How To Tentoo. How to Tentoo voor medewerkers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "How To Tentoo. How to Tentoo voor medewerkers"

Transcriptie

1 How To Tentoo How to Tentoo voor medewerkers

2 Tentoo biedt de perfecte combinatie van vrijheid en zekerheid

3 Freelancen zonder zelfstandigenstatuut doe je met Tentoo! Jij bepaalt zelf bij wie je gaat werken, wanneer en aan welk tarief. Tegelijkertijd geniet je de sociale bescherming van een werknemer, en hoef je je geen zorgen te maken om belastingen of sociale bijdragen Tentoo zorgt voor alle administratie. Werken via Tentoo betekent dat wij juridisch jouw werkgever worden voor de duur van de opdracht. Kortom, Tentoo neemt jou in dienst tijdens je tewerkstelling bij je opdrachtgever. DAT HEEFT HEEL WAT VOORDELEN: Wij zorgen voor alle administratieve en juridische verplichtingen, zoals de noodzakelijke aangifte bij de RSZ (dimona), het contract, jouw loon en alle sociale documenten. Jij ontvangt snel en gegarandeerd je loon, zonder risico. Je bent automatisch verzekerd tegen arbeidsongevallen. Je kan bij Tentoo ook altijd terecht voor gratis sociaaljuridisch advies. WE SPREKEN UIT ERVARING Tentoo Payroll Services behaalde als eerste uitzendkantoor een erkenning als Sociaal Bureau voor Kunstenaars. Als pionier kunnen wij dan ook buigen op onze jarenlange ervaring binnen de artistieke sector. Ondertussen behartigt Tentoo Payroll Services niet enkel de belangen van bedrijven uit de audiovisuele en culturele branche, maar zijn we op vrijwel alle terreinen als werkgever actief. JOU HET WERK UIT HANDEN NEMEN De grootste brok van het administratieve werk nemen we je uit handen, maar natuurlijk weten we niet alles. Zelf ben je als freelance medewerker ook verantwoordelijk voor een beetje opvolging. Wat dat precies inhoudt, lichten we hier kort toe.

4 Werken met Tentoo Stap 1 inschrijven op my.tentoo

5 Zodra wij al jouw gegevens hebben, krijg je toegang tot je persoonlijke my.tentoo account. Met my.tentoo beheer je alles op één plaats: inschrijvingen, aangiftes van werkdagen (dimona s), contracten (werkbriefjes), loonbrieven Je kan met je opdrachtgever vrij afspreken wie welke administratieve taken verricht. STUUR DE ADMINISTRATIEVE DOCUMENTEN TERUG Na je inschrijving krijg je meteen twee automatische s: Een welkomstmail met de intentieverklaring en verdere uitleg. Een mail met logingegevens voor my.tentoo. Om je inschrijving te vervolledigen, moet je de ondertekende intentieverklaring en een kopie van je identiteitskaart terug aan ons bezorgen. Slechts daarna kan je beginnen te werken. Dat kan: via upload: op de inschrijfpagina zelf of achteraf via my.tentoo via mail: per post: Tentoo Payroll Services, Ikaroslaan 14, 1930 Zaventem ENKEL OPSTARTEN NA EEN VOLLEDIG DOSSIER Enkel wanneer je inschrijving volledig is, kan je beginnen te werken. Tentoomedewerkers staan doorlopend voor je klaar van maandag tot vrijdag, van 9u tot 17u, uitgezonderd op feestdagen. Buiten deze normale kantooruren kan de inschrijving niet afgewerkt worden. JOBSTUDENTEN Jobstudenten moeten een Verklaring op Eer en een geldig Studentenattest bezorgen. Indien van toepassing, moet het studentenstatuut duidelijk worden aangevinkt bij de inschrijving.

6 Werken met Tentoo Stap 2 Geef werkdagen aan via Dimona s

7 Elke werkdag moet ten minste één dag op voorhand worden aangegeven bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) met een dimona (déclaration immédiate/ onmiddellijke aangifte). Dit is van groot belang: enkel op die manier is de werkdag aangegeven en ben je verzekerd op de werkvloer. Je hoeft enkel de dagen door te geven, de verdere details van de prestatie worden op het werkbriefje ingevuld (zie stap 3. Werkbriefje). HOE DOE JE HET? Spreek af wie de werkdagen aangeeft: jij zelf of je opdrachtgever. De keuze staat je vrij Je hoeft enkel de dagen door te geven, de verdere details van de prestatie worden op het werkbriefje ingevuld (zie verder) Werkdagen doorgeven kan 24/7 via my.tentoo Binnen de kantooruren kunnen de werkdagen ook doorg d worden naar DIMONA VAN GROOT BELANG Enkel bij een correcte dimona-aangifte is de werkdag aangegeven en ben je verzekerd op de werkvloer. GEEN RETROACTIEVE DIMONA S Het is bij wet verboden om dimona s in het verleden aan te geven. Zorg er dus zeker voor dat de dimona s in orde zijn vóór de werkdag begint.

8 Werken met Tentoo Stap 3 Leg afspraken vast in het werkbriefje

9 Na de dimona wordt het werkbriefje ingevuld. Het werkbriefje kan online worden ingevoerd via my.tentoo*. Wanneer jij of je opdrachtgever het werkbriefje hebben ingevuld, keurt de andere partij het goed via my.tentoo. Het werkbriefje is een arbeidsovereenkomst op basis waarvan de loonberekening en de facturatie gebeurt. Duidelijke afspraken omtrent het loon, de onkosten,... tussen jou en je opdrachtgever zijn dus belangrijk om een vlekkeloze verloning en facturatie te garanderen. WELKE INFORMATIE MOET HET WERKBRIEFJE BEVATTEN? De locatie van de opdracht Het loon (brutoloon of factuurbedrag, zie ook 3.1) De werkuren per dag Eventuele onkosten * Voor meer details kan je de handleiding my.tentoo raadplegen waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Die vind je terug in de welkomstmail of op my.tentoo onder Info.

10 Werken met Tentoo Stap 4 Uitbetaling en facturatie

11 We verwerken het ingevulde werkbriefje meteen bij ontvangst. De opdrachtgever ontvangt van ons een factuur en jij wordt binnen de week na ontvangst van het werkbriefje door ons uitbetaald. Bedienden krijgen meteen het vakantiegeld erbij gestort. Artiesten en arbeiders krijgen dit bedrag pas het volgende vakantiejaar, rechtstreeks van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie. Tentoo zorgt ook voor alle sociale documenten. Je loonbrieven en fiscale fiches vind je terug op my.tentoo. HEB JE NOG VRAGEN? Dan kan je steeds terecht bij onze klantendienst via of op

12 Belangrijke begrippen Factuurbedrag versus brutoloon

13 Het is belangrijk om het juiste type bedrag te selecteren op het werkbriefje. Het factuurbedrag is de totale kost op de factuur, exclusief BTW. Die bestaat uit het brutoloon van de medewerker plus de patronale lasten plus de administratiekost voor Tentoo. DE BEREKENING VAN FACTUURBEDRAG NAAR BRUTOLOON GAAT ALS VOLGT: Factuurbedrag excl. BTW min Administratiekost Totaalprijs voor de opdrachtgever. Administratiekost van Tentoo. min eventuele onkosten Eventuele onkosten gerelateerd aan de opdracht. Die zijn vrij van sociale lasten en onbelast. min Patronale lasten = Bruto Bijdragen aan de RSZ, vakantiegeld en het Sociaal fonds voor Uitzendkrachten. Jouw loon waarop je sociale bijdragen en belastingen betaalt. min RSZ Bijdrage van 13,07% aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (opbouw pensioenen, werkloosheid, ziekteverzekering, gezinsbijslag, jaarlijkse vakantie, ) min Bedrijfsvoorheffing Een voorschot op jouw personenbelasting. = Netto (+ eventuele onkosten) Effectief gestort bedrag. MAAK DUIDELIJKE AFSPRAKEN Duidelijke afspraken over het soort bedrag zijn belangrijk, om een correcte facturatie en verloning te garanderen. Het is altijd aan te raden om bij het goedkeuren van het werkbriefje elk gegeven te controleren.

14 Belangrijke begrippen Onkosten op het werkbriefje

15 Al deze onkosten kan je aanduiden op het werkbriefje: MAALTIJDCHEQUES Als je opdrachtgever maaltijdcheques gebruikt in zijn onderneming, kan jij ook voor elke gewerkte dag een maaltijdcheque ontvangen. KILOMETERVERGOEDING Voor woon-werkverplaatsingen of beroepsverplaatsingen met de auto bestaat de kilometervergoeding. Die is maximum 0,15 per kilometer voor woon-werkverkeer, en maximum 0,3461 per kilometer voor werk-werkverkeer. BEDRIJFSWAGEN Als je opdrachtgever voor jou een bedrijfswagen ter beschikking wil stellen, neem je even contact op met de klantendienst om alle gegevens van de wagen door te geven voor de registratie. Vanaf dan kan ook dit op het werkbriefje worden aangegeven. TELEFOONREKENING Indien de gedetailleerde factuur wordt meegestuurd met het werkbriefje, kan je ook telefoniekosten recupereren. Prepaidkaarten kunnen niet worden ingebracht als onkosten. MATERIAALKOSTEN Indien je materiaal moet aankopen om de opdracht te kunnen uitvoeren, kan je dit recuperen als je dit bent overeengekomen met je opdrachtgever. Hiertoe moet er een duidelijk verband zijn met de prestatie, en moeten de aankooptickets worden bijgevoegd bij het werkbriefje (dit kan ook digitaal). Bij twijfel neem je op voorhand contact op met onze klantendienst (02/ of TICKETS OPENBAAR VERVOER Trein-, tram- of buskaartjes dienen mee te worden gestuurd met het werkbriefje om te worden vergoed. Dit kan ook digitaal. KOSTEN INBEGREPEN, OF NIET? Voor elk type onkosten kan je aangeven op het werkbriefje of deze onkostenvergoeding inbegrepen is in het factuurbedrag, of daar boven op moet worden aangerekend.

16 Belangrijke begrippen Jobstudent versus werkstudent

17 Jobstudenten Jobstudenten kunnen 50 dagen per kalenderjaar werken onder een voordeeltarief. Ze genieten van een voordelige solidariteitsbijdrage en staan zelf enkel 2,71% af op hun brutoloon. Werkstudenten Werkstudenten zijn studenten die meer dan 50 dagen werken. Het loon van een werkstudent wordt belast zoals dat van een gewone bediende, en dit vanaf de 51ste werkdag. FORMALITEITEN JOBSTUDENT Het is belangrijk om bij de inschrijving duidelijk aan te vinken dat het een jobstudent betreft en om het geldige Studentenattest met het dagensaldo door te sturen. Geen student meer? Breng dan de klantendienst op de hoogte zodat de uitbetaling correct verder verloopt. Voor meer info, zie ook html, Jobstudenten.

18 Tastbare voordelen voor medewerkers en opdrachtgevers

19 DE VOORDELEN VOOR JOU Je hoeft geen zelfstandigenstatuut aan te nemen, maar je kan even flexibel werken Je geniet een volledige sociale bescherming (ziektedagen, invaliditeit, gezinsbijslag, betaalde feestdagen, klein verlet ) Je bouwt ook rechten op in het werkloosheids- en pensioenstelsel Je wordt snel uitbetaald Je hebt één werkgever en één centraal sociaal dossier Je hebt een minimale administratieve last Je krijgt via my.tentoo een persoonlijke database met toegang tot sociale documenten, werkoverzichten,... DE VOORDELEN VOOR OPDRACHTGEVERS Tentoo treedt op als juridische werkgever voor al hun tijdelijke medewerkers Tentoo neemt de sociaalrechtelijke risico s van hen over Tentoo verzekert de medewerkers volledig tegen arbeidsongevallen Tentoo voert alle personeelsadministratie voor hen Tentoo houdt hen op de hoogte van relevante wijzigingen in de wetgeving Tentoo staat voor hen klaar met sociaaljuridisch advies Tentoo zorgt voor minimaal papierwerk verbonden aan de tewerkstelling; alles kan elektronisch gebeuren via my.tentoo of via

20 Jouw online dossier: 24/7 toegang tot jouw online dossier via my.tentoo.be Contacteer onze klantendienst +32 (0) Hoofdkantoor Ikaroslaan 14, 1930 Zaventem Tel: 0032 (0) Fax: 0032 (0) Uitzendvergunningen VG 418/BUP B.AB W.INT.205 BTW BE

How To Tentoo. How to Tentoo voor opdrachtgevers

How To Tentoo. How to Tentoo voor opdrachtgevers How To Tentoo How to Tentoo voor opdrachtgevers Tentoo neemt u de administratie uit handen Met Tentoo Payroll Services combineert u de voordelen van goed personeel met een efficiënte bedrijfsadministratie.

Nadere informatie

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR UITVOERDERS

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR UITVOERDERS HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR UITVOERDERS INHOUD 1. Wat doe je bij de eerste keer inloggen op my.tentoo?... 1 2. Wat moet je doen voor je begint te werken?... 2 4. Een werkbriefje invoeren... 4 5. Werkbriefjes

Nadere informatie

My.tentoo tel. 02/

My.tentoo  tel. 02/ Handleiding My.tentoo www.tentoo.be info@tentoo.be tel. 02/725.70.00 MY.TENTOO VOOR UITVOERDERS INHOUD 1. Wat doe je bij de eerste keer inloggen op my.tentoo?... 2 2. Wat moet je doen voor je begint te

Nadere informatie

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS INHOUD 1. Inloggen op my.tentoo... 1 2. Nieuwe uitvoerder inschrijven... 2 3. Dimona-aangifte invoeren... 3 4. Werkbriefje invoeren... 5 5. Werkbriefjesoverzicht...11

Nadere informatie

My.tentoo tel. 02/

My.tentoo  tel. 02/ Handleiding My.tentoo www.tentoo.be info@tentoo.be tel. 02/725.70.00 0 MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS INHOUD 1. Inloggen... 2 2. Een dimona aangifte invoeren... 3 3. Nieuwe uitvoerder... 5 4. Een werkbriefje

Nadere informatie

Payrolling. Tentoo Collective Freelance & Flex. Aan de slag. Verschillende soorten prijsafspraken. Hoe werkt Tentoo CF&F?

Payrolling. Tentoo Collective Freelance & Flex. Aan de slag. Verschillende soorten prijsafspraken. Hoe werkt Tentoo CF&F? Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. TENTOO Sinds onze

Nadere informatie

JURIDISCHE ACTUA Studentenarbeid 2017 INHOUD. Het sluiten van een studentenovereenkomst. Fiscale aspecten van studentenarbeid

JURIDISCHE ACTUA Studentenarbeid 2017 INHOUD. Het sluiten van een studentenovereenkomst. Fiscale aspecten van studentenarbeid JURIDISCHE ACTUA Studentenarbeid 2017 INHOUD ALGEMENE INFO Het sluiten van een studentenovereenkomst Sociale zekerheid Fiscale aspecten van studentenarbeid Sociale uitkeringen voor een student 1 Studentenovereenkomst

Nadere informatie

Interim of SBK. Werken met een SBK (Sociaal Bureau voor Kunstenaars) of interimkantoor

Interim of SBK. Werken met een SBK (Sociaal Bureau voor Kunstenaars) of interimkantoor Interim of SBK Werken met een SBK (Sociaal Bureau voor Kunstenaars) of interimkantoor Interim- of uitzendkantoren zoals Amplo (T-heater) hebben ervaring met de artistieke sector. Tip: let op met Interim

Nadere informatie

IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS

IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS PROFICIAT! U HEBT ZOPAS EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA DE GESPECIALISEERDE DIENSTEN VAN HAYS! hays.be Meteen willen wij u graag wat wegwijs maken in de wereld van de

Nadere informatie

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN STUDENT @ WORK

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN STUDENT @ WORK STUDENTENARBEID Wie is student?... 1 Sociale zekerheidsbijdragen voor studenten... 1 Student @ work... 1 Hoe inschrijven op student @ work?... 2 Belang van het attest!... 2 Wat na het afstuderen?... 2

Nadere informatie

freelancer & zzp er: Spring in onbekommerd ondernemerschap

freelancer & zzp er: Spring in onbekommerd ondernemerschap freelancer & zzp er: Spring in onbekommerd ondernemerschap Tentoo vindt dat je als freelancer of zzp er moet kunnen springen en vliegen. Dat niets je klein of tegen mag houden. En als je wilt vliegen,

Nadere informatie

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de AXS Techniek payroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de verloning van uw personeel voordelig en eenvoudig uitbesteden. Wij nemen het werkgeverschap van u over, in de zin

Nadere informatie

Hoe worden kunstenaars vergoed? Michael Van den Eynde 27 april 2013

Hoe worden kunstenaars vergoed? Michael Van den Eynde 27 april 2013 Hoe worden kunstenaars vergoed? Michael Van den Eynde 27 april 2013 Overzicht 20 december 2012 1. Kunstenaarsstatuut 2. Wat is een artistieke prestatie? 3. Vergoeding voor een artistieke prestatie 3.1.

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk. in samenwerking met

Brochure vrijwilligerswerk. in samenwerking met Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PAB en PGB p.3 Wetgeving rond vrijwilligerswerk p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

Waarborg en Sociaal Fonds Voedingsindustrie Aanvullend pensioen. Wat?

Waarborg en Sociaal Fonds Voedingsindustrie Aanvullend pensioen. Wat? Waarborg en Sociaal Fonds Voedingsindustrie Aanvullend pensioen Wat? Sinds 1 april 2004 genieten alle arbeiders van de voedingsnijverheid een aanvullend pensioen, ofwel op basis van het sectoraal sociaal

Nadere informatie

De werkwijze van freek.

De werkwijze van freek. De werkwijze van freek. CF&F Welkom bij freek. Met freek. combineer je de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap met de zekerheid van een dienstverband. Jij bepaalt zelf voor wie je werkt, wanneer

Nadere informatie

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job.

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Werk en studies : een prima huwelijk Hoofdstuk 2 Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Het maakt niet uit of die beslissing een vrije keuze is of gebeurt om financiële redenen,

Nadere informatie

NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN?

NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN? NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN? GEEN PANIEK, PARTENA PROFESSIONAL HEEFT EEN TACTIEK! WAAROM U ALS WERKGEVER GOED ZIT BIJ PAY N PEOPLE Iemand in dienst nemen is een grote stap. Hoeveel zal het

Nadere informatie

HET SALARIS. Alles wat je moet weten over je loonpakket

HET SALARIS. Alles wat je moet weten over je loonpakket HET SALARIS Alles wat je moet weten over je loonpakket Inhoudstafel Je loonpakket van a tot z 1. Waaruit bestaat je loon? p4 2. Een waaier aan klassieke extralegale voordelen p7 3. New age benefits p10

Nadere informatie

WERKEN ALS KUNSTENAAR

WERKEN ALS KUNSTENAAR KUNSTENAAR Wie is kunstenaar?... 1 Werken als kunstenaar... 2 Werken via Tentoo... 2 De kleine vergoedingsregeling... 2 Artistieke prestatie VS het kunstenaarsstatuut... 4 Het Kunstenaarsstatuut... 5 De

Nadere informatie

Handleiding. invoeren werkbriefje

Handleiding. invoeren werkbriefje Handleiding invoeren werkbriefje Waar kun je een werkbriefje invoeren Nadat je bent ingelogd in my.tentoo ga je naar Werkbriefjes en klik je op Invoeren. Je krijgt dan het onderstaande scherm te zien.

Nadere informatie

WERKEN ALS KUNSTENAAR

WERKEN ALS KUNSTENAAR KUNSTENAAR Wie is kunstenaar?... 1 Werken als kunstenaar... 2 Werken via Tentoo... 2 De kleine vergoedingsregeling... 2 Artistieke prestatie VS het kunstenaarsstatuut... 3 Het Kunstenaarsstatuut... 4 De

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

Welkom bij Tentoo TENTOO

Welkom bij Tentoo TENTOO Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. TENTOO Sinds onze

Nadere informatie

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar.

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar. WERKWIJZER Hoe werkt het? Welkom bij Flexion Uitzendbureau. In dit boekje behandelen we de meest gestelde vragen die voorkomen wanneer je voor het eerst via ons aan het werk gaat. Mocht je na het lezen

Nadere informatie

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7 www.accord.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Welkom bij Accord Payroll Services 3 Inschrijfprocedure 3 Goed voorbereid aan het werk 4 Uitleg fasensysteem 4 De ABU CAO 5 Urendeclaraties

Nadere informatie

experts in sociale zaken Starten met personeel als huisarts

experts in sociale zaken Starten met personeel als huisarts experts in sociale zaken Starten met personeel als huisarts Agenda Voorstelling SD Worx Arbeider of Bediende? Het Eenheidsstatuut Ziekte De loonlijn Tewerkstellingsmaatregelen Formaliteiten Interessante

Nadere informatie

AANWERVEN EERSTE WERKNEMER. MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM

AANWERVEN EERSTE WERKNEMER. MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM AANWERVEN EERSTE WERKNEMER MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM WIE MAG PERSONEEL AANWERVEN? -In Belgie kan elke vennootschap en iedereen die meerderjarig is personeel aanwerven -Een werknemer is

Nadere informatie

Informatiebrochure voor jobstudenten 2012

Informatiebrochure voor jobstudenten 2012 Informatiebrochure voor jobstudenten 2012 Hier komt titel van persbericht Jobstudent of werkstudent Even verduidelijken wat het verschil is: Een werkstudent bestaat niet juridisch. Deze term wordt gebruikt

Nadere informatie

Extra s. Arbeiders en bedienden van de hotelnijverheid (Horeca) paritair comité 302. Rechtsbronnen. Het begrip extra

Extra s. Arbeiders en bedienden van de hotelnijverheid (Horeca) paritair comité 302. Rechtsbronnen. Het begrip extra Arbeiders en bedienden van de hotelnijverheid (Horeca) paritair comité 302 bijwerking: september 2013 - doc.nr. 204 Extra s Opgelet! Vanaf 1 oktober 2013 zullen belangrijke nieuwigheden van kracht worden

Nadere informatie

Freelancers en zzp ers kiezen voor vrijheid.

Freelancers en zzp ers kiezen voor vrijheid. Freelancers en zzp ers kiezen voor vrijheid. Onderneem met Tentoo. tentoo.nl Zelfstandig zijn betekent niet dat u er alleen voor staat. Daarom is er Tentoo. De diensten van Tentoo Payrolling Zzp-support

Nadere informatie

Uitzendkracht? Ken je rechten!

Uitzendkracht? Ken je rechten! Uitzendkracht? Ken je rechten! ABVV Coördinatie Interim Samen sterk inhoud aan het werk p. 5 de arbeidsovereenkomst p. 6 loon & vergoedingen p. 7 premies p. 8 arbeidsduur p. 10 veiligheid & gezondheid

Nadere informatie

Praktische gids voor de uitzendkracht

Praktische gids voor de uitzendkracht Praktische gids voor de uitzendkracht Inhoudstabel Manpower, je werkgever... 4 Je arbeidscontract Je veiligheid en welzijn Alles wat je wil weten over je salaris... 6 Hoe wordt mijn salaris bepaald? Ontvang

Nadere informatie

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer?

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Het bedrijf waar je werkt of gaat werken maakt gebruik van de payrolldiensten van Connexie. Je staat op het punt om een dienstverband aan

Nadere informatie

Het beheer van het expat personeel Het beheer van belgisch personeel

Het beheer van het expat personeel Het beheer van belgisch personeel Pegasus als dienstverlenende vzw biedt de mogelijkheid aan de NGO's om het beheer van hun expat dossiers maar ook het beheer van hun Belgisch personeel doen op te volgen op voorwaarde dat ze van de PC

Nadere informatie

De werkwijze van freek.

De werkwijze van freek. De werkwijze van freek. T CF&F Welkom bij freek. Met freek. combineer je de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap met de zekerheid van een dienstverband. Jij bepaalt zelf voor wie je werkt, wanneer

Nadere informatie

Net omdat het nettoloon verschilt, wordt er in loonsonderhandelingen altijd over brutolonen gesproken.

Net omdat het nettoloon verschilt, wordt er in loonsonderhandelingen altijd over brutolonen gesproken. Loon berekening Deel 1 : De periodieke Bezoldiging basis berekening 0 Inleiding Niet iedereen die hetzelfde brutoloon heeft, houdt netto hetzelfde bedrag over. Indien je bvb. kinderen ten laste hebt, worden

Nadere informatie

De werkwijze van freek.

De werkwijze van freek. De werkwijze van freek. T DC&C Welkom bij freek. Met freek. combineer je de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap met de zekerheid van een dienstverband. Jij bepaalt zelf voor wie je werkt, wanneer

Nadere informatie

Animatoren en vergoeding

Animatoren en vergoeding Animatoren en vergoeding Vrijwilliger Nooit betalen voor prestaties! Kunnen wel een vergoeding krijgen voor gemaakte kosten Ofwel reëel: bewijsstukken! (facturen, tickets, ) Ofwel forfaitair: (index dd

Nadere informatie

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN STUDENTENARBEID Wie is student?... 1 Sociale zekerheidsbijdragen voor studenten... 1 Student @ work... Wat na het afstuderen?... Kinderbijslag... Wanneer blijft je ten laste van je ouders?... Drie voorwaarden...

Nadere informatie

Sector van de vlasbereiding

Sector van de vlasbereiding Sector van de vlasbereiding 2014 Dit document is gebaseerd op de reglementering en de bedragen die op 15 oktober 2013 van toepassing waren. 1 De meeste zaken die in de textielagenda staan, zijn ook voor

Nadere informatie

HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID

HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID Handleiding EPIC uitzendkrachten 2017 INLOGGEN OP DE WEBSITE Log in op je persoonlijke pagina op http://epic.youngcapital.nl/inloggen. DASHBOARD

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

Dag van de Payroll & HR Professional 2016

Dag van de Payroll & HR Professional 2016 Dag van de Payroll & HR Professional 2016 Money, money, money Alexandra Vancaeneghem, Annelies Mattheus en Nicole Meersman Money, money, money Loonoptimalisatie Doelgroepverminderingen Loopbaansparen Loonoptimalisatie

Nadere informatie

INFOFICHE. Mijn persoonlijk assistent is een JOBSTUDENT

INFOFICHE. Mijn persoonlijk assistent is een JOBSTUDENT INFOFICHE Mijn persoonlijk assistent is een JOBSTUDENT Praktische gids om een jobstudent in dienst te nemen in het kader een Persoonlijk Assistentie Budget (PAB). Laatst bijgewerkt op 17 maart 2014 Inhoudstafel

Nadere informatie

Jaarlijkse vakantie. 1. Wat is jaarlijkse vakantie?

Jaarlijkse vakantie. 1. Wat is jaarlijkse vakantie? Jaarlijkse vakantie 1. Wat is jaarlijkse vakantie? Jaarlijkse vakantie is het recht om gedurende een aantal dagen arbeid te onderbreken met doorbetaling van loon. Hierbij kan je 2 begrippen onderscheiden:

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk

Brochure vrijwilligerswerk Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PVB p.3 Wat zegt de wet over vrijwilligerswerk? p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

Aan de slag in de dans. Statuten en vergoedingen

Aan de slag in de dans. Statuten en vergoedingen Aan de slag in de dans Statuten en vergoedingen Stijn Michielsen 4 maart 2019 Statuten en vergoedingen (Artistieke) Prestatie Auteurs- en naburige rechten Werknemer Occasionele prestatie Kostenvergoeding

Nadere informatie

Handleiding. My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers Flexolutions

Handleiding. My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers Flexolutions Handleiding My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers Flexolutions Waar kun je een werkbriefje invoeren Nadat je bent ingelogd in my.tentoo ga je naar Werkbriefjes en klik je op Invoeren. Je krijgt dan

Nadere informatie

Beste student(e) Wij wensen je alvast een toffe job toe!

Beste student(e) Wij wensen je alvast een toffe job toe! Praktische gids voor studenten 2018 Beste student(e) Studeren en feesten. Perfect te combineren? Toch is er vaak een job nodig om dit alles te financieren. Voor een leuke reisbestemming ga je te rade bij

Nadere informatie

Benefit Motivation Plan bij BTV

Benefit Motivation Plan bij BTV Benefit Motivation Plan bij BTV Infosessie juni 2017 Acerta Consult 1 Principes van een BMP 2 BMP-budget 3 BMP-voordelen 4 BMP-policy 5 BMP-tool 6 Timing 3 Waarom flexibele bonussen bij BTV? BTV wil haar

Nadere informatie

Sociale verzekeringen in België voor werkgevers in Nederland

Sociale verzekeringen in België voor werkgevers in Nederland Sociale verzekeringen in België voor werkgevers in Nederland Inhoud Wanneer is uw werknemer sociaal verzekerd in België? 2 Wat regelt de werknemer? 2 Wat regelt u? 3 Hoe regelt u dit? 3 Wat regelt u nog

Nadere informatie

Starten met personeel als huisarts. Dominique Cochez Adviseur Partners & Starters

Starten met personeel als huisarts. Dominique Cochez Adviseur Partners & Starters Starten met personeel als huisarts Dominique Cochez Adviseur Partners & Starters Voorstelling SD Worx Agenda - Arbeider of bediende - Het eenheidsstatuut - De loonlijn - Tewerkstellingsmaatregelen - Ziekte

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk

Brochure vrijwilligerswerk Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PVB p.3 Wat zegt de wet over vrijwilligerswerk? p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

Handleiding. Invoeren werkbrief

Handleiding. Invoeren werkbrief Handleiding Invoeren werkbrief Een werkbrief invoeren in my.tentoo Deze handleiding helpt jou bij het invoeren van je werkbrief in my.tentoo. Stap voor stap wordt in dit document uitgelegd wat je moet

Nadere informatie

Huidige regels gelegenheidsarbeid horeca

Huidige regels gelegenheidsarbeid horeca Huidige regels gelegenheidsarbeid horeca Definitie Extra's zijn werknemers die met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur of voor een bepaald werk in dienst worden genomen, voor een maximumduur van

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2012-2013 Inhoud Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

KIEZEN VOOR HET JUISTE STATUUT

KIEZEN VOOR HET JUISTE STATUUT KIEZEN VOOR HET JUISTE STATUUT Vergoedingswijzen in de creatieve sector Christine Nozaradan STUK, Leuven 16 december 2014 Statuut? Beroepsactiviteit Werknemer Zelfstandige Ambtenaar 2 Statuut? Artistieke

Nadere informatie

WELKOM BIJ VAN DE PLAS HORECA GROEP! VAN DE PLAS HORECA GROEP

WELKOM BIJ VAN DE PLAS HORECA GROEP! VAN DE PLAS HORECA GROEP WELKOM BIJ VAN DE PLAS HORECA GROEP! Van de Plas Horeca Groep is inmiddels 10 jaar specialist als het gaat om het leveren van vakkundig en bekwaam personeel binnen de horecabranche. Sinds 2013 zijn wij

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

Een Activiteit beheren

Een Activiteit beheren EEN ACTIVITEIT Een Activiteit beheren Met de Activiteitentool begeleiden we je bij het beheren van je projecten. een Activiteit Een Activiteit Met deze ministructuur beheer je je projecten op een veilige,

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Dit formulier moet opgestuurd worden naar het Participatiefonds en dat uiterlijk op

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Maart 2017 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 2 1.2 Contactgegevens 2 H2. Starten

Nadere informatie

FAQ Sociaal Statuut van de Kunstenaar

FAQ Sociaal Statuut van de Kunstenaar FAQ Sociaal Statuut van de Kunstenaar Sinds 1 juli 2003 is de wetgeving rond het sociaal statuut van de kunstenaar van kracht. Hieronder worden kort enkele prangende vragen beantwoord. Wie graag wat uitgebreidere

Nadere informatie

{DE DIENSTEN VAN HET SOCIAAL SECRETARIAAT

{DE DIENSTEN VAN HET SOCIAAL SECRETARIAAT { DE DIENSTEN VAN HET SOCIAAL SECRETARIAAT { INHOUDSOPGAVE EDITORIAAL... 3 U WORDT WERKGEVER... 4 U WERFT PERSONEEL AAN... 6 SOCIALE FORMALITEITEN... 7 DAGELIJKSE FORMALITEITEN TIJDENS DE TEWERKSTELLING

Nadere informatie

Personeelskosten. Handboek p. 143 tot 173 ANDERE VERRICHTINGEN PERSONEELSCYCLUS INVESTERINGEN FINANCIERINGEN

Personeelskosten. Handboek p. 143 tot 173 ANDERE VERRICHTINGEN PERSONEELSCYCLUS INVESTERINGEN FINANCIERINGEN Personeelskosten Handboek p. 143 tot 173 ANERE VERRIHTINGEN PERSONEELSYLUS INVESTERINGEN FINANIERINGEN 1 ANERE VERRIHTINGEN (vervolg) Betreft verrichtingen die niet uit een wel bepaalde courante transactie

Nadere informatie

NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN? 1.2 LOGO & CATÉGORIES

NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN? 1.2 LOGO & CATÉGORIES NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN? 1.2 LOGO & CATÉGORIES PARTENA PROFESSIONAL PLUS Le logo «Partena Professional Plus» sera utilisé pour les documents et supports de communication qui concernent

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

Pensioenplan voor de arbeiders van de baksteensector

Pensioenplan voor de arbeiders van de baksteensector Pensioenplan voor de arbeiders van de baksteensector www.federale.be www.baksteen.be Voorwoord Eind 2011 werd een sectoraal pensioenplan ingevoerd voor de arbeiders van de baksteensector. Met dit sectorpensioenplan

Nadere informatie

Artiestenverloningen.nl. informatie over verlonen van artiesten

Artiestenverloningen.nl. informatie over verlonen van artiesten Artiestenverloningen.nl informatie over verlonen van artiesten In deze folder wordt u uitgebreid uitgelegd hoe het verlonen bij Artiestenverloningen.nl in zijn werk gaat. U krijgt algemene informatie over

Nadere informatie

Handleiding. Jezelf registreren via my.tentoo

Handleiding. Jezelf registreren via my.tentoo Handleiding Jezelf registreren via my.tentoo Welkom bij Tentoo Om via Tentoo verloond te kunnen worden, is het nodig dat je jezelf registreert via my.tentoo.nl. Voor een vlotte registratie, is deze handleiding

Nadere informatie

( u i t g e b r e i d e v e r s i e )

( u i t g e b r e i d e v e r s i e ) H andleiding P - services D igitaal inschrijven ( u i t g e b r e i d e v e r s i e ) In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe u uw medewerker digitaal in kunt schrijven. De digitale inschrijving

Nadere informatie

Handleiding. Uploaden Excelsheet met urenoverzicht in my.tentoo

Handleiding. Uploaden Excelsheet met urenoverzicht in my.tentoo Handleiding Uploaden Excelsheet met urenoverzicht in my.tentoo Aanvragen account voor my.tentoo Je maakt gebruik van de importmodule van my.tentoo. Met deze module kan je digitale bestanden importeren

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013 TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS Datum: 9 oktober 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Payrolling... 3 1.2 Online- People... 3 2. Rechten en plichten... 4 2.1 Opbouw van je rechten... 4 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Jeugdvakantie. ACLVB Jongeren

Jeugdvakantie. ACLVB Jongeren Jeugdvakantie ACLVB Jongeren Op hoeveel verlof heb ik recht? Ben je aan het werk? Fijn! Dan heb je ook recht op vakantie. Het aantal vakantiedagen wordt berekend aan de hand van het aantal gewerkte dagen

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT Jaarlijkse vakantie 2013 van de volledig werklozen

INFORMATIEDOCUMENT Jaarlijkse vakantie 2013 van de volledig werklozen INFORMATIEDOCUMENT Jaarlijkse vakantie 2013 van de volledig werklozen 1. Op hoeveel vakantiedagen heeft u als volledig werkloze recht in 2013? In 2013 mag u 4 weken vakantie nemen, wat overeenkomt met

Nadere informatie

NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN? 1.2 LOGO & CATÉGORIES

NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN? 1.2 LOGO & CATÉGORIES NIET OPGEWASSEN TEGEN PERSONEELSPAPERASSEN? 1.2 LOGO & CATÉGORIES PARTENA PROFESSIONAL PLUS Le logo «Partena Professional Plus» sera utilisé pour les documents et supports de communication qui concernent

Nadere informatie

IBN Fietsplan. Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!

IBN Fietsplan. Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets! IBN Fietsplan Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets! versie 2014 Wil je een nieuwe fiets kopen met een belastingvoordeel? Speciaal voor medewerkers van IBN is dit mogelijk. Je kunt namelijk

Nadere informatie

Mis de train niet: tewerkstelling en fiscaliteit in de paardensport. Evert Van Mele Accountant Belastingconsulent EQUI CONSULT

Mis de train niet: tewerkstelling en fiscaliteit in de paardensport. Evert Van Mele Accountant Belastingconsulent EQUI CONSULT Mis de train niet: tewerkstelling en fiscaliteit in de paardensport Evert Van Mele Accountant Belastingconsulent EQUI CONSULT INHOUD Fiscaal gunstregime lesgevers Aansprakelijkheden Nadelen van illegale

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk

Brochure vrijwilligerswerk Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PVB/PAB p.3 Wat zegt de wet over vrijwilligerswerk? p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

Handleiding invoeren werkbriefje

Handleiding invoeren werkbriefje Handleiding invoeren werkbriefje Waar kunt u een werkbriefje invoeren Nadat u bent ingelogd in my.tentoo gaat u naar Werkbriefjes en klikt daarna op Invoeren. U krijgt dan het onderstaande scherm te zien.

Nadere informatie

Choose life, choose work, choose AGO! STUDEREN & WERKEN IN 2018 Jouw complete gids

Choose life, choose work, choose AGO! STUDEREN & WERKEN IN 2018 Jouw complete gids Choose life, choose work, choose AGO! STUDEREN & WERKEN IN 2018 Jouw complete gids Studeren en werken Je bent student en wil een centje bijverdienen? Prima! Maar ken je wel al jouw rechten en plichten

Nadere informatie

Studentenarbeid: waarmee moet u rekening houden?

Studentenarbeid: waarmee moet u rekening houden? Studentenarbeid: waarmee moet u rekening houden? Ms. Leen Biesemans Legal Consultant leen.biesemans@groups.be De zomermaanden, waarin veel van uw werknemers verlof opnemen, kunnen voor u de ideale gelegenheid

Nadere informatie

Detachering: wat zijn je rechten?

Detachering: wat zijn je rechten? Detachering Detachering: wat zijn je rechten? Door vrij verkeer van diensten in Europa kunnen werknemers of zelfstandigen uit elk ander Europees land in België werken als gedetacheerde. En dit voor een

Nadere informatie

Werkwijzer. Werkwijzer

Werkwijzer. Werkwijzer 1 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Accord 2 2. Persoonlijke gegevens 2 3. De sollicitatieprocedure 2. Urendeclaraties & uitbetaling 3. Vakantiegeld & doorbetaling bij vakantie/kort verzuim 3. Doorbetaling op

Nadere informatie

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect Start studentenarbeid Surf naar acerta.be/myacerta Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect In deze Quicklearn focussen we op de specifieke elementen waarvoor

Nadere informatie

de vrijwilligers verzekeren?

de vrijwilligers verzekeren? de vrijwilligers verzekeren? Dit kan, samen met (Samen Op Stap) SOS Vrijwilligers INHOUDSTAFEL Inschrijven bij SOS Vrijwilligers Kostprijs De vrijwilliger betalen Hoe worden onkosten geregistreerd Wat

Nadere informatie

25-dagen regeling voor occasioneel werk

25-dagen regeling voor occasioneel werk Jobstudenten 25-dagen regeling voor occasioneel werk Wetgeving Titel VII van wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten. Art. 17 van kb van 28 november 1969 tot uitvoering van de wet van

Nadere informatie

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect Start studentenarbeid Surf naar acerta.be/myacerta Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect In deze focussen we op de specifieke elementen waarvoor je

Nadere informatie

W E R K W I J Z E R. Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying

W E R K W I J Z E R. Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying W E R K W I J Z E R Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying Dutchman @Work Het is belangrijk dat je als medewerker van TFD@WORK goed wordt geïnformeerd hoe zaken zijn geregeld. Voordat je

Nadere informatie

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid.

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. KMO-PORTEFEUILLE Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. Kleine en Middelgrote ondernemingen kunnen in dat geval genieten van 50 % steun op de in aanmerking komende

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

Aan de slag met Tentoo. Werkwijze payrolling werkgevers. tentoo.nl

Aan de slag met Tentoo. Werkwijze payrolling werkgevers. tentoo.nl Aan de slag met Tentoo. Werkwijze payrolling werkgevers. tentoo.nl Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo voor u zo eenvoudig mogelijk te maken vindt u in deze brochure een toelichting op onze payroll

Nadere informatie

In welk statuut werk je?

In welk statuut werk je? In welk statuut werk je? Je kan in België werken als werknemer of als zelfstandige. Beide statuten zijn wettelijk correct. Zolang je de wetgeving volgt van het statuut waarin je werkt. Tussen beide statuten

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action VERLONING. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action VERLONING. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action VERLONING Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. +

Nadere informatie

Werkwijzer. STC Groep BV

Werkwijzer. STC Groep BV Werkwijzer STC Groep BV Inhoudsopgave 1. Welkom bij STC Groep BV 2. Persoonlijke gegevens 3. De sollicitatieprocedure 4. Urendeclaraties & uitbetaling 5. Vakantiegeld & doorbetalingen bij vakantie / kort

Nadere informatie

Uniforce en o2factoring. Krijg je facturen direct uitbetaald

Uniforce en o2factoring. Krijg je facturen direct uitbetaald Uniforce en o2factoring Krijg je facturen direct uitbetaald 1 Uniforce en o2factoring Uniforce en o2factoring hebben de handen ineengeslagen om jou, als Uniforce Professional, de mogelijkheid te bieden

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt? 1

Arbeidsongeschikt? 1 Arbeidsongeschikt? 1 Wanneer ben je arbeidsongeschikt? Je bent arbeidsongeschikt als je door een ziekte, ongeval of zwangerschap (tijdelijk) niet kunt werken of stempelen en daardoor alle activiteiten

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

BROCHURE STUDENTEN. INFOBROCHURE 2017 Alles wat je moet weten voor je aan de slag gaat als jobstudent bij Synergie Belgium.

BROCHURE STUDENTEN. INFOBROCHURE 2017 Alles wat je moet weten voor je aan de slag gaat als jobstudent bij Synergie Belgium. BROCHURE STUDENTEN INFOBROCHURE 2017 Alles wat je moet weten voor je aan de slag gaat als jobstudent bij Synergie Belgium. SYNERGIE EVEN VOORSTELLEN Synergie Belgium nv werd in 1996 opgericht en maakt

Nadere informatie