BIJZONDER REGLEMENT 3 e LEGEND TWENTE RALLY.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJZONDER REGLEMENT 3 e LEGEND TWENTE RALLY."

Transcriptie

1 BIJZONDER REGLEMENT 3 e LEGEND TWENTE RALLY. KNAF goedkeuringsnummer: KNAF/BSHR/007/14, d.d Het evenement wordt georganiseerd en verreden overeenkomstig: - het KNAF Reglement Legend Regularity Rally s (hierna te noemen: RLR) - dit Bijzonder Reglement (hierna te noemen: Reglement) en eventueel nog uit te geven bulletins, - de verkeerswetgeving van Nederland. PROGRAMMA VAN HET EVENEMENT Zaterdag 05 juli 2014 inschrijving open Zondag 19 oktober :00 uur: sluiting inschrijving Zondag 26 oktober :00 uur: publicatie deelnemerslijst Zaterdag 1 november :00-12:00 uur: documentencontrole uitreiking routeboek (zie art.16.1) 12:00-18:00 uur: verkenning regularity s/tests 14:00-16:00 uur: conformiteitcontrole van de auto (zie art ) 20:00 uur: publicatie definitieve startlijst (zie art ) Zondag 2 november :00-09:00 uur: verkenning test Hengelo Zuid uur : Briefing 11:41 uur: Start eerste equipe Marktplein Centrum Hengelo (zie art en 17) uur: Start 1 e deelnemer Legend WP Hengelo Zuid 17:06 uur: Finish eerste equipe Marktplein Centrum Hengelo (zie art. 3.2.) 18:00 uur: publicatie voorlopig eindklassement (zie art ) 18:30 uur: prijsuitreiking (zie art ) LOCATIE OFFICIEEL PUBLICATIEBORD Het officiële publicatiebord staat in Het Proggiehoes Beckumerschoolweg PZ Beckum, van Zaterdag 1 november uur tot Zondag 3 november 2014, uur. 1. ORGANISATIE 1.1. DEFINITIE De Stichting Rally Sport Twente organiseert op zondag 2 november 2014 de 3 e Legend Twente Rally Het adres van wedstrijdsecretariaat vóór zaterdag 1 november 2014 is: B.J. Harmsen, Woltersweg 58, 7552 DD Hengelo Tel: (+31) (0) (+31) (0) Het secretariaat is van maandag tot en met vrijdag tussen 19:00 en 21:00 telefonisch bereikbaar Het rallycentrum is op 1 en 2 november 2014 in Het Proggiehoes Beckumerschoolweg PZ te Beckum.

2 1.2. OFFICIAL VAN HET EVENEMENT Wedstrijdleider: Jan Harmsen Plv. Wedstrijdleider: Michael Harmsen Wedstrijdsecretaris: Marcel Holtkamp BSHR Observer: n.n.b. Hoofd Inschrijfbureau: Joke Harmsen Hoofd Veiligheid: Michiel Kempers Hoofd Conformiteitscontrole: o.l.v. Aad Ploeg Hoofd Medische Dienst: Anton Blom Hoofd Milieu: n.n.b. Contactpersoon Rijders: Chris Aßman (D) / Johan Lӧwik (NL) Uitslagenverwerking: Rallytiming / SRS Twente Hoofd Persdienst: n.n.b. Coördinator Regularity s/test: Proevenchefs Euregiorally 1.3 TOEVOEGING(EN) AAN HET REGLEMENT Elke wijziging of toevoeging aan het reglement wordt bekend gemaakt door middel van een bulletin, en gepubliceerd op het informatiebord of aan de deelnemer uitgereikt wordt. 1.4 TOEPASSING EN INTERPRETATIE VAN HET REGLEMENT De wedstrijdleider is tijdens de rally belast met het toepassen van het gestelde in dit reglement. Elk geval waarin dit reglement niet voorziet, zal beoordeeld worden door de organisator. KNAF kampioenschap niet van toepassing. Historic Rallye Cup Deutsland 2014 Historic Rally Challenge Nederland KAMPIOENSCHAP. 3. OMSCHRIJVING De 3 e Legend Twente Rally is een Regularity Rally voor historische- en klassieke auto s waarbij de hoogste snelheid niet alleen bepalend is voor het eindklassement. Van doorslaggevend belang is het uitvoeren van routeopdrachten waarbij verloren tijd niet mag worden ingehaald. De maximum gemiddelde snelheid zal de 80 km/uur niet te boven gaan. De 2 e Legend Twente Rally is verdeeld in 3 groepen: Groep 1 Legend: maximum gemiddelde snelheid 80 km /uur op de regularity testen voor deelnemers met aantoonbare rally ervaring. Groep 2 Historic: maximum gemiddelde snelheid 60 km /uur op de regularity testen. Verplichte klasse voor deelnemers aan de Duitse Historic Rallye Cup Groep 3 Classic : maximum gemiddelde snelheid 50 km /uur op de regularity testen. De route bestaat uit een etappe en is opgedeeld in twee secties met elk 4 regularity testen. De totale lengte van de rally is ca. 225 km. Het aantal regularity s en tests is 8 met een totale lengte van ca. 114 km. Buitenlandse deelnemers kunnen deelnemen

3 3.2. LOCATIE EN TIJDSTIP VAN DE START VAN DE 1e ETAPPE Start/finish podium, tijd 1e equipe (locatie: Marktplein Centrum Hengelo) Wachtpark voor de start is op het Marktplein Centrum Hengelo. Melden 30 minuten voor de eigen starttijd. Start/finish podium, tijd 1e equipe, Start 1 e deelnemer vanaf het startpodium is om uur 3.5 LOCATIE EN TIJDSTIP VAN DE FINISH VAN DE Rally Start/finish podium, tijd 1e equipe (locatie: Marktplein Centrum Hengelo) Zondag 2 november 2014, om uur, 4. INSCHRIJVINGEN Inschrijfprocedure Iedereen die wenst deel te nemen aan de Legend Twente Rally moet het volledig ingevulde inschrijfformulier zenden: per per site ; Gegevens betreffende de samenstelling van de equipe kunnen ingeleverd worden tot het einde van de documentencontrole INSCHRIJFGELD / BETALINGEN Het inschrijfgeld, per auto is vastgesteld op: 350,--. Het inschrijfgeld, voor buitenlandse deelnemers, en deelnemers rijdend voor de Duitse Historic Rallye Cup per auto is vastgesteld op: 200,--. Het inschrijfgeld kan uitsluitend betaald worden op bankrekening: t.n.v. S.R.S Twente, met de vermelding van Legend Rally en de naam van de 1 e bestuurder. BIC Code: RABOLN24, IBAN: NL61RABO In het inschrijfgeld is begrepen: - Premie voor een collectieve secundaire WAM dekking - 2 publieksinfo s met ingetekende overzichtskaart - 2 rallyborden met wedstrijdnummer, - 2 portierstickers met wedstrijdnummer, - routeboeken, - controlekaarten, - ontvangst Het inschrijfgeld wordt terug betaald: % indien de inschrijving niet geaccepteerd wordt %, minus 20,--, in geval het evenement afgelast wordt % van het inschrijfgeld, wanneer een inschrijver de inschrijving schriftelijk terugtrekt vóór 9 oktober na 9 oktober 2013 zal geen terugbetaling plaatsvinden. 4.3 Aantal toe te laten inschrijvingen Het maximum aantal toe te laten deelnemende auto s is vastgesteld op 60.

4 4.4. Acceptatie / weigering van een inschrijving De inschrijving wordt slechts geaccepteerd wanneer het secretariaat van de organisator de inschrijving én het totale inschrijfgeld ontvangen heeft. De vervanging van een auto kan alleen plaatsvinden tot de aanvang van de conformiteitcontrole en moet geaccepteerd worden door de organisator. De organisator behoudt zich het recht voor om een inschrijving van één of beide leden van een equipe of auto, eventueel zonder opgave van redenen, te weigeren. 5. TOE TE LATEN AUTO S 5.1. Toe te laten auto s Alleen FIA gehomologeerde auto s die gebouwd zijn tot en met worden toegelaten. *** Voor auto s waarvan geen homologatie beschikbaar is (vóór 1960) zullen de fabrieksspecificatie van toepassing zijn zoals deze zijn opgenomen in het instructieboek en kentekenbewijs. Indien gewenst dient de bestuurder het betreffende homologatie formulier of de fabrieksspecificatie te overleggen. De auto s dienen voorzien te zijn van een geldige: - FIA Historic Technical Passport (HTP) of FIA Historic Regularity Rally Car Pass (HRCP). (aan te vragen bij het KNAF Federatiebureau of Of een HTP of HRCP afgegeven door het ASN uit het land van herkomst De auto s moeten voldoen aan de wegenverkeerswetgeving. Om veiligheidsreden worden single en two-seater race auto s niet toegelaten Categorieën en klassen Categorie 1. Gebouwd tussen vóór Klasse A1 tot en met ccm. Klasse A2 van tot en met ccm. Klasse A3 boven ccm. Categorie 2. Gebouwd tussen en Klasse B1 tot en met ccm. Klasse B2 van tot en met ccm. Klasse B3 boven ccm. Categorie 3. Gebouwd tussen en Klasse C1 tot en met ccm. Klasse C2 van tot en met ccm. Klasse C3 boven ccm De cilinder inhoud van auto s met een turbo of compressor wordt vermenigvuldigd met De organisator kan klassen samenvoegen Uitrusting Zowel mechanische als elektronische afstandmeters, al dan niet uitgerust met de mogelijkheid om de gemiddelde snelheid te meten, zijn toegestaan. Elk GPS gestuurd systeem is niet toegestaan. Maximaal mogen zes lampen aan de voorzijde van de auto aanwezig zijn. (Imitatie-)gasontladingslampen of Led verlichting zijn niet toegestaan. De voorstoelen mogen vervangen worden door competitiestoelen en de achterzittingen mogen verwijderd worden.

5 Elke auto moet uitgerust zijn met: - FIA gehomologeerde veiligheidsriemen; - een veiligheidsrolbeugel- of rolkooi, geproduceerd door een ASN erkende producent. - één of twee brandblussers met een minimum hoeveelheid blusmiddel van 2.0 kg of 2.4 ltr. De blussers moeten gemakkelijk toegankelijk zijn voor de rijder en navigator. - een standaard brandstof tank of een door de FIA gehomologeerde veiligheidsbrandstoftank; - een niet poreus grondzeil; - een sleepkabel Banden moeten de aanduiding E of DOT hebben Banden met een aanduiding not for highway use of for racing only zijn verboden Uitlaatgeluid. Het uitlaatgeluid van de auto mag gedurende de rally de 98db(A) niet overschrijden. 6. TOE TE LATEN EQUIPES 6.1. Equipe De equipe bestaat uit twee personen in de auto. Beide leden dienen in het bezit te zijn van één van de volgende licenties die geldig is voor het lopende jaar: Groep 1 en 2: - een Regularity 80 Rallylicentie (H4) of een Internationale Historische Rallylicentie (H1). (aan te vragen bij het KNAF Federatiebureau of - Een door de KNAF afgegeven race of rally licentie - Een licentie afgegeven door de ASN in het land van herkomst om regularity wedstrijden (met een gemiddelde snelheid van 50 km/uur of een hogere gemiddelde snelheid) te mogen rijden. Groep 3: - een Regularity 50 Rallylicentie (H4) (aan te vragen bij het KNAF Federatiebureau of - Een registratie bewijs afgegeven door de KNAF. - Een licentie afgegeven door de ASN in het land van herkomst om regularity wedstrijden (tot 50 km/uur gemiddelde snelheid) te mogen rijden Uitrusting De leden van de equipe dienen minimaal een door de FIA gehomologeerde helm en een brandwerende overall te dragen.

6 7. VERZEKERING /AANSPRAKELIJKHEID 7.1. Verzekering van de organisator De door de KNAF afgesloten collectieve secundaire verzekering voor auto- en kartsport evenementen die georganiseerd en verreden worden onder haar autoriteit is van toepassing op dit evenement. De dekking gaat in bij de start van het wedstrijdgedeelte en eindigt bij de finish van het wedstrijdgedeelte van de rally of op het moment dat de betreffende equipe niet meer deelneemt. Het eigen risico voor de deelnemer is 250, Verzekering van de equipe De auto dient tijdens de gehele rally verzekerd te zijn conform de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM) en dient verzekerd te zijn voor deelname aan Regularity Rally s, tot een maximum gemiddelde snelheid van 80 km/uur. Het is de verantwoording van de equipe om een dergelijke verzekering of uitbreiding van de bestaande verzekering te regelen Verklaring voor acceptatie en afstand van verhaal Elke equipe dient tijdens de documentencontrole een verklaring voor acceptatie en afstand van verhaal te ondertekenen (zie onderstaande tekst). Niet ondertekenen leidt tot het niet tot de start worden toegelaten. Verklaring voor acceptatie en afstand van verhaal. Ik heb het KNAF Reglement Legend Regularity Rally s ( het reglement en/of de uitgegeven bulletins van de rally gelezen en verklaar deze te accepteren en na te leven. Ik erken dat de aard van de rally en het mogelijk risico, inherent aan een gemotoriseerd evenement ken en verklaar dit risico te accepteren. Ik verklaar dat ik lichamelijk en geestelijk gezond ben om aan de rally deel te nemen en ook bekwaam ben om dit te doen. Ik verklaar dat de deelnemende auto aan de rally overeenkomstig de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) is verzekerd, inclusief deelname aan Legend Regularity Rally s. Ik verklaar dat ik als bestuurder in het bezit ben van een geldig rijbewijs. De KNAF, de organiserende stichting en haar bestuursleden, de sponsoren, de leden van het organisatiecomité, de officials en overige medewerkers van de rally aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor welke schade dan ook die de equipe in verband met de deelname aan de rally lijdt dan wel aan derden of andere equipes veroorzaakt. De equipe verklaart dat hij de KNAF, organiserende stichting en haar bestuursleden, sponsoren, de leden van het organisatiecomité, de officials en overige medewerkers van de rally niet aansprakelijk zal stellen en hen zal vrijwaren voor elke door hem geleden materiële- of letselschade.

7 8. RALLYSCHILDEN / WEDSTRIJDNUMMERS Rallyschilden De te verstreken rallyschilden dienen aan zowel de voor- als achterkant van de auto aangebracht te worden waarbij het kenteken van de auto volledig zichtbaar blijft Wedstrijdnummers De wedstrijdnummers dienen op de portieren te worden aangebracht volgen een in het bulletin verstrekt voorbeeld Namen van de equipe De namen van de bestuurder en navigator (maximale letterhoogte is 3 cm) en de desbetreffende landsvlag(gen) mogen op beide zijkanten van de auto aangebracht worden. Bloedgroepen mogen niet aangegeven zijn. 9 RECLAME OP AUTO s 9.1. Reclame van de organisator De ruimte op de rallyschilden is gereserveerd voor reclame van de organisator. De ruimte boven en onder het wedstrijdnummer is gereserveerd voor reclame van de organisator. De organisator zal deze verplichte reclame sticker(s) en het wedstrijdnummer combineren in één sticker. De equipe dient deze verplichte reclame onveranderd aan te brengen Historische uitvoering Van elk model van een auto waarvan bewezen kan worden dat deze in het verleden heeft gereden in een bepaalde uitvoering (bijvoorbeeld: Gulf Porsche, L&M Lola, Rothmans Porsche, Martini Lancia) is het toegestaan om deze uitvoering te blijven voeren op voorwaarde dat het dezelfde kleuren zijn en de stickers, respectievelijk belettering, de originele afmetingen hebben. 10 GEDRAG VAN DE EQUIPE Verkeersovertreding(en) Tijdens de rally dient de equipe zich te houden aan het gestelde in de wegenverkeerswetgeving. Het zich niet houden aan de verkeersregels en/of het overschrijden van de ter plaatse toegestane maximum snelheid met meer dan 10 km/uur wordt per wedstrijddag als volgt bestraft: 1 e overtreding: waarschuwing; 2 e overtreding: strafpunten of strafseconden; 3 e overtreding of meer: uitsluiting Hinderlijk of onsportief gedrag Het is equipes verboden opzettelijk de doorgang van deelnemende auto s te blokkeren (b.v. bij controleposten) of hen het inhalen te beletten. Onsportief gedrag of het niet opvolgen van instructies/aanwijzingen van officials of marshals wordt bestraft Quiet-zone De organisator kan zogenoemde Q-zones aanwijzen. In deze Q-zones is de maximum toegestane snelheid 30 km/uur. De organisator zal indien van toepassing in een bulletin aan geven hoe de equipes Q-zones kunnen herkennen.

8 10.4 Ongevallenprocedure Wanneer een equipe, die deelneemt in de rally, betrokken is bij een ongeval waarbij een equipe of toeschouwer verwondingen heeft opgelopen, dient de equipe op de locatie van het ongeval te blijven. De eerste equipe die arriveert op de plaats van het ongeval moet stoppen en moet de eerstvolgende auto laten stoppen. Deze eerstvolgende auto moet de volgende informatie aan de ongeval coördinator doorgeven: - plaats van het ongeval; - wedstrijdnummer van de betreffende equipe; - hoeveel bestuurders of toeschouwers gewond zijn; - elke andere belangrijke informatie, b.v. vuur, water. En equipe die niet meer kan deelnemen aan de rally is verplicht om de wedstrijdleiding daarover te informeren. 11 STANDAARDDOCUMENTEN EN PROCEDURES Standaard documenten Het reglement, bulletins en alle overige documenten worden in de Nederlandse taal gepubliceerd. Wanneer er buitenlandse equipes deelnemen zal een samenvatting van het reglement in het Engels worden gepubliceerd. Te alle tijde is de Nederlandse tekst bindend Routeboek Alle equipes ontvangen een routeboek waarin details zijn opgenomen met betrekking tot de te volgen route en/of speciale routeopdrachten en/of navigatiesystemen Controlekaart(en) Er zijn meerdere kaarten. Het niet kunnen overhandigen van de controlekaart bij de finish van een etappe zal tot niet klassering leiden De equipe is verantwoordelijk voor: - de controlekaarten. - het op het juiste tijdstip aanbieden van de controlekaart bij de bemande controles. - het invullen dan wel laten invullen van de controlekaart. - de controle op de juistheid van de registratie(s) door de officials. Slechts een official mag een verandering aanbrengen en dient deze te voorzien van zijn paraaf Elke correctie of toevoeging of ander geknoei door de equipe op de controle kaart is niet toegestaan.

9 12 CONTROLES Algemene bepalingen Tijdcontroles (TC), Tijdwaarnemingpunten(TP), Hergroeperingen worden bij voorkeur aangegeven door van FIA controleborden afgeleide borden. Het gebied in een straal van 25 meter rond de controle dient als controlegebied beschouwd te worden Controles dienen 15 minuten voor de geplande passeertijd van de eerste auto operationeel te zijn. Tenzij de wedstrijdleider anders beslist, sluit de controle 30 minuten na de geplande passeertijd van de laatste auto Passeercontroles (PC of RC) In bijlage 1 is in het reglement de herkenbaarheid van een bemande of ombemande controle en de controleprocedure aan te geven Tijdcontroles(TC) In bijlage 1 is in het reglement de herkenbaarheid en de meldings-/tijdregistratie procedure van een tijdcontrole aan te geven Een equipe mag straffeloos te vroeg inklokken bij de laatste tijdcontrole van een etappe Geheime tijdcontrole (GTC of TP) De locatie noch de rijtijd naar een geheime tijdcontrole (tijdwaarnemingspunt) wordt aangegeven. Elke afwijking te vroeg of te laat wordt bestraft. Deze tijdmeting zal plaats vinden bij het bord vliegende GTC ( bord met klok), waar niet gestopt mag worden. De equipe moet door rijden tot de passeercontrole (PC) Maximum toegestane vertraging Een eenmaal opgelopen vertraging mag niet ingehaald worden (uitgezonderd bij een hergroepering). De maximale (cumulatieve) toegestane vertraging van een equipe bij een tijdcontrole op de ideale passeertijd is 30 minuten. Het aandoen van een tijdcontrole na 30 minuten betekent dat de tijdcontrole gemist is Hergroepering controles Bij aankomst bij een hergroepering moeten de equipes hun tijdcontrolekaart aan de official van de controlepost overhandigen en de gewenste meldingstijd laten noteren. De equipes krijgen aanwijzingen over hun starttijd van de volgende sectie of etappe.

10 13 REGULARITY S / TESTS 13.1 Inrichten van regularity s en tests Regularity s en tests zijn proeven op wegen of terreinen die speciaal voor dit doel zijn afgesloten voor het overige verkeer Bij Regularity s en tests zijn rally marshals aanwezig om de veiligheid van de equipes en toeschouwers te kunnen garanderen. Een onbewogen gele vlag betekent: - pas op, - gevaarlijke situatie (stilstaande auto direct naast de route of langzaam rijdende auto, enz.), inhalen verboden tot na de gevaarlijke situatie. Een bewogen gele vlag betekent: - pas op, - gehele of gedeeltelijke blokkering van de route, wees gereed om te stoppen, snelheid verminderen tot na de gevaarlijke situatie Op een test die als rondkoers (circuit) verreden wordt kan op een voor equipes goed zichtbare plaats vóór de invoegsituatie, na de start, een rode vlag getoond worden. Equipes moeten onmiddellijk stoppen en ruimte geven aan hulpvoertuigen. De test is stilgelegd Start Regularity s en Tests Regularity s en tests beginnen met een staande start. Zodra de equipe met de auto voor de startlijn is gestopt, zal de marshal de starttijd op de tijdcontrolekaart noteren. Hij/zij zal de tijdcontrolekaart weer aan de equipe geven. Het aftellen zal gaan volgens een elektronisch aftelsysteem, dat de seconden aftelt. Starten voor dat het startsein is gegeven zal bestraft worden. Zodra de laatste 5 seconden zijn verstreken zal het startsignaal worden gegeven, waarna de auto onmiddellijk dient te vertrekken. Op een afstand van 0,5 meter achter de startlijn staat een elektronisch oog welke zal reageren als de deelnemer te vroeg start. Als alternatief kan bovenstaande aftelmethode worden vervangen door een hand systeem waarbij de starter luid zal aftellen: 30, 15, 10 en de laatste vijf seconden één voor één De marshal mag alleen een nieuwe starttijd geven in geval van overmacht. Indien de vertraging is veroorzaakt door de equipe, zal de marshal geen nieuwe starttijd geven. Vertrekken voordat het startsignaal gegeven is wordt bestraft Het is equipes op de regularity s en tests niet toegestaan om tegen de route in te rijden Finish Regularity s en tests De tijdmeting zal plaats vinden bij de vliegende finish (rood bord met geblokte vlag), waar niet gestopt mag worden. De equipe moet door rijden naar de stop finish (rood bord met STOP) waar gestopt moet worden en de tijdregistratie zal plaatsvinden. Inhalen tussen de vliegende finish en de stop finish is niet toegestaan.

11 13.4. Tijdmeting Voor elke Regularity en test zijn door de organisator normtijden vastgesteld. Elke 1/10 seconde afwijking boven of onder de normtijd wordt bestraft met 1/10 strafpunt of strafseconde. De tijdregistratie geschiedt in minuten, seconden en 1/10 van seconden. Er kunnen meerdere Geheime Tijdcontroles (Tijdwaarnemingspunten) in een Regularity of test opgenomen worden Indien een Regularity of test, om welke reden dan ook, onderbroken of gestopt moet worden kan de wedstrijdleider elke benadeelde equipe een tijd toewijzen die hij/zij als de meest faire beschouwd Assistentie Tijdens een Regularity of test is elke vorm van hulp verboden, uitgezonderd het laten duwen van de auto met als doel de auto weer op de weg te brengen of de weg vrij te maken Persoonlijke veiligheid Tijdens het verrijden van de Regularity s en tests moet de equipe goedgekeurde helmen, brandwerende kleding en veiligheidsgordels dragen Elke equipe is verplicht een geplastificeerd waarschuwingsteken op A-4 formaat in de auto te hebben met op één kant een rood SOS teken en op de andere kant een groen OK teken. In geval van een ongeval waar dringende hulp gewenst is moet indien mogelijk het SOS teken getoond worden aan de volgende auto s. In geval van een ongeval of bij het verlaten van een stilstaande auto langs de route moet duidelijk het OK teken getoond worden aan de volgende auto s De gevarendriehoek dient geplaatst te worden in geval de auto stil staat op of naast de route. 14 VERKENNEN 14.1 Registratieprocedure De documentencontrole en de uitreiking van het routeboek voor de verkenning vindt plaats op: zaterdag 1 november 2014, 10:00 12:00 uur Rallycentrum, t Proggiehoes Beckumerschoolweg PZ Beckum. Bij de uitreiking van het routeboek zal het kenteken van de auto die wordt gebruikt voor de verkenning van de regularity s en tests geregistreerd worden (tegen overlegging van het kentekenbewijs) De organisator zal elke équipe van 2 stickers met het wedstrijdnummer voorzien. Deze stickers moeten als volgt op de auto aangebracht worden: - 1 sticker op de voorruit, in de rechterbovenhoek. - 1 sticker op de rechter achterzijruit Tijdschema De organisator biedt de ingeschreven deelnemers de mogelijkheid de route van de regularity s en tests te verkennen, volgens onderstaand schema dan wel volgens een aangepast schema zoals vermeld in een bulletin. Het definitieve tijdschema voor de verkenning zal bij uw inschrijfbevestiging worden gevoegd.

12 Regularity/test Lengte ca. Onverhard Tijdslimiet 1/5 Hengelo Zuid 7,5 km 0% Za , tussen 12:00-18:00 uur 2/6 De Hoeve 27,0 km 0% Za , tussen 12:00-18:00 uur 3/7 Bentelo 13,0 km 0% Za , tussen 12:00-18:00 uur 4/8 Zeldam 9,5 km 0% Za , tussen 12:00-18:00 uur * Elke verschillende regularity of test mag maximaal 1 maal worden verkend. De verkenning zal door middel van tijd- c.q. routecontroles worden gecontroleerd Speciale beperkingen Na publicatie op 26 oktober 2014 van de locaties van de klassementsproeven op de site en voor zaterdag 1 november 2014, 07:00 uur, is het niet toegestaan door een equipe of met deze equipe in verband te brengen personen om te rijden, met welk voertuig dan ook, op de wegen die gebruikt zullen worden als klassementsproef. De organisator zal deze wegen intensief controleren Elke overtreding van bovenstaande regels (art en ) zal als volgt door de organisator bestraft worden: - 1e overtreding: een tijdstraf van 2 minuten. - 2e overtreding: geen toelating tot de start van de betreffende equipe. Het besluit van het organisatiecomité of van de wedstrijdleider zal beslissend zijn. Zo n beslissing kan worden genomen onafhankelijk of wel of geen sanctie door de Politie en/of officials is genomen en onafhankelijk van het resultaat van zo n actie. Er bestaat geen recht op het indienen van een protest of beroep en het inschrijfgeld zal niet terug betaald worden Snelheidscontroles Gedurende de verkenning van de regularity s en tests is het niet toegestaan om met een hogere snelheid over de wegen van de regularity s of tests te rijden dan wettelijk is toegestaan en/of in tegengestelde rijrichting te rijden. Politie, marshals en officials zullen het gedrag van de equipes tijdens de verkenning nauwlettend visueel en/of met behulp van elektronische- en/of fotografischeen/of video apparatuur volgen. Overtredingen zullen gerapporteerd worden aan de organisator resp. wedstrijdleider die, gebaseerd op het bewijsmateriaal, een straf kunnen uitspreken die zo ver kan gaan als het niet toe laten tot de start van de betreffende equipe. * In verband met de verstrekte vergunningen is de maximum snelheid op de regularity s en tests tijdens de verkenning vastgesteld op 70 km/uur, tenzij de verkeersregels ter plaatse een lagere maximum snelheid voorschrijven.

13 15 SERVICE - ASSISTENTIE 15.1 Service - Assistentie Het is equipes niet toegestaan om zelf enige vorm van technische service (b.v. volgauto s) te organiseren. Bij meerdaagse rally s is het equipes toegestaan om voor de start en na de finish van een etappe reparaties aan de auto uit te (laten) voeren door en/of bij een gespecialiseerd bedrijf Tanken van de auto Brandstof tanken in het servicepark is niet toegestaan. In het routeboek zijn tankmogelijkheden aangegeven Locatie servicepark Het servicepark bevindt zich op het Parkeerterrein Thales, Robijnstraat, Hengelo OV Het servicepark is geopend vanaf vrijdag 31 oktober 2014, vanaf 18:00 uur, tot zondag 2 november 2014, 22:00 uur. * Bepalingen servicepark - Het is niet toegestaan om in het servicepark te rijden met gemotoriseerde voertuigen anders dan de rally auto. - Het gebruik van bijvoorbeeld trikes, quads, motoren, brom- en snorfietsen is dus NIET toegestaan. - Op het servicepark zal alleen de rallyauto toegelaten worden. - Equipes dienen zich bij gemotoriseerde verplaatsingen ten allen tijde te houden aan de instructies van de officials en u dient stapvoets te rijden (maximaal 20 km/uur). - Overtreding van het bovenstaande zal worden bestraft met uitsluiting. - Het servicepark is geopend tot zondag 3 november 2013, 22:00 uur. Op zondagavond 3 november 2013, 24:00 uur, moeten de deelnemers alles van het terrein hebben verwijderd en dient de ondergrond schoon te zijn. Indien zich daarna nog voertuigen, voorwerpen of vuil op de servicelocatie bevinden, zal de organisatie op kosten van de deelnemer het servicepark laten ontruimen c.q. reinigen. 16 DOCUMENTENCONTROLE - EN CONFORMITEIT Documenten controle De controle van de documenten vindt plaats op vrijdag 31 oktober 2014, 20:00 22:00 uur (Het Proggiehoes, optioneel) en zaterdag 1 november 2014, 07:00 09:00 uur, in het Rallycentrum, t Proggiehoes Beckumerschoolweg 35 te Beckum Tijdens de documentencontrole wordt het onderstaande gecontroleerd: - betalingen, - rijderslicenties, - rijbewijzen, - verzekeringsbewijs, - kentekenbewijs van de auto, - correctheid van alle informatie op het inschrijfformulier.

14 16.2. Conformiteitcontrole Vóór de start is er een conformiteitcontrole van de auto. De gegevens op de identiteitskaart van de auto worden vergeleken met die van de auto. Een auto die niet goedgekeurd wordt, zal niet tot de start worden toegelaten De conformiteitcontrole van de deelnemende auto vindt plaats bij: - Autobedrijf Garage Schlichter, Smaragdstraat 8-10 Hengelo OV, op zaterdag 1 november 2014, van 14:00 tot 18:00 uur, volgens een verplicht tijdschema dat opgenomen is in de acceptatiebrief. * De aanrijroute voor de conformiteitcontrole vanuit het servicepark is voorgeschreven. Een beschrijving van de route wordt tijdens de documentencontrole aan de deelnemers uitgereikt. Indien van deze route wordt afgeweken, zal aan de equipe een geldstraf van 50,00 worden opgelegd. Te vroeg melden is niet toegestaan. Te laat melden bij de controle voor de conformiteitcontrole (minder dan 30 minuten) zal worden bestraft met een geldboete van 50,00. Bij meer dan 30 minuten te laat melden, beslissen de wedstrijdleider omtrent de hoogte van de straf welke eventueel kan leiden tot het niet toelaten tot de start. 17 START De start van de rally zal plaats vinden overeenkomstig de definitieve startlijst. De tijdsinterval bij de start tussen de deelnemende auto s is 1 minuut, tenzij anders aangegeven in het reglement. De officiële start van de rally is op het startpodium op het Marktplein Centrum Hengelo. De officiële finish van de rally is op het startpodium op het Marktplein Centrum Hengelo. Wanneer een equipe zich na de ideale starttijd meldt, zal deze geacht te zijn gestart op de werkelijke starttijd met een bestraffing voor het aantal minuten te laat. Wanneer een equipe zich meer dan 30 minuten te laat bij de start meldt zal deze niet tot de start worden toegelaten. 18 RESULTATEN - PROTESTEN Resultaten Alleen die equipes worden in het eindklassement opgenomen die met de ingeschreven auto op eigen kracht de finish hebben gepasseerd. Resultaten kunnen in tijd of in (straf)punten uitgedrukt worden. De resultaten worden vastgesteld door het optellen van alle bestraffingen. Gedurende de rally zullen de volgende resultaten gepubliceerd worden (een en ander afhankelijk van de duur van de rally): * Voorlopig tussenklassement: gepubliceerd aan het einde van een etappe, * Voorlopig eindklassement: gepubliceerd aan het einde van de rally. * Officieel eindklassement: gepubliceerd 30 minuten na publicatie van het voorlopig eindklassement.

15 18.2. Protesten De nauwkeurigheid van de door de organisator berekende rijtijden en/of opgegeven afstanden kunnen geen onderwerp zijn van enig protest en/of beroep Situaties waarbij een equipe door welke reden dan ook gehinderd wordt in het realiseren van een routeopdracht/proef, het niet kunnen rijden van de ideale route of wanneer blijkt dat een controle niet aanwezig is op het moment van doorkomst van die equipe kunnen geen reden zijn om controles te annuleren of onderwerp zijn van enig protest wanneer de organisator kan aantonen dat de oorzaak niet het gevolg is van een door haar ontstane organisatorische tekortkoming Alleen individuele equipes kunnen een protest indienen. Elk protest moet schriftelijk met het protestgeld binnen 30 minuten na publicatie van het voorlopig tussen- of eindklassement ingediend worden bij de wedstrijdleiding. Indien het protest gegrond wordt verklaard zal de opgelegde straf geschrapt worden. Het protestgeld is 250, PRIJZEN - PRIJSUITREIKING Algemeen klassement: - 3 hoogst geklasseerde deelnemers in de rally over alle groepen. - Klassement per Groep: per groep, afhankelijk van het aantal deelnemers in de groep, per 5 gestarte deelnemers 2 bekers 2 bekers met een maximum van 5 sets - Klasse klassement: per klasse, afhankelijk van het aantal deelnemers in de klasse, per 5 gestarte deelnemers 2 bekers met een maximum van 5 sets - Beste buitenlandse equipe 2 bekers - Beste dames equipe 2 bekers - Beste mixed equipe 2 bekers Deelnemers dienen de prijzen zelf of door een vertegenwoordiger af te (laten) halen. Prijzen worden niet na gezonden en vervallen aan de organisatie

16 20. SAMENVATTING STRAFFEN Geen toelating tot de start van de rally Artikel Reden inschrijfgeld niet betaald 4.4. deelname niet geaccepteerd/geweigerd 5.1. auto voldoet niet aan de Wegenverkeerswetgeving 5.1. auto geproduceerd na geen homologatieformulier/fabriekspecificatie beschikbaar 5.1. geen identiteitskaart (HTP of HRCP) uitrusting van de auto niet volledig meer dan zes lampen/(imitatie-)gasontladingslampen op de auto aanwezig banden niet conform de regelgeving 6.1. samenstelling van de equipe niet compleet 6.1. bestuurders niet in het bezit van de juiste rijderslicentie 6.2. helm niet goedgekeurd / geen brandwerende overall 7.2. verzekering van de equipe niet in orde 7.3. verklaring voor acceptatie en afstand van verhaal niet ondertekend 9.1/9.2. reclame niet conform e overtreding van de verkenningsregels overtreding snelheidslimiet / tegengesteld rijden tijdens de verkenning documenten niet in orde conformiteitcontrole niet met goed gevolg doorlopen 17. meer dan 30 minuten te laat bij de start Strafpunten/Strafseconden e verkeers- snelheidsovertreding missen van een passeercontrole tijdcontrole: elke minuut te vroeg 10 elke minuut te laat missen van een tijdcontrole te vroeg bij de laatste tijdcontrole van een etappe geheime tijdcontrole: elke 1/10 seconde te vroeg 1/10 elke 1/10 seconde te laat 1/ overschrijden van de maximale toegestane vertraging regularity/test: te vroeg starten 20 elke 1/10 seconde afwijking van de normtijd 1/10 missen tijdwaarnemingspunt 100 negeren gele vlag signaal, per constatering Straffen ter beoordeling van de wedstrijdleider tot maximaal uitsluiting 8.1/8.2/8.3. rallyborden / wedstrijdnummers / namen niet goed aangebracht e verkeersovertreding / 1 e snelheidsovertreding onsportief gedrag, enz. 10.4/ ongevallenprocedure niet opgevolgd controlekaart veranderd door de equipe overtreding servicepark bepalingen Uitsluiting e verkeers- of snelheidsovertreding negeren rode vlag signaal op een regularity of test tegen de rijrichting rijden op een regularity of test stoppen bij de vliegende finish van een regularity of test assistentie op een regularity of test ontvangen kleding en helm niet conform de regelgeving ongeoorloofde service/assistentie brandstof bijvullen in het servicepark

17

REGLEMENT SLOWLY SIDE WAYS EVENT IN DE 3 e LEGEND TWENTE RALLY.

REGLEMENT SLOWLY SIDE WAYS EVENT IN DE 3 e LEGEND TWENTE RALLY. REGLEMENT SLOWLY SIDE WAYS EVENT IN DE 3 e LEGEND TWENTE RALLY. Het evenement wordt georganiseerd en verreden overeenkomstig: - het KNAF Reglement Legend Regularity Rally s (hierna te noemen: RLR) - dit

Nadere informatie

Sectie Historische Rally s

Sectie Historische Rally s Sectie Historische Rally s Reglement Touring Events INLEIDING Het Reglement Touring Events is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 4 van de Code Sportif International van de Fédération Internationale

Nadere informatie

Historische Rally s. Standaard Reglement Historische Regularity Rally s INLEIDING

Historische Rally s. Standaard Reglement Historische Regularity Rally s INLEIDING Historische Rally s Standaard Reglement Historische Regularity Rally s INLEIDING De KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) en de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) hebben een

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 7 e CLASSIC EUREGIO RALLY.

BIJZONDER REGLEMENT 7 e CLASSIC EUREGIO RALLY. BIJZONDER REGLEMENT 7 e CLASSIC EUREGIO RALLY. KNAF goedkeuringsnummer: KNAF/BSHR/005/14, d.d. 10-04-2014. Het evenement wordt georganiseerd en verreden overeenkomstig: - het KNAF Standaard Reglement Historische

Nadere informatie

IJSSELLANDRALLY. Reglement. KNAF-BSHR goedkeuringsnummer: KNAF/BSHR/0465.15.188 Datum: 26-08-2015. Programma van het evenement

IJSSELLANDRALLY. Reglement. KNAF-BSHR goedkeuringsnummer: KNAF/BSHR/0465.15.188 Datum: 26-08-2015. Programma van het evenement IJSSELLANDRALLY Reglement KNAF-BSHR goedkeuringsnummer: KNAF/BSHR/0465.15.188 Datum: 26-08-2015. Programma van het evenement Vrijdag 4 september 2015 08:00 uur Inschrijving open en documentencontrole 09:30

Nadere informatie

NK Off Road Racing Baja Duitsland 2015

NK Off Road Racing Baja Duitsland 2015 NK Off Road Racing Baja Duitsland 2015 23 25 oktober 2015 Bruinkoolmijn Hohenmölsen (D) 1 INTRODUCTIE 1.1 Deze Off Road Racing zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen,

Nadere informatie

Bestuur 2. Organisatoren 2. Reglement Historische Regularity Rally s 3. Reglement Legend Regularity Rally s 12. Reglement Touring Events 22

Bestuur 2. Organisatoren 2. Reglement Historische Regularity Rally s 3. Reglement Legend Regularity Rally s 12. Reglement Touring Events 22 INHOUDSOPGAVE Bestuur 2 Organisatoren 2 Reglement Historische Regularity Rally s 3 Reglement Legend Regularity Rally s 12 Reglement Touring Events 22 Reglement Nederlands Historisch Rally Kampioenschap

Nadere informatie

Algemeen Reglement. De 24 uur van Emmen

Algemeen Reglement. De 24 uur van Emmen Algemeen Reglement De 24 uur van Emmen Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Algemene zaken 2.1 Inschrijving 2.2 Terugbetaling inschrijfgeld 2.3 Toe te laten auto's 2.4 Gebruikte reglementen 2.5 Uitrusting van de

Nadere informatie

19e Internationale Historische Horneland Rally 2016

19e Internationale Historische Horneland Rally 2016 19e Internationale Historische Horneland Rally 2016 BSHR goedkeuringsnummer: KNAF registratienummer: VOORLOPIG BIJZONDER REGLEMENT Het evenement wordt georganiseerd en verreden conform: - FIA International

Nadere informatie

30 september 2 oktober 2016 Bruinkoolmijn Hohenmölsen (D)

30 september 2 oktober 2016 Bruinkoolmijn Hohenmölsen (D) 30 september 2 oktober 2016 Bruinkoolmijn Hohenmölsen (D) 1 INTRODUCTIE 1.1 Deze Off Road Racing zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Autosportjaarboek van

Nadere informatie

Sportreglement Regularity

Sportreglement Regularity Sportreglement Regularity Art 1. Aard van de wedstrijd Een Regularity is een wedstrijd die geheel of gedeeltelijk wordt verreden over het traject van een rally of rallysprint en dit voor of na de deelnemers

Nadere informatie

Reglementen 8 Uren van Hellendoorn 2015

Reglementen 8 Uren van Hellendoorn 2015 Reglementen 8 Uren van Hellendoorn 2015 Inhoud blz. Inleiding 2 Organisatie comité & locaties 2 Standaard Reglement 3 Inleiding Beste rittenrijders, Voor u ligt het reglement van de 8 uren van Hellendoorn

Nadere informatie

Bijzonder reglement Suzi s Place Rally Maas en Waal 2015 v2.1

Bijzonder reglement Suzi s Place Rally Maas en Waal 2015 v2.1 1 INTRODUCTIE 1.1 Deze Off Road Racing zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Standaard Reglement Terreinsport van de KNAF, het Autosportjaarboek van de KNAF

Nadere informatie

Dit samenvattend reglement is een zo goed mogelijke vertaling van de officiële Winter Trial Regulations, 2015. ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA

Dit samenvattend reglement is een zo goed mogelijke vertaling van de officiële Winter Trial Regulations, 2015. ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA SAMENVATTEND REGLEMENT 15 e WINTER TRIAL Dit samenvattend reglement is een zo goed mogelijke vertaling van de officiële Winter Trial Regulations, 2015. Goedgekeurd door KNAF/BSHR op: Nummer: ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

MIDSUMMER TOURING EVENT BIJZONDER REGLEMENT

MIDSUMMER TOURING EVENT BIJZONDER REGLEMENT BIJZONDER REGLEMENT BSHR Goedkeuringsnummer: BSHR/2017/008 Datum: 24-03-2017 KNAF registratienummer: 0411.17.090 Datum: 28-03-2017 Het evenement wordt georganiseerd en verreden overeenkomstig: - het KNAF

Nadere informatie

5 april 2014. Bijzonder Reglement ARTIKEL 1: ALGEMEEN

5 april 2014. Bijzonder Reglement ARTIKEL 1: ALGEMEEN 5 april 2014 Bijzonder Reglement ARTIKEL 1: ALGEMEEN De Betuwe Classic 2014 is een regelmatigheidsrit welke wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Historische Rally Federatie (NHRF). De

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT. NK Off Road Racing Mini Dakar Hardenberg 2015

BIJZONDER REGLEMENT. NK Off Road Racing Mini Dakar Hardenberg 2015 BIJZONDER REGLEMENT NK Off Road Racing Mini Dakar Hardenberg 2015 1 INTRODUCTIE 1.1 Deze Off Road Racing zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Standaard Reglement

Nadere informatie

31e RallyPro Amsterdam Short Rally 2013

31e RallyPro Amsterdam Short Rally 2013 31e RallyPro Amsterdam Short Rally 2013 Dit Bijzonder Reglement is opgesteld conform het Standaard Rally Reglement 2013 van de Sectie Rally van de KNAF. Aanpassingen, toevoegingen en/of veranderingen in

Nadere informatie

STANDAARD REGLEMENT REGELMATIGHEIDSRITTEN

STANDAARD REGLEMENT REGELMATIGHEIDSRITTEN STANDAARD REGLEMENT REGELMATIGHEIDSRITTEN versie 1.0 december 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 1. Artikel 1: Algemeen... 1. 1.1 Definities... 1. 1.2 Toepassingsbereik... 2. 1.3 Lidmaatschap... 2. 1.4 Evenementenkalender...

Nadere informatie

Bijzonder Reglement ARTIKEL 1: ALGEMEEN

Bijzonder Reglement ARTIKEL 1: ALGEMEEN Bijzonder Reglement ARTIKEL 1: ALGEMEEN De Betuwe Classic 2015 is een regelmatigheidsrit welke wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Historische Rally Federatie (NHRF). De rally wordt

Nadere informatie

Samenvattend REGLEMENT. Van maandag 3 februari tot zaterdag 8 februari 2014

Samenvattend REGLEMENT. Van maandag 3 februari tot zaterdag 8 februari 2014 Samenvattend REGLEMENT 14 e WINTER TRIAL Van maandag 3 februari tot zaterdag 8 februari 2014 Dit samenvattend reglement is een zo goed mogelijke vertaling van de officiële Winter Trial Regulations, 2014..

Nadere informatie

Auto Rally Reglement

Auto Rally Reglement Auto Rally Reglement Inhoudsopgave 1 Definities organisatie...3 1.1 Rally Commissie, Officials & Marshalls...3 1.2 Reglement...3 2 Route...3 2.1 Cours...3 2.2 Etappes...3 2.3 Routeboek...3 2.4 Verkeersregels...3

Nadere informatie

STAR Rally 2014 INHOUDSOPGAVE REGLEMENT

STAR Rally 2014 INHOUDSOPGAVE REGLEMENT STAR Rally 2014 INHOUDSOPGAVE REGLEMENT Programma van het evenement 1. Organisatie 1.1 Organisatie 1.2 Organisatie team 1.3 Officials van de rally 1.4 Toevoeging(en) aan het reglement 1.5 Toepassing en

Nadere informatie

VECHTDAL RALLYSPRINT 21 JUNI 2008 BIJZONDER REGLEMENT

VECHTDAL RALLYSPRINT 21 JUNI 2008 BIJZONDER REGLEMENT VECHTDAL RALLYSPRINT 21 JUNI 2008 BIJZONDER REGLEMENT VECHTDAL RALLYSPRINT 2008 Dit Bijzonder Reglement is opgesteld conform het Standaard Rally Reglement 2008 van de Sectie Rally s van de KNAF. Aanpassingen,

Nadere informatie

BIJZONDER REGELEMENT HISTORISCHE LEGEND TWENTE RALLY

BIJZONDER REGELEMENT HISTORISCHE LEGEND TWENTE RALLY BIJZONDER REGELEMENT HISTORISCHE LEGEND TWENTE RALLY Controlenummer: BSHR/2016/027 Datum: 20-09-2016 KNAF Permitnummer: XXX. Datum: XX-XX-2016 ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA VAN HET EVENEMENT Woensdag

Nadere informatie

VAS-Reglement REGULARITY - SPORTREGLEMENT

VAS-Reglement REGULARITY - SPORTREGLEMENT VAS-Reglement 2013-169 Art 1. Aard van de wedstrijd Een Regularity is een wedstrijd die geheel of gedeeltelijk wordt verreden over het traject van een rally of rallysprint en dit voor of na de deelnemers

Nadere informatie

Bijzonder Reglement 2009

Bijzonder Reglement 2009 Veenhuizen Groep Nederland Rally Bijzonder Reglement 2009 NL Bijzonder reglement Veenhuizen Groep Nederland Rally 2009 1/14 Bijzonder reglement Veenhuizen Groep Nederland Rally 10 oktober 2009 Dit Bijzonder

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 2 e Hellendoorn Legend

BIJZONDER REGLEMENT 2 e Hellendoorn Legend BIJZONDER REGLEMENT 2 e Hellendoorn Legend Inhoudsopgave 1. PROGRAMMA VAN HET EVENEMENT 2. ORGANISATIE REGLEMENTERING 3. AARD VAN HET EVENEMENT 4. TOE TE LATEN AUTO S 5. TOE TE LATEN EQUIPES 6. INSCHRIJVINGEN

Nadere informatie

Reglement Business Rally Events v 1.2

Reglement Business Rally Events v 1.2 Reglement Business Rally Events v 1.2 1 ORGANISATIE De organisatie van dit evenement is in handen van Business Rally Events. 1.1 De organisatieleiding neemt de laatste beslissing(en) en heeft altijd gelijk.

Nadere informatie

INHOUDOPGAVE. 1: Algemeen 3 2: Organisatie 3 3: Bijzonder reglement 4 4: Inschrijven. Inschrijfgeld Restitutie Startnummers

INHOUDOPGAVE. 1: Algemeen 3 2: Organisatie 3 3: Bijzonder reglement 4 4: Inschrijven. Inschrijfgeld Restitutie Startnummers 1 INHOUDOPGAVE Artikel Pagina 1: Algemeen 3 2: Organisatie 3 3: Bijzonder reglement 4 4: Inschrijven 5: Verzekering/vrijwaringsclausule Inschrijfgeld Restitutie Startnummers Verzekering Vrijwaringsclausule

Nadere informatie

31 e Unica Schutte ICT HELLENDOORN RALLY 2012

31 e Unica Schutte ICT HELLENDOORN RALLY 2012 31 e Unica Schutte ICT HELLENDOORN RALLY 2012 BIJZONDER REGLEMENT Dit Bijzonder Reglement is opgesteld conform het Standaard Rally Reglement 2012 van de Sectie Rally s van de KNAF. Aanpassingen, toevoegingen

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT Beach to Bridge Liberation Rally ALGEMENE BEPALINGEN

BIJZONDER REGLEMENT Beach to Bridge Liberation Rally ALGEMENE BEPALINGEN BIJZONDER REGLEMENT Beach to Bridge Liberation Rally Van zondag 9 april tot en met donderdag 13 april 2017 Gecontroleerd door BSHR op: 18-09-2016 Nummer: BSHR/2017/003 Goedgekeurd KNAF op: 17-10-2016 Permit

Nadere informatie

2 e Unica Schutte ICT HELLENDOORN SHORTRALLY 2014

2 e Unica Schutte ICT HELLENDOORN SHORTRALLY 2014 2 e Unica Schutte ICT HELLENDOORN SHORTRALLY 2014 BIJZONDER REGLEMENT 1 Introductie 1.1 Deze shortrally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het 2014 Standaard

Nadere informatie

Reglement Silverlegrally 2015

Reglement Silverlegrally 2015 Artikel 1. ORGANISATIE De organisatie van de Silverlegrally is in handen van Lions Wolvega e.o., de wedstrijdleiding wordt verzorgd door Business Rally Events uit Drachten. 1.1: De organisatieleiding neemt

Nadere informatie

Van zondag 24 januari tot en met vrijdag 29 januari 2016 ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA

Van zondag 24 januari tot en met vrijdag 29 januari 2016 ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA AANVULLEND REGLEMENT 16 e WINTER TRIAL Van zondag 24 januari tot en met vrijdag 29 januari 2016 Goedgekeurd door KNAF/BSHR op: 05-08-2015 Nummer: 0452.15.176 ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA 1 mei 2015

Nadere informatie

29e RallyPro Amsterdam Short Rally 2011

29e RallyPro Amsterdam Short Rally 2011 29e RallyPro Amsterdam Short Rally 2011 Dit Bijzonder Reglement is opgesteld conform het Standaard Rally Reglement 2011 van de Sectie Rally s van de KNAF. Aanpassingen, toevoegingen en/of veranderingen

Nadere informatie

Vught Classic Car Rally 2014

Vught Classic Car Rally 2014 Vught Classic Car Rally 2014 PROGRAMMA Zaterdag 20 september 2014 10.00 uur Aankomst deelnemers 11.00 uur Uitleg rally en toelichting te gebruiken kaartleessystemen 11.20 uur Lunch deelnemers 12.01 uur

Nadere informatie

Samparkrally 2015 REGLEMENT EN KAARTLEESSYSTEMEN

Samparkrally 2015 REGLEMENT EN KAARTLEESSYSTEMEN Samparkrally 2015 REGLEMENT EN KAARTLEESSYSTEMEN Om deel te nemen aan de Samparkrally, dient u dit reglement voor vertrek goed door te nemen. In hoofdstuk 1 leest u het reglement en in hoofdstuk 2 staan

Nadere informatie

Twente Rally 2015 Rallygids

Twente Rally 2015 Rallygids Twente Rally 2015 Rallygids RallyGids TwenteRally 2015 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Contactinformatie... 3 2. Programma... 4 3. Inschrijven... 5 4. Serviceterrein... 6 5. Technische Keuringen... 6 6. Start

Nadere informatie

NK Off Road Racing VHC Havelte

NK Off Road Racing VHC Havelte Bijzonder Reglement KNAC Nationale Autosport Federatie, Sectie Terreinsport. NK Off Road Racing VHC Havelte 19 en 20 april 2014 Pagina 1 van 8 Inhoud Bijzonder Reglement Knac Nationale Autosport Federatie,

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT HELLENDOORN LEGEND

BIJZONDER REGLEMENT HELLENDOORN LEGEND BIJZONDER REGLEMENT HELLENDOORN LEGEND Gecontroleerd: BSHR/2016/06. Datum: 08-08-2016 KNAF Permitnummer: 408.16.195 Datum: 22-08-2016 ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA VAN HET EVENEMENT 5 augustus 2016,

Nadere informatie

Bestuur 2. Organisatoren 2. Reglement Historische Regularity Rally s 3. Reglement Legend Regularity Rally s 13. Reglement Touring Events 23

Bestuur 2. Organisatoren 2. Reglement Historische Regularity Rally s 3. Reglement Legend Regularity Rally s 13. Reglement Touring Events 23 INHOUDSOPGAVE Bestuur 2 Organisatoren 2 Reglement Historische Regularity Rally s 3 Reglement Legend Regularity Rally s 13 Reglement Touring Events 23 Reglement Nederlands Historisch Rally Kampioenschap

Nadere informatie

Algemeen Reglement. Versie 22 februari 2015. Fontys Classics. Algemene vragen: Route vragen: Steven: 06 23115359. Vincent: 06 53681623

Algemeen Reglement. Versie 22 februari 2015. Fontys Classics. Algemene vragen: Route vragen: Steven: 06 23115359. Vincent: 06 53681623 Algemeen Reglement Versie 22 februari 2015 Route vragen: Vincent: 06 53681623 Algemene vragen: Steven: 06 23115359 Fontys Classics Inhoudsopgave 1 Algemene zaken... 1 1.1 Inschrijving... 1 1.2 Toe te laten

Nadere informatie

Euregio Historic Retro Rally

Euregio Historic Retro Rally BIJZONDER REGLEMENT Controlenummer: BSHR/2017/12 Datum: 22 mei 2017 KNAF registratienummer: 0411.17.159 Datum: 30 mei 2017 Het Standaard Reglement Historische Regularity Rally s is van toepassing op alle

Nadere informatie

Scheveningen - Luxembourg - Scheveningen 27 augustus t/m 30 augustus 2015

Scheveningen - Luxembourg - Scheveningen 27 augustus t/m 30 augustus 2015 Scheveningen - Luxembourg - Scheveningen 27 augustus t/m 30 augustus 2015 CONCEPT versie - 30-11-2014 1 Organisatie 1.1 Omschrijving De Stichting Classic SLS organiseert van donderdag 27 augustus t/m zondag

Nadere informatie

Garage Rijsenhout NK ORR Zandvoort

Garage Rijsenhout NK ORR Zandvoort Bijzonder Reglement Garage Rijsenhout NK ORR Zandvoort 28-02-2015 1. Introductie 1.1 Deze ORR zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het 2015 algemeen wedstrijdreglementen

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 2016

BIJZONDER REGLEMENT 2016 CONRAD TWENTE RALLY 2016 BIJZONDER REGLEMENT 2016 1. Introductie 1.1 Deze rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Autosportjaarboek van de KNAF, het 2016

Nadere informatie

REGLEMENT 16e LEGEND OF THE FALL

REGLEMENT 16e LEGEND OF THE FALL REGLEMENT 16e LEGEND OF THE FALL 24 oktober 2015 I. PROGRAMMA Zaterdag 27 juni opening inschrijving Zondag 4 oktober sluiting inschrijving (of eerder, indien het maximum aantal deelnemers is bereikt) Maandag

Nadere informatie

Veenhuizen Groep. Nederland ShortRally. Bijzonder Reglement 2011. Nederlands

Veenhuizen Groep. Nederland ShortRally. Bijzonder Reglement 2011. Nederlands Veenhuizen Groep Nederland ShortRally Bijzonder Reglement 2011 Nederlands Dit Bijzonder Reglement is opgesteld conform het Standaard Rally Reglement 2011 van de Sectie Rally s van de KNAF. Aanpassingen,

Nadere informatie

Scheveningen - Luxembourg - Scheveningen 27 augustus t/m 30 augustus 2015

Scheveningen - Luxembourg - Scheveningen 27 augustus t/m 30 augustus 2015 Scheveningen - Luxembourg - Scheveningen 27 augustus t/m 30 augustus 2015 DEFINITIEF - 04-06-2015 Inhoudsopgave 1 Organisatie... 5 1.1 Omschrijving... 5 1.2 Stichtingsbestuur en organisatiecomité... 5

Nadere informatie

CONCEPT Algemeen reglement Peugeot Sport Challenge 2017

CONCEPT Algemeen reglement Peugeot Sport Challenge 2017 Concept Reglement Versie 07-01-2017 Peugeot Sport Challenge 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Stichting... 2 3. Inschrijving... 2 4. Deelname Peugeot Sport Challenge... 3 5. Veiligheid... 3 6. Evenementen...

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 2017

BIJZONDER REGLEMENT 2017 CONRAD TWENTE RALLY 2017 BIJZONDER REGLEMENT 2017 1. Introductie 1.1 Deze rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Autosportjaarboek van de KNAF, het 2017Standaard

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN

BIJZONDER REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN BIJZONDER REGLEMENT BSR Goedkeuringsnummer: BSR/17-17/AK Datum: 21-07-2017 KNAF registratienummer: 0411.17.210 Datum: 25-07-2017 ALGEMENE BEPALINGEN Het Standaard (concept) Reglement Legend Rally s (hierna

Nadere informatie

Golden Trade Club Rally 2015

Golden Trade Club Rally 2015 AANVULLEND REGLEMENT Golden Trade Club Rally 2015 1. Introductie 1.1 Deze rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het 2015 Standaard Reglement Rally van de

Nadere informatie

HISTORIC RALLY NEDERLAND BIJZONDER REGLEMENT

HISTORIC RALLY NEDERLAND BIJZONDER REGLEMENT BIJZONDER REGLEMENT Controlenummer: BSHR/2017/09 Datum: 20-03-2017 KNAF registratienummer: 0411.17.076 Datum: 22-03-2017 Dit Standaard Reglement Historische Regularity Rally s is van toepassing op alle

Nadere informatie

Bijzonder reglement Strandrace Garage Rijsenhout IJmuiden 2017 v1.3

Bijzonder reglement Strandrace Garage Rijsenhout IJmuiden 2017 v1.3 BIJZONDER REGLEMENT 1 INTRODUCTIE 1.1 Deze Off Road Racing zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Standaard Reglement Terreinsport van de KNAF, het Autosportjaarboek

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 1 e CENTRAAL NEDERLAND RALLY LEGEND

BIJZONDER REGLEMENT 1 e CENTRAAL NEDERLAND RALLY LEGEND BIJZONDER REGLEMENT 1 e CENTRAAL NEDERLAND RALLY LEGEND Bijzonder Reglement CNR Legend 2017, concept, 2-03-2017 Pagina 1 van 18 INHOUDSOPGAVE 1. PROGRAMMA VAN HET EVENEMENT...3 2. ORGANISATIE - REGLEMENTERING...4

Nadere informatie

REGLEMENT JCI CHALLENGE. Editie 6, 24 mei 2014

REGLEMENT JCI CHALLENGE. Editie 6, 24 mei 2014 REGLEMENT JCI CHALLENGE Editie 6, 24 mei 2014 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Challenge 2. Organisatie 3. Programma en locaties 4. Inschrijving 5. Aansprakelijkheid verzekering 6. Auto 7. Verloop van het

Nadere informatie

Bijzonder Reglement 6e RallyPro Circuit Short Rally

Bijzonder Reglement 6e RallyPro Circuit Short Rally Bijzonder Reglement 6e RallyPro Circuit Short Rally 1. Introductie 1.1 Deze Short rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Autosportjaarboek van de KNAF,

Nadere informatie

Bijzonder Reglement Centraal Nederland Short Rally 2017 INHOUDSOPGAVE:

Bijzonder Reglement Centraal Nederland Short Rally 2017 INHOUDSOPGAVE: Bijzonder Reglement Centraal Nederland Short Rally 2017 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie blz. 2 2. Organisatie blz. 2 3. Programma blz. 3 4. Inschrijving blz. 5 5. Verzekering blz. 6 6. Reclame en Identificatie

Nadere informatie

Bijzonder Reglement 4e RallyPro Circuit Short Rally

Bijzonder Reglement 4e RallyPro Circuit Short Rally Bijzonder Reglement 4e RallyPro Circuit Short Rally 1. Introductie 1.1 Deze rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het 2014 Standaard Reglement Rally van

Nadere informatie

ALGEMENE REGLEMENTEN

ALGEMENE REGLEMENTEN ALGEMENE REGLEMENTEN Nederlandse Rittensport Federatie - Nationaal Reglement Ritten (NRR) uitgave 2011 (versie maart 2013) Colofon : Uitgave : Nederlandse Rittensport Federatie - Amersfoort, januari 1996.

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 2017

BIJZONDER REGLEMENT 2017 CONRAD TWENTE SHORTRALLY 2017 BIJZONDER REGLEMENT 2017 1. Introductie 1.1 Deze shortrally (hierna te noemen rally) zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Autosportjaarboek

Nadere informatie

Nationaal Reglement voor Regelmatigheidsritten

Nationaal Reglement voor Regelmatigheidsritten Nationaal Reglement voor Regelmatigheidsritten INTRODUCTIE. Gezien het gezamenlijke belang om de autosport met historische voertuigen in stand te houden, hebben de Federatie Historische Automobiel- en

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT NK Off Road Racing VHC Havelte. 2 en 3 april 2016

BIJZONDER REGLEMENT NK Off Road Racing VHC Havelte. 2 en 3 april 2016 BIJZONDER REGLEMENT NK Off Road Racing VHC Havelte 2 en 3 april 2016 Bijzonder Reglement VHC Actifood Havelte 1 INTRODUCTIE 1.1 Deze ORR zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en

Nadere informatie

Aanvullend Reglement Rally van Putten 2015

Aanvullend Reglement Rally van Putten 2015 Aanvullend Reglement Rally van Putten 2015 1. Introductie 1.1 Deze rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het 2015 Standaard Reglement Rally van de KNAF,

Nadere informatie

REGLEMENT 10e LEGEND OF THE FALL

REGLEMENT 10e LEGEND OF THE FALL REGLEMENT 10e LEGEND OF THE FALL 10 oktober 2009 I. PROGRAMMA Woensdag 15 juli opening inschrijving Zaterdag 19 september sluiting inschrijving (of eerder, indien het maximum aantal deelnemers is bereikt)

Nadere informatie

ROTARIT RALLY HEEZE REGLEMENT

ROTARIT RALLY HEEZE REGLEMENT REGLEMENT 1. ALGEMEEN De Rotarit Heeze is een toeristisch evenement voor bijzondere automobielen en bestaat uit een tweetal trajecten volgens een tijdschema dat in het routeboek is vermeld. De deelnemers

Nadere informatie

Bijlage I: STANDAARD CONTROLEBORDEN

Bijlage I: STANDAARD CONTROLEBORDEN Standaard Reglement Rally, Bijlage I, 2012 rev1 Bijlage I: STANDAARD CONTROLEBORDEN Soort Controle rijrichting van de rally CONTROLE GEBIED (diameter bord > 55 cm) rijrichting van de rally GELE BORDEN

Nadere informatie

Sectie Historische Rallysport

Sectie Historische Rallysport Sectie Historische Rallysport BIJZONDER REGLEMENT 1 e HISTORISCHE SPORTING RALLY TWENTE Controlenummer BSHR: BSHR/2016/028. Datum: 20-09-2016 KNAF Permitnummer: Datum: ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA VAN

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 18 e WINTER TRIAL

BIJZONDER REGLEMENT 18 e WINTER TRIAL BIJZONDER REGLEMENT 18 e WINTER TRIAL Van zondag 4 tot en met donderdag 8 februari 2018 Gecontroleerd door BSHR op: 04-08-2017 Nummer: 2017.08-01 Goedgekeurd door KNAF op: 15-08-2017 Permit nummer: 0452.17.221

Nadere informatie

Artikel 5 - TRAINING Deelname aan de training is verplicht. De wedstrijdleider kan de rijder voor deze verplichting dispensatie verlenen.

Artikel 5 - TRAINING Deelname aan de training is verplicht. De wedstrijdleider kan de rijder voor deze verplichting dispensatie verlenen. WEDSTRIJDREGLEMENT AUTORENSPORT NATIONAAL B Artikel 1 - WEDSTRIJDVERLOOP Het wedstrijdverloop, de verschillende wedstrijdonderdelen en het tijdschema worden vermeld in het bijzonder reglement. De prijsuitreiking

Nadere informatie

Bijzonder reglement voor de Ronald McDonald Rally Organisatie: Stichting Auto en Motorrally Zwolle.

Bijzonder reglement voor de Ronald McDonald Rally Organisatie: Stichting Auto en Motorrally Zwolle. Bijzonder reglement voor de Ronald McDonald Rally 2017 Organisatie: Stichting Auto en Motorrally Zwolle. Telefoon Evert Leideman.. 06-51175876 Organisatie Telefoon bij uitval.. 06-34418992 Organisatie

Nadere informatie

Bijzonder Reglement. Controle nummer BSHR : Datum: 4 september 2017 KNAF Permitnummer: Datum: 6 september 2017

Bijzonder Reglement. Controle nummer BSHR : Datum: 4 september 2017 KNAF Permitnummer: Datum: 6 september 2017 Bijzonder Reglement Controle nummer BSHR : 2017-09-01 Datum: 4 september 2017 KNAF Permitnummer: 0465.17.249 Datum: 6 september 2017 Programma van het evenement Vrijdag 8 september 2017 08:15 uur Inschrijving

Nadere informatie

Spa - Luxemburg - Scheveningen. 1 t/m 4 september 2016. Definitief Reglement

Spa - Luxemburg - Scheveningen. 1 t/m 4 september 2016. Definitief Reglement Spa - Luxemburg - Scheveningen 1 t/m 4 september 2016 Definitief Reglement INHOUD 1 ORGANISATIE EN PROGRAMMA... 3 1.1 Omschrijving... 3 1.2 Stichtingsbestuur en organisatiecomité... 3 1.3 Rally office

Nadere informatie

BCT Trophy 2014. Algemeen Reglement. Bartje Classic Toer-Trophy

BCT Trophy 2014. Algemeen Reglement. Bartje Classic Toer-Trophy BCT Trophy 2014 Algemeen Reglement Bartje Classic Toer-Trophy Versie: 6 april 2014 Algemeen Reglement Bartje Classic Toer-Trophy Versie: 6 april 2014 Inhoudsopgave 2 1 Inleiding 3 2 Algemene zaken 3 2.1

Nadere informatie

ALGEMEEN. REGLEMENT VLAGSIGNALEN (Uittreksel van Annexe 'H' art. 4) (Officiële Franse tekst is bindend)

ALGEMEEN. REGLEMENT VLAGSIGNALEN (Uittreksel van Annexe 'H' art. 4) (Officiële Franse tekst is bindend) REGLEMENT VLAGSIGNALEN (Uittreksel van Annexe 'H' art. 4) (Officiële Franse tekst is bindend) A. Voor de baanbeveiliging moeten de wedstrijdleider (of zijn assistent) en de baanposten zich voornamelijk

Nadere informatie

6. VERZEKERING en VRIJWARING De deelnemers en hun voertuigen dienen adequaat voor binnen- en buitenland verzekerd te zijn.

6. VERZEKERING en VRIJWARING De deelnemers en hun voertuigen dienen adequaat voor binnen- en buitenland verzekerd te zijn. 1. ORGANISATIE Rally Lions Overbetuwe wordt georganiseerd door: Lionsclub Overbetuwe https://rallylionsoverbetuwe.com/ 2. KARAKTER VAN DE RALLY Rally Lions Overbetuwe is een recreatieve, toeristische toertocht,

Nadere informatie

Zondag 19 Oktober 2014 48 ste AUTO PUZZELRIT Maasbree

Zondag 19 Oktober 2014 48 ste AUTO PUZZELRIT Maasbree Zondag 19 Oktober 2014 48 ste AUTO PUZZELRIT Maasbree Organisatie: Carnavalsvereniging D n Hab -Maasbree, oktober 2014 Het is een verheugend feit ieder jaar te kunnen constateren dat onze " RALLY MAASBREE

Nadere informatie

DISTRICTS MOTOCROSS D.M.X. REGLEMENT. DISTRICT MIDDEN en OOST K.N.M.V.

DISTRICTS MOTOCROSS D.M.X. REGLEMENT. DISTRICT MIDDEN en OOST K.N.M.V. DISTRICTS MOTOCROSS D.M.X. REGLEMENT DISTRICT MIDDEN en OOST K.N.M.V. 2015 \ REGLEMENT DISTRICTS (DMX) MOTOCROSSWEDSTRIJDEN DOELSTELLING: DMX wedstrijden zijn bedoeld voor vrijetijdsrijders, die in een

Nadere informatie

VAS-Reglement 2016-169 11 VAS CLASSICS - SPORTREGLEMENT

VAS-Reglement 2016-169 11 VAS CLASSICS - SPORTREGLEMENT VAS-Reglement 2016-169 11 VAS CLASSICS - SPORTREGLEMENT 11 VAS CLASSICS - SPORTREGLEMENT Art. 1 Inschrijvingen De inschrijvingen mogen gebeuren tot op de dag van de proef of zoals voorzien in het particulier

Nadere informatie

81 5165 KN. Waspik. ORR op. Dankzij. Kievitsweg. en de. terrein van. voor één. vermeld. in het ASJ. nemen. rek.nr.: 38. k.v.k. no.

81 5165 KN. Waspik. ORR op. Dankzij. Kievitsweg. en de. terrein van. voor één. vermeld. in het ASJ. nemen. rek.nr.: 38. k.v.k. no. Uitnodiging voor de ORR op 2 en juni 2012 te Almere Dankzij de medewerking van de Gemeente Almere zijn we er wederom in geslaagd om twee wedstrijden voor het NK Off Road Racing te organiseren in Almere.

Nadere informatie

ALGEMENE REGLEMENTEN. Nederlandse Rittensport Federatie. - Algemeen Technisch Reglement Ritten (ATRR )

ALGEMENE REGLEMENTEN. Nederlandse Rittensport Federatie. - Algemeen Technisch Reglement Ritten (ATRR ) ALGEMENE REGLEMENTEN Nederlandse Rittensport Federatie - Algemeen Technisch Reglement Ritten (ATRR ) uitgave 2011 versie oktober 2011 Colofon : Uitgave : Nederlandse Rittensport Federatie - Amersfoort,

Nadere informatie

Van zondag 22 januari tot en met vrijdag 27 januari Goedgekeurd KNAF op: Permit nummer: ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA

Van zondag 22 januari tot en met vrijdag 27 januari Goedgekeurd KNAF op: Permit nummer: ALGEMENE BEPALINGEN 1 PROGRAMMA BIJZONDER REGLEMENT 17 e WINTER TRIAL Van zondag 22 januari tot en met vrijdag 27 januari 2017 Gecontroleerd door BSHR op: 31-07-2016 Nummer: BSHR/2017/001 Goedgekeurd KNAF op: 08-08-2016 Permit nummer:

Nadere informatie

Reglementen Crossbaan Boerenrockfestival

Reglementen Crossbaan Boerenrockfestival Reglementen Crossbaan Boerenrockfestival Het Boerenrockfestival is geen officiële crosswedstrijd maar hanteert wel regels waarin eisen aan voertuigen zijn vastgelegd. Ook zijn er eisen m.b.t. veiligheid

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 17 e WINTER TRIAL

BIJZONDER REGLEMENT 17 e WINTER TRIAL BIJZONDER REGLEMENT 17 e WINTER TRIAL Van zondag 22 januari tot en met vrijdag 27 januari 2017 Gecontroleerd door BSHR op: 02-11-2016 Goedgekeurd KNAF op: Nummer: BSHR/2017/001 Permit nummer: ALGEMENE

Nadere informatie

REGLEMENT ROTARIT HEEZE 1. OMSCHRIJVING

REGLEMENT ROTARIT HEEZE 1. OMSCHRIJVING REGLEMENT ROTARIT HEEZE 1. OMSCHRIJVING 1.1 1.2 2.1 2.2 De Rotarit is een recreatief evenement voor klassieke en hedendaagse cabrio s en sportauto s, waarbij de snelheid niet bepalend is voor het eindklassement.

Nadere informatie

Bijzonder Reglement 2e Het Markthuys Legend BIJZONDER REGLEMENT. 2 e HET MARKTHUYS LEGEND. Pagina 1 van 22

Bijzonder Reglement 2e Het Markthuys Legend BIJZONDER REGLEMENT. 2 e HET MARKTHUYS LEGEND. Pagina 1 van 22 BIJZONDER REGLEMENT 2 e HET MARKTHUYS LEGEND Pagina 1 van 22 BIJZONDER REGELEMENT 2E HET MARKTHUYS LEGEND 2016 BSHR Permitnummer: BSHR/2016/025/01 Datum: 25-07-2016 KNAF Permitnummer: 0412.16.181 Datum:

Nadere informatie

Wedstrijd reglement Formula Karting 2017 geldig vanaf 28/02/2017

Wedstrijd reglement Formula Karting 2017 geldig vanaf 28/02/2017 Wedstrijd reglement Formula Karting 2017 geldig vanaf 28/02/2017 Inschrijfvoorwaarden Minimale leeftijd: 14 jaar (indien jonger zal gekeken worden naar bewezen ervaring en kan dispensatie gegeven worden)

Nadere informatie

INHOUD BIJZONDER REGLEMENT 5 E ALZHEIMER RALLY

INHOUD BIJZONDER REGLEMENT 5 E ALZHEIMER RALLY INHOUD BIJZONDER REGLEMENT 5 E ALZHEIMER RALLY 1. 5 e ALZHEIMER RALLY... 2 1.1 OMSCHRIJVING VAN HET EVENEMENT... 2 1.2 BESTUUR STICHTING ALZHEIMER RALLY... 2 1.3 RALLYOFFICE... 2 1.4 OFFICIALS VAN HET

Nadere informatie

Aanvullend Reglement 2e Het Markthuys Legend VOORLOPIG AANVULLENDREGLEMENT. 2 e HET MARKTHUYS LEGEND - 1 -

Aanvullend Reglement 2e Het Markthuys Legend VOORLOPIG AANVULLENDREGLEMENT. 2 e HET MARKTHUYS LEGEND - 1 - VOORLOPIG AANVULLENDREGLEMENT 2 e HET MARKTHUYS LEGEND - 1 - AANVULLEND REGELEMENT 2E HET MARKTHUYS LEGEND 2016 BSHR Permitnummer: BSHR/2016/025 Datum: 07-07-2016 KNAF Permitnummer: XXX.XXX.XXX Datum:

Nadere informatie

habraken

habraken schippersstop - Veldhoven habraken 2601-2605 ELE legend 26-27.05.2017 Supplementary Regulations INHOUDSOPGAVE 1. PROGRAMMA VAN HET EVENEMENT...3 2. ORGANISATIE - REGLEMENTERING...5 3. ORGANISATIE REGLEMENTERING...5

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT EUROL Hellendoorn Shortrally 2016

BIJZONDER REGLEMENT EUROL Hellendoorn Shortrally 2016 BIJZONDER REGLEMENT EUROL Hellendoorn Shortrally 2016 1. Introductie 1.1 Deze shortrally (hierna te noemen rally) zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Autosportjaarboek

Nadere informatie

COPPA D EUROPA 2016 AANVULLEND REGLEMENT

COPPA D EUROPA 2016 AANVULLEND REGLEMENT COPPA D EUROPA 2016 AANVULLEND REGLEMENT KNAF/BSHR goedkeuringsnummer: 0455.15.235 PROGRAMMA VAN HET EVENEMENT Zaterdag 15 augustus 2015 Zondag 1 november 2015 Vrijdag 1 januari 2016 Zondag 6 maart 2016

Nadere informatie

Algemeen Reglement BMCtrofee

Algemeen Reglement BMCtrofee Algemeen Reglement BMCtrofee Versie: 29 mei 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Algemene zaken 3 2.1 Inschrijving 3 2.2 Terugbetaling inschrijfgeld 3 2.3 Toe te laten auto's 3 2.4 Gebruikte reglementen

Nadere informatie

1. De Geuzenloop is een jaarlijks terugkerende estafetteloop, gelopen over een route rondom

1. De Geuzenloop is een jaarlijks terugkerende estafetteloop, gelopen over een route rondom Wedstrijdreglement Geuzenloop Algemeen 1. De Geuzenloop is een jaarlijks terugkerende estafetteloop, gelopen over een route rondom en over het terrein van het Universitair Sportcentrum in Leiden. 2. Deelname

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT EUROL Hellendoorn Rally 2016

BIJZONDER REGLEMENT EUROL Hellendoorn Rally 2016 BIJZONDER REGLEMENT EUROL Hellendoorn Rally 2016 1. Introductie 1.1 Deze rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het Autosportjaarboek van de KNAF, het 2016

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT 1 e ELE LEGEND

BIJZONDER REGLEMENT 1 e ELE LEGEND BIJZONDER REGLEMENT 1 e ELE LEGEND INHOUDSOPGAVE ALGEMENE BEPALINGEN... 3 1 PROGRAMMA VAN HET EVENEMENT... 3 2 ORGANISATIE - REGLEMENTERING... 4 3 AARD VAN HET EVENEMENT... 6 4 TOE TE LATEN AUTO S... 6

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT. Tank S Rally 2014

BIJZONDER REGLEMENT. Tank S Rally 2014 BIJZONDER REGLEMENT Tank S Rally 2014 1. INTRODUCTIE 1.1 De Tank S Rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het 2014 Standaard Reglement Rally van de KNAF,

Nadere informatie

Tank S Short Rally 2014

Tank S Short Rally 2014 BIJZONDER REGLEMENT Tank S Short Rally 2014 1. INTRODUCTIE 1.1 Deze Tank S Short Rally zal worden verreden conform de FIA Code Sportif International en zijn bijlagen, het 2014 Standaard Reglement Rally

Nadere informatie