Wie zitten in het netwerk van Refill?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie zitten in het netwerk van Refill?"

Transcriptie

1

2

3 Wat is Refill? Refill is een netwerk van vooraanstaande grote, innovatieve en kleinere bedrijven dat leegstaande kantoorgebouwen in kennissteden voorziet van een duurzame, multifunctionele invulling. Refill kijkt naar het potentieel van een gebouw in zijn omgeving. Het netwerk van Refill brengt alle benodigde multidisciplinaire kennis samen. Hierdoor creëert Refill in korte tijd waarde voor stakeholders en beleggers. De Refill aanpak is gedreven door pragmatische oplossingen vanuit innovatieve duurzaamheid. Van idee tot en met financiering en uitvoering kan in het netwerk plaatsvinden. De beste professionals werken netwerkend met elkaar samen om opkomende vragen uit de markt te bedienen en de leegstand een antwoord te bieden.

4 Wie zitten in het netwerk van Refill? Refill groeit. Op dit moment maken al meer dan 20 gerenommeerde partners onderdeel uit van het netwerk.. De kennisbundeling is uniek, met name de wijze waarop er met elkaar in teams samengewerkt wordt. Tot het netwerk behoren onder meer: KondorWessels Vastgoed, MAB Development, FGH Bank, ABN AMRO, ABC Management Groep, APPM, Colliers International, DTZ Zadelhoff, M.E.S.T., Heyligers Design & Projects, OeverZaaijer, Zwarts & Jansma Architects, Ballieux Organic Architects, MeetingMoreMinds, Deerns, The Waste Transformers, StartGreen Venture Capital, Cool Endeavour,World Smart Capital, DUWO studentenhuisvesting, VSNU en EREC-European Real Estate Circles. Het netwerk heeft de juridische status van een Vereniging. Nieuwe leden kunnen voorgedragen worden. Het netwerk van Refill heeft toegang tot een keur van gebruikers die in een multifunctionele setting elkaar versterken.

5

6 Refill gaat voor multifunctionele herbestemming en duurzame waardecreatie Refill gaat van monofunctionele leegstand naar multifunctionele gebouwen. In een multifunctioneel gebouw gebeurt van alles. Hier werken mensen, ontmoeten elkaar in lounges, doen projectwerk in flexibele ruimten, combineren werken met wonen, shoppen, kunnen hier kort verblijven in een short stay of kunnen prettig ontzorgd worden in een zorghotel, sporten en besteden relaxt hun vrije tijd in toegesneden horeca. Multifunctionele gebouwen hebben een hoge belevingswaarde. De interne dynamiek werkt als een magneet en schept een grotere toekomstwaarde. Refill richt zich op kantoorpanden die nog in technisch goede staat verkeren, zodat er op het gebied van duurzaamheid snel veel te realiseren valt. Faseerbaarheid en flexibiliteit worden maximaal ingezet, zodat een verkleuring van verschillende functies gedurende de tijd mogelijk is en blijft. Zo ontstaan er gevarieerde woon- en werkmilieus in een mooi gebouw, dat aan de binnenkant van functie kan wisselen. Refill bemiddelt naar de overheden, die een belangrijke rol spelen door bestemmingsplannen te herzien voor multifunctioneel gebruik. Beleggers zullen de noodzakelijke afschrijvingen moeten doen, maar krijgen er met Refill veel voor terug. Flexibilisering, functiemenging en de alternatieve aanwendbaarheid leveren diversificatievoordeel op voor de belegger. Dat leidt tot een verlaging van het risico. Door lager risico kan er meer geïnvesteerd worden, waardoor kwaliteit en duurzame innovaties rendabel worden. Door meteen de omgeving op te nemen in de planvorming, wordt de waardeontwikkeling gezekerd en worden nieuwe kansen gecreëerd.

7

8 Refill staat voor rendabele, innovatieve duurzaamheid Refill verbindt afschrijving met waarde creatie binnen en buiten een gebouw. Gebouwen worden waar mogelijk zelfvoorzienend in energie door innovatieve concepten toe te passen op het gebied van installatietechniek, energiebesparing, interieurbeplanting, groene gevels en daken, voedselproductie, slim verlichtingsmanagement met LED s, waterberging en afval- en recyclingketens. De pragmatische insteek van Refill zorgt voor kostenefficiënte oplossingen, lagere vaste kosten en duurzame terugverdiensten.

9

10 Hoe gaat Refill te werk? Flexibiliteit is een kenmerk van netwerkend werken. De Refill coalitie is goed op elkaar ingespeeld en kent elkaars kracht. De samenstelling en werkwijze van Refill verschilt per project. Grote projecten worden hanteerbaar gemaakt door in themateams te werken. Daar kunnen ook andere gespecialiseerde partijen in meewerken. De netwerkaanpak, de openheid naar elkaar en de informele werkwijze geven de samenwerking nieuwe energie. Dat geldt niet alleen voor de deelnemers aan Refill, maar zeker ook voor de opdrachtgevers, de overheden en de stakeholders.

11

12

13 De Refill aanpak Refill werkt met de omgeving. Refill brengt lokale stakeholders in kaart, enthousiasmeert geïnteresseerde partijen, medieert naar de overheden toe en begeleidt eigenaren en verhuurders actief richting een nieuw concept en programmering voor leegstaande binnenstedelijke objecten. Overheid, ontwikkelaars, beleggers, verhuurders en eigenaren zorgen voor kennis, financiering en politiek-maatschappelijke inbedding van de nieuwe activiteiten op de leegstandslocatie. Door gericht onderzoek naar de vraag en de mogelijkheden brengen andere leden uit het netwerk snel inzichtelijk wat het potentieel van een gebouw in zijn omgeving kan zijn en met welke gebruikers samengewerkt kan worden. De aanpak van Refill levert snel een beeld op wat er kan, wat er nodig is en waar de vraag naar is. Vanuit deze kaders worden verrassende concepten gemaakt die van leegstand een opportunity maken.

14 Referentieprojecten vanuit het Refill-netwerk

15

16 Voor wie werkt Refill? Leegstand is een probleem voor veel partijen. Naast beleggers, woningcorporaties en banken met leegstaande kantoorgebouwen in hun portefeuille of op hun balans behoren ook investeerders tot onze doelgroep. Juist nu de kantorenmarkt zich op een dieptepunt bevindt zijn er tal van verdienmogelijkheden in de Nederlandse kantorenmarkt. Refill beperkt zicht niet tot Nederlandse partijen. De signalen van een aantrekkelijk instapmoment op de Nederlandse kantorenmarkt worden ook opgevangen door buitenlandse durfinvesteerders. De recente overnames van fors afgewaardeerde vastgoedportefeuilles trekken nieuwe investeerders aan. Refill kan partijen bijstaan die met leegstandsproblemen kampen.

17

18

19 Wat is er anders aan Refill? Refill werkt vanuit herontwikkeling, multifunctionaliteit, innovatieve duurzaamheid en gebiedsontwikkeling. Deze formule levert voor alle betrokkenen een bestendige meerwaarde in de tijd op. Refill kijkt fundamenteel anders naar de organisatie van vastgoedprojecten. Daar waar de bouwkolom zich kenmerkt door een veelvoud van losse partijen en een paar hele grote spelers, is Refill is werkend netwerk van professionals uit toonaangevende bedrijven die staan voor vernieuwing en zakelijke durf. Refill werkt vanuit een bundeling van up-to-date kennis en informatie uit het netwerk en daarbuiten. Dat geeft snelheid en kwaliteit. Refill spreekt de verschillende talen die nodig zijn om een project succesvol te laten verlopen. Ook zijn alle kennis en skills gebundeld in Refill. Alles zit in het netwerk en kan parallel ingezet worden: van ideevorming tot financiering, van bouwmanagement tot innovatieve installatietechniek, van sociale interactie met de omgeving tot bemiddeling naar de overheidspartijen. Refill is in de vastgoedsector het voorbeeld van een werkend netwerk. Refill is hét intelligente antwoord van op de leegstand.

20

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING DATUM : 28-11-2012 OVER Het HerontwikkelLAB Introductie 2 VISIE Het overaanbod van kantoorruimte en de veranderde vraag ernaar hebben een omvangrijke en veelal structurele

Nadere informatie

Locatiesynergie. (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties

Locatiesynergie. (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties Locatiesynergie (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties Inhoud 2 < Waardeketens < Multidisciplinaire benadering < Meerwaarde van samenhang < Samenhang door samenwerking

Nadere informatie

Kantorenleegstand. Hoe groot is het probleem? Amersfoort 18 mei 2011 Gregor Heemskerk

Kantorenleegstand. Hoe groot is het probleem? Amersfoort 18 mei 2011 Gregor Heemskerk Hoe groot is het probleem? Amersfoort 18 mei 2011 Gregor Heemskerk Agenda 1. Opening 2. Leegstand in Nederland 3. Leegstand in Amsterdam 4. Stellingen 5. Einde presentatie 2 CV Gregor Heemskerk Management

Nadere informatie

Structureel aanbod op de Nederlandse kantorenmarkt

Structureel aanbod op de Nederlandse kantorenmarkt Analyse Structureel aanbod op de Nederlandse kantorenmarkt DO Research 1 Structureel aanbod op de kantorenmarkt Het aanbod van kantoorruimte in Nederland loopt nog altijd op. In totaal wordt momenteel

Nadere informatie

Leegstand vraagt om rigoureuze aanpak

Leegstand vraagt om rigoureuze aanpak Leegstand vraagt om rigoureuze aanpak Het fenomeen Leegstand van ongekende omvang Landelijk 15% en groeiend Van de ruim 15.000 kantoren in Nederland staan er bijna 900 volledig en 1.900 gedeeltelijk leeg.

Nadere informatie

Kenmerken van een vastgoedfinanciering 13-6-2014 AGENDA. De herontwikkelingsopgave vanuit financieringsoptiek

Kenmerken van een vastgoedfinanciering 13-6-2014 AGENDA. De herontwikkelingsopgave vanuit financieringsoptiek AGENDA I. Kenmerken van een vastgoedfinanciering II. De vastgoedfinancieringsmarkt in Nederland III. Herontwikkelingsopgave De herontwikkelingsopgave vanuit financieringsoptiek IV. Financiering bij transformatie

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

de facilitaire coöperatie kantoor vol energie volgens archifoor

de facilitaire coöperatie kantoor vol energie volgens archifoor de facilitaire coöperatie kantoor vol energie volgens archifoor onze analyse doelstelling Innovatieprogramma Energiesprong: Het op grote schaal laten ontstaan van gebouwen zonder energienota doelstelling

Nadere informatie

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011)

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) PROJECTOMSCHRIJVING DE KLENCKE 2008-2009 OPDRACHTGEVER STICHTING VO A DAM-ZUID P/A ST.IGNATIUSGYMNASIUM

Nadere informatie

Bedrijfsverzamelgebouwen

Bedrijfsverzamelgebouwen Bedrijfsverzamelgebouwen Een onderzoek naar de toegevoegde waarde van bedrijfsverzamelgebouwen P5 presentatie 2 juli 2014 Student: Jeroen Ketting, 4168860 Faculteit TU Delft, Bouwkunde Afdeling: Real Estate

Nadere informatie

leegstand en herbestemming

leegstand en herbestemming leegstand en herbestemming Gerben van Dijk, 17 maart 2011, KNX : gebruik #leegst in uw tweets programma introductie motto SBR, prettig kennis te maken focus duurzame ontwikkeling van de gebouwde omgeving

Nadere informatie

VNG festival leegstaand vastgoed

VNG festival leegstaand vastgoed VNG festival leegstaand vastgoed Jan Nabers, hoofd ruimte en economie Gemeente Zwolle, 10 maart 2014 11-3-2014 1 Inhoud interactieve presentatie Kennismaken met Zwolle Leegstand op de Zwolse kantorenmarkt

Nadere informatie

MEER4ZORG. Persoonlijke aandacht. Professionaliteit. En vooruitzien. Daar draait het nu om in de wereld van de zorg.

MEER4ZORG. Persoonlijke aandacht. Professionaliteit. En vooruitzien. Daar draait het nu om in de wereld van de zorg. Tijden veranderen. De maatschappij verandert. En dus veranderen wij. De zorgbranche vraagt om vernieuwing. En die gaan wij samen brengen. Hoe? Met MEER4ZORG, een integrale manier om u volledig te onzorgen.

Nadere informatie

Kansen voor zorgvastgoed

Kansen voor zorgvastgoed Kansen voor zorgvastgoed Omgaan met vastgoed in de zorg www.dtz.nl www.dtz.com Proactiviteit werpt zijn vruchten af Zorginstellingen die slim omgaan met hun vastgoed doen hier hun voordeel mee Kansen voor

Nadere informatie

Beleggers in gebiedsontwikkeling

Beleggers in gebiedsontwikkeling Beleggers in Incentives en belemmeringen voor een actieve rol van institutionele beleggers bij de herontwikkeling van binnenstedelijke gebieden P5 presentatie april 2015 Pelle Steigenga Technische Universiteit

Nadere informatie

Kantorenleegstand en transformatie trend of toekomst?

Kantorenleegstand en transformatie trend of toekomst? Kantorenleegstand en transformatie trend of toekomst? Sinds 2001 loopt de kantorenleegstand in Nederland op, en sinds 2003 is een hoge leegstand kenmerkend geweest voor de kantorenmarkt. Door de financiële

Nadere informatie

VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG

VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG PIM DIEPSTRATEN Doorn, 1 december 2015 AGENDA 1 Financieringsstrategie zorginstelling 2 Huidige financiers en het WFZ 3 Perspectief investeerder op de zorgmarkt 4 Alternatieve

Nadere informatie

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019 Werklocaties Nota Kantoren Rotterdam samengevat 19 juni 2019 2 Ruimtelijkeconomisch beleid voor kantoren in Rotterdam Voor een aantrekkelijke, economisch sterke stad is er evenwicht nodig tussen zowel

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls kantoren

Kwaliteitsimpuls kantoren 10 maart 2014, Festival Leegstaand Vastgoed Kwaliteitsimpuls kantoren Sjef de Pont, hoofd afdeling Economische Zaken, sector Stadsontwikkeling Opzet workshop Situatie s-hertogenbosch Onze aanpak: Impuls

Nadere informatie

VASTGOED D E S P E C I A L I S T I N E X C L U S I E V E W O N I N G E N W W W. C O N D U C T V A S T G O E D. C O M

VASTGOED D E S P E C I A L I S T I N E X C L U S I E V E W O N I N G E N W W W. C O N D U C T V A S T G O E D. C O M CONDUCT VASTGOED D E S P E C I A L I S T I N E X C L U S I E V E W O N I N G E N D E S P E C I A L I S T I N E X C L U S I E V E W O N I N G E N W A A R O M C O N D U C T V A S T G O E D? Conduct Vastgoed

Nadere informatie

Vitaal ZorgVast over wonen met zorg en dienstverlening. Ontwikkelen voor de zorg van morgen

Vitaal ZorgVast over wonen met zorg en dienstverlening. Ontwikkelen voor de zorg van morgen Vitaal ZorgVast over wonen met zorg en dienstverlening Ontwikkelen voor de zorg van morgen Bijzonder Wonen: mensgerichte woon- en leefomgevingen Het bouwen voor senioren én voor mensen met een ziekte of

Nadere informatie

Te huur. Henry Dunantlaan 1, Barendrecht

Te huur. Henry Dunantlaan 1, Barendrecht Te huur Henry Dunantlaan 1, Barendrecht Herkenbare zichtlokatie Hoogwaardige afwerking Circa 231 m² kantoorruimte www.dtz.nl Dit herkenbaar gelegen kantoorgebouw ligt direct aan de A15 hetgeen een goede

Nadere informatie

ert Harm ten Bolscher

ert Harm ten Bolscher Bent u toeschouwer of doet u mee? ert Harm ten Bolscher 21-3- Inhoud Trends voor de bouw-/ vastgoedwereld? Anders denken Aanpak vanuit F2F-/Citadel-netwerk Wat betekenen trends voor de vastgoed- en bouwwereld?

Nadere informatie

Te koop. Tarweweg 2, Nijmegen

Te koop. Tarweweg 2, Nijmegen Te koop Tarweweg 2, Nijmegen Kantoorruimte op zichtlocatie Hoogwaardige uitstraling Ruime parkeervoorzieningen www.dtz.nl T e koop Het object is gelegen tegenover het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en

Nadere informatie

Marylane. Leegstand kantoren & waarom het zo lang duurt

Marylane. Leegstand kantoren & waarom het zo lang duurt Leegstand kantoren & waarom het zo lang duurt Door: Bart Douw Datum: 24 januari 2013 MARYLANE: Bart Douw (1966), bedrijfseconoom 10 jaar bankier 8 jaar directeur investeringsholding Sinds begin 2012 zelfstandig

Nadere informatie

Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken

Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken 2 Nieuwe technologie zorgt voor fundamentele veranderingen In tijden waarin technologie en de economie ons meer welvaart geven, streven

Nadere informatie

Introductie. Cita architecten zoekt naar het specifieke en bijzondere van een ontwerpopgave.

Introductie. Cita architecten zoekt naar het specifieke en bijzondere van een ontwerpopgave. Introductie Cita: architecten bna wordt gevormd door een team enthousiaste mensen. Wij zijn een middelgroot architecten bureau, dat ruim 25 jaar bestaat. Onze projecten variëren van grote complexe multifunctionele

Nadere informatie

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming Wie zijn we Impuls / Partners heeft jarenlange ervaring met ruimtelijke vraagstukken. Op alle schaalgroottes. Voor overheden, wooncoörporaties en marktpartijen. Wij hebben een passie voor complexe vraagstukken.

Nadere informatie

De opmars van zorgvastgoed

De opmars van zorgvastgoed De opmars van zorgvastgoed september 2014 www.dtz.nl Duidelijk. DTZ Zadelhoff De opmars van zorgvastgoed Met een gemiddeld aandeel van 56% van het totale investeringsvolume, lag de nadruk op de beleggingsmarkt

Nadere informatie

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk Bouwen met KOOI nr 1 DECEMBER 2010 Special! 40 pagina s vakwerk van Kooi 65 jaar vakmanschap Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk 2. BOUWEN MET KOOI BOUWEN MET KOOI 3. korte lijnen. Dat is

Nadere informatie

Te koop. Bonkelaarplein 11-13, Sliedrecht

Te koop. Bonkelaarplein 11-13, Sliedrecht Te koop Bonkelaarplein 11-13, Sliedrecht Commerciele ruimte Centraal gelegen Circa 478 m² www.dtz.nl Het betreft een appartementsrecht op de begane grond, gebouwd in 1992 en gelegen aan het Bonkelaarplein

Nadere informatie

Te koop. Winkelcentrum Woensel 79E / Diekirchlaan 89, Eindhoven

Te koop. Winkelcentrum Woensel 79E / Diekirchlaan 89, Eindhoven Te koop Winkelcentrum Woensel 79E / Diekirchlaan 89, Eindhoven Multifunctionele ruimte Hoogwaardig afwerkings niveau Markante uitstraling www.dtz.nl T e koop Het object betreft een multi-functioneel kantoorgebouw

Nadere informatie

Te koop Multifunctioneel kantoorobject. Schulpen 10, Lemmer

Te koop Multifunctioneel kantoorobject. Schulpen 10, Lemmer Te koop Multifunctioneel kantoorobject Schulpen 10, Lemmer Toplocatie Aan vaarwater gelegen Multifunctioneel gebouw www.dtz.nl T e koop M u lt if unct ioneel kantoorobject In het centrum van Lemmer bevindt

Nadere informatie

Seinedreef 5-7, Utrecht

Seinedreef 5-7, Utrecht Seinedreef 5-7, Utrecht zichtlocatie aan de Einsteindreef flexibele huurtermijn riante parkeerfaciliteiten www.dtz.nl Het betreft een zelfstandig kantoorpand gelegen in de directe omgeving van het overdekte

Nadere informatie

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want:

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Marktanalyse Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Onbekendheid gebouweigenaren & gebruikers met de mogelijkheden en winst die te behalen valt Ondoorzichtige

Nadere informatie

Wie, Wat, Waar en Waarom

Wie, Wat, Waar en Waarom TEMPY. AVAILABLE AVAILABLE SPACES SPACES IN A IN NEW A NEW DIMENSION DIMENSION WIE Tempy is een huisvestigingsconcept, waarbij tijdelijke en flexibele voorzieningenunits in ruimtes in leegstaande panden

Nadere informatie

Beleggen in duurzaam vastgoed

Beleggen in duurzaam vastgoed Beleggen in duurzaam vastgoed Beleggers kunnen via Triodos Vastgoedfonds in duurzaam vastgoed investeren. Het fonds belegt voornamelijk in kantoren die duurzaam gebouwd zijn en duurzaam beheerd worden.

Nadere informatie

AVAILABLE SPACES IN A NEW DIMENSION

AVAILABLE SPACES IN A NEW DIMENSION AVAILABLE SPACES IN A NEW DIMENSION WIE, WAT WAAR EN WAAROM Wie we zijn WIE en wat we doen Tempy is een huisvestigingsconcept, waarbij tijdelijke en flexibele voorzieningenunits in ruimtes in leegstaande

Nadere informatie

Te koop Veelzijdig pand. Marktstraat 97, Musselkanaal

Te koop Veelzijdig pand. Marktstraat 97, Musselkanaal Te koop Veelzijdig pand Marktstraat 97, Musselkanaal Centrumlocatie Multifunctioneel object Goede staat van onderhoud www.dtz.nl Het object omvat een kantoorgebouw gelegen in het centrum van Musselkanaal.

Nadere informatie

Herbestemming in het onderwijs

Herbestemming in het onderwijs Herbestemming in het onderwijs Aanzet tot profielen voor herbestemmingsprofessionals e s- f een sch 'Logo omgeving derden' op witte achtergrond 'Logo omgeving derden' op gekleurde of fotografisch achtergrond

Nadere informatie

Te huur. Kroonpark 18, Arnhem

Te huur. Kroonpark 18, Arnhem Te huur Kroonpark 18, Arnhem full-service bedrijfs verzamelgebouw Gelegen op Kroonpark, aan de A325 Kantoorruimte op maat, vanaf 20 m² www.dtz.nl T e huur Arnhem Kroonpark, de locatie van The Office Operators,

Nadere informatie

Te koop Voormalig ABN AMRO kantoor. Aalsumerpoort 7, Dokkum

Te koop Voormalig ABN AMRO kantoor. Aalsumerpoort 7, Dokkum Te koop Aalsumerpoort 7, Dokkum Herontwikkelingsmogelijkheden Centrumlocatie Eigen parkeervoorzieningen www.dtz.nl T e koop Dit voormalige kantoor van de ABN AMRO ligt op een absolute centrumlocatie. Het

Nadere informatie

Fermiweg 105, Utrecht

Fermiweg 105, Utrecht Fermiweg 105, Utrecht Representatieve kantoor-/bedrijfsruimte Goede parkeergelegenheid Goede bereikbaarheid www.dtz.nl Het betreft een ideale kantoor-/bedrijfsruimte gelegen op slechts drie autominuten

Nadere informatie

PROFIEL Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uit

PROFIEL Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uit PROFIEL Ons architectenbureau is opgericht in 1910 en gevestigd in de Van Nellefabriek in Rotterdam, ontworpen door de grondleggers van ons bureau, architecten Brinkman en Van der Vlugt. Sinds 2014 is

Nadere informatie

Congres 2013 Nieuw elan

Congres 2013 Nieuw elan Congres 2013 Nieuw elan Workshop Creëren van financiële betrokkenheid bij transformaties Eric Thelen, Ron Karssing Remco Jutstra Gemeente Amsterdam 14 november 2013 Creëren van financiële betrokkenheid

Nadere informatie

Concepten voor de Weg naar de Toekomst

Concepten voor de Weg naar de Toekomst Concepten voor de Weg naar de Toekomst 18 maart 2009 Het Transforum De weg is een knooppunt van kennisinstituten op het gebied van infrastructuur, milieu- en energietechnologie en omgeving (landschapsinrichting,

Nadere informatie

Te koop Unieke herontwikkelingslocatie! Geulstraat 51, Groningen

Te koop Unieke herontwikkelingslocatie! Geulstraat 51, Groningen Te koop Unieke herontwikkelingslocatie! Geulstraat 51, Groningen Forse uitbreidingsmogelijkheden Nabij centrum Eigen parkeervoorzieningen www.dtz.nl Namens onze opdrachtgever ABN AMRO bieden wij u het

Nadere informatie

KANTOREN NOORD-NEDERLAND Drenthe, Friesland en Groningen

KANTOREN NOORD-NEDERLAND Drenthe, Friesland en Groningen Landelijke marktontwikkelingen Mede dankzij enkele grote transacties in diverse steden bereikte de opname van kantoorruimte de eerste maanden van 2012 een (onverwacht) hoog niveau. Deze goede start zette

Nadere informatie

d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra

d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra Dromen werkelijkheid maken, ambities vertalen naar realiteit, planningen en berekeningen omzetten in haalbaar projectmanagement.

Nadere informatie

Symposium VOGON. Effecten van financiering op kwaliteit. Donderdag 6 juli 2006

Symposium VOGON. Effecten van financiering op kwaliteit. Donderdag 6 juli 2006 Symposium VOGON Effecten van financiering op kwaliteit Donderdag 6 juli 2006 Rechtbank Haarlem en Rekenkamer Den Haag 2 Inleiding 1. Onderscheid Real Estate en Corporate Real Estate 2. Doelstellingen CRE

Nadere informatie

Te koop. Laan van Zevenhuizen 337, Apeldoorn

Te koop. Laan van Zevenhuizen 337, Apeldoorn Te koop Laan van Zevenhuizen 337, Apeldoorn Breed winkelfront Zichtlocatie aan de ringweg Grenzend aan Stadsdeelhart Anklaar www.dtz.nl Aan de doorgaande ringweg gelegen winkelruimte op zichtlocatie met

Nadere informatie

Het bedrijfsplan door de bril van een financier

Het bedrijfsplan door de bril van een financier Het bedrijfsplan door de bril van een financier Greentech week hoe financiert u uw innovatieve product of bedrijf Freek Welling investment manager 8 oktober 2015 Inhoud 1. Introductie 2. Belang van een

Nadere informatie

Berlagepad 10-12, Rotterdam

Berlagepad 10-12, Rotterdam Te koop Voormalig schoolgebouw Berlagepad 10-12, Rotterdam Herontwikkelingsobject Maatschappelijke bestemming Circa 1.518 m ² b.v.o. www.dtz.nl T e koop Voormalig schoolgebouw Voormalig schoolgebouw van

Nadere informatie

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden Kader Sinds de crisis van 2008 tot 2016 is er veel veranderd in de vraag naar bedrijfshuisvesting. Met name de kantorenmarkt en

Nadere informatie

Te koop. Bijsterhuizen 1107, Nijmegen

Te koop. Bijsterhuizen 1107, Nijmegen Te koop Bijsterhuizen 1107, Nijmegen Multifunctioneel bedrijfs complex Totale oppervlakte van c irca 13.280 m² Goed beveiligd omheind buitenterrein www.dtz.nl T e koop Een vrijstaand multifunctioneel bedrijfscomplex

Nadere informatie

MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U

MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U VOORWOORD 2 VOORWOORD WE HEBBEN ÉÉN BELANGRIJKE OVEREENKOMST: ÚW VASTGOED Met plezier stel ik u ons bedrijf voor. MVGM ontzorgt

Nadere informatie

Te Koop Multifunctioneel kantoorobject

Te Koop Multifunctioneel kantoorobject Multifunctioneel kantoorobject Quadoelenweg 6, Oosterwolde Markant gebouw Ruime kavel Veelzijdig pand Oosterwolde, Quadoelenweg 6 Gelegen aan de Opsterlandse Compagnonvaart in de dorpskern van Oosterwolde

Nadere informatie

HOUT EXPO CNTRM. Airport Garden City Lelystad

HOUT EXPO CNTRM. Airport Garden City Lelystad Airport Garden City Lelystad ennis delen flexplekken branche expositie etrokken cluster exposure ontmoeting pla radle to cradle kantoor loofhoutbos ontwi D e i n i t i a t i e f n e m e r s Het Hout Expo

Nadere informatie

DE ZUIDAS. Cradle to Cradle Amsterdam 22 mei 2008 Annemarie van Doorn ABN AMRO Special Projects BU NL

DE ZUIDAS. Cradle to Cradle Amsterdam 22 mei 2008 Annemarie van Doorn ABN AMRO Special Projects BU NL DE ZUIDAS Cradle to Cradle Amsterdam 22 mei 2008 Annemarie van Doorn ABN AMRO Special Projects BU NL Zuidas ambitie Internationale allure Toplocatie voor wonen, werken en voorzieningen Volwaardig stadscentrum

Nadere informatie

Nieuwe concepten voor leegstaande bedrijfsgebouwen. ID&Consult Company info@totaalconcepten.nl www.totaalconcepten.nl 00 31 (0)6 53 98 16 83

Nieuwe concepten voor leegstaande bedrijfsgebouwen. ID&Consult Company info@totaalconcepten.nl www.totaalconcepten.nl 00 31 (0)6 53 98 16 83 Nieuwe concepten voor leegstaande bedrijfsgebouwen ID&Consult Company info@totaalconcepten.nl www.totaalconcepten.nl 00 31 (0)6 53 98 16 83 May 2012 1. Inleiding Anno 2012-2013 staan veel bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Theben oplossingen per stramien 2 Utiliteitsconcept 'make it easy' Uw partner, als het om snel en slim installeren gaat Opdrachtgevers, investeerders

Nadere informatie

Te huur Kantoorgebouw 'Schutterspoort' Schipholweg 55-89, Leiden

Te huur Kantoorgebouw 'Schutterspoort' Schipholweg 55-89, Leiden Te huur Kantoorgebouw 'Schutterspoort' Schipholweg 55-89, Leiden Zeer representatief kantoorgebouw Circa 2.361 m ² kantoorruimte beschikbaar In units vanaf circa 127 m² www.dtz.nl Het representatieve kantoorgebouw

Nadere informatie

Te huur. Henri Wijnmalenweg 5a, Eindhoven

Te huur. Henri Wijnmalenweg 5a, Eindhoven Te huur Henri Wijnmalenweg 5a, Eindhoven Geheel of gedeeltelijk te huur Uitstekend bereikbaar Voldoende parkeergelegenheid www.dtz.nl Dit uniek gelegen kantoorgebouw is eind jaren negentig gerealiseerd

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

Te koop BedrijvenPark Oostflakkee. Energiebaan ong., Oude-Tonge

Te koop BedrijvenPark Oostflakkee. Energiebaan ong., Oude-Tonge Te koop Energiebaan ong., Oude-Tonge Gunstig gelegen Goede bereikbaarheid Totaal ca. 17 tot 22 ha beschikbaar www.dtz.nl Op Goeree-Overflakkee ligt ; midden in de landelijke omgeving bestaande uit polders

Nadere informatie

Te huur Kantoorruimte op maat. Vendelier 51-59, Veenendaal

Te huur Kantoorruimte op maat. Vendelier 51-59, Veenendaal Te huur Kantoorruimte op maat Vendelier 51-59, Veenendaal Uitstekend bereikbaar Zichtlocatie A12 Zeer ruime parkeernorm www.dtz.nl Kantoorgebouw 'De Vendelier' gelegen op perfecte zichtlocatie aan de A12.

Nadere informatie

weer thuis in de stad

weer thuis in de stad weer thuis in de stad Wonen boven winkels Een levendige binnenstad is aantrekkelijk voor bezoekers, levert woongenot voor specieke groepen mensen, is een broedplaats voor kenniseconomie en cultuur en vormt

Nadere informatie

Te huur 'Maple Building' Oude Apeldoornseweg 47, Apeldoorn

Te huur 'Maple Building' Oude Apeldoornseweg 47, Apeldoorn Te huur 'Maple Building' Oude Apeldoornseweg 47, Apeldoorn Renovate to suite Dynamische werkomgeving FizzionParc biedt hoog serviceniveau www.dtz.nl Maple Building is gebouwd in de jaren '80 en heeft een

Nadere informatie

Instrument: de Actorenanalyse. 1. Wat is een Actorenanalyse. 2. Doel van een Actorenanalyse. Instrumenten Actorenanalyse

Instrument: de Actorenanalyse. 1. Wat is een Actorenanalyse. 2. Doel van een Actorenanalyse. Instrumenten Actorenanalyse Instrument: de Actorenanalyse Instrument: de Actorenanalyse 1 1. Wat is een Actorenanalyse 1 2. Doel van een Actorenanalyse 1 3. Het opstellen van een Actorenanalyse 2 4. Eisen aan een goede Actorenanalyse

Nadere informatie

Te huur / Te koop. Gorsstraat 1, Spijkenisse

Te huur / Te koop. Gorsstraat 1, Spijkenisse Te huur / Te koop Gorsstraat 1, Spijkenisse Representatief kantoorgebouw Goed bereikbaar per auto en met het OV Totaal circa 1.279 m ² kantoorruimte www.dtz.nl T e huur / Te koop Het betreft een kantoorgebouw

Nadere informatie

Vastgoed en vastgoedfinancieringen

Vastgoed en vastgoedfinancieringen Vastgoed en vastgoedfinancieringen Dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen Syntrus Achmea Real Estate & Finance is dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen. Dankzij onze unieke

Nadere informatie

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN.

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. Inhoud ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. 4 Arnoud van Raak (eigenaar ARRA Management): Door een geïntegreerde aanpak van commercieel beheer, technisch beheer en volledige administratieve

Nadere informatie

Vastgoed en vastgoedfinancieringen

Vastgoed en vastgoedfinancieringen Vastgoed en vastgoedfinancieringen Dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen is dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen. Dankzij onze unieke combinatie van pensioenexpertise en vastgoedexpertise

Nadere informatie

Te koop Vrijstaand kantoorpand. Bovendonk 27, Roosendaal

Te koop Vrijstaand kantoorpand. Bovendonk 27, Roosendaal Te koop Vrijstaand kantoorpand Bovendonk 27, Roosendaal Vrijstaand kantoorpand Vrij van BTW Parkeergelegenheid op eigen terrein www.dtz.nl Het betreft een kantoorpand gelegen op het kantorenpark 'Bovendonk'

Nadere informatie

Wonen.nl. 3 redenen om te verhuren via 123Wonen

Wonen.nl. 3 redenen om te verhuren via 123Wonen Wonen.nl 3 redenen om te verhuren via 123Wonen Ervaring en expertise scheelt u heel wat zorgen Uw Verhuurmakelaar Bij de keuze voor een goede vastgoedpartner gaat u weloverwogen te werk. U kiest voor

Nadere informatie

Te huur Coolse Poort. Coolsingel 139, Rotterdam

Te huur Coolse Poort. Coolsingel 139, Rotterdam Te huur Coolse Poort Coolsingel 139, Rotterdam Markant kantoorgebouw In het hart van Rotterdam 3 verdiepingen van elk c irca 1.420 m² www.dtz.nl Coolse Poort is een markant kantoorgebouw, midden in het

Nadere informatie

Visie kantorenlocaties Nieuwegein

Visie kantorenlocaties Nieuwegein Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Martinbaan 2 3439 NN www..nl Economische zaken Visie kantorenlocaties Nieuwegein Datum 20 december 2011 Auteur Gemeente Nieuwegein (Ec. Zaken) Versie vastgesteld door B&W

Nadere informatie

Te huur Gelegen in het historisch centrum van Leiden. Doezastraat 2A, Leiden

Te huur Gelegen in het historisch centrum van Leiden. Doezastraat 2A, Leiden Te huur Gelegen in het historisch centrum van Leiden Doezastraat 2A, Leiden Hoogwaardige uitstraling Gelegen op een unieke locatie Goede bereikbaarheid www.dtz.nl Het object is een rijksmonument en oorspronkelijk

Nadere informatie

De Quackstraat 77, Rotterdam

De Quackstraat 77, Rotterdam Te koop Voormalig schoolgebouw De Quackstraat 77, Rotterdam Herontwikkelingsobject Maatschappelijke bestemming Circa 1.397 m ² b.v.o. www.dtz.nl T e koop Voormalig schoolgebouw Dit voormalige schoolgebouw

Nadere informatie

VASTGOED D E S P E C I A L I S T I N E X C L U S I E V E W O N I N G E N W W W. C O N D U C T V A S T G O E D. C O M

VASTGOED D E S P E C I A L I S T I N E X C L U S I E V E W O N I N G E N W W W. C O N D U C T V A S T G O E D. C O M CONDUCT VASTGOED D E S P E C I A L I S T I N E X C L U S I E V E W O N I N G E N D E S P E C I A L I S T I N E X C L U S I E V E W O N I N G E N W A A R O M C O N D U C T V A S T G O E D? Conduct Vastgoed

Nadere informatie

Te huur Circa 651 m² kantoorruimte. Waldorpstraat 120, Den Haag

Te huur Circa 651 m² kantoorruimte. Waldorpstraat 120, Den Haag Te huur Circa 651 m² kantoorruimte Waldorpstraat 120, Den Haag Gelegen op de 6e en 7e verdieping Gelegen tegenover Station Hollands Spoor Uitstekend bereikbaar www.dtz.nl Voor de verhuur is circa 651 m²

Nadere informatie

Masterclass Projectontwikkeling

Masterclass Projectontwikkeling Masterclass Projectontwikkeling De toekomst van binnenstedelijke projectontwikkeling en de veranderende rol van de projectontwikkelaar Masterclass Projectontwikkeling De toekomst van binnenstedelijke projectontwikkeling

Nadere informatie

6,5 miljoen m2 leegstaande kantoren, door innovatie een kans voor de markt!

6,5 miljoen m2 leegstaande kantoren, door innovatie een kans voor de markt! OPINIE- ONDERZOEK- OPLOSSINGEN 6,5 miljoen m2 leegstaande kantoren, door innovatie een kans voor de markt! Robert de Wit Bart Theunissen Hetty van der Pennen 21 juni 2011 LEEGSTAND VAN ZAKEN?! KANSEN!

Nadere informatie

Te Koop Multifunctioneel kantoorobject

Te Koop Multifunctioneel kantoorobject Multifunctioneel kantoorobject Wylpstrjitte 5, Stiens Centrumlocatie Multifunctioneel object Volledig gerenoveerd Stiens, Wylpstrjitte 5 Het object omvat een semi vrijstaand kantoorgebouw in het centrum

Nadere informatie

Werkconferentie Vastgoedmarkt Midden-Nederland. 21 juni 2012

Werkconferentie Vastgoedmarkt Midden-Nederland. 21 juni 2012 Werkconferentie Vastgoedmarkt Midden-Nederland 21 juni 2012 Luc Dietz dagvoorzitter Michaël Kortbeek Voorzitter KvK Midden-Nederland Het probleem Kantorenmarkt: leegstand, fors aanbod Bedrijventerreinen:

Nadere informatie

Te koop Beleggingsobject met transformatiemogelijkheden. Smedenstraat 48, Deventer

Te koop Beleggingsobject met transformatiemogelijkheden. Smedenstraat 48, Deventer Te koop Beleggingsobject met transformatiemogelijkheden Smedenstraat 48, Deventer Binnenstad Deventer Direct rendement Transformatiemogelijkheden www.dtz.nl Beleggingsobject met transformatiemogelijkheden

Nadere informatie

Stationsplein 1-37, Amersfoort

Stationsplein 1-37, Amersfoort Te huur Stationsplein 1-37, Amersfoort gelegen op het CS Amersfoort circa 5.000 m² beschikbaar uitstekende bereikbaarheid www.dtz.nl Te huur Het betreft een kantoorruimte in kantoorgebouw Stafoort te Amersfoort.

Nadere informatie

Eigenaren bijeenkomst

Eigenaren bijeenkomst Eigenaren bijeenkomst Eigenaren aan het stuur Taken Park management / eigenaren loge Oprichting Eigenaren loge LMM Agenda Eigenaren loge Toelichting Marktmeesterschap door Drs. Jeroen Krijgsman (BOM) Bespreking

Nadere informatie

Whitepaper. Financier DCMF breekt markt voor kortlopende hypotheken open

Whitepaper. Financier DCMF breekt markt voor kortlopende hypotheken open Whitepaper Financier DCMF breekt markt voor kortlopende hypotheken open De Amsterdamse financier Dutch Commercial Mortgage Finance (DCMF) brengt kortlopende residentiële vastgoedfinanciering op de Nederlandse

Nadere informatie

Te huur / Te koop Modern kantoorgebouw centrum van Hengelo. Deldenerstraat 26, Hengelo

Te huur / Te koop Modern kantoorgebouw centrum van Hengelo. Deldenerstraat 26, Hengelo Te huur / Te koop Modern kantoorgebouw centrum van Hengelo Deldenerstraat 26, Hengelo Modern kantoorgebouw Gelegen in het centrum van Hengelo Uitstekende zichtlocatie www.dtz.nl T e huur / Te koop M odern

Nadere informatie

Van kantoren naar wonen aan de gracht

Van kantoren naar wonen aan de gracht Joost Zonneveld Zelfstandig journalist en onderzoeker, onder meer voor Het Parool en Nul20 26 november 2014 PROJECT ARCHITECTUUR HERONTWIKKELING KANTOREN WONEN WONINGBOUW Van kantoren naar wonen aan de

Nadere informatie

Tafels Mirt-onderzoek Stimuleren Stedelijk Wonen/Verstedelijking

Tafels Mirt-onderzoek Stimuleren Stedelijk Wonen/Verstedelijking Tafels Mirt-onderzoek Stimuleren Stedelijk Wonen/Verstedelijking De beschrijvingen van onderstaande tafels zijn geen vastgestelde doelen en werkwijzen. De uitkomsten en werkwijzen worden in samenspraak

Nadere informatie

Hollands tuin 77, Rotterdam

Hollands tuin 77, Rotterdam Te koop Voormalig schoolgebouw Hollands tuin 77, Rotterdam Herontwikkeling Maatschappelijke bestemming Circa 1.570 m ² b.v.o. www.dtz.nl T e koop Voormalig schoolgebouw Dit voormalig schoolgebouw van twee

Nadere informatie

Boris & Victor Zwijndrecht

Boris & Victor Zwijndrecht PROJECT: Boris & Victor Zwijndrecht Investering met 1e Hypotheekrecht Rentevergoeding: 5,0% (maandelijkse uitkeringen) Looptijd: 5 jaar Minimale deelname: 250.000,- Zekerheden: 1 e hypothecaire inschrijving

Nadere informatie

Te huur Upgraded kantoorruimte. Takkebijsters 3, Breda

Te huur Upgraded kantoorruimte. Takkebijsters 3, Breda Te huur Upgraded kantoorruimte Takkebijsters 3, Breda Complete renovatie Uitstekende bereikbaarheid Representatieve uitstraling www.dtz.nl Op zeer korte afstand van de snelweg A27 gelegen kleinschalig

Nadere informatie

Mogelijkheden zien waar niemand ze ziet. CPI Governance: pragmatische en transparante governance-oplossingen.

Mogelijkheden zien waar niemand ze ziet. CPI Governance: pragmatische en transparante governance-oplossingen. Mogelijkheden zien waar niemand ze ziet CPI Governance: pragmatische en transparante governance-oplossingen. Risicobeheersing begint aan de top CPI Governance CPI (Corporate, Public en Internal) Governance

Nadere informatie

Wonen in kantoren, werkt dat?

Wonen in kantoren, werkt dat? Wonen in kantoren, werkt dat? De lettergrootte voor bijschriften is 12 Erik Cremers Adviseur Duurzame Leefomgeving Inleiding DGMR heeft uitgebreide ervaring renovaties en herbestemmingen Advisering van

Nadere informatie

Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort flexibele huurtermijn te huur vanaf 31 m² recentelijk gerevitaliseerd www.dtz.nl Het betreft een zeer representatief kantoorgebouw, welke gelegen is op een prominente

Nadere informatie

Jos van Oyen Het Wooninitiatief

Jos van Oyen Het Wooninitiatief Vereniging Het Wooninitiatief Robuust organiseren van beschermd wonen onder de Wmo 2015 Robuust organiseren van beschermd wonen onder de Wmo 2015 Jos van Oyen Het Wooninitiatief Jos van Oyen Directeur

Nadere informatie

Tijdelijk Anders Gebruiken

Tijdelijk Anders Gebruiken Tijdelijk Anders Gebruiken van terreinen en gebouwen Ingrid van de Vossenberg Projectleider T.A.G. / Stedenbouwkundige / Gemeente Nijmegen Wat is TAG? De ontwikkelaar: sloopt niet, maar stelt gebouw

Nadere informatie