Foto s bewerken en toevoegen aan de website

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Foto s bewerken en toevoegen aan de website"

Transcriptie

1 Foto s bewerken en toevoegen aan de website

2 Inhoud Formaten... 3 Foto s bovenaan de pagina - topimages... 3 Foto s op maat maken en bewerken... 3 Foto s toevoegen bovenaan de pagina... 5 Via een content item... 5 Via de media library... 8 Foto s contactpersonen Richtlijnen pasfoto s Foto s contact personen bewerken en op maat maken Contactpersonen toevoegen Teampagina met contactpersonen aanmaken Richtlijnen uploaden van foto s... 22

3 Formaten Als je eigen foto s wilt gebruiken op de website dan dienen de foto s aan de volgende eisen te voldoen: Plaats waar foto s geplaatst worden Foto s die boven een bericht geplaatst worden en zodanig ook in de nieuwsstream getoond worden Foto s die in de tekst opgenomen kunnen worden Foto boven landingspagina (bv. Over LTO Noord) Foto in banner: achtergrond Foto in banner: detail Foto s in foto galerie: thumbnails Personen foto s (getoond bij o.a. Auteur, contactpersoon) Afmetingen 1120 x 503 pixels 480 x 336 pixels 1920 x 733 pixels 1440 x 336 pixels 480 x 336 pixels 140 x 100 pixels 180 x 180 pixels Foto s bovenaan de pagina - topimages Bovenaan de pagina s op de website staat meestal een (gerelateerde) afbeelding. Dit is de top image. Bij nieuwsberichten en weblogs is het verplicht om hier een foto te hebben. Anders komt er in de nieuwsstream op de homepage een wit vlak. Foto s op maat maken en bewerken Foto s zijn vaak te groot om aan onze beeldbank toe te voegen, of worden niet goed weergegeven in nieuwsstream of nieuwspagina. Richtlijnen top images: Géén pasfoto s Het onderwerp moet zich op de bovenste 75% van de foto afspelen Om foto s van formaat te veranderen kun je gebruik maken van het programma Paint: Open Paint Open de foto die je wilt bewerken Kies formaat wijzigen Vink pixels aan Zorg dat hoogte- breedte verhouding behouden is aangevinkt. Zet bij horizontaal de bij formaten foto s aangegeven waarde. Kies opslaan als Sla bij voorkeur op als.jpg Voeg -web in de beschijving toe zodat duidelijk is dat deze foto voor de website is.

4 Je hebt nu een afbeelding met de juiste breedte. De gewenste hoogte van de afbeelding kun je uitsnijden in Paint. Kies voor Selecteren en klik met je muis op de linker rand van de foto houd je muis aangeklikt en sleep helemaal naar rechterkant van de foto. Onderin zie de geselecteerde pixels in hoogte en breedte. Zorg ervoor dat je horizontaal de hele afbeelding hebt geselecteerd. Je hebt immers de juiste breedte eerder vastgezet. Door je muis omlaag (of omhoog) te bewegen bepaal je de gewenste hoogte (en uitsnede) van de foto. TIP Het kan soms lastig zijn om exact de juiste pixels te selecteren. Dit vereist een vaste hand. Een oplossing is om het beeld eerst verder in te zoomen. De pixels worden dan als het ware groter en makkelijker te selecteren.

5 Foto s toevoegen bovenaan de pagina Er zijn twee manieren om foto s toe te voegen bovenaan je pagina: Via een content item Via de media library Via een content item Maak een content item (webpagina) aan Ga naar top image en klik op bladeren Je krijgt onderstaand scherm Kies media uploaden Kies bestemming wijzigen en selecteer de map waarin je de foto wilt toevoegen

6 En klik op bevestigen Kies Bladeren voor mediabestanden Selecteer de foto van je schijf op de computer, en kies openen Vul een beschrijving in en een alternate text.

7 Klik op media uploaden in de rechter bovenhoek In het scherm zie je direct de zojuist geuploade foto in je map staan. Selecteer de foto en kies selecteer media De foto staat nu bij je bericht. LET OP: bij het publiceren van je item moet je gerelateerde items aanvinken. Anders wordt de zojuist geuploade foto niet zichtbaar.

8 Via de media library Je kan je foto s ook toevoegen aan de media library voordat je je pagina gaat maken waar de foto op moet komen. Voordeel hiervan is dat je meerdere foto s in een keer kan uploaden en dat je foto s nooit in de verkeerde map terecht komen. Open de Mediatheek vanuit het startscherm van het CMS Ga naar de map Images en zoek de juiste map (team, thema, regio, etc) Staat de juiste map hier nog niet tussen, maak deze dan als volgt aan. Klik rechts en kies invoegen mediamap en geef de naam op. Nu kun je foto s uploaden naar de mediatheek. Klik op de map In het rechterscherm verschijnen nu 3 opties: o upload file: hiermee kun je 1 foto uploaden o uploads files (advanced): hier kun je meerdere foto s achter elkaar uploaden o new folder: hiermee kun je een subfolder aanmaken om foto s binnen je album te ordenen Staan alle foto s erin, ga dan klik dan op de mapnaam en sla je deze op door op Opslaan te klikken in de grijze bovenbalk Publiceer alle foto s door publiceer item te kiezen, vink hier ook aan dat alle subitems gepubliceerd moeten worden en klik op Publiceer

9 Om de foto toe te voegen aan je pagina/bericht volg je de stappen hiervoor beschreven bij foto toevoegen tijdens aanmaken van je item.

10 Foto s contactpersonen Richtlijnen pasfoto s Om er nu voor te zorgen dat we herkenbaar zijn op deze foto s hebben we een aantal richtlijnen opgesteld. Zorg dat je gezicht herkenbaar is op de foto. Denk aan formaat pasfoto. Zorg voor een neutrale achtergrond. De achtergrond wordt namelijk in het portaal ook getoond. Zorg voor voldoende licht op je gelaat. Soms kan het licht buiten beter zijn dan binnen. Concreter gelden de volgende regels: Formaat 180 x 180 pixels (vierkant dus) Maatvoering Bestand niet groter dan 100 Kb Fotokwaliteit in kleur goedgelijkend natuurlijke weergave scherp, voldoende contrast en gedetailleerd Achtergrond licht of neutraal voldoende contrast tussen hoofd en achtergrond Positionering en weergave gezicht Gezicht volledig zichtbaar Hoofd volledig afgebeeld Hoofd gecentreerd afgebeeld Enkele voorbeelden: Goed:

11 Redelijk: Niet goed: Voorbeeld zichtbaarheid pasfoto s op nieuw digitaal platform:

12 Foto s contact personen bewerken en op maat maken Open de foto (klik rechtemuisknop) met 'foto bewerken' (doe dit bij voorkeur lokaal op je pc, buiten de LTO werkomgeving). Kies bewerken (icoon 2 pennen kruis) Kies hoogte-breedte verhoudingen en kies vervolgens voor vierkant.

13 Zoom nu het beeld in tot een goed bostbeeld door het selectiekader te verkleinen. Plaats vervolgens foto goed in het midden. Sla foto op middels 'kopie opslaan' Open de foto in paint Kies formaat wijzigen Selecteer pixels Zorg at er een vinkje staat hoogte- breedte verhoudingen behouden Vul bij horizontaal (of verticaal) 180 pixels. OK en opslaan als (liefst als.jpg bestand)

14 Contactpersonen toevoegen Ga in de sitecore manager naar mediatheek - contactpersonen

15 Kies upload file en blader vervolgens in je mappen op je pc naar de foto die je wilt uploaden.

16 Vul bij het veld Alt de naam van de persoon in en sla op en publiceer. Ga naar website gegevens - team regio (de regio die je wilt bewerken)

17 Voeg (insert) een nieuw item of bewerk (edit) een bestaand item (persoon). Kies browse om de foto toe te voegen uit de mediafolder, waar je zojuist de foto hebt opgeslagen. Zoek de juiste foto en kies select.

18 De foto is nu gekoppeld in je item. Sla het item op en publiceer, om de foto op de website te tonen.

19 Teampagina met contactpersonen aanmaken Ga naar de content editor. Maak onder Website gegevens>contactpersonen een nieuwe map aan met de naam van het team. Maak hieronder voor elk lid een nieuw contactpersoon aan (of kopieer bestaand contactpersoon) Per contactpersoon item: o Contact Person Name: voor en achternaam o Contact person image: pasfoto (afmeting 180x180 pixels) o Speciality: bv. functiebeschrijving Sorteer de contactpersonen in de gewenste volgorde. Vervolgens maak je een content pagina aan onder content>homepage> [gewenste plek op de site] met de naam van het team. (als voorbeeld kun je kijken naar de pagina Management Team LTO Noord Kies bij Show H1 header voor de optie header Ga vervolgens naar de Experience Editor, via de tab Publish In het nieuwe tabblad verwijder je de content Detail van de zojuist aangemaakte pagina. Zet hier vervolgens een nieuw component neer

20 Kies Add here > ContactpersonList en selecteer de contactlijst die je zojuist aangemaakt hebt onder Website gegevens>contactpersonen>[teamnaam].

21 Als laatste opslaan en publiceren. Let op dat je alle losse onderdelen hebt gepubliceerd of zet anders bij publiceren een vinkje bij Related items. Let op: Zet het vinkje weer uit bij related items, de volgende keer dat je iets publiceert.

22 Richtlijnen uploaden van foto s Plaats de foto s altijd in de map waar jij in aan het werk bent cq. Verantwoordelijk voor bent. Bijvoorbeeld een thema map, of een provincie map. De volgende mappen worden gevuld en beheerd door documentatie: o Beeldbank LTO Noord o Nieuwe Oogst beelden Titel: vul altijd een unieke en goed herkenbare titel in. De titel wordt namelijk getoond zodra je een foto in bijvoorbeeld een nieuwsitem opneemt. Titels moeten uniek zijn, dus gebruik desnoods nummers om dit te realiseren. Alt: dit is de alternatieve tekst, als de foto niet goed geladen wordt. Je kunt hier de titel herhalen. Eventueel zonder extra nummering. Artiest: hier kun je de naam van de fotograaf vermelden. Weet je deze niet, en weet je zeker dat het een foto is die door een LTO Noord collega is gemaakt, dan vul je hier LTO Noord in Informatie: Hier kun je bij titel, trefwoorden en beschrijving extra informatie meegeven waarop binnen de Mediatheek / CMS Sitecore gezocht kan worden. Zorg er hierbij voor dat je deze informatie toevoegt in de Nederlandse versie van de foto. Dit kun je zien door het kleine tabje rechtsboven de velden. Als dit op Engels staat zet het dan eerst op Dutch.

HANDLEIDING CMS SITECORE

HANDLEIDING CMS SITECORE HANDLEIDING CMS SITECORE VOOR LTO NOORD AFDELINGEN Specifiek voor redacteuren van LTO Noord afdelingen om content op hun afdelingspagina te plaatsen Versie 7.2 November 2018 2 VERSIE: AANPASSING: DATUM:

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

HANDLEIDING HIPPO AFBEELDINGEN

HANDLEIDING HIPPO AFBEELDINGEN HANDLEIDING HIPPO AFBEELDINGEN Inhoudsopgave * Afbeeldingen in tekst / Images in text... 2 Hoofdafbeeldingen (Main images)... 2 Afbeelding op twee plekken gebruiken... 3 Uploaden in de beeldbank, Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

Blackboard en MyMedia

Blackboard en MyMedia My Media De module My Media geeft via de My Media link toegang tot de bestanden waarover je via het media platform de beschikking hebt om in Blackboard te gebruiken. Bijvoorbeeld: Module toevoegen Als

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Bestandsbeheer weergaven (Media) MEDIA heeft een 4-tal weergave

Bestandsbeheer weergaven (Media) MEDIA heeft een 4-tal weergave Bestandsbeheer weergaven (Media) Het beheer van verschillende media zoals afbeeldingen en pdf bestanden kan worden uitgevoerd binnen de MEDIA weergave van TYPO3. Binnen een 4-tal verschillende weergaven

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (SEPTEMBER 2019) Inhoud: Inlogprocedure blz. 2 Start Berichten Schrijven blz. 4 Foto toevoegen blz. 6 Foto UPLOADEN naar mediatheek blz. 8 Invoegen PDF-bestand

Nadere informatie

Quick Reference Card. Activiteiten

Quick Reference Card. Activiteiten Quick Reference Card Activiteiten 1) Een bestaande pagina bewerken 2) Voeg een vertaling toe 3) Het toevoegen van een afbeelding 4) Het hergebruiken van content 5) Het maken van een nieuws- of agenda-item

Nadere informatie

HANDLEIDING WORDPRESS

HANDLEIDING WORDPRESS HANDLEIDING WORDPRESS Stichting MEO Handleiding Dit is een handleiding Wordpress geschreven door Stichting MEO v.1 INHOUDSOPGAVE Berichten... 2 Bericht maken... 2 Bericht bewerken/ snel bewerken... 7 Bericht

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER Editie 2013 Versie 1.1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 INLOGPROCEDURE... 3 2.1 WEDSTRIJDVERSLAG MAKEN...4 2.2 TEAMPAGINA AANPASSEN...7 3

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding van Coothplein 41a 4811 ND Breda (+31) 076 2015 210 WordPress Handleiding Inloggen Inloggen doe je na livegang via http://www.jewebsite.nl/wp-admin/. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien. Hier kun

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave

Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave Homepage... 2 Onderdelen Homepage... 3 Homepage header aanmaken... 4 Header koppelen aan de homepage (home)... 9 Oud nieuws vervangen op de homepage (home)... 11

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares.

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares. HAND- OUT website: inloggen: login name: password: http://www.uwdomein.com https://www.uwdomein.com/qzadmin statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com support http://help.suares.nl/ Kuki+Ko

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site.

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. Zie ook de instructiefilm die op de site staat onder Redacteuren

Nadere informatie

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Studieobjecten bewerken 2015 2016 Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Vragen / opmerkingen mail mailto:h.zuidervaart@hsmarnix.nl Marnix academie Inhoudsopgave Inhoud Over de studieobjecten... 1 Studieobjecten

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

DAM. Het uploaden van bestanden via de DAM.

DAM. Het uploaden van bestanden via de DAM. DAM De dam is een afkorting van digital asset management. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om metadata toe te kennnen aan allerlei documenten en dat u deze documenten kan indexeren zodat het beheren,

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding RS Gallery

Handleiding RS Gallery Handleiding RS Gallery Inhoud 1. Controlepaneel... 3 2. Gallerijen... 4 3. Upload (enkele foto)... 6 4. Batch upload (meerdere foto s)... 8 5. Items... 10 6. Detail item/afbeelding... 11 Versie :0.1 2/11

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

Wordpress handleiding. Voor vragen en meer informatie. Ontwerpgroep Lale T

Wordpress handleiding.   Voor vragen en meer informatie. Ontwerpgroep Lale T Wordpress handleiding www.symfora-meander.nl Voor vragen en meer informatie Ontwerpgroep Lale T 033-46 46 93 ontwerpgroep@lale.nl Nieuws - Vacature plaatsen Beknopte weergave van de laatste 3 berichten

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken SUBSITE BEHEREN 1. Verticale navigatie maken In de hoofdnavigatiemappen kunnen subnavigatiemappen worden aangemaakt. Deze mappen worden als ze content bevatten als verticale navigatieknoppen in het linkerschermdeel

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) Versie 3.2 24-10-2017 MODUAL.ME Inhoud Inloggen CMS... 2 Wachtwoord vergeten?... 3 Paginaoverzicht... 4 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software

Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software HEMA Fotoservice Versie 1.1 2016 Inleiding In deze handleiding leggen we uit, hoe je snel de foto s uit een

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Vraag en antwoord. Naam voorzitter Functie voorzitter, bestuurslid. Naam secretaris Functie secretaris, bestuurslid

Vraag en antwoord. Naam voorzitter Functie voorzitter, bestuurslid. Naam secretaris Functie secretaris, bestuurslid Vraag en antwoord Wanneer gaat de nieuwe website live? Op donderdag 5 januari gaan we vanaf 15 uur over op de nieuwe website, zowel de afdelingswebsites als de webpagina www.zlto.nl. Tot wanneer kunnen

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding gebruikershandleiding 1. ONDERHOUDEN VAN FOTOALBUM OPLADEN VAN FOTO S VIA PC Surf naar www.framashoe.be/wp-admin & log in op de website. Vink Onthoud mij aan zodat je niet telkens opnieuw je gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Editing Guide v1.2.2

Editing Guide v1.2.2 Editing Guide v1.2.2 Inhoudstafel Aanmaken tabel... p.3 Image uploaden... p. 4 Plakken uit Word... p. 6 Teksten formatteren... p.7 Aanmaken tabel Invoegen van een tabel via de button: In de popup kan je

Nadere informatie

MAAK EEN SMOELENBOEK IN WEBHARE (OP BASIS VAN PEOPLE PAGES)

MAAK EEN SMOELENBOEK IN WEBHARE (OP BASIS VAN PEOPLE PAGES) MAAK EEN SMOELENBOEK IN WEBHARE (OP BASIS VAN PEOPLE PAGES) Let op: Op dit moment bevat People Pages standaard contactinformatie. Om die reden is de nieuwe WebHare-functie smoelenboek vooral nuttig voor

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1 Digitale vormgeving 2014 2015 Wordpress deel 1 2 Inhoud Site in WordPress... 3 Maak een eigen site in WordPress.com.... 3 Wordpressaccount aanmaken... 4 Opdracht 1... 4 Thema kiezen... 6 Opdracht 2...

Nadere informatie

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 WordPress.com Een site/blog aanmaken Ga naar www.wordpress.com. Bovenaan kun je de pagina vertalen in het Nederlands Account Maak een account aan. Vul in:

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Gevorderde training afdelingwebsites LTO Noord. Informatiespecialisten: Gwenda Kamstra en Harm van Koppen

Gevorderde training afdelingwebsites LTO Noord. Informatiespecialisten: Gwenda Kamstra en Harm van Koppen Gevorderde training afdelingwebsites LTO Noord 2018 Informatiespecialisten: Gwenda Kamstra en Harm van Koppen Team Online Informatiespecialisten Gwenda Kamstra - 06 835 201 13 Harm van Koppen - 06 222

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Stappenplan t.b.v. Livegang

Stappenplan t.b.v. Livegang Stappenplan t.b.v. Livegang Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er de laatste maanden hard gewerkt is aan de realisatie van het nieuwe cda.nl platform. Inmiddels hebben we dan ook de fase bereikt dat

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Persoonlijke handleiding website. Stichting Ik wil

Persoonlijke handleiding website. Stichting Ik wil Persoonlijke handleiding website Stichting Ik wil 2 Inhoud 1. Inloggen... 4 2. De homepage... 5 3. WordPress Toolbar... 6 4. Het Dashboard... 7 5. Berichten... 8 5.1 Nieuw bericht aanmaken... 8 5.2 Berichten

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2. Handleiding Versie 2.6 - januari 2017 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.5 Pagina 1 Inhoud Inhoud 2 1 Opbouw van de website 3 2 Inloggen 4 3

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding versie 1 juni 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding Versie 1, mei 2017 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Het aanmaken van een nieuwe pagina in de supplier module in 10 eenvoudige stappen. Nieuwe pagina aanmaken

Gebruiksaanwijzing. Het aanmaken van een nieuwe pagina in de supplier module in 10 eenvoudige stappen. Nieuwe pagina aanmaken Gebruiksaanwijzing Het aanmaken van een nieuwe pagina in de supplier module in 10 eenvoudige stappen. Stap 1. Stap 2. Stap 3. Stap 4. Stap 5. Stap 6. Stap 7. Stap 8. Stap 9. Stap 10. Inloggen Nieuwe pagina

Nadere informatie

Handleiding lokale SamenLoop-pagina s samenloopvoorloop.nl

Handleiding lokale SamenLoop-pagina s samenloopvoorloop.nl Handleiding lokale SamenLoop-pagina s samenloopvoorloop.nl Versie 1.0 Inhoud Over samenloopvoorhoop.nl... 2 Website aanpassen: de basis... 4 Een pagina publiceren en depubliceren... 4 Pagina s sorteren...

Nadere informatie

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten.

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten. Dit document bevat een 15 stappenplan waarbij cursisten worden getraind om binnen de SharePoint omgeving (interne) berichten te kunnen plaatsen voorzien van een overzichtsafbeelding en afbeeldingen voor

Nadere informatie

Handleiding Opleidingsetalage

Handleiding Opleidingsetalage Handleiding Opleidingsetalage Sebastiaan ter Burg Inhoud Account en Inloggen 4 Zoeken 4 Welke opleidingen en opleidingsonderdelen kun je plaatsen? 4 Hoe voeg je een pagina toe? 5 a. Opleidingspagina in

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie