Suitcase Cinema Willem de Zwijgerlaan RD Amsterdam. Amsterdam, 25 februari Onderwerp: verzoek tot medewerking.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Suitcase Cinema Willem de Zwijgerlaan 352.2 1055 RD Amsterdam. Amsterdam, 25 februari 2013. Onderwerp: verzoek tot medewerking."

Transcriptie

1 Suitcase Cinema Willem de Zwijgerlaan RD Amsterdam Amsterdam, 25 februari 2013 Onderwerp: verzoek tot medewerking Beste Jan Renaer, Bedankt voor uw interesse in het leveren van een financiële bijdrage ten behoeve van de afwerking van Wij Jagen! Wij Jagen is een documentaire waarin het verhaal achter de jacht verteld wordt. Ted Alkemade, Vera Holland en Salih Kilic zijn geheel onafhankelijk dit project begonnen. Hierbij hebben we het filmproductiebedrijf Suitcase Cinema betrokken om de afwerking van de film te kunnen realiseren. De tijd die wij investeren, is geheel op vrijwillige basis. Maar wij hebben ook steun nodig van anderen voor de realisatie. Een bijdrage helpt Wij Jagen mogelijk te maken. In deze documentaire staat het jagen en al zijn bijbehorende facetten centraal. De ongeschreven regels, ervaringen, vriendschappen en ervaringen worden uitgelicht. De kijker wordt meegenomen in een visuele tour en ervaart de spanning en ontspanning van een dag jagen. Het doel van de documentaire is het creëren van begrip omtrent het bestaan van jagers en hun activiteiten. U kunt hier alvast de teaser bekijken. De film gaat niet over ethische kwesties omtrent het jagen. Wij willen wil het authentieke verhaal van de jager tonen. Om dit zo effectief mogelijk in beeld te brengen wordt er volledig gebruik gemaakt van slow motion beelden die de kijker ieder moment van de jacht intens laten beleven. Daarnaast speelt muziek een belangrijke rol in de documentaire. De uniek geschreven muziekcompositie zal de kijker meeslepen in de emoties van het beeld en zal de kleinste details uitvergroten en naar voren laten komen. Onder de afwerking van de film wordt voornamelijk de montage, de soundtrack en het geluid van de documentaire verstaan. Het streef bedrag daarvoor is ,-. Sponsoren krijgen uiteraard ook wat terug voor hun donatie. Hieronder staan de verschillende bedragen en tegenprestaties op een rij:

2 Donatie Tegenprestatie 25,- Uw naam op de filmaftiteling OF op de website met een hyperlink. 50,- Uw naam op de filmaftiteling en op de website met een hyperlink. 100,- Uw logo op de filmaftiteling OF op de website met een hyperlink samen met een DVD en filmposter. 500,- Uw logo op de filmaftiteling, op de website met een hyperlink, een DVD met filmposter en een gratis kaartje voor een filmvertoning. 1000,- In de filmaftiteling vermeld als: Hoofdsponsor + logo. U krijgt uw logo op de website met een hyperlink, ontvangt 5 DVDʼs met 5 Filmposterʼs en 5 gratis kaartjes voor een filmvertoning. 5000,- In de begintitel en de aftiteling van de film vermeld als: Hoofdsponsor & Gepresenteerd door + uw logo. U krijgt uw logo op de website met een hyperlink, ontvangt 10 DVDʼs met 10 Filmposterʼs en 10 gratis kaartjes voor een filmvertoning. Met behulp van uw bijdrage kunnen wij de documentaire Wij Jagen verder ontwikkelen en het grote publiek het authentieke verhaal achter de jacht vertellen. Meer informatie over Wij Jagen, vertoningen, partners en de filmmakers is te vinden in de bijlagen. Heeft u nog vragen? Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet, Ted Alkemade - Regisseur Bijlagen: 1. Achtergrondinformatie Wij Jagen 2. Informatie over de makers

3 Bijlage 1: Achtergrondinformatie Wij Jagen De documentaire vertelt het verhaal van een groep jagers. Er wordt ingezoomd op de passie van de sport en de weg ernaartoe. Dit alles gaat via de verteller Bjorn. Het verhaal is breder dan wat er te zien is op beeld. Via beeld wordt het publiek meegenomen in de sfeer van een dag jagen. Hier krijgen de kleinste details aandacht en wordt de spanning opgebouwd naar één raak schot waarna ontspanning en vreugde volgt. De film speelt zich volledig af op het jachtveld. Het vertelde verhaal wordt echter meer dan een dag jagen. Bjorn is zelf jager en vertelt vanuit zijn beleving en perspectief. Hij spreekt namens zijn groep die te zien is op beeld. Bjorn neemt het publiek mee naar de tijd voordat hij een echte jager was en vertelt over zijn drijfveren. Ook wordt ingegaan op de vraag wat het bestaan als jager zo moeilijk maar vooral zo heerlijk maakt. De film heeft een lengte van 8 minuten. Het verhaal wordt gedragen door een muziekcompositie, wat de verbindende factor zal zijn tussen de twee losse componenten: beeld en voice-over. De beelden die worden geproduceerd zijn uniek. In High-Definition (HD) worden tot maximaal 7000 beelden per seconden vastgelegd (super slow-motion). Dit zijn beelden die het menselijke oog onmogelijk kan waarnemen. Een seconde durende gebeurtenis kan worden uitgerekt tot 4,8 minuten. Hiermee wordt de jacht voor de eerste keer op een professionele, wetenschappelijke én artistieke manier vastgelegd. Met dezelfde camera hebben de regisseurs een dansfilm gemaakt, genaamd A Brief Crack of Light. Deze film is online en tijdens vertoningen door het hele land door duizenden mensen bekeken. Daarnaast zijn delen van de film en een interview met een van de makers (Salih Kilic) vertoond bij het televisieprogramma Labyrint (VPRO), waar meer dan mensen naar hebben gekeken. Ook deze keer maken we een film waar we veel aandacht voor zullen vragen. Integriteit Wij zijn ons ervan bewust dat de jacht een gevoelig onderwerp is. Suitcase Cinema is niet voornemend met deze film de discussie betreffende het jagen aan te gaan. De intentie is de jacht vanuit het menselijke perspectief te tonen. Wat is de sfeer tijdens een jacht? Hoe ziet een dag jagen eruit? Wat gebeurt er wanneer een dier wordt beschoten? De kijker neemt als het ware deel aan de jacht. Om deze reden is de documentaire geen discussieplatform, maar een weergave van wat de filmmakers hebben gezien. Inhoudelijk De makers zijn een dag mee geweest op jacht en hebben een groep jagers gevolgd. Hierbij hebben ze zich gericht op de sport en allerhande zaken die daarbij horen. Samen een kop koffie van tevoren en een mok erwtensoep tussendoor. Hoe gaan de mensen met elkaar om? Zijn er vriendschappen? Hoe communiceren ze met elkaar? Hoe reageert de jagersgroep als er een fazant opkomt? Wie zijn de jagers, en wat drijft ze?

4 Daarnaast wordt aandacht besteed aan visuele aspecten van het jagen, de mooie beelden in de documentaire. Honden die rond de jager lopen, een jager die zijn geweer omhoog haalt om te schieten, drijvers die door het struikgewas gaan... Ook de gebruikte materialen worden benadrukt. Tot slot wordt het moment van schieten uitgelicht. Omdat de makers een bijzondere camera tot hun beschikking hadden kan dit moment goed worden uitgelicht. Hoe het dier geraakt wordt door hagel is een belangrijk shot. Hiermee wordt inzicht verschaft betreffende het sterven van het dier. Er wordt benadrukt dat een dier, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, weinig lijdt. Verspreiding en vertoning Website Bij de film wordt een website gemaakt welke middels onder andere social media verspreid wordt. Logoʼs en websites van sponsoren nemen hier een prominente plek in. De website bevat naast achtergrondinformatie en credits een discussieforum. Vimeo en YouTube Vimeo is een videowebsite bedoeld voor serieuze filmproducties. Onder de video krijgen sponsoren naamsvermelding. Omroepen/Televisie Alle sponsoren krijgen naamsvermelding in de begin- of eindtitels. Suitcase Cinema heeft de intentie omroepen te benaderen voor vertoning op de nationale televisie. Dit is een uitgelezen kans om kijkers, zowel binnen als buiten de directe doelgroep, in contact te brengen met de film en de sponsoren. Holland doc van de VPRO is een eerste geïnteresseerde. Media Algemeen De filmmakers staan open voor alle mediaoptredens die het bereik van de film vergroten. Indien sponsoren contacten hebben met verschillende media en de film onder de aandacht willen brengen vernemen wij dit graag. Film- & Jachtfestivals De film zal te zien zijn op de jacht & lifestylebeurs Ook zijn we in gesprek met de Nederlandse Jachtmanifestatie en Gamefair. De film zal naar internationale filmfestivals worden gezonden. Mocht de film een prijs winnen dan kan dit er voor zorgen dat honderdduizenden mensen de film zullen zien. Dit betekent tevens dat de website beter zal scoren in Google, waardoor links naar sponsoren ook waardevoller worden, het zogeheten Search Engine Optimization. (Belangen)organisaties Via verschillende partnerorganisaties (o.a. de KNJV, Jagen.nl) wordt de film onder de aandacht gebracht bij de eigen leden. Dit kan door middel van nieuwsbrieven of andere publicaties. We concentreren ons hierbij op organisaties die voornamelijk jagers als leden hebben. Hiermee kunnen we zeer gerichte aandacht voor sponsoren aanbieden.

5 Begroting afwerkingskosten Wij Jagen: BEGROTING POSTPRODUCTIE Productie-coordinatie 2000,-- Regie 2000,-- VIDEO Edit 1500,-- Animatie Titelsequentie 350,-- Kleurcorrectie + Finishing 1000,-- SOUND Audio Design 3000,-- Opname Voice-overs 1400,-- Compositie 2800,-- Muziekrechten 1500,-- MATERIALEN / DISTRIBUTIE HD cam tape 750,-- Hard discs 500,-- Ondertiteling 500,-- SUBTOTAAL + Onvoorziene kosten (5%) 865,-- TOTAAL (EXCL. BTW): ,--

6 Bijlage 2: informatie over de makers Regisseur: Regisseur: Cameraman: Filmproductiebedrijf: Componist: