Financiële resultaten Proximus Groep 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financiële resultaten Proximus Groep 2017"

Transcriptie

1 Financiële resultaten Proximus Groep /03/2018 Proximus sluit het jaar 2017 af met een stijging van de omzet op de thuismarkten en een groei van de groepsebitda, voor het derde jaar op rij, en zet tegelijk zijn strategische transformatie verder Ondanks een sterkere concurrentie op de Belgische markt en aanzienlijke tegenwind van de regelgeving, steeg de onderliggende omzet op de thuismarkten over het volledige jaar 2017 met 1,1%, gedreven door de groei van het aantal convergente klanten bij Proximus en de groei vanscarlet. Onderliggende groepsebitda 1,5% hoger dan vorig jaar, dankzij een sterke ebitdagroei op de thuismarkten van 2% door een sterke focus op kostenvermindering. Capexinvestering van miljoen EUR, inclusief de verlenging van de voetbaluitzendrechten voor de volgende 3 jaar en de verhoogde netwerkinvesteringen door de start van het 'Glasvezel voor België'-project van Proximus in 7 grote steden. Uitkering van een stabiel totaal dividend van 1,50 EUR per aandeel over het resultaat van Dominique Leroy, CEO Proximus Met stevige financiële resultaten in het vierde kwartaal, resulteerde onze Fit for Growth-strategie, voor het derde jaar op rij, in een groei van onze omzet op de thuismarkten met 1,1% en een groei van onze groepsebitda met 1,5%.

2 In een alsmaar meer concurrentiële markt hebben we ons klantenbestand verder uitgebreid. Proximus won marktaandeel voor zowel internet als tv, met een solide klantengroei, en ook verbeterde churnniveaus voor onze vaste activiteiten. We slaagden er ook in ons mobiele postpaid klantenbestand te laten groeien, ondanks de vele promoties van de concurrentie. Deze klantengroei werd ondersteund door onze convergente 'all-in'- aanbiedingen, met Tuttimus/Bizz All-in die klanten telden eind 2017, en door Scarlet, dat in het lagere marktsegment een concurrentiële positie inneemt. Ons Enterprise-segment wist zijn solide positie te behouden: het breidde zijn mobiele klantenbestand fors uit, kon profiteren van een sterke vooruitgang in ICT en van aanhoudende groei voor mobiliteit en convergente diensten, die de druk op de historische producten compenseerden. Dankzij de forse besparingen in de eerste negen maanden van het jaar, resulteerde het transformatieprogramma van ons bedrijf in 2017 in een groei van onze onderliggende ebitda op de thuismarkten met 2,0%. Dit werd bereikt ondanks de 'Roam-like-at-Home'-regelgeving, die leidde tot een nettoverlies in de roamingmarge van -41 miljoen EUR. Zonder dit zou de ebitda op de thuismarkten over het jaar 2017 met 4,5% gestegen zijn. BICS, geconfronteerd met de aanhoudende verschuiving in het verbruik van spraak naar data, sloot 2017 af met een lagere ebitda. TeleSign, geconsolideerd sinds november 2017, zal de strategische ambities van BICS versnellen op de groeiende 'Application to Person'-markt. In lijn met onze plannen hebben we fors geïnvesteerd in de verbetering van onze netwerken en van de globale klantenervaring. Zonder de verlenging van de voetbalcontracten voor de Jupiler Pro League en de UEFA Champions League lag de capex van 2017 volledig in lijn met de verwachting van ca. 1 miljard EUR. De capex omvatte ook investeringen in het kader van het project 'Glasvezel voor België', dat nu in verschillende steden is opgestart. In 2018 zullen we doorgaan met ons transformatietraject om Proximus om te vormen tot een meer klantgerichte en fittere organisatie. Daarnaast zullen we onze efficiëntie- en vereenvoudigingsinspanningen voortzetten om onze kosten verder structureel te verminderen en ons transformatieprogramma naar een digitaal bedrijf verderzetten. Dit alles zal ons ebitda-groeitraject ondersteunen, met een verwachte lichte groei van de groepsebitda in 2018, rekening houdend met verdere tegenwind in de regelgeving. Deze zal ook een impact hebben op onze omzet op de thuismarkten, die naar verwachting stabiel zal blijven in Eventuele spectrumveilingen buiten beschouwing gelaten, verwachten we dat de capex voor 2018 ongeveer 1 miljard EUR zal bedragen, inclusief de verdere uitrol van ons glasvezelproject. We herbevestigen tegelijk ook onze intentie om onze aandeelhouders over de periode 2018 en 2019 een stabiel dividend van 1,50 EUR per aandeel uit te keren.

3 Proximus breidt zijn klantenbestand verder uit in 2017, dankzij de sterke groei van convergente all-inaanbiedingen en de succesvolle tweemerkenstrategie Na een sterk promotioneel vierde kwartaal sloot Proximus 2017 af met een solide groei van het klantenbestand voor zijn belangrijkste producten: tv, internet en mobiele postpaid. Onder impuls van zijn eindejaarscampagne haalde Proximus heel wat klanten binnen voor zijn all-inaanbiedingen Tuttimus/Bizz All-in, wat het totale klantenbestand eind december 2017 op bracht. Daarnaast bevestigde Scarlet zijn stevige positie in het lagere marktsegment en bereikte het een marktaandeel van 5,8% in de consumentenbreedbandmarkt, wat het succes van de tweemerkenstrategie van Proximus in het huidige concurrentiële landschap aantoont. De bredere klantenbasis leidde tot een groei van het marktaandeel voor vast internet met 0,3 p.p. tot 46,6%, voor digitale tv met 0,9 p.p. tot 36,8%, en voor totaal mobiel met +0,3 p.p. tot 39,9%. In het Consumer-segment lag de convergentiestrategie van Proximus aan de basis van de klantengroei, met een sterke toename van het aantal 4-playgezinnen. Het Enterprise-segment zette zijn sterke groei van het mobiele klantenbestand voort en kon rekenen op een solide omzetgroei voor ICT met 7,2% in Het totale aantal unieke tv-klanten bedroeg , met nieuwe abonnementen over het hele jaar 2017 (+4,8% op jaarbasis). Het totale klantenbestand voor vast internet is eind 2017 aangegroeid tot , een stijging met vaste internetlijnen over 2017 (+3,3% op jaarbasis). Het totale aantal vaste spraaklijnen bedroeg op het einde van 2017, een daling met lijnen in 2017 (-2,4% op jaarbasis). Het totale aantal mobiele klanten bedraagt over 2017 (-0,6% op jaarbasis), met mobiele postpaid spraakklanten, mobiele prepaidklanten en kaarten. Eind 2017 waren er in totaal gezinnen en kleine ondernemingen met 3- en 4-play, goed voor 48,7% van het totale klantenbestand, een groei van klanten over het volledige jaar 2017 (+5,0% op jaarbasis). 56,8% convergentie bij gezinnen en kleine ondernemingen, een stijging met 1,9 p.p. op jaarbasis. Solide financiële prestaties op de thuismarkten, met een hogere onderliggende omzet en ebitda Over het volledige jaar 2017 boekte Proximus een directe marge van miljoen EUR voor zijn activiteiten op de thuismarkten, of -0,7% tegenover vorig jaar. Dit is inclusief een nettoverlies voor de roamingmarge van -41 miljoen EUR, waarbij het effect van de verordening inzake de uitgaande roamingtarieven, goed voor een verlies van 61 miljoen EUR, slechts deels werd gecompenseerd door de positieve volume-impact van roaming van bezoekers.

4 Proximus bleef sterk focussen op de structurele verbetering van zijn kostenbasis, wat leidde tot een daling van de kosten op de thuismarkten met 55 miljoen EUR, of -3,2% in Proximus zag zijn ebitda met 2,0% toenemen op de thuismarkten, tot miljoen, ondanks het nettoverlies van -41 miljoen EUR roamingmarge. BICS boekt een sterk vierde kwartaal en rondt de overname van TeleSign af, waarmee het zijn transformatie tot een internationale digitale enabler versnelt Met de aanhoudende verschuiving van spraak naar data op de internationale carriermarkt, versnelde BICS met de afronding van de strategische overname van TeleSign in november 2017 zijn transformatie van een wereldwijde wholesalecarrierbusiness naar een internationale digital enabler. Door de integratie van het op data gebaseerde cloudcommunicatieplatform van TeleSign in BICS ontstond 's werelds grootste 'Communication Platform as a Service'-leverancier, die realtime en beveiligde digitale communicatie mogelijk maakt door de integratie van spraakoplossingen, tekstberichten en identificatieoplossingen in gelijk welke web- of mobiele applicatie. Deze strategische overname zal BICS helpen zijn strategische voetafdruk op het Amerikaanse continent aanzienlijk te vergroten en zijn klantenbereik uit te breiden tot wereldwijde 'over-the-top'-merken. De directe marge van BICS was 1,9% hoger dan het jaar voordien, vooral dankzij een sterk vierde kwartaal (+15,5%). BICS sloot het jaar 2017 af met een ebitda van 143 miljoen EUR, -4,2% tegenover het jaar voordien. De Proximus Groep zet solide financiële resultaten neer, met een onderliggende ebitdagroei voor het derde jaar op rij De Proximus Groep genereerde in 2017 een onderliggende omzet van miljoen EUR, 1,6% minder dan in De omzet op de thuismarkten steeg met 1,1% in 2017, terwijl de omzet van BICS 9,6% lager uitkwam dan in In 2017 boekte de Proximus Groep een directe marge van miljoen EUR, iets lager (-0,5%) dan in 2016, toe te schrijven aan de activiteiten op de thuismarkten. Over het volledige jaar 2017 daalden de totale kosten van de Proximus Groep met 44 miljoen EUR of 2,4%, en bedroegen in totaal miljoen EUR. Dankzij de sterke kostenvermindering op de thuismarkten met 55 miljoen EUR, een daling van 3,2% tegenover een reeds verlaagde kostenbasis in 2016, bleef Proximus goed op koers om zijn ambitie van 150 miljoen EUR nettobesparingen over de periode van waar te maken. De kosten van BICS zijn over heel 2017 met 12 miljoen EUR gestegen, inclusief de overname van TeleSign en een ongunstig wisselkoerseffect. De totale onderliggende groepsebitda van Proximus over 2017 bedroeg miljoen EUR, een stijging met 1,5% op jaarbasis. De totale vrije kasstroom van Proximus over 2017 kwam uit op 292 miljoen EUR, inclusief 219 miljoen EUR uitgaande cash in het kader van de overname van TeleSign. Op vergelijkbare basis bedroeg de totale vrije kasstroom 511 miljoen EUR over De daling in vergelijking met de 559 miljoen

5 EUR in 2016 was vooral het gevolg van hogere inkomstenbelastingen. Bovendien was de cash die werd uitbetaald voor capex hoger door de toegenomen investeringen, en ook de behoefte aan bedrijfskapitaal nam enigszins toe. Dit werd voor een stuk gecompenseerd door een groei van de onderliggende ebitda en lagere interestbetalingen op langetermijnschuld. Aanhoudende investeringen om netwerken te optimaliseren en de globale klantenervaring te verbeteren De Proximus Groep investeerde miljoen EUR in 2017, inclusief de verlenging van de driejaarcontracten voor de uitzendrechten van het voetbal. De capex voor 2017 omvatte verhoogde netwerkinvesteringen door de start van het project 'Glasvezel voor België'. In verschillende grote steden ging de uitrol van dit netwerk van de toekomst van start. Proximusklanten beschikken nu al over een zeer groot bereik voor Fiber-to-the-Curb: eind december bedroeg dit 94%. Daarnaast finaliseerde Proximus ook de vectoringupgrade van zijn vaste netwerk. Met een bereik van 83%, het grootste wereldwijd, genieten Proximus-klanten een merkelijk betere breedbandervaring: connectiesnelheden voor breedband bedragen gemiddeld 72 Mbps, en meer dan de helft van de bevolking heeft toegang tot 100 Mbps. Proximus blijft ook verder investeren in zijn mobiele netwerk. Mobiele klanten van Proximus genieten een mobiele service van hoge kwaliteit, dankzij de voltooiing van de 4G-uitrol die een bereik biedt van 99,8% buitenshuis en 98,1% binnenshuis. Investeringen in mobiele capaciteit, om hoge kwaliteitsstandaarden te verzekeren, worden eveneens verdergezet, terwijl het volume van het nationale dataverkeer het voorbije jaar met bijna 70% toenam. Het maandelijkse nationale dataverbruik steeg gemiddeld tot bijna 1,4 GB en tot 1,6 GB voor 4G-gebruikers. De smartphonepenetratie op het netwerk van Proximus nam verder toe tot 73%, met een 4G- smartphonepenetratie van 63% eind december 2017, of +13 p.p. in één jaar. Daarnaast bleef Proximus investeren in uitgebreidere tv-content. In de loop van 2017 verlengde Proximus de uitzendrechten voor het Belgische professionele voetbal op niet-exclusieve basis en kondigde het de verlenging aan van de UEFA Champions League voor de komende drie seizoenen, exclusief bij Proximus. Sinds 1 januari 2018 werd ook het contentaanbod voor gezinnen sterk uitgebreid dankzij het strategische partnerschap met Studio 100. Andere investeringen hadden betrekking op de IT-systemen alsook verdere vereenvoudiging en transformatie, die bijdroegen tot lagere kosten. Vooruitzichten en vergelijkbare basis 2017 beiden onder IAS18 Resultaten 2017 Vooruitzichten 2018 Onderliggende omzet op de thuismarkten miljoen Vrijwel stabiel

6 Onderliggende groepsebitda miljoen Lichte groei Capex miljoen* Ongeveer 1 miljard ** * Incl. verlenging van de uitzendlicenties voor het voetbal (Jupiler Pro League, UEFA Champions League) voor 3 jaar ** Excl. capex voor potentiële spectrumveilingen In overeenstemming met zijn op 16 december 2016 aangekondigde verbintenis op drie jaar verwacht Proximus over de resultaten van 2018 en 2019 een stabiel brutodividend van 1,50 EUR per aandeel uit te keren. Naar het volledige financiële verslag van Q4

Financiële resultaten van de Proximus Groep - Tweede kwartaal 2018

Financiële resultaten van de Proximus Groep - Tweede kwartaal 2018 Financiële resultaten van de Proximus Groep - Tweede kwartaal 2018 27/07/2018 De Proximus Groep sluit een solide eerste jaarhelft af met sterke resultaten voor het tweede kwartaal: aanhoudende groei van

Nadere informatie

In het tweede kwartaal van 2016 boekte Proximus een solide onderliggende ebitdagroei van 4,1% in zijn thuismarkten

In het tweede kwartaal van 2016 boekte Proximus een solide onderliggende ebitdagroei van 4,1% in zijn thuismarkten In het tweede kwartaal van 2016 boekte Proximus een solide onderliggende ebitdagroei van 4,1% in zijn thuismarkten 29/07/2016 Solide onderliggende ebitdagroei van 4,1% in de thuismarkten 1, die aan de

Nadere informatie

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i.

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #kpnjaarcijfers2011 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #hoofdpunten Turbulent 2011 Financiële doelen grotendeels gehaald Strategie neergezet voor komende jaren Internationaal gaat heel goed Nederland

Nadere informatie

Vierde kwartaal en Jaarresultaten 2014

Vierde kwartaal en Jaarresultaten 2014 Vierde kwartaal en Jaarresultaten 2014 KPN sluit transformatiejaar 2014 af met wederom kwartaal met goede voortgang. Sterke groei van het aantal klanten in Nederland in Kw4 2014 Goede toename vast-mobiele

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2011 Gezien de verkoop van Avis Europe, die op 3 oktober 2011 van kracht werd, heeft deze mededeling enkel betrekking op de voortgezette activiteiten. SAMENVATTING

Nadere informatie

Resultaten 2014. Goede voortgang in transformatiejaar. Eelco Blok, CEO Jan Kees de Jager, CFO. Den Haag, 4 februari 2015

Resultaten 2014. Goede voortgang in transformatiejaar. Eelco Blok, CEO Jan Kees de Jager, CFO. Den Haag, 4 februari 2015 Resultaten 2014 Goede voortgang in transformatiejaar Eelco Blok, CEO Jan Kees de Jager, CFO Den Haag, 4 februari 2015 Hoofdpunten 2014 Goede voortgang in transformatiejaar Operationele en financiële positie

Nadere informatie

Geconsolideerd Jaarverslag

Geconsolideerd Jaarverslag Geconsolideerd Jaarverslag Bespreking en analyse van de financiële resultaten door het management 1. Inleidende opmerkingen Onderliggende omzet en ebitda Sinds 2014, focust de bespreking door het management

Nadere informatie

Jaarcijfers februari Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN

Jaarcijfers februari Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN Jaarcijfers 2013 4 februari 2014 Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN Hoofdpunten 2013 Wederom veel geïnvesteerd in netwerken, producten en klanten Operationele prestaties verbeterd

Nadere informatie

Resultaten tweede kwartaal 2012

Resultaten tweede kwartaal 2012 Resultaten tweede kwartaal 2012 24 juli 2012 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN Introductie 2012 belangrijk jaar in versterken, vereenvoudigen, groeien strategie tot 2015 Versnelde investeringen in

Nadere informatie

Mobistar overtreft de initiële vooruitzichten: klantenbasis, omzet en EBITDA.

Mobistar overtreft de initiële vooruitzichten: klantenbasis, omzet en EBITDA. Mobistar overtreft de initiële vooruitzichten: klantenbasis, omzet en EBITDA. 24 juli 2008 Mobistar maakt vandaag haar cijfers voor het eerste semester van 2008 bekend. Ondanks de aanhoudende concurrentie

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2011 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2011 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2011 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het eerste kwartaal van 2011 10 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 28 april 2011 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Onderliggende omzet en ebitda

Onderliggende omzet en ebitda 2018 Onderliggende omzet en ebitda Vanaf 2014 focust de bespreking door het management van Proximus op de onderliggende cijfers, d.w.z. na aftrek van incidentele items. De onderliggende bedrijfsresultaten

Nadere informatie

Onderliggende omzet en EBITDA

Onderliggende omzet en EBITDA Onderliggende omzet en EBITDA De bespreking door het management van Proximus focust op de onderliggende cijfers, d.w.z. na aftrekt van incidentele items. Om een vergelijking op vergelijkbare basis mogelijk

Nadere informatie

Geconsolideerd Jaarverslag

Geconsolideerd Jaarverslag Geconsolideerd Jaarverslag 2016 Bespreking en analyse van de financiële resultaten door het management 1. Inleidende opmerkingen Onderliggende omzet en EBITDA De bespreking door het management van Proximus

Nadere informatie

Zaandam Ahold heeft vandaag haar resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt.

Zaandam Ahold heeft vandaag haar resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt. 27 mei 2015 Persbericht Eerste kwartaal 2015 Zaandam Ahold heeft vandaag haar resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt. Omzet K1: 11,3 miljard, een stijging van 14,9% gedreven door valuta-effecten

Nadere informatie

Niet-recurrente opbrengsten 0 238 0 0 8 74 436 11 0 0 62. Totale opbrengsten 5.540 5.696 6.100 6.065 5.986 6.065 7.040 6.417 6.462 6.318 6.

Niet-recurrente opbrengsten 0 238 0 0 8 74 436 11 0 0 62. Totale opbrengsten 5.540 5.696 6.100 6.065 5.986 6.065 7.040 6.417 6.462 6.318 6. Resultatenrekening (in miljoen EUR) Totale opbrengsten vóór niet-recurrente items 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 5.540 5.458 6.100 6.065 5.978 5.990 6.603 6.406 6.462 6.318 6.050

Nadere informatie

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Kernpunten tweede kwartaal 2005 Stijging met 52% van de verwaterde winst per gewoon aandeel (WPA) in Q2 tot 0,47 (Q2 2004:

Nadere informatie

Situatie elektronische communicatiesector en TV 2017 Telecom Télécom

Situatie elektronische communicatiesector en TV 2017 Telecom Télécom Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie Situatie elektronische communicatiesector en TV 2017 Telecom Télécom Agenda Omzet en investeringen Mobiel Vast breedband TV Residentieel zakelijk

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2010 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2010 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2010 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het derde kwartaal van 2010 11 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 21oktober 2010 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 PERSBERICHT Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 Jaarresultaten 2013 Aliaxis N.V. Brussel, 5 april 2014 Aliaxis, een wereldleider op het vlak van de productie en distributie

Nadere informatie

Markante cijfers. Balans (in miljoen EUR)

Markante cijfers. Balans (in miljoen EUR) Markante cijfers Om een correcte vergelijkingsbasis te kunnen behouden, werden, waar van toepassing, de cijfers van die in dit verslag zijn gepubliceerd, aangepast in overeenstemming met de herziening

Nadere informatie

KPN resultaten 2012 Financiële positie aanpassen aan strategie

KPN resultaten 2012 Financiële positie aanpassen aan strategie Persbericht jaarresultaten 2012, 5 februari 2013 KPN resultaten 2012 Financiële positie aanpassen aan strategie Hoofdpunten Resultaten 2012 Gemengd beeld Stabilisatie marktposities in Nederland, sterke

Nadere informatie

Resultaten Balta Q3 2018

Resultaten Balta Q3 2018 . Sint-Baafs-Vijve, 7 november 2018 Gereglementeerde informatie Voor onmiddellijke publicatie Resultaten Balta Q3 2018 Financiële hoogtepunten van de groep: Q3 geconsolideerd: Omzet van 151,0 miljoen -4,4%,

Nadere informatie

Kerncijfers. Conference Call

Kerncijfers. Conference Call Kerncijfers Resultatenrekening (in miljoen EUR) 2011 2012 Totale opbrengsten 4.790 4.818 EBITDA (1) voor niet-recurrente items 1.465 1.359 EBITDA (1) 1.447 1.346 Afschrijvingen -573-554 Bedrijfswinst (EBIT)

Nadere informatie

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018 Persbericht Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe Nieuwegein, 1 november 2018 Hoofdpunten Q3 2018 Nettoresultaat stijgt naar EUR 0,8 miljoen (Q3 2017:

Nadere informatie

Winst bpost presteert sterk in 2013

Winst bpost presteert sterk in 2013 Winst bpost presteert sterk in 2013 De verwachtingen m.b.t. de afname van het postvolume werden bevestigd in het laatste kwartaal. De pakkettenvolumes stegen sterk in 2013, onder invloed van de vooruitgang

Nadere informatie

Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74%

Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74% Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74% Kernpunten eerste kwartaal 2006 Verwaterde nettowinst per gewoon aandeel* in Q1 met 83% gestegen tot 0,44 (vóór aan

Nadere informatie

HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019

HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019 HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019 Geverifieerde cijfers voor het boekjaar 2018: hoge groei met groepsopbrengsten van

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2010 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2010 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2010 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het eerste kwartaal van 2010 10 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 22 april 2010 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2009 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2009 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2009 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Beheerverslag 10 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 23/10/2009 om 7.00u Gereglementeerde informatie Mobistar bevestigt

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 31 MAART 2012 SAMENVATTING VAN HET EERSTE KWARTAAL Lichte daling van de geconsolideerde verkopen met 2,6 % in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 (-0,3 % bij constante

Nadere informatie

babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd.

babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd. Tijd voor n babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd. 50 Telenet Jaarverslag 2012 Markt en activiteiten Telefonie Telefonie

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie 27 augustus 2014 16u30 CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014 Verhoging met 15% van de omzet (9% bij constante perimeter) in een groeimarktcontext gesteund door gunstige

Nadere informatie

VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 31 MAART 2015

VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 31 MAART 2015 VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 31 MAART 2015 Beide activiteiten (D Ieteren Auto en Belron) realiseerden een hogere omzet en boekten betere resultaten tijdens het eerste kwartaal van 2015. Het marktaandeel

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1%

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1% Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 11 oktober 2018 Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018 Fagron realiseert organische omzetgroei

Nadere informatie

Record aan hypothecair krediet in 2017

Record aan hypothecair krediet in 2017 Persbericht Record aan hypothecair krediet in 2017 Brussel, 29 januari 2018 In 2017 werden er bijna 243.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van 31 miljard EUR (exclusief

Nadere informatie

Frans Muller Voorzitter en CEO van Delhaize Groep

Frans Muller Voorzitter en CEO van Delhaize Groep Frans Muller Voorzitter en CEO van Delhaize Groep 1 Pierre-Olivier Beckers Didier Smits 2 Nieuwe bestuurders Dominique Leroy Patrick De Maeseneire 3 CEO van Delhaize America Kevin Holt 4 Dank aan alle

Nadere informatie

Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012

Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 DOSSIER Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 13 Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 Verzekeringsmakelaar blijft stand houden Onlangs verscheen het jaarlijkse rapport van

Nadere informatie

Corbion Interim Management Statement Q1 2014

Corbion Interim Management Statement Q1 2014 Corbion nv Nienoord 13 1112 XE Diemen PO Box 349 1000 AH Amsterdam The Netherlands T +31 (0)20 590 6911 Press@corbion.com www.corbion.com www.meetcorbion.com DATUM 25 april 2014 Corbion Interim Management

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2012 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2012 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2012 Mobistar P.2 Persbericht Embargo tot 23 oktober 2012 om 7.00 u Gereglementeerde informatie De Mobistar-groep registreert een groei in zijn klantenbasis van 4 % en een stijging

Nadere informatie

Duvel Moortgat : courante netto winst +16%

Duvel Moortgat : courante netto winst +16% 15 Maart 2000 Duvel Moortgat : courante netto winst +16% Markante feiten van 1999 Beursintroductie: Duvel Moortgat werd begin juni geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. Participatie in Noord Amerikaanse

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 21 november 2005

PERSMEDEDELING 21 november 2005 EMBARGO 21 november 2005 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 21 november 2005 DERDE KWARTAAL ROULARTA: DIVISIE PRINTED MEDIA BLIJFT GOED PRESTEREN AUDIOVISUELE MEDIA ONDER DRUK Geconsolideerde resultaten voor het

Nadere informatie

Totaal van het jaar Resultatenrekening (in miljoen EUR) 2013 2014

Totaal van het jaar Resultatenrekening (in miljoen EUR) 2013 2014 Kerncijfers Totaal van het jaar Resultatenrekening (in miljoen EUR) 2013 2014 Totale opbrengsten 1.586 1.480 EBITDA (1) voor niet-recurrente items 441 412 EBITDA (1) 441 411 Afschrijvingen -192-196 Bedrijfswinst

Nadere informatie

Henkel levert goede prestaties in het tweede kwartaal

Henkel levert goede prestaties in het tweede kwartaal Persbericht 12 augustus 2014 Vooruitzichten voor 2014 bevestigd Henkel levert goede prestaties in het tweede kwartaal Solide organische omzetgroei: + 3,3% Omzet, beïnvloed door valuta-effecten: 4.137 miljoen

Nadere informatie

Presentatie halfjaarcijfers 2012

Presentatie halfjaarcijfers 2012 Logistics Healthcare Automotive Industrial Automation Machine & Systems Energy & Utilities Presentatie halfjaarcijfers 2012 Amsterdam, 27 augustus 2012 Agenda Kerncijfers eerste helft 2012 Operationele

Nadere informatie

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%)

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%) Hogere volumes zorgen voor stijging toegevoegde waarde en ebitda met meer dan 10% Resultaat Resilux na belasting stijgt met meer dan 25% Resultaat JV Airolux blijft voorlopig nog negatief Kerncijfers eerste

Nadere informatie

Winst per aandeel (in EUR) (3) 0,60 0,62 Gewogen gemiddeld aantal uitstaande aandelen 321.489.045 317.704.642

Winst per aandeel (in EUR) (3) 0,60 0,62 Gewogen gemiddeld aantal uitstaande aandelen 321.489.045 317.704.642 Kerncijfers Resultatenrekening (in miljoen EUR) Drie maanden afgesloten op 31 maart 2011 2012 Totale opbrengsten 1.583 1.588 EBITDA (1) 480 466 Afschrijvingen -195-181 Bedrijfswinst (EBIT) 286 284 Netto

Nadere informatie

Situatie elektronische communicatiesector 2016 Telecom Télécom

Situatie elektronische communicatiesector 2016 Telecom Télécom Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie Situatie elektronische communicatiesector 216 Telecom Télécom Transparantie, switching en toegang Transparantie Switching Toegang Tariefsimulator,

Nadere informatie

Respect voor klanten, partners en medewerkers

Respect voor klanten, partners en medewerkers Respect voor klanten, partners en medewerkers Service : een ander woord voor het respect dat een onderneming verschuldigd is aan haar klanten, medewerkers en partners. Voertuigbeglazing KERNCIJFERS (in

Nadere informatie

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013 Jaarcijfers 2012 6 maart 2013 Overzicht Klantbelang gediend met stevig financieel fundament Resultaat 255 miljoen Dividendvoorstel 88 miljoen Solvabiliteit 293% Kosten verder verlaagd met 6% Eigen Vermogen

Nadere informatie

RESULTATEN EERSTE SEMESTER 2016 SIOEN INDUSTRIES PERSBERICHT - GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE. 26 Augustus 2016, 17u45

RESULTATEN EERSTE SEMESTER 2016 SIOEN INDUSTRIES PERSBERICHT - GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE. 26 Augustus 2016, 17u45 RESULTATEN EERSTE SEMESTER 2016 SIOEN INDUSTRIES PERSBERICHT - GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE 26 Augustus 2016, 17u45 innoveren om te beschermen netto omzet 180,26 +7% EBITDA 31,68 +20% netto winst 13,97

Nadere informatie

Inhoudstafel INHOUDSTAFEL 2 BLIKVANGERS 3 KERNCIJFERS 4 EVOLUTIE VAN DE ACTIVITEITEN 5 FINANCIEEL VERSLAG 7 TUSSENTIJDSE FINANCIËLE INFORMATIE 26

Inhoudstafel INHOUDSTAFEL 2 BLIKVANGERS 3 KERNCIJFERS 4 EVOLUTIE VAN DE ACTIVITEITEN 5 FINANCIEEL VERSLAG 7 TUSSENTIJDSE FINANCIËLE INFORMATIE 26 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL 2 BLIKVANGERS 3 KERNCIJFERS 4 EVOLUTIE VAN DE ACTIVITEITEN 5 FINANCIEEL VERSLAG 7 TUSSENTIJDSE FINANCIËLE INFORMATIE 26 INFORMATIE OVER HET BELGACOM-AANDEEL 38 ALGEMENE INFORMATIE

Nadere informatie

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in %

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in % Tweede kwartaal/eerste halfjaar 2010 26 augustus 2010 Halfjaarbericht Hoofdpunten Omzet met 10,8% gestegen naar 7,1 miljard (stijging van 4,4% tegen constante wisselkoersen) Bedrijfsresultaat met 17,6%

Nadere informatie

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Brussel, 15 maart 2012 PERSBERICHT BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Nettoresultaat voor beëindigde bedrijfsactiviteiten van EUR 585 miljoen (*), na een waardevermindering van 75%

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER 1 Brussel, 31 augustus 2011 Gereglementeerde informatie 31 augustus 2011 17.30 u. CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER Spadel zet haar investeringsstrategie

Nadere informatie

Familiecultuur en openheid voor de wereld

Familiecultuur en openheid voor de wereld > Familiecultuur en openheid voor de wereld Ondernemen, telkens weer nieuwe projecten opzetten en internationaal groeien zijn eigen aan onze familiecultuur. Autoverhuur op korte termijn KERNCIJFERS (in

Nadere informatie

Ga niet in op América Móvil s partieel bod op KPN

Ga niet in op América Móvil s partieel bod op KPN Ga niet in op América Móvil s partieel bod op KPN 1 juni 2012 Deze presentatie is een verkorte versie met de hoofdpunten van de Engelstalige presentatie Take no action regarding América Móvil s partial

Nadere informatie

financieel verslag 08

financieel verslag 08 financieel verslag 08 Financiële kerncijfers Boekjaar afgesloten op 31 december Resultatenrekening (in miljoen EUR) 2007 2008 Totale opbrengsten vóór niet-terugkerende items 6.065 5.978 Totale opbrengsten

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2013

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2013 Gereglementeerde informatie 27 augustus 2013 16.30 u CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2013 Stabilisering van de omzet Het operationele resultaat (EBIT) stijgt 28 % dankzij het kostenbeheer in het kader

Nadere informatie

Hoge activiteitsgraad hogere kosten die gepaard gaan met investeringen

Hoge activiteitsgraad hogere kosten die gepaard gaan met investeringen Onder Embargo tot 18/08/2016-17.45 CET Gereglementeerde informatie Persbericht Hoge activiteitsgraad hogere kosten die gepaard gaan met investeringen Hoogtepunten eerste halfjaar 2016 De opbrengsten voor

Nadere informatie

1. Voorstelling van de geconsolideerde resultaten. Groep Brussel Lambert 26 maart 2003. Persbericht

1. Voorstelling van de geconsolideerde resultaten. Groep Brussel Lambert 26 maart 2003. Persbericht Groep Brussel Lambert 26 maart 2003 Persbericht Stijging van het courante resultaat 2002 met 138% tot EUR 161 miljoen Geconsolideerd verlies van EUR 238 miljoen door impairments bij Bertelsmann (Zomba)

Nadere informatie

Kerncijfers. 1ste Kwartaal

Kerncijfers. 1ste Kwartaal Kerncijfers Opmerking: om een correcte vergelijkingsbasis te kunnen behouden en waar van toepassing werden de cijfers van 2012 die in dit verslag zijn gepubliceerd, aangepast overeenkomstig de herziening

Nadere informatie

De opbrengsten voor 2011 bedragen 216,2 miljoen euro, een daling van 4,8% tegenover vorig jaar

De opbrengsten voor 2011 bedragen 216,2 miljoen euro, een daling van 4,8% tegenover vorig jaar Onder Embargo tot 14/03/2012-17.45 CET Geregelementeerde informatie Persbericht Een jaar met belangrijke strategische investeringen Zoals vermeld in de tussentijdse verklaring over het derde kwartaal,

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2014

Resultaten derde kwartaal 2014 13 november 2014 Persbericht Zaandam Ahold heeft vandaag haar resultaten over het derde kwartaal van 2014 gepubliceerd. Omzet K3 7,5 miljard, een stijging van 1,9% (1,5% hoger tegen ) Onderliggende operationele

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013 Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2012 Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013 BAM realiseert verwacht operationeel resultaat in moeilijke thuismarkten 2012 nettoverlies 187 miljoen door bijzondere

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2013

LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2013 LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2013 - Sterke omzetgroei van bijna 15% waarvan 7% interne groei - Stijging van het recurrent bedrijfsresultaat (REBIT) met 6,5% - Investeringsprogramma's bij Koninklijke

Nadere informatie

Henkel bevestigt omzetverwachting voor volledig boekjaar en verhoogt verwachting van de winst per preferent aandeel

Henkel bevestigt omzetverwachting voor volledig boekjaar en verhoogt verwachting van de winst per preferent aandeel Persbericht 14 november 2017 Henkel bevestigt omzetverwachting voor volledig boekjaar en verhoogt verwachting van de winst per preferent aandeel Henkel zet een sterke prestatie neer in het derde kwartaal

Nadere informatie

Ontex Q1 2015: Een stevig kwartaal in uitdagende markten

Ontex Q1 2015: Een stevig kwartaal in uitdagende markten Ontex Q1 2015: Een stevig kwartaal in uitdagende markten Aalst-Erembodegem, 11 mei, 2015 - Ontex Group NV (Euronext Brussel: ONTEX; Ontex, de Groep of de onderneming ) kondigt vandaag haar trading update

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1% Persbericht Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2019 07u00 CET Fagron zet sterke omzet door in eerste kwartaal 2019 Fagron realiseerde omzet van 13,1% Kernpunten

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2011 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2011 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2011 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het derde kwartaal van 2011 11 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 20 oktober 2011 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2012 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2012 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2012 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het eerste kwartaal van 2012 11 Kwartaalgegevens 18 P.4 Persbericht Embargo tot 26 april 2012 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%)

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%) Groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 6% zorgt voor toename Ebitda met 4.4% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers 2016 ten opzichte

Nadere informatie

Algemene Vergadering 26 mei 2016

Algemene Vergadering 26 mei 2016 Algemene Vergadering 26 mei 2016 Mats Jansson Voorzitter van de Raad van Bestuur Ahold Delhaize 24 juni 2015: aankondiging van de beoogde fusie 14 maart 2016: fusieplannen goedgekeurd tijdens de Buitengewone

Nadere informatie

PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016, BESTE RESULTAAT OOIT

PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016, BESTE RESULTAAT OOIT GECONSOLIDEERDE & GEAUDITEERDE RESULTATEN 2016 PERSBERICHT Gereglementeerde informatie 1 maart 2017 (8u00) PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016,

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2013 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2013 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2013 Mobistar P.2 Persbericht Embargo tot 22 april 2013 om 7.00u Gereglementeerde informatie Mobistar behoudt zijn positie in een steeds meer competitieve markt Brussel, 22 april

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009

TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009 Gereglementeerde informatie embargo 02/11/2009, 17.45 uur TUSSENTIJDSE VERKLARING OVER HET DERDE KWARTAAL 2009 van de raad van bestuur over de periode 01.07.2009 tot 30.09.2009 Operationeel uitkeerbaar

Nadere informatie

TRANSITIE NAAR FOCUS OP HOOFDMERKEN OP SCHEMA

TRANSITIE NAAR FOCUS OP HOOFDMERKEN OP SCHEMA 11 mrt 2015 TRANSITIE NAAR FOCUS OP HOOFDMERKEN OP SCHEMA Opbrengsten van 514,9 miljoen waren 27,5 miljoen lager dan 2013 door lagere inkomsten uit advertenties en oplage; Het bedrijfsresultaat daalde

Nadere informatie

Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft

Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft Brussel, 22 september 2017 Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft Aliaxis NV ( Aliaxis, de Groep of het bedrijf ), een wereldleider op het vlak van de productie en distributie van

Nadere informatie

Hypothecaire kredietverlening blijft op peil, ondanks afwachtende houding van de Vlaamse koper

Hypothecaire kredietverlening blijft op peil, ondanks afwachtende houding van de Vlaamse koper Persbericht Hypothecaire kredietverlening blijft op peil, ondanks afwachtende houding van de Vlaamse koper Brussel, 2 mei 2018 In het eerste trimester van 2018 werden er bijna 60.000 hypothecaire kredietovereenkomsten

Nadere informatie

Kerncijfers transportverzekering 2011 opgemaakt door de BVT

Kerncijfers transportverzekering 2011 opgemaakt door de BVT Kerncijfers transportverzekering 2011 opgemaakt door de BVT Inhoud 1. Cargo: België blijft in top 15... 2 2. CMR blijft uit het rood... 3 3. Binnenvaart... 4 4. Zeevaart... 5 5. Conclusie... 5 Net voor

Nadere informatie

CTAC SLAAT DE BRUG TUSSEN MENS EN TECHNIEK

CTAC SLAAT DE BRUG TUSSEN MENS EN TECHNIEK CTAC SLAAT DE BRUG TUSSEN MENS EN TECHNIEK JAARCIJFERS 2011 14 maart 2012 Agenda 1. Ctac Solution Provider 2. Hoofdpunten 2011 3. Financiële details 4. Strategie en vooruitblik 2 Ctac Solution Provider

Nadere informatie

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Jaarresultaten 2013 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2014. Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Kerncijfers 2013

Nadere informatie

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17. Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.0%) Kerncijfers 1H 2018 ten opzichte van 1H 2017 Mio 1H 2018

Nadere informatie

Resultaten Balta Q Strategie op schema, omzetgroei in Q3 gecompenseerd door hogere grondstofprijzen en negatieve wisselkoerseffecten

Resultaten Balta Q Strategie op schema, omzetgroei in Q3 gecompenseerd door hogere grondstofprijzen en negatieve wisselkoerseffecten Sint-Baafs-Vijve, 7 november 2017 Gereglementeerde informatie Voor onmiddellijke publicatie Resultaten Balta Q3 2017 Strategie op schema, omzetgroei in Q3 gecompenseerd door hogere grondstofprijzen en

Nadere informatie

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 %

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Miko: Halfjaarresultaten 2017 Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Turnhout, 19 september 2017 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice en kunststofverpakkingsspecialist,

Nadere informatie

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Jaarresultaten 2010 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2011. Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Kerncijfers 2010

Nadere informatie

SNS Securities Small & Midcap Seminar Amsterdam

SNS Securities Small & Midcap Seminar Amsterdam SNS Securities Small & Midcap Seminar Amsterdam 15 november 2012 Organisatieoverzicht Groene segment Industriële segment DEELNEMING Kamps de Wild Reesink Staal THR (36%) Reesink Technische Handel Nederlandse

Nadere informatie

Omzetkrimp Overheid, (lichte) groei Financiële dienstverlening en Zorg Besparingen verhoogd naar EUR 15 miljoen

Omzetkrimp Overheid, (lichte) groei Financiële dienstverlening en Zorg Besparingen verhoogd naar EUR 15 miljoen ORDINA N.V. PERSBERICHT Resultaten derde kwartaal 2015 Ordina N.V. Omzetkrimp Overheid, (lichte) groei Financiële dienstverlening en Zorg Besparingen verhoogd naar EUR 15 miljoen Nieuwegein, 3 november

Nadere informatie

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2011

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2011 EMBARGO TOT 28 MAART 2012 16u30 Brussel, 28 maart 2012. GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2011 Gereglementeerde informatie 28 maart 2012 16u30 CET Lichte groei van de netto-omzet (+0,2%) in de heroplevende

Nadere informatie

Kerncijfers (voor accountantscontrole) (x 1.000) 3e kwartaal e 9 maanden 1e 9 maanden *)

Kerncijfers (voor accountantscontrole) (x 1.000) 3e kwartaal e 9 maanden 1e 9 maanden *) Persbericht Willemstad, Curaçao, 28 november 2012 Kwartaalverslag Resultaten AamigoO Group NV eerste negen maanden 2012 Bruto-omzet bedroeg in het 3 e kwartaal 93,2 miljoen, de bruto-omzet voor de eerste

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 2015. Openbare rapportage

Telecommonitor Q1 2015. Openbare rapportage Telecommonitor Q1 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

Gereglementeerde informatie, Leuven, 31 augustus 2017 (20.00 CEST)

Gereglementeerde informatie, Leuven, 31 augustus 2017 (20.00 CEST) , Leuven, KBC Ancora sluit boekjaar 2016/2017 af met een winst van 843,2 miljoen euro, in hoofdzaak bepaald door dividendinkomsten en de terugname van waardeverminderingen KBC Ancora boekte in het afgelopen

Nadere informatie

Resultaten Vivenda Media Groep 2011 Aangescherpte focus legt fundament voor toekomstige groei

Resultaten Vivenda Media Groep 2011 Aangescherpte focus legt fundament voor toekomstige groei Persbericht Hilversum, 19 maart 2012 Resultaten Vivenda Media Groep 2011 Aangescherpte focus legt fundament voor toekomstige groei Vivenda Media Groep NV (VMG) publiceert vandaag haar kerncijfers 2011.

Nadere informatie

Presentatie van OPTA s jaarverslag 2010

Presentatie van OPTA s jaarverslag 2010 Presentatie van OPTA s jaarverslag 2010 10:00 11:00 Opening door collegevoorzitter Chris Fonteijn Presentatie van OPTA s marktmonitor Gelegenheid voor stellen van vragen Marktmonitor 2010 Digitalisering

Nadere informatie

Jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders

Jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders Jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders Amsterdam, 24 april 2013 1 Agenda 1. Opening en mededelingen. 2. Verantwoording over het boekjaar 2012. 3. Vaststelling van het dividend. 4. Verlening

Nadere informatie

OPBRENGSTEN DELHAIZE GROEP EN VOORLOPIGE RESULTATEN 2013

OPBRENGSTEN DELHAIZE GROEP EN VOORLOPIGE RESULTATEN 2013 Voorlopige opbrengsten Gereglementeerde informatie 23 januari 2014 7u00 CET OPBRENGSTEN DELHAIZE GROEP EN VOORLOPIGE RESULTATEN Opbrengsten 4 de kwartaal» Opbrengstengroei voor de Groep van 3,0% aan ongewijzigde

Nadere informatie

PERSBERICHT 1 ********

PERSBERICHT 1 ******** 20 februari 2015, 16.30 u. GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE RESULTATEN 2014: PERSBERICHT 1 Omzet: 243,6 M (- 6%) Bedrijfsresultaat: 3,2 M (+ 53%) Nettoresultaat voor de periode: 2,3 M (+ 64%) ******** Resultaten

Nadere informatie

QURIUS RESULTATEN Q QURIUS VERBETERT KAS POSITIE EN SLUIT NIEUWE CONVENANTEN. Verandering. Q cumulatief

QURIUS RESULTATEN Q QURIUS VERBETERT KAS POSITIE EN SLUIT NIEUWE CONVENANTEN. Verandering. Q cumulatief QURIUS RESULTATEN Q3 2009 QURIUS VERBETERT KAS POSITIE EN SLUIT NIEUWE CONVENANTEN (in EUR x 1,000) Q3 2009 Q3 2008 Q3 2009 Q3 2008 Omzet (voortgezette ) 87.530 92.777-6 26.550 28.806-8 EBIT(voortgezette

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering Actieplan en verwezenlijkingen 2012

Gewone Algemene Vergadering Actieplan en verwezenlijkingen 2012 Gewone Algemene Vergadering 2013 en verwezenlijkingen 2012 Doelstellingen GBL werkte in 2012 een actieplan uit in het kader van haar doelstelling om waarde te creëren, namelijk: 1 1. De rotatie van de

Nadere informatie