PREACTOR UITMUNTEND IN SCHEDULING Denk je aan scheduling... dan denk je aan Preactor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PREACTOR UITMUNTEND IN SCHEDULING Denk je aan scheduling... dan denk je aan Preactor"

Transcriptie

1 PREACTOR UITMUNTEND IN SCHEDULING Denk je aan scheduling... dan denk je aan Preactor Wanneer u de productieplanning wilt optimaliseren, de voorraad wilt verlagen en de Customer Service wilt verbeteren, dan is Preactor voor u hét aangewezen middel. Door gebruik te maken van dit grafisch planbord optimaliseert u uw productiemiddelen en bovendien verbetert u de inzichtelijkheid. Daarbij wordt Preactor direct geïntegreerd met uw bestaande ERP software. Voor productie planners is Preactor een makkelijk te gebruiken ondersteuning bij de besluitvorming. In tegenstelling tot insteekborden, spreadsheets of eenvoudige elektronische planborden, is Preactor interactief en intelligent en kan worden ingericht om aan de speciale behoeften van uw bedrijf te voldoen. Preactor is uniek qua prijs/prestaties verhouding. Met meer dan geïnstalleerde systemen in meer dan bedrijven in meer dan 67landen kan het product terecht stellen een bewezen oplossing te zijn in een brede range van industriële sectoren. Klanten vragen naar steeds kortere en betrouwbare levertijden. De gebruikers van Preactor hebben aangetoond dat er grote voordelen voor hun bedrijf en hun klanten zijn behaalt, zoals: 25% verhoging van productiviteit 50% vermindering van voorraad 50% vermindering van onderhanden werk 80% verbetering van de on-time leverprestatie Preactor heeft hen in staat gesteld tegemoet te komen aan de wensen van hun klanten. Daarbij werd de investering vaker terugverdiend in weken dan in jaren!

2 GRAFISCHE EINDIGE CAPACITEITSPLANNING Preactor biedt zeer flexibele mogelijkheden voor eindige capaciteitsplanning. Met deze automatisch scheduling tool kunt u zowel voorwaarts, achterwaarts en rondom de bottlenecks plannen. Daarnaast kunt u ook eigen optimalisatie regels aanmaken en deze opnemen in het planningsvoorstel. Als voor uw bedrijf optimale capaciteitsbenutting van groot belang is, dan is Preactor uw tool. Enkele doelen waarbij Preactor u kan helpen: Kortere omschakeltijden Bottleneck optimalisatie Verlaging van het onderhanden werk Voorraad reductie Eenvoudige herplanbaarheid Inzicht in de consequenties Betrouwbare levertijden naar de klant In dergelijke situaties verdient Preactor zich meestal binnen het jaar terug! Het grafisch planboard Preactor is volledig te koppelen met uw ERP oplossing, zodat een optimale situatie ontstaat. Daarbij kan Preactor niet alleen op basis van de capaciteit plannen, maar ook op de combinatie van beschikbaarheid van capaciteit en materiaal. Zogenaamde secondary constraints (personeel, tools, etc.) kunnen indien u dit wenst in de planning worden meegenomen.

3 MATERIAL EXPLORER Naast het bewaken en inplannen van capaciteit ligt een van de sterktes van Preactor bij de bewaking van de materialen en grondstoffen. Preactor kan u bij terugmelden tevens een volledige tracking en tracing van de verbruikte grondstoffen bieden. Onderstaand kunt u zien hoe de bewaking van de stuklijsten en recepturen in Preactor wordt gevisualiseerd. Tijdens de planning wordt de juiste koppeling van eindproductorder en halffabricaten continue bewaakt. BEPERKTE INVESTERING Ten opzicht van de te behalen voordelen is de investering te overzien. Zeker in vergelijking met een totaal bedrijfsautomatiseringssysteem waar veel hogere kosten mee gemoeid zijn en wat ook een veel grotere inspanning van uw organisatie vraagt.

4 WAT ZIJN DE VOORDELEN Door de aanschaf en implementatie van Preactor moet uw bedrijf verbeteren. Een goede investeringen verdient zichzelf binnen afzienbare tijd terug. Onderstaand enkele punten, waarop u met Preactor voordeel kunt behalen en/of de performance naar de klant kunt verbeteren. In algemene zin beïnvloed u: DE EFFICIENCY Door de productie te optimaliseren bespaart u productietijd, verlaagt u de kosten en vergroot u de output. en DE KLANTTEVREDENHEID U kunt sneller en betrouwbaarder toezeggingen doen over levertijden en deze toezegging ook nakomen. Meer specifiek kan worden genoemd: - Bottleneck optimalisatie Maximalisatie van de output door de kritische capaciteiten optimaal te benutten. - Besparing op set-up en ombouwtijd Door optimalisatie van de productievolgorde kunt u besparen op set-up en ombouwtijd (lagere personeelskosten en extra productiecapaciteit). - Besparing op grondstofwisselingen Optimalisatie van de productievolgorde waardoor er minder vaak moet worden gewisseld van grondstof. Het wisselen van grondstof kost tijd en er gaat vaak product verloren. - Optimalisatie van de voorraad Wanneer nauwkeurig bekend is wanneer welk product geproduceerd wordt is het eenvoudiger om de voorraadpositie hierop af te stemmen. - Minder voorraad op de werkvloer Preactor optimaliseert de flow en minimaliseert zo de wachttijden voor bewerkingen. De voorraad in het onderhandenwerk wordt zo verlaagd. - Uitplannen van machines Door een efficiëntere planning en beter inzicht in uw mogelijkheden bent u vaak in staat bepaalde machines bewust langere tijd uit te plannen (Efficiency en personeelsbesparing). - Besparing op uitbesteding Wanneer een keus mogelijk is tussen zelf maken of uitbesteden, dan kan een efficiëntere planning leiden tot lagere kosten.

5 - Alternatieve machines Producten kunnen soms op verschillende machines worden geproduceerd. Met Preactor kunnen alternatieven worden gekozen op grond van de kosten, de bezettingsgraad van alternatieve machines, de complexiteit van de ombouw, etc.. - Inzichtelijkheid en herplanbaarheid Ieder bedrijf heeft te maken met verstoringen in de planning. Te denken valt aan spoedorders, technische storingen, uitval van personeel, etc.. Preactor geeft u inzicht in de beschikbare capaciteit en alternatieven kunnen op eenvoudige wijze worden doorgerekend. - What-if analyses Preactor kan een planning vergelijken met een alternatieve planning. U kunt hiermee situaties beter inschatten en zo beoordelen of een planning haalbaar is en wat de consequenties zijn. - Extra controle op andere beperkingen Preactor houdt bij het opstellen van de planning rekening met additionele beperkingen. Dit kunnen gereedschappen of mallen zijn, maar ook personeel, stroomverbruik, enz.. - Plannen van voor- en nabewerkingen Preactor plant complete orders met al de eventuele voor- en nabewerkingen, ook als dit aparte halffabricaat orders zijn. Zo hebt u een goed inzicht in alle werkzaamheden, hun verbanden en het totale benodigde capaciteit. - Check materiaal beschikbaarheid Naast de capaciteit kan ook de materiaalbeschikbaarheid direct worden gepland. Hierdoor ontstaat een volledige Capable-to-promise. - Inzicht in de benodigde manuren De Preactor planning geeft u inzicht in het benodigde personeel (opgesplitst naar specifieke vaardigheden). Het inhuren van extra krachten kan hiermee beter onderbouwd en gecontroleerd worden. - Eigen planningslogica Met de APS versie van Preactor bent u in staat de planning volledig te optimaliseren volgens uw eigen planningslogica. Dit geeft u maximale flexibiliteit en een optimale uitkomst. Een hele lijst met mogelijke verbeteringen en besparingen. Bijna zeker zullen ze niet allemaal voor u van toepassing zijn. Zelfs als maar één of twee van de argumenten voor u gelden verdient Preactor zich meestal al binnen het jaar terug!!

6 PREACTOR INTERNATIONAL De hoofdvestiging van Preactor International is in Chippenham, UK, zo n 100 km ten westen van Londen. Tevens zijn er kantoren in de USA, Frankrijk en India. Sinds de oprichting ruim 18 jaar geleden is Preactor altijd winstgevend geweest. Preactor en zijn partners realiseren momenteel een omzet van zo n 40 miljoen dollar per jaar en dit cijfer is constant groeiend. Preactor is volledig eigendom van de medewerkers, heeft geen vreemd kapitaal en is vrij van schulden. Preactor wordt gebruikt door meer dan bedrijven en er zijn al meer dan licenties wereldwijd geïnstalleerd. Als onafhankelijk bedrijf is Preactor marktleider op het gebied van Planning & Scheduling met de grootste klantenbase wereldwijd. Op dit moment kiest gemiddeld één nieuw bedrijf per dag voor Preactor. Er zijn in 67 landen Preactor gebruikers en het product is vertaald in meer dan 30 talen, waaronder Nederlands. Preactor International heeft een uitgebreid netwerk van honderden competente partners, allemaal specialisten op het gebied van Planning, Scheduling en Supply Chain optimalisatie. Voor de Benelux vervult Evologics de rol van Netwerk partner. De Partners ondersteunen de Preactor gebruikers lokaal, zowel met implementatie als support. Wereldwijde kwaliteitsoplossing met lokale ondersteuning

7 EVOLOGICS ALS PARTNER Voor de Benelux is Evologics netwerkpartner van Preactor International. Met Evologics als uw partner mag u resultaat verwachten. Wij gaan voor de verbetering van uw efficiency en uw marktpositie en dat doen we inmiddels al meer dan 25 jaar! We hebben ervaren Preactor consultants in dienst en u kunt voor uw vragen terecht bij onze helpdesk. BEDRIJVEN VAN ALLERLEI OMVANG De open architectuur van Preactor maakt het mogelijk de toepassing volledig aan uw eigen wensen aan te passen zonder aanpassingen aan de code van Preactor zelf. Er zijn versies beschikbaar voor allerlei wensen, zowel eenvoudig als diepgaand en zowel in de MKB markt als voor grote ondernemingen, al dan niet multinational. De baanbrekende technologie van de Preactor scheduling engine kan voor bijna elk Planning en Scheduling probleem worden ingezet. De relationele SQL-Server database is een IT standaard en het is bijzonder eenvoudig om Preactor te integreren met externe bedrijfssystemen en ERP pakketten. BEDRIJVEN IN ELKE SECTOR Kenmerkend voor Preactor is dat het als Planning & Scheduling tool zeer breed inzetbaar is. Preactor is zeer breed vertegenwoordigd in diverse bedrijfssectoren. Hieronder een verdeling in sectoren.

8 INTERESSE? Heeft u interesse in Preactor. Neem dan contact op via onderstaande gegevens. Wij maken graag een afspraak met u. Wij zijn ervan overtuigd dat u net als vele andere bedrijven gebruik kan maken van de voordelen die Preactor u te bieden heeft. NEDERLAND BELGIË Evologics BV Evologics Stationspark 550 Korte Kievitstraat 22 C/ DA Sliedrecht 2018 Antwerpen The Netherlands Belgium T +31 (0) T +32 (0) F +31 (0) F +32 (0) E E

glovia G2 De bewezen oplossing voor de discrete industrie Overzicht, flexibiliteit en controle voor uw onderneming

glovia G2 De bewezen oplossing voor de discrete industrie Overzicht, flexibiliteit en controle voor uw onderneming glovia G2 De bewezen oplossing voor de discrete industrie Overzicht, flexibiliteit en controle voor uw onderneming Extended ERP glovia G2 Veel bedrijven zijn al ver gevorderd in hun automatisering. Deze

Nadere informatie

Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence

Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence Index: Management samenvatting 3 Waarom cloud BI? 4 1 Betere toegang, maximaal resultaat 4 2 Sneller rendement

Nadere informatie

Advanced Planning and Optimization

Advanced Planning and Optimization Advanced Planning and Optimization PROFESSIONALS IN PLANNING ORTEC: De beste set-up voor uw planning Sinds de oprichting in 1981 is ORTEC uitgegroeid tot marktleider op het gebied van geavanceerde plannings-

Nadere informatie

Business case. Online contact centers

Business case. Online contact centers Business case Online contact centers 1 Versie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De verschillende alternatieven... 3 2.1 Optie 1: inhouse contactcenter... 3 2.2 Optie 2: facilitair contactcenter... 4 2.3 Online

Nadere informatie

achieve ambitions HSO the results company Op basis van www.hso.com

achieve ambitions HSO the results company Op basis van www.hso.com achieve ambitions Op basis van HSO the results company www.hso.com ambities waarmaken Een bedrijf succesvol runnen is topsport. Het betekent hard werken, volgens een strategisch plan. Met teams die een

Nadere informatie

Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging

Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging white paper Heeft ú al een ecm systeem? Datacon MuleSoft maakt Enterprise Application Integration gemakkelijk Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging De megatrends van SaaS, mobiel en

Nadere informatie

Cursusadministratie Software. Whitepaper

Cursusadministratie Software. Whitepaper Cursusadministratie Software Huur of Koop Whitepaper Januari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding: Koop versus huur... 3 Hoofdstuk 1... 4 1.1 Belangrijke trends bij SaaS-applicaties... 4 1.2

Nadere informatie

microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009

microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009 microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009 Microsoft Dynamics ERP is er ook voor u. Samen met onze gekwalificeerde partners bieden we de juiste oplossing voor uw branche. VOORWOORD De ontwikkelingen in de wereld

Nadere informatie

Alle functionaliteiten die u nodig heeft voor aanzienlijk lagere kosten. Maatwerk met standaard ERP Software

Alle functionaliteiten die u nodig heeft voor aanzienlijk lagere kosten. Maatwerk met standaard ERP Software Alle functionaliteiten die u nodig heeft voor aanzienlijk lagere kosten Maatwerk met standaard ERP Software Whitepaper Een goede start Plus handige cheklist! Efficiënter werken bij handels- en productiebedrijven.

Nadere informatie

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen 7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen Organisaties die zich op dit moment (opnieuw) in een CRM software selectie traject begeven, hebben een grote uitdaging. Daar waar vroeger

Nadere informatie

LOGISTIEKE BEHEERSING Alles staat of valt met planning en besturing

LOGISTIEKE BEHEERSING Alles staat of valt met planning en besturing LOGISTIEKE BEHEERSING Alles staat of valt met planning en besturing Walther Ploos van Amstel Oktober 2012 Dit artikel geeft de uitgangspunten voor een goede planning en besturing van de logistiek. Waarom

Nadere informatie

Operational BI made easy for SAP

Operational BI made easy for SAP Operational BI made easy for SAP De standaard software voor het bewaken en optimaliseren van uw operationele processen. Snel, flexibel en actiegericht. Koninklijke Gazelle De vraag Koninklijke Gazelle

Nadere informatie

Waarom kiezen voor Cloud Computing?

Waarom kiezen voor Cloud Computing? Waarom kiezen voor Cloud Computing? De grootste verandering in de ICT sinds de opkomst van het internet 1 Een White Paper is een document dat uitgebreide, objectieve en relevante informatie biedt over

Nadere informatie

ERP software van MKG De ruggengraat van uw bedrijf

ERP software van MKG De ruggengraat van uw bedrijf ERP software van MKG Inhoudsopgave 1. Wat is MKG ERP? 2. Overzicht functionaliteit. Relatiebeheer / CRM Verkoop Calculatie Productie Planning Inkoop Urenregistratie / Shopfloor control Voorraad / expeditie

Nadere informatie

De oplossing voor technische dienstverleners. » engineering» inspecties» installatietechniek» service & onderhoud

De oplossing voor technische dienstverleners. » engineering» inspecties» installatietechniek» service & onderhoud De oplossing voor technische dienstverleners» engineering» inspecties» installatietechniek» service & onderhoud Kansen zien en verzilveren De toenemende complexiteit van installaties, nieuwe wet- en regelgeving

Nadere informatie

Bereik de top met ERP

Bereik de top met ERP Bereik de top met ERP 10 Succesfactoren voor ERP-selectie en implementatie op basis van gebruikerstevredenheid! INHOUDSOPAGE INLEIDING: ENTERPRISE RESOURCE PLANNING... 2 LEESWIJZER... 3 MANAGEMENTSAMENVATTING...

Nadere informatie

PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV

PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV PrintVis: Uw oplossing voor voor de grafische sector Van management en financiën tot en met de productie en de drukpers,

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren

15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren 15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren Over Nétive BV Nétive BV helpt bedrijven en organisaties in zakelijke dienstverlening en overheid om het gehele inhuur en administratie traject

Nadere informatie

De 10 factoren die de Total Cost of Ownership (TCO) bepalen van uw e-commerce software

De 10 factoren die de Total Cost of Ownership (TCO) bepalen van uw e-commerce software De 10 factoren die de Total Cost of Ownership (TCO) bepalen van uw e-commerce software Praktische handvatten voor het kiezen van de juiste enterprise e-commerce software SCALE YOUR ONLINE BUSINESS WITH

Nadere informatie

Customer Service & Customer Experience

Customer Service & Customer Experience Optimalisatie van Customer Service & Customer Experience NewRatio B.V. Copyright: Amsterdam NewRatio Office: / BiXyte Atrium - Strawinskylaan Datum: 3051-1077 05-02-2012 ZX Amsterdam Auteurs: Rotterdam

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 4 mei 2015 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Cloud

Nadere informatie

Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen

Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen Inhoud Het meest waardevolle bezit van uw bedrijf... 4 De voordelen van kennis... 6 Kennis is macht, informatieselectie wordt macht... 8 Kennissystemen in

Nadere informatie

Hunter CRM. Complete en flexibele software oplossingen DIENSTEN:

Hunter CRM. Complete en flexibele software oplossingen DIENSTEN: Hunter CRM Complete en flexibele software oplossingen Hunter - CRM levert complete en flexibele software oplossingen voor bedrijven, organisaties en praktijken. Geen enkel bedrijf is gelijk, waarom dan

Nadere informatie

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Is het echt nodig om de overstap te maken naar de nieuwste versie van onze applicatie? Volgens

Nadere informatie

Inleiding Voordelen van cloud computing Welke oplossingen biedt de markt aan?

Inleiding Voordelen van cloud computing Welke oplossingen biedt de markt aan? Inleiding Cloud computing is een belangrijk en actueel thema in de IT. Het virtualiseren van servers en het gebruik van de cloud kan uw organisatie veel voordelen bieden, mits er een goede strategie uitgestippeld

Nadere informatie

TECHNICAL SERVICES. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen

TECHNICAL SERVICES. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen TECHNICAL SERVICES Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd op het

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie