BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR. Complete Unesco-rondreis doorheen het land der THRACIERS.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR. Complete Unesco-rondreis doorheen het land der THRACIERS."

Transcriptie

1 BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR Complete Unesco-rondreis doorheen het land der THRACIERS Het Rila-klooster Recent ontdekte massiefgouden masker van Thraciër Seuthus III ( ca 600 v.chr.) Van zaterdag 21 tot en met donderdag 26 september 2013

2 Ongerept en onontdekt Bulgarije. Een vergeten Balkanland, dat dikwijls omschreven wordt als buffer tussen het Oosten en het Westen. Bulgarije was gedurende een groot deel van de Middeleeuwen hét centrum van het Slavisch Europa, dat een grote culturele en literaire invloed uitoefende op de Oosters-Slavisch orthodoxe wereld. Bulgarije bezit vooral een weelde aan historische schatten en is een land van ongerepte natuur. Diverse beschavingen overspoelden deze uithoek van Oost-Europa en hebben een waar openluchtmuseum nagelaten: de Thraciërs, de Romeinen, de Byzantijnen en de Ottomaanse Turken. De Thraciërs leefden er tussen voor Christus en de 8 e eeuw nà Christus in het gebied dat we nu kennen als Bulgarije, alsook enkele delen van Griekenland, Makedonië, Turkije en Roemenië. Ze hadden een zeer hoog beschavingsniveau. Wij zullen hun ongekend mooie gouden schatten bewonderen in het Historisch Nationaal Museum alsook in het Archeologisch museum van Sofia. Deze gouden schatten hebben in het verleden internationale tentoonstellingen gestoffeerd (Parijs, Brussel en Londen) In Kazanlak zal U het oudste Thracische graf (Unesco) kunnen bewonderen. U zal er een culturele mix bewonderen te midden prachtige berglandschappen, zoals het Piringebergte (Unesco). Middeleeuwse kloosters zullen U verrassen door hun authenticiteit, rijkdom en inplanting in de natuur. Twee andere Unesco-toppers zijn de kloosters van RILA en de BOYANAKERK, waar U in een sereen landschappelijke omgeving de mooi bewaarde fresco s zult bewonderen. Andere hoogtepunten zijn de kerken van ARBANASSI en het BACHKOVO-klooster. Onze reisroute zal ook de middeleeuwse stadjes zoals PLOVDIV aandoen met zijn Romeins theater en prachtige koopmanshuizen in de geplaveide straatjes; verder Koprivchtitsa, een openluchtmusem met authentieke huizen. Tot slot tweede bezoek aan Sofia, met als hoogtepunt het Nationaal Museum, met zijn zeer rijke goudschatten van de Thraciërs en de iconen uit de Alexander Nevskykathedraal. Geniet van deze uitzonderlijke cultuur in het verborgen Oost-Europa. HOOGTEPUNTEN: Sofia met de Alexander Nevski-kathedraal en de iconen in de crypte De fraaie Bulgaarse kloosters van RILA, TROYAN en BACHKOVO Plovdiv, de oude hoofdstad + VELIKO TARNOVO+ ARBANASSI + BANSKO Het wondermooie Rodopengebergte De prachtige massiefgouden schatten van de Thraciërs, recentelijk ontdekt Dobarsko, beroemd om zijn 13de eeuwse fresco s Degustatie van uitstekende topwijnen bij Todorff Privé muzikaal optreden van bijzonder niveau. Prima hotels **** en ***** alsook verzorgde restaurants

3 PROGRAMMA 1ste dag : zaterdag BRUSSEL SOFIA uur: Vertrek per rechtstreekse lijnvlucht naar SOFIA (inbegrepen snack aan boord geserveerd) uur: Aankomst Sofia. Lichte lunch in het centrum en start van een eerste kennismaking met de stad. Sofia, gelegen aan de voet van de berg Vitosha ligt op het kruispunt tussen het Westen en het Nabije-Oosten. Sedert de klassieke oudheid hebben volkeren hier bloeiende beschavingen gevestigd. We bezoeken de Alexander Nevskykathedraal, gebouwd in 1912, een neo-byzantijns bouwwerk met gouden koepels. Het interieur is rijkelijk versierd. In de crypte bewonderen we de rijkste voorbeelden van religieuze kunst in Bulgarije, waaronder de unieke iconen en fraai gesneden iconostases van de 12 e tot de 19e eeuw. Verder bezoek aan de Heilige-Sofiabasiliek, één van de mooiste vroegchristelijke kerken van de Balkan. Ze werd in de Romeinse periode gebouwd en kreeg haar huidige vorm in de 10de en 12de eeuw. Ze werd door de Ottomanen veranderd in een moskee. Daarna bezoeken we de Rotonde van de Heilige Georges, een ronde constructie uit de 4de eeuw. Oorspronkelijk deed ze dienst als badplaats, maar nadien werd ze omgevormd tot kerk. Onder de Ottomaanse heerschappij werd ze heringericht als moskee en kreeg ze de naam Moskee van de Rozen.

4 Verderzetting van onze verkenning van Sofia met het uiterst interessante Archeologisch Museum. Het oudste museum van Bulgarije is ondergebracht in de grote moskee uit de 15de-eeuw met zijn negen koepels, en toont ons een erg rijke collectie met o.a. een bronzen hoofd van Apollo, en de Thracische goudschat van Valchitran. (ca 9 e eeuw voor Chr.) De Valchitran gouden schat werd opgegraven in 1925 in het dorp Valchitran-Pleven; de grootste gouden schat bekend bij de Bulgaarse archeologie : 12,5 kg van puur goud met natuurlijke legeringen van zilver, koper en ijzer werd bij toeval gevonden tijdens het graven op een wijngaard. Het bestaat uit 13 items. Een Thracisch gouden begrafenismasker behoort tot één der topstukken. Op het gelijkvloers werd de fascinerende collectie Thracische en Romeinse grafstenen ondergebracht naast wapens en juwelen. Op de hogere etage vinden we de artefacten uit het neolithicum uur: Avondmaal in de Club des Architectes en logies in hotel Festa ****.

5 2de dag : zondag SOFIA RILA DOBARSKO - BANSKO uur: Na het ontbijt vertrek naar Rila (2 uur rijden). 70 km Zonder twijfel is het Rilaklooster het bekendste klooster van Bulgarije (Unesco), met uitzonderlijk idyllische ligging in het gebergte. Het werd in 1335 gesticht ter nagedachtenis aan de kluizenaar en prediker Ivan Rilski die er in de grotten leefde als protest tegen de wijze waarop de kloosters op het einde van de 9de eeuw gerund werden. De kloosterkerk bevat veel schatten. De kleurrijke fresco s zijn opvallend, de talrijke muurschilderingen zijn van grote meesters uit de wijde omgeving, het houtsnijwerk getuigt van groot vakmanschap. Mogelijks bijwonen van de zondagse orthodoxe dienst uur: Forellenlunch aan de rivier nabij het klooster. Vervolgens rijden we zuidwaarts richting BANSKO (65 km). Ook hier zijn er onderweg veel natuurfenomenen (Unesco Piringebergte) te bewonderen. Vlak vóór Bansko brengen we een bezoek aan Dobarsko, beroemd om zijn 13de eeuwse kerk met prachtige muurschilderingen. In de kerktuin kunnen we het gezang van de levenslustige oma s uit het dorp meemaken. Het zijn de Gouden Oma s die al veel goud gewonnen hebben op verschillende folklorefestivals uur: Aankomst te Bansko, gelegen aan de voet van de berg Vihren, de hoogste top van het Piringebergte. Het op 1000m hoogte gelegen stadje ontstond in de 15de eeuw en werd gesticht door volkeren die naar dit onherbergzame oord verbannen waren. Bansko bracht voor het land beroemde zonen voort, o.a. Paislii van Hilendar, geboren in Hij schreef de Slavisch Bulgaarse geschiedenis, een boek dat nog altijd als basiswerk geldt. Zijn werk inspireerde destijds het nationale bewustzijnsgevoel wat uiteindelijk zou leiden tot het verzet tegen de Turken uur: Avondmaal in sfeervol restaurant Molerite en overnachting in Hotel Luxury Resort Kempinski ***** in Bansko of Pirin Golf Resort*****.

6 3de dag : maandag BANSKO - BATAK - BACHKOVO - PLOVDIV s Morgens vertrek oostwaarts naar BATAK. (70km) Hier in het kerkje Heilige Zondag werden ca Bulgaren in 1876 vermoord. (de Aprilopstand tegen de oprukkende Turken). Verder mooie gerestaureerde en geklasseerde huizen uur: Lunch in Brestovitsa (40 km van Batak), waar we de topwijnen Todoroff uit de Thraciërsvallei kunnen proeven. (Merlot, Cabernet Suavignon, Mavrud en Rubindruiven) 15.30uur:Verder bezoek aan het idyllisch gelegen Bachkovoklooster (30km), één van de fraaiste kloosters van Bulgarije en net als het Rilaklooster door de Unesco aangewezen als werelderfgoed. Het klooster werd in 1083 gesticht door twee monniken uit Georgië. Bezoek aan de Sv. Bogoroditsakerk die een mooie 14 de eeuwse Georgische icoon herbergt met de afbeelding van Maria. U ziet er een unieke vergulden iconostase uit de 17 e eeuw. Het klooster was tot in de 14de eeuw het welvarendste van het land: er woonden 50 monniken die het land bewerkten en de gronden behoorlijk uitbreidden. De Turken hebben grote delen van het klooster verwoest dat in de 16de en 17de eeuw werd heropgebouwd. We bereiken Plovdiv (30km), tevens een Unesco kandidaat-partrimonium en in 1999 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Bulgarije. Men vermoedt dat de stad een 8000jaar geleden werd gesticht; zo werd er in 1975 een tempel blootgelegd die gelijkenissen vertoont met die van Knossos. De Grieken en de Romeinen lieten er de duidelijkste sporen na, die vandaag nog altijd te bewonderen zijn. Plovdiv was bekend als Filippopolis, genoemd naar Filippus II van Macedonië, stichter van deze glorierijke stad. Ze stond ook bekend als Trimontium omwille van de drie heuvels die haar omringen. Bezichtiging van de oude vestingmuren van Nebet Tepe uit de 3de en 4de eeuw, de Sv. Konstantin, verschillende museumhuizen (bv. Hindlian, Apteka Hipokrat), de Sv. Bogoritsakerk, het Romeins theater, de Armeense kerk en wijk, het etnografisch museum en het huis van schrijver Lamartine uur: Avondmaal in restaurant A la Frangete of Hebros, gelegen in de oude stad. Logies in hotel Princess**** te Plovdiv.

7 4de dag : dinsdag: PLOVDIV-KAZANLAK-ETARA-VELIKO TARNOVO 08.00uur: Vertrek via de Rozenvallei naar Kazanlak (110km) met de Thracische graven. De graftombe toont ons hoe de Thraciërs hun doden begroeven. (Unesco-monument) Het koepelgraf ligt een beetje buiten de stad. De grafschat zelf is ter bescherming gesloten voor het publiek. Maar net als in Lascaux werd er een perfecte replica van gemaakt, op wandelafstand van het oorspronkelijke graf in de tumulus. Boven de inkom vinden we een dubbele fries met gevechtsscènes. De grafkamer meet 12m in diameter en heeft een koepel die typisch was voor de Thracische bouwwerken in de 5de en 3de-eeuw voor Chr. De koepel zelf bevat verschillende muurschilderingen waaronder scènes uit een huwelijksfeest en een race met koetsen. De unieke architectuur en ongelooflijke muurschilderingen helpen de wetenschappers met hun onderzoek naar de kunst en cultuur van het Hellenisme uur: In de streek waar tal van tumuli aanwezig zijn, bezoeken we ook één der best bewaarde, de Goliama Kosmatka tumulus. Verdere rit naar ETARA (35km), een prachtig openluchtmuseum uur: Lunch in Etara. Na de lunch verder naar Arbanassi, (40km) een museumdorp, waarschijnlijk gesticht door Albanezen die voor de Turken op de vlucht waren na een mislukte opstand tegen hen in de 15de eeuw. Er zijn veel museumhuizen van rijke kooplui, want Arbanassi was ooit een rijke en welvarende stad waar kooplieden hun producten vooral wol en leder tot in Perzië en Rusland verkochten.

8 Hun sobere huizen lijken wel kleine forten aan de buitenkant, met hoge muren en zware poorten, ijzeren roosters en geheime kamers. We bezoeken het Konstantsalieva-huis en wordt tot het fraaiste van de stad gerekend; het is ingericht als etnografisch museum. Het toont de weelde van de kooplui, maar geeft ook een goed inzicht in de architectuur van die tijd. De oudste van Arbanassi s vijf kerken is de Geboortekerk ( ), een onvervalste kunstgalerij met meer dan 3500 verbazend realistische figuren en bijbelscènes, geschilderd door onbekende artiesten door de eeuwen heen. Vervolgens privaat interieurbezoek van de kerk van de aartsengelen Michael en Gabriël. Een hoogtepunt! 17.00uur: Aankomst in Veliko Tarnovo (5 km) en korte wandeling op de Samovodska Charshia, met panoramisch uitzicht. Dit feeëriek middeleeuws stadje is gelegen in een prachtige omgeving. Zijn citadel was voor de vroegere bewoners even belangrijk als de acropolis voor Athene en de Grieken. We moeten twee poorten passeren om in de oude stad te geraken! Er is de Boudewijntoren, genoemd naar Boudewijn van Vlaanderen die in de 12e eeuw, tijdens zijn 4 de kruistocht door de Bulgaarse tsaar Kaloyan gevangengenomen werd. Daarnaast zijn er nog mooie kerken en paleizen uur: Avondmaal in het fijn etablissement Han Hadji Nikoli en overnachting in Veliko Tarnovo in hotel Yantra****.

9 5de dag: woensdag: V.TARNOVO TROYAN-KOPRIVCHTITSA-SOFIA 08.45uur: Na het ontbijt vertrek richting Sofia (240km) met onderweg bezoek aan het klooster van TROYAN (100km), het derde grootste klooster van Bulgarije, na Rila en Bachkovo. Dit klooster bezit de meest krachtige en verrassende fresco s van het hele land. Ze zijn van de hand van Zahari Zograf, de meest toonaangevende kunstenaar van muurschilderingen tijdens de Bulgaarse Revival-periode. Het is een charmante plaats en één van de hoogtepunten van centraal-bulgarije. De weg slingert door unieke vergezichten van de Sredna-Gorabergketen naar Koprivchtitsa uur: We nemen de lunch in het typisch restaurant Chuchura in Koprivchtitsa. Het stadje ligt op zo n 950 m hoogte; een museumdorp vol getuigenissen van de bouwstijl van het vroegere Sredna Gora. Er zijn nog een 350 tal huizen uit de periode , alsook enkele beroemde museumhuizen. waarvan wij één der mooiste bezoeken. Langs de hoge Trojanpas, gaat het langzaam omhoog. Op de top staat een geweldig monument uit 1978, opgedragen aan de Russen die er 100 jaar eerder zwaar hebben gevochten toen ze de Turken uit dat gebied verdreven. Het uitzicht op de pas is adembenemend mooi: de Stryamavallei, de Thracische laagvlakte, de Rozenvallei. Terugrit naar Sofia (70 km)en installatie in het boutiekhotel Crystal Palace**** uur: Afscheidsdiner in klasserestaurant The Clock House.

10 6de dag : donderdag SOFIA- BRUSSEL 09.00uur: Na het ontbijt vertrek naar en bezoek aan Boyana, iets buiten de stad gelegen aan de voet van het Vitochagebergte. (8 km) De Boyana kerk, opgenomen op de UNESCO-lijst, bestaat uit 3 gebouwen, waarvan de structuur dateert uit drie verschillende periodes. De kerk dankt zijn roem aan de fresco's uit Deze vormen een tweede laag over de schilderingen van vroegere eeuwen en behoren tot de meest complete, best bewaarde werken van de middeleeuwse kunst in Oost-Europa. Bulgaarse tsaar Konstantin Asen ( ) en zijn tsarina Irina in de kerk van Boyana We bezoeken verder het Nationaal Historisch Museum met de grootste geschiedkundige collectie van Bulgarije; een collectie kunst uit verschillende culturen, van de prehistorie tot nu, die allen tot het territorium behoorden. De gouden schat van Panagyurischte (4de-eeuw voor Chr.) is één van de topstukken. Het museum is ondergebracht in de voormalige woonplaats van de secretaris-generaal van de Bulgaarse communistische partij uur: Lunch in het restaurant Pri Yafata in Sofia uur: Na de lunch wat vrije tijd om op eigen kracht de stad te bezoeken en aansluitend transfer naar de luchthaven uur: Terugvlucht naar Brussel. (lichte snack inbegrepen aan boord) uur: Aankomst in Zaventem.

11 Sofia eerste nacht : Hotel FESTA**** Aan de rand van Sofia gelegen, biedt dit prachtig volledig vernieuwd 4 sterrenhotel alle faciliteiten. Mooie ruime kamers met hedendaags comfort. Groot restaurant, lobbybar en whiskybar.

12 Hotel Sofia laatste nacht: Boutiquehotel Sofia Crystal Palace**** Het relatief klein en gezellig Crystal Palace Boutique Hotel heeft slechts 60 kamers en ligt dicht bij de universiteit van Sofia en de Nationale Bibliotheek. Het biedt uitzicht op de berg Vitosha en beschikt over een gezondheids- en wellnesscentrum. Toegang tot de fitnessruimte is gratis. Het stijlvolle restaurant serveert klassieke gastronomische gerechten met een mediterraans tintje, evenals uitstekende wijnen. Op warme avonden kunt u genieten van het terras van het restaurant. Hotel in Bansko : Hotel Kempinski Luxury hotel Grand Arena *****. Dit Grand Luxury hotel Kempinski ***** bevindt zich in het zuidwesten van Bulgarije, aan de voet van het Pirin gebergte. Het winkel- en cultureel district Bansko is binnen wandelafstand. De 159 deluxe kamers en suites zijn alle voorzien van een privé balkon, draadloos internettoegang, safe, gratis krant, haardroger, kabeltelevisie. De kamers en suites worden onderverdeeld in 110 Deluxe kamers. Twee restaurants, drie bars buiten en binnenzwembad, Spa, wellness center, gymnasium, vergaderzalen, stoomkamer, sauna, conferentie- en vergaderfaciliteiten, conciërgedienst, wagenverhuur, parking, wasserij, Kids Club, babysitter, kapper, huwelijksvieringen, catering, zakencentrum,

13 Hotel PLOVDIV: Hotel DEDEMAN PRINCESS****. Het Trimontium Princess Plovdiv ligt in het stadscentrum. Het pand ligt op een ideale locatie vlak bij de belangrijkste winkel- en zakenwijk en het oude centrum. Naast het hotel vindt u een stadstuin die met zijn prachtige groen een aangename, rustgevende sfeer biedt. Het Trimontium Princess kijkt uit op het oude amfitheater. De elegante kamers met hun moderne accommodatie en gratis internet staan garant voor een comfortabel verblijf. Het hotel beschikt over diverse restaurants en bars. Ook heeft het drie zwembaden, een schoonheidssalon en een spacentrum. Hotel in VELIKO TARNOVO het Yantra Grand Hotel**** Dit viersterrenhotel ligt in Veliko Tarnovo en biedt uitzicht op het fort Tzarevets en de historische nederzetting Arbanassi. Het biedt gratis WiFi in de lobbybar, een Weens café. Alle kamers zijn ook uitgerust met WiFi. Het Yantra Grand Hotel is onderdeel van de hotelketen Sharlopov. Het gebouw is een beschermd monument en beschikt over een uniek panoramisch uitzicht op de St. Cyril en St. Methodius-universiteit van Veliko Tarnovo.

14 Prijs per persoon: minimum 15 personen: single supplement = 190 Inbegrepen : Lijnvlucht Brussel Sofia H/T. Luchthaventaksen.(momenteel op gekend) Transfers naar het hotel H/T. Alle verplaatsingen in luxebus zoals in het programma voorzien. 2 overnachtingen in 4-sterren boutique-hotel**** te Sofia. 1 overnachting in Plovdiv hotel Dedemann Princess ****en 1 overnachting n Bansko Grand Luxury Kempinski hotel***** 1 overnachting in Veliko Tarnovo hotel Yantra ****. middag-en avondmaaltijden, nl. vanaf eerste lunch t/m laatste lunch. De toegangskaarten voor de bezochte monumenten en sites. Wijndegustatie bij Todoroff in Brestovitsa Speciaal a-cappella koormuziek. Deskundige Nederlandssprekende gids voor de ganse rondreis. De gebruikelijke fooien voor gids en chauffeur inbegrepen. De uigebreide documentatiemap met reisliteratuur. De BTW. Reisleiding uit Brussel Niet inbegrepen : De dranken bij de maaltijden.. De annulerings- en/of bijstandsverzekering: SPECIALE ANNULATIEVOORWAARDEN: Tot 60 dagen voor de afreis : 25% van de reissom met een minimum van 400 per persoon; Van 60 tot 40 dagen voor de afreis : 40% van de reissom met een minimum van 450 per persoon; van 40 tot 25 dagen voor afreis : 75% van de reissom met een minimum van 750 per persoon; minder dan 25 dagen voor afreis of bij niet aanmelding: 100% van de reissom. Asteria Expeditions Korte Zilverstraat Brugge Belgium- Tel Fax Lic. A 1095 paul@asteriaexpeditions.be - Algemene voorwaarden zie:

BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR. Het Rila-klooster

BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR. Het Rila-klooster BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR Het Rila-klooster Recent ontdekt massiefgouden masker van Thraciër Seuthus III (4.000 v.chr.) UITERST COMLPETE UNESCO-RONDREIS OP ZOEK NAAR

Nadere informatie

Bulgarije Prachtige kloosters, oude steden en maagdelijke natuur

Bulgarije Prachtige kloosters, oude steden en maagdelijke natuur Bulgarije Prachtige kloosters, oude steden en maagdelijke natuur Begeleide Nederlandstalige rondreis met Asteria Expeditions Dag 1: BRUSSEL - SOFIA Vroeg in de morgen transfer per autocar vanaf de regio

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

DIABETES LIGA PROGRAMMA 7 DAGEN/6 NACHTEN BULGARIJE VAN 22 TOT 28 MEI 2017

DIABETES LIGA PROGRAMMA 7 DAGEN/6 NACHTEN BULGARIJE VAN 22 TOT 28 MEI 2017 DIABETES LIGA PROGRAMMA 7 DAGEN/6 NACHTEN BULGARIJE VAN 22 TOT 28 MEI 2017 1 1 ste dag: 22 mei 2017 Brussel - Sofia 07u00 (*) Afspraak op de luchthaven van Brussel Nationaal en check-in. 08u50 Vertrek

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Balkan 12 dagen singlereis

Balkan 12 dagen singlereis Balkan 12 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 1.285 Natuur en cultuur in de-balkan-op-de-balkan Een inleiding: "de Balkan" is het het vasteland van Zuid- Oost Europa, globaal van Kroatië tot Istanbul.

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

BB GEPENSIONEERDEN 9 DAAGSE VLIEGTUIGREIS BULGARIJE

BB GEPENSIONEERDEN 9 DAAGSE VLIEGTUIGREIS BULGARIJE BB GEPENSIONEERDEN 9 DAAGSE VLIEGTUIGREIS BULGARIJE 18 tot 26 juni 2016 1 PROGRAMMA DAG 1 Zaterdag 18/6 Sofia Bretanitsa Plovidv (ca. 150 km) 07u00 Samenkomst in Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

VERTREK: 03 MEI 2019

VERTREK: 03 MEI 2019 9-DAAGSE CULTUUR- EN NATUURREIS KLASSIEK GRIEKENLAND VERTREK: 03 MEI 2019 PROGRAMMA DAG 1: VRIJDAG 03/5 ATHENE Vlucht vanuit Brussel naar Athene met SN Brussels Airlines. Aankomst in Athene, onthaal en

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Bulgarije op Maat Rondreizen

Bulgarije op Maat Rondreizen Programma Rondreis - Bulgarije op maat: Wenst u Bulgarije in groep te ontdekken? Vindt u de voorgestelde rondreizen niet voldoende of hebt u uw eigen wensen? Dan bent u hier aan het juiste adres. U kan

Nadere informatie

Bulgarije Rhodopen 12 dagen

Bulgarije Rhodopen 12 dagen Bulgarije Rhodopen 12 dagen groepsreis wandelreis vanaf 1.285 Wandelen door onbekend Bulgarije Bulgarije is één van de minder bekende landen van Europa, maat het is er prachtig met bijzonder mooie natuurgebieden

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

Riviercruise op de Douro

Riviercruise op de Douro Riviercruise op de Douro Van Porto TOT Salamanca VAN 28 OKTOBER TOT 4 NOVEMBER 2016 MET DE M/V GIL EANES***** alle dranken tijdens de maaltijden aan boord en aan de bar zijn bij de prijs inbegrepen mooiste

Nadere informatie

Turkije wacht op u en verwelkomt u graag! Het Opportunity Travel team

Turkije wacht op u en verwelkomt u graag! Het Opportunity Travel team K IJ E URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië f Vana 9 9 2 egre b n i Alles Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP. Istanbul, 1-3 augustus 2017

PROGRAMMA VIP. Istanbul, 1-3 augustus 2017 PROGRAMMA VIP Istanbul, 1-3 augustus 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart en E-visum. TIJDZONE: VALUTA: In Istanbul is het één uur later dan in België. Turkse Lira. ( 1 TRY = 0,2458

Nadere informatie

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT 22-29 september 2019 IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT Rodrigo Díaz de Vivar, beter gekend als El Cid, is een van Spanjes grootste helden, een voorbeeld van moed, onwrikbare

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Een culturele 8 daagse reis in Turkije

Een culturele 8 daagse reis in Turkije KIJE URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië Vanaf 9 9 1 Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen van Cappadocië

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Riviercruise op de DONAU

Riviercruise op de DONAU Riviercruise op de DONAU Van WENEN TOT WENEN WENEN - DURNSTEIN - MELK BRATISLAVA - ESZTERGOM - BUDAPEST - WENEN EENMALIG VERTREK : 21 SEPTMBER 2020 -PLUS De Donau, de bakermat van de Habsburgse geschiedenis,

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 DUBAI & ABU DHABI Het sprookje van duizend-en-één- nacht 7 dagen / 6 nachten De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Schitterende witte zandstranden, archeologische schatten en prachtige moskeeën delen

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

Libanon tot

Libanon tot 29.09. tot 07.10. is een dichtbevolkt en klein land. De hoofdstad Beiroet wordt ook wel het Monaco van het Midden- Oosten genoemd. Hier kan men winkelen, uitgaan en heerlijk eten. staat als land erg bekend

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID

De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID VERTREK: 22 MEI 2018 De mooiste steden rond Madrid Vijf Spaanse steden, waaronder ook Ávila, Salamanca, Segovia,

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

Byzantine Empire & Beyond

Byzantine Empire & Beyond Byzantine Empire & Beyond 15 daagse cruise ms Minerva Inschepen: 30 september 2015 in Piraeus Ontschepen: 14 oktober 2015 in Istanbul BYZANTINE EMPIRE & BEYOND FACE2FACE TRAVEL 1 PROGRAMMA Dag 1+2: Piraeus,

Nadere informatie

INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND

INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND Tijdens deze 9-daagse rondreis verken je de mooiste plekken van West-Groenland. In Ilulissat verblijf je op individuele basis en kan je deelnemen aan verschillende

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K o k t o b e r ASL TRAVEL

Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K o k t o b e r ASL TRAVEL Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K 2 3-2 6 o k t o b e r 2 0 1 8 ASL TRAVEL b e s t e m m i n g Istanbul Info REISDOCUMENTEN TIJDZONE VALUTA KLIMAAT TAAL ASL TRAVEL Internationaal paspoort of Identiteitskaart

Nadere informatie

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL VIP A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E 2-3 O K T O B E R 2 0 1 8 ASL TRAVEL bestemming Madrid Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE Er is geen tijdsverschil met België VALUTA Euro

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG. 15 t/m 19 augustus 2017

5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG. 15 t/m 19 augustus 2017 5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG 15 t/m 19 augustus 2017 Pelikaan Reizen Reis technische zaken Dagprogramma Inbegrepen Toeslagen Inhoud Hoofdkantoor gevestigd in Zevenbergen 5 reisbureaus Touroperating

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Ciao bella Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Rome. Onderweg naar het stadscentrum brengen we eerst een

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Bakungs Beach te Tuban Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op enkele

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League Sporting CP KRC Genk UEFA Europa League 'De witte stad' is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie

Zang/cultuurreis naar Bulgarije

Zang/cultuurreis naar Bulgarije Zang/cultuurreis naar Bulgarije Van donderdag 23 juni tot zondag 3 juli 2016 BULGARIJE EEN STUKJE PARADIJS God schiep hemel en aarde en alles was prachtig en Hij zag dat het goed was. maar niet voor de

Nadere informatie

North and Away - Travel Expert for the Nordic Countries dd. 20 Apr 2015 CITY BREAK OSLO

North and Away - Travel Expert for the Nordic Countries dd. 20 Apr 2015 CITY BREAK OSLO CITY BREAK OSLO Oslo is de trotse hoofdstad van Noorwegen en vooral bekend omwille van het vele groen dat de stad omringt. Attracties die je zeker niet mag overslaan zijn het Vigelandsparken, het Opera

Nadere informatie

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 CITY ONGEKEND ROME De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016 Rome verveelt nooit. Tijdens deze reis maken we kennis met enkele minder bekende musea, vaak echte pareltjes. We bezoeken

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

CITYTRIP Madrid & Toledo

CITYTRIP Madrid & Toledo CITYTRIP Madrid & Toledo DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt op de heuvels van de centrale Spaanse Hoogvlakte. Het is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, met zo n drie

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zondag 5 november Zondag 12 november 2017 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 op 5 november komen we aan in

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko Valies-Uniek 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 19 november Zaterdag 26 november 2016 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 komen we aan

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen.

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen. Achtergrond Al eeuwenlang is de Kaukasus zowel een trefpunt van culturen als een schier onoverwinnelijk obstakel voor de vele volkeren die de regio hun thuis noemen. Na Perzische, Ottomaanse en Russische

Nadere informatie

Team-Travel.nl Hoofdstraat 43 5481 AA Schijndel The Netherlands Tel: +31 40 71 12 412 info@team-travel.nl

Team-Travel.nl Hoofdstraat 43 5481 AA Schijndel The Netherlands Tel: +31 40 71 12 412 info@team-travel.nl Team-Travel.nl Hoofdstraat Tel: +31 43 40 71 5481 12 412 AA Schijndel info@team-travel.nl The Netherlands 1. Hotel Royal Atlantis 2. Belconti Resort Hotel 3. Hotel IC Santai Hotel 4. Sherwood Breezes 5.

Nadere informatie

CITYTRIP Berlijn & Potsdam

CITYTRIP Berlijn & Potsdam CITYTRIP Berlijn & Potsdam Foto: shutterstock DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Herzlich willkommen Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Berlijn. Korte rit

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Het Gilde Maastricht organiseert voor het komend najaar een excursie naar Amsterdam, behorende

Nadere informatie

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september KRAKAU, de Poolse parel der steden 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september De collectie Vlaamse wandtapijten in de Wavel-burcht is alom bekend. Maar de stad herbergt ook de meeste kerken

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 UMBRIE HET GROENE HART VAN ITALIE De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Dag 1 BRUSSEL - ROME - ORVIETO - PERUGIA Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Rome. Na aankomst rijden

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 8-daagse mannenreis: Stappen in Jeruzalem 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Met elkaar maken we de thema reis: Stappen in Jeruzalem. In de Graftuin

Nadere informatie

LUXE AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 1.399,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTELS MAISON AT C EN KOMANEKA SUITES INCLUSIEF ONTBIJT EN TRANSFERS

LUXE AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 1.399,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTELS MAISON AT C EN KOMANEKA SUITES INCLUSIEF ONTBIJT EN TRANSFERS LUXE AANBIEDING BALI 17 DAGEN VANAF 1.399,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTELS MAISON AT C EN KOMANEKA SUITES INCLUSIEF ONTBIJT EN TRANSFERS HOTEL BOUTIQUE MAISON AT C & SPA**** Gratis upgrading naar Deluxe

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

3-DAAGSE AUTOCARREIS

3-DAAGSE AUTOCARREIS Bruisend bezoek aan de Champagnestreek met Reims, Epernay en Troyes Frankrijk Une visite pétillante 3-DAAGSE AUTOCARREIS 1 Programma De Champagne is een van de meest geliefde streken voor een sprankelende

Nadere informatie

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS OECUMENISCH PATRIARCHAAT ORTHODOX AARTSBISDOM VAN BELGIE EN EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS 4-10 mei 2016 Smyrna Ter gelegenheid van het

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI, DE EVERGLADES & DE CARAÏBEN vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI ART DECO DISTRICT MIAMI BRICKALL DE EVERGLADES MIAMI by

Nadere informatie

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village Citytrip New York van DO 31/03 tot MA 04/04/2016 GEEN SINGLETOESLAG! OOK VOOR NIET-LEDEN! We bezoeken New York tijdens de paasvakantie gedurende 5 dagen met vertrek op donderdag 31 maart. Deze citytrip

Nadere informatie

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA - Sikkim, het boeddistisch koninkrijk in de wolken - Topkunst van het Tibetaanse

Nadere informatie

KRAKAU, EEN CULTURELE WERELDSTAD

KRAKAU, EEN CULTURELE WERELDSTAD KRAKAU Het Firenze van Polen 11-13/11/2016 13/11/2016 EEN CULTURELE WERELDSTAD KRAKAU, EEN CULTURELE WERELDSTAD Meer dan vijf eeuwen was Krakau de koninklijke hoofdstad van Polen. Vandaag is dat niet langer

Nadere informatie

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013 Vlaamse Diabetes Vereniging Turkije Izmir Reisprogramma Van 18 tot 25 mei 2013 1 ste dag: zaterdag 18 mei 2013 Brussel Izmir - Kusadasi Samenkomst om 18u00 van de deelnemers op de luchthaven van Brussel

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

Stad van 7 heuvels...

Stad van 7 heuvels... CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van 7 heuvels... PROGRAMMA Dag 1 : België - Lissabon We vertrekken s ochtends voor onze vlucht naar Lissabon. Bij aankomst bezoeken we met onze gids allereerst de

Nadere informatie

CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije

CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije 3-DAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Istanbul is een stad gelegen op twee werelddelen, Europa en Azië, gescheiden door de Bosphorus en verbonden door 2 reusachtige hangbruggen.

Nadere informatie

Bulgarije Europa s verborgen parel

Bulgarije Europa s verborgen parel 8-daagse vtbkultuur-reis Bulgarije Europa s verborgen parel Plovdiv, Culturele Hoofdstad 2019 Zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 september 2019 Programma en reisleiding: Wim Vanhoorne Weinig landen in

Nadere informatie

Herbronnen aan de stroom

Herbronnen aan de stroom Senegal Individuele privé strandvakantie Herbronnen aan de stroom Dakar Thies Sowene Langue de Barbarie Gandiol Potou Saint-Louis - Dakar Boottocht met een traditionele vissersboot naar het vogeleiland,

Nadere informatie

Mysterieus en culinair Marrakech

Mysterieus en culinair Marrakech Mysterieus en culinair Marrakech 25/05 tot 29/05/2018 5 dagen, 4 nachten Beleef tijdens deze citytrip de sprookjesachtige Arabische sfeer van duizend-en-eennacht. Geen betere plaats om kennis te maken

Nadere informatie

GOLFSTAGE. Bij deze stellen wij U gaarne volgende stage voor.we hebben gekozen voor een korte krachtige stage

GOLFSTAGE. Bij deze stellen wij U gaarne volgende stage voor.we hebben gekozen voor een korte krachtige stage GOLFSTAGE Geachte ags lid, Bij deze stellen wij U gaarne volgende stage voor.we hebben gekozen voor een korte krachtige stage met een kleine groep waarbij we ieder voldoende aandacht kunnen geven. Net

Nadere informatie

DUIKVAKANTIE EGYPTE augustus 2019 Hurghada: van zaterdag 24 augustus tot zaterdag 31 augustus

DUIKVAKANTIE EGYPTE augustus 2019 Hurghada: van zaterdag 24 augustus tot zaterdag 31 augustus DUIKVAKANTIE EGYPTE augustus 2019 Hurghada: van zaterdag 24 augustus tot zaterdag 31 augustus Info over Hotel Grand Resort Het Grand Resort hotel is een prachtig hotel ingericht in Arabische stijl met

Nadere informatie