Digitaal röntgen met opslagfolie-technologie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitaal röntgen met opslagfolie-technologie"

Transcriptie

1 Digitaal röntgen met opslagfolie-technologie OPSLAGFOLIESCANNER DÜRR VISTASCAN PERIO Een beslissing met vooruitziende blik Diagnostiek Toepassing Investering

2 Beslissing met vooruitziende blik DIGITALE RÖNTGENDIAGNOSTIEK MET TOEKOMST VOOR DE PRAKTIJK Met VistaScan Perio succesvol de toekomst tegemoet Digitaal röntgen met Dürr opslagfolie-technologie > Alle intraorale formaten, inclusief occlusaal > Excellente beeldkwaliteit > Eenvoudige omschakeling > Lange levensduur van de Dürr opslagfolies Plus > Gereduceerde stralingsdosis > Sneller, efficiënter arbeidsproces > Diagnostiek met softwareondersteu ning

3 DÜRR DENTAL IMAGING De Dürr opslagfolie-technologie geeft de zekerheid die belangrijke beslissingen verlangen: Zekerheid van de diagnostiek De overstap van röntgenfilm naar digitale opslagfolie is een logische stap. Want de excellente beeldkwaliteit en het intraorale toepassingsspectrum van de röntgenfilm laten zich tegenwoordig door de Dürr opslagfolie-technologie en de VistaScan Perio met de bestaande kwaliteit vervangen. Daarbij komen de voordelen van de Digitale Röntgendiagnostiek. Op het beeldscherm breidt de software Dürr DBSWIN de diagnostieke zeggingskracht van de opnames uit door geautomatiseerde en individuele beeldoptimalisering. Zekerheid van de toepassing Uit het zicht van op elkaar ingespeelde praktijkprocessen is de overgang van film naar folie met VistaScan Perio slechts een kleine, maar lonende stap. Want aan de röntgenprocessen in de praktijk wordt in principe niets veranderd, alleen veel vereenvoudigd. De uitvoering van de opnamen met de flexibele, herbruikbare folies en het inzetten ervan komt overeen met de omgang met films in iedere opnametechniek. De stralingsdosis wordt gereduceerd en op grond van de brede belichtingsspeelruimte van de folie wordt bovendien het risico van mislukte opnamen gereduceerd. Het uitlezen van de folies gebeurt met de VistaScan Perio volautomatisch op knopdruk: het cassettesysteem neemt tot 8 opnamen in één stap op, leest uit, wist en zet de folies weer gereed. Daarbij behandelt het de folies absoluut voorzichtig. Zekerheid van de investering Tevreden patiënten zijn de economische basis voor het succes van de praktijk. De hiertoe noodzakelijke verklaring van de uitslag en de behandeling vindt overzichtelijk plaats aan de monitor. Daarnaast spreekt de rentabiliteit voor de herbruikbare Dürr opslagfolies Plus. Evenals de zekerheid voor de toekomst van de Dürr PCS-scannertechnologie, die reeds voor komende generaties van opslagfolies tot 40 LP/mm resolutie voorbereid is. Digitale röntgendiagnostiek met ondersteuning van DBSWIN 4. Diagnostiek en planning van therapeutische stappen. Betrouwbare verklaring van behandelingsstappen aan de monitor.

4 Opslagfolie het medium met hoge flexibiliteit DIGITALE DÜRR OPSLAGFOLIE-TECHNOLOGIE In vergelijking met sensoren komt de folie heel goed voor de dag Pluspunten van de opslagfolies > Flexibel en dun als een film, daardoor eenvoudig te plaatsen > Conventionele filmhouder > Draadloos systeem > Alle gangbare formaten > Brede belichtingsspeelruimte > Groot grijswaardegebied > Slechts enkele seconden voor een beeld > 1 Systeem voor de gehele praktijk > Gebruik van bestaande röntgenapparaten Het voornaamste over sensoren > Star en relatief dik, daardoor is het aanbrengen beperkt > Speciale houdersystemen > Kabelverbinding > Slechts begrensde formaten > Geringere belichtingsspeelruimte en grijswaardegebied > Hogere investering bij multistationssystemen > Breukgevaar voor kabel en sensor De nieuwe VistaScan Perio voor alle intraorale opnameformaten inclusief occlusaal.

5 DÜRR DENTAL IMAGING Dürr opslagfolies Plus in de tandheelkunde De invoering van de Dürr VistaScanfamilie heeft er in de laatste jaren toe geleid, dat de Dürr opslagfolie Plus haar specifieke voordelen in de praktijk volledig doet gelden: > eenvoudig te plaatsen > vertrouwde processen > hoge opnamezekerheid > excellente beeldkwaliteit > 30% hogere gevoeligheid, daardoor hogere resolutie > lang her te gebruiken Dürr opslagfolies Plus bezitten een drie maal zo hard oppervlak dan gebruikelijke opslagfolies en kunnen honderden keeren, bij zorgvuldig hanteren zelfs meer dan 1000 keren belicht, uitgelezen en weer gewist worden. Ontwikkelchemicaliën zijn niet nodig, bevoorrading en verwijdering vervallen daardoor. Gebruik bij intra-orale opnamen Een omscholing voor het gebruik van opslagfolies is niet noodzakelijk, daar het gebruik, het plaatsen en de formaatdiversiteit hetzelfde zijn als bij analoge film. Normale filmhouders kunnen meestal verder gebruikt worden. Belichtingsspeelruimte en gevoeligheid Opslagfolies bezitten de breedste belichtingsspeelruimte in vergelijking met CCD/CMOS-sensoren en röntgenfilmen. Daardoor kunnen de gebruikelijke opnamen reeds bij zeer lagestralingsdosissen worden gemaakt. Daarnaast biedt de opslagfolie de hoogste tolerantie tegen onder- en overbelichtingen. Daarom zijn alle beeldgebieden altijd optimaal afgestemd. Beelddynamiek en contrastomvang Het grijswaardegebied van een film ligt normaal bij Halfgeleidersensoren bereiken tegenwoordig tussen en grijswaarden. Het grootste gebied dekt de opslagfolie met maximaal 100 mln. bewaarbare grijswaarden (M. Thoms (1997), Nucl. instr. Meth. a (389)). Daarmee bereikt de opslagfolie de Beelddynamiek en de contrastomvang van analoge röntgenfilmen grijswaardenbereik digitaal ,1 0,01 opslagfolie sensoren film 0, beeldontvangerdosis [μgy] De veruit breedste belichtingsspeelruimte van alle opslagmedia en het hoogste grijswaardegebied doen de Dürr opslagfolies uitblinken. Intraorale formaten > Kind 2 x 3 cm > Bitewing 2 x 4 cm > Standaard 3 x 4 cm > Bitewing 2,7 x 5,4 cm > Opbeet 5,7 x 7,6 cm 4 3 zwarting film Dürr opslagfolies zijn geschikt voor bijna iedere filmhouder. De herbruikbare Dürr opslagfolies Plus zijn er voor alle intra-orale opnameformaten. Ze bewijzen een pluspunt aan röntgengevoeligheid en weerstandsvermogen.

6 Excellente beeldkwaliteit voor een zekere diagnostiek RÖNTGENDIAGNOSTIEK MET DÜRR VISTASCAN PERIO EN DÜRR DBSWIN Fijnste grijswaardeverschillen en structuren zeker diagnosticeren Diagnostisch pluspunt van de Dürr opslagfolie-technologie > Weergave van de fijnste structuren tot ISO 06 endo-instrument door max. 22 LP/mm resolutie > Weergave van de fijnste grijswaar deverschillen tot cariës D1-lesie door 16 bit grijswaardenuances > Bijna honderd procent uitleesefficiëntie, daardoor minimale benodigde dosis > Analyse van de ruwe gegevens met diagnoseondersteunende filters resolutie LP/mm concurrenten film sensoren 0 *Met de huidige opslagfolies *VistaScan VistaScan (potentiaal) In vergelijking met andere systemen neemt VistaScan duidelijk de leidende positie in bij de resolutie. Analoge film Concurrentie(14 bit) VistaScan (16 bit) De grijswaardenuances van de folie, uitgebuit door VistaScan Perio, maken een met een film gelijkwaardige weergave van grijswaarden mogelijk.

7 DÜRR DENTAL IMAGING Beeldvergelijkingen met diagnose-ondersteunende filters en automatische optimalisatie: Originele opname Met cariësfilter K1 Originele opname Met gammacorrectie Originele opname Met endofilter Occlusale opname Zekerheid van de diagnostiek Het vroegtijdig herkennen van de kleinste defecten of een initiële apicale verkleuring vereist weergaven met een hoge resolutie in het detail met zoveel mogelijk grijswaarde nuances. Zowel voor de diagnosticerende tandarts alsook voor de geïnteresseerde patiënt. VistaScan Perio kan vandaag al cariës D1-lesies of endo-instrumenten tot ISO 06 feilloos weergeven. Perfecte weergave in DBSWIN De beeldbewerkings- en archiveringssoftware Dürr DBSWIN 4 stuurt met haar röntgenmodule de digitalisatie van de opnamen in het uitleesproces, presenteert de opnamen voor de diagnostische bevinding en biedt diagnose ondersteunende hulpmiddelen aan Diagnoseondersteunende filters, loep- en meetfuncties Nieuwe diagnoseondersteunende filters op basis van de daaruit resulterende grijswaarden kunnen opnamen in contrast en scherpte zo optimaliseren, dat gedetailleerde diagnoses mogelijk zijn. De loepfunctie zoomt zover in op de afzonderlijke gebieden, dat bijv. beginnende apicale processen overtuigend naar de patiënt gecommuniceerd kunnen worden. Weergave van het 3e niveau met occlusale opnamen De stap naar het 3e niveau voor diagnoses in het occlusale en approximale gebied en voor de planning van implantaten kunnen in veel gevallen met occlusale opnamen (beet) worden gemaakt. Archivering en communicatie met DBSWIN 4 DICOM compatibel Na iedere opname zorgt DBSWIN voor zekerheid van de gegevens, omdat het originele beeld verliesvrij opgeslagen wordt. De geautomatiseerde uitwisseling van patiëntgegevens, opnamen en factureringsposities vindt plaats via de verbinding met het praktijkbeheer via de standaard interface VDDS media. En door het gebruik van DICOM 3.0 standaard is DBSWIN 4 compatibel voor gebruik in de kliniek en de eenvoudige import en export van opnamen van en naar collega's of deskundigen.

8 Praktijkprocessen heel eenvoudig moderniseren HOGE PRAKTIJKEFFICIËNTIE MET VISTASCAN PERIO 2 beelden in 8 seconden op de monitor Op de behandelingsunit of in de röntgenruimte worden de opnamen gemaakt. Met de hand komen de opslagfolies vanuit de beschermhoes in de cassette, die 2 folies bevatten kan. Het uitlees- en wisproces van de multi-slotscanner kan tot 8 opnamen in één stap verwerken.

9 DÜRR DENTAL IMAGING Van film naar folie Opslagfoliediagnostiek met Dürr Dental is de logische overstap voor het praktijkteam van de conventionele diagnostiek naar het digitaal röntgen. De arbeidsroutines in het praktijkteam bij het röntgen zelf blijven behouden. Van de koop van filmen, de donkere kamer met de röntgenchemie, het bijbehorende onderhoud en de dure archivering van de filmen kan worden afgezien. En natuurlijk geen wachttijden meer voor de filmontwikkeling. Opslagfolies zijn flexibel, dun en kabelloos Voor de acceptatie door de patiënt bezit de flexibele folie, die als een film geplaatst wordt, vergeleken met andere opslagmedia, duidelijke voordelen. In het bijzonder bij opnamen in het molaren gebied, bij vlakke gehemelten, bij kinderen of ook patiënten met dysfuncties van het kaakgewricht. Besparend en snel uitlezen van de herbruikbare folies De VistaScan Perio geeft praktijken het waardevolste: tijd en zekerheid. De VistaScan Perio is een multi-slotscanner met in-/uitvoerbuffer die met zijn cassettetransport maximaal 8 opnamen in één stap uitleest, wist en de folies weer gereed zet volautomatisch met een druk op de knop in ca. 30 seconden. Want 4 cassettes, gevuld met elk twee folies, worden in één processtap geladen en na elkaar verwerkt. Behandelaars of assistentie worden bevrijd van wachttijden en winnen tijd voor uw patiënten. Reeds na 8 seconden verschijnt het eerste beeld op de monitor. Doordat de folies bij het uiltleesproces van de VistaScan Perio contactloos worden getransporteerd kan er geen schade optreden. Zo verlengt het cassettesysteem de levensduur van de opslagfolies. Flexibele keuze van de standplaats Snel en zeker werken met Dürr VistaScan Perio > Verloop van de röntgenopnamen zoals gewoonlijk met film alleen sneller > Integratie VistaScan Perio op iedere willekeurige plaats in het praktijkproces > Uitlezen wissen opnieuw klaar zetten in één stap > Losse opnamen vanaf 8 seconden, halfstatus in ca. 30 seconden op de monitor Scantijden van de opslagfolies met Dürr VistaScan Perio > Korte tijden in seconden (s) door multi-slot gebruik Aantal 10 LP/mm 20 LP/mm > 1 8 s 16 s > 2 8 s 16 s > 4 16 s 32 s > 8 32 s 64 s > s 96 s De praktijkintegratie van de VistaScan Perio gebeurt uiterst flexibel: zo wordt hij ergonomisch doelgericht in de behandelingsomgeving of op een centraal punt in de buurt van de röntgenruimte geïnstalleerd. En dat op een standvlak, dat zo groot is als een A4-blad. Een donkere kamer is niet noodzakelijk. Het volautomatische transportsysteem presenteert de uitgelezen en gewiste opslagfolies in de cassette. Centraal geïnstalleerd als standapparaat of plaatsbesparend aan de wand slaat hij een goed figuur.

10 Beslissing op basis van toonaangevende technologie DIGITALE RÖNTGENDIAGNOSTIEK MET TOEKOMST VAN DÜRR DENTAL Met vooruitziende blik naar een zekere investering Voorsprong in de praktijk met VistaScan Perio > Excellente beeldkwaliteit > Eenvoudig en met geïntegreerd wissen 20 % efficiënter in het praktijkproces > Besparend voor de opslagfolies > Flexibele installatie > Overtuigende rentabiliteit Bij de Dürr PCS-technologie draait de aftastende laserstraal in plaats van de opslagfolies en levert in korte tijd een perfecte beeldkwaliteit.

11 DÜRR DENTAL IMAGING Dürr Dental heeft met de PCStechnologie van de Dürr VistaScan de opslagfolie als digitale röntgendetector zich gevestigd in de tandheelkunde: Een zekere toekomst met de 2e generatie PCS-scanners Dürr PCS Photon Collecting System (patent DE C2) heeft sinds zijn invoering in het jaar 2002 de capaciteit van moderne dentale scanners gerevolutioneerd en zich wereldwijd gevestigd. De snel draaiende en superfijne laserstraal, de dubbele paraboolspiegel met speciaal reflecterend oppervlak en de sterke photomultiplier van de Dürr VistaScan vormen de kerncomponenten van deze bij Dürr Dental in Duitsland ontwikkelde optische technologie. De technische resultaten luiden: beste resolutie, grootste grijswaardegebied, maximale lichtverzamelingsefficiëntie en daarmee de hoogste röntgengevoeligheid. Zelfs in markten zoals de USA of Japan is Dürr PCS de toonaangevende technologie bij dentale scanners. PCS wordt voortdurend verder ontwikkeld en verfijnd, wat nu uit de nieuwe Dürr VistaScan Perio op de dentale markt blijkt. Plus bij ongeveer 22 LP/mm ligt. In directe vergelijking evenaart ze de film reeds. De huidige beslissing voor de Dürr VistaScan Perio verzekert in ieder geval de digitale diagnostiek van komende generaties van opslagfolies. Dürr Dental is toonaangevend in dentale röntgendiagnostiek Sinds de invoering van machinale röntgenfilm-ontwikkeling in de tandheelkunde is Dürr Dental uit de diagnostiek in de praktijk niet meer weg te denken. De productie van perfectie beeldkwaliteit, de bewerking van de opnamen voor een zekere diagnostiek en de betrouwbare archivering van diagnosen is sinds vele jaren het ontwikkelingsthema tussen kliniekpersoneel en de ingenieurs van Dürr Dental zowel in de conventionele als de digitale wereld. Deze positie, zich eigen gemaakt niet in de laatste plaats met de eigen productie van alle wezenlijke componenten in Duitsland, is de drijfveer voor constante verbeteringen. Daarmee is Dürr Dental ook in de toekomst één van de wezenlijke partners voor de diagnostiek in de tandheelkunde. Een zekere toekomst met het gehele systeem van Dürr Dental De PCS-technologie loopt op de ontwikkeling van de opslagfolies momenteel zelfs nog vooruit, want de VistaScan Perio kan een theoretische resolutie van 40 LP/mm bereiken, terwijl de nieuwste opslagfoliegeneratie Dürr VistaScan Perio ontwikkeld en gefabriceerd in Duitsland PCS image

12 Digitaal röntgen met opslagfolies OPSLAGFOLIESCANNER DÜRR VISTASCAN PERIO Dürr VistaScan Perio Dürr VistaScan Perio NET Afmetingen (hxbxd) 52,3 x 31 x 29,3 cm 52,3 x 31 x 29,3 cm Gewicht 12,5 kg 12,5 kg Opstelling Wandmontage of op werkvlak Wandmontage of op werkvlak Uitleesgeluid ca. 45 db(a) ca. 45 db(a) PC-verbinding USB 1.1, USB 2.0 LAN (RJ-45) Stroomaansluiting V/50-60 Hz V/50-60 Hz Aansluitvermogen < 60 W < 60 W Klasse I Medische Hulpmiddelen volgens richtlijn 93/42/EEG I Medische Hulpmiddelen volgens richtlijn 93/42/EEG Pixelgrootte Selecteerbaar van 12,5 50 µm Selecteerbaar van 12,5 50 µm Theoretische resolutie Afhankelijk van de opslagfolie max. 40 LP/mm Afhankelijk van de opslagfolie max. 40 LP/mm Grijsnuances 16 bit (65536) 16 bit (65536) Wissen Automatisch Automatisch Folietransport contactloos in cassettesysteem contactloos in cassettesysteem Software DBSWIN 4, vreemde software op aanvraag DBSWIN 4, vreemde software op aanvraag Formaten 2 x 3 / 2 x 4 / 3 x 4 / 2,7 x 5,4 / 5,7 x 7,6 cm 2 x 3 / 2 x 4 / 3 x 4 / 2,7 x 5,4 / 5,7 x 7,6 cm Het cassettesysteem beschermt de opslagfolies Door het geïntegreerde wissen zijn de opslagfolies meteen weer gereed P /DAPs-St/3.000/01/10.08 Technische wijzigingen voorbehouden Dürr VistaScan Perio DÜRR DENTAL NEDERLAND De Balmerd LD Beuningen Tel.: Fax.: Opslagfolies in alle gangbare dentale formaten Beeldbewerkings- en archiveringssoftware Dürr DBSWIN 4

VistaScan Mini opslagfoliescanner de compacte alleskunner

VistaScan Mini opslagfoliescanner de compacte alleskunner VistaScan Mini opslagfoliescanner de compacte alleskunner PERSLUCHT AFZUIgINg IMAgINg TANDVERZORgINg HygIëNE De nieuwe dimensie van de röntgendiagnostiek Chairside De VistaScan Mini opslagfoliescanner

Nadere informatie

Equipment. KaVo ESTETICA E50 De beste dingen in het leven zijn eenvoudig. Sirona Sinius PRIMEUR! Nu met links/rechts arm & LED verlichting

Equipment. KaVo ESTETICA E50 De beste dingen in het leven zijn eenvoudig. Sirona Sinius PRIMEUR! Nu met links/rechts arm & LED verlichting Volg Henry Schein online Vo Equipment Volg Henry Schein online Volg Henry Schein online KaVo ESTETICA E50 De beste dingen in het leven zijn eenvoudig - Assistentenelement zwenkbaar, in hoogte verstelbaar,

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

INFO HEIDENHA FEBRUARI 2008 UITGAVE 35

INFO HEIDENHA FEBRUARI 2008 UITGAVE 35 FEBRUARI 2008 UITGAVE 35 HEIDENHA INFO INHOUD 1 Jaap Bazuin; Klanttevredenheid en TECHNI-SHOW 3 Programmeerwedstrijd voor de TECHNI-SHOW 4 NIEUW Contourbesturing TNC 620; NON-STOP-DIGITAAL 6 NIEUW Software

Nadere informatie

borden Interactieve Interactieve borden, ook wel digiborden genoemd kom je steeds vaker

borden Interactieve Interactieve borden, ook wel digiborden genoemd kom je steeds vaker Interactieve borden Interactieve digiborden vinden steeds meer hun weg in vergaderzalen en scholen, maar ze hebben nog een veel groter toepassingsgebied. Het potentieel is enorm, maar eerst en vooral:

Nadere informatie

De intelligente digitale operatiekamer

De intelligente digitale operatiekamer TM De intelligente digitale operatiekamer Compatible. Reliable. Compatible. De toekomst binnen handbereik NUCLeUS integreert op slimme wijze digitale operatiekamers De intelligente digitale operatiekamer

Nadere informatie

Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel.

Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel. Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel. Pagina ( s) Inhoudsopgave. 1 Inleiding. 2 Wat is een netwerk. 3 IP adres. 3 IP netwerken. 3 Ethernet. 4 Hub(s) en switches. 5 Bruggen.

Nadere informatie

Introductie in IP Communicatie

Introductie in IP Communicatie AMR ict: De specialist voor IP communicatie Oplossingen Introductie in IP Communicatie Vroeger bestond er een strikte scheiding tussen de telefoniewereld en computernetwerken. Binnen ICT infrastructuren

Nadere informatie

Vul uw leefruimte met warmte

Vul uw leefruimte met warmte WARM WATER DUURZAME ENERGIE VERWARMING Vul uw leefruimte met warmte ACCUMULATOREN BADKAMERRADIATOREN CONVECTOREN Comfort 0 9 20 12 Verwarmingscomfort, probleemloos te regelen Elektrische verwarming behoort

Nadere informatie

Rapport. Onderzoek naar een Geoinformatie Intranetsite voor de Provincie Limburg

Rapport. Onderzoek naar een Geoinformatie Intranetsite voor de Provincie Limburg Rapport Onderzoek naar een Geoinformatie Intranetsite voor de Provincie Limburg Drs. B.J. Köbben & Prof. Dr. M J. Kraak Februari 1999 INHOUD 1 SAMENVATTING 3 2 INLEIDING 4 2.1 Het onderzoek 4 2.2 Begripsbepaling

Nadere informatie

Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV. Bosch IP netwerk video productoverzicht

Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV. Bosch IP netwerk video productoverzicht Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV Bosch IP netwerk video productoverzicht 2 3 Veranderingen in de CCTV-technologie worden gestimuleerd door drie vereisten. De eerste is de noodzaak

Nadere informatie

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing Cloud computing Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De term is afkomstig

Nadere informatie

moderne communicatie

moderne communicatie dit is een bijlage bij dagblad de telegraaf. de inhoud van deze bijlage valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid NR. 1 SEPTEMBER 2013 moderne communicatie ons dataverbruik neemt jaarlijks drastisch

Nadere informatie

Het geniale warmtepomp-principe

Het geniale warmtepomp-principe 100 % onafhankelijk van olie en gas 50 % minder verwarmingskosten verwarmen met warmtepompen Het geniale warmtepomp-principe WARMTE POMPEN veilig bouwen en renoveren voor de toekomst Laat u niet langer

Nadere informatie

Warrants. The first option in the warrant market

Warrants. The first option in the warrant market Warrants The first option in the warrant market Een optimaal rendement met de topfondsen van de wereld Inhoudsopgave Zijn warrants iets voor mij? 2 Waarom gedekte warrants van Commerzbank kopen? 5 Hoe

Nadere informatie

WOORDENLIJST Android Apps Blu-ray Bluetooth Bluetooth 4.0

WOORDENLIJST Android Apps Blu-ray Bluetooth Bluetooth 4.0 A WOORDENLIJST Android Android is een besturingssysteem voor mobiele apparaten, zoals smartphones of tablet-pc s, waarvan de gebruikersinterface wordt bestuurd via een touchscreen. Android werd ontwikkeld

Nadere informatie

Naslagmateriaal basiskennis digitale fotobewerking Datum 24-04-2008 Datum 30 A.G. Noteboom, Computer Huis Mijdrecht. Inhoudsopgave

Naslagmateriaal basiskennis digitale fotobewerking Datum 24-04-2008 Datum 30 A.G. Noteboom, Computer Huis Mijdrecht. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Wat is een digitale foto 2.1 Grootte van de foto in pixels en resolutie 2.2 Wat is er nodig voor een afdruk met een goede kwaliteit 3. Kleuren in een digitale foto 4. Hoe

Nadere informatie

CRM meer dan techniek

CRM meer dan techniek JAARGANG 8 NO.4-2008 INHOUD CRM meer dan techniek 1 Inleiding ontwikkelingen hype toepassingen klantentrouw bedrijfsstrategie inzetbaar 2 Hoe werkt CRM? klanten behouden cyclus kostenvoordeel valkuilen

Nadere informatie

M a M u t M a g a z i n e Focus op winstgevendheid

M a M u t M a g a z i n e Focus op winstgevendheid M a m u t M a g a z i n e H e r f s t 2 0 0 9 E e n k l a n t e n t i j d s c h r i f t g e r i c h t o p h e t v e r e e n v o u d i g e n v a n u w w e r k d a g Focus op winstgevendheid Software+Services

Nadere informatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Inhoudsopgave Tijd om het beter te doen! 3 1. Optimale bereikbaarheid 5 2. Beter samenwerken 7 3. Veiligheid 9 4. Kosten & beheersbaarheid

Nadere informatie

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Is het echt nodig om de overstap te maken naar de nieuwste versie van onze applicatie? Volgens

Nadere informatie

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Bachelorthesis J.N. Zwikstra - 265948 Economie & Bedrijfseconomie Erasmus Universiteit Rotterdam Begeleider: prof. dr. G.J. van der Pijl Meelezer:

Nadere informatie

PC-Radio Express Handleiding

PC-Radio Express Handleiding PC-Radio Express Handleiding [right on track] oktober 2012 Copyright (C) 1989 -- 2012, Broadcast Partners Axelsestraat 58 4537 AL Terneuzen Nederland tel. (31) 115 683555 fax. (31) 115 631285 Handleiding

Nadere informatie

8/2 GroupWise. 8/2.1 GroupWise als groupwareoplossing

8/2 GroupWise. 8/2.1 GroupWise als groupwareoplossing Mail & Messaging 8/2 GroupWise 8/2.1 GroupWise als groupwareoplossing Als bijzondere toepassing voor de communicatie in netwerken (het werken in groepen) moet beslist het product GroupWise van Novell worden

Nadere informatie

EEN HOOG RENDEMENT KRACHTIGE PRODUCTIVITEIT VOOR

EEN HOOG RENDEMENT KRACHTIGE PRODUCTIVITEIT VOOR magnum 02 MAGNUM-GAMMA KRACHTIGE PRODUCTIVITEIT VOOR EEN HOOG RENDEMENT BRENGT AL MEER DAN 160 JAAR WAARDE NAAR UW LANDBOUWBEDRIJF De zoektocht naar almaar betere kwaliteit, productiviteit en rendement

Nadere informatie

Wegwijs in digitale foto s. Lezen. Hannie van Osnabrugge. u i t g e v e r ij coutinho. bussum 2011

Wegwijs in digitale foto s. Lezen. Hannie van Osnabrugge. u i t g e v e r ij coutinho. bussum 2011 Wegwijs in digitale foto s Lezen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2011 Deze leesteksten horen bij Wegwijs in digitale foto s van Hannie van Osnabrugge. 2009 Hannie van Osnabrugge

Nadere informatie

Kleur bekennen. Het is al een tijdje geleden dat je als schadehersteller voldoende had aan een paar kleurenwaaiers om de correcte

Kleur bekennen. Het is al een tijdje geleden dat je als schadehersteller voldoende had aan een paar kleurenwaaiers om de correcte DuPont Refinish Kleur bekennen Kleur meten op zijn best met de fotospectrometer Het is al een tijdje geleden dat je als schadehersteller voldoende had aan een paar kleurenwaaiers om de correcte kleur met

Nadere informatie

DPS. Profesionele software voor productiebedrijven

DPS. Profesionele software voor productiebedrijven Profesionele software voor productiebedrijven Deze uitgave is gedrukt op chloorvrij papier Alle rechten zijn voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van Deltec BV worden

Nadere informatie

Groeien met innovatieve IT

Groeien met innovatieve IT SAP White Paper Groeien met innovatieve IT Hoe onderscheiden groeiende middelgrote organisaties zich? Inhoud 3 Voorwoord 4 Executive summary 5 Hoofdstuk 1: Groei in Nederland 6 Hoofdstuk 2: Omzetgroei

Nadere informatie