Jaargang 4 nr. 2 febr. 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 4 nr. 2 febr. 2019"

Transcriptie

1 Mgr. Bekkersplein EB Sint-Oedenrode secretariaat@ heiligeodaparochie.nl algemene informatie: Het centraal secretariaat is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 12 uur. Via de achterwacht is de parochie altijd telefonisch bereikbaar voor noodgevallen (ziekenzalving of overlijden). Jaargang 4 nr. 2 febr Presentatie nieuwe Pastores door bisschop de Korte Agenda familievieringen 17 februari: 9.30 u Kinderwoorddienst pastores maken kennis met gezinnen in Son en Breugel 3 maart: 9.30 u Kinderwoorddienst 17 maart: 9.30 u Kinderwoorddienst uur familieviering Son en Breugel Zondag 3 februari kwam Mgr. De Korte naar de Heilige Odaparochie om priester Robert van Aken te installeren als pastoor van de parochie. Priester Bryan van de Mortel werd gepresenteerd als kapelaan. Pastoor van Aken gaat in maart verhuizen naar de pastorie in Eerschot, kapelaan van de Mortel woont al in de pastorie van Nijnsel. UITGELICHT! Ben jij tussen de 11 en 14 jaar? Dan is de Tienerclub misschien iets voor jou! We komen eens in de twee weken bij elkaar op vrijdagavond van tot uur. We doen in die tijd vaak gekke spellen met veel actie rond een thema. Maar ook wel eens film kijken, samen eten, enz. Steeds is er ook aandacht voor God en Jezus, en wat zij voor ons betekenen. Kijk hier voor een impressie: De eerst volgende keer is op vrijdag 8 februari.

2 Petrus Banden Nieuws Febr Sannie de Rooij door de bisschop gezonden als catechist van de Odaparochie, Anneke Adriaans begonnen aan de nieuwe 5 jarige opleiding tot catechist. Parochiebureau St. Petrus Banden Kerkplein BB Son Tel son@heiligeodaparochie.nl Let op: gewijzigde openingstijd vanaf 1 jan. Open: op werkdagen van tot uur Het bankrekeningnummer van de kern St. Petrus Banden is : NL25 RABO Wilt u deze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Stuur dan een berichtje naar: son@heiligeodaparochie.nl Kopij voor deze nieuwsbrief kunt u sturen naar bovenstaand mailadres of adlouwers@kpnmail.nl In de afgelopen periode overleden de volgende parochianen: 25 januari: Piet Melisse, 84 jaar In de afgelopen periode werd gedoopt: Na zijn installatie als bisschop van Den Bosch kwam bisschop de Korte tot de conclusie dat de taak van de pastoraal assistenten niet gebaseerd was op universele functie eisen. Daarom heeft hij besloten de functie van pastoraal assistent af te schaffen en te vervangen door die van catechist. Voor deze functie zijn wel vaststaande eisen opgesteld. Wat is een catechist? In de oude missielanden was de catechist al langer bekend. Als een priester vele parochies over een groot gebied bediende, werd er in elke afzonderlijke parochie een catechist aangesteld. Bij ons, in het westen, zullen we hen nu ook steeds vaker gaan tegenkomen. Het profiel van de catechist hier bij ons, zal enigszins verschillen met dat van de catechist in de overzeese gebieden.et De catechistenopleiding van het bisdom van s-hertogenbosch omvat vijf jaar en bestaat globaal uit twee gedeelten: - Een lesgedeelte met vakken behorend bij een theologieopleiding (tweejarige basisopleiding en driejarige vervolgopleiding). Vakken als exegese, christologie, kerkgeschiedenis, moraaltheologie, liturgie, spiritualiteit etc. komen aan bod, maar ook pastorale gespreksvoering, de sociale leer van de Kerk en didactiek. - Een toeleidingsgedeelte gericht op geestelijke en pastorale vorming. Dit gedeelte omvat bezinningsdagen en meerdaagse retraites en stages met begeleiding. Aan het einde van het derde opleidingsjaar ontvangt de student een zendingsopdracht van de bisschop voor een periode van twee jaar. Na afronding van de gehele opleiding kan aan de opdracht een benoeming als (onbezoldigd, parttime catechist in de parochie worden verbonden. In onze Odaparochie is Anneke Adriaans Keizers in september begonnen aan de 5 jarige opleiding tot catechist. Enkele van de vroegere pastoraal assistenten hebben een verkorte opleiding (2 jaar) tot catechist aangeboden gekregen. Zo ook Sannie de Rooij uit onze parochie. Na het schrijven van de zendingsopdracht is zij per 1 januari 2019 door de bisschop gezonden om in de Oda parochie de samenwerking tussen de kernen Son en Breugel te verbeteren. Natuurlijk blijft zij de taken die ze als pastoraal assistente vervulde ook uitvoeren. 3 februari: Marcellino Eijkenboom :

3 Oproep Vrijwilligers. Wij zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen in de Bloemengroep (2 weken samen met een collega de bloemen in de kerk verzorgen, dan 4 weken niet.) En enkele dames om mee te helpen met t poetsen van kerk en Den Bauw. Omdat wij dat parochiecentrum nu ook gebruiken voor koorrepetities, koffie en grotere vergaderingen wordt het sneller vies en is het natuurlijk ook aan ons om een handje uit de mouwen te steken. Zou u eens om u heen kunnen kijken of er van die toegewijde vrijwilligers bij u in de buurt wonen die wel mee willen helpen? Benoeming nieuwe deken Onlangs heeft de bisschop Pastoor Joe Michael van de H. Michael parochie te Schijndel benoemd tot opvolger van de naar s Hertogenbosch vertrokken pastoor Vincent Blom als deken van ons dekenaat. Deze benoeming is officieel ingegaan op 1 februari. Vanaf 1 februari 2019 is hij voor het lopende schooljaar ook vormheer in het dekenaat. De wisseling van het dekenschap houdt ook in dat het secretariaat van het dekenaat zal verhuizen van Sint-Oedenrode naar Schijndel. Verdere informatie hierover volgt. Goede Doel eerste heilige communie Zoals ieder jaar sparen onze eerste communicanten voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Odaschool in het plaatsje Aluor in Kenia. Het is een school voor 200 blinde en albino kinderen uit een grote regio. Deze kinderen hebben het vanwege hun beperking extra moeilijk in een land als Kenia. Voorheen werden deze kinderen thuis verborgen gehouden. Nu is dat gelukkig niet meer zo, en kunnen ze naar school. Maar de school is een arme school, en kan onze steun heel goed gebruiken. Met enkele communieouders heeft de werkgroep besloten de volgende activiteiten te organiseren: 1. Collecte kerstmis. Die is inmiddels achter de rug, en heeft in Son en Breugel 250,- opgebracht. 2. Flessenactie 3. Kraampje op Koningsdag markt De kinderen leveren goed speelgoed in. Dan kunnen we een kraam bemannen op de koningsmarkt in de Gentiaan in Son Spullen inleveren worden bij les 8 in de week voor Palmpasen. 4. Paaswinkeltje Na de vieringen op Palmzondag, 14 april, willen we bij de uitgang in een paaswinkeltje paas-knutsels van de kinderen verkopen en zakjes met een paar eitjes, mooi verpakt; koekjes, cup-cakes, paastakken enz. Wij hopen dat u allen een paar centjes meebrengt om al die mooie dingen en lekkernijen te kopen om zo de kinderen van de Odaschool in Kenia te steunen. 5. Heitje voor karweitje, u allen wel bekend uit de tijd dat wij zelf nog jong waren. Verder willen we graag in contact komen met de kinderen in Kenia. Dat gaan we proberen door samen met de kinderen hier iets te knutselen voor de kinderen daar. We moeten er natuurlijk wel rekening mee houden dat die kinderen blind zijn en dus het cadeautje moeten kunnen voelen. Hebt u een leuk idee voor iets kleins, laat het ons weten. Mocht u iemand kennen die na Pasen naar Kenia reist en de knutseltjes mee wil nemen, dan horen wij dat ook graag, dan hoeven we ze niet op te sturen.

4 Gelezen In het misboekje van 27 januari 2019: Als het koud wordt in de kerk, als de vurigheid verflauwt, blijft het vuur in kleine groepen bewaard om van daaruit te zijner tijd weer uit te slaan en kerk en wereld opnieuw aan te steken. Angela Merici ( ). Stichteres van de Ursulinnen. Robert van Aken Tarieven 2019 Van het bisdom kregen wij de lijst met tarieven voor kerkelijke diensten en begraafplaatsen in 2019 binnen. Misintentie: Huwelijksviering: 380,-- Jubileumviering: 290,-- Doop Eerste heilige communie 50,-- Uitvaartdienst:. 470,-- Avondwake (zonder uitvaartdienst): De misintenties zijn verhoogd naar 12,- Het lijkt veel, van 10,- naar 12,-, maar eigenlijk was het al 5 jaar 11,-, maar dat hebben wij als parochie nooit gerekend. Voor een uitvaart krijgen zij die parochiebijdrage betalen, een terugbetaling ofwel restitutie. De restitutie is het bedrag van de parochiebijdrage over de laatste 3 jaar tot een maximumbedrag van 100,-. Bij het overlijden van de langstlevende partner wordt geen restitutie gegeven. Kinderen van de overledene krijgen dus geen restitutie, alleen een partner. Wilt u meer informatie over begraafplaats tarieven, neem even contact op met het parochiecentrum. Tel of per mail: son@heiligeodaparochie.nl Kennismaking nieuwe pastoor en kapelaan met Son Bryan van de Mortel Zaterdag 16 februari komen pastoor van Aken en kapelaan van de Mortel naar Son om kennis te maken met het dorp en onze geloofsgemeenschap. Met pastor Bakermans als gids en Rinus Verhagen als voorzitter van de torengroep als chauffeur krijgen zij eerst een rondleiding door het dorp langs alle voor ons zo bekende punten. De oude toren, de Mariakapel, Wolfswinkel, de sportvelden, etc. Even een tussenstop om kennis te maken met onze protestantse vrienden in de Zandstraat en eindigend in Berkenstaete zo rond uur, waar naar wij hopen dan het merendeel van onze vrijwilligers verzameld is. Na een kopje thee of koffie met iets lekkers zal pastoor van Aken dan de zaterdagse mis opdragen in Berkenstaete. Daarna gaat het gezelschap naar het parochiecentrum voor afsluitende informatie over de lopende zaken en het wel en wee van de parochie. Al onze vrijwilligers krijgen nog een aparte uitnodiging voor de bijeenkomst in Berkenstaete. Mocht u op 10 februari nog geen uitnodiging ontvangen hebben, neem dan a.u.b. even contact op met het parochiecentrum.

5 Installatie nieuwe pastoor en kapelaan Tijdens de pontificale eucharistieviering op zondag 3 februari jl. in de Heilige Martinuskerk in St. Oedenrode heeft onze bisschop Mgr. De Korte pastoor Robert van Aken geïnstalleerd als pastoor van onze parochie en opvolger van pastoor Vincent Blom. Daarnaast stelde hij kapelaan Bryan van de Mortel voor, die in onze Odaparochie de vervanger is van pater Puspha en bij ons begonnen is aan zijn eerste benoeming. Na afloop van de plechtige viering was er voor iedereen gelegenheid om achter in de kerk onder het genot van een kopje koffie of thee kennis te maken met beide pastores. Zoals elders in deze nieuws - brief vermeld, zullen op zaterdagmiddag 16 februari a.s. zowel pastoor van Aken als kapelaan van de Mortel kennis komen maken met alle vrijwilligers van onze parochie. Meer Informatie daarover vindt u in het betreffende artikel. Ontvangen kerkbijdragen In 2018 is aan kerkbijdragen in onze geloofsgemeenschap een bedrag van ,62 ontvangen. Dit is 18,7% lager dan in 2017!! Het bedrag werd ontvangen van 298 contactpersonen (gezinshoofden en alleengaanden). Dit betekent dat nog maar van10% van het totaal aantal contactpersonen een kerkbijdrage is ontvangen (2017: 12%). De grootste groep contactpersonen qua leeftijd blijft de groep jaar. Per ontvangende contactpersoon is ten opzichte van voorgaande jaren het gemiddeld ontvangen bedrag ( 100,49) nagenoeg gelijk gebleven. In de eerste drie maanden van het jaar wordt meer dan 50% van de kerkbijdragen ontvangen. De leeftijdsgroep welke de grootste kerkbijdrage inbrengt, alsmede het hoogste aantal deelnemers kent is sinds 2014 de groep jaar. De deelnemers in de leeftijd van 70 tot en met 99 jaar brachten de afgelopen vijf jaren meer dan 68% van de ontvangen kerkbijdrage in.

6 Breugel bedankt Zo aan het begin van een nieuw jaar wil een mens wel eens terugblikken. Hoe zijn we gevaren na de sluiting van onze geliefde Petrus' Bandenkerk? Natuurlijk komt het heimwee dan weer opzetten, maar alles bij elkaar genomen zijn we het jaar goed doorgekomen. We zijn hartelijk ontvangen door de Breugelse mensen. En natuurlijk liep echt niet alles op rolletjes, maar er werd steeds geluisterd als we iets vroegen, er werd overlegd en tot nu toe hebben we samen nog steeds een oplossing kunnen vinden voor onze problemen. Als Torengroep van Son hebben we respect voor de manier waarop de torengroep, de vrijwilligers en de parochianen van Breugel ons hebben ontvangen. Voor jullie was het ook niet makkelijk om zomaar "inwoning" te krijgen en rekening te moeten houden met n hele groep parochianen met andere wensen en ideeën. Toch hebben jullie geprobeerd om zoveel als mogelijk was aan onze wensen en gewoontes tegemoet te komen. Natuurlijk zullen er zich ook in de toekomst nog genoeg puntjes van discussie voordoen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we die ook samen kunnen oplossen. Op deze manier werd voor ons de overstap naar een geloofsgemeenschap zonder Petrus Banden kerk gemakkelijker gemaakt. Daarvoor onze hartelijke dank. Torengroep Son Alle parochianen van de geloofsgemeenschap St. Petrus Banden te Son; hartelijk dank voor uw steun. De steun die we zo hard nodig hebben om alle activiteiten draaiende te kunnen houden. Graag doen we een beroep op parochianen die nog geen bijdrage leverden, om dit serieus te overwegen. Er is veel inzet van een grote groep trouwe vrijwilligers, maar geld is nu eenmaal noodzakelijk om op een zo breed mogelijk front actief te kunnen blijven, hoe zuinig wij daar ook mee omspringen. Als u onze geloofsgemeenschap een warm hart toedraagt, dan hopen wij op uw solidariteit en een (vaste) bijdrage. Het banknummer van de kern St. Petrus Banden luidt: NL25 RABO Alle ontvangen kerkbijdragen komen geheel ten goede aan onze geloofsgemeenschap. Veel dank daarvoor. Vakantieweek 2019 Damiaancentrum Dinsdag 23 april tot en met zaterdag 27 april Een midweek in een andere omgeving, nieuwe mensen ontmoeten Samen een heleboel leuke dingen doen, elke dag gezellig samen aan tafel. Enthousiaste en zorgzame begeleiders Het Damiaancentrum organiseert in 2019 voor de achtste keer een vakantieweek voor senioren, bedoeld voor mensen, die vanwege diverse omstandigheden zelf niet op vakantie kunnen of - niet alleen willen - gaan. Het Damiaancentrum biedt de kans om vijf dagen (23 t/m 27 april) te genieten van een afwisselend programma met diverse activiteiten onder leiding van ervaren krachten. U leert tevens de andere deelnemers beter kennen en trekt samen met hen op. U logeert in t gastenverblijf van het Dominicanenklooster in Huissen. De bijdrage voor deze week is slechts 195,00. Het Damiaancentrum zorgt voor aanvullende vergoeding. Deze kosten mogen echter geen beletsel zijn om deel te nemen. Het vervoer naar Huissen en naar huis regelen we samen met u. De vakantieweek voor Senioren is een initiatief van het Damiaancentrum en wordt georganiseerd en begeleid door diverse vrijwilligers van het Damiaancentrum. Zou u graag willen deelnemen? Meld u dan aan. Belangstellenden kunnen met onderstaande personen contact opnemen. Wim van Kreij of Corrie Visser of met Piet van den Tillaart voorzitter Damiaancentrum Of stuur een mailtje naar info@damiaancentrum.nl

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2019 2020 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Gedoopt Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2017-2018 1 2 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar toen gedoopt.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2018-2019 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Gedoopt Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 2 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Privacy

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2016-2017 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar toen gedoopt.

Nadere informatie

Petrus Banden Nieuws. Dank je wel.. en de beste wensen

Petrus Banden Nieuws. Dank je wel.. en de beste wensen Petrus Banden Nieuws Parochiebureau St. Petrus Banden Kerkplein 5 5691 BB Son Tel. 0499 471266 son@heiligeodaparochie.nl Open: op werkdagen van 09.30 tot 12.00 uur Het bankrekeningnummer van de kern St.

Nadere informatie

Klankbordgroep 11 oktober 2017 WELKOM

Klankbordgroep 11 oktober 2017 WELKOM Klankbordgroep 11 oktober 2017 WELKOM Bijeenkomst zal bestaan uit een drietal onderwerpen: Onttrekken van de SPB kerk aan de eredienst Organisatie van de ontruiming van de kerkgebouw Voortgang nieuwbouw

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Jaargang 3 nr.1 Jan. 2018

Jaargang 3 nr.1 Jan. 2018 Parochie Heilige Oda centraal secretariaat: Mgr. Bekkersplein 1 5491 EB Sint-Oedenrode 0413-477741 secretariaat@ heiligeodaparochie.nl algemene informatie: www.heiligeodaparochie.nl het centraal secretariaat

Nadere informatie

Een kennismaking met de nieuwe pastoor. Gedoopten. Vacature. Wijziging aanvang mis op zondag. Parochiebureau

Een kennismaking met de nieuwe pastoor. Gedoopten. Vacature. Wijziging aanvang mis op zondag. Parochiebureau Gedoopten 20 September Hannah van den Bogaard 4 Oktober 12:30 Ties ter Elst 14:00 Penne Sanders 18 Oktober Babette Wielen Vacature Gezocht: huishoudelijke hulp voor twee halve dagdelen tuinman Wijziging

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Doe mee aan de actie Kerkbalans 2018!

Doe mee aan de actie Kerkbalans 2018! Centraal secretariaat: Mgr. Bekkersplein 1 5491 EB Sint-Oedenrode 0413-477741 secretariaat@ heiligeodaparochie.nl Algemene informatie: www.heiligeodaparochie.nl Het centraal secretariaat is geopend van

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Geloofsgemeenschap St. Joseph Hooglanderveen-Vathorst Pastorie: van Tuyllstraat 29, 3829 AB Hooglanderveen Secretariaat geopend op vrijdagmorgen 9.00 12.00

Nadere informatie

Jaargang 3 nr. 10 dec. 2018

Jaargang 3 nr. 10 dec. 2018 Parochie Heilige Oda centraal secretariaat: Mgr. Bekkersplein 1 5491 EB Sint-Oedenrode 0413-477741 secretariaat@ heiligeodaparochie.nl het centraal secretariaat is geopend op werkdagen tussen 10 en 12

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: "- NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Petrus Banden Nieuws Jaarg. 2 nr.10 dec. 2017

Petrus Banden Nieuws Jaarg. 2 nr.10 dec. 2017 Petrus Banden Nieuws Jaarg. 2 nr.10 dec. 2017 Bouw Parochiebureau St. Petrus Banden Kerkplein 5 5691 BB Son Tel. 0499 471266 son@heiligeodaparochie.nl Open: op werkdagen van 09.30 tot 12.00 uur Het bankrekeningnummer

Nadere informatie

Petrus Banden Nieuws. Startviering met vrijwilligers

Petrus Banden Nieuws. Startviering met vrijwilligers Petrus Banden Nieuws Startviering met vrijwilligers Parochiebureau St. Petrus Banden Kerkplein 5 5691 BB Son Tel. 0499 471266 son@heiligeodaparochie.nl Open: op werkdagen van 09.30 tot 12.00 uur Het bankrekeningnummer

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Petrus Banden Nieuws. Hoe ziet het rooster voor het komende jaar eruit?

Petrus Banden Nieuws. Hoe ziet het rooster voor het komende jaar eruit? Petrus Banden Nieuws Hoe ziet het rooster voor het komende jaar eruit? Wij hopen dat u, ondanks al die tropische dagen, allemaal hebt kunnen genieten van een fijne zomer met of zonder vakantie en dat iedereen

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden WELKOM! Per 1 januari 2015 Emmaus, West Willibrord, Maaspoort San Salvator, Orthen Waarom zijn we hier bij elkaar? Vanwege onze opdracht als gedoopten: Staand

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Nieuwe kerk in Son. Petrus Banden Nieuws Jaargang 1 nr.9 nov. 2016

Nieuwe kerk in Son. Petrus Banden Nieuws Jaargang 1 nr.9 nov. 2016 Petrus Banden Nieuws Jaargang 1 nr.9 nov. 2016 Nieuwe kerk in Son Parochiebureau St. Petrus Banden Kerkplein 5 5691 BB Son Tel. 0499 471266 son@heiligeodaparochie.nl Open: op werkdagen van 09.30 tot 12.00

Nadere informatie

Terugblik op de startviering

Terugblik op de startviering Terugblik op de startviering We kijken terug op een bijzonder fijne startviering. Een mooi en sterk begin van het werkjaar 2017-2018, waarbij de saamhorigheid van de Maria Magdalenaparochie duidelijk naar

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 26 30 december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Vrijwilligers gevraagd Voor de actie kerkbalans zijn er altijd vele vrijwilligers

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

STUDIEGIDS Ten behoeve van de catechistenopleiding

STUDIEGIDS Ten behoeve van de catechistenopleiding STUDIEGIDS Ten behoeve van de catechistenopleiding Hart van het bisdom en vormingshuis van kerkelijk leven uitgave, 20 juli 2018 INHOUDSOPGAVE pagina I. ALGEMEEN 3 II. PROFIEL VAN DE CATECHIST 4 III. VOORWAARDEN

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal Allemaal zoeken we naar een zinvol leven. Gelovigen hebben in die zoektocht eigen ankerpunten om met die grote en kleine vragen die het

Nadere informatie

Jaargang 3 nr. 7 Sept. 2018

Jaargang 3 nr. 7 Sept. 2018 Parochie Heilige Oda centraal secretariaat: Mgr. Bekkersplein 1 5491 EB Sint-Oedenrode 0413-477741 secretariaat@ heiligeodaparochie.nl het centraal secretariaat is geopend op werkdagen tussen 10 en 12

Nadere informatie

Nederlands Dagblad Priesters zeer ongerust over pastorale lijn paus

Nederlands Dagblad Priesters zeer ongerust over pastorale lijn paus Nederlands Dagblad Priesters zeer ongerust over pastorale lijn paus 14 mei 2016 Hendro Munsterman Nederlandse priesters zijn bezorgd over de pastorale weg die paus Franciscus bewandelt en hebben ook kritiek

Nadere informatie

Parochie Christus Hemelvaart H. Joseph. Jaarverslag 2015

Parochie Christus Hemelvaart H. Joseph. Jaarverslag 2015 Parochie Christus Hemelvaart H. Joseph Jaarverslag 2015 Jaarprogramma 2016 Jaarverslag 2015 en Jaarprogramma 2016 van de parochie Christus Hemelvaart H. Joseph Voorwoord Voor u ligt het Jaarverslag 2015

Nadere informatie

~ 1 ~ In een ander licht

~ 1 ~ In een ander licht Nieuwsbrief Aflevering 2018-11 December 2018 In deze aflevering: - In een ander licht. - De beste wensen. - Telefonische bereikbaarheid parochie. - Groter belang vergadering van de parochie. - De Bezieling.

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Zondag 4 juni 2017 Pinksteren uur Eucharistieviering en Kinderwoorddienst Hartebrugkoor

Zondag 4 juni 2017 Pinksteren uur Eucharistieviering en Kinderwoorddienst Hartebrugkoor WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN VAN DE HARTEBRUGKERK LEIDEN Jaargang 48 - Nr. 23 Zondag 4 juni 2017 Pinksteren 11.15 uur Eucharistieviering en Kinderwoorddienst Hartebrugkoor voorganger: wisselende gezangen:

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aflevering Mei 2016

Nieuwsbrief Aflevering Mei 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-3 Mei 2016 In deze aflevering: - Hemelvaart en Pinksteren - Eerste communie 2016 - Opstartfoutjes - Meimaand Mariamaand - Installatie Mgr. Gerard de Korte - Koninklijke onderscheiding

Nadere informatie

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus 2019-50 e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus Kerkstraat 23 1391 HB Abcoude 0294 281335 secretariaat@cosmasendamianus.nl www.stjandedoper-vechtenvenen.nl Aan

Nadere informatie

13 maart 2015

13 maart 2015 1261 www.clarafabriciusschool.nl 13 maart 2015 16 maart 11.30 uur 13.00 uur Groep 3/4 tennisles op het tennisveld 17 maart 9.30 uur - Groep 3 excursie naar de Betuwe Express 18 maart Meester René geeft

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Doe mee aan de actie Kerkbalans 2018!

Doe mee aan de actie Kerkbalans 2018! Mgr. Bekkersplein 1 5491 EB Sint-Oedenrode 0413-477741 secretariaat@ heiligeodaparochie.nl algemene informatie: het centraal secretariaat is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 12 uur. Tijdens

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Informatieavond parochiefusie

Informatieavond parochiefusie Informatieavond parochiefusie Maandag 6 oktober 2014 Parochie Sint Jans Onthoofding Liempde Opgericht op 28 april 1603 Waar gaan we het over hebben? Wat de vorige keer Pijlers startdocument Pastorale team

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

ROOSTER GEZINSVIERINGEN 2012/2013

ROOSTER GEZINSVIERINGEN 2012/2013 ROOSTER GEZINSVIERINGEN 2012/2013 De vakantie is weer voorbij en ook de werkgroep Kinderliturgie begint aan een nieuw seizoen. De kinderwoorddiensten zijn al begonnen en de data van de gezinsvieringen

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk

Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk BEST - Vijf jaar geleden werd Antonius in Beweging uit de Rooms-Katholieke Kerk

Nadere informatie

Petrus Banden Nieuws. Vieringen op en rond Kerstmis

Petrus Banden Nieuws. Vieringen op en rond Kerstmis Petrus Banden Nieuws Vieringen op en rond Kerstmis Boeteviering Op woensdag 19 december is er een boeteviering. Gewoon in de kerk in Breugel.. Deze viering begint om 19.00 uur. We luisteren naar lezingen

Nadere informatie

23 t/m 27 feb. Voorjaarsvakantie. 04 maart Opendag

23 t/m 27 feb. Voorjaarsvakantie. 04 maart Opendag DE BASISKRANT 6 februari 2015 Jaargang 16 Nummer 12 Agenda. 23 t/m 27 feb. Voorjaarsvakantie. 04 maart Opendag Verjaardagen. Binnenkort zijn jarig: Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6a Groep 6b-7 Groep 8 Noa

Nadere informatie

De pastoors van Einighausen 1836-2011. Bidprentje Fons Peutz. Pagina 56

De pastoors van Einighausen 1836-2011. Bidprentje Fons Peutz. Pagina 56 De pastoors van Einighausen 1836-2011 Bidprentje Fons Peutz. Pagina 56 Wilbert van Rens. Administrator (waarnemend pastoor) van Einighausen 01-03- 2006-2012. Wilbert van Rens werd in 1943 geboren te Maastricht,

Nadere informatie

Genoveva Berichten. Mededelingen. Jaargang 5, nummer 2

Genoveva Berichten. Mededelingen. Jaargang 5, nummer 2 Vastenactie 2018 Tot vorig jaar sloten we ons als Odaparochie samen met de protestantse gemeente van Sint- Oedenrode, Son en Breugel in de veertigdagentijd aan bij de actie Samen Verder. Deze organisatie

Nadere informatie

21. Pastoors van de parochie St. Joseph Johan van Olmen

21. Pastoors van de parochie St. Joseph Johan van Olmen 21. Pastoors van de parochie St. Joseph Johan van Olmen Haghorst ons dorp pagina 356 In 1946 begon men met de bouw van de parochiekerk van de H. Joseph te Haghorst. Pastoor M. van der Linden van Diessen

Nadere informatie

Schooljournaal 10 Mei 2019 nummer 32

Schooljournaal 10 Mei 2019 nummer 32 Schooljournaal 10 Mei 2019 nummer 32 Agenda Agenda 2019 Maand Mei 2019 2019 Maand Juni 2019 05-06 Oud Papier Actie 12-05 1 e Heilige Communie groep 4 12-06 Hoofdluis controle 17 & 24 Creatieve middag (blok

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2016

NIEUWSBRIEF juni 2016 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juni 2016 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Secretariaat: tel. (071) 5801215 stjansparochie@live.nl

Nadere informatie

Het jaar 2016 is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van de

Het jaar 2016 is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van de NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 260 14 oktober 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Het Jaar van de Barmhartigheid Het

Nadere informatie

Parochieblad Samen Kerk

Parochieblad Samen Kerk Parochieblad Samen Kerk Speciale editie: Kerkbalans 2009 Samen Kerk is het gezamenlijke parochieblad van de Grote Kerk en de Paterskerk te Venray Kerkbestuur Sint Petrus Banden (Grote Kerk): 48.41.00.017

Nadere informatie

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming NUMMER 2 JAARGANG 33 21 september 2018 Belangrijke data 24 september Schoolreis groep 7 Groep 6 Thijssenshof 18.30-19.30 uur Informatie avond Bavolab 19.30-20.30 uur Informatieavond Trainingslab 25 september

Nadere informatie

~ 1 ~ In een ander licht

~ 1 ~ In een ander licht Nieuwsbrief Aflevering 2018-11 December 2018 In deze aflevering: - In een ander licht. - De beste wensen. - Telefonische bereikbaarheid parochie. - Groter belang vergadering van de parochie. - De bezieling.

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT nr. 14 16 juli tot en met 29 juli MEDEDELINGEN Bloemengroet Vanwege de vakantie is er van 23 juli tot en met 13 augustus geen bloemengroet vanuit

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

55e JAARGANG NO.23 vrijdag 5 juli 2019

55e JAARGANG NO.23 vrijdag 5 juli 2019 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER NIEUWSBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Binerke Jaar / 5

Nieuwsbrief t Binerke Jaar / 5 Nieuwsbrief t Binerke Jaar 2015-2016 / 5 16 februari 2016 Deze keer weer een Binerke boordevol informatie voor u als ouders. We geven al vast een vooruitblik op het nieuwe jaar wat betreft de formatie,

Nadere informatie

Sint Martinusklokje. Jaargang 1 nummer 1 november/december 2016

Sint Martinusklokje. Jaargang 1 nummer 1 november/december 2016 Sint Martinusklokje Jaargang 1 nummer 1 november/december 2016 Parochie Sint Martinus (Grote Kerkstraat 24, Venlo) en Kapel van Genooij (Genooyerweg 58, Venlo) NL90 SNSB 086.27.04.898 stmartinus@home.nl

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ONTMOETINGSAANDELEN-ACTIE MARTINUSBERICHT 31 oktober + 1 november 2015 nr. 45 Dit weekend van 31 Oktober en 1 november vraagt het inloophuis De Ontmoeting aandacht

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

17 juni 2016 Nummer 18

17 juni 2016 Nummer 18 17 juni 2016 Nummer 18 Inhoud: Gezinsviering Centrum Jeugd en Gezin Breaklights Appelboom BSO zomerprogramma Daar gaan ze verkeersouders Wellnessdag Elzenhoek Calamiteitendag Vervanging Schoolkamp Vervangingen

Nadere informatie

Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan?

Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan? Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan? De vertrouwde parochie gaat binnenkort met de buurparochies (in enkele gevallen: wel tien of meer) één nieuwe clusterparochie vormen. Wat gaan we daarvan

Nadere informatie