Jaarverslag Museum Slager s-hertogenbosch. Stichting P.M. Slager

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2013. Museum Slager s-hertogenbosch. Stichting P.M. Slager"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2013 Museum Slager s-hertogenbosch Stichting P.M. Slager juni 2014

2 2 Vooraf Dit jaarverslag bouwt voort op dat van Op die manier is de organisatorische en museale ontwikkeling van Museum Slager chronologisch te volgen. Bovendien wordt het op die manier gemakkelijk de gang van zaken in de jaren 2012 en 2013 met elkaar te vergelijken. Collectie De Slagercollectie is in 2013 aanzienlijk uitgebreid door de overdracht van het werk van Tom en Joop Slager aan Museum Slager. Op 28 november 2013 werd de schenkingsakte ondertekend waarbij de Stichting Tom en Joop Slager de collectie van Tom heeft overgedragen aan de Stichting P.M. Slager. Museum Slager bezit nu de collecties van alle acht familieleden. Zoals de penningmeester van de Stichting Tom en Joop Slager verwoordde: De familie is nu herenigd. Depot: dankzij de medewerking van een aantal vrijwilligers zijn ruimtes bij het depot getrokken en die werd daarmee vergroot. Vooralsnog volstaat de beschikbare depotruimte. Beheerfunctie Begin maart 2013 werd afscheid genomen van mevrouw Jacky Stupers-Huinder wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Gedurende twaalf jaar is zij als beheerder het boegbeeld van Museum Slager geweest en zij was de eerste externe, betaalde kracht. Zij heeft zich enorm ingezet om de professionaliseringsslag van Museum Slager op gang te brengen, hetgeen is gelukt. Terecht werd zij bij haar afscheid uitvoerig bedankt voor haar inzet gedurende al die jaren. Vanaf maart 2013 hebben Anouk Leeman-Simpson en Florence du Pré als beheerders het stokje overgenomen van mevrouw Stupers-Huinder. Tentoonstellingscommisie De staf werd nog uitgebreid met mevrouw Joke de Jong, die zitting heeft genomen in de Tentoonstellingscommissie en mevrouw Kitty Janssen voor het logistieke gedeelte van het depot en voor administratieve bijstand. Tenslotte is de heer Luc Eekels, in het bezit van BA Cultureel Erfgoed, toegetreden tot de staf. De heer Paul van den Heuvel en de dames Anouk Leeman-Simpson en Florence du Pré completeren de commissie. Professionalisering De Stichting P.M. Museum Slager prijst zich gelukkig, dat zij de beschikking heeft over een professioneel goed opgeleide staf met medewerkers die uiterst gemotiveerd zijn. Zij vormen een grote steun voor het bestuur in de uitvoering van de diverse museumactiviteiten. Het bestuur Sinds 18 februari 2013 bestond het bestuur nog slechts uit vier bestuursleden. Ondergetekende heeft zich als waarnemend voorzitter dan ook als eerste taak gesteld de completering van het bestuur tot zeven bestuursleden. Het streven was om eind 2013 een voltallig bestuur te hebben, maar dit bleek niet haalbaar. Naast affiniteit met kunst in het algemeen en Museum Slager in het bijzonder moet een kandidaat-bestuurslid ook over de nodige bestuurlijke capaciteiten beschikken. Bovendien dient er een klik te zijn met andere bestuursleden en het werk dat een toekomstig bestuurslid te wachten staat. Die klik bleek in een aantal gevallen te ontbreken. Vandaar dat een voltallig bestuur pas in de loop van 2014 een feit zal zijn.

3 3 Wel is in mei 2013 de heer Hans Bosmans tot het bestuur toegetreden. Hij is speciaal gekozen vanwege zijn horeca-achtergrond. Om extra inkomsten te genereren worden ruimtes van het museum verhuurd ten behoeve van recepties, feestelijke bijeenkomsten en vergaderingen. De huurder heeft zelf de keuze omtrent het inschakelen van een cateraar. In november 2013 is de heer Gérard Ubink als kandidaat voorgedragen voor het bestuur, die na zich een paar maanden te hebben georiënteerd op 11 maart 2014 daadwerkelijk is toegetreden tot het bestuur. Met de heer Ubink komt het aantal bestuursleden op zes. De samenstelling van het bestuur ziet er op het ogenblik als volgt uit: * Mr. Jos. F.M. van Erp, Wnd.-voorzitter; * Jhr. Mr. E.E.E. de Kuyper, Secretaris; * Dhr. A.J.M. Tuerlings, Penningmeester; * Dhr. R.H. Gerschtanowitz, Bestuurslid; * Dhr. J.Bosmans, Bestuurslid; * Dhr. G.Ubink, Bestuurslid. Vrijwilligers Museum Slager is in al zijn geledingen een vrijwilligersorganisatie. Bestuur, staf en gastheren & gastvrouwen vormen het menselijk kapitaal van de organisatie Museum Slager. De vrijwillige status is cruciaal voor het draaiende houden en het voortbestaan van het Museum. Het bestuur werkt op collegiale grondslag en is actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Met de staf wordt voortdurend overleg gepleegd over de dagelijkse gang van zaken. Toekomstige gastheren en gastvrouwen worden opgeleid voor hun taak en krijgen daarbij informatie over de leden van de familie Slager, hun werken en het functioneren van Museum Slager. De aanstelling tot gastheer/-vrouw geschiedt middels een contract. Het bestuur waardeert onverminderd de motivatie en de inzet van vrijwilligers. In de loop van 2013 vertrokken enige vrijwilligers, geïndiceerd door leeftijd en persoonlijke omstandigheden, maar de opengevallen plaatsen werden ingenomen door nieuwe vrijwilligers. Ruim dertig vrijwilligers staan het bestuur terzijde. Ook is uitermate positief gereageerd op de uitbreiding van de activiteiten in het museum door verhuur van ruimtes aan derden. Steeds waren er vrijwilligers bereid mee te werken wanneer een extra beroep op hen werd gedaan. Zij richtten o.a. ruimten mee in voor ontvangsten en serveerden drankjes en hapjes. Een aantal malen per jaar vindt er een bijeenkomst plaats met de vrijwilligers waarin zij worden bijgepraat over ontwikkelingen en met name nieuwe activiteiten. Uit de wijze waarop wordt gereageerd door de vrijwilligers blijkt hun grote betrokkenheid bij het museum en weet het bestuur zich gesteund door hen. Deze bijeenkomsten worden bezocht door gemiddeld 85% van de vrijwilligers, afhankelijk van de dag en het tijdstip.

4 4 Financiën Korting subsidie In het jaarverslag 2012 is aangegeven hoe hard de klap is aangekomen van de korting op de exploitatiesubsidie door de gemeente s-hertogenbosch. In totaal komt de korting uit op structureel, want bovenop de korting van moeten ook de weggevallen jaarlijkse indexeringen worden geteld. Financiering beheerders Dit gat zal moeten worden opgevangen, om beide beheerders te kunnen betalen, wanneer zij meer uren zouden gaan werken. Door uitbreiding van het aantal activiteiten nemen de werkzaamheden van de beheerders namelijk toe. Het bestuur zou wensen dat er financiële mogelijkheden waren, om de beheerders Anouk Leeman-Simpson en Florence du Pré meer uren te laten werken. Dat is ook wat zij zelf willen. Daarnaast moeten de prijsstijgingen worden opgevangen die jaarlijks optreden. Het bedrag van extra is dan niet eens voldoende. Sponsoring & donaties Via sponsoring en donaties zullen allereerst de stijgende exploitatiekosten opgevangen moeten worden, terwijl dit geld daarnaast hard nodig is voor onderhoud van gebouwen en collectie. Er zijn pogingen gedaan om in 2013 sponsors te vinden, maar de crisis verhinderde dat potenitële sponsors positief reageerden. In 2014 zullen de pogingen om donateurs en sponsors te vinden dan ook met kracht worden voortgezet. Stichting Vrienden Museum Slager In dit verband is het op sterkte brengen van het bestuur van de Stichting Vrienden van Museum Slager hard nodig. De zoektocht naar nieuwe bestuursleden voor die Stichting was in 2013 helaas niet succesvol. Gelukkig is het tij inmiddels gekeerd: in maart 2014 dienden zich plotseling drie nieuwe bestuursleden aan die 17 april 2014 in functie zijn getreden. De inspanningen die zijn ingezet in 2013 hebben dus succes gehad. Verhuur ruimtes Wanneer de verhuur van ruimtes ten behoeve van diverse activiteiten succesvol blijft verlopen, zal dat het financieel ongunstige tij kunnen gaan keren. Museum Slager is ook gekozen als locatie voor het Theaterfestival Boulevard 2014 en afhankelijk van het aantal boekingen wordt Museum Slager permanent onderdeel van dit evenement. Naast November Music, festival voor actuele muziek zal ook Kamerklanken, festival voor kamermuziek voortaan Museum Slager als locatie hebben. Eind 2013 zijn daarover afspraken gemaakt. Museumkaart In 2013 nam de populariteit van de museumkaart verder toe. Dat leidde tot een waarschuwing van de stichting die deze kaarten in omloop brengt. Door de vergroting van het aantal kaarten en het méérgebruik ervan daalt het uitkeringspercentage aan de musea. Dit is een tegenvaller, die vooralsnog beperkt bleef. De vooruitzichten voor 2014 zijn niet gunstig. Wanneer de trend zich voortzet zal het uitgekeerde percentage nog verder dalen en daarmee de totale inkomsten. Via de Stichting Vrienden van Museum Slager zal getracht worden de lagere uitkering te compenseren.

5 5 Bezoekersaantal Het bezoekersaantal is in 2013 enigszins gestegen en doorbrak de 5000-grens. In mei 2013 opende het vernieuwde en uitgebreide Noord-Brabants Museum zijn poorten evenals het Stedelijk Museum 's-hertogenbosch. Dat betekende een grote toeloop op beide musea, wat remmend werkte op het aantal bezoekers voor Museum Slager. In 2014 tekent zich een toename van het aantal bezoekers af, doordat beide genoemde musea veel publiek blijven trekken, waarvan een gedeelte al eerder is geweest om de nieuwbouw te bewonderen. Exposities Uiteraard blijft de collectie van de familie Slager het hart van het museum. In 2013 waren er opnieuw twee wisseltentoonstellingen. Van Wim van de Plas Met Verve, 16 april tot 9 september 2013 en Fred Schley Rock Faces, 20 september 2013 tot 19 januari Daarnaast werd een tentoonstelling met werken van de familie Slager gerealiseerd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Samenwerking culturele veld Korte projecten / manifestaties Museum Slager was in 2013 betrokken bij of onderdeel van het Museumweekend, de Open Monumentendagen, de Uitlokdag, het Kunstfestival Artibosch en November Music. Noord-Brabants Museum. Nu de renovatie en nieuwbouw van het Noord-Brabants Museum is afgerond, is er weer tijd en ruimte in de agenda van de directeur van het Noord-Brabants Museum voor overleg. Het bestuur maakt graag gebruik van de kennis en de adviezen vanuit het Noord- Brabants Museum. De samenwerking blijft onverminderd prettig. AKV St. Joost Een feitelijke samenwerking met de Academie Kunstzinnige Vorming St. Joost is er niet meer door het wegvallen van de Tekenminor. Het bestuur gaat de komende tijd in overleg met de directeur van de AKV op welk andere wijze samenwerking kan worden ingevuld. Erfgoed Brabant. Regelmatig is er contact met Erfgoed Brabant en graag maakt Museum Slager gebruik van adviezen van die kant. Ook wordt gebruik gemaakt van subsidies die vanwege de Provincie Noord-Brabant ter beschikking worden gesteld voor de instandhouding en versterking van de musea in Noord-Brabant. Museum Slager wilde het project Jet en Jan in 2013 graag voortzetten en de basisscholen die daarvoor in aanmerking kwamen, zijn aangeschreven. De scholen lieten echter weten in 2013 geen belangstelling te hebben c.q. reageerden in het geheel niet. Het was kennelijk te moeilijk voor basisscholen om van dit project een jaarlijks evenement te maken. In ieder geval wordt voor 2014 opnieuw ingezet op dit project. Los van Jet en Jan hebben scholieren in de loop van 2013 Museum Slager bezocht en is daarmee de educatieve functie van Museum Slager ingevuld. Dit aanbod blijft onverminderd van kracht, maar het succes hangt af van de respons van de scholen.

6 6 Contact museale veld Bijzonder was de medewerking van Museum Slager aan het Museumcongres dat op 3 en 4 oktober 2013 werd gehouden in s-hertogenbosch. Op verzoek van de congrescommissie was een bezoek van de congresgangers aan Museum Slager georganiseerd. De leden van de Nederlandse Museumvereniging maakten op die manier kennis met een Museum Slager dat het overgrote deel alleen uit publicaties kent. Alom waren de reacties positief. Communicatie Nieuwsbrief De communicatie werd in 2013 op een kwalitatief hoger niveau gebracht. Dat blijkt met name uit de Nieuwsbrief. Deze kent structureel drie edities per jaar. Inhoudelijk is aandacht besteed aan accurate informatievoorziening in een prettig journalistieke stijl. Om een breder lezerspubliek te bereiken is ervoor gekozen geïnteresseerden de Nieuwsbrief via toe te sturen. Daar blijkt veel animo voor te zijn en de Nieuwsbrief heeft inmiddels zo'n 250 abonnees. In de loop van 2014 zal de Nieuwsbrief via de nieuwe webpagina in digitale vorm voor abonnees bereikbaar zijn. Webpagina Daarnaast is kritisch gekeken naar de webpagina en andere communicatie-uitingen. Dit heeft het bestuur doen besluiten te komen tot de opdracht voor het ontwerpen van een nieuwe webpagina die aan een hogere standaard voldoet en daarmee aantrekkelijker is voor bezoekers van de pagina. Social media: twitter & facebook In de loop van 2013 kwam Museum Slager op facebook en in 2014 volgt twitter. Wij hopen daarmee nog meer (potentiële) bezoekers van Museum Slager te bereiken. De ervaringen tot nu toe zijn positief. De Tentoonstellingscommissie Het bestuur is blij met de samenstelling en de inzet van de leden van deze commissie. Het bestuur hoopt in 2014 en de jaren daarna door middel van tentoonstellingen van hoog niveau de kwaliteit van deze commissie te tonen. Het bestuur heeft besloten in te zetten op een hoge kwaliteit van wisseltentoonstellingen en daarom het aantal tentoonstellingen per kalenderjaar beperkt te houden tot maximaal drie. Op die manier wil Museum Slager zich presenteren. Museum Slager 2.0 Hiermee wordt intern aangegeven, dat het Museum Slager dat op 27 mei 2010 na renovatie werd heropend een ander museum is dan daarvoor. Deze verandering heeft allereerst te maken met het overlijden van mr. Hein Bergé op 25 april Met zijn overlijden verloor Museum Slager namelijk de mede-oprichter en echtgenoot van mevrouw Suze Bergé-Slager, die is overleden op 5 januari Onder het verleden werd ineens een streep gezet en het museum moet nu verder zonder dat er nog een familielid van de schildersgeneratie Slager bij betrokken is.

7 7 Door de renovatie van 2010 is bovendien de mogelijkheid gecreëerd uitvoering te geven aan alle subsidievoorwaarden die de gemeente s-hertogenbosch stelt. Een belangrijke voorwaarde is een eigen geldstroom van tenminste 1/3 deel van de totale inkomsten. Naast entreegelden en de verkoop van boeken en ansichtkaarten kon nu de derde geldstroom op gang worden gebracht door verhuur van ruimtes en het benutten van ruimtes voor culturele evenementen. Vandaar deze aanduiding. Maar bovenstaande aanduiding 2.0 geeft tevens aan, dat Museum Slager in zijn nieuwe hoedanigheid méér is dan een museum, maar een merk van een veelsoortig product. Museum Slager is een gebouw met ruimtes geworden voor de navolgende producten en activiteiten: - beheren en onderhouden van de eigen kunstcollectie - permanent tentoonstellen van de eigen collectie. - organiseren van wisseltentoonstellingen. - ter beschikking stellen van ruimte in het museum voor andere kunstuitingen, zoals concerten, lezingen, educatieve manifestaties, en dergelijke. - verhuren van ruimtes ten behoeve van derden om bijeenkomsten te organiseren als recepties, bedrijfspresentaties, en dergelijke. - dienen als officiële trouwlocatie vanwege de gemeente s-hertogenbosch. Het bestuur wil dan ook Museum Slager meer als merk gaan promoten en daarbij aangeven wat dit merk te bieden heeft. Het bestuur blijft actief met het ontwikkelen van activiteiten die binnen Museum Slager passen en de bijdrage aan het culturele leven in s- Hertogenbosch vergroot. Slotopmerking De opbouw van de organisatie van Museum Slager, zowel bestuurlijk als in de uitvoerende sfeer, is met kracht voortgezet. Bovendien is de professionaliteit in de staf verder toegenomen en de basis voor de continuïteit van Museum Slager verstevigd. Er blijft echter nog veel te doen, maar dankzij de uitbreiding van het bestuur en de enorme inzet van de staf en de gastheren en gastvrouwen zal er voldoende menskracht zijn nagestreefde doelen geheel of gedeeltelijk te realiseren in Mr. Jos. F.M. van Erp, Wnd.-voorzitter.

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018 Bestuursverslag KPMG FY 16/17 Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018 Inhoud Algemeen 3 Aankoopbeleid 4 Bestuur 5 Aankopen en activiteiten FY16/17 6 2 Algemeen In 2006 zijn de kunsteigendommen van KPMG

Nadere informatie

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT In december gaat Stichting Jacques van Mourik het twintigste jaar in. Er is een unieke verzameling van bijna 650 werken

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2015

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2015 Stichting Theater De Bres Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Voorwoord 01. Bestuur 02. Activiteiten 03. Huisvesting 04. Horeca 05. Vrijwilligers 06. Website 07. Publiciteit 08. Sponsors 2 Voorwoord Het afgelopen

Nadere informatie

www.kv.nl/opdrachten/ Directeur Bevlogen, communicatief, (cultureel) ondernemend, innovatief Naarden Directeur Stichting Grote Kerk Naarden Organisatie Stichting Grote Kerk Naarden Stichting Grote Kerk

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016 In het heden door het verleden samenwerken aan de toekomst

Beleidsplan 2013-2016 In het heden door het verleden samenwerken aan de toekomst Beleidsplan 2013-2016 In het heden door het verleden samenwerken aan de toekomst Inleiding In 2011/2012 heeft de Stichting In den Scherminckel haar 40 jarig bestaan gevierd. Een jaar om op terug te kijken,

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018-2022 Inhoudsopgave 1. DOEL VAN DE VERENIGING 3 1.1. DOELOMSCHRIJVING VERENIGING 3 1.2. DOELGROEPEN 3 1.3 MISSIE 4 2 BELEIDSTERREINEN

Nadere informatie

Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk. Jaarverslag 31 december 2017

Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk. Jaarverslag 31 december 2017 Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk Jaarverslag 31 december 2017 1 Stichting Museum Engelandvaarders Inhoud Blz. Verslag bestuur 3 Algemeen 3 Missie en visie Museum Engelandvaarders 3 Samenstelling

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN STICHTING OPEN 1 1. INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2015 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 6 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2018 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Jaarverslag Huizen, april Zuiderzee 5.

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Jaarverslag Huizen, april Zuiderzee 5. Stichting Westland Familie Fonds KvK nummer: 32118561 ANBI: 817120154 Jaarverslag 2018 Huizen, april 2019 Zuiderzee 5 1271 EP Huizen Email: Westlandfamiliefonds@westland-kaas.nl 1.Voorwoord Op 14 januari

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Verslag Openluchttheater De Hunnebergen. Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status

Verslag Openluchttheater De Hunnebergen. Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status Verslag Openluchttheater De Hunnebergen 2018 Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status Inhoud Voorwoord... 3 Algemene gegevens:... 4 Missie en visie (doelstelling):... 4 Hoofdlijnen van het

Nadere informatie

BELEIDSNOTA 2016 2019

BELEIDSNOTA 2016 2019 BELEIDSNOTA 2016 2019 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pagina 1. 2. Korte historieschets van de stichting en de concerten pagina 2. 3. Huidige stand van zaken met betrekking tot de concerten pagina 4. 4. Financiële

Nadere informatie

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI:

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Stichting Westland Familie Fonds KvK nummer: 32118561 ANBI: 817120154 Jaarverslag 2017 Huizen, april 2018 Zuiderzee 5 1271 EP Huizen Email: Westlandfamiliefonds@westland-kaas.nl 1. Voorwoord Op 14 januari

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Brink 70, 7411 BW Deventer. info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl

Jaarverslag 2015. Brink 70, 7411 BW Deventer. info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl Jaarverslag 2015 Brink 70, 7411 BW Deventer info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl Jaarverslag Stichting t Oude Kinderboek 2015 1. Inleiding 2. Bestuurswisselingen 3. De collectie

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012 Vastgesteld door het bestuur op 9 april 2013 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2012 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2012

Nadere informatie

2.GEHONOREERDE AANVRAGEN

2.GEHONOREERDE AANVRAGEN 1. INLEIDING Het afgelopen jaar was de rente nog steeds zeer laag. Afgesproken werd daarom om, als het nodig zou zijn, het kapitaal aan te spreken. Er kwamen echter minder aanvragen binnen dan voorgaande

Nadere informatie

Stichting Utrechts Museum Kwartier

Stichting Utrechts Museum Kwartier ANBI gegevens Stichting Utrechts Museum Kwartier Algemene gegevens Stichting Utrechts Museumkwartier Ingeschreven naam KvK register: Stichting Utrechts Museum Kwartier Publieksnaam: Musea Utrecht KvK nummer:

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Kerkplein 12, 6581 AC Malden Telefoon: 024-3584196 KvK: 0910.7015 OBnr: 8133.42.739.B01 JAARVERSLAG 2012. Stichting Accordeonmuseum De Muse

Kerkplein 12, 6581 AC Malden Telefoon: 024-3584196 KvK: 0910.7015 OBnr: 8133.42.739.B01 JAARVERSLAG 2012. Stichting Accordeonmuseum De Muse Kerkplein 12, 6581 AC Malden Telefoon: 024-3584196 KvK: 0910.7015 OBnr: 8133.42.739.B01 JAARVERSLAG 2012 Stichting Accordeonmuseum De Muse H.I.Kuik 1-9-2013 JAARVERSLAG 2012 Stichting Accordeonmuseum De

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Valkenswaard, 20 februari 2014 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Pagina 1. Accountantsverslag 3 2. Algemeen 4 3. Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting De Dierense Sjoel. Jaarverslag 2010

Stichting De Dierense Sjoel. Jaarverslag 2010 Stichting De Dierense Sjoel Jaarverslag 2010 Dit jaarverslag werd vastgesteld op 12 mei 2011 door de Voorzitter: Mw Mr. M. A. Pach de Penningmeester: Mw. M. van der Knaap de Secretaris: Dhr. E. Bosch 2/5

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Zwerver

Jaarverslag Stichting De Zwerver Jaarverslag Stichting De Zwerver 2011 2013 Contactadres Stichting De Zwerver p.a. Ferdinand Huyckburg 16 2907 HE Capelle aan den IJssel Bestuursgegevens Het bestuur Het bestuur bestaat per 1 januari 2014

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof JAARVERSLAG Uitgever: Stichting Hart op Weg Drukker: Fotograaf: Vormgeving: Tekstschrijver: G. van der Schoot en A. Verhoof A. Verhoof A. Verhoof Titel: Jaarverslag Naam: Stichting Hart op Weg Jaar: 2015

Nadere informatie

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2014 Pagina 1 / 8

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2014 Pagina 1 / 8 Pagina 1 / 8 Pagina 2 / 8 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Personalia... 3 Stichting Alblasconcerten... 3 Bestuur... 3 Sponsoren... 3 De Stichting Alblasconcerten in 2014... 4 Activiteiten... 6 Financiële

Nadere informatie

Voorwoord. Maartensdijk, januari 2018

Voorwoord. Maartensdijk, januari 2018 Voorwoord Ook al voor de officiële de oprichting in 2004 van Stichting Ruiterweekend Gehandicapten is het jaarlijkse ruiterweekend georganiseerd voor een groeiend aantal deelnemers. Inmiddels zijn de bezoekersaantallen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting UICF

Beleidsplan Stichting UICF November 2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF en is geschreven voor alle betrokkenen van de stichting: medewerkers, subsidieverleners

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari Jaarverslag 2016 Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg 15 8316RG, Marknesse Opgericht december 2013 Marknesse, 01 januari 2017 1 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Inleiding 3 01. Algemeen 3 02. Donateurs

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken Overzicht ingevulde Museana 2015 't Fiskershúske Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente geschiedenis (incl.

Nadere informatie

Stichting Stadsfonds Almelo

Stichting Stadsfonds Almelo Stichting Stadsfonds Almelo Verslag over het jaar 2003 Jan Tooropstraat 70 7606 JW Almelo Tel. 0546-81 63 55 cjselm@hetnet.nl Jaarverslag 2003 inhoud pag. Samenstelling bestuur 7 Donateurs in 2003 7 Verslag

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors Jaarverslag 2015 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen 2016 4 Behaalde resultaten 2006-2015 5 Overzicht financiele en materiele sponsors 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN HET REVIUS LYCEUM DOORN

STICHTING VRIENDEN VAN HET REVIUS LYCEUM DOORN STICHTING VRIENDEN VAN HET REVIUS LYCEUM DOORN Beleidsplan 2014 INHOUDSOPGAVE Revius Lyceum Doorn Stichting Vrienden van het Revius Lyceum Doorn Statutaire doelstelling en middelen om dat doel te bereiken

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2014

Beleidsplan 2013-2014 Beleidsplan 2013-2014 Geachte lezer, Voor u ligt het beleidsplan van International Federation of Medical Students Associations The Netherlands (IFMSA-NL) voor het beleidsjaar 2013-2014. Hierin zijn de

Nadere informatie

Maatschappij en Musea; de maatschappelijke betekenis van musea (voortgang)

Maatschappij en Musea; de maatschappelijke betekenis van musea (voortgang) Maatschappij en Musea; de maatschappelijke betekenis van musea (voortgang) Algemene Ledenvergadering 31 januari 2011 Bert Boer, hoofd Marketing & Communicatie Opbouw 1. Kader: 1. Model positie maatschappelijke

Nadere informatie

Inleiding. Schenkingen en Bestedingen

Inleiding. Schenkingen en Bestedingen Jaarverslag schooljaar 2012-2013 Inleiding De Stichting Vrienden van de Park (Stichting VvdP) is opgericht op 31 december 2007 en heeft een ANBI (Algemeen Nut beogende Instelling) status. De stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting BBC

Jaarverslag Stichting BBC Jaarverslag 2016 Stichting BBC 1 Missie en visie In het fusiedocument (2014) is de missie van de stichting BBC beschreven. Deze is als volgt geformuleerd: De Stichting BBC ondersteunt de cliënten van Ipse

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen Ulft, 2 januari 2015. Het werk dat de stichting doet. In artikel 2 van onze notariële stichtingsakte d.d. 03-08-1997 staat: 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Kom binnen bij de Eik!

Kom binnen bij de Eik! Kom binnen bij de Eik! Plannen voor 2017 1 Welkom bij de Eik! Eind 2016 was het alweer 12,5 jaar geleden dat de Eik haar deuren opende. In de prachtige omgeving van landgoed Eikenburg met een prettige,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2012 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en Verliesrekening 2012 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

De bovenzaal waar het geëxposeerde werk de museale uitstraling krijgt die het verdient

De bovenzaal waar het geëxposeerde werk de museale uitstraling krijgt die het verdient Pictura 2020 Pictura 2020 Groningen, december 2014 Pictura het podium Inleiding Het Kunstlievend Genootschap Pictura, opgericht in 1832, is een van de zeven nog actieve kunstgenootschappen in Nederland.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dorpshuis De Rotonde. Niekerk

Jaarverslag Stichting Dorpshuis De Rotonde. Niekerk Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2012 De Rotonde Niekerk 1. Inleiding Het jaar 2011 eindigde voor de bestuursleden met de vrees of de bibliotheek voor Niekerk kan worden behouden. Helaas wordt de bibliotheek,

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015.

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015. Overzicht ingevulde Museana 2014 't Fiskershúske Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente geschiedenis (incl.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 STICHTING TOT ONDERSTEUNING VAN ONDERWIJS EN BEVORDERING VAN DE WEERBAARHEID OPGERICHT 24 DECEMBER 2013 Vestigingsadres: Graaf Florisstraat 50 3021CJ Rotterdam Tel.: +31 (0)

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling.

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. INFORMATIE TEN BEHOEVE VAN DE ANBI-STATUS MUSEON ALGEMEEN: De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. RSIN: 806472510 Adres: Stadhouderslaan 37, 2517 HV, Den Haag Postadres:

Nadere informatie

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Versie december 2014 Inleiding In dit plan presenteert Stichting Reformatie Instituut Dordrecht (hierna: RID ) haar financiële beleidsvoornemens voor de periode

Nadere informatie

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen 2019-2023 1 1. Inleiding De Walburgiskerk (daterend in opzet uit ca. 1050) is een van de belangrijkste museale kerken in Nederland en het belangrijkste

Nadere informatie

STICHTING EEN HELPENDE HAND

STICHTING EEN HELPENDE HAND STICHTING EEN HELPENDE HAND Berkstraat 21 2565 MR Den Haag Nederland NL03 ASNB 0854 6928 43 - NL76 INGB 0006 8919 57 Telefoon 070-365 6168 Telefax 070-365 2311 E-mail: info@sehh.nl Web: www.sehh.nl Beleidsplan

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015 Overzicht ingevulde Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente

Nadere informatie

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur UITNODIGING ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om 19.30 uur Alle ouders van kinderen op het Molenven zijn lid van de oudervereniging (OV). Het bestuur van de OV nodigt u daarom van harte uit voor

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Tamar Center Thailand

Jaarverslag Stichting Tamar Center Thailand Jaarverslag Stichting Tamar Center Thailand 2014-2015 Stichting Tamar Center Thailand KvK nummer 24346554 RSIN 812161555 http://www.tamarcenter.org/nl Voorwoord In de afgelopen jaren heeft de Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN. Jaarverslag 31-12-2013

Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN. Jaarverslag 31-12-2013 Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN Jaarverslag 31-12-2013 HET GOUVERNEURSHUIS JAARREKENING 2013 Pagina Algemeen 2 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 3 Balans per 31 december

Nadere informatie

Rapportage TIP Horst aan de Maas. Onderzoeksresultaten Nationale Museumweek

Rapportage TIP Horst aan de Maas. Onderzoeksresultaten Nationale Museumweek Rapportage TIP Horst aan de Maas Onderzoeksresultaten Nationale Museumweek 18 maar 2019 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Samenvatting... 3 1. Resultaten... 4 Nationale Museumweek... 4 2. Onderzoeksverantwoording...

Nadere informatie

Jaarverslag 2008-2009

Jaarverslag 2008-2009 Jaarverslag 2008-2009 Maarssen, augustus 2010 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 5 3. Gerealiseerde doelstellingen gedurende het boekjaar... 6 4. Toekomstplannen... 7 2 1. Voorwoord Stichting

Nadere informatie

2: Meldingen in 2016 Verdeeld over de 8 grootste diersoorten, ziet het aantal meldingen in BRS er als volgt uit:

2: Meldingen in 2016 Verdeeld over de 8 grootste diersoorten, ziet het aantal meldingen in BRS er als volgt uit: STICHTING AFHANDELING EN MONITORING FAUNA-AANRIJDINGEN Jaarverslag 2016 1: Inleiding Evenals de voorafgaande jaren is er ook in 2016 sprake geweest van een toename van het aantal meldingen. Deels omdat

Nadere informatie

VERENIGING VRIENDEN VAN DE GROTE OF ST.-BAVOKERK TE HAARLEM ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2014-01

VERENIGING VRIENDEN VAN DE GROTE OF ST.-BAVOKERK TE HAARLEM ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2014-01 VERENIGING VRIENDEN VAN DE GROTE OF ST.-BAVOKERK TE HAARLEM ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2014-01 Inhoudsopgave 1 Doel van de vereniging 1.1. Doelomschrijving Vereniging... 3 1.2. Doelgroepen... 3 1.3. Missie...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem. September 2015

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem. September 2015 Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem September 2015 Inleiding Al meer dan 100 jaar is De Zandkuil een geliefde plek bij veel Lochemers. Het begon in de vroege jaren van de vorige eeuw. Op de flank

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID DE ENGEL 1 Vastgesteld op de ALV van 14 april 2009

VRIJWILLIGERSBELEID DE ENGEL 1 Vastgesteld op de ALV van 14 april 2009 VRIJWILLIGERSBELEID DE ENGEL 1 Vastgesteld op de ALV van 14 april 2009 1. Aanleiding De Engel werkt al sinds haar oprichting met vrijwilligers. Er is echter nog geen sprake van een vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Schoenmaker blijf bij je leest!

Schoenmaker blijf bij je leest! Cultureel ondernemerschap in Nederlandse musea Schoenmaker blijf bij je leest! Door Wouter Hijnberg en Jaap van der Burg, Helicon Conservation Support Nederland heeft de grootste museumdichtheid ter wereld.

Nadere informatie

Amsterdam, December 2012

Amsterdam, December 2012 Amsterdam, December 2012 Beleidsplan Muses 2012 2016 1 Hoofdstuk 1 Samenvatting Inleiding Het doel van stichting Muses is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Enerzijds om hiermee alle

Nadere informatie

Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave:

Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave: Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Analyse van de Stichting Visie Missie Doelstellingen 3. Interne ontwikkelingen Museum Bestuur MVO Activiteiten Financiën 4. Externe

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Aantal voedselpakketten en cliënten

Jaarverslag 2013. Aantal voedselpakketten en cliënten Jaarverslag 2013 Terugkijkend op 2013 constateren we dat er in onze maatschappij heel veel zaken minder zijn geworden. Zoals, minder werkgelegenheid, minder zekerheden en minder geld in de knip. De consequentie

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com Jaarverslag 2014 Stichting Madamfo is opgericht in 1997 en ondersteunt in Ghana projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Madamfo is het Ghanese woord voor vriend. Stichting Madamfo Contactadres:

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken Overzicht ingevulde Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente

Nadere informatie

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2017

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2017 Stichting Theater De Bres Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Voorwoord 01. Bestuur 02. Activiteiten 03. Huisvesting en energie 04. Horeca 05. Vrijwilligers 06. Publiciteit 07. Sponsors 2 Voorwoord Het jaar

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

Museum Spakenburg Een jaar in beeld

Museum Spakenburg Een jaar in beeld Museum Spakenburg Een jaar in beeld Ontdek, Beleef, Verwonder! Ook in het jaarverslag. Het jaar begon traditioneel met een nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers. In het voorjaar werd de TOP, het

Nadere informatie

Stichting Groede. Publicatierapport 2014 van Stichting Groede. Handelsregister Kamer van Koophandel, dossierno: S 2101.95.05

Stichting Groede. Publicatierapport 2014 van Stichting Groede. Handelsregister Kamer van Koophandel, dossierno: S 2101.95.05 Stichting Groede Publicatierapport 2014 van Stichting Groede. Handelsregister Kamer van Koophandel, dossierno: S 2101.95.05 INHOUDSOPGAVE. 1.Grondslagen voor de waardering en resultaatbepaling 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Egmond Bunkermuseum Jansje Schong

Beleidsplan Stichting Egmond Bunkermuseum Jansje Schong Beleidsplan Inhoud Inleiding 3. Missie, visie en strategie 4. De doelstelling Huidige situatie en toekomst 5. Financieel beleid 6. Organisatie 7. 2 Inleiding Stichting Egmond 40-45 wil graag licht brengen

Nadere informatie

In het beleidsplan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende onderdelen:

In het beleidsplan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende onderdelen: Stichting Stadspijpers van 's-hertogenbosch Postbus 41 5240 AA Rosmalen Fiscaalnummer: 8104.32.742 Inschrijving Kamer van Koophandel Brabant: 17140476 Doelstelling De stichting heeft ten doel: 1. het op

Nadere informatie

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Het verslag geeft een weergave mee

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG 1 JAARVERSLAG 2017 www.initiatievenfondsuithoorn.nl Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1. Verslag van het bestuur... 4 1.1 Activiteiten... 4 2. Toekomst... 5 3. Organisatie... 5 3.1 Bestuur... 5 4.

Nadere informatie

ANBI gegevens DAF museum

ANBI gegevens DAF museum Het DAF museum is een stichting met als naam, De Vrienden van het DAF museum. Het fiscaal nummer van het DAF museum: NL 8046.33.988.B.01 Contactgegevens: DAF museum Straat: Tongelresestraat 27 Plaats:

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie