De werkzaamheden zullen naar verwachting eind oktober zijn afgerond.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De werkzaamheden zullen naar verwachting eind oktober zijn afgerond."

Transcriptie

1 Wegdek Leijsenhoek/ Mathildastraat wordt asfalt In afwijking tot eerdere berichtgeving wordt het wegdek tussen het busstation van de Leijsenhoek en de Mathildastraat uitgevoerd in asfalt in plaats van klinkerverharding. In eerdere berichtgeving is dit wegvak aangeduid als fase 5. In deze fase zijn de volgende werkzaamheden gepland: Vanaf maandag 17 augustus tot eind september voeren nutsbedrijven werkzaamheden uit in de trottoirs. tussen 17 augustus en 21 september wordt een rioolreparatie uitgevoerd. Vanaf 21 september beginnen de wegwerkzaamheden. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind oktober zijn afgerond. Vragen? Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider de heer J. de Koning, via telefoonnummer of adres j.de.koning@oosterhout.nl. Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag. Alle informatie over de reconstructie van de Leijsenhoek kunt u ook zien op via inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten 2015 > herinrichting Leijsenhoek.

2 Politie waarschuwt voor babbeltrucs Beroving door een babbeltruc komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Of ze spreken u op straat aan, of in de supermarkt. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. Bel de politie Vertrouwt u het niet en is de persoon nog aanwezig of in de buurt? Bel dan 112. Is de persoon verdwenen, bel dan (0900) Allerlei smoezen De daders gebruiken allerlei soorten smoezen om aan uw geld of bezittingen te komen. Ze kunnen er heel betrouwbaar of aardig uitzien. Van deftige mannen in pakken tot moeders met schattige kindertjes. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen u of hun kind bij u naar het toilet mag. Trap er niet in en volg onderstaande adviezen op. Preventietips Hier volgen een aantal tips voor uw veiligheid. Uitgebreide informatie vindt u op de politiewebsite Doe nooit zomaar open. Kijk eerst wie er voor de deur staat. Laat nooit een onbekende in uw huis.

3 Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten staan en sluit de buitendeur terwijl u haalt wat u wilt geven (een pen of een glas water bijvoorbeeld). Laat vreemden geen gebruik maken van uw toilet. Laat mensen geen gebruik maken van uw (mobiele) telefoon. Laat ook geen mensen binnen die een telefoontje willen plegen. Eventueel kunt u voor ze bellen terwijl zij buiten wachten. Betaal geen (porto)kosten voor pakjes die u niet heeft besteld. Een nepkoerier probeert u bijvoorbeeld te pinnen via een mobiel pinapparaat. Een verkeerd pasje wordt dan teruggegeven en er wordt geld van de rekening gestolen. Geef nooit uw pinpas uit handen maar houd die zelf vast. Geef nooit iemand uw pincode, ook niet aan uw bank. Uw bank zal dit nooit aan u vragen, een oplichter wel. Vraag meteropnemers en reparateurs altijd naar hun legitimatie en controleer deze goed. Vertel direct dat u met het bedrijf of de instelling zult bellen en laat de persoon buiten wachten. Zoek het nummer zelf op in het telefoonboek en bel. Collectanten zijn verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Vraag daar gerust naar. Sluit altijd de deur als u geld wilt pakken. Neem uw portemonnee niet mee naar de deur, alleen wat u wilt geven. Als mensen u een dienst aanbieden, zoals messen/scharen slijpen of schoorsteenvegen, leg dan van tevoren (schriftelijk!) de prijs vast. Anders kunnen achteraf enorme rekeningen worden gepresenteerd. Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe dat u overhaast moet beslissen. U hebt als koper aan de deur allerlei rechten. De verkoper moet u bijvoorbeeld wettelijk 14 dagen bedenktijd geven, zodat u nog kunt annuleren. Vraag de verkoper gerust op een ander tijdstip terug te komen, zodat u nog met iemand kunt overleggen. Hoe moet ik pinnen? Let bij het pinnen op het volgende: Pinnen doet u altijd met twee handen: 1 hand om de code in te toetsen en 1 hand om het intoetsen af te schermen.

4 Laat u niet afleiden. Ook niet als iemand zegt dat u bijvoorbeeld een bankbiljet of iets anders liet vallen. Denkt u dat het geld toch van u is? Stop dit dan in uw jaszak en niet in uw portemonnee. Staat iemand te dicht bij u? Vraag voordat u gaat pinnen of deze persoon een stukje naar achteren gaat. Doet hij of zij dat niet, breek dan de pintransactie af en vertel het winkelpersoneel waarom. Berg uw geld en pinpas in aparte vakjes van uw portemonnee op. Bent u toch slachtoffer geworden? Blokkeer dan direct uw pinpas en doe aangifte bij de politie.

5 29 augustus officiële opening De Warande; is de snorkel- of power-route iets voor jou? Nog minder dan 3 weken Dan vindt de feestelijke officiële opening van Recreatieoord De Warande plaats. Op zaterdag 29 augustus maken we er met heel Oosterhout één groot feest van! Om niets van het park te missen, worden er voor de bezoekers verschillende wandelroutes uitgezet met leuke activiteiten onderweg. Eén daarvan is de snorkelroute met actieve clinics voor kinderen van vijf tot twaalf jaar. Ook zijn er deze dag de badeentjesroute, de power-route en de familieroute. Volg je de snorkelroute dan testen we of je op het lowrope parcours (Gibbon Sport) kunt klimmen zonder de grond te raken. Hierna kom je alles te weten over de avonturen van de Reddingsbrigade. Ben je een echte waterliefhebber? Dan kun je ook duiken (The Seaturtles) en snorkelen (One2Dive) in het nieuwe overdekte sportbad! Is dit allemaal niet spannend genoeg? Volg dan de powerroute. Deze brengt je naar grote hoogtes tijdens het kratjes stapelen (Gibbon Sport). En heb je weleens van Bumpervoetbal gehoord? Na dit spel wil je nooit meer normaal voetballen met je vrienden! Verder kan je deelnemen aan een DJ-workshop van DJ Angelo (H19), mountainbiken (Jonge Renner) en snorkelen (One2Dive). Actie genoeg! Benieuwd naar wat er te doen is voor het hele gezin op de familieroute? Hou dan het weekblad en de social media van Recreatieoord De Warande in de gaten.

6 De Oosterhoutse kermis is dit jaar op vrijdag 14 augustus tot en met woensdag 19 augustus. Ongeveer 65 attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan, het Slotpark, de Heuvel en de Markt. Er zijn vier nieuwe spectaculaire attracties; de Sound Machine, Robin Hood, Haunted Castle en de Schwenkgrill. Ook is er een leuk gevarieerd kermisprogramma. De kermis is op vrijdag open van tot uur en van zaterdag tot en met woensdag van tot uur. Burgemeester Huisman opent de kermis op vrijdag om uur bij de Flying Jump in het Slotpark. De gemeente Oosterhout heeft nu ook een speciale kermiswebsite Hierop vindt u informatie over de kermis, het programma, de attracties en meer! Gehandicaptenmiddag op dinsdag 18 augustus Op dinsdag 18 augustus is de gehandicaptenmiddag van tot uur. In deze tijd passen de kermisexploitanten de snelheid van de attracties aan en staat de muziek zachter bij een aantal attracties. Mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking kunnen zich samen met één begeleider gratis in de deelnemende attracties vermaken. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk en kan tot en met vrijdag 14 augustus. Na aanmelding ontvangt u een deelnamebewijs (sticker). Dit deelnamebewijs heeft u nodig om aan de kassa van de kermisattracties te laten zien. Aanmelden Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 augustus via of stuur een naar communicatie@oosterhout.nl met onderwerp deelname gehandicaptenmiddag met uw naam, adres en telefoonnummer. Telefonisch opgeven kan ook via telefoonnummer en vraag naar M. Kanters, communicatiemedewerker gemeente Oosterhout.

7 Kermiskrant De papieren kermiskrant zat in weekkrant het Kanton van week 32 (uitgave 5 en 6 augustus). Hebt u deze niet ontvangen? U kunt de kermiskrant ook uitprinten vanaf of een papieren exemplaar ophalen bij de informatiebalie van het stadhuis of bij het VVV-kantoor, Arendsplein 62. Weekmarkt 15 augustus op het Schapendriesplein Vanwege de kermis kan de weekmarkt op zaterdag 15 augustus niet op de Markt of Heuvel staan. De marktkramen staan daarom op het Schapendriesplein en het brede trottoir voor de flat bij het Lampenpaleis. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen op de Schapendries vanaf zaterdag 15 augustus uur niet te gebruiken. Verkeersmaatregelen in verband met kermis Vanwege de opbouw van de kermis is het sinds dinsdag 11 augustus uur niet mogelijk de auto te parkeren op het parkeerterrein bij het Slotjesveld. Op het parkeerterrein bij de Heuvel mag sinds woensdag 12 augustus uur niet meer geparkeerd worden. Slotlaan en Ridderstraat afgesloten Gedurende de kermis zijn de Slotlaan en de Ridderstraat afgesloten voor alle verkeer. De Slotlaan is gesloten vanaf het kruispunt met de Van Oldeneellaan/Hertogenlaan tot aan de Heuvel. De Ridderstraat is afgesloten vanaf de Bouwlingstraat tot aan de Keiweg. Restaurant Zout en Citroen op de Ridderstraat blijft via de kruising met de Keiweg bereikbaar. De verkeersmaatregelen gelden van 12 tot en met 21 augustus. Gedeelte Bouwlingstraat afgesloten Een gedeelte van de Bouwlingstraat, tussen de kruisingen met de Hertogenlaan en de Dr. Janssenstraat, is sinds vrijdag 7 augustus tot en met vrijdag 21 augustus voor alle doorgaand verkeer afgesloten. Dit vanwege de stalling van de salon- en pakwagens van de kermisexploitanten. Parkeren rondom stadhuis

8 Het is verboden om op woensdag 19 augustus vanaf uur te parkeren op de parkeerplaatsen in de omgeving van het stadhuis. Dit in verband met het afsteken van het afsluitend vuurwerk om uur. Omleiding bussen Bussen van buslijn 326 en 327 vanuit en richting Breda, zullen tijdens de kermis een andere route rijden. De halte Slotlaan in de richting van het (tijdelijke) busstation en de haltes op de Ridderstraat komen te vervallen. Voor de halte Slotlaan komt een noodhalte op de Van Oldeneellaan. Sta jij volgend jaar op de kermisposter?! Doe mee en win de fotowedstrijd van de Oosterhoutse kermis 2015! Vind jij het leuk om volgend jaar wereldberoemd te zijn in Oosterhout? Doe dan mee aan de fotowedstrijd van de Oosterhoutse kermis! Stuur ons je leukste, mooiste of gekste foto van jezelf op de Oosterhoutse kermis van dit jaar. Als jouw foto wint dan staat deze volgend jaar op de kermisposter en op andere reclames van de Oosterhoutse kermis voor het jaar Zoals op de Facebookpagina van de gemeente, advertenties in de weekkrant etcetera. Wil je kans maken om te winnen? Mail je kermisfoto dan naar Inzenden kan vanaf 14 augustus tot en met 31 augustus. De gemeente Oosterhout selecteert tien foto s uit alle goed bevonden inzendingen. In het voorjaar kan op deze foto s gestemd worden via de kermiswebsite. De vier foto s met de meeste stemmen komen dan in reclame-uitingen voor de Oosterhoutse kermis van Spelregels fotowedstrijd kermis Onderstaande spelregels zijn van toepassing op de kermisfotowedstrijd. Met je deelname aan de kermisfotowedstrijd gaan jij (en als je jonger bent dan 18 jaar ook je ouders) akkoord met deze regels. Procedure Inzenden van de foto( s) kan van 14 augustus t/m 31 augustus 2015.

9 Je kunt je foto( s) sturen naar Hebben jouw foto s te veel mb dan kun je deze versturen via het programma Na beoordeling van de foto( s) ontvang je een als ontvangstbevestiging en lees je of je foto deelneemt in de selectie voor de publieksprijs. Gemeente Oosterhout selecteert tien foto s uit alle inzendingen. Indien jouw foto tot de beste tien is geselecteerd ontvang je een formulier. Op dit formulier behoren de afgebeelde personen zijn/haar toestemming te verlenen voor het gebruik van de foto. In het voorjaar van 2016 kan via de Oosterhoutse kermiswebsite gestemd worden op de tien geselecteerde foto s. De vier foto s met de meeste stemmen winnen en worden gebruikt voor marketing doeleinden (drukwerk en online) voor de Oosterhoutse kermis Technische voorwaarden foto Stuur de foto als JPEG-bestand, in 300 dpi en bij voorkeur in kleur (kleurenfoto). De grootte moet minimaal 1 mb tot maximaal 5 mb zijn. De foto mag niet bewerkt zijn of samengevoegd met andere foto s. Privacy De deelnemer is verantwoordelijk voor het verkrijgen van de noodzakelijke toestemming met betrekking tot het onderwerp/de inhoud. Als een afgebeeld persoon herkenbaar in beeld is gebracht, dan moet deze daarvoor bewijsbaar toestemming hebben gegeven. Voor deze toestemming ontvang je een formulier. Disclaimer Het beoordelen van de foto s gebeurt zorgvuldig, echter de gemeente Oosterhout is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de inhoud van de foto s.

De artikelen op deze pagina kunt u overigens ook altijd digitaal raadplegen op onze website: http://www.oosterhout.nl/nieuws/artikelen-weekblad/

De artikelen op deze pagina kunt u overigens ook altijd digitaal raadplegen op onze website: http://www.oosterhout.nl/nieuws/artikelen-weekblad/ Bekendmakingen via e-mail ontvangen? Wist u dat u de bekendmakingen op deze pagina ook wekelijks per e- mail kunt ontvangen? U kunt zelf bepalen welke bekendmakingen u wenst te ontvangen, door een postcodegebied

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen in verband met (afbouw) kermis

Verkeersmaatregelen in verband met (afbouw) kermis Verkeersmaatregelen in verband met (afbouw) kermis Vanwege de kermis is het niet mogelijk de auto te parkeren op het parkeerterrein bij het Slotjesveld en op het parkeerterrein bij de Heuvel. De parkeerterreinen

Nadere informatie

Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis

Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 augustus. Ongeveer 65 attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan,

Nadere informatie

Hoe herkent u losloopgebieden, hondenuitlaatplaatsen en gebied verboden voor honden?

Hoe herkent u losloopgebieden, hondenuitlaatplaatsen en gebied verboden voor honden? Hondenbeleid- en regels in Oosterhout Honden zijn heel belangrijk voor hun baasjes. Alleen het plezier van de een mag niet ontaarden in overlast voor de ander. Daarom heeft de gemeente regels opgesteld

Nadere informatie

Gehandicaptenmiddag op dinsdag 18 augustus

Gehandicaptenmiddag op dinsdag 18 augustus De Oosterhoutse kermis is dit jaar op vrijdag 14 augustus tot en met woensdag 19 augustus. Ongeveer 65 attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan, het Slotpark, de Heuvel en de Markt.

Nadere informatie

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september wordt de riolering vervangen in de Spechtstraat ter hoogte van huisnummers 22 tot en met 46 (even) en 23 tot en met 45 (oneven).

Nadere informatie

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan 20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan Vanaf maandag 20 augustus worden de oversteekplaatsen (zebrapaden) op de Burgemeester Holtroplaan aangepast. Bij alle zebrapaden wordt in het wegdek

Nadere informatie

Kermis Oosterhout start op 15 augustus

Kermis Oosterhout start op 15 augustus Kermis Oosterhout start op 15 augustus De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 15 augustus tot en met woensdag 20 augustus. De attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan, het Slotpark,

Nadere informatie

Kermiswebsite van de gemeente Oosterhout Op vindt u meer informatie over het programma, de attracties, wedstrijden en meer!

Kermiswebsite van de gemeente Oosterhout Op  vindt u meer informatie over het programma, de attracties, wedstrijden en meer! Hebt u er al zin in? Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 augustus. Ongeveer 65 attracties staan op parkeerterrein

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF. Vergadering van 29 september Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF. Vergadering van 29 september Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 29 september 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00743 Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend Beknopte samenvatting: Op 18 juni 2015 heeft uw raad

Nadere informatie

Tips. Senioren & Veiligheid

Tips. Senioren & Veiligheid Tips Senioren & Veiligheid 2 3 Tips Veilig met financiën Tips Veilig pinnen Geef nooit uw eigen pinpas en pincode aan iemand mee, als u zelf niet meer in staat bent om te pinnen of geld te halen. Ook niet

Nadere informatie

Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting. Senioren & Veiligheid

Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting. Senioren & Veiligheid Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen en ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

Oplichting aan de deur... Wat kunnen we er aan doen?

Oplichting aan de deur... Wat kunnen we er aan doen? OPMAAK BR OUDEREN correctie 12 9 2 12-09-2006 13:20 Pagina 1 Oplichting aan de deur... Wat kunnen we er aan doen? OPMAAK BR OUDEREN correctie 12 9 2 12-09-2006 13:20 Pagina 2 Een keurige heer verschijnt

Nadere informatie

Onderzoek Babbeltrucs

Onderzoek Babbeltrucs Onderzoek Babbeltrucs Rapportage 6 februari 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 27.756 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond plaats van 21 januari tot 3 februari 2014.

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Babbeltrucs en Woninginbraken

Babbeltrucs en Woninginbraken Babbeltrucs en Woninginbraken Twan Hoeks Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen Ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden.

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden. Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut www.huiselijkgeweldhollandsmidden.nl Huiselijk geweld stopt nooit vanzelf Misschien wil je

Nadere informatie

Meld huiselijk geweld

Meld huiselijk geweld Meld huiselijk geweld Meer weten? Bel Wat is huiselijk geweld? Bij huiselijk geweld denk je al gauw aan een man die zijn vrouw of zijn kinderen slaat. Maar er zijn veel meer soorten. Iemand bedreigen is

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Handleiding Pinnen: snel, eenvoudig en veilig

Handleiding Pinnen: snel, eenvoudig en veilig 1 Handleiding Pinnen: snel, eenvoudig en veilig Pinnen: snel, eenvoudig en veilig Met je bankpas op zak heb je maar weinig contant geld nodig. In bijna alle winkels, supermarkten en tankstations kun je

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar

Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar Samen bankieren Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar Leeswijzer Handige hulpmiddelen om zelfstandig te bankieren: 3 - Geld opnemen 3 - Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App

Nadere informatie

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Inhoud van deze lesbrief - Thema s in het boek - Lesopzet - Doel van de les - Uitwerking - Bijlage: opdrachtenblad Thema s

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt Dinsdag 9 augustus Start Eneco Tour op de Markt Op dinsdag 9 augustus vertrekt de wielerwedstrijd Eneco Tour rond 12.00 uur vanaf de Markt in Oosterhout naar Rucphen. Vanaf maandagnacht 8 augustus 24.00

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

speciaal onderwijs lesbrief gokken UITGAVE: STICHTING VOORKOM! T (030) 637 31 44 E-MAIL: STICHTING@VOORKOM.NL WWW.VOORKOM.NL

speciaal onderwijs lesbrief gokken UITGAVE: STICHTING VOORKOM! T (030) 637 31 44 E-MAIL: STICHTING@VOORKOM.NL WWW.VOORKOM.NL speciaal onderwijs UITGAVE: STICHTING VOORKOM! T (030) 637 31 44 E-MAIL: STICHTING@VOORKOM.NL WWW.VOORKOM.NL inhoud LES 1: KENNISMAKING MET GOKKEN 3 HOE KUN JE GOKKEN? 3 WIE IS DE WINNAAR? 4 EENS OF ONEENS?

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

Welkom bij. Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer

Welkom bij. Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer Welkom bij Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer Welkom in de Puberteit Pubers ondergaan veel veranderingen Vrienden School Lichamelijk Seksualiteit Hersenen Pubers vragen

Nadere informatie

schooljaar 2014 2015 6 februari 2015

schooljaar 2014 2015 6 februari 2015 obs De Spiegel Brikstraat 6 1503 BK Zaandam 075-6164781 info@obsdespiegel.org www.obsdespiegel.org Belangrijke data: AGENDA schooljaar 2014 2015 6 februari 2015 Afsluiting Week van de poëzie Dinsdag 3

Nadere informatie

Pinniemaat. Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland

Pinniemaat. Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland Pinniemaat Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland 302097_0913.indd 1 27-08-13 14:48 Pinniemaat Gefeliciteerd! Je hebt nu de leukste spaarpot van Nederland: de Pinniemaat. Met jouw Pinniemaat kun je

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Hoe voorkom je diefstal op reis.

Hoe voorkom je diefstal op reis. Hoe voorkom je diefstal op reis. Diefstal op reis, dit is iets wat we liever niet willen overkomen wanneer we in het buitenland zitten. Toch gebeurt het. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een jaar geleden

Nadere informatie

Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd

Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd De Dinsdagmarkt op de Markt is per direct opgeheven. Dat komt vanwege de afname van klantbezoeken waardoor de werving van nieuwe marktkooplieden stagneerde

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O.

GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O. GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O. Besproken CD d.d. februari 2011 Instemming MR d.d. 4 juli 2011 Vastgesteld CD d.d. 5

Nadere informatie

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning?

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? januari 2015 645_DSB_Handl_A6_Bezoekersparkeervergunning_v1.indd 1 21-11-14 10:4 2 Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Inhoud Wat is de digitale

Nadere informatie

CBL Protocol. Liever pinnen dan contant. www.supermarkt.nl. betaalpas

CBL Protocol. Liever pinnen dan contant. www.supermarkt.nl. betaalpas CBL Protocol Liever pinnen dan contant betaalpas www.supermarkt.nl 2 3 1.0 De voordelen van pinnen Er zijn verschillende redenen waarom het prettig is als klanten pinnen in plaats van contant betalen,

Nadere informatie

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau:

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat zijn de voor- en nadelen van internetbankieren volgens jou? Maak jij je wel eens zorgen over de risico s van internetbankieren? Maak jij zelf gebruik van internetbankieren? In

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen De Sprong, thema 6

Herhalingsoefeningen De Sprong, thema 6 Herhalingsoefeningen De Sprong, thema 6 Vocabulaire Oefening 1 Zoek de synoniemen bij elkaar de macht - de grondwet - de maatschappij - diverse - een belangrijke taak hebben - eens - in feite - lokaal

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen VEILIG WONEN EN LEVEN VEILIG WONEN IS BEWUST WONEN De laatste jaren staan de onderwerpen woninginbraak, woningovervallen en babbeltrucs weer volop

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hard tegen hard. Vechten voor je leven

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hard tegen hard. Vechten voor je leven Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten Hard tegen hard Vechten voor je leven Lees hoofdstuk 1: Capuchon (blz. 5) In de 3de alinea staat: De chauffeur knikt naar hem. Wie is hem? De volgende zin is: Ze kent

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Groeten. Wie groet je? Hoe laat? Welke woorden gebruik je?

Groeten. Wie groet je? Hoe laat? Welke woorden gebruik je? Groeten Je gaat deze week heel veel mensen groeten. Schrijf op wie je groet, hoe laat het is en wat je zegt. Groeten Tijden/morgen/middag/avond Het schrijven van de woorden Wie groet je? Hoe laat? Welke

Nadere informatie

Inknippen van je tongriempje

Inknippen van je tongriempje Wilhelmina Kinderziekenhuis Inknippen van je tongriempje Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 4 Inknippen van het tongriempje 6 Tips 9 Wil je meer

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

<naam> <adres> <postcode en woonplaats> Amsterdam, <datum> Geachte <naam>,

<naam> <adres> <postcode en woonplaats> Amsterdam, <datum> Geachte <naam>, Amsterdam, Geachte , In samenwerking met de Radboud Universiteit voeren wij dit najaar een groot onderzoek uit onder de Nederlandse bevolking getiteld

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Safe surfen. Safe surfen juf Lies 1

Safe surfen. Safe surfen juf Lies 1 Safe surfen Safe surfen juf Lies 1 THEMA 1: VIRUSSEN WAT IS EEN VIRUS? Politie waarschuwt voor agressief computervirus dinsdag 20 maart 2012, 19u59 De politie waarschuwt voor een nieuw, bijzonder schadelijk

Nadere informatie

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Senioren & veiligheid Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Veilig wonen en leven Veilig wonen is bewust wonen Veiligheid is een onderwerp dat veel in de belangstelling staat. Als u alle berichten in de

Nadere informatie

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment)

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment) 1 KARAKTER DOELSTELLING Kiezen voor Dienstbaarheid Dienstbaarheid: Onvoorwaardelijke inzet voor de medemens. Met Karakter educatie leer je de jonge mensen om oprechte en rechtvaardige keuzes te maken.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jouw spreekbeurt over De Bank!

Inhoudsopgave. Jouw spreekbeurt over De Bank! Jouw spreekbeurt over De Bank! Wie aan de bank denkt, denkt waarschijnlijk aan veel geld. Grote gebouwen en mannen en vrouwen in pak. Maar wat doen ze nou eigenlijk op die bank? En wat gebeurt er met jouw

Nadere informatie

Aanmelden. informatie over hoe wij jou helpen naar een leven zonder verslavende middelen

Aanmelden. informatie over hoe wij jou helpen naar een leven zonder verslavende middelen Aanmelden informatie over hoe wij jou helpen naar een leven zonder verslavende middelen Vind je dat je in het weekend te veel coke, speed of xtc gebruikt? Heb je weer geblowd of gedronken, terwijl je dat

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

geheimen van online zelfverdediging

geheimen van online zelfverdediging geheimen van online zelfverdediging DR. Marc INHOUD Laat je niet belazeren! ➊ Houd uw beveiligingscodes geheim. ➋ Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt. ➌ Zorg voor een goede beveiliging

Nadere informatie

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op.

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op. Oefenzinnen module 1 1. Ik schrijf me in bij de gemeente. 2. Wat is uw nieuwe adres? 3. Naar welke woonplaats verhuis jij? 4. Ik heb de Nederlandse nationaliteit. 5. Ben jij getrouwd of gescheiden? 6.

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

JEUGDBESCHERMING NOORD. Voogdij

JEUGDBESCHERMING NOORD. Voogdij JEUGDBESCHERMING NOORD Voogdij Als je ouders niet meer voor jou kunnen beslissen... Informatie voor jongeren Voogdij Als ouders kinderen krijgen, verwachten ze dat ze hun kinderen zelf gaan opvoeden. Totdat

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

OpGroeieN. OpGroeieN. DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien

OpGroeieN. OpGroeieN. DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien OpGroeieN OpGroeieN DaT doen We in Best SaMen! DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien Beste Betsy is het Centrum voor Jeugd en Gezin in Best. Niet

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker]

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker] 14 09 17 Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen [Naam spreker] Programma Babbeltrucs, woningovervallen en woninginbraken 1. Hoe, wanneer en waar gebeurd het? 2. Hoe te voorkomen? Zowel bouwkundig (Politiekeurmerk)

Nadere informatie

Voorwaarden Zilvervloot Sparen

Voorwaarden Zilvervloot Sparen Voorwaarden Zilvervloot Sparen 8.4241.00.1506 (01-07-2015) Dit zijn de Voorwaarden Zilvervloot Sparen. In dit document lees je welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening. Bijvoorbeeld dat je als

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau:

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Jasmina kan sinds kort zelf internetbankieren. Ze moet nog een beetje wennen dat ze met een apparaatje moet inloggen. a) Wat is dat voor apparaatje? Heb jij dit zelf ook? b) Waarom

Nadere informatie

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek De enige officiële training voor Troostbeesten. Lilian Kars, 1999 Illustraties: Rainer Harman Niets uit deze uitgave mag op enige wijze worden gebruikt of gedupliceerd

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie

Nieuwe media. Imy selfie. like. Smart online!

Nieuwe media. Imy selfie. like. Smart online! Imy selfie Nieuwe media like Smart online! Smart online! De nieuwe media, we kunnen niet meer zonder! De nieuwe media maken het ons mogelijk om 24 uur per dag bereikbaar te zijn, het world wide web te

Nadere informatie

VEILIGHEID OP DE CAMPUS

VEILIGHEID OP DE CAMPUS VEILIGHEID OP DE CAMPUS Als student breng je een belangrijk deel van je tijd door op de campus. De universiteit zorgt daarom voor goede verlichting, inbraakdetectie, camera s en deskundige bedrijfshulpverleners.

Nadere informatie

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen. Maak kans op een gratis Veilig Wonen pakket voor uw woning! Kijk snel op blz.

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen. Maak kans op een gratis Veilig Wonen pakket voor uw woning! Kijk snel op blz. SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Maak kans op een gratis Veilig Wonen pakket voor uw woning! Kijk snel op blz. 6 VEILIG WONEN EN LEVEN VEILIG WONEN IS BEWUST WONEN De laatste jaren

Nadere informatie

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten.

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Bij hoofdstuk 16 - vragen. : Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Hoor je mensen vragen stellen?

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKESTAGE

MAATSCHAPPELIJKESTAGE MAATSCHAPPELIJKESTAGE schooljaar 015-016 voor leerlingen uit het derde leerjaar. Contactpersoon Maatschappelijke stage: dhr./mevr... Telefoonnummer: Contactpersoon Zwin College, mevr. H. Roodbeen 0117-454555,

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht)

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Inleiding. 1.1 Wat is leren en coachen?

Inleiding. 1.1 Wat is leren en coachen? Inleiding 1 1.1 Wat is leren en coachen? Jij gaat leren, jouw coach gaat je coachen. Je gebruikt hiervoor dit boek met cd-rom. Jouw coach gaat je helpen om te leren. Net zoals de coach (zie figuur 1.1)

Nadere informatie

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen KOPPen bij elkaar en schouders eronder Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen Mama, waarom huil je? Mama, ben je nu weer verdrietig? Papa, gaan we naar het zwembad? Waarom niet?

Nadere informatie

Project Alcohol 2014

Project Alcohol 2014 Project Alcohol 2014 Naam: Jong geleerd is oud gedaan!!!! Laat je niet Naam: F L s E s E N Klas:!!! 1 Inleiding De carnaval komt eraan. Een feest dat gevierd moet worden. Maar is het feestje van plezier

Nadere informatie

Beschrijving Sparen en lenen zijn, naast het betalingsverkeer, de diensten van de bank waar de meeste mensen gebruik van maken.

Beschrijving Sparen en lenen zijn, naast het betalingsverkeer, de diensten van de bank waar de meeste mensen gebruik van maken. Beschrijving Sparen en lenen zijn, naast het betalingsverkeer, de diensten van de bank waar de meeste mensen gebruik van maken. Heb jij inzicht in jouw geld- en bankzaken? Welke betaalvormen zijn er en

Nadere informatie

Wees duidelijk tegen je klanten

Wees duidelijk tegen je klanten Ronald Dingerdis Wees duidelijk tegen je klanten 3 In onze training Klantgerichtheid en communicatie vroeg een cursist me onlangs of je tegen je klant kan zeggen dat hij extreem vervelend is. Dat hij onredelijk

Nadere informatie

Da s handig! Bezorgers boekje. Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat!

Da s handig! Bezorgers boekje. Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat! Da s handig! Bezorgers boekje Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat! Colofon Ontwerp & Vormgeving: Wegener SpeciaalMedia, studio Arnhem Inhoud 4Kranten bezorgen Bezorgbon Stratenlijst Stickers Klachten

Nadere informatie