Casa Arminho Import & Groothandel Hermelijn EJ Deventer. telefoon + 31 (0) Fax + 31 (0) info@casa-arminho.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Casa Arminho Import & Groothandel Hermelijn 42 7423 EJ Deventer. telefoon + 31 (0) 644 608 788 Fax + 31 (0) 570 530 156 E-mail info@casa-arminho."

Transcriptie

1 Casa Arminho Import & Groothandel Hermelijn EJ Deventer telefoon + 31 (0) Fax + 31 (0) info@casa-arminho.nl

2

3 Casa Arminho Import & groothandel Casa Arminho wil de Nederlandse markt graag kennis laten maken met een aantal mooie wijnen van de volgende wijnhuizen Borlido, Quinta das Apegadas, Quinta de Covela, Quinta de Gomariz, Quinta de Mosteiro, Quinta de Pacheca, Quinta da Pigarça, Herdade de Malhadinha Nova, Herdade do Meio, Marcolino Sêbo en Enoforum Wines, Daarnaast deze hebben we een prachtige serie olijfoliën van de firma s Azal en Quinta da Pigarça, een aguardente van Adega Cooperativo Ponte de Barca en een heerlijke amandellikeur, Amarguinha. Borlido Espumante Meio Seco Druivensoorten: Bical, Maria Gomes en Cercial De wijn is citroen kleurig. Fruitig, Fris, zacht en plezierige afdronk. Wijnbereiding: De fermentatie gebeurd in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 12º C. De tweede fermentatie vindt plaats in de fles, daarna vindt er verdere rijping plaats gedurende minimaal 9 maanden. Gastronomie: Als aperitief, bij schaaldieren en visplateaus. Serveren bij 6-8º C. Bewaartijd: Tot het einde van Borlido Espumante Bruto Reserva Druivensoorten: Bical, Maria Gomes en Cercial De wijn is citroen kleurig. Tropisch fruit. Fris, zacht en plezierige afdronk. Wijnbereiding: De fermentatie gebeurd in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 12º C. De tweede fermentatie vindt plaats in de fles, daarna vindt er verdere rijping plaats gedurende minimaal 12 maanden. Gastronomie: Als aperitief, bij schaaldieren en visplateaus. Serveren bij 6-8º C. Bewaartijd: Tot het einde van Borlido Espumante Bucelas Bruto 2001 Druivensoorten: 100% Arinto. Classificatie: VEQPRD De wijn is limoen kleurig. Limoen. Fris, zacht en plezierige afdronk. Wijnbereiding: De fermentatie gebeurd in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 12º C. De tweede fermentatie vindt plaats in de fles, daarna vindt er verdere rijping plaats gedurende minimaal 12 maanden. Gastronomie: Uitstekend als aperitief, bij schaaldieren en visplateaus. Serveren bij 6-8º C. Bewaartijd: Tot het einde van Borlido Espumante Reserva Tinto Bruto Druivensoorten: Baga, Castelão en Tinta Pinheira. De wijn is robijnrood. Rood fruit. Fris, fruitig en met zachte tannine. Wijnbereiding: De fermentatie gebeurd in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 12º C. De tweede fermentatie vindt plaats in de fles, daarna vindt er verdere rijping plaats gedurende minimaal 24 maanden. Gastronomie: Past uitstekend bij geroosterd en rood vlees. Serveren bij 6-8º C. Bewaartijd: Tot het einde van 2010.

4 Quinta das Apegadas Quinta das Apegadas, Sociedade Agrícola, Lda., bestaat pas sinds De oprichters zijn Cândida en António Amorim. Het begon met Quinta das Apegadas, in Cidadelhe, Mesão Frio, een grondstuk met 3,5 hectare land en een zeer kleine verwaarloosde wijngaard. De wijngaard werd hersteld en was in 2002 gereed. Kort daarna kochten zij Quinta Velha, in Canelas, Régua, een grondstuk van 14 hectare, waarvan 10 hectare reeds met wijnstokken van goede kwaliteit was aangeplant Was het jaar van de waarheid, De eerste wijn de Colheita 2004 werd met behulp van wijnmaker Rui Cunha, op de markt gezet De verkregen resultaten kunnen als zeer positief worden beschouwd. De door dit kleine wijnhuis geproduceerde rode wijnen de Apegadas Qta. Velha Douro Tinto Colheita en de Apegadas Qta. Velha Douro Tinto Reserva, behalen ieder jaar weer belangrijke wijnprijzen, Nieuw in 2007 is een mooie rosé Apegadas Rosé Quinta das Apegadas, in het plaatsje Mesão Frio, is nu een kleine wijngaard van 8 hectare met de rode druivensoorten Touriga Nacional, Tourica Franca, Tinta Roriz en Tinta Barroca, alsmede de witte druivensoorten Arinto, Fernão Pires en Avesso. Quinta Velha ligt tussen Régua en Pinhao en ligt in het hart van de Dourovalei binnen het Douro World Patrimony. Dit gebied kent een A- categorie voor Port en Douro DOC wijnen. Deze wijngaard is nu rond de 35 hectare groot. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd alsmede Tinta Amarela, Tinto Cão en Codega voor wit.

5 Apegadas Rosé 2006 Classificatie: Regional Duriense. Druivensoorten: Touriga Franca en Touriga Nacional. Intens roze. Tonen van kersen en aardbeien. Jong met plezierige zuurgraad. Wijnbereiding: Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. Gastronomie: Uitstekend bij salades, schaal- en schelpdieren en gegrild vlees. Bewaartijd: Tot de zomer van Apegadas Qta. Velha Douro Tinto Colheita 2004 Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional en Tinta Barroca. Diep rood. Rijpe bosvruchten met een vleugje vanille. Vol met lichte tannine en een lange afdronk. Perfect in balans. Wijnbereiding: In roestvrijstalen vaten volgens traditioneel proces. Rijping, gedurende 12 maanden in Hongaars en Amerikaans eiken vaten. Gastronomie: Wild, rood vlees en zachte kazen. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Zilveren medaille Concours de Bruxelles Bronzen medaille International Wine Challenge Apegadas Qta. Velha Douro Tinto Colheita 2005 Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional en Tinta Barroca. Intens diep rood. Rijpe bosvruchten met een vleugje vanille. Elegant met lichte tannine en een lange afdronk. Perfect in balans. Wijnbereiding: In roestvrijstalen vaten volgens traditioneel proces. Rijping, gedurende 12 maanden in Hongaars en Amerikaans eiken vaten. Gastronomie: Wild, rood vlees en zachte kazen,past ook prima bij vette vis. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Bronzen medaille International Wine Challenge Apegadas Qta. Velha Douro Tinto Reserva 2004 Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca en Touriga Nacional Dieprood met een vleug violet Rijpe bosvruchten, noten en een vleugje kruiden Vol en complex met een elegante en zachte afdronk. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerd in roestvrijstalen vaten. Rijping gedurende 12 maanden in nieuw Frans eiken vaten. Gastronomie: Decanteren wordt aanbevolen in de eerste jaren. Combineert prima met rood en geroosterd vlees en zachte kazen. Bewaartijd: tot de zomer van 2015 Behaalde prijzen: Zilveren medaille MUNDUS Vini Great International Wine Awards Bronzen medaille Challenge International du Vin 2007.

6 Quinta de Covela Quinta de Covela ligt in de streek Entre Douro e Minho. Deze Quinta wordt omgeven door een prachtig op het zuiden gelegen amfitheater van de Douro. Quinta de Covela bestaat als quinta al sinds de 16 e eeuw. Het ligt precies tussen de parochies van S. Tomé de Covelas en Santa Cruz do Douro, de zgn. lage Douro. Dit is het gebied waar het afgebakende Portwijn gebied eindigt en de Entre Douro e Minho begint. Quinta de Covela is in totaal 34 ha. groot; Hiervan is 19 ha aangeplant als wijngaard, slingerend rond het amfitheater en optimaal profiterend van de warme en zonnige condities. De kurkeiken en talrijke struiken op het landgoed zorgen hier voor een speciaal microklimaat. De ruïnes van het originele Casa de Covela, een mooi herenhuis uit de 16 e eeuw en de kapel herinneren aan de Middeleeuwse adellijke huizen in deze regio en bevestigen de eeuwenoude cultuur van wijn op de Quinta. Eigenaar van de Quinta in 2006 is Nuno Araújo. De arme gronden, de uitstekende blootstelling, het speciale microklimaat en de mengeling van druivenverscheidenheden zorgen er allemaal voor dat Quinta de Covela zijn eigen zeer specifieke "terroir" heeft. Dit, plus zijn status als producent en bottelaar (alle druiven worden landgoed-gekweekt, landgoedgebotteld alle wijnen) betekent dat de wijnen onder de benaming Vinho de Regionale Minho, droge rood, wit en rosé van echt karakter en belang uniek zijn. In de jaren '80, begon Quinta de Covela werd een experimentele wijngaard geplant met meer dan een dozijn Portugese als internationale druivenverscheidenheden. De Portugese druivenrassen Avesso en Touriga Nacional werden respectievelijk gekozen als "ruggengraat" voor wit en rood, de eerstgenoemde een inwoner van deze subregio, de laatstgenoemden de onbetwiste koning van Portugese druiven. Deze twee druivenrassen dragen bij aan de persoonlijkheid van de wijnen van Quinta de Covela. Momenteel worden de volgende druivenrassen verbouwd op Quinta de Covela: Touriga Nacional, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot Noir en Syrah voor rood; Avesso, Chardonnay, Chenin, Gewürztraminer, Semillon en Viognier voor wit. Er wordt zorgvuldig met de hand geplukt, variëteit per variëteit. De wijnbereiding vindt plaats in eiken vaten of roestvrijstalen vaten, elk naar de gewenste stijl van de wijn, welke rood en wit "COVELA Colheita Seleccionada" of "COVELA Escolha", naast "COVELA Palhete geeft. Het bottelen van, de etikettering van en de verpakking van allen vinden in Quinta plaats. Sinds 2007 is Quinta de Covela gecertificeerd als Bio door Ecocert. Hiermee mogen we dan ook stellen dat alle wijnen van Covela volledig biologisch geproduceerd zijn.

7 Covela Escolha Branco 2005 (biologisch) Classificatie: Vinho Regional Minho Druivensoorten: Avesso en Chardonnay en Gewuertztraminer. Heldere strokleur. Expressieve, gevoelige neus met goede intensiteit, fijne bloemen, tropische vruchten, mineraal. Zeer droog, keurig evenwichtige zuurheid, rond en goed gestructureerd, met goed fruit. Lange en elegante afdronk. Wijnbereiding: Vergisting en rijping in roestvrijstalen vaten, die fruit bewaren. Gastronomie: Vis en als aperitief. Onder andere de granieten bodem waarop deze druiven groeien geeft deze wijn zijn absolute wereldklasse. Het is een heerlijk frisse en volle witte wijn. Je denkt niet meteen aan Portugal bij de wijnen van Covela. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Gouden medaille Concours de Bruxelles Covela Escolha Branco 2006 (biologisch) Classificatie: Vinho Regional Minho Heldere strokleur. Expressieve, gevoelige neus met goede intensiteit, fijne bloemen, tropische vruchten, mineraal. Zeer droog, keurig evenwichtige zuurheid, rond en goed gestructureerd, met goed fruit. Lange en elegante afdronk. Wijnbereiding: Vergisting en rijping in roestvrijstalen vaten, die fruit bewaren. Gastronomie: Vis en als aperitief. Het is een heerlijk frisse en volle witte wijn. Bewaartijd: Tot de zomer van Covela Palhete Seco 2006 (biologisch) Classificatie: Vinho Regional Minho Druivensoorten: Touriga Nacional, Cabernet Franc, Merlot, Heldere grenadine kleur Expressieve neus met rode vruchten, aardbeien en lichtjes mineraal. Droog in de mond en fruitig, met evenwichtige zuurheid, ronde en goed gestructureerd. Een aantrekkelijke, vriendschappelijke wijn. Wijnbereiding: Gisting in roestvrijstalen bij gematigde temperatuur. Gastronomie: De rosé past prima bij vis, schaal- en schelpdieren. Bewaartijd: Tot de zomer van Covela Branco Colheita Seleccionada 2004 (biologisch) Classificatie: Vinho Regional Minho Druivensoorten: Avesso en Chardonnay Heldere goudgele kleur met groene reflexen Intense, geconcentreerde,complexe neus, met tropische vruchten en vanille. Droge wijn, evenwichtige zuurheid, aroma's die geleidelijk een blijvende lange afdronk geven. Wijnbereiding: Gedeeltelijk vergist en rijping in Franse eikenhouten vaten, gedurende 6 maanden. Gastronomie: Vis, schaal en schelpdieren, als aperitief en natuurlijk bij asperges. De subtiele houtrijping zorgt voor mooi versmolten vanilletonen die het fruit niet overheersen. Zeer evenwichtige wijn met voldoende frisse zuurtjes. Qua karakter meer een nieuwe wereldwijn dan typisch Portugees. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Zilveren medaille Challenge International du Vin 2007.

8 Covela Escolha Tinto 2004 (biologisch) Classificatie: Vinho Regional Minho Druivensoorten: Touriga Nacional, Cabernet Franc, Merlot en Syrah Intense rode kleur. Complexe neus, met zwart fruit en zwarte kersen. Droog in de mond, met een goede structuur, rijpe zwarte vruchten en zachte tannine, met een lange, elegante afdronk. Wel een zeer geconcentreerde, bijna dikke wijn. Knap dat dit uit één van de meest regenachtige streken ( Minho ) van Portugal komt. Geen eikenhoutrijping, niet gestabiliseerd of gefiltreerd, kan bezinksel in de fles creëren. Wijnbereiding: Gisting in roestvrijstalen bij gematigde temperatuur, die het fruit bewaart. Gastronomie: Wild, rood vlees en zachte kazen. Bewaartijd: Tot de zomer van 2010 Behaalde prijzen: Bronzen medaille Decanter World Award Covela Colheita Seleccionada Tinto 2001 (biologisch) Classificatie: Vinho Regional Minho Druivensoorten: Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Merlot. Intense robijnrode kleur. Complexe neus, met zwart fruit en zwarte kersen. Droog in de mond, met een goede structuur, rijpe zwarte vruchten en zachte tannine, met een lange, elegante afdronk. Wijnbereiding: 12 maanden rijping in Franse eiken vaten, niet gestabiliseerd of gefiltreerd, kan bezinksel in de fles creëren. Gastronomie: Wild, rood vlees en zachte kazen.net als alle Covela wijnen niet typisch Portugees, maar wel een heel erg lekkere winterwijn. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Bronzen medaille Wine Masters Challenge Quinta de Gomariz Gelegen in de sub regio Vale do Ave in de Minho, het uiterste noorden van Portugal ligt Quinta de Gomariz, een kleine wijngaard in het gebied van de Vinho Verde. Quinta de Gomariz produceert met respect voor de traditionele wijze van vinificatie op geheel eigen wijze wijnen van hoge kwaliteit, verkregen uit de oude druivenrassen van deze regio. Gelegen in het gebied van de Vinho Verde heeft dit gebied in de sub regio van de Vinhos Verde, niet ver van Santa Tirso, haar eigen microklimaat waarmee Quinta de Gomariz excellente en karakteristieke wijnen kan produceren. Van Quinta de Gomariz heeft Casa Arminho een drietal wijnen opgenomen in het assortiment. Als eerste de Vinho Verde Branco Een wijn gemaakt van de Loureiro en Alvarinho druif en levert een citroen tot strokleurige wijn met aroma s van bloemen en fruit. In de mond een natuurlijke zachte balans met een iets zure afdronk. Als tweede een de Rosé, de Vinho Verde Espadeiro De wijn van dit druivenras is een zeer productieve cultivar, laatrijpend en is zeer fruitig (bosvruchten) en heeft verder aroma s van bloemen. De kleur is zalmroze en heeft een uitstekende afronk. Als derde wijn de Vinho Verde Rosado Padeiro 2006, eveneens een roséwijn van hoge kwaliteit. Een wijn, 100% Padeiro de Basto druiven. Aroma s van framboos en aardbei.

9 Quinta de Gomariz Branco 2006 Classificatie: Vinho Verde DOC sub região do Avo Druivensoorten: Loureiro en Alvarinho Citroen- tot strokleurig Bloemen en fruit Droge frisse wijn met een lichte tinteling en een uitgebalanceerde iets zurige afdronk Wijnbereiding: Vergisting en rijping in roestvrijstalen vaten. Gastronomie: Vis schaal- en schelpdieren, asperges en als aperitief Bewaartijd: tot de zomer van Behaalde prijzen: Bronzen medaille Concours de Vinho Verde 2007 Quinta de Gomariz Padeiro Rosé 2006 Classificatie: Vinho Verde DOC sub região do Avo Druivensoorten: 100% Padeiro Roze Framboos en aardbeien. Een jonge elegante wijn met een zeer fruitige afdronk Wijnbereiding: Vinificatie met rijpe druiven, ontsteelt, gekneusd en de eerste gisting vind plaats met de schillen. Daarna vergisting bij een temperatuur van 17-19º C in roestvrijstalen vaten. Gastronomie: Aperitief of bij pasta s. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Gouden medaille Concours de Vinho Verde 2007 Quinta de Gomariz Espadeiro Rosé 2006 Classificatie: Vinho Verde DOC sub região do Avo Druivensoorten: 100% Espadeiro Zalmroze Bloemen en bosvruchten. Ontwikkeld zich perfect in de mond met een zeer fruitige afdronk Wijnbereiding: Vinificatie met rijpe druiven, ontsteelt, gekneusd en de eerste gisting vind plaats met de schillen. Daarna vergisting bij een temperatuur van 17-19º C in roestvrijstalen vaten. Gastronomie: Als aperitief en bij een kaasplateau Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Gouden medaille Concours de Vinho Verde 2007 Castelo de Melgaço Branco 2005 Classificatie: Vinho Verde DOC sub região Monção. Druivensoorten: Alvarinho en Trajadura. Citroengeel. Jonge fruitige wijn. Fris, met tonen van exotisch fruit en een lichte tinteling, die zo kenmerkend is voor de Vinho Verde. Wijnbereiding: Vergisting en rijping in roestvrijstalen vaten. Gastronomie: Ideaal bij salades, vis schaal- en schelpdieren, asperges en als aperitief. Bewaartijd: Tot het najaar van 2008.

10 Quinta de Mosteiro Op de linker oever van de rivier de Varosa, met het gezicht naar de Douro en het stadje Régua ligt de Quinta de Mosteiro. De Quinta is al eeuwenoud en werd in het verleden geleid door Cistenser monniken die van oudsher bekend staan om hun uitstekende wijnen en likeuren. Tussentijds veranderde de Quinta diverse malen van eigenaar en verloor haar wijngaarden en wijnproductie. In 1983 kocht de huidige eigenaar José Arnaldo Coutinho het terrein en kreeg het zijn wijnproductie terug. Het terrein werd volledig geplant met edele druiven variëteiten welke typerend zijn voor dit Douro gebied. De druiven zijn in verticale rijen geplant, veelal op kleine terrassen, welke zo typerend zijn voor de Dourovallei. Op deze wijze kunnen de druiven optimaal profiteren van de zon en leveren ze de bijzondere druiven voor uitstekende wijnen. De eerste wijnen van Quinta de Mosteiro werden gemaakt in Met één van de eerste wijnen werden direct prijzen behaald, de Quinta de Mosteiro Tinto 1996 behaalde bronzen, zilveren en zelfs een gouden medaille op diverse concoursen. Ook in 1997 viel de Tinto 1997 weer in de prijzen. Kortom, we kunnen stellen dat de wijnen van Quinta de Mosteiro, constant zijn en van hoge kwaliteit. Ook de jongste wijnen vallen geregeld in de prijzen. Quinta de Mosteiro Branco 2004 Colheita Seleccionada Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: 100% Rabigato Helder citroengeel. Fruitig met bloemen. Frisse jonge wijn die zeer goed in balans is, exotisch fruit gaat samen met een plezierige lange afdronk met een vleugje bloemen. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij stalen vaten, daarna rijping op de fles gedurende 2 maanden. Gastronomie: Vis, schaal en schelpdieren, voorgerechten van oesters, gerookte zalm, verse schelpdieren en natuurlijk bij asperges. Bewaartijd: Nu op dronk, te bewaren tot 2008.

11 Quinta de Mosteiro Tinto 1999 Touriga Nacional ( 0,5l) Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: 100% Touriga National. Diep robijnrood. Rijpe zwarte bessen en munt, typerend voor deze druivensoort Goede body, zacht met een lange afdronk. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij stalen vaten, daarna rijping op de fles. Gastronomie: Prima bij rood vlees, wild en geiten- en schapenkazen. Bewaartijd: Nu op dronk, te bewaren tot Behaalde prijzen: Eervolle vermelding International Wine and Spirit Competition Quinta de Mosteiro Tinto 2002 Tinta Roriz Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: 100% Tinta Roriz. Mooi robijnrood. Blijvende geuren van fruit met vanille. Goede body, fluweelzacht in de mond met zachte tannine, en een zeer plezierige in balans zijnde lange afdronk. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrijstalen vaten, daarna rijping op eikenvaten en minimaal 6 maanden op de fles. Gastronomie: Decanteren wordt aanbevolen. Prima bij gestoofd vlees en wild. Bewaartijd: Nu op dronk, maar zal de komende jaren zeker in kwaliteit toenemen door de rijping op de fles, te bewaren tot Behaalde prijzen: Gouden medaille 4 e National Contest of the Clube do Vinho Zilveren medaille Concours de Bruxelles Quinta de Mosteiro Tinto 2001 Touriga Franca Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: 100% Touriga Franca. Diep robijnrood. Geuren van bloemen en vruchten. Zacht, licht fruitig, goede tannine en een lange afdronk. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrijstalen vaten, daarna rijping op eikenvaten en 6 maanden op de fles. Gastronomie: Prima bij rood vlees, konijn en duif. Bewaartijd: Nu op dronk, maar zal de komende jaren zeker in kwaliteit toenemen door de rijping op de fles. Te bewaren tot Behaalde prijzen: Gouden medaille 3 e National Contest of the Clube do Vinho 2002 Gouden medaille Contest of Douro Wines 2002.

12 Quinta da Pacheca Quinta da Pacheca is absoluut één van de meest gastvrije wijnmakerijen in Portugal. Het landgoed is één van de meest bekende en best bezochte in de Dourovallei. Dit schitterende landgoed dateert uit de 18 e eeuw en werd vernoemd naar een van de vorige eigenaren, Mariana Pacheca Pereira. De wijngaarden waren daarvoor eeuwenlang tot een orde van monniken. In 1903, werd José Freire de Serpa Leitão Pimentel de nieuwe eigenaar. Hij installeerde nieuwe "Lagares" in 1916, en deze worden tot op de dag van vandaag nog gebruikt vandaag voor de vinificatie van de wijnen. Pacheca is in de familie gebleven; de huidige eigenaar is Telling Serpa Pimentel, zijn twee dochters en zijn zoon werken met hem bij deze charmante wijnmakerij. Quinta da Pacheca produceert een breed scala aan wijnen. Zo produceren ze ondermeer port, rood, wit en ook vele experimentele wijnen met ongebruikelijke druiven voor het gebied zoals Riesling en Gewürztraminer. Andere traditionelere druiven die op hun 40 hectaren wijngaarden worden gecultiveerd zijn: Voor de rode wijnen Tinto Cão, Tinta Amarela, Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo in Spanje); en voor de witte wijnen Malvasia Fina, Esgana Cão, Verdelho, Gouveio, Rabo de Ovelha, Cerceal, Viosinho en Códega. Quinta da Pacheca Branco 2006 Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: Malvasia Fina, Cerceal en Gouveio. Citroengeel. Jong en elegant met tonen van exotisch fruit. In de mond fris en fruitig. Wijnbereiding: Fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur van 14 tot 16 graden. Daarna een rijping van 2 maanden op de fles. Gastronomie: Als aperitief of bij salades, pasta, gegrilde vis en schaaldieren. Serveren bij 14 C. Bewaartijd: Tot de zomer van Pacheca Tinto 2005 Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz en Tinto Cão. De wijn heeft een diep rode kleur. Tonen van rood rijp fruit Er is een stevige structuur met blijvende tonen van rood fruit en een lange plezierige afdronk. Wijnbereiding: De druiven worden gefermenteerd in grote granieten lagares. Na de gisting volgt er een rijping van 4 maanden in nieuw Frans eiken vaten. Gastronomie: De wijn past uitstekend bij wild, rood vlees en kaasplateaus. Bewaartijd: Minimaal tot de zomer van 2015.

13 Quinta da Pacheca Late Bottled Vintage 2002 Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Francesa. De wijn heeft een diep rode kleur. Veel overrijp fruit van pruimen, vijgen en bessen. Ook rozijntjes zijn er te vinden. De wijn smaakt heel voorzichtig zoet, met In de afdronk nog een frisse kruidigheid die de wijn goed in balans brengt. Wijnbereiding: De druiven voor de LBV komen van een wijngaard van 25 jaar oud. De helft van de druiven worden gefermenteerd gedurende 4 dagen in de grote granieten lagares. De versterking gebeurt na die 4 dagen met zuivere druivendistillaat van 77% alc. Er volgt dan een rijping van 4 jaar in Portugees eiken vaten van 500 liter, zgn. pipas. Gastronomie: Een uitstekende port bij kaasplateaus Bewaartijd: Minimaal tot de zomer van Quinta da Pacheca Vintage 2004 Classificatie: Douro DOC Druivensoorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Francesa. De wijn heeft een diep rode kleur. Rood fruit zoals vijgen, pruimen, aardbeien en kersen, eucalyptus, koriander,... De wijn is sensueel zoet, en heeft een vrij brede en krachtige structuur. HEEL lange afdronk. SCHITTEREND Wijnbereiding: De druiven voor de Vintage komen van een wijngaard van 25 jaar oud. De helft van de druiven worden gefermenteerd gedurende 4 dagen in de grote lagares. De versterking gebeurt na die 4 dagen met zuivere druivendistillaat van 77% alc. Er volgt dan een rijping van 2 jaar in zgn. pipas. Gastronomie: Typische begeleider van kaastafels en chocoladedesserts Bewaartijd: Qua flesrijping kan de wijn nog 50 jaar rijpen (mits goede condities).

14 Quinta da Pigarça Quinta da Pigarça is een landgoed dat eigendom is van de familie Canena en is gelegen in het plaatsje Cuba in de Alentejo. Quinta da Pigarça heeft in totaal 200 hectares aan olijf- en wijngaarden. Bij de oogst worden de druiven zorgvuldig met de hand en in kleine kistjes naar de adega gebracht. Daar wordt iedere variëteit apart verwerkt en daarna opgeslagen in Frans en Amerikaans eiken vaten. In de loop van het jaar worden de verschillende variëteiten gemengd. De variëteiten welke worden geproduceerd op Quinta da Pigarça zijn voor de witte wijn, de Antão Vaz en voor de rode wijnen de Trincadeira, Aragonês, de Alfrocheiro, Cabernet Sauvignon en de Alicante Bouchet. Quinta da Pigarça is een modern wijnbedrijf en gebruikt de nieuwste technologieën. De wijnmaker op Quinta da Pigarça is Luis Leão, die met zijn team al zijn kennis inzet om wijnen te produceren van de hoogte kwaliteit. Het doel van Quinta da Pigarça is om kwaliteitswijnen te produceren. Het is een jong nieuw bedrijf dat nu in eerste instantie op de markt is met drie soorten wijn de Quinta da Pigarça Branco 2004, de Quinta da Pigarça Tinto 2004 en de 100 Marias Tinto Naast de wijnen van Quinta da Pigarça wordt er ook een olijfolie geproduceerd. De extra virgem olijfolie heeft Casa Arminho ook opgenomen in haar assortiment. Quinta da Pigarça Branco 2005 Classificatie: Vinho Regional Alentejo. Druivensoorten: 100% Antão Vaz. Citroengeel. Zacht en fruitig. Een elegante wijn met een zeer fruitige en frisse afdronk Wijnbereiding: Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur van 15 graden in roestvrij stalen vaten. Gastronomie: Vis, schaal en schelpdieren, als aperitief. Bewaartijd: Tot de zomer van Quinta da Pigarça 100 Marias Tinto 2005 Classificatie: Vinho Regional Alentejo. Druivensoorten: Aragonês en Tricadeira. Robijnrood Rijk aan goed rijp fruit. In de mond zachte goede structuur en een elegante, fijne zachte afdronk. Wijnbereiding: Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur van 28 graden in roestvrij stalen vaten. Daarna rijping gedurende drie maanden op Frans eiken vaten. Gastronomie: Bij rood en wit vleesgerechten en kaasplateaus. Bewaartijd: Tot Quinta da Pigarça Tinto 2004 Classificatie: Vinho Regional Alentejo. Druivensoorten: Aragonês, Tricadeira en Alffracheiro. Donker granaatrood. Zacht en rijk aan rijp fruit. In de mond een zijdezachte afdronk met zachte tannines. Wijnbereiding: Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur van 28 graden in roestvrij stalen vaten. Daarna rijping gedurende zes maanden op Frans eiken vaten. Gastronomie: De wijn past uitstekend bij wild, rood vlees en kaasplateaus. Bewaartijd: Tot Behaalde prijzen: Eervolle vermelding Wine Masters Challenge 2007.

15 Herdade de Malhadinha Nova Herdade de Malhadinha Nova is één van de nieuwkomers uit de Alentejo. Dit nieuwe landgoed kan beschouwd worden als één van de opwindendste nieuwe wijnhuizen in Portugal. In 2003 hebben Rita en João Soares op dit landgoed de eerste wijnoogst. De familie Soares is tevens eigenaar van een succesvolle wijn winkelketen (Garrafeira Soares) en distributiezaken in de Algarve. Rita en João Soares, werken op de Herdade de Malhadinha Nova samen met wijnmaker Luis Duarte. Luis heeft 18 jaar gewerkt met David Baverstock bij Esporão en adviseert de familie Soares. De 18 hectaren wijngaarden, van deze nieuwe onderneming heeft een mooi familiehuis, wordt omgeven door talrijke kurkeikenbossen welke bevolkt worden door de zgn. zwarte varkens en tarwegebieden. De varkens verdienen een speciale vermelding: het ras van het zwarte varken, lever fantastische hammen, de Pata Negra. Om voor dit kwaliteitskeurmerk in aanmerking te kunnen komen, mogen de varkens alleen gevoed worden met eikels van de kurkeiken. De wijngaarden worden prachtig onderhouden en de wijnmakerij is prachtig geconstrueerd. De wijnen welke hier geproduceerd worden zijn modern en hebben mooi expressieve fruittonen. Het zijn geenszins saaie 'international' gestileerde wijnen die we elders tegen komen. Van de 18 hectaren wijngaarden, wordt 2 hectare gebruikt voor de rassen Antão Vaz, Arinto, Roupeiro en Chardonnay. De rode hier gekweekte druivenrassen zijn Touriga Nacional, Syrah, Cabernet Sauvignon, Aragonês, Alicante Bouschet en Alfrocheiro. De druiven worden met de hand geoogst, dan bij de wijnmakerij gesorteerd en verder allemaal afzonderlijk verder verwerkt.

16 Monte de Peceguina Tinto 2005 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: Syrah, Touriga Nacional, Aragonês en Alicante Bouschet. Diep robijnrood. Een fantastische neus van zwarte bessen, framboos, aardbei en rijpe pruimen, een vleugje eiken, tabak en vanille. In de mond een goede body, rijp fruit, koffie, goede smakelijke structuur en een elegantie fijne zachte afdronk. Wijnbereiding: Gedeeltelijke rijping gedurende 5 maanden op Frans en Amerikaans eiken vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog gedurende 6 maanden op de fles. Gastronomie: Bij rood en wit vleesgerechten en kaasplateaus. Bewaartijd: Tot het najaar van Behaalde prijzen: Zilveren medaille Wine Masters Challenge Monte de Peceguina Tinto 2004 (1,5l) Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: Syrah, Touriga Nacional, Aragonês en Alicante Bouschet Diep robijnrood Een fantastische neus; rijp, zacht zoet rood en zwart fruit. In de mond een pallet van wonderbaarlijk rood fruit. Uitstekend body, goede smakelijke structuur en een elegante fijne zachte afdronk. Werkelijk een zeer goede tot excellente wijn van Herdade de Malhadinha Nova. Wijnbereiding: Gedeeltelijke rijping gedurende vijf maanden op Frans en Amerikaans eiken vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog gedurende 6 maand op de fles. Gastronomie: Uitstekend bij wild, rood vlees en kaasplateaus. Bewaartijd: Nu op dronk te bewaren tot Malhadinha Tinto 2004 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: Alicante Bouschet, Aragonês en Cabernet Sauvignon. Diep robijnrood. Een fantastische neus van zwarte bessen, framboos, aardbei en rijpe pruimen, een vleugje eiken, tabak en vanille. In de mond een goede body, rijp fruit, koffie, kaneel en een elegantie fijne zachte onvergetelijke afdronk. Wijnbereiding: Gescheiden, open fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Rijping gedurende 14 maanden op Frans eiken vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog gedurende 6 maanden op de fles. Gastronomie: Uitstekend bij wild, rood vlees en kaasplateaus. Bewaartijd: Nu op dronk te bewaren tot Een nieuwe Portugese cultuswijn van uitstekende klasse!

17 Marcolino Sêbo Adega Quinta da Pinheira Arcos In het hart van de Alentejo, tussen Estremoz en Borba, besloot Marcolino Sêbo na twee decennia besteed te hebben aan de aanplant van wijngaarden, zijn eigen project van 130 ha wijngaarden te exploiteren. Marcolino Sêbo s wijnkelders zijn modern van bouw. De Vinificatie met de nieuwste technologie en gebaseerd op oude traditionele methodes. In de adega worden de wijnen in Frans en Amerikaans eiken vaten opgeslagen, dit omdat de wijnen om een speciale behandeling vragen. Regelmatig wordt de kwaliteit gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van de wijn maximaal is en de goede balans gevonden wordt tussen fruit en eikenhout. Marcolino Sêbo Visconde de Borba Branco 2005 Classificatie: Alentejo DOC Druivensoorten: Roupeiro en Rabo d Ovelha. Citroenkleurig. Complex aroma van fruit en bloemen. Fris en fruitig, zacht in de mond, goede balans en een lange afdronk Wijnbereiding: Fermentatie in roestvrijstalen vaten, bij gecontroleerde temperatuur, gevolgd door rijping. Gastronomie: Pasta s, salades en vis. Opleg: Tot de zomer van Marcolino Sêbo Quinta da Pinheira Tinto 2003 Classificatie: Alentejo DOC Druivensoorten: Trincadeira, Castelão, Aragonês en Alicante Bouschet. Robijnrood. Rijp fruit en een vleugje vanille. Goede balans, body, zachte tannine en een plezierige afdronk. Wijnbereiding: Rijping op Amerikaans en Frans eiken gedurende 6 maanden, daarna verdere rijping op de fles gedurende 6 tot 8 maanden. Gastronomie: Wild en kaasplateaus. Bewaartijd: Tot de zomer van 2009.

18 Marcolino Sêbo Visconde de Borba Reserva Tinto 2003 Classificatie: Alentejo DOC Druivensoorten: Trincadeira, Castelão, Aragonês en Alicante Bouschet. Intens robijnrood. Rijp fruit, pruimen en een vleugje vanille. Goede balans, body, zachte tannine en een plezierige afdronk Wijnbereiding: Fermentatie op traditionele wijze in stenen vaten, rijping op Amerikaans en Frans eiken gedurende 12 maanden, daarna verdere rijping op de fles. Gastronomie: Wild en kaasplateaus. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Gouden medaille Vinalies 2006 Frankrijk. Marcolino Sebo Licoroso VLQPRD 2003 Classificatie: DOC Alentejo Druivensoorten: Roupeiro en Rabo de Ovelha Goudgeel Intens van overrijp fruit Zoet en zacht met tonen van overrijp fruit Gastronomie: Als aperitief (koud serveren) Bij dessert op normale kamertemperatuur Bewaartijd: Tot het najaar van 2009, vormt in de loop van de jaren enig depot. Enoforum De bedrijven Adega de Borba, Cooperativa de Granja, Adega de Portalegre, Adega de Redondo, CARMIM - Adega de Reguengos de Monsaraz en Adega de Vidigueira hebben samen hectaren wijngaarden en produceren meer dan 55 miljoen liter rode en witte wijnen die 70 percent van Alentejo's wijnproductie vertegenwoordigt. Enoforum is een commercieel bedrijf dat deze sterkte in de internationale markten vertegenwoordigt. Enoforum bezit de schaal, de middelen en het professionalisme om aan de volledige tevredenheid van de behoeften van de internationale klant. De 6 eigenaren zijn de 6 belangrijkste wijnproducenten van de Alentejo Het hoofdkantoor van Enoforum is gevestigd in de mooie stad van Évora - werelderfgoed - in het hart van de Alentejo. De Alentejo, in het zuiden van Portugal beslaat bijna één derde van Portugal. De Alentejo kent een rijk landschap, een onbeschadigd milieu, bijna uniek in Europa. Het is groen en intens geel in de winter de lente, in de zomer en herfst, bruin en dor. Het is bij uitstek een landbouwgebied, waar de gewassen en de weilanden met wijngaarden, olijfboomgaarden en kurkeiken floreren. Alentejo heeft de grootste kurkeiken bossen in de wereld, rond hectaren, die het tot de grootste kurkproducent van de wereld maakt. Een duidelijk Mediterraan klimaat met intense licht en zonblootstelling, de ononderbroken hoge temperaturen en het droge weer en de grondkenmerken zijn uitermate geschikt voor de groei van de wijnstok en levert hoge kwaliteitswijnen op. Vanwege haar weersomstandigheden, is de Alentejo ongetwijfeld één van de beste gebieden in termen van gemiddelde stabiliteit en consistentie in de kwaliteit en de hoeveelheid druiven. Oenoloog van deze firma is Luís Duarte ("Beste Oenologist van het Jaar" in 1999 en winnaar van drie prijzen op de "Internationale Wine Challenge 2005 Hij is mede verantwoordelijk voor de voortreffelijke wijnen Alentex Branco, Alentex Rosé, Alentex Tinto en de Alentex Premium Tinto.

19 Alentex Branco 2005 Classificatie: DOC Alentejo Druivensoorten: Antão Vaz, Arinto en Roupeiro. Limoenkleurig. Een fijn aroma van tropisch fruit. Goed gebalanceerde witte wijn, fris en een lange fijne afdronk. Wijnbereiding: Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Rijping gedurende 4 maanden op Amerikaans eiken vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog een korte periode op de fles. Gastronomie: Deze wijn past prima bij vis, schaaldieren en witvlees gerechten. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Bronzen medaille International Wine Challenge 2005 Rusland. Alentex Tinto 2004 Classificatie: DOC Alentejo Druivensoorten: Trincadeira, Aragonês en Castelão. Diep robijnrood. Een complexe neus van rood fruit en vanille. Een rijpe wijn met rijp fruit, goede body en een goede tannine structuur. Wijnbereiding: Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Rijping gedurende 6 maanden op Amerikaans eiken vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog gedurende 6 maanden op de fles. Gastronomie: Bijvoorbeeld bij geroosterde vette vis, rood vlees gerechten en kaasplateaus. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Bronzen medaille International Wine Challenge 2005 Rusland. Zilveren medaille Wine Challenge 2006 Japan. Alentex Premium DOC Tinto 2003 Classificatie: DOC Alentejo Druivensoorten: Trincadeira, Aragonês en Castelão. Diep robijnrood. Een complexe neus van rood fruit en vanille. Een rijpe wijn met rijp fruit, volle body en een goede tannine structuur. Zal de komende jaren alleen maar beter worden. Wijnbereiding: Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Rijping gedurende 10 maanden op Amerikaans eiken vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog gedurende 6 maanden op de fles. Gastronomie: Past uitstekend bij vleesgerechten. Bewaartijd: Tot de zomer van Behaalde prijzen: Zilveren medaille International Wine Challenge 2005 Rusland.

20 Herdade do Meio Herdade do Meio is opgericht in het hart van de Alentejo, vlakbij Portel. De Alentejo is het belangrijkste gebied van de mondiale kurkproductie. Ook levert dit gebied fraaie wijnen op van buitengewone kwaliteit op. Herdade do Meio s 25-hectare wijngaard bestaat uit zorgvuldig geselecteerde druivenrassen die het best passen in deze specifieke regio de Alentjejo. De rode druiven die geproduceerd worden zijn de variëteiten Tempranillo, Trincadeira, Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir. Vandaag de dag produceert Herdade do Meio hoogwaardige kwaliteitswijnen door het beste van Alentejo s technieken te combineren. In 2005 was de oogst kg druiven, hetgeen overeenkomt met rond de flessen Na een uiterst nauwgezette selectie van de geoogste druiven, wordt het druivensap vergist volgens een klassiek procedé in stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn wordt daarna gerijpt. Als dat in houten vaten gebeurd is dit in Frans eiken vaten van de kuiperijen Séguin Moureau, Vicard en Radoux. Herdade do Meio s wijn is gemaakt door een perfect evenwicht van traditie en moderne productiemethodenen en levert een belangrijke bijdrage aan de reputatie van de wijnen uit de Alentejo. Herdade do Meio Virtude Branco 2005 Classificatie: Druivensoorten: Wijnbereiding: Gastronomie: Bewaartijd: Vinho Regional Alentejo Rabo de Ovelha, Antão Vaz en Roupeiro. Citroengeel. Tropisch fruit. Fris met een goede zuurgraad met plezierige lange afdronk. Gisting bij gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen vaten. Vis, schelp- en schaaldieren. Tot de zomer van 2008.

21 Herdade do Meio Virtude Tinto 2004 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: Alicante Bouschet, Trincadeira, Aragonês en Castelão. Diep robijn rood. Rijp rood fruit. Het rode fruit stuift uit het glas en wordt gepresenteerd op een flinke stoot laurier. Vol, goede structuur en zachte tannine, elegante afdronk Wijnbereiding: Gisting in roestvrijstalen bij gematigde temperatuur, die het fruit bewaart. niet gestabiliseerd of gefiltreerd, kan bezinksel in de fles creëren. Gastronomie: Wild, rood vlees en zachte kazen. Een buitengewoon onstuimige machowijn uit Alentejo. Geen eikenhoutrijping. Bewaartijd: Tot de zomer van Herdade do Meio Egoista Branco 2006 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: Antão Vaz, Roupeiro en Arinto. Citroengeel Tropisch fruit. Fijne zuurgraad met lange afdronk. Een uitstekende wijn. Wijnbereiding: Traditionele gisting bij gecontroleerde lage temperatuur in roestvrijstalen vaten. Gastronomie: Vis, schelp- en schaaldieren en pasta s en als aperitief. Bewaartijd: Tot eind Herdade do Meio Egoista Tinto 2005 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: Trincadeira, Aragonês, Syrah en Alicante Bouschet. Diep robijnrood. Rijp rood fruit. Vol, goede structuur en zachte tannine, met een lange afdronk. Wijnbereiding: Traditionele gisting in roestvrijstalen bij gematigde temperatuur, daarna rijping op Amerikaans en Frans eiken gedurende 6 maanden. Gastronomie: Wild, rood vlees en zachte kazen, kan bezinksel in de fles creëren. Bewaartijd: Tot de zomer van Herdade do Meio Outeiro da Aguia 2004 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: Trincadeira, Aragonês en Alicante Bouschet. Diep robijnrood. Goed rijpe vruchten. Rond en vol met een lange afdronk. Wijnbereiding: Fermentatie met gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten, daarna rijping op Amerikaans en Frans eiken gedurende 3 maanden en 6 maanden op de fles. Gastronomie: Bij rood en wit vleesgerechten en kaasplateaus. Hele zwoele wijn met veel fruit. Ongefilterd dus droesem op de bodem. Bewaartijd: Tot de zomer van 2013.

22 Herdade do Meio Tinto 2003 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: Trincadeira, Aragonês, Alicante Bouschet, Alfrocheiro en Castelão. Diep robijn rood. Rijp rood fruit. Vol en rond van smaak met een vleugje kruiden en een lange afdronk. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerd in roestvrijstalen vaten, daarna rijping op Frans eiken gedurende 10 maanden. Gastronomie: Wild, rood vlees en zachte kazen. Bewaartijd: tot het najaar van Behaalde prijzen: Zilveren medaille Wine Masters Challenge Gouden medaille Concourso Nacional de Vinhos Engarrafados Zilveren medaille Wine Masters Challenge Zilveren medaille MUNDUS vini Great International Wine Awards Herdade do Meio Cabernet Sauvignon 2004 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: 100% Cabernet Sauvignon. Robijn rood. Elegant met een hele zachte smaak van groene Spaanse pepertjes. Ronde taninnes, goede zuurgraad, goede body en een lange afdronk. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerd in roestvrijstalen vaten, daarna rijping op Frans eiken gedurende 12 maanden. Gastronomie: Wild en kaas. Bewaartijd: tot het voorjaar van Behaalde prijzen: Bronzen medaille Wine Masters Challenge Zilveren medaille Concourso Nacional de Vinhos Engarrafados Herdade do Meio Pinot Noir Tinto 2003 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: 100% Pinot Noir. Diep robijn rood. Bloemen, rood fruit, kersen en mint Rond en zacht, goede balans en tannine, goede zuurgraad en een lange plezierige afdronk. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerd in roestvrijstalen vaten, daarna rijping op Frans eiken gedurende 12 maanden. Gastronomie: Wild, rood vlees en kaas. Bewaartijd: tot het voorjaar van Behaalde prijzen: Zilveren medaille Concourso Nacional de Vinhos Engarrafados Herdade do Meio Syrah 2004 Classificatie: Vinho Regional Alentejo Druivensoorten: 100% Syrah. Diep robijn rood. Rood fruit, kruiden en kersen. Vol met fijne taninnes, een goede zuurgraad en een zachte lange afdronk. Wijnbereiding: Temperatuur gecontroleerd in roestvrijstalen vaten, daarna rijping op Frans eiken gedurende 12 maanden. Gastronomie: Kaas en vleesgerechten. Bewaartijd: tot het voorjaar van Behaalde prijzen: Bronzen medaille Wine Masters Challenge Zilveren medaille Concourso Nacional de Vinhos Engarrafados 2007.

23 Diversen Amêndoa Amarga Amarguinha Samenstelling: Water, suiker, amandelaroma en alcohol. Geel. Karakteristieke geur van bittere amandelen. Zachte, zoete likeur met een ruim boeket van heerlijke amandelen. Bereiding: De suiker wordt in een langzaam proces opgelost in het water. Daarna wordt de alcohol toegevoegd en het amandelaroma. Het hele proces neemt ongeveer 30 minuten in beslag en gebeurd in een koude omgeving. Gastronomie: Als aperitief (koud) of als koffielikeur. Bewaartijd: Minimaal 5 jaar. Aguardente a Velha Ponte de Barca Classificatie: DOC Vinho Verdes Amberkleurig Complex met een vleugje eiken. Droog en zacht met een vleugje eiken. Wijnbereiding: De productie van een oude Aguardente vereist veel tijd. Om te beginnen worden de beste druiven geselecteerd en tot een lichte, goed uitgebalanceerde wijn vervaardigd. Deze wijn wordt daarna langzaam gedestilleerd en rust en rijpt dan gedurende 10 tot 12 jaar op Frans eiken vaten hetgeen resulteert in een rijk en complex aroma met vleugjes hout. Gastronomie: Als digestieve, serveren bij 22 tot 25º C Bewaartijd: Minimaal 25 jaar.

24 Olijfoliën Azal Origem Classificatie: Olijfsoorten: Gastronomie: Azal DOP Classificatie: Olijfsoorten: Gastronomie: Behaalde prijzen: Azal Terra Classificatie: Olijfsoorten: Gastronomie: Behaalde prijzen: Extra virgem do Alentejo. Galega, Cobrançosa en Arbequina. De olijfolie is vers en fruitig. Een harmonisch mengsel van bitterheid en scherpheid. Geschikt om zowel koud, in sausen, mayonaise als salades, als heet, in vis- of vleesschotels, en ook in desserts te gebruiken. Extra virgem do Alentejo. DOP DOP van Azal is een olijfolie van superieure kwaliteit die uit een, door de Europese Gemeenschap, geclassificeerd gebied komt. Galega, Blanqueta en Cobrançosa, met sterke overheersing van de eerste. Het is een lichtjes dikke olijfolie, fruitig, met goud gele kleur. De olijfolie is vers en fruitig. Deze elegante olijfolie is perfect voor het dippen met brood. Het is ook heerlijk voor het kruiden van de meest geraffineerde Bronzen medaille Virgem Olijfolie in de Olivomoura 2006, Portugal, een competitie van de beste olijfoliën van olijftelers. Extra virgem do Alentejo. Een biologisch verkregen olijfolie conform de EG- verordeningen. Natuurlijk gezond en wordt verkregen door fysieke en mechanische methodes van geselecteerde partijen olijven die zorgvuldig worden behandeld. Het is een lichtjes dikke olijfolie, fruitig, met goud gele kleur. De olijfolie is vers en fruitig. Deze olijfolie is uitstekend voor het kruiden van ongekookte schotels, voor soepen, pastas, marinades en desserts. Gouden medaille op Biolpack 2006 bij BIOL - Prémio Internazionale Citté de Andria in Italië, één van de belangrijkste internationale evenementen op het gebied van biologische olijfolie. Azal Memória Classificatie: Olijfsoorten: Gastronomie: Extra virgem do Alentejo. De extra virgem olijfolie AZAL MEMÓRIA is een olijfolie die van uitstekende kwaliteit uit een mengsel van verschillende variëteiten van olijven. Een uitstekende ingewikkeldheid van aroma's, met lichte wenken van appel en groen blad, een harmonisch evenwicht van bitterheid, scherpheid en zoetheid. Het is een lichtjes dikke olijfolie, fruitig, met goud gele kleur. De gematigde fruitigheid maakt het voor allerlei gastronomische delicatessen geschikt. Bewaartijd: Tot eind Behaalde prijzen: Zilveren medaille Virgem olijfolie in Olivomoura 2006 Portugal, een nationale competitie van olijftelers.

25 Azal Temperamento Classificatie: Extra virgem do Alentejo. Olijfsoorten: Een mengsel van verschillende variëteiten van olijven met FLOR DE SAL. Een uitstekende olijfolie een traditionele mengeling van aroma's De olijfolie is vers en fruitig. De aroma s van fleur du sel en laurierblad geven deze olijfolie echte passie. Gastronomie: Ideaal voor salades, pasta s en ongekookte schotels. Een nieuwe manier om zout en aroma aan uw gekookte schotels toe te voegen. Bewaartijd: Tot eind Beoordeling: Quinta da Pigarça Classificatie: Olijfsoorten: Gastronomie: Extra virgem do Alentejo DOP. Gemaakt van de beste olijven van de Alentejo. De olijfolie van Quinta da Pigaraça is een excellente olijfolie. Ze heeft een uitstekende en zachte smaak en is van uitzonderlijke kwaliteit. Deze olijfolie is uitstekend voor het kruiden van ongekookte schotels, voor soepen, pastas, marinades en desserts.

26 ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR LEVERING AAN CONSUMENTEN en BEDRIJVEN Casa Arminho Import & Groothandel Hermelijn EJ Deventer Kamer van Koophandel nummer BTW nummer is NL B01 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van Casa Arminho Import & Groothandel. Afwijkingen zijn slechts geldig indien deze schriftelijk overeengekomen zijn. 2. De leveringsvoorwaarden zijn voor ieder toegankelijk en opgenomen op de website van Casa Arminho. ( ) Op verzoek wordt u een exemplaar toegezonden. 3. Casa Arminho Import & Groothandel verstrekt geen alcoholische producten aan personen onder de 18 jaar. 4. Alle aanbiedingen van Casa Arminho Import & Groothandel zijn vrijblijvend. Casa Arminho Import & Groothandel behoudt zich te allen tijde het recht voor om aanbiedingen in te trekken. Alle aanbiedingen gelden op basis van beschikbaarheid. Prijswijzigingen zijn te allen tijde voorbehouden. 5. Indien u niet tevreden bent over een artikel kunt binnen 2 weken na de levering de niet aangebroken flessen retourneren naar Casa Arminho Import & Groothandel en ontvangt u de waarde van de geretourneerde goederen terug ( niet goed, geld terug ). U dient zelf zorg te dragen voor het retourneren in goede staat van de goederen naar Casa Arminho Import & Groothandel. 6. Alle prijzen zijn in euro s, inclusief BTW en exclusief bezorgkosten. 7. Betaling van de goederen kan uitsluitend per bank of giro bij vooruitbetaling. 8. Voor zakelijke afnemers zijn in overleg andere betalingsvoorwaarden mogelijk. U kunt hierover contact opnemen per . info@casa-arminho.nl 9. Bij het plaatsen van een bestelling via de website ontvangt de afnemer een met de door hem/haar opgegeven bestelling via het opgegeven adres. 10. Indien andere betalingsvoorwaarden zijn overeengekomen en de betalingstermijn wordt overschreden, is Casa Arminho Import & Groothandel gerechtigd vanaf de vervaldatum van de factuur een rente van 2% per maand aan de afnemer in rekening te brengen, waarbij een gedeelte van een maand als een hele maand wordt gerekend. 11. Indien een afnemer ook na het versturen van een herinnering niet of niet volledig vóór de in de herinnering gestelde datum van betaling heeft betaald heeft Casa Arminho Import & Groothandel het recht om haar buitenrechtelijke (incasso-) kosten aan de afnemer in rekening te brengen. 12. Leveringen zijn mogelijk binnen Nederland. De bezorgingregeling is opgenomen in de website van Casa Arminho Import & Groothandel. ( ) 13. Wanneer de overeengekomen leveringstermijn, om welke reden dan ook, door Casa Arminho Import & Groothandel overschreden wordt, zal Casa Arminho de afnemer hiervan (via fax, of telefoon) in kennis stellen. In dat geval heeft de afnemer het recht om de overeenkomst met Casa Arminho Import & Groothandel te ontbinden, door dit schriftelijk (via fax, brief of ) aan Casa Arminho Import & Groothandel te melden.

Huiswijnen (ook per glas te bestellen)

Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Wijnkaart Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Opta Wit Dão Vinho Branco 2015 20,50 Sappige, droge witte wijn uit de Dão regio. Deze wijn is gemaakt van de Encruzado, Malvasia Fina en Cerceal Branco.

Nadere informatie

Technische fiches: 1: MARIALVA RESERVA BRUTO

Technische fiches: 1: MARIALVA RESERVA BRUTO Technische fiches: 1: MARIALVA RESERVA BRUTO Portugese champagne gemaakt volgens de klassieke methode in onklopbare prijs/kwaliteit verhouding. Fijne aroma s in harmonieus geheel.peer, appel, citrus, touch

Nadere informatie

Casa Arminho Import & Groothandel Hermelijn EJ Deventer. telefoon + 31 (0) Fax + 31 (0)

Casa Arminho Import & Groothandel Hermelijn EJ Deventer. telefoon + 31 (0) Fax + 31 (0) Casa Arminho Import & Groothandel Hermelijn 42 7423 EJ Deventer telefoon + 31 (0) 644 608 788 Fax + 31 (0) 570 530 156 E-mail info@casa-arminho.nl Casa Arminho Import & groothandel Casa Arminho, de specialist

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

WIJNKAART RESTAURANT ANTÓNIO

WIJNKAART RESTAURANT ANTÓNIO WIJNKAART RESTAURANT ANTÓNIO Van harte welkom bij restaurant António. Wij hebben voor u en uw genodigden een wijnkaart samengesteld die opgebouwd is uit Portugese exclusiviteiten. Wij hebben onze wijnkaart

Nadere informatie

Huiswijnen. Flor de Castro 2014 20,50

Huiswijnen. Flor de Castro 2014 20,50 Wijnkaart Huiswijnen Flor de Castro 2014 20,50 Afkomstig uit de Douro. Deze witte wijn heeft een fraai bouquet. De afdronk is zacht en fris. Geurend naar heerlijk wit fruit en tropische fruittonen. Druifsoorten

Nadere informatie

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano WINE BY Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename en aanhoudende nasmaak achter met duidelijke noten van exotische vruchten.

Nadere informatie

Presentatie. Paul Houben

Presentatie. Paul Houben Port proeverij Presentatie Paul Houben Wijngebieden langs de Douro Douro wijn Dourovallei beschut tegen Atlantische winden Arme grond: leisteen, graniet met zand Klimaat: bergen beschermen wijnranken,

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Bubbles. Mont Blanc Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada

Bubbles. Mont Blanc Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada Bubbles Mont Blanc 362 - Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada Mooie uitgebalanceerde cava. Fris met fijne bubbels. Mooie hinten van noten en appel. Perfecte balans tussen

Nadere informatie

WINE BY. watertip: chaudfontaine rood

WINE BY. watertip: chaudfontaine rood WINE BY watertip: chaudfontaine rood Fiano 12,5% vol 3.20 19.50 FIANO I.G.T. 85% FIANO 15% ANDERE WITTE DRUIVENSOORTEN In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename

Nadere informatie

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25 Wijnkaart Witte wijnen per glas of per fles: Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30 Per fles 16.25 : Wine of origin Robertson : Robertson (Zuid-Afrika) : Colombard 80% en sauvignon 20% : Lichte witte wijn

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

Huiswijnen (ook per glas te bestellen)

Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Wijnkaart Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Foral de Portimao Wit Portimao 20,50 Deze citroen kleurige wijn is afkomstig uit de Algarve en is van wijnhuis Quinta da Penina. Deze wijn heeft een intens

Nadere informatie

ESPUMANTE PORTUGAL. Mousserende wijnen uit een opgegeven reeks regio's genoemd, VFQPRD (Vinho Frisante de Qualidade Produzido em Regiao Determinada),

ESPUMANTE PORTUGAL. Mousserende wijnen uit een opgegeven reeks regio's genoemd, VFQPRD (Vinho Frisante de Qualidade Produzido em Regiao Determinada), ESPUMANTE PORTUGAL Espumante, uitgesproken esh-pu-man-te, is de Portugese versie van een mousserende wijn. En in tegenstelling tot Cava, uitsluitend in de noordelijke delen van Spanje geproduceerd, Espumante

Nadere informatie

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco Ciro Bianco Druiven: Greco Bianco Vinificatie: na handmatige oogst (eind september) zachte pressing, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, rijping in stalen vaten, één maand op fles bij gecontroleerde

Nadere informatie

Casa Arminho, de specialist in Portugese wijnen. Wij hebben momenteel een aantal mooie wijnen uit de diverse regio s in Portugal.

Casa Arminho, de specialist in Portugese wijnen. Wij hebben momenteel een aantal mooie wijnen uit de diverse regio s in Portugal. Casa Arminho, de specialist in Portugese wijnen. Wij hebben momenteel een aantal mooie wijnen uit de diverse regio s in Portugal. Famila Rosa Santos- Jorge, Vasco & Frederico Rosa Santos Herdade do Menir

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l Wijnpakket Chili Castillo de Molina Syrah Reserva Druivensoorten: syrah Alcoholpercentage: 14% De Syrah komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende

Nadere informatie

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH Malbec, Syrah, Merlot Luján de Cujo, Mendoza CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH : Stevige en toch ook zachte wijn met veel rood fruit, een mild pepertje en van de Malbec herkenbare kracht in smaak en afdronk

Nadere informatie

SELECT. Tall Poppy Wines Shiraz Lijn:

SELECT. Tall Poppy Wines Shiraz Lijn: Produktblad 1 van 5 Tall Poppy Wines - Australië Tall Poppy Wines heeft 200 hectare aan wijngaarden in twee verschillende gebieden, te weten Dareton (New South Wales) en Robinvale (Victoria). De wijngaarden

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo :

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo : Romántica Verdejo : Romántica Verdejo wordt gemaakt in het hart van Rueda. Dit is een wijn met een intens aroma van fruit met kruidige notities, zijn frisheid en elegantie munten uit. Prijs/st : 75cl.:

Nadere informatie

Casa Arminho, de specialist in Portugese wijnen. Wij hebben momenteel een aantal mooie wijnen uit de diverse regio s in Portugal.

Casa Arminho, de specialist in Portugese wijnen. Wij hebben momenteel een aantal mooie wijnen uit de diverse regio s in Portugal. Casa Arminho Import & groothandel Casa Arminho, de specialist in Portugese wijnen. Wij hebben momenteel een aantal mooie wijnen uit de diverse regio s in Portugal. Daarnaast hebben we olijfoliën van Cabeço

Nadere informatie

Awards - Medailles DE WIJNGAARDEN OOGST

Awards - Medailles DE WIJNGAARDEN OOGST Bodegas Sottano Argeninië Een woordje uitleg KLIMAAT De Bodega Sottano staat aan de voet van het Andesgebergte in de Mendoza-vallei in Argentinië. In de subregio Perdriel heerst een bijzonder microklimaat.

Nadere informatie

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc Heldergele kleur met groene reflecties. Frisse, schone en intense neus. Witte bessen, verse kruiden en limoenaroma's worden benadrukt, met asperges en minerale tonen. Grote balans en textuur

Nadere informatie

Mousserende wijn. Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig. Bestel al deze wijnen op Huib

Mousserende wijn. Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig. Bestel al deze wijnen op Huib wijnkaart Mousserende wijn Bestel al deze op Huib Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig Een droge mousserende wijn, met licht fruitig karakter. Verpakking: 1 x 750 ml 8110638 8110681 Gerechten: lichte

Nadere informatie

Huiswijnen. Mar de Lisboa Branco 18,50

Huiswijnen. Mar de Lisboa Branco 18,50 Wijnkaart Huiswijnen Mar de Lisboa Branco 18,50 Deze wijn is afkomstig uit de regio Do Vinho Regional Lisboa, van het wijnhuis Chocapalha. De wijn heeft een heerlijke frisse en aromatische geur van citrus

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT NIEUW IN ONS ASSORTIMENT Met de naam Ventopuro waait er, letterlijk, een frisse wind door de wijnen van Terrapura. Het meest populaire Chileense wijnhuis in onze portfolio heeft met een nieuwe naam en

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog Löwengang Chardonnay Jaartal 2014 medium-vol, krachtig, droog 100% chardonnay De Chardonnay Löwengang heeft een briljante, goudkleurige kleur. Complexe aroma's van rijp tropisch fruit, vanille, geroosterde

Nadere informatie

Quinta da Plansel. gaste: Dorina Lindemann. Alentejo. 2014-12-13 Portugal. http://www.plansel.com/en/

Quinta da Plansel. gaste: Dorina Lindemann. Alentejo. 2014-12-13 Portugal. http://www.plansel.com/en/ 2014-12-13 Portugal Quinta da Plansel http://www.plansel.com/en/ gaste: Dorina Lindemann 1 Alentejo Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De

Nadere informatie

Presentatie SOPHIE PLUIM

Presentatie SOPHIE PLUIM AUSTRALIAN VALLEY WINES Presentatie SOPHIE PLUIM http://www.australianvalleywines.nl/nl/ AUSTRALIE WIJNLAND MET DIVERSITEIT Australië is het wijnsucces van de afgelopen decennia. Niet alleen in kwantiteit,

Nadere informatie

WIJNKAART. Molenstraat GA Oss Tel. (0412)656830

WIJNKAART. Molenstraat GA Oss Tel. (0412)656830 WIJNKAART Molenstraat 17 5341 GA Oss Tel. (0412)656830 witte wijnen per glas Cogmans Kloof Kristal KB de Kuentz-bas : Wine of origin Robertson : Robertson : Zuid-Afrika : Colombard 80% en sauvignon 20%

Nadere informatie

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002 GriekseProducten Cair ARCHONTIKO: MandilariaGrenache Rouge Rood Fles: 75cl ( per 6 ) Jaar: 2002 Rode wijn van diverse wijnstoksoorten: Cabernet Sauvignon, Grenache rood, Agiorgitiko en Xinomayro met een

Nadere informatie

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco HUISWIJN Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Glas Fles Drostdy-Hof Chenin Blanc 3,50 17,50 Klosterhof Bereich Bernkastel 3,50 17,50 Rosé d Anjou Couperin 3,50 17,50

Nadere informatie

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig, lichte

Nadere informatie

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25 WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Pronol Frizzante 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco en de Frizzante druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig,

Nadere informatie

Terre des Anges 2013

Terre des Anges 2013 Terre des Anges 2013 Sauvignon Blanc - Frankrijk Frisse, fijne witte wijn. Beschikt over een palet aan primair fruit en een expressief smaakpatroon. Per fles: 6,50 /st Per 6 flessen: 6,25 / st Per 12 flessen:

Nadere informatie

Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen.

Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen. Hallo Irene Scipio, Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen. Ik heb niet specifiek merknamen genoemd maar meer landen, streken

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders en sympathisanten,

Inleiding. Beste ouders en sympathisanten, Powered By: Beste ouders en sympathisanten, Wij met de Jonghernieuwers van KSA Izegem starten dit werkjaar met een nieuwe financiële actie dit is geheel ten voordele van het buitenlandskamp voor onze 14

Nadere informatie

Kleur Licht strogeel. Smaak Zuivere smaak met frisse citrustoetsen en lichte kruidigheid, afgerond met amandelbitter.

Kleur Licht strogeel. Smaak Zuivere smaak met frisse citrustoetsen en lichte kruidigheid, afgerond met amandelbitter. Fratelli Pardi Montefalco Umbria Colli Martani Grechetto familiebedrijf uit Montefalco, een gemeente in de provincie Perugia in het hartje van Umbrië. De Colli Martani, de productiezone rond Todi waar

Nadere informatie

Wijnpakket Spanje Noord

Wijnpakket Spanje Noord Wijnpakket Spanje Noord Vicente Gandia Hoya de Cadenas Chardonnay Sauvignon Blanc Soort: Witte wijn Druivensoorten: chardonnay, sauvignon blanc Alcoholpercentage: 12% Lichtgeel met een vrolijke fonkeling,

Nadere informatie

De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van

De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van Anjou, Yves Matignon en zijn zus Hélène zijn de derde

Nadere informatie

Proefdoos:(Rioja(toppers(

Proefdoos:(Rioja(toppers( Proefdoos toppers Proefdoos:toppers Copyright 2014Grandcruwijnen.nl Proefdoos toppers HerasCordonVendimiaSeleccionadaAlta De Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan.

Nadere informatie

Open witte wijnen Blanco Masia Perelada, Catalonië, Spanje 3,25 16,95 Appel peer kruidig verfrissend heerlijke lange afdronk.

Open witte wijnen Blanco Masia Perelada, Catalonië, Spanje 3,25 16,95 Appel peer kruidig verfrissend heerlijke lange afdronk. Open witte wijnen Blanco Masia Perelada, Catalonië, Spanje 3,25 16,95 Appel peer kruidig verfrissend heerlijke lange afdronk. Aperitief, salades, vis, gevogelte. Macabeo, Grenache Blanc Chardonnay Montmija

Nadere informatie

PORTUGAL, Douro : Rode wijnen

PORTUGAL, Douro : Rode wijnen PORTUGAL, Douro : Rode wijnen Algemene wijninfo Portugal is bij ons op wijngebied vooral bekend voor de Port-wijnen. Maar wegens de sterke tradities, de vele druivensoorten ( bijna 100! ) en een gevarieerd

Nadere informatie

Huiswijnen (ook per glas te bestellen)

Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Wijnkaart Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Flor de Crasto 2015 19,50 Afkomstig uit de Douro. Deze witte wijn heeft een fraai bouquet. De afdronk is zacht en fris. Geurend naar heerlijk wit fruit

Nadere informatie

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral WITTE WIJNEN Val de Loire, Collection Blanc - Chenin Blanc, Chardonnay Stuivende geur met een heerlijk smaakpallet van jong tropisch wit en groen fruit, in de afdronk zacht en licht mineralig. Côtes de

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

Bodegas Vina Vilano - Ribera del Duero & Rueda

Bodegas Vina Vilano - Ribera del Duero & Rueda Bodegas Vina Vilano - Ribera del Duero & Rueda Historiek Het verhaal Bodegas Vina Vilano start in 1957 met de aankoop van oude wijngaarden De grootouders van de huidige eigenaars startten enkele jaren

Nadere informatie

Esteio Vihno Branco - 4,40 Nieuw in assortiment

Esteio Vihno Branco - 4,40 Nieuw in assortiment Esteio Vihno Branco - 4,40 Nieuw in assortiment Heerlijke lichte mousserende wijn uit Portugal. Land: Portugal Streek: Beiras Type: Wit Druivensoort: Fernão Pires Geur: Deze jonge Portugese wijn heeft

Nadere informatie

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST Met veel zorg selecteren wij in samenwerking met de wijn therapeut de wijnen, hierbij houden wij rekening met de seizoenen, maar bovenal met de gerechten van onze

Nadere informatie

Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero

Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero MARTIN WAßMER Kwaliteit uit Baden In het uiterste zuidwesten van Baden ligt het gebied Markgräflerland. In een prachtige omgeving

Nadere informatie

Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt).

Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt). Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt). Herckenrodestraat 51 3550 Heusden-Zolder Telefoon: 011-42 25 21 Fax: 011-42 99 43 Al onze wijnen bewaren en rijpen in donkere en koele

Nadere informatie

Onze zeevruchten: Ons Wijnaanbod

Onze zeevruchten: Ons Wijnaanbod Ons aanbod Onze zeevruchten: Prijs: 5,5 / 250 gram Ons Wijnaanbod A) Picon Kluisbergen Klaargemaakte Picon met de juiste verhouding Picon wijn. Niet meer nodig om de juiste witte wijn te vinden om bij

Nadere informatie

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC CIABOT BERTON La Morra Piemonte Langhe Favorita Alissa DOC De wijngaarden in Canale, Roero, een heuvelachtig gebied (250 m boven de zeespiegel), naar het oosten gepositioneerd. 100 % Favorita 2000 flessen/jaar

Nadere informatie

Mousserende wijn. Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig. Bestel al deze wijnen op Huib

Mousserende wijn. Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig. Bestel al deze wijnen op Huib wijnkaart Mousserende wijn Bestel al deze op Huib Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig Een droge mousserende wijn, met licht fruitig karakter. Verpakking: 1 x 750 ml 8110638 8110681 Gerechten: lichte

Nadere informatie

Witte wijnen - Spanje

Witte wijnen - Spanje Amante - Macabeo Druivenras: Macabeo, Verdejo Karakteristieken: Deze wijn is gemaakt van Macabeo- en Verdejodruiven die geteeld worden op 700 meter onder het continentaal-mediterraans klimaat. Dit merken

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina Best Argentinian Wine Producer of the year IWSC, 2010 De in Bordeaux geboren Fransman Hervé

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Presentatie PETER SPRONCK

Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Wijngaarden in Nederland 1997 2017 De nieuwe druivenrassen Johanniter Muscaris Riesel Solaris Lijkt

Nadere informatie

Digitale Wijnnieuwsbrief

Digitale Wijnnieuwsbrief Digitale, BQ products, Juli 2012 In deze editie Mouton Cadet Reserve Graves Blanc p.3 Mouton Cadet Reserve Graves Rouge p.4 Mouton Cadet Reserve Saint Medoc p.5 Mouton Cadet Reserve Saint Emilion p.6 Mouton

Nadere informatie

Veneto Italië 0612277605 Licht bruisend met vlierbessenbloesem siroop, weinig alcohol een verassende prosecco. Aantal flessen

Veneto Italië 0612277605 Licht bruisend met vlierbessenbloesem siroop, weinig alcohol een verassende prosecco. Aantal flessen 1. Scavi&Ray Hugo 9.50 wereld-wijnen.com Veneto Italië 0612277605 Licht bruisend met vlierbessenbloesem siroop, weinig alcohol een verassende prosecco. 2. Domaine Saint Bénézet 5.50 druiven: Sauvignon

Nadere informatie

CONSUMPTIE :Serveren tussen de 6 C en de 8 C.

CONSUMPTIE :Serveren tussen de 6 C en de 8 C. Elpídio Martins Semedo stichtte het huis São Domingos in 1937. De stichter initieerde de productie van Espumante, hij heeft als eerste een cave (kelder) uit rotsgesteente laten uithollen waar de Espumante

Nadere informatie

Unieke druivenrassen

Unieke druivenrassen Unieke druivenrassen WITTE WIJNEN LYRARAKIS CUVEE GRANDE COLLINE APPELATION: Beschermde Geografische Aanduiding Kreta Droge witte wijn WIT DRUIVENSOORTEN: Vilana 60%, Muscat 30% en Sauvignon Blanc 10%.

Nadere informatie

WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ. (zie bijlage)

WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ. (zie bijlage) WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ (zie bijlage) 91 PARKER PUNTEN! 2014 Terrasses Rouge Grenache Noir, Syrah Internationaal zeer gewaardeerd en een fantastische presentatie van de hoge kwaliteit

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo Rosso del Duca Jaartal 2014 fris, subtiel, droog DOP Montepulciano d Abruzzo 100% montepulciano en is uitgegroeid tot moderne sterspeler van de Abruzzen. De Rosso del Duca heeft een donker robijnrode kleur.

Nadere informatie

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen 2011 Damilano Barbera d'asti DOCG 100% Barbera uit wijngaarden in Casorzo, gelegen in de heuvels van Monferrato in de provincie Asti. Uit dit specifieke gebied komen

Nadere informatie

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Heerlijke frisse witte wijn uit de Languedoc gemaakt van de Rhone druif viognier. De wijn heeft in de geur elementen van gedroogde perzik en abrikoos.

Nadere informatie

WIJNVERKOOP DE BOSCROSSERS

WIJNVERKOOP DE BOSCROSSERS CAVA PALAU BRUT Verkoopprijs = 10.00 / fles Smaak: Cava uit de Pénedes (Spanje), methode traditionelle, 9 maanden sur lattes. Lichtgele aanblik. Correcte, persistente belletjes. Mooi aroma van appel, geel

Nadere informatie

Wij verwelkomen u graag, een telefoontje op voorhand is gewenst.

Wij verwelkomen u graag, een telefoontje op voorhand is gewenst. Beste wijnliefhebber, Herckenrodestraat 51 3550 Heusden-Zolder 10 nieuwe bijzondere wijnen! 10 wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De wijnpromoties gelden tot 15/03/2011 en zolang de

Nadere informatie

DE LEKKERSTE LITER VAN NEDERLAND

DE LEKKERSTE LITER VAN NEDERLAND 16 Cuvée Gastrovino Rosé Heerlijke fruitige elementen zoals framboosjes, aardbeitjes en kersen brengen aangename gevoelens en niet alleen in de mond. Lekker dorstlessend op een zwoele zomeravond! BIJ 12

Nadere informatie

CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN

CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN Casa Silva, Family white Deze Chardonnay (met 30% Semillion) is in prijs/kwaliteit een ware topper. Een wijn die u elke dag goed zal doen smaken. Niet te strak, mooi vol en

Nadere informatie

Oude Kaap Klassiek wit

Oude Kaap Klassiek wit Oude Kaap Klassiek wit Witte wijn: Oude Kaap Klassiek wit Druif: Chenin Blanc, Colombar en Sauvignon blanc Herkomst: Zuid-Afrika Prijs: 5,75 Oude Kaap Klassiek Wit is een frisse witte wijn gemaakt van

Nadere informatie

Azienda Agricola Poggio

Azienda Agricola Poggio Azienda Agricola Poggio Azienda Agricola Poggio is een familiaal domein opgestart in 1899. De winery is gelegen op een hoogte van 350m, op de heuvels tussen de regio Langhe en Monferrato. De regio is Colina

Nadere informatie

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic BIO! DAT IS LOGISCH Bewust kiezen voor mens, dier en milieu. Dat is voor de nieuwe generatie producenten een belangrijk argument om over te gaan op biologische wijnbouw. Ook bij onze klanten worden biologische

Nadere informatie

Wine & Bubbels. drankenkaart

Wine & Bubbels. drankenkaart Wine & Bubbels drankenkaart Proeverij 4 Heerlijke wijnen proeven Niet één maar diverse heerlijke wijnen proeven en natuurlijk serveren wij hier passende hapjes bij! Proeverij 29,50 p.p. (minimaal 6 personen)

Nadere informatie

De ripasso Austero wordt gemaakt van niet gedroogde druiven en vervolgens geweekt in de schillen van de Amarone s.

De ripasso Austero wordt gemaakt van niet gedroogde druiven en vervolgens geweekt in de schillen van de Amarone s. Pietro Zardini maakt mooie wijnen in de typische -lijn: van de rode van niet-gedroogde druiven, via een ripasso tot een tweetal s van gedroogde druiven. Wijnlijst De ripasso Austero wordt gemaakt van niet

Nadere informatie

WIJNEN RABELO. 1. Saõ Domingos (Daõ Bairrada Beiras)

WIJNEN RABELO. 1. Saõ Domingos (Daõ Bairrada Beiras) WIJNEN RABELO 1. Saõ Domingos (Daõ Bairrada Beiras) 2. Quinta do Sobral (Daõ) 3. Quinta da Plansel (alentejo) 4. Encostas de Estremoz (Alentejo) 5. Udaca (Daõ) 6. Paulo Loureano Classico ( Alentejo ) 7.

Nadere informatie

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Ons Lagerhuys is hèt restaurant in Garderen, waar je uit bent en je tegelijkertijd helemaal thuis voelt. Gezellig en gemoedelijk, dat is de sfeer, gekoppeld aan

Nadere informatie

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich mag verheugen in duidelijke seizoenswisselingen: in de zomer warm en droog, in de winter koud en regenachtig. Het lijkt onbelangrijk,

Nadere informatie

Gomez Cruzado Rioja Spanje A CENTURY-OLD HOUSE UNDER RENOVATION

Gomez Cruzado Rioja Spanje A CENTURY-OLD HOUSE UNDER RENOVATION Rioja Spanje A CENTURY-OLD HOUSE UNDER RENOVATION Bodegas Gomez Cruzado werd opgericht in 1886, door Angel Gomez Cruzado. Hij besloot zijn wijngaarden aan te planten op de hellingen rond Haro het hart

Nadere informatie

de lekkere wijnwinkel

de lekkere wijnwinkel Witte Port. Het zomerdrankje van 2016!!! Lekker als aperitief of om gewoon zo te drinken! Ook als cocktail met ijs, citroen (of limoen), tonic en wat blaadjes munt. Een heerlijke zomerse verrassing...

Nadere informatie

01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Cal y Canto Verdejo. 02 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen

01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Cal y Canto Verdejo. 02 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Wijnactie Witte en Rosé wijnen 01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen 5.70 33.00 63.00 Cal y Canto Verdejo Droog met een lichte mineraliteit. In de neus ruiken we aroma s van citrusvruchten en wat witte bloemen

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com. Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com. Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

Portugal Arent Wilde 13 maart 2017

Portugal Arent Wilde 13 maart 2017 Portugal Arent Wilde 13 maart 2017 Historie Eerste wijnstokken in Portugal al 10 eeuwen v. chr. Geplant door de Feniciërs (arabieren) Verder gecultiveerd door de Romeinen o.a. de pergula (vinho verde)

Nadere informatie

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50 Geachte gast, Hierbij presenteren wij u met trots onze wijnkaart. Alle wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de seizoengerechten die wij serveren. Bij het selecteren van onze wijnen laten

Nadere informatie

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl Aan de basis stonden de twee gebroeders Bertani, die na een studie in Frankrijk bij professor Guyot rond 1860 naar hun geboortestreek terugkeerden. Met alle opgedane kennis speelden ze een pioniersrol

Nadere informatie

Chili Nogales Wines Oscar Salas Natalia Poblete

Chili Nogales Wines Oscar Salas Natalia Poblete Chili Nogales wines Hoewel Chili gekolonialiseerd is door de Spanjaarden, ziet men in de wijnbouw, toch vooral Franse invloeden. Men maakt hier wijn met typische Franse druivenrassen. De wijnranken zijn

Nadere informatie

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo.

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo. Een familiebedrijf ontstaan aan het eind van de jaren 80 en op dit moment nog steeds geleid door Fiorella, haar broer en haar twee zonen Alessandro en Alberto. Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een

Nadere informatie

Alentejo. Proeverij September Theo, Theo, Katelijne en Martijn

Alentejo. Proeverij September Theo, Theo, Katelijne en Martijn Alentejo Proeverij September 2016 Theo, Theo, Katelijne en Martijn 20-09-2016 1 Wijnen in Portugal - Vinho de Mesa is tafelwijn en het meest eenvoudig. Wijnen in deze groep kennen weinig eisen wat betreft

Nadere informatie

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties Azienda Agricola ORSOLANI San Giorgio Canavese Piemonte Erbaluce di Caluso DOCG Een wijn voor elke gelegenheid, met een fris karakter en levendige zuurtegraad. Zowel de druif als zijn wijn zijn uniek in

Nadere informatie

UNIEKE WINACTIE. Win een geheel verzorgd weekend Portugal inclusief proeverij bij Quinta do Monte d Oiro

UNIEKE WINACTIE. Win een geheel verzorgd weekend Portugal inclusief proeverij bij Quinta do Monte d Oiro UNIEKE WINACTIE In 1990 startte José Bento dos Santos het wijndomein Quinta do Monte d'oiro op 50 km ten noorden van de hoofdstad Lissabon. De wijngaarden zijn rondom het familiehuis aangeplant en staan

Nadere informatie

Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar

Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar PROEFNOTITIES Deze degustatie wordt gegeven door onze voorzitter die ons een mooi overzicht zal geven van dit Libanees wijnhuis. Er waren slechts 9

Nadere informatie

Wijnpakket Zoet en versterkt

Wijnpakket Zoet en versterkt Wijnpakket Zoet en versterkt Beschrijving van de wijnen DOW s 10 Years Old Masterblend Tawny Port Soort: Port Druivensoorten: tinta barocca, tinta cao, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional Land:

Nadere informatie

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50 Wijnkaart Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc Glas : 4,00 Pichet : 7,00 Karaf : 13,00 Fles : 18,50 Witte Wijn : Chardonnay Deze Vin de Pays du Jardin de France is afkomstig uit de Loire streek en

Nadere informatie