Informatie parochieblad: editie van 6 februari 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie parochieblad: editie van 6 februari 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode"

Transcriptie

1 Informatie parochieblad: editie van 6 februari 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 7 (periode 16 februari 22 februari 2019 graag binnen voor 6 februari Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 8 (periode 23 februari 1 maart 2019 graag binnen voor 13 februari U vindt deze en andere interessante gegevens over onze federatie en parochies ook op onze website: PAROCHIENIEUWS ELLIKOM KLJ ELLIKOM leeft Met de KLJ heeft Ellikom een dynamische en eigentijdse jeugdbeweging. Met 37 zijn ze in totaal : 22 van -12 jaar, 7 van 15 jaar, 2 van + 15 jaar en 6 in de leiding. Om de 14 dagen

2 hebben ze in het weekend een activiteit voor de verschillende leeftijdsgroepen. Daarnaast hebben ze hun jaarlijks kamp waar ze met de ganse groep naar toe trekken. Zo waren ze de afgelopen jaren in Voeren en in Rijkevorsel. Niet te vergeten dat zij in 2013 met steun van de gemeente en vele bereidwillige handen een mooi en moderne lokaal hebben opgericht, naast de voetbalkantine. De zonnepanelen op het dak voorzien hen van elektriciteit en bezorgt hen een centje in hun kas. Prachtig werk is dat! Bij gelegenheid laten zij hun naaste buren gebruik maken van hun lokaal en vice versa. Delen is voor hen een nieuwe vorm van bezitten. Ze organiseren jaarlijks enkele vaste evenementen in ons dorp om leven in de brouwerij te brengen en om mede hun budget gezond te houden. Er is de KLJ-kaffee met oktober-kermis met de gesmaakte dorpsloop. Ze nodigen ons ook telkens uit op hun spaghetti-dag en op 30 december houden ze een kersthappening, een uitgestipte wandeling in onze groene omgeving om een frisse neus te halen en gezellig bij mekaar te zijn; afgelopen jaar bracht dat 242 mensen op de been. Je kunt hun werking volgen op Facebook. Als je lid wil worden betaal je 23 of 12 (tweede lid in een gezin) lidgeld waarmee je ook verzekerd bent voor alle activiteiten. Wil je meer weten of aansluiten, neem dan contact met Sanne Roemers, gsm 0498/ of kljellikom@hotmail.com OUDERAVOND EERSTE COMMUNIE We nodigen de ouders van de eerste communicanten uit voor een ouderavond op woensdag 13 februari om u in het buurthuis van Ellikom. De Eerste Communieviering heeft plaats op zondag 12 mei om u in onze kerk. Deze avond wordt er informatie gegeven rond de voorbereiding ervan en het inschrijvingsformulier kan dan ingevuld worden. Wij verwachten jullie. GRUITRODE Bezoek: klokken en kerktoren Vorige week maandag 21 januari zijn we met de twee klassen van het tweede leerjaar ons dorp gaan bewonderen vanuit de kerktoren. Op de begane grond werd er uitleg gegeven over de klokken en de kerktoren.enkele leuke weetjes: tijdens de tijd van Napoleon werden de klokken door de inwoners uit de kerk gehaald en begraven.

3 Ook tijdens de tweede wereldoorlog werden ze in veiligheid gebracht. De Duitsers wilden ze laten smelten en gebruiken als oorlogsmunitie. In 1909 was er een brand uitgebroken in de kerktoren. De inwoners kwamen met velen om de kunstschatten en het meubilair in veiligheid te brengen (bron: boek Dat waas Roy ). Na deze uitleg en het bekijken van de foto 's werd er begonnen met de klimpartij,samen met de leerkrachten, enkele grootouders en ouders was het een veilige onderneming. De eerste halte: een wandeling over de middenbeuk van de kerk. Jaak gaf uitleg. Ook over de broeikast van de kerkuilen. Ieder voorjaar komen ze daarin broeden. De tweede halte was bij de klokken. De kinderen waren verbaasd dat deze zo groot waren. Tijdens het luiden moesten ze hun oren dichthouden. Maar ze zagen hoe dit in zijn werk ging. De laatste en moeilijkste klimpartij bracht ons boven in de toren. Het uitzicht was adembenemend en iedereen genoot ervan. Er werd geroepen op de mini-mensjes op de begane grond en de volwassenen maakten foto's. Iedereen was het erover eens: we wonen in een prachtig dorp! Het naar beneden gaan was een stuk moeilijker. Maar met de nodige hulp, waarvoor dank, bereikten we allemaal de begane grond, Het was een fijne ervaring en tevens grensverleggend. Iedereen heeft de kerktoren bereikt, ondanks hoogtevrees! Jaarlijkse receptie van de parochie voor onze vrijwilligers. Een 50 tal mensen waren aanwezig op de receptie aangeboden door het parochieteam. Om 18 u werden ze verwelkomd met een glaasje wijn of fruitsap om samen te klinken op het nieuwe jaar. Iedereen vond een plaats aan de mooi gedekte tafels. Magda verwelkomde iedereen en gaf uitleg over het voorbije werkjaar en vooral dankte ze iedereen voor de helpende handen.

4 allemaal op een ecologische wijze. Daarna werd de voorzitter van de kerkfabriek, Jaak Vanhees, gehuldigd voor zijn jarenlange trouwe dienst. We kunnen altijd op hem rekenen, hij slaat nooit een viering over en zijn hulp is onbetaalbaar. Als erkenning schonken we hem een korf met bier en snoep. Deze heeft hij zeker verdiend! Na deze korte verwelkoming was het tijd voor een gezellige maaltijd: broodjes met kaas en beleg. Er werd lekker gegeten en ondertussen gebabbeld met elkaar. Om 19 u gaven Jos Ceyssens en Veerle Ceyssens ons een zeer interessante uitleg over hun vereniging de Tandem. Iedereen kent het maandelijkse Repair Café met een weggeefhoek, de volkskeuken en het samen repareren met een specialist van je kapotte fiets, je computer of andere zaken. Ook de volkstuintjes zijn een succes Samen tuinieren en ervaringen uitwisselen geeft een goed gevoel. Dit gebeurt Er zijn nog enkele percelen beschikbaar voor de liefhebbers. Bij interesse mag je contact opnemen met Jos Ceyssens (0497/750747). Tenslotte was het tijd voor vlaai! Iedereen genoot van een tas koffie met een lekker stuk vlaai. Even werden de goede voornemens vergeten en terecht. Om 21 u 30 ging iedereen huiswaarts. Het was een fijne avond. Iedereen had lekker gegeten en gedronken maar vooral het gezellig samenzijn was belangrijk. Het parochieteam wil iedereen bedanken voor de aanwezigheid. Vooral voor de vele hulp gedurende het jaar want dankzij onze vrijwilligers kan onze parochiegemeenschap blijven bestaan.

5 MEEUWEN GEBEDSDIENST FEBRUARI De kortste maand van het jaar, maar we bidden met evenveel geloof en vertrouwen. Daarvoor komen we iedere morgen om 8 uur samen in de kerk. Iedereen is welkom. OVERLIJDEN Op 23 januari overleed te Meeuwen Jan Schrooten in de leeftijd van 81 jaar. We hebben afscheid van hem genomen in onze parochiekerk tijdens de avondwake op vrijdag 1 februari. Aan allen die getroffen zijn door dit heengaan, bieden we het oprechte medeleven van onze gemeenschap aan. NEERGLABBEEK Dank aan alle vrijwilligers!!! inzet, je hartelijke hulp en je zorgzame medewerking! Bij het begin van een nieuw jaar past een terugblik op wat voorbij is en spreken we de beste wensen uit voor wat komen zal. Het parochieteam bracht tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn wensen over aan alle vrijwilligers die actief of op de achtergrond mee aan de weg timmeren in onze kleine geloofskern. Bedankt allemaal, voor je volgehouden OVERLIJDEN JAAK GEELEN Op 25 januari is Jaak Geelen uit onze parochie op de leeftijd van 84 jaar overleden. We hebben afscheid van hem genomen in de uitvaartliturgie op donderdag 31 januari. Wij bieden allen die door dit overlijden getroffen worden, het oprechte medeleven van onze parochiegemeenschap aan.

6 WIJSHAGEN OVERLIJDEN Op 28 januari overleed te Wijshagen Louisa Thans in de leeftijd van 73 jaar. We hebben afscheid van haar genomen in onze parochiekerk tijdens de uitvaartplechtigheid op zaterdag 2 februari. Aan allen die getroffen zijn door dit heengaan, bieden we het oprechte medeleven van onze gemeenschap aan. GEBED VAN DE WEEK VIJFDE ZONDAG DOOR HET JAAR (C) Er worden mensen gevraagd om de vrede te leren, waar geweld door de eeuwen model heeft gestaan. Mensen gevraagd die de wegen markeren, waarop alles wat leeft verder kan gaan. Er worden mensen gevraagd om de noodklok te luiden, en om tegen de waanzin de straat op te gaan. Mensen gevraagd om de tekens te duiden die alleen nog moedwillig zijn mis te verstaan. Er worden mensen gevraagd om hun nek uit te steken, voor een andere tijd en een nieuwe moraal. Mensen om ijzer met handen te breken, ook al lijkt het ondoenlijk en niet normaal. Er worden mensen gevaagd om hun stem te verheffen, verontrust door een wapen dat niemand ontziet. Mensen die helder de waarheid beseffen dat wie mikt op de ander zichzelf ook beschiet. Er worden mensen gevraagd die in naam van de vrede voor behoud van de aarde en al wat daar leeft wapens het liefst tot een ploeg willen smeden voor de oogst die aan allen weer overvloed geeft.. EUCHARISTIEVIERINGEN ELLIKOM Zaterdag 9 februari u. Stichtingen Ter ere van O.L.Vrouw Jan Gijbels en Mathilde Opdeweegh Andere intenties Lambert Camps en Josephine Smeets, Michel Camps en Françine Grégoire.

7 Maandag 11 februari 8.00 u Herhalingsmis in de kapel bij de Zusters GRUITRODE Zaterdag 9 februari Geen viering in onze parochie Maandag 11 februari 8.00 u. MEEUWEN Zaterdag 9 februari u. Herdenking Jan Lemmens Stichtingen Joannes Jonckers Echtgenoten Bloemen-Verslegers Jacobus Braeken Pieter Evens-Vanbaelen Echtgenoten Bonhomme-Luys Gertrudis Braeken Jaarmissen Mia Knevels Zondag 10 februari u. Herdenking Michel Brebels Stichtingen Echtgenoten Housen-Deckers Andere intenties Jaak Bonhomme en Maria Kelchtermans Dinsdag 12 februari 8.00 u. NEERGLABBEEK Zondag 10 februari u. Herdenking Jaak Geelen Stichtingen Henry Franken, Mia Moors en zoon Miel Jan Truyen Andere intenties Hubert Theunissen en afgestorven familieleden Theunissen-Vandewal

8 WIJSHAGEN Zondag 10 februari Geen viering in onze parochie Woensdag 13 februari 8.00 u. Vieringen van de 1ste zondag PLOCKROY Zaterdag 9 februari Geen viering in de kapel

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017) graag binnen voor 5 mei.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017) graag binnen voor 5 mei. Informatie parochieblad: editie van 3 mei 2017 Editie: 3800 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017)

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 15 (periode 13 april 19 april 2019

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 9 augustus KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 9 augustus KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 9 augustus 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 33 (periode 19 augustus 25 augustus

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari 2017) graag binnen voor 16 december.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari 2017) graag binnen voor 16 december. Informatie parochieblad: editie van 21 december 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari

Nadere informatie

Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari 2019. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 8 (periode 23 februari

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Parochieblad: ABONNEMENTEN + PLAATSELIJKE REDACTIE Ellikom : Jos Ceyssens Gsm 0497/

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 41 (periode 14 oktober 20 oktober 2017)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april. Informatie parochieblad editie van 22 april 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 32 (periode 9 tot 15 augustus) graag binnen voor vrijdag 1 augustus.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 32 (periode 9 tot 15 augustus) graag binnen voor vrijdag 1 augustus. Informatie parochieblad voor en van parochies Meeuwen-Gruitrode Voor de weken 26-27-28 (29 juni tot 13 juli) Editie van 25 juni 2014 FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 11 oktober KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 11 oktober KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 11 oktober 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 42 (periode 21 oktober 27 oktober

Nadere informatie

Aandacht!! NIEUWE INDELING VAN DE WEEK-END VIERINGEN VANAF 5 SEPTEMBER 2015

Aandacht!! NIEUWE INDELING VAN DE WEEK-END VIERINGEN VANAF 5 SEPTEMBER 2015 Informatie parochieblad voor de weken 26-27-28; editie van 1 juli 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van weken 29-30-31 (periode

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 19 (periode 11 mei 17 mei 2019 graag

Nadere informatie

Planning vieringen tijdens Goede Week en Paasweekend

Planning vieringen tijdens Goede Week en Paasweekend Informatie parochieblad editie van 4 maart 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 14 maart tot 20 maart 2015)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus) graag binnen voor vrijdag 8 augustus.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus) graag binnen voor vrijdag 8 augustus. Informatie van en voor de parochies van Meeuwen-Gruitrode Parochieblad editie: 6 augustus 2014 FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus)

Nadere informatie

Repair Café in t Heem te Meeuwen Zaterdag 30 juni van 13u30 tot 17u

Repair Café in t Heem te Meeuwen Zaterdag 30 juni van 13u30 tot 17u Informatie parochieblad: editie van 27 juni 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 29+30+31 (periode 21 juli 10 augustus

Nadere informatie

Jongerenontmoeting Taizé in Praag - Ervaringsverslag

Jongerenontmoeting Taizé in Praag - Ervaringsverslag Informatie parochieblad: editie van 28 januari 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 5 (periode 7 februari tot 13 februari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken (periode 22 juli 11 augustus 2017) graag binnen voor 30 juni.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken (periode 22 juli 11 augustus 2017) graag binnen voor 30 juni. Informatie parochieblad: editie van 28 juni voor de periode 1 juli tot 21 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken 29-30-31

Nadere informatie

Informatie parochieblad voor de weken: (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode.

Informatie parochieblad voor de weken: (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode. Informatie parochieblad voor de weken: 29-30-31 (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode. FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23 september 2016) graag binnen voor 9 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23 september 2016) graag binnen voor 9 september. Informatie parochieblad: editie van 7 september 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september) graag binnen voor vrijdag 12 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september) graag binnen voor vrijdag 12 september. Parochieblad Informatie editie van 10 september 2014 Kerk & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober 2017) graag binnen voor 29 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober 2017) graag binnen voor 29 september. Informatie parochieblad: editie van 27 september 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 6 (periode 13 februari tot 19 februari 2016) graag binnen voor 5 februari.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 6 (periode 13 februari tot 19 februari 2016) graag binnen voor 5 februari. Informatie parochieblad: editie van 3 februari 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 6 (periode 13 februari tot 19 februari

Nadere informatie

Adventscampagne 2014 Iedereen beschermd tegen armoede? Tekst uit de liturgiemap van Campagne Welzijnszorg 2014

Adventscampagne 2014 Iedereen beschermd tegen armoede? Tekst uit de liturgiemap van Campagne Welzijnszorg 2014 Informatie parochieblad: editie van 26 november 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 49 (periode 6 december tot 12 december)

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 28 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 49 (periode 8 december 14 december

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 21 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 1 december 7 december

Nadere informatie

Vrouwenpopkoor Singasong viert haar 20-jarig jubileum met Chrystal Songs

Vrouwenpopkoor Singasong viert haar 20-jarig jubileum met Chrystal Songs Informatie parochieblad: editie van 29 juni 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken 29-30 -31 (periode 23 juli tot 12

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december 2016) graag binnen voor 25 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december 2016) graag binnen voor 25 november. Informatie parochieblad: editie van 23 november 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 7 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

Informatie parochieblad: editie van 7 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 7 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 46 (periode 17 november 23 november

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november) graag binnen voor vrijdag14 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november) graag binnen voor vrijdag14 november. Informatie parochieblad editie van 12 november 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november)

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 41 (periode 15 oktober tot 21 oktober

Nadere informatie

Informatie Parochieblad: editie van 8 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie Parochieblad: editie van 8 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie Parochieblad: editie van 8 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 20 (periode 18 mei 24 mei 2019 graag

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016) graag binnen voor 3 juni.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016) graag binnen voor 3 juni. Informatie parochieblad: editie van 1 juni 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016)

Nadere informatie

Planning vieringen tijdens Goede Week en Paasweekend

Planning vieringen tijdens Goede Week en Paasweekend Informatie parochieblad editie van 18 maart 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 12 (periode 28 maart tot 3 april 2015)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016) graag binnen voor 4 maart.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016) graag binnen voor 4 maart. Informatie parochieblad: editie van 2 maart 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november 2015) graag binnen voor 6 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november 2015) graag binnen voor 6 november. Informatie parochieblad editie van 4 november 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september 2015) graag binnen voor 4 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september 2015) graag binnen voor 4 september. Informatie parochieblad: editie van 2 september 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september

Nadere informatie

Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 46 (periode 15 november tot 21 november)

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 19 september 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode. Opening Pop-up expo THUIS, BIJ PHIL BOSMANS

Informatie parochieblad: editie van 19 september 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode. Opening Pop-up expo THUIS, BIJ PHIL BOSMANS Informatie parochieblad: editie van 19 september 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 39 (periode 29 september 5 oktober

Nadere informatie

Informatie van en voor de parochies van de federatie Meeuwen-Gruitrode voor het Parochieblad editie 21 mei 2014.

Informatie van en voor de parochies van de federatie Meeuwen-Gruitrode voor het Parochieblad editie 21 mei 2014. Informatie van en voor de parochies van de federatie Meeuwen-Gruitrode voor het Parochieblad editie 21 mei 2014. FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 22 (periode

Nadere informatie

Drie Koningen Thema: Mensen gezocht Overweging 4 januari 2014 Helma Schenkeveld

Drie Koningen Thema: Mensen gezocht Overweging 4 januari 2014 Helma Schenkeveld Drie Koningen Thema: Mensen gezocht Overweging 4 januari 2014 Helma Schenkeveld... Wanneer zijn gemeenschappen bereid om vreemdelingen toe te laten en op te nemen in hun midden? Is dat wanneer zij de zekerheid

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag binnen voor 17 april.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag binnen voor 17 april. Informatie parochieblad editie van 15 april 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari) graag binnen voor vrijdag 2 januari.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari) graag binnen voor vrijdag 2 januari. Informatie parochieblad editie van 24 december 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 08 (periode 28 februari tot 6 maart 2015) graag binnen voor 20 februari.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 08 (periode 28 februari tot 6 maart 2015) graag binnen voor 20 februari. Informatie parochieblad editie 16 februari 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 08 (periode 28 februari tot 6 maart 2015)

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum

r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 17 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 17 (periode 27 april 3 mei 2019 graag

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 20 februari 2019. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 9 (periode 2 maart 8 maart 2019

Nadere informatie

Bezoek van Bisschop Patrick Hoogmartens aan ons dekenaat

Bezoek van Bisschop Patrick Hoogmartens aan ons dekenaat Informatie parochieblad editie van 14 oktober 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 42 (periode 24 oktober tot 30 oktober

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 2 januari 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 2 (periode 12 januari 18 januari

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19 Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19 8211 AARTRIJKE tel. 050/24.11.31 fax. 050/24.11.35 www.vekba.be directeur@vekba.be www.facebook.com/ vekbaschool S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6 Als een schelp

Nadere informatie

26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL

26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL 26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL Bij aangenaam herfstweer brengen wij graag een bezoekje met de bewoners die het wensen naar het kerkhof van

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 48 (periode 29 november tot 5 december) graag binnen voor vrijdag 21 november

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 48 (periode 29 november tot 5 december) graag binnen voor vrijdag 21 november Informatie parochieblad editie van 19 november 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 48 (periode 29 november tot 5 december)

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken Zaterdag 11 januari 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Viering voor Anne-Marie Tanghe Lector: Gaby De Swaene Zondag 12 januari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november 2015) graag binnen voor 16 oktober.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november 2015) graag binnen voor 16 oktober. Informatie parochieblad editie van 21 oktober 2015) KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november

Nadere informatie

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst Warme wensen 2019 steek de vuren aan meer dan ooit hoopvol een gloednieuw begin NIEUWSBRIEF januari I 2019 6 Carol Aust- Keeping warm Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling,

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

GODSDIENST: Processie en schrijn

GODSDIENST: Processie en schrijn Naam: Klas: Klasnummer: Een processie godsdienstige gelovigen in is een optocht een bedevaartsplaats als groepsgewijze, van religieuzen parochie of herinnering en in een aan een goddelijk wonder of ter

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Gebedskalender VBW Wilnis 2016

Gebedskalender VBW Wilnis 2016 Gebedskalender VBW Wilnis 2016 Bid u/jij mee? Gebedskalender VBW Wilnis 2016 Bid u/jij mee? Ik roep er dan vóór alles toe op dat smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen gedaan worden voor alle mensen,

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Nu de winter stilaan achter de rug is en de lente zich van zijn mooiste kant laat zien, voelen

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Niet alleen maar samen

Niet alleen maar samen Activiteitenkalender april 2019** Week 14 Maandag 1 april U kunt instappen als beginner of gevorderde bij de ochtend- of de Dinsdag 2 april Woensdag 3 april 10.00-14.00 u Dagopvang Light Vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen.

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen. Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2016-2017 30 09 2016 Onze binnenhuisarchitecten in spe? Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

Terugblik op... de bewonersreis. Onze vakantiegangers.

Terugblik op... de bewonersreis. Onze vakantiegangers. Terugblik op... de bewonersreis. Onze vakantiegangers. Verslag bewonersreis. Maandag 14 mei 2018 Deze morgen vertrokken in het koude Houthulst en 2u30 later kwamen we aan in het mooie, zonnige Bergeijk

Nadere informatie

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE KERMIS EN JAARMARKT BELSELE PROGRAMMA november 2013 Beste Belselenaar, Beste lezer, Elf november, 11.11.11 en de winterjaarmarkt, drie begrippen in Belsele, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elf november

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

U vindt deze en andere interessante gegevens over onze federatie en parochies ook op onze website:

U vindt deze en andere interessante gegevens over onze federatie en parochies ook op onze website: Informatie parochieblad: editie van 29 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 23 (periode 8 juni 14 juni 2019 graag

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 10 13-11-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Welkom Deze week hebben we Debora Weldedetenseae Simon mogen verwelkomen in groep 3. Debora komt uit Eritrea en woont sinds

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 april 2019

Nieuwsbrief 5 april 2019 Nieuwsbrief 5 april 2019 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u weer veel informatie over de activiteiten voor de komende periode: thema 8 en vragenlijsten van KiVa, Koningsspelen, Pasen

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! MEDEDELINGENBLAD Nr. 09 20 december 2017 Laatste schooldag vóór de kerstvakantie Morgenochtend zal er gezellig ontbeten worden in de klas. Alle kinderen hebben iets lekkers

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

t Slagske April, 25 e jaargang

t Slagske April, 25 e jaargang t Slagske April, 25 e jaargang Kalender 2015-2016 Groepsfeest: 9 april Rakwiweekend: 22-24 april Titoweekend: 22-24 april Kamp: 18 tot 26 juli Er is er eentje jarig 7 Wout rakwi 13 Shari rakwi 14 Jordy

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 20 juli 2018 tel

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 20 juli 2018 tel Schooljaar 2017 2018 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 20 juli 2018 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 41 Inhoud Kreet van de week Afscheidsavonden Vanuit het

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES HEILIGE PIUS X Zaterdag 13 mei. O. L. Vrouw van Fatima. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 14 mei. Vijfde Paaszondag.11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Jos Van Ginneken; Zlm.

Nadere informatie

Ouders betrekken in de voorbereiding op de Eerste Communie.

Ouders betrekken in de voorbereiding op de Eerste Communie. Ouders betrekken in de voorbereiding op de Eerste Communie. Een praktijkvoorbeeld: de Eerste Communiewandeling Barthel, Gemeenteschool Rekkem Severine Verhulst Betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding

Nadere informatie

Pastoraal Hoekje week

Pastoraal Hoekje week Pastoraal Hoekje week 40 2018 Bedankt en tot ziens. Aanstaande zaterdag, 6 oktober, is het dan zover. Na een maand van opstarten van het nieuwe werkjaar, verwelkomen van een nieuwe collega en afscheid

Nadere informatie