Informatiebulletin. Informatiebulletin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebulletin. Informatiebulletin"

Transcriptie

1 Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu in zit. U kunt alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de website staan veel documenten, zoals bijvoorbeeld het huishoudelijk reglement van de school. Op de groepspagina van elke klas is daarnaast specifieke informatie over de klas te bekijken. Algemeen: - s Morgens mag u met uw kind de klas in, s middags is dit niet de bedoeling. Wij willen uw medewerking vragen om op tijd te zijn, zodat er ook op tijd met de lesactiviteiten gestart kan worden. - Als uw kind ziek is, wilt u dit s morgens tussen 8.00u u. melden? Als uw kind er niet is en er is geen melding geweest, dan wordt er rond 8.45 u. contact met u opgenomen. - Wilt u ons iets melden, dan kan dit natuurlijk altijd. We staan altijd open voor een gesprek, maar vragen u daarvoor even een afspraak te maken. We hebben daar tijdens de inloop geen tijd voor en het is lastig om dan met goede aandacht naar u te kunnen luisteren. Start van de dag voor de kinderen: - Bij binnenkomst hangen de kinderen hun jas aan de kapstok bij hun eigen nummer/naam. De bekers/bakjes (graag voorzien van naam) kunnen in de daarvoor bestemde bakken worden gezet. - Wanneer uw kind overblijft, kan het de spullen die daarvoor bestemd zijn, gewoon in de tas laten zitten. - De leerkracht staat elke ochtend bij de deur om uw kind een hand te geven om op deze manier hem/haar persoonlijk te kunnen begroeten. - Inloop: op het bord staat elke morgen wat de inloopactiviteit is. Hier kan uw kind mee starten voor schooltijd. Soms stopt deze activiteit om 8.30 u. en start het reguliere lesprogramma, maar het kan ook zijn dat de activiteit een start is van een les die dan om 8.30 uur een vervolg heeft. Afspraken: Omgangsregels: In iedere groep wordt er aan het begin van het jaar aandacht besteed aan de afspraken die bij de Kanjertraining horen. Deze regels worden opgehangen in de klas en ieder kind ondertekent deze afspraken. Zo wordt in de groep ook op diverse momenten teruggekomen op deze afspraken. Er wordt ook aandacht besteed aan de schoolregels die we met elkaar hebben afgesproken. We respecteren elkaar en geven elkaar aandacht. We zorgen ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen. We zorgen samen voor een rustige en veilige school. We gaan zorgvuldig om met materialen en eigendommen van iedereen.

2 We zorgen voor een schone en opgeruimde schoolomgeving. Je bent een geweldig kind als je zelf de oplossing vindt. Internet/groepschat/groepsdruk De laatste jaren wordt de invloed van internet en groepschats e.d. steeds groter. Veel leerlingen beschikken over hun eigen mobiel en gebruiken deze veelvuldig. Naast dat dit leuk en ontspannend kan zijn, weten we uit ervaring dat vervelende berichten via een groepschat vaak ook zijn weg vinden op school en in de klas. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om kinderen te leren hier goed mee om te gaan. Dit doen wij op school middels opdrachten vanuit de Kanjertraining. Thuis kunt u dit onderwerp bespreken met uw kind en kunt u ook regelmatig de geschiedenis van de chatberichten bekijken. Zijn er aandachtspunten die u met school wilt bespreken, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht van uw kind. Mocht het zo zijn dat wij signalen krijgen van kinderen of ouders, dan zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Werkverzorging: In iedere groep hangt een blad met de afspraken rondom werkverzorging, deze afspraken worden regelmatig besproken met de kinderen. We vinden het belangrijk dat we de kinderen verzorgd laten werken en schrijven. Vanaf groep 4 wordt gestart met het schrijven met pen. We willen u vragen voor uw kind een BIC easy clic roller, vulpen of Stabilo pen aan te schaffen. De vullingen voor de vulpen en de BIC easy clic roller worden door school geleverd. De schoolregel is dat er niet geschreven wordt met een balpen. Stippen bij zelfstandig werken: Na de instructie van de leerkracht maken de kinderen zelfstandig de verwerking van de les. De leekracht maakt duidelijk aan de kinderen welke stip er opgehangen wordt. We gebruiken vier kleuren; blauw: je mag alleen overleggen met je groepje, groen: je mag overleggen met je groepje of vragen stellen aan de leerkracht, oranje: je mag alleen vragen stellen aan de leerkracht en werkt dus stil, rood: je werkt stil en alleen. De kinderen leren op deze manier, dat er momenten zijn waarop ze de leerkracht niet mogen storen. De leerkracht geeft dan bijvoorbeeld een groepje leerlingen extra ondersteuning. Inloop: Als s ochtends de school opengaat, kunnen de kinderen in iedere groep zien wat de startactiviteit van de dag is. Bij de kleutergroepen kiezen de kinderen een activiteit die voor hen klaarligt. In de andere groepen zien ze op het bord wat de inloop activiteit is. Zo hoeven de kinderen niet te wachten tot de hele groep aanwezig is en kunnen ze alvast op een rustige manier opstarten. Catechese: Dagelijks wordt er na de inloop aandacht besteed aan catechese. We werken met de methode Trefwoord. De methode werkt drie weken lang aan een

3 thema, bijvoorbeeld geluk. Aan de hand van een kalenderplaat is er elke dag een activiteit, zoals een kringgesprek, een gedicht, een verhaal. Dit zijn zowel Bijbelverhalen als spiegelverhalen, waarin verschillende normen en waarden aan bod komen. Ook besteedt de methode aandacht aan bijzondere dagen die passen bij onze maatschappij, zoals bijvoorbeeld Prinsjesdag. Aan de Christelijke feesten als Kerst, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, etc. wordt ook aandacht besteed vanuit deze methode.tevens wordt er ook stil gestaan bij de gebruiken van andere religies. Sociaal-emotionele ontwikkeling: Om de sociaal-emotionele ontwikkeling van ieder kind te bevorderen maken wij op school gebruik van de Kanjertraining. De Kanjertraining heeft als doel dat een kind positief over zichzelf en anderen leert denken. Er zijn 5 belangrijke afspraken bij de Kanjertraining: 1. We vertrouwen elkaar 2. We helpen elkaar 3. Niemand speelt de baas 4. Je bent niet zielig 5. We lachen elkaar niet uit Het doel van de Kanjertraining is kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Daardoor gaan ze respectvoller met zichzelf en hun omgeving om. De kinderen gaan zich veiliger voelen en voelen zich meer betrokken. Ook leren ze hun gevoelens onder woorden brengen. Bij de Kanjertraining wordt gesproken over 4 typetjes die door middel van petjes zichtbaar worden. Bij elk typetje hoort een bepaald gedrag. Hierdoor krijgen de kinderen snel inzicht in hun eigen en het gedrag van anderen. Dit zijn de 4 typetjes:

4 In elke klas hangt een poster die past bij de leeftijd van de kinderen. Meer informatie vindt u op Schooladvies Voortgezet onderwijs: Gedurende dit schooljaar zijn er regelmatig momenten waarop u geïnformeerd wordt over de gang van zaken rondom de overgang van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs. Hieronder een korte opsomming: *In september bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek de verwachte uitstroom vanuit de overdracht van groep 7. *In oktober en januari worden de CITO LOVS-toetsen van groep 8 afgenomen. *In november op de informatieavond over het voortgezet onderwijs, worden ouders ingelicht over zaken als schooltypen, advies en scholen in de buurt. Deze avond wordt georganiseerd door contactpersonen vanuit het VO. *Mocht de ontwikkeling van uw kind anders verlopen dan in september met u besproken, nodigen we u in november uit voor een tussenevaluatie. *In februari geven wij, tijdens een gesprek, het definitieve schooladvies voor het voortgezet onderwijs. Het advies wordt gebaseerd op: -De bevindingen van de leerkracht(en) ten aanzien van: - werkhouding - concentratie - motivatie - taakaanpak - sociaal- emotionele ontwikkeling - huiswerkplanning -Het leerlingvolgsysteem gedurende de hele schoolloopbaan. Specifiek zijn de toetsgegevens van groep hierbij van belang. -methode gebonden toetsen. Het advies wordt besproken met de bouwcoördinator, de betrokken groepsleerkrachten en de met de intern begeleider. *Na het advies kunt u uw kind via ons inschrijven bij een school voor het Voortgezet Onderwijs. Deze procedure wordt toegelicht in het gesprek over het definitieve schooladvies (februari). *In april wordt de CITO eindtoets afgenomen. De CITO eindtoets meet wat de kinderen hebben geleerd in 8 jaar onderwijs (de feitelijke schoolprestaties tot nu toe). In eerste instantie is het advies van de basisschool leidend. De CITO eindtoets is als tweede toetsgegeven ondersteunend aan het advies. Door het afnemen van de CITO eindtoets voldoen wij aan de wettelijke verplichting. Mocht de uitslag van de CITO eindtoets hoger uitkomen dan ons gegeven advies dan hebt u als ouder het recht een heroverweging aan te vragen. Uiteraard zullen wij deze heroverweging serieus benaderen. Het is echter niet zo, dat een heroverweging altijd tot een verandering van een advies zal leiden. Wanneer de Cito eindtoets lager uitkomt dan passend bij het niveau en de daarbij behorende advisering, blijft het schooladvies in eerste instantie leidend.

5 *Nadat alle kinderen zijn ingeschreven vindt er met elke middelbare school een warme overdracht plaats. In deze overdracht bespreekt de leerkracht elke leerling met de brugklascoördinator van de betreffende school. Toetsen In de loop van groep 8 maken de kinderen diverse toetsen die niet bij de methodes horen: CITO LOVS: Op onze school werken we met het CITO leerlingvolgsysteem-primair onderwijs. Zo kunnen we de vorderingen van uw kind, los van de methodes volgen. U kunt hier meer over lezen in de schoolgids. In leerjaar 8 worden de volgende toetsen in de eerste helft van het schooljaar afgenomen: - rekenen - werkwoordspelling - begrijpend lezen - spelling - DMT -woordenschat -leestempotoets CITO-eindtoets: De CITO eindtoets is op 21,22 en 23 april. Dit is een toets, verdeeld over drie ochtenden, waarbij de kinderen de onderdelen taal, rekenen, studievaardigheden en wereldoriëntatie maken. De vakken: Rekenen: methode Alles Telt Tijdens de rekenles komen de volgende onderwerpen aan bod: Getalbegrip: Alle functies van getallen die in de vorige delen aan bod kwamen, worden ook in groep 8 weer aan de orde gesteld. Getalbegrip betekent onder andere dat de leerlingen weten dat getallen verschillende functies hebben. Basisvaardigheden: De kinderen leren met steeds grotere getallen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Meten/meetkunde: In groep 8 komen de volgende gebieden van meten aan bod: lengte en omtrek; oppervlakte; inhoud / volume; gewicht. Ook besteedt Alles telt in groep 8 aandacht aan: cirkel (bollen) omtrek en middellijn;

6 afstandsberekeningen; oppervlakteberekeningen (ook met kommagetallen); schaalberekeningen lichaamsverhouding: gewicht / lengte (BMI); (omloop-)snelheid; afstand van planeten tot de aarde en astronomische eenheden (AE) Daarnaast wordt er gewerkt aan de begripsvorming van basale meetkundige begrippen. Verhoudingen/procenten/breuken Verhoudingen en verhoudingstabellen komen, net als voorgaand leerjaar, in groep 8 veelvuldig voor. Verhoudingen komen voor in samenhang met breuken, bij het rekenen met procenten en bij samengestelde grootheden (zoals afstand/tijd, gewicht/prijs, liter benzine/afstand, inwonersaantal/oppervlakte). In groep 8 worden deze aspecten herhaald en worden breuken zoveel mogelijk in reële contexten toegepast, met name de samenhang tussen breuken, kommagetallen en procenten. Immers, de verbanden tussen breuken, kommagetallen en procenten zijn van groot belang. Door de rekenmachine en computer nemen de kommagetallen een veel prominentere plaats in dan de breuken. Tevens komt het vermenigvuldigen en delen met breuken aan de orde. Wilt u meer weten over deze methode? Kijk een op de website: Taal: methode Taalverhaal Opgebouwd uit: spreken/luisteren, stellen, woord- en zinsbouw, woordenschat. Elk leerjaar is de methode opgebouwd rondom een verhaal. De eerste les van elk hoofdstuk begint met een stuk van dit vervolgverhaal. - Spreken: Na het luisteren van het verhaal worden er gerichte opdrachten gegeven om het spreken te bevorderen. De kinderen leren onder andere een mening vormen, argumenten geven en conclusies trekken. - Luisteren: De kinderen leren gericht te luisteren naar het verhaal en de belangrijkste informatie eruit te halen. ( samenvattingen maken, conclusie trekken) - Stellen: De kinderen krijgen naast vrije schrijfopdrachten ook gerichte schrijfopdrachten. Een voorbeeld hiervan is het schrijven van een brief. - Woord- en zinsbouw: Bij het ontleden leren de kinderen de volgende woordsoorten herkennen: persoonsvorm, gezegde, onderwerp, lijdend voorwerp en meewerkende voorwerp. Bij het woordbenoemen leren de kinderen het zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, voorzetsel, lidwoord, persoonlijk voornaamwoord, bezittelijk voornaamwoord en aanwijzend voornaamwoord. Verder leren de kinderen bij zinsbouw ook de voegwoorden op de juiste manier te gebruiken.

7 - Woordenschat: Er wordt tijdens de lessen veel aandacht besteed aan het vergroten van de woordenschat. De betekenis van de woorden wordt besproken, de kinderen leren de woorden in zinnen te plaatsen en voorbeelden te geven bij moeilijke woorden. Spelling: methode Taalverhaal In groep 8 komt is er veel aandacht voor de spelling van de onveranderlijke woorden en voor de werkwoordspelling. Deze wordt steeds afgewisseld. Eerst vier woordpakketten onveranderlijke woorden en vervolgens vier woordpakketten werkwoordspelling. Daarnaast worden ook de woordpakketten uit eerdere leerjaren herhaald. Techisch lezen: methode Estafette De methode werkt met drie verschillende aanpakken, aanpak 1, 2 en 3. Kinderen in aanpak 3 werken op hun eigen niveau nagenoeg zelfstandig. Zij krijgen heel diverse opdrachten waar ze allerlei soorten leesmaterialen gebruiken. (boeken, strips, naslagwerken, enz.). Kinderen die in aanpak 2 werken krijgen instructie en in-oefening en gaan daarna zelfstandig aan het werk. De kinderen van aanpak 1 werken aan dezelfde les als aanpak 2, maar dan onder begeleiding van de leerkracht. Naast de reguliere lessen zijn er toepassingslessen, dan werkt de leerkracht met de aanpak 3 kinderen. In de toepassingsweken staat er een thema centraal waar aan gewerkt wordt. Begrijpend lezen: methode Tekstverwerken Tekstverwerken is er op gericht om de kinderen een aantal leesstrategieën te leren toepassen, zodat ze teksten beter kunnen begrijpen. Bovendien worden de kinderen zich meer bewust van teksten en testsoorten (verhaal, weettekst, doetekst, gedicht). De methode bestaat voor groep 8 uit een leeswerkboek. De teksten staan in het werkboek. Per les staat één leerdoel (leesstrategie) centraal. De les begint met uitleg over het leerdoel. Na het lezen van het verhaal beantwoorden leerlingen zelfstandig de vragen. Bij de methode is ook software beschikbaar waar de kinderen mee aan het werk gaan. Daarnaast krijgen de kinderen een extra les begrijpend lezen om de geleerde strategieën toe te passen op ander soort teksten. Dit doen we door bijvoorbeeld te werken met het hulpboek Begrijpend lezen of uit de boekjes van Nieuwsflits. Engels: methode Take it easy Wij besteden in groep 8 veel aandacht aan het vak Engels. Afgelopen jaar zijn we gestart met een nieuwe methode. In groep 8 krijgen de leerlingen elke week 45 minuten Engels. Tijdens deze lessen wordt er voornamelijk Engels gesproken. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Describing people, shopping, Just in time, Travelling around, School en Outdoors. Per unit zijn er steeds 4 lessen en na de lessen is er ook een toets per unit.

8 Schrijven: In groep 8 besteden we aandacht aan het leesbaar schrijven op tempo. Dit als voorbereiding op het voortgezet onderwijs. We zullen het schrijven koppelen aan teksten van zaakvakken en taalopdrachten. Kinderen leren om kritisch te zijn op hun eigen schrijfwerk. Nieuwsflits/Blits: Nieuwsflits is een methode gericht op tekstbegrip, leesstrategieën en woordenschat. Blits is een methode voor studievaardigheden, waarbij kinderen onder andere leren om kaart te lezen en om informatie vanuit verschillende bronnen te gebruiken voor een vraag. Zaakvakken: Geschiedenis: methode Wijzer door de tijd Een aantal onderwerpen die in groep 8 aan bod komen zijn: de eeuw der koningen, het recht op een stem en een wereld in oorlog: 1 e en 2 e wereldoorlog. Aardrijkskunde: methode Meander Dit jaar zullen we gaan werken met een nieuwe methode. De thema s die in groep 8 aan bod komen zijn: Water, Werk en energie, De aarde beweegt, Streken en klimaten en Allemaal mensen. Er zijn steeds vier lessen per thema. In de derde les staat de topografie centraal. Biologie: methode Natuurlijk Een aantal onderwerpen die in groep 8 aan bod komen zijn: voortplanting en ontwikkeling: eieren en jongen, bloemen, zaden en vruchten, bacteriën en schimmels, diversiteit en mobiliteit: planten en dieren te gast, een schil vol leven, energie en kracht: magnetisme, electriciteit, hefbomen en katrollen licht, geluid en warmte: ons zonnestelsel, dagen, maanden en seizoenen, leven met een klok en een kalender. Verkeer: methode Wijzer door het verkeer In groep 8 werken we in het tweede gedeelte van het jaar met de methode. De voorbereiding op het middelbaar onderwijs, onder andere het veilig fietsen, staat centraal. Expressie vakken: Bewegingsonderwijs: De kinderen hebben op maandag en vrijdag gymles. Op maandag is dit een les waarbij veel gebruik gemaakt wordt van toestellen en op vrijdag is dit een sport/spelles. Het is de bedoeling dat de kinderen makkelijke sportkleren en stevige schoenen voor de gymles meenemen. Als uw kind geen gymspullen mee heeft of niet kan mee gymmen vanwege een blessure, dan blijft uw kind op school en gaat het in een andere groep aan het werk.

9 Wilt u ons persoonlijk of per mail/telefoon/ briefje op de hoogte brengen, als uw kind niet mee kan gymmen? Drama: Jezelf kunnen uiten vinden we erg belangrijk op onze school. Daarom wordt er elke week aandacht besteed aan dramatische vorming. Het gaat hier niet alleen om dat een kind een toneelstukje speelt, maar dit kan heel divers zijn, bijvoorbeeld het houden van een interview, het uitspelen van een taalopdracht, een energize oefening of een oefening vanuit de Kanjertraining. Creatieve werkvormen: Wekelijks wordt er aandacht besteed aan creatieve werkvormen. Hier valt het vak tekenen ook onder. Er wordt aandacht besteed aan het werken met verschillende materialen en technieken. Presentatievaardigheden: Jezelf kunnen presenteren aan een groep vinden we heel belangrijk om te leren en te oefenen. Vanaf groep 5 besteden we daar aandacht aan door de volgende activiteiten: -voorleeswedstrijd (groep 5 vrijwillig, groep verplicht). -spreekbeurt (groep 5: over jezelf, groep 6: eigen keuze, groep 7: een land, groep 8: een bekend persoon). -behandelen krantenbericht/digitaal bericht (groep 5 t/m 8). Het stappenplannen voor het houden van een spreekbeurt kunnen de kinderen op de website vinden. We geven geen beoordeling. We vinden het belangrijk dat ieder kind gewend raakt om een presentatie te geven aan een groep. Wel krijgen de kinderen een evaluatieblad mee naar huis, waarop zowel de leerkracht als het kind iets schrijft. Huiswerk: De afspraken met betrekking tot het huiswerk kunt u nalezen in de schoolgids. In groep 8 krijgen de kinderen drie keer per week huiswerk. Op vrijdag moeten zij hun agenda en huiswerkmap bij zich hebben, dan wordt het nieuwe huiswerk opgegegeven. Heeft uw kind zijn huiswerk meerdere keren niet mee, niet gemaakt of niet geleerd, dan zullen wij u daar per mail van op de hoogte brengen. Zijn er nog vragen, stel ze gerust! Met vriendelijke groet, leerkrachten van groep 8 Sandra Ooteman en Céline van Vliet

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu in zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Werkverzorging: In iedere groep hangt een blad met de afspraken rondom werkverzorging, deze afspraken worden regelmatig besproken met de kinderen.

Werkverzorging: In iedere groep hangt een blad met de afspraken rondom werkverzorging, deze afspraken worden regelmatig besproken met de kinderen. Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website,in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de website

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Deze informatie is gericht op het leerjaar waarin uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Schoolregels: 1. We respecteren elkaar en geven elkaar aandacht. 2. We zorgen ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen.

Informatiebulletin. Schoolregels: 1. We respecteren elkaar en geven elkaar aandacht. 2. We zorgen ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen. Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van

Nadere informatie

Informatiebulletin. Afspraken:

Informatiebulletin. Afspraken: Afspraken: Omgangsregels: In iedere groep wordt er aan het begin van het jaar aandacht besteed aan de afspraken die bij de Kanjertraining horen. Deze regels worden opgehangen in de klas en ieder kind ondertekent

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR 2015-2016 Leerkracht: Nicole Koevoets Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het huiswerk genoteerd voor

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle

Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle Groep 8, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Rekenen (methode Wereld in Getallen)

Rekenen (methode Wereld in Getallen) Informatie groep 7 cursusjaar 2017-2018 De leerstof in groep 7: In groep 7 stijgt het tempo en het niveau De leerstof is een stuk moeilijker Er komen extra vakken bij zoals Engels en Blitz (studievaardigheden)

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Informatieavond groep 7 Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor Groep 6, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Basisschool De Vlonder Heufkens LV UDEN

Basisschool De Vlonder Heufkens LV UDEN Basisschool De Vlonder Heufkens 502 5403 LV UDEN 0413 33 23 23 info@devlonder.nl www.devlonder.nl Wat doen we op de Vlonder in groep 7? Rekenen Methode Wereld in getallen Oriëntatie in de getallen - Getallen

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken.

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Welkom op de infoavond van groep 6 Even voorstellen Meester Dennis en zijn werkdagen

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Informatieavond groep 6-7. 10 september 2014

Informatieavond groep 6-7. 10 september 2014 Informatieavond groep 6-7 Onderwerpen Voorstellen De groep Vakken Pauze Belangrijke weetjes Vragen? Voorstellen maandag t/m woensdag juf Maaike donderdag en vrijdag: juf Anita De groep Groep 6/7 bestaat

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016 WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Bert van der Lijn (op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend) Groepsleider: Siete Horjus (op vrijdagmiddag) Groepsleider: Sjoukje Meijer/Kim

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Omgang met regels Het hanteren van de klassen- en schoolregels waaronder de omgang met elkaar en het materiaal.

Omgang met regels Het hanteren van de klassen- en schoolregels waaronder de omgang met elkaar en het materiaal. Algemeen Zelfstandigheid Van uw kind wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid in de groep verwacht. Kan uw kind zelfstandig aan het werk gaan, maar ook een bepaalde tijd zelfstandig aan een opdracht

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), - 1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 7 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken,

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Anouk Juf Robin (Lio-stagiair, ma+ do / ma,wo,do,vrij)

Even voorstellen. Juf Anouk Juf Robin (Lio-stagiair, ma+ do / ma,wo,do,vrij) Welkom in groep 7 Even voorstellen Vakken Rekenen Taal Spelling Engels Studievaardigheden IPC Sociaal emotionele ontwikkeling Huiswerk Activiteiten groep 7 Voorlopig advies Contact Communicatie Schoolafspraken

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7A SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7A SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7A SCHOOLJAAR 2017-2018 Leerkracht: Nicole Koevoets Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het huiswerk genoteerd voor

Nadere informatie

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2014-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s. Rapport. groep 6. Van : Schooljaar : Leerkracht(en) :

De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s. Rapport. groep 6. Van : Schooljaar : Leerkracht(en) : De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s Rapport groep 6 Van : Schooljaar : Leerkracht(en) : Toelichting bij het rapport Met dit rapport proberen we u als

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 7

Informatieboekje GROEP 7 Informatieboekje GROEP 7 Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het informatieboekje van uw kind in groep 7. We gaan samen met de kinderen fris een nieuw jaar in. Een jaar waarin er veel gebeurt en

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR 2016-2017 Leerkrachten: Dennis Voorst 7a Nicole Koevoets 7b Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7a Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7a Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7a Boerenpad Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen bewaren

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016 Informatie-avond groep 8 Schooljaar 2015-2016 Afspraken Klassenouder/Luizenouder Social Media Huiswerk Gip-model/planner Pilot Wereldoriëntatie Nieuwe methodes Excursies Musical Schoolkamp Cito-toetsen

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Anouk Rekencoördinator

Even voorstellen. Juf Anouk Rekencoördinator Welkom in groep 7 Even voorstellen Vakken Rekenen Taal Spelling Engels Studievaardigheden IPC Sociaal emotionele ontwikkeling Huiswerk Activiteiten groep 7 Voorlopig advies Contact Communicatie Schoolafspraken

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 8, Algemene informatie

Klassenbrief. Groep 8, Algemene informatie Algemene informatie Leerkrachten: Juf Michelle (ma-don)/ Sharona (vrij) en Juf Susanne (ma-vrij) Afspraken in de klas: 1 ste week samen met de kinderen gemaakt d.m.v. SCL. Website: www.demeander-delfgauw.nl

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Wat doen we zoal in groep 6?

Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er, op donderdag en vrijdag juf Ten Hove. Op woensdag zijn de juffen er om de beurt. Juf Knikker vervangt

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Informatie avond groep 7 Programma Antipestbeleid/ Gouden Weken Met Woorden in de Weer OGW Ontruimingsplan Huiswerk en toetsen Internetprotocol/ Social Media Oud papier Goede doel Programma vervolg Werkhouding

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

INFORMATIE GROEP 6 2011-2012

INFORMATIE GROEP 6 2011-2012 INFORMATIE GROEP 6 2011-2012 KENMERKEN: De overgang van groep 5 naar groep 6 heeft qua ontwikkeling en leerstof een geleidelijk verloop. Natuurlijk wordt er in vergelijking met groep 5 van de kinderen

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Welkom in groep 6A! Groepsleerkrachten Juf Hopman is er op maandag, dinsdag en woensdag. Juf Heek werkt op de donderdag en vrijdag.

Welkom in groep 6A! Groepsleerkrachten Juf Hopman is er op maandag, dinsdag en woensdag. Juf Heek werkt op de donderdag en vrijdag. Welkom in groep 6A! Beste ouder, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6A. Sinds vorig schooljaar ontvangt u de groepsinformatie in de vorm van een folder

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de vorderingen van uw kind te volgen, nemen wij in iedere groep niet-methode gebonden toetsen af.

Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de vorderingen van uw kind te volgen, nemen wij in iedere groep niet-methode gebonden toetsen af. Leerlingvolgsysteem. Leerkrachten volgen de ontwikkeling van de kinderen in hun groep nauwgezet. Veel methoden die wij gebruiken, leveren toetsen die wij afnemen om vast te stellen of het kind de leerstof

Nadere informatie

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag,

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Informatie groep 5 Algemene informatie Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkom heten in groep 5. Het is altijd weer spannend om aan een nieuw

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Oktober 2018

Huiswerkprotocol. Oktober 2018 protocol 1 Oktober 2018 Het huiswerkprotocol van de De Zaaier Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden, omdat het

Nadere informatie

De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s. Rapport. groep 8. Van : Schooljaar : Leerkracht(en) :

De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s. Rapport. groep 8. Van : Schooljaar : Leerkracht(en) : De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s Rapport groep 8 Van : Schooljaar : Leerkracht(en) : Toelichting bij het rapport Met dit rapport proberen we u als

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015

Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015 Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015 Indeling van de avond: Kennismakingsronde Normen en waarden RDW Vakgebieden Algemene informatie Normen en waarden opgesteld voor leerkrachten,

Nadere informatie

Algemene informatie. Diverse dingen:

Algemene informatie. Diverse dingen: Informatieboekje Groep 4/5 2011-2012 Algemene informatie Diverse dingen: Gedragsregels in en buiten de klas Samen met de juf hebben de kinderen klassenregels bedacht en ondertekend. Wij houden ons allemaal

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling Welkom! Van harte welkom in groep 4. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Algemene informatie groep 6

Algemene informatie groep 6 Algemene informatie groep 6 2015-2016 Algemeen In dit boekje vindt u de informatie voor groep 6. Veel dingen zijn al bekend, maar natuurlijk zijn er ook dit jaar nieuwe dingen waarmee u en uw kind in aanraking

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie

Informatie-avond. groep 7 Schooljaar 2015-2016

Informatie-avond. groep 7 Schooljaar 2015-2016 Informatie-avond groep 7 Schooljaar 2015-2016 Inhoud powerpointpresentatie Afspraken Social Media Huiswerk Gip-model/planner Pilot Wereldoriëntatie Nieuwe methodes Cito-toetsen LOVS Advisering Voortgezet

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen

Rekenen Methode: Wereld in Getallen Welkom! Van harte welkom in groep 7. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Groepsleider: Bert van der Lijn Janna van der Meer (op 16 vrijdagen) Weekopening / Dagopening: De week/dag wordt kort doorgenomen. Belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Basisschool De Vlonder Heufkens LV UDEN

Basisschool De Vlonder Heufkens LV UDEN Basisschool De Vlonder Heufkens 502 5403 LV UDEN 0413 33 23 23 info@devlonder.nl www.devlonder.nl Wat doen we op de Vlonder in groep 7? Rekenen Methode Wereld in getallen Oriëntatie in de getallen - Getallen

Nadere informatie