WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte"

Transcriptie

1 WONEN Een goede woning in een plezierige woonomgeving is belangrijk voor het welbevinden van iedereen. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Ook het overheidsbeleid is hierop gericht. Naarmate mensen ouder worden veranderen hun woonwensen en mogelijkheden. Soms zorgen gezondheidsproblemen ervoor dat al op korte termijn een oplossing moet worden gezocht in de huidige woning of in een andere woonruimte. De markt van woningen en zorg voor ouderen is volop in beweging. Er komen steeds meer varianten van de combinatie van wonen en zorg. In dit hoofdstuk worden de belangrijkste vormen beschreven die op dit moment in het Maasland bestaan. In huidige woning blijven De meeste ouderen voelen zich thuis in een huur- of koopwoning in hun eigen dorp of buurt en zien erg op tegen een verhuizing naar een andere woonplek. Verhuizing is echter niet altijd nodig. Wel is het verstandig om de voor- en nadelen van de huidige woonsituatie te inventariseren. Hierbij moet niet alleen aan de woning zelf worden gedacht, maar ook aan de sociale omgeving. Bij de woning zijn aspecten als grootte, comfort en veiligheid van belang. De sociale omgeving heeft te maken met sociale contacten, openbaar vervoer, winkels en andere voorzieningen. Nadelen van de huidige woning zijn vaak te beperken of op te lossen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden voor kleine en soms ook wat grotere woningaanpassingen. De kosten hiervan kunnen in bepaalde gevallen worden vergoed door de gemeente (zie hoofdstuk 2). Verschillende organisaties bieden, vaak tegen een beperkte vergoeding, diensten aan die het mogelijk maken om langer in de huidige woning te blijven. Er wordt ook steeds meer thuiszorg geboden als er problemen zijn met de gezondheid (zie hoofdstuk 3).Verder zijn er allerlei initiatieven die bevorderen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld het project Blijvend thuis in eigen huis, waarbij individuele woonverbeteradviezen aan ouderen worden gegeven. De beslissing om te gaan verhuizen is niet alleen afhankelijk van de huidige woonsituatie, maar ook van de beschikbaarheid van andere woonruimte. Informatie over huisvestingsmogelijkheden in uw gemeente is te vinden in het vervolg van dit hoofdstuk. Zoeken naar andere woonruimte Bij het zoeken naar andere woonruimte komt allereerst de vraag aan welke wensen nieuwe woonruimte zou moeten voldoen. Is er een voorkeur voor huren of kopen?

2 Welke voorzieningen, diensten of zorg zijn nodig? In welke buurt of woonkern zou men het liefst wonen? Voor informatie over het aanbod van koopwoningen kan men zich het beste wenden tot de regionale makelaars. Ook via internet is het mogelijk om bouwplannen en een overzicht van koopwoningen te bekijken, geordend naar regio of plaats van voorkeur: of In de volgende paragrafen komt informatie aan bod over woningen die worden aangeboden door woningcorporaties en aanbieders van woonzorgcomplexen. De volgorde van de categorieën woningen is bepaald door de mate van aanwezigheid van extra voorzieningen of zorg. Informatie over inschrijving, aanmelding en toewijzing is te vinden verderop in dit hoofdstuk. Geschikte huurwoning In het woningaanbod van Brabant Wonen en Woonmaatschappij Maasland zitten woningen die weliswaar niet speciaal voor ouderen zijn gebouwd, maar vaak geschikt zijn voor ouderen. Het gaat hierbij om gelijkvloerse woningen of appartementen met een lift. Geschikte huurwoning In het woningaanbod van de woningcorporaties Brabant Wonen en Woonmaatschappij Maasland zitten woningen die weliswaar niet speciaal voor ouderen zijn gebouwd, maar vaak geschikt zijn voor ouderen. Het gaat hier om gelijkvloerse woningen of appartementen met een lift. Seniorenwoning Seniorenwoningen zijn kleinere woningen met enkele voorzieningen: de woningen hebben 1 á 2 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer in directe verbinding staat met de huiskamer. Er zijn alleen drempels daar waar zij de functie hebben van waterkering. Aan de wanden moeten steunen kunnen worden aangebracht. Locaties seniorenwoningen in de gemeente Grave: Grave Infirmerie (24 woningen) Oliestraat (26 woningen) Gasthuisstraat (7 woningen) Essinklaan (8 woningen) Ruyterstraat (6 woningen) Binnenhof (5 woningen) Van der Nootstraat (3 woningen)

3 De Quaylaan (3 woningen) Maaskade (3 woningen) Escharen Graafschedijk (9 woningen) Akkerslagen (17 woningen) Gassel Hofstede (4 woningen) De Deel (4 woningen) De Nieuweweg (2 woningen) St. Jansvoort (2 woningen) De Akker (6 woningen) De Korte Akker (4 woningen) Velp Zaalheuvelweg (7 woningen) Tolschestraat (3 woningen) De seniorenwoningen in de gemeente Grave zijn in bezit van Woonmaatschappij Maasland. Voor meer informatie omtrent aanmelding zie paragraaf 4.6. Beschut wonen Aanleun-/inleunwoning Aan en -inleunwoningen zijn direct verbonden met of in de directe nabijheid van een zorgcentrum. Aanleunwoningen hebben een eigen entree en inleunwoningen zijn bereikbaar via de hoofdingang van een zorgcentrum. Voor aan- en inleunwoningen zijn bijzondere voorzieningen getroffen zoals brede kozijnen, het weglaten van drempels en aansluiting op een alarmeringssysteem. Voor bewoners van dit soort woningen bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan ontspanningsactiviteiten in het zorgcentrum; ook kan gebruik gemaakt worden van andere dienstverlening in het zorgcentrum (zoals kapper, pedicure). Beschermd wonen met steunpunt Zelfstandige ouderenwoningen in een gebouw met gemeenschappelijke voorzieningen (huiskamer/activiteitenruimtes/gemeenschappelijke tuin) worden beschermd wonen met steunpunt genoemd. De manier van bouwen en situering van de woningen biedt de bewoners meer bescherming en veiligheid. De woningen zijn geschikt voor bewoning door rolstoelgebruikers (geen drempels, brede deuren, lift aanwezig). De voordeuren komen uit op overdekte gangen en via deze gangen zijn de algemene ruimtes bereikbaar.

4 Servicewoning/Zorgwoning De vroegere aanleunwoningen, inleunwoningen van Stichting Zorg voor Ouderen Maasland en Pantein zijn omgezet in servicewoningen/zorgwoningen. Deze woningen bevinden zich buiten de gemeente Grave. Een servicewoning/zorgwoning heeft de volgende kenmerken: Het is een vorm van zelfstandig wonen. Grenzend aan of op loopafstand is een zorgcentrum aanwezig. In de woningen is 24-uurs planbare en onplanbare zorg gegarandeerd. Ook bij een toenemende zorgvraag kan de bewoner in de servicewoning/zorgwoning blijven wonen, onder voorwaarde dat deze de regie over zijn leven kan blijven voeren. Om voor een servicewoning/zorgwoning in aanmerking te komen is een CIZ-indicatie nodig (CIZ = Centrum Indicatiestelling Zorg). Zorg/dienstencentra De term dienstencentrum wordt ook wel gebruikt voor verzorgingshuis of zorgcentrum. Deze term benadrukt het aanbod van een compleet pakket van zorg, welzijn en wonen. In een zorg/dienstencentrum heeft men de beschikking over een eigen zit/slaapkamer in combinatie met eigen sanitair en een keukenblok met koelkast. Elke kamer heeft een aansluiting voor telefoon en kabeltelevisie. De zorg die wordt geleverd is afhankelijk van de behoefte van de individuele bewoner en de mogelijkheden van het huis. Er wordt zoveel mogelijk zorg op maat geleverd. De dienstverlening bestaat verder uit één keer per week schoonmaken van de kamer, linnenverzorging, maaltijden en activiteiten. Daarnaast is er een kapel, tuin met terras en recreatieruimte waar de bewoners gebruik van kunnen maken. In een aantal zorg/dienstencentra zijn mogelijkheden gecreëerd voor aanvullende zorgverlening, zoals: Meerzorg Psychogeriatrie (PG) Groepsverzorging: meerzorg psychogeriatrie is aanvullende zorg voor dementerende ouderen in het zorg/dienstencentrum. Het accent ligt op de groepsgerichte benadering en begeleiding van de cliënt, met veel aandacht voor het structuur geven aan de dag. Meerzorg Somatiek: aanvullende zorg voor ouderen van het zorgcentrum die gespecialiseerde lichamelijke verpleging nodig hebben wordt meerzorg somatiek genoemd. Combizorg: combinatie van groepsgerichte meerzorg psychogeriatrie en meerzorg somatiek.

5 Meerzorg psychiatrie: aanvullende zorg voor cliënten met een psychiatrische achtergrond. Vanuit de psychiatrie wordt gespecialiseerde hulp geboden bij de zorgverlening aan deze groep cliënten. Kortdurend verblijf (Tijdelijke opname): voor ouderen die voor bepaalde tijd verzorging nodig hebben, bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie, of door het tijdelijk wegvallen van mantelzorg zijn er mogelijkheden voor een kortdurend verblijf in een dienstencentrum. De maximale duur van een kortdurend verblijf is acht weken. Dagverzorging: dagverzorging is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen en gericht op behoud en herstel van de zelfredzaamheid en voorkoming van dreigend isolement. Om voor dagverzorging in aanmerking te komen is een CIZ indicatie nodig. Dagopvang: dagopvang is bedoeld voor zelfstandig wonende cliënten en gericht op activering en voorkoming van een dreigend isolement. Deelnemers sluiten aan bij activiteiten van het zorgcentrum en/of maken gebruik van faciliteiten van het zorgcentrum. Anders dan bij dagverzorging is voor dagopvang geen CIZ-indicatie nodig. Extramurale verzorgingshuiszorg (servicewoningen): verzorgingshuiszorg aan zelfstandig wonende ouderen, dus buiten het verzorgingshuis wordt extramurale verzorgingshuiszorg genoemd. Informatie Stichting Zorg voor Ouderen Maasland (ZVOM) heeft zestien dienstencentra in het Maasland; daarnaast heeft Stichting Welstaete een dienstencentrum in Landerd. Stichting ZVOM Raadhuislaan GL Oss telefoon: (0412) internet: Stichting Welstaete Postbus AJ Veghel telefoon: (0413) Diensten/zorgcentra in het Maasland Zorg Voor Ouderen Maasland (ZVOM) Dienstencentrum Katwijk Vredehof 1,

6 5341 TS Oss telefoon: (0412) tijdelijk bezoekadres: Arendsvlucht 13, OSS Telefoon: (0412) telefoon: (0412) Dienstencentrum St. Jozef Oijense Bovendijk 5, 5394 AJ Oijen telefoon: (0412) Dienstencentrum De Wilberthof Den Dries1, 5351 DZ Berghem telefoon: (0412) Dienstencentrum Heelwijk Mozartlaan CG Heesch Telefoon: (0412) Dienstencentrum De Maashorst Kerklaan 1, 5366 AR Megen telefoon: (0412) Dienstencentrum De Stekkerhoek Laar HH Nistelrode Telefoon: (0412) Dienstencentrum De Heegt Veldstraat 1, 5386 AW Geffen telefoon: (073) Dienstencentrum Martinushuis Kloosterstraat 3, 5391 AB Nuland telefoon: (073) Dienstencentrum Maaszicht Prinsenstal 2, 5361 GK Grave telefoon: (0486) Stichting Welstaete: Zorgcentrum Compostella Kerkstraat 38, 5411 BA Zeeland telefoon: (0486) Dienstencentrum Maasland St. Sebastianusstraat 5, 5373 AD Herpen telefoon: (0486) Dienstencentrum Torenstaete Arendsvlucht 25, 5341 AW Oss telefoon: (0412) Dienstencentrum Loovelt Saturnusstraat 280, 5345 LH Oss telefoon: (0412) Dienstencentrum De Ruwaard Ministershof 1, 5344 BT Oss

7 Verpleeghuis In verpleeghuizen wordt verpleging, verzorging en revalidatie gegeven op medische indicatie. Behandelingtherapieën, aangepast aan de behoefte of handicap van de patiënt, worden gegeven door vakkundige krachten op het gebied van ergo-, fysio-, en activiteitentherapie. Het verpleeghuis kan bieden: Verpleeghuiszorg somatiek (lichamelijke klachten): specialistische verpleegkundige zorg aan cliënten met een complexe en/of uitzonderlijke medisch-technische lichamelijke verpleegbehoefte. Verpleeghuiszorg psychogeriatrie (in toenemende mate vergeetachtig): specialistische verpleegkundige zorg aan cliënten met complexe psychogeriatrische problematiek. Revalidatie: specialistische verpleegkundige zorg gedurende een bepaalde periode bestaande uit gerichte therapieën en reactivering. Kortdurend verblijf: zorg aan cliënten die tijdelijk gespecialiseerde somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben, met als doel de mantelzorg tijdelijk te ontlasten, crisissituaties op te vangen, specifieke zorg te realiseren en observatie en behandeling, zodat de cliënt thuis kan blijven functioneren. Dagbehandeling somatiek: specialistische lichamelijke zorg, ondersteuning en advies gedurende één of meerdere dagen per week aan cliënten die niet in het verpleeghuis zijn opgenomen. Daarnaast biedt dagbehandeling ontspanning. Dagbehandeling psychogeriatrie: specialistische psychogeriatrische zorg, ondersteuning en advies gedurende één of meerdere dagen per week aan cliënten die niet in het verpleeghuis zijn opgenomen. Daarnaast biedt dagbehandeling ontspanning. Extramurale verpleeghuiszorg psychogeriatrie: specialistische psychogeriatrische zorg, begeleiding en ondersteuning aan zelfstandig wonende cliënten. Extramurale verpleeghuiszorg psychogeriatrie heeft als doel cliënten in staat te stellen zich zo lang mogelijk te handhaven in de thuissituatie. Aanmelding, indicatie en kosten Ouderen die in aanmerking willen komen voor zorg in of vanuit een verpleeghuis hebben een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zie paragraaf 4.7 van dit hoofdstuk.

8 Inschrijving, aanmelding en toewijzing huurwoningen In het Maasland zijn verschillende procedures voor de inschrijving en toewijzing van huurwoningen. De twee grote woningcorporaties, Brabant Wonen en Woonmaatschappij Maasland hanteren ieder een eigen systeem. Brabant Wonen verhuurt voornamelijk woningen in Oss en Woonmaatschappij Maasland in de kleinere kernen van het Maasland. Mensen die zich willen oriënteren op zowel de stad Oss als op woningen in de rest van het Maasland kunnen zich bij de woningcorporaties inschrijven. Gezien de toewijzingscriteria is het zaak tijdig in te schrijven. De toewijzing van (senioren)woningen en serviceflats van Woonzorg Nederland en van Stichting Wonen voor Ouderen Maasland gaat via Brabant Wonen of Woonmaatschappij Maasland volgens de criteria van deze woningcorporaties. Voor huurwoningen in de vrije sector kan men zich rechtstreeks tot de verhuurder wenden. Procedures woningbouwcorporaties Brabant Wonen Inschrijving via inschrijfformulier, jaarlijks verlengen; Kosten: geen. Procedure: Reageren op woningaanbod in de Sleutel, telefonisch of via woonbon; in de advertentie staan ook eventuele voorwaarden in verband met leeftijd, aantal personen en inkomen. Toewijzing op basis van woonduur; dit is de periode dat men op het huidige adres woont. Urgentie: in uitzonderlijke situaties kan om medische of sociale redenen voorrang worden gegeven bij toewijzing. Informatie over procedure en kosten van urgentieverklaring is verkrijgbaar bij de woningcorporatie. Woonmaatschappij Maasland Inschrijving via inschrijfformulier Kosten inschrijving 10,- Procedure: Het woningaanbod is verdeeld in clusters van enkele woningen in straat of buurt. Men kan zich inschrijven op maximaal zes clusters. Komt er een huis vrij in het betreffende cluster dan schuift men door in de wachtrij. Men kan via internet de clusters bekijken of op de kantoren in Cuijk of Ravenstein. Urgentie: Wanneer er met spoed een andere woning nodig is in verband met bijvoorbeeld gezondheidsproblemen kan er een woonindicatie aangevraagd worden. Een dergelijke indicatie bepaalt of voorrang nodig is en welk type woning het probleem op kan lossen. Er zijn drie verschillende woonindicaties, namelijk: Voor een gelijkvloerse woning, in de buurt van voorzieningen Voor beschermd wonen, in de buurt van een zorginstelling Voor extra beschermd wonen met 24 uurszorg op afroep

9 Voor informatie omtrent het verkrijgen van een woonindicatie kan men contact opnemen met Woonmaatschappij Maasland. Een medewerker zal specifieke vragen stellen over de huidige woonsituatie. Soms is een huisbezoek nodig om de situatie ter plekke te bekijken. Informatie Brabant Wonen Venusstraat 2 Postbus AD Oss telefoon: (0412) internet: Woonmaatschappij Maasland Schaafdries 8 Postbus AA Ravenstein telefoon: (0486) internet: Woonzorg Nederland Postbus AG Amsterdam telefoon: (0900) (lokaal tarief) op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur. internet: Overige instanties Stichting Zorg voor Ouderen Maasland/Stichting Wonen voor Ouderen Maasland Postbus AD Oss telefoon: (0412) internet: info@zvom.nl Aanmelding en indicatie servicewoning, diensten/zorgcentra of verpleeghuis Om in aanmerking te komen voor een servicewoning of dienstencentrum is een indicatie nodig. Het verkrijgen van een indicatie begint met het indienen van een aanvraag bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dat kan rechtstreeks bij CIZ of via de huisarts. CIZ stelt onafhankelijk van zorguitvoerders vast welke zorg nodig is. Om een goede beslissing te kunnen nemen komt een indicatieadviseur op huisbezoek. Op basis van de gegevens die de adviseur heeft verzameld beoordeelt het CIZ welke zorgfuncties nodig zijn en of opname in

10 een servicewoning, zorgcentrum of verpleeghuis gewenst is. Als dat zo is wordt een indicatie afgegeven. Het Bureau Dienstbemiddeling ZVOM, respectievelijk Zorgbemiddelingsbureau Welstaete helpt om het recht op zorg, (vastgelegd in de indicatie van het CIZ) om te zetten in daadwerkelijke zorg. Zodra de medewerkers van dit bureau de indicatie ontvangen, wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen met de cliënt en de instelling waar de voorkeur naar uit gaat. Als deze instelling niet kan helpen, worden ook andere zorgaanbieders ingeschakeld. Het Bureau Dienstbemiddeling ZVOM of Zorgbemiddelingsbureau Welstaete draagt tevens zorg voor registratie van de wachtlijstgegevens en kan daar informatie over verstrekken. Als er tijdens de wachttijd veranderingen in de situatie van de aanvrager optreden, waardoor ook de zorgvraag verandert, kan indien noodzakelijk actie worden ondernomen. Kosten De kosten van verblijf, behandeling of zorg in een zorgcentrum of verpleeghuis worden vergoed vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Wettelijk is bepaald dat ieder een eigen bijdrage betaalt. De hoogte daarvan is afhankelijk van het verzamelinkomen. Het eigen vermogen zelf telt niet mee. Partners die samen in een zorgcentrum gaan wonen, zijn één echtparenbijdrage verschuldigd. Er wordt dus geen dubbele alleenstaande- bijdrage gevraagd. De hoogte van de eigen bijdrage is zodanig dat een bedrag overblijft voor persoonlijke uitgaven. Het Zorgkantoor onderzoekt de hoogte van het inkomen en geeft aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB) door welke eigen bijdrage moet worden betaald. Dat wordt door de SVB van de AOW afgehouden. Het resterende bedrag van de AOW wordt op de rekening van de cliënt gestort. Informatie Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) Takenhofplein SZ Nijmegen Postbus GA Nijmegen Telefoon: (024) Bureau Dienstbemiddeling ZVOM Raadhuislaan GL Oss telefoon: (0412) Bureau Zorgbemiddeling en Informatie Welstaete Reigerdonk AN Veghel Telefoon: (0413) Vraag het de ouderenadviseur.

11 De ouderenadviseurs van RIGOM kunnen helpen bij het maken van de afweging of een oplossing wordt gezocht in de huidige woning of dat het beter is om te kijken naar een andere woonruimte. Zij zijn goed op de hoogte van de verschillende soorten woningen, diensten en voorzieningen. De ouderenadviseurs zijn klankbord, informatiebron en adviseur ineen. De ouderenadviseurs van de RIGOM zijn op werkdagen van 9.00 tot uur telefonisch bereikbaar via telefoon (0412)

WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte

WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte WONEN Een goede woning in een plezierige woonomgeving is belangrijk voor het welbevinden van iedereen. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Ook

Nadere informatie

WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte

WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte WONEN Een goede woning in een plezierige woonomgeving is belangrijk voor het welbevinden van iedereen. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Ook

Nadere informatie

WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte

WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte WONEN Een goede woning in een plezierige woonomgeving is belangrijk voor het welbevinden van iedereen. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Ook

Nadere informatie

WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte

WONEN. In huidige woning blijven. Zoeken naar andere woonruimte WONEN Een goede woning in een plezierige woonomgeving is belangrijk voor het welbevinden van iedereen. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Ook

Nadere informatie

fdstuk 2 Hoo 14 onen W

fdstuk 2 Hoo 14 onen W Wonen Hoofdstuk 2 14 2 WONEN Een goede woning in een plezierige woonomgeving is belangrijk voor het welbevinden van iedereen. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun

Nadere informatie

fdstuk 2 Hoo 14 onen W

fdstuk 2 Hoo 14 onen W Wonen Hoofdstuk 2 14 2. WONEN Een goede woning in een plezierige woonomgeving is belangrijk voor het welbevinden van iedereen. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Lunteren Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Lunteren kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Lunteren Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Lunteren kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Informatieblad 1 team Wmo Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In dit informatieblad vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen. De informatie heeft betrekking op

Nadere informatie

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Levensgericht zorgaanbod Een zorgaanbod ontwikkelen dat goed aansluit bij de zorg van onze Gasten. Dat is het doel van ons doelgroepenbeleid. Het verhoogt de kwaliteit

Nadere informatie

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen?

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen? Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen? Als 55 plusser denkt u misschien al na over hoe u zou willen wonen als u bijvoorbeeld wat slechter ter been bent. U woont nu nog in een

Nadere informatie

De beste zorg in uw eigen huis?

De beste zorg in uw eigen huis? De beste zorg in uw eigen huis? Het Volledig Pakket Thuis maakt het mogelijk! Zorg op maat in uw eigen vertrouwde omgeving U heeft zorg nodig maar verhuist liever niet naar een zorginstelling zoals een

Nadere informatie

Het Zonnelied Ammerzoden

Het Zonnelied Ammerzoden Het Zonnelied Ammerzoden Acute zorg Bij Bij een noodgeval bent u met één druk op op de de alarmknop verzekerd van snelle hulp. U kunt deze service ontvangen als aanvulling op op uw bestaande zorg of of

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Woonvormen voor ouderen in Amstelveen www.vitawelzijnenadvies.nl 2 Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In deze folder vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen.

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Informatieblad 1 team Wmo Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In dit informatieblad vindt u mogelijkheden op het gebied van wonen. De informatie heeft betrekking op zelfstandige huurwoningen

Nadere informatie

Zorg Thuis. Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN

Zorg Thuis. Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Zorg Thuis Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl www.rosengaerde.nl

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit CiZ_A5_WLZ_WT_15-06-15_def#2.indd 1 19-06-15 10:58 Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor zorg vanuit

Nadere informatie

Meander Beschut en Beschermd Wonen

Meander Beschut en Beschermd Wonen Meander Beschut en Beschermd Wonen Met zorg omgeven Mensen met aandacht Meander Beschut en Beschermd Wonen Mensen voelen zich het meest thuis in de eigen vertrouwde woonomgeving. Daarom biedt MeanderGroep

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Informatieblad 1 team Wmo Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In dit informatieblad vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen. De informatie heeft betrekking op

Nadere informatie

Inleunwoningen. Woonzorgcentrum De Honinghoeve

Inleunwoningen. Woonzorgcentrum De Honinghoeve Inleunwoningen Woonzorgcentrum De Honinghoeve Inleiding Wilt u zelfstandig wonen, maar gebruik maken van voorzieningen die voor u het leven veiliger, comfortabeler en gezelliger maken? Woonzorgcentrum

Nadere informatie

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen?

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen? Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen? Als 55 plusser denkt u misschien al na over hoe u zou willen wonen als u bijvoorbeeld wat slechter ter been bent. U woont nu nog een in

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Woning huren U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Maar soms lukt dat niet meer of voelt u zich niet meer prettig of veilig in uw woning. In dat geval kan Marga

Nadere informatie

warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld

warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld 3 6 8 10 3 over stichting samen zorgen locatie hoge hof locatie liefkenshoek welzijn en zorg Welkom

Nadere informatie

Inschrijfformulier voor een aanleunwoning SHBO via het Client Service Bureau Volckaert

Inschrijfformulier voor een aanleunwoning SHBO via het Client Service Bureau Volckaert Inschrijfformulier voor een aanleunwoning SHBO via het Client Service Bureau Volckaert Waarvoor dit formulier? Met dit formulier kunt u zich inschrijven voor het huren van een aanleunwoning in Oosterhout.

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Woonvormen voor ouderen in Amstelveen www.vitawelzijnenadvies.nl 2 Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In deze folder vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen.

Nadere informatie

Zorg na ontslag uit het ziekenhuis bij Collum Care patiënten

Zorg na ontslag uit het ziekenhuis bij Collum Care patiënten Zorg na ontslag uit het ziekenhuis bij Collum Care patiënten Inleiding Deze folder is bedoeld om u voor te bereiden op het ontslag uit het ziekenhuis na een heupoperatie ten gevolge van een heupfractuur.

Nadere informatie

Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg. Opella kan u van dienst zijn!

Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg. Opella kan u van dienst zijn! Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg Opella kan u van dienst zijn! Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg Verpleging thuis Opella verpleging Er kan een moment in uw leven komen, dat u thuis verpleging

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding... 1 Heeft u nog extra zorg nodig na uw ziekenhuis verblijf... 1 Als u naar huis gaat... 1 Thuiszorg... 1 Hulpmiddelen... 2 Medisch Specialistische

Nadere informatie

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Sint Annaland, augustus 2007 Informatiebrochure Aanbod Zorg-en dienstverlening De Schutse De doelstelling van de

Nadere informatie

Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en

Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en Algemene informatie Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en de belofte van Laverhof. Wonen bij

Nadere informatie

Zelfstandig wonen. Ieder mens telt

Zelfstandig wonen. Ieder mens telt Zelfstandig wonen Ieder mens telt U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Maar soms lukt dat niet meer of voelt u zich niet meer prettig of veilig in uw woning. In

Nadere informatie

De aanleunwoning. Zelfstandig met zorg wonen

De aanleunwoning. Zelfstandig met zorg wonen De aanleunwoning Zelfstandig met zorg wonen 1 2 De Potskamp 3 Goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Als wonen in uw eigen huis moeilijker gaat en u heeft zorg nodig, kunt u

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wanneer kan ik Wlz aanvragen? Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Transferbureau Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor U betekenen Thuiszorg Huishoudelijke hulp Hulpmiddelen Tijdelijke opname verzorgingshuis Revalidatie verpleegtehuis 1 2 Transferverpleegkundige

Nadere informatie

Wonen met zorg. Een warm thuisgevoel in een luxe, comfortabele en veilige woonomgeving

Wonen met zorg. Een warm thuisgevoel in een luxe, comfortabele en veilige woonomgeving Wonen met zorg Een warm thuisgevoel in een luxe, comfortabele en veilige woonomgeving Het creëren van een luxe en comfortabele woonomgeving voor de bewoners waarbij het thuisgevoel en de persoonlijke (zorg)wensen

Nadere informatie

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide Compleet wonen in woonzorgcentrum Appartementen gebouw B, C & D Woonzorgcentrum In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een

Nadere informatie

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname

Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname Afdeling transmurale zorg Vooraf Na een ziekenhuisopname kunt u meestal terug naar huis om te herstellen. Soms is er thuis nog aanvullende hulp

Nadere informatie

De Transferverpleegkundige

De Transferverpleegkundige De Transferverpleegkundige In het Lievensberg ziekenhuis wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg. Daaronder valt ook de zorg, die nodig is na een ziekenhuisopname. De transferverpleegkundige

Nadere informatie

De Lindeboom Ammerzoden

De Lindeboom Ammerzoden De Lindeboom Ammerzoden BrabantZorg Zorg en ondersteuning bieden tijdens het ouder worden. Dat is de kern van ons werk. Niet alleen op de momenten dat het nodig is, maar ook omdat we ouder worden zo aangenaam

Nadere informatie

Visie op zorg. en wonen

Visie op zorg. en wonen Wonen met zorg Uw vraag naar zorg Natuurlijk wilt u als u ouder wordt zo lang mogelijk zelfstandig blijven en, eventueel met de nodige ondersteuning, zorg en behandeling, in uw eigen huis blijven wonen.

Nadere informatie

Meander Beschut en Beschermd Wonen

Meander Beschut en Beschermd Wonen Meander Beschut en Beschermd Wonen Met zorg omgeven Met zorg omgeven Beschut en Beschermd Wonen is een andere benaming voor het wonen in een zorgcentrum of in een verpleeghuis. In deze brochure geven wij

Nadere informatie

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Sint-Annaland, Annaland,maart 20152012 2 Inhoud Doel... 4 Aanbod zorg-en dienstverlening De Schutse... 6 Verstrekkingen en eigen bijdrage... 9 Visie op

Nadere informatie

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb.

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Zorg voor mensen Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Het uitgangspunt van Vivantes is om senioren te helpen zichzelf in hun eigen kracht te zetten en zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen.

Nadere informatie

In- en exclusiecriteria voor cliënten Schutse Zorg Tholen

In- en exclusiecriteria voor cliënten Schutse Zorg Tholen In- en exclusiecriteria voor cliënten Schutse Zorg Tholen Doel Omschrijven van criteria wanneer een cliënt in aanmerking komt voor verpleging en verzorging binnen de intramurale setting en de grenzen van

Nadere informatie

HOF VAN BATENSTEIN WONEN MET ZORG

HOF VAN BATENSTEIN WONEN MET ZORG HOF VAN BATENSTEIN WONEN MET ZORG IN VIANEN HOF VAN BATENSTEIN De vraag naar goede zorg in combinatie met wonen is de afgelopen jaren gegroeid. Ook in Vianen. Daarom hebben LEKSTEDEwonen, ZorgSpectrum

Nadere informatie

NOTITIE PALLIATIEVE TERMINALE ZORG VOOR DE REGIO S DWO EN NWN. Februari 2009. Zorgkantoor DWO/NWN

NOTITIE PALLIATIEVE TERMINALE ZORG VOOR DE REGIO S DWO EN NWN. Februari 2009. Zorgkantoor DWO/NWN NOTITIE PALLIATIEVE TERMINALE ZORG VOOR DE REGIO S DWO EN NWN Februari 2009 Zorgkantoor DWO/NWN Inhoudsopgave Voorwoord 2 Hoofdstuk 1: Wat is palliatieve terminale zorg? 3 Hoofdstuk 2: Uitgangspunten palliatieve

Nadere informatie

INTRAMURALE NAZORG Wat is intramurale nazorg? Uw keuze is belangrijk

INTRAMURALE NAZORG Wat is intramurale nazorg? Uw keuze is belangrijk Intramurale nazorg INTRAMURALE NAZORG In deze folder leest u wat intramurale nazorg inhoudt, hoe wordt vastgesteld of u hiervoor in aanmerking komt, en hoe deze zorg vanuit het Kennemer Gasthuis (KG)

Nadere informatie

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Intensieve zorg in huiselijke sfeer Voelt beter Intensieve zorg in huiselijke sfeer Het eigentijdse Madeleine in Boxmeer biedt als expertisecentrum uitgebreide faciliteiten

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is een protestants-christelijke

Nadere informatie

AANBOD ZORGARRANGEMENT WOON-ZORGCENTRUM

AANBOD ZORGARRANGEMENT WOON-ZORGCENTRUM WOON ZORGCENTRUM VOOR OUDEREN, PENNEMES 7, 1502 WV ZAANDAM T E L E F O O N: 075-6504110- F A X: 075-6504129 E-M A I L: I N F O@ P E N N E M E S. NL - W E B S I T E : W W W.PENN E M E S.NL K AM E R V A

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Met ingang van 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Belangrijk is dat u weet dat niet meer alle zorg wordt vergoed en verzorgd door de overheid, thuiszorg of het

Nadere informatie

Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011)

Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011) Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011) Zorgdiagnostiek en Icare PG- team zorgbegeleiding Behoefte zorg, wonen, Zorgzaak welzijn bepalen en regelen, Andere thuiszorg monitoren, voorlichting

Nadere informatie

Volledig Pakket Thuis. Uw zorgcentrum aan huis

Volledig Pakket Thuis. Uw zorgcentrum aan huis Volledig Pakket Thuis Uw zorgcentrum aan huis Inhoudsopgave Afkortingenlijst en begrippen... 4 Volledig Pakket Thuis... 5 Uw zorg in bekende handen... 6 Net even anders dan in het zorgcentrum... 7 Eigen

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

Extramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Extramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Extramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Extramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke cliënt zich welkom, thuis en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

Verzorgd Wonen in Amsterdam Zelfstandig wonen, samen onder één dak

Verzorgd Wonen in Amsterdam Zelfstandig wonen, samen onder één dak - Verzorgd Wonen in Amsterdam Zelfstandig wonen, samen onder één dak Verzorgd Wonen in Korthagenhuis, Amsterdam Verzorgd Wonen is een combinatie van zelfstandig wonen, thuiszorg en ondersteunende diensten.

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wanneer kan ik Wlz aanvragen? Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan komt u misschien in aanmerking voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Nadere informatie

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise Ons Advies & Behandelteam helpt u graag Zij komen ook bij u thuis Behandeling & expertise Welkom Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten

Nadere informatie

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Haps Centraal in Haps ligt de SchitteRing. Een kleinschalige woonvorm met een eigentijds, sfeervol karakter en een sterke binding met de dorpsgemeenschap. Dankzij

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Wonen met zorg en dienstverlening bij Het Spectrum

Wonen met zorg en dienstverlening bij Het Spectrum Wonen Wonen met zorg en dienstverlening bij Het Spectrum ZORG MET AANDACHT, AANDACHT MET ZORG! Wonen bij Het Spectrum In Dordrecht heeft Het Spectrum meerdere woonlocaties voor mensen van 55 jaar en ouder.

Nadere informatie

Waar kan Opella U mee helpen?

Waar kan Opella U mee helpen? Waar kan Opella U mee helpen? Inhoudsopgave Waar kan Opella u mee helpen? Als u thuis woont Wonen met ondersteuning Wonen met intensieve zorg Rond het levenseinde Wie betaalt de ondersteuning die u nodig

Nadere informatie

Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis. De Hoge Weide. Wonen Zorg Welzijn

Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis. De Hoge Weide. Wonen Zorg Welzijn Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Hoge Weide Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom in De Hoge Weide, gelegen aan de rand van Lochem, in een prachtige, bosrijke omgeving en op loopafstand

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg in hartje Groenlo. De Molenberg is een begrip als het

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Boxmeer Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke aandacht en wederzijds

Nadere informatie

Zorghotels. Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg

Zorghotels. Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg Zorghotels Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg Soms zijn er omstandigheden waardoor u tijdelijk niet thuis kunt wonen. Doordat u herstellende bent van een

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

Wonen in De IJsvogel

Wonen in De IJsvogel Wonen in De IJsvogel Inhoud Wonen in De IJsvogel 3 In vertrouwde handen 3 Verzorgd wonen 4 Huishouden, maaltijden en was Welzijnsactiviteiten Aanmelding verzorgd wonen Beschermd wonen 6 Woongroep Wonen,

Nadere informatie

H.313196.0713. Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf

H.313196.0713. Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf H.313196.0713 Mogelijkheden voor zorg na uw ziekenhuisverblijf Inleiding Na uw ziekenhuisverblijf kan het zijn dat u nog verzorging nodig heeft. Als dit zo is bespreekt de arts of verpleegkundige dit

Nadere informatie

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Mevrouw Somers en meneer De Bruijn oefenen samen de passen. Morgen is er een dansavond met buurtgenoten. Wonen bij Vecht en IJssel

Nadere informatie

Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043

Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043 Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043 Inleiding De overheid heeft besloten over te gaan het scheiden van de financiering van wonen en zorg. De overheid heeft ook besloten tot hervormingen van

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Afdeling transmurale zorg In Máxima Medisch Centrum besteden we veel aandacht aan kwaliteit van zorg. Daar valt ook de zorg onder die

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 9. Kortdurend Verblijf

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 9. Kortdurend Verblijf 2011 Kortdurend Verblijf Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Permanent toezicht 4 3 Indicatiecriteria 5 3.1 Permanent toezicht 5 3.2 Overname permanent toezicht 5 4

Nadere informatie

Iedereen telt. Persoonlijke zorg in een huiselijke omgeving

Iedereen telt. Persoonlijke zorg in een huiselijke omgeving Iedereen telt Persoonlijke zorg in een huiselijke omgeving Amsta biedt persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn aan ouderen, mensen met een verstandelijke handicap, en anderen die om welke reden

Nadere informatie

Budgetten en vergoedingen wat betreft zorgboerderijen

Budgetten en vergoedingen wat betreft zorgboerderijen Budgetten en vergoedingen wat betreft zorgboerderijen Deze notitie is bedoeld om meer inzicht te geven over de budgetten en vergoedingen die op zorgboerderijen betrekking kunnen hebben als het gaat om

Nadere informatie

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo):

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ): Collectieve Volksverzekering voor ziektekostenrisico s, waarvoor je je niet individueel kunt

Nadere informatie

Inzicht en Uitzicht. Om zelfstandige ouderen zoveel mogelijk van dienst te zijn.

Inzicht en Uitzicht. Om zelfstandige ouderen zoveel mogelijk van dienst te zijn. Inzicht en Uitzicht Om zelfstandige ouderen zoveel mogelijk van dienst te zijn. Onthul en exploiteer de talenten die je bezit. De talenten die zorgcentra als Randmeer en Weideheem ontplooien spelen tegenwoordig

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Zicht op een toegankelijke woning

Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Heeft u een lichamelijke beperking of bent u slecht ter been? Zoekt u een woning met (zorg)voorzieningen in de buurt? Wilt u ook op latere leeftijd graag zo lang mogelijk

Nadere informatie

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl Pleyade Algemene informatie www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen

Nadere informatie

Wat kunnen wij u bieden?

Wat kunnen wij u bieden? Wat kunnen wij u bieden? Wonen, Welzijn & Zorg bij 1 Wat ons bezighoudt Van tijd tot tijd bereiken ons vragen van mensen of wij een bepaalde dienst of bepaalde zorg kunnen leveren. Soms is het een vraag

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Transferpunt voor Nazorg Informatie en bemiddeling bij zorg na ziekenhuisopname. Transferpunt voor Nazorg bevindt zich in de centrale hal

Nadere informatie

Algemene informatie. Goede zorg die vertrouwd voelt. Wonen in Mariahof en Scholtenhof. De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen

Algemene informatie. Goede zorg die vertrouwd voelt. Wonen in Mariahof en Scholtenhof. De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen Wonen in Mariahof en Scholtenhof De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen ThuisZorg en plusdiensten Algemene informatie Goede zorg die vertrouwd voelt 1 2 Inhoud Goede zorg die vertrouwd voelt 5 1.

Nadere informatie

sum t-bus aa tr arias M

sum t-bus aa tr arias M Mariastraat-Bussum Beschermd Wonen Plannen maken voor de toekomst, een opleiding doen, werken en zo zelfstandig mogelijk wonen als jongere met een psychiatrische achtergrond is de weg hierheen soms vol

Nadere informatie

Zicht op een toegankelijke woning

Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Heeft u een lichamelijke beperking of bent u slecht ter been? Zoekt u een woning met (zorg)voorzieningen in de buurt? Wilt u ook op latere leeftijd graag zo lang mogelijk

Nadere informatie

Wonen met zorg op maat. Oog voor wat telt

Wonen met zorg op maat. Oog voor wat telt Wonen met zorg op maat Oog voor wat telt In 1918 werd de Vereniging Ons Thuis opgericht, die tot doel had ouden van dagen van alle gezindten met beperkte middelen gelegenheid te geven tot samenwoning in

Nadere informatie

In- en exclusiecriteria van zorgverlening

In- en exclusiecriteria van zorgverlening In- en exclusiecriteria van zorgverlening 1. Inleiding De Pieter Raat Stichting biedt zorg- en dienstverlening aan senioren in Heerhugowaard in de woonzorgcentra Hugo-Waard en De Raatstede, bij mensen

Nadere informatie

Informatie avond nieuwbouw Adegeest 30 september 2014

Informatie avond nieuwbouw Adegeest 30 september 2014 Informatie avond nieuwbouw Adegeest september 14 5 Aanwezig van Florence: Clarine van Wessem, Manager Thuis in Voorschoten Carola Barendse, Vastgoed & Facilitair Florence John Krijnen, Projectleider Marcel

Nadere informatie

Dagbesteding Beweging 3.0

Dagbesteding Beweging 3.0 Dagcentra Beweging 3.0 Postbus 1599 3800 BN Amersfoort T (033) 469 20 20 E dagcentra@beweging3.nl www.beweging3.nl VBD-005-0111 Dagbesteding Beweging 3.0 Welkom In deze brochure vindt u informatie over

Nadere informatie

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving.

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. ouderen zorg Ouderenzorg Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. Dát is léven. De Baalderborg Groep ondersteunt u daarbij.

Nadere informatie

In en exclusiecriteria

In en exclusiecriteria In en exclusiecriteria Omschrijving organisatie Schutse Zorg Tholen heeft formeel een toelating voor het bieden van intramurale zorg in het kader van de wet Langdurige zorg (85 plaatsen) waarvan 20 plaatsen

Nadere informatie

Verzorgd Wonen in Zaandam Zelfstandig wonen, samen onder één dak

Verzorgd Wonen in Zaandam Zelfstandig wonen, samen onder één dak - Verzorgd Wonen in Zaandam Zelfstandig wonen, samen onder één dak Verzorgd Wonen in Westerwatering, in Zaandam Verzorgd Wonen is een combinatie van zelfstandig wonen, thuiszorg en ondersteunende diensten.

Nadere informatie

mensen hebben mensen nodig

mensen hebben mensen nodig mensen hebben mensen nodig mensen hebben mensen nodig Dat vinden we bij Mosae Zorggroep. Vanuit vijf locaties en een eigen thuiszorgorganisatie. Met ruim 600 mensen in dienst en 300 vrijwilligers verzorgen

Nadere informatie