Zondag 27 september: 9u-12u Kennismakingsvergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 27 september: 9u-12u Kennismakingsvergadering"

Transcriptie

1 Kapoenen Hallie hallo beste kapoenen, het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Nieuwe leidingsploeg (buiten die fantastische Pablo),nieuwe kapoenen die er dit jaar bij komen, kortom een heel nieuw jaar. En de leidingsploeg heeft er alvast heel veel zin in. Wij hopen jullie ook want het belooft een super formidabel fantastisch gewoonweg TOP jaar te worden. De eerste 2 maanden gaan we elkaar goed leren kennen en supergoede vrienden worden en dit gaan we ook doen door aan het eind van de gibersco op weekend te gaan! Dus lieve kapoenen, volgens ons komt het helemaal goed dit jaar en geloof ons wij voelen dat perfect aan! Wees aanwezig op elke vergadering en dan is jullie leiding eens zo blij. Tot dan lieverds! Zaterdag 19 september: Overgang Jow jow jow kapoenen, we beginnen dit jaar al met een extra lange vergadering, allez vergadering kan je dat nu niet echt noemen. Wij op de scouts ( daarmee bedoelen we dus alle leiding) noemen dat een overgang. Dit wil zeggen dat iedereen een jaartje ouder wordt in de scouts dus misschien wel naar een nieuwe tak gaat. De eerste jaars van vorig jaar blijven wel kapoen maar er komen (hopelijk) een groot deel nieuwe gezichten bij, en wij hebben al zin om die gezichtjes te zien! Er zullen heel veel leuke atracties aanwezig zijn dus de enigste boodschap dat ik u kan geven is; zeker komeeeeeeeeen!! Plezier gegarandeerd en er zal ook lekkere kip met frietjes zijn, dat lust toch iedereen. Niet? We zien jullie dan lieve kapoenen. Ps: wij vinden het al spannend hoor, hihi. f Zondag 27 september: 9u-12u Kennismakingsvergadering Heeey kapoenen! Hopelijk vonden jullie de overgang fantastisch en hebben jullie super hard kunnen lachen met de show! Jullie kennen natuurlijk Pablo al, maar kennen jullie de rest van de leiding al goed? Niet echt hé Wel lieve kapoentjes, daar moeten we dringend eens verandering in brengen. Daarom vliegen we er meteen in met een kennismakingsvergadering! Op het einde van deze vergadering gaan jullie elkaar (en ons hopelijk ook) vanbinnen en vanbuiten kennen, daar zijn we zeker van! Zorg er dus voor dat jullie met het liefste been uit bed stappen zodat jullie direct met iedereen vriendjes en vriendinnetjes kunnen worden. ;) Tot dan!!!! Trouwens, bij de kapoenen hebben we ook de fantastische gewoonte om een 10-uurtje mee te nemen neem dus allemaal jullie favoriet koekje of fruitje en een drankje mee naar de vergadering!

2 Zondag 4 oktober : 9u-12u cowboy en indiaanvergadering Wat is nu er nu cooler dan een ouderwets spelletje cowboy s en indianen? Niets natuurlijk! Daarom nemen we vandaag de teletijdsmachine van professor Barabas en vliegen helemaal naar de Far West waar de ECHTE cowboy s en indianen wonen! Kapoenen, wat dachten jullie ervan om een er een wedstrijdje van te maken? Lijkt ons inderdaad heel leuk! Laten we afspreken dat alle jongens in cowboy-outfit komen en alle meisjes als indiaantje. De groep die best is verkleed start met een voorsprong in De WEDSTRIJD van de FAR WEST. Liefste kapoenen, dat lijkt een me een top plan! Meisjes, begin die indianen-veren maar al te verzamelen. Jongens, zoek maar al op jullie stoffige zolder naar een geschikt paar Cowboy-laarzen. Tot dan mijn strijders van de Far West, kussssjeeeesssss! Zondag 11 oktober: 9u-12u vriendjes en vriendinnetjesvergadering Hey Gigi wij zijn toch echt goede vrienden he? Ja natuurlijk Pablo we kennen elkaar al van bij de kapoenen. Ja juist, daar hebben we elkaar leren kennen. Wat vind je van de kapoenengroep? Superleuk, maar er zouden wel nog een paar kapoenen bijkunnen of niet? Ja dat is waar, misschien moeten we dan gewoon aan de kapoenen vragen of ze vriendjes en vriendinnetjes meenemen naar de vergadering zodat we de groep kunnen vergroten! Dus kapoenen, deze vergadering moeten jullie allemaal een vriendje en vriendinnetje meenemen. Zoals ze vroeger, toen wij nog bij de kapoenen zaten al zeiden, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Zondag 18 oktober: 9u-12u frisdrankvergadering Altijd maar dat gezaag van de ouders; je moet veel water drinken, je moet gezond leven en al je groentjes opeten... vandaag doen we het eens andersom. Deze dag draait alleen rond frisdrank! Wat bedoelt de leiding daar nu mee? Wel, deze (meestal gesuikerde dranken) zijn best wel lekker. En wat je tegen je ouders kan zeggen is namelijk; mamaaaaa, er zijn ook wel gezonde frisdranken hoor en daarom wil ik op deze vergadering aanwezig zijn! Kom dus allemaal verkleed als frisdrankje naar het lokaal en dan hebben we zowizo superveel pret. Tot daaaaaaan.

3 Zondag 25 oktober:9u-12u muziekvergadering Muziek.. Wie houdt er nu niet van muziek?! Daarom staat onze vergadering vandaan volledig in het thema van het mooiste dat de wereld ons te bieden heeft! DUS lieve kapoentjes, smeer jullie gezoetvooisde stemmetjes maar snel in en vergeet zeker niet je dansbenen mee te nemen want deze vergadering gaat top worden! Laat je vooral niet tegenhouden om zelf een klein actje in elkaar te steken Voor deze vergadering zouden we jullie ook erg graag in het thema muziek gekleed zien. Laat jullie kinderlijke fantasie maar de vrije loop en kom in de origineelste outfit, de winnaar krijgt vast en zeker een zotte prijs van ons! Tot zondag lieve schatjes van patatjes! 30 oktober tot 1 november weekend Jeuj!!! Het is eindelijk zover, we gaan dit weekend eindelijk een weekendje met zijn allen op reis! De leiding heeft er alvast erg veel zin in, hopelijk jullie ook! Verdere info komt in de erg nabije toekomst in briefvorm bij jullie mama s en papa s terecht. Het enigste dat we al over het weekend kunnen zeggen is dat je er vooral bij moet zijn! Op dit weekend gebeuren er ZOVEEL fantastische gekke dwaze en extraordinaire dingen dat je dit niet anders kunt dan te komen Zo, de eerste gibersco zit er op. Dit deel is voor de ouders dus passeer de gibersco maar al snel naar jullie ouders. Beste ouders, binnekort komt er een oudervergadering zodat wij even uitleg kunnen geven hoe dit jaar nu allemaal in elkaar zit. Ook kunnen jullie dan al jullie vragen stellen zodat we niet vol vragen aan het jaar beginnen. Verder wil ik jullie dit meegeven, Bij vragen of opmerkingen kan u altijd mailen naar kapoenen@sint-bernadette.be Als er een kapoen niet kan komen naar de vergadering, gelieve dit te laten weten via mail of telefoon. Over het weekend zal zeker meer informatie komen via een brief. Pablo Soko Gigi Kora Kiko

4 Welpen Gegroet beste welpen, hier is weer de eerste gibersco van het jaar. JOEPIE!!! En jullie allerliefste leiding is weer helemaal klaar om er in te vliegen na die fantastische overgang. Dit jaar gaan we ons ongelooflijk hard amuseren, in bomen klimmen, heel erg vuil worden en braaf luisteren naar de leiding. In deze gibersco staan er weer een hoop fantastische vergaderingen die je zeker niet wilt missen dus komen is de boodschap. Ok, zijn jullie klaar om eraan te beginnen? Klaar of niet, we vliegen derin! PATAT! Zondag 27 september van 9 tot 12u: Ontdekkingsreizigersvergadering: Beste ontdekkingsreizigers, vandaag is het zover vandaag is de eerste vergadering van het jaar met jullie nieuwe leiding maar dit wil niet zeggen dat we bij de pakken gaan blijven zitten Neen wij gaan op tocht door de wilde jungles en mooie weilanden van Deurne. We gaan ontdekken of de nieuwe leiding supercool is (het antwoord is natuurlijk JA) en misschien ontdekken we toevallig wel een nieuw continent, het kan allemaal! Nu, wat mag je zeker niet vergeten op zo n toffe dag: ontdekkingsreizigers kleren (dit is perfect uniform), je goed humeur en een brede glimlach. Wij hopen alvast dat jullie massaal naar de scouts zullen komen om deze fantastisch leuke vergadering mee te doen. Tot dan beste ontdekkingsreizigers!! Zondag 4 oktober van 9 tot 12u: Vriendjesvergadering Beste welpen, jullie hadden het waarschijnlijk al we verwacht aan de hand van de titel, de tijd is gekomen om al je vrienden nog eens mee te nemen naar de scouts! Waarom deze vergadering nog veel fijner is dan een gewone doorsnee vergadering? Omdat jullie deze zondag niet langer alleen met jullie vrienden van de scouts kunnen strijden om het spel te winnen, maar (als ge ze mee brengt, doen dus!) ook al jullie andere denkbare vrienden. Van op school, de tekenles, het waterballet, de ponyclub of één andere van jullie, net iets minder coole hobby s. Dus aarzel niet en vraag deze week aan minstens één vriendje dat zeker wel eens mee een graaf scouts spel zou willen mee spelen, of hij dit weekend al iets te doen heeft. Wij beloven alvast dat wij een zéér grave vergadering in petto hebben. Als jullie dan een hoop vriendjes mee pakken. Deal?...Amigos.

5 Zondag 11 oktober van 9 tot 12u: Bosspel Welpen, De titel zegt volgens mij meer dan genoeg. Vandaag gaan we een beestig bosspel spelen. We zijn het binnen zitten op school een beetje beu dus vonden we het goed idee om eens buiten te komen. Wij nemen jullie mee naar de wilde bossen rond de scouts en gaan ons daar eens goed uitleven. Smeer jullie beentjes dus maar in en ga eens goed vroeg slapen want jullie zullen het nodig hebben. Vandaag is zeker niet voor watjes maar voor stoere welpen. We geloven er allen in dat jullie massaal af komen voor dit toffe spel in het bos. Be prepared! Zondag 18 oktober van 9 tot 12u: Astronautenvergadering Een kleine stap voor een welp, een grote stap voor de scoutsheid. Dit zijn de beroemde woorden van Robert Baden Powell, de oprichter van de scouts, toen hij als eerste scout voet op de maan zette, wij gaan vandaag zijn voorbeeld volgen en ons in de mysteries die de ruimte te bieden heeft verdiepen. Zonder raket is het natuurlijk wel moeilijk om in de ruimte te geraken dus zullen we vandaag een manier moeten vinden om naar de ruimte te reizen. Hoe zouden we dat doen? Liften bij een alienschip, zelf een raket bouwen? Teleporteren? Jullie leiding heeft al een plan maar om erachter te komen hoe we het werkelijk gaan doen, zullen jullie dus op de vergadering aanwezig moeten zijn, kom dus zeker verkleed in een ruimtepak of als alien en dan gaan we NAAR DE STERREN EN DAAR VOORBIJ!!!

6 Zondag 25 oktober van 9 tot 12u: Clash of Clansvergadering Hallo stoere binken, Vandaag gaan we alle zoetigheden thuislaten en gaan we onze stoute schoenen aantrekken. We gaan ons inleven als stoere ridders. De ridders die prinsessen redden, draken verslaan en forten beschermen. Ridders zijn stoere jongens die niet uit de weg gaan voor een gevecht. Ze hebben geen schrik en veel moed. Daarom doen we een oproep op jullie om ons te helpen met de mysteries van de ridderwereld. Er gaan explosies zijn en situaties waar alleen jullie ons mee kunnen helpen. Wij als hoofdridders weten dat jullie jullie uiterste best gaan doen om ons te helpen met dit mysterie! Natuurlijk dragen ridders altijd een uniform. Wij zijn de ridders van den Bernadette dus dragen we het perfecte Bernadette uniform. We zien jullie daar! 30 oktober 1 november Weekend Hey Hey moeten jullie nu eens iets weten? Ja? Zijn jullie zeker? Ok, dan zal ik het jullie vertellen. Maar jullie moeten wel beloven dat jullie het niet gaan doorvertellen. Dit weekend begint de herfstvakantie. Yoepieeeee!!!!! Yes, Yes, Yes. Eindelijk. En het wordt nog beter, wij gaan op weekend. Kan een vakantie nog beter beginnen? Ik denk het niet. Maar ja, genoeg gezeverd. We gaan gewoon op weekend. Ah juist het is nog geen weekend natuurlijk. Maar jullie moeten je dan nog wel even bezig houden. Awel anders kleuren jullie deze tekening maar in. Tot op weekend.

7 Ooooh de eerste gibersco zit er weer op. Maar gelukkig is het niet de laatste. Wij willen jullie ook altijd een beetje van onze wijsheid doorgeven, want wij willen dat jullie even slim worden als wij. Weetjes; 1) Wist je dat het verhaal jungle book al 148 jaar oud is? 2) Wist je dat Raksha heel graag knuffels krijgt? 3) Wist je dat bagheera heel goed kan voetballen? Volgende keer weer een aantal weetjes. Tot de volgende gibersco boys Ne stevige linker van je leiding Hathi Akela Raksha Chill Bagheera

8 Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen, ze proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om en springen, ze klappen in de handen *klap klap* ze stampen op de grond *stamp stamp* en als ze dan heel blij zijn, dan springen ze in het rond, jippie! Liefste kabouters, jullie nieuwe leiding staat klaar voor een nieuw scoutsjaar en heeft heel wat plannen voor jullie kabouters. Benieuwd wat we allemaal zullen doen komende zondagen? Lees dan snel verder! Zondag 27 september van 9u tot 12u: Wie is het?- vergadering Is het een meisje? Ja Heeft ze een bril Nee Heeft ze krullend haar? Ja Is het Joeki? Ja! Wie is jullie leiding? Wat zijn hun hobby s? Wat doen ze in het leven? Zo veel vragen die tot nu onbeantwoord bleven. Maanden hebben jullie moeten wachten op het nieuwe scoutsjaar. Maanden hebben jullie kunnen nadenken over wie de nieuwe leiding zou zijn. Maar ook jullie nieuwe leiding is nieuwsgierig naar de nieuwe kabouters. Vandaag gaan we elkaar wat beter leren kennen! Zondag 4 oktober van 9u tot 12u: Kaboutervergadering Op een grote paddenstoel vol met witte stippen, zat kabouter Pinnemuts heen en weer te wippen, krak zei de paddenstoel met een diepe zucht, allebei de beentjes vlogen in de lucht

9 Draai een keer in het rond, stap met de voeten op de grond, zwaai je armen in de lucht, ga nu zitten met een zucht, stap nu rond als een gans zo gaat de kabouterdans O die woutertje, woutertje wiede wiede wiede woep piepklein kaboutertje kom als ik roep woutertje woutertje piepklein kaboutertje wiede wiede wiede woep, kom als ik roep Zo, dit zijn slechts enkele voorbeelden van echte Kabouterhits. Wat weten jullie eigenlijk over kabouters? Dat ze in paddenstoelen wonen in het bos? Weten jullie ook wat kabouters eten? Of wanneer ze naar bed gaan? Nee, we hebben het niet over kabouter Plop Over wie dan wel? Kom vandaag naar de vergadering om meer dingen te weten te komen over het wonderbaarlijke leven van kabouters. Zondag 10 oktober van 9u tot 12u: Minionsvergadering + 2 EURO en een banaan meenemen Bello! Tulaliloo ti amo Butt hahahahaha..banana para tu? Me want BANANANAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Hano banana, dul banana, sae banana, muchos bananaaaaaaaaaaaa Zijn jullie ook zo zot van de kleine, schattige, grappige gele figuurtjes? Beginnen jullie al spontaan te lachen wanneer jullie Bob, Stuart of Kevin zien verschijnen? Ja, wij bedoelen de Minions. Vandaag nemen jullie 2 euro mee en een lekkere banaan. Wat we hiermee zullen doen, verklappen we nog niet maar fun wordt het zeker!

10 Zondag 18 oktober van 9u tot 12u30: Mama & papa-vergadering +ouderinfomoment Jullie lezen het goed, Kabouters, vandaag mogen jullie je mama en/of papa meenemen naar de vergadering. Wij gaan hen laten zien hoe leuk de scouts is en welke toffe spelletjes wij altijd spelen. Je kan thuis al eens vertellen hoe je een echte stoere kabouter moet zijn. Smeer hun benen al maar in, ze zullen het nodig hebben. Oh ja, zeg ook tegen je mama of papa dat ze slechte kleren aandoen, want we kunnen wel eens vuil worden. Zondag 25 oktober van 9u tot 12u: Detectivevergadering Oké kaboutertjes, haal jullie speurneuzen maar al uit de kast en vraag aan mama waar het vergrootglas van papa of opa ergens in een kast ligt. Als een echte Sherlock Holmes gaan vandaag jullie detectivekwaliteiten getest worden zoals spoorzoeken of urenlang verschillende verdachten ondervragen. Zo weten we op het eind van de vergadering wie de aller echtste Geronimo Stilton onder jullie is. Zoek alvast maar een bruine jas en een ruitjespet en dan zien we jullie zondagochtend fris en monter op het lokaal!

11 Vrijdag 30 oktober tot zondag 1 november: Belofteweekend (meer info volgt in brief) Okééé allerliefste kaboutertjes! Dit weekend gaan we ons allen samen eens even niets aantrekken van de rest van de wereld en ons amuseren met elkaar en natuurlijk jullie leiding. We trekken met allemaal naar een huisje dat jullie nu nog niet kennen, maar na het weekend zullen jullie alle kleinste hoekjes en kiertjes er van kennen. Jullie zullen vrijdagavond door jullie mama s en papa s onder onze goede zorgen worden geplaatst, om dan een weekend lang spelletjes te spelen en te genieten van elkaar en de omgeving. Zondag 8 november van 10u tot 12u: Het grote marsepeinspel Hallo, wij zijn van de scouts Sint-Bernadette en wij verkopen marsepein, wilt u misschien een blokje kopen? Het kost slechts 6 euro per blok. Beste kabouters, begin al maar met het inoefenen van bovenstaand zinnetje want vandaag trekken we weer heel Deurne rond om onze heerlijke marsepein te verkopen aan alle mensen die hier wonen. Oefen je mooiste en schattigste glimlach en al je verkooptechnieken. Dit jaar gaan we niet zomaar huis aan huis verkopen maar maken we er super formidabel geweldig groot fantastisch spel van! Ben jij benieuwd wat we gaan doen? Breng deze zondag dan zeker je enthousiasme mee want de scouts kan de centjes goed gebruiken.

12 Ouderhoekje: Dit is een plek speciaal bestemd voor de ouders. Hier zullen wij algemene, praktische zaken meedelen. - Wij zouden willen vragen of u ons steeds kunt verwittigen wanneer uw kabouter niet naar de vergadering kan komen. Niet verwittigd bij een betaalvergadering betekent toch betalen. - Zorg er a.u.b. voor dat u uw kabouter op zondag op tijd aanwezig is, dit wil zeggen ten laatste om 9u. Zo kunnen wij ook snel starten met onze activiteit. - Uniform is deel van de scouts en doen we iedere zondag (tenzij anders vermeld) aan, dit houdt in: o Een (donker)groene rok (mag van de scoutswinkel zijn, maar moet zeker niet) o Bottinnen en donkere sokken (grijs, bruin, groen, zwart) o Hemd met jaarkenteken o Das van onze scoutsgroep o Legging of kousenbroek (voor tijdens de koude maanden) - Wij hebben ook een facebook-pagina voor de kabouters waar we foto s posten: - Wij sturen geregeld mails met bijkomende informatie of wanneer er een wijziging in de planning gebeurt Enkele belangrijke data om te noteren: - Zondag 18 oktober organiseren we een infomoment na de vergadering van 12u tot 12u30, dit is zeker nuttig voor de ouders van de eerstejaars. - Van vrijdag 30 oktober tot zondag 1 november gaan we op weekend, meer info volgt in een brief - De pitaslag zal dit jaar doorgaan in het weekend van 12 en 13 maart Het kamp zal dit jaar in de eerste helft van juli (2016) plaatsvinden. De exacte data zullen we in de volgende gibersco vermelden. Als u nog vragen of opmerkingen hebt, aarzel niet om ons te contacteren of aan te spreken op zondag na de vergadering. Ons mailadres is nog steeds kabouters@sintbernadette.be, onze gsm-nummers vindt u op de website. Zo liefste kabouters, dit was de eerste gibersco! Wij hebben enorm veel zin in het scoutsjaar en samen zullen we er een fantastisch jaar van maken. Heel veel knuffels en dikke zoenen van jullie kersverse leiding:

13 Kali Jutta Joeki Romba

14 JongVerkenners Kinders, tot jullie spreekt de nieuwe leiding. Dit is de eerste gibersco van het jaar en er gaan er nog volgen, maar dit jaar wordt geen herhaling van het vorige nee dit jaar gaan we er alles aan doen om het nog beter te maken. Toegegeven het zal niet gemakkelijk zijn, maar wij zijn er van overtuigd dat het mogelijk is! Dus mannen, be prepared! Om de legendarische woorden van de drie grootste filosofen te gebruiken:

15 19 september: zie brief : Overgang: Zoals jullie wel weten is dit het begin van een prachtjaar samen met nieuwe (de meesten toch) leiding. Vandaag vieren we het nieuw awesome jaar niet anders dan de vorige jaren, dit niet minder dan met onze felbegeerde overgang! Hier leren jullie de nieuwe super grave leiding kennen. Spelen we zalige spellekes, hebben we de graafste attracties en het beste theaterstuk van heel Deurne en omstreken, Lachen, gieren, brullen!!! Be Prepaired Zondag 27 september: van 9 tot 12: De ronde tafel Hello knights, vandaag is het de dag waarop iedereen een stem heeft. Vandaag gaan we met alle ridders rond de tafel zitten, maar voor je deze plek verdiend gaan we een grandioos spel spelen. Wat we gaan spelen gaan we nog niet verklappen maar het zal een formitastisch leuk spel worden! Wees allen aanwezig en vergeet je goed humeur zeker niet! Zondag 4 oktober: van 9 tot 12: Economievergadering U kunt uw pensioen bouwen op vier pijlers, de zogenoemde pensioenpijlers. Zij vormen de basis van het Belgische pensioenlandschap, maar wat hebben ze voor u concreet in petto? De eerste pensioenpijler is het wettelijk pensioen. Dit pensioen hangt af van uw loon, het aantal jaren dat u gewerkt hebt en het statuut dat u had: werknemer, zelfstandige of ambtenaar. In de tweede pijler bouwt u aanvullend pensioen op via uw werkgever: dat gebeurt via een groepsverzekering, een pensioenfonds of een sectorpensioen. In de derde pijler bouwt u zelf op een fiscaal voordelige manier een aanvullend pensioen op. Dat gebeurt via het pensioensparen en/of het langetermijnsparen. In de

16 vierde pijler spaart u zonder fiscaal voordeel. Dat kan via spaarrekeningen, beleggingsfondsen, verzekeringsproducten of andere oplossingen. Ook vastgoed is een mogelijkheid. Voor de jongverkenners die als smoesjes waren aan het verzinnen om niet af te komen na het lezen van deze tekst. Het gaat geweldig plezant worden en vooral niets met pensioenen of economie te maken hebben dus kom zeker af!! Zondag 11 oktober: van 9 tot 12: B-Day Bash t is na bekan 25 of 18 jaar geleje En da der toen ne kleine wier gebore, die zo geze door god was uit verkore, Dus ginge ze bij de scouts. Want in de scouts zitten alleen echte mannen, mannen die geen verjaardag kunnen onthouden en, als er dan toch een blijkt te zijn, een geweldig feest in elkander boksen. Dit is wat er vandaag gaat gebeuren. 2 man van de leiding is jarig en als ge de tips hierboven hebt opgevangen weet ge wie dus maakt da ge op tijd op het lokaal zijt voor een geweldig ochtendfeest! Zondag 18 oktober: van 9 tot 12: A-team Lang lang geleden toen jullie vader nog even lang haar had als jullie moeder en ze elkaar zelfs nog niet eens kenden was er de A-team op tv. Dit professioneel team bestond uit Hannibal, Faceman, Murdock en B.A.. Samen streden zij tegen de corruptie en misdaad in het democratische (kuchkuch) Amerika. Dit door altijd met de meest ingenieuze strategieën uit te voeren en even raak te schieten als een stormtrooper (ge wet wel, die witte ventjes van Star Wars). Maar dat is al bijna 30 jaar geleden en onze helden zijn dus al lang op hun welverdiend pensioen. Tijd dus om een nieuw team te zoeken, en je kan het al raden, daar zijn jullie voor uitgekozen.

17 Zondag 25 oktober: van 9 tot 12: Band Of Brothers Een vriend vroeg me ooit: Glenn, ben jij een held op de scouts En ik zei: Ja, iedereen die op de scouts zit is een held. Gewapend met deze wetenschap is deze vriend van me dan ook in de scouts gegaan, samen hebben we vele avonturen beleeft, Rugby op de stranden van Normandië, Op 2-daagse naar Saint-Mère-église het klakkebuizenspel in Bastonge, Maar wij zijn al oud geworden, ware veteranen van het scoutsleven. Het wordt tijd dat de nieuwe generatie wordt opgeleid! En dat is jullie generatie! Jullie zitten al in de scouts, jullie zijn reeds helden maar er zijn nog zo veel van jullie vrienden die nog niet in de scouts zitten! Laat hen inzien dat ze een grote fout maken als ze vandaag niet meekomen! Vandaag staan we samen als één

18 Zaterdag 31 oktober: van 19u30 tot 21u30: Robin Hood Hij heeft ons in de houdgreep Hij heeft ons in de tang Maar zijn kroon staat altijd op een oor Die draagt hij niet meer lang Want het volk is een olifant En hij is maar een mug En we hebben nog altijd Robin Hood Die gapt het geld terug En op een dag krijg jij je zin Dan gaat Jan zo de geschiedenis in Als Jan zonder land Jan zonder land van Groot-Brittannië Voor zij die het nog niet door hebben, net zoals Robin Hood gaan wij vanavond stelen van de rijken. Om te geven aan de armen. Neenee, het is geen communisten vergadering, dat is voor een andere keer. Maar kom dus vanavond in sluipkledij zodat je optimaal kan inbreken. En zij die in een groene kousenbroek komen, verkleed als Robin Hood, zullen terecht komen in de Hall of Fame van onze scouts november: Scoutsweekend Het heugelijke moment is weer aangekomen, de enige tijd van het jaar dat je niet zelf moet koken dit hele scoutsjaar!! Verdere informatie zullen jullie nog per brief verkrijgen maar het zal een weekend worden om nooit meer te vergeten. In de positieve zin althans. Dus jullie weten nu dan ook meteen wat te doen. Deze datum in het groot aanduiden in jullie agenda en de dagen aftellen tot we op weekend kunnen gaan. Dat zijn dus nog 61 dagen van het moment dat wij deze gibersco hebben geschreven, dus voor de nieuwsgierigen, dat is exact op zoek het zelf maar uit!!!!

19 Zo JV s dat was deze gibersco. Er rest ons enkel nog te zeggen vaarwel, of toch maar niet. We zien jullie graag volgende keer terug. We sluiten af zoals we begonnen, met wijze woorden. Deze keer van Immortal: A strong ride Stronger than all days before Stronger than all years before Might and pride Mightier than all days before Mightier than all years before Bami Glenn Xa4

20 Jonggidsen Jonggidsen, het nieuwe awesome jaar is na een spetterende overgang ook alweer gestart. We gaan er dit jaar een fantastisch jaar van maken samen met jullie. Met de geweldige nieuwe leidings ploeg natuurlijk. Hopelijk hebben jullie er evenveel goesting in als wij. Tot snel.

21 Zondag 27 september: friends vergadering van 9u tot 12u Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen. Nieuwe leiding, een nieuwe start. Wij kennen jullie niet, jullie kennen ons niet. Tijd om daar verandering in te brengen. We gaan dit natuurlijk niet alleen doen en daarom is het belangrijk dat jullie veel vriendinnetjes meenemen. Dus ken je een vriendin die de hele zondag toch maar voor de tv zit te chillen, neem ze dan als de bliksem mee naar deze vergadering. Na deze vergadering willen we op zen minst met duizend jonggidsen zijn. Tot dan. Zondag 4 oktober: safari vergadering van 9u tot 12u Jullie weten dit misschien niet, maar in Antwerpen is er een gigantische ramp gebeurd. Deze ramp kan echter in ons voordeel spelen. Er zijn namelijk een heleboel dieren ontsnapt uit de zoo en jullie (ja zeker jullie!) Gaan hier loui van profiteren. Jullie gaan dus natuurlijk op safarien. Een goede scout is van nature competitief, dus maken we er een wedstrijd van. Kom dus zeker aanstaande zondag naar onze prachtige lokalen om de schitterende natuur van dichtbij te beleven, in plaats van op animal planet.

22 Zondag 11 oktober: tijdschrift vergadering van 9u tot 12u Vandaag is het de bedoeling om zoveel mogelijk tijdschriften, magazines, kranten, mee te nemen. (geen grap, echt zoveel mogelijk). Zoals de titel al laat uitschijnen, gaan we ons eigen Bernie-jonggidsen tijdschrift te maken. Met pakkende intervieuws en interessante weetjes. Verder gaan we ook ons lokaal een grondige make-over geven. Want het is nodig! Neem dus alle spulletjes mee van thuis die je daar niet meer nodig hebt. Maar nog wel leuk zijn voor op het lokaal. Zo kunnen we ons lokaal nog gezelliger maken! Zondag 18 oktober: beestenbos is boos vergadering van 9u tot 12u Hey beestige bijen, De beesten van het vettig boske en omstreken zijn naar onze lokalen gekomen voor hulp. Ze zijn boos omdat Piet huysentrut hun woonplaats terroriseert. Aan ons dus om hem een koekje van eigen deeg te geven. Maar daarvoor hebben we iedereen nodig. Zeker komen dus naar deze beestige vergadering.

23 Zondag 25 oktober: micro-makro vergadering van 9u tot 12u Gru wilde samen met de minimois de maan stelen, maar omdat de maan veel te groot is, had hij een verkleiner nodig die de maan kan verkleinen. Daarom stelen we dit apparaat bij een andere schurk, genaamd Vector. Zo gaan wij vandaag ook alle grote dingen klein maken en andersom, alle kleine dingen groot maken. Wat dit met ons leven gaat doen, is nog maar de vraag. Stel ja voor dat je oh zo mooie blonde Barbie ineens 2m is, hoe ga je dan haar kleren vervangen??! Tot op de vergadering! Spannend Zondag 1 oktober: old school vergadering van 9u tot 12u Boom boom pow. Een vergadering vol jeugdsentiment, wouw! Uiteraard wordt het weer een episch moment. Dus zorg dat je er zeker bij bent. Deze zondag op t lokaal. Verwachten we jullie allemaal. Voor een hoop spelletjes en plezier. Verwachten we jullie zondag hier.

24 Vrijdag 6 tot zondag 8 oktober: weekend Jonggidsen, jullie hebben al maanden gedroomd over deze gebeurtenis en eindelijk is het zover. Het WEEKEND is er en het wordt mega, super, spetterend, fantastisch, amazing en graaf. Aanwezigheid is dus een absolute must, anders ga je noch jaren lang spijt hebben dat je niet bij het mooiste wekend van ja leven was. Meer info voor jullie, de mammie, de pappie, de bomma, de kat, de hond en de paus volgt nog in een brief.

25 Verkenners Jiooooo Verkenners! Welkom terug aan alle 2e en 3e jaars, en welkom bij de meest awesome tak aan alle 1e jaars! Na de overgang weten jullie ondertussen allemaal wie de nieuwe verkennerleiding is, en roepen we heel luid en allen tezamen in koor, YES DAS KEI GOE DEES WORDT ECHT EEN TE ZOT JAAR!! Deze eerste gibersco staat al vol gepland met nieuwe, grave en toffe vergaderingen, dus lees vooral rustig verder om te weten te komen wat voor een vroeg- opstaan- doet- me- niks- want- het- is- om- me- kei- hard- te- amuseren- zondagen wij de komende maanden voor jullie in petto hebben. Zondag 27 september van 9u tot 12u: Wat-is-scouts-ook-alweer-vergadering Ehj gasjes, what up! Alles goe enzo? Vakantie is gedaan enal, in welk level zitte golle ondertussen met call of duty en minecraft? Zalig eh om zo uren en uren achter de computer te hebben gezeten tijdens die zomermaanden! MAAR DAS GEDAAN NU! Manne stopt me denken aan al die electronica shizzle, want deze zondag gaan we er na de geweldige overgang meteen weer in vliegen. We gaan back to the roots en we gaan herontdekken wat scouting ook alweer is. Om jullie al een idee te geven scouting is durven klinkt bekend in de oren? Vanaf vergadering 1 gaan we er ook ineens een goeie gewoonte van maken om elke keer in PERFECT uniform (ja BOTINNEN voor iedereen, hoezee!) te komen, tenzij anders vermeld in onze geliefde en altijd goed gelezen gibersco. Voilà, nu dat ook weer even duidelijk is gemaakt rest er ons niet veel meer dan te zeggen dat wij alvast ongelooflijk veel goesting hebben in de allereerste echte vergadering van het jaar, tot zondag! Zondag 4 oktober van 9u tot 12u: Boys will be boys vergadering achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw maar als die mannen er niet zijn, waarachter moeten die vrouwen dan staan?? Zo eenzaam en alleen Wij denken dat het wel duidelijk is dat de wereld niet zonder jongens kan. OVERAL zijn die nodig, kijk maar naar de popcultuur; the backstreet boys. Wat zou de wereld zijn zonder deze ongelooflijk coole boysband?? Of de politiek, Barack Obama. Of nog de sportwereld, Usain Bolt die al heel vaak voor spanning en sensatie heeft gezorgd en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Behalve zo hard nodig zijn in de wereld, hebben mannen nog andere kenmerken en ja, dan hebben we het over de flauwe grappen vertellen, een balleke trappen, wa hengen, vrouwelijk schoon waarderen enzovoorts. Want, als er 1 ding is dat we niet mogen vergeten; BOYS WILL BE BOYS! Zondag staat alles in het teken van dit jongenszijn, kom en u zal tevreden naar huis gaan!

26 Zondag 11 oktober van 9u tot 12u: Cash-grab vergadering Waaauw! Op deze moment wachten jullie zowiezo ( dit is opzettelijk zo geschreven wegens een persoonlijke mening van de leiding dat dit stukje schrijft dat sowieso er verdacht veel mooier uitziet als je het schrijft met de schrijfwijze zowiezo), elk jaar weer gaan we met alle takken, ja echt alle!!, dus van de kapoentjes, welpen en kabouters tot aan de jonggidsen, jongverkenners en de door jullie o zo geliefde gidsende straat op om zowel het nieuwste samengestelde gezin als de oudste eenzame oma te voorzien van ons lekker snoepgoed namelijk marsepein. FOUT! Dit jaar gebeurt dit een eventjes lekker helemaal anders doen, we ditchen al die jongere takken, en helaas ook de bevallige dames van de gidsen, en gaan aantonen dat de verkenners op hun eigen de schattigheid en slijmballerigheid hebben om minstens even veel te verkopen dan de volledige groep de vorige jaren heeft gedaan. We verwachten jullie op jullie mooiste en in perfect uniform op de scouts! Zondag 18 oktober van 9u tot 12u: Lords of war vergadering Er loopt één constante door onze gehele wereldgeschiedenis : OORLOG! Daarom gaan wij ons vandaag verdiepen in de tactieken van het succesvol oorlogvoeren. Dit kan gaan van het analyseren en bestuderen van eerdere gebeurde slagvelden tussen bijvoorbeeld grieken en perzen of duitsers en russen, of zelfs een kleine inkijk in de pruisische oorlog. Daarnaast gaan jullie ook terechtkomen in verschillende prangende situaties waar er natuurlijk elke keer een gepaste uitweg voor zal moeten gezocht worden willen jullie deze vergadering zonder kleerscheuren of ernstige verwondingen in het aangezicht doorkomen. Hou zeker jullie de inbox van jullie in de gaten want in verband met deze razend spannende vergadering zullen jullie nog meer info krijgen door middel van een verklarende mail van jullie allergeliefste drievuldigheid. En waag het niet om ons toe te voegen aan adressenlijst van jullie spamfolders of onze wraak zal zoet zijn!

27 Zondag 25 oktober van 9u tot 12u: Dansen met een vrouw vergadering Aanschouw menig pianogeluid, viool en triangel met daarbij op de voorgrond een knappe deerne die speciaal voor jullie het romantischte liedje 4ever zingt : AND IIIIIIIIYIIIIIIIII WILLLLLLLL AAAAAAAALWAAAAAYS LOOOOOOOVEE YOOOOOOOOOOOOOUU OOOOOHOUUU. Wat een setting om jullie menig mannenlijven tegen de vrouw van u dromen aan te duwen en te slowen uiteraard. Oké beste don juans, vandaag is het de moment om jullie dansbenen uit de kast te halen en jullie spiertjes al een serieus te stretchen voor jullie naar de scouts vertrekken. Vandaag gaan we met een tot nu toe onbekende maar na deze vergadering bekende scoutselijke prachtige jongedame een stevig swingen en jiven, dit om jullie toch al een beetje voor te bereiden naar die ene heugelijke dag in het jaar waar jullie jullie moves eens moven bovenhalen en dit samen met de leiding, jaja je weet ondertussen al vast wel waarover ik het heb! Vandaag gaan we voor de eerste keer trainen voor de baldans die we binnen een kleine maand zullen opvoeren op de Herfstnacht. We zien jullie ongetwijfeld op jullie mooist op de scouts! Vergeet de gestylde haartjes, geschoren baardjes en gepoetste tandjes niet! Vrijdag 30 oktober van 19u tot 21u: Dancenight vergadering Oef! eindelijk even geen school voor jullie! Dit is voor ons dan ook de uitgelezen moment om jullie nog eens lastig te vallen met een vergadering. Nu denken jullie misschien wat kan de leiding nu willen doen met ons op een vrijdagavond? Zou het karten zijn? Of lasershooten? Misschien wel paintball, petanque of gaan skateboarden. Niets is minder waar mijn allerliefste verkennertjes. Vandaag is nog eens de uitgelezen kans om met de andere, even oudere maar vrouwelijke tak namelijk de gidsen ons nog eens volop te storten op die schamele danspasjes die jullie al kennen en al die pirrouetten, grand décards, jazzhands en pliée s dat er nog gaan bijkomen. Be there of ge kunt het ni op het bal en dan schaamt de gids zich voor u! en als er nu één ding is wat ge als verkenner niet wilt dan is het da gij die verkenner zij die die gids op hét moment van het bal zich keidiep laat schamen door u stommiteiten op de dansvloer. Mede door dit gegeven aanvaarden wij (en voornamelijk uw vrouwelijke leeftijdsgenoten) geen smoezen aka ik ben al op vakantie en van die andere flauwe smoezen die jullie alsmaar uit ulder mouwen schudden.

28 Vrijdag 6 november tot zondag 8 november: Weekend Oké bende zwijntjes van ons, het moment om u een weekendje lang niets van de mama en papa aan te trekken en jullie volledig over te geven aan onze onvoorwaardelijk liefelijke zorgen is aangebroken. De pot op met de rest van de wereld, dit weekend zal in de analen der geschiendenis genoteerd worden als het weekend dat de verkenners van den bernadette ( of met de bijnaam : de allerbeste meest geavanceerde en coole scouts ooit) samen weg waren en (bijna ) volledig terug zijn thuisgekomen. Er is echter al wel een ding dat ik jullie kan meegeven over dit weekend en dat is : nadine. Wie of wat nadine juist is zullen jullie enkel te weten kunnen komen als jullie jullie vege lijfjes deze vrijdagavond van jullie luie bank naar de scouts verplaatsen. Wat we al wel kunnen vertellen over nadine is dat ze beschikt over een eindeloos dosis aan affectie en liefde. Wie toch al op voorhand iets meer wil weten over Nadine kan altijd terecht bij jullie vorige leiding, en in het speciaal een van jullie vorige mannelijke leiding. Buiten Nadine om is er geen reden goed genoeg om niet deel te nemen aan dit fantastische gebeuren! dus boys, Be there of ge zult de rest van het jaar moeten aanhoren wat ge gemist hebt! Zo boys, dit was het voor deze gibersco. Hier laten we het bij voor deze versie. Nog een paar belangrijke puntjes : Botinnen op zondag, lange broeken zijn voor pussys en kapoenen, altijd afbellen en afmailen of faceboeken, te laat is toegepaste straf, geen das is. Verassing. Groetjes, jullie leiding Jonas (yoennez) Segers Laure (vrouw) Moorees Ben (johnson) Johnson

29 PRZEWODNICY Jajajaaaaa, voor de gene die deze taal totaal niet kennen (een schande), hier staat gewoon GIDSEN, dus dit deel van de gibersco is voor jullie, hihi. Weet ons te vertellen op de eerste vergadering welke taal het is en je krijgt een bonuspunt! YES. Alright, maar dit is wel hét begin, de geweldige start van weer een nieuwe generatie gidsen. En wat voor generatie, wauw! Wij zijn trots om aan jullie leiding te mogen geven, bewijs ons dat we dit kunnen blijven! Het zal wat wennen worden, vorig jaar gaven wij namelijk leiding aan de kleinste schatjes, maar grootste monsters van onze scouts en de overstap naar plots moedige, grote damens zal soms voor wat verwarring zorgen. Maar, geen zorgen, dit wordt des te leuker. Wij hebben er on-ge-loooooofelijk veel zin, hopelijk jullie ook. Een laatste én eerste oproep naar jullie: kom steeds massaal naar de vergadering, hoe meer gidsen, hoe groter het feest zal zijn. BAM, give us a Whoop Whoop ( Whoop Whoop wordt erg blij herhaald door jullie) ZONDAG 27 SEPTEMBER / 9.00u 12.00u / Elk begin heeft een einde vergadering G to the I to the D. S. E and the N GIDSEEEEEEEN! Yes, eindelijk de eerste vergadering met de nieuwe awesome topleiding. En juist daarom, omdat jullie zo enthousiast zijn over dit komende fantastische jaar, hebben wij een knaller van een start-vergadering gemaakt. Vol verrassingen, explosities, beesten, unicorns, eten, roze, vuurballen, snoeperij, botinnen, zon en waterballonnen. Alé, of zo iets in den aard. Wat het zal worden is nog een grote verrassing, maar wees er zeker bij! Jammer genoeg weten jullie dat elke begin ook een einde heeft, ookal is het voor even of voor vier maand. Er gaat dus iets jammerlijks gebeuren, maar met zen alle slaan we ons er wel door! Wat dat juist allemaal mag wezen, is weeral een enorm spannende verrassing. Woow, zoveel verrassingen. Mag je niet missen dus! Vergeet zeker niet gidsen, kom steeds in uniform zodat we een echt team zijn. Jullie zien ons zondag, en wij zien jullie nu al graag xoxo ZONDAG 4 OKTOBER / 9.00u 12.00u / De heren maken de gids vergadering Yeah, jow jow, whaat up bro, whoop whoop, uhu-uhu De heren maken de gids, wa gaat da worden? Onze twee mannelijkste mannen van den Bernie gaan het vandaag helemaal maken. Dit houd vanalles in. Misschien is ne grote make over wel eens nodig, nieuw jaar, nieuwe start, nieuw interieur, kan veul doen natuurlijk. Het interieur moet inorde zijn hebk van horen zeggen van wel een tof grietje. Soit, de gids gaat gemaakt worden op alle vlak. Houd u vast. Neemt vanalles mee naar het lokaal wa ge denkt da wel een meerwaarde kan hebben in ons toplokaal. Gene rommel

30 van de bomma of van de tante die aant verhuizen is en hare inboedel is aant uitdelen, NENE! Da komt er ni in. Strenge controle achteraf is verzekerd (van da tof grietje wettewel). Verf, posters van schone madamme (voor onze boys) én hete tenen voor julliezelven (hou het binnen de perken natuurlijk), ne zitzak of andere creatieve dingens. Tot zondaaaaaaag lieverds. ZONDAG 11 OKTOBER / 9.00u 12.00u / Marsepeinverkoopvergadering Goeiendag mevrouwtje, wij zijn van de scouts Sint-Bernadette Deurne en wij verkopen marsepein, hihi, bent u geïnteresseerd in een halve kilo, of meer? MEERR!! Kennen jullie dit zalige moment nog? Zo wat gaan aanbellen en de mensen lastig vallen? Met wenende slenterende kapoenen aan uw voeten, en zelf eigenlijk gene klop doen. Gewoon zien da die mannen ni worden aangereden door auto s en het geld ni in hune eigen zak steken. Ge wilt ook altijd met u vriendinneke zitten anders is da een mega saaie vergadering. Kijk gidsen, wij snappen dat en DAAROM veranderen we het dit jaar! We trekken onze plan en denken een topplan uit om het op onze gidsen-manier helemaal goed te doen. Dus, wij de leiding hebben al een B-plan bedacht om vandaag ni gewoon alleen op ons gat te zitte ma weldeglijk al kiloooooos te verkopen én we zitten met zenne alle gezellig samen met een blokje marsepein om een goei alternatief te verzinnen om echt nen business te creeën en muug poen te pakken. YEAH! Let s go, we can do it. Kom massaaaal, yo! PS NEEM UW BUZZYPAS MEE ALS JULLIE DEZE HEBBEN ZONDAG 18 OKTOBER / 9.00u 12.00u / Crepation Island vergadering Of was het nu Temptation Island? VIER probeert een nieuwe reeks te maken, maar wij waren ze voor ha-haa! We gaan onszelf de geschiedenisboeken inschrijven van de televisiewereld en onsterfelijk worden op het witte doek. Maar waarom staat die titel daar nu verkeerd? Zou het eventueel van het woord creperen kunnen komen? Een snelle opzoeking in mijn gigantisch zwaar en veel te log woordenboek (lang leve de smartphone) leert mij dat het zoveel betekend als afzien, zweten, tranen en nog meer van die woorden die niks anders betekenen dan dat ge gaat pijn lijden. Vergeet uw heldhaftige brains, gespierde benen en

31 ongelooflijk scherpe nagels niet te kunnen overleven in de wilderige, gevaarlijke woods aangrenzend met onze lokalen. Spannend en levensgevaarlijk zal het zeker worden. Kom in ieder geval lekker warm aangekleed naar onze prachtige lokalen om vervolgens aldaar deze prachtige en sprankelende avonturen met ons te beleven en hopelijk een gigantische hoop gidsen. ZONDAG 25 OKTOBER / 9.00u 12.00u / Gentleman vergadering Even een kleine flashback naar lang vervlogen tijden toen de gentleman nog rondliep op onze prachtige aardbol. Vandaag gaan wij het goede voorbeeld geven en de James Bond in onszelf boven halen. Men rept zich om ter snelste naar de scouts met een eventueel mooie snor of baard al opgetekend op het prachtige gidsen gezicht. Hier zijn al wat regels om te herhalen: Houd de deur altijd open voor dames, maar laat hem ook voor heren niet dichtvallen. Wanneer de dame wat vertelt, luister dan (hoe saai het ook is). Er is een grens aan hoe stevig een handdruk moet zijn. En die ligt vrij ver vóór de pijngrens. Lady s first Bied haar uw stoel aan wanneer geen andere voor handen zijn. Het is onbeleefd om in het openbaar te spugen Wees niet pretentieus, racistisch of seksistisch en oordeel niet over mensen op basis van hun achtergrond.. VRIJDAG 30 OKTOBER / 19.00u 21.00u / Extra dans special op de VTM Stap stap stap, draai, draai en doe een triple salto met vijftien krullen terwijl dat ge in de lucht nog even de muren staat te schilderen, de plantjes water geeft, smoelenboek opent op u gsm en u beste vriendin nog een digitale por geeft om dan vervolgens in een volledig gestrekte pose te landen op de grond en een luidkeels applaus moogt ontvangen. Als dat het publiek niet imponeert en ge geen 3 ja s van de jury krijgt dan weet ik het ook niet meer. Vanavond op de Bernie maken we het lekker gezellig en pakken we de verkenners onder handen ( we weten allemaal dat het nodig is ). Het mag duidelijk zijn dat het sterke Gidsen geslacht veeeule beter is in het aanleren van de baldans. We gaan die strakke dansmoves bovenhalen en de vakantie (was het maar zo voor de leiding) goed inzetten.

32 WEEKEND NOVEMBER / UREN NOG NIET BEKEND / ************-WEEKEND Hupla, 3 vergaderingen gepasseerd en we gaan al op weekend, da wilt wa zeggen. We kennen elkaar al goed, maar gaan elkaar nog beter leren kennen deze 3 dagen. WAUW! Maar waar is het en wat uur moetk mij klaarmaken? OMG, stress? Wat gaat gy aandoen? Wie zijn de foeriers? Zoude we cocacolaspel spelen? Oh, ik hoop het! Rijden we samen, u mama, mijn mama? Wa zou de die aandoen? Ja kwnie, dies altijd wel goe verkleed. Hihihihi, giechel giechel. Ja kijk, hoe moet je je nu echt verkleden? Als je dat wilt weten moet je zeker naar de vorige vergadering komen! (raar, maar dit zeg ik als je alle tekstjes ineens zou lezen) Soit, alles wordt nog duidelijk vermeld in een brief met in koeien van letters het thema vermeld, ge kunt u dus ni vergissen. Tip: kom niet als een amfibie verkleed en niet in het paars. Toedels vrienden van de poezië, tot dan! En dit was alweer de eerste gibersco van het jaar. Gevlogen is het, maar het goede nieuws is natuurlijk dat er nog veeeeeeel meer topvergaderingen zullen aankomen. Misschien hier nog een kleine opfrisser van regels: x Je komt altijd, maar dan ook altijd op tijd! Wij gaan dit bijhouden wie er telkens te laat komt en hier kan iets van afhangen oooeeehhh x Lees goed je gibersco en zie dat je inorde bent als je verkleed moet komen of iets moet meenemen, des te leuker voor iedereen x Leiding heeft uiteraard altijd gelijk en je luistert dan ook goed naar ons x Je komt steeds in uniform, allstars horen hier niet bij x Altijd laten weten als je niet kan komen, via sms, mail, een belletje, facebookgroep of postduif x Vergeet zeker niet, wij zien jullie dooood graag! Gidsen for the win! TOP-TEAM xoxo MICHIEL MIKAL JEF PEDRO DIERICK YENTE TOTO

Dus mannen, be prepared!

Dus mannen, be prepared! JongVerkenners Kinders, tot jullie spreekt de nieuwe leiding. Dit is de eerste gibersco van het jaar en er gaan er nog volgen, maar dit jaar wordt geen herhaling van het vorige nee dit jaar gaan we er

Nadere informatie

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes.

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen, ze proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om

Nadere informatie

Kabouters. Zondag 8 november van 10u tot 12u: Het grote marsepeinspel:

Kabouters. Zondag 8 november van 10u tot 12u: Het grote marsepeinspel: Kabouters Jaja wat gaat de tijd toch snel wanneer je je amuseert, we zijn inmiddels al aan onze tweede gibersco toe. Dit wil zeggen dat we voor jullie de komende twee maanden weer een heleboel geweldige,

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Te voet de Noordpool overgestoken? jullie mochten maar 3 keer raden en nee!

Te voet de Noordpool overgestoken? jullie mochten maar 3 keer raden en nee! CHHHH...Leiding voor welpen, geef antwoord, over... CHHHH...Leiding voor welpen, geef antwoord, over...chhh...welpen voor leiding, Zeg het maar, over...chhhh... AAH welpen, de leiding hier. Goed om nog

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Maart 2016 Hallo allemaal Februari hebben we in schoonheid

Nadere informatie

GIDSKE 1. 1 september 7 december

GIDSKE 1. 1 september 7 december GIDSKE 1 1 september 7 december Dag liefste gidsen, het is weer de start van een superleuk nieuw scoutsjaar en hier is alweer het eerste gidske! Hierin vind je alle vergaderingen terug die je zeker niet

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn vergadering 20 februari sport vergadering 27 februari

Nadere informatie

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities.

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. Zwitserse Eetavond zaterdag 5 maart We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. De jaarlijkse eetavond voor ouders, leden, oud-leden, sympathisanten

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi)

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) Dag liefste kabouters! Welkom bij het allereerste boekje van het

Nadere informatie

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE A C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE Omdat het bijna vakantie is, hier alvast een leuke woordzoeker voor jullie! Kunnen jullie hierin Wally vinden? :D Omdat we bijna gaan zwemmen, hier

Nadere informatie

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april APRIL Vrijdag 4 april Om alvast even te wennen tegen het kamp mogen jullie blijven slapen in ons kapoenen lokaal. Jullie worden om 19.00 u aan het lokaal verwacht met een slaapzak, een matje/veldbed, toiletgrief

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Ons eerste weekend samen is van 27/10-29/10. Dus houdt deze data zeker vrij!! De kampdata zijn;

Ons eerste weekend samen is van 27/10-29/10. Dus houdt deze data zeker vrij!! De kampdata zijn; JONGGIDSEN 2017-2018 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang:

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang: Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober gidsen ninove Afgifte: 9400 Ninove Jaargang: 2016-2017 Erkenningsnummer: P917073 Verschijnt driemaandelijks Maart April Mei

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven!

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven! Paretter Maart Beste leden en ouders, De maand maart is aangebroken en dat betekent ook dat we bijna op groepsweekend gaan. Hier nog eens de belangrijkste informatie: Dit zal van 8 tot 10 maart plaatsvinden

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen! Paretter mei Woordje van de grol Beste ouders, De laatste echte scoutsmaand van het jaar is aangebroken! Vanaf volgende maand kruipt de leiding weer een maand achter de boeken en zal er geregeld een activiteit

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet:

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet: SEINTOREN JONGGIDSEN Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel tijd voor een mega-bangelijk tweede deel van dit leuke scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Kapoenen@77Ste.be. Jonggivers@77ste.be

Kapoenen@77Ste.be. Jonggivers@77ste.be Contact 2 Hebt u vragen voor de leiding van je zoon of dochter? U mag hen altijd mailen op volgende adressen: Kapoenen@77Ste.be Welkas@77Ste.be Jonggivers@77ste.be Givers@77ste.be Voorwoordje 3 Yes! Het

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz. Paretter April Beste ouders, De takweekenden van de kapoenen en welpen zijn succesvol achter de rug. Deze maand zijn er ook enkele takweekenden gepland. Alle info verkrijgen jullie via de leiding. We zijn

Nadere informatie

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!!

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: september 2015 Nummer: 1 P409906 Zaterdag 3 oktober: Pecho Party @ de Waai Afzendadres en VU Elien Verbiest

Nadere informatie

Geniet van jullie vrije zondagochtend!

Geniet van jullie vrije zondagochtend! Het is al weer tijd voor de tweede gibersco van het scoutsjaar! Om maar meteen met een cliché te beginnen: die eerste maanden zijn werkelijk voorbij gevlogen! Ondertussen is jullie leiding weer even verenigd

Nadere informatie

Groetjes, Leiding van de jongste takken

Groetjes, Leiding van de jongste takken Agenda: 12/11 Jongste takken activiteit 18/02 Ardennentocht 18/07/2017-28/07/2017 Kamp Tak van dienst: 22/10 Verkenners 29/10 Jin 05/11 Kapoenen (verkenners) Het Schilderhofke Jaargang: 2016-2017 Redactie:

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

C T I V O J A N U A R I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE

C T I V O J A N U A R I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE A C T I V O WWW.SCOUTSWVB.BE J A N U A R I S C O U T S W V B Kapoenen Zaterdag 4 juni De allerlaatste klassieke avondvergadering zal vandaag doorgaan in Bertembos waar we stratego gaan spelen. Als je van

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat. Kapoenen Hellooaa liefste Kapoentjes, Het eerste Kimmeke en het kapoenenweekend zitten er weeral op. Maar niet getreurd, het volgende Kimmeke staat al klaar voor jullie. Om het jaar in goede banen te kunnen

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 6 Klipklap voor de welpen 9 Klipklap voor de jonggidsen 11 Klipklap voor de jongverkenners 13 Klipklap voor

Nadere informatie

SPARTIKIJN. jaargang September akabetinamoe.scoutsgroep.be. Belgie - Belgique P.B Nijlen 1 P708748

SPARTIKIJN. jaargang September akabetinamoe.scoutsgroep.be. Belgie - Belgique P.B Nijlen 1 P708748 Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2018-2019 September akabetinamoe.scoutsgroep.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 2 september

Nadere informatie

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal Zondag 27 september K3 zoekt K3 Karen, Kristel en Josje zijn op zoek naar hun opvolgers. Vandaag komen we te weten wie van jullie geschikt is om in de voetsporen van deze dames te treden. Warm je stembanden

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

De kapoenen seintoren 1

De kapoenen seintoren 1 De kapoenen seintoren 1 Beste kapoenen en ouders, Het nieuwe scoutsjaar is weer van start gegaan. We hebben hierdoor afscheid moeten nemen van onze 2 e jaars, maar we kijken er al naar uit om de nieuwe

Nadere informatie

Voorwoord groepsleiding

Voorwoord groepsleiding TARSIVAT December Voorwoord groepsleiding Van 13 tot 15 november lag de volledige Tarsi-vloot aangemeerd op Linkeroever. Met 110 waren we, verkleed als woeste zeerovers, piraten, matroosjes en papegaaien.

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen? Paretter Maart Woordje van de grol Beste ouders, Het scoutsjaar vliegt weer voorbij en we komen steeds dichter bij de zomervakantie en ons groepskamp in Stavelot! - Kamp kleine takken 21-28 juli 2018 -

Nadere informatie

Kleine takken: juli Grote takken: juli Hallo iedereen,

Kleine takken: juli Grote takken: juli Hallo iedereen, Paretter februari Hallo iedereen, De eerste maand van 2018 zit er alweer op. Dit betekent dat ook de examens voorbij zijn en dat de vergaderingen weer op zondagnamiddag zullen plaatsvinden. Traditioneel

Nadere informatie

DE JOGI S:

DE JOGI S: DE JOGI S: 2018-2019 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan. Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

Zaterdag 03/05 vanaf 14u : BERNIE BESTAAT 50 JAAR!!

Zaterdag 03/05 vanaf 14u : BERNIE BESTAAT 50 JAAR!! Hallo Kapoenen!! Het zonnetje is in het land en de laatste maanden van het schooljaar gaan in, dus het is bijna vakantie! Maar dat betekent ook dat het scoutsjaar op zijn einde loopt.. AWOEEEEE! Dus jullie

Nadere informatie

Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari

Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari 37 ste jaargang: 2017-2018 Maand: Januari 2018 Nummer: 5 P409906 Nieuwjaarszingen @ W Hei Zondag 31 december Winterwandeling @ Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari Afzendadres en VU St.-Aloysiusscouts

Nadere informatie

Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar

Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar September oktober Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar Naam: Jesse Aantal jaren in leiding: 1 Lievelingseten: Boomschors maar dan extra goed gebakken Hobby s: Boomhutten van Bamboe maken Levensmotto:

Nadere informatie

Hallo allemaal. Dit was het voor de maand februari, groetjes van de groepsleiding! Kobe, Antoon, Charlotte en Lotte

Hallo allemaal. Dit was het voor de maand februari, groetjes van de groepsleiding! Kobe, Antoon, Charlotte en Lotte Februari 2016 Hallo allemaal De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbijgevlogen. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van het uitslapen op zondag want vanaf februari zij het terug zondagvergaderingen!

Nadere informatie

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag Nadat er weer 2 superleuke maanden voorbij zijn gegaan, is het nu jammer genoeg tijd voor onze laatste 2 maanden. maar niet getreurd deze 2 maanden worden maanden om nooit meer te vergeten. Er wacht jullie

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten.

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten. VOORWOORD Het is weer grasmaand of paasmaand of eiermaand (ook wel beter gekend als: APRIL) Het wordt weer enkele graden warmer en de zon komt er (hopelijk) weer wat vaker door! Ideaal om weer leuke scoutsmomenten

Nadere informatie

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding Kobi, Kapi, Gigi, Rami, Rikki, Toto, Yobo en Kerri

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding Kobi, Kapi, Gigi, Rami, Rikki, Toto, Yobo en Kerri 1/10: suiker en zouttocht Doe allemaal uw botinnekes aan en kom om 14u naar ons lokaal! Vandaag gaan we op wandeltocht, vergeet dus ook zeker geen regenjas indien nodig. Zoals al mogen jullie ouders jullie

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Enthousiast Mei en Juni

Enthousiast Mei en Juni Enthousiast Mei en Juni We zijn jammer genoeg aan de laatste maanden gekomen van het fantastisch leuk chirojaar, maaaaaar... het leukste moet nog komen! En dat is dat we in Julisamen 10 dagen lang jaja

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

Kleine takken: juli Grote takken: juli Hallo iedereen,

Kleine takken: juli Grote takken: juli Hallo iedereen, Paretter februari Hallo iedereen, De eerste maand van 2018 zit er alweer op. Dit betekent dat ook de examens voorbij zijn en dat de vergaderingen weer op zondagnamiddag zullen plaatsvinden. Traditioneel

Nadere informatie

: Vandaag is het ZOOM. We zullen de andere

: Vandaag is het ZOOM. We zullen de andere : Het is weer de welbefaamde jeugdweek! Ook vandaag is er speciaal voor jullie een hele toffe activiteit in elkaar gestoken. Meer informatie kunnen jullie terug vinden op het takhoekje. Ik zou ook zeker

Nadere informatie

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding Eikeltje mei 2016 De voorlaatste maand van het scoutsjaar is alweer aangebroken, de leiding is er weer helemaal klaar voor om nog 2 maanden alles te geven na een zeer ontspannend ontspanningsweekend! Op

Nadere informatie

Wie zijn we? wat doen we? wat drijft ons?

Wie zijn we? wat doen we? wat drijft ons? Wie zijn we? wat doen we? wat drijft ons? Cedric Cedric is de op één na oudste leider van de kapoenen. Daardoor kan hij soms wel eens streng en eng uit de hoek komen. Maar geen nood! Hij houdt namelijk

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf "#$%)!! Dus houd jullie klaar voor een

Nadere informatie

Allerliefste jogi s, Als je niet kan komen geef dan even een seintje aan Fien voor vrijdagavond. GSM:

Allerliefste jogi s, Als je niet kan komen geef dan even een seintje aan Fien voor vrijdagavond. GSM: Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke zondagochtend een

Nadere informatie

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!!

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! Geitje mei - juni Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! 1 Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten van den 28, Dit is (jammer genoeg) alweer het laatste Geitje van dit

Nadere informatie

big kissessss, votre leiding!

big kissessss, votre leiding! JONGGIDSEN Joooow giii s! De volgende periode komt er weer aan, en niet zomaar één. Zo hebben we een ideaal groepsweekend voor de boeg en het meest ideale van al: het paaskamp!! Aangezien het familieweekend

Nadere informatie

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro.

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro. Lieve mini s Welkom op onze safaritocht door chiroland. Jullie gidsen voor dit jaar zijn Enya, Domi & Cor. We spreken elke zondag af om 14u om met de dieren uit het oerwoud te spelen. Jullie mogen terug

Nadere informatie

Jonggidsen. Vrijdag 10 januari van 20h 22h

Jonggidsen. Vrijdag 10 januari van 20h 22h Jonggidsen Oooh wat zijn we blij, oooh wat zijn we blij niet omdat het 2014 is maar omdat WIJ, jullie leiding, leiding van jonggidsen Sint-Bernadette Deurne, Margot-Cecil-Ben- Alexander, kortom jullie

Nadere informatie

Kabouters. Beste kabouters en ouders,

Kabouters. Beste kabouters en ouders, Beste kabouters en ouders, Kabouters Jaja we zijn zover het tweede, zotste, coolste, beste deel van het KSA- jaar is begonnen. Dit semester gaan we niet enkel op winterweekend maar zijn er een hele resem

Nadere informatie

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo JONGGIDSENBOEKJE 1 VOORWOORD! Geachte ouders en jonggidsen Het lange wachten is eindelijk voorbij en het is terug tijd voor een nieuw scoutsjaar. Wij,de enthousiaste jonggidsenleiding, kijken er alvast

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het fantastische 2 de semester staat alweer voor de deur en na de lange kerstvakantie is de leiding weer helemaal klaar om jullie zondagen weer

Nadere informatie

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen! Paretter mei Woordje van de grol Beste ouders, De laatste echte scoutsmaand van het jaar is aangebroken! Vanaf volgende maand kruipt de leiding weer een maand achter de boeken en zal er geregeld een activiteit

Nadere informatie

54 SCOUTS VALAAR. Oktober

54 SCOUTS VALAAR. Oktober 54 SCOUTS VALAAR Oktober 2014 VOORWOORDJE Onze scouts zitten droog dankzij: Hallo iedereen, Allereerst al een dikke proficiat aan alle kindjes die hun overgang gedaan hebben. Zoals elk jaar was iedereen

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie