WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE? TRITEL EIGENDOM Whitepaper: Is Hosted VoIP een oplossing voor uw organisatie?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE? TRITEL EIGENDOM Whitepaper: Is Hosted VoIP een oplossing voor uw organisatie?"

Transcriptie

1 WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE?

2 Inleiding Hosted VoIP oplossingen zijn de laatste jaren behoorlijk in opkomst. Hosted VoIP biedt bedrijven namelijk een bijoznder professioneel telefoonsysteem met een scala aan functionaliteiten zoals je deze normaliter alleen aantreft bij telefooncentrales in de grootzakelijke markt. Echter liggen de kosten van een Hosted VoIP oplossing aanzienlijk lager! Het MKB is altijd aanzienlijk beperkt geweest in haar keuze m.b.t. dure minder flexibele vaste telefooncentrales. Tegenwoordig is er echter een alternatief, te weten Hosted VoIP. De Tritel Hosted VoIP oplossing biedt uw organisatie de volgende voordelen: - Veel functionaliteiten: de mogelijkheid om gebruik te maken van zeer uitgebreide functionaliteiten zonder voor elke specifieke functionaliteit te hoeven betalen (i.t.t. de aanschaf van een nieuwe vaste telefooncentrale) - Flexibiliteit: een flexibele oplossing, die o.a. in technisch opzicht zonder verdere beperkingen met uw organisatie meegroeit (kleiner of groter) en zorgt voor optimale controle over uw eigen telefonieomgeving - Kostenbesparingen: Hosted VoIP resulteert in behoorlijke kostenbesparingen op o.a. de belkosten, infratsructuur e.d. (lage Total Cost of Ownership) Deze whitepaper geeft inzicht in de vraag of de TRITEL Hosted VoIP oplossing geschikt is voor uw organisatie, de diverse voordelen van een dergelijke oplossing en een overzicht van hoe eenvoudig het is om er gebruik van te gaan maken.

3 Een professionele telefooncentrale helpt uw bedrijf beter te zijn dan uw concurrenten Een telefonieomgeving kan de pogingen van een bedrijf, om professioneel en efficiënt richting haar klanten over te komen, maken of kraken. Dit is o.a. de reden waarom de keuze voor een nieuwe telefonieomgeving op veel meer argumenten dan alleen de kosten zou moeten worden gebaseerd. Kostenbesparingen realiseren is weliswaar een zeer belangrijk argument voor het MKB om over te stappen van een traditionele telefooncentrale naar een Hosted VoIP oplossing, maar het MKB is vaak onvoldoende op de hoogte van de vele belangrijke extra functionaliteiten, die een dergelijke oplossing met zich mee brengt. IP Telefonie (VoIP) telefonie over een IP verbinding is inmiddels geaccepteerd als de nieuwe standaard voor bedrijven. VoIP biedt immers een breed spectrum aan functionaliteiten t.o.v. traditionele telefooncentrales en door de interne en externe communicatie goed te analyseren en hier de juiste functionaliteite aan te koppelen, resulteert dit absoluut in een verhoogde productiviteit en klanttevredenheid. Deze extra functionaliteiten EN de aanzienlijke kostenbesparingen zorgen ervoor dat de Tritel Hosted VoIP oplossing met name interessant is voor het MKB.

4 Wat zijn de voordelen van Hosted VoIP voor uw bedrijf? Een professionele telefonieomgeving, zoals deze door de bedrijven in de AEX op de beurs worden gebruikt is nu, tegen een zeer beperkte investering, ook realiteit voor uw bedrijf, dankzij de Hosted VoIP oplossing van Tritel. In tegenstelling tot een eigen telefooncentrale op kantoor biedt Tritel voor bedrijven met 1 tot 200 werkplekken een Hosted telefooncentrale aan in 2 redundante, beveiligde datacenters. Zodoende heeft u geen kosten van aanschaf, installatie en onderhoud van een eigen IP of traditionele telefooncentrale. Optimaliseren van klantgerichtheid Gebruikers kunnen bv. een eigen keuzemenu samenstellen (Auto-attendant), de voic naar hun adres laten routeren, real-time gespreksdetails bekijken en nog veel meer. Uw klanten kunnen bv. automatisch naar de juiste persoon worden gerouteerd zonder dat ze verteld worden om op te hangen en een ander nummer te bellen. Flexibiliteit De Tritel Hosted VoIP oplossing is ontzettend flexibel. Uw organisatie kan starten met 1 werkplek en eenvoudig doorgroeien naar een ongelimiteerd aantal werkplekken. Nieuwe nummers toevoegen / portering van bestaande nummers kunnen eenvoudig worden ingeregeld. Groei van uw organisatie is eenvoudig te managen. In tegenstelling tot een fysieke eigen telefooncentrale, waarbij er nieuwe ISDN lijnen, extra interface kaarten e..d. moeten worden aangeschaft. Lagere TCO (Total Cost Of Ownership) De investeringen in de Tritel Hosted VoIP oplossing zijn significant lager dan de aanschaf van een eigen telefooncentrale. Daarnaast zijn ook de maandtarieven lager dankzij o.a. de combinatie met Tritel Zakelijk Internet. Er zijn geen ISDN lijnen, aparte Internet lijnen (xdsl) en een servicecontract op telefooncentrale meer nodig. Tevens zijn de belkosten al gauw circa 50% lager. Virtuele vestiging De Tritel Hosted VoIP oplossing routeert telefoongesprekken naar elke werknemer, onafhankelijk waar deze werknemer zich bevindt. Of uw werknemers zich nu op kantoor, thuis, mobiel of in het buitenland bevinden. Onderhoud en upgrades Met de Tritel Hosted VoIP oplossing staat er op uw kantoor geen hardware. Het volledige onderhoud en upgrades wordt door Tritel verzorgd. Daarnaast maakt u altijd gebruik van de laatste technologieën.

5 Continuïteit dienstverlening / Calamiteiten Service De continuïteit van uw business staat voorop bij de Tritel Hosted VoIP oplossing. In tegenstelling tot een traditionele eigen telefooncentrale is Tritel in staat om real-time uw binnenkomend telefoonverkeer om te leiden naar een alternatief nummer. Zodoende blijft u voor uw klanten en leveranciers altijd bereikbaar in het geval van een eventuele calamiteit. Is een Hosted VoIP oplossing nu geschikt voor elke bedrijf? De beslissing om een bestaande telefooncentrale te vervangen moet niet te snel worden genomen. Ondanks de media hype zijn er diverse bedrijven waarbij een Hosted VoIP oplossing niet de meest ideale situatie is. Denk b.v. aan grote multinationals met een eigen IT beheerafdeling, welke in staat zijn om een VoIP oplossing volledig zelf te beheren. Naast het feit dat de TCO (Total Cost of Ownership) voor de meeste bedrijven het belangrijkste argument is om te kiezen voor de Tritel Hosted VoIP oplossing zijn de voordelen, zoals besproken in het vorige hoofdstuk, tevens een belangrijke factor. Onderstaande tabel geeft inzicht in de vraag welke oplossing in welke situatie voor uw organisatie geschikt is. Hosted VoIP Start-ups & MKB bedrijven Bedrijven met meerdere vestigingen Bedrijven met telewerkers Virtueel kantoor Dynamisch personeelsbestand Significant belvolume Veel functionaliteiten benodigd Concurrerend voordeel Eigen Telefooncentrale op locatie Grote bedrijven met eigen IT resources Statisch personeelsbestand Geen functionaliteiten benodigd Minimaal belvolume

6 De functionaliteiten van het Hosted VoIP platform van TRITEL Tegen een vast maandelijks tarief biedt Tritel een professioneel hosted telefoniesysteem zodat uw bedrijf nog efficiënter kan werken. Functionaliteiten: - Call forwarding - Call waiting - Call parking - Call Pick up - Busy Lamfield (BLF) - Geautomatiseerd antwoordapparaat - Do not disturb - Call Hold - Call transfer (warm en/of koud doorverbinden) - Call Group / Hunt Group - Follow me - Voice mail bedrijf en/of persoonlijke voic - voic 2 - fax 2 - Wachtmuziek - Auto-attendant (keuzemenu) - Etc. Etc.

7 De Hosted VoIP oplossing van TRITEL is eenvoudig en snel te implementeren In vergelijking met een traditionele telefooncentrale op locatie is de implementatie van een Hosted VoIP oplossing een stuk eenvoudiger en vergt minder planning. Wat is er benodigd? Een kwalitatieve Zakelijke IP lijn, geleverd door Tritel. Deze IP lijn wordt gebruikt om het telefoonverkeer (en optioneel het internetverkeer) via gescheiden wegen te routeren. IP telefoontoestellen. Deze worden door Tritel vooraf geconfigureerd en getest, waarna ze op locatie worden geïnstalleerd. Een IP toestel dient het standaard SIP protocol te ondersteunen. Set up en overgang van traditioneel naar Hosted VoIP TRITEL begeleid de oplevering van projecten altijd middels een projectmanager, waarbij de nieuwe situatie eerst paralel wordt opgebouwd naast de huidige situatie. Bij de oplevering wordt in elke fase het zekere voor het onzekere genomen. Vooraf worden alle functionaliteiten in het Hosted VoIP platform getest en geconfigureerd. Na uitleg en training worden uw telefoonnummers geporteerd naar het Tritel VoIP platform. Na deze overgang heeft u dus geen ISDN lijnen en aparte xdsl internet verbindingen meer nodig. Tevens zijn uw huidige toestellen en de oude fysieke telefooncentrale overbodig geworden. Uw servicecontract m.b.t. deze fysieke telefooncentrale is dus ook niet meer nodig. Heeft uw meerdere vestigingen? Dan kan de reeds geleverde IP lijn ook worden gebruikt om uw onderlinge dataverkeer te routeren.

8 CONCLUSIE Tot sinds kort had het MKB een gelimiteerde keuze m.b.t. de keuze voor een nieuwe telefoonsysteem. Feitelijk was de keuze beperkt tot een traditionele of IP telefooncentrale op locatie. Vaak een dure en inflexibele oplossing. Met de Hosted VoIP oplossing van Tritel kunt u uw organisatie voorzien van een telefoniesysteem met uitgebreide functionaliteiten dat eenvoudig is te installeren en een kostenbesparend effect heeft. Voor meer informatie neemt uw contact op met Tritel. TRITEL BV Robijnstraat RB ALKMAAR Postbus GK ALKMAAR Over Tritel: Tritel is een innovatie speler met hoogwaardige telecomoplossingen, gebaseerd op de nieuwste VoIP technologieën. Tritel richt zich op het MKB segment tot 500 werkplekken met haar All-IP concept. Onze klanten krijgen een dedicated projectmanager toegewezen zodat er met korte communicatielijnen wordt gewerkt. Vragen kunnen eenvoudig en snel worden beantwoord. Een van de diensten binnen het portfolio van Tritel is Hosted VoIP. Deze dienst geeft het bedrijfsleven (tegen zeer geringe investeringen) de beschikking over een complete en volwaardige spraakdienst. Er wordt gebruik gemaakt van een telefooncentrale in het beveiligde datacenter van Tritel. Deze oplossing biedt uitgebreide functionaliteiten die men normaliter slechts kan verwachten bij een geavanceerde bedrijfstelefooncentrale. Tevens liggen de belkosten aanzienlijk lager in verhouding tot de traditionele manier van bellen.

WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE? TRITEL EIGENDOM Whitepaper: Is Hosted VoIP een oplossing voor uw organisatie?

WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE? TRITEL EIGENDOM Whitepaper: Is Hosted VoIP een oplossing voor uw organisatie? WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE? Inleiding Hosted VoIP oplossingen zijn de laatste jaren behoorlijk in opkomst. En niet zonder reden. Hosted VoIP biedt bedrijven een bijzonder

Nadere informatie

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Cloud communicatie EDITIE NR. 1 Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Zeker, zorgeloos en optimaal bereikbaar Investeren in een nieuwe telefooncentrale of telefonie afnemen

Nadere informatie

IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel

IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel Innovatief IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel Flexibel Kostenbesparend IP-Telefonie VastMobiel: maakt bellen goedkoper, makkelijker en biedt goede

Nadere informatie

Whitepaper Vast-mobiel integratie

Whitepaper Vast-mobiel integratie Whitepaper Vast-mobiel integratie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vast versus mobiel... 3 2 Wat is vast-mobiel integratie?... 4 2.1 Anywhere... 4 2.2 Mobiele apps... 5 2.3 Forced on PBX... 5 2.4 Private

Nadere informatie

Bereikbaarheid Door de uitgebreide functionaliteiten van cloudtelefonie is uw organisatie beter bereikbaar.

Bereikbaarheid Door de uitgebreide functionaliteiten van cloudtelefonie is uw organisatie beter bereikbaar. White Paper In de wolken met uw nieuwe telefonieomgeving? :: Alles wat u moet weten over cloudtelefonie De laatste jaren maken steeds meer bedrijven, met name uit het mkb, de overstap van traditionele

Nadere informatie

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties.

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Whitepaper Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Er vindt een snelle verschuiving plaats van telefooncentrales naar Unified Communications oplossingen. Bedrijven

Nadere informatie

LEMONTREE HOSTED VOICE dienstbeschrijving

LEMONTREE HOSTED VOICE dienstbeschrijving LEMONTREE HOSTED VOICE dienstbeschrijving Dienstbeschrijving Hosted Voice versie 1.3 15 januari 2015 Lemontree Masters in ICT Cornelis Geellaan 43 2406 JE Alphen aan den Rijn Tel: 0172 47.99.88 Fax: 0172

Nadere informatie

Overstappen van traditionele telefonie naar VoIP telefonie

Overstappen van traditionele telefonie naar VoIP telefonie Overstappen van traditionele telefonie naar VoIP telefonie Inhoudsopgave Overstappen op VoIP!!!!! 3. De mogelijkheden!!!!!! 4. VoIP converter!!!!!! 5. Telefooncentrale in de Cloud!!! 6. Fysieke telefooncentrale!!!!

Nadere informatie

Zakelijke. Telefonie. De ontwikkelingen in de telefonie op een rij. Juni 2015

Zakelijke. Telefonie. De ontwikkelingen in de telefonie op een rij. Juni 2015 Zakelijke telefonie De ontwikkelingen in de telefonie op een rij. Juni 2015 zetacom.nl 02 Zakelijke telefonie De ontwikkelingen in de telefonie op een rijtje. Welke keuze heb ik? Bij zakelijke telefonie

Nadere informatie

Business case. Online contact centers

Business case. Online contact centers Business case Online contact centers 1 Versie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De verschillende alternatieven... 3 2.1 Optie 1: inhouse contactcenter... 3 2.2 Optie 2: facilitair contactcenter... 4 2.3 Online

Nadere informatie

Wat kost dat? Met de hiervoor genoemde wensenlijstjes benaderde WM Pro zes VoIP-leveranciers en vroeg hen

Wat kost dat? Met de hiervoor genoemde wensenlijstjes benaderde WM Pro zes VoIP-leveranciers en vroeg hen internet AUTEUR: Gertjan Groen IP-telefonie DE SPRONG IN HET DIEPE Vooral bij het MKB hapert de invoering van IP-telefonie, bellen via netwerken en internet. En dat is zonde, want IP-bellen is vooral flexibel

Nadere informatie

Reseller Informatie 12Connect BV. Reseller Informatie 12Connect BV

Reseller Informatie 12Connect BV. Reseller Informatie 12Connect BV Reseller Informatie 12Connect BV Reseller Informatie 12Connect BV Inhoud Introductie 3 De toekomst begint vandaag! Wereldwijd voordelig bellen geeft u vrijheid! Een dynamische relatie Voorwoord 5 12Connect

Nadere informatie

VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5)

VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5) VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5) 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 5 1.1 Geschikt voor u?... 5 1.2 Telefooncentrales... 5 1.2.1 ISDN telefooncentrale... 5 1.2.2 IP telefooncentrale...

Nadere informatie

Advies IP Telefonie. Januari 2006. Ictivity Amsterdam. Advies IP Telefonie

Advies IP Telefonie. Januari 2006. Ictivity Amsterdam. Advies IP Telefonie Advies IP Telefonie Januari 2006 Ictivity Amsterdam Advies IP Telefonie ICTIVITY DOCUMENTGEGEVENS Versiehistorie: Versie Datum Auteurs Status document 1.0 01-02-2006 Rob Prickaerts 1 ste conceptversie

Nadere informatie

FirmTel CARE. Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015. Hoe werkt het in de praktijk? Wat is nu een mobiele telefooncentrale?

FirmTel CARE. Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015. Hoe werkt het in de praktijk? Wat is nu een mobiele telefooncentrale? FirmTel CARE Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015 Uw mobiele telefoon is ook uw bedrijfstelefoon. Meerdere nummers op uw mobiele telefoon, ook vaste nummers, en natuurlijk één voicemail. Bellen

Nadere informatie

TELESPECTRUM SLIMME ZAKELIJKE TELEFONIE

TELESPECTRUM SLIMME ZAKELIJKE TELEFONIE TELESPECTRUM SLIMME ZAKELIJKE TELEFONIE ZAKELIJKE TELEFONIE SLIMME HET SUCCES VAN SLIMME ZAKELIJKE TELEFONIE Communicatie was, is en blijft de slagader van een onderneming. Het hebben van stabiele en betrouwbare

Nadere informatie

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN NIEUWE KANSEN VOOR SERVICE PROVIDERS Voorwoord De markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) is volop in ontwikkeling en daarbij valt steeds vaker de term

Nadere informatie

Overstappen op VoIP i.c.m. Online Dashboard.

Overstappen op VoIP i.c.m. Online Dashboard. Overstappen op VoIP i.c.m. Online Dashboard. Online Dashboard is de nieuwe dienst van WeTalk Telecom gebaseerd op hosted PBX IP telefonie. Overstappen op VoIP is voor veel organisaties al snel lonend.

Nadere informatie

Helemaal in de wolken met

Helemaal in de wolken met Helemaal in de wolken met Ervaar de oplossing in 84 seconden op ozmo.nl Samenwerken Samen werken op kantoor of vanuit huis Altijd, overal Altijd en overal kunnen werken Kosten besparen Vast laag tarief

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Business Select. Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past

Business Select. Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Business Select Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Mobiele communicatie is niet meer weg te denken uit het moderne bedrijfsleven. U wilt goed

Nadere informatie

Whitepaper Cloud telefonie of traditionele centrale? Relevante vragen en antwoorden

Whitepaper Cloud telefonie of traditionele centrale? Relevante vragen en antwoorden Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan gerust even contact met ons op. Ruim 40% van de organisaties overweegt om Unified Communications in de cloud strategisch in te gaan zetten binnen de komende

Nadere informatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Inhoudsopgave Tijd om het beter te doen! 3 1. Optimale bereikbaarheid 5 2. Beter samenwerken 7 3. Veiligheid 9 4. Kosten & beheersbaarheid

Nadere informatie

Telefonie oplossingen van AVtel

Telefonie oplossingen van AVtel Telefonie oplossingen van AVtel Flexibel en efficiënt Van 9 tot 5 op kantoor met een typemachine op uw bureau en telefoon bij de hand. Dat tijdperk is al lang voorbij. Werken anno nu gebeurt in loondienst

Nadere informatie

Waarom ieder bedrijf zonder telefooncentrale kan.

Waarom ieder bedrijf zonder telefooncentrale kan. WHITE PAPER Waarom ieder bedrijf zonder telefooncentrale kan. Cloud voice: de toekomst van communicatie Inleiding Er was ooit een tijd waarin bedrijven per definitie in hun eigen elektriciteitsproductie

Nadere informatie

Communiceren vanuit één applicatie

Communiceren vanuit één applicatie Communiceren vanuit één applicatie Unify Nieuwe naam, grote historie. U kunt OpenScape Business integreren in bestaande netwerksystemen als flexibele communicatie oplossing, als stand alone service implementeren

Nadere informatie

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet,

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet, TELECOM TABLOID RENDEMENT IN DE LIFT herfst 2013 / winter 2014 >> Thema: Rendement in de lift >> Hosted IP Telefonie op maat... pag. 2 >> Special: bewaar-stappenplan... pag. 3 t/m 6 Slimmer werken, communiceren

Nadere informatie

Whitepaper voor startende ondernemers. Vijf essentiële telefoonfuncties voor de startende onderneming

Whitepaper voor startende ondernemers. Vijf essentiële telefoonfuncties voor de startende onderneming Whitepaper voor startende ondernemers Vijf essentiële telefoonfuncties voor de startende onderneming Whitepaper voor startende ondernemers Veel startende ondernemers gebruiken hun eigen mobiele telefoon

Nadere informatie

Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten

Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten De oude telefooncentrale van DQ&A, marktleider op het gebied van online advertentiecampagnes, kon de sterke groei van het bedrijf

Nadere informatie

Vodafone OneVoice dienstbeschrijving. Vodafone OneVoice. Dienstbeschrijving

Vodafone OneVoice dienstbeschrijving. Vodafone OneVoice. Dienstbeschrijving Vodafone OneVoice Dienstbeschrijving Pagina 1 van 20 Inhoud Dienstbeschrijving... 1 1 Inleiding... 3 2 Vodafone OneVoice vaste telefonie... 4 2.1 Verkeer... 4 2.2 Interfaces en verbindingen... 6 2.3 Verhoogde

Nadere informatie