Vereniging Soos Struyckenstraat (VSS)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vereniging Soos Struyckenstraat (VSS)"

Transcriptie

1

2 Vereniging Soos Struyckenstraat (VSS) Biljarten Gebouw " 't Struikske " Adres Struyckenstraat GM EINDHOVEN Telefoon Web site Openingstijden maandag t/m donderdag vrijdag zaterdag uur uur uur

3 Wie zijn wij? Soos struyckenstraat is een vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking.van maandag- tot en met zaterdagavond worden er ontspannende activiteiten georganiseerd die variëren van o.a. kienen en dansen tot thema-avonden en knutselen. Belangrijk hierbij is een beschermde sfeer. Om dit alles in goede banen te leiden zijn er vrijwilligers nodig: enthousiaste mensen die het leuk vinden om activiteiten te organiseren en te begeleiden. In dit boekje vind je meer informatie over de verschillende avonden, de doelstelling en geschiedenis van de Vereniging Soos Struyckenstraat (VSS) en de organisatie. Wij hopen dat je, na het lezen, net zo enthousiast bent als wij, en we je een keer als vrijwilliger zien bij de VSS! Welkom!

4 Wij zoeken jou! Functieomschrijving: De belangrijkste taken van een vrijwilliger bij de VSS zijn: - Het organiseren van activiteiten, passend bij het niveau en de samenstelling van de groep mensen met een verstandelijke beperking van de desbetreffende avond. - Het begeleiden van de groep tijdens de activiteiten. - Het zorgen voor een gezellige, ontspannende avond in een beschermde sfeer. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende commissies of plaats nemen in het bestuur, waar je zorgt dat randvoorwaarden als subsidies, zaken ivm deelnemers en materialen in orde zijn. Wat vragen wij van jou? - Je leeftijd is minimaal 18 jaar - Enthousiasme en zin om mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden - Creativiteit - Organisatie talent - Een avond in de week van je tijd Wat kunnen we jou bieden? - Een plek waar je hulp gewaardeerd wordt - Een gezellige avond met een leuke groep deelnemers en vrijwilligers - Ervaring in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking - Een plek waar je je creativiteit kwijt kan We bieden je ook: - Een werkervaringsplaats - Een stageplek - Een plek om ISA-punten te verdienen (voor studenten Fonty s Hogescholen)

5 VSS onder de loep. De oorsprong van de VSS ligt in de jaren 70. De ouderverenigingen van mensen met een verstandelijke handicap zochten ontspanningsmogelijkheden in de avonduren voor deze groep. De activiteiten moesten wel in een beschermde omgeving plaatsvinden. De eerste bijeenkomsten vonden plaats in een huiskamer. Het aantal deelnemers groeide en de huiskamer werd te klein. De standplaats werd een oud kleuterschooltje. Later werd er dankzij een donatie een geschikter gebouw geplaatst: Het Struikske. Het Struikske is eigendom van de Stichting Recreatiecentra Geestelijke Gehandicapten (SRGG) en er maken meerdere verenigingen en clubs gebruik van het gebouw. Sinds 1986 bestaat de VSS officieel en organiseren vrijwilligers 6 avonden per week ontspannende activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Doelstelling van de VSS De VSS stelt zich ten doel: het bieden van en bevorderen van ontspanningsmogelijkheden voor personen met verstandelijke beperkingen; het daarbij scheppen van ontmoetingsmogelijkheden tussen personen met verstandelijke beperkingen en andere leden van de samenleving. De vereniging wil dit doel bereiken door: Het verzorgen van wekelijkse en jaarlijkse terugkerende ontspanningsactiviteiten voor de aangesloten leden, zoveel mogelijk naar ieders niveau. Het voeren van een actief wervingsbeleid naar en een zorgvuldige selectie van vrijwilligers die de aangesloten leden in een beschermende sfeer opvangen en begeleiden. Het voeren van een actief wervingsbeleid naar en een zorgvuldige selectie van personen met een verstandelijke beperking die passen in de beschermende sfeer van de verenigingsactiviteiten.

6 Het zodanig op elkaar afstemmen van ontspanningsactiviteiten, dat de aangesloten personen met verstandelijke beperkingen in die groepen terechtkomen, waar ze zich naar niveau, leeftijd en interesses het best thuis voelen. Het met een zekere regelmaat organiseren van ontmoetingsactiviteiten tussen de aangesloten personen met een verstandelijke beperking en de andere leden van de samenleving, zowel in beschermd soosverband als op andere plaatsen in de samenleving. Gezellig avondje uit!

7 De deelnemers van de VSS. Mensen met een verstandelijke beperking (vanaf 16 jaar) die zich willen aanmelden als deelnemer, moeten zich redelijk tot goed zelfstandig kunnen voortbewegen, redelijk kunnen drinken e.d.. Ze moeten zich aan kunnen passen in de groep en in staat zijn te functioneren in een groep met alleen begeleiding door vrijwilligers. Het niveau van de deelnemers van de vereniging is zeer gevarieerd. Er zijn deelnemers die op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking wonen en daar overdag ook hun dagbesteding hebben, maar er zijn ook deelnemers die zelfstandig wonen en overdag in een bedrijf werken. Nieuwe deelnemers melden zich aan bij de leiding van de avond, waarvoor zij interesse hebben. Soms worden ze hiervoor doorverwezen door de SPD. Bij aanmelding volgt er, als er plaats is, een eerste gesprek om na te gaan of de deelnemer op die avond kan vinden wat hij of zij zoekt. Na een proefperiode van twee tot vier weken vindt het tweede en laatste gesprek plaats. Als de deelnemer zich prettig voelt op de avond en de leiding vindt dat hij of zij goed past binnen de groep, wordt tot definitieve inschrijving overgegaan. Is dat niet het geval dan kan een andere avond geadviseerd worden. Doordat iedere avond een ander karakter heeft kunnen veel mensen met verschillende interesses een geschikt avond vinden. Het lidmaatschap kost 68,50 per jaar of 37,75 per half jaar. Beide prijzen zijn inclusief 2,50 administratiekosten. Voor deelnemers van de zaterdagavondsoos is het ook mogelijk om per avond 2,25 te betalen. Flesjes bier (gewoon en malt)

8 Kennismaking met de avonden. Zoals gezegd heeft iedere avond een ander karakter. De activiteiten en het tempo waarin deze gedaan worden variëren per avond, evenals de leeftijd en samenstelling van de groep deelnemers. Maandagavond: Rustig, kleine groep De maandagavondsoos is van oudsher de kleinste groep van de vereniging. Het is van oorsprong een avond waar een rustige en veilige sfeer voorop staat. De avond wordt dan ook vooral bezocht door mensen die het fijner vinden om in een kleinere groep hun uitgaansavond door te brengen. De maandag streeft er naar niet groter te worden dan ongeveer 25 deelnemers. De laatste jaren zijn de activiteiten van de maandag wel wat veranderd en ook grootser en wat drukker geworden, maar we blijven rekening houden met de verschillende personen in de deelnemersgroep. Zo is er voldoende tijd voor een individueel praatje tijdens de koffie, en gedurende een activiteit kan iemand altijd geholpen worden waar nodig. De maandagavond heeft ook plaatsen voor mensen in een rolstoel (max. 5). De deelnemers die onze avond bezoeken wonen soms nog thuis en meestal in een instelling zoals Severinus, Meare en Zonhove. Eisen die wij aan onze deelnemers stellen om deelnemer te mogen worden liggen niet zo hoog. Deelnemers moeten in staat zijn met anderen contacten aan te gaan, ze moeten kunnen communiceren (dit hoeft niet verbaal te zijn) en moeten het liefst redelijk zelfstandig kunnen eten, drinken en naar het toilet gaan. Leeftijd maakt niks uit, we hebben deelnemers van 25 jaar tot 65 jaar en dat gaat gezellig samen. Met de bus op uitstapje.

9 De activiteiten van de maandagavond variëren van klein tot groot bijvoorbeeld gespreksgroepjes, knutsel- en muziekactiviteiten en het spelen van een spel. We streven ernaar elke week een activiteit te organiseren, en houden hierbij rekening met de wensen van onze deelnemers. Ook proberen we er elk jaar een zaterdag op uit te trekken, we gaan dan met de trein of huren busjes, en gaan dan bijvoorbeeld naar een dierentuin of naar een pretpark, maar ook dat hangt af van wat de meerderheid van de deelnemers wil. Microfoon Dinsdagavond: Gemiddelde leeftijd, hechte groepjes De dinsdagavond is een avond voor mensen met een matig tot ernstig verstandelijk niveau, met de nadruk op matig. De sfeer in de groep is gezellig en vertrouwelijk. Doordat veel deelnemers al jaren op deze avond komen, zijn er hechte groepjes ontstaan, maar de laatste tijd zijn er wat meer jongere deelnemers bijgekomen die voor wat leven in de brouwerij zorgen!! De grootte van de groep is ongeveer 25 deelnemers, de leeftijd van de deelnemers varieert van 18 tot ca. 70 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 50 jaar. Een keer in de 2 weken wordt er een activiteit georganiseerd, de andere avond is vrije avond. Bij een vrije avond mogen de deelnemers zelf weten wat ze doen bijvoorbeeld lekker aan de bar hangen, kletsen of een spelletje doen. Deelnemers kunnen hierin zelf meebeslissen, enkele activiteiten die zéér geliefd zijn: kienen, sjoelen, playbacken speurtocht, darten, dansavond, wie van de drie, video avond, bakavond, knutselavond en buitenspelletjes.

10 Onze activiteiten zijn afgestemd op zowel de vaste jarenlange deelnemers, als de personen die nieuw instromen.ieder jaar houden we een deelnemersvergadering, we vragen dan aan iedere deelnemer wat hij of zij leuk vindt om te doen bij de Soos (en wat niet). Aan de hand daarvan maken wij het programma. We gaan er dus vanuit wat jij wil!!! Ook is er ieder jaar een uitstapje. Waar we naar toegaan hangt ook weer voor het grootse deel af van de deelnemer bijvoorbeeld Efteling, dierentuin, Bobbejaanland, Land van Ooit en noem maar op. Woensdagavond: gezellige open avond Ontspanning De woensdagavond is een vrije open avond van de soos, dat wil zeggen dat alle deelnemers die lid zijn van een andere avond op deze vrije avond mogen komen. Meestal hebben we zo n 25 bezoekers per avond. We proberen het altijd voor iedereen gezellig te maken. Dit doen we onder andere door elke week een activiteit te organiseren. Je kunt hierbij denken aan kienen, disco avond, spellenavond, een uitstapje, kerstdiner enzovoort.

11 Voordat we hiermee beginnen zorgen wij natuurlijk voor koffie en thee. Na de activiteit is er ook de mogelijkheid om voor jezelf iets te drinken en / of te eten te kopen. Twee maal per jaar in september en januari wordt er een nieuw programma gemaakt, in overleg met de deelnemers van de soos. Het halfjaarlijkse programma wordt opgestuurd naar alle deelnemers en hangt ook op het prikbord van de soos. Ook organiseert de woensdagavond de openings- en nieuwjaarsborrel, die altijd druk wordt bezocht door veel deelnemers van alle avonden. Donderdagavond: gezelligheid De donderdagavond is een avond met een feestelijk sfeer. De activiteiten die we aanbieden dagen uit om mee te doen. Het niet serieuze, het dollen van de leiding onderling, en het presenteren met een grap worden vaak als te gek beschouwt. De groep is gezellig en men gaat op een gemoedelijke manier met elkaar om. Het niveau van de deelnemers is matig tot ernstig verstandelijk gehandicapt. De draaitafel Ook meervoudig gehandicapte deelnemers bezoeken onze avond. Wij gaan van het principe uit dat de deelnemers zo zelfstandig mogelijk functioneren. De groepsgrootte is ongeveer 30 deelnemers. De leeftijd varieert van 20 tot 80 jaar. De leiding wil hulp bieden mits het niet op een te verzorgend niveau is. Tijdens een activiteit wordt er dan ook rekening mee gehouden dat de leiding moet voordoen, voorzeggen, vasthouden en aangeven. Belangrijk is dat we wij de deelnemers stimuleren om mee te doen, maar henzelf ook keuzes laten maken en die laten invullen op de avond.

12 Vrijdagavond: Rustig, wat oudere deelnemers De vrijdagavond is een rustige, ontspannen avond die vooral bezocht wordt door wat oudere deelnemers. Op de vrijdagavond is er gelegenheid om gezellig met elkaar koffie te drinken en te praten en daarbij wordt er vooral Nederlandstalige muziek gedraaid. Elke vrijdagavond wordt er een activiteit aangeboden waaraan de deelnemers vrijblijvend kunnen meedoen, wat de meeste graag doen. Biertje Ook eenlingen worden uitgenodigd om met deze activiteiten mee te doen. Het aanbod aan activiteiten varieert sterk: de ene keer wordt er geknutseld, een andere keer bakken we een pizza of doen we een quiz. Twee keer per jaar organiseren we een vergadering waarop de deelnemers van de vrijdagavond kunnen aangeven welke activiteiten ze het komende seizoen graag zouden willen doen. De leeftijd van de deelnemers is gevarieerd, maar de meeste zijn ouder dan 55 jaar. De groepsgrootte is momenteel ongeveer 20 deelnemers en het niveau is matig tot hoog. Deze avond probeert deelnemers te stimuleren mee te doen aan de aangeboden activiteiten. Maar ook voor wie liever rustig wil zitten en wat wil praten of lezen is alle ruimte. Doel van de avond is om mensen een gezellige en vertrouwde avond buiten hun dagelijkse leefomgeving aan te bieden. De meeste deelnemers van deze avond komen dan ook al jaren naar de vertrouwde omgeving van de soos en genieten van dit wekelijkse uitstapje. Momenteel (2003) is er, wegens gebrek aan vrijwilligers, slechts om de 2 weken een soosavond op de vrijdag.

13 Zaterdagavond: uitgaan Playbackshow Hoewel veel deelnemers het niet als zodanig ervaren, is de zaterdagavondsoos duidelijk een uitgaansavond voor mensen met lichte verstandelijke beperkingen. Een typerende uitspraak van een deelnemer van de zaterdagavondsoos is: De Soos is er weliswaar voor verstandelijk gehandicapten maar ik ben dat niet. Het karakter van deze avond is jeugdig en zelfstandig. Naar het weekend wordt er echt uitgekeken en er komen dan ook elke week zo n 30 van de 60 deelnemers. Op een normale avond is er een disco en een bar. Om de andere week worden er speciale activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een soundmix playbackshow, dansmarathon, quiz en een optreden van een bandje of een uitstapje naar café Wilhelmina. De zaterdagavond en haar activiteiten slaan een regelrechte brug tussen de bescherming van een soos en het uitgaan in de stad.

14 Geïnteresseerd? Feest op de opendag. Als je interesse hebt kun je eerst op verschillende avonden gaan kijken en daarna een keuze maken welke avond jou het meeste trekt. Op deze avond kun je dan vier avonden op proef mee draaien. Hierna beslis je samen met de vrijwilligers van de desbetreffende avond of je wilt/kunt blijven. Je wordt dan officieel ingeschreven als vrijwilliger. Aanmelden kan door te bellen naar de VSS: We zijn aanwezig van maandag tot en met zaterdag van tot uur. Behalve op feestdagen en in juli en augustus.

15 Colofon: Teksten: Illustraties: Lay-out: Druk: Hans Coolen, Bert Voets, Ciska van Lieshout, Doremieke van Loosdregt. De vrijwilligers van de avonden die het stukje over hun avond hebben geschreven. Zus Vermeulen en Ton Jansen Doremieke van Loosdregt Prepart, Eindhoven Plaatjes draaien Datum: September 2003

16

Beleidsplan Vereniging Soos Struyckenstraat (V S S) Openingstijden. Gebouw " 't Struijkske " Adres Struyckenstraat GM EINDHOVEN

Beleidsplan Vereniging Soos Struyckenstraat (V S S) Openingstijden. Gebouw  't Struijkske  Adres Struyckenstraat GM EINDHOVEN Beleidsplan 2009 Vereniging Soos Struyckenstraat (V S S) Gebouw " 't Struijkske " Adres Struyckenstraat 10 5652 GM EINDHOVEN Telefoon 040-251 88 10 Webadres Facebook WWW.DESOOS.DSE.NL www.facebook.com/soosstruyckenstraat

Nadere informatie

Vereniging Soos Struyckenstraat (V S S)

Vereniging Soos Struyckenstraat (V S S) Beleidsplan 2012/ 2013 Vereniging Soos Struyckenstraat (V S S) Gebouw " 't Struijkske " Adres Struyckenstraat 10 5652 GM EINDHOVEN Telefoon 040-251 88 10 Webadres WWW.DESOOS.DSE.NL Openingstijden maandag

Nadere informatie

Inhoud. Beleidsplan 2012/2013 Vereniging Soos Struyckenstraat (VSS) Gebouw " 't Struijkske " Struyckenstraat GM EINDHOVEN

Inhoud. Beleidsplan 2012/2013 Vereniging Soos Struyckenstraat (VSS) Gebouw  't Struijkske  Struyckenstraat GM EINDHOVEN Beleidsplan 2012/2013 Vereniging Soos Struyckenstraat (VSS) Gebouw " 't Struijkske " Adres Struyckenstraat 10 5652 GM EINDHOVEN Telefoon 040-251 88 10 Webadres WWW.DESOOS.DSE.NL Openingstijden Maandag

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Stichting De Nieuwe Brug

Stichting De Nieuwe Brug M.A. de Ruijterstraat 7 www.denieuwebrug.com 3201 CK Spijkenisse 0181 611096 / 06 42826465 Vrijblijvend komen kijken Informatie: bij onze activiteiten is altijd gre.wiechmann@gmail.com mogelijk. De Stichting

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Overzicht items Algemene gegevens van de Soos Balans Exploitatierekening Toelichting Begroting Budgetten De Soos Struyckenstraat De soos biedt ontspanning aan personen met een

Nadere informatie

Financieel jaarverslag VERENIGING SOOS STRUYCKENSTRAAT 10 april 2019

Financieel jaarverslag VERENIGING SOOS STRUYCKENSTRAAT 10 april 2019 Financieel jaarverslag 2018 Overzicht items Algemene gegevens van de Soos Balans Exploitatierekening Toelichting Begroting Budgetten De Soos Struyckenstraat De soos biedt ontspanning aan personen met een

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Informatiebrochure. Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. www.spindo.nl

Informatiebrochure. Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. www.spindo.nl Informatiebrochure Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking www.spindo.nl Wie zijn wij? Stichting SPINDO biedt sport en vrijetijdsbesteding aan mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2015

Informatie tweede clubperiode 2015 Informatie tweede clubperiode 2015 De tijd gaat snel en ook de eerste clubperiode is alweer bijna afgelopen (zaterdag 11 juli 2015). Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Informatie Vrijwilligerswerk 1 Stichting Vrije Tijd en Vorming Midden-Holland Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.vtvmiddenholland.nl E-mail info@vtvmiddenholland.nl

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.deklupgouda.nl E-mail info@deklupgouda.nl Informatie Vrijwilligerswerk Welkom bij De Klup Om wat voor reden dan ook

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk op de locatie Taxandria, maandag

Vrijwilligerswerk op de locatie Taxandria, maandag Vrijwilligerswerk op de locatie Taxandria, maandag Voorleesgroep Groep moet nog opgezet worden, koffie zetten/schenken, cliënten halen/brengen, levendig kunnen voorlezen, zelfstandigheid, affiniteit met

Nadere informatie

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk Angela is hier gelukkig. Wij dus ook. Hannie, moeder groeien geluk van 1 GROEIEN VAN GELUK Vakantiefoto s kijken met Rob, met Alex een boekje lezen op de bank, samen met Jeroen naar de sportschool. Al

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Informatie eerste clubperiode 2015

Informatie eerste clubperiode 2015 Informatie eerste clubperiode 2015 De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch voor de 1ste periode van 2015! De clubperiode

Nadere informatie

Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving.

Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving. Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Eén ding is zeker: voor verveling heb je geen tijd bij Pluryn. Of je nu lekker wil sporten, hobbyen, muziek maken of uitgaan

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.deklupgouda.nl E-mail info@deklupgouda.nl Informatie Vrijwilligerswerk Welkom bij De Klup Om wat voor reden dan ook

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Verenigingen. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland

Verenigingen. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Verenigingen Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Sint Annaland, januari 2008 Inhoud 1. Inleiding 1.1. Aanmelden 1.2. Kosten 2. De verenigingen 2.1. Koersbal 2.2. Kaarten maken 2.3. Handwerken 2.4.

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Vacatures vrijwilligers

Vacatures vrijwilligers Vacatures vrijwilligers Omschrijving: Bezoeken cliënt Wanneer: In overleg Taken, vaardigheden: Gesprek voeren, koffie drinken, het dorp in etc. Graag iemand die iets te vertellen heeft en om kan gaan met

Nadere informatie

Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligersvacatures Vrijwilligersvacatures Houtbewerking Voor onze wekelijkse groep houtbewerking zoeken we een handige man (of vrouw) om samen met andere vrijwilligers de groep te begeleiden. De ochtend is op donderdag van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Ouders over kindcentra

Ouders over kindcentra Ouders over kindcentra Oberon, september 2015 Wat vinden ouders eigenlijk van kindcentra? Kennen zij de gedachte achter Kindcentra2020? We besloten om het maar eens aan ze te vragen. Onderzoeksbureau Oberon

Nadere informatie

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u Fietsvrijwilliger D.F. 2016-01-21 Creatieve vrijwilliger D.RB. 2015-59 O.K. 2015-56 Enkele bezoekers van dagbehandeling de Valk zouden graag af en toe een ritje op de duofiets maken. De vrijwilliger gaat

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Start van de zomeractiviteiten. 10:00 12:00 uur Openingsfeest in het Ontmoetingscentrum. 13:30 15:00 uur Karaoke in het Ontmoetingscentrum.

Start van de zomeractiviteiten. 10:00 12:00 uur Openingsfeest in het Ontmoetingscentrum. 13:30 15:00 uur Karaoke in het Ontmoetingscentrum. Donderdag 17 juli Start van de zomeractiviteiten. 10:00 12:00 uur Openingsfeest in het Ontmoetingscentrum. 13:30 15:00 uur Karaoke in het Ontmoetingscentrum. Het openingsfeest: Vandaag is het zover de

Nadere informatie

Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten

Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten Afdeling Best Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten Inloopochtenden Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur is er in het Rode Kruis-gebouw een inloopochtend met de mogelijkheid voor een

Nadere informatie

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij Nieuwsbrief Vrije Tijd week 43 25 oktober 2018 Nieuws Agenda 26 okt. : Duitse avond Zeist 26 okt. : Themasoos: Boerensoos 27 okt. : workshop herfstdecoratie 3 nov. : Lunch in Zeist ( nieuw) 9 nov. : optreden

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Lopik Een lief E dev en lief ol thuis v dev oor mensen met een v ol thuis v erstandelijke beper oor mensen met een v king

Lopik Een lief E dev en lief ol thuis v dev oor mensen met een v ol thuis v erstandelijke beper oor mensen met een v king Lopik Een liefdevol thuis voor mensen met een verstandelijke beperking Een mooie en gezellige plek waar je mag zijn wie je bent Een zo gewoon mogelijk thuis In ons Thomashuis is er plek voor 9 mensen met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Ter info Editie 5-2019 Vrijwilliger aan het woord. In dit nummer 1 Vrijwilliger aan het woord. 2 Nieuwe vacatures 3 Openstaande vacatures 4 Activiteiten SWZ Het lijkt

Nadere informatie

Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze. laurens DEN HOOGENBAN

Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze. laurens DEN HOOGENBAN Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze laurens DEN HOOGENBAN Den Hoogenban Laurens Den Hoogenban is een woonzorglocatie voor ouderen, die is gelegen in de wijk Overschie. De locatie kenmerkt zich door de

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 18 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 18 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 33 12 tot en met 18 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Voor iedereen plezier! Een overzicht van alle vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door St. Myosotis Westland.

Voor iedereen plezier! Een overzicht van alle vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door St. Myosotis Westland. Voor iedereen plezier! Een overzicht van alle vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door St. Myosotis Westland. Myosotis organiseert vrijetijdsbesteding in het Westland voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Maandag 10.00 tot 12.00 uur dienstverlenende inloop Maandag 13.00 tot 14.00 uur Nederlandse conversatie les Dinsdag 14.00 tot 15.00 uur Chi Kung

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen

Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen Jongeren Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen Vragen? Voor wie is deze brochure? Je hebt deze brochure gekregen omdat je autisme hebt of nog niet zeker weet of je autisme hebt. Je bent dan bij Yulius

Nadere informatie

Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod

Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod www.leekerweide.nl Inhoud 3 Woonbegeleiding 4 Volledige of gedeeltelijke ondersteuning thuis 5 Dagbesteding 6 Onderzoek 7 Therapie/behandeling

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

VACATURES VRIJWILLIGERS. Midgard. Kom jij ons team versterken?

VACATURES VRIJWILLIGERS. Midgard. Kom jij ons team versterken? VACATURES VRIJWILLIGERS Midgard Kom jij ons team versterken? Augustus 2018 Wij zijn opzoek naar Nieuwe vrijwilligers die het huidige team komen versterken waardoor we onze bewoners nog meer mogelijkheden

Nadere informatie

DAGBESTEDING. Altenahove Almkerk. De Riethorst Stromenland. Samen fijner leven

DAGBESTEDING. Altenahove Almkerk. De Riethorst Stromenland. Samen fijner leven DAGBESTEDING Altenahove Almkerk De Riethorst Stromenland Samen fijner leven Woont u thuis maar kunt u ondersteuning gebruiken? Dan bent u bij zorgorganisatie De Riethorst Stromenland aan het juiste adres.

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt (voor de bovenbouw) Hier willen we je op weg helpen bij het maken van een spreekbeurt. Je hebt ervoor gekozen om je spreekbeurt te houden over daklozen, of

Nadere informatie

Creacafé. Je kan hier vrij naartoe komen et terug vertrekken. Er staat steeds een tasje koffie of thee voor iedere bezoeker klaar.

Creacafé. Je kan hier vrij naartoe komen et terug vertrekken. Er staat steeds een tasje koffie of thee voor iedere bezoeker klaar. Creacafé Hobby & vrije tijd Het creacafé is een vrije activiteit waarbij iedereen kan aansluiten. We hebben ter plaatse creatief materiaal, waar je gratis gebruik van kan maken. Hiernaast kan je ook gewoon

Nadere informatie

Informatiebrochure. De Riethorst De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. De Riethorst De Riethorst Stromenland Informatiebrochure De Riethorst De Riethorst Stromenland Warm welkom Met deze folder geven we u een eerste indruk van verpleeghuis De Riethorst in het hartje van de stad Geertruidenberg. Een verpleeghuis

Nadere informatie

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen Nieuwsbrief nummer 15 17 Mei 2016 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave: Algemeen: Oproep! Algemeen: Oproep! Algemeen: Gezocht Ouderraad leden. SO: Nogmaals aankondiging wisseling data handelingsplan bespreking

Nadere informatie

Vacatures vrijwilligers week 23-2016

Vacatures vrijwilligers week 23-2016 DE BOGEN De Bogen In overleg na 14.30u PG + Verzorging Maatje Voor een zeer slechtziende mevrouw zijn wij op zoek naar een maatje om een wandeling te maken, te puzzelen, een praatje te maken e.d. DE VLASGAARD

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

De jeugd heeft uw en jouw hart nodig! Kunnen wij op u en jou rekenen?

De jeugd heeft uw en jouw hart nodig! Kunnen wij op u en jou rekenen? Bouw jij volgend seizoen mee aan het jeugdwerk? Wij organiseren voor de Protestantse Kerken in Woerden allerlei activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren en hun ouders. Dat is werk waar we met zijn

Nadere informatie

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding?

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? De activiteitenbegeleiding van Maarsheerd zorgt er voor dat de activiteiten worden afgestemd op de zorgbehoefte van de bewoners. Het team bestaat uit hiervoor

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal september 2018

\ De Burgerij Ransdaal september 2018 \ De Burgerij Ransdaal september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een

Nadere informatie

Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij

Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij 11 december 2015 Agenda Ma 14 Di 15 Wo 16 Weekend Gruitdag. Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij Kerstviering:

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Editie 12-2018 Ter info In de afgelopen periode zijn er 3 vacatures ingevuld. Er zijn ook vacatures ingevuld die niet in de nieuwsbrief hebben gestaan. In dit nummer

Nadere informatie

Welkom bij Maasveld 1

Welkom bij Maasveld 1 Welkom bij Maasveld 1 Inhoud Mensen met een verstandelijke beperking in staat stellen het leven te leiden waar ze voor kiezen 7 Wonen met de juiste zorg Ons aanbod Iedereen een persoonlijk plan Werken

Nadere informatie

1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving

1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving Pedagogisch Beleidsplan 1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving Een veilige en vertrouwde omgeving is de basis van waaruit een kind zich kan gaan ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Inhoud 1. Inleiding 2. Onze visie 3. Doelstellingen 4. Pedagogische uitgangspunten voor het kind 5. Pedagogische uitgangspunten voor de groepsleiding

Nadere informatie

Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam

Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam Kinderdagcentrum Joris in hartje Amsterdam is onderdeel van de Joriskring en biedt gespecialiseerde dagopvang aan kinderen en jongeren van 0-24 jaar met een verstandelijke

Nadere informatie

Programma 31 oktober t/m 7 november

Programma 31 oktober t/m 7 november Programma 31 oktober t/m 7 november Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix Alle activiteiten vinden plaats in de animatiezaal, op het sportveld of in de bar. Bij slecht weer is er altijd

Nadere informatie

Informatiegids voor deelnemers. werken aan bloei. Lageweg 6 Nisse

Informatiegids voor deelnemers. werken aan bloei. Lageweg 6 Nisse Informatiegids voor deelnemers werken aan bloei Lageweg 6 Nisse 2 Inhoudsopgave De Akkerwinde Werken op De Akkerwinde... 5 Wat we jou kunnen aanbieden... 5 Hoe doen we dat?... 6 Wat je allemaal kunt doen

Nadere informatie

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Vrijwilligers om cliënten te bezoeken voor een praatje of evt. een spelletje doen; Vrijwilligers

Nadere informatie

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl Ac viteitengids Hanzeborg Seizoen 2014-2015 www.woonzorgflevoland.nl U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September

Nadere informatie

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam In Rotterdam wonen veel actieve senioren. Bent u één van hen? Voor u wil Lelie zorggroep graag het bruisende middelpunt van de wijk zijn! Wij doen dit door activiteiten

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie