Artikel 2 : De weigering zich te schikken naar onderstaande regels heeft de onmiddellijke verwijdering uit de Musea door de politie tot gevolg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Artikel 2 : De weigering zich te schikken naar onderstaande regels heeft de onmiddellijke verwijdering uit de Musea door de politie tot gevolg."

Transcriptie

1 BEZOEKERSREGLEMENT Welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Om uw museumbezoek zo aangenaam mogelijk te maken, vragen wij u vriendelijk het bezoekersreglement na te leven. Wij danken u voor uw medewerking en wensen u een aangenaam bezoek. De Algemene Directeur De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België omvatten: Oldmasters Museum en Modern Museum Musée Magritte Museum Musée Fin-de-Siècle Museum Tijdelijke tentoonstellingen Artikel 1 : Dit reglement geldt voor de bezoekers van de permanente collecties en de tijdelijke tentoonstellingen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en voor: personen of groepen die toestemming gekregen hebben om bepaalde lokalen te gebruiken voor vergaderingen, recepties, voordrachten, concerten, voorstellingen of andere bijeenkomsten elke persoon die niet tot de instelling behoort en zich in de gebouwen bevindt omwille van professionele redenen. Artikel 2 : De weigering zich te schikken naar onderstaande regels heeft de onmiddellijke verwijdering uit de Musea door de politie tot gevolg.

2 TOEGANG TOT DE MUSEA EN TOT TIJDELIJKE TENTOONSTELLINGEN Artikel 3 : De tentoonstellingszalen van het Oldmasters Museum, Modern Museum, Fin de Siècle Museum en Magritte Museum zijn enkel toegankelijk voor bezoekers met een toegangsbewijs. De bezoeker kan dit ticket aan de ticketbalie en -machines in de inkomhal van het Oldmasters Museum en op -2 van het Magritte Museum kopen. De toegangsprijs en de voorwaarden waaronder sommige bezoekers gratis toegang hebben of van een reductieprijs kunnen genieten, worden vermeld boven de ticketbalie. De bezoeker moet zijn toegangsticket tijdens de hele duur van het bezoek bijhouden. Op elk ogenblik en in het bijzonder aan de ingang van elk museum kan het toegangsticket gevraagd worden. Het toegangsticket voor het Oldmasters Museum en voor het Modern Museum is gedurende de hele dag van aankoop geldig. Het ticket voor het Fin-de-Siècle Museum geeft recht op tweemaal toegang op dezelfde dag. De toegangstickets voor tijdelijke tentoonstellingen en voor het Magritte Museum zijn tijdsgebonden en geven recht op een enkel toegang. Het feit dat sommige museumzalen tijdelijk gesloten zijn, geeft geen recht op de terugbetaling van het toegangsticket. Artikel 4 : Het Oldmasters Museum, Modern Museum, Fin-de-Siècle Museum en Magritte Museum zijn dagelijks open van 10 uur tot 17 uur, behalve op maandag en sommige wettelijke feestdagen vastgelegd door de wetgever op: 1/1, 1/5, 1/11, 11/11, 25/12. Op zaterdag en zondag zijn de musea geopend van 11 uur tot 18 uur. De Museumshop en het Museumcafé blijven open tot uur. Tijdens de week wordt de bezoeker om uur verzocht de zalen te verlaten, tijdens het weekend is dit om uur. Artikel 5 : Rolstoelen en lichte, weinig hinderlijke kinderwagentjes zijn toegelaten in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België behalve in het Magritte Museum. Grote kinderwagens zijn niet toegelaten. De instelling wijst elke verantwoordelijkheid af voor schade aan derden veroorzaakt door deze wagentjes of hun inzittenden.

3 TOEGANG TOT DE MUSEA EN TOT TIJDELIJKE TENTOONSTELLINGEN Artikel 6 : Het is verboden de musea binnen te gaan met: grote tassen en / of rugzakken (ook niet voor baby s) gebruiksvoorwerpen die door hun functie of aard een risico betekenen voor de veiligheid van de personen, de kunstwerken of de gebouwen uiterst zware, omvangrijke, hinderlijke of onwelriekende voorwerpen kunstwerken of antiquiteiten reproducties van kunstwerken en afgietsels muziekinstrumenten dieren, behalve honden die blinde, slechtziende of epileptische bezoekers begeleiden wapens en munitie ontplofbare, ontvlambare of vluchtige stoffen. Kopiisten kunnen schriftelijk toelating vragen materiaal te gebruiken dat nodig is voor hun werk. Tijdens hun werk staan ze onder toezicht van het zaalpersoneel belast met de bewaking en de brandveiligheid en bestrijding. Er mag niet meer materiaal meegebracht worden dan nodig is voor een dag.

4 TOEGANG TOT DE MUSEA EN TOT DE TIJDELIJKE TENTOOSTELLINGEN Artikel 7 : Het is verboden de zalen te betreden met: capes of mantels op de arm gedragen wandelstokken waarvan het uiteinde niet beschermd is; krukken en wandelstokken met een beschermingsdop gebruikt door bejaarden of gehandicapten worden echter wel toegelaten paraplu s, behalve indien ze opvouwbaar zijn en in een kledingstuk of handtas kunnen opgeborgen worden of indien het uiteinde met een dop beschermd is en ze door bejaarden of gehandicapten gebruikt worden laptops boekentassen, boodschappentassen, koffers, rugzakken en andere tassen groter dan 34 x 22 x 12 cm bagage en pakken die groter zijn dan het formaat dat aan de ingangen van de Musea aangegeven wordt grote tassen uit papier of ondoorzichtig plastic etenswaren en drank vouwstoelen, behalve degene die door de Musea ter beschikking worden gesteld spots voor het maken van filmbeelden of foto s evenals reflectors statieven voor fototoestellen, onder voorbehoud van de bepalingen van artikel 27 dieren, behalve de honden die blinde, slechtziende of epileptische bezoekers begeleiden. Als een kleine rugzak aanvaard wordt (maximum 34 x 22 x 12 cm), moet deze aan de hand gedragen worden en niet op de rug.

5 VESTIAIRES Artikel 8 : Vestiaires en bagagekluizen zijn gratis voor de bezoekers. Zij kunnen er kledingstukken, wandelstokken, paraplu s en bagage achterlaten evenals pakken, handtassen en voorwerpen die groter zijn dan 34 x 22 x 12 cm. Voor kleine of waardevolle voorwerpen gebruikt de bezoeker best de gratis bagagekluizen. Artikel 9 : Schoolgroepen melden zich aan bij het groepsonthaal en dienen hun spullen (jassen, zakken) achter te laten in de groepsvestiaires (bakken en/of kluizen) aan de ingang van het Oldmasters Museum. Artikel 10 : Om veiligheidsredenen kan de bezoeker gevraagd worden zijn tas of pak te openen vooraleer het in de vestiaire achter te laten. De personeelsleden mogen voorwerpen weigeren die een risico lijken in te houden voor de veiligheid en goede orde van de instelling. Valiezen zijn niet toegelaten in de vestiaires, behalve als ze kleiner zijn dan 55 x 50 x 35 cm. Artikel 11 : Het vestiaire personeel neemt de in bewaring te geven zaken in ontvangst voor zover er nog plaats is in de vestiaire. Artikel 12 : De volgende zaken mogen in geen geval in de vestiaire achtergelaten worden: geld kredietkaarten waardevolle voorwerpen, in het bijzonder juwelen.

6 VESTIAIRES Artikel 13 : In geval van verlies, diefstal of beschadiging van een in de vestiaire achtergelaten voorwerp, wijzen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België elke verantwoordelijkheid af. Artikel 14 : Bij verlies van een vestiairepenning moet de bezoeker een forfaitair bedrag van 5 euro betalen ter vervanging van deze penning. De bezoeker zal enkel terugkrijgen wat hij in bewaring gaf na nauwkeurige beschrijving van de voorwerpen en identificatie. Artikel 15 : Alles wat in de vestiaire achtergelaten wordt, moet de dag zelf voor de sluiting van de Musea terug afgehaald worden. Na het verstrijken van een termijn van 48 uur worden de niet afgehaalde voorwerpen beschouwd als verloren voorwerpen. Artikel 16 : De in de Musea gevonden voorwerpen worden bij de bewakingsdienst gedeponeerd. Indien niemand ze na een periode van minstens een jaar en een dag heeft opgevraagd, worden ze aan een liefdadigheidsinstelling geschonken. Bederfelijke en waardeloze voorwerpen worden elke dag na de sluiting van de Musea vernietigd. Gesloten bagage en pakjes die in de museumgebouwen zijn achtergelaten buiten de vestiaires of de bagagekluizen en die een gevaar lijken voor de veiligheid van de Musea, kunnen zonder uitstel of waarschuwing door de veiligheidsdiensten worden vernietigd.

7 ALGEMEEN GEDRAG Artikel 17 : De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België verwachten dat de bezoeker de rust in de museumgebouwen bewaart zich correct gedraagt, zowel ten aanzien van het personeel van de instelling als ten aanzien van de andere bezoekers minstens op één meter afstand van de kunstwerken blijft als ouder voortdurend bij zijn kinderen blijft. Artikel 18 : Het is verboden een gebaar te maken dat de veiligheid van de kunstwerken of het goede verloop van het bezoek in het gedrang brengt. Het is namelijk verboden: 1. de kunstwerken of het decor aan te raken 2. naar de kunstwerken te wijzen met voorwerpen zoals potlood, balpen, scherpe voorwerpen, liniaal 3. gebruik te maken van een vergrootglas, een zaklantaarn, enz. 4. de afsluitingen en andere middelen om het publiek tegen te houden te negeren 5. tegen de muren te leunen of met de voeten de muur te raken 6. op de bankjes te liggen en te slapen 7. tegen de vitrines, voetstukken en andere tentoonstellingsmeubelstukken te leunen 8. graffiti, opschriften, tekens of vlekken ergens in de Musea aan te brengen 9. op blote voeten of met onfatsoenlijke kledij rond te lopen 10. te rennen, te duwen, te glijden of te klimmen 11. op de roltrappen en in de lift te spelen 12. de verplaatsing van de bezoeker te hinderen en een belemmering te vormen in doorgangen en uitgangen, in het bijzonder door op de trappen te zitten 13. bij het nemen van notities of het maken van schetsen, bezoekers te hinderen of de veiligheid van het kunstwerk in het gedrang te brengen

8 ALGEMEEN GEDRAG 14. te roken 15. buiten de speciaal daartoe ingerichte ruimtes te eten of te drinken 16. papier of afval op de grond te gooien, in het bijzonder kauwgom 17. de andere bezoekers te hinderen door lawaai te maken 18. de andere bezoekers te storen door het gebruik van een gsm in de zalen. Het beluisteren van downloadbare programma s en audiogidsen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België is wel toegelaten 19. geld in te zamelen aan de ingang of in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 20. handel te drijven, reclame te maken, propaganda te voeren of te ronselen 21. zonder reden een brandalarmknop of hulpinstallaties te bedienen (blusapparaat, gewapende brandkraan, waterkolom, enz.) 22. stoelen, zetels of bankjes te verplaatsen. Op de verbodsbepalingen van de bovenstaande punten 1, 3 en 4 kan de directie individuele uitzonderingen toestaan, in het bijzonder ten gunste van blinden of slechtzienden. Artikel 19 : De bezoekers dienen te luisteren naar de instructies van het museumpersoneel. Artikel 20 : Bezoekers kunnen opmerkingen en suggesties indienen aan de infobalie in het Forum, de grote hall van het Oldmasters Museum.

9 BIJKOMENDE BEPALINGEN IN VERBAND MET GROEPEN Artikel 21 : Groepsbezoeken gebeuren onder de begeleiding van een groepsverantwoordelijke, die toeziet op de volledige naleving van het reglement evenals de orde en discipline in de groep. De verantwoordelijke meldt zich aan de groepsbalie aan. Hij ontvangt hier een zelfklevende badge die hij gedurende het volledige bezoek moet dragen. Groepen mogen in geen geval de andere bezoekers storen. Elk lid van de groep dient in de nabijheid van de groepsverantwoordelijke te blijven. Een groep mag niet meer dan 20 personen bevatten. Uitzonderlijk kunnen we meer personen laten deelnemen voor groepen georganiseerd door de dienst Educateam. In geval van schoolgroepen moet er minstens één begeleider per 12 leerlingen zijn (kleuterklassen tot en met het 6de jaar lager onderwijs) of één begeleider per 15 leerlingen (voor het secundair onderwijs). Artikel 22 : De conservatoren van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en de personeelsleden die de toelating van de Algemeen Directeur hebben, mogen het woord voeren in de Musea. Groepsverantwoordelijken hebben het recht het woord te voeren in het Oldmasters Museum en in het Modern Museum onder de voorwaarden dat ze hun badge dragen en indien ze behoren tot een van de volgende categorieën: buitenlandse voordrachtgevers en gidsen met de vereiste kwalificaties leerkrachten die hun leerlingen begeleiden ; personen die de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de Algemeen Directeur kregen. Alleen gidsen van Educateam hebben het recht het woord te voeren in het Magritte Museum, het Fin-de-Siècle Museum en in de tijdelijke tentoonstellingen.

10 BIJKOMENDE BEPALINGEN IN VERBAND MET GROEPEN Artikel 23 : Enkel groepen die hun bezoek vooraf aankondigden en die een schriftelijke toelating vroegen, mogen tekenen op A4 formaat en met potlood in de zalen van het Oldmasters Museum, het Modern Museum en het Fin-de-Siècle Museum. Tekenen is nooit toegelaten in het Magritte Museum en in de tijdelijke tentoonstellingen. Artikel 24 : Groepen die hun bezoek vooraf aankondigden en vergezeld zijn van een verantwoordelijke hebben de toelating om nota s te nemen (op A4 formaat en met potlood) in de zalen van het Oldmaster Museum, het Modern Museum en het Fin-de-Siècle Museum. Nota s nemen is niet toegelaten in het Magritte Museum en in de tijdelijke tentoonstellingen.

11 FOTOGRAFIE, FILMOPNAMES EN ENQUETES Artikel 25 : Behalve indien het tegendeel vermeld wordt, mag de bezoeker tijdens de openingsuren in de zalen van het Oldmasters Museum en het Modern Museum kunstwerken fotograferen of filmen. Dit is enkel toegelaten voor privégebruik, in geen geval mogen de beelden verspreid worden. In de zalen waar tijdelijke tentoonstellingen doorgaan en in het Magritte Museum is het verboden opnames te maken. Artikel 26 : Zonder schriftelijke toelating van de directie is het gebruik verboden van: flitsers, lampen en andere verlichtingstoestellen statieven microfoonhengels Artikel 27 : Het is verboden technische installaties en uitrustingen te fotograferen. Elke beeld-, geluids- of andere opname waarvan het personeel en het publiek het voorwerp zouden kunnen zijn, vereist naast de toestemming van de directie ook de toestemming van de betrokkenen. In geval van overtreding van deze voorschriften, wijzen de Musea elke verantwoordelijkheid ten opzichte van derden af. Artikel 28 : De directie stelde een afzonderlijk reglement op voor professionele fotografie, voor het draaien van films en het opnemen van radio- en televisie-uitzendingen. Het reglement is beschikbaar bij de Communicatie dienst: communication@fine-arts-museum.be. Elke opiniepeiling bij de bezoekers vereist de voorafgaande toestemming van de directie.

12 VEILIGHEID VAN PERSONEN, KUNSTWERKEN EN GEBOUWEN Artikel 29 : Bezoekers mogen geen enkele daad stellen die de veiligheid van personen en goederen in gevaar kan brengen. Elk ongeval, onpasselijk worden van een persoon of abnormaal voorval dient onmiddellijk aan een lid van de interne bewakingsdienst gemeld te worden. Indien een arts, verpleger of EHBO er uit het bezoekerspubliek hulp verleent, dient hij aan een lid van de interne bewakingsdienst zijn beroepskaart te laten zien. Hij moet bij de persoon blijven die ziek geworden is of een ongeval gehad heeft tot de evacuatie. Hij zal zijn naam en adres moeten achterlaten bij het personeelslid ter plaatse. Artikel 30 : Indien brand uitbreekt, dienen de bezoekers kalm te blijven. Het onheil dient onmiddellijk mondeling gemeld te worden aan een lid van de interne bewakingsdienst. Indien het gebouw moet ontruimd worden, dient dit ordelijk en gedisciplineerd te verlopen onder leiding van het bewakingspersoneel volgens de opgedragen voorschriften. Het gebruik van de liften is dan verboden. In geval van evacuatie zijn de vestiaires niet toegankelijk. Artikel 31 : Een verloren gelopen kind dient toevertrouwd te worden aan een lid van de interne bewakingsdienst. Hij brengt het kind naar het bureau van de bewakingsdienst. Dit bureau bevindt zich vlakbij het Forum, de grote hall van het Museum voor Oude Kunst. Het omroepen van opsporingsberichten in de zalen is verboden. Artikel 32 : Kunstwerken mogen enkel verplaatst worden door hiertoe bevoegde personen Artikel 33 : In geval van diefstal of poging tot diefstal in de musea worden maatregelen genomen, waaronder de sluiting van de ingangen en de bewaking van de uitgangen. Artikel34 : In geval van overbevolking, onrust, stakingen en in alle situaties waarbij de veiligheid van de personen en de goederen in gevaar is, kunnen uitzonderlijke maatregelen genomen worden zoals gedeeltelijk of volledig sluiten of het wijzigen van de openingsuren.

Hartelijk welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Hartelijk welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. BEZOEKERSREGLEMENT Hartelijk welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zijn een federale wetenschappelijke instelling. Onze belangrijkste

Nadere informatie

Bezoekersreglement Train World

Bezoekersreglement Train World Bezoekersreglement Train World Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Train World op 28 augustus 2015. De bezoeker aan Train World wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. TOEGANG TOT TRAIN

Nadere informatie

ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM

ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED ARTIKEL 1: Het bezoekersreglement is van toepassing op alle bestaande ruimtes waaruit het Bakkerijmuseum bestaat. ARTIKEL

Nadere informatie

Bezoekersreglement Train World

Bezoekersreglement Train World Bezoekersreglement Train World Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Train World op 28 augustus 2015. De bezoeker aan Train World wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. TOEGANG TOT TRAIN

Nadere informatie

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster Bezoekvoorwaarden

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster Bezoekvoorwaarden Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster Bezoekvoorwaarden Bedankt voor uw interesse in onze tentoonstellingen. Om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken vragen wij u vriendelijk de bezoekvoorwaarden

Nadere informatie

Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum Het Rembrandthuis Versie

Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum Het Rembrandthuis Versie Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum Het Rembrandthuis Versie 15-10-2018 Museum Het Rembrandthuis hanteert Algemene Bezoekersvoorwaarden. Deze Algemene Bezoekersvoorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

Bezoekersreglement. Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven.

Bezoekersreglement. Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. Bezoekersreglement Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. Onder kasteeldomein wordt verstaan het geheel van ruimten

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS Educatieve projecten Het Airborne Museum Hartenstein biedt educatieve projecten aan voor diverse schoolniveaus. Uw groep wordt door een educatie medewerker van

Nadere informatie

kasteel van gaasbeek Bezoekersreglement

kasteel van gaasbeek Bezoekersreglement Bezoekersreglement Elke bezoeker die het, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, heeft kennis genomen dit reglement en gaat ermee akkoord dit na te leven. Onder domein wordt het geheel ruimtes (bebouwd

Nadere informatie

Bezoekersreglement van het AfricaMuseum

Bezoekersreglement van het AfricaMuseum Bezoekersreglement van het AfricaMuseum Welkom in het AfricaMuseum! Dit bezoekersreglement is geldig voor alle bezoekers van het AfrikaMuseum en kan worden geraadpleegd op de website www.africamuseum.be

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN PRIMAIR ONDERWIJS

BOEKINGSVOORWAARDEN PRIMAIR ONDERWIJS BOEKINGSVOORWAARDEN PRIMAIR ONDERWIJS Koffers Vol Verhalen Het koffertjesproject is ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Voor groep

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM

BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM Uw reservering Dank u voor uw reservering voor een bezoek aan het Airborne Museum Hartenstein. Adres: Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek. Telefoon: 026 3337710. In

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS Educatieve projecten Het Airborne Museum Hartenstein biedt educatieve projecten aan voor diverse schoolniveaus. Uw groep wordt door een educatie medewerker van

Nadere informatie

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend:

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN Service Bioscoop Zien B.V. Algemeen In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: Service bioscoop Service Bioscoop Zien

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen IDENTIFICATIE AANVRAGER In geval van natuurlijke persoon: Naam:... Voornaam:... Adres:... Postcode:...Gemeente:... Btw-nummer:... Telefoon/gsm:...

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Bezoekersvoorwaarden Nationaal Monument Kamp Vught

Bezoekersvoorwaarden Nationaal Monument Kamp Vught Bezoekersvoorwaarden Nationaal Monument Kamp Vught Inleiding Nationaal Monument Kamp Vught (hierna NMKV) zal binnen de grenzen van het redelijke al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET BEZOEK VAN HET NATIONAAL GEDENKTEKEN VAN HET FORT BREENDONK

REGLEMENT VOOR HET BEZOEK VAN HET NATIONAAL GEDENKTEKEN VAN HET FORT BREENDONK REGLEMENT VOOR HET BEZOEK VAN HET NATIONAAL GEDENKTEKEN VAN HET FORT BREENDONK Het onderhavige reglement geldt voor de bezoekers van het Gedenkteken, de personen en verenigingen die gemachtigd zijn om

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions - Is er een huisreglement in het Openluchtmuseum en? - Kan ik mijn bezoek aan 'De sixties' combineren met een bezoek aan het Openluchtmuseum? - Dien ik te reserveren als ik 'De

Nadere informatie

Parkreglement 2015 The Roermond Yumble (Hierna te noemen YUMBLE)

Parkreglement 2015 The Roermond Yumble (Hierna te noemen YUMBLE) Parkreglement 2015 The Roermond Yumble (Hierna te noemen YUMBLE) Hartelijk welkom bij YUMBLE! Ons doel is het om uw bezoek en dat van de overige gasten zo aangenaam mogelijk te maken en de orde en veiligheid

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Maak samen met Kobe een museum Groep 3/4 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Maak samen met

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Maak samen met Kobe een museum Groep 3/4 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Maak samen met

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS HUISVESTING

ALGEMENE REGELS HUISVESTING ALGEMENE REGELS HUISVESTING Huisregels opgesteld en aangeboden door Het Kantoor Archief. (01-01-2013) Algemeen Openingstijden verhuurbeheer : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur Openingstijden

Nadere informatie

Wij wensen u een prettige voorstelling!

Wij wensen u een prettige voorstelling! Huisregels Bij AnnexCinema is een avondje film een avondje uitgaan. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en geniet van een goede sfeer. Om die reden hanteren we de volgende punten:

Nadere informatie

2.3 Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.

2.3 Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen. Algemene bezoekersvoorwaarden: Speelgoed-& carnavalsmuseum Op Stelten te Oosterhout December 2014 1. Algemene bepalingen: Definities 1.1 Museum: het Speelgoed-& carnavalsmuseum Op Stelten, gevestigd aan

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017 Docentenhandleiding Jij als onderzoeker Groep 4 t/m 8 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Jij als onderzoeker. In

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

Reglement DivisionGaming LanParty

Reglement DivisionGaming LanParty 1. Reglement DivisionGaming LanParty versie 1.0 Om het evenement Divisio Gaming LanParty in goede banen te laten verlopen is dit reglement van toepassing. Tijdens het evenement Division Gaming LanParty

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

Huisregels voor de bezoekers van het gebouw De Bazel

Huisregels voor de bezoekers van het gebouw De Bazel Huisregels voor de bezoekers van het gebouw De Bazel De directeur van het Stadsarchief Amsterdam heeft onderstaande regels vastgesteld voor ieder die wenst te worden toegelaten tot het gebouw De Bazel,

Nadere informatie

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Standplaatsen Deelnemers dienen op de hoogte te zijn van de volgende groepen: Handel in reguliere goederen: De handelaar verkoopt goederen

Nadere informatie

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen Naam :Ouderenzorg Anders Adres :Van Glymesstraat 30, 4651 LM Steenbergen Telefoon : 0167-567055 Directeur : Mw. A. Elferink Aantal

Nadere informatie

Algemene bezoekersvoorwaarden Het Dolhuys, Haarlem

Algemene bezoekersvoorwaarden Het Dolhuys, Haarlem Algemene bezoekersvoorwaarden Het Dolhuys, Haarlem 2013 / 2014 1. Algemene bepalingen: Definities 1.1 Museum Het Dolhuys, gevestigd aan de Schotersingel 2 te Haarlem, die krachtens haar doelstelling bij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur Atrium

Algemene voorwaarden verhuur Atrium Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad Jaar: 2010 Nummer: 81 Besluit: B&W 7 september 2010 Gemeenteblad GARAGEREGLEMENT HELMOND 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Parkeerder: de eigenaar/gebruiker

Nadere informatie

PARK VERORDENING. Houd er rekening mee dat de volgende zaken niet mee de Parken in genomen mogen worden :

PARK VERORDENING. Houd er rekening mee dat de volgende zaken niet mee de Parken in genomen mogen worden : PARK VERORDENING Welkom in de Parken van Disneyland Paris. Om uw verblijf in de Parken zo veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen we u zich aan de volgende regels te houden : 1. TOEGANG

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Artikel 1 Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN PAL MUNDO B.V. Gedeponeerd bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer waar deze opgevraagd kunnen worden. Op verzoek van een ieder zullen de algemene voorwaarden

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

1.2 Deze Huisregels en Bezoekersvoorwaarden gelden voor alle bezoekers van en elk bezoek aan Museum Jan Cunen.

1.2 Deze Huisregels en Bezoekersvoorwaarden gelden voor alle bezoekers van en elk bezoek aan Museum Jan Cunen. MUSEUM JAN CUNEN HUISREGELS en BEZOEKERSVOORWAARDEN Welkom in Museum Jan Cunen! Om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen en om de getoonde kunstwerken zo goed mogelijk te kunnen beschermen heeft

Nadere informatie

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk sportcomplex,

Nadere informatie

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 In ons pedagogisch plan heeft u kunnen lezen dat wij een

Nadere informatie

Bezoekvoorwaarden Stichting Ramtorenschip Buffel

Bezoekvoorwaarden Stichting Ramtorenschip Buffel 1 16-11-2018 Bezoekvoorwaarden Stichting Ramtorenschip Buffel Stichting Ramtorenschip Buffel (hierna te noemen de stichting) zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek

Nadere informatie

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus.

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus. Parkeerreglement parking sportcomplex Schotte Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle gebruikers van de parkings van het SportAG, ongeacht het feit of zij er parkeren, stationeren

Nadere informatie

Huisreglement Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Huisreglement Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Huisreglement Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Inleiding Om een ongestoord verloop van de justitiële taken te kunnen garanderen en ter handhaving van de orde en veiligheid is door het gerechtsbestuur een

Nadere informatie

Algemene bezoekersvoorwaarden van de De Dordtse Musea

Algemene bezoekersvoorwaarden van de De Dordtse Musea Algemene bezoekersvoorwaarden van de De Dordtse Musea 1. ALGEMENE BEPALINGEN: DEFINITIES 1.1 De Dordtse Musea: de gemeentelijke musea Huis Van Gijn en Dordrechts Museum, die krachtens hun doelstelling

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions - Is er een huisreglement in 'De sixties''? - Kan ik mijn bezoek aan 'De sixties' combineren met een bezoek aan het Openluchtmuseum? - Dien ik te reserveren als ik 'De sixties'

Nadere informatie

RICHTLIJNEN SCHOOLBEZOEKEN

RICHTLIJNEN SCHOOLBEZOEKEN Markt 1 8000 Brugge T 32 (0)50 27 03 11 www.historium.be info@historium.be RICHTLIJNEN SCHOOLBEZOEKEN Artikel 1. Tickets Tickets voor schoolbezoeken worden best op voorhand gereserveerd via de ticketwebsite,

Nadere informatie

Algemene bezoekersvoorwaarden

Algemene bezoekersvoorwaarden Algemene bezoekersvoorwaarden Januari 2014 1. Algemene bepalingen: Definities 1.1 Het Van Gogh Museum: de Stichting Van Gogh Museum, gevestigd aan de Paulus Potterstraat 7 te Amsterdam, die krachtens haar

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De Tuinen van Appeltern

Huishoudelijk reglement De Tuinen van Appeltern Huishoudelijk reglement De Tuinen van Appeltern Het huishoudelijk reglement, waarin de algemene parkvoorwaarden beschreven staan, zijn opgesteld om uw bezoek en dat van de overige bezoekers zo aangenaam

Nadere informatie

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Dit is het reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken.

Nadere informatie

Algemene bezoekersvoorwaarden Tassenmuseum Hendrikje

Algemene bezoekersvoorwaarden Tassenmuseum Hendrikje Algemene bezoekersvoorwaarden Tassenmuseum Hendrikje 1. ALGEMENE BEPALINGEN: DEFINITIES 1.1 Tassenmuseum: Stichting Tassenmuseum Hendrikje, die krachtens haar doelstelling 500 jaar geschiedenis van de

Nadere informatie

Bezoekvoorwaarden van het Historisch Museum de Bevelanden. Inleiding

Bezoekvoorwaarden van het Historisch Museum de Bevelanden. Inleiding Bezoekvoorwaarden van het Historisch Museum de Bevelanden Inleiding Het Historisch Museum de Bevelanden zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumgebouw

Nadere informatie

VEILIGHEIDSWEEKEND 2012 Algemene informatie

VEILIGHEIDSWEEKEND 2012 Algemene informatie VEILIGHEIDSWEEKEND 2012 Algemene informatie ADRES VAN DE BEURS Gemeentehallen Kloosterstraat 32 9820 Merelbeke OPBOUW Dinsdag 30 oktober Woensdag 31 oktober van 17u00 tot 22u00 van 08u00 tot 22u00 De opbouw

Nadere informatie

Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE

Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE Melmuseum Explotatie B.V. (h.o.d. Museum MORE) Hoofdstraat 28 7213 CW Gorssel 19 mei 2015 Inleiding Museum MORE zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN DEZE ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE GEMEENTE SITTARD-GELEEN STATUTAIR GEVESTIGD TE HUB DASSENPLEIN 3, 6131 LB SITTARD (KvK-nummer: 14130475 en BTW-nummer: NL00.19.06.562.B.01), VERDER

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN. Inleiding In het Stedelijk Museum Amsterdam gelden officieel vastgestelde Bezoekvoorwaarden. De complete tekst van deze voorwaarden is op dit formulier weergegeven. BEZOEKVOORWAARDEN Inleiding Het Stedelijk Museum

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN JJ s BLUES & ROOTS FESTIVAL 2019

ALGEMENE VOORWAARDEN JJ s BLUES & ROOTS FESTIVAL 2019 ALGEMENE VOORWAARDEN JJ s BLUES & ROOTS FESTIVAL 2019 Algemene Voorwaarden 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die tot stand komt in het kader van het bezoek aan het

Nadere informatie

HUISREGELS. Welkom in het Marechausseemuseum. dat er soms foto s worden gemaakt t.b.v. promotie

HUISREGELS. Welkom in het Marechausseemuseum. dat er soms foto s worden gemaakt t.b.v. promotie HUISREGELS Welkom in het Marechausseemuseum Wat kunt u van ons verwachten: vriendelijke en behulpzame medewerkers cameratoezicht voor uw en onze veiligheid dat er soms foto s worden gemaakt t.b.v. promotie

Nadere informatie

REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF

REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF Artikel 1 Het provinciebestuur kan de vergaderaccommodatie van het Provinciaal Hof,

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities :

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities : GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE Artikel 1 Definities : Fietsenparking: de afgescheiden ruimte op niveau -1 van de parking Centrum-Zand onder t Zand in Brugge samen met de ganse

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN Archeologiehuis Zuid-Holland / Stichting Romeins Museum / Alphen aan den Rijn Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN Archeologiehuis Zuid-Holland / Stichting Romeins Museum / Alphen aan den Rijn Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN Archeologiehuis Zuid-Holland / Stichting Romeins Museum / Alphen aan den Rijn Inleiding Archeologiehuis Zuid-Holland zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHT. NAT. EN INTERNAT. MUSEUM DE SIGARENMAKER

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHT. NAT. EN INTERNAT. MUSEUM DE SIGARENMAKER ALGEMENE VOORWAARDEN STICHT. NAT. EN INTERNAT. MUSEUM DE SIGARENMAKER 1. Definities Deze algemene voorwaarden staan ook op onze website: www.desigarenmaker.eu/nl 1.1 In deze Algemene Voorwaarden worden

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN Archeon / Alphen aan den Rijn

BEZOEKVOORWAARDEN Archeon / Alphen aan den Rijn BEZOEKVOORWAARDEN Archeon / Alphen aan den Rijn Inleiding Archeon zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Archeon georganiseerde tentoonstellingen

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM SPEELKLOK. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM SPEELKLOK. Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM SPEELKLOK Inleiding Museum Speelklok zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Museum Speelklok georganiseerde

Nadere informatie

Bezoekvoorwaarden CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum Leren niet te vergeten en niet vergeten te leren

Bezoekvoorwaarden CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum Leren niet te vergeten en niet vergeten te leren Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 (hierna te noemen CRASH-museum) zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museum en de door het museum georganiseerde

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

HUISREGELS VERSIE JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG

HUISREGELS VERSIE JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG HUISREGELS VERSIE 2016.601 1 JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG Inhoudsopgave: Pagina 1 Doel van het reglement 2 2 Toegang 2 3 Verblijf 2 4 Openingstijden 3 5 Gebruik van de zwembassins 3 6 Gebruik

Nadere informatie

1.2 Rijksmuseumgebouw: de voor het publiek opengestelde ruimten in en rondom de gebouwen van het Rijksmuseum, daaronder begrepen de museumtuinen.

1.2 Rijksmuseumgebouw: de voor het publiek opengestelde ruimten in en rondom de gebouwen van het Rijksmuseum, daaronder begrepen de museumtuinen. ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN STICHTING HET RIJKSMUSEUM AMSTERDAM 1. Algemene bepalingen: definities 1.1 Rijksmuseum: de Stichting Het Rijksmuseum, die krachtens haar doelstelling voorwerpen van kunst

Nadere informatie

STEDELIJKE MUSEA GOUDA. Algemene bezoekers voorwaarden

STEDELIJKE MUSEA GOUDA. Algemene bezoekers voorwaarden STEDELIJKE MUSEA GOUDA Algemene bezoekers voorwaarden BEZOEKVOORWAARDEN Inleiding De Stedelijke Musea Gouda zullen binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex

Nadere informatie

Bezoekvoorwaarden Historisch Museum Hedel

Bezoekvoorwaarden Historisch Museum Hedel Inleiding Het Historisch Museum Hedel zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door het Historisch Museum Hedel georganiseerde tentoonstellingen

Nadere informatie

Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE

Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE Melmuseum Explotatie B.V. (h.o.d.n. Museum MORE) Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel 25 januari 2017 Inleiding Museum MORE zal binnen de grenzen van de redelijkheid al

Nadere informatie

Reglement Familiepark Nienoord 2018

Reglement Familiepark Nienoord 2018 Reglement Familiepark Nienoord 2018 Hartelijk welkom in Familiepark Nienoord! Het is onze bedoeling om u een leuke en gezellige dag te bezorgen in ons Familiepark. Om uw bezoek en dat van onze overige

Nadere informatie

HUISREGELS Het ziekenhuis bezoeken Aansprakelijkheid en parkeren Aanwijzingen 1

HUISREGELS Het ziekenhuis bezoeken Aansprakelijkheid en parkeren Aanwijzingen 1 Huisregels HUISREGELS Wij maken uw verblijf in ons ziekenhuis graag zo aangenaam mogelijk. Daar hebben wij echter ook uw hulp bij nodig. Om te zorgen dat alles in het KG zoveel mogelijk naar wens verloopt,

Nadere informatie

DeltionLAN. Reglement

DeltionLAN. Reglement DeltionLAN Reglement Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Accomodatie... 4 2. Deelname... 5 3. Eigen risico... 6 4. Gedrag... 7 5. Brand Preventie... 8 6. Apparatuur... 9 7. Eten en drinken...10 8. Illegale

Nadere informatie

NICES 2017 Nederweert International Camp for European Scouts

NICES 2017 Nederweert International Camp for European Scouts Huisregels NICES 2017 vindt plaats van 29 juli 2017 tot en met 12 augustus 2017 op een festivalterrein in de gemeente Nederweert. Op een evenement als NICES 2017 is de belangrijkste regel dat je met elkaar

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN Museum Hindeloopen. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN Museum Hindeloopen. Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN Museum Hindeloopen Inleiding Museum Hindeloopen zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Museum Hindeloopen georganiseerde

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum het Palthe Huis in Oldenzaal

Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum het Palthe Huis in Oldenzaal Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum het Palthe Huis in Oldenzaal 1. Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bezoekers van het museum. 1.2. Deze voorwaarden zijn tevens van toepassing

Nadere informatie

Huisreglement Rechtbank Midden-Nederland. Locatie Almere en Amersfoort Versie ph/

Huisreglement Rechtbank Midden-Nederland. Locatie Almere en Amersfoort Versie ph/ Huisreglement Rechtbank Midden-Nederland Locatie Almere en Amersfoort Versie ph/25102016 Inleiding Het gerechtsbestuur van de rechtbank heeft een huisreglement vastgesteld om een ongestoord verloop van

Nadere informatie

Bezoekersvoorwaarden van de Stichting Stedelijk Museum Breda

Bezoekersvoorwaarden van de Stichting Stedelijk Museum Breda Bezoekersvoorwaarden van de Stichting Stedelijk Museum Breda Stichting Stedelijk Museum Breda, ook te noemen het museum, zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan

Nadere informatie

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM. BEZOEKVOORWAARDEN Pagina 1 van 7

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM. BEZOEKVOORWAARDEN Pagina 1 van 7 BEZOEKVOORWAARDEN Pagina 1 van 7 Inleiding Nederlands Steendrukmuseum zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Nederlands Steendrukmuseum

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Docentenhandleiding voortgezet onderwijs

Docentenhandleiding voortgezet onderwijs Docentenhandleiding voortgezet onderwijs Wonderkamers in een notendop Wonderkamers is een permanente interactieve tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag waarin leerlingen zelf van alles kunnen

Nadere informatie

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Salland Natuur Fair: De Salland Natuur Fair 2015. Standhouder:

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN COMENIUS MUSEUM EN MAUSOLEUM

BEZOEKVOORWAARDEN COMENIUS MUSEUM EN MAUSOLEUM BEZOEKVOORWAARDEN COMENIUS MUSEUM EN MAUSOLEUM Inleiding De Stichting Comenius Museum zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door de Stichting

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Beursreglement Belfair 2017

Beursreglement Belfair 2017 Beursreglement Belfair 2017 Algemeen 1. De deelname aan de beurs als standhouder is voorbehouden voor EUROPEN-geregistreerde oefenfirma s. De deelnemer heeft gedurende overeengekomen periode recht op standruimte

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN LANDGOED FRAEYLEMABORG SLOCHTEREN

BEZOEKVOORWAARDEN LANDGOED FRAEYLEMABORG SLOCHTEREN BEZOEKVOORWAARDEN LANDGOED FRAEYLEMABORG SLOCHTEREN Inleiding Landgoed Fraeylemaborg zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Landgoed

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM TOT ZOVER

BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM TOT ZOVER BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM TOT ZOVER Inleiding Museum Tot Zover zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Museum Tot Zover georganiseerde

Nadere informatie

Huisreglement rechtbank Overijssel Vastgesteld 2 april 2013

Huisreglement rechtbank Overijssel Vastgesteld 2 april 2013 Huisreglement rechtbank Overijssel Vastgesteld 2 april 2013 Inleiding Om een ongestoord verloop van de justitiële taken te kunnen garanderen en ter handhaving van de orde en veiligheid is door het management

Nadere informatie

CHIREC DELTA PARKING. INTERN REGLEMENT en ALGEMENE VOORWAARDEN. ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

CHIREC DELTA PARKING. INTERN REGLEMENT en ALGEMENE VOORWAARDEN. ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden CHIREC DELTA PARKING INTERN REGLEMENT en ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een voorafgaand geschreven akkoord is van de VZW CHIREC, heeft het louter feit

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN TE LEIDEN

BEZOEKVOORWAARDEN RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN TE LEIDEN BEZOEKVOORWAARDEN RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN TE LEIDEN Inleiding Het Rijksmuseum van Oudheden (hierna te noemen het museum ) zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN. Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN Inleiding Stichting SieboldHuis zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Stichting SieboldHuis georganiseerde tentoonstellingen

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN FRIES SCHEEPVAART MUSEUM, SNEEK KVK

BEZOEKVOORWAARDEN FRIES SCHEEPVAART MUSEUM, SNEEK KVK BEZOEKVOORWAARDEN FRIES SCHEEPVAART MUSEUM, SNEEK KVK 41000882 Inleiding Het Fries Scheepvaart Museum zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM KENNEMERLAND. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM KENNEMERLAND. Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM KENNEMERLAND Inleiding Museum Kennemerland zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Museum Kennemerland georganiseerde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS Artikel 1 Alle verenigingen die lid zijn van een erkend gemeentelijk adviesorgaan of verenigingen waarvan 50 % van de leden woonachtig zijn in Pittem of hun maatschappelijke

Nadere informatie

Bezoekvoorwaarden ALGEMENE BEPALINGEN: DEFINITIES

Bezoekvoorwaarden ALGEMENE BEPALINGEN: DEFINITIES Bezoekvoorwaarden In Het Noordbrabants Museum gelden officieel vastgestelde Bezoekvoorwaarden. De tekst van deze voorwaarden ligt ook ter inzage bij de museumbalie. Volgens deze Bezoekvoorwaarden is het

Nadere informatie