Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina)"

Transcriptie

1 Inhoud Duikers en snorkelaars PADI e-learning via Island Diving Verslag Duikreis Llafranc Cursus van de Maand: DUP specialty Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 30 september: Advanced duik bij de Zeelandbrug. Duikers en snorkelaars De zomervakantie zit er weer op en we zijn weer lekker aan het duiken in de Nederlandse wateren. De duikvakantie naar LlaFranc in Spanje zit er weer op. het was voor iedereen gezellig en daarmee een groot succes. Naast de duiken vanuit LlaFranc hebben we op 25 augustus een echte Island Diving dagtrip gemaakt naar L Estartit. We houden natuurlijk wel de traditie van dagtrips in ere! Een leuke duik en een gezellig uitstapje, helaas dit keer zonder de beroemde krentenbollen. Voor iedereen die de krentenbollen gemist heeft, op 30 september hebben we weer een nieuwe dagtrip en de krentenbollen zullen daar zeker weer bij zijn! Deze keer blijven we wat dichter bij huis, namelijk de Zeelandbrug. Verder in deze nieuwsbrief leest u hier meer over. Ben je nog toe aan een duikvakantie? We organiseren in november van 2007 NOG een duikvakantie. Bestemming : Egypte. Binnenkort meer nieuws hierover. Wil je inschrijven of zo snel op de hoogte zijn? Mail ons even, dan krijg je van ons meer informatie. Iedereen vanaf het Open Water Diver brevet is uiteraard welkom. Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina)

2 PADI e-learning via Island Diving Je kunt bij Island Diving theorielessen ONLINE krijgen, dat heb je in onze vorige nieuwsbrief al kunnen lezen. Dit werkt via het elearning-systeem van PADI. Inmiddels kunnen we trots melden dat er ook al aanmeldingen zijn geregistreerd!! Sterker, Island Diving is de eerste duikschool in Nederland!! Uiteraard krijgen de cursisten, na het behalen van de theorie, het praktijkgedeelte onder professioneel toezicht van onze staff, zoals jullie dit van Island Diving gewend zijn en worden er nog vele extra s verteld, online en in de praktijk. Op dit moment wordt alleen de Open Water Diver cursus door PADI via deze online manier aangeboden. In de toekomst zal PADI er zorg voor dragen dat er meerdere theoriecursussen te volgen zijn. Wij houden jullie daar uiteraard van op de hoogte. Verslag Duikreis Llafranc In augustus was het eindelijk zover! De duikreis naar Llafranc in de Costa Brava, een prachtig duikgebied in het noorden van Spanje. De meeste deelnemers zijn met eigen vervoer gekomen, anderen hebben de voorkeur gegeven aan het reizen per vliegtuig. De eerste dagen werden gekenmerkt door wat wisselvallig weer waardoor we helaas niet alleen nat werden van het duiken. Op enthousiaste wijze zijn we ontvangen door het team van Triton-LlaFranc, dat maakt altijd veel goed! Vanaf het eerste moment meteen gezellig en professioneel. Over de gehele periode stonden er maar liefst 12 duiken in de omgeving van Llafranc gepland en 1 duikdag bij L Estartit ( Medes eilanden). De duikstekken zijn erg gevarieerd, qua begroeiing, qua vissoorten en qua bodemformaties. Iedereen was onder de indruk van de fantastische onderwaterwereld rond Llafranc. Vooral de flora was daar overweldigend.

3 De duiken variëren van 5 meter (strand en net buiten de haven) tot toch echt diepe duiken (40m) bij Furio Fito, Borias en Cala Nova. Bij elke duikstek konden we toch zelf bepalen vanaf een meter of tien hoe diep je de duik wilde maken omdat ze ook ondieper meteen mooie lokaties zijn. Dus voor iedereen geschikt. Een paar speciale duiken zijn gemaakt zoals twee nachtduiken en een duik op het wrak Borias. Patricia, Rob en Wilfred, hebben het een en ander digitaal vastgelegd. De kwaliteit van de filmpjes en de foto s zijn sterk verbeterd, mede door staff- DUP trainingen die we tijdens de voorbereiding voor de maandspecialty hebben gevolgd. We zullen er hard aan werken om de beelden zo spoedig mogelijk in onze webgalarie op te nemen. Tijdens de vakantie is er ook nog gewoon gewerkt ; We willen dan ook Frenk Verzendaal feliciteren met het behalen van zijn OWD brevet. Triton Diving Llafranc is hier onze thuishaven. Het volledige team staat altijd klaar om onze duiktrips te begeleiden. In het divecenter waren we van alle gemakken voorzien, zoals goede omkleedruimtes, douches, een vulstation en opslagruimte voor al onze duikkisten. Om bij de mooiste plekken te komen beschikt Triton over een mooie boot volledig ingericht om met groepen tot 20 personen prima, comfortabel te duiken. Dat de vele duiken een geweldige indruk nalieten, bewijzen deze foto s hieronder wel! Binnenkort zijn de andere foto s en filmpje ook te zien zijn op de webgalarie.

4 Cursus van de Maand: DUP specialty Nu 155 Euro! PADI Digital Underwater Photography Specialty (DUP) Deze cursus bestaat uit een tweetal theoriedelen en twee duiken waarvan één duik in het zwembad en één duik in het buitenwater. Wat houdt de DUP specialty precies in? De PADI-cursus Digitale onderwaterfotografie bestaat uit twee delen. (Niveau 1 en Niveau 2) Het is een inleiding tot de digitale onderwaterfotografie, gericht op de huidige digitale compact camera's. De cursus helpt je kennis, vaardigheden en praktische technieken te ontwikkelen die nodig zijn voor het maken van mooie foto s. Niveau 1 In dit niveau leer je de basistechnieken voor onderwaterfotografie. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken die toepasbaar zijn om een zo mooi mogelijke foto te kunnen maken. Ook wordt er uitgelegd welke instellingen van de camera het best gebruikt kan worden. Het niveau 1 wordt gegeven in het zwembad. Niveau 2 Na een duikopdracht leer je in niveau 2 hoe je de foto s kan verbeteren. Er wordt uitgebreider gekeken naar bestandsformaten, resolutie-instellingen, foto's lichter of donkerder maken, de juiste kleurstelling, de compositie van de foto's, foto's naar de computer uploaden en fotobewerking. De vaardigheden van niveau 2 worden gegeven in het buitenwater. Deelnemers die de vaardigheden van niveau 2 met succes afronden komen in aanmerking voor het PADI Digital Underwater Photographer Specialty-brevet. Deze maand kost de PADI Digital Underwater photography specialty geen 175 maar slechts 155 euro!! Uiteraard is dit inclusief gebruik van alle duikmateriaal en brevetkosten. Deze cursus is een hele leuke ervaring en je mag het brevet meetellen als kwalificatie voor je Master Scuba Diver brevet. Een mooie onderscheiding, het hoogste brevet te behalen in het recreatief duiken. Twijfel je nog? Neem dan kontakt met ons op. Wij leggen het je graag uit!

5 Wetenswaardigheden Onderwater Noordzee heeft 'eigen Atlantis' Noordzee Wetenschappers hebben restanten gevonden van een verloren land met menselijke nederzettingen. Binnenkort ontrafelen de onderzoekers enkele mysteries rond 'Doggerland'. Het land was ooit het leef- en jachtgebied van mensen. Door een klimaatsverandering ruim jaar geleden smolt het laatste ijs uit de eerdere ijstijd en kwam de zeespiegel omhoog> Het Doggerland werd hierdoor overstroomd en meren, bergen, zoutwatermoerassen, kustlijnen en rivieren zijn helemaal verdwenen in zee. Het karakteristieke land dat we gevonden hebben, behoorde duizenden jaren geleden toe aan honderdduizenden mensen en ontelbaar veel soorten dieren. Ze zijn allemaal vergaan, vertelt de leider van het onderzoek professor Vince Gaffney tegen de Sunday Times. Het verloren land kwam aan het licht door seismologisch onderzoek van oliemaatschappijen die op zoek zijn naar olie en gas in de Noordzee. Ook vissers halen regelmatig resten van dieren op uit zee, zoals mammoeten en herten. In 1931 werd een harpoen van bot gevonden op de zeebodem in Norfolk. Dichterbij Noorwegen zijn ook stenen werktuigen in zee gevonden. Volgens Gaffney zou het prehistorisch landschap nog groter zijn geweest dan Engeland nu. Er bevonden zich tal van dorpen rond de kustlijnen en rivieren, op een diepte van 137 meter onder de huidige zeespiegel. Aan de oostkant van het meer lagen de golvende Dogger bergen, die het fundament zijn van de beruchte Dogger Bank zandbank. Daar komt de naam vandaan voor het Atlantis van de Noordzee : Doggerland. Visser slaat duiker aan de haak! Een duiker uit Assen hield afgelopen weekend een vreemd souvenir over aan een duiktochtje onder de Zeelandbrug. De man kreeg gratis en ongevraagd een piercing door zijn lip. Terwijl de man met een vriend aan het duiken was, voelde hij een ruk aan zijn gezicht. Een 13-jarige visser had hem aan de haak geslagen. Een arts in Zierikzee verloste de onfortuinlijke patiënt van de haak.

6 Duiktrip 30 september de Zeelandbrug: De volgende dagtrip staat gepland op 30 september. Lokatie: de Zeelandbrug Omdat deze duiklokatie bekend staat als een duikstek voor de gevorderde duiker kan helaas niet iedereen mee met deze duiktrip. Getijde, stroming en diepte maken deze duikplek tot een Advanced stek. Om met deze dagtrip mee te gaan moet je: - in bezit zijn van het Advanced Open Water Diver brevet of hoger met minimaal 25 duiken. - of Open Water Diver zijn met een grote ervaring ( >50 duiken, waaronder duiken in Zeeland) worden, bij voldoende aanmeldingen en na beoordeling van het logboek, is het dan mogelijk deel te nemen tot een max. diepte van 18 mtr. ( De duik wordt dan tot aan de 1 e peiler gepland) - iedere hogere brevettering dan Advanced Open Water Diver We zullen op deze lokatie per buddypaar duiken met een buddylijn. We beseffen dat je misschien een aantal vragen hebt over de deelname aan deze dagtrip. Voor je vragen of informatie kun je ons altijd bellen op Een kan natuurlijk ook! De duikstek De Zeelandbrug is een vaste oeververbinding tussen Schouwen-Duivenland en Noord-Beveland. Vanaf de kant lijkt het alsof er 1 grote brede pijler in omgekeerde V-vorm staat. Onder de waterlijn staan 3 kleinere ronde pijlers waar deze V-vorm op rust.

7 Vanaf de kant is de eerste pijler eenvoudig te bereiken en deze staat ongeveer 7 meter onder water bij laagwater en -9 m. bij hoogwater. Als je in staat bent om een goede kompaskoers uit te zwemmen (210 graden) is de tweede pijler ook goed te bereiken. Deze staat op ongeveer 22 meter diepte. Zeker deze pijler is de moeite waard om te bezoeken. Flora & Fauna De pijlers zijn mooi begroeid met veel verschillende kleuren. Grote gedeelte's van de pijlers zijn begroeid met de Tubularia indivisa, een bloemachtig neteldiertje. Ook zijn er vele soorten naaktslakken die je hier kan tegenkomen. Aan de basis van de pijlers, tussen de Oesters en Mosselen zit meestal ook wel een Galthea kreeftje verstopt. De Zeelandbrug is niet alleen een interessante duikplaats vanwege de uitbundige begroeiing van de pijlers, maar ook vanwege de rond de pijlers, vrij zwemmende, Harders en Zeebaarsen. VERZAMELPLAATS LET OP!!! We verzamelen NIET op de school Dit keer verzamelen we bij het benzinestation De Buttervliet, Numandsdorp op rijksweg A29, t.h.v. km 49.2 om 9.00 uur. Hier vandaan rijden we gezamenlijk naar de Zeelandbrug. Na aankomst zullen we een briefing geven over deze duikstek. Hierin zal alle verder informatie, die u nodig heeft voor deze Advanced duik, aan de deelnemers worden gegeven. Hier stellen we ook de buddy teams samen.

8 Schrijf je uiterlijk 16 september in voor slechts 25 euro. Inbegrepen zijn 1 duik met professionele begeleiding, een kop koffie/thee met een krentenbol. Het spreek voor zich dat de niet-duikers gratis mee mogen. Gelieve alles gepast, contant te betalen. Materiaal kun je, indien nodig, bij ons huren. Voor deze dagtrip geldt een minimum van 4 deelnemers. Natuurlijk hoef jij niet voor veiligheidsaspecten als een EHBO set, zuurstof en reserve materiaal te zorgen. Die service krijg je van Island Diving! Kwaliteit en veiligheid houden we hoog in het vaandel. Ga met ons mee en ontdek nieuwe stekken in Nederland! Veel duikplezier! Het Island Diving Team. Met deze nieuwsbrief blijf je op een leuke en informatieve manier op de hoogte van onze activiteiten en wijzigingen van de duikregels. Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, stuur ons dan een .

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: Diep duik specialty Even voorstellen; Henk van Gijzen Island Diving staff-leden geslaagd Voorinschrijving Duikreis medio november 2008 Dagtrip 28 september:

Nadere informatie

Verder weer leuke aanbiedingen en nieuwtjes dus weer veel lees plezier.

Verder weer leuke aanbiedingen en nieuwtjes dus weer veel lees plezier. Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: DUP specialty Nieuwe look schoolgevel Onderwater-rugby van start! Duiken in Kroatie, verslag zeepaardje gespot! Voorinschrijving Duikreis medio november

Nadere informatie

Onze staff is ook weer uitgebreid. Deze maand stelt Simone Huijsman zich voor.

Onze staff is ook weer uitgebreid. Deze maand stelt Simone Huijsman zich voor. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Nemo33 Brussel Even voorstellen: Simone Huijsman Verbouwing service en natte ruimte Cursus van de maand: DUP specialty Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, april 2007

Nieuwsbrief #3, april 2007 Inhoud Duikseizoen in het buitenwater van start Automatisering en service binnen de school Cursus van de Maand Advanced en Nitrox Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 29 April : Zevenhuizerplas Vakantieverslag

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Bergse Diepsluis Cursus van de maand: Peak Performance Buoyancy Mijn verhaal: Spaans avontuur door Patricia Dagtrip zondag 11 oktober 2009: Aware dagtrip Galderse

Nadere informatie

Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen.

Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag duikreis Egypte, het verhaal van Ron van Walsem Verslag Nachtduik 15 december Oostvoorne Cursus van de Maand: DAN Oxygen First Aid Dagtrip 2 februari : Onderwater-rugby

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief #6, juni 2007. Inhoud. Duikers en snorkelaars. Island Diving in de media

Nieuwsbrief #6, juni 2007. Inhoud. Duikers en snorkelaars. Island Diving in de media Inhoud Duikers en snorkelaars Island Diving in de media Cursus van de Maand: DAN Oxygen first aid for divers Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 3 juni : Blokkendam Duikers en snorkelaars Er is deze

Nadere informatie

Als eerste natuurlijk wenst de gehele staff iedereen de allerbeste wensen voor 2008 met veel mooie en geweldige duiken.

Als eerste natuurlijk wenst de gehele staff iedereen de allerbeste wensen voor 2008 met veel mooie en geweldige duiken. Inhoud Duikers en snorkelaars Duikbeurzen in 2008 Cursus van de Maand: PADI Digital Underwater Photography Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 2 februari : Onderwater-rugby ( en meer). Duikers en snorkelaars

Nadere informatie

Nieuwsbrief, februari 2011. Inhoud

Nieuwsbrief, februari 2011. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de maand: Onderwater Fotografie 2 e Cursus van de maand: EFR, Emergency First Response Voorinschrijving Workshop Hyperbare centrum Antwerpen 2011 15 jarig bestaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA Editie september 2012

Nieuwsbrief TDA Editie september 2012 Nieuwsbrief TDA Editie september 2012 Inleiding Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het eerste en voorlaatste van dit jaar. Het is eventjes geleden dat deze brief nog eens in je mailbox

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud Inhoud Vakanties 2007: Voorbereidingen in volle gang Jeugdduiken Dagtrips Cursus van de Maand Nachtduiken Wetenswaardigheden Onderwater Onderwaterrugby Nieuw Zeeland, een leuke ervaring Vakantie 2007:

Nadere informatie

Nieuwsbrief #11, november 2007. Inhoud

Nieuwsbrief #11, november 2007. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Promotie artikelen Island Diving Het verhaal van. : Patricia Cursus van de Maand: Nachtduiken Wetenswaardigheden Onderwater Duikers en snorkelaars We hebben weer ons best

Nadere informatie

Nieuwsbrief #5, juli 2009. Inhoud

Nieuwsbrief #5, juli 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Dreischor, de Reefballs Cursus van de maand: Stroomduiken Wrak info: de Swift Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip dinsdag 21 juli 2009: NACHTDUIK Duikers

Nadere informatie

Hallo Duikschoolbuddy s,

Hallo Duikschoolbuddy s, Hallo Duikschoolbuddy s, Nieuwsbrief 2015-02 Hier onze nieuwsbrief met nieuws over duiken in en rond Duikschool.nl en omstreken. Veel lees plezier. Wat hebben we gedaan? Afgelopen maand hadden we de Noordzee

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 1-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 1-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 1-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 1-ster DUIKER 1-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...4 6.3 Buitenwater...4 6.4 Hulpverlening...4

Nadere informatie

Nieuwsbrief, juni 2010. Inhoud

Nieuwsbrief, juni 2010. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag staffduik Boschmolenplas Cursus van de maand: Multilevel cursus Dagtrip zondag 27 juni: Workshop demo-dag Rescuediver!! ook voor Junioren!! Wetenswaardigheden onderwater

Nadere informatie

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië November 2011 Nr 11 www.one2dive.nl one2dive@gmail.com Duncan van Vliet 0162-431185 06-24744130 Jan Loeff 06-54924740 Belangrijke telefoonnummers zet ze in je logboek Grote opkomst infoavond duikvakantie

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

Hij/zij die met het leukste, mooiste of spannenste verhaal wint een gratis dagtrip!

Hij/zij die met het leukste, mooiste of spannenste verhaal wint een gratis dagtrip! Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Vinkeveense plassen, zandeiland 4 Cursus van de maand: Snorkelcursus voor kinderen Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip zondag 14 juni 2009: Dreischor, het

Nadere informatie

Nieuwsbrief, februari 2010. Inhoud

Nieuwsbrief, februari 2010. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Nemo 33 Brussel Cursus van de maand: stroomduik specialty Dagtrip: De Beldert Tiel, 28 maart 2010 IJsduiken is gaaf Wetenswaardigheden onderwater Duikers en snorkelaars

Nadere informatie

En... Het hoeft allemaal niet diep

En... Het hoeft allemaal niet diep DUIKVAKANTIE Jaarlijks ga ik met mijn broer Ebo ( hij lijkt uiterlijk niet veel op me en schijnt een socialer exemplaar te zijn ;-) duiken. De laatste jaren zijn we in Egypte geweest behalve in 2013 toen

Nadere informatie

Nieuwsbrief #10, oktober 2008. Inhoud

Nieuwsbrief #10, oktober 2008. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Aware-dag Galderse meer 2008 Cursus van de maand: EFR + Rescue Diver Een tijdje niet gedoken, wat nu?? Jaarmarkt Mijnsheerenland, uitslag prijsvraag Duikverslag Ed

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Nieuwsbrief #4, april 2008. Inhoud

Nieuwsbrief #4, april 2008. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand : EFR Voortgang aanpassingen Oostvoornse Meer Island Diving brengt jeugd in beweging Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip zondag 8 juni: Workshop demo-dag

Nadere informatie

Inleiding. Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het laatste van dit jaar.

Inleiding. Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het laatste van dit jaar. Nieuwsbrief TDA Editie december 2009 Inleiding Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het laatste van dit jaar. Om de kerst en eindejaarssfeer er al een beetje in te brengen heb ik dit nog

Nadere informatie

Duikspecial in Turkije

Duikspecial in Turkije Duikspecial in Turkije Deze schitterende duikreis aan boord van een traditioneel Turks schip (een gulet) is een unieke manier van vakantie vieren. De hele week wordt u in de watten gelegd door onze crew.

Nadere informatie

- CMAS 1* Diver - CEDIP 1* Diver - RSTC (PADI, NAUI, enz) Openwater Diver

- CMAS 1* Diver - CEDIP 1* Diver - RSTC (PADI, NAUI, enz) Openwater Diver Profiel Duiker 1-ster De Duiker 1-ster wordt in het Engels aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende term, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de VVW- Duiker 1-ster in zijn

Nadere informatie

Dan hebben we ook weer een cursus van de maand deze is op 25 september, een workshop Rescue diver. Ook deze dag zal weer erg leuk en leerzaam zijn.

Dan hebben we ook weer een cursus van de maand deze is op 25 september, een workshop Rescue diver. Ook deze dag zal weer erg leuk en leerzaam zijn. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Rescue opleidingen Cursus van de maand: Rescue workshop zaterdag 25 september Dagtrip: Aware dag Galderse meer, zondag 26 september Wetenswaardigheden onderwater Duikers

Nadere informatie

Nieuwsbrief GDT, april.

Nieuwsbrief GDT, april. Nieuwsbrief GDT, april. B este mensen. Vorige week zijn de onderstaande bikkels de Ourthe afgedaald. Enigszins koud, toch een mooi zonnetje. Enige foto s zijn op onze www.gaydiveteam.nl te bewonderen.

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht Droogpak duiker: 2015 (012015) Zondag 18 januari aanvang: 08:00uur Buitenwater () Zaterdag 14 maart aanvang: 08:00uur Buitenwater (112015) Zondag

Nadere informatie

SSI Dive Log in. Stap 1: Inloggen en registreren voor de SSI registratie:

SSI Dive Log in. Stap 1: Inloggen en registreren voor de SSI registratie: SSI Dive Log in Inmiddels is het via de site van SSI mogelijk om je eigen profiel aan te maken. Middels dit profiel kun je diverse duik gerelateerde gegevens opslaan en beheren. Tevens kun je zelf je profiel

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-08 Hallo allemaal. Nu wij weer druk bezig zijn met de duik(vakantie)planning komen ook de reisverslagen binnen van onze leden. Allereerst

Nadere informatie

PRESENTATIE IDC. Introductie: vertel wat je wilt vertellen. Contact Waarde Hoofdpunten Toepassing Gedrag. Hoofddeel: vertel het

PRESENTATIE IDC. Introductie: vertel wat je wilt vertellen. Contact Waarde Hoofdpunten Toepassing Gedrag. Hoofddeel: vertel het Introductie: vertel wat je wilt vertellen Contact Waarde Hoofdpunten Toepassing Gedrag Hoofddeel: vertel het PRESENTATIE IDC Informatie presenteren Leerdoelen meetbaar maken Strekking van sheet: blijf

Nadere informatie

Welkom bij Dive Center Scuba Do!

Welkom bij Dive Center Scuba Do! Informatie Welkom bij Dive Center Scuba Do! Duiken is onze passie en dat willen wij graag met jou delen. Onze passie voor duiken zie je niet alleen terug in wat wij doen, maar vooral ook in de manier waarop

Nadere informatie

Nieuwsbrief #6, juni Inhoud

Nieuwsbrief #6, juni Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand : Junior Open Water diver Verslag Dagtrip Dreischor 1 mei 2008 Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip zondag 8 juni: Workshop demo-dag Rescuediver Duikers

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2013-05 De laatste keer schreef ik iets over het weer. Het was toen heel koud voor de tijd van het jaar. Gelukkig is dat nu anders. Na heel

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

Duiker 2-ster Profiel Duiker 2-ster Advanced Open Water Diver. Conformiteit CMAS 2* Diver CEDIP 2* Diver

Duiker 2-ster Profiel Duiker 2-ster Advanced Open Water Diver. Conformiteit CMAS 2* Diver CEDIP 2* Diver Profiel Duiker 2-ster De Duiker 2-ster wordt in het Engels aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende term, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de VVW- Duiker 2-ster

Nadere informatie

Introductie: Kurt Arrigo

Introductie: Kurt Arrigo Introductie: Kurt Arrigo Je bent een bekende specialist in onderwaterfotografie. Wanneer en hoe ben je gestart met een missie om de onvoorspelbare aard van de oceaan vast te leggen? Ik ging eigenlijk nooit

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7 Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te

Nadere informatie

De Noordzee HET ONTSTAAN

De Noordzee HET ONTSTAAN De Noordzee De Noordzee is de zee tussen Noorwegen, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Denemarken. De Noordzee is een ondiepe (30-200 m) randzee van de Atlantische oceaan met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

PORTFOLIO Alex Mustard

PORTFOLIO Alex Mustard PORTFOLIO Alex Mustard Deze zeeleeuw in Australië vroeg zich af wie Alex Mustard is en kwam nieuwsgierig overzwemmen. Alex zorgde ervoor dat de zon precies achter de zeeleeuw zat. De foto is van onderen

Nadere informatie

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document Benamingen en afkortingen SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud Benamingen en afkortingen 1 2.Aanpassingen 3 3.Cursus en brevetbenaming 3 3.1Recreatieve duikopleiding 3 3.1.1Duiker 1-ster 3 3.1.2 Duiker 2-ster

Nadere informatie

Inleiding. DEEL I. Hoofdstuk 1. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.)

Inleiding. DEEL I. Hoofdstuk 1. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.) Inleiding. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.) Dit veiligheidsreglement is een officieel reglement als bedoelt in artikel 23 van de statuten van duikvereniging Duiken in Zutphen afgekort DIZ.

Nadere informatie

PLONS Duikreis Egypte 2012

PLONS Duikreis Egypte 2012 PLONS Duikreis Egypte 2012 Beste Plons Leden, Dit jaar hebben we weer een mooie duikreis voor jullie samen kunnen stellen. Dit jaar staat er een programma gepland in Hamata, op ongeveer 115 kilometer ten

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-01 Hier is, eindelijk, weer een nieuwsbrief. Omdat we veel tijd en aandacht nodig hadden voor allerlei andere zaken, zijn we niet zo

Nadere informatie

Spread the word. Kikvorsventen op t eerste verdiep en in t groen! Wat begon als een hobby werd een echt passie

Spread the word. Kikvorsventen op t eerste verdiep en in t groen! Wat begon als een hobby werd een echt passie Onderstaande tekst is op een speciale zuil uitgehangen in de refter van het districtshuis Wilrijk. De actie kadert in de organisatie en erkenning van Antwerpen, Europese sporthoofdstad 2013, waarbij aan

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 2-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 2-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 2-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 2-ster DUIKER 2-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Inhoud 1 Profiel... 3 2 Conformiteit... 3 3 Doelstelling... 3 6 Inhoud van de opleiding... 4 6.1 Theorie... 4 6.2 Zwembad... 4 6.3 Buitenwater... 4 7 Homologatie

Nadere informatie

Een meerwaarde aanbieden aan de duiken van Wet Wheelers en hun buddies... specialty OW-navigatie. kwalificatie duikleidingen

Een meerwaarde aanbieden aan de duiken van Wet Wheelers en hun buddies... specialty OW-navigatie. kwalificatie duikleidingen Een meerwaarde aanbieden aan de duiken van Wet Wheelers en hun buddies... GEEN verplichting, het is een aanbod! Een toegevoegde waarde voor alle WW ers: specialty OW-navigatie = informatie, weten, leren,

Nadere informatie

Opleiding Bachelors. Duikorganisatie

Opleiding Bachelors. Duikorganisatie Opleiding Bachelors Duikorganisatie Wat staat er op het programma? Het organiseren van een duik - Materiaal en algemene regels - Betrokken duikers bij een duikevenement Duiken in specifieke omstandigheden

Nadere informatie

Open Water Diver Course

Open Water Diver Course Open Water Diver Course Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: 10 jaar Aantal zwembadlessen: 5 (in 2 zwembad sessies van 2,5 uur) Aantal buitenwater duiken: 4 Vooropleiding: geen Opleidingskosten Prijs

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Vissen op prehistorische botten

Vissen op prehistorische botten Doel Materialen Vak Niveau Duur Werkwijze Veldwerktip De leerlingen kunnen: vertellen hoe de Noordzee er 10.000 jaar geleden uitzag, vertellen waarom er botten van prehistorische zoogdieren in de Noordzee

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster DUIKER 3-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...5 6.3 Buitenwater...5 7 Homologatie van

Nadere informatie

Inleiding: Duik op Aruba:

Inleiding: Duik op Aruba: Maarten Janse Duikteam Zeeland 1* duik opleiding maart-oktober 2007 Inleiding: In dit verslag zal er ingegaan worden op de biologische kant van de duiken die ik tot nu toe heb gemaakt omdat er elke duik

Nadere informatie

Nieuwsbrief #4, mei 2007

Nieuwsbrief #4, mei 2007 Inhoud Inleiding Uitbreiding service : flesvulling Cursus van de Maand: Padi Seal Team Wetenswaardigheden Onderwater Vakantieverslag : Bonaire, het vervolg Verslag duiktrip 2 en 3 Dagtrip 3 juni : Preekhil

Nadere informatie

Verder natuurlijk weer van alles op het gebied van duiken dus weer heel veel lees plezier voor de donkere decemberdagen.

Verder natuurlijk weer van alles op het gebied van duiken dus weer heel veel lees plezier voor de donkere decemberdagen. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Den Osse Wrak info: Borias Cursus van de maand: Droogpakspecialty Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip januari 2009: UNIEK!!! Achter de schermen bij de Vlaardingse

Nadere informatie

Nieuwsbrief, November 2010. Verslag Fam Monhemius : Cala Joncols Spanje.

Nieuwsbrief, November 2010. Verslag Fam Monhemius : Cala Joncols Spanje. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag fam. Monhemius, vakantie in Spanje Cursus van de maand: Nachtduik specialty Voorinschrijving Workshop Hyperbare centrum Antwerpen 2011 15 jarig bestaan Aktie aanbieding

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK Automatisch Externe Defibrillator Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening

Nadere informatie

De Oppervlakte Coördinator. Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019

De Oppervlakte Coördinator. Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019 De Oppervlakte Coördinator Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019 Waarom hebben we een duikleider nodig? Coördinatie op de kant van verenigingsduiken Registratie en administratie

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Luchtig Nieuwsbrief Pagina 2 van 5. Langer op diepte met nitrox

Luchtig Nieuwsbrief Pagina 2 van 5. Langer op diepte met nitrox Jaargang 26, nummer 1: mei 2009 Evenementenagenda 16 30 mei Duikvakantie naar Spanje 27 juni Jaarlijkse BBQ September 2009 Geocaching Oktober 2009 Kookworkshop 21 november DTG jaarfeest Meer info volgt

Nadere informatie

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen.

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen. Spreekbeurt De NOB De NOB is de. Dit is net zoals je bij voetbal de KNVB hebt, bij tennis de KNLTB en bij atletiek de KNAU. De regelt dus veel dingen voor mensen die onderwatersport beoefenen. De NOB is

Nadere informatie

En wie van jullie heeft wel eens met een walvishaai gedoken? We zijn benieuwd hoe je dat ervaren hebt.

En wie van jullie heeft wel eens met een walvishaai gedoken? We zijn benieuwd hoe je dat ervaren hebt. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Nachtduik Dreischor Cursus van de maand: Nachtduiken Verslag Red Bull Cliffdiving Rotterdam Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip dinsdag 6 september 2009: Bergse

Nadere informatie

5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE

5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE Januari Nr 8 - Februari 2013 www.one2dive.nl www.one2diveshop.nl one2dive@gmail.com Nieuwsbrief 5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE 1 januari 2013, de dag dat we als Duikschool ONE2DIVE Oosterhout 5 jaar

Nadere informatie

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Spelen met zand Zoals je hebt kunnen zien is zand heel interessant, maar zand is ook heel erg leuk. Je kunt er namelijk onwijs goed mee spelen! Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Schrijf

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Course Director: Marco De Paepe Instructor trainer for: Emergency First Response and Care for Children with AED, Drift, EANX, Dry suit, Emergency

Nadere informatie

Go PRO. Benodigde tijd voor afronding: Drie dagen drie weken* Geplande datum van afronding: ZES MAANDEN VOORAF. Benodigde lesmaterialen:

Go PRO. Benodigde tijd voor afronding: Drie dagen drie weken* Geplande datum van afronding: ZES MAANDEN VOORAF. Benodigde lesmaterialen: Als PADI-professional behoor je tot de groep duikprofessionals waar wereldwijd de meeste vraag naar is. Of je nu bij een plaatselijk duikcentrum, bij een resort of op een liveaboard werkt, er wacht je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012 Hallo Scyllusleden Dit is alweer de laatste infora van dit duikjaar. Veel cursisten hebben hun duiken in De Langspier afgerond. De Seals hebben hun cursus in het zwembad afgesloten. En aan de conditie

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. maart/april 2015 jaargang 8 nr. 3

Nieuwsbrief. maart/april 2015 jaargang 8 nr. 3 Nieuwsbrief maart/april 2015 jaargang 8 nr. 3 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-05 Hier is weer een update van onze activiteiten. We zijn op alle fronten lekker bezig. Ronald en ik zijn lekker op vakantie naar Bonaire

Nadere informatie

Lesschema 3 daagse PADI Open Water Diver cursus

Lesschema 3 daagse PADI Open Water Diver cursus Binnenkort is het zover en gaat u de PADI volgen. Dit schema beschrijft de indeling van deze 3 daagse cursus. Lees dit schema dan ook aandachtig vóór aanvang van de cursus door en twijfel bij eventuele

Nadere informatie

Nr 2. Brevetten gehaald. Samenvatting oproepen. Nieuwsbrief Albatros. Van de voorzitter. Jaargang 6. Inhoud

Nr 2. Brevetten gehaald. Samenvatting oproepen. Nieuwsbrief Albatros. Van de voorzitter. Jaargang 6. Inhoud Jaargang 6 Nieuwsbrief Albatros Nr 2 Inhoud Pagina 1 Van de voorzitter Samenvatting oproepen Brevetten gehaald Pagina 2 Oproep OWZ Merwedekanaal Oproep duikers Oproep supportteam watertank Pagina 3 Oproep

Nadere informatie

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij:

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij: Info-pakket In dit bulletin willen wij graag globale informatie geven over de KLM Flying Divers. Meer gedetailleerde informatie met activiteiten, foto's, routebeschrijvingen en verhalen van de leden vind

Nadere informatie

Duiken en overnachten bij Aqua Love

Duiken en overnachten bij Aqua Love Duiken en overnachten bij Aqua Love INFOBLAD 2016 Wij zijn Peter en Ineke Houniet en wonen in Emsland (Duitsland), net over de Nederlandse grens bij Groningen. Naast onze Nederlandse duikschool in Neudersum

Nadere informatie

1. Stuur je kaarten via de post?

1. Stuur je kaarten via de post? Post 6 1. Stuur je kaarten via de post? (n= 575) 5 4 44% 5 3 2 1 7% Ja Soms Nee Weet niet Ja Alleen kerstkaarten en condoleancekaarten Bij een verjaardag en met kerst De meeste kaarten zijn met de kerst

Nadere informatie

Inloopavond te Almere

Inloopavond te Almere Super leuk dat je bij ons op bezoek wilt komen! Onze PADI & SSI duikschool is gevestigd aan de Koningsbeltweg 74 (1 Hoog), 1329 AK, Te Almere, dit is een zeer groot terrein met voldoende eigen gratis parkeerplaatsen

Nadere informatie

Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen

Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen September 2013 Correspondentieadres OSV Albatros Reigerskamp 630 3607 JL Maarssen 06 38 22 36 08 www.osvalbatros.nl duikalbatros@gmail.com 1.

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Deze les sluit aan bij het kinderboekenweekthema 2012: Hallo wereld. Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger.

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 2-ster. VVW-Duiken Duiker 2-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46

Vorderingsboekje. Duiker 2-ster. VVW-Duiken Duiker 2-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46 Duiker 2-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46 Inhoud van dit boekje Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 2-ster 5 Conformiteit 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 6 Inhoud van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier THE TIMES uitgave 2011.3 datum 6-10-2011 door Klaasje & Gerjan Vertraging En hier is die dan De 3 e the-dvs-times van dit jaar. Wegens enorme zomerdrukte is het niet gelukt om hem in augustus uit te brengen.

Nadere informatie

Duiken op de Um El Faroud

Duiken op de Um El Faroud Duiken op de Um El Faroud Locatie: Wied iz-zurrieq, Malta Type duik: Wrak Niveau: Advanced/ Ervaren, wrakduikspecialist Maximum diepte: 34 meter Malta staat over de hele wereld bekend als een perfecte

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie