vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 1 JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief redactie@alphensehondenbezitter.nl pagina 1 JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC"

Transcriptie

1 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 1 H ndennieuws JAARGANG 1 / 2014 NUMMER 2 / AUGUSTUS JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC DEZE MAAND: BOTULISME IN HET WATER(?) FOTO VAN DE MAAND: SSSSLANGEN! VORDERINGEN VUURSCHALEN ZEGERSLOOT VANDALISME HEEMPARK: DUIZEND EURO SCHADE GEBIEDSADVISEURS GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN: WAT EN HOE? OFFICIEEL INSCHRIJVEN: NU MOGELIJK (EN NOODZAKELIJK!) DE VERENIGING GEEFT JURIDISCH ADVIES OFFICIËLE UITLAATPLATTEGROND GEMEENTE: WAAR ONDERVINDT U HINDER? WORD FACEBOOKVRIENDEN! Vorderingen vuurschalen Zegersloot Pagina 4 Botulisme in het water(?) Dode vogels en vissen Onlangs heeft u een ontvangen waarin werd vermeld dat er mogelijk botulisme huishoudt in de wateren van het Weteringpark en de sloten rondom de Herenhof. Op de facebookpagina voor Alphenaren werd ook gewaarschuwd voor botulisme. De vermoedens werden gevoed door het herhaaldelijk aantreffen van dode vogels en vissen. De gemeente en het Hoogheemraadschap hebben vooralsnog niet kunnen bevestigen dat er daadwerkelijk sprake is van botulisme. Wat is botulisme? Botulisme is een vergiftiging die wordt veroorzaakt door de stof Botuline. Botuline is een neurotoxisch gif en daarom erg gevaarlijk. In Jipen-Janneke-taal kan het gevaar als volgt worden beschreven: de stof Botuline bestaat uit eiwitten die een negatieve invloed hebben op zenuwcellen. Wanneer de zenuwcellen worden aangetast, treedt spierverslapping op. Vissen en vogels sterven uiteindelijk. Wanneer ontstaat botulisme? Botuline bevindt zich altijd in water. De concentratie is doorgaans erg laag. De giftige stof Botuline wordt namelijk uitgescheiden door een bacterie die zich altijd in het water bevindt. In stilstaand, ondiep water stijgt de temperatuur s zomers erg snel. Als het wateroppervlak een temperatuur van ongeveer twintig graden bereikt, treedt er celsplitsing op. Oftewel: Botuline vermenigvuldigt zich bij deze temperatuur. Vervolgens wordt het botulisme enerzijds in stand gehouden door een aanhoudende warme temperatuur en anderzijds wordt het in stand gehouden door de aanwezigheid van dode, besmette dieren.

2 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 2 Is botulisme dodelijk voor mensen en honden? Dat is afhankelijk van de variant. Doorgaans betreft het een variant die alleen dodelijk is voor vogels en vissen. Als er zich daadwerkelijk Botuline in de Alphense wateren bevindt, is deze variant (het vogeltype) het type Botuline waarmee we te maken hebben. U hoeft zich dus geen ernstige zorgen te maken. Toch doet u er goed aan om besmet water te mijden. Hoewel het vogel-type niet dodelijk is voor u en uw hond, kunnen jullie er weldegelijk ziek van worden. Besmette vogels kunnen de ziekte niet overbrengen op u of uw hond. Men is bekend met in totaal zeven soorten botulisme. Hiervan zijn drie varianten gevaarlijk voor mens en dier. Waar u nadrukkelijk wèl alert op moet zijn Blauwalg is een alg die zich snel verspreid bij warm weer. De symptomen van een besmetting komen overeen met de symptomen die optreden bij botulisme: braken of diarree. In tegenstelling tot het vogeltype-botulisme, is Blauwalg gevaarlijk voor mensen en honden. Controleer daarom of uw hond is ingeënt tegen de Ziekte van Weil. Deze inenting zit namelijk niet in de standaardcocktail. Raadpleeg de sticker in het paspoort van uw hond of consulteer uw dierenarts om er zeker van te zijn dat uw hond is ingeënt. De gemeente en besmet water De gemeente zou besmette wateren, evenals wateren met een hoog risico op besmetting, eenvoudig kunnen saneren. Zo zou de brandweer vers en dus zuurstofrijk water kunnen toevoegen aan deze wateren. Water waarin botulisme heerst, is namelijk zuurstofarm en eiwitrijk. Vers water voorkomt verspreiding van het gif. De gemeente Alphen aan den Rijn hanteert deze methode niet en handelt dus niet preventief. Dat is jammer, want een optreden van de brandweer kan uitbreiding of instandhouding voorkomen. Foto van de maand: (wilde) sssslangen! Deze foto werd ingezonden door Reimer. Hij was zijn hond aan het uitlaten in het uitlaatgebied rondom de Zegersloot toen hij deze slang tegenkwam. Volgende maand wil de vereniging graag uw foto hierboven plaatsen. Heeft u een lieve of grappige foto van uw hond? Heeft u net als Reimer een bijzondere foto van het gebied waar u met uw hond loopt? Uw foto zien wij graag tegemoet via het persoonlijke facebookaccount Alphense Hondenbezitter of via de mail (redactie@alphensehondenbezitter.nl). Wij zijn benieuwd!

3 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 3 Jeugd vernielt kostbare Skatepark in het Heempark Een nieuw skatepark: gemeente betaalt euro In het recreatiegebied Heempark, dat ook wel bekend staat als het park met de Galloway-runderen, bevond zich voorheen een vervallen skatepark. Nadat de gebruikers van dit skatepark aandrongen op vernieuwing, is er met de gemeente overeenstemming bereikt en werd het park inderdaad vernieuwd. Hiervoor was ongeveer euro nodig. Als de gebruikers van het park ongeveer euro zouden investeren, beloofde de gemeente de overige kosten voor vernieuwing te financieren. De gebruikers stemden in en het park werd vernieuwd. Schade door vandalisme: 1000 euro Er werd verwacht dat een vernieuwd skatepark jeugd zou aantrekken. Het skatepark werd immers voor hen vernieuwd. Men kon er eveneens van uitgaan dat het een hangplek zou worden in de avonduren. Maar dat de jeugd in de nacht van 26 op 27 juli het complete skatepark zou vernielen, had de gemeente niet zien aankomen. Hieronder ziet u het resultaat van de vernielingen waarvan de kosten oplopen tot ongeveer 1000 euro. Gelukkig staken buurtbewoners hun handen uit hun mouwen, waardoor het skatepark er binnen een kwartier weer opgeruimd uitzag. COLOFON Deze nieuwsbrief is een uitgave van Verenigde Hondenbezitters Alphen aan den Rijn. Deze nieuwsbrief wordt maandelijks digitaal verstrekt aan de leden van de vereniging en mag in zijn geheel of gedeeltelijk worden verspreid onder de naam van de vereniging. REDACTIE EN VORMGEVING Jelle van der Meer Wilt u een natuur- of dierenfoto met ons delen? Heeft u een tip of opmerking met betrekking tot de inhoud of vormgeving van deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Jelle. Dit kan via het facebookaccount Alphense Hondenbezitter of via het mailadres: Dit doet echter niet af aan het schadebedrag. Het asfalt is beschadigd en moet opnieuw worden aangelegd. Daarnaast is het kostbaar om graffiti te verwijderen. Wij horen en zien het graag als u vandalisme constateert. Onze contactgegevens vindt u in de colofon op pagina drie van deze nieuwsbrief. redactie@ alphensehondenbezitter.nl Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dat kan. U kunt hierover informeren bij Nanouk: nanouk.knape@ alphensehondenbezitter.nl BESTUUR Richard Deijs e.a. Wilt u een melding maken van een probleem in uw uitlaatgebied, heeft vragen over het lidmaatschap of heeft u anderszins klachten, vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het bestuur: info@ alphensehondenbezitter.nl

4 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 4 Vorderingen vuurschalen Zegersloot Even voorstellen (2) Gesprek tussen de vereniging, gemeente en jeugd De vereniging wil toegankelijk zijn voor haar leden. Daarom kan een voorstelrondje niet missen bij de start van deze maandelijkse nieuwsbrief. In deze tweede uitgave vertelt Gerard Kerpershoek over zichzelf. Hij is de secretaris van de vereniging. Een foto van hem vindt u op pagina drie van de vorige nieuwsbrief. Gerard verteld: Het losloopgebied rondom de Zegersloot is veelal een hot issue tijdens het overleg met de gemeente. Al ruim een half jaar wil de vereniging dit gebied onder de aandacht brengen bij de gemeente. Zo heeft er een aantal gesprekken plaatsgevonden tussen de vereniging, de gemeente en de jeugd. Eind juli vond het eerste gesprek plaats, waarbij een vertegenwoordiger van de jeugd aanwezig was. Onze vereniging opperde dat het stoken van vuur ongewenst is op het strand in het losloopgebied. De jongen die namens de jeugd aanwezig was, beaamde dit standpunt en zou zich hiervoor hardmaken bij zijn achterban. In de daaropvolgende week werden de volgende foto s gemaakt. Ik ben genaamd Gerard Kerpershoek, ik ben getrouwd en 61 jaar oud. Ik ben werkzaam als manager bij de grootste schade-expertiseorganisatie van Nederland. Mijn hobby s zijn wandelen en tuinieren. Maar mijn grootste passie is honden. In mijn leven heb ik al talloze honden gehad. Zoals Mechelse herders, Airdale terrier en momenteel een Border Collie, blue merle tri color, van anderhalf jaar oud, genaamd Whisky. Door mijn passie voor honden kwam ik in contact met Richard Deijs. Richard was op dat moment zeer actief voor de Alphense Hondenbezitters. Richard had al een groot aantal belangstellenden om zich heen verzameld en voerde al gesprekken met de gemeente. Al snel vatten wij het idee om een vereniging op te richten. Lekker vertoeven in de tuin! Mijn rol in de vereniging bestaat uit het voeren van de administratie, samen met Richard het beleid uitzetten en uiteraard overleg voeren met diverse partijen. Mijn grote wens is, dat hondenbezitters in de gehele gemeente Alphen aan den Rijn voldoende ruimte hebben om samen met hun honden te kunnen genieten zonder hiermee de overige burgers tot last te zijn. Kortom: voldoende honden-losloopgebieden en een duidelijk beleid. Ik hoop dan ook, dat de Verenigde Alphense Hondenbezitters, kortweg de Alphense Hondenbezitter, zo groot wordt, dat wij een duidelijke stem kunnen laten horen binnen de gemeente. In onze groene gemeente moet toch voldoende ruimte zijn om hondenbezitters en niet-hondenbezitters op een prettige en verantwoorde wijze te kunnen laten recreëren. Links ziet u een foto van mijn hond. Whisky.

5 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 5 Vervolg Het staartje Deze twee foto s belandden op de facebookpagina voor Alphenaren. Al snel bleek wie verantwoordelijk was voor het misbruik van dit gebied. Het bleek de jongen te zijn die de jeugd vertegenwoordigde tijdens het gesprek met onze vereniging en de gemeente. Kort na dit voorval vond een tweede gesprek plaats. Wat vindt Het tweede gesprek Dit tweede gesprek worp meer vruchten af dan het eerste gesprek. De gemeente is nog steeds van plan om de jeugd alternatieven te bieden in het losloopgebied. Zij wil nog steeds de mogelijkheden voor vuurkorven of vuurschalen onderzoeken. Hoewel deze oplossing mogelijkerwijs zal resulteren in een reductie van de mate waarin hondenbezitters overlast zullen ondervinden (er zal wellicht minder glas of anderszins afval in het zand achterblijven), blijft de vereniging achter haar mening staan. Wij blijven ervoor pleiten, dat de manier waarop de jeugd recreëert nadrukkelijk niet samengaat met de bestemming van het losloopgebied. Daarnaast heeft de vereniging tijdens het laatste overleg met de gemeente nogmaals aangegeven dat zij het niet eens is met de scheve verhouding waarmee Toezicht en Handhaving handhaaft. Over deze scheve verhouding kunt u meer lezen op pagina een van onze vorige nieuwsbrief. Wat vindt u van de oplossing van de gemeente? Word vrienden en deel uw mening op het persoonlijke facebookaccount Alphense Hondenbezitter! Wordt vervolgd u? Hondenstrand verdwijnt? Richard boent elke week de stelconplaten bij het meer. Zo houdt hij het hondenstrand veilig voor uw hond. Als de platen niet worden gereinigd, groeien zij dicht met algen. Deze algen zijn erg glad en daarom gevaarlijk voor u en uw hond. U kunt gewond raken als u uitglijdt. Er zijn twee oplossingen voor dit veiligheidsprobleem. (1) De platen kunnen bijvoorbeeld worden verwijderd. Om de kantlijn te behouden, zal er dan puin moeten worden gestort. Dit betekent het einde van een (veilige) zwemplek. (2) De platen worden behouden en onderhouden door actieve leden van onze vereniging. U als hondenbezitter wilt uiteraard het hondenstrand behouden. Daarom is onderhoud noodzakelijk. Meedoen Het bestuur is in het bezit van vier staalbezems. Hoe meer vrijwilligers zich aanmelden, hoe minder werk het onderhoud vergt. Wilt u meehelpen uw hondenstrand te onderhouden? Vink dan op het aanmeldingsformulier aan dat we u mogen benaderen voor activiteiten. Overige activiteiten Ook op het gebied van overige onderhoudsactiviteiten, workshops, advisering van het bestuur en organisatie met betrekking tot evenementen hebben wij actieve leden nodig. Wij hopen u in ieder geval te mogen benaderen. Vrijwilligerswerk is niet alleen nuttig, het kan ook erg gezellig zijn! Tijdens het schoonmaken van de stelconplaten heeft het bestuur veel lol.

6 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 6 Gemeente Alphen aan den Rijn Afdeling Wijken & Kernen Gebiedsadviseurs in het centrum en het park Zegersloot Dit artikel is geschreven door de gebiedsadviseurs Roel Wierink en Inge van Oostende, beide in dienst van onze gemeente. Inleiding Sinds januari zijn we als nieuwe gebiedsadviseurs in het centrum van Alphen aan den Rijn aan de slag gegaan. Sindsdien hebben we het gebied ontdekt door veel te praten met inwoners, ondernemers, verenigingen en welzijnsorganisaties. Het moment van dit schrijven bevindt zich midden in onze inventarisatiefase. Letterlijk en figuurlijk zetten we onze eerste stappen in ons nieuwe werkgebied. We verkennen, verleiden en proberen te verbinden. Door te luisteren naar de opvattingen en behoeften die leven bij alle partijen, hebben we deze eerste indruk op papier kunnen zetten. We verwachten dat deze indruk over een goed halfjaar is uitgegroeid tot een breed palet met gebiedskennis waarmee wij als verbindingsofficieren meerwaarde kunnen leveren. Opgave Als gebiedsadviseur in het centrum zijn we op zoek naar parels; initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het centrum. In een samenspel tussen bewoners, bedrijven, instellingen en overheden zijn we continue op zoek naar dwarsverbanden en creatieve allianties. Eigen kracht en alleen steun waar eigen kracht ontbreekt is hierin onze basishouding. Het uiteindelijke doel is trotse en tevreden inwoners, ondernemers en instanties. Manier van werken Onze methodiek is één van verkennen, verleiden en verbinden. Wij kijken als publieke professional van buiten naar binnen en faciliteren horizontale verbanden in de samenleving. Ook helpen we alle belanghebbenden vanuit hun eigen standpunt te komen tot en mee te werken aan het gemeenschappelijke belang. Als aanspreekpunt in de wijk zoeken we naar trends maar hebben we ook oog voor maatwerk. Gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen en continuïteit zijn belangrijke waarden. Een mooi voorbeeld hiervan is de vereniging Alphense hondenbezitter. Waar eerst afstand en onbegrip was tussen gemeente en hondenbezitters komen we nu dichter tot elkaar. We zijn continue in gesprek over probleempunten en werken samen aan oplossingen hiervoor. Zoals eerst kapot glas tussen de rotsen bij het hondenstrand Zegersloot gevaarlijk en niet zichtbaar was, liggen er nu betonplaten waar je eventueel glas zo vanaf veegt. De algen die deze platen glad maken worden door hondenbezitters eraf geborsteld. Zo werk je letterlijk en doorlopend samen aan verbeteringen. Zo kan de gemeente samen met de hondenvereniging en haar leden op zoek gaan naar uitbreiding of verbetering van bestaande hondenvoorzieningen in het totale gebied. In Kerk en Zanen is het ons de afgelopen vier jaar gelukt om samen met een bewonersgroep (met èn zonder hond) het aantal hondenvoorzieningen flink uit te breiden van twee naar veertien losloopgebieden.

7 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 7 Vervolg Speerpunten per deelgebied A - De speerpunten voor het Centrum: 1) Het speerpunt voor het centrum van Alphen is om meer sfeer en beleving toe te voegen, zodat het meer een ontmoetingsplek wordt voor alle (nieuwe) Alphenaren. Aankleding, inrichting van de openbare ruimte en sfeer zijn van belang om je als stadscentrum te onderscheiden van concurrerende steden. De mix van horeca, cultuur, evenementen en diversiteit in het winkelaanbod zijn eigentijdse en noodzakelijke ingrediënten voor een stad. Wij hebben aandacht voor dit speerpunt en proberen samenwerking tussen winkeliers, eigenaren, groepen gebiedsgebruikers en overheid te stimuleren. Alleen dan is een leefbaar, aantrekkelijk Stadshart mogelijk. 2) We horen veel inwoners, ondernemers en deskundigen hun zorgen uiten over het Thorbeckeplein. De ambtelijke organisatie is momenteel met uitgangspunten bezig om ontwikkelingen uit te lokken. Op hoofdlijnen worden ruimtelijke kaders bepaald die de gewenste kwaliteit in het gebied borgen. Voor ons als gebiedsadviseurs is het van belang om in coalities ruimte te scheppen voor een nieuwe manier van gebiedsontwikkeling, namelijk stap voor stap, meer bottum-up kijken waar de kansen en behoeften liggen. Net zoals jonge kunstenaars nu hebben laten zien met De Doorloop. Nieuwe wegen bewandelen, door te improviseren en experimenteren. Dan gebruiken we de maatschappelijke dynamiek om de scheidslijn tussen binnen en buiten steeds relatiever te laten worden. B - Speerpunten voor Park Zegersloot: 1) Het is een speerpunt om met een gedragen politieke visie de gevestigde en toekomstige ondernemers meer ruimte geven om Park Zegersloot als recreatiegebied regionaal op de kaart te zetten. 2) Het is eveneens een speerpunt om samen met de vereniging Vrienden van Park Zegersloot een praktische invulling te geven aan de samenwerking. Dit is mogelijk in de vorm van een halfjaarlijkse schouw of rondgang met alle belanghebbende partijen. Met de informatie uit deze schouw kunnen we samen tot praktische verbeteringen komen. In het verlengde van het artikel oververhitting (nr.1) Wat doet het warme weer met de poten van uw hond? Iedereen geniet met volle teugen van het mooie zomerweer. De temperaturen kunnen maar niet hoog genoeg oplopen voor menig persoon. Onze viervoeters denken hier toch echt anders over en zoeken liever de koelte op. Helaas zien we honden vaak aangelijnd hardlopen naast de fiets. Zoal u inmiddels weet, kan dit extreme gevolgen hebben voor honden met eventueel de dood tot gevolg. Een hond verliest zijn warmte namelijk via een aantal plekken, welteverstaan: de oren, de buik en de poten. In onderstaand schema is te zien hoe warm een ondergrond zoals asfalt wordt bij een warme temperatuur. TEMPERATUUR BUITEN 25.0 C 30.0 C 30.5 C TEMPERATUUR ASFALT 51.6 C 57.2 C 61.7 C De plek van waaruit de hond afkoelt wordt op deze ondergrond juist verhit, waardoor de hond snel oververhit kan raken. Het is op een zomerse dag dus niet verantwoord om uw hond op deze ondergrond te laten lopen, laat staan hardlopen! Via Google kunt u het resultaat opzoeken van verbrande pootjes. Deze wilden wij niet plaatsen.

8 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 8 Behoud uw lidmaatschap en word facebookvrienden! Inschrijfformulier retourneren Het fundament van de vereniging is onlangs gestort. Ingesloten vindt u een inschrijfformulier. Het is noodzakelijk om dit formulier ingevuld te retourneren. Wij kunnen u namelijk uitsluitend officieel registreren als het bestuur het ingevulde formulier kan archiveren. U heeft het programma Microsoft Office Word nodig om het formulier te kunnen invullen. Welke stappen u moet doorlopen U doorloopt een viertal stappen om uzelf succesvol te registreren. U opent de mail en slaat het inschrijfformulier op in uw documenten. Vervolgens opent u het formulier vanuit uw documenten en u vult het in. Als u dat heeft gedaan, slaat u het formulier wederom op in uw documenten. U stuurt afsluitend een mail waaraan u het inschrijfformulier toevoegt. Het juiste mailadres is: info@alphensehondenbezitter.nl. Van juridisch advies tot de mooiste facebookmomentjes Als u dit inschrijfformulier invult en via de mail retourneert dan ontvangt u maandelijks deze nieuwsbrief, blijft u op de hoogte van evenementen, workshops en veranderingen omtrent het hondenbeleid. Daarnaast kunnen officiële leden juridisch advies inwilligen omtrent hondenzaken. U krijgt als officieel lid tevens de mogelijkheid om vrienden te worden met het persoonlijke facebookaccount Alphense Hondenbezitter. Zo blijft u op optimaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, kunt u uw mooiste kiekjes delen en uzelf mengen in discussies omtrent de koers van de vereniging. Dit zijn vele voordelen die u niet kunt laten liggen! Vul bijgevoegd inschrijfformulier dus in en registreer u vandaag nog! Uw woonwijk Op de website van de gemeente vindt u een plattegrond van alle uitlaatgebieden, losloopgebieden en de zogenaamde hondentoiletten. Onze vereniging is er ook voor de hondenbezitter die zijn hond op andere gebieden dan het park Zegersloot of het Weteringpark uitlaat. Ondervindt u hinder in uw wijk? Mist u een uitlaat- of losloopgebied bij u in de buurt? Deel uw ervaring via de mail of Facebook!

9 vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief pagina 9 Tot slot: ze staan er weer! Sinds kort staan deze borden langs elke aanloopzijde van de twee hondenstrandjes die de Zegersloot rijk is. Ze werden geplaatst net voordat de redactie de laatste hand legde aan de nieuwsbrief van deze maand. Ze hebben de deadline gehaald! Het plaatsten van deze borden is alvast een stap in de juiste richting: er kan nu geen verwarring meer bestaan over de bestemming van deze gebieden. De borden laten er namelijk geen twijfel over bestaan. Het resultaat: Ze staan er!

10 NUMMER 2 / 2014 Redactie@alphensehondenbezitter.nl Alphense Hondenbezitter

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Evaluatie Hondenbeleid

Evaluatie Hondenbeleid Evaluatie Hondenbeleid Eind 2012 is door de raad van de gemeente Montferland het hondenbeleidsplan vastgesteld. Naar aanleiding van dit beleidsplan is in 2013 gestart met de uitvoer van de in het beleidsplan

Nadere informatie

vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief redactie@alphensehondenbezitter.nl pagina 1 JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief redactie@alphensehondenbezitter.nl pagina 1 JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC vereniging De Alphense Hondenbezitter nieuwsbrief redactie@alphensehondenbezitter.nl pagina 1 H ndennieuws JAARGANG 1 / 2014 NUMMER 3 / SEPTEMBER JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC DEZE MAAND:

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Januari 2015 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een

Nadere informatie

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014!

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! Nr 1 Nieuwsbrief Wij wensen u een groene Kerst en een gelukkig en duurzaam 2014! gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! De start van, de meest duurzame wijk van Limburg,

Nadere informatie

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn alphens.nl alphens.nl 3 Introductie juni 0 is de website www.alphens.nl leven in geblazen om een platform te creëren voor alles dat met

Nadere informatie

Voorbeeld aanvraagformulier

Voorbeeld aanvraagformulier Voorbeeld aanvraagformulier Voordat u een aanvraag in wilt dienen kunt u in dit document zien welke vragen u moet beantwoorden en welke bijlagen er gevraagd worden toe te voegen. De vragen ziet u hieronder

Nadere informatie

LEEF. Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid

LEEF. Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid LEEF Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid 1 2 Pilot Hondenbeleid Hondenbeleid > 10 jaar Vastgelegd in APV Evaluatie in afgelopen 3 jaar Projectgroep van Wijkkerngroep In kaart brengen Klachten (mail; Social

Nadere informatie

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband?

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband? Participatief leiderschap Hoe leid je een samenwerkingsverband? Mr. Drs. Lucien Stöpler Justice in Practice December 2014 Participatief leiderschap: Hoe leid je een samenwerkingsverband? 2014 Justice in

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Nicole Kinsbergen over

Nicole Kinsbergen over Nicole Kinsbergen over DoggyDating app Even voorstellen: Nicole Kinsbergen, de bedenker, directeur en een gebruiker van DoggyDating. Wat is DoggyDating? Het betreft een app voor hondeneigenaren waarmee

Nadere informatie

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2 Digitale enquête Aanleiding De Smederijen is een samenwerkingsverband van de gemeente Hoogeveen, verenigingen van Plaatselijk Belang, drie woningstichtingen (Actium, Woonconcept, Domesta), SWW Hoogeveen

Nadere informatie

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Samen prettig buiten. U woont met uw hond(en) in gemeente Overbetuwe. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte krijgt om samen te genieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL.

ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL. ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL. 2014 GEACHTE BEZOEKER/RECREANT GAASPERPLAS, MIDDELS DEZE ENQUÊTE WIL DE AFDELING TOEZICHT VAN GROENGEBIED AMSTELLAND MEER INZICHT KRIJGEN

Nadere informatie

Regeling bedrijfsfitness

Regeling bedrijfsfitness IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven. Kan ik mee doen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

OVERLAST. houd rekening met elkaar. Praktische informatie om overlast te voorkomen

OVERLAST. houd rekening met elkaar. Praktische informatie om overlast te voorkomen OVERLAST houd rekening met elkaar Praktische informatie om overlast te voorkomen Houd rekening met elkaar Er zijn maar weinig mensen die vrij wonen en geen rekening met buren hoeven te houden. Wanneer

Nadere informatie

Enquête hondenbeleid Gemeente Lingewaard

Enquête hondenbeleid Gemeente Lingewaard Gemeente Lingewaard Doss.no. : 18CC131 Tilburg, 21 februari 2019 De AfvalSpiegel Kraaivenstraat 21-15 Postbus 10311 5000 JH Tilburg Tel: 085 773 19 95 E-mail: info@deafvalspiegel.nl Inhoudsopgave 1. Conclusies

Nadere informatie

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink Samenspel Formeel - Informeel Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink 6/12/2015 Programma - Korte kennismaking; - Ontwikkelingen in de vrijwillige zorg; - Uitgangspunt

Nadere informatie

Bedrijfsfitness informatie

Bedrijfsfitness informatie IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven: Kan ik meedoen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn

Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn Inleiding Het centrum van Alphen aan den Rijn is de ontmoetingsplaats, het culturele- en koopcentrum voor de inwoners van Alphen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente.

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Geachte heer, mevrouw, Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons een ontvangst-

Nadere informatie

DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE

DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE Peiling Huurderspanel Woonwaard September 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer

Nadere informatie

HONDENKAART. schone stad iedereen uitgelaten!

HONDENKAART. schone stad iedereen uitgelaten! HONDENKAART Uitgave 2009 schone stad iedereen uitgelaten! Honden horen erbij in Den Haag! Opruimmiddelen voor hondenpoep Honden spelen al eeuwen een belangrijke rol in onze samenleving. Vooral als gezelschapsdier,

Nadere informatie

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien laat je zien Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl laat je zien Welkom. Laat je zien 02 03 Mariënbosch is een eigentijds woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode

Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode Tijdens sollicitatiegesprekken wil je zo snel en zo goed mogelijk een kandidaat voor een openstaande functie selecteren. De STAR vragenmethode is een gedegen

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan?

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Iedere gebruiker kan op eigen prikbord of

Nadere informatie

7 INGREDIENTEN VOOR ENTHOUSIASTE MEDEWERKERS (SPECIAL MANAGER)

7 INGREDIENTEN VOOR ENTHOUSIASTE MEDEWERKERS (SPECIAL MANAGER) E-blog 7 INGREDIENTEN VOOR ENTHOUSIASTE MEDEWERKERS (SPECIAL MANAGER) In leidinggeven Er zijn 7 interessante ingrediënten voor leidinggevenden om uit hun medewerkers te halen wat er in zit en hun talent

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Uitwerkingen Basiskennis Calculatie met resultaat hoofdstuk 3

Uitwerkingen Basiskennis Calculatie met resultaat hoofdstuk 3 Opgave 3.1 a. Enkelvoudige interest = 6% 4.500 = 270 b. Enkelvoudige interest = 5,5% 5.800 5/12 = 132,92 c. Enkelvoudige interest = 4,2% 8.974 25/52 = 181,21 d. Enkelvoudige interest = 3,8% 4.123 184/360

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

Nieuwe vormen van huurdersparticipatie. Inhoud

Nieuwe vormen van huurdersparticipatie. Inhoud Nieuwe vormen van huurdersparticipatie Jaap van der Veen -Stade Advies 25 november 2015 ALV HBV Nieuwkoop Nieuwe vormen van huurdersparticipatie 1 Inhoud Huurdersparticipatie algemeen -Wat is het -Motieven

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

DRINGEND VEILIGHEIDSBULLETIN TERUGROEPACTIE MEDISCH HULPMIDDEL

DRINGEND VEILIGHEIDSBULLETIN TERUGROEPACTIE MEDISCH HULPMIDDEL DRINGEND VEILIGHEIDSBULLETIN TERUGROEPACTIE MEDISCH HULPMIDDEL MOBICATH tweezijdige geleideschacht productnummers: D140010 en D140011 partijnummers: Zie bijlage Diegem, 28 februari 2017 Ref. FMJR/17-026

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Verzorging en Vaccineren van uw huisdier Aandacht voor het dier...ook bij het vaccineren!! Een hond kan best heel snel ingeënt worden. U staat

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht...

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Tijd (duur)... 2 Locatie... 2 Materiaal...

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de Partij van de Arbeid. Wij staan voor een spreiding van kennis, macht

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Dit is mijn nieuwbrief die ik twee keer per jaar uitbreng. Ik heb weer leuke tips en wetenswaardigheden verzameld over katten. Veel plezier met het lezen en ik wens u alvast

Nadere informatie

Programma van de avond

Programma van de avond Programma van de avond 1. Toelichting provinciaal themajaar o Brabantse keukens o Brabantse parels 2. Themajaar in Deurne 3. Korte pauze 4. Ideeën en initiatieven voor consumentenprogramma Deurne o Intro

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Bijeenkomst inwoners op 13 mei 2014 in Alphen aan den Rijn (Locatie Oude Wereld)

Bijeenkomst inwoners op 13 mei 2014 in Alphen aan den Rijn (Locatie Oude Wereld) Memo Wijken en Kernen Aan : De aanwezigen van de bewonersbijeenkomst 13 mei 2014 Van : Annelise Bosscha Telefoonnummer : Datum : 21 mei 2014 Onderwerp : Verslag en rode draad bewonersbijeenkomst 13 mei

Nadere informatie

HET LEIDERDORPPANEL OVER...

HET LEIDERDORPPANEL OVER... HET LEIDERDORPPANEL OVER... Resultaten peiling 13: Meedenken en meedoen in de openbare ruimte april 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 13 e peiling met het burgerpanel van

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Urenregistratieboekje

Urenregistratieboekje Urenregistratieboekje Een handig werklogboek! Inleiding FNV Horeca is de vakbond voor mensen van alle leeftijden en achtergronden die actief zijn in de horeca. Bij ons kun je terecht met alle vragen over

Nadere informatie

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE ENQUÊTE De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE UW MENING TELT! Wie in Kloosterhaar of Sibculo woont weet ongetwijfeld waar de kerk staat. Duidelijk zichtbaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 augustus Vakantie

Nieuwsbrief 25 augustus Vakantie Openbare Basis Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 25 augustus 2016 Vakantie De vakantie is weer voorbij en we zijn weer lekker aan de slag met onze leerlingen. In

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,5 8,4 8,9 8,6

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,5 8,4 8,9 8,6 Samenvatting Scores Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,5 8,4 8,9 8,6 Zowel uit de beoordelingen in de vorm van een rapportcijfer als de aanvullende opmerkingen, blijkt dat de

Nadere informatie

Jaaroverzicht JongAlphen

Jaaroverzicht JongAlphen 2011 Jaaroverzicht JongAlphen Johan de Graaf JongAlphen 4-1-2012 Inhoud Aandacht vragen voor wijken... 3 Werving... 4 Regels Voetbalkooien... 4 Jongeren met verschillende problemen en vragen.... 5 Skatepark

Nadere informatie

De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio

De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio BETA De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio 1 3 Offerteaanvragen ontvangen van consumenten uit de buurt 3 Snel en eenvoudig offertes uitbrengen 3 Nieuwe klanten aantrekken en uw omzet vergroten

Nadere informatie

geen zin meer in wandelen? geen zin meer in spelen? geen zin meer in eten? Middelen en tips om het gedrag van uw hond te stimuleren!

geen zin meer in wandelen? geen zin meer in spelen? geen zin meer in eten? Middelen en tips om het gedrag van uw hond te stimuleren! Selgian Selegiline HCl Hoezo te oud? geen zin meer in wandelen? geen zin meer in spelen? geen zin meer in eten? Middelen en tips om het gedrag van uw hond te stimuleren! Wat heeft een oudere hond aan:

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

2. Motivering Problematiek geschetst: - De zandput aan de Beelaertsweg is geen eigendom van de gemeente, maar van Beheersmaatschappij Jac. Caron BV.

2. Motivering Problematiek geschetst: - De zandput aan de Beelaertsweg is geen eigendom van de gemeente, maar van Beheersmaatschappij Jac. Caron BV. Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : * Agendanummer : * Datum collegebesluit : 3 december 2013 Onderwerp : Wijziging artikelen 2:57 en 2:58 van de APV naar aanleiding van hondenoverlast

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Over honden, voor baasjes

Over honden, voor baasjes Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe U woont met uw hond(en) in gemeente Overbetuwe. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte krijgt om samen te genieten van het wandelen en spelen

Nadere informatie

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Duurzaam van Afval naar Grondstof Bewonersonderzoek De vragenlijst bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel gaat in op de situatie vóór de proef, het laatste

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Welkom bij YourMoneyAlarms.tips In dit overzicht leest u onze resultaten tot en met augustus 2017. Sinds januari 2008 zijn er meer dan 100 trades uitgevoerd op basis van de signalen van het analysemodel

Nadere informatie

20-05-2014. Filmpje http://www.youtube.com/watch?v=9s3nzal hcc4 Casus. ICT of WMO. Warming up

20-05-2014. Filmpje http://www.youtube.com/watch?v=9s3nzal hcc4 Casus. ICT of WMO. Warming up Emmen Revisited van 1.0 naar 3.0! Perspectief Eigenaarschap Wie regisseert wie? ER 3.0 en 4.0? Simon Henk Luimstra s.luimstra@emmen.nl Warming up Filmpje http://www.youtube.com/watch?v=9s3nzal hcc4 Casus

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Informatie over het mdwf

Informatie over het mdwf Informatie over het mdwf Uitleg over de Sportlinked Applicatie en het mobiel Digitaal WedstrijdFormulier (mdwf) 31-10- 2015 Paul te Riele / Werkgroep Opleidingen (WGO) Wat is de Sportlinked applicatie?

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

Vragenlijst mantelzorg

Vragenlijst mantelzorg Vragenlijst mantelzorg Aanwijzingen bij de vragenlijst Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer twintig minuten Als u leest uw naaste, dan gaat de vraag over de persoon voor wie u mantelzorger bent.

Nadere informatie

Koninklijke webcare. Door: Michael Elbers

Koninklijke webcare. Door: Michael Elbers Koninklijke webcare Door: Michael Elbers Op 28 januari 2013 om 14 uur werd ik gevraagd om een plan te schrijven voor de inzet van sociale media tijdens Koninginnedag. Toen ik na dat gesprek weer terug

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

PROTOCOL WAT TE DOEN BIJ (EEN VERMOEDEN VAN) HEIMWEE

PROTOCOL WAT TE DOEN BIJ (EEN VERMOEDEN VAN) HEIMWEE PROTOCOL WAT TE DOEN BIJ (EEN VERMOEDEN VAN) HEIMWEE Colofon @2006 Scouting Jong Arcen Auteur: Audrey Appeldoorn Aan dit protocol werkten verder mee: Tijdens het schrijfproces hebben Scoutingleden meegelezen.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Toezicht op uw verhuurde (bedrijfs)pand. Contact

Toezicht op uw verhuurde (bedrijfs)pand. Contact Toezicht op uw verhuurde (bedrijfs)pand Tijdens de huurperiode wordt er van u als verhuurder verwacht dat u toezicht houdt op het (bedrijfs)pand. Eén keer per jaar is zeker niet genoeg. Hennepteelt heeft

Nadere informatie

Veilig Nederland. Uw veiligheidsleverancier

Veilig Nederland. Uw veiligheidsleverancier Veilig Nederland Uw veiligheidsleverancier Woord vooraf Onderweg naar huis lastig worden gevallen op straat? s Ochtends, als u naar uw werk gaat, erachter komen dat uw auto is gestolen? U en uw gezin levend

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 januari 813,401 535,514 1,568 1,350,482.89 10,416.12 februari 835,453 519,550 4,203 1,359,207.13 9,964.25 maart 877,904 524,371 3,271 1,405,545.28 10,002.50

Nadere informatie

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in de afdeling: Respondenten 122 A. Havo 53 43% B. Atheneum 61 50% C. Gymnasium 8 7% 2. Dit schooljaar is mijn kind

Nadere informatie

Privacy Verklaring. Verwerking van persoonsgegevens

Privacy Verklaring. Verwerking van persoonsgegevens Privacy Verklaring Als Bob de Keukenbouwer hechten wij veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Verklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij

Nadere informatie

Positieve Gezondheid in Drogeham

Positieve Gezondheid in Drogeham Positieve Gezondheid in Drogeham Samenwerkingsbijeenkomst De Tarissing Dinsdag 22 januari 2019 Samenwerkingsvraag huisarts Professionals gemeente en gezondheidszorg Vertegenwoordigers/bewoners Drogeham

Nadere informatie

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging. FC 60 C 22 M 21 Y 10K PMS 549 FC 0 C 54 M 100 Y 0 K PMS 144 Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.nl

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie