Inhoudsopgave: Even voorstellen Miklos Popovics. artikel m.b.t. LOOT in het Leidsch Dagblad. Wedstrijdverslag Jo13

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave: Even voorstellen Miklos Popovics. artikel m.b.t. LOOT in het Leidsch Dagblad. Wedstrijdverslag Jo13"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief -5- maart 2011 Inhoudsopgave: Even voorstellen Miklos Popovics artikel m.b.t. LOOT in het Leidsch Dagblad Wedstrijdverslag Jo13 Alle uitslagen van_de 5e ronde WOC competitie Volgend seizoen ook WOC competitie J<20 jaar Uitsluiten van talent WOC Alphen als kenniscentrum Het WOC Alphen is nu ook via Twitter te volgen OS 2028 en kansen voor sportbonden Gerlinde_Burghoorn vrijwilligers coördinator WOC Agenda

2 EVEN VOORSTELLEN.. Hello Everyone! Let me introduce myself. I am Miklos Popovics, Trainer/ Coach from WOC Alphen and Trainer/Coach/Player of Electrolux AZC. I am from Hungary and I borned there at 17 th of January About my life : I was 5 years old, when I went to the swimming pool to learn to swim and after a few weeks/months I thought I like to do this, so I stayed and became swimmer, everything went very well and I won a couple of times the hungarian championships as freestyle and butterfly swimmer. I enjoyed the swimming, until I ve seen the waterpolo players at the other pool, how much fun they have during the practices. I made my decision, I said I am going to stop with swimming and wanna be waterpolo player. So since I was 12 years old,i am playing waterpolo. We had some good results with my former teams: season gold medal with Youth Team of Fehervar Polo SE season 3.division champion season 2.division champion season 10 th place in the Hungarian highest division After this season I ve been looking for new challenges of my life, so I started searching some possibility for the future.a few months later I had contact with Electrolux AZC. In August 2008 I started my first season in the Netherlands. I became trainer of AZC, and 2009 was a year when Eric Noordegraaf asked me if I want to help them in the WOC. I thought is a very good chance, so immediately my answer was YES. I made a good decision, because I can work together with good team of trainers and always can learn something new from them, hopefully they also can learn something new from me. I try to bring some Hungarian mentality to the Dutch waterpolo and I am glad I can see they understand and accepted the way of my work. Today, I'm trainer-coach of under 13 years team of WOC Alphen and trainer-coach of under 17 years team of Electrolux AZC. In April I will start with the course WP II.

3 Artikel m.b.t. LOOT in het Leidsch Dagblad: Vrijdag 4 maart stond in het Leidsch Dagblad een artikel m.b.t. LOOT scholen. Mede hierdoor blijkt dat de combinatie school/topsport steeds meer de aandacht trekt in de pers. Als ouders van topsporters weten we al hoe belangrijk het is een goede balans te creëren tussen school en trainen c.q. sporten. Wat ik zie is dat de maatschappij hier ook steeds meer van doordrongen raakt. Het een kan niet zonder de steun en faciliteiten van het ander. Het complete artikel (in pdf formaat) kan men hier terugvinden. Uitslagen van de 5 e ronde WOC competitie: WOC Alphen WOC WONN J< WOC Alphen WOC WONN M < WOC Alphen WOC WONN J < WOC WONN WOC Alphen M< WOC WONN WOC Alphen J< WOC WONN WOC Alphen M< Volgend seizoen ook WOC competitie jongens < 20 jaar: Op zondag 6 maart hebben een aantal opleidingscentra met hun jongens onder de 19 jaar wedstrijden gespeeld in Zeist. Het WOC Alphen was natuurlijk aanwezig en speelde de eerste wedstrijd tegen het nationale team van België en later op de dag tegen WOC WONN. De KNZB is voornemens om volgend seizoen een competitie te organiseren voor deze leeftijdsgroep jongens. Deze nationale competitie sluit prima aan bij het meerjaren opleidingsplan (MOW) van de KNZB ; jongens in de leeftijd van jaar behoren te trainen en spelen conform het opleidingsplan. Het WOC Alphen beoogt een implementatie van het MOW voor iedere leeftijdscategorie. Alleen bij een volledig topsportprogramma is aansluiting bij de Europese waterpolo top te verwachten. Wedstrijdverslag J<13: Geschreven door Koen Hoogenboom, teammanager J<13 Eenvoudige overwinning Zondag 27 februari stond voor WOC Alphen JD1 in De Hoorn de confrontatie op het programma tegen het WONN JD1. Na de warming-up deelde Miklós de jongens in twee teams waarbij iedereen een halve wedstrijd zou spelen. De wedstrijd begon direct goed, de jongens wisten eenvoudig een voorsprong te nemen. Luuk debuteerde deze wedstrijd en wist direct 3 doelpunten te scoren. Na het wisselen van helft liep de doelpunten productie even terug. De laatste periode herstelde het team zich echter. Wel wist in de vierde periode het WONN de eer te redden door de nul van het scorebord te halen. Eindstand Zondag 20 maart reist het team af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Hollandse Delta JD1 (aanvang uur). Hierna volgt op 3 april de Final Four in Alphen aan den Rijn! Foto: In 2009 kampioen van Nederland < 17, nu nog een aantal bij de < 20 van het WOC Alphen.

4 Uitsluiten van talent: Er zijn veel factoren waarmee sportbeleid talent van speelplaats tot podiumplaats uitsluit; sommige oorzaken liggen binnen sport, andere erbuiten. Het inkomen, de cultuur, het sociale milieu, en de geografische nabijheid van faciliteiten, zijn hoofdzakelijk oorzaken die buiten de controle van de sport liggen; andere factoren zoals relatieve leeftijd in plaats van de kalenderleeftijd en opgroeien, kunnen wel worden benoemd door de sport zelf. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat er een significante relatie is tussen spelers geboren in het eerste kwartaal van het jaar ten opzichte van die in het laatste kwartaal. Als het winnen op jonge leeftijd voorrang wordt gegeven, is die relatie sterker, aangezien jongere sporters niet geselecteerd zullen worden (te klein, te licht etc.). Hoewel er niet veel onderzoek is gedaan naar uitsluiting op basis van het groeiproces van kinderen (vroeg bloeier vs. laat bloeier), levert het beperkte onderzoek wel verhalen en bewijsmateriaal op, dat een gelijk effect ook optreedt in relatie tot laatbloeiers, en kinderen die in het laatste kwartaal van het jaar geboren zijn. Daarom betekent het beperken van het aantal sporters dat mee mag doen in de vroege fasen, het uitsluiten van talent op de lange termijn. De gehele brochure van de KNZB kan men hier lezen. WOC Alphen als kennis centrum: Eind 2011 heeft het WOC Alphen het contract verlengd met het ROC ID college en de KNZB om opleidingen te verzorgen in de regio Zuid Holland. Het WOC heeft de beschikking over een aantal docenten die de opleiding in april gaan verzorgen in Zoetermeer. Trainers van de verenigingen WVZ, ZVZ, WSG NieMo-Van Vliet, ZVWD en DSZ nemen deel aan de cursus. Na de zomer zal er weer een nieuwe cursus opstarten. Met het organiseren van de opleidingen voor kader beoogt het WOC waterpolo kennis over te dragen in het Groene Hart. Het WOC Alphen is nu ook via Twitter te volgen:

5 Van de voorzitter door Jacques van Santen artikel uit de nieuwsbrief van de Stichting LOOT: OS 2028, en kansen voor sportbonden: Nog maar 17 jaar te gaan, en dan hopelijk Olympische Spelen in Nederland. Dan moeten natuurlijk ook de Nederlandse sporters uitblinken, medailles oogsten, scoren. Dat wordt in de landelijke politiek breed onderschreven. Een groot deel van die toekomstige medaillewinnaars zit nu in de onderbouw van het voortgezet onderwijs of zal de komende jaren in het voortgezet onderwijs instromen vanuit het basisonderwijs. Voor heel wat sporten wordt tussen het 12e en 18e jaar het fundament gelegd waarop de topprestatie van de toekomst rust. Dus is het zaak er voor te zorgen dat de ontwikkeling van de jonge topsportersin-spe juist in die periode optimaal is. Zeker bij sporten die op die leeftijd al een heel groot aantal trainingsuren per week vragen of waarvoor de jonge sporters vaak weg moeten voor trainingsstages, wedstrijden e.d. biedt goed georganiseerde samenwerking tussen sportbonden en VO-scholen een uitgelezen mogelijkheid voor een optimaal resultaat. Welnu, er zijn in Nederland 29 VO-scholen die het ondersteunen, begeleiden en faciliteren van jonge erkende sporttalenten tot een onderdeel van hun missie hebben gemaakt: de LOOT-scholen. Zij hebben daarvoor erkenning van het ministerie van OCW en mogen dankzij die erkenning in het belang van het sporttalent afwijken van wet- en regelgeving, uiteraard binnen zekere grenzen. Maar binnen die grenzen kan er dan ook veel. En de erkenning betekent tegelijkertijd dat de LOOT-scholen niet illegaal of clandestien bezig zijn wanneer zij de erkende sporttalenten faciliteren. De scholen zien hun activiteiten in deze ook als onderdeel van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hier liggen dus grote kansen! OS 2028, en kansen voor sportbonden. Gerlinde Burghoorn, vrijwilligers coördinator binnen het WOC: Tijdens de laatste ouderavond in december werd er een oproep gedaan aan de ouders of je wat kon doen voor het WOC. Ik heb daarop gereageerd en in overleg met Eric besloten de coördinatie van de vrijwilligers te gaan doen. Ik heb bijna 25 jaar in Verzorgings- en Verpleeghuizen gewerkt. Als 16 jarige ben ik begonnen met mijn opleiding in de Zorg. Ik heb daar gewerkt als verzorgende, teamleidster en praktijkopleidster. In de avonduren volgde ik altijd wel een cursus zodat ik weer verder kon. Na ruim 12 jaar ben ik overgestapt naar de afdeling Welzijn. Eerst op een Psychogeriatrische afdeling van een Verpleeghuis en later op een Dagverzorging. Daar organiseerde ik de dagelijkse activiteiten voor de bewoners. Na 5 jaar ben ik de algemene coördinator van de activiteiten geworden. En daar kwam ook de coördinatie van de vrijwilligers bij. In het zorgcentrum waar ik werkte waren ruim 200 vrijwilligers verbonden. Als coördinator had ik daar een behoorlijke taak aan, het aansturen van de vrijwilligers, het werven van nieuwe vrijwilligers, het opstellen van vrijwilligerscontracten, conflictsituatie oplossen enz. Daarnaast was ik ook nog verantwoordelijk voor alle activiteiten die plaats vonden in het zorgcentrum. De activiteiten werden soms door personeel maar vaak ook door vrijwilligers gedaan. Als laatste heb ik gewerkt als hoofd welzijn in een zorgcentrum. Daar kwam naast het coördineren van vrijwilligers ook een stukje vrijwilligersbeleid bij. Met al deze ervaringen wil ik het WOC helpen met het coördineren van de vrijwilligers. Als u meer informatie wilt over vrijwilligerswerk bij het WOC dan kunt u vanaf heden bij mij terecht! Met vriendelijke groet Gerlinde ; gerlinde.burghoorn@live.nl

6 Agenda: 16 maart ouderavond WOC onderwerp waterpolo festival Alphen ad Rijn maart 26 maart WOC competitie Alphens Sportgala uitslag verkiezingen 27 maart Final4 o.17 j (1 t/m 4) WOC Talent Centraal o.17 j (5 t/m 8) WOC Gelre te Ede o.17 m (1 t/m 4) WOC Zuid te Oss o.17 m (5 t/m 8) WOC Zuid te Oss 3 april Final4 o.13 j (1 t/m 4)WOC Alphen o.13 j (5 t/m 8)WOC Alphen o.15 j (1 t/m 4)WOC Noord-Holland o.15 m (1 t/m 4)WOC Hollandse Delta o.15 m (5 t/m 8) WOC WONN Heerenveen 7-10 april Kwalificatie EJK J<17 Antwerpen 10 april Final4 o.13 m (1 t/m 4) WOC Oost o.13 m (5 t/m 8) WOC Oost o.15 j (5 t/m 8) WOC WONN Heerenveen 19 april Scala projectdag Bezoek NL-Griekenland Worldleaque (Heren) 16 mei Ouderavond WOC

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief -3- Januari 2011 Inhoudsopgave: Onderzoek sport en ontwikkeling voor kinderen Even voorstellen Wedstrijdverslag M

Nadere informatie

Competitie als ondersteuning in de opleiding van een sporter in plaats van een slechte leermeester.

Competitie als ondersteuning in de opleiding van een sporter in plaats van een slechte leermeester. Competitie als ondersteuning in de opleiding van een sporter in plaats van een slechte leermeester. Aangezien het proces van LTAD voor sport evolueert, ontstaan gaandeweg evenveel antwoorden als nieuwe

Nadere informatie

Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool

Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool Nieuwsbrief -7- mei 2011 Inhoudsopgave: Talentontwikkeling Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool Beleidsbrief sport Waterpolo festival 2012 WOC meisjes < 15 jaar op stage naar

Nadere informatie

Waterpolo opleidingscentrum (WOC)

Waterpolo opleidingscentrum (WOC) 1. Beelden van de stage Canada 2. Rol van de ouders door Jacques van Rossum 3. Nieuws en komend seizoen Scala college : sportiefste school van het jaar! 25 juni : 1e paal zwembad Aquarijn LOOT school in

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Nieuwe zwembad. Impressie AquaHome. AquaRijn vol water. WOC competitie vijfde en zesde ronde. Nieuwe trainingstijden vanaf 8 mei 2012

Inhoudsopgave: Nieuwe zwembad. Impressie AquaHome. AquaRijn vol water. WOC competitie vijfde en zesde ronde. Nieuwe trainingstijden vanaf 8 mei 2012 Nieuwsbrief -14- april 2012 Inhoudsopgave: Nieuwe zwembad Impressie AquaHome AquaRijn vol water WOC competitie vijfde en zesde ronde Nieuwe trainingstijden vanaf 8 mei 2012 Stage Hongarije Jongens onder

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Opleiding tot topsporter Waterpolo komend seizoen

Opleiding tot topsporter Waterpolo komend seizoen Nieuwsbrief -8- juli 2011 Inhoudsopgave: Opleiding tot topsporter Waterpolo komend seizoen Waterpolo festival 2012 Scheidsrechters binnen opleiding tot topsporter WOC Trainingskamp in Alphen aan den Rijn

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Leonardo College. Sint en Piet bij Verantwoord Stoeien. WOC competitie tweede ronde. WOC auto II. Voorlichting ouders/sporters

Inhoudsopgave: Leonardo College. Sint en Piet bij Verantwoord Stoeien. WOC competitie tweede ronde. WOC auto II. Voorlichting ouders/sporters Nieuwsbrief -12- december 2011 Inhoudsopgave: Leonardo College Sint en Piet bij Verantwoord Stoeien WOC competitie tweede ronde WOC auto II Voorlichting ouders/sporters Nieuwe zwembad Feestdagen Agenda

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Samenwerking Rayer Health en WOC. Jongens onder de 15 jaar naar Hongarije. EK Waterpolo 2012 in Eindhoven succesvol verlopen

Inhoudsopgave: Samenwerking Rayer Health en WOC. Jongens onder de 15 jaar naar Hongarije. EK Waterpolo 2012 in Eindhoven succesvol verlopen Nieuwsbrief -13- februari 2011 Inhoudsopgave: Samenwerking Rayer Health en WOC Jongens onder de 15 jaar naar Hongarije EK Waterpolo 2012 in Eindhoven succesvol verlopen WOC competitie vierde ronde Sportkeuring

Nadere informatie

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum HET WATERPOLO OPLEIDINGSCENTRUM: DE OPLEIDING TOT TOPSPORTER Het Waterpolo Opleidingscentrum (WOC) streeft er naar spelers en speelsters in

Nadere informatie

De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition)

De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition) De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition) L. A. te Winkel Click here if your download doesn"t start automatically

Nadere informatie

irregular verbs onregelmatige werkwoorden

irregular verbs onregelmatige werkwoorden SirPalsrok @meestergijs Wanneer je een zin maakt, zul je iets moeten doen met een werkwoord. Je kan tenslotte niet het hele werkwoord gebruiken bij elk onderwerp. Bijvoorbeeld: spelen Wij spelen volleybal.

Nadere informatie

VOORZETSELS. EXERCISE 1 Bestudeer de bovenstaande voorzetsels en zinnen goed!

VOORZETSELS. EXERCISE 1 Bestudeer de bovenstaande voorzetsels en zinnen goed! ENGLISH, WE WILL DO BETTER! LESSON EIGHT VOORZETSELS at three o'clock = om drie uur around three o'clock = rond drie uur by three o'clock = tegen drie uur before Saturday = voor zaterdag for a week = voor

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Samen aan de slag in ons nieuwe clubhuis AquaHome

Samen aan de slag in ons nieuwe clubhuis AquaHome Nieuwsbrief -15- September 2012 Inhoudsopgave: Fysiotherapie Samen aan de slag in ons nieuwe clubhuis AquaHome Waterpolo Festival 2012 Uitbreiding aanbod WOC programma WOC competitie 2012-2013 Aquarijn

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief -2- December 2010 Inhoudsopgave:

Nieuwsbrief -2- December 2010 Inhoudsopgave: Nieuwsbrief -2- December 2010 Inhoudsopgave: Klaas Tigelaar opvolger Jan Waaijer Even voorstellen Myrthe Schot Informatie opleiding Waterpolo M

Nadere informatie

Grammatica overzicht Theme 5+6

Grammatica overzicht Theme 5+6 Past simple vs. Present perfect simple Past simple: Ww + ed OF 2 e rijtje van onregelmatige ww. I walked I went Ontkenningen past simple: Did not + hele ww He did not walk. Present perfect: Have/has +

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

word order woordvolgorde

word order woordvolgorde SirPalsrok @meestergijs Learn you shall word order. Attention therefore you must pay. Exercise 1: Zet de volgende zinsdelen in de juiste volgorde. 1. the first roller coaster in Russia was built in the

Nadere informatie

Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition)

Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Stichting tegen Kanker Click here if your download doesn"t start automatically Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Stichting tegen Kanker

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland?

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland? First part of the Inburgering examination - the KNS-test Of course, the questions in this exam you will hear in Dutch and you have to answer in Dutch. Solutions and English version on last page 1. In welk

Nadere informatie

A2 Workshops Grammatica Toekomst

A2 Workshops Grammatica Toekomst Bestuderen Future Simple Normaal Hoe maak je de Future Simple? We beginnen met een rijtje voorbeelden. I will stay You will stay He will stay She will stay He will stay It will stay We will stay You will

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

Read this story in English. My personal story

Read this story in English. My personal story My personal story Netherlands 32 Female Primary Topic: SOCIETAL CONTEXT Topics: CHILDHOOD / FAMILY LIFE / RELATIONSHIPS IDENTITY Year: 1990 2010 marriage/co-habitation name/naming court/justice/legal rights

Nadere informatie

Zo werkt het in de apotheek (Basiswerk AG) (Dutch Edition)

Zo werkt het in de apotheek (Basiswerk AG) (Dutch Edition) Zo werkt het in de apotheek (Basiswerk AG) (Dutch Edition) C.R.C. Huizinga-Arp Click here if your download doesn"t start automatically Zo werkt het in de apotheek (Basiswerk AG) (Dutch Edition) C.R.C.

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English - Essentials Can you help me, please? Asking for help Do you speak? Asking if a person speaks Do you speak _[language]_? Asking if a person speaks a certain language I don't speak_[language]_. Clarifying

Nadere informatie

World Dutch Shepherd Federation. Beleidplan / Policy

World Dutch Shepherd Federation. Beleidplan / Policy World Dutch Shepherd Federation Beleidplan 2015-2020 / Policy 2015-2020 World Dutch Shepherd Federation toelichting / explanation oprichtingsdatum / date of establishment 26 juni 2014 / June 26th 2014

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2

Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2 167 Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2 Task clarity 1. I understand exactly what the task is 2. I understand exactly what is required of

Nadere informatie

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2 Love & Like I Like You Come a little closer Honey, come a little closer, let me whisper in your ear. Let me tell it to you quietly, So that no one else will hear. 1 File 2 - Love & Like BK2.indd 1 22-7-2014

Nadere informatie

Ik wil iedereen een heel goed en sportief seizoen toewensen.

Ik wil iedereen een heel goed en sportief seizoen toewensen. in Nieuwsbrief Volleybalvereniging Renswouw jaargang 2013 nr 03 www.renswouw.nl VOORWOORD Best Leden, Daar zijn we dan alweer! Na een heerlijke zomer gaan we nu weer de zaal in om te volleyballen. We hebben

Nadere informatie

Group work to study a new subject.

Group work to study a new subject. CONTEXT SUBJECT AGE LEVEL AND COUNTRY FEATURE OF GROUP STUDENTS NUMBER MATERIALS AND TOOLS KIND OF GAME DURATION Order of operations 12 13 years 1 ste year of secundary school (technical class) Belgium

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g S e v e n P h o t o s f o r O A S E K r i j n d e K o n i n g Even with the most fundamental of truths, we can have big questions. And especially truths that at first sight are concrete, tangible and proven

Nadere informatie

Empowerment project. Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal

Empowerment project. Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal Empowerment project Awasi Kenya Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal Empowerment*van* kinderen*in*kenia De#afgelopen#drie#jaren# hebben#we#met#steun#van#de# Rotaryclub##Rhenen: Veenendaal#een#

Nadere informatie

Buy Me FILE 5 BUY ME BK 2

Buy Me FILE 5 BUY ME BK 2 Buy Me FILE BUY ME BK Can you resist all those incredible products that all seem to be screaming: Buy Me! Every day we see them on TV during the commercial break: the best products in the world. How would

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst Wat is de prijs die je kunt winnen? Flash info early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have

Nadere informatie

HANDBOEK HARTFALEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

HANDBOEK HARTFALEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM HANDBOEK HARTFALEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM READ ONLINE AND DOWNLOAD EBOOK : HANDBOEK HARTFALEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN Click button to download this ebook READ ONLINE AND DOWNLOAD

Nadere informatie

Meet your mentor and coach

Meet your mentor and coach Young Professional Program The importance of having a mentor in business Meet your mentor and coach What do Larry Page, and Steve Jobs have in common? They ve all received guidance from mentors. Yes even

Nadere informatie

01/ M-Way. cables

01/ M-Way. cables 01/ 2015 M-Way cables M-WaY Cables There are many ways to connect devices and speakers together but only few will connect you to the music. My Way of connecting is just one of many but proved it self over

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

Juli 2015. Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant!

Juli 2015. Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant! Juli 2015 Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant! Als ik door de school loop, hoor ik regelmatig uit de

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

Jacques van Rossum Positief coachen brengt talenten dichter bij de top

Jacques van Rossum Positief coachen brengt talenten dichter bij de top Jacques van Rossum Positief coachen brengt talenten dichter bij de top Bij talentontwikkeling gaat het om kwaliteiten en mogelijkheden van jonge sporters, zoals in het vorige hoofdstuk is beschreven. Maar

Nadere informatie

Jose Mourinho met Jaguar terug naar school

Jose Mourinho met Jaguar terug naar school Jose Mourinho met Jaguar terug naar school Jose Mourinho verraste een groep schoolkinderen van de Bishop Gilpin Church of England Primary School in Londen. Zijn komst in een Jaguar XF Sportbrake vol voetbalkleding

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Jong geleerd, oud gedaan Leuk om een verrassing te krijgen zo vlak voor Sinterklaas. Wij hadden Putu Ari en Komang gevraagd om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief over

Nadere informatie

Analyse van de Mechanical Turk data: 4 Belangrijke Thema s

Analyse van de Mechanical Turk data: 4 Belangrijke Thema s Analyse van de Mechanical Turk data: 4 Belangrijke Thema s Doel analyse Panos Ipeirotis beschikt over een collectie aan antwoorden waarmee de motivatie achter deelname aan taken (zogenaamde HITs) op Mechanical

Nadere informatie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie 1 Keuzetwijfels in de Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze in Relatie tot Depressie Open Universiteit Nederland Masterscriptie (S58337) Naam: Ilse Meijer Datum: juli 2011

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

'Foreign exchange student'

'Foreign exchange student' 'Foreign exchange student' Most awesome person you will ever meet. Exchange students willingly decide to get off their asses, leave their home country, and go see the world. For that reason, they should

Nadere informatie

In the classroom. Who is it? Worksheet

In the classroom. Who is it? Worksheet In the classroom 1 Lees wat de meester doet als hij s morgens op school komt. Lees ook wat een leerling doet. Wie van de twee doet het meest voordat de les begint? First, I go to my desk and take out my

Nadere informatie

You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships?

You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships? 1 Animal friends read Lees de tekst. Waar gaat deze tekst over? Animal friends You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships? Look at this mouse

Nadere informatie

TOPSPORT TALENTSCHOOL

TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Je doet ertoe! Turnster: Bente Kruizinga ONDERWIJS & TOPSPORT OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent

Nadere informatie

150 ECG-problemen (Dutch Edition)

150 ECG-problemen (Dutch Edition) 150 ECG-problemen (Dutch Edition) John R. Hampton, Piet Machielse Click here if your download doesn"t start automatically 150 ECG-problemen (Dutch Edition) John R. Hampton, Piet Machielse 150 ECG-problemen

Nadere informatie

Things to do before you re 11 3/4

Things to do before you re 11 3/4 Counting Crows 1 Things to do before you re 11 3/4 Lees de tekst en beantwoord de vragen. - Maak deze zin af: De schrijver van de tekst vindt dat kinderen - Welke dingen heb jij wel eens gedaan? Kruis

Nadere informatie

Quick scan method to evaluate your applied (educational) game. Validated scales from comprehensive GEM (Game based learning Evaluation Model)

Quick scan method to evaluate your applied (educational) game. Validated scales from comprehensive GEM (Game based learning Evaluation Model) WHAT IS LITTLE GEM? Quick scan method to evaluate your applied (educational) game (light validation) 1. Standardized questionnaires Validated scales from comprehensive GEM (Game based learning Evaluation

Nadere informatie

Although eventually I became a writer I have struggled my entire life with reading and

Although eventually I became a writer I have struggled my entire life with reading and Although eventually I became a writer I have struggled my entire life with reading and writing. Out of first hand I can tell you how frustrating it is to struggle with words. Even though I am able to recognize

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 29 Jaargang: 7, nummer 12

Nieuwsbrief april 29 Jaargang: 7, nummer 12 Nieuwsbrief april 29 Jaargang: 7, nummer 12 Beste leden van AMVJ Martinus, Koningsdag hebben we gevierd en de meivakantie staat voor de deur. Graag willen wij jullie aandacht vragen voor een aantal belangrijke

Nadere informatie

IBAN: NL37INGB0004820836 9675 RC

IBAN: NL37INGB0004820836 9675 RC Nieuwsbrief 4 Stichting Jammajammi ~ samen werken aan een toekomst voor de kinderen van weeshuis Sunrise in Nepal ~ Inhoud nieuwsbrief: - update weeshuis Sunrise - Sara(bestuurslid) in Nepal - Narresh

Nadere informatie

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text.

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. 9006625806_boek.indd 1 31/08/16 15:26 1 6 test This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. living room kitchen bedroom toilet

Nadere informatie

VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER

VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER Dank je wel voor het downloaden van de vragenkaartjes. Graag delen we vrijblijvend een paar van onze ervaringen: 1. Wij lieten mensen eerst een minuut of tien

Nadere informatie

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen:

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen: Geel gearceerd de wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Wat is Super Elf? Super Elf is een voetbalcompetitie in spelvorm (soort van Coach van het Jaar, zoals dit gespeeld wordt bij het Noord-Hollands

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Friday, 15 June 2018. This

Nadere informatie

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right.

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right. Mijn Inspiratie Ik kreeg het idee om een variant te maken van een lamp die ik al eerder had gemaakt. Bij de lamp die in de onderstaande foto s is afgebeeld kun je het licht dimmen door de lamellen open

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Archief Voor Kerkelijke Geschiedenis, Inzonderheid Van Nederland, Volume 8... (Romanian Edition)

Archief Voor Kerkelijke Geschiedenis, Inzonderheid Van Nederland, Volume 8... (Romanian Edition) Archief Voor Kerkelijke Geschiedenis, Inzonderheid Van Nederland, Volume 8... (Romanian Edition) Click here if your download doesn"t start automatically Archief Voor Kerkelijke Geschiedenis, Inzonderheid

Nadere informatie

NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE

NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE NATUURLIJK SAMEN NATURALLY DUTCH. Koolhaas Natuurlijk is a typically Dutch company: Sober, with a clear vision and no-nonsense. That s what our customers may expect

Nadere informatie

ZATERDAG 21 MEI 2016 INTERNATIONAAL D1 EN C1 TOP JEUGDTOERNOOI. Voorwoord jeugdvoorzitter TOGB: Internationaal D1 en C1 top jeugdtoernooi

ZATERDAG 21 MEI 2016 INTERNATIONAAL D1 EN C1 TOP JEUGDTOERNOOI. Voorwoord jeugdvoorzitter TOGB: Internationaal D1 en C1 top jeugdtoernooi Voorwoord jeugdvoorzitter TOGB: ZATERDAG 2 MEI 206 De competitie zit er weer (bijna) op. De stijgende lijn van de afgelopen jaren bij de jeugd hebben we weer weten door te zetten. En daar hoort ook bij

Nadere informatie

onvoltooid verleden tijd

onvoltooid verleden tijd onvoltooid SirPalsrok @meestergijs What did you do yesterday? Past Simple I went to the movies yesterday. We had to do some homework yesterday. Yesterday I visited my niece and nephew. Yesterday I fell

Nadere informatie

ZATERDAG 3 JUNI 2017 INTERNATIONAAL U13 EN U15 TOP JEUGDTOERNOOI

ZATERDAG 3 JUNI 2017 INTERNATIONAAL U13 EN U15 TOP JEUGDTOERNOOI ZATERDAG 3 JUNI 2017 INTERNATIONAAL U13 EN U15 TOP JEUGDTOERNOOI (FCL MARINE AGENCIES IS HOOFDSPONSOR VAN HET KIDS UNLIMTED INT.D1 EN C1 TOP JEUGDTOERNOOI) Voorwoord jeugdvoorzitter TOGB: De competitie

Nadere informatie

DRIVE AGAINST MALARIA ONTVANGT 104.000 EURO VAN LAND ROVER NEDERLAND DRIVE AGAINST MALARIA RECEIVES 104.000 EURO FROM LAND ROVER NETHERLANDS

DRIVE AGAINST MALARIA ONTVANGT 104.000 EURO VAN LAND ROVER NEDERLAND DRIVE AGAINST MALARIA RECEIVES 104.000 EURO FROM LAND ROVER NETHERLANDS DRIVE AGAINST MALARIA ONTVANGT 104.000 EURO VAN LAND ROVER NEDERLAND DRIVE AGAINST MALARIA RECEIVES 104.000 EURO FROM LAND ROVER NETHERLANDS V.l.n.r. Julia Samuël, David Robertson en CEO Marc Bienemann

Nadere informatie

UNIT 2 Begeleiding. Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility

UNIT 2 Begeleiding. Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility UNIT 2 Begeleiding Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility 1 2 Wat is coaching? Coaching is een methode voor het ontwikkelen van potentieel

Nadere informatie

Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition)

Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition) Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition) Ron Schipper Click here if your download doesn"t start automatically Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

Stars FILE 7 STARS BK 2

Stars FILE 7 STARS BK 2 Stars FILE 7 STARS BK 2 Of course you have seen X-Factor, The Voice or Got Talent on TV or via the Internet. What is your favourite act? Do you like the dancing performances or would you rather listen

Nadere informatie

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is. - Instructie Deze toets heeft als doel uw taalniveau te bepalen. Om een realistisch beeld te krijgen van uw niveau,vragen we u niet langer dan één uur te besteden aan de toets. De toets bestaat uit twee

Nadere informatie

- werkwoord + ed ( bij regelmatige werkwoorden ) - bij onregelmatige werkwoorden de 2 e rij ( deze moet je dus uit je hoofd leren )

- werkwoord + ed ( bij regelmatige werkwoorden ) - bij onregelmatige werkwoorden de 2 e rij ( deze moet je dus uit je hoofd leren ) PAST SIMPLE TENSE ( onvoltooid verleden tijd ) Hoe? vervoeging - werkwoord + ed ( bij regelmatige werkwoorden ) - bij onregelmatige werkwoorden de 2 e rij ( deze moet je dus uit je hoofd leren ) van bijv,

Nadere informatie

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet 1 Free time! read a Stel je hebt een dag vrij van school. Schrijf op wat je dan gaat doen. b Lees de tekst en schrijf op welke dingen Brian en Brenda voorstellen om te doen op een vrije dag. Free time

Nadere informatie

WOC ZUID. Woord van de voorzitter. Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1. Artikelen. Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2

WOC ZUID. Woord van de voorzitter. Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1. Artikelen. Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2 WOC ZUID 04 April 2015 Communicatie, Bergen op Zoom. Artikelen Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1 Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2 Barcelone stage WOC zuid 2015 Communicatie

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Je doet ertoe! ONDERWIJS & TOPSPORT OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent onderwijs en topsport samen

Nadere informatie

Night news. Fact sheets. Worksheet

Night news. Fact sheets. Worksheet 1 Night news read Het liedje van Caro Emerald speelt zich s nachts af. Lees twee nieuwsberichten die met nacht te maken hebben. Nieuwsbericht 1 Nieuwsbericht 2 Clouds block view for meteor watchers Do

Nadere informatie

Stonesvertalingen VMBO-TL klas 3. Chapter 1. Stone 1. Zo toon je interesse in iemand. Zo vertel je wat er aan de hand is. Zo leef je met iemand mee

Stonesvertalingen VMBO-TL klas 3. Chapter 1. Stone 1. Zo toon je interesse in iemand. Zo vertel je wat er aan de hand is. Zo leef je met iemand mee Stonesvertalingen VMBO-TL klas 3 Chapter 1 Stone 1 Zo toon je interesse in iemand How do you feel? How is life? What's wrong with you? What's bothering them? You look happy. You seem worried. Hoe voel

Nadere informatie

BiSL - Een Framework voor business informatiemanagement - 2de herziene druk (Dutch Edition)

BiSL - Een Framework voor business informatiemanagement - 2de herziene druk (Dutch Edition) BiSL - Een Framework voor business informatiemanagement - 2de herziene druk (Dutch Edition) Remko van der Pols & Ralph Donatz & Frank van Outvorst Click here if your download doesn"t start automatically

Nadere informatie

ZATERDAG 23 MEI 2015 INTERNATIONAAL D1 EN C1 TOP JEUGDTOERNOOI. Voorwoord jeugdvoorzitter TOGB: Internationaal D1 en C1 top jeugdtoernooi

ZATERDAG 23 MEI 2015 INTERNATIONAAL D1 EN C1 TOP JEUGDTOERNOOI. Voorwoord jeugdvoorzitter TOGB: Internationaal D1 en C1 top jeugdtoernooi Voorwoord jeugdvoorzitter TOGB: ZATERDAG 23 MEI 205 De competitie zit er weer (bijna) op. Ik hoop dat we tegen deze tijd kunnen constateren dat we de stijgende lijn van de afgelopen jaren bij de jeugd

Nadere informatie

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead 7.1 Exploring Combinations of Ten Look at these cubes. 2. Color some of the cubes to make three parts. Then write a matching sentence. 10 What addition sentence matches the picture? How else could you

Nadere informatie

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december 2010 4,9 210 keer beoordeeld Vak Engels 1. cybercity wheelchair computers older Holland friends Nigeria shop tea 2. 1= false 2= true 3= true 4= false

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition)

Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) D.J. Peek Click here if your download doesn"t start automatically Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) D.J. Peek Een vrouw, een kind en azijn (Dutch

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Profile visitors NRC Q

Profile visitors NRC Q NRC Media presents About NRC Q A unique concept Business news platform for ambitious people on the go Short, sharp articles with professional infographics Daily newsletter at 5.30am News updates via WhatsApp

Nadere informatie