SPARTANEN KAMPINFO 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPARTANEN KAMPINFO 2014"

Transcriptie

1 SPARTANEN KAMPINFO 2014

2 Sparta Heel heel heel lang geleden, toen was er eens een stadje gelegen aan de Eurotasrivier tussen het Parnon- en Taygetusgebergte, en dat stadje heette Sparta. Langzaam maar zeker breidde Sparta zijn invloed uit tot het een van de machtigste stadstaten tussen de Egeïsche- en de Ionische zee werd. Ze onderwierpen andere dorpen en maakten van hun inwoners Heloten, slaven zeg maar. Deze zorgden voor het voedsel zodat de echte Spartanen zich met belangrijker zaken konden bezighouden, vechten, oorlog voeren en vechten bijvoorbeeld. Tot zover de droge feiten, iedereen weet natuurlijk dat de Spartanen de graafste, ruigste, koelbloedigste, sterkste, mannelijkste, potigste, stoutmoedigste en meest coolio mannen zijn die ooit op onze aardkloot rondwandelden! Nu loopt er daar in Sparta een orakel rond, het Jorakel (waarover straks meer) en die had in een van zijn visioenen gezien dat Griekenland in de toekomst een ferme crisis zou gaan doormaken. Hij brabbelde nog iets over staatsschuld, kredietcrisis en ratingbureaus maar daar snapten de andere Spartanen niet veel van. Wat de Spartanen wel doorhadden was dat Griekenland zwaar in de problemen zou komen. Er werd dan ook door de twee koningen Geeonisdas en Leeonidas besloten dat Sparta zich niet zou laten meesleuren in de Griekse miserie. Ze riepen een volksvergadering bijeen en deze besliste dat Sparta zich zo snel mogelijk van Griekenland moest afsplitsen. Natuurlijk zou er wel een nieuwe bondgenoot gezocht moeten worden, en het oog van de Spartanen is op de Macedoniërs gevallen want volgens een andere voorspelling van het Jorakel gaan die het nog wreed ver schoppen. Hij brabbelde nog iets over een of andere groten Alexander, Aristoteles en Bucephalus maar daar snapten de andere Spartanen niet veel van. Dit is allemaal goed en wel, maar heel dit plan van, scheiden van de Grieken en toenadering zoeken bij de Macedoniërs, houdt vele risico s in. En hoewel de Spartanen een fier volkje zijn beslisten de twee koningen samen met de raad van ouderen (ofte gerousia) dat ze zich maar beter wat zouden versterken. Er werd een heuse recruteringsoperatie opgezet, om zo de Spartaanse belangen door een nog sterker leger te laten verdedigen. Een echte Spartaan word je natuurlijk niet zomaar, alleen de allersterksten en allermoedigsten komen hiervoor in aanmerking. Als vanzelfsprekend zijn ze dus bij ons, Chiro Fonske, beland.

3 Het is te hopen dat jullie er allemaal klaar van zijn want met die Spartanen valt precies niet te lachen! Ze verwachten ons in groten getale op de Pelofonsesos vanaf zondag 13 Juli! Daar gaan ze ons allemaal opleren tot echte Spartanen, wij de leiding, zullen er alleszins zeker bijzijn en we hopen van jullie hetzelfde! Het belooft een heus avontuur te worden waarin de Spartaanse opvoeding zal vermengd worden met de lollige, leutige, olijke Chirowereld. Joepiedepoepie wij hebben er potverdekke al zin in!

4 Hoe loopt men er zoal bij op de Pelofonsesos? Het eerste wat opvalt als je onderweg naar de bakker, toevallig een Spartaan ziet passeren is zijn prachtige helm. Een Spartaan en zijn helm zijn onafscheidelijk, ze zijn werkelijk koek en ei. De Spartaanse helm komt voor in verschillende kleuren, de klassieke kleuren zijn de kleuren van de metalen, brons, zilver of goud. Maar tegenwoordig zijn bijna alle kleuren mogelijk zo zijn de pastelkleuren zijn aan een stevige opmars bezig. Het allerlaatste modeverschijnsel in de Spartaanse helmen zijn dan weer de ruitjes- of bolletjesmotieven. Streepjes zijn op hun retour en grote tekeningen zijn al helemaal uit den boze, die zijn zo passé! De finishing touch, is de grote pluimenkam bovenop de helm, hoe meer pluimen hoe meer aanzien. Toch wordt er vaak ook smalend opgemerkt dat hoe groter de pluim op de helm, des te kleiner De helm is natuurlijk niet het enige wat tot de Spartaanse dagelijkse plunje behoort, een tweede grote kenmerk is het schild. Dit ziet er bij de meeste Spartanen hetzelfde uit rond en met een hoofdletter lambda versierd. En weet je niet meteen hoe zo een lambda er dan wel uitziet, kijk dan hier maar eens naar: Λ. Dat is ze dus, de lambda. Maar we wijken af, het schild van een Spartaan is normaal gezien rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo of violet. Inderdaad, de kleuren van de regenboog. Als de Spartanen dan hun posities in de falanx innemen ontstaat er een oogverblindend kleurenspektakel. Dit heeft, het esthetische oogpunt even buiten beschouwing gelaten, als doel de vijand uit zijn lood te slaan. Door al het oooh en aah geroep en het spontane applaus voor dit mooie kunstwerk vergeten ze wel eens terug te vechten. Een ander kenmerk van de Spartaan is zijn lendendoek. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten kan de temperatuur in Griekenland best wel hoog oplopen. Daarom dragen de Spartanen niets meer of niets minder dan een lendendoek. Dit niemendalletje is lekker fris en geeft voldoende bewegingsruimte om tegenstanders zonder ongemak, aan mootjes te hakken. In tegenstelling tot bij de helm en het schild speelt kleur hier helemaal geen belangrijke rol. De mode heeft geen invloed op dit onderdeel van de Spartaanse garderobe. Wel is het belangrijk dat het lendendoek en de cape van de Spartaan assorti zijn. Deze cape wordt niet, in tegenstelling tot wat vele mensen denken, gedragen voor de extra warmte. Hij wordt meestal gewoon gebruikt als hangmat, veldbedden zijn immers veel moeilijker mee te sleuren op lange veldtochten. En na een vermoeiende dag vol vechten is een Spartaan wel toe aan een portie verdiende rust in een zwierige hangmat. Het laatste kenmerk van een echte Spartaan zijn de sandalen. Je kan een valse Spartaan zo van een authentieke onderscheiden door naar zijn sandalen te kijken. Deze zijn de trots van elke echte Spartaan en worden dus elke dag afgestoft en ingevet. Zie je een zogezegde Spartaan met vuile sandalen dan

5 weet je dus zeker dat je met een oplichter te maken hebt! Sandalen zijn voor de Spartaan als een huisdier, als jij ze met liefde en respect behandelt krijg je er enorm veel van terug. Dat is ook een van de geheimen achter de militaire successen van de Spartaanse hoplieten, de uitstekende staat van hun schoeisel, hierdoor slaan zij veel minder hun voeten om dan eender welke tegenstander en houdt de falanx dus veel langer stand. De Spartaanse sandaal werd origineel vervaardigd uit zeehondenleer maar na wat gehakketak met enkele dierenrechtenorganisaties zijn ze dan maar overgestapt op kattenleer. Een positief gevolg hiervan is dat het aantal zwerfkatten in Sparta spectaculair is afgenomen. Vaak wordt ook gedacht dat een Spartaan breedgeschouderd is en een strak, afgetraind lichaam heeft compleet met sixpack. Jammer genoeg voor ons is dit ook waar, dus beste jongetjes, ren naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop de hele voorraad blikjes tonijn en eieren op. Sta vanaf nu om half 6 op zodat je voor school nog wat kan pompen en optrekken. Loop elke dag 15 km en doe zeker nog wat buikspieroefeningen voor het slapengaan. Als we niet breed genoeg zijn tegen dat we naar de Pelofonsesos vertrekken peins ik dat die Spartanen daar niet veel van ons gaan moeten weten!

6 Wie loopt er zoal rond op de Pelofonsesos? Hieronder leest u welke rare snuiters er allemaal op de Pelofonsesos rondlopen. Zij zijn de belangrijkste Spartanen die zich bezig houden met het zoeken naar nieuwe rekruten. Het is belangrijk dat je weet wie wie is op kamp, want een Spartaan is niet blij als je hem verkeerd aanspreekt! Een van de belangrijkste Spartanen is den Geeonidas, hij is een van de twee koningen die Sparta besturen. Hij is de enige natuurlijke zoon van de vorige Spartaanse koning. Hij is altijd maar bezig met oorlog voeren en is haast altijd wel op ergens op veldtocht. Sommige kwatongen beweren dat hij altijd op oorlogspad is zodat hij niet bij zijn koningin moet zijn want naar het schijnt kan zij een behoorlijke zaag spannen! Of dit nu de waarheid is of niet, het staat vast dat Geeonidas een onbetwiste leider is die de Spartanen al door vele moeilijke opdrachten heeft geloodst, iedereen is er dan ook van overtuigd dat hij ons nu ook het goede pad zal wijzen. De tweede koning van Sparta is de Leeonidas, hij is de adoptiezoon van de voormalige Spartaanse koning en regeert zij aan zij met zijn broer. Zijn adoptievader vond hem, door iedereen in de steek gelaten, na een veldslag tegen de Macedoniërs. Iedereen gaat er dan ook van uit dat hij eigenlijk van Macedonische bloede is. Het zal dan ook niemand verbazen dat het zijn idee was om toenadering te zoeken bij Macedonië. Hij is niet groot maar wel een groot leider desalniettemin hij staat toch een beetje in de schaduw van zijn broer Geeonidas. Dit is zo omdat hij maar al te vaak moet opboksen tegen vooroordelen over zijn afkomst. Niemand haalt het in zijn hoofd om Leeonidas in zijn gezicht te zeggen dat hij hem niet vertrouwt, hij is namelijk een van de sterkste Spartanen! De allersterkste die er rondloopt op de Pelefonsesos is den Hermanathon, een rasechte atleet, een brok spier! Hij blinkt uit in elke sport die je je maar kan inbeelden, van tafeltennis over fierljeppen tot ijshockey, hij kan het allemaal als de beste. Hij loopt marathons bij het ontbijt, doet een duatlon in de voormiddag, een triatlon in vroege namiddag en een decatlon vlak na het avondeten. Ondanks zijn uitgesproken talent loopt Hermanathon niet graag te koop met zijn overwinningen. Hij wil de andere Spartanen geen slecht gevoel geven dus in plaats van s avonds op café te gaan en daar wat te pochen met zijn nieuwe snelheidsrecord, gaat hij nog maar wat baantjes trekken in de Eurotas.

7 De man die iedereen fit en in vorm houdt is den Dircus, hij is de trainer van de Spartanen. Het hoeft niemand te verbazen dan den Hermanathon den Dircus zijne poulin is. Er wordt dan ook soms gefluisterd dat zij meer zijn dan alleen maar trainer en atleet! Den Dircus weet altijd iedereen te motiveren om zich weer even flink in het zweet te werken, de geur van mannenzweet is dan ook zijn lievelingsgeur. Zijn verantwoordelijkheid valt zeker niet te onderschatten want een Spartaan die niet in topvorm is, is een smet op het blazoen van de Spartaanse krijgsmacht. De Lexodus, heeft een functie die aansluit bij het werk van den Dircus. Hij beslist namelijk over wie toegelaten wordt in het Spartaanse leger en dus onder de hoede komt van Dircus om in vorm te geraken. Wie te zwak wordt bevonden gooit de Lexodus eigenhandig met zijn klikken en zijn klakken van het Taygetusgebergte! U leest het, de Spartanen zijn een onverbiddelijk volkje, wie niet aan de Lexodus zijn eisen voldoet is eraan voor de moeite. Door deze harde en moeilijke taak ligt de Lexodus niet zo goed bij de Spartaanse vrouwen, deze zijn niet zo opgezet met het van bergen gooien van kindjes. Lexodus is dus gedoemd om eeuwige vrijgezel te blijven. Over vrouwen gesproken, Victoria, is zowat de vrouwelijke numero uno van de Pelofonsesos. Zij is het levende bewijs van de sterke, geëmancipeerde Spartaanse vrouw. Als de mannen van huis zijn, staat zij in voor de verdediging van hun Polis. En als de mannen wel thuis zijn, dan staat ze in voor het plezier van deze mannen. De grote specialiteit van Victoria is armworstelen, tot nu toe moet ze enkel in den Hermanathon haar meerdere erkennen, de andere Spartanen vloert ze met de vingers in de neus! Wat een wijf dames en heren! De man die instaat voor de bewapening van de Spartanen is de Gijzer, hij is de smid van het dorp. Hij doet niets liever dan dag en nacht met zware hamers op stukken metaal slaan, tot grote spijt van zijn buren. Zijn vakmanschap is echter ongeëvenaard in heel Griekenland! Hij maakt zwaarden, bijlen en speren zo scherp dat je er moeiteloos je baard mee kan trimmen. Zijn grote specialiteit is echter het laten glanzen van de wapens, dit heeft als grote voordeel dat je de vijand kan verblinden. In zijn vrije tijd doet de Gijzer niets liever dan metalen poesjes te smeden, hij houdt namelijk erg veel van katten.

8 Een vaste klant van de Gijzer is de Xeno Fon Deer, hij is de landbouwer onder de Spartanen. Dit boerke bewerkt het land en zorgt ervoor dat de Spartanen elke dag hun buikje rond kunnen eten. De Xeno Fon Deer herken je in een oogopslag, hij draagt namelijk altijd een groene lendendoek en gele sandalen. In zijn vrije tijd schrijft hij graag neer hoe hij met zijn Spartaanse makkers grootste overwinningen boekten. Hij is ook de enige Spartaan die geen speer of zwaard gebruikt als wapen, hij zweert namelijk bij zijn hark! Rare jongen die Xeno Fon Deer! Dan is er ook nog den Dannybal, hij staat in voor de verzorging van de dieren in de Pelefonsesos. Zijn liefde voor dieren gaat zover dat hij zelfs geen oog heeft voor het vrouwelijk schoon in Sparta. Hoewel hij van alle dieren houdt, zijn de olifanten zijn lievelingsdieren. Zijn grote droom is om ooit eens met olifanten de Alpen over te steken, gewoon maar om te bewijzen dat het kan. Hij beoefend buiten de werkuren de nobele hobby die kantklossen heet. Een andere rare snuiter in de Pelefonsesos is Pieteragoras, hij is een wiskundige die heel de dag door maar berekeningen zit te maken. Hij helpt hiermee de Spartanen vaak wel vooruit, maar soms lijkt hij toch ook maar wat te raaskallen. Zo bazelde hij eens iets over rechthoekzijdes en altijd 180 en iets met stellingen en ga zo maar door. De andere Spartanen snappen hier niets van, maar ze laten hem maar doen want zo nu en dan doet hij een handige uitvinding. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met het verzamelen van driehoekige voorwerpen, zijn paradepaardje is een driehoekig elandengewei. Iemand die ook wel eens gebruik maakt van de Pieteragoras zijn stellingen is Woody den Helode, zijn familie werd vele jaren geleden door de Spartanen tot slaaf gemaakt. Sindsdien leven zij mee in de Pelefonsesos en is de verhouding meester/slaaf wat verwaterd. Woody den Helode leeft dus o gelijke voet met de andere Spartanen. Hij is de man die al de Spartaanse schepen bouwt. Maar dat is niet het enige wat hij kan, hij is een soort tovenaar met hout! Geef hem een boomstronk, en hij maakt er alles uit wat je je maar kan voorstellen, kasten, deuren, wielen, bedden, longboards, Ooit zou hij zelfs eens een marionet hebben gemaakt die zo mooi was dat het wel een echte jongen leek, alleen de neus was misschien wat lang.

9 De rijkste man van heel de Pelefonsesos is de Johandelaar, deze geboren commerçant koopt en verkoopt alles wat er maar te kopen of verkopen valt. Naar het schijnt was zijn eigen moeder het eerste wat hij ooit verkocht! De Johandelaar heeft een zeer groot netwerk, hij heeft contacten over heel de bekende wereld. Dit komt de Spartanen vaak goed van pas, want de Johandelaar levert vaak gevoelige informatie aan zijn stadsgenoten. Oh ja, nog belangrijk om weten, de Johandelaar is een jood en draagt een mooie volle snor. Dan volgt nu misschien wel de meest bizarre van alle spartanen namelijk het Jorakel. Deze oude man gaat enkel in zijn baard gehuld door het leven. Hij staat in verbinding, of zo zegt hij toch zelf, met de goden en deze geven hem visioenen die glimpen van de toekomst onthullen. Zo een visioen gaat vaak gepaard met epilepsieaanvallen, spasmen, stuiptrekkingen of andere vreemde lichamelijke toestanden. En de beelden die hij dan te zien krijgt moeten nog worden ontrafeld want hij spreekt altijd in raadsels! Sommigen beweren dat het Jorakel al meer dan 168 jaar oud is en dat hij zijn baard nog nooit heeft geschoren of bijgeknipt omdat hij bang is van metaal. De favoriete hobby van het Jorakel is sudoku s van vijf sterren oplossen. De man die al deze visioenen van het Jorakel moet verklaren is den Apolle. Deze kalende filosoof doet heel de dag lang niets anders dan denken en denken en denken. Het is dan ook een mirakel dat hij nooit door den Lexodus van de rotsen is gegooid! Het feit dat hij de enige is die de dromen van het Jorakel kan begrijpen speelt hier waarschijnlijk wel mee. Als filosoof is hij dan ook goed bevriend met de Pieteragoras, sommigen zeggen zelfs dat ze dezelfde moeder hebben, maar dat kan evengoed maar een broodje aapverhaal zijn. De twee kunnen soms uren met elkaar filosoferen en discuteren over onbewogen bewegers en het idee van het goede of categorische imperatieven. Als zij vertrokken zijn, laat je ze best met rust en ga je maar een stukje wandelen, want ze begrijpen kan je toch nooit.

10 Hoe ziet een dag in Sparta eruit? de voornaamste Spartanen ontwaken uit hun dromen vol geweld en oorlog de leden staan op en wassen zich (de leiders ook) : opening aan den Agora : ontbijt in de Salamis : diensten : voormiddagactiviteiten starten : eten : diensten : platte rust : start van de namiddag activiteiten : vieruurtje : eten : diensten : sluiting aan den Agora : avondactiviteiten : Speelclub en Fonskes kruipen onder de wol, en dromen van falanxen : Rakkers gaan op stal : Toppers ruilen het dagdromen voor het echte dromen : Kerels gaan dodokes doen : De leiding vergadert in de Gerousia

11 Ik ga op kamp en ik neem mee: 1. slaapgerief - veldbed en/of luchtmatras - slaapzak en een deken ( s nachts kan het koud zijn) - pyjama of nachthemd - hoofdkussen, Teddy (de beer) 2. eetgerief - 3 keukenhanddoeken - drinkenbus - Een bord, tas, kom en bijpassend bestek. In het kader van ons kampmotto verbrand geen hand adviseren wij de ijzeren varianten links of nog beter thuis te laten liggen. 3. wasgerief - 4 badhanddoeken - 4 washandjes - zeep in een zeepdoosje, douchegel en/of shampoo - tandpasta, tandenborstel en beker (in toiletzakje) 4. kleding - stevige schoenen, sportschoenen, laarzen - voldoende kousen (min. 10 paar) - voldoende T-shirts - ondergoed - een zwembroek - korte broeken voor overdag en lange broeken voor s avonds - warme truien - dikke jas of regenjasje ( 's avonds kan het koud zijn) - donkere of camouflagekledij voor nachtspelen - Spartaanse verkleding - CHIRO-UNIFORM 5. allerlei - zakdoeken, zaklamp - rugzak - plastic of linnen zak voor de vuile was - iets tegen de beestjes (muggen, vliegen, wespen, tijgers, neushoorns, giraffen, atheners ) - leesboeken, strips, prentenboekjes, - adressen, briefpapier, schrijfgerief, zegels, - SIS-kaart - 1 pot choco en 1 pot confituur

12 Wat blijft er thuis Horloges, horloges zijn zowat het meest nuteloze wat je kan meebrengen naar de Pelefonsesos, ze ligt namelijk in een heel andere tijdszone! Onze klokken staan er dus hopeloos verkeerd. Trouwens een Spartaan heeft helemaal geen tijd om op de tijd te letten, hij moet trainen, trainen en nog eens trainen (en misschien soms een beetje spelen). De leiding weet bovendien altijd perfect hoe laat het is, dus als je toch zou willen weten hoe laat het is, moet je het hen gewoon vragen. En denk eraan, de leiding heeft altijd gelijk, ook op de Pelefonsesos. Snoeperijtjes je kan niet bepaald veel bagage meezeulen op een veldtocht. Trouwens in een lendendoekje zijn geen broekzakken (ah ja het is geen broek) dus kan je dit snoep ook nergens steken! Daarbovenop trekt al dat zoets ook veel te veel ongedierte aan en krijg je er gaten van in je tanden. Voorts heb je toch nooit honger want onze kookouders zullen jullie op tijd en stond verwennen met de heerlijkste spijzen. Indien jullie ongehoorzaam zijn en toch snoep meesmokkelen zal het Jorakel dit offeren op den offersteen om de goden goed gezind te stellen (of delen met de rest van de leiding). Messen en dan hebben we het voornamelijk over de jongere groepen. Hebben jullie al eens gemerkt dat die dingen graag in kindervingertjes prikken of snijden? Waar zou je anders in gaan snijden? In de tenten, het wc-papier of je nachtpon? Dit doet allemaal meer kwaad dan goed. Voor de oudere leden, zij die bekwaam zijn om op een veilige manier met zakmessen om te gaan, volstaat een simpel zakmes. Er is geen nood aan uitgebouwde messen van 45cm lang. Per slot van rekening zijn we Rambo niet. Elektronica, gsm s, mp3 spelers, megafoons, laptoppen, gameboys, tablets, microscopen, televisies, wifi instalaties, playstations, draaitafels, allemaal volstrekt waardeloos in Sparta. Er zijn namelijk nergens stopcontacten in de pelefonsesos! Indien zulke spulletjes toch gezien worden zal de leiding al je berichten lezen, al je topscores verbreken en je batterij er verkeerd terug insteken.

13 Praktische info Het kamp begint voor iedereen (Fifo s, Speelclub, Rakkers, Toppers, Kerels, Leiding) op zondag 13 juli. Jullie worden allemaal verwacht om uur op ons kampterein in Nismes. (voor exacte adres zie lager) Als iedereen geïnstalleerd is zal de leiding de vaders afdrogen in onze jaarlijkse voetbalmatch! Heel dit gebeuren wordt begeleid door een hapje en een drankje zodat onze kookouders ook al wat kunnen warmlopen. Op zondag 20 juli, is het kamp afgelopen voor de jongste groepen (Fifo s en Speelclub). Hun allerliefste ouders mogen ze om uur stipt komen oppikken op de Pelefonsesos. Woensdag 23 juli is het kamp voor al de rest gedaan (Rakkers, Toppers, Kerels). Zij zullen begeleid door de leiding met de trein naar huis komen. De exacte aankomsttijd zal nog worden meegedeeld. Bagage: indien u uw zoons bagage met de container wil laten meegaan, dan kan dit. De bagage mag worden binnengebracht op de chiro op dinsdag 8 woensdag 9 juli tussen 19 en 21 uur. (als dit niet past, kan je altijd de leiding contacteren) Adres en contact: het adres van onze kampplaats is Voye des Pauquîs, 1, 5670 Nismes (Viroinval) Het is dan ook naar dit adres dat u een briefje mag sturen naar uw spruit. Met de vermelding Chrifo Fonske tav (naam van zoonlief). In geval van uiterste nood kan u altijd telefoneren naar 0498/ Dit is het telefoonnummer van leider Jos (Maarten Van Goylen). De telefoonnummers van de rest van de leiding staan ook op onze site. ( Natuurlijk kan niemand garanderen dat er 24/24, 7/7 meteen iemand de telefoon opneemt want in een lendendoek zijn geen zakken dus kan het zijn dat de gsm niet overal mee is. Het staat u natuurlijk te allen tijde vrij om een boodschap in te spreken na de bieb, we bellen u altijd zo snel mogelijk terug. Prijs en rekeningnummer Voor de jongste leden (Fifo s en Speelclub) bedraagt de kostprijs van het kamp 90 Euro. Voor de oudsten (Rakkers, Toppers, Kerels en Leiding) 120 Euro. Dit bedrag mag handje contantje gegeven worden aan de leiding of overgeschreven worden op het rekeningnummer BE met als vermelding: Kamp en de naam van uw lieve schat.

14 Het is ook van groot belang dat we een ingevulde medische fiche van uw kind hebben. Dit document is achteraan bijgevoegd bij deze bundel. Er dienen ook twee klevers van de mutualiteit bij te zitten. (deze klevers mogen ook bij het begin van het kamp samen met de sis-kaart overhandigd worden). Aangezien we dicht bij de Franse grens zitten zou het kunnen dat sommige groepen deze voor een activiteit ook oversteken. Daarom hebben we ook een attest bijgevoegd dat ons de toestemming geeft met uw kind naar het buitenland te gaan.

15 De route 1. We beginnen bij het begin, u drinkt uw laatste kop koffie en stapt de deur uit. Verzeker u ervan dat u het huis goed afsluit. U stapt in uw wagen (of op uw motor), kijkt even in de achteruitkijkspiegel of uw haar wel goed zit en loopt dan de laatste veiligheidschecks na. Staat de zetel comfortabel, is de bandenspanning optimaal, is het oliepeil bevredigend, zijn er voldoende zakdoekjes voorhanden, iedereen ingesnoerd? En weg zijn wij! 2. Wat u dan moet doen is vertrekken richting de ring van lier, deze neemt u en u verlaat deze aan de N14, de baan naar Duffel die ook wel Mechelsesteenweg heet. Aan de rotonde in Duffel neemt u de derde afslag zodanig dat u aan de lichten uitkomt. Hier slaat u linksaf. Aan het tankstation gaat u weer naar rechts, dit is nog steeds de N14 maar de baan heet nu Mechelsebaan. Deze volgt u een hele poos totdat u aan de R6 Komt. Een groot kruispunt waar weg naar de E19 ook al duidelijk staat aangegeven. Volg deze pijl en sla rechtsaf. Een kilometer later neemt u de oprit naar de E19 in de richting van Brussel. 3. Zo u bent op de snelweg beland, even checken of u niemand vergeten bent want nu kan je nog terug! Aan het knooppunt van Machelen zo een 18 km verder, neemt u de E40 in de richting van E411 Namen, Luik, Leuven, Brussel, Zaventem. U vervolgt de weg zodanig dat u op de R0 terechtkomt. 4. U blijft op nog een dertigtal km op deze R0 tot u aan het knooppunt van Ittre komt, hier volgt u de pijlen naar de E19 Paris/Mons. Deze volgt u ongeveer tien km en dan neemt u Afslag 19 A54/E420 in de richting Liège/Namur/Charleroi. Na 25 km houdt u links aan en blijft op de E420. Even later neemt u Afrit 30 naar de E420/N5 in de richting van Châtelet/Coulliet. 5. Indien nodig neemt u een plaspauze, zo niet neemt u na 40 km en drie rotondes de afslag naar Nismes. En vanaf deze plek volgt u doodsimpel onze Chiro Fonske pijlen tot aan de kampplaats.

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016 PieKrie kamp KSA Beerse 24-28 augustus 2016 Beste PieKrie tjes en ouders Onze grote leden gaan al 10 nachten op kamp. Maar voor onze lieve Piepers en Krielekes is dat misschien toch wat te lang. Dus organiseren

Nadere informatie

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen,

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Deze zomer vertrekken we met de kapoenen op kamp naar Retie (Schoonbroek). Dit van 19 t.e.m. 24 juli 2016. Het thema van dit kamp is reis-rond-de-disneywereld.

Nadere informatie

Olympische spelen 2011 Beverlo

Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo De Olympische spelen vinden deze zomer in België plaats! Meer bepaald in Beverlo-Beringen. We worden op 3 juli verwacht voor de grootse openingsceremonie,

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Chirojongens Veerle presenteren:

Chirojongens Veerle presenteren: Chirojongens Veerle presenteren: Amel 2011 Beste leden en ouders, Het is weer bijna zo ver. Nog even zweten en afzien op de schoolbanken en het is weer vakantie. Het werd tijd! En wat hoort er bij de grote

Nadere informatie

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden Sprokkelblad Chirokamp Sint-Truiden 0 Inhoud 1. Inleiding...2 2. Een dag in het sprookjesbos...3 3. Praktisch...4 4. De valiezen...6 5. Extra...7 6. De Banier...7 7. Wegbeschrijving...8 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Algemene info. Wanneer? Van maandag 6 juli om 14u tot en met zondag 12 juli om 14u

Algemene info. Wanneer? Van maandag 6 juli om 14u tot en met zondag 12 juli om 14u 2014-2015 Loenhout Ergens in België is er een klein dorpje Loenhout, waar er kleine blauwe wezentjes wonen. En welke wezentjes zijn blauw en klein? SMURFEN natuurlijk! Het mooiste en ook bijna het enige

Nadere informatie

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017 PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel 10-13 augustus 2017 Beste leden en ouders, Onze avontuurlijke Piepers en Krielekes houden ervan om de prinses terug bij haar prins te krijgen, om schatten te zoeken,

Nadere informatie

Bieke, Jolien, Gijs, Gert

Bieke, Jolien, Gijs, Gert KAPOENENKAMP 2009 Bieke, Jolien, Gijs, Gert kapoenen@scoutsschorvoort.be www.scoutsschorvoort.be 1. Kamp Het jaarlijkse kamp is de kers op de taart van het prachtige scoutsjaar. De kapoenen kennen mekaar

Nadere informatie

zwemstage pre, neo en E&B AART Meise Bütgenbach augustus tot 23 augustus

zwemstage pre, neo en E&B AART Meise Bütgenbach augustus tot 23 augustus zwemstage pre, neo en E&B AART Meise Bütgenbach 2014 17 augustus tot 23 augustus Inleiding Liefste zwemmers, Beste ouders, Langzaamaan stijgt de temperatuur buiten, de zomer komt dichterbij. Dat wil ook

Nadere informatie

Chirojongens Veerle presenteren:

Chirojongens Veerle presenteren: Chirojongens Veerle presenteren: Dourbes 2010 Beste leden en ouders, Het is weer bijna zo ver. Nog even zweten en afzien op de schoolbanken en het is weer vakantie. Het werd tijd! En wat hoort er bij de

Nadere informatie

HEE KLJ TOPPERS. Wil je een briefje sturen, wel dat kan! Het adres is: KLJ Meisjes, HAMONT (Naam lid) Het Mezennestje Kroonstraat Beverlo

HEE KLJ TOPPERS. Wil je een briefje sturen, wel dat kan! Het adres is: KLJ Meisjes, HAMONT (Naam lid) Het Mezennestje Kroonstraat Beverlo HEE KLJ TOPPERS De school is nog niet gedaan, maar ons spetterend KLJ kamp is toch weer bijna in zicht. Dit jaar gaan we op een echt superheldenavontuur en vliegen we naar Beverlo. Voor onze -12 is dit

Nadere informatie

HALLOOO beste chirovriendjes! Ik heb GROOT nieuws voor jullie. Dit jaar mogen jullie een weekje bij ons in het circus komen wonen!

HALLOOO beste chirovriendjes! Ik heb GROOT nieuws voor jullie. Dit jaar mogen jullie een weekje bij ons in het circus komen wonen! HET CIRCUS HALLOOO beste chirovriendjes! Ik heb GROOT nieuws voor jullie. Dit jaar mogen jullie een weekje bij ons in het circus komen wonen! Lees snel verder voor meer informatie. Dit jaar zetten we onze

Nadere informatie

21 tot 31 juli 2013. Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem. In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp!

21 tot 31 juli 2013. Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem. In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Inschrijven voor 1 juli! 21 tot 31 juli 2013 Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Een klein woordje uitleg Het is weer

Nadere informatie

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde Wekaweekend 15-17 april De 4 elementen : Aarde Liefste weka s en weka-ouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende rijken.

Nadere informatie

Pretpark WaliBilzen KAMP!

Pretpark WaliBilzen KAMP! KLJ-KAMP 2017 Beste KLJ ers, Het schooljaar loopt weer op zijn einde en de vakantie komt steeds dichterbij! Hoe kunnen we de vakantie nu beter starten dan met een megabangelijk KLJ-kamp? Dit jaar trekken

Nadere informatie

TROJE Sommerain 2015

TROJE Sommerain 2015 TROJE Sommerain 2015 Geachte inwoners van Griekenland, U bent bij deze uitgenodigd voor het huwelijk tussen mijn broeder koning Menelaos van Sparta en de mooiste vrouw van de wereld, Helena. Krijgers zoals

Nadere informatie

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Zomerkamp 2016 Waar? We verblijven dit jaar op kamp in t'heuvelken. Kampadres: t'heuvelken Heuvelken 15 3980 Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Wanneer? We vertrekken op vrijdag 1 juli met de trein, we spreken

Nadere informatie

KAMPBUNDEL BOCHOLT 2015

KAMPBUNDEL BOCHOLT 2015 KAMPBUNDEL BOCHOLT 2015 Zaterdag 11 juli 15 Maandag 20 juli 15 Ribbels: Woensdag 15 juli 15 Maandag 20 juli 15 Op maandag 20 juli 15 is het bezoekdag (met BBQ) vanaf 15u00 tot 20u00. 1. Kampgeld Vanaf

Nadere informatie

Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle!

Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle! Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle! Inleiding MOEOEOE lieve vriendjes, Zoals jullie wel weten gaan wij weldra op kamp naar Melle. Hierbij

Nadere informatie

INDIANENKAMP. 10 tot 15 juli 2016 Drieboomkensberg

INDIANENKAMP. 10 tot 15 juli 2016 Drieboomkensberg INDIANENKAMP 10 tot 15 juli 2016 Drieboomkensberg 1 Inleiding Lief zeehondje, Op het indianenkamp zitten we met alle kindjes samen op onze eigen indianengrond, maar de stoute cowboys willen ons wegjagen.

Nadere informatie

Om te onthouden. Van maandag 6 april (13u) tot vrijdag 10 april (11u). Contact

Om te onthouden. Van maandag 6 april (13u) tot vrijdag 10 april (11u). Contact Om te onthouden Wanneer? Van maandag 6 april (13u) tot vrijdag 10 april (11u). Zoals vorig jaar gaan we niet met de bus. Gelieve uw kind zelf met de auto te brengen. Meer informatie hierover vind je op

Nadere informatie

Kampboekje kapoenen Olympische spelen

Kampboekje kapoenen Olympische spelen Kampboekje kapoenen 2015-2016 Olympische spelen Regels op kamp De tenniscoaches hebben enkele spelregels voor jullie, hier moeten jullie zich een heel kamp flink aan houden! 1. Een flinke tennisser luistert

Nadere informatie

21 tot 31 juli 2015. Zavelheem en Sparrenheem Zavelstraat z/n 3670 Meeuwen-Gruitrode

21 tot 31 juli 2015. Zavelheem en Sparrenheem Zavelstraat z/n 3670 Meeuwen-Gruitrode Inschrijven voor 1 juli! 21 tot 31 juli 2015 Zavelheem en Sparrenheem Zavelstraat z/n 3670 Meeuwen-Gruitrode In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Een klein woordje uitleg

Nadere informatie

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Dierbeminde gelovigen, aangezien onverdraagzaamheid en geweld dezer dagen vaste begrippen zijn geworden in ons bestaan. Vinden wij, uw geestelijke

Nadere informatie

WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/ /07/2017

WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/ /07/2017 WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/072017 10/07/2017 Liefste Roodkapjes, Hebben jullie zin om mee te gaan op kamp? Dit jaar brengen we Hollywood naar België! Wij kijken er alvast naar uit! Lees zeker verder

Nadere informatie

Weekendkrantje. 18 20 september 2015

Weekendkrantje. 18 20 september 2015 Weekendkrantje 18 20 september 2015 Wij zijn ongelooflijk blij dat jullie hebben gekozen om met ons op weekend te gaan! We gaan er alvast een spetterende tweedaagse van maken! Diegenen die nog nooit zijn

Nadere informatie

Chirokamp 2017 TIJDREIZEN BACK TO THE FUTURE

Chirokamp 2017 TIJDREIZEN BACK TO THE FUTURE Chirokamp 2017 TIJDREIZEN BACK TO THE FUTURE Beste tijdreizigers Onze motor van onze tijdmachine heeft een jaartje stilgelegen Met de zomer in aanzicht heeft onze prachtige machine weer een grote onderhoudsbeurt

Nadere informatie

Het team van de kleine vorst heeft er alvast super veel zin om er keihard in te vliegen!

Het team van de kleine vorst heeft er alvast super veel zin om er keihard in te vliegen! Lieve Chirovrienden We zijn op zoek naar stoere jongens en meisjes die de kleine vorst in zijn queeste willen helpen! Daarom hadden we aan jullie gedacht!!! We gaan dit jaar allemaal samen met het openbaar

Nadere informatie

Weka-Weekend Maart Hakuna Matata!

Weka-Weekend Maart Hakuna Matata! Weka-Weekend 27-29 Maart 2015 Hakuna Matata! Inleiding Wekaaaaaaa's! Het is eindelijk zover, het moment waar jullie allemaal wellicht al lang waren op aan het wachten: ONS TWEEDE WEEKEND! Het thema is

Nadere informatie

JUNGLE_AVONTUUR IN...

JUNGLE_AVONTUUR IN... JUNGLE_AVONTUUR IN... LOMMEL! Liefste Roodkapjes, Wij gaan op avontuur naar de jungle! Zin om mee te gaan? Kijk dan snel in dit boekje en kom alles te weten over ons fantastisch kamp! Hebben jullie nog

Nadere informatie

KAMPNIEUWSKAMPNIEUWSKAMPNIEUWS

KAMPNIEUWSKAMPNIEUWSKAMPNIEUWS KAMPNIEUWSKAMPNIEUWSKAMPNIEUWS Dit jaar zetten we onze tenten recht in het gezellige Oostende, een stad aan de Belgische kust. Vlak aan de vlieghaven! 1. Algemeen Kampadres Chirojongens Kasterlee p/a Michiels

Nadere informatie

Chiromeisjes Vlierbeek Ridders & jonkvrouwen

Chiromeisjes Vlierbeek Ridders & jonkvrouwen Chiromeisjes Vlierbeek Ridders & jonkvrouwen 21 juli 2013 31 juli 2013 21 juli Het jaarlijks Kubb-tornooi breekt aan. Iedereen is volop bezig met de voorbereidingen. Koningin Beatrance heeft iedereen vanuit

Nadere informatie

Van maandag 22/ 08 tot maandag 29/08

Van maandag 22/ 08 tot maandag 29/08 Van maandag 22/ 08 tot maandag 29/08 Dag coole joro s van Deinze en Astene! Zijn jullie klaar om heel wat heldendaden te verrichten op ons kamp? De superhelden uit Bora Bora besloten om samen een verre

Nadere informatie

KAMPBOEKJE MOL 2014. Als je t mij vraagt: Chiro Gijmel. BE42 7785 9287 3654 (met vermelding kamp 2014 + naam kind)

KAMPBOEKJE MOL 2014. Als je t mij vraagt: Chiro Gijmel. BE42 7785 9287 3654 (met vermelding kamp 2014 + naam kind) KAMPBOEKJE MOL 2014 Leven op het ritme van de wind & van de zon, Zingen op de melodie van bos en beek en bron, Slapen met t getrommel van de regen op het dak, Ontwaken met de morgendauw, Joepieee, we gaan

Nadere informatie

Zomerkamp Beverbeekse Heide - Hamont

Zomerkamp Beverbeekse Heide - Hamont KSA Maaseik Presenteert. Zomerkamp 2017 Beverbeekse Heide - Hamont Beste KSA ers, Beste Ouders, Het is weer bijna zover: het zomerkamp, de bekroning van een heel jaar werken, staat voor de deur! Wij zijn

Nadere informatie

Dilsen - stokkem 1 augustus - 11 augustus 2016

Dilsen - stokkem 1 augustus - 11 augustus 2016 Dilsen - stokkem 1 augustus - 11 augustus 2016 Hoi stoere chirojongens, Beste ouders, Hier zijn we dan weer met ons kampboekje voor de komende zomer! Dit jaar trekken we met de hele bende (leden, leiding

Nadere informatie

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel KAMPPARETTER!!!! Kampparetter!!! Kampparetter! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel Kleinkamp We zitten er allemaal al een heel jaar op te wachten, de beste week van de vakantie! Scoutskamp!!!

Nadere informatie

Kamp , 24 en 25 juni

Kamp , 24 en 25 juni Kamp 2017 23, 24 en 25 juni Beste Kamper, Hier is het boekje waarin alles staat wat je moet weten voor het kamp van de venlose reddingsbrigade in het weekend van 24 en 25 juni.. De begeleiders zullen vrijdag

Nadere informatie

Bosklassen 3 juni- 7 juni 2013

Bosklassen 3 juni- 7 juni 2013 Bosklassen 3 juni- 7 juni 2013 Waar gaan we naartoe? Vakantiehuis Fabiola Weldoenerslaan 5 3630 Maasmechelen www.kfh.be Welke kinderen gaan mee? Alle leerlingen Bovenbouw type 1. Dit zijn 77 leerlingen,

Nadere informatie

DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP juli 2016

DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP juli 2016 DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP 23-28 juli 2016 We hebben samen met Nowan en Frie al fantastisch veel meegemaakt hé? Vipor de reuze slang verslagen. Een heuse tocht naar Overopa Apodemus. Gevaarlijke en grappige

Nadere informatie

Infobrochure Bosklassen 2016

Infobrochure Bosklassen 2016 Infobrochure Bosklassen 2016 Gîte d'etape des Hautes Fagnes 23-27 mei 2016 Ovifat Naam: Beste bosklasser, Het moment waar je samen met je klasgenoten sinds een hele tijd naar uitkijkt, komt steeds dichterbij.

Nadere informatie

Scheepsmakkerskamp 3 juni tot 14 juni Agricola. scheepmakkers barn. - De Hoge Rielen, Kasterlee

Scheepsmakkerskamp 3 juni tot 14 juni Agricola. scheepmakkers barn. - De Hoge Rielen, Kasterlee Scheepsmakkerskamp 3 juni tot 14 juni 2017 Agricola scheepmakkers barn - De Hoge Rielen, Kasterlee - - 1 - Inleiding Hallo lieve scheepsmakkers, Dit jaar gaan we op kamp naar de jullie al wel bekende Hoge

Nadere informatie

Kapoenenweekend 15-17 april

Kapoenenweekend 15-17 april Kapoenenweekend 15-17 april De 4 elementen : WIND Liefste kapoenen en kapoenenouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende

Nadere informatie

vrijdag 2 december zondag 4 december

vrijdag 2 december zondag 4 december vrijdag 2 december zondag 4 december Beste Kapoen en Welp De Sint is weer bijna in het land en dan is het natuurlijk tijd om op Sinterklaasweekend te gaan. Dit jaar gaat dit door van vrijdag 2 december

Nadere informatie

Chiro Tiejamo presenteert:

Chiro Tiejamo presenteert: Chiro Tiejamo presenteert: 1 Kampthema Bovenste beste leden en ouders van Chiro Tiejamo Met volgend onthutsend nieuwsbericht Wordt een groots evenement helemaal anders belicht: De eerstvolgende Olympische

Nadere informatie

Voorwoord. Op kamp, niet alleen in België want. je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!!

Voorwoord. Op kamp, niet alleen in België want. je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!! Voorwoord Op kamp, niet alleen in België want je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!! Ik geloof in een bivak Als gemeenschap van mensen die elkaar als persoon Willen ontmoeten: sommige zijn

Nadere informatie

Kampboekje 2014. AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor

Kampboekje 2014. AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor Kampboekje 2014 AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor 2 Een beetje uitleg Dit jaar gaat KLJ Wambeek op tocht in de jungle! Hiervoor trekken we richting Antwerpen, naar Nijlen.

Nadere informatie

April. Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8. April 2013

April. Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8. April 2013 BELGIË/BELGIQUE P.B. 2300 TURNHOUT BC 30066 Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8 April April 2013 w w w. a k a b e o m m e k a a r. b e P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Yoni de Mey Steenweg

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

Kabouterland. Wat vind je in dit boekje? Op kamp naar

Kabouterland. Wat vind je in dit boekje? Op kamp naar Wat vind je in dit boekje? Waar gaan we heen? Wat gaan we daar doen? Wat neem je mee? Wat neem je niet mee? Kalender Waar en wanneer speken we af? Praktische info Op kamp naar Kabouterland Waar gaan we

Nadere informatie

1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12

1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12 Bonte Beestenboel Wortel 1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12 Woord vooraf Beste ouders, Beste eersteklassers, 1 februari vertrekken we op boerderijklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft! Om alles

Nadere informatie

WEEKEND FEBRUARI 2015 Bivakhuis De Kariboe - Ellikom

WEEKEND FEBRUARI 2015 Bivakhuis De Kariboe - Ellikom Vriendelijk vragen wij jullie het bedrag van 25 te storten op het rekeningnummer: BE60 7512 0317 9270 (Weekend Akabe Albatros, Dophei, Pijpelheide) Indien een overschrijvingsformulier gewenst wordt, is

Nadere informatie

KORTRIJK. WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari

KORTRIJK. WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari KORTRIJK WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari WEEKEND Beste leden en ouders, Nu het jaar goed op gang is, is het tijd om ons jaarlijks weekend en kamp te houden. Dagen vol activiteiten spel

Nadere informatie

Kamp Jonggivers & Givers

Kamp Jonggivers & Givers Kamp Jonggivers & Givers Wirtzfeld, 21-31 juli 2014 1 Inhoudsopgave 1 Proloog... 3 2 Road trip (Routebeschrijving)... 4 3 Into the wild (Meeneemlijst)... 7 4 Capitalism : a love story (Prijs + inschrijven)...

Nadere informatie

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart Hey joro s en ouders! Uit goede gewoonte gaan we ieder jaar, met elke groep, een keertje op weekend. Waarom? Omdat dat superleuk is! En ook een beetje omdat het kamp nog zooo

Nadere informatie

Dag allerliefste Wouter,

Dag allerliefste Wouter, Dag allerliefste Wouter, Ja hoor, je leest het goed: we gaan een heel kamp lang feest vieren. Pff zeven dagen feest vieren, is dat wel iets voor mij? De vragenlijst hieronder kan je misschien helpen. Kruis

Nadere informatie

Jullie zijn de gelukkigen die mogen deelnemen aan KSA Express. Verdere informatie over dit avontuur is in het boekje te vinden!

Jullie zijn de gelukkigen die mogen deelnemen aan KSA Express. Verdere informatie over dit avontuur is in het boekje te vinden! KSA Express Beste deelnemers/ knimmers, Jullie zijn de gelukkigen die mogen deelnemen aan KSA Express. Het doel: het winnende team zijn! Jullie zullen naar een locatie in de Ardennen gaan voor 10 dagen.

Nadere informatie

KAMPBROCHURE. Dank aan. 1 tot 6 april 2013. vzw BaNaKa Dokter Dhaenenslaan 28 9820 Merelbeke 0468/167.089

KAMPBROCHURE. Dank aan. 1 tot 6 april 2013. vzw BaNaKa Dokter Dhaenenslaan 28 9820 Merelbeke 0468/167.089 Dank aan KAMPBROCHURE 1 tot 6 april 2013 vzw BaNaKa Dokter Dhaenenslaan 28 9820 Merelbeke 0468/167.089 www.banaka.be info@banaka.be bank : 068-8891514-36 Beste deelnemers, Beste ouders, Beste begeleiders,

Nadere informatie

Op safari door Afrika

Op safari door Afrika Op safari door Afrika 2 Allerliefste jogi s Welk continent bestaat uit zo n 30.244.050 vierkante kilometer? In welk continent wonen er meer dan 1 miljard mensen? In welk continent bevindt zich de grootste

Nadere informatie

Kamp. KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013

Kamp. KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013 Kamp KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013 Liefste leden, Beste ouders, De dagen worden langer, het zonnetje heeft zich al enkele keren van zijn goede kant getoond en bijna alle groepen zijn op weekend

Nadere informatie

1. Tiroler fest? Belangrijke info Wat moet er in mijn rugzak? Dagindeling Winterweekend

1. Tiroler fest? Belangrijke info Wat moet er in mijn rugzak? Dagindeling Winterweekend 1 1. Tiroler fest?... 3 1. Belangrijke info... 4 2. Wat moet er in mijn rugzak?... 5 3. Dagindeling... 6 4. Winterweekend 2015... 7 5. Routeplanning... 8 2 1. Tiroler fest? Proficiat met je deelname, je

Nadere informatie

Kampboekje Welpen. Scoutskamp 2017 Meeuwen- Gruitrode

Kampboekje Welpen. Scoutskamp 2017 Meeuwen- Gruitrode Kampboekje Welpen Scoutskamp 2017 Meeuwen- Gruitrode Beste ouders, Liefste Welpen, Ons langverwachte kamp komt steeds dichterbij! Dit kamp moet de spetterende afsluiter worden van het jaar. Daarom ontvangen

Nadere informatie

Scouts de Pelgrims presenteert

Scouts de Pelgrims presenteert Scouts de Pelgrims presenteert De Olymp!che zomer"elen 2016 Discipline: Atletiek WELPEN Algemene info Dit jaar vindt het kamp plaats van 24 tem 31 juli te Nismes. We kijken er heel hard naar uit en hopen

Nadere informatie

Hebben jullie het thema al geraden? Ja, het is inderdaad Superhelde! En wij zullen 7 dagen lang geen kabouters meer zijn maar Wonder Woman!

Hebben jullie het thema al geraden? Ja, het is inderdaad Superhelde! En wij zullen 7 dagen lang geen kabouters meer zijn maar Wonder Woman! Beste kabouters, na dit fantastische jaar is het tijd om het jaar af te ronden met een onvergetelijk kamp! Van 23 tot en met 30 juli gaan we samen op kamp. Ik heb er alvast al heeeeeeel veel zin in! Hebben

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

WEERBERICHT Altijd weer! Tot weer?

WEERBERICHT Altijd weer! Tot weer? Beste allemaal, Leuk dat je meegaat op ons zomerkamp. In deze westernnieuws kun je bijna alles lezen over dit kamp. Sommige dingen staan er niet in: die blijven nog even een verrassing! Wacht maar op de

Nadere informatie

KAMP 2016 LOMMEL. Inschrijven voor 1 juli 2016! 21 tot 31 juli VKSJ Lommel-Centrum Nieuwe Kopen Lommel

KAMP 2016 LOMMEL. Inschrijven voor 1 juli 2016! 21 tot 31 juli VKSJ Lommel-Centrum Nieuwe Kopen Lommel KAMP 2016 LOMMEL Inschrijven voor 1 juli 2016! 21 tot 31 juli 2016 VKSJ Lommel-Centrum Nieuwe Kopen 14 3920 Lommel In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Een klein woordje uitleg

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Jongenschiro Heist-Centrum presenteert: KAMP 2017

Jongenschiro Heist-Centrum presenteert: KAMP 2017 Jongenschiro Heist-Centrum presenteert: KAMP 2017 22/07/2017 1/08/2017 Inleiding De warme zonnestralen op ons lichaam, de bomen die in bloesem staan en de fantastische leiders die nog eens bij jou thuis

Nadere informatie

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Het kamp komt er aan Maandag 2 juli. 08.30u. dinsdag 26 juni vanaf 14.00.

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Het kamp komt er aan Maandag 2 juli. 08.30u. dinsdag 26 juni vanaf 14.00. In deze kampbundel vind je: Info over het kamp en de kampplaats De weg naar een goed gevulde valies Een inschrijvingsstrookje Wat info over het kampthema Maar ook nog vele andere fijne weetjes en feiten!

Nadere informatie

CLUELESS SCHEEPSMAKKERS DOSSIER juli De Kluis GRAAG ALLES NAAMTEKENEN

CLUELESS SCHEEPSMAKKERS DOSSIER juli De Kluis GRAAG ALLES NAAMTEKENEN CLUELESS SCHEEPSMAKKERS DOSSIER 2016 8 17 juli De Kluis Voorwoord Beste scheepsmakkers! Zien jullie het zitten om op het langverwachte kamp te gaan? De leiding alvast wel! We hebben een geweldig jaar achter

Nadere informatie

presenteert Wir suchen Heidi Wochenende

presenteert Wir suchen Heidi Wochenende presenteert Wir suchen Heidi Wochenende 10 tot 12 Februari 2017 Beste KSA ers van KSA Temse Voorwaarts, Ik Ben Anton aus Tirol en heb jaren geleden ook nog in de KSA van Temse gezeten, wat een verrückten

Nadere informatie

Zelm MOL-ACHTERBOS. Vergeet niet om een lunchpakket te voorzien voor zaterdagnamiddag.

Zelm MOL-ACHTERBOS. Vergeet niet om een lunchpakket te voorzien voor zaterdagnamiddag. NAAM: Waar gaan we naartoe? GIDSENLOKAAL NELE Zelm 48 2400 MOL-ACHTERBOS Telefoon tijdens het kamp Enkel voor DRINGENDE gevallen 0497/38.43.65 (Hilde keuken) Hoe gaan we er naartoe? We vertrekken zaterdag

Nadere informatie

voor de ouders van onze zeebonken

voor de ouders van onze zeebonken ZEEKLASSEN 2017 voor de ouders van onze zeebonken Beste ouders, Het is bijna zover! Binnenkort gaan wij voor enkele dagen uitwaaien aan zee. Van dinsdag 2 mei tot en met vrijdag 5 mei gaan wij op zeeklas

Nadere informatie

Lieve kampgangers, Namens de leiding,

Lieve kampgangers, Namens de leiding, KSA kamp 2016 Opoeteren Lieve kampgangers, Als je dit Tokske leest, wil het zeggen dat we je binnenkort verwachten om samen met ons op kamp te vertrekken! We zijn heel blij dat jullie het doorheen het

Nadere informatie

BESTE Vriend(en) Ik wens je veel succes, Gilles

BESTE Vriend(en) Ik wens je veel succes, Gilles - BESTE Vriend(en) Welkom. VANAF het moment dat je dit leest maak je officieel deel uit van de 43 kandidaten van de mol 2017. Je bent hier terecht gekomen via onze anonieme website die we de naam scouts4811

Nadere informatie

Je komt ook al wat meer te weten over ons kampthema!

Je komt ook al wat meer te weten over ons kampthema! Hey welka s, Om ons scoutsjaar in glorie af te sluiten gaan we op kamp in juli. We stappen allemaal samen in een tijdsmachine en gaan naar een paar jaar terug en spelen oldschool-games. Denk maar aan Mario

Nadere informatie

CSI Crime Scouting Investigation

CSI Crime Scouting Investigation CSI Crime Scouting Investigation Yoooooo jonggiveeers! Zijn jullie klaar voor het eerste weeeeeekeeeeeend??????!!!!! Want het is bijna zover! 11 November zijn we der mee weg! Zoals jullie hierboven kunnen

Nadere informatie

Lieve kampgangers, Namens de leiding,

Lieve kampgangers, Namens de leiding, KSA-kamp 2017 Opoeteren Lieve kampgangers, Als je dit Tokske in je mailbox krijgt, wil het zeggen dat we je binnenkort verwachten om samen met ons op kamp te vertrekken! We zijn heel blij dat jullie het

Nadere informatie

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE 1 Thema YES YES YES, het is eindelijk zover! EINDELIJK buitenlands kamp. En jullie zijn dan wel de oudste, maar jullie zijn naar onze mening nog niet té oud voor een super

Nadere informatie

HERFSTWEEKEND Oktober 2017 Te Aalter

HERFSTWEEKEND Oktober 2017 Te Aalter HERFSTWEEKEND 28-29-30 Oktober 2017 Te Aalter Hallo KSA-ers! Woordje vooraf De herfst laat zich al volop voelen. Je merkt dat de bladeren meer en meer de bodem bedekken in plaats van aan de takken te bengelen.

Nadere informatie

Kapoenenkamp juli 29 juli

Kapoenenkamp juli 29 juli Kapoenenkamp 2017 23 juli 29 juli Inleiding Het einde van het scoutsjaar is aangebroken en dat betekent dat ons kamp er aan komt. De leiding heeft er al heer veel zin in! Met dit kampboekje zorgen we ervoor

Nadere informatie

Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in,

Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in, Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in, steken bossen en rivieren over en doen mee aan echte paratochten.

Nadere informatie

GIVERKAMP 2017 BERTRIX

GIVERKAMP 2017 BERTRIX GIVERKAMP 2017 BERTRIX Giverkamp 2017 Ze leerden vallen maken, ze leerden water zuiveren en ze leerden vissen fileren. De givers van scouts wijnegem werden op het overlevingsweekend volledig klaargestoomd

Nadere informatie

WEEKEND NEERPELT 2013 08/02-10/02

WEEKEND NEERPELT 2013 08/02-10/02 WEEKEND NEERPELT 2013 08/02-10/02 Tromgeroffel en trompetgeschal, want binnenkort is het weer zo ver: ons jaarlijks weekend in de Limburg! Dit jaar worden we een weekendje ondergedompeld in de wereld van

Nadere informatie

Wij als leidingsploeg zullen er zoals alle andere jaren onze schouders weer volledig onder zetten om dit allemaal waar te maken.

Wij als leidingsploeg zullen er zoals alle andere jaren onze schouders weer volledig onder zetten om dit allemaal waar te maken. Beste Ouders, Leden en sympathisanten. Chiro Lozen bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit niet zomaar over te laten gaan organiseren we een mini bivak (met maxi pret). Dit bivak gaat door van vrijdag 12 september

Nadere informatie

BIVAK INFOMOMENT

BIVAK INFOMOMENT BIVAK 2016 - INFOMOMENT WAT IS DAT? BIVAK? WAT IS BIVAK? WANNEER: donderdag 21 juli 2016 zondag 31 juli 2016 WAAR: Kampplaats t Heuvelken Heuvelken 15 3980 Tessenderlo WAT: De 10 beste dagen van het hele

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Bivak 2015 Meeuwen-Gruitrode

Bivak 2015 Meeuwen-Gruitrode Indeling. Pag. 2 Voorwoord Pag. 2 Hoe en wanneer vertrekken we Pag. 3 Waar gaat dat avontuurlijk bivak door Pag. 3 En wie gaat ons dit jaar voorzien van lekker eten Pag. 4 Bezoekdag en het intrede van

Nadere informatie

Leesboekje de kleding

Leesboekje de kleding Leesboekje de kleding Leesboekje De Kleding Pagina 1 Dit is de broek. Dit is de trui. Dit is de rok. Dit is de jurk. Dit is de bh. Dit is de onderbroek. Dit is het T-shirt. Dit is de panty. Dit is het

Nadere informatie

Weekendhopsadeke Berlare

Weekendhopsadeke Berlare Weekendhopsadeke Berlare 3-5 maart 2017 Voorwoord Liefste Chirowietjes, Allereerst een gelukkig nieuwjaar gewenst van jullie allertofste leiding! Wat heeft het nieuwe jaar allemaal in petto voor onze chiro?

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Het bivak gaat door in bivakplaats Het Langebosheem te Langdorp.

Het bivak gaat door in bivakplaats Het Langebosheem te Langdorp. BIVAK LANGDORP Joepie! Voor het tiende jaar op rij sluiten we ons fantastisch chirojaar samen af. Dit jaar zakken we hiervoor af naar Langdorp. Gedurende 10 dagen (of 5 dagen voor de Sloebers en Speelclubbers)

Nadere informatie

BLUBBLAD KAMP EDITIE 2014

BLUBBLAD KAMP EDITIE 2014 BLUBBLAD KAMP EDITIE 2014 We gaan op kamp Van 11 tot 21 juli 2014 (speelclub: 14 tot 21 juli) Beste leden, ouders, ander gespuis het kamp is daar! Wat je zeker moet weten 10 juli: inladen camion Op 10

Nadere informatie

Bosklassen in Durbuy.

Bosklassen in Durbuy. Bosklassen in Durbuy. Volg onze avonturen: www.bloemendaal.be Vijfdeklassers, hou jullie vast want we trekken er weer op uit!! om de gezonde boslucht te gaan opsnuiven om samen te bouwen aan een goede

Nadere informatie

JV/JG ers MATABÉ. Verzamel jullie vliegensvlug voor het hoogtepunt van dit scoutsjaar: HET GROOTKAMP 2013 TE CHINY!

JV/JG ers MATABÉ. Verzamel jullie vliegensvlug voor het hoogtepunt van dit scoutsjaar: HET GROOTKAMP 2013 TE CHINY! Dfsdfsdf JV/JG ers MATABÉ Verzamel jullie vliegensvlug voor het hoogtepunt van dit scoutsjaar: 28e FOS De Sperwer JV/JG Matabé TL Levendige Drongo Lucas Holvoet 0496 69 35 16 Matabe_jvjg@scoutswaarschoot.be

Nadere informatie

kapoenenkamp COWBOY S & INDIANEN Geraardsbergen 5-10 juli 2016

kapoenenkamp COWBOY S & INDIANEN Geraardsbergen 5-10 juli 2016 kapoenenkamp COWBOY S & INDIANEN Geraardsbergen 5-10 juli 2016 Tijl De Bruyne 0498/ 49 76 28 Aude Van Daele 0476/ 04 21 28 kapoenen@scoutstielt.be Beste kapoen! Hierbij worden jullie vriendelijk uitgenodigd

Nadere informatie

Kabouter zoo kamp 2017

Kabouter zoo kamp 2017 Kabouter zoo kamp 2017 2 tot 8 juli 2017 1 Beste kabouter, Wij zitten met een groot probleem in onze Zoo. Het is namelijk zo dat al onze dieren heel ziek geworden zijn en er nu geen bezoekers meer kunnen

Nadere informatie

ZOMERKAMP 2017 GIVERS. 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee

ZOMERKAMP 2017 GIVERS. 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee ZOMERKAMP 2017 GIVERS 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee Voorwoord Beste giver en ouder(s) Binnen een kleine maand vertrekken we op zomerkamp, de ideale manier om het scoutsjaar af te sluiten! De leiding kijkt

Nadere informatie