USE CASES MAVIM PORTAL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "USE CASES MAVIM PORTAL"

Transcriptie

1 USE CASES MAVIM PORTAL

2 1 PORTAL, 6 THEMA S De Mavim Portal wordt gebruikt om informatie te delen met medewerkers, auditors en andere stakeholders. Alle functionaliteiten van de Mavim Portal zijn gericht op eenvoudige communicatie en samenwerking. gebruikers hebben toegang tot een persoonlijk dashboard waarin favorieten en abonnementen op content worden getoond. zo kunnen zij snel navigeren naar relevante content en krijgen zij notificaties per op het moment dat content wijzigt of is aangevuld. In het persoonlijke dashboard is ook te zien welke feedback reeds door de gebruiker is gegeven. door middel van taken wordt de gebruiker gevraagd om acties uit te voeren. daarvan ontvangt de gebruiker desgewenst een notificatie. De beheerder van de portal kan eenvoudig overzien wat de status en voortgang van deze taken is. Aan de hand van een fictieve organisatie, Nsure, geven wij op de volgende pagina s een breed scala aan voorbeelden, gebruikers- en praktijkscenario s.

3 QUALITY & BUSINESS PROCESS MANAGEMENT Manage de continue verbetercyclus Nsure zet Mavim in als BPM platform. Aan procesbeschrijvingen worden verantwoordelijken en gebruikte applicaties gerelateerd. Deze procesblauwdruk is het uitgangspunt voor Nsure om te controleren en rapporteren in hoeverre wordt voldaan aan wet- en regelgeving. Verbeterinitiatieven worden in deze blauwdruk gerelateerd aan de huidige situatie om de impact van verandering inzichtelijk te maken. Dit communiceert en visualiseert Nsure in de Mavim Portal. Iedereen binnen de organisatie heeft de mogelijkheid verbeterinitiatieven in te dienen door middel van vooraf gedefinieerde formulieren. Hierin geeft de medewerker bijvoorbeeld aan voor welke proces het voorstel geldt en kunnen voorstellen worden ondersteund met documentatie. Voor elk ingediend verbetervoorstel ontvangt de procesverantwoordelijke automatisch een taak in zijn/haar dashboard. Deze taak vraagt om een formulier met een beoordeling van het verbetervoorstel in te vullen, zodat de beheerder van de portal kan zien of procesverantwoordelijke het voorstel door wil voeren. Op die manier kan vanaf de werkvloer input worden geleverd ter verbetering van de organisatie en ondersteunt de portal in alle stappen die naar goedkeuring leiden. Dit gebeurt op een manier die beheerders en verantwoordelijken kunnen volgen en waarop zij kunnen rapporteren. Zo is er een volledige verbetercyclus ingesteld die Nsure helpt om continu te verbeteren, in lijn met wet- en regelgeving en met betrokkenheid van de gehele organisatie. Stel beoordelingscycli in van ingediende feedback van medewerkers tot proceseigenaren en beheerders. Verzamel verbetervoorstellen, koppel deze aan het betreffende proces en laat deze goedkeuren door de verantwoordelijke proceseigenaar. Vraag alle proceseigenaren om hun processen maandelijks te beoordelen en/of reviewen en eventuele aanpassingen door te geven.

4 GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE Continu en aantoonbaar in control Nsure gebruikt Mavim om op gestructureerde wijze controle, terugkoppeling en bewijsvoering op te vragen rondom risico s en beheersmaatregelen vanuit de gehele organisatie. Interne en externe audits worden hiermee gemakkelijk ondersteund. Daarnaast gebruikt Nsure Mavim voor het beheersen van risico s en hebben zij ook de AVG in Mavim geborgd. Voor een deel van de organisatie is deze content beschikbaar in de Mavim Portal, zodat de verantwoordelijken voor specifieke processen gemakkelijk kunnen terugvinden welke risico s er binnen hun processen zijn geduid én welke controls daarvoor zijn ingesteld. Elke eerste dinsdag van de maand stuurt de Functionaris Gegevensbescherming een taak uit naar alle procesverantwoordelijken en vraagt hij hen om de effectiviteit van specifieke beheersmaatregelen te beoordelen en - indien van toepassing - een overzicht van gemaakte incidentmeldingen en de afwikkeling ervan, in te dienen. Procesverantwoordelijken hebben de mogelijkheid om anderen om input te vragen door het aanmaken van een follow-up taak. Zo worden risico s en controls integraal gemanaged over verschillende afdelingen en processen heen, maar binnen de context van die afdelingen/processen. Plan proactief pro-/retrospectieve risicoinventarisaties op nieuwe of herziene processen en vraag belanghebbenden om input middels voorgedefinieerde en gestructureerde formulieren. Stel periodiek RCSA s in om de bewijsvoering voor de werking van beheersmaatregelen te verzamelen. Zet non-conformities, preventive en corrective actions uit naar de juiste functionarissen/verantwoordelijken en monitor de voortgang van de uitvoering.

5 ENTERPRISE ARCHITECTUUR Samenwerking en communicatie binnen de context van de business Mavim biedt een omgeving om verschillende relevante visualisaties of dit nu proceshuizen of ArchiMate platen zijn aan elkaar te relateren en te publiceren. De architecten van Nsure gebruiken Mavim om de referentiearchitectuur van de organisatie in kaart te brengen. Dit doen zij in ArchiMate, waarbij zij bij een aantal relevante platen ook visualisaties maken die door de business eenvoudig te interpreteren zijn en daarmee gebruikt kunnen worden in discussies. Op deze manier kan in de Mavim Portal vanuit verschillende hoeken en op meerdere niveaus in de informatiebehoefte worden voorzien. Om die informatiebehoefte te monitoren en hierop te anticiperen, kan de beheerder verschillende flows instellen die hem op de hoogte houden van acties door gebruikers van de portal. Zo heeft de lead architect van Nsure ingesteld dat hij een ontvangt op het moment dat medewerkers zoeken naar informatie vastgelegd in de architectuurplaten, maar ook wanneer iemand zich op een bepaald onderwerp abonneert. Dit geeft hem goed inzicht in de informatiebehoefte van medewerkers, kan hij mensen proactief benaderen en van meer context of uitleg voorzien. Zo biedt Nsure met Mavim één omgeving die in ieders informatiebehoefte voorziet, van business tot IT. Bovendien bieden de inzichten en visualisaties de basis in discussies binnen het management en ondersteuning in het maken van strategische keuzes. Verstuur notificaties naar de verantwoordelijke architect bij feedback of vragen over een specifieke view. Leg een Project Start Architectuur voor aan een projectteam, inclusief een goed- en afkeuringscyclus. Benader portal gebruikers proactief vanuit de business bij het zoeken naar architectuur views en voorzie hen zonodig van meer context en uitleg.

6 IT PORTFOLIO MANAGEMENT Harmoniseer en rationaliseer het IT-landschap vanuit business value, strategie en users Om hun investeringscapaciteit te vergroten is Nsure een rationalisatietraject gestart. Ze willen nieuwe investeringen in lijn brengen met de strategische doelen van de organisatie én legacy systemen uitfaseren op basis van argumenten, bewijslast en verkregen inzicht. Nsure gebruikt Mavim om vanuit business perspectief een heldere blik op het applicatielandschap te kunnen werpen. Hierdoor worden IT portfolio managers continu uitgedaagd om alert te zijn op doublures in investeringen en om investeringen naar waarde voor de business in te schatten. De relatie tussen business en IT is daarbij gegarandeerd. In Mavim wordt dit integraal gevisualiseerd en in samenhang gebracht met specifieke functionaliteiten en lifecycles van systemen, hun strategische waarde, de processen die zij ondersteunen, de programma s waar zij toe behoren en de mensen die hen gebruiken. De Mavim Portal biedt IT portfolio managers de mogelijkheid om op eenvoudige wijze het gesprek aan te gaan met business users. Zo vragen zij eindgebruikers eens in de zoveel tijd om feedback te geven op/over specifieke systemen, het gebruik en de performance. Ook stellen zij bijvoorbeeld uitfaseringstrajecten voor, waar eerst feedback op gevraagd wordt alvorens het traject definitief wordt opgestart en waardoor alle stakeholders betrokken worden bij de te nemen beslissing. Op deze manier helpt Mavim om de brug te slaan tussen business en IT, investeringen te valideren, aan te tonen dat deze in lijn zijn met de strategie en prioriteiten van de business en daarmee gefundeerde beslissingen te nemen. Vraag proceseigenaren het gebruik van applicaties te duiden en waarderen, ten behoeve van de validatie van beslissingen in rationalisatietrajecten. Biedt de mogelijkheid om nieuwe applicaties aan te vragen middels vastgestelde formulieren, laat gebruikers aangeven binnen welke processen deze applicatie nodig/ van toepassing is en biedt dit automatisch ter goedkeuring aan de verantwoordelijke (proces-)eigenaar aan. Voer periodiek een compliance scan uit op het gebruik van applicaties door gebruikers hierop te bevragen.

7 APPLICATIE IMPLEMENTATIE MANAGEMENT Uitrol van een bedrijfskritische applicatie binnen tijd, budget en volgens gestelde kwaliteitseisen Nsure wil een nieuw bedrijfskritisch systeem implementeren: Dynamics AX. Om niet in de valkuil te trappen dit traject vanuit de techniek in te steken, kiezen zij er bewust voor om eerst in Mavim te beschrijven hoe en voor wie dit systeem welke processen moet ondersteunen. Door publicatie van deze informatie in de Mavim Portal kan - in context - feedback worden gevraagd van stakeholders; zowel managers die uiteindelijk rapportages uit Dynamics AX genereren, als eindgebruikers die het systeem gaan gebruiken. Zo krijgen stakeholders beschreven gebruikersscenario s ter goedkeuring/ beoordeling voorgelegd om de validiteit continu te toetsen, hetgeen de betrokkenheid bij de uitrol aanzienlijk verhoogt. Ook kunnen de eindgebruikers in de portal proactief feedback geven op beschreven scenario s/processen. Op deze manier helpt de Mavim Portal om gedurende de uitrol al het gesprek aan te gaan met de eindgebruikers, de betrokkenheid te verhogen en de continue verbetercyclus al vóór de go-live fase te starten. Inventariseer en stel de scope vast van de in te richten applicatie door (eind) gebruikers te vragen welke procesdomeinen de nieuwe applicatie afdekt. Valideer de scenario s om de implementatie van een bedrijfskritisch systeem gedurende het hele traject te sturen en continu te toetsen bij proceseigenaren. Verzamel feedback na go-live door gebruikers te vragen assessment formulieren in te dienen.

8 STRATEGISCH PORTFOLIO MANAGEMENT Optimaliseer de samenwerking in transformatieprogramma s Nsure heeft als strategische doelstelling klantgerichter te werken. Om deze doelstelling te realiseren wordt een programma opgesteld met duidelijke uitgangspunten, KPI s, richtlijnen, etc. Om een directe vertaling naar zowel het bestaande als het toekomstige proceslandschap te kunnen maken, legt Nsure deze informatie van strategie tot uitvoering - vast in Mavim. Hierdoor wordt inzicht verkregen in de impact van veranderingen door de gehele organisatie. De communicatie vindt plaats via de Mavim Portal. In eerste instantie uitsluitend voor een selecte groep die in het projectteam zit, maar met het uiteindelijke doel om dat naar de gehele organisatie te publiceren en communiceren in daarmee inzicht in het programma te verschaffen. Het projectteam houdt zich aanvankelijk vooral bezig met het verzamelen van uitgangspunten en het helder krijgen van de impact daarvan. Zij ontvangen meldingen van nieuw beschikbare dashboards, die middels de integratie met Power BI visueel bijzonder rijk en helder zijn. Vaak wordt het projectteam, door middel van een gekoppelde taak, gevraagd om informatie uit de nieuwe dashboards te valideren en de impact ervan te duiden. Op basis van deze input worden beargumenteerd beslissingen genomen. Zo biedt Mavim een soort projectomgeving waar - binnen de context van de gehele organisatie - met een (selecte) groep wordt samengewerkt. Verzamel proactief voorwaardescheppende content bij proceseigenaren, zoals KPIs, doelen, doelstellingen en randvoorwaarden middels formulieren. Stuur assessmentformulieren rond waarin proceseigenaren geformuleerde KPIs kunnen goedkeuren. Verstuur notificaties aan het management en projectteams zodra nieuwe dashboards met stuurinformatie gereed zijn.

INTRODUCTIE MAVIM BPM ONZE SOFTWARE DEMONSTRATIE

INTRODUCTIE MAVIM BPM ONZE SOFTWARE DEMONSTRATIE MICHEL ECKERSLEY INTRODUCTIE MAVIM BPM ONZE SOFTWARE DEMONSTRATIE INTRODUCTIE MAVIM BPM ONZE SOFTWARE DEMONSTRATIE INTRODUCTIE INTRODUCTIE MAVIM BPM ONZE SOFTWARE DEMONSTRATIE VERBIND PROCESSEN, MENSEN

Nadere informatie

BPM EA ITPM GEBRUIKERSVRIENDELIJK INTEGRATIE STRATEGIE

BPM EA ITPM GEBRUIKERSVRIENDELIJK INTEGRATIE STRATEGIE BPM EA ITPM INTEGRATIE GEBRUIKERSVRIENDELIJK STRATEGIE 1 2 Samenhang Solutions Algemeen Bij het werken in Mavim streven wij ernaar de verschillende bedrijfsvoering elementen in relatie tot elkaar te plaatsen.

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN VOLDOEN AAN DE AVG / GDPR WHITEPAPER

IN 5 STAPPEN VOLDOEN AAN DE AVG / GDPR WHITEPAPER IN 5 STAPPEN VOLDOEN AAN DE AVG / GDPR WHITEPAPER WHITEPAPER De wereld van vandaag wordt gekenmerkt door de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en disruptieve marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

RULES RELEASE EVENTS. Mavim. Rules 7 Rules 8 Rules 9. Rules 2008

RULES RELEASE EVENTS. Mavim. Rules 7 Rules 8 Rules 9. Rules 2008 MICHEL ECKERSLEY RULES RELEASE EVENTS 2008 2012 2014 2016 2017 Rules 2008 Rules 7 Rules 8 Rules 9 Mavim MAVIM MANAGER & PORTAL MAVIM MANAGER MAVIM PORTAL USER INTERFACE Nieuwe Iconen Aansluiting Mavim

Nadere informatie

Bekijk ALM eens door de bril van de gebruiker

Bekijk ALM eens door de bril van de gebruiker Bekijk ALM eens door de bril van de gebruiker Bekijk ALM eens door de bril van de gebruiker Application Lifecycle Management (ALM) begint met inzicht in het applicatielandschap. Er zijn veel verschillende

Nadere informatie

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie.

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie. en werkwijze BPM awareness Inzicht in de toepassing van BPM op strategisch niveau in het algemeen en binnen de eigen organisatie. Kennismaken met BPM vanuit een strategisch perspectief Nut en toegevoegde

Nadere informatie

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL Het opvolgen van gevonden kwetsbaarheden vanuit vulnerability scans op regelmatige basis is een uitdagend proces. De combinatie van vele resultaten, een constant

Nadere informatie

Een introductie (0) Een introductie (0)

Een introductie (0) Een introductie (0) www.valueblue.nl +31 (0) 30 75 08 954 info@valueblue.nl Een introductie info@valueblue.nl Een introductie www.valueblue.nl +31 (0) 30 75 08 954 Waar is winst te behalen? Elk bedrijfsproces maakt gebruik

Nadere informatie

Kickstart Architectuur. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Agile/ TOGAF/ ArchiMate

Kickstart Architectuur. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Agile/ TOGAF/ ArchiMate Kickstart Architectuur Een start maken met architectuur op basis van best practices. Agile/ TOGAF/ ArchiMate Context schets Net als met andere capabilities in een organisatie, is architectuur een balans

Nadere informatie

B l u e D o l p h i n

B l u e D o l p h i n B l u e D o l p h i n H e t s a m e n w e r k i n g s p l a t f o r m d a t s l i m g e b r u i k m a a k t v a n d e i n f o r m a t i e e n k e n n i s o p h e t g e b i e d v a n g e m e e n t e l i

Nadere informatie

GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE WHITEPAPER

GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE WHITEPAPER GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE De wereld van vandaag wordt gekenmerkt door de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en disruptieve marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen hebben verregaande gevolgen

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices.

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Kickstart-aanpak Een start maken met architectuur op basis van best practices. www.theunitcompany.com Kickstart-aanpak Soms is net dat extra duwtje in de rug nodig om te komen waar je wilt zijn. In onze

Nadere informatie

AVG Verplichting? Of een kans?

AVG Verplichting? Of een kans? AVG Verplichting? Of een kans? 25 mei 2018 Gij zult! 1 Historie Wet Bescherming Persoonsgegevens Meldplicht Datalekken Privacy Shield Wetgever De AVG kent 99 artikelen & 173 verordeningen Het verplicht

Nadere informatie

Process management aan het werk Business discovery als motor achter waarde creatie. Hans Somers Programmamanager B/CA Gegevens, Belastingdienst

Process management aan het werk Business discovery als motor achter waarde creatie. Hans Somers Programmamanager B/CA Gegevens, Belastingdienst Process management aan het werk Business discovery als motor achter waarde creatie Hans Somers Programmamanager B/CA Gegevens, Belastingdienst Procesmanagement aan het werk Business discovery als motor

Nadere informatie

Dragon1 EA Tool. Business case webbased EA tool. Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode!

Dragon1 EA Tool. Business case webbased EA tool. Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode! Dragon1 EA Tool Business case webbased EA tool Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode! uw organisatie, datum, versie #.#, documentstatus eigenaar/budgetverantwoordelijke: Kies op deze

Nadere informatie

Medewerker administratieve processen en systemen

Medewerker administratieve processen en systemen processen en systemen Doel Voorbereiden, analyseren, ontwerpen, ontwikkelen, beheren en evalueren van procedures en inrichting van het administratieve proces en interne controles, rekening houdend met

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren!

Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren! Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren! (de mens in het proces) Ronald Vendel Business Development manager Ruim 20 jaar ervaring Gestart in 1990 Software specialisme: Procesmanagement (BPM)

Nadere informatie

KIM. Slimme acties ondernemen

KIM. Slimme acties ondernemen KIM Slimme acties ondernemen CONTROLE KWIJT? Herkent u dit soort ervaringen ook? Uw organisatie heeft allerlei systemen in huis, maar Niemand weet echt meer hoe het systeem exact werkt Voor kleine wijzigingen

Nadere informatie

ERP SUCCESVOL IMPLEMEN- TEREN IN 10 STAPPEN WHITEPAPER

ERP SUCCESVOL IMPLEMEN- TEREN IN 10 STAPPEN WHITEPAPER ERP SUCCESVOL IMPLEMEN- TEREN IN 10 STAPPEN De wereld van vandaag wordt gekenmerkt door de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en disruptieve marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen hebben verregaande

Nadere informatie

De nieuwe ISO-normen: meer dan KAM-management alleen!

De nieuwe ISO-normen: meer dan KAM-management alleen! De nieuwe ISO-normen: meer dan KAM- alleen! Dick Hortensius Senior consultant Managementsystemen NEN Milieu & Maatschappij dick.hortensius@nen.nl 1 Wat kunt u verwachten? Ontwikkelingen systeemnormen Plug-in

Nadere informatie

COMPLIANCE MANAGEMENT VOLDOEN AAN WET- EN REGELGEVING COMPLIANCE MANAGEMENT. Vereenvoudigde verantwoording aan in- en externe stakeholders

COMPLIANCE MANAGEMENT VOLDOEN AAN WET- EN REGELGEVING COMPLIANCE MANAGEMENT. Vereenvoudigde verantwoording aan in- en externe stakeholders VOLDOEN AAN WET- EN REGELGEVING Vereenvoudigde verantwoording aan in- en externe stakeholders Tijdig anticiperen op veranderingen in HSE wet- en regelgeving Licence to operate Inzicht in risico s bedrijfsonderdelen

Nadere informatie

Conclusie: voor elke organisatie die dit nastreeft is het goed besturen en beheersen van de bedrijfsprocessen

Conclusie: voor elke organisatie die dit nastreeft is het goed besturen en beheersen van de bedrijfsprocessen 1 Waarom? : Succesvol zijn is een keuze! Organisaties worden door haar omgeving meer en meer gedwongen om beter te presteren. Voornamelijk wordt dit ingegeven door de klant die haar eisen en wensen m.b.t.

Nadere informatie

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Eenvoudig in gebruik Snelle implementatie Betrouwbaar in de cloud Vast maandbedrag Onbeperkt aantal gebruikers PMO Portfoliomanagement Programma s en

Nadere informatie

NAF Opzet Werkgroepen

NAF Opzet Werkgroepen NAF Opzet Werkgroepen Youetta de Jager Frank Luyckx Roland Drijver Denis Hageman Raymond Slot Juni 2016 1 Achtergrond Om een nieuwe start te maken met de werkgroepen, is er vanuit de PC een opzet gemaakt

Nadere informatie

De essentie van de nieuwe ISO s. Dick Hortensius, NEN Milieu & Maatschappij

De essentie van de nieuwe ISO s. Dick Hortensius, NEN Milieu & Maatschappij De essentie van de nieuwe ISO s Dick Hortensius, NEN Milieu & Maatschappij 1 Waar ik het over ga hebben De uitdaging en de oplossing De HLS voor iedereen De HLS voor wie het wil Waar we staan en wat er

Nadere informatie

WWW.CAGROUP.NL COMPLIANCE RADAR HET MEEST COMPLETE BESTURINGSSYSTEEM VOOR GEMEENTEN.

WWW.CAGROUP.NL COMPLIANCE RADAR HET MEEST COMPLETE BESTURINGSSYSTEEM VOOR GEMEENTEN. WWW.CAGROUP.NL COMPLIANCE RADAR HET MEEST COMPLETE BESTURINGSSYSTEEM VOOR GEMEENTEN. COMPLIANCE RADAR De Compliance Radar helpt gemeenten een brug te slaan tussen beleidsdoelstellingen en uitvoering. Door

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet

Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet 1 Wilbert Teunissen wilbert.teunissen@sogeti.nl Cloud Cases Strategie De rol van Functioneel Beheer 2 Onderwerpen 1. Context? Hug 3. the Impact cloud! FB 2.

Nadere informatie

De CIO is de BPMprofessional van de toekomst

De CIO is de BPMprofessional van de toekomst De CIO is de BPMprofessional van de toekomst De CIO is de BPM-professional van de toekomst CIO s hebben een enorme klus te klaren. Vrijwel iedere organisatie schreeuwt om een flexibeler IT-landschap dat

Nadere informatie

Regie op persoonsgegevens. Ron Boscu Directeur

Regie op persoonsgegevens. Ron Boscu Directeur Ron Boscu Directeur Copyright Copyright 2017 2016 CompLions CompLions GRC software Software 1 1. Wat doe je om welk probleem op te lossen? 2. Wat is jullie planning? 3. Wat is het grootste struikelblok

Nadere informatie

Portfolio Management - van Idee tot Project

Portfolio Management - van Idee tot Project Portfolio Management - Over QS solutions Het implementeren van Microsoft Project Server 2010 is het specialisme van QS solutions. Al onze consultants hebben 10 jaar of langer ervaring met het implementeren

Nadere informatie

Rapportage Pizzasessie Functioneel-beheer.com Specialisten Managers Adviseurs Algemeen functioneel beheer applicatiebeheer informatiemanagement

Rapportage Pizzasessie Functioneel-beheer.com Specialisten Managers Adviseurs Algemeen functioneel beheer applicatiebeheer informatiemanagement Rapportage Pizzasessie Functioneel-beheer.com Alle deelnemers hebben hun functienaam opgegeven. De volgende functienamen zijn gemeld: Specialisten o Functioneel beheerder (9x) o Functioneel applicatiebeheerder

Nadere informatie

NORA werkdocument. Katern Beveiliging. In 3 klikken naar bouwstenen voor invulling van de eisen. Sessie 6. Bijgewerkt op 23 aug.

NORA werkdocument. Katern Beveiliging. In 3 klikken naar bouwstenen voor invulling van de eisen. Sessie 6. Bijgewerkt op 23 aug. NORA werkdocument Sessie 6 In 3 klikken naar bouwstenen voor invulling van de eisen Katern Beveiliging Bijgewerkt op 23 aug. 2013 katern Beveiliging Jaap van der Veen Essentie Sessie 6 1. Opzet digitaal

Nadere informatie

STUDIEDAG De wereld verandert bent u er klaar voor? Bereid u voor op Continu Verbeteren

STUDIEDAG De wereld verandert bent u er klaar voor? Bereid u voor op Continu Verbeteren STUDIEDAG De wereld verandert bent u er klaar voor? Bereid u voor op Continu Verbeteren Bereid u voor op Continu Verbeteren VERANDERING effect op PROCESSEN Verandering...steeds sneller en dat geldt ook

Nadere informatie

Aanpak AVG. Rob Hendriks Hoofd ICT. 23 januari 2018

Aanpak AVG. Rob Hendriks Hoofd ICT. 23 januari 2018 Aanpak AVG Rob Hendriks Hoofd ICT 23 januari 2018 - voorbereiding - aanpak - actiepunten - aandachtspunten agenda wat, maar niet hoe https://autoriteitpersoonsgegevens.nl 1. het AVG-team: directiesecretaris

Nadere informatie

Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302

Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302 Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302 Doel Voorbereiden en opzetten van en bijbehorende projectorganisatie, alsmede leiding geven aan de uitvoering hiervan, binnen randvoorwaarden van kosten,

Nadere informatie

Procesbeschrijving, hoe doe k dat nou?

Procesbeschrijving, hoe doe k dat nou? Procesbeschrijving, hoe doe k dat nou? De reis van ROC Eindhoven om te komen tot permanent verbeteren op basis van integraal Performance Management (ipm) Anouk Vromans November 2011 De aanleiding Tegenstrijdige

Nadere informatie

TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software,

TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software, TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software, Wij geloven dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan betere & veiligere zorg. The Patient Safety Company TPSC levert al meer

Nadere informatie

BUSINESS INTELLIGENCE

BUSINESS INTELLIGENCE BUSINESS INTELLIGENCE IT is peoples business Inhoudsopgave 1 HET TEAM 2 ONZE DIENSTEN 3 BI VOLWASSENHEIDS MODEL 4 DE NIVEAUS Start klein Groei Professionaliseer Wees bepalend Voor meer informatie of een

Nadere informatie

Precisieonderhoud bij Bo-Ex: Willen, Kunnen, Doen. Spencer Schols, manager vastgoed & ontwikkeling, Bo-Ex,

Precisieonderhoud bij Bo-Ex: Willen, Kunnen, Doen. Spencer Schols, manager vastgoed & ontwikkeling, Bo-Ex, Precisieonderhoud bij Bo-Ex: Willen, Kunnen, Doen Spencer Schols, manager vastgoed & ontwikkeling, Bo-Ex, 6-3-2018 Utrechts 9000 eenheden Van vooroorlogs tot nieuwbouw Waarom data-gestuurd woningonderhoud?

Nadere informatie

Altijd, overal en met ieder device aan de slag

Altijd, overal en met ieder device aan de slag WORKSPACE Altijd, overal en met ieder device aan de slag Geef medewerkers de vrijheid om te werken en behoud grip op IT De ideale digitale werkplek om medewerkers overal en altijd toegang te geven tot

Nadere informatie

Governance en Business Intelligence

Governance en Business Intelligence Governance en Business Intelligence Basis voor de transformatie van data naar kennis Waarom inrichting van BI governance? Zorgorganisaties werken over het algemeen hard aan het beschikbaar krijgen van

Nadere informatie

EXB 360 MOBILE App. Bevorder betrokkenheid. Veel onderdelen; veel mogelijk

EXB 360 MOBILE App. Bevorder betrokkenheid. Veel onderdelen; veel mogelijk EXB 360 Mobile App EXB 360 MOBILE App Bevorder betrokkenheid Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites, de EXB MOBILE App kan in enkele weken de nieuwe favoriete app

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT MAVIM: HET NAVIGATIESYSTEEM VOOR SUCCESVOLLE TRANSFORMATIE EN DIGITALISERING MANAGE DE VOORDELEN: Visio.

FUNCTIEOVERZICHT MAVIM: HET NAVIGATIESYSTEEM VOOR SUCCESVOLLE TRANSFORMATIE EN DIGITALISERING MANAGE DE VOORDELEN: Visio. FUNCTIEOVERZICHT MAVIM: HET NAVIGATIESYSTEEM VOOR SUCCESVOLLE TRANSFORMATIE EN DIGITALISERING Onze software, Mavim, helpt organisaties om hun producten en diensten te verbeteren door adequate inrichting

Nadere informatie

Lloyd s Register, LRQA België & Nederland Gent, 23 april 2014

Lloyd s Register, LRQA België & Nederland Gent, 23 april 2014 Lloyd s Register, LRQA België & Nederland Gent, 23 april 2014 Kris Winters Marcel de Bruijn Jürgen van Dueren den Hollander Maurits Dekker Improving performance, reducing risk Wie is Lloyd s Register,

Nadere informatie

Business Scenario. Voorbeeld Archimate Risico Extensie. versie 0.1. Bert Dingemans

Business Scenario. Voorbeeld Archimate Risico Extensie. versie 0.1. Bert Dingemans Business Scenario Voorbeeld Archimate Risico Extensie versie 0.1 Bert Dingemans Administratieve pagina Wijzigingshistorie Versie Datum Auteur Reden wijziging Review historie Naam Afdeling Functie Datum

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

Grip op datakwaliteit van AAT tot Z. Kasper Kisjes, Rijkswaterstaat

Grip op datakwaliteit van AAT tot Z. Kasper Kisjes, Rijkswaterstaat Grip op datakwaliteit van AAT tot Z Kasper Kisjes, in vogelvlucht Uitvoeringsorganisatie van I&M Rijkswegen Rijksvaarwegen Rijkswateren Duurzame leefomgeving Bescherming tegen hoog water Voldoende en schoon

Nadere informatie

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Walvis ConsultingGroep Brengt kwaliteit tot leven Voor kwaliteit van mens en organisatie Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Ronald Zwart Vennoot, senior consultant en auditor ronald.zwart@walviscg.nl

Nadere informatie

Beheerste transformatie met behulp van Enterprise Architectuur

Beheerste transformatie met behulp van Enterprise Architectuur René van der Reijden Business Architect Pensioenfonds Horeca & Catering Beheerste transformatie met behulp van Enterprise Architectuur Voortdurend in verandering Economische Sociale Ontwikkelingen Politieke

Nadere informatie

Tag Cloud voor deze sessie. Business drivers Enterprise bus

Tag Cloud voor deze sessie. Business drivers Enterprise bus Tag Cloud voor deze sessie Business drivers Enterprise bus Procesoptimalisatie Documenten Webformulieren Brieven Architectuur Trigger Functiescheiding Masterdata Workflow Metadata Logboek/Audit Functioneel

Nadere informatie

DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT VAN STRATEGIE NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM

DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT VAN STRATEGIE NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM DE AFDELING MANAGEMENT VAN NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM VERANDERING CRUCIAAL IN TURBULENTE OMGEVINGEN 1 Bedrijfstakken worden continue verstoord door start-ups, nieuwe technologieën, veranderde consumenten

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE VAN INFORMATIESTANDAARDEN IN EEN EPD AMC/VUMC

IMPLEMENTATIE VAN INFORMATIESTANDAARDEN IN EEN EPD AMC/VUMC IMPLEMENTATIE VAN INFORMATIESTANDAARDEN IN EEN EPD AMC/VUMC Reino Petrona Informatiemanager Patiëntenzorg Vumc Lindsay Chang Informatiearchitect Patiëntenzorg AMC INHOUD Achtergrond informatie programma

Nadere informatie

DOORSTAAT UW RISICOMANAGEMENT DE APK?

DOORSTAAT UW RISICOMANAGEMENT DE APK? WHITEPAPER DOORSTAAT UW RISICOMANAGEMENT DE APK? DOOR M. HOOGERWERF, SENIOR BUSINESS CONS ULTANT Risicomanagement is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. Dagelijks wordt er aandacht

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem

Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Document- en informatiebeheer/ procesmanagement ManageMent Systeem De organisatie,

Nadere informatie

Test rapportage Waarom eigenlijk?

Test rapportage Waarom eigenlijk? Testrapportage Boodschappers van de koning? Test rapportage Waarom eigenlijk? TestNet voorjaarsevenement 2015 Jurian van de Laar Jurian van de Laar @JurianvdL 30 april 2015 @JurianvdL Jurian van de Laar

Nadere informatie

Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'.

Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'. Inleiding Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'. Hierin wordt aangegeven dat DNB in 2017 met

Nadere informatie

ARE methodiek Het ontwikkelen van Informatie Elementen

ARE methodiek Het ontwikkelen van Informatie Elementen ARE methodiek Het ontwikkelen van Informatie Elementen WI1: Het opstarten van het project Milestone 1 WI2: Ontwikkel een Vison WI3: Modelleer het Business Domain WI4: Creëer een Glossary WI7: Beheer wijzigingen

Nadere informatie

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Contact persoon: Thera Splinter: 020 6445160 team@webfysio.nl Contact persoon: Joost Nagelmaeker: 0642115336

Nadere informatie

Whitepaper implementatie workflow in een organisatie

Whitepaper implementatie workflow in een organisatie Whitepaper implementatie workflow in een organisatie Auteur: Remy Stibbe Website: http://www.stibbe.org Datum: 01 mei 2010 Versie: 1.0 Whitepaper implementatie workflow in een organisatie 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

In de volgende sheets geven we de achtergrond informatie over Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer

In de volgende sheets geven we de achtergrond informatie over Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer In de volgende sheets geven we de achtergrond informatie over Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer Riskchanger is software met content voor het onderwijs. Onze software is SAAS, Cloud,

Nadere informatie

De juiste requirements juist

De juiste requirements juist De juiste requirements juist Een voorwaarde voor succesvolle applicatie ontwikkeling Arno van Herk Managing partner Synergio B.V. a.van.herk@synergio.nl 2011 Een brug naar onze presentatie Uniface is Compuware's

Nadere informatie

Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware

Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware Product CMMi (Capability Maturity Model Integration) Jaar 2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan

Nadere informatie

BUSINESS PROCESS MANAGEMENT WHITEPAPER

BUSINESS PROCESS MANAGEMENT WHITEPAPER BUSINESS PROCESS MANAGEMENT WHITEPAPER WHITEPAPER De wereld van vandaag wordt gekenmerkt door de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en disruptieve marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen hebben

Nadere informatie

De kracht van BI & Architectuur

De kracht van BI & Architectuur Samen boeken we succes De kracht van BI & Architectuur in de praktijk Business Intelligence Symposium 2009 Emiel van Bockel BI Awards 2009 2 Voorstellen Emiel van Bockel - Manager Information Services

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Sense Template BluefieldFinance Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie Opgericht 2007 Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met

Nadere informatie

Conceptueel Modelleren GEÏNTEGREERD DATA MODELLEREN MET DEMO EN DATA VAULT

Conceptueel Modelleren GEÏNTEGREERD DATA MODELLEREN MET DEMO EN DATA VAULT Conceptueel Modelleren GEÏNTEGREERD DATA MODELLEREN MET DEMO EN DATA VAULT Introductie Wineke Sloos BSc Taal & Kunstmatige Intelligentie @ Tilburg University MSc Information Management @ Tilburg University

Nadere informatie

DATAMODELLERING ARCHIMATE DATA- & APPLICATIEMODELLERING

DATAMODELLERING ARCHIMATE DATA- & APPLICATIEMODELLERING DATAMODELLERING ARCHIMATE DATA- & APPLICATIEMODELLERING Inleiding In dit whitepaper wordt de datamodelleervorm ArchiMate data- & applicatiemodellering beschreven. Deze modelleervorm staat in verhouding

Nadere informatie

Whitepaper Intranet 2

Whitepaper Intranet 2 Intranet 2 Maakt uw oranisatie kleiner Inleiding - Wat is Intranet 2? Laat u direct uit de droom helpen: Intranet 2 is niet iets fundamenteel nieuws. Uiteindelijk is het nog steeds een middel om bepaalde

Nadere informatie

FloraHolland Ketenreleaseproces

FloraHolland Ketenreleaseproces Florecom Software Leveranciers Lunch FloraHolland Ketenreleaseproces Afgestemd met Florecom en Samenwerkingsverband Kwekersoftware 19 januari 2011 Ketenreleaseproces op hoofdlijnen 2 Processtappen 1. RFC

Nadere informatie

HET GAAT OM INFORMATIE

HET GAAT OM INFORMATIE Aan leiding C OB IT HET GAAT OM INFORMATIE Informatie is belangrijk voor het functioneren van een organisatie Informatie wordt gegenereerd, gebruikt, bewaard, ontsloten, verwijderd Informatietechnologie

Nadere informatie

DATAKWALITEIT IN DE NEDERLANDSE VERZEKERINGSSECTOR

DATAKWALITEIT IN DE NEDERLANDSE VERZEKERINGSSECTOR DATAKWALITEIT IN DE NEDERLANDSE VERZEKERINGSSECTOR Deel 1 - door Rob van Gerven en Auke Jan Hulsker, Augustus 2016 DE GAP VOOR SOLVENCY II EN HOE DEZE OP TE LOSSEN INLEIDING Het is zover. Solvency II is

Nadere informatie

Energiemanagementplan Carbon Footprint

Energiemanagementplan Carbon Footprint Energiemanagementplan Carbon Footprint Rapportnummer : Energiemanagementplan (2011.001) Versie : 1.0 Datum vrijgave : 14 juli 2011 Klaver Infratechniek B.V. Pagina 1 van 10 Energiemanagementplan (2011.001)

Nadere informatie

Mijn kennismaking met SAP BusinessObjects Cloud

Mijn kennismaking met SAP BusinessObjects Cloud Door Maarten Kooijman, November 2016? Mijn kennismaking met SAP BusinessObjects Cloud Op dit moment zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cloud analytics en business intelligence. Eén van

Nadere informatie

Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk

Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk Veel zorginstellingen geven aan informatievoorziening te willen verbeteren. Om bijvoorbeeld de cliënt meer centraal te stellen of Het

Nadere informatie

Incore Solutions Learning By Doing

Incore Solutions Learning By Doing Incore Solutions Learning By Doing Incore Solutions Gestart in November 2007 Consultants zijn ervaren met bedrijfsprocessen en met Business Intelligence Alle expertise onder 1 dak voor een succesvolle

Nadere informatie

OPERATIONEEL RISKMANAGEMENT. Groningen, maart 2016 Wim Pauw

OPERATIONEEL RISKMANAGEMENT. Groningen, maart 2016 Wim Pauw OPERATIONEEL RISKMANAGEMENT Groningen, maart 2016 Wim Pauw Risicomanagement Risicomanagement is steeds meer een actueel thema voor financiële beleidsbepalers, maar zij worstelen vaak met de bijbehorende

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

Digital Independence. Plan Today to be ready for Tomorrow. Grip op uw continuïteit! Information Security and Continuity Services

Digital Independence. Plan Today to be ready for Tomorrow. Grip op uw continuïteit! Information Security and Continuity Services Digital Independence Grip op uw continuïteit! Plan Today to be ready for Tomorrow Information Security and Continuity Services Digital Independence Grip op uw continuïteit! Weet u welke risico s uw bedrijf

Nadere informatie

Hoezo dé nieuwe ISO-normen?

Hoezo dé nieuwe ISO-normen? De nieuwe ISO-normen Dick Hortensius Senior consultant Managementsystemen NEN Milieu & Maatschappij dick.hortensius@nen.nl 1 Hoezo dé nieuwe ISO-normen? 2 1 De cijfers voor Nederland (eind 2013) Norm Aantal

Nadere informatie

TAM. Control Model for Effective Testing

TAM. Control Model for Effective Testing TAM Control Model for Effective Testing Test management group Missie Adapteren specifieke context klant Klanten helpen met testuitdaging Resultaatgericht testmanagement Standaardisatie en industrialisatie

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Riskchanger is software met content voor het onderwijs. Onze software is SAAS, Cloud, GOOGLE Based en Responsive.

Riskchanger is software met content voor het onderwijs. Onze software is SAAS, Cloud, GOOGLE Based en Responsive. Riskchanger is software met content voor het onderwijs. Onze software is SAAS, Cloud, GOOGLE Based en Responsive. Voor het onderwijs richten wij ons op digitale inventarisaties, audits. Met de PDCA cyclus

Nadere informatie

1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary

1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary 1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary CUSTOMER migratie Management Technische Transitie Meetings Status Reporting Administratie Technisch Upgegrade Systemen (3-tier) Delta Analyse & Functioneel

Nadere informatie

Klachten en Meldingen. Managementdashboard

Klachten en Meldingen. Managementdashboard Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Welkom bij de systeem demonstratie van het Management Klachten en Meldingen System Managementdashboard Systemen van Inception Borgen

Nadere informatie

Hans de Jonge 29 oktober2009

Hans de Jonge 29 oktober2009 Hans de Jonge 29 oktober2009 Strategische doelen Rendement Risico s Monitoring en verantwoording Risico- en lifecycle management Veroudering & lifecycle Besluitvorming en prioritering Operationele werkzaamheden

Nadere informatie

Waarde toevoegen aan de bedrijfsvoering met behulp van IT architectuur Uitrusting & Inrichting. Charles M. Hendriks Digital-architect Schiphol Group

Waarde toevoegen aan de bedrijfsvoering met behulp van IT architectuur Uitrusting & Inrichting. Charles M. Hendriks Digital-architect Schiphol Group Waarde toevoegen aan de bedrijfsvoering met behulp van IT architectuur Uitrusting & Inrichting Charles M. Hendriks Digital-architect Schiphol Group 1 Architectuur en succesvol ontwerpen 2 Architectuur

Nadere informatie

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet Ronald.geuze@nl.ibm.com, Ronald.vanteeffelen@nl.ibm.com Consolidatie en Virtualisatie van Intel en UNIX platformen de praktijk 18/03/2009 DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet 2009 IBM

Nadere informatie

Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens

Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens Copyright Datacon www.datacon.nl Wat is een intranetportal? Een intranet is een online gepersonaliseerde en geïntegreerde toegang tot

Nadere informatie

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS SERVICE SOLUTIONS ADVISIE SERVICE SOLUTIONS Uw ERP systeem is van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De serviceverlening van Advisie is er daarom op gericht om verstoringen van het systeem

Nadere informatie

Top 10 missers in klantenservice

Top 10 missers in klantenservice Top 10 missers in klantenservice Omdat klanten aandacht verdienen Zijn uw medewerkers continu op de hoogte van de laatste acties? Is binnen uw organisatie steeds duidelijk wat de status van een klantvraag

Nadere informatie

NGI Datamanagement. Datamanagement in een procesgerichte organisatie. D. Stam & T. Grievink 26 november 2014

NGI Datamanagement. Datamanagement in een procesgerichte organisatie. D. Stam & T. Grievink 26 november 2014 NGI Datamanagement Datamanagement in een procesgerichte organisatie D. Stam & T. Grievink 26 november 2014 Agenda 1. Inleiding 2. Volwassenheid datamanagement 3. Pauze 4. Data Quality 5. Data Ownership

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Een duivelse samenwerking (Projectmanagement vs. Testmanagement) Albrie Beemer & Erik Bits 18 april 2012

Een duivelse samenwerking (Projectmanagement vs. Testmanagement) Albrie Beemer & Erik Bits 18 april 2012 Een duivelse samenwerking (Projectmanagement vs. Testmanagement) Albrie Beemer & Erik Bits 18 april 2012 Het duivelsvierkant Agenda Introductie 19.00u 19.10u Klassiek Projectmanagement: Prince 2 Testmanagement:

Nadere informatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie Syfadis Suite LMS & Talent applicatie FERN : digitaal leren op werkvloer E books Library Learning Management SyfadisLearning & Talent suite Learning Content management & authoring Performance Support Feiten

Nadere informatie