 gaven Leo de Hoogt (projectbureau N329) en Sidney Broijl (aannemerscombinatie Pro N329) op 28 april een toelichting. De bijeenkomst was georganiseerd door Vos Logistics voor de logistieke planners van diverse transportbedrijven in Oss. Toegelicht werd hoe de verschillende wegvakken en kruisingen worden omgebouwd. Belangrijkste boodschap tijdens de bijeenkomst is: de N329 blijft open tijdens de reconstructie voor verkeer met de huidige capaciteit. De N329 op Twitter De innovatieve Weg van de Toekomst is ook te vinden op Twitter. Wilt u via dit moderne medium op de hoogte worden gehouden van de nieuwtjes over de N329? Surf naar klik op de Twitterknop en meld u als follower. Laat ons weten hoe u over de plannen voor de N329 denkt. Nieuwsbrief ontvangen? Op kunt u zich aanmelden om deze nieuwsbrief per mail te ontvangen. Volg ons op twitter!

6 Een spoorkruising voor de Weg van de Toekomst Om de nieuwe Weg van de Toekomst te maken, bouwen ProRail en Pro N329 een aantal onderdoorgangen. Spoorbeheerder ProRail is verantwoordelijk voor de realisatie van het viaduct onder de spoorlijn s-hertogenbosch - Nijmegen. Bouwmanager Stan Sontrop geeft achtergrondinformatie over zijn project. Hoe ziet de organisatie van het project eruit? De gemeente Oss en de Provincie Noord-Brabant zijn de opdrachtgevers van de Weg van de Toekomst. Omdat ProRail de wettelijke zorg voor het spoor en spoorexpertise heeft, maken wij alle aanpassingen in de spoorwegstructuur, waaronder de tijdelijke overweg, de grote spooronderdoorgang en het spoorkruisende gedeelte van de twee fietstunnels. Daarbij zet ProRail aannemer BAM Infra en BAM- Civiel in. Voor de fietstunnels heeft de gemeente een contract afgesloten met Pro N329. Hoe ziet de planning eruit? De overweg Megensebaan is verplaatst in het weekend van 2-3 april. Half juni starten de voorbereidende werkzaamheden op de realisatie van de nieuwe onderdoorgang. In week 38 van 2011 worden de damwanden door de spoorbaan aangebracht als voorbereiding op het inschuiven van het viaduct. In het weekend van 14 april 2012 schuift het spoorkruisende gedeelte in, dat naast de Wat gaat ProRail precies doen? Wij gaan de overweg verplaatsen om ruimte te maken voor een nieuwe onderdoorgang. Er wordt spoorbaan is gemonteerd. In september 2012 vindt de oplevering van het viaduct plaats. In week 13 van 2013 wordt de tijdelijke overweg opgeheven. tijdelijk een bypass gerealiseerd om het verkeer te ontlasten in de periode dat er geen gebruik wordt gemaakt van de overweg. Op de plek van de bestaande overweg komt het nieuwe viaduct. Ook leggen wij het spoorkruisende gedeelte van de twee onderdoorgangen voor fietsverkeer aan de Berghemseweg en de Singel aan. Hoe zit het met de overlast voor de omgeving? We hebben onderzoek gedaan naar mogelijke trillingen tijdens de bouw. De conclusie hiervan is dat de omgeving daar geen last ondervindt. Er is wel kans op andere overlast zoals geluid, transporten en bouwverlichting. Zodra die overlast zich gaat Wat doe je precies voor het project? Ik ben bouwmanager. In die rol zorg ik ervoor dat voordoen, informeren we de omgeving tijdig via de lokale bladen en de bewonersbrieven. alle onderdelen voor het realiseren van de bouw van de onderdoorgang goed verlopen. Ik zorg ervoor dat de aannemer zijn contract naleeft. Dat doe ik onder meer door het houden van inspecties, de inzet van uitvoeringsbegeleiders en het goed afstemmen met de gemeente.

7 Slim rijden tijdens de ombouw van de N329 Bij de Weg van de Toekomst doen we er alles aan om de overlast voor bedrijven en werknemers in Oss zoveel mogelijk beperken. De weg zelf blijft door de week open tijdens de werkzaamheden. Daarnaast bieden de gemeente Oss en de provincie in samenwerking met BRAMM (Brabant Mobiliteitsmanagement) verschillende mobiliteitsmaatregelen aan. ontvangt het bedrijf 2 weken lang 10 E-bikes. Medewerkers die nu overwegend met de auto reizen en 5 tot 20 kilometer van het werk wonen, kunnen deze E-bikes een week uitproberen voor hun woon-werkverkeer. Zo kunnen van ieder bedrijf dus 20 medewerkers ontdekken of de E-bike een aantrekkelijk alternatief is voor de auto! Deelname is gratis, dankzij subsidie van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss. Wilt u meer weten over deze maatregelen, neem contact op met projectleider Linda de Klein, Voordelige fiscale maatregelen Om andere vormen van woon-werkvervoer te promoten, kunnen werkgevers aan medewerkers een OV-abonnement of fiets aanbieden. Dat is voor bedrijven fiscaal aantrekkelijk en werknemers komen zonder filestress op het werk. Bovendien laat de werkgever zien dat hij zich inzet voor een beter milieu. Verder levert het natuurlijk minder belasting tel: of mail: ldklein@brabant.nl Eerste elektrische auto voor Oss Op feestelijke wijze heeft gemeente Oss op 19 mei de eerste elektrische auto in gebruik genomen. Elektrische auto s zijn schoon, stil, zuinig en goed voor het klimaat. Om die redenen stimuleert Oss elektrisch rijden. op van parkeerplekken. Uit het onderzoek dat vorig jaar door BRAMM is gehouden, bleek namelijk een grote fietspotentie in Oss. Met fietsers wordt tijdens de werkzaamheden extra rekening gehouden. Zo leggen we speciale fietsbruggen aan bij de kruispunten die aangepakt worden. We bekijken voor Osse bedrijven welke maatregelen voor hen fiscaal aantrekkelijk zijn. Samen naar het werk Niet alleen in de auto maar samen met anderen naar het werk. Gezellig, maar daarnaast krijgen werknemers verschillende privileges van hun werkgever. Bijvoorbeeld een vaste parkeerplaats. Bedrijven kunnen hun werknemers hierbij faciliteren en een platform bieden voor vraag en aanbod. Werknemers kunnen via de speciale website een carpoolmaatje zoeken. Subsidie voor elektrisch rijden Het provinciaal project Slim Elektrisch Rijden stimuleert het gebruik van duurzame energie. Er zijn zestien projecten voor subsidie aangemeld. Zes van deze projecten zijn door de provincie gehonoreerd. Een daarvan is een project van de Sneller met een E-bike Sneller en niet bezweet op het werk, altijd de wind mee en kosten besparen. Deze voordelen kunnen gemeente Oss samen met vervoersbedrijf Van Driel, OC Mobility Coaching, Fontys Hogeschool, 0900-Electric, Prolease en RMB. bedrijven hun medewerkers laten ervaren. Als een werkgever deelneemt aan Probeer een E-bike dan

8 Bloggen De reconstructie van de N329 Weg van de Toekomst is een interessant project om aan te werken. Niet alleen voor medewerkers van Pro N329, ProRail, gemeente Oss en provincie. Er zijn ook mensen die uit persoonlijke interesse het project volgen. Één van die mensen is Jan Maissan. Hij volgt het bouwproces nauwkeurig en maakt met zijn camera prachtige foto s. Wilt u zien welke foto s de heer Maissan gemaakt heeft? Kijk dan op Informatiecentrum N329 Wilt u een bouwtekening inzien, een vraag stellen over het tijdelijk afsluiten van een weg of uzelf informeren over de Weg van de Toekomst? Bezoek dan het informatiecentrum aan Paalgraven 9 in Oss. Het informatiecentrum is geopend van woensdag tot en met vrijdag van uur. Tijdens de openingsuren zijn inhoudelijk deskundigen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt natuurlijk ook bellen voor een afspraak of het contactformulier invullen op Geluidwerende voorzieningen Schadewijk De straat Adelaar in Schadewijk heeft geluidoverlast van de N329, maar vooral ook van het goederenspoor. De geluidwerende voorzieningen moeten de geluidhinder van beide bronnen verminderen. Beheerder van het goederenspoor Colofon: N329 Weg van de Toekomst, Projectbureau N329 ProRail en projectbureau N329 hebben afgesproken dat het projectbureau het initiatief neemt om varianten voor de voorzieningen te laten ontwerpen. Dit kunnen maatregelen zijn die betrekking hebben op Correspondentieadres: Raadhuislaan 2, 5340 BA Oss, n329@oss.nl, het spoor en/ of geluidschermen. Ingenieursbureau Movares heeft de opdracht gekregen om varianten te ontwerpen. Als alles volgens de planning verloopt dan willen we deze varianten in september met de bewoners bespreken. Daarna wordt de uiteindelijke keuze gemaakt. Belangrijke telefoonnummers Informatiecentrum N329 [0412] (tijdens hierboven genoemde openingstijden) ProRail over werkzaamheden spoortunnel en goederenspoor [0900] (tijdens kantooruren, 20 ct p/m) Pro N329 over reconstructie en wegwerkzaamheden N329 [0412] (tijdens kantooruren)

N329 NIEUWSBRIEF. Schop gaat in de grond voor de Weg van de Toekomst. Nummer 3 - december 2010

N329 NIEUWSBRIEF. Schop gaat in de grond voor de Weg van de Toekomst. Nummer 3 - december 2010 Nummer 3 - december 2010 N329 NIEUWSBRIEF Schop gaat in de grond voor de Weg van de Toekomst Pro N329 begint komend voorjaar met het ombouwen van de N329 tot een vierbaansweg die energieneutraal moet worden.

Nadere informatie

De Brabantse N329 wordt Weg van de Toekomst

De Brabantse N329 wordt Weg van de Toekomst De Brabantse N329 wordt Weg van de Toekomst Introductie en ambitie De gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant hebben grootse plannen met de N329. Samen maken deze wegbeheerders de N329 tot een échte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Overzicht werkzaamheden en omleidingen

Overzicht werkzaamheden en omleidingen Overzicht werkzaamheden en omleidingen Periode maart t/m juli 2013 Totale duur 20 weken Openstelling N329 op 25 juli 2013. Fase 1 (periode van 25/3-21/4) 25 maart t/m 21 april (4 weken) Werkzaamheden maken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold Drachten - Drentse grens Maart 2015 NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold > Subsidie > Bustour > Afsluitingen Eerste asfalt voor nieuwe N381 Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft woensdag

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

(Midden-Brabantweg) Inhoudsopgave. Ombouw N261 gereed. N261-Nieuwsbrief slot September 2015

(Midden-Brabantweg) Inhoudsopgave. Ombouw N261 gereed. N261-Nieuwsbrief slot September 2015 (Midden-Brabantweg) N261-Nieuwsbrief slot September 2015 A59 A59 Dit is de laatste nieuwsbrief over de ombouw van de N261. Provincie Noord-Brabant en BAM zijn trots op het resultaat dat in anderhalf jaar

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1312-AVR

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold Drachten - Drentse grens Maart 2015 NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold > Subsidie > Bustour > Afsluitingen Eerste asfalt voor nieuwe N381 Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft woensdag

Nadere informatie

Aanleg N348 Zutphen-Eefde

Aanleg N348 Zutphen-Eefde Aanleg N348 Zutphen-Eefde ` Even voorstellen Pieter-Jan van der Eijk Projectmanager rondweg Zutphen-Eefde - Eindverantwoordelijk namens provincie voor rondweg N348 Zutphen-Eefde - Opvolger van Koos Bleeker

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Februari Werk aan de stad in februari

Februari Werk aan de stad in februari Februari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

nieuwsbrief www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013

nieuwsbrief www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013 www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013 nieuwsbrief Beter, sneller en comfortabeler Hoe is de stand van zaken? Anders kijken naar de toekomst HOV tilt OV naar een hoger

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT DEFINITIEVE INRICHTING N329 TE OSS. Nr juli 2013

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT DEFINITIEVE INRICHTING N329 TE OSS. Nr juli 2013 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21148 24 juli 2013 VERKEERSBESLUIT DEFINITIEVE INRICHTING N329 TE OSS Burgemeester en wethouders van Oss nemen dit verkeersbesluit

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Publiekscontacten. Geachte heer, mevrouw,

Publiekscontacten. Geachte heer, mevrouw, Datum: 26 juni 2017 Onderwerp: Start werkzaamheden Onderdoorgang Oostriklaan Eigenaar Telefoonnummer 0800-7767245 Directie Communicatie Bezoekadres De Inktpot Moreelsepark 3 3511 EP Utrecht Postadres Postbus

Nadere informatie

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

Oktober Werk aan de stad in oktober

Oktober Werk aan de stad in oktober Oktober 2016 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms,

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms, Groningen, 20 december 2011 Beste leden van de platforms, In oktober zaten we voor het laatst bij elkaar. In januari 2012 hebben we onze volgende platformbijeenkomsten gepland. In de tussentijd sturen

Nadere informatie

Aanleiding. N237 Utrecht-Amersfoort. Einde aan voorbereiding. speciale uitgave augustus 2011

Aanleiding. N237 Utrecht-Amersfoort. Einde aan voorbereiding. speciale uitgave augustus 2011 speciale uitgave augustus 2011 N237 Utrecht-Amersfoort Vanaf begin september werkt aannemersbedrijf Mourik-Groot Ammers aan de reconstructie van de N237, het gedeelte tussen de Berekuil en de Universiteitsweg.

Nadere informatie

nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen Werkzaamheden oktober Stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen Vervolgstappen

nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen Werkzaamheden oktober Stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen Vervolgstappen Oktober 2014 Nummer 3 nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen ProRail en de gemeente Gilze en Rijen willen de geluidsoverlast van het spoor in Rijen verminderen door middel van geluidsmaatregelen

Nadere informatie

VERSLAG. Informatiebijeenkomst Mijlweg. 4 december 2012 16.00 uur Kantine Sarens. 1. Opening van de bijeenkomst door Menke Hopma

VERSLAG. Informatiebijeenkomst Mijlweg. 4 december 2012 16.00 uur Kantine Sarens. 1. Opening van de bijeenkomst door Menke Hopma VERSLAG Datum 6 december 2012 Kenmerk Notulist Saskia Wubben Kopie aan Piet Vlasblom, IBD, SBBD, WD, DOV en Parktrust Bijlage(n) Contactpersoon S. Wubben T +31 (0)78 770 s.wubben@drechtsteden.nl 4 december

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons de eerste nieuwsbrief over de realisatie Verbreding A1 Bunschoten-Spakenburg richting het Knooppunt Hoevelaken. Deze nieuwsbrief heeft het doel u te informeren

Nadere informatie

Januari Werk aan de stad in januari

Januari Werk aan de stad in januari Januari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Nieuwsbrief FlorijnAs

Nieuwsbrief FlorijnAs Werk aan de stad in september/oktober Ook deze maand werken we hard aan het zuidelijke deel van de Overcingeltunnel en het de Europaweg Zuid. STATIONSGEBIED Paviljoens station krijgen steeds meer vorm

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1286-RBO

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

: Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3

: Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3 BETREFT BEHANDELD DOOR : Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3 Maastricht, 02 oktober 2013 Geachte heer / mevrouw,

Nadere informatie

24-4-2015. Reconstructie N213. Projectteam. Patricia Rozenblad Projectleider. Marc de Loos Geluiddeskundige. Paul Bouman Technisch manager

24-4-2015. Reconstructie N213. Projectteam. Patricia Rozenblad Projectleider. Marc de Loos Geluiddeskundige. Paul Bouman Technisch manager Reconstructie N213 Projectteam Patricia Rozenblad Projectleider Marc de Loos Geluiddeskundige Paul Bouman Technisch manager 1 Waar is het mee begonnen/doel Ondertekening plan van aanpak N213 Ontwerp reconstructie

Nadere informatie

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat Een bereikbare gemeente. Nieuwsbrief 7 d.d. 20 september 2018 Projecten Berg aan de Maas - Urmond Beste inwoner, Nieuwsbrief In deze zevende editie van de samengevoegde nieuwsbrief informeren wij, de projectteams,

Nadere informatie

Extra inloopavond op 28 september

Extra inloopavond op 28 september September 2017 Nieuwsbrief voor Woerden, Waarder, Nieuwerbrug en Driebruggen Aanleg Zuidelijke randweg Woerden Waarom een zuidelijke randweg? De provincie Utrecht is bezig met de aanleg van de Zuidelijke

Nadere informatie

de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde

de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde De Kortsluitroute Een onderdeel van het project Betuweroute is het aanleggen van de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde

Nadere informatie

V O O R W O O R D. Trots op het resultaat

V O O R W O O R D. Trots op het resultaat V O O R W O O R D Trots op het resultaat In 1,5 jaar tijd is de 85 jaar oude Put volledig verbouwd. De Put voldoet nu aan de eisen van deze tijd: verkeersveilig, ruim, licht en duurzaam. Het was een complex

Nadere informatie

FIETSTUNNELS WAT IS VEILIG EN WAT NIET?

FIETSTUNNELS WAT IS VEILIG EN WAT NIET? FIETSTUNNELS WAT IS VEILIG EN WAT NIET? Fietstunnels. Wat is veilig en wat niet? Op 16 maart bracht wethouder Jan van Loon een werkbezoek aan Zwolle. Een stad met een prachtige oude binnenstad en veel

Nadere informatie

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg N280 Roermond De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg Werken aan de N280 Roermond Goede verbindingen zijn belangrijk. Belangrijk voor de mensen die in Roermond wonen, werken en leven.

Nadere informatie

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is Klare taal Inleiding Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is ook een kwetsbare provincie. De bodem daalt en de zeespiegel stijgt door klimaatverandering. Er

Nadere informatie

Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur

Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur UITNODIGING DAG VAN DE BOUW OP ZATERDAG 24 MEI WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP WWW.DAGVANDEBOUW.NL APRIL 2014 Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur Op zaterdag 24 mei is het weer zover,

Nadere informatie

Betreft: Nieuwsbrief. 10 februari 2016. Beste dorpsgenoot,

Betreft: Nieuwsbrief. 10 februari 2016. Beste dorpsgenoot, Betreft: Nieuwsbrief 10 februari 2016 Beste dorpsgenoot, Weet je nog vorig jaar? Op Bevrijdingsdag een ontbijt op de dijk, onze sit-in op de Nieuwsteeg en het hoogtepunt de mars op Geldermalsen waarbij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF > Herinrichting

NIEUWSBRIEF > Herinrichting Drachten - Drentse grens Mei 05 NIEUWSBRIEF > Coalitieakkoord > Afsluitweekend > Herinrichting > Project in > Bustour voor NATUUR Wijnjewoude beeld Coalitieakkoord Meer perspectief voor alle inwoners van

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

MKB Den Haag gaat fietsen. Resultaten e-bike pilot

MKB Den Haag gaat fietsen. Resultaten e-bike pilot MKB Den Haag gaat fietsen Resultaten e-bike pilot Meer MKB bedrijven met een fietsvriendelijk beleid De Fietsersbond wil graag aan de slag met het MKB en fietsstimulering. Naast meer fietsen, is vergroten

Nadere informatie

De weg van de toekomst

De weg van de toekomst On nderzzoeksp plan Intern nebegeleid der: Yvonn nevanlith Extern nebegeleid der: MadelleineVelthuizen Aanleverdatum: 23 02 2 2009 Studenten: MarkRobben RinivvandeLaar Voorwoord De weg van de toekomst

Nadere informatie

Overzicht van de geplande werkzaamheden De volgende werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd:

Overzicht van de geplande werkzaamheden De volgende werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd: H.J. Nederhorststraat 1, 2801 SC Gouda Postbus 268, 2800 AG Gouda Telefoon +31 (0)182 59 05 10 Behandeld door Robin van de Plassche Telefoon 06-51 40 89 51 E-mail robin.van.de.plassche@bam.com Retouradres:

Nadere informatie

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo )

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo ) 16-04-2012 Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit 2013-2016 (MIPMo 2013-2016) Methode en prioriteiten Dienst Stadsbeleid Afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie Contactpersoon R. Kraus Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie

Ons kenmerk BB/ /ggs1/N04 Datum 26 mei Onderwerp Nieuwsbrief 4 Bijlage(n) - Foto s werkzaamheden - Bereikbaarheidskaarten

Ons kenmerk BB/ /ggs1/N04 Datum 26 mei Onderwerp Nieuwsbrief 4 Bijlage(n) - Foto s werkzaamheden - Bereikbaarheidskaarten Ons kenmerk BB/31479144/ggs1/N04 Datum 26 mei 2015 Contactpersoon Gerjan Gerrits Onderwerp Nieuwsbrief 4 Bijlage(n) - Foto s werkzaamheden - Bereikbaarheidskaarten fase 2 Geachte bewoner/geïnteresseerde,

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons de eerste nieuwsbrief over de realisatie Verbreding A1 Bunschoten-Spakenburg richting het Knooppunt Hoevelaken. Deze nieuwsbrief heeft het doel u te informeren

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0985-RBO

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Leidse Ring Noord. Concept Voorkeursuitwerking

Leidse Ring Noord. Concept Voorkeursuitwerking Leidse Ring Noord Concept Voorkeursuitwerking Tracédeel Oude Spoorbaan Bespreking met klankbordgroep 8 september 2015 Agenda Inleiding / Doel van deze avond: - Inventarisatie van reacties - Eerste beantwoording

Nadere informatie

Werkzaamheden en afsluiting viaduct Zeisterweg/Odijkerweg Werkzaamheden tunneltje Rijnwijcksewetering en Ecotunnel Kromme Rijn

Werkzaamheden en afsluiting viaduct Zeisterweg/Odijkerweg Werkzaamheden tunneltje Rijnwijcksewetering en Ecotunnel Kromme Rijn Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1129-RBO

Nadere informatie

Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim. Informatiebijeenkomst 16 april 2019

Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim. Informatiebijeenkomst 16 april 2019 Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim Informatiebijeenkomst 16 april 2019 Agenda 19.30: welkom Rogier Gerritzen 19.40: nut & noodzaak Bas Brekelmans 19.50: overzicht van beoogde maatregelen Jaap

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding Augustus 2018 Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Inhoud nieuwsbrief Gang naar Raad van State nog onzeker Aanbesteding verloopt volgens planning ProRail plaatst liggers over viaduct Even voorstellen:

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Werk aan de. tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen. Plusstroken moeten een einde maken aan. de slechte doorstroming op de A28.

Werk aan de. tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen. Plusstroken moeten een einde maken aan. de slechte doorstroming op de A28. + Werk aan de A28 tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen Plusstroken moeten een einde maken aan de slechte doorstroming op de A28. Tijdens de werkzaamheden kan er tijdelijk minder verkeer over de A28 en zijn

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet don0214hd070b A15-: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet De A15 wordt doorgetrokken. Er komt een nieuw stuk snelweg tussen Ressen en de (tussen Duiven en Zevenaar). Verder worden delen van de bestaande

Nadere informatie

Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015

Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015 PLANGROEP HEGGEN BV Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015 PLANGROEP HEGGEN BV Programma Welkomswoord door wethouder Danny Hendrix Keuze boomsoort door Plangroep Heggen Presentatie

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Werk aan de stad in maart

Werk aan de stad in maart Maart 2016 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Spoorproject & Goes beter bereikbaar

Spoorproject & Goes beter bereikbaar Spoorproject & Goes beter bereikbaar Bouw spooronderdoorgang Terwellegang & rotondes Informatiebijeenkomst 12 april 2018 www.goes.nl/spoorproject www.goesbeterbereikbaar.nl Welkomstwoord Wat wordt gebouwd?

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

Rijne Energie bij u in de buurt. Informatieavond Nieuwegein Inge Verhoef 9 mei 2017

Rijne Energie bij u in de buurt. Informatieavond Nieuwegein Inge Verhoef 9 mei 2017 Rijne Energie bij u in de buurt Informatieavond Nieuwegein Inge Verhoef 9 mei 2017 Urgentie Er is iets aan de hand met het klimaat. De energietransitie vraagt veel van ons Besparing, windmolens, zonne-energie,

Nadere informatie

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1208-RBO

Nadere informatie

TIPS: Nieuwe dia aanmaken Nieuwe Dia Voettekst Invoegen Koptekst en voettekst Overal toepassen. Pagina

TIPS: Nieuwe dia aanmaken Nieuwe Dia Voettekst Invoegen Koptekst en voettekst Overal toepassen. Pagina Pagina Presentatie Zuidasdok Resultaat gunning Zuidasdok Opzet presentatie Aanleiding Aanbesteding Zuidasdok op hoofdlijnen Eindbeeld Bouwmethode, -fasering en planning Vragen Presentatie gunning Zuidasdok

Nadere informatie

Herinrichting N270 Via Venray fase 1

Herinrichting N270 Via Venray fase 1 Via Venray Herinrichting N270 Via Venray fase 1 Klankbordgroepen *22 mei 2017, 18.30 uur 20.30 uur *23 mei 2017, 15:30 uur 17:30 uur Via Venray Provincie Limburg Ron Baars Riny van Deursen projectmanager

Nadere informatie

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27 N629 Oosterhout - Dongen Nieuwsbrief juli 2019 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

N18 Varsseveld Enschede. De Nieuwe Twenteroute

N18 Varsseveld Enschede. De Nieuwe Twenteroute N18 Varsseveld Enschede De Nieuwe Twenteroute Veiliger voor weggebruiker én omgeving De N18 tussen Varsseveld en Enschede is een drukke weg in de Achterhoek en Twente. De weg loopt door de bebouwde kom

Nadere informatie

Noordelijke randweg Zevenbergen

Noordelijke randweg Zevenbergen Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering, 22 augustus 2012 Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau Marleen Zantingh

Nadere informatie

December van Baarle te realiseren.

December van Baarle te realiseren. December 2017 In de kom van Baarle- Nassau (Nederland) en Baarle-Hertog (België) is sprake van problemen op het gebied van doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid. Om deze problemen aan te pakken

Nadere informatie

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden Persbericht Datum: 26 oktober 2016 Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden In de zomer van 2017 gaat de ombouw van de

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

WELKOM. Reconstructie N

WELKOM. Reconstructie N WELKOM Reconstructie N65 12-12-2018 1 Agenda Vught Wethouder Rijksinfra Guus van Woesik Opening Jeannette Geboers projectleider RWS Toelichting proces Doelstellingen Marc Hulleman projectmanager Provincie

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

HOV2 Nuenen. Onderdeel van Strukton Civiel

HOV2 Nuenen. Onderdeel van Strukton Civiel HOV2 Nuenen Inhoud/ programma 16:30 17:15 uur plenaire presentatie: Voorstellen Rasenberg Uitvoering: fasering, bereikbaarheid en doorlooptijden Hoe hinder voorkomen Communicatie 17:15 18:00 uur Mogelijkheid

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij

Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij Doel van deze presentatie Kennismaking met het projectteam Werkzaamheden Infrascoop in Wanroij en Ledeacker aan de

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014

Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014 Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014 In deze nieuwsbrief: Inspirerend Beter Benutten Café verhuizing en mobiliteit Fietstimuleringsactie voor medewerkers Oosterenk Zwolle

Nadere informatie